O le a le toto e faʻaalia i suʻesuʻega o meaola

Toto o le toto- O se tasi o metotia sili ona lauiloa mo tagata gasegase ma fomaʻi. Afai e te iloa manino le mea o faʻaalia ai le suʻesuʻega o meaola toto mai se vein, i le vave amata e mafai ona iloa ai le tele o maʻi ogaoga, e aofia ai - vailaʻau vailaʻau, maʻisuka malosi, malulu lamatia. O le vave iloaina o ia ituaiga o maʻi ua mafai ai ona faaaoga le togafitiga saʻo ma fofo ai.

O le tausi maʻi e tosina toto mo le suʻesuʻega i totonu o ni nai minute. Soʻo se tagata maʻi e tatau ona malamalama o lenei faiga e le mafua ai le faʻafitauli. O le tali i le fesili pe o fea e ave ai le toto mo le auiliiliga e le manino: mai se vein.

O le tautala e uiga i le mea o le suʻega o le toto ma mea o loʻo aofia ai, e tatau ona amanaia o taunuuga e maua mai o se ituaiga o ata o le tulaga lautele o le tino. E ui i lea, o le taumafai e iloa tutoatasi pe o se suʻesuʻega masani pe iai foi ni mea e ese mai le taua masani, e taua le malamalama i le LDL, o le CPK (CPK - creatine phosphokinase), ia malamalama i le Uurea (Urea), ma isi.

Faʻamatalaga lautele e uiga i le suʻeina o le siama o le toto - pe o le a le mea ma le mea e mafai ona e mauaina e ala i le faʻatinoga, o le ae maua mai lenei tusiga. O le a le tele o le tau o nei suʻesuʻega, e fia aso e tatau ai ona maua ai iuga, e tatau ona e maua tuusao i totonu o le fale suesue pe a mafaufau le tagata maʻi e faia lenei suʻesuʻega.

E faʻapefea ona faia le sauniuniga mo suʻesuʻega faʻale-tino?

A o leʻi foaiina atu le toto, e tatau ona e sauniuni ma le faaeteete mo lenei gaioiga. O i latou e naunau i le auala e pasia ai le auʻiliʻiliga saʻo e manaʻomia ona mafaufau i nisi o mea faigofie faigofie:

  • naʻo le toto naʻo luga o se manava gaogao
  • i le afiafi, i le afiafi o le aotelega o le a oʻo mai, e le mafai ona e inuina le kofe malosi, tiʻetiʻe, faʻatau meaʻai gaʻo, ava malosi (o le mea mulimuli e sili e le inu mo 2-3 aso),
  • leai se ulaula tapaa mo le itiiti ifo i le itula ao le i suʻeina,
  • I le tasi aso ao le i faia suʻesuʻega, e le aoga le faʻaaogaina o soo se faiga faʻapitoa - o le alu i le sauna, bathhouse, ma e le tatau foi i le tagata ona faʻaali atu ia te ia lava le malosi faaletino,
  • e manaʻomia lou pasia o suʻega suʻesuʻe i le taeao, aʻo leʻi oʻo i so o se togafitiga faafomaʻi,
  • o se tagata o loʻo sauniuni mo auʻiliʻiliga, aʻo sau i le fale suesue, e manaʻomia ona toʻafilemu, nofo mo ni nai minute ma maua lona manava,
  • o le tali i le fesili pe ono mafai ona fufulu ou nifo ae leʻi faia ni suʻega: ina ia saʻo le fuafuaina o le suka toto, i le taeao ao lei faia le suʻesuʻega, e tatau ona e le amanaiaina lenei togafitiga mama, ma aua nei inu inu lauti ma kofe,
  • e le tatau ona ave muamua aʻo leʻi totoina vailaʻaufualaau oona, fualaau oona, ma isi,
  • lua vaiaso ao leʻi faia le suʻesuʻega, e tatau ona e taofi le tagofia o fualaau faasaina e aʻafia ai lipidsi le toto faapitoa statins,
  • afai e te manaʻomia le pasi atoa o iloiloga, e tatau ona faia i le taimi lava e tasi, e tatau foi ona tutusa le fale suesue.

Fuafuaina o se suʻega o le toto

Afai na faia se suʻega o le toto, o le faʻamatalaga o faailoga e faia e se fomaʻi. E le gata i lea, o le faʻamatalaga o faʻamatalaga o se suʻesuʻeina o le toto e mafai ona faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o se laulau faapitoa, lea e faʻaalia ai faailoga masani o suʻesuʻega i tagata matutua ma tamaiti. Afai ei ai se faʻamaoniga e ese mai le masani, e taua le faʻalogo i lenei mea ma fefaʻatalanoa i se fomai o ia e mafai ona "sao" faitau "iuga uma ma tuʻuina atu fautuaga. Afai e tatau ai, o le toto suesuega o le toto ua faatonuina: o se faʻalautelega faʻalauiloaina.

Fuaina o laulau mo suʻesuʻega o le toto o tagata matutua

globulins (α1, α2, γ, β)

21.2-34.9 g / l

Faailoilo suʻesuʻe Norm
Malosiaga masani63-87 g / l
Creatinine44-97 μmol i le lita - i fafine, 62-124 - i alii
Urea2.5-8.3 mmol / L
Uric acid0.12-0.43 mmol / L - i alii, 0.24-0.54 mmol / L - i fafine.
Aofaʻi cholesterol3.3-5.8 mmol / L
LDLitiiti ifo i le 3 mmol i le l
HDLsili atu pe tutusa ma le 1.2 mmol i le lita mo tamaitai, 1 mmol i le lita mo alii
Glucose3.5-6.2 mmol i le lita
O le bilirubin masani8.49-20.58 μmol / L
Faatonu bilirubin2.2-5.1 μmol / L
Triglyceridesitiiti ifo i le 1.7 mmol i le lita
Aspartate aminotransferase (faapuupuuina le AST)alanine aminotransferase - o le masani i fafine ma alii - e oʻo atu i le 42 iunite / l
Alanine aminotransferase (faʻapuʻupuʻu le ALT)e oʻo atu i le 38 iunite / l
Gamma-glutamyltransferase (faʻapuʻupuʻu GGT)o GGT masani Gasegase e oo atu i le 33.5 U / l mo alii, e oo i le 48.6 U / l mo tamaitai.
Creatine kinase (faʻapuʻupuʻu pei o le QC)e oʻo atu i le 180 iunite / l
Alkaline phosphatase (faʻapuʻupuʻu e pei o le alkaline phosphatase)e oo atu i le 260 iunite / l
Α-amylasee oʻo atu i le 110 I le lita
Potassium3.35-5.35 mmol / L
Sodium130-155 mmol / l

O le mea lea, o se suʻega o le toto e mafai ona mafai ona faia se auiliiliga auʻiliʻili e iloilo ai le galuega o totoga i totonu. O le faʻamamaina o iuga e mafai ai foi ona e "faitau" lelei ia mea vitamini, macro-ma microelements, enzymes, hormones manaʻomia e le tino. O le biochemistry o le toto e mafai ona iloa ai le iai o faʻamaʻi metabolism.

Afai e te faʻamaonia saʻo ia faʻamaumauga e maua, e sili atu ona faigofie le faia o soʻo se siama. Biochemistry o se suʻesuʻega sili atu ona auiliili nai lo le OAC. O le mea moni, o le faʻaaogaina o faailoilo o le suʻega lautele o le toto e le mafai ai ona maua se faʻamatalaga auiliili.

E taua tele le faia o ia suʻesuʻega pe a o maitaga. I le uma, o se auiliiliga lautele i le taimi o le maitaga e le maua ai le avanoa e maua ai faʻamatalaga atoatoa. O le mea lea, o le biochemistry i fafine maʻitaga o loʻo faʻatulagaina, e fai ma tulafono, i masina muamua ma i le tolu piliona. I le iai o ni faʻafitauli ma le le lelei o le soifua maloloina, o lenei auʻiliʻiliga e faia soo.

I totonu o falesuesue faʻaonapo nei, latou te mafai ona suʻe suʻesuʻega ma faʻapipiʻi mea na mauaina mo le tele o itula. O le tagata gasegase ua tuʻuina atu i ai se laulau e faʻaalia uma ai faʻamatalaga. E tusa ai ma lea tulaga, e mafai lava ona mataituina e le tagata lava ia le tele o le toto e masani ai i tagata matutua ma tamaiti.

O le laulau o le suʻeina o le suʻega o le toto i tagata matutua ma suʻesuʻega o meaola faʻapitoa e faʻataunuʻuina i le amanaia o le matua ma le itupa o le tagata maʻi. A maeʻa, o le masani o le siama o le toto, e pei o le masani o se suʻega o le toto, e mafai ona fesuisuiai i fafine ma alii, i tagata matutua ma matutua.

Hemogram- O lenei suʻesuʻega ole toto i tagata matutua ma tamaiti, lea e mafai ai e oe ona iloa le aofaiga o elemene toto uma, faapea foi o latou foliga o le morphological, le fua faatatau paʻu paepae paʻepaʻeanotusi hemoglobin ma isi

Talu ai o suʻesuʻega o le toto o se suesuega faigata, e aofia ai foʻi ma suʻega o le ate. Totoina o le auʻiliʻiliga e mafai ai e oe ona fuafua pe o le galuega o le ate e masani. O faʻamaʻi faʻasalaga e taua tele mo le siamaina o maʻi o lenei totoga. O faʻamatalaga nei e mafai ai ona iloilo le tulaga ma le tulaga o le ate: ALT, GGTP (GGTP norm in women is slightly lower), enzymes alkaline phosphatase level bilirubin ma le aofaiga atoa o polotini. O suʻega faʻataʻitaʻiga e faia pe a manaʻomia e faʻatuina pe faʻamaonia se faʻamaoniga.

Cholinesterasenaunau e iloa le malosi inupia ma le tulaga o le ate, faʻapea foʻi ma ana galuega.

