Faʻafefea ma pe faʻapefea ona faʻaititia le suka i le fale vave e aunoa ma fualaau faasaina: faasaʻoina o meaʻai, faʻamalositino, togafitiga faafomaʻi ma recipes

O le faateleina o le suka toto e le gata ina tupu i le maʻisuka: o loo i ai se tulaga ua taʻua o "prediabetes" o le tuaoi tuaoi lea e muamua mai i le maʻisuka, ma i lenei taimi e mafai lava ona faamaloloina. O le mea muamua lava e tatau ona e iloa o le faʻaitiitia o le suka o le toto - o le a manaʻomia, e le itiiti ifo, suia lou olaga ma meaʻai. O fomaʻi e tele naua fautuaga i lenei tulaga - o le mea sili lava o le matua tausia lelei o fomaʻi uma.

E faapefea ona faʻaititia le toto suka ma fualaau?

O vailaʻau fuafuaina e faʻaitiitia ai le suka toto e tele ma eseese. Ina ia faafaigofieina e fomaʻi ona faimalaga ia latou mea, o le faʻavasegaina o fualaʻau e maualalo le suka-o loʻo fuafua - muamua lava, e fuafua i uiga o vailaau mo togafitiga o nei fualaau faasaina. O le autu e fa vaega o nei vailaʻau:

  1. O vailaʻau faʻalavelave lea e faʻaosoina ai le faʻasaʻolotoina o le inisalini - o mea e taʻua o faʻaupu. O nei mea e aofia ai vailaau o le sulfonylurea ma faʻavae sauniuniga methylglinide. Sulfonylurea o loʻo i ai vailaʻau faʻapitoa e pei o Glibenclamide, Himeperid, Glycvidon - o la latou gaioiga e vave ma aoga, ae o loʻo i ai se mea taua tele: aʻo ave le sulfonylurea, ua faʻaitiitia le pancreas ma mulimuli ane le toe tali atu i na fualaau faasaina. Methyl glinides e sili atu le agaleʻaleʻaleʻa - e aofia ai le numera, Repaglinide, ma isi.
  2. Inisalini tagata nofoia o ni vailaʻau e faʻalautele ai le lagona o le tino i le inisalini. O lenei vaega o loʻo faʻatusalia e biguanides (mo se faʻataʻitaʻiga, o le Metformin lauiloa) ma thiazolidones (Pioglitazone ma Rosiglitazone).
  3. O vailaʻau e faʻalavelave ai le α-glucosidase - o lo latou aʻafiaga e faʻavae i luga o le taofia o le faʻafefeina o gaʻo i le masini vai. O se sui masani o ia tupe o le Acabase.
  4. Liraglutide sauniuniga - ua faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tulaga o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 ma le gaʻo. Liraglutide e aʻafia ai le gaioiga o le pancreas, faʻamalosia le manava o le inisalini. O se sui masani o na vailaau o Saxenda.

E faapefea ona maualalo le suka e aunoa ma fualaau faasaina?

Ina ia faʻaitiitia le suka e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, muamua lava, e tatau ona puipuia lona faʻateleina muamua. O le faia o lenei mea, e tatau ona e suia le meaai, tausisia se meaai faapitoa, ma faʻaumatia foi le tele o meaai faasaina mai le taumafataga, o le faʻaaoga lea e mafua ai ona "oso" i le kulūkose. E masani lava, o suka ma suamalie (e aofia ai le meli) e tuʻuina atu i nei oloa.

E faʻaititia lemu le suāuʻu, i le tulaga o le le aofia ai o ia oloa:

  • Pulu tao
  • so o se fualaau suamalie po o le sua,
  • soo se fualaau mamago
  • fua suamalie
  • meaai maoaʻe (e pei o pateta),
  • meaʻai ma le tele o gaʻo manu (cream, butter, lard).

E toaitiiti tagata e iloa, ae o le tele o oloa ua faailoaina e fesoasoani i le tuuitiitia o le suka - o se tulafono, o lenei lisi e aofia ai oloa e maualalo le faasino igoa:

  • sami iʻa ma isi iʻa taumafa,
  • fualaau faisua, paluka,
  • fualaau faisua, olive,
  • sana
  • toetoe o ituaiga uma o nati,
  • oatmeal
  • lemoni ma fualaau suamalie,
  • meaʻai papaʻe
  • cereals, pi,
  • garlic, ituaiga uma o aniani.

