Le mea e inu i le pancreatitis

I le faaopoopo atu i oloa tau taumafa, e taua foi le iloa le mea e inu ai i le pancreatitis i le taimi o le maʻi gasegase o le maʻi. I le uma, o nisi meainu e faʻamalolo ai mafatiaga, ae o isi, i le isi itu, o le a mafua ai ni faʻalavelave matuia ma e oʻo atu ai i le toilalo o totoga o totonu o se tagata.

Mo se malamalama saʻo i le faafitauli, matou te tuʻuina atu ni meainu e faʻatagaina e faʻaaogāina, faapea foi ma aoga o meatotino e aumai i se tagata e maua i le pancreatitis.

Laʻu suamalie fou

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻi pancreatitis, e fautuaina le tagata maʻi e faʻaaoga vai moni mai fualaau faisua fou ma fualaau aina. Pe a kuka, aloese mai le faʻaopopoina o le suka ma le kulimi citric, lea o le a faʻaosoosoina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le pancreas ma puipui o le gastrointestinal tract. A maeʻa la latou sauniuniga, ona faʻafefeteina lea i le vaeluaina o le 1-luga o le sua suamalie i le 2 vaega vai poʻo le 1: 1 faʻatasi ma le faʻamagaloina o pancreatitis. O le a se mea e mafai ona ou inuina i pancreatic pancreatitis:

Oona suamalie. O le ituaiga o sua oona ei ai mea e le faʻaleagaina mo le tino o le tagata. Faʻamālōlōina spasms o le manava, manava, faʻaleleia le vave faʻamaloloina o maʻi pipili, manua. O lona faʻaaoga e tupu i le 20-30 minute ao lei faia se taumafataga, i se faiga fou, talu ai ona o le ea fou ua vave ona leiloa ana meatotino aoga. Ina ia faʻaleleia atili le tofo ma le aoga o le tino, e mafai ona faʻaopopo atu i ai le sukalati o loʻo i ai vitamini A.

Fua fou mai tamato. O le inu Tomato i le vaega lapopoa o le pancreatitis e faasaina. Na o le faʻaaogaina o le sua o le faʻamagaloina faifai pea o le faʻamaʻi, ma i sina vaega itiiti e faʻafefe i le vai, e oo atu i le 300ml i le aso. O Tomatoes o loʻo i ai le tele o meaʻai o amino acids, minerals (magnesium, potassium, iron, phosphorus, copper), lea, pe a faʻaaoga tatau, o le a le afaina ai le puipui o le gastrointestinal ma o le a aumaia ai ni aoga taua i le tagata maʻi.

Fuga suamalie. O se vaiinu malosi, ae ua i ai tapulaa. E faʻasaina le inuina o se mea inu ma se osofaiga o le tino pancreatitis, i le taimi lenei e sili atu ona lelei le teenaina atoa. Faʻatasi ai ma le toʻafilemu o le maʻi, e aoga le sukaroti mo ona vaega taua ma meaʻai. E i ai sona aafiaga lelei i luga o le pancreas. O le vai faʻafefiloi ma le sua pateta e maua ai se aafiaga lelei i le tulaga o le soifua maloloina o le tagata maʻi, o le fofo autu o loʻo faʻaaogaina i vailaau masani.

Paʻu suamalie. O le suamalie o le suamalie e tuʻuina atu ai le tele o faʻamalama i totonu o le gastrointestinal tract, gaogao totoga, fula o le puipui o le manava ma duodenum. Faʻaaoga e 15-25 minute ao leʻi faia se taumafataga, 120ml taʻitasi, faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai.

I le faʻaopopo atu i mea inu vailaʻau, ua fautuaina e faʻaaoga vine mai fualaau aina fou:

  • apricot
  • peachy
  • pi
  • Melon inu
  • sima.

O meainu uma e faʻaaogaina e se tagata e maua i le pancreatitis e tatau ona fou.

Teu ia meaʻai e matua faʻasatauvaaina mo le taumafaina.

Faamaloloina o le Suavai Laʻu

O a mea e te inuina i le pancreatitis i le fale e faaopoopo i vai masani? A maeʻa se faʻamaoniga, e fautuaina le tagata maʻi e faʻaaoga le vai faʻaputu e aunoa ma le kesi.

O ia vai e tatau ona i ai se vaega itiiti o minerale ma le alkali, lea o le a mafai ai ona faʻaitiitia le pulelasi o le gastrointestinal tract ma faʻamalosia ai totoga o meaʻai i totonu.

O le faʻatagaina o le faʻaaogaina o lea suavai e oʻo atu i le 1-1.5 lita i le aso, aʻo leʻi 'ai mo le itula poʻo le afa. Faʻafetai i lenei mea, o se faʻafouina faifai malie o le laulauʻai e faatagaina, ae i le taimi lava e tasi e le galo ia i matou le feutagai ma lau fomaʻi. Fautuaina vai inu:

  • Borjomi
  • Essentuki 4,
  • Essentuki 17, ia faatumauina le faasee i totonu o le tino,
  • Narzan.

O le faʻaaogaina o le suavai e faʻatagaina i le vevela, lea e saofaga i le vave faʻaleleia.

Teas ma deco deco

O le inu i le faʻaogaina o le laʻau i le pancreas, e le o ituaiga uma o lauti ma mea inu e mafai ona faatagaina. O a mea inu e mafai ma e tatau ona onā i pancreatitis? Muamua lava, pe a filifilia se ituaiga lauti, ia gauai atu i gafatia vaivai o le faatosinaina o le tino:

O nei ituaiga e mafai ona inu e oʻo atu i le 1 lita i le aso, ma o le lauti uliuli autu e mafai ona faatagaina i le na o le vaivai (o le lauti tuai e leai ni mea faaopoopo ma suka).

I le noatia ma le fai fuafua i tulafono o le faʻaaogaina, o le lauti o le a fua mai i fua lelei ma puipuia ai le tupu o se mea e le lelei ai i le manava ma le manava, faʻaolaina le tino ma vailaʻau ma mea aoga. I le faaopoopo atu i le masani ma faʻatagaina le teas, o le faʻaaogaina o se teuteuga o sipuni o le rose e faatagaina.

O le susuga Rosehip e fesoasoani e faatamaoaiga ai le tino o le tagata ma mea aoga ma vitamini. Mo se faʻataʻitaʻiga, i fualaau mamago, o le i ai o le vaitamini C ei ai lona taua tele, lea e mafua ai le faateleina o le tino puipuia o le tino, faaleagaina e pancreatitis. Ma le faʻaaogaina foi o le decoction e faʻaleleia ai le toe faʻaleleia o siama ma le aveesea o le faʻaogaina o le tino i totonu o le tino, e aveesea ai le faʻaleagaina o le tino i luga o le pancreas ma le digestive system.

E i ai foi se tapulaa i le faʻaaogaina - o se vaega laititi o le atinaʻe o pancreatitis, lea o le a faʻatagaina ai le faʻatagaina. I le laasaga o le faʻasao faʻasaʻo, o le faʻatagaga faatagaina e oʻo atu i le 200 ml i aso taitasi. Faʻalogo lelei i le sili atu o le tupe faatagaina o le pulega, o le soliga o le mea o loʻo i ai se faʻalavelave matuia i le falemaʻi o le maʻi. O nei mea uma e fesoʻotaʻi ma le faʻaosoosoina o le faʻateleina o le pulelaa o le talo, ma e le manaʻomia i pancreatitis.

Miliki ma susu susu

E mafai ona e faʻaaogaina meaʻai susu ma pancreatitis, ae o le faatagaga e tele se faasologa o faʻasa. E tatau ona e inu saʻo, talu ai, o le i ai o se mafuaʻaga masani, o le solia o tulafono o le a aumaia ai aʻafiaga i le tino. E mafai ona mafua ai le faʻanofo i totonu o le manava ma faʻaosoina ai ni faʻalogona matuia o se faʻavavevave o le gastrointestinal tract. O le mea lea, a faʻaaogaina, e tatau ona kuka ma faʻafefe i le vai inu i le fua faatatau o le 1: 1.

O nei tulaga e faia ai lenei oloa e talafeagai mo le faʻaaogaina i le tulaga o le mumū i le pancreas, ma aumaia ai nisi o meaʻai faʻapitoa, vitamini i le tino.

Faʻaaogaina le manaʻomia mo pancreatitis:

  • susu susu
  • susu susu
  • nisi ituaiga o cheeses
  • aisa kulimi
  • cocktails ma mea taumafa faaopoopo.

Faatasi ai ma se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi, o meaʻai susu e ave i le faasologa o mea taumafa i le muamua atu i le 4-5 aso i le maea ai o le osofaʻiga, ona fai ai lea o le susu susu mo le faia o cereals. I le mavae ai o le 7 aso, e mafai ona faatagaina le kusi falaoa e leai ni gaʻo ile 50 g ile taliaina. Faʻaopoopo lemu i le 100 kalama, ae le sili atu. E le gata i lea, pe a kuka le kuka o le omelet, o le faʻaopoopoga o le susu i totonu o le mamanu. I le faʻamagaloina o pancreatitis, e fautuaina ai oloa gaosiga ma e tatau ona i ai i le lisi meaai.

Kissels ma compotes

I le faʻalavelave tele i le taimi muamua, e fautuaina le faʻaaogaina o le tilotilo. Ona o le viscosity, o loo teuina ai puipui o le manava ma le fatuga, lea e fatuina ai se ata tifaga puipui, ma aveesea ai le gaioiga mimiti ma le le fiafia o nei totoga e ala i le fualaau suamalie.

I le sauniuniga, e faʻaaogaina se mea mama e aunoa ma ni faʻaopopo o vailaʻau, mea manogi, GMO. I le pancreatitis, ua fautuaina le tagata e faia mai le oatmeal ma le susu. E faʻatagaina foʻi e kuka ni fualaau aina ma fualaau suamalie, ae e tatau ona e mataʻituina e leʻo tumu ma gaʻo. O lenei ituaiga pulega e aoga i le taimi o le tulaga o le maʻi.

Aua nei galo e uiga i compotes. E iai ni aoga taua i le togafitiga o pancreatitis ma fesoasoani ai i le toe faʻaleleia o vitamini o le tino, le aveesea atoa o toxins leaga ma le faʻaosofia o le mumū mai le tino. O le kulupu o fualaau aina ma suamalie ma le maualalo o mea 'eleʻele ma mea faʻafefe o le pancreas. Fufulu i le vai mama, pe a uma ona fufulu, aveese mai le vevela ma tuʻu ai. Faatau 200 ml aʻo leʻi 'ai i le 20 minute.

Toa moa

Le mea e 'ai ma pancreatitis - moa moa. Fomaʻi fautuaina o ia o se auala e toe faʻafoisia ai le malosi. Ae faʻatasi ai ma lenei ituaiga faʻamaʻi, faʻafetaui ma le faʻaeteete.