Suauu toto fuafuaina e iloilo galuega o le endocrin system. O le igoa o le suʻega toto e mafai ona maua tuusao i le fale suesue. E mafai ona maua le suauu i le fomu fua. E faapefea ona faʻaalia le suka? E taua i le faaupuga "glucose" poʻo le "GLU" i le Igilisi.

E taua le masani CRP, talu ai o le osooso i nei faailo o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le mumū. Faʻailoga AST e faʻaalia ai togafitiga faʻaleagaina e fesootaʻi ma faʻaleagaga o mea.

Faʻailoga MIDi le suʻeina o le toto e fuafuaina i le taimi o le auiliiliga lautele. MID level e mafai ai ona e faʻamatalaina le atinaʻe allergies, faʻamaʻi pipisi, ania, ma isi. O le MID indicator e faʻatagaina ai oe e iloilo le setete o le tino puipuia o tagata.

ICSUO se faailo o le avega mamafa hemoglobin i toto mumu toto. Afai e maualuga le ICSU, o mafuaʻaga mo lenei mafuaʻaga ua mafua ona o le le lava Vitamin B12 poʻo lipinefaʻapea foi ma le spherocytosis.

MPV - le aofaʻi o le aofaʻi o le fua peleti pepa.

Lipidogramaiaia mo le fuafuaina o faailoilo o le aofaiga atoa cholesterol, HDL, LDL, triglycerides. O le fusi o le lipid e fuafuaina ina ia mafai ona iloa ai le le atoatoa o lipid metabolism i le tino.

Norm toto eletise faʻamaonia le masani masani o metabolic process in the body.

SeromucoidO se vaega o proteins plasma totolea e aofia ai se vaega o glycoproteins. I le tautala e uiga i le mea moni e faapea o le seucoco o le a lea, e tatau ona maitauina afai e faʻaumatia, faaleagaina pe faʻamaʻaʻaina meaola, faʻafeiloaʻi toto i totonu o le toto plasma. O le mea lea, o loʻo faʻamoemoe e faʻataʻitaʻiina le tupu tuberculosis.

LDH, LDH (lactate dehydrogenase) O le mea lena le enzymeaofia ai i le faʻamaʻiina o le kulukose ma le gaosia o le lactic acid.

Suesuega osteocalcinfaia mo le siaki osteoporosis.

Faʻamatalaga C-reactive protein (CRP, PSA) i se tagata matua ma se tamaititi ua mafai ai ona fuafua le atinaʻega o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi poʻo siama, faʻaogaina o le inflammatory, neoplasms.

Iloiloga i ferritin(poloka o le palatini, o le autu autu o le masini intracellular) o loʻo faia i le hemochromatosis masalomia, maʻi faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi, tumutumu.

Suʻe toto mo ASO taua mo le togafitiga o le tele o faʻafitauli pe a mavae se faʻamaʻi pipisi.

E le gata i lea, o isi faailoilo ua fuafuaina, ma o isi tulitulima tulimatai ua faia (protein electrophoresis, ma isi). O le masani o se suʻega o le toto o meaola e faʻaalia i totonu o laulau faapitoa. O loʻo faʻaalia ai le tulaga masani o se suʻega o le toto i totonu o fafine, o le laulau foʻi e tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i fua masani o tane. Ae peitaʻi, pe faapefea ona faʻaalia le suʻesuʻeina o le toto ma le auala e faitau ai faʻamatalaga o le suʻesuʻeina o meaola oona, e sili atu le fesili i se fomaʻi o le a ia iloiloina lelei ia taunuuga o le faʻalavelave ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

O le faʻaaogaina o le biochemistry o le toto i tamaiti o loʻo faʻatinoina e le fomaʻi na tofia ia suʻesuʻega. Mo lenei mea, o le laulau foʻi e faʻaaogaina lea e faʻaalia ai le masani mo tamaiti uma o faʻataʻitaʻiga.

I togafitiga o vailaau, o loʻo i ai foi tulaga masani o toto o meaola toto mo ulisi ma pusi - o le tuufaatasiga o meaola o le toto o manu o loo faailoa mai i laulau e tutusa.

O nisi o faʻamaoniga o lona uiga i se suʻega toto o loʻo talanoaina i auiliiliga i lalo.

O a faailoga e atagia ai le siama o le toto

O le toto o se tino ese o le tino o le tagata. O lona tuufaatasiga o se tuufaatasiga o le tele o vailaʻau ma tuufaatasiga e faafaileleina ai o tatou tino. Faatasi ai ma le atiina ae o tomai faapitoa ma faasaienisi, ua aoaoina ai fomai e iloa mea le talafeagai i le tuufaatasiga o le toto ma iloa ai le tele o faamaʻi e latou. E masani lava o lenei ituaiga o siama e maua ai se avanoa e iloa ai faʻamaʻi i le vave amata, pe a leai ni faʻamatalaga maʻoti. I aso nei, o le tuufaatasiga o le toto e mafai ona fuafua ai faʻamaʻi o totoga i totonu, lea e matua faʻamalosia ai togafitiga ma togafitiga.

O le a se mea o faʻaalia mai i le suʻega o le toto, ma o le a le tulaga masani o nei tulaga faatauaina? O le mea moni, o le toto e mafai ona suia i le matua poʻo i le iai o nisi faʻamaʻi. E le gata i lea, o nisi o faailo e mafai ona aʻafia i le soifuaga o le tagata maʻi ma le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa. O le a le mea o loʻo aofia ai i se suʻega o le toto? Ua ave le toto mo le biochemistry e iloilo ai le tuufaatasiga o le toto, lea e mafai ai ona fuafua le galuega a totoga uma a le tagata. O le auʻiliʻiliga e aofia ai le faʻatusatusaina o le aofaʻi o vaega sili ona taua o le toto.

I le avea ai o fua avega i tagata matutua, e taua o:

FaʻailogaAliiTamaitaiUnite
Glucose maualugamai le 3.85 i le 5.83mmol / l.
Bilirubinmai le 3.2 i le 17.0mmol / l.
ASaTe oʻo atu i le 38e oʻo atu i le 32u / l
ALATe oo i le 46e oʻo atu i le 35u / l
Gamma GTe oo i le 55e oʻo atu i le 38u / l
Phosphatasemai le 30 i le 120u / l
Cholesterolmai le 3.1 i le 5.7mmol / l.
LDLmai le 1.7 i le 3.5mmol / l.
Triglyceridemai le 0.4 i le 1.8mmol / l.
Malosiaga masani65 i le 84g / l
Albuminmai le 34 i le 53g / l
K +mai le 3.4 i le 5.6mmol / l.
Na +135 i le 146mmol / l.
Alu-mai le 97 i le 108mmol / l.
Creatininemai le 61 i le 115mai le 52 i le 97mmol / l.
Ureamai le 2.7 i le 7.3mmol / l.
Uric acidmai le 210 i le 420mai le 150 i le 350μmol / l.
CRPmai le 0 i le 5g / l
> Ironmai le 11.63 i le 30.42mai le 8.94 i le 30.42μmol / l.

O le a le uiga o le faʻaaogaina o nei faailoilo?

O elemene taʻitasi nei o loʻo faʻaalia ai le setete o se totoga faapitoa. Afai e sili atu pe faʻaitiitia le faʻailoga, e mafai e tagata tomai faapitoa ona fuafua pe o le a le tino o le toilalo na tupu. I lenei tulaga, o isi faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga ua faʻamaonia, ma o se suʻesuʻega maeʻaeʻa e faia. O le a le uiga o le vaeluaga o le auʻiliʻiliga:

Glucose E taʻua e tagata le suka. O lenei faailoga e taua tele i le siakiina o le maʻisuka. O maualuga o le suka i le toto e mafai ona fesuisuiaʻi ma tausaga. O fua faʻatupulaia e mafai ona faʻaalia ai le i ai o faʻamaʻi e pei o:

  • O le maʻi suka.
  • Manatu faalelagona pe faalelagona.
  • Thyrotoxicosis.
  • Pheochromocytoma.
  • Faateleina le tupu o le tuputupu aʻe.
  • Cushing's Syndrome.
  • Pancreatitis
  • Maʻi faʻafuaseʻi o le ate ma fatuga.

O le faʻaitiitia o kulūkose e mafai ona faʻamaonia le atinaʻeina o faʻamaʻi nei:

  • Le vaivai o le tino.
  • Faateleina le maualuga ole inisalini.
  • Pancreatic maʻi.
  • Faʻasologa o meaola.
  • Endocrine faʻalavelave.

Bilirubin. Lanu vali lanu moli. O lenei pigmenti e gaosia i le ate ma pe a faʻatuputeleina, o le tagata maʻi e muamua faʻataʻitaʻiina mo le gaʻo. O laʻasaga o bilirubin maualuga e mafai ona i ai i maʻi nei:

  • Hepatitis.
  • Cirrhosis.
  • Hemolytic anemia.
  • O maa i totonu o le vevela.
  • Malaria

AST. O se enzyme e maua mai i le ate ma muso sela. O se tagata soifua maloloina e mafai ona aofia ai sina laʻititi i le toto. O le a le faateleina o le AST? Muamua lava, i le tulaga o le solia o le AST, o fomaʻi e suʻesuʻeina fatu fatu. O nei faailo e mafai ona faateleina i faʻamaʻi e pei o:

  • Cirrhosis.
  • Hepatitis.
  • Faʻasologa o le gaʻo
  • Faʻaleagaina o le myocardial.
  • Loto o le fatu.
  • Isi faʻamaʻi o le fatu ma le ate.

ALT. O se enzyme o maua i totonu o le ate. E mafai ona ulufale i le toto i le taimi o le maliu tele o lela. Aisea ua tofotofoina ai le ALT? Faʻateleina le ALT, e siaki muamua e fomaʻi le ate mo faʻamaʻi tuga na faʻaalia e le necrosis cell. ALT faʻateleina i:

  • Cirrhosis o le ate.
  • Faʻamaʻi faʻamaʻi o le ate.
  • Fofiti o le gaʻo
  • Hepatitis o soʻo se amataga.
  • Loto fatu.