I le faʻaopoopoga i luga, e tatau ona inu vai mama mama: o lenei mea o le a fesoasoani e faʻamaonia le metabolism o gaʻo ma le suka maualuga.

E faʻapefea ona maualalo le suka e aunoa ma le inisalini?

Afai na faatonuina e le fomaʻi le inisalini mo oe, o lona uiga o lona uiga e aunoa ma lenei, e ono le mafai ona e faʻasaina le suka o le toto. E leai se mea e mafai ona e faʻamavaeina ai le inisalini sauniuniga, talu ai ona o lea ituaiga mea faʻatauvaʻa e mafai ona tau e le gata i le soifua maloloina, ae o le ola foi.

Ae peitai, o lo oe malosi e taumafai e fesoasoani ia oe lava ma faia ni taumafaiga faaopoopo e faʻamaonia le taua o le kulukose o le toto.

O le tele o le maʻisuka ua faʻaaoga lelei le chicory i le maualuga o le suka. Chicory o loʻo i ai inulin (e le faʻalavelaveina ai le inisalini!) - O se oligosaccharide, o se tuufaatasiga o le fructose ma le kulukose. Inulin o le ituaiga o filo o mea taumafa, ma o lea e le o aʻafia ai i le gastrointestinal tract. Ae ui i lea, o lona aafiaga ile faagasologa o le lomiina ma luga o le lelei o le galuega ile inisinia e le mafai ona faafitia.

O a faʻamanuiaga e mafai ona maua mai i le chicory ma le toto maualuga? Inulin mai le chicory o loʻo tumau pea gaʻo meaʻai. I se vaega, o nei vailaʻau faʻamalosi e ulufale atu i le toto, ae o le tele o ia mea e faʻasaʻoina ma inulin mai le tino. O le manuia lenei: inulin e faʻaititia ai le "sugar sugar" o mea taumafa taumafa.

O le aoga aoga mai le chicory e le faʻavaivaia pe a vevela le vai, ae ui i lea, e mafai ona suia ma faʻaogaina le vai. O lenei meatotino o le uiga lea o inulin, lea o loʻo i totonu o mea inu vave na faia. O le afifiina o le tagata lava ia mai le laau, faapea foi ma le chicory extract e le aveesea ai o latou tino faamalolo ma le mafai ona faaitiitia le toto suka.

E faʻapefea ona faʻaitiitia vave le suka?

O nisi auala e mafai ona aoga tele i nisi o taimi pe a manaʻomia ona faʻaitiitia vave le suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina na fualaau faigofie:

  • O le afa o le ipu o le a sasaaina le ½ lita o le vai inu i totonu o se vevela, ma totoe mo le 1 itula. Ma le isi, faamama ma ave le ½ cup ao leʻi faia taumafataga i taimi e tolu i le aso. E mafai ona togafitia oe i lenei auala i aso uma mo le masina.
  • Sasaa se ipu vai inu suavai 5 g o le salu, tuʻu mo le 35-45 minute, faaopoopo le 1-2 tbsp. l leona tipolo. E inu le vailaau i le va o taumafataga.
  • Grinded buckwheat i le kofe kofe (20 g) ua faʻafefiloi ma le 200 ml o kefir, na teuina i le pusa i le po. Taumamafa i le taeao, 60 minute ao lei faia le taumafataga muamua.
  • Sapalai mo le itula, 20 g o pinu i totonu o le 200 ml o vai inu. O le taunuuga o le oloa e ave i le tasi kulimi. l i le va o taumafataga.
  • Faafefiloi 1 moa moa ma 1-2 tbsp. l leona tipolo. Ave se manava gaogao 50-60 minute aʻo leʻi 'ai. E mafai ona tumau le vasega i le 3 aso.
  • O fualaau ua saunia mai vaega tutusa o le pateta, tubers ma le kapisi paʻepaʻe. Inu 100 ml ao leʻi fafaga faalua i le aso.

E faʻapefea ona faʻaititia le toto suka aʻo leʻi suʻeina i le tasi aso?