Faatasi ai ma se ituaiga o pancreatitis, ua faatagaina le oloa ina ia faʻaumatia i le taumafataga e leʻi muamua atu i le 5-6 masina. O mafuaʻaga e tupu ai lenei mea:

  • faʻaleleia le faʻamalositino o le gastrointestinal tract, lea e oʻo atu ai i le gaioiga, tiga, vomia,
  • o loʻo i ai se maualuga maualuga o gaʻo o meaola, lea e mafua ai le faateleina o le mumu,
  • Pe a tupu aʻe manufelelei, o nisi o taimi e faaopoopo i ai lemoni ma le mamafa.

O nei mea uma e taua tele i pancreatiti, o le mea lea, mo se tino vaivai i le 5 masina muamua, e le fautuaina le ave o le broth.

Faʻatasi ma le pancreatitis, o sua mai meaʻai e taliaina e aoga ma lelei. E faʻaaogaina foi vine i le tele o faʻamaʻi e aveese ai mea leaga ma toxins mai le tino, ma o le faʻasalaga lea o le mea faʻavevesi. O fesili e tulaʻi mai i le taimi o le mumu o le pancreas e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi.

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi

O le faʻamaoniga o pancreatic pancreatitis io tatou taimi o se mea e masani ona taatele. Ae aiseā ua faateleina ai le mafatia o tagata? O le ae malamalama i mea uma pe ae iloa mafuaaga e faʻaosofia ai le faʻaalia o lenei maʻi.

  1. Suauu i meainu malosi.
  2. Meaʻai le lelei, e masani ona masani ona faʻaaogaina mea suamalie, meaʻai vevela ma gaʻo.
  3. Totogi mamafa.
  4. O faʻamaʻi faʻamaʻi, e pei o: cholecystitis, hepatitis, cholelithiasis, ulia, gastritis, fula.
  5. Pangreatic tipiga poʻo se manuʻa i ai.
  6. Fuʻa
  7. Taumafa meaʻai.
  8. Aiga.
  9. Aveina o vailaʻau, pe a uma ona faʻaalia le maʻi (tetracycline, cytostatics, sulfonamides).

Faailoga o le tino pancreatite

Faatasi ai ma lenei ituaiga o le faamai, ua le toe i ai le suavai saoloto o le vai oona, ua faamutaina ona faaleagaina e ona lava enzymes. Mo se faʻamaoniga o le pancreatic pancreatitis, o mea nei e taua:

  1. Paʻu tiga. E tupu i le itu tauagavale o le manava, ma a mavae sina taimi e salalau atu i le manava atoa.
  2. Naua ma vailaina.
  3. O le toto toto e le o faatulagaina.
  4. O le malamalama i mea moni ua solia.
  5. E ono tulaʻi mai se tulaga teteʻi.

O nei faʻaʻailoga e matua ogaoga le togafitiga o le faʻamaʻi i le fale. O le mea lea, i totonu o le pancreatitis, e tatau ona faʻaigoaina vave se falemaʻi. O se fomaʻi tipitipi poto e tatau ona suʻesuʻe le tagata maʻi ma, e aunoa ma se faʻafitauli, ia iloa o ia i le falemaʻi mo nisi togafitiga ma le mataʻituina. E le ono mafai ona aloese mai le taotoga o le pancreatic i le tino o le maʻi.

Faʻailoga pancreatitis: faʻamaoniga ma togafitiga i le taimi muamua

O faailoga o lenei ituaiga o faamaʻi e le o se mea e fefe ai ma e le manaʻomia ai se tausiga vave. I le taimi nei o le a tatou mafaufau pe o le pancreatitis masani, o faailoga ma togafitiga o lenei ituaiga o faamaʻi.

I le amataga, e tatau ona iloa valaʻau e lua i le mumū tumau:

  1. Amataga.
  2. O le vaitaimi e foliga mai o le faaleagaina i le pancreas.

O le vaitaimi muamua e mafai ona umi se taimi - e oʻo atu i le 10 tausaga. Faailoga mo lenei vaitau:

  1. Paʻu maʻi E mafai ona maua le tiga i le pito i luga ma le ogatotonu, i le itu agavale o le lumbar ma e oʻo lava i le itu o le fatu. O le tele o taimi, o na lagona le lelei e tupu i le 15-20 minute pe a uma ona 'ai.
  2. Naʻo, vomiting e mafai.
  3. Totoina.
  4. Tatala.

O le mea muamua e matauina pea i maʻi, ae o le mea e totoe e le mafai ona tupu. E tusa lava pe aliali mai se faʻamaʻi, o lona uiga, faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau faasaina e mafai ona vave faʻaitiitia le tulaga.

Pancreatic Damage Period

O iinei o faailoga o le natura lea:

  1. O tiga e le manino e pei o le mataupu muamua.
  2. I lenei tulaga, o le maʻi pipisi e mafua ai le: nutimomoia, paʻu, leisa, poloka.
  3. O loʻo i ai se maʻi maʻi. O le taimi lea e iai se soliga o le faʻapalaina o meaai i na vaega o le a gauai.
  4. E iai se maʻi maʻi malabsorption. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le masini i totonu o le inumaga laiti ua faʻalavelaveina.

Mo le malupuipuia ma le malabsorption, o uiga nei e taua:

  • fetid, ogaumu,
  • paleni mamafa
  • faaitiitia le faaaliga i le afiafi,
  • afaina toto
  • conjunctivitis, stomatitis, ma le suamalie o le paʻu e mafai ona tupu
  • ania e atiina ae
  • ona o le mea moni o loʻo i ai se soliga o le gaogao o le calcium, o loʻo i ai ni gaogao ma tiga o le ponaivi,
  • neuropsychic arousal,
  • le foliga mai o le afu malulu
  • gatete i le tino
  • vevela paʻu
  • o loo i ai se lagona o le fia inu pea.

E taua le togafitia o le pancreatitis e le masani ai ina ia aloese mai taotoga o le tino. O togafitiga e tatau ona lava ma talafeagai. Seiloga e uma ona suʻe uma suʻega talafeagai, faʻapea foi ma le feutagai ma se fomaʻi, e mafai ona faʻataʻitaʻiina togafitiga. O le taimi nei o le a tatou iloiloina po o le a le mea e tatau ona fai i le faʻamaʻiina o le tagata maʻi ina ia manino le ata o le maʻi.

Faailoaina o faʻamaʻi

O ituaiga o faʻataʻitaʻiga nei o le a maua ai se ata atoa o le maʻi:

  1. Suʻega faʻasalalau O le pancreatic ultrasound mo pancreatitis o se faʻatalanoaga o le auiliiliga. O lenei ituaiga o siakiina o loʻo faʻaalia ai le tele o le faateleina i le telē, o loʻo faʻaalia ai le uiga o le fausaga, o le mafai ona i ai o taula ma le faʻalauteleina o vaʻa. O le sao o lenei suʻesuʻega e 80-85%. E le o se taunuuga sili ona maualuga, o lea e tatau ai foi ona suʻe suʻega falesuesue.
  2. Faatusatusaga ma le magnetic resonance imaging. O ituaiga ituaiga o diagnostics, e pei ona i ai i le mataupu muamua, faʻaali pe faʻapefea ona faateleina le pancreas. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani o ia ituaiga suʻesuʻega, faʻamalosi tino, pseudocysts, ma leona o totoga vavalalata e mafai ona iloa.
  3. Endoscopic retrograde cholangiopancreatorygraphy. O le faiga sili lea ona saʻo, lea e tusa ma le 100% le taunuʻuga. Ma le isi, o lenei ituaiga o suʻesuʻega o le taugofie lea o le pito i luga. E moni, o loʻo i ai se mea itiiti: o lenei metotia e le o se mea e sili ona manaia, ma i nisi tulaga e tiga.

O a ni suʻega e tatau ona faia e fai ai se siama?

I le faaopoopo atu i metotia ua taua i luga mo le iloaina o se faamai, ua tuuina mai e le fomai faatonuga mo le pasiaina o ia suesuega:

  1. Suʻega o le toto. O ana faʻamatalaga e faʻaalia ai faailoga o le mumū ma mafai ai ona maua le anemia.
  2. Toto toto e fuafua ai le suka o le toto. Ole suʻesuʻega tatau lea e tatau ona iloa pe maua le maʻisuka i le tagata maʻi.
  3. Urinalysis Faaali atu faʻamaʻi fatuga fatu.
  4. O le electrocardiogram ma le echocardiography e le aofia ai faʻamaʻi fatu.

A uma ona pasia suega i luga, o le ata o le a manino ona iloa, ma o le a maua ai le siakiina o pancreatic pancreatite pe leai foi.

O le matafaioi a tagata tomai faapitoa i togafitiga o le faamai

Pancreatitis o le pancreas e manaʻomia togafitiga talafeagai. O le mea lea, e le tatau ona faʻafesoʻotaʻi le tagata maʻi e le tasi fomaʻi, ae o nisi, ina ia faʻatautaia se ata lautele o lona tulaga, ma na faatonuina o ia e fomai i le saʻo togafitiga.

O le tagata maʻi e tatau ona faia se feutagaiga ma ni tagata faapitoa:

  1. Gastroenterologist. Na te faatonuina togafitiga.
  2. I le fomai tipitipi. E manaʻomia le fesoasoani a lenei fomaʻi pe afai e le muta le tiga pe iai foi ni faʻafitauli.
  3. Endocrinologist. E tatau pe a fai o maʻi le maʻisuka.
  4. I le cardiologist. O faʻatalanoaga ma lenei tagata poto faapitoa e tatau ona faʻalavelave ai faʻamaʻi pipisi o le fatu cardiovascular system.

O le taunuuga o togafitiga o le a faʻalagolago i agavaa o fomaʻi. O le mea lea, e tatau ona e filifilia le sili ona lelei i totonu o latou fanua.E mafai ona e fesili e uiga i le poto masani a fomaʻi, pe fia ni gaioiga latou te faia, pe i ai ni fuainumera. O lou soifua maloloina o loo i ou lima. Ma ona o le atamai o le tagata tomai faapitoa, o le saoasaoa ma le aoga o au togafitiga ma le vave toe faʻaleleia o le a faalagolago i le 80%.