Gamma GT. O se enzyme e gaosia i le ate ma le paʻu. O le a le uiga o le faateleina o se enzyme i totonu o le toto? Ole maualuga o Gamma-GT o loʻo taʻua ai faʻamaʻi nei:

  • Soʻo se faʻamaʻi ate.
  • Pancreatic maʻi.
  • Oncology o le pancreas.
  • Faʻavaʻa faʻavalea
  • Togafitiga.

Phosphotase. O se enzyme e maua i totoga uma o tagata. Faatasi ai ma le faateleina o le enzyme, o fomai muamua e siaki le tagata gasegase mo maʻi o le ate ma le ponaivi.

Cholesterol. E aʻafia i le toto toto. O loʻo faʻapipiʻiina i laula o le ate ma ulu atu i le tino ma meaʻai. O le faateleina o le cholesterol e tele lava ina taʻu mai ai se mea le talafeagai o le maʻi.

O le faateleina o le matautia e ala i le atinaʻe o le maʻi cardiovascular.

Puipuia O le faʻamaoniga o le protein atoa i totonu o le toto e taua tele i le siakiina o faʻamaʻi o le toto, ate, fatugaʻo ma le faʻaogaina o le tino. E taua foi le pulea e le gata o le maualuga o le protein, ae o ona vaega foi.

Potassium E masani ona iloa e fomaʻi le faateleina o le palukala i le toto, lea e taʻu mai ai faʻamaʻi fatu. O se faʻamaoniga faʻamafanafana o se faʻaitiitia o le aofaʻi o le urine. O le faʻaitiitia o le palukala e mafai ona tupu ma se umi o mea taumafa, manava manava, vomia, le toe faʻaaogaina le galuega.

Sodium. E taua tele le faʻamalama o le sodium i le siamaina o faʻamaʻi toto, faʻamaʻi o le tino musika, faʻaogaina o le faʻaoga o namu, ma le faʻavaivai o le vai i le tino.

Urea O le faʻaaogaina lea o faʻamaʻi. Aisea e manaomia ai lenei faailo? Urea ua faʻateleina i le faʻavave. O le tele o mea o loʻo i totonu o le toto e avatu ai i fomaʻi se mafuaʻaga e masalomia ai le gaioiga o le tino. E ono faʻateleina i faʻamaʻi nei:

  • Glomerulonephritis.
  • Loto o le fatu.
  • Pyelonephritis.
  • Lapalapa tele.

Omea O se elemene taua o le faia o le toto. Faatasi ai ma le leai o lenei elemene, e mafai ona mataʻituina faʻamaʻi pipisi o totoga ma gaʻo uma. E taua tele le pulea o le maualuga o le uʻamea i fafine maʻitaga, ona o lona leai o se mea e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia i le taimi o le fanau mai.

E le o se lisi atoa o elemene suʻesuʻeina, o se taunuuga o le auiliiliga, e mafai ona e matauina se ata sili atu ona atoatoa, e tusa ai ma le mea o le a mafai ai e le fomai ona faia lana faaiuga.

O afea e faʻatulagaina ai lenei auʻiliʻiliga

O le suʻega o le toto mo le biochemistry ua faʻamaonia i tagata gasegase uma ua faasea i se fomaʻi. E le gata i lea, o le auiliiliga e faʻamalosia mo tina maitaga, o latou matutua ma tagata ua auina atu mo togafitiga faafomaʻi. O le auiliiliga e tatau ona faia, aua o le fua muamua lea o suʻesuʻega pe a asiasi i le fomaʻi.

Iloiloina o faailoga autu, o le a mafai ona maua e le fomaʻi se gaioiga o se tasi po o se isi okeni, faʻamalamalamaina le faʻaaogaina o le afaina o le tino ma iloilo le tulaga lautele o le maʻi. A aunoa ma lenei suʻesuʻega, e le mafai ona faʻamaonia maʻi o gaʻo i totonu. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻega, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina ni suʻesuʻega faaopoopo o totoga lea e iloa ai masalosaloga o le maʻi.

O lenei auiliiliga e mafai ona faaalia ai e le gata o le i ai o le faamai, ae faapea foi le leai o vitamini ma minerale, ona faatonuina lea e le fomai le togafitiga o le vailaau. E toatele tagata ua le amanaiaina le leai o se vitamini faapitoa. Ae peitai, o se faaletonu tumau o se tasi o elemene e ono mafua ai ona ogaoga taunuuga, mo se faataitaiga, o le le lava o le potassium e mafua ai le fatu fatu, o le faaitiitia o le maualuga o le calcium e mafua ai le faaleagaina o le ponaivi ma le maso system, etc.

Faʻapefea ona suʻeina

O le toʻatele o tagata e fenumiai se suʻesuʻega lautele o le toto ma se mea e tasi. O nei mea taua e lua e lua ma o le toto sampling e tupu i auala eseese. O le a le biochemistry? O se suʻesuʻega lea o mea na maua mai se maʻi o le tagata maʻi. E faigofie le faʻatinoga, ae mo le toʻatele o tagata fiafia.

A maeʻa le sampling, o le toto na lafoina i le fale suesue, o loʻo faʻaaoga ai mea faʻapitoa, o le toto ua fuafuaina.

O se suʻega o le toto mai se vein e tatau ona naʻo luga o se manava gaogao i le taeao. E tatau ile tagata maʻi ona iloa le mea e mafai ona aafia ai le tuufaatasiga moni o le toto ma le aofia ai nei mea. E le mafai e fomai ona mafai ona fuafuaina ni mea taufaasese pe afai oi ai mea nei:

  • Taumafa mo le 8 itula aʻo leʻi suʻeina.
  • Inuina le ava malosi mo le 7 aso aʻo leʻi faia le suʻega.
  • Inu o le lauti ma le kofe ae leʻi ave le toto.
  • Gaoioiga malosi malosi i le aso ao lumanai le suʻega.
  • Sueina aʻo leʻi foaiina le toto.
  • Aveina o fualaau.

Toto o le toto

Suʻesuʻeina o le toto - o se suʻesuʻega faʻataʻitaʻi suʻesuʻega e mafai ai e oe ona iloilo le galuega o totoga o le loto (ate, fatuga, paʻu, gala, etc.), maua mai faʻamatalaga i le metabolism (metabolism of lipids, proteins, carbohydrates), saili le manaʻomia mo elemene.

Faʻamatalaga

  • Soifua Maloloina (a itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga). E tatau ona faʻamautinoa i le gasologa o le tausaga o le aofaʻi o le toto na ave mai se tagata, e aʻafia ai mo le faʻamalositino, e le sili atu i le fua faatatau o le faʻavaeina o lela mumu.
  • Paga o mea na afaina i le taimi ua tuanai po o le somatic.

Faʻamatalaga

Aʻo leʻi faia se suʻesuʻega o meaola o le toto o le tagata, e tatau ona faia laasaga sauniuni talafeagai. O se tafaoga faapitoa e tuu i luga o le lima i luga ae o le tulilima. O le nofoaga o le sampling samples e muamua togafitia i se antiseptic e puipuia mai ai siama. Ua faʻaofiina se nila i totonu o se vein, ma a maeʻa ona faʻatumu le vela ulina i le toto, toto mai le toto. Afai e le mafai ona faia se toto sampling mai le vein vein, o le toto sampling e faia mai isi vevela e maua mo le suʻesuʻeina ma le faʻaoga. E sasaaina le toto i totonu o se masini suʻega ma auina atu ma se faʻamatalaga i se fale suesue suʻesuʻe.

Faʻafefea ona vavae le suʻega

O le tele o tagata gasegase, ua latou maua le iuga o le auiliiliga, filifili e suʻeina i latou lava, ae latou te le faia lenei mea i luga o le tulaga o latou tulaga masani, ae tusa ai ma faʻamatalaga i le Initaneti. Ae ui i lea, o lenei mea e matua le taliaina. E naʻo se tagata poto faapitoa e mafai ona faʻatusatusa uma faʻamatalaga ma fuafua ai lau faʻafitauli. O le mea moni, o taunuuga o tagata taʻitoʻatasi o lona uiga o faʻamaʻi eseese, na o se auiliiliga auiliili e maua ai se ata atoatoa o lou soifua maloloina.

E faavae i luga o fuainumera o mea taʻitasi e mafai ona na o le suʻesuʻega i nisi faʻamaʻi. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e pulea lelei lou toto suka i taimi o togafitiga. Pe a togafitia, e taua le mafaufau i le matua o le maʻi, le itupa ma le i ai o faʻamaʻi poʻo gasegase faʻamaʻi.

I aso nei, ua fai mai fomai o le suesuega o le toto o se faiga e tatau ai mo le faia o se uluai suʻesuʻega ma le iloiloina o le soifua maloloina o le tagata maʻi. Afai e tofia oe i lenei auʻiliʻiliga, taumafai e tausisia tulafono uma mo lona faʻapipiʻi. O lenei mea o le a mafai ai e tagata tomai faapitoa ona iloilo lelei lau soifua maloloina ma faʻamalolo togafitiga faʻafuaseʻi i se taimi talafeagai. O le suʻeina o le toto mo le biochemistry e maua i soʻo se falemaʻi lautele poʻo le nofoaga tutotonu e suʻesuʻeina ai. Tausia lou soifua maloloina ma mulimuli i fautuaga a le fomaʻi.

Aofaʻi o le porotini o le serum, o vaega ninii uma o le porotini

O le protéini o lona uiga o se mea tele i le tino o le tagata, aua e aofia ai i le fausiaina o sela fou, i le felauaiga o mea ma le fausia o le tauleʻaleʻa puipuiga.

O le protein e 20 mea taua amino acids, o loʻo aofia ai foʻi vailaau oona, vitamini, lipid and residual carbohydrate.

