E mafai ona fai pasta ma pancreatitis?

O le paʻu o le pancreatic e faʻatasi ma faʻamaoniga le lelei. Faailoga o pancreatitis o tiga, faʻaleagaina o le mucous membrane o le okeni na aʻafia. Faatasi ai ma se faʻamaʻi, o se taumafataga faapitoa e faʻatulagaina e le aofia ai meaʻai vevela, oona, inu, gaʻo, ipu mama. O se tasi o meaai masani i totonu o tagata o le pasta. Faʻailoa atu ma o latou tofo, saoasaoa o le kuka. E saogalemu le 'ai pasta i pancreatitis, o aʻau ma mea aoga aoga.

O se taumafataga maloloina e aofia ai le malamalama, laititi-gaʻo, meaʻai suamalie. O oloa uma lava e maua ai se faigamalo mālūlūina - kuka, taʻavale, fufulu ipu, tao tao. Ina ia tali le fesili, pe mafai ona 'ai le pasta i pancreatitis, e taua le malamalama pe o le a le mea o nei oloa.

Togi togi

O ia pasta ua saunia mai le saito o le atua. Latou te mauoa i vitamini o vaega B, E, o loʻo i ai le tele o minerale aoga:

  • uʻamea
  • iodine
  • paluka
  • magnesium
  • sodium
  • fumela
  • fulufulu
  • zinc.

Faatasi ai ma le faaopoopoina o pasta ipu, o le meaai e faaleleia ona o le maualuga o meaʻai o le fualaʻau fualaau aina, fiva, gaʻo susu, gase lemu. O le oloa e vave ona faʻafefe ma faʻafefe. O lenei falaoamata o loʻo i ai le pulelaʻau, fiva o meaʻai, lea ei ai le lelei o le faʻaogaina o le tino, e faʻaleleia ai le manava.

O le mea lea, o pasta mai le saito o le kulumu e tatau ma e tatau ona aofia i le lisi meaai o se maʻi ma le pancreatitis. E leai ni a latou faʻailoga, sei vagana ai le gasegase taoto. E taua le suʻesuʻe ma le totoa i le afifiina ma le fatuina (ia mautinoa ia matau le "Muamua, Vaega A"). Latou te fiafia i paluga, supa, pasta ipu o falaoamata malo.

Pulu manogi

Macaroni na faia mai le susu susu e le fautuaina mo pancreatitis. O lea ituaiga ipu e le taliaina e tusa lava pe o le tosoina o le maʻi. E faigatā ona eliina, fafaga le manava ma le paʻu. O se avega mamafa e afaina ai le tino o le exocrine ma le endocrin, e taʻitaʻia ai a latou galuega e faʻaititia ai le lelei.

O oloa e maua mai i ituaiga malulu e itiiti ni palatini, pulu, ma pulu. Aʻo faʻatau mai pasta i totonu o le faleoloa, latou te mataʻituina le fatuga, o le faailoga i luga o le afifi. E mafai ona e faʻasalalau le lisi masani e faʻaaoga ai le falaoa e faia mai le araisa poʻo le falaoamata tao, ma vitamini poʻo le paʻu.

Faʻaaogaina ma le masani

E aofia ai, i le lisi meaai, pasta ma pancreatic pancreatitis, e tatau ona e iloa pe mafai ona aina i soo se ituaiga o le maʻi. O le faʻamaʻi e maua i se vaʻaia ma le tumau.

Aʻo faagasolo le vaitau o le faʻavavevaveina, o faʻamalologa le lelei ma faailoga e faʻateleina. O le tagata maʻi e oʻo i tiga ogaoga, faʻafitauli maʻi. O le masaniga masani e aofia ai le tosoina o le maʻi.

I le gasegase o le pancreatitis, e faʻasaina le 'ai i ni pasta. O faʻamanuiaga pito i luga o le a aoga i se pepa e le o faʻaaogaina. O nei meaai e le taliaina i le taimi o le faigata, aua e mafai ona faʻaleleia le tafe o le talo, lea, pe a faʻaaogaina, o le a faateleina le mumū. O le saoasaoa o faasee o le intestinal e mafua mai i meaai papaʻu o le a mafua ai le tiga, faateleina ai le manava.

O le taumafaina o pasta mai le falaoamata o le wholemeal e mafai ona faatagaina i le na o se foliga masani o pancreatitis. A o faagasolo lenei vaitaimi, ua maeʻa le faiga o tiga, ua le toe iai ni faailoga le lelei. Ina ia mafai ona lelei na o ia ipu, ma e le afaina, e tatau ona e kuka lelei.

Metotia faila

O le a le pasta e sili atu, e mafai pe leai foi spaghetti ma vermicelli mo pancreatitis? E mafai, ae mulimuli i tulafono pe a kuka:

  1. E sili le lelei ona 'ai sina pusa pasi e le' ai.
  2. Afai e umi le vermicelli, e vaevaeina i ni nai vaega aʻo leʻi auina atu i le vai inu.
  3. I le faaiuga o le kuka, ua lafoina i totonu o se meaʻai, ona fufulu mama lea ma sasaa i le pata ua liusuavai, ua faʻafefiloi.
  4. E matua faasaina le fagaina o meaʻai.
  5. Faatasi ai ma se tali lelei, e mafai ona faʻatagaina pusa paseta.

Ina ia lelei ma maloloina le ipu, e tele ni auala e kuka ai e ofoina atu:

  1. O Vermicelli ua gau i ni vaega laiti, auina atu i le kuka kuka, kuka mo le 30 minute. O le a faateleina i le lapopoa, o le a avea le malolo ma se mea faapipii, o le mea o le kalori o se ipu o le a faaitiitia. O le oloa maeʻa ua lafoina i totonu o se meaʻai, mulumulu, fuālaʻau fuālaʻau.
  2. Kuki le kesi. Vermicelli ua tunu, mago i le vevela vevela. I le taimi lea, taia le fuamoa 1, faʻafefiloi ma le 80 g o le siʻisiʻi kulimi gaʻo. Lubricate le tao tao ma le pata, tuu mea sauniuni i totonu. Pipi i le ogaumu mo le 15 minute, seia oʻo ina sili atu le auro.
  3. Faiga lauiloa o fale gaosi oloa. Na saunia mai i le falaoamata atoa, ma avea le 300 g o le oloa e fai ma faavae. 3 fuamoa o loʻo lafoina i totonu, o le paluga o loʻo faʻapipiʻiina i se tulaga faʻapitoa. Faʻapipiʻi i le pipiʻi ata, tuʻu mo le 1 le itula. O le paluga faʻamamaina o loʻo faʻasalalau i luga o laulau e oo i le 2 mm le mafiafia, mago, tipi i totonu o fasipepa. Suauu e le sili atu ma le 7 minute.

Pasta rate

O le faʻaaogaina o oloa mai le falaoamata atoa, e pei o le pasta ma le pancreatitis, ua faatagaina ma aoga, ae i nisi o aofaiga, na mafua ai le tulaga o le maʻi. Afai o le faʻamaʻi i se vaitaimi e sili atu ona faigata, e leai se ituaiga o meaʻai e faʻaaogaina, a le o lea o le a faʻaosoosoina ai le faʻaogaina o le maʻi.

O le foliga masani o le pancreatitis e mafai ai ona faʻaaogaina ia ituaiga ipu, ae i le faʻalelei. A oʻo i le initaneti, e le sili atu i le 250 g le siaki o aso taitasi. Mataʻituina le tali a le tino ina ia leai se avega i luga o le tino.

Le faʻaaogaina o pasta i faʻamaʻi pipisi

O le filifiliina o oloa mo tagata mamaʻi ma le pancreatitis e masani lava e le afaina ai le lautele o le ipu e pei o pasta. O i latou o se oloa faʻamaonia lelei i lenei faʻamaʻi ma se uiga faʻapitoa ma le faʻataʻitaʻiga.

Ae ui i lea, o le alamanuia o meaʻai faʻaonaponei e maua ai le tele o ituaiga o pasta, o nisi taimi e faigata ai ona maua se oloa o le tulaga manaomia ma le fatuga.

Ina ia mafai ai ona faigofie le faʻamalosia o le oloa ma le mafua ai le sili atu le pulelasi mai le pancreas, e tatau ona iloiloina fautuaga nei pe a alu i le faleoloa:

  1. Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e faʻaaoga le pasta na o le kulimi kulimi. O oloa o lenei tupuaga e leai se vaega o le gaʻo ma e iai le pasene maualuga o le fualaau fualaau faisua. O le fesuisuiai o le fesuisuiai e faateleina ai le tau o le oloa.
  2. O le suamalie o le pasta e mafua ai ona maualalo le tau. O lo latou faʻaaogaina i le vaega o le faʻavavevaveina o le pancreatitis masani poʻo le mea muamua o le faʻamaʻi e le taliaina.

I Italia, o na oloa na faia mai le falaoamata atoa atoa e manatu o pasta. O le avanoa post-Soviet e le o tausisia se faʻavasegaina, ma faailoga nei oloa e pei o le maualuga.

Lisi aso o le oloa

O le aofaʻi o pasta e faʻatagaina e tagata taʻitoʻatasi taʻitasi e 'ai e faʻalagolago i le laasaga o le faʻaogaina o le tino:

  1. I le gasologa o le gasegase o togafitiga, o le pasta ua faʻasalaina i soo se ituaiga.
  2. O le taofiina o se gaioiga gasegase e faatagaina ai le faʻaaogaina o mea kuka kuka i se aofaiga e sili atu i le selau kalama.
  3. O le faʻamalologa faifaipea e mafai ai e oe ona 'ai moni pasta ma ipu mai ia mea, lea e le sili atu i le tolu selau kalama.