Mataupu faavae o meaʻai talafeagai mo pancreatitis. Meaʻai

Faatasi ai ma lenei faamai, e taua le mulimuli i tulafono patino e faatatau i meaʻai. Talu ai o le soifua manuia o le tagata maʻi o le a faʻalagolago i le tulaga lelei ma le tele o meaʻai na ave. O mataupu nei e tatau ona e iloa:

  1. E tatau ona e 'ai meaai pe a ma le 5-6 taimi i le aso. E tatau ona e 'aina se mea itiiti, i ni vaega laiti.
  2. E sili ona lelei le 'aina o meaʻai. O le mea moni o le i ai o se meaʻai o le ipu, o le mucous membrane o le manava o le a le afaina.
  3. Pulu (150 kalama i le aso) e tatau ona i ai i le taumafataga. Ole aofaiga ole gaʻo e le tatau ona silia ma le 80 kalama i le aso. E tatau foi ona faʻaeteete ia kulimi gaʻo.
  4. Taboo e vevela vevela pe, i se isi itu, ipu malulu.
  5. I le vaitaimi o le faʻavavevaveina o le tulaga, e fautuaina e lafoai uma ni mea taumafa mo le itiiti ifo ma le tasi le aso.

Ia mafaufau nei i mea taumafa ei ai le aoga aoga i le setete o le pancreas.

Lisi o Mea e Faʻaalia

O le tulaga autu mo se faʻamaʻi pei o pancreatic pancreatitis o se meaʻai. O le mataupu autu lenei o togafitiga. O le a le ute o se meaai? Faʻaaogaina na o meaai ma ipu e le afaina ai le mucous membrane o le pancreas. O oloa nei e mafai ma e tatau ona faʻaumatia e tagata o loʻo mafatia i lenei ituaiga o mumu.

  1. Ananafi o le falaoa o le saito.
  2. Toa moa po o le paluga o soupuni.
  3. Meat: moa, vela, pipi. Metotia o sauniuniga: faʻafefete, tao i totonu o le ogaumu. E le tatau ona i ai se meaʻai i aano o manu.
  4. Laʻau mumu, tunu pe tao i totonu o le ogaumu.
  5. Meaʻai gaosi susu i mea maualalo maualalo.
  6. Fualaau aina suamalie. Afai e te manaʻo i le gaʻo, ona na o le fugalaau.
  7. Ituaiga eseese o pasta.
  8. Faʻailoa (buckwheat, araisa, oatmeal).
  9. Lulu fua (apu ma pears i le mafaufau).
  10. Laeli.
  11. Fualaau suamalie, suamalie, vaivai lauti.

Lisi o meaʻai o loʻo faʻasaina i pancreatitis

  1. Meaʻai a le Peraimeri po o faga iʻa. O lona uiga, gaʻo, maualuga-kalori.
  2. E le tatau ona 'aina le millet mai fatu.
  3. Meaʻai mama, iʻa, moa.
  4. Mai fualaau faisua, tapuni mo le radis, radisa, kapisi, sorrel ma le sipuni.
  5. Fuga falaoa po o se meaʻai.
  6. O ituaiga eseese o siusa, meaai kuka.
  7. Mea inu ava malosi.
  8. Ice cream.
  9. Lauti malosi, kofe.

O le faʻaaogaina o oloa o loʻo taʻua i luga o le a mafua ai se taunuuga le lelei, lea e taua o le "mumu o le pancreas" (pancreatitis, tuu). Ina ia aua le taʻavale solo i lou soifua maloloina, manatua meaʻai ua faʻasaina ona 'ai ma lenei faʻamaʻi. I le uma, o le oti ua 60% le lelei o le taunuuga o le maʻi.

Togafitiga o le pancreatitis masani

O togafitiga o lenei faʻamaʻi e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le aofaʻi o talo. Pancreatitis o le pancreas, o le togafitiga e faʻaititia i le na o le faʻaaogaina o fualaau faapitoa, o le a maua ai se taunuuga le tumau. Ma afai, i le faaopoopo atu i lenei mea, o le a 'ai le tagata maʻi, mulimuli i se meaʻai, ona oʻo lea o le 100% le mautinoa o se toe manuia manuia.

A o le taimi nei ia tatou ola i fualaau e fesoasoani e tau ai lenei faʻamaʻi.

O lea la, o vailaʻau e fesoasoani e aveesea ai le maso spasm:

  1. O nei fualaau oona. O le pancreatitis e togafitia i antispasmodics nei: No-Shpa, Spazmoverin, Spazmol.
  2. O le vailaau mo le sauniuniga o fuataga e fai ma "Papaverine".

O fualaau oona nei e faʻaititia ai le pulelasi o le suka gaosia:

  1. Capsules Omeprazole.
  2. Pusa "Ranitidine", "Famotidine".

O vailaʻau nei e faʻamaonia ai le faʻaogaina o fualaau faʻasaina ma faʻafoioina galuega faʻapitoa. "Allohol", "Pancreatin", "Phenipentol" - o nei fualaau mai le pancreas. Pancreatitis e le o se faasalaga.

E le gata i lea, o vailaʻau e taofia ai le gaosia o le palacreatic enzymes ua faʻamaonia mo togafitiga o pancreatitis. Faatasi ai ma nei vailaʻau, o le Aprotinin solution e masani ona faʻaaogaina.

Afai ei ai se tiga ogaoga pe leai foi se mamafa, o le falemaʻi ma isi togafitiga e mafai ona faia i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa. O togafitiga faʻapitoa e faʻamaonia pe a fai e le o toe faʻaaoga le pancreas i togafitiga. Togafitiga, o meaai ma se toʻilalo tele o le a le fesoasoani. Na o le aveeseina o se tasi o vaega o le a faasaoina mai le faʻaumatiaga.

E le o le faapea atu pe a maeʻa togafitiga faafomaʻi, e toe faʻafoʻi atoatoa. O se mea e faanoanoa ai le fai atu, ae e le mafai ona faʻamalolo atoatoa le pancreatitis. Ae ina ia mafai ai e le pancreas ona toe faʻaumatia, e taua le togafitiga, faʻapea foi ma le mulimuli i se taumafa malosi, lea na faʻamatalaina i luga.

Togafitiga o le tino pancreatiti

O lenei ituaiga faʻamaʻi e manaʻomia ai le falemai. I totonu o se falemaʻi, o loʻo faʻatulagaina le maʻi i togafitiga nei:

  1. O se afaina ogaoga o fualaau oona lea o le a fesoasoani e faamama le toto o toxins ma enzymes pancreatic.
  2. Faʻauʻau faʻamaʻi.
  3. Pills o le a faʻaumatia ai enzymes o le gland. Mo se faʻataʻitaʻiga, pepa Cordox.
  4. Vailaau e togafitia ai vomiting.
  5. Antibiotics.
  6. Antispasmodics.

E le gata i lea, o togafitiga e aofia ai:

  1. Faʻasalaga uma o meaʻai e ala i le gutu mo le oʻo atu i le 6 aso. E tatau lea mea ina ia taofia ai le gaioiga o le pancreas mo sina taimi.
  2. Meaʻai le lelei.
  3. Faʻaaogāina faʻamalosi o le urination ina ia mafai ai e le mea oona ona alu ese mai le tino ma le urine.
  4. Fufulu taʻalo.

Pancreatitis Prevention

Ina ia aua nei toe faʻafoʻi, ma o le a le toe tuʻiina oe e le faʻamaʻi, e taua le matauina o tulafono nei:

  1. Taumafa i le taumatau. O le tausisia o mea taumafa o le tulaga sili lea ona taua mo le tausia o le soifua maloloina o le pancreatic.
  2. Le faʻatagaina o le faʻaaogaina o ituaiga uma o ava malosi.
  3. Taofi le ulaula.
  4. Faaitiitia le gaioiga faaletino. O le tamoe, osooso, asiasi i le taele ma le saunas, e leaga mo le pancreas. O le filifiliga lelei o le manava ma le massage.

Mai le tusiga, ua e iloa le mea e aofia ai se faamai e taʻua o pancreatic pancreatitis. Sa latou filifili pe oa metotia e togafitia ai lenei maʻi, faʻapea foi ma le auala e iloa ai le maʻi. Na matou iloa o le taumafa malosi o le ki lea i le vave faʻafouina o le maʻi.

Pancreatitis, pei o soʻo se faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, e manaʻomia ai le taumafa lelei. O le taumafataga e faalagolago i foliga o pancreatitis: gasegase poʻo le gaʻo. I le foliga laititi, e mafai ona toe faʻafoʻi mai le pancreatic. I taimi masani - o le faagasologa ua uma ona le mafai ona faʻafitia, e mafai ona e tausisia pea le setete o le tino, faʻatupulaia le umi o le vaitaimi o le faʻamagaloga.

O le tino gasegase e mafai ona gasegase. O le tele o taimi, o mafuaʻaga o foliga masani o le atinaʻeina o faʻamaʻi isi vaega (gastritis poʻo cholecystitis), le paleni paleni, faʻaleagaina o le ava.

Meaʻai mo le tino pancreatite

A maeʻa le amataga o faʻamaoniga, o le a tatau ona faʻaitiitia le avega i luga o le paʻu. Meaʻai mo pancreatitis e tatau ona faʻatapulaʻaina, e sili le nofo i luga o se fuamoa anapogi. A oʻo mai tiga matuia, e faʻamaʻi le tagata. Afai e le sailia e le tagata maʻi fesoasoani fesoasoani faafomai, o le tulaga e faateteleina. O aso muamua i se falemaʻi e le mafai ona 'aina, o le tino e tausia e ala i iniseti gaʻo o le kulukose ma isi meaʻai. O le tele o le suavai ua faʻaalia. Latou te inu pea vai inu, o se teuteuga o vine vine vao.

Afai o le pancreatitis e maualalo le mamafa, pe a uma le 3 i le 6 aso, e fuafua i le soifua maloloina, meaʻai vai, paluga pateta poʻo le falaologa e faatagaina.

Ina ia puipuia le faʻalavelave o le tulaga seia oʻo ina faʻamaʻi le maʻi, i totonu o le pancreatitis latou te suia ai le auala e maua ai mea taumafa e ala i le aveeseina o oloa taʻitasi e faʻagaoioi le pancreas mai le lisi. Faʻesea: gaʻo, mea vevela, inu, afifiina. Ua faʻatagaina le faʻasaina i oloa gaosi falaoa, kofe, koko, ava malosi, susu, fuamoa, ituaiga o aano o aano.

Meaʻai mo le faʻasolosolo pancreatitis

O le taumafataga maloloina e amanaʻia o le togafitiga autu mo le faʻamaʻi. E fautuaina e 'ai e 6 taimi i le aso, e taulaʻi atu i meaʻai maloloina e faigofie ai le faʻalaumalie. O le aofai o kalori e fesootaʻi ma le malosi e faʻaalu i le aso.

I le pancreatitis e masani ai, o loʻo fautuaina le meaʻai. Turkey, lapiti, povi, moa o le a avea ma punaoa sili o punaoa o manu, vitamini, uʻamea ma le phosphorus. I le masani masani, e le mafai ona faʻatagaina fuamoa e faʻaaogaina o se vaega o le ipu. Masalo o le faʻaaogaina o ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo. O le susu o se oloa faʻasaina, e mafai ona faʻaaoga e avea o se vaega o cereals. O oloa susu susu e fautuaina. Ua faʻatagaina le suka i le faʻamagaloina.