O le vaega toto o le toto e aofia ai le 165 protein, ma le isi, o la latou fausaga ma le matafaioi i le tino e ese. E vaevaeina palatini i ni vaega ninii eseese o le palatini:

Talu ai o le gaosia o palatini e tupu tele lava i le ate, o la latou tulaga o loʻo faʻaalia ai lona gaioiga gaosiga.

Afai o le proteinogram na faʻaalia e faapea o le tino o loʻo faʻaalia se faʻaitiitia o le protein atoa, o lenei mea uiga ese ua faʻamatalaina o le hypoproteinemia. O se mea talitutusa faapena o loʻo maitauina i mataupu nei:

  • ma le matelaina o le protein - pe a fai e iloa e se tagata se mea mautinoa meaaigalueaina o meaʻai
  • pe'āfai o loʻo i ai se excretion faateleina o polotini i le urini - ma proteinuriafaʻamaʻi fatu o maitaga,
  • afai e leiloa se toto tele o se tagata - i le tafe toto, taimi mamafa,
  • i le tulaga o ogaoga mu,
  • faatasi ai ma le televave tele, exudative pericarditis, alu aʻe,
  • faatasi ai ma le atinaʻe o neoplasms mama,
  • pe afai o loʻo iai le faʻafitauli o le protein - ma cirrhosishepatitis
  • faatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o vailaʻau - faatasi ai ma pancreatitis, prick, enteritis, ma isi,
  • pe a maeʻa le faʻaaogaina o glucocorticosteroids.

O le maualuga o le palatini i le tino o le hyperproteinemia. Eseesega i le va o matua ma le relative hyperproteinemia.

O le tuputupu aʻe faʻatupulaia o aʻafiaga e atiaʻe i le tulaga o le leiloa o le vaega o le vai o le plasma. E tupu lenei mea pe a aʻafia le vailaau i le kolala.

O se faʻateleina o le faateleina o le polotini e lauiloa pe a fai e tupu mea leaga, mieloma.

O faʻasalalauga o lenei vailaʻau i le 10% suiga ma se fesuiaiga o le tulaga o le tino, faʻapea foi i le taimi o faʻamalosi tino.

Aisea e suia ai concentrations ole vaega ole porotini?

Vaega ninii o le Protein - globulins, albumin, fibrinogen.

O le tulaga masani o le toto o le toto e le o se uiga o le naunautaiga o le fibrinogen, lea e faaalia ai le faagasologa o le tui toto. Coagulogram- iloiloga lea ua fuafuaina ai lenei faailoilo.

O le a le maualuga o vaega eletene e maualuga?

Albumin Level:

  • pe a fai e leiloa le ola i taimi o faʻamaʻi pipisi,
  • ma mu.

Α-globulins:

  • ma faʻamaʻi pipisi o le mea faʻafesoʻotaʻi (fomaʻi faʻamaʻi, dermatomyositis, scleroderma),
  • ma le mumusu mumū i se foliga lapopoa,
  • ma mu i le vaitaimi o le toe faʻaleleia,
  • maʻi faʻasolosolo faʻamaʻi i tagata mamaʻi ma le glomerulonephritis.

Β- globulins:

  • ma le hyperlipoproteinemia i tagata e maua i le maʻisuka, atherosclerosis,
  • ma le toto o le toto toto i le manava po o le fatu,
  • faʻatasi ai ma maʻi faʻasolosolo,
  • i hypothyroidism.

Gamma globulins ua siitia i totonu o le toto:

  • ma faʻamaʻi pipisi ma siama,
  • ma faʻamaʻi pipisi o le mea faʻafesoʻotaʻi (vailaʻau oona, dermatomyositis, scleroderma),
  • faatasi ai ma allergies
  • mo mu
  • faatasi ai ma le osofaʻiga manumalo.

O afea le maualuga ole vaega ole porotini?

  • i pepe faatoa fananau mai ona o le lafoaia o sela ate,
  • i edema mama
  • ao maitaga
  • ma faʻamaʻi ate,
  • ma le toto
  • i le tulaga o le faaputuputuina o plasma i totonu o le tino,
  • ma ni maʻi mama.

Nitrogen metabolism level

I totonu o le tino e le gata o le fausiaina o sela. Latou te pala, ma faʻaputuina foi faʻavae o vailaʻau. O lo latou tulaga e tupu i le ate o le tagata, e mafua mai i fatugaʻo. O le mea lea, pe afai o faailogaosiga oona maualuga, e ono afaina ai le ate po o le fatugao, e pei foi o le malepelepe o puipuiga. O faailoga autu o le gaosiga o le gataifale - creatinine, Uro. E le masani ona fuafua o le amonia, creatin, o le gaʻo totoe, o le uric acid.

Urea (Urea)

Mafuaaga mo le faateleina:

  • glomerulonephritis, gasegase ma masani,
  • Nephrosclerosis,
  • pyelonephritis,
  • mea oona i vailaʻau eseese - dichloroethane, ethylene glycol, suauu mercury,
  • ogaoga maualuga
  • faʻalavelave faʻalavelave
  • polycystic po o tuberculosisfatuga
  • toe le manuia.

Mafuaʻaga mo le faʻavaivaia:

  • faʻateleina gaioiga elemene
  • glucose administration
  • foia le ate
  • fomaʻi,
  • faʻaitiitia i faiga faʻasolosolo,
  • anapogi
  • hypothyroidism.

Mafuaaga mo le faateleina:

  • o le faaletonu o le tino i ni foliga lapopoa ma le tumau,
  • faʻatauvaʻa maʻisuka malosi,
  • hyperthyroidism,
  • acromegaly
  • faʻalavelave ile manava,
  • musika o le musika
  • mu.

Uric acid

Mafuaaga mo le faateleina:

  • leukemia
  • gout,
  • Vitamin B-12 le atoatoa
  • faamai pipisi o se natura oona,
  • Wakez maʻi
  • maʻi ate
  • ogaoga maʻisuka
  • togafitiga o le paʻu,
  • carbon dioxide poisoning, barbiturates.

Glucose ua avea ma faailoga autu o le metabolism gaʻo. O le malosiaga sili lea e ulufale atu i totonu o le masini, talu ai o le taua o le suauʻu e faalagolago i le okesene ma le kulukose. A maeʻa ona 'ave e tagata se meaʻai, glucose e ulu i le ate, ma o loʻo faʻaaogaina i le fomu glycogen. Pulea nei faiga hormones pancreas - inisalinima glucagon. Ona o le leai o se kulukose i totonu o le toto, o le hypoglycemia ua atiina ae, o lona tele e taʻu mai ai o le hyperglycemia e tupu.

O le faʻasalaina o le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto e tupu i mataupu nei:

Hypoglycemia

  • faatasi ai ma le anapogi umi,
  • i le tulaga o le faʻasalaga o gaʻo - ma prick, enteritis, ma isi,
  • ma le hypothyroidism,
  • faʻatasi ai ma maʻi faʻaoʻo maʻi,
  • ma le le atoatoa o le gasegase o le tino,
  • faʻatasi ai ma le faʻaituituituitu,
  • i le tulaga o le maualuga o le inisalini poo vailaʻau o le hypoglycemic lea e ave faʻatalanoa,
  • i maniteitis, encephalitis, toilalo, meningoencephalitis, sarcoidosis.

Hyperglycemia

  • ma le maʻi suka o le ituaiga muamua ma lona lua,
  • ma le thyrotoxicosis,
  • i le tulaga o le tuputupu aʻe o le tino pituitary gland,
  • faatasi ai ma le atinaʻeina o neoplasms o le cortex faʻapitoa,
  • ma le pheochromocytoma,
  • i tagata e faʻaaoga togafitiga glucocorticoid,
  • i epilepsy,
  • faatasi ai ma manuaga ma maʻi o le faiʻai,
  • faatasi ai ma lagona o lagona-lagona-lagona,
  • pe afai o le carbon monoxide poisoning ua tupu.

Le faʻaleagaina o le gaosiga metabolism i le tino

O fualaau lanu lanu faapitoa o peptide ia e aofia ai le uʻamea (copper, iron). O myoglobin, hemoglobin, cytochrome, cerulloplasmin, etc. BilirubinO le taunuuga mulimuli o le vaevaeina o ia puipuiga. Pe a iai se erythrocyte i le vaʻa, o le bilirubin reductase e maua mai e biliverdin reductase, lea e taua o le tuusao pe leai. O lenei bilirubin o se mea matautia, o lea e afaina ai le tino. Ae ui i lea, ona o lona vave fesootaʻi ma le albumin toto e tupu, o le oona o le tino e le tupu.

I le taimi lava e tasi, i tagata e mafatia i gasegase, o le hepatitis, e leai se fesootaʻiga ma le glucuronic acid i le tino, o le mea lea o le auiliiliga o loʻo faaalia ai se maualuga o le bilirubin. O le isi, o le indirect bilirubin e fusifusia i le glucuronic acid i totonu o le ate, ma ua liua pe liua bilirubin (DBil), e le oona. O lona tulaga maualuga e lauiloa i Gilbert's syndrome, biliary dyskinesia. Afai e faia suʻega o galuega ole ate, o le faʻaaliaina o ia mea e mafai ona faʻaalia ai se maualuga maualuga o le bilirubin tuusaʻo pe a faʻaumatia lela o le ate.

Faʻatasi ma talo bilirubin o loʻo feaveaia mai le mai le hepatic i le gallbladder, ona oʻo atu ai lea i le duodenum, pe a faʻatulagaina urobilinogen. I le isi itu, e gauai i totonu o le toto mai i le tootoo laiti, i totonu o fatugaʻo. O se taunuuga, o le urine e sosoʻo samasama. O le isi vaega o lenei mea i totonu o le kolone e faʻaalia i siama siama, liliu atu siamama stains feces.

Jaundice: aisea e tupu ai?