O le suiga mai le matelaina o loo faaalia i le tino pancreatitis i le fafagaina o meaʻai e le tatau ona amata i pasta.

O lo latou faʻatagaina i totonu o le taumafataga o loʻo faʻatinoina pe a maeʻa le faʻaleleia masani o fualaau faisua ma fualaau aina, o soupisi vao. A faʻaitiitia le gaioiga, e le tatau foi ona e 'ai vave i se vaega atoa o pasta, e sili atu le amata ile lua punetini. E taua le matauina o le tali atu o le totoga vaivai i le faʻaofiina o se masini fou, sei vagana ai le leai o se gaioiga mataʻutia e faʻalautele ai le aofaiga o le oloa.

E oʻo lava ile spaghetti poʻo le vermicelli e sili ona maualuga e mafai ona mafua ai ni tiga tiga o le maʻi faʻapitoa maʻi. O le manatu lautele e sili atu le lelei o le oloa e le o le kuka e sese: e mafai ona mafua ai le manava mai le ate ma le paʻu.

Lisi Pasia

O le kuka ma le kukaina pasta faʻasalalau tulafono e lua:

  1. E le fautuaina le oloa e fulu i le tele o le meaʻai fuālaʻau.
  2. Pasta e le tatau ona faʻasolosolo, aua le faʻaaogaina i ni mea manogi poʻo sau sau.

I le chronic pancreatitis, o le a lelei tele:

  • fofola le oloa
  • faʻaaoga i le tao tao.

I le laasaga o le faʻasolosolo o le gaioiga gasegase, ua fautuaina e vavae se vermicelli umi ma kuka ai mo le itiiti ifo i le afa itula.

Mo le tele o manusisi, faʻasalalau ma pasta e masani ona faʻaaogaina. O le oloa e tatau ona kuka ma faʻafefiloi ma se vaega faʻatusatusa o le siʻosiʻomaga gaʻo susu po o le aano o meaʻai.

O le tele o faletalimalo e saunia ni mea teuteu fale mai le falaoamata ma fuamoa, lea e maua ai le paluga paluga. O le tiʻetiʻeina o le mea faigaluega e faʻaitiitia ai le taimi e kuka ai i le fitu minute.

O le mea lea, o le taumafa a se tagata maʻi i le pancreatitis e le masani ona avea ma faʻasaʻoga ogaoga ma le leai o ni mea lelei ma meaai e fiafia i ai. O le laulau taumafa e aofia ai le tele o ipu e le faatagaina ai tagata gasegase ia lagona le maualalo, ae i le taimi e tasi, o le lisi o loʻo faʻaaogaina ai le soifua maloloina lelei.

E tutusa lelei le saogalemu o pasta uma?

Tagata iloa pancreatitis latou te iloa mai o latou lava poto masani e faigata tele ona filifili se paleni paleni meaai mai meaai talafeagai. O se tagata e muamua masani i foliga o se taumafataga maloloina e masani ona le fiafia, ma talitonu e toetoe lava o meaai masani uma e paʻu i lalo o le faasaina. O le mea moni, e le o lea, ma i le aluga o taimi, e faasolosolo malie lava ona faʻalauteleina e tagata uma le lisi autu, e aofia ai le fou, manaia, ma sili ona taua, ipu maloloina. E le faasaina e le gastroenterologists pasta, lea e aofia ai i taumafa i aso taitasi o soo se aiga, ae e tatau ona iloa ni mea.

Faatasi ai ma faafitauli o le gastrointestinal tract, filifili pasta, e tatau ona e gauai atu i la latou fatuga:

  • O le mea pito sili ona aoga ma saogalemu e pei o le pasta mai le saito o le durumulu (e le o iai ni gaʻo, aʻo aofia ai le tele o fuatini fualaʻau),
  • O laʻau oona ma vermicelli e matua faʻasaina lava mo pancreatitis e masani ai ma le vevesi, ona o lo o faʻatalalaina mo se taimi umi lava, o lea ua tuʻuina atu ai se avega faaopoopo i luga o le paʻu, lea e manaʻomia ai le malologa.

I aso nei, o faleoloa ei ai le tele o pasta. E mafai ona ou 'ai se tasi oi latou? Ina ia mafai ona filifili mea sao, e tatau ona e tilotilo i le afifi. Faailogaina "Maualuga. Vaega A "o lona uiga o lenei oloa o loʻo faia moni lava mai le saito o le susu. Ma le isi, e mafai ona e gauai atu i le tau. E masani lava o le maualuga le tau, o le sili atu lea o le pasta.


E toatele e manatu faatauvaa i mea aoga o pasta. O le mea moni, latou te aofia ai se aofaiga tele o vitamini ma minerale

E i ai ni faʻailoga?

Faatasi ai ma se faʻamaʻi tele o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, o le lisi o ipu faatagaina e faʻaitiitia vave, ma pasta, tusa lava pe o le falaoamata lea ua saunia ai i latou, e ono afaina. Aisea ua tupu ai lenei mea? O le mea moni e faapea o se aganuʻu le saunia o oloa mai le saito o le kuluma i le setete o "al-dente", i ni faaupuga faigofie - e le faʻasalaina. O le faʻaaogaina o ia ituaiga meaai e matautia tele ma taʻitaʻia ai taunuuga le lelei:

  • O le faʻaleleia o le faʻasalaga o le talo e afaina, lea e aʻafia ai le tulaga o le tagata i le taimi o le maʻi pancreatitis,
  • Faʻaleleia le faʻamalositino o meaola, lea e mafai ona faʻaosofia pe faʻateleina ai le manava o loʻo i ai nei.

O le mea lea, i le taimi umi o le faʻamaʻi, o le taumafa o pasta e matua faʻasaina, ae i le taimi o se faamagaloga mausali, e mafai ona avea ma faavae o le taumafa a soʻo se tagata. Ae peitai, faatasi ai ma le manino ma le le saʻo o lenei ipu, e tatau ona e kuka lelei.

Le folasaga o pasta ipu i le taumafataga

Pe a sauniuni soʻo se pasta, e tatau ona taʻitaʻia oe i tulafono masani o se meaʻai maloloina - mea uma ua na ona kuka ma tao (e le faʻafefete, ulaula, salimalie, mea vevela, gaʻo) ina ia leai se faʻalavelave mamafa. E taua le faʻalauiloaina o pasta i totonu o le taumafataga i le faasolosolo malie, faʻamalosi e faʻamalosia ipu mai ia latou.

A maeʻa le fesuiaiga o le faʻamaʻi i le tulaga o le faamagaloga faʻasaʻo, e mafai ona e amatalia suʻesuʻega ma vemicelli faʻataunuʻu masani:

  • ave sina vermicelli ("upega tafaoga") pe talepe le spaghetti,
  • tuʻu i totonu o le vai inu. E oʻo lava i le taimi o se taumafataga maloloina, e mafai ona e usitaia le tulafono faavae o kuka i le kukaina o pasta - le mea e taʻua o le "tulafono 1110." Mo le 100 kalama o pasta, 1 lita o le vai ma le 10 kalama o masima,
  • kuka i le vevela vevela mo le itiiti ifo ma le 30 minute (e faia lenei mea ina ia mafai ai ona faʻaleleia le suauʻu o loʻo i ai i le falaoamata, lea o le a faʻaitiitia ai le kalori o le oloa maeʻa ma faigofie ai le digestible, lea e taua tele pe a mate)
  • lafo ese pasta i totonu o se mea e teu ai meaʻai, faʻafefe vai,
  • pe afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo i ai nai mataua o suauu (e sili pe afai o le fualaau aina).


E taua le manatua o le pancreatitis, mea manogi, sau ma ituaiga uma o vevela vevela ua faasaina

Afai e lelei le mea muamua, ona mafai loa lea ona e alu i le faʻaaogaina o ipu. Atoatoa mo lenei paluga falaoa pasta:

Le mea e 'ai ma le pancreatitis + lisi o oloa

  • 'ai le 100 kalama o soʻo se pasta, lelei,
  • solo le sipisi i totonu o se faʻalavelave,
  • sasa le fuamoa
  • faʻafefiloi masusu susu kuka ma fuamoa, faaopoopo i ai le paluga i vermicelli,
  • tuʻu i totonu o se ipu tunu, kuka mo le 15 minute. E taua le aua le ufiufi i totonu o le ogaumu ina ia tumau pea le mumu o le meaola, e aunoa ma se pulu.

I le tulaga pe afai e le afaina le soifua maloloina o pasta, e tatau ona e taumafai e faaopoopo meaʻai ia i latou:

  • folasia pasta,
  • fofola le aano ma faʻailo i luga o se mea e fai ai meaʻai,
  • tuʻu se fasi meaʻai i luga o le vermicelli layer, faʻatasi ma se vermicelli i luga,
  • sasaa i fuamoa fasi
  • kuka i le ogaumu mo le 15 minute.