Mo le kukaina, e tatau ona e faʻapipiʻi oloa pe faʻaaogaina se masini faʻavela afi. E le mafai ona fuga i le pancreatitis.

O meaai fautuaina e aofia ai fualaʻau, fualaau faisua, fualaau e le oona. A o inu mea inu i le lauti, compote, jelini. O se paluga faapitoa ua atiaʻe, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o vitamini talafeagai.

Afai e te manaʻo e faʻasalalau le lisi o oloa ma faʻafeiloaʻi ia fou, e faʻatagaina, ma le faʻaeteete, e amata ile laiti laʻititi o se sipuni poʻo se vaega tutusa. Afai e leai ni aʻafiaga o loʻo faʻaalia, e oʻo lava ina faateleina le tautua. Afai o le aisa, belching, po o se masalosaloga e tupu, o le oloa e taofi vave.

Le mea e 'ai ma le pancreatitis

Pe a faʻapipiʻi le lisi, e tatau ona e fesili i le fomaʻi mo se lisi o oloa e faʻatagaina mo le faʻaaogaina, ae le o le faʻaaogaina o fualaau oona, faʻateleina ai se tulaga faigata.

E faigata ona mulimuli i se taumafa e umi pe o le olaga atoa. Ina ia aua nei fenumiai ma oloa faasaina ma faatagaina, ua tuufaatasia se laulau.

O a ituaiga fualaau faisua e mafai ona ou 'ai

I fualaau faisua e itiiti ifo le utaina o le meaʻai, e tatau ona kuka. O le fufuluina ma le kuka e manatu lelei. O oloa ma pancreatitis stew poo le tao. O le susu na faia i le gaʻo vine e avea ma mea taua i le pancreatitis. Ma o le masusu suamalie, faʻafefiloi ma se mea faʻaleleia, o le a faafaigofie ai le galuega a le pancreas.

E fiafia tele fualaʻau. O le filifiliga silisili o le: paukini, beets, zucini, cauliflower ma kāloti.

I le taimi o le faamagaloga, o le kapeti papaʻe ma tamato o loʻo faaopoopo faʻaopoopoina, pe a le faʻaalia ni faʻagaloga o le faʻateteleina. O fualaau faisua e togafitia i le vevela, ae le o le 'ai.

Fualaau faasaina faasaina e aofia ai le eggplant, radis, turnips, onions, and garlic.

E le tatau ona 'aina' aeto i le mea e mafai ona maua i le solanine, lea e faʻapupulaina ai le mamafa i le taimi e matua ai. O fualaau faisua e leai ni meaʻai o le a sili atu ona leaga.

O le vevela, le tipi ma le radish e faʻateleina ai le faʻamagaloina o le pancreatitis, e mafua ai le faʻaleagaina i le mea oona.

Faʻataunuʻu, e faʻasaina le logo pepa ona o le maualuga o le meaola o le ascorbic acid ma isi vailaʻau oona. I le laasaga o le faamagaloga, ua faatagaina le fualaʻau e faʻaumatia.

O a fualaau aina po o vine e mafai ona ou 'ai

O le filifiliga o fualaau aina ma suamalie i tagata maʻi ma pancreatitis e laiti. O le lisi o meaai faatagaina e aofia ai apu suamalie, sili ona kuka, pears, faʻi. I le taimi o le faamagaloga, latou te 'ai le papaya, rimoni, meloni (o se fasi aso i le aso), avocados, plums, ma persimal.

E faʻatagaina togavao i fafo atu o le laasaga o le vevela. E aofia ai cherries, lingonberries, vine. Ole kuka poʻo le compotes e kuka i luga ole laʻau, strawberries, currants, gooseberries, blueberries ma lingonberries.

O fua e filifilia naʻo le matua, e fautuaina e tao pe fai faʻamalosi. O fualaau aina suamalie ma vine e faatagaina i ni vaega laiti, e fautuaina e amata lemu.

O se teuteuga o vine rosehip - aoga mo pancreatitis. O le inu e aofia ai le tele o vitamini C, antioxidants ma isi mea aoga, o se faʻamalosia lautele, o le mea e faʻaleleia ai le tino.

O a mea e gaosi mai manu

E leʻo ituaiga uma o aano o manu e taliaina mo le pancreatitis ona o le lavelave o le nutimomoia ma le oona o mea e faaosofia ai le gaosia o enzymes, lea e mafua ai le faateleina o le uta i luga o le gland. E talafeagai mo le 'ai o le lapiti, toso, povi ma moa.

Ina ia sauniuni mo le faʻaaoga, e tatau ona e fufulu aano o aano mai ponaivi, cartilage, gaʻo, paʻu ma isi elemene vaivai. O suauu, fasi meaʻai, mea e gaosia ai vaʻa, paʻu, taʻavale, paluga tao, palu poʻo gaʻo vela ma fualaau faisua ua saunia mai aano o manu.

Bross, palu, sausago o meaai faasaina. Faatasi ai ma le pancreatitis, e le mafai ona e faia ni puaa, tamai mamoe ma ponaivi. E tusa lava pe o le a lou fiafia e tofo i le manogi manogi, faʻasalaina i mea manogi, povi vevela po o meaʻai, o le solia o le taumafataga e mafai ona oʻo atu ai i ni mea leaga.

O le a le ituaiga iʻa e mafai

O le faitioga autu mo le filifilia o oloa mo pancreatitis o le pasene o mea oona. E sili atu i le 8% le gaʻo e mafai ona oʻo atu ai i le gasea, vomiting, tiga, ma le manava.

O iʻa e sili ona manaia o ni pa puipui, otaota, cod ma perch. Ona oo mai ai lea o le vevesi, pike ma le burbot. O suavai o le sami, togafiti, malati, ma le hake e maua ai sina gaʻo sili atu.

E sili atu le manaia o iʻa (8% gaʻo) e faʻaofiina i le taimi o le faʻamagaloina i ni mea laiti. E aofia ai le lanumoana, iʻa, capelin, carp, chum, tuna ma bream. Laʻau, meli, tarbut, saury, o lamoni ua manatu o ituaiga eseese o meaʻai.

O meaai faasaina e aofia ai meaʻaiʻai, iʻa, sushi ma mea ulaula, ipu ma caviar, iʻa mamago.

E faʻamalosia le faʻaleleia o iʻa pe a kuka. E faʻatagaina e kuka ni tipi mo se ulugalii, o le mumu, le pusa.

Meaʻai gaosiga, mea e filifili ai

Sour-milk products: kefir, kulimi gaʻo susu, susu susu, yogurt fale - ua manatu o se vaega taua o le meaai mo le maʻi.

E le mafai ona e inu susu susu susu i lona tino mama, e mafai ona faʻaaogaina i le kuka: falaoamata, fuamoa e fufulu ai, moli, pateta palu. E faatagaina e faaopoopo atu i le lauti.

O le susu o le gutu i pancreatitis e toe faʻafoʻi ai le pancreas, e aofia ai le tele o minerale ma macronutrients. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e kuka.

E faatagaina le pata i ni mea laiti.

E sili atu le aua le faʻatau ni yogurts i le faleoloa. Le faʻatau atu o oloa, gaosi oloa faʻasalalau oloa e pei o le natura, agasala i le mea moni. Afai o faʻamafanafana, colorants, preservatives ma isi faʻaopoopoga o loʻo faʻaalia i le tuufaatasiga, e le fautuaina e ave le oloa.

E le mafai ona e 'ai ma pancreatite: ice cream, kulimi gaʻo, susu susu, fulufulu faʻamalosi, oloa ma le faʻaopoopoga o faʻatoʻaga ma isi mea faʻapamaʻi leaga.

E mafai ona faʻatagaina uma cereals

I le avea ai o se falaoa poʻo se auala autu mo le 'aiga o le taeao,' ua 'aina' aiga. Meaʻai e maloloina, tumu i mea e manaʻomia mo le soifua maloloina.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le falaoamata e aoga, ae leai se mea. O rice, oatmeal, semolina ma cereck cereal e le matautia. O mea mataʻutia e aofia ai sana, millet, pi ma karite - ona o le faigata o le faʻateleina o nei meaʻai.

E tatau i isi meaʻai, aua le faʻaaogaina i taimi uma. O lea o le a faʻaaogaina ai le faʻaogaina o meaʻai i le tele o meaʻai, o le tino o le a faʻaaoga atili ai meaʻai.

O le fofo sili mo le pancreatitis o le oatmeal, e mafai ona 'ai i aso o le faʻamalosia. O le tele o tuusaunoaga i tagata taʻitoʻatasi e le faʻaaloalo, o loʻo faamatalaina, ae o le oatmeal kissel e faʻaaogaina ma le faigata, o le vai ua taʻua e fautuaina e fomaʻi uma e aunoa ma se faʻalavelave. I aso muamua o le faʻavavevave, pe a le mafai ona 'ai, ae o le tausia o le tino i le saturation i mea aoga e manaomia, o le taele oati e sau i le laveai.

E mafai ona 'ou sosolo mo le pancreatitis?

E toʻatele tagata e fiafia i laʻau suamalie. Mafaufau i le auala e faamalieina ai manaoga ma manava.

I aso o le faʻalauteleina o le taumafataga, ua faʻatagaina e faʻapipiʻi lauʻau i le lisi, e lelei tele le faia o ipu suamalie ma ou lava lima.O le mea lea, e iloa e le tagata maʻi le fua mo fualaau suamalie, o loʻo nofouta i le leai o ni faʻasaʻo, mea inu ma isi mea faʻapipiʻi. Aʻo gaosiga, mafaufau i le pancreatitis, e le mafai ona e kuka sukalati, kulimi, susu susu, ava malosi ma le kulimi citric.

O le pancreatic pancreatitis diet e faatapulaaina ai le filifiliga i mea ua faʻaalia: honey, jam, foamusu, jelini, marshmallows, marmalade, moli, keke masi, fudge, pastille, sweets e pei o le "Cow".

E tusa lava pe mafai ona faʻatagaina, e tatau ona e manatua e uiga i voluma e 'aina. Amata ona e alu i le meaai ma le faʻaeteete.

O a ni taimi e mafai ona ou faʻaaoga

A e manaʻo e vaʻaia se ipu, faʻamalosia le tofo, taimi e avea ma se faʻaopoopoga talafeagai i meaai. Faatasi ai ma le pancreatitis, e le mafai ona e faaaogaina le tele o vaitau, e oo lava i taimi masani: aniani, kelati, horseradish. E masani lava e le mafai ona e taumafa meaʻai.