E tolu auala o le atinaʻe i totonu o le tino o jaundice:

  • Toso malosi o le hemoglobin, faʻapea foʻi ma isi faʻamaʻi fomaʻi. E tupu lenei mea i le anemia hemolytic, gasegase o le gata, ma faʻamaʻi ai foi le gasegase. I lenei setete, o le gaosiga o le bilirubin e tupu malosi tele, o lea e le maua ai e le ate le taimi e faʻatautaia ai le tele o le bilirubin.
  • Maʻi faʻamaʻi - cirrhosis, tino, tuifaʻi. O le tupuga o le toto e tupu mai i voluma masani, ae o le ate o le ate lea e le mafai ona gafatia le tele o galuega.
  • Faʻaleagaina o le tafe o talo. E tupu lenei mea i tagata ei ai cholelithiasis, cholecystitis, cholangitis gasegase, ma isi. I le avea ai o se taunuuga o le faʻamalosiina o le vaeluala, o le tafe o le talo i totonu o le manava e faamuta, ma e faaputuputu i le ate. O se taunuuga, bilirubin e ulufale i totonu o le toto.

Mo le tino, o nei tulaga uma e sili ona matautia, e tatau ona togafitia faʻamalosi.

O le aofaʻi o le bilirubin i fafine ma tamaʻitaʻi, faapea foi ma ona vaega ninii, o loʻo suesueina i mataupu nei:

Lipeta metabolism poʻo cholesterol

Mo galuega o meaola, o tino e taua tele. lipids. E aofia ai i le fausiaina o le puipui o le cell, i le gaosia o le tele o hormones ma le talo, vitamin D. Fatty acids o se punaoa malosi mo gaʻo ma okeni.

Oona i le tino ua vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • triglycerides (o mea e afaina ai o mea e leai ni fua),
  • masani cholesterol ma ona vaega,
  • phospholipids.

O lipids i totonu o le toto ua fuafuaina i le tulaga o ia mea tuufaatasia:

  • chylomicrons (i la latou tuufaatasiga e masani lava ona maua ai le triglycerides),
  • HDL (HDL, lipoproteins maualuga, "lelei" cholesterol),
  • LDL (VLP, lipoproteins maualalo, "leaga" cholesterol),
  • VLDL (o le lipoproteins maualalo maualalo).

O le igoa o le cholesterol o loo i ai i le tulaga lautele o le suesuega o le toto. Afai e faia se auʻiliʻiliga mo le cholesterol, o le decoding e aofia uma ai faʻamatalaga, ae ui i lea, o faailoilo o le cholesterol atoa, triglycerides, LDL, ma le HDL e sili ona taua.

Tuuina atu o toto mo le biochemistry, e tatau ona manatua afai na solia e le tagata maʻi tulafono mo le sauniuni mo le auiliiliga, pe afai na te 'ai meaʻai gaʻo, e ono sese ia faailoilo. O le mea lea, e talafeagai le siakiina o le cholesterol. I lenei tulaga, e tatau ona e mafaufau pe faʻapefea ona fai se suʻega toto mo le cholesterol. Ina ia faʻaitiitia le faʻatinoga, o le a faatonuina e le fomaʻi se togafitiga talafeagai.

Aisea e vaivai ai le gataifale lipidism ma o le a le mea e tau atu i ai?

Aofai o le cholesterol e tulaʻi mai pe afai:

Aofai o le cholesterol e faʻaitiitia pe afai:

  • cirrhosis
  • afaina o le ate,
  • fomaʻi faʻamaʻi,
  • anapogi
  • gaioiga o lauroid ma parathyroid glands,
  • COPD
  • malabsorption o vailaʻau.

E faʻateleina le faʻamalosi pe a:

  • alcoholisis,
  • vailaʻau vailaʻau o le hepatitis,
  • ava malosi
  • biliary cirrhosis,
  • cholelithiasis
  • pancreatitis, gasegase ma le tumau,
  • gasegase masani,
  • toto maualuga
  • Ischemic fatu fatu, faʻaleagaina o le myocardial,
  • maʻi o le maʻisuka, hypothyroidism,
  • cerebral thrombosis,
  • maʻitaga
  • gout
  • Down syndrome
  • lapisi vavalalata.

E faʻaitiitia le faʻamaʻi pe a:

  • gaioiga maualuga o gland, thyroid and parathyroid,
  • COPD
  • malabsorption o vailaʻau
  • le lelei.

  • i le 5.2-6.5 mmol / l o loʻo i ai sina laʻititi o le faateleina i le cholesterol, peitaʻi, ua i ai se tulaga lamatia o le atherosclerosis,
  • i le 6.5-8.0 mmol / L, o le faateleina o le faateleina o le cholesterol ua maeʻa, lea e mafai ona fetuutuunai e faʻaaoga ai se taumafataga,
  • 8.0 mmol / L pe sili atu - maualuga maualuga lea e talafeagai ai togafitiga, o lona fuafuaga e faʻaitiitia le cholesterol, e fuafua e le fomaʻi.

E lima tikeri o le dyslipoproteinemia e fuafua i luga o le tele o suiga i le lipid metabolism. O lenei tulaga o se taufaasese o le atinaʻe o faʻamaʻi tuga (atherosclerosis, maʻisuka, ma isi).

Lagona o le toto

O suʻesuʻega faʻanatura o meaola ninii e fuafua foi i le enzymes, puipuiga faʻapitoa e faʻavaveina ai gaioiga o le tino i totonu o le tino.

O le toto autu o le enzymes:

  • aspartate aminotransferase (AST, AST),
  • alanine aminotransferase (ALT, ALT),
  • gamma-glutamyltransferase (GGT, LDL),
  • alkaline phosphatase (alkaline phosphatase),
  • creatine kinase (QC),
  • alpha amylase.

O vailaau ua lisiina o loʻo i totonu o totoga eseese, i totonu o lo latou toto e tele lava. Enzymes i totonu o le toto ua fuaina i U / L (iunite faavaomalo).

Aspartate aminotransferase (ACAT) ma alanine aminotransferase

Enzymes e nafa ma le fesiitaiga o le aspartate ma le alanine i vailaau. O se aofaiga tele o le ALT ma le AST o loo maua i totonu o fatu o le fatu, ate, ma le musele skeletal. Afai ei ai se faʻaopoopoga o le AST ma le ALT i le toto, o loʻo taʻu mai ai o nei siama o okeni ua faʻaumatia. E tusa ai ma lea, o le maualuga o nei enzymes o se vaega o le toto o le tagata, o le tele o le ola na maliu, ma, o le mea lea, o le faʻaumatiaina o soʻo se okeni. O le faʻaitiitia o le ALT ma le AST e faʻalagolago i le suʻesuʻega ma le faʻasologa o le fomaʻi.

E tolu tikeri o le faateleina o enzymes ua fuafuaina:

  • 1.5-5 taimi - malamalama,
  • 6-10 taimi - tutusa,
  • 10 taimi pe sili atu - maualuga.

O a faʻamaʻi e mafua ai le faateleina o le AST ma le ALT?

  • faʻaleagaina o le myocardial (sili atu le ALT o loʻo matauina),
  • vailaʻau faʻamaʻi vaka vaka (sili atu AST ua maitauina),
  • maʻi leaga ma metastasesi le ate
  • faʻaleagaina o mea leaga ile ate,
  • faʻalavelave faʻalavelave.

Alkaline phosphatase (ALP)

O lenei enzyme e fuafua ai le aveeseina o le vailaʻau phosphoric mai kulimi vailaʻau, faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu o phosphorus i totonu o sela. O le ponaivi ma le ate o foliga o le alkaline phosphatase ua fuafuaina.

O le maualuga o le enzyme e tulaʻi mai i nei faʻamaʻi:

  • myeloma
  • oseogenic sarcoma,
  • lymphogranulomatosis,
  • hepatitis
  • ponaivi o ponaivi
  • vailaʻau faʻasaina ma le faʻafefe o le ate,
  • faiga faʻamalolo pipili
  • osteomalacia, osteoporosis,
  • siama cytomegalovirus.

Gammaglutamyl transferase (GGT, glutamyl transpeptidase)

E tatau ona maitauina, talanoaina le GGT, o lenei vailaʻau e aofia ai i le metabolism o gaʻo, e tauaveina ai le triglycerides ma le cholesterol. O le tele tele o lenei enzyme e maua i fatugaʻo, prostate, ate, pancreas.

Afai e siitia le GGT, o mafuaaga e sili ona fesootaʻi ma maʻi o le ate. O le elezyme gammaglutamine transferase (GGT) e maualuga foi i le maʻi suka. O le elemene gamma-glutamyltransferase e faʻapupulaina foi pe a afaina o le tinoinu ava malosi i tagata gasegase ua le atoatoa le fatu. O nisi faʻamatalaga e uiga i le GGT - o le a le mea, o le a taʻu atu i se fomaʻi e vavaeina iuga o le suʻega. Afai e siitia le GGTP, e mafai ona fuafua mafuaʻaga o lenei mea e ala i le faia o suʻesuʻega faaopoopo.

Creatine kinase (creatin phosphokinase)

E tatau ona amanaia pe a iloiloina le CPK CP o lenei mea o se enzyme o ona maualuga maualuga e matauina i maso skeletal, i le myocardium, o se vaega itiiti ifo i totonu o le faiʻai. Afai ei ai se faʻalauteleina o le enzyme creatin phosphokinase, o mafuaʻaga o le faʻaopoopoga e fesootaʻi ma nisi faʻamaʻi.

O lenei enzyme e aofia ai i le faagasologa o le liua fatufatuaʻi, ma faʻamautinoa foi le tausia o le malosi o le malosi i totonu o le masini. E tolu vaega o le QC ua faamatalaina:

  • MM - i totonu o musika,
  • MV - i le fatu maso
  • BB - i le faiʻai.