O pancreatitis pasta e mafai ona faʻaleagaina pe afai e te faia oe lava:

  • sasa le 3 fuamoa
  • faaopoopo le 300 grams o le falaoamata o le falaoamata kulumatua,
  • kulumu paluga mama, ia tu mo le 30 minute,
  • taʻavale i lalo (2 mm) laufanua,
  • malogo mo le tusa ma le 15 minute,
  • tatipi
  • kuka vave pe tuu i totonu o le pusaaisa.

O lea, e mafai ona pasi i pancreatitis? E ui i le mea moni o le oloa e matua leai se afaina, e taua le malamalama i le tele o mea e mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina. Afai i totonu o le vaitau pisi pasta e matua faʻasaina i soo se ituaiga, pe a uma ona faʻaitiitia le tulaga, e mafai ona e ulufale i le 100 kalama o le vermicelli i le aso, ma a maeʻa ona maua se faamagaloga tumau, e oʻo atu i le 300 grams e faatagaina. O le mea lea, e tusa lava pe mulimuli i se taumafataga maloloina, e mafai ona e 'ai ma le fiafia ma le fesuisuiai, e aunoa ma le lagonaina o ni faigata, ma o le pasene o le a taua tele i le gastronomic issue.

Pancreatitis noodles ma noodles

O nei oloa ma pancreatitis o loʻo aofia i le lisi o faʻatagaina, lea e le mafai ona olioli ai le tele o gasegase. O le mea moni, talu ai nei o le pasta na matua "nofo" i le laulau o tagatanuu Rusia. E tatau ona tuʻuina atu i le pasta na faia mai le saito o le kulumu.

O le vermicelli vevela ma le pancreatitis e le gata o se ipu o le itu, ae o le faavae foi mo le sauniuniga o ituaiga meaola eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se fua lenei. Mea e manaʻomia: 100 g o pasta (muaʻi faʻapipi), 1 egg, 2 tsp. suka, 75 g o le sisi kulimi. Lisi le sisi kulimi ma faʻafefiloi ma le suka.Fafati faʻapipiʻi le fuamoa ma faʻafefiloi foi i totonu o le paʻu. O le vermicelli ua uma ona faʻafefiloi ma le kuka. O le fomu e tatau ona suauu i le pata, pe a uma ona tuʻuina atu le paʻu. Taimi o le faʻatau - 10-15 minute, e le tatau ona i ai se paluga.

Mo le kukaina o mea taumafa meaai, o mea teuteu fale e manaia tele, ma e mafai ona e faʻaaogaina loa, pe mafai ona e togiina. I le kukaina o ni meaʻai i le fale, o le ae manaʻomia ni fuamoa se tolu, 300 g o le falaoamata o le salamama, o se fasi masima. I totonu o se pusa eseese e totia ai fuamoa ma se fulu. E sasaa foi le falaoamata i totonu o se pesini pe naʻo luga o se laulau ma faia ai se faʻavaivai itiiti e faʻafefe ai le paluga o fuamoa. O le paluga o le a faʻafefeteina, e tatau ona e togitogi mo le 30 minute, a maeʻa o le a sili atu ona fua. A uma lena, ona tuʻuina lea o le paluga i se ato mo le 40 minute. A maeʻa le taimi lenei, ona tipi lea i ni fasi fasi falaoa, e togi i le falaoamata. I le isi itu, e tatau ona e lalagaina ni laumei manifinifi (1-2 mm), tuu e faamago (10 minute), ona tipi lea i se naifi malosi i ni noodles. Mea uma, ua saunia le ipu. Kuki mo le 5-7 minute.

O le vevela o le noodles ma le vermicelli o loʻo aliali i luga o le lisi o tagata gasegase ma le pancreatitis toetoe lava a maeʻa loa se taumafataga faigata. Ae ui i lea, oe manaʻomia pea le iloa o le fuataga ma faʻalauiloa le pasta i le faasolosolo malie, i le amanaʻiaina o le tali a lou tino.

O se faʻamaʻi tuga i le ituaiga o pancreatitis e manaʻomia ai se togafitiga faʻamalosi maeʻaeʻa. I le faaopoopo atu i le mea moni e faʻaaogaina vailaʻau, e taua lava le mulimuli i se meaʻai.

Meaʻai mo le pancreatitis o se faʻamaoni faʻatasi o meaʻai maloloina, lea e tatau ona fesoasoani i le vave faʻafouina o le pancreas.

Soo se avega i luga o se tino vaivai e tau atu i se tulaga fou.

O a faailoga

E taua tele le iloa o le faʻamaʻi i le taimi nei ina ia le tupu ai le foliga masani. O le tino gasegase e vave ona atiina ae, faatasi ai ma uiga manino atoatoa.

O le maʻi o le maʻi e faʻaitiitia le mamafa ma faʻailoga pei o le:

  1. Lafoaia o le vulu i le talo. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e le lagona le toomaga.
  2. Faʻaauau le taoto.
  3. Gutu gutu.
  4. Paʻu paʻu.
  5. O le malosi malosi ma le maamaʻa i le sao o le tamaoaiga. O le nofoaga e mafai ona suia i nisi o taimi. O mea uma o le a faʻalagolago i le vaega o le faʻaleagaina. Afai e ufiufi uma le pancreas, ona mafai lea ona paʻu le tiga.
  6. Meteors.
  7. Faʻafitauli o le mea o loʻo i ai meaʻai.
  8. Paʻepaʻe paepae, e le mafai ona aveese ile luga ole laulaufaiva.
  9. E ono mafai ona faateleina le vevela.
  10. Ootia.
  11. Faateleina le vevesi.
  12. Pallor o le paʻu.
  13. Teteʻe tulaga.
  14. E oso i le toto maualuga.
  15. Loto o le fatu.

Afai e matauina e se tagata ia uiga i totonu ia te ia lava, e tatau ona vave sailia se fesoasoani mai se tagata tomai faapitoa. I se tulaga ogaoga, latou te valaau atu i se falemaʻi ile fale.

Le ute o mea taumafa

E pei o lea, o meaʻai e amata mai le 3 aso. Ua lava lenei mea e aveesea ai le maualuga o le vevela. I aso popofou, e tatau ona i ai le anapogi malosi. E na o le faʻatagaina e faʻaaoga ai le pulupa.

Faatasi ai ma lenei ituaiga o faamaʻi, o le taumafataga Numera 5 e masani ona faʻaaogaina. Ua leva ona atiina ae e fomaʻi poto faapitoa, aemaise lava mo ia ituaiga o gasegase.

O lona tulaga autu o le sili atu lea o polotini, itiiti le gaʻo ma gaʻo. O meaai e tatau ona faia i taimi masani ae laiti.

E tatau i se tagata ona lafoai meaʻai e mafai ona faateleina le eletise ma faʻagaoioia le faatinoga o enzymes.

O le numera numera 5 e tatau ona toeitiiti atoa le tausaga talu ona maua e le tagata le pancreatitis. I le tulaga o se foliga masani, ona tatau lea ona i ai se meaai faapitoa i le taimi o totoe o le olaga.

Tulafono o taumafa

A aunoa ma sea tausisia, e le mafai ona toe faʻaleleia. E moni lava lenei mea mo vaitaimi o le faʻavavevave.

I taimi faapea, o le tagata e faʻafefe i tiga ogaoga. Ina ia faʻaitiitia a latou faʻaaliga, naʻo le manaʻomia o se taumafa malosi.

E faʻapefea ona 'ai ma pancreatiti? O tulafono faavae e mulimuli ai:

  1. E tatau ona e 'ai e le itiiti ifo ma le 6 taimi. I lenei tulaga, o vaega e tatau ona laiti.
  2. I le taimi o le faʻavavevaveina, e manaʻomia le 'ai naʻo le meaai i na o mea mama. E tatau ona kuka lelei pe uʻu. O lenei sauniuniga e i ai sona aafiaga agamalu.
  3. O meaʻai susunu e sili atu meaʻai. I lenei pepa, e le afaina ai le tino.
  4. E tatau ona matauina le vevela taumafa. Soʻo se suiga e ono afaina ai le soifua maloloina o le pancreas. E tatau ona mafanafana le vevela.
  5. Na o ni vaega laiti e tatau ona faʻaaogaina. Soo se togafiti e fai ma popolega, e lua mo le okeni ma mo le vaega atoa o fualaau aina.
  6. O le taumafa i aso taitasi o gaʻo, o le 350 kalama, gaʻo - 80 kalama.
  7. O vaeluaga i le va o meaʻai - 3 itula.
  8. Faʻesea meaʻai uma, faʻafefete ma ulaula.
  9. Aua le inu ava malosi i meaʻai.
  10. O vaega taitasi o meaai e tatau ona tatuʻaina lelei.

Le mea e 'ai

E lelei pe afai e iloa e le tagata maʻi le kukaina o ipu mo se ulugalii ma maua mai le tele o mea. E sili ona aloese mai le falai ma le kukaina o meaai.

Meaʻai mo pancreatitis e aofia ai:

  • Fualaau faisua.
  • Fuamoa fuamoa moa. Sili atu kuka mai le protein.
  • Meat ma iʻa o ituaiga meaʻai maualalo.
  • E le talafeagai le 'ai o fua fou ma fualaau aina, o le a sili atu ona aoga e aofia ai i le taimi o le kuka poʻo le tao. O fua aupito sili ona lelei o apples, apples, pears. O vine, e sili atu le lelei ona 'ai le strawberries.
  • O le tele o ituaiga o cereals e mafai foi ona faatagaina. Ae maise lava, o le meaai e tatau ona avea ma araisa ma tao.
  • Soupeti i luga o fualaau faisua po o aano o aano o manu. Ae ui i lea, e le tatau ona sili ona vaivai. A maeʻa fuālaʻau kuka poʻo aano o manufasi, e mafai ona faʻafefe i le vai.
  • Kissels. E lelei pe a sili atu ona masani le tagata maʻi i lenei vaega o meaai. E matua aoga tele pe afai e te iloa mai pe faapefea ma pe faʻapefea ona kuka.