E le aoga le lafoaia muamua o le faʻatagaina o se meaʻai muamua i se ipu. O le filifiliga faatagaina o le lanu: basil, pasili, opu, caraway fatu, saffron. O togavao e aofia ai vailaau eseese o vitamini, minerale, maua ai aʻafiaga faʻaleagaina. E faʻatagaina e faʻaopopo le kinamoni ma le moli i ni meaʻai tele.

O a mea e inu ai faʻamaʻi pipisi

O le tea e tatau ona iloga mai meainu; e masani ona inu e tagata Lusia ni vai inu tele. E faʻapefea ona asiasi e aunoa ma le iai o se ipu lauti? Inu i le pancreatitis ua faatagaina. Inu seʻia oʻo i le lita i le aso. O le filifiliga e sili ona lelei le taofi ma le lanu meamata poo le puina Faʻaina. O le afaina e le tatau ona aofia ai ni meainu ma mea manogi.

Isi meainu faatasi ma pancreatitis, faamaonia mo le faʻaaogaina:

  • toli
  • fualaau suamalie
  • o se teuteuga o sisi o le rose, chamomiles, dill,
  • vai e leai ni carbon mineral (Borjomi, Essentuki, Narzan),
  • sua ua faamamaina - apu ma le paukini.

I lalo ifo o le kofe, susu, kvass ma sua oona.

E inu faasaina le inu o le inu o le ethanol i le faʻamaʻi, e tusa lava pe i ai se vaega o le faʻamagaloga o le pancreatitis. O le ava malosi e mafua ai le toto i totonu o le gland, o enzymes i totonu, amata ona eli le okeni.

Mea inu maloloina ma mea leaga

Mo tagata gasegase o le pancreatitis e masani ai, e faʻatagaina mo togafitiga faʻapitoa ma mea faʻasolosolo e inu ai vai inu, ma tuʻuina mai ai gas mai lea taimi. O le umi o togafitiga ma le aofaiga tonu o le suavai ua fuafuaina taitoatasi.

E tatau ona e malamalama e le o vai inu uma e talafeagai mo le maʻi, o le mea lea e afaina ai le faatonuina o se ituaiga vai mo oe lava ia. O le tele o taimi latou te fautuaina ai le inu o Borjomi, Essentuki, Slavyanovskaya ma Arkhyz.

O le faʻaaogaina o mea laiti ma teuteuga o le 'eleʻele o le caraway o le a fesoasoani i le faʻaleleia atili o le soifua manuia, o le oloa o loʻo faʻamatalaina e se malosiaga malosi, o le gafatia e faʻamalosi lelei ona aveese le talo. Togafitiga e naʻo le taimi o le faʻamagaloga e talafeagai, ma i le laʻasaga laʻititi e faʻasaina le faʻaaogaina o se faʻasologa.

E afaina ai le inu o le lomonade, o mea suamalie suamalie ma le ava.

O le faʻaaogaina o le kinamoni e mafai ona fesoasoani i le tagata maʻi, o le mea manogi o le a faʻamamaina uma ai le biliary system, faʻatuina le faagasologa o le faʻaogaina o meaai, ma fesoasoani e faʻamalolo le mumu. I taimi o talaʻaga, e mafai ona e faʻaaogaina le kinamoni e avea o se taimi e faʻatau ai meaʻai, saunia ni meaʻai.

E mafai ona e saunia se vaiinu lelei mai:

I le toesea o faʻamaʻi ma le faʻamaʻiina o tagata taitoatasi i aso uma ao le i alu i le moega, inu ai le fuga o le rose, le lauti buckthorn. O meaʻai e fasi ai meaola faʻapitoa, aveese le aoina mai o talo mai le gaʻo.

E lelei le inu pikiaka ma le apu o vai, o mea inu e faʻamamafa ai le tino ma vitamini, e faʻafefe tele ai le mucous membranes o le digestive tract. O le tulaga autu o le inu o le inu e le o tele naua ma e le o aofia ai vaega taua ma vailaʻau vali.

O le inuina o le vai o minerale e tatau ona i ai i se tulaga mafanafana, o le a faamamaina ai le alaleʻa ma laina o le tino mai le sili atu:

E tatau ona inu le vai pe a ma le 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga, amata togafitiga ile vai mai le tolu o se ipu malamalama.

I le leai o ni uiga le lelei mai le faiga o meaʻai, o le tele o le vai e faateleina i le afa tioata, ma e le o toe umi ae oʻo atu i le tolu-fa o le voluma. Pe a uma ona pasia atoatoa ia faʻaaliga o le faʻaleagaina o le tino, e mafai ona faʻatagaina le inuina o se ipu malamalama vai i le taimi e tasi.

I le tulaga masani o le faʻamaʻi, o le a le mafai ona puipuia mai gasegase mai le togafitiga ile falemaʻi. I se falemaʻi, o le a filifili e fomaʻi le ituaiga vai sili ona lelei ma le vaega lea e tatau ai ona faʻaaogaina.

Mo le togafiti o togafitiga, e fautuaina e inu mea teuteu ma teuteu o le laʻau, o le falemaʻi chamomile, tino ola ma le oona o le a faʻamanuiaina. Faatasi ai ma le le pulea o le faʻaaogaina o tupe, e mafai ona e faʻaleagaina le tino, o lea e taua ai le iloa o le fua.

A o maitaga, soo se togafitiga e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi.

O le a le mea e faatagaina mo le mumū tele

I le gasegase o le pancreatitis, ua faʻaalia e faʻaaogaina se aofaiga o protein ma vitamini, o se mea itiiti ole gaʻo manu ma gaʻo. O meaai e aofia ai se aofaiga faatapulaa o masima, o le taumafaina i aso taitasi o lita e lua o le faamamaina poo le vai oona e aunoa ma le kesi. Faafetai i le vai, o le lelei atoatoa o gaioiga o gaioiga uma ma faiga e mautinoa.

O le lisi o oloa tuʻufaʻatasia e aofia ai oloa e gaosi ai meaʻai, e taʻua o fuʻa, falaoa o le aso ananafi, meaʻai, pies e maualalo le gaʻo. E aoga le 'ai o gaʻo susu, e fautuaina e tagata fai meaʻai lefir, yogurt, susu, cheese cheese, susu susu, yogurt ma le gaʻo gaʻo, ma le pata, ae i se aofaiga faʻamapulaʻa (e le silia le 15 kalama). O le kulimi aʻo leʻi faʻaaogāina e tatau ona faʻamamaina i vai inu i se vaega o le tasi i le tasi.

O le taumafataga e aofia ai iʻa ei ai mea maualalo maualalo: pollock, pike, hake, flounder, pike perch. O gaʻo iʻa e tatau ona fufulu pe kuka. E le manaomia le taoina o iʻa, o ia meaʻai e mafua ai le faateleina o le gaosiga o enzymes pancreatic.

O le faʻaogaina o masini viscous ma le suavai o le a le maualalo ai le manuia:

Saunia le falaoa i totonu o le vai poʻo susu susu. O fuamoa ma moa e aina i le falale, e mafai ona kuka, faʻaaoga mo omelet. O le maualuga o le 4 fuamoa e faatagaina i le vaiaso; e sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia iai fuamoa o salu.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma pancreatitis mai meaʻai a manu? Latou te filifilia aano o manu e aunoa ma veins ma paʻu, pipi, lafumanu, moa, lapiti, veal, turkey e lelei mo meaai paleni. Mo le sili atu o le faʻamaʻi, e tatau ona fasi le aano i aano o aano o manu pe tipi i totonu o ni nai pusa. E masani ona saunia e tagata maʻi ni susu moa.

O le solia o le pancreas e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau faisua, moa, iʻa, susu susu ma le faʻaopoopoga o sina aofaiga o vermicelli poʻo cereal. E faaopoopo atu le suauu o le suauu ia i latou:

O suauʻu e aofia i le taumafataga i totonu o se tamai voluma, o le gaʻo meaola e matua faasaina, sei vagana ai pata.

I le taumafataga e tatau ona fou ma faʻaleleia fualaʻau fualaʻau, sei vagana ai ituaiga vailaʻau. Latou te taumafa i lanu samasama po o lanu lanumeamata. E pei o fualaau faisua, e mafai ona kuka, uu pe tao. O le lisi o fualaʻau faʻatagaina e aofia ai: zucini, paukini, beets, pateta, kāloti, kukama ma tamato.

I le faagasologa o le le fiafia, o le faʻaaogaina o le siʻisi susu susu, faʻafefeteina o fugalaau mamago, sua suamalie, folasisi, susu vaivai ma le lanu meamata ua faatagaina.

Fomaʻi faʻatagaina le aofia ai o laʻau suamalie i le taumafataga:

O meaai e sili atu ona mamafa o pancreatitis e 'aina ai le vao, kuka ma kuka i totonu o se fafie fafie. Mo le sili atu o le soona inu, o meaʻai e tatau ona muamua i lalo i se tulaga mamā. O le tuʻufaʻatasia o meaʻai e fesoasoani i nisi o gasegase

O le a le mea e teena i le taimi o le faʻalavelave

I le gasegase o le faamai, e faasaina le pancreatitis mo meaʻai, meaʻai vevela, suamalie ma falai, talu ai e masani lava ona mafua ai le faateleina o le gaioiga inflammatory i se okeni vaivai.

O le lisi o meaai faʻasaina e aofia ai le mamoe, puaa, aano o le siʻi. E le mafai ona e 'ai i le kebab, ulaula, faʻamalolo ma falai meaʻai, meaai kuka. E le faatagaina e fomai ni paluga fou, pulu ma paluga, falaoa atoa o falaoa, suauu.

O le lisi o oloa e le manaomia e faaauau pea i iʻa gaʻo, e fai ma faataitaiga, o le samasoni, o le paluga, o le eleelea, o le sulu, ma le iʻa. E le gata i lea, o le iʻa ua faaigoa e le manaomia i soo se ituaiga, e faga uma, ulaula ma faamago, ma kuka. E le mafai foi ona fagotaina suauu.

  • aano o aano o manu,
  • borscht
  • millet
  • kapisi soupisi
  • susu susu.

I totonu o le pancreatitis, o mea inu ma le faaopoopo ole aisa, vevela, kofe, suauu, ava malosi ma meainu faatasi, o le uaina, e le aofia ai.

Legumes, e taʻua o pi, lentils, peas, peasia lanumeamata lanumeamata, o le a afaina ai. E sili atu le lafoai o sausa, kāpeti paʻepaʻe, pulou pulou, fua suamalie: vine, faʻi, fig. E leaga le 'aina o strawberries, peaches, cherries, watermelons ma melon.

Mayonnaise, isi vevela vevela ma meaʻai vevela, gaʻo ma le susu atoa, susu ma le gaʻo susu leisi e le mafai ona aofia i totonu o le taumafataga. Faʻaopopo le lisi o oloa e le manaʻomia: sukalati ma mea e faʻafiafia ai meainu, ava malosi, saito, pelesara tilesi, falaleti karite, kilisi, uʻamea.