Afai e faateleina le toto fatu fatu, o mafuaʻaga mo lenei mea e masani ona fesootaʻi ma le faʻaumatia o sela o totoga o loʻo lisi atu i luga. Afai e siitia le fatu fatu fatu i totonu o le toto, o le a mafua mai mafuaaga nei:

Alpha amylase

Galuega tauave amylases- vaeluaina ole vailaʻau faʻamalosi i mea faigofie. Amylase (diastasi) e maua i le gaogao ma le paʻu. A oʻo i suʻega suʻega i luga o le initaneti poʻo se fomaʻi, o le a tosina atu i le faʻalauteleina ma faʻaitiitia le faʻamaoniga.

Faʻateleina Ale amylase pe'ā tusia:

  • gasegase tino
  • maʻi o le pancreatic
  • mamanu
  • vailaʻau vailaʻau o le hepatitis,
  • faʻalavelave faʻapitoa
  • faaumiumi le faʻaaogaina o le ava malosi, faʻapea foʻi glucocorticosteroids, tetracycline.

Ua faaititia le amulase Ale pe a tusia:

  • faʻaleagaina o le myocardial
  • thyrotoxicosis,
  • toxicosisao maitaga
  • faʻamaʻi atoa le necrosis.

Totoina o le toto - o le a lea?

O le sodium ma le potassium e avea ma eletise autu i le toto o le tagata. E leʻo se metotia faʻasolosolo se tasi i le tino e mafai ona faia e aunoa ma latou. Blood ion ion - iloiloga, o le taimi lea ua fuafuaina ai se lavelave o microelements ile toto - potassium, calcium, magnesium, sodium, chloride, ma isi.

E matua talafeagai lava mo metabolic ma enzymatic faagasologa.

O lona autu autu o le taitaia o lagona eletise i totonu o le fatu. O le mea lea, afai e solia le tulaga masani o lenei elemene i totonu o le tino, o lona uiga atonu e le mafai e se tagata ona faʻaaogaina le galuega o le myocardial. O le Hyperkalamia o se tulaga lea e siitia ai le maualuga o le potassium, ua faaitiitia le hypokalemia.

Afai e siitia maualuga le potassium i le toto, e tatau i le fomaʻi ona maua mafuaʻaga ma faʻaaogaina. A uma mea uma, o sea tulaga e mafai ona lamatia ai le atinaʻeina o tulaga matautia i le tino:

  • arrhythmias(poloka i totonu o le initaneti, faʻamalosia o le iniseti),
  • solia o lagona
  • le pa'ū Hiona,
  • faʻaititia o le pulus
  • mafaufau le lelei.

O ia tulaga e mafai pe a fai e siitia le fua o le potassium i le 7.15 mmol / L pe sili atu. O le mea lea, e tatau ona siakiina i taimi uma le paluka i fafine ma alii.

Afai o le toto toto toto e maua mai ai le maualuga o le potassium e itiiti ifo ma le 3.05 mmol / L, o na mea e afaina ai le tino. I lenei tulaga, o faailoga nei e matauina:

  • taoto ma vili
  • faigata le manava
  • vaivaiga maso
  • loto vaivai
  • le faʻaaogaina o urine ma feces.

E taua foi le tele o le sodium i totonu o le tino, e ui i le mea moni o lenei elemene e le tuusao saʻo i le metabolism. O le sodium o loʻo i totonu o le suavai extracellular. E tumau pea le mamafa o le mamafa ma le pH.

O le sodium ua faʻateleina i le urini, o lenei faagasologa e pulea ai le aldosterone - o le hormone o le cortex adrenal.

O lona uiga, maualuga le maualuga o le sodium, e oʻo atu ai i se lagona o le fiainu, faʻaleagaina, musika e maofa ma faʻafefeteina, faoa faamalosi ma le coma.

Alanine Aminotransferase (ALT)

O loʻo i totonu o le ate ma fatugaʻo, tino maso (fatu, skeletal). Pe a faʻaumatia, e ulu atu i le toto, o lona fua faatatau e faateleina. O se faailoga lenei:

  • hepatitis - viral, fualaau faasaina, faʻamaʻi, ava malosi,
  • susu o le ate po o le cirrhosis,
  • lanu
  • vaivaiga o le fatu o le fatu (dystrophy), mumū (myocarditis), osofaʻi fatu,
  • faʻasolosolo totolo
  • faʻaleagaina o le pancreas - pancreatitis, necrosis pancreatic,
  • afaina o le muscle, mumu.

E faʻaititia ma le faʻaogaina atoatoa o le ate, o le le atoatoa o le vitamini B6.

Aspartic Aminotransferase (AST)

O lona faʻamuamua e tupu i le myocardium, toto mumu mumu. AST o loʻo maua foi i totonu o le ate, muso, ma uaua namu. I alii, o le gaoioiga e maualuga atu nai lo tamaitai. I le faʻaleagaina o le myocardial, o le tuputupu ae o le AST o le faailoga muamua lea, e mafai ona iloa e tusa lava pe leʻi suia le ECG. E le gata i lea, o le tele o le faʻafanoga, o le maualuga o le fua faatatau.

Afai e leai se faʻaitiitia o le tulaga i le aso 3, o lona uiga o le salalau o le fatu fatuga, faʻafitauli, foliga mai o focus fou.

Gamma Glutamine Transferase (GGT)

E tele i le talo, gaʻo ma le ate. E faʻateleina i nei faʻamaʻi:

  • mumū o le mea e fai ai le biliary (taʻavale, gall), maʻa,
  • hepatitis
  • ava malosi
  • mea oona
  • faʻatoʻa fatuga - glomerulonephritis, pyelonephritis,
  • pancreatitis
  • Kanesa o le prostate, pancreas, ate.

Alkaline phosphatase

O lona gaioiga e atagia ai le tulaga o fatugaʻo, ate, talo ma le ponaivi. Faateleina i:

  • maa i totonu o le vailasi,
  • ate o le ate, cirrhosis, hepatitis,
  • faʻaumatia o ponaivi i le taimi o se gau, faʻamaluluina, faʻalauteleina le faʻatulagaina o le parathyroid hormone e le parathyroid glands.

Laititi gaioiga e tupu mai i le anemia, faʻafefe toto, le lava o hormones o le thyroid, le lava o phosphorus, zinc ma magnesium.

E masani ona faia i le taimi o le malepelepe o le hemoglobin. E ulu atu i le toto i foliga o se mea oona - leai se mea. Faatasi ai ma se galuega lelei, o le ate faʻatasi ma pulu, ma o se taunuuga o le tuusao e le saʻo le saʻo, e le o se mea e lamatia ai. O le aofaiga saʻo ma le faʻaalatua e taua o le aofaʻi o le bilirubin. Tuusaʻo maualuga i:

  • erythrocyte breakdown - jaundice i pepe faatoa fananau mai, vailaau o le tino le lelei (o le membrane e faigofie lava ona faʻaumatia), o le anemia ma le puipuiga, le enzymone, faʻaleagaga, mea oona,
  • le atoatoa o se enzyme e tuueseeseina le bilirubin (Gilbert syndrome),
  • ate faʻamaʻi - faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi, faʻamaʻi, masei mai isi totoga, cirrhosis.

  • faʻaleagaina o le ate ma le ava malosi, vailaʻau, kanesa, siama faʻamaʻi pipisi, mononucleosis (faʻamaʻi),
  • aʻafiaga i le peʻa o le talo (i le talo o le ate po o le gallbladder) - o le jaundice ma le fuluina e se maʻa, tumo, ma le maʻisipiti pe a uma le mumunia, syndrome syndromes (Rotor, Johnson).

  • hemolytic (ona o le faʻamaogaina o lela mūmū),
  • parenchymal (galuega ole ate),
  • masini (faʻafefete poʻo le fuga o le talo peʻa ma se maa, tumo).

E faʻamalosia i meaʻai gaʻo (suka, falaoamata, fualaau 'aina, meli). I le le lava o le inisalini (ituaiga 1 maʻisuka) poʻo le solia o le tali atu i ai (ituaiga 2 maʻisuka, gaʻo), ua faateleina le maualuga o le toto. O laʻititi maualalo e maua mai i le maualuga o vai o le suka (e masani lava o iniseti injections), matelaina, maʻi o le pancreatic.

Aofaʻiga o le protein

O lenei faailoga e atagia ai le aofaiga o albumin ma globulin. O le a faʻaalia le suʻe toto faateleina i ia tulaga:

  • faʻamalolo - vomiting, faʻasalaga tele o le urine ma le maʻisuka insipidus, ketoacidosis i le maʻisuka,
  • mumū - faʻamaʻi pipisi, faʻavevelaina o faʻamaʻi faʻamaʻi, maʻi faʻamaʻimone (dermatomyositis, arthritis, periarteritis, thyroiditis),
  • faʻateleina le faʻavaeina o aʻafiaga le lelei i le myeloma, Waldenstrom syndrome,
  • faateia i se vevela tele,
  • ogaoga o le mumu o le peritoneum (peritonitis).

O le toto maualalo maualalo o se faailoga o:

  • faʻasaina o le faʻasaga i le ate (cirrhosis, gaioiga o toxins, vailaʻau, ava malosi, hepatitis),
  • malabsorption o amino acids mai le manava,
  • leai o ni mea e maua ai le palacreatic enzymes e faʻafefe ai meaai,
  • leai se urine i faamaʻi fatu fatu (glomerulonephritis, nephropathy i le maʻisuka, polycystic)
  • o le pala o meaola ua gaosia - o le faateleina o lemoni o le eleele, o le vevela, vevela gase, mumu, manua, le mautonu, toto toto (sepsis),
  • le fesuiaiga o le polotini mai le toto i le vaeluaga - faʻaleleia o le vai i totonu o le manava (ascites), o le pericarditis (pericarditis), i le va o membranes o le mama o le mama (pleurisy).