Seiloga ua faʻamautu le tulaga o le maʻi, e mafai ona e faʻamoemoe i le fomaʻi e faʻatagaina nisi faʻamatalaga e faaopoopo i le lisi.

I soo se tulaga, e tatau i le tino ona maua mea uma e tatau ai. O fualaau ia ma minerale.

Mo oloa gaosi susu, ua faatagaina i latou e faʻaumatia e tusa lava pe i ai se foliga lapopoa. I lenei tulaga, e tatau ona mataʻituina tulaga taua - gaʻo gaʻo ma le fou.

A faʻatau i totonu o se faleoloa, o le igoa e aofia ai le pasene o le gaʻo oona o se oloa. E le tatau ona sili atu i le 2.5%. Sili atu pe afai ei ai se avanoa e faʻatau ai se mea kefeta fale.

O le foliga masani o le maʻi e mafua ai se lisi tele o ipu ma oloa.

I le taimi masani, o tagata tomai faapitoa e fautuaina se taumafataga o le protein.

O meaai paleni o le a mafai ai e le tino ona toe faaolaola vave, ma o suauu o le pancreas o le a amata ai se toe faʻafouina ogaoga.

O le faavae o le polotini ma o le isi mea e tufatufaina tutusa i le va o gaʻo ma gaʻo. O le aoga o le taumafa i aso taitasi e 3000 kcal.

I lenei tulaga, ia mautinoa ia faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 150 kalama o le porotini. E mafai foi ona aofia ai le palatini i meaola. O le tele o meaʻai e faʻamalosia, o le sili atu lea.

Meaʻai faʻatagaina (ipu) mo le mumū masani:

  • Fualaau faisua ma fualaau - apu, sana, kāloti, persimimo, kāloti, strawberries, pears, kapisi. Faʻaaogā faʻasoa, fou, faʻapipiʻi pe uʻu.
  • Toa aʻi
  • Laʻu gaʻo susu gaʻo.
  • Pasta.
  • Vaʻa iʻa.
  • Laʻau tipi.
  • Cereals - millet, semolina, araisa, millet, buckwheat.
  • Falaoa o le sana E manaomia e na o ananafi.
  • Palu gaʻo maualalalo.
  • Palu pateta.
  • Manty.
  • Sou i luga o se susu vaivai.
  • Palukin porridge.
  • Faʻamatalaga.
  • O suavai masani. Ina ia faʻaitiitia lo latou faʻamalosi, faʻamamafa i vai mama mama.
  • Kissels.
  • Vailaʻau moli.
  • Laʻu suamalie fou. Faatasi ai ma faafitauli i le pancreas, o le sili atu ona olaola ma le soifua maloloina o pateta, kālati ma falala.
  • Morse.
  • Teu lauti.
  • O tagata fiafia e faatagaina e ai le meli. Peitai, o loʻo i ai pea se tapulaa. E tatau ona e 'ai i ni togi laʻititi, e seasea tupu, pe a maeʻa uma le le fiafia.

Mea e te manaʻomia e faʻatapulaʻa ai oe lava

Afai e maua le pancreatitis, ona e manaʻomia lea ona e faʻaaogaina i le mea moni o nisi mea e masani ai, peleina, ae masani ona faʻaleagaina o mea e tatau ona le aofia ai. O nei:

  1. Manatua le falaoa.
  2. Meat ma iʻa o ituaiga gaʻo.
  3. Laʻau suamalie ma fualaau aina - tangerines, lemoni, vine, oranges.
  4. Sukalati ma isi suamalie.
  5. Seafood.
  6. Meaʻai fagota.
  7. Sausage oloa.
  8. Faʻamafa i meaʻai.
  9. Nati.
  10. Paʻu fou paʻepaʻe ma masi muʻa.
  11. Teu E mafai ona e suia le chicory. E i ai foi se aafiaga faʻaolaina, ae e leai se aʻafiaga leaga i luga o le paʻu. I se isi itu, o le chicory root e matua faʻamalolo mo se faʻamaʻi faapena, pe afai e te iloa le faʻaaogaina.
  12. Mea inu gaosi.
  13. Alu

O inu uma e tatau ona inu i luma poʻo le maeʻa o taumafataga. I le pancreatitis, e le fautuaina e inu meaʻai.

Faiga faʻamalositino

E tele gasegase e tausia le fesili: o le a le umi o le ai ai le meaai? E leai se tasi e mafai ona tuʻuina mai se tali saʻo, talu ai o mea uma o le a faʻalagolago i uiga patino o le tino ma le gasegase o le maʻi.

I se foliga laititi, o le tagata maʻi e vave ona fuafuaina i totonu o se falemaʻi. O i ai iina o le a ia faʻataʻitaʻiina fualaau faasaina e faʻamaonia le tulaga o le maʻi.

Faʻasalaga tiga i aso muamua o le falemaʻi, o fomaʻi e le fuafuaina le anapogi.

O le masaniga masani o loʻo faʻaalia i se olaga atoa i le olaga atoa i le pancreas.

Ina ia puipuia i latou lava i le tele e ono mafai ai mai le afaina o le vevela, e masani ona togafitia togafitiga o fualaau oona i nisi taimi.

E taua tele le mulimuli i tulafono o meaʻai. E naʻo le tulaga lenei, e mafai ona e faʻamoemoe i le manuia o le maʻi ma le faʻamafanafanaga sili.

E masani lava ona latou togafitia le pancreatitis masani e oo lava i le taimi o le faigata o le fale. E naʻo nisi o tulaga faigata latou te faʻamoemoe i le falemaʻi.

O le togafitiga faʻapitoa e tuʻuina atu ia le itiiti ifo ma le 14 aso. E le o le uiga o lenei mea, o le alu i le fale, e mafai e se tagata ona toe foi atu i meaai masani muamua.

E tatau ona tausia le taumafataga mo le itiiti ifo ma le 6-8 masina.

E ui lava e fautuaina e fomaʻi se vaʻaiga vavalalata i se ituaiga o meaai mo le olaga. I se tulaga maualalo, o le a puipuia e se tagata o ia lava mai afaina fou. Mo le toatele, o le a avea ma se ponesi manaia - le maua le mamafa.

O a mea e mafai ona e 'ai ma pancreatiti? Fai le lisi saʻo ma faailoa mai nisi o oloa e tatau ona i ai le fomaʻi, taulai atu i vaega eseese o le maʻi. Filifiliga e mafai ona ese tele.

O le tele lava o taimi, o se tagata ua faatonuina se taumafataga Nu.5. E sili ona talafeagai mo tagata mamaʻi ma pancreatitis.

Afai o ia meaʻai ua faʻamatalaina, ona latou taumafai lea e faʻafesoʻotaʻi le lisi i le tele e mafai ai. Mo le 'aiga o le taeao e mafai ona e kuka:

  1. Pumpkin porridge ma uzvar.
  2. Lafasi le maualalo le gaʻo ma le fuga o le rosehip.
  3. Pulu faʻatasi ma masi ma le faʻafefete o le siva.
  4. Paʻu saito ma faʻamalosi.
  5. Oatmeal ma lali.
  6. Uu vaovao ma vaivai le lauti ma le pulou.
  7. Buckwheat porridge ma vai vaivai.

  1. Lago apu i apricot ua mamago.
  2. Laʻau vela.
  3. Risi ma vine.
  4. Paʻu ma le kāroti puree.
  5. O squirrels.
  6. Kāreti salati.

Mo le aoauli e mafai ona e kuka:

  1. Saute.
  2. Curd casserole.
  3. Sou i luga o se susu vaivai po o le borsch.
  4. Toa pepe.
  5. Faʻi ma le araisa.
  6. Palu suauu.
  7. Fua o le galu.

  1. Lisi o fualaʻau.
  2. Sandwiches i le sisi ma le pata.
  3. Leli mai fua.
  4. Pipi pateta.
  5. Kissel mai fua e le oona.
  6. Fualaau suamalie.
  7. Fufulu mama.

O le taimi mulimuli i le afiafi atonu e aofia ai:

  1. Vinaigrette ma yogurt.
  2. Apple puree ma nonot yogurt e aunoa ma ni mea faaopoopo.
  3. Rice pudding ma yogurt.
  4. Risi ma vine ma popo.
  5. Palulaʻau kuka ma yogurt. E lelei pe a fai o le a avea o se fale gaosi susu.
  6. O le omeleteti ua gaosia mai le polotini ma le ryazhenka.
  7. Zucchini caviar ma kefir 1%.

Meaʻai i totonu o le tino o le maʻi

I le pito i luga o le vevela tele, o le tagata maʻi e tatau ona lafoaia atoatoa le faʻaaogaina o soʻo se meaʻai. I le taimi lea, na o le vai e mafai ona inu. E fautuaina e kuka se salu o le rose.