I mea taumafa paleni, e masani ona fautuaina e 'ai le meaʻai, saunia salakeke mai greens, faʻapipiʻi i soupeti, ae o le panicreatitis, e le o faʻamaunuʻu, o le a afaina ai le tino. I le faaopoopo atu i vitamini, o le sipisi e tele le fiva malosi, oxalic acid, o mea e matua aʻafia ai le faʻapalaina o meaʻai, faʻateleina le pala.

E masani lava, faatasi ai ma pancreatitis, maʻi suka, cholecystitis ua maua. O tulafono faʻatino o meaʻai e talafeagai lelei mo nei faʻamaʻi.

Mea taumafa i le masaniga masani o le maʻi

Pe a oʻo i se vaitaimi o le faʻamagaloina o le faʻamagaloina, o tagata gasegase e masani ona maua i le pancreatitis e mafai ona maua ai se faanatinati i meaʻai. I lenei itu, o le lisi o oloa ua faatagaina o le a faateleina tele.

Ina ia faʻaitiitia faʻamaoniga o le faʻamaʻi ma ia ausia se aʻafiaga faʻaleagaina, o le faʻaaogaina o fatu ma le suauu o le suauʻu e faʻaalia. O le laau o le a avea o se mea faʻasolosolo i le faʻamalosi, o le tele o tagata gasegase e afaina i sea solitulafono. Suauu ma se teuteuga o fatu e 'aina i meaai.

I fuainumera, e tele fua e aina i le faamagaloga; fualaau kulimi, cherry, pomegranate, sua apricot, fualaau mamago, meli masani, pears ma lingonberries e mafai ona faatagaina. Mo togafitiga ma le aveesea o toxins, ua aina ai laulau. Mai i le sami taumafa filifili ni musika, squid, salu.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma pancreatic pancreatitis, pe afai ua uma ona mumu? O le saito ua seleseleina, tilo mai ai, opu, pasili, seleni e tatau ona i luga o le lisi. I le faʻatusatusaina o le faʻaaogaina:

  1. koko
  2. kofe
  3. kulimi mumu
  4. peanesi
  5. pepa
  6. gaosia faʻavavela aniani, eggelu.

O vai inu mo le pancreatitis e mafai ona onā. E fautuaina le faʻaaogaina o le vai e aunoa ma le kesi, talu ai e mafai e le carbon dioxide ona faʻaleagaina totoga vaivai o le faʻaogaina o le tino.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o meaʻai talafeagai e taua tele i le togafitiga o le pancreatite ma le gaʻo. E taua le 'aiina o meaʻai maloloina ma ia aua neʻi galo e uiga i metotia fautuaina o la latou togafitiga vevela. E tatau ona inu le aofaiga tatau o le vai i le aso, fesili atu i lau fomaʻi poʻo le tagata fai meaʻai e uiga i le ono mafai ona faia suiga i le taumafataga.

O le a tuʻuina atu e le fomaʻi i le tagata maʻi se laulau o oloa faʻatagaina ma faʻatau oloa, faʻataʻitaʻiga mo le kukaina.

Pancreas sauniuniga

Ina ia toe faʻafoʻisia le lelei atoatoa o le pancreas, e mafai e le fomaʻi ona fautua mai le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzyme, antispasmodics ma anticholinergics.

I le tino o le faʻamaʻi, atropine, papaverine, ma le leai-spa o loʻo faʻaalia i le tautala poʻo i foliga o injections laiti. Alemagel, Fosfalugel, ma isi mea faʻapena tutusa i totonu o le pepa vai e tatau ona ave mai le vaega o faʻataʻitaʻiga.

Faatasi ai ma se tulaga faigata o le faagasologa masani o le faagasologa o le le fiafia, o se matafaioi taua ua tofia i sauniuniga o le enzyme, Omez, Famotidine, Ranitidine ua faatonuina. O le aoga aoga i le tino ua faamaonia i le tele o tausaga o le poto masani i le faaaogaina o fualaau faasaina.

E le mafai ona togafitia le pancreas e aunoa ma le taofiofia o le manava faʻanoanoa, e tatau ona e inuina vailaʻau:

Ua faailoaina mo le faʻaaoga vave pe a uma ona taofi le tiga. O le faitioga autu mo le mataalia e tatau ona taua o le vaivai o le maʻi o le dyspeptic, lea e faʻaalia mai i faʻamaoniga: taʻavale, manava, paʻu mamafa.

E umi taimi e ave ai enzymes e togafitia ma toe faʻafoʻi le tino. E pei ona faaalia i le faʻaalia, o le tino o le pancreatitis e mou atu 4-5 vaiaso talu mai le amataina o le enzyme course, ua maeʻa atoa le maʻi pe a maeʻa le 6-12 vaiaso.

O mataupu faavae o togafitiga o meaʻai mo pancreatitis o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

E faʻapefea ona aʻafia le taumafa i le faʻavavevaveina o pancreatitis

I le aso muamua faʻatasi ai ma se faʻavavega o le pancreatitis, faʻaitiitia ai le faʻalavelave o faʻafitauli, e le tatau i le tagata maʻi ona 'ai meaai, naʻo le vai. O nisi taimi o le anapogi e faaumiumi seia oʻo ina faamaninoina mafuaaga o le faigata. Ole vaitaimi e 7-14 aso. I le iʻuga, o le meaʻai faʻatau vai e faʻatinoina e faʻaaogaina ai faʻamatalaga faapitoa i totonu o le inumaga.

Pe a maʻi le maʻi, e faʻaleleia le taumafa. Faʻasalaga tele, latou te tuʻuina atu i le taimi nei le tuʻuina o le vai-vai, ma matau le puleaina o le vevela (18 - 37 tikeri). O le tele o le gaʻo e faʻaititia i se mea maualalo. O le faavae o meaai paleni o le gaʻo. O le taua i aso taitasi o meaai e oʻo atu i le 500-1000 kaloli.

Faatasi ai ma le faʻaaloalo tele o le pancreatitis, o le taumafataga e aofia ai paluga, masusu susu, compotes, tila, fualaau fualaau suamalie mai zucini, pateta, ma le falesa. O meaai e fafa 6 aso i le aso.

Mea faasaina & Meaʻai

Ua faʻatagaina ma o le meaʻai malosi e fuafua e le fomaʻi. E le mafai, faʻalagolago i le faʻasalaga a le tagata lava ia, e faia fetuunaiga i le taumafataga. Afai e manaʻo le tagata maʻi e suia le tuufaatasiga o ipu i le taumafataga, e tatau ona e feutagai muamua ma lau fomaʻi.

Meaʻai faʻasaina ma le pancreatitis e le lelei ona uu. E aofia ai le ava malosi, kofe, suamalie, sukalati, puʻamu, fasipolo, leki. Marinades, falai, ulaula, vevela, afu, gaʻo e tatau ona vavae ese mai le taumafataga.

Afai e te le mulimuli i se taumafataga, atonu ei ai ni taunuuga i le ituaiga o le toto, totoga, siama, fulafula, maʻi suka, faaleagaina o le tino. Faʻatasi ai ma le solia o mea leaga, o le a tupu se mea leaga.

Ina ua uma se taumafataga tele pe tetee foi i le tulaga o le ava malosi, sa i ai se tiga matuitui i lalo ifo o le ivi, ma agai atu i tua? E tupu le fomaʻi i le tasi le tilotilo i meaʻai gaʻo? E tatau ona e sailia vave se fesoasoani faafomaʻi - atonu o se pancreatitis tele lea, ae o le faatuai i le oti e talitutusa lava!

Faailoga ma mafuaʻaga

O le afaina o le pancreas e mafua mai ona o le faapipiiina o lelei ma maa mai le gallbladder.

O lenei faʻamaʻi e mafua ona o le papacreatic lects ua puipuia atoa i maa gallbladder, o se uila, poʻo se tumo. O le taamilosaga masani o enzymes oona i le tootoo laiti ma le duodenum ua faʻalavelaveina, o ona lava enzymes ua amata ona eliina le paʻu, ma ua amata ai lona faʻaleagaina.

O lenei tulaga e manaʻomia ai le falemaʻi faʻafuaseʻi ile fale taotoga, talu ai o le tino i le pancreatic necrosis e oʻo ile 50%. Afai o le togafitiga o le mumū o le pancreas e leʻi amataina i le taimi, o le a faʻaumatia e le enzymes ona naʻo ona fusi, ae o loʻo aʻafia foi i totoga lata ane.

O taunuʻuga e sili ona ogaoga o lenei: o le toto, totoʻa o le peritoneum (peritonitis), o se tulaga teteʻi e muta i le oti. Faatasi ai ma le tausiga faafomaʻi talafeagai, e mafai e se tasi ona faʻamoemoe mo se toe malosi atoatoa, pe ana fai na o le tagata maʻi e le saofaga i le faʻamaogaina o le gaʻo e ala i le tele o le taumafa ava malosi.E i ai se foliga masani o pancreatitis - o le faʻaumatia o le gaʻo i luga o le tele o tausaga. O lenei tulaga e le mafai ona faʻafitia, o le a le mafai ona toe faʻafoʻi le soifua maloloina. O faʻamaoniga e mafai ona masalomia ai le amataina o le pancreatitis e matua susulu, aemaise lava i le afaina tele:

  • Tinea tiga, poʻo le lagona o se '' olo faʻasolosolo 'i totonu o le itumalo faʻapitoa, o le vevesi, ogaoga o tiga, o nisi taimi e susulu i le tauau tauagavale, e pei o le faʻalavelave i le myocardial.
  • Fufulu, paʻu le paʻu, o nisi taimi ma le jaundice.
  • Cyanosis i le pute.
  • Naua, vili.
  • Faʻalavelave faʻamaʻi.
  • O le fulufulu maso, ma le gaʻo (mo le pancreatitis), na mafua ona o le leai o se enzyme e pei ole lipase, ma le le mafai ona gaosia ai gaʻo.
  • Paʻu o le mamafa o le mamafa ma faailoga o le le atoatoa o le vaitamini i le foliga masani o le maʻi.

O mafuaʻaga o le pancreatiti tino e mafai ona faʻaaogaina le ava malosi, faʻamaʻi o le gallstone, faʻavae faʻavae o le pancreas, ave o estrogens ma vailaʻau. O le mea e mafua ai le osofaia e masani ona avea ma taumafataga tele ma le tele o meaʻai, falai, meaʻai vevela faatasi ai ma le tele o le ava malosi.

Aoao atili e uiga i faʻaʻailoga o le mumu mumcreatic mai le vitio:

Faʻamatalaga o pancreatitis

O le faʻamalosi o le manava o se tasi o auala e iloa ai le pancreatitis.