Alkaline phosphatase

O lona gaioiga e atagia ai le tulaga o fatugaʻo, ate, talo ma le ponaivi. Faateleina i:

  • maa i totonu o le vailasi,
  • ate o le ate, cirrhosis, hepatitis,
  • faʻaumatia o ponaivi i le taimi o se gau, faʻamaluluina, faʻalauteleina le faʻatulagaina o le parathyroid hormone e le parathyroid glands.

Laititi gaioiga e tupu mai i le anemia, faʻafefe toto, le lava o hormones o le thyroid, le lava o phosphorus, zinc ma magnesium.

E masani ona faia i le taimi o le malepelepe o le hemoglobin. E ulu atu i le toto i foliga o se mea oona - leai se mea. Faatasi ai ma se galuega lelei, o le ate faʻatasi ma pulu, ma o se taunuuga o le tuusao e le saʻo le saʻo, e le o se mea e lamatia ai. O le aofaiga saʻo ma le faʻaalatua e taua o le aofaʻi o le bilirubin. Tuusaʻo maualuga i:

  • erythrocyte breakdown - jaundice i pepe faatoa fananau mai, vailaau o le tino le lelei (o le membrane e faigofie lava ona faʻaumatia), o le anemia ma le puipuiga, le enzymone, faʻaleagaga, mea oona,
  • le atoatoa o se enzyme e tuueseeseina le bilirubin (Gilbert syndrome),
  • ate faʻamaʻi - faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi, faʻamaʻi, masei mai isi totoga, cirrhosis.

  • faʻaleagaina o le ate ma le ava malosi, vailaʻau, kanesa, siama faʻamaʻi pipisi, mononucleosis (faʻamaʻi),
  • aʻafiaga i le peʻa o le talo (i le talo o le ate po o le gallbladder) - o le jaundice ma le fuluina e se maʻa, tumo, ma le maʻisipiti pe a uma le mumunia, syndrome syndromes (Rotor, Johnson).

  • hemolytic (ona o le faʻamaogaina o lela mūmū),
  • parenchymal (galuega ole ate),
  • masini (faʻafefete poʻo le fuga o le talo peʻa ma se maa, tumo).

E faʻamalosia i meaʻai gaʻo (suka, falaoamata, fualaau 'aina, meli). I le le lava o le inisalini (ituaiga 1 maʻisuka) poʻo le solia o le tali atu i ai (ituaiga 2 maʻisuka, gaʻo), ua faateleina le maualuga o le toto. O laʻititi maualalo e maua mai i le maualuga o vai o le suka (e masani lava o iniseti injections), matelaina, maʻi o le pancreatic.

Aofaʻiga o le protein

O lenei faailoga e atagia ai le aofaiga o albumin ma globulin. O le a faʻaalia le suʻe toto faateleina i ia tulaga:

  • faʻamalolo - vomiting, faʻasalaga tele o le urine ma le maʻisuka insipidus, ketoacidosis i le maʻisuka,
  • mumū - faʻamaʻi pipisi, faʻavevelaina o faʻamaʻi faʻamaʻi, maʻi faʻamaʻimone (dermatomyositis, arthritis, periarteritis, thyroiditis),
  • faʻateleina le faʻavaeina o aʻafiaga le lelei i le myeloma, Waldenstrom syndrome,
  • faateia i se vevela tele,
  • ogaoga o le mumu o le peritoneum (peritonitis).

O le toto maualalo maualalo o se faailoga o:

  • faʻasaina o le faʻasaga i le ate (cirrhosis, gaioiga o toxins, vailaʻau, ava malosi, hepatitis),
  • malabsorption o amino acids mai le manava,
  • leai o ni mea e maua ai le palacreatic enzymes e faʻafefe ai meaai,
  • leai se urine i faamaʻi fatu fatu (glomerulonephritis, nephropathy i le maʻisuka, polycystic)
  • o le pala o meaola ua gaosia - o le faateleina o lemoni o le eleele, o le vevela, vevela gase, mumu, manua, le mautonu, toto toto (sepsis),
  • le fesuiaiga o le polotini mai le toto i le vaeluaga - faʻaleleia o le vai i totonu o le manava (ascites), o le pericarditis (pericarditis), i le va o membranes o le mama o le mama (pleurisy).

E faia i totonu o maso ma faʻamalosi e fatugaʻo. O loʻo taʻua o le oloa mulimuli o le gaosiga o le porotini. O le toto o le biochemistry e faʻaalia ai se faʻaopoopoga o faʻamaʻi i faʻamaʻi pipisi:

  • pyelonephritis,
  • nephropathy mo le maʻisuka, maitaga,
  • glomerulonephritis,
  • amyloidosis
  • tuberculosis
  • urolithiasis,
  • fula o le fatugao.

O le mea e masani ai, o le gau o fiva maso (rhabdomyolysis) e avea ma:

  • manuʻa, faʻamalosi taimi faaumiumi,
  • faʻaleagaina o le myocardial,
  • dermatomyositis (maʻi autoimmune),
  • sosolo totoʻa,
  • le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaitiitia ai le cholesterol.

Faailoga i luga o le masani e maua i faʻamaʻi nei:

  • thyoma (tumo o laumus),
  • kanesa, e aofia ai le toto,
  • gasegase, gasegase toto, faʻalavelave ile manava,
  • faateia mai le manua, mu,
  • sili atu i le cortisol, hormones, ma o latou analogues.

Ua faia i le taimi o le malepelepe o puipuiga. O le faailo o loʻo atagia ai le gaioiga o le gaosiga o le protein ma le tulaga o le filiga o fatugaʻo. E mafua mai i faʻamaʻi tutusa fatugao e pei o le creatinine. O isi mafuaaga e:

  • se taumafataga o le protein, aemaise lava i le faatapulaa masima,
  • faʻamaʻavaʻaina, faʻaaogaina o le diuretic,
  • ogaoga faʻamaʻi
  • mu
  • tulaga faateia
  • togafitia o le intestinal,
  • maʻi maʻisuka ma faʻafitauli,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • le atoatoa o le tino.

E faaitiitia i le ate, le matelaina, meaʻai i meaʻai, tumutumu pituitary ma le tele naua o le tupu o le tuputupu aʻe ma le vasopressin.

Aofaʻi cholesterol

E sau mai meaai (gaʻo manu), ae o le tele (80%) o loʻo faʻapipiʻiina e lela o le ate. Faateleina e:

  • faʻamaʻi fatuga (maʻi faʻasolosolo),
  • hepatitis ona o le faʻaaogaina o le ava malosi, vailaʻau, viral, toxic,
  • faʻamaʻaloga o le talo.

O le a le mea o aofia ai i le faʻasalalauga faʻaopopoina o le siama o le toto

O se suʻesuʻega alualu i luma o le siamaina o le toto o loʻo faʻamaonia pe a maua ni mea e le masani ai i le tala maualalo, e mafai e lana fomaʻi ona fautuaina le suʻega muamua o le toto pe afai e tatau ona faamanino le galuega a soʻo se tino o le tino:

  • metabolism electrolyte - potassium, calcium, sodium, chlorine (faʻamaʻaloga, suiga o le mamafa, fatuga o le fatu cardia, fatu fatugaʻo, suiga o le hormonal),
  • uʻamea toto (faʻatasi ai ma le anemia, le toto),
  • lipids - o le maualuga o le lipoprotein complexes o le maualalo, maualuga ma le maualalo le mamafa, o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e suʻesuʻeina mo le atherosclerosis, maualuga maualuga, maʻi o le maʻisuka, angina pectoris, faʻaleagaina o le ate, ulaula tapaa,
  • amylase - manaʻomia i le faʻamaʻi o le mumu mumcreatic inflammation (pancreatitis),
  • lactate dehydrogenase (LDH) - manaʻomia mo le masalomia o le myocardial or infarction pulmonary, faʻaumatia o le toto mumu (o le anemia hemolytic).

O le faʻalauteleina o le talaaga e aofia ai fibrinogen. O lenei palatini o loʻo faʻaalia ai le tulaga o le toto totoina, faʻapea foʻi ma le ono mafai ona faia se mea e le lelei. I le mataupu mulimuli, o le faʻataʻitaʻiga e faʻataʻatia faatasi ma le protein C-reactive ma le antistreptolysin-O, o se mea o le vai. O lenei vaega o auiliiliga ua taʻua o le rūmati.

Aisea e tuʻuina atu ai le toto mo le suʻesuʻeina o meaola

Latou te suʻeina se suʻega toto mo le biochemistry ina ia mafai ai ona iloilo:

  • o le galu o le ate,
  • fatuina o fatugao
  • o le i ai o le mumu ma lona gaioiga,
  • le faʻavaeina o enzymes mo le gaʻoina ma le insulin i le pancreas,
  • togafitiga o le intestinal absorption,
  • lamatiaga o le atherosclerosis, maʻi suka, angina pectoris,
  • le manaʻomia mo minerale
  • faʻaleagaina o le myocardial ma se fatu fatu.

Ituaiga o le kemisi o le toto

I le faʻaopoopoga i le faʻalautele ma le laʻititi vaega, e mafai e le fomaʻi ona filifili vaega o faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le galuega o soʻo se okeni poʻo se faiga. O le mea lea, ei ai ituaiga faapitoa o suʻesuʻega o le toto:

  • suega o fatugao - creatinine, urea, popo protein,
  • faʻataʻitaʻiga o le ate - bilirubin (lautele, tuusaʻo), enzymes (AST, ALT, GGT, LDH, alkaline phosphatase),
  • lipid profile - cholesterol, complexes lipoprotein, triglycerides,
  • afaina o le vaega - C-reactive protein, fibrinogen.