O laau toto e pei o le tifelion ma le sosolo e fai lelei ma vave. O nei laau toto, e pei o le chicory, e aofia ai inulin - o se mea e faʻafefeina ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le manava. Faʻafetai i inulin, sugars e ulufale i totonu o le tino ma meaʻai e le o aʻafia, ae tuu tino le tino. O le pasene pito i tele o lenei mea o loʻo i ai i totonu o le fualaau aina o laau - e tatau ona mafaufauina pe afai o le ae sauni se suʻavavevave vave.

E aoga tele foi mo le faʻaitiitia o le suka o ni mea e maua mai i le hawthorn, faʻaputu i luga. Laʻau felaʻau fou pe mamago foi e talafeagai.

O se mea inu malosi o le a fesoasoani vave foi: ae peitai, o le maualalo o le suka, e tatau ona e inu i se mea inu vave. E sili atu le lelei o le faʻanofoina o mea faʻatau e faʻatau mai i le fale talavai, poʻo le faʻaaogaina foi o fualaau.

E i ai se fua mo le faʻaitiitia o le suka, lea e masani ona saunia muamua - mo 5-6 aso. Ae ui i lea, o lenei meafaigaluega e mafai ai ona faʻaitiitia vave le suka. Tuʻu atu i se mea e fai ai meaʻai manu 500 g o le tipiina o lemoni, 170 g o laʻau eleni ma le 140 g o le pasili. O le taunuuga o le masini ua tuʻuina i totonu o se pusa ma teuina i le malulu mo le lima aso. Ave le fofo i le taeao, ao lei faia le aoauli ma ao leʻi faia le aiga o le afiafi, afa afa sipuni.

E faʻapefea ona faʻaitiitia le suka o le anapogi?

Ina ia faʻaitiitia le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, e tatau lava ona e toe fausia le pulega o le aso ma meaʻai. O lea la, e tatau ona e 'ai i le taeao - e le sili atu i le 4 itula ao lei alu i le moega (lelei - 5 itula). Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te alu e moe i le sefulutasi i le afiafi, ona sili lea ona lelei le faia o le 'aiga o le afiafi i le ono i le afiafi. Afai e te 'ai i le afiafi mulimuli ane, o le a mafua ai ona faateleina le suka i luga o se manava gaogao i le taeao. I le taimi lava e tasi, e le tatau i se tasi ona galo o le taumafataga o le afiafi e aofia ai oloa faʻatagaina:

  • nisi o aano o manu mamago po o iʻa o le sami,
  • fuamoa
  • fualaau fai sua, greens,
  • togi malosi lelei,
  • nisi o suauʻu fualaʻau
  • nati, fatu,
  • olive
  • lema-gaʻo kefir, yogurt e aunoa ma ni mea faaopoopo.

E le tatau ona galo ia i tatou le tatau ona tausisi i mataupu faavae o le maualalo o meaʻai.

E faapefea ona faʻaitiitia le suka o le urine?

O le suāsusu i le vailaau e mafai ona faʻaosoina e le gata i faʻamaʻi, ae faʻapea foi i nisi tulaga - mo se faʻataʻitaʻiga, ina ua mavae le ogaoga o mafatiaga. O le mea lea, e taua le taofia o foliga o le suka i totonu o le uila:

  • aloese mai le atuatuvale
  • puipuia le tele o le tino,
  • 'ai sina sisi
  • siakiina e le aunoa le tulaga o le endocrin system.

Afai ei ai se manaʻoga mo se faʻaitiitia vave o le suka, ona mafai lea ona e faʻaogaina nei metotia:

  • Latou te inuina le lauti launiu i le aso.
  • Ave i le taeao, i le aoauli ma le po mo le 1 tbsp. l vevela a le keke.
  • Latou te inu tii i le aso e tolu i le aso e faʻavae i luga o le birch buds ma pualala fugalaau.
  • Latou te inu i le aso o se mea teuteu mai le rhizome o le tifaga po o le pusa.
  • Taumafa faatolu i le aso mo se sipuni tele o le fatu sinapi.

E le gata i lea, e fautuaina e faʻapipiʻi le kālati i ipu sili atu. O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka i le gasologa o le aso.

E faʻapefea ona faʻaititia le suka i le maʻitaga?