O le fomai, fomai tipitipi, gastroenterologist o fomaʻi o latou agavaa e aofia ai le mafai ona iloa ma iloa ai lenei maʻi matautia. Aʻo leʻi amataina le togafitiga mo le mumu o le pancreatic, lea e faia i se falemaʻi, e manaʻomia ona e suʻe suʻesuʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻega meafaigaluega e faʻaaogaina ai mea faʻapitoa:

  1. O se suʻega o le toto e fuafua ai le maualuga o le amylase ma le lipase - enzymes pancreatic, o la latou maualuga maualuga o se faailoga o le pancreatitis.
  2. O se suʻega masani o le toto, pe a faʻapea o le faateleina o le maualuga o le toto o le toto e faʻaalia ai le i ai o se faʻaogaina o le toto.
  3. Analysis mo le bilirubin, o lona siitaga e faailoa ai le vevesi o le talo.
  4. Iloiloga o le enzymes o le hepatic, o le faateleina o la latou gaioiga o se faailoga o le pancreatitis e mafua mai i le fesuiaiga o le taoto e gallstone.
  5. O le auiliiliga o fecess for fatness o le a fesoasoani e faʻamaonia le faʻamaʻi.
  6. MRI e mafai ai e oe ona iloa le mafuaaga o se tiga ogaoga, iloa faailoga o le pancreatic necrosis, faʻaleleia o le vai i le pancreas, faʻalavelave o le intestinal.
  7. O le faʻasologa o le paʻu o le manava e iloa ai le siʻitia o le pule, le tulaga o gallstones.
  8. O le siakiina o le pule o le pancreatic duct, e faaopoopo i le mauaina ma le auiliiliina o lona fausaga, e mafai ona fesoasoani e faalautele lenei laupepa ma aveese ai gallstones.
  9. O le ultoscopic ultrasound, faʻaaogaina se suʻega ua faʻaofiina i totonu o le manava, o le a fesoasoani vave e fuafua ai le i ai o maʻa i totonu o le gland.

A maeʻa ona suʻeina faʻamaumauga o talafaasolopito ma suʻesuʻega, o le a mafai e le fomaʻi ona faʻataʻitaʻiina se fuafuaga mo le togafitiga.

Faailoga o galuega

O le faʻaaogāina o se fomai tipitipi i le tino pancreatitis o loʻo faʻaaogaina i ni tulaga ogaoga, talu ai o le taotoga i lenei okeni e ono mafua ai le faaleagaina tele o le gland. A maliu se vaega o le tino (pancreatic neurosis), o se taotoga e aveese se vaega o le gland e matua manaomia. Afai o le taʻaloga o le gland e poloka i maa, ona faaopoopo atu lea i le auala masani o le aveesea, laparoscopy, o se auala e le maua ai le taotoga, e mafai ona faʻaaogaina.

Afai e tatau ona e faʻamaʻapeʻa atoa le pancreas, e tatau ona i ai se mafuaʻaga lelei mo le faia o se filifiliga, talu ai o lenei taotoga e matua faigata lava, faatasi ai ma faʻalavelave masani ma se maualuga maualuga o le soifua maloloina. Gagana enzymes, ulu i totonu o le toto, mafua ai le faateʻia fulminant, tasi i totonu o totoga vavalalata, saofagā i lo latou pala. A maeʻa le taotoga e aveese le gland, e tatau ona e faia pea mo le le lava o enzymes ma hormones aʻo e tago i fualaau.

Vailaʻau mo le pancreatiti

Pancreatin o se enzyme o loʻo faʻaaogaina i le pancreatitis.

I totonu o le pancreatitis, muamua, e tatau ona e taofi le 'ai mo ni nai aso. Lagolagosua mo le tino e mafua mai i le afaina o meaʻai o vaiinu: vailaʻau bicarbonate, glucose, hemodesis, le faʻaofiina o le albumin, plasma toto. Faatagaina e inu le tele o vai alkaline e aunoa ma le kesi.

Faʻatasi ai ma le maʻi o le pancreatic necrosis, o le tino sili ona ogaoga o le pancreatitis, o faʻalavelave faʻafuaseʻi o Trasilol, Gordoks, Kontrikala e faʻaaogaina e taofiofi ai le gaioiga o le enzymes ma faʻaitiitia ai le fua faatatau o latou faʻasinomaga. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e faʻaaogaina ai le maalili o le maalili, e faʻaaogaina le malulu i le vaega o le faʻaogaina o le gland. O le faʻaaogaina o vailaau e fesoasoani i le faʻafoʻiina o le faʻamaʻi i tulaga o faʻafitauli. O auala o ausilali o le laser irradiation, plasmapheresis e aveesea ai toxins mai le tino. Faʻatasi ai ma le palacreatitis ma le palakalafa, o mea nei e faʻaaogaina:

  • antispasmodics (Eufillin, Drotaverinum, Nitroglycerinum)
  • cytostatics (Cyclophosphamide, Vincristine)
  • fomaʻi (Atropine, Pentoxyl, Scopolamine, Methyluracil)
  • enzymes (Pancreatin, Mezim, Feso, Methionon)
  • vailaau faʻamaʻi mo le puipuia o siama (Carbennicillin, Kanamycin, Trichopolum, Tobramycin)
  • antihistamini (Promethazine, Chloropyramine)

Afai o le faʻalavelave o pancreatite o le tupuga o le maʻisuka - o togafitiga e faia e pei ona faatonuina e le endocrinologist. O tumutumu ma maʻi mumusu o le pancreas e mafai foi ona avea ma faʻafitauli o le pancreatitis. Talu ai o latou o le homone-active neoplasms, o latou foliga vaaia e mafai ona maua i le faaopoopoina i le ultrasound ma le MRI suʻesuʻega, ma le faʻavaeina foi o le tele o hormones.

Fesoasoani ia te oe lava - faʻaaoga aafiaga faʻasolopito

O le teuteuina o le wormwood e fesoasoani i le gaosia o le talo ma le faʻamautuina o le gland.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻaleaganuʻu e mafai ona faʻamaopoopo le togafitiga o le mumū o le pancreas i le faʻamagaloina. O le togafitiga o le togafitiga e maua lemu lemu, ae matua lemu lava ma e aunoa ma ni aʻafiaga, o le mea lea, e faʻaaoga ai togafitiga faʻa-tagata, e manaʻomia lou onosaʻi. E mafai ona e taumafai e faʻamafanafanaina oe, eseese mea laiti, teuteuga, sauniuniga o laʻau:

  • Oliu oatmeal. Fufuluina, faʻagogo, ma fufulu o fatu o fatu fasi tupu i se nofoaga mafanafana. Faʻaiʻu le oatmeal i le vai malulu, ona sasaa lea o le vai inu, vevela i se uila faaumiumi (1-2 minute). Soak mo le 20-30 minute, inu na faatoa saunia, teuina, aua le vevela.
  • O aʻa o le paluga, elecampane, chamomile ma le calendula fugalaau, St. John's wort, sage, wormwood, mago mago, manoa, apa o le tai, ave se sipuni sipuni o lenei faaputuga, sasaa vai inu, tumau, vevela. Faʻaaoga naʻo se faʻasologa masani o le maʻi mo le afa itula aʻo leʻi 'ai, 100-150 ml.
  • O le teuteu o le wormwood (1 tbsp sipuni o le dried wormwood mo le 5 minute, tumau i le 25-30 minute) o le a fesoasoani i le gaosiga o le talo ma le faʻamautuina o le gland. Ave le 1-2 vaimuni muamua aʻo leʻi 'ai. sipuni.
  • Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e faʻaaogaina ai se faʻasalaga o suauu, laumei ma le faila. Tasi ata. sasaa se sipuni o lenei faaputuga i vai inu, faʻaosologo 30-40 minute, maunu, inu 100 ml aʻo leʻi 'ai le vevela.
  • Ina ia faʻaalia ma faʻateleina le foliga masani o le faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaogaina le fusi o le sophora Iapani. 1-2 sipuni o le mutia mo le 300 ml o vai inu i totonu o se vai vevela. Faʻaosooso 3-4 itula, inu inu mafanafana ao leʻi 'ai. O togafitiga Sophora e le mafai ona sili atu i le 10 aso, pe a uma le 1-1.5 masina le malo, e mafai ona toe faia le vasega.
  • I totonu o le 2-3 vaiaso, e mafai ona e faʻaaogaina le aoina mai o fugalaau ma fugalaau ola e faʻamalolo ai le mumu. O se sipuni sipuni o le aoina e sasaa mai i se ipu vai inu, o loo finau, inu i le 3 vaeluaina.
  • Mo se faamoemoega faapena, e mafai ona e tago i se paluga o le sua o le tipolo, kuka i totonu o le vai mo le 5 minute, ma moa mata mai moa. O lenei paluga e tatau ona onā i luga o se manava gaogao, a maeʻa - 3 itula e le 'ai ai. Faʻaaogāina o le taʻavale - tasi i le taimi muamua, tolu, ono, sefulu lua, ma le luasefulu fa aso talu mai le amataga o le faʻaogaina. A mavae le ono masina, e mafai ona toe faia le vasega.

O le faʻaaogaina pe le faʻaaogaina nei fua o se mea patino mo tagata uma. O le mea autu o le faʻaopoopoga, ma le suia i nei auala, o togafitiga na faʻamatala mai e le fomaʻi, tausisia le taumafataga.

Taumafa o se vaega o se togafitiga atoatoa

O le taumafa o se mea taua tele i le togafitiga o pancreatitis.

O se lisi filifilia lelei e mafai ona faʻafesoʻotaʻi atoatoa le togafitiga o le mumu o le pancreatic. Ina ia tausisi i manaoga o tagata fai meaʻai, o mataupu faavae nei e tatau ona mulimulitaia:

  1. O meaai uma e tatau ona naʻo le vevela o le potu, e le faʻatagaina mea e le maua.
  2. O le ono masina muamua, e kuka uma ipu mo na o se ulugalii, e aunoa ma le faaopoopoina o le pata. O le fufulu ma fufulu ipu o le a faʻaalia i luga o le lisi i se taimi mulimuli ane.
  3. E foliga mai, o le falai ma le ulaula o le a le aliali.
  4. O fiva faʻamalosi, o oloa e mafua ai le faʻaleleia o le kesi (leki, radis) e faʻasaina faʻasaina foi.
  5. O meaai e masani lava, vaevaega, i ni vaega laiti, o mea fou ua saunia.
  6. O meaʻai e leai se mea e tofo ai, leai ni meaʻai, mea manogi, marinades, additive food.