Inu 5 tioata i le aso. O loʻo faʻapitoa foi le vai alumina. Mo se faʻataʻitaʻiga, Borjomi. Faʻaauau le faʻailoga i le aso atoa mo le 1 ipu vai 4-5 taimi.

I tulaga ogaoga, o mea taumafa e ave i luga o veins. E tumau 2 aso.

A maeʻa ona aveese le faʻamalolo, e tatau ona aʻoaʻoina le tagata maʻi i isi meaʻai. O le lisi e tatau ona aofia ai na o meaai maualalo-calori.

Amata ona faʻaaoga meaai i ni tootoo laʻititi ma vaʻai i le setete o le soifua maloloina. Aua le faatagaina le uta i luga o le pancreas.

Mai le vaiaso lona lua e amata ona latou faʻaitiitia le taumafa. E mafai ona latou ulu atu i ai:

  1. Fualaau faisua ma fualaau aina o loʻo i ai le tele o antioxidants.
  2. Soup
  3. O sua suamalie ma suamalie.
  4. Green tea.
  5. Kissels.
  6. Liva suamalie.
  7. Laʻau moa paepae.
  8. O mea taumafa eseese o le protein.

Afai e te tausisia lelei meaʻai, ona vave loa lea ona iloa e le maʻi le lelei o le atinaʻe o togafitiga.

Vitio aoga

E toatele tagata e fiafia i le falaoa mo le faigofie o sauniuniga, o le tofo ma le lagona o le atoatoa, lea e tumau mo se taimi umi pe a uma ona 'ai. I le pancreatitis, e tatau i le tagata gasegase ona sui lana masani masani ina ia faʻaitiitia ai faʻamaʻi o le maʻi i le vave e mafai ai. O Macaroni o se tasi o meaai faatagaina mo pancreatitis ma, i le noatia ma le fai fuafua i tuutuuga o le faʻaaogaina, o le a manuia ai le tino.

O Macaroni o se tasi o meaai faatagaina mo pancreatitis ma, i le noatia ma le fai fuafua i tuutuuga o le faʻaaogaina, o le a manuia ai le tino.

O le a le lelei ma le faʻaleagaina

O pancreatitis pasta e mafai ona aumaia uma le manuia ma le afaina. O fua o le saito e maua ai le tino i le malosi faafetai i le fiva vaivai e maua i le inumaga mo se taimi umi. O le fiva e fesoasoani e faʻamama le palapala ma mea e taofia ai le atinaʻeina o le taʻavale. I le faaopoopo atu i lenei taua taua mo tagata mamaʻi ma pancreatitis, o loʻo i ai le tele o isi mea aoga o lenei oloa.

O le maualuga o meaʻai o le fualaʻau fualaau e faʻaaogaina ai le galuega a le pancreas, faʻamalosia ai le faagasologa o le faʻapalapala. O lenei mea e faʻaulosia ai oe e tausisi i tulafono ma aiaiga o le faʻaaogaina o le oloa.

Tuutuuga ma aiaiga o le faaaogaina

Tausia lou soifua maloloina - tausia le fesoʻotaʻiga

O le fomaʻi aoga e fuafuaina le fua faatatau o le pasta mo tagata maʻi taʻitasi. I le taimi lava e tasi, o loʻo iai fautuaga lautele e uiga i foliga o le faʻaogaina o lenei oloa.

  • Faʻaaogā naʻo fua o le saito o le susu. O le oloa mai ituaiga mama o lenei cereal e manaʻomia ai le gasegase umi ma le faʻasaʻoina o le tele o enzymes, lea e afaina ai le paʻu pala.
  • O le fesuisuiai o meaʻai o loʻo kuka. E le faatagaina le falai.
  • Faʻesea le faʻaopoopoga o mea manogi, o le tele o le masima, sauga ma le ketchup i totonu o le masini.
  • E tatau ona kuka le pasta seia maeʻa ona kuka. E faailoa mai e le au gaosiga le taimi tonu e kuka ai i luga o le pusa, ae o lenei taimi e tatau ona faʻalauteleina ina ia maua ai le malulu vaivai o le ipu.

I se foliga laititi

Soo se pasta e faʻasaina i le tulaga o le tino pancreatitis ma le tele o aso talu le osofaʻiga. I le taimi lea, e tatau ona e faʻatapulaaina oe lava i le faʻaaogaina o le vai inu vevela ina ia mafai ai ona tuʻuina atu aiaiga e sili ona mataʻutia mo le faʻatulagaina o le galuega a le pancreas. I le tino o le pancreatitis, o soʻo se meaʻai e mafua ai le faʻaleagaina o le toto o le tino.

E i ai le pasta i le tulaga o le tino pancreatitis ma e faasaina mo ni nai aso talu ona osofaia.

I se taimi masani

O le pancreatite le tumau mai lea taimi i lea taimi e ulu atu ai i le taimi o le faamagaloga. I lenei vaitau, e le solia le pasta, ae e aoga le faʻaaogaina na o pe afai e ausia tulaga nei:

  • Faʻailoa lenei oloa i totonu o le meaai, e amata i le tutusa o le tele o le sipuni.
  • Ole fua ole aso o pasta e le tatau ona sili atu i le 200 g.
  • Amata faʻaaoga lenei oloa i na o meaai faigofie.

Cholecystopancreatitis

O le taumafataga mo le cholecystitis e le faasaina ai le faʻaaogaina o pasta, aua o loʻo i ai le tele o le porotini ma le gaʻo maualalo, lea e fesoasoani i le faʻavaeina o gasegase i gallbladder. I le vaitaimi o le faʻamaʻalogaina o le faʻamaʻi poʻo i se ituaiga o cholecystopancreatitis, o le faʻaaogaina o le oloa e tatau ona lafoai. I lenei faʻamaʻi, ua fautuaina e faʻalauiloa pasta i totonu o le meaai ma na o le faatagaga a le fomaʻi.

Faʻatasi ai ma le cholecystopancreatitis, e fautuaina e faʻalauiloa pasta i totonu o le meaai ma faʻatagaina e le fomaʻi.

Soa Vermicelli Casserole

Ina ia saunia lenei ipu e te manaʻomia:

  • 100 g pasta
  • se fasi pusa falaoa e maualalo-gaʻo,
  • polotini o le 1 fuamoa,
  • se pine o le masima
  • pata e faʻapipiʻi ai le moa.

Ina ia saunia le kuka, o le ae manaomia pasta, cheese cheese, egg egg, o masima ma pata.

Salu le pasta. Lanu le sisi i totonu o se faʻasaga, faʻaopopo i le pusa paʻu. I le paʻu ma le pasta faaopoopo faʻamaʻi manu mama, faʻafefiloi. Faʻuʻu le masini ma le pata ma tuʻu le mea e maua ai le masini i totonu. O le togafiti togafiti o togavao e mafai ona faia i ni auala se tolu: i se fai kuka taofi, i totonu o se faletua faalua pe i totonu o ogaumu. Ina ia le mafai ona faia se mea faigata, e tatau ona ufiufi le pepa i le afifi ao leʻi amataina le kuka.

Vermicelli casserole ma aano o manu

  • 200 g pasta,
  • 100 g o suauu tipi,
  • polotini o le 2 fuamoa,
  • 50 ml o susu
  • 2 tbsp. l falaoamata
  • 1 siʻitiʻiti laʻitiiti,
  • nisi o suauu mata
  • se pine o le masima.

E mafai ona e kuka pasta pusa ma aano o manufasi.

Kuki pasta i totonu o vai suamalie. Tuʻu le meaʻai e tunu e ala i se suʻi meaʻai. Pasia le aniani i le suauu suauu. Faʻafefiloi vaega o le a tupu. Faʻamama ia mama moa, faaopoopo le susu, falaoamata ia i latou. Faʻaopopo le mea sasaʻa i le pasta ma faʻafefiloi. Tuu i totonu o se fuga pepa, ufiufi i le afifi ma tao i totonu o le ogaumu i le vevela o + 180ºС mo le 20 minute.

E faʻafefea ona kuka ni noodles i le fale

E faigofie ona fai ni laʻau ma ou lava lima, o le mea lea e te manaʻomia mea e tolu:

  • 500 g o le falaoamata sili ona lelei mai le saito o le susu,
  • 3 fuamoa moa (pe a faatagaina e le fomaʻi, 1 fuamoa fuamoa e mafai ona faʻaaogaina),
  • se pine o le masima.

I le fala falaoamata faʻaopoopo le fuamoa moa, masima ma toso le paluga. O le a avea ma lanu ma lapoʻa. Vaevae le paluga i le 2 tautua. Lili le tasi vaega i se mea manifinifi ma alu e malogo mo le 20 minute. I le taimi nei, solo le vaega lona lua o le paluga. A maeʻa le mago, gaugau muamua le vaega i le afa ma tipi i ni fasipepa 4 cm le lautele. Gagau fasi pepa i le tasi ma le isi, e aunoa ma le tata, tapunia lelei ina ia maua ni nifo. Faia ni noodles mai le lua o laoa i le auala lava e tasi. Uʻu le pasta o le pasta i luga o le laulau i luga o se mea manifinifi, ma vavae ese uma vaega faʻatasi. Tuʻu faʻamago atoa. O ia pasta o loʻo teuina i se pepa pepa.

O le pancreatitis o se faʻafitauli faʻapitoa lea e faʻaalia e le mumū i le pancreas.

O mafuaʻaga autu e taʻitaʻia ai le toe faʻaleleia o loʻo manatu o se mea soifua maloloina ma le le lava o meaai e mamafa mo le tino mai le taumafataga.