Mo le faʻaitiitia o le suka i le taimi o le maitaga, o nisi taimi e lava le naʻo le suia o le meaʻai - ma o le suka o le a toe foʻi i le masani e aunoa ma ni aʻafiaga leaga. O le faʻaaogaina o soʻo se isi lava auala, aemaise lava vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka, e manaʻomia ai le faʻatalanoaga a le fomaʻi.

A maeʻa maliega ma le fomaʻi, e mafai ona e taumafai e faʻaaoga ituaiga metotia e faʻaitiitia ai le suka:

  • Pe a ma le 15 minute ao leʻi faia se taumafataga, inu 1 tbsp. l o le sipuni, po o le afaina. O le faʻasolosolo ua faia i le auala lenei: o le tasi alalaʻau laʻau o le siʻi o le eleele, gaugau i totonu o se ipu ma sasaa i vaiinu i le vevela o le potu. E teuina i lalo o le tapuni mo 2-3 itula. O lea ituaiga meafaigaluega e inu i le taeao, ao lei faia le aoauli ao lei faia le taumafataga o le afiafi, o le tasi vae tolu o se ipu malamalama.
  • E tusa ai ma le fua muamua, e mafai ona e kuka ma kuka. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaoga, e pei o nifo, ma fulufulu lauulu ma pau.
  • E toatele e talanoa e uiga i le lelei o aʻafiaga o aniani tao e faʻaitiitia ai le suka. O le fua e faigofie: i aso uma, i le taeao i luga o se manava gaogao e tatau ona e 'ai i se tasi auala e tao le sipuni. E maitauina e sili atu i le masina o le masina, o le suka e masani ona faʻamaonia.

I le taimi o le maʻitaga, e taua tele le siakiina pea o le suka, i totonu o le toto ma i le urine. O le mea lea, faatasi ai ma se uiga o le maualuga o le suka, e manaʻomia lou suʻesuʻeina faʻapitoa e le fomaʻi, ma usitai i fautuaga na ia faia. O suiga i meaʻai ma ola i lenei tulaga e tatau ona faʻamalosia.

E faʻapefea ona faʻaititia le suka i se tamaitiiti?

O fualaau mai fualaau faisua, fualaau aina ma fualaʻau e maua ai le malosi o le suka. Ina ia faʻaitiitia le suka, e fautuaina ia faʻamalu lenei vai ma le vai inu. I le aso muamua, e tatau ona e suʻeina le 50 ml o le sua, pe a ma le 35 minute aʻo leʻi 'ai. Afai o le tino e foliga mai e masani, ona mafai lea ona faasolosolo malie le faateleina o le suamalie i le 200 ml i le taimi.

E fautuaina e le au atamamai le faia o le sua fou mai mea nei:

  • fatu fou pateta
  • lau laʻau paʻepaʻe fou,
  • fugalaau
  • Dogwood ma fualaau pia.

O meaai a le tamaititi e tatau ona aofia ai le letus, peʻa lanumeamata, alfalfa. Mo tamaiti matutua, e tatau ona e kukaina mashroom dishes - o mushrooms masani ma anufe anufe e fesoasoani i le maualalo o le toto suka.

Mafuaʻaga o le Suga Suga

Pancreatic deficiency, faafitauli i le glucose, le le lava o le inisalini, poʻo le tetee atu i le gaioiga o se hormone taua e faʻaosofia ai le atinaʻe o pathologies endocrin. O le tele o mea leaga, o le sili atu foi ona malosi le toto toto.

Manua le lelei o se tasi lea o mafuaaga o le le atoatoa o le tino. Sue, ulaula, gaʻo meaʻai, tele mea manogi, faʻafiafiaga i gaʻo manu, aʻafia o le vaitamini e aʻafia ai le pancreas, ate ma le meaʻai fua. Faʻafefiloi i susu susu sukalati, siamu, keke, meaʻai, manaʻoga tele - o faʻailoga o le faʻaleagaina o hormonal ma faʻamaʻi endocrine.

E i ai isi faʻafitauli faʻaosofia:

  • genis predisposition
  • leai se faamalositino
  • maualuga tulaga faigata i le aiga ma i le galuega,
  • faʻamaʻi pipisi
  • faʻamaʻi o le ate, pancreas ma lauroid gland,
  • gasegase gasegase
  • inisalini tetee
  • taumafataga e masani ai ma faʻataʻavaʻavaʻa faigofie,
  • luga o mea, leai se moe,
  • vaisu ma le inu malosi,
  • pituitary pathology,
  • faʻafitauli faʻaleagamoni.