O sea ituaiga meaai e tatau ona avea ma se paaga ola o se tagata maʻi i le pancreatitis mo le 6-9 masina, seia maeʻa le faʻalavelave. E le o lona uiga e mafai ona e 'aina uma lava mea uma. Soo se eseesega taua mai le tulafono ma le tuufaatasiga o le taumafataga e mafai ona mafua ai se osofaiga fou o le faamai. Faasaina faasaina: ava malosi, caffeine, gaʻo suamalie, iʻa oona, aano o manufasi, kapisi, falaoa fou ma meaʻai, mea e gaosia ai, mea inu suamalie, musigot, kapisi, fuamoa, caviar. Fautuaina mo le fafagaina o se tagata maʻi i le pancreatitis:

  • Porridge e leʻi kuka i le susu ae i totonu o le vai, ae maise lava le oatmeal ("hercules"), ae o le millet ua manatu mamafa.
  • Maseta susu, pasta tao.
  • Laʻau e maualalo le gaʻo (pike, pike perch, kopa faʻatau, bream).
  • Lafumanu gaʻo susu, aemaise o le siʻi kuka.
  • Palu falaoa, pulumu.
  • Fuʻu, kuka, kuka i totonu o se fafie faʻamaʻi fafie.
  • Meli, masima natura ma marmalade.
  • Meaʻai maualalalo: lapiti, toso, moa.

Ina ia taofia le tupu mai o lenei maʻi matautia, e tatau ona e mulimuli i se meaai paleni, aua le faʻaaogaina le ava malosi, aloese mai manuʻa. O le fulafula o le pancreatic e togafitia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi i se falemai e faʻaaoga ai le tele o fualaau faasaina ma taualumaga. I le vaitau o le faamagaloga, i luga o le fautuaga a se fomaʻi, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻavae e faʻamalosia ai le aʻafiaga. O le tausisi lelei i le taumafataga o le a fesoasoani e aloese mai faʻalavelave ma toe foʻi mai osofaiga o le faʻamaʻi.

I totonu o le manava o le manava o se totoga laitiiti ae taua - o le pancreas. O ia e nafa ma le gaosia o enzymes e aafia i le faʻalaumalieina, gaosia o hormones, ma faʻatautaia ai faiga faʻavae. Afai e mafua mai i se mea ua soli ai galuega, o le a le mafai ona maua taunuuga leaga. Aoao pe faʻapefea ona togafitia lau paʻu i le tele o auala.

Faʻafefea ona togafitia le pancreas

Togafitiga e aofia ai le le atoatoa o meaʻai pe a oʻo mai uluaʻi faailoga. Ona o lenei mea, o le malosi o le osofaiga o le tiga ua faaitiitia, ua le toe gaosia le enzymes, ma ua solo i lalo sulu o le okeni. E faapefea ona togafiti le pancreas? O maʻi e maua ai lenei faʻamautinoaga e tatau ona inu i taimi uma vailaau faʻapitoa e faʻaaogaina ai faʻamalologa le lelei.

Auala e togafitia ai le pancreatitis

O lenei faʻamaʻi e fai pe a faʻafefeteina le tino o le tino ma faʻaaogaina le okeni. Afai tatou te talanoa e uiga i pancreatitis ma ona togafitiga, ona faalagolago lea o mea uma i le fomu. Afai o se tagata e laititi, o le a vave ona tuʻuina i le falemaʻi, e faʻataʻitaʻiina se kululu. I le faifai pea o le mumu o le gland e faasolosolo malie lava, a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi ma fuafua le faamaʻi, e mafai ona togafitia le pancreatitis i le fale. O tagata e iai ni suiga e mafai ona faʻataʻitaʻiina ai fualaau:

  • faʻamaʻi
  • antispasmodic,
  • enzymone
  • vailaʻau
  • toe faʻaleleia le microflora o le intestinal.

Togafitiga o le Cancer Pancreatic

O maʻi leaga e le masani ai. E pei o le uila, vevela ma siama e tupu i totonu o mea o loo siomia ai, o se tagata ua i ai le tiga, faalavelaveina o ala, inu o le tino. Togafitiga o le kanesa o le pancreatic, lipomatosis e masani lava ona faia e ala i le auala e galue ai, pe a leai se metastasis. Ina ia faʻamalieina le tiga, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina ia analgesics, antispasmodics, ma papalama eletise e faʻaleleia ai le faʻamalositino.

Aoao atili e uiga i maʻi o le kanesa o le pancreatic - o faʻamaoniga muamua ma le maʻi.

E faʻafefea ona togafitia le pancreas i le fale

Faʻaaloalo le faʻanoanoa o le okeni? Uluaʻi faailoga o le maʻi o le pancreatic? I le taimi e mafai ai, e tatau ona e siaki le tino. E faapefea ona togafitia le pancreas i le fale? Fautuaga:

  • teena meaai mo le itiiti ifo ma le aso,
  • inu vai inu alkaline
  • faaaoga le malulu i le manava e aveese ai le mafuaaga o le tiga,
  • afai e le i muai faatonuina ia fualaau faasaina, e mafai ona e inu Papaverine poʻo No-shpu,
  • faʻatasi ai ma le pancreatitis masani i le taimi o le faʻamagaloga, ua fautuaina e inu Almagel A, fualaʻau e faafaigofieina ai le faʻapalaina o meaai.

Aoao atili e uiga i le auala e togafitia ai lau paʻu i le fale.

O nisi taimi e le mafai ai ona faʻaaogaina ni faʻalogona le lelei, e mafai ona togafitia le ate ona o le taumafa. I le popofou o le vevela o le pancreatitis, e taua le tausisia o le anapogi. E faatagaina e inuina vai inu, pulupulu pulupa, vaivai lauti. Vaega o le taumafa mo le mumū o le pancreas:

  1. E mafai ona e amata taumafa mai le 4 aso talu mai le amataga o le matelaina o le fiaʻai.
  2. Mo togafitiga manuia, e taua tele le faʻaaogaina o meaʻai e faʻaleleia ai le gaosiga o enzymes ma le fausia o le kulimi mai le taumafataga.
  3. O oloa e tatau ona fufulu pe vela. E le taliaina le kuka, ulaula, faʻaaogaina le meaʻai.
  4. E le fautuaina le suauu ina ia togafitia togafitiga faʻamaʻi - a leai o le a faʻaleagaina ai.
  5. O nisi o oloa e mafai ona faatagaina i le taimi o togafitiga: cereal, sou o le noodle, meaʻai aano, iʻa, falaoamata kulimi mama, nate tipi, fuamoa omeletini, pateta, kāloti, sisi fale.
  6. Faʻasalaina: palu faʻasusu, ulaula masi, meaʻai, sukalati, falaoamata falaoamata, soda, radish, turnip, fuamoa fuamoa uma, aano o manu, ma isi mea faapena.

Saili po oa ni faailoga o pancreatitis i fafine.

Vailaau

O vailaʻau faʻasoifua maloloina o se vaega tāua o togafitiga faʻafefesa ma puipuiga. O le latou mauaina e mafai ai e oe ona faʻaumatia le tiga o se natura eseese, faʻamaonia le galuega o le gland, faʻaleleia le faʻafefe o meaʻai, ma totogi mo le le atoatoa o le endocrine. I vailaau, o vailaʻau nei e faʻaaogaina e togafitia ai le pancreas:

  1. Faʻafitauli tiga, antispasmodics. E mafai ona avea Baralgin, No-shpa, Papaverin. Latou te faʻalelei atoatoa, ae maua se aafiaga le tumau.
  2. O vailaau o le Enzyme e mamanuina ai le gasegase, faafaigofie le galoina o meaai. Latou te fesoasoani foi e faʻaitiitia le tiga ona o le faʻaitiitia o le mamafa i luga o le gland. O nei: Pancreatin, Festal, Mezim.
  3. Anetusi. Faʻaaoga vailaʻau mo le solia o le galuega o le exocrin o le gland, e tatau ona latou taofia le gaosia o le eletise hydrochloric. O nei: Almagel, Maalox, Omeprazole.
  4. Fualaau faaopoopo mo togafitiga faʻamaʻi. Mo le toe faʻafoʻisia le masani o le tino, choleretic (Allohol), vailaʻau, vailaʻau mo le manava, inu, vitamini, hormones e mafai ona faʻatulagaina.

Aoao atili e uiga i le auala e togafitia ai le paluga i fualaau faasaina.

Fofo faʻapitoa

Afai o le okeni o le digestive system ua amata ona mu, amata ona tiga, galue le lelei, e mafai ona e fesoasoani i le tulaga aoao ma vave le faagasologa o le faamalologa e ala i metotia talafeagai. O isi togafitiga o le pancreas o le a le afaina tele ai isi tino o le tino, e mafai ona faʻaaogaina e tamaiti ma e oʻo lava i fafine maʻitaga. Siaki nisi o fualaʻau lelei:

  1. O le patate juice ei ai lona aafiaga aoga i le okeni.Ina ia saunia, ia faʻafefe fualaʻau mata, faʻapalapala le vai faʻaaoga fua masani. Faaaoga ni nai itula ao leʻi faia se taumafataga o le 100 g.
  2. O nisi laau totō, mo se faʻataʻitaʻiga, Ierusalema atisichoke, e mafai ona faatumauina le tulaga o le maʻi ma faʻaitiitia le tiga. E tatau ona eli i fafo le 1 tuber i aso uma ma 'ai ai fou.
  3. E mafai e le Propolis ona faʻaitiitia le eletise o le manava, puipuia ai le fausia o gallstones. E tatau ona tipiina, fasiina mo le tusa o le itula, ona feanu lea.

O lenei oloa taua e fautuaina mo le faʻaaogaina i le taimi o le gasologa o le taimi, e toe faʻafoʻi ai le tino pe a uma le fiaai. Afai e leai ni osofaʻiga o le maʻi, e aoga le 'ai o le falala, meaʻai, masipa mai le cereal. Oona mo le togafitia o le pancreas e lelei lava o se teuteuga. E fesoasoani i le vave faʻamalosea o ala, taofi le tiga. O se elixir aoga mo le togafitia o se okeni ua saunia e pei ona taua i lalo: fofola se ipu malamalama o le fatu i se lita o vai, sasaa le susu i totonu o se vai vevela, tuu e tipi. Inu i aso uma mo le ½ cup.

Afai e te le iloa le auala e toe faʻaleleia ai lou faʻaaogaina auala faʻaoga saogalemu, faʻamalosi lauʻau. O tagata malolosi e faʻaaoga le suasusu vaovao, lea e mafai ona faʻaleleia ai le toe faʻaleleia o siama ua faʻamaina, faʻaleleia manaoga, ma faʻasaʻo le tiga. O le fua mo le teuteuina o le meaʻai: tipi aʻa, lau, sasaa vai vai (4 sipuni), tuʻu ai. Inu i le aso mo le ¾ cup - 3 taimi. E i ai isi mea aoga aoga mo le pancreas, mo se faʻataʻitaʻiga, Rhodiola rosea, vormwood oona, immortelle, pasili.

Faitau foi: meaʻai mo pancreatic pancreatitis.

Tuua Lau Faamatalaga