E faʻapefea ona faia se suʻega o le toto? O sauniuniga e tatau ai

Ole suʻesuʻeina o meaola o meaola e naʻo le toto vevela, faʻatasi ai ma togafitiga fuafuaina e fautuaina e ave i le taeao. O sauniuniga e matua taua lava mo lenei auʻiliʻiliga, pei o le tele o suʻega e tali atu i suiga i meaʻai, ituaiga olaga ma vailaʻau. O le mea lea, e fautuaina e matau tulafono nei:

  • 3-5 aso e faia ai se feutagaiga ma se fomaʻi e uiga i le tagofia o vailaʻau, afai e le mafai ona faʻavevesi le togafitiga, o vailaʻau uma e faʻaalia i luga o le pepa e tuʻuina atu,
  • le aofia ai le faaaogaina o vitamini, supplements dietary i le 2-3 aso,
  • 48 itula e tuu ai le ava malosi, ma i le aso mai le gaʻo, falai ma mea vevela, kofe, tila malosi,
  • i le aso na muamua atu, gaioiga faaletino ma le gasegase faalelagona, alu i le taele vevela, nofo i totonu o se fale taele, faasaina le sauna,
  • i le vevela ma faʻamaʻi pipisi, e sili atu le tolopoina o le suʻega, pe afai e lei malilie muamua i le fomaʻi,
  • ia faʻamautinoa lelei le vavao mai le taumafataga mulimuli i se asiasiga i le fale suesue - 8-12 itula, i le taeao e na o vai inu masani e faatagaina,
  • pe a fai o suʻega faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamatalaina (x-ray, tomography), physiotherapy, ona latou pasia lea o foai toto,
  • i le taimi lava lea aʻo leʻi suʻesuʻeina suʻesuʻega falesuesue, e le faatagaina le ulaula i le afa itula, e tatau ona alofia aʻafiaga mamafa.

Faʻamatalaga tusi

O meaai paleni lelei ma maloloina o le ki lea ile ola maloloina. E le o se faalilolilo o meaai e tuusaʻoina ai le tulaga o le tino. O taunuuga o le le lelei o meaai paleni atonu e lava.

Faʻamaumauga> Meaʻai Meaʻai Author: Marina Stepanyuk

O i latou e faʻalauteleina le anapogi o se auala o le faamalologa lelei e masani ona talanoa e uiga i ona manuia. O faʻamanuiaga o le taumago o le anapogi, o se tasi o auala eseese togafitiga.

Faʻamaumauga> Meaʻai Meaʻai Author: Marina Stepanyuk

Mo le tino e galue lelei, ma le tagata ia lagona le mataala ma le soifua maloloina, e tatau ona ia 'ai lelei. I le taimi nei, o loʻo i ai se numera telē o le tele.

Faʻamaumauga> Meaʻai Meaʻai Author: Marina Stepanyuk

E masani lava, o le gall sss is shape-pear, e faʻamaonia le pito i lalo (lautele lautele o le okeni), tino ma le ua (le vaega vaiti). O lenei okeni o se faatanoa o bile (umia le 40-60 ml), lea.

O Leukocyturia o se faʻalavelave o le faʻaauau pea ona faateleina i le mea o loʻo i totonu o lela o le toto paepae - leukocytes in urinalysis. E masani lava, i tagata matutua, faʻalagolago i le itupa, 5-7 leukocytes i tagata e maua.

Faʻamaʻi> Maʻi o le faʻaaogāina o meaʻai fatuga Tusitala: Daria Slobodyanyuk

O tagata mamaʻi ma faitioga o le manava ma le le mautonu ao tufaina atu meaʻai e ala i le gasegase ua maua i le GERD. O le a lenei mea O lenei otootoga e tu mo le reflux gastroesophage.

Faʻataʻi faʻamaʻi> Mea gasegase fualaau fatuga Author: Vladimir Konev

Aokuso 18, 2018

O mea taua (lat. Obesitas - atoatoa, fattening) o se faʻamaʻi faʻamaʻi masani e mafua mai i le faaputuputuina o mea e sili atu ona lelei i totonu o le tino o le tagata, lea e oʻo atu ai i le maualalo o tupe maua.

Togafitiga> Vaʻai Faʻaalia ma Faailoga Tusitala: Eugene Yankovsky

Faʻafiafiaga o se ata e tulaʻi mai i le mafaufau ma e le fetaui ma se mea e faaosofia ai fafo. O le mafuaʻaga o le gaogao e mafai ona matua vaivai, o nisi o gasegase mafaufau.

Faʻailoga> Vaʻaia ma Amioga Tusitala: Eugene Yankovsky

Afai o taimi o le tagata e masani ona faʻamaisa, e pei o se tulafono, o lea tulaga e faasolosolo malie lava ona avea ma masani mo ia, ma e le o se mea e mataʻu ai. I le avea ai o se tulafono.

Faailoga> Faʻailoga lautele ma faʻailoga Tusitala: Marina Stepanyuk

O le tuufaatasiga o le 100 milliliters o mata o mata o Okomistin o loʻo i ai se vailaʻau faʻamalosi o le benzyldimethyl ammonium chloride monohydrate i se aofaiga o le 10 mg. Suavai faamama ma le chloride.

O Miramistin o loʻo i ai le mea oona - Benzyldimethyl ammonium chloride monohydrate - 100 mg, faʻapea foʻi le vai faamama. O isi vailaau e le aofia i Miramistin. Pepa.

Vailaʻau faafomai> Antiseptics Tusitala: Marina Stepanyuk

O le tuufaatasiga o le tasi capsule mo le faʻafofoga tautala e aʻafia ai siama Lactobacillus reuteri RC-14, Lactobacillus rhamnosus GR-1 i se aofaiga o le 10 i le 9 tikeri CFU. E iai foi nisi mea faaopoopo.

Dental Dental

Aseptic o se seti o fua faatatau e faʻamoemoe e puipuia ai le ulu atu o microbes i totonu o le afaina o le manua ma le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi ona o lenei mea.

O fuamini e faigofie faʻafefeteina faʻalauteleina o ituaiga uiga eseese. Auai i le tele o faʻasologa o vailaʻau e tutupu i totonu o le tino, latou te faia galuega faʻamaonia.

Bacteremia o le i ai o siama i le toto. O le faʻaolaina i totonu o le toto o microorganisms ese mai fafo e tupu mai i mucous membranes, vaega o paʻu, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina.

Soʻo se tina fou faatoa maeʻa ona toe foʻi mai ma ni miti o le faʻamalosi o lona tino ma toe foi atu i na ituaiga na fiafia ia te ia i le vaitaimi o le taʻavale.

Faamatalaga lautele O le paʻu o le tino e masani lava ona aafia i aafiaga leaga - o le aafiaga lea o le siosiomaga i fafo, ma taunuuga o le faʻaaoga faifai pea.

Faʻamatalaga lautele Hemorrhoids o se tulaga faʻaleagaina o tino vevela o le faʻasaʻo, e le mafai ona faʻafitia. Faʻamatalaga o le faʻalavelave faʻalavelave ma.

Anna: Ua i ai se paʻu o le tuilala mo le 12 tausaga. E lelei le aoga.

Vladimir: Marina, alofa! E ese lava le leai o ni faʻamatalaga i lau tusiga! Ma o le autu o le.

Kira: Mo le taimi muamua ou te faalogo ai ina ua maeʻa Alflutop ua latou maua le 15 kilokalama mamafa)) O nisi o mea le lelei. E leai.

Anna Perova: Ou te ave foi Angiorus, o se fualaau lelei ma taugofie. Ua i ai laʻu laasaga muamua.

O mea uma o loʻo faʻaalia i luga o le upega tafaʻilagi e mo na o faʻamatalaga ma faʻaaogaga faʻaleaʻoaʻoga ma e le mafai ona manatu o se metotia togafitiga poʻo se faʻatalanoaga talafeagai e pei ona faatonuina e se fomaʻi.

O le pulega o nofoaga ma tusitala tusitala e le tali atu i soʻo se toilalo ma taunuuga e ono tulaʻi mai pe a faʻaaoga mea e faaaoga ai le 'upega tafaʻilagi.

Suesuega Rheumatic

Suesuega Rheumatic- o se suʻesuʻega toto totoʻa atoatoa, lea e aofia ai se suʻesuʻega e fuafua ai le vaega o le vai, o se suʻesuʻega o le faʻasalalau o faʻalavelave faʻalavelave, o le faʻavaeina o auupega i le o-streptolysin. E mafai ona faia tutoatasi ia suʻesuʻega Rheumatic, faʻapea foʻi ma se vaega o suʻesuʻega e aofia ai le immunochemistry. E tatau ona faia suʻesuʻega rheumatic pe afai ei ai faitioga o le tiga i totonu o sooga.

O le mea lea, o se vailaʻau masani o suʻesuʻega o le toto faʻamaʻi totoʻa o se suʻesuʻega taua tele i le faʻataʻitaʻiga. E taua tele mo i latou e mananaʻo e faia se toto faʻaopopo toto atoa poʻo le suʻeina o le toto i se polyclinic poo totonu o se fale suesue ina ia amanaʻitauina e faʻaaogaina e suʻesuʻega taʻitasi se seti o reagents, analyzers ma isi masini. O le mea lea, o tulaga masani o faʻamaoniga e mafai ona eseese, lea e tatau ona amanaia pe a suʻesuʻeina se suʻesuʻega o le toto poʻo le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o meaola. Aʻo le i faitauina le iuga, e taua le faʻamautinoa o le fomu na tuuina atu i le fomaʻi e faʻaalia ai tulaga faʻamaonia ina ia mafai ai ona saʻo le faʻamaonia o le suʻega. O le masani a le UAC i tamaiti o loʻo faʻaalia foi i luga o pepa, ae tatau i le fomaʻi ona suʻe iuga.

E toatele e fiafia i: se suʻega toto toto 50 - o le a le mea ma aisea e tatau ai ona ou aveina? O se suʻesuʻega lenei e fuafua ai faʻamaʻi o loʻo i totonu o le tino pe afai e aʻafia. HIV. O le suʻega f50 e faia uma ma le masalosalo i le HIV ma le sini o le puipuiga i se tagata soifua maloloina. E taua foi le saunia mo se ituaiga suʻesuʻega saʻo.

Tuua Lau Faamatalaga