Aoao e uiga i le fua faatatau o le gasegase i le taimi o le maitaga i le vaiaso, faʻapea foi ma auala saogalemu e faasaʻo ai faailo.

Faitau e uiga i le fua o le suka o le toto i fafine ma le auala e saunia ai mo le suʻega i lenei tuatusi.

Faailoga ma Faailoga

Faʻaaliga manino ma maualuga maualuga le kulukose:

  • fiainu
  • afaina malosi,
  • vaivaiga, moe,
  • faamago le tino mucous i le gutu,
  • laiti laiti e mafua ai le vaivai,
  • o le tulaga o le epidermis ua agaleaga,
  • mafaufau le lelei
  • urination avea ma masani,
  • o le mamafa e faʻaitiitia i le tala o le manaʻo tele ma le masani ai,
  • maʻi faʻasolosolo, vomiting e mafai,
  • alii faitioina faafitauli ma le gafatia.

Gaoioiga faaletino

Ina ia faʻamaonia faiga faʻavae i le tino, faʻamautinoa le faʻatonu o le kulūkose, e taua tele le faia o taʻaloga taʻalo: o le gaogao o le maso "e 'ai" le suka tele. E tatau ona e faia i aso uma, mo le 15-40 minute, e fuafua i ou lagona.

Aua le faʻalavelave, fai malosi malosi, tamoe, oso, sosolo le lomitusi, auai i taaloga faʻalavelave. O le savalivali faʻatasi ma le televave o le saoasaoa, aau, Pilates, faʻataʻitaʻiga ma se tagata faimalaga, sikuea, punou, faʻavae musika, faʻafiafiaga faʻafiafiaga o auala lelei ia e faʻamalosia ai maso ma vaʻa toto.

Faatasi ai ma le maualuga o le toto, masani ona tuufaatasia ma le maʻisuka, ua fautua mai e le fomai se seti o faatinoga sili ona lelei. E tatau ona e faʻalositino vave, mataʻituina le fatu, ao le i amataina vasega ma le 10 minute i le maea ai o le faamalositino, fua le mamafa, fetuunai le malosi o nei taʻaloga.

Meaʻai talafeagai

Fautuaga:

  • 'ai meaai e faʻaitiitia ai le toto suka ma maua ai le "faʻagesegese" gaʻololo: bran, fatu atoa, cereals (sei vagana ai semolina), fructose, legumes, nati,
  • 'aloʻese i sukalati, muffins, falaoa paʻepaʻe, meaʻai vave, meaola manu, faʻasaʻo leisi pateta (' ai le tao),
  • O a meaai e maualalo ai le suka o le toto? O suauu o le fualaʻau, o le aano o aano o manu, fuamoa o moa, fualaau faisua fou, vine, fualaau suamalie, sea kale e aoga. E fautuaina e tagata e taumafa taumafa meaʻai uma o fatu, nati, puaa popo, sea taumafa - mea taumafa ma le maualalo o faʻamaumauga,
  • ma le maualuga maualuga o suka, e mafai ona e maualalo le kalu falaoisi, kefir, sisi malo, kulioti masani i le faʻaogaina. Manaomia ia iloa: o nisi ituaiga o meaʻai susu e mafua ai le tuʻuina atu o insulin malosi,
  • E taua le iloa pe fia ni iunite falaoa (XE) e faʻamalosia i aso taitasi i taimi uma o taumafataga,
  • ia mautinoa ia faaitiitia le aofaiga o le masima ma le suka, lafoaia otaota vevela,
  • E taua le inu tele vai ina ia i ai i le toto se viscosity lelei. Faʻafitauli, o le lamatiaga o le thrombosis, o le hemoglobin maualuga o le "soa" masani o le maʻisuka,
  • uila, tao - o ituaiga sili ona lelei o togafitiga vevela. Laʻau ma fulu, aemaise lava seia oʻo i le faʻafefe, e le aoga.Faatasi ai ma togafitiga o vevela vevela, o manuʻa mai le gaʻo manu, o le mamafa i luga o le pancreas e faʻapupulaina, lea e aʻafia ai le faʻaogaina o le kulukose ma le faʻaogaina o le gaʻo,
  • i maualuga maualuga o le suka, e taua le i ai o XE, AI, ma le GI laulau. E tatau ona e iloa pe faʻafefea ona faʻaaogaina se meaai faapitoa o le carbohydrate e aʻafia ai le faʻasaʻoina o le inisalini ma le faʻaaogaina o le kulukose.