O Macaroni ma pancreatitis o se filifiliga lelei, ona e itiiti lava a latou faʻailoga, o loʻo lelei ona faʻavelaina e le gastrointestinal tract, ma e le manaʻomia le gaʻo mo a latou sauniuniga.

Palu pasila kulimi

O tagata o loʻo i ai faafitauli i le gastrointestinal tract ua fautuaina e faʻatau mai pasta mai le saito o le kulumu.

O sea fofo e mafai ona faʻaleleia ai le lelei o le taumafataga, aua i totonu o sea oloa, e tele tele filo, fualaau fualaau faisua, suauu lemu ma gaʻo susu.

O le pasta wheat pasta o loʻo aofia ai vaega nei:

  1. Puipuia, gaʻo, vailaʻau gaʻo.
  2. I le 100 kalama o oloa, o le kalori o le 115 kcal.
  3. Vitamini o vaega B, H, E ma le PP, lea o loʻo taofiofia ai uiga lelei o le oloa.
  4. Se numera tele o minerale.
  5. Tryptophan o se amino acid lea e nafa ma le moe a tagata.

O le pasta i luga o le vasega maualuga e lelei tele, ae i le taimi e tasi, e le saofaga i le maua o le mamafa.

O le le lelei o le oloa ua fesiligia, e mafai ona tatou iloa le tau. O le tau o se fagu o sea oloa e sili atu le maualuga nai lo le tau o pasta masani.

Sogi suamalie

E tatau loa ona faʻamalamalamaina o le suauu mama ma oloa na faia mai ai e matua faʻasaina mo tagata e maua i le pancreatitis.

E tusa lava pe o le togafitiga o loʻo i ai i le faʻamagaloina ma e le faʻaalia ai ni mea le lelei, e le fautuaina e 'ai ia ituaiga oloa. O le mea lea, e tuʻuina atu e fomaʻi ni tali le lelei i fesili e tusa lava pe mafai.

O le faasaina e faʻavae i luga o le mea moni e faʻapea o ituaiga susu o le saito e toetoe lava a le faʻapalapalaina, ma o le taunuuga lea e maua ai e le manava ma le pancreas nisi avega faaopoopo. E le gata i lea, o le exocrine ma le endocrin o loʻo mafatia.

O nei mea taua e faailoa ai ao lei faatauina se pasta, e tatau ona e suʻesuʻeina a latou atigipusa ma fatuga. E tusa ai ma le GOST, o le pasta pasene ua faailogaina i le mataitusi "A".

O afea ma pe faapefea ona 'ai le pasta

I le tulaga o se tagata ua maua ma faʻamaonia i le pancreatitis le tiga o le manava o le tino, lea e faʻaalia pea lava pea ia tele, e sili atu le le faʻaaogaina o oloa o loʻo fesiligia.

O nei faʻaʻailoga e matua taufaamatau lava, o lea o le 'ai o manu e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga.

O se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi

Faatasi ai ma le faʻamalosia o le pancreatitis, o le pasta e le o se mea e sili ona talafeagai. O le falaoamata paluga o le a faʻaaogaina i totonu o le mea e leʻi faʻaaogaina.

O le faʻaaogaina o pasta e masani ona faaosofia ai mea nei:

  1. O se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o le talo, lea e ulu atu i totonu o le gland, e faʻaleleia atili ai le faʻaaogaina o meaola.
  2. Faʻalavelave faʻavevela tele e faʻaosofia ai le tiga ma le manava.

A o faagasolo lenei vaitau, e aoga le tuʻuina atu o mea e maua mai i le maualuga o le vasega, aua e mafai ona latou faʻatupulaia le avega i luga o le okeni. O le palu falaoa e mafai ona faatagaina i le vaitaimi o le faʻamagaloga.

O se meaai saunia lelei o le a le gata ina lelei, ae ia maloloina foi.

E fia pasta e talia mo pancreatitis

E ui o le oloa o lo o fesiligia e aoga, e tatau i tagata ona manatua e tatau ona e tausisia le masani i aso taitasi. E le gata i lea, o le pulea lelei o le tino e manaʻomia.

O loʻo i ai se tulaga lamatia o aʻafiaga o le a faʻateleina ai tulaga faʻaleagaina. E tupu lenei mea pe a le saunia le oloa.

O loʻo i ai se lisi o vailaʻau fautuaina. E tatau ona latou iloiloina atili auiliiliga:

  1. Vaʻavavevave taimi - e le mafai ona e 'ai pasta.
  2. Faʻaleleia o le manuia o le maʻi - e sili atu ma le 200 kalama. Ae muamua e tatau ona e taumafai 2-punetini ma vaai i le tali a le tino.
  3. Faʻagaloga - o se faʻaopoopoga i le masani i le 300 kalama, ae tele taimi.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le pasta e faigata ona faʻasolo, o lea ei ai se tulaga lamatia o le toe faafouina o tiga i 'au, o le vomiting, poʻo faʻafitauli i le gaioiga.

Afai e aliali mai faailoga, ona tatau loa lea ona faʻagata le faʻaaogaina o le oloa o loʻo fesiligia.

Afai a maeʻa se faʻataʻitaʻiga o le leai o ni faʻaʻailoga, e mafai ona 'aina taumafa, ae le sili atu i tulaga faʻatulagaina.

E tatau i tagata maʻi ona fetuʻunaʻi ma saunia ni oloa ina ia le gata ina lelei, ae e le afaina foi.

E ui o le tele o oloa e le taliaina mo le faʻaaogaina i le pancreatitis, e aoga le manatuaina e mafai ona e kuka se mea sili ona teuteuina mai noodles.

O le mea pito sili ona taua o le faʻalogo i fautuaga a lau fomaʻi ae le amataina lou lava soifua maloloina. O tulaga taua ia mo le faʻamalologa umi.

O a ipu e mafai ona kuka mai pasta

O tagata maʻi e filifili e faʻaaoga paleni e tatau ona amanaʻiaina le tele o tulafono mo lana sauniuniga i le taimi o le taumafataga.

O i latou nei: aua nei faʻafefete pasta ma kuka ai na o mea e tunu pe kuka.

E tele ni filifiliga o le lisi o pasta:

  1. A oʻo ina faʻaitiitia le faʻalavelave o maʻi, ona mafai ai lea ona e sauniuni e saunia se oloa ua gaosia. O le faia o lenei mea, e fautuaina e faʻatau ai ni mea laiti laiti pe faʻasalaga i ni fasi spaghetti, faʻapipiʻi mo le afa itula - o le vaitaimi lenei o calorie faaopoopo e sau mai pasta. Ona tuʻuina atu lea o le ipu i se falala ma faʻatali seʻia tafe mai uma le vai. Faʻaopopo sina laʻititi ole pata i le pito.
  2. I se taimi mulimuli ane, e faatagaina ai se tagata e faʻataʻitaʻi se pusa, lea e aofia ai pasta. Ae e le tatau ona e faʻaleagaina lenei ipu. I le kukaina o se paluga kulimi, e tatau ona e saunia le 100 kalama o ni meaʻai ma vevela, faʻaopoopo i ai 100 kalama o le siʻisiʻisi gaʻo ma le fuamoa na sasaina i se paluga. O nei mea uma e tatau ona lafo atu i se pepa tao, kuka i le pata, ma tao mo le 20 minute. O lea e tatau ona e faʻamautinoa pea e le o iai le pulu i luga o le pusa.
  3. I le auala lava lea e tasi, ua saunia foi meaʻai-type-meat meatroles. Sei vagana le kusi kulimi, e tatau ona e faaopoopo le 100 kalama o aʻano tunu i ai. O le aano o manu e pasi atu i se fai meaʻai, o le pasta e tuʻuina i totonu o se fasi mea faʻafefiloi i luga o se pepa tao, tuu le aano i luga, ona sosoo ai lea ma se isi vaega o pasta. I se taimi mulimuli ane, ona sasaa lea o le ipu ma se fuamoa ma auina atu ile ogaumu mo le 20 minute.
  4. E masani lava, e le faʻaaogaina e faletalimalo ni noodles faʻatau, ae pasta, lea na latou kukaina na oi latou lava. Ina ia saunia i latou, sasa le 2 i le 3 fuamoa ma faʻafefiloi i le 300 grams o le kulimi kuluma. Ma le isi, e tatau ona e tapenaina lelei le paluga seʻia oo ina avea ma mea e faʻaaogaina, tuʻu i totonu o se ato ma tuu ai na o le afa itula. A maeʻa lena mea, o le paluga o lo o taamilomilo i ni fasi lanu manifinifi ma mamae mo le 20 minute. Ona vaevaeina lea o laupepa i ni fasipepa ma kuka mo le tusa ma le 10 minute.
  5. Fua o le galu. E tatau ona e faʻapipiʻi le aofaiga tonu o pasta e aunoa ma le faʻaaogaina o mea manogi ma gaʻo, faʻaopoopo 250 grams o aano o manu i le pasta, faʻaleleia e ala i se mea e teu ai manu, ma faʻafefiloi lelei. Nai lo o aano o manufasi, o le faʻaaogaina o le ate o le moa e faʻatagaina pe afai e le maua e le tagata gasegase le tali atu i lenei meaʻai.
  6. Macaroni ma iʻa. Pasi lapisi tetele ma tuu i luga o se ipu matagofie. Vavave faʻamaunu le fusi moa ma kāloti. Faaopopo iʻa, kāloti ma gogo i pasta ma tautua.
  7. Vermicelli ma le sisi. Salu le noodles, masima, faaopoopo sina suauʻu laitiiti. A maeʻa lena, ia tipi le kulimi malo.
  8. Nofoaga e "Faoloa". Ina ia saunia se ipu faamama ma matagofie, e fautuaina e le au atamamai le faatauina mai o pasta i foliga o ni o latou fofo, faʻafefe i latou ma le vaitau ma le faʻatumu. O aano o moa na tuʻuina i mea e taʻi ai ma fufuluina i kukama fou ua gaʻo e lelei mo le faʻatumu.