Laʻau ma Vailaʻau Faʻataʻi

E faapefea ona e faʻaititia le toto suka? E fautuaina e le Phytotherapists deco decorations e faavae i le tele o togafitiga. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalositino e le gata ina faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o le hyperglycemia, ae faʻapena foi ona faʻasaʻoina faiga faʻavae ma gaioiga e aafia ai le gaioiga o totoga i totonu.

Faʻaoga ma mea teuteu aoga:

  • toeainaberries
  • paʻe paʻepaʻe,
  • fogalaau aʻa
  • mauga mauga
  • rose pupuni,
  • fugalaau lanu
  • lala ma lau o quince,
  • alfalfa
  • laʻau aʻa.

Manatua:

  • o le tele o tagata gasegase e maua se aafiaga lelei pe afai latou te inu i taimi taʻitasi le Monastic Tea mo le maʻisuka,
  • faʻamautu le suka i le faʻaaogaina o le kulimi oatema oona,
  • e faaitiitia ai le mamafa, lea e masani ona tulai mai faasaga i tua o le osofaʻi o le suka i le suka, e faaitiitia ai le faʻaleagaina, e fautuaina ai e le phytotherapists le inu mai le viburnum, mint, string, lemon balm
  • kofe kofe e tatau ona suia i le paluga o vailaʻau poʻo le saunia o se vaiinu e faʻavae i luga o le paʻu mai aʻa o se vailaʻau togafitiga,
  • e faʻaitiitia ai le cholesterol, lea e masani ona siitia i le oona ma le maʻisuka, e mafai ona e saunia se tincture o le 250 ml o le vodka ma 14 kernels o lau paʻu. Faamalologa oloa mo le vaiaso e faʻaosooso i se mea pogisa, faamama. O le togafitiga e 20 aso. Inu se sipuni tele o le soifua maloloina i taeao uma ao le i 'ai.

Aoao pe faʻapefea ona faʻaaoga fualaau Dexamethasone mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le endocrine.

Pe o le a le kosi o colloidal o le thyroid gland ma e uiga i auala o togafitiga o aʻoga o loʻo tusia i luga o lenei itulau.

Alu i le http://vse-o-gormonah.com/zabolevaniya/mastopatiya/fibrozno-kistoznaya.html ma faitau e uiga i tulafono o meaʻai ma meaʻai mo le fibrocystic mastopathy o le mammary gland.

Fuafuaga puipui

Ina ia tausisia tulaga taua ole kulukose, e taua le usitaia o tulafono:

  • atonu e le mafai ona e fefe, taumafai e aua le soona galue, tausia se paleni ole mafaufau-lagona,
  • malolo mo le 7-8 itula i le po, pe afai e mafai, aua le toe galue i le po: fesuisuiai i le pogisa e soli ai rhythms, vavao i le talafeagai o le metabolism, aʻafia ai le fatu, malosi, ma le faagaioia o le tino tutotonu. O le le lava o le moe e faaitiitia ai le puleaina o se hormone taua - melatonin,
  • e le taumate e maua ai le "vave" gaʻo. Sugar ua suia i le meli ma le fructose, e masani ona ai halva, jam, keke, keke, muffins, falaoa paʻepaʻe. Semolina porridge, pateta, lole lole, ma le sosolo e afaina ai le kulūkose. Teu sukalati, keke, pies, kuki, meaʻai vave - o meaʻai laiti-aoga.

O nisi fautuaga:

  • mulimuli i se taumafataga mo le maʻisuka, faʻaaoga igoa i lalo ifo o le faasinomaga igoa,
  • e tele fualaau faisua ma fualaau aina i le gasologa o le tausaga, maua mai ai suauu gaosi, oloa gaosiga (gaʻo maualalo), gaʻo (sei vagana ai semolina). O fualaau aina suamalie, moa