E ui o le tele o oloa e faʻasalaina i tagata na atiaʻe le pancreatitis, o noodles ua na o se vaega o loʻo aofia i la latou lisi.

Maloroni e 'ai i soo se matua, o lea latou te nofo ai i se nofoaga taua i maketi o le lalolagi.

E ui i le mea moni o loʻo i ai le tele o minerale ma elemene, e le mafai ona e faʻaleagaina le oloa. Latou te 'ai pasta i ni atopaʻu, matauina o meaʻai o le kukaina o pasta.

O oloa o lo o fesiligia e lelei e pei o se falaoa i le itu mo aano o manufasi ma fualaau faisua, faapea foi ma iʻa.

O le mea pito sili ona taua o le faʻamautinoa e le mamafa le tino i meaʻai, aua le faʻafefe le vai lea e kuka ai le palu ma le musu e faʻaaogaina ni vaega tele.

E oʻo lava i se tino maloloina lelei o le a le saʻo le tali atu i se malosi malosi o le manava, ae le o le taʻua ole maʻi.

Fua ma fua

E le mafai ona mafaufau i le olaga o se tagata faʻaonapo nei e aunoa ma ni fua, talu ai o loʻo i ai le tele o vitamini e tatau mo tino taitasi, lea e mautinoa ai le galue masani a le tino. I le taimi lava e tasi, o nisi oi latou e tamaoaiga i fiva feololo, lea e mafua ai le faigata o le nutimomoia. O le mea lea, o le lisi o mea e mafai ona faʻaaogaina mo le pancreatitis e le tele tele.
E aofia ai mea lelei nei:

  • Fualaau
  • Apricots
  • Lela mumu
  • Cherries
  • Grenades
  • Toa suamalie
  • Papaya

E toʻatele e fiafia pe mafai ona faʻaaogaina faʻi mo pancreatitis. O le toʻatele o fomaʻi e malilie e mafai e le pancreas ona taulimaina le gaogao o se vaega itiiti, ae naʻo le taimi o le faamagaloga o le maʻi. Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, o faʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le ala o le faʻamaʻi.
E tutusa foi le moni mo peimeni. E ui lava e le o iai sona manava faʻamaonia, lea e mafai ai ona aofia ai i totonu o le lisi o oloa gaosia, ae e le aoga lava le faatauina mai o mafaufauga i le taimi o le vevela o le maʻi ma a itiiti mai mo le vaiaso talu mai lena. Ona faʻatagaina lea e le sili atu i le 1 fualaau aina i le aso i totonu o se pepa tao tao poo le tusitusi. E mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o persona i pancreatitis e ala i le oloina o lona pulupulu i soo se auala talafeagai.
O le mea moni, i le i ai o le pancreatitis, o soʻo se fualaau aina e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o le tino o meaola e mafai ona faʻaosoosoina ai se isi faʻataʻitaʻiga o le maʻi. Ma le isi, e mafai ona 'aina na o le 10 aso talu ona amata le faʻamagaloga. O le masani i aso taitasi o le taumafaina lea o le tasi fualaau aina o le tasi ituaiga poʻo le isi, ma na o le pusa tao. O nisi taimi e faatagaina ai gasegase e faʻafefiloi i latou i ni mea e gaosia i totonu o le fale pe o le mea e gaosi ai.

Motugaafa: e mafai ona e suia le faasologa masani o fualaau 'aina faʻatasi ma le tasi fagu fualaau aina pepe.

Meaola Lafumanu

E mafai ona e maua ni mea amino talafeagai e manaʻomia mo le tino ma faʻavasegaina le lisi o aso taʻitasi mo pancreatitis ma le fesoasoani o ituaiga iʻa ma meaʻai e maualalo le gaʻo. E sili ona lelei le filifilia o moa, lapiti, toso, vela poʻo le lafumanu mo le kukaina o mea taumafa, ma le bream, pike perch, pike, pollock poʻo le cod mai iʻa. Ae, e tusa lava po o le a le foliga mai e foliga mai o le manogi manogi, paluga poo le paʻu o manu, e le tatau ona faʻaaogaina e tagata gasegase.
E mafai ona e faʻaopopoina se ituaiga eseese i lau'aiga ma fuamoa. E mafai ona 'aina e le gata ia latou lava meaʻai, ae faʻapea foi i le ituaiga o omelettes. Na o faʻailoga matala faʻailoa e faʻasaina.

Falemaʻi ma susu susu

Mea aoga? Faasoa le sootaga

Sour-milk products, mo se faataitaiga o le siʻisiʻisi o le siʻi, kulimi kulimi, yogurt, e tatau foi ona avea o se vaega taua o le taumafa o tagata gasegase. O le faʻaaoga pea o le susu tunu po o le kefir i le pancreatitis o le a fesoasoani i le vave tuʻuina o se tagata i luga o ona vae.
I le taimi lava e tasi, o le susu atoa ma le pancreatitis e masani lava ona le taliaina. E mafai ona mafua ai le mimiti ma le pala, i lona tino mamā e le tatau ona faʻaumatia, ae e tatau ona e faʻaaogaina i taimi o kuka. E sili ona lelei le tuʻuina atu o le susu i susu mo le pancreatitis, ona o loʻo i ai se mea e sili atu ona lelei ma e taua o le hypoallergenic.
O tagata maʻi e faʻatagaina e 'ai sina laititi o pata e leʻi faʻaaogaina, ae e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o gaʻo e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia i le tulaga o se tagata.

O nai upu e uiga i le maʻi

O le mea lea, pancreatitis o se gaioiga mimiti lea o loʻo matauina i le pancreas. I se faaupuga faigofie, o na enzymes e tatau ona ulufale i le duodenum e tumau pea i nofoaga ma amata ona faʻaleagaina le tino o le pancreas lava ia. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se tulaga lamatia tele ma o lenei faʻamaʻi, toxins ua faʻasaʻoloto e mafai ona oʻo i totonu o le toto ma sili atu ona afaina ai totoga taua e pei o le fatu, gaʻo, ma le ate. E taua le taʻuina atu o lenei maʻi e mafai ona tutupu uma i le taimi masani ma i se foliga laititi. Ae ui i lea, faatasi ai ma nei faʻaaliga uma, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitai i se meaʻai faapitoa. E taua tele le iloa po o fea meaai e mafai ona 'aina e aunoa ma le fefe mo le soifua maloloina, e tatau ona vaʻavaʻai i ai, ma e tatau ona vavae ese mai le meaʻai.

Mafuaaga o le faamai

E taua foi le taua e uiga i mea e mafai ona mafua ai le amataina ma le atiina ae o lenei maʻi. O lea, muamua lava, o le mea sese lenei:

  1. Le taumafaina o gaʻo ma meaʻai vevela.
  2. Fafagaina.
  3. Le faʻaaogaina o meaʻai ma meainu.

Faatasi ai ma isi mafuaaga, e iloa e fomaʻi mea nei:

  1. Faʻanoanoa ma popole popole.
  2. Aveina o fualaau oona.
  3. Iniseti
  4. Faamai ogaoga.
  5. Le i ai o anufe poʻo le helminthiasis.
  6. Faʻapipiʻi o le papacreatic ducts.
  7. O le pancreatitis e mafai ona atiaʻe i le talaaga o isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le cirrhosis o le ate, cholelithiasis poʻo le manava o le manava.

E faavae i luga o lenei mea, o se faaiuga faigofie e mafai ona faia e faapea ua leva ona fai se meaai le talafeagai e mafai ona oo atu ai i le tulai mai o lenei maʻi matautia.

Mea gaosi susu

E tatau ona taulai totoa i oloa gaosi susu mo tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis. O lona uiga, i lona tulaga mamā, e mafai ona e na o sina sisi falaoa e maualalo. Palu atoa, kulimi, kulimi kirimoli - e tatau ona galo lenei mea. E mafai ona e faia ni ipu e faʻavae ile susu. E eseese puddings ma pusa.

Afai e maʻi le pancreatite o le tagata maʻi, o le a se mea e mafai ona ou 'ai mai fualaau faisua?

  1. Faʻatagaina: pateta, zucchini, kāloti, failaʻau.
  2. E talafeagai le teena o le sorrel, o le sipuni, aniani, keleti, kāpeti paepae, radisa, radis ma le tipi.

I lenei tulaga, e tatau ona fufulu vela, vela pe gaga.

Isi meaai

O le a se isi mea e tatau ona e manatua e taʻu atu ai i tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis? O le mea lea, e tatau ona taulai faapitoa i meaʻai nei:

  1. O fuamoa. I lona tino mamā, e mafai ona e 'ai na o le palu fuatini pamu. I isi ipu ua faʻatagaina ai e le sili atu i le afa o sekone. A le o lena, o fuamoa e tatau ona lafoai atoa.
  2. Fats. A aunoa ma le fefe, e mafai ona e 'aina le sunflower ma le pata. E talafeagai le lafoai atoa o meaʻai manu ma ipu ua saunia i luga ia i latou. Aotelega e le mafai ona e 'ai gaʻo ma lenei faʻamaʻi.
  3. Sauga ma mea manogi. E na o semisweet fruit gravy e faatagaina. O isi meaai uma ma mea manogi e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga.

O a meaai e faia e tagata ei ai le pancreatitis siama e tatau ona matua teena?

  1. Alcoholic and low alcohol alcohol.
  2. Meaʻai anapogi: hamburgers, shawarma, dog dogs.
  3. Pelu, mea fagota, ma isi.
  4. Meaʻai manogi, siva, sau sau.
  5. Pickles ma piko.
  6. Sausa ma ulaula meaʻai.
  7. Ice cream.

Macaroni ma pancreatitis

I le pancreatitis, o le meaai muamua e fautuaina mo meaai paleni o le pasta. E kuka i le tele o ituaiga eseese, e mafai ona avea o se teuteuga tumau o le laulau a se tagata e maua i le pancreatitis. E le gata i lea, o la latou masani masani e le mafai ona avea o se mafuaaga o le fefe i le maʻi. I le tulaga lautele, o oloa e iai le falaoamata falaoamata e le faʻaleagaina i le pancreatitis. E faigofie lava ona ufiufiina e le tino e aunoa ma se popolega mo le mulimuli.

Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona amanaʻia le mea moni o le pasta ma le pancreatitis e tatau ona filifilia saʻo. O le mea moni, o le maketi faʻaonaponei e ofoina atu i tagata faʻatau ia ituaiga oloa eseese e muamua ona tilotilo i ai atonu e faigata tele ona filifili pe o le a le mea e manaʻomia ma pe o le a le ituaiga o pasta e maua i le pancreatitis e mafai ona 'ai. Ina ia filifilia se oloa aoga tele, e tatau ona e suesue ma le totoʻa i le tuufaatasiga o le oloa filifilia i luga o le afifi.

Pe o se pasta e faia mai ituaiga susu o le saito?

Faatasi ai ma mea uma o loʻo taʻua i luga, e tatau ona matua manatuaina e faʻasaina le taumafa pasta mai ituaiga mama o le saito mo pancreatic pancreatitis. E faʻatatau lenei mea i le vaega o le faʻamalosia o le faʻamaʻi. O le pasta suamalie suamalie e foliga mai e faʻafefe ma faʻafefeteina e le tino mo se taimi umi. Ma o lenei mea, i le isi itu, ua afaina i se avega faaopoopo, e le manaomia i le pancreas.

O le mea lea, o le mafaufau pe mafai ona maua le pasta i pancreatitis, e tatau ona manatuaina o lenei oloa e mafai ona i ai se aoga aoga i le tino maʻi ma avea ma meaai faigofie faigofie. Ae mo lenei faamoemoe, e tatau ona filifili na o oloa mai le falaoamata atoa ma le kulimi saito. O le mea lea, pe afai o loʻo i totonu o le laufanua o pasta latou te faia i taimi uma mai le falaoamata faapena, i lo tatou atunuu ua tumu le maketi i le tele o ituaiga o oloa. O le mea lea, e tatau ona filifilia muamua uma na pasta ua faailogaina i le mataitusi A i luga o la latou afifiina. O pasta pito sili ona lelei mo pancreatiti. Afai e le mafai ona maua i luga o le maketi, ona e manaomia lea ona e faamasani i le tuufaatasiga o le oloa ma filifili le mea e aofia ai le saito o le susu.

Faʻailoga pasta

E ui lava i ona lelei uma, o le pasta e mafai ona afaina ai le tino o le tagata maʻi. E tupu lenei mea pe a amata ona lagona e se tagata maʻi se tiga i le manava o le manava, lea e foliga mai e sili atu ona masani. I lenei tulaga, e fautuaina e tuʻu ese le vermicelli mo sina taimi mai le taumafataga. Talu ai ona o le faʻamaʻi o loʻo fesiligia, o na lagona e mafai ona faʻaalia ai se faʻalavelave sili ona faigata. Ma o lenei ua avea nei ma se mea e sili ona mataʻutia.

O le mealilo atoa lava o le pasta, lea e faʻaaogaina i se tulaga e le o faʻasalaina, e mafai ona mafua ai le le talafeagai o aʻafiaga e pei o le:

  • faʻasagaina o vavaega o le intestinal ma le amataina o le manava,
  • faʻateleina le pulelele, lea ei ai lava sona aʻafiaga le lelei i le faagasologa o le pancreatitis i le tino o le tagata.

O le mafuaʻaga lea i le vaitaimi o le pancreatitis o le mea sili lea e pipii ai i se meaai malosi.

E faʻapefea ona 'ai pasta i pancreatitis?

I le fesili pe mafai ona fai pasta ma pancreatic pancreatitis, o le tali e leai se uiga lelei. Ae o loʻo i ai se mea lilo taua tele e kuka ai meaʻai. E tatau ona tausisia i lenei faʻamaʻi. Macaroni ma pancreatitis e tatau ona faʻaumatia na o le pepa ua afaina, faapea foi i le kuka. E le fautuaina le 'ai o meaʻai falai, faʻapea foʻi ma ipu e maua ai le masima masima. I le auala, e fautuaina e lafoai atoa le faʻaaogaina o le mea mulimuli.

Filifili filifiliga mo pasta ma isi meaai faatagaina

O nisi nei o filifiliga faigofie i auala e kuka ai pasta mo pancreatitis:

Vermicelli e tatau ona vaevaeina, pe tusa ma le lua i le tolu senitimita le umi, ona kuka ai lea i totonu o sina vai suamalie mo le afa itula. O lenei taimi ua manatu e sili ona lelei. Talu ai i totonu o le 30 minute ua faʻasaʻo uma ai le malo mai le pasta, ma liliu atu i se paʻu. Faafetai i lenei mea, o le kalori mea o loʻo kuka i le kuka kuka ua faʻaitiitia le malosi, oʻo atu i le tulaga sili ona maualalo. A uma ona kuka le pasta, e tatau ona lafoina i totonu o se paluga ma faatalitali mo sina taimi seia uma uma le vai mai le ipu.

I le pancreatitis, o le auala fautuaina e kuka ai pasta, o le taoina foi lea i totonu o le umu. E fautuaina se pusa pasta mo le faʻaaogaina i ni vaega laiti seia oʻo ina manino pe faapefea ona tali atu le tino o le maʻi i le ipu. Mo le kuka, e mafai ona e faʻaaoga le fua o loʻo i lalo. Vermicelli (pe a ma le 150-200 g) e tatau ona kuka ma faʻamalo. A maeʻa pe a faʻaopopo sina nai laisi kulimi (pe tusa ma le 75 kalama) ma se fuamoa e sasao lelei. Faʻafefiloi lelei uma le faʻafefiloi ma tuʻu i luga o se mea e muaʻi faia. Pipi le ipu i totonu o le oven mo le tusa o le sefululima minute, seia oʻo ina amata ona gaosia i luga luga o le anufe auro. E le manaomia.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e faʻaaogaina falaoamata i le auala lava e tasi ma le faʻaopoopoga o aano o meaʻai, moa ma vela.

Tuʻu lima kuka

O nei oloa e mafai foi ona saunia ma ou lava lima. E sili atu ona aoga mo se tagata maʻi i le pancreatitis. Ina ia faia lenei mea, ia faʻafesoʻotaʻi fuamoa e tolu ma le 300 g o le falaoamata atoatoa. Faʻasusu lelei le paluga seʻia oʻo ina faʻaaogaina. Ona tatau loa lea ona ia malolo mo se itula. A maeʻa le taimi lenei, e tatau ona lamolemole i le 2 mm le mafiafia, tipi i ni fasi manifinifi ma tao i le vai tunu tunu pe a ma le fitu i le sefulu minute.

Mea faasaina ma faatagaina

Seʻio tatou tilotilo i mea faasaina mo pancreatiti. O lenei meaai e aofia ai:

  • pata, fuālaʻau manogi,
  • gaʻo
  • taumafa vevela
  • iʻa gaʻo
  • Fugalaau matala ma fua
  • ava malosi
  • oloa fou tao tao
  • sana ma pi
  • millet
  • ituaiga gaʻo o moa, aano o manufasi,
  • musika.
  • masima
  • ulaula meaʻai.

O oloa faʻatagaina e aofia ai:

  • totoʻa manu
  • faʻaiʻu iʻa
  • fuālaʻau kuka
  • meaʻai susu (maualalo-gaʻo),
  • cereals (buckwheat, rice, oatmeal),
  • falaoa mago.

Laititi le faaiuga

O lenei ua e iloa o le tali i le fesili, e mafai pe leai pasta ma pancreatitis, o le a lelei. Ae naʻo le pe afai o le faʻamaʻi e fesiligia e leʻo i totonu o se laʻasaga laititi, ma e leai foʻi ni aʻafiaga le lelei o le tagata mai le faʻaaogaina o lenei oloa. I soo se tulaga, ae e te leʻi 'ai i lenei mea poʻo lena meaʻai, e tatau ona e talanoa ma lau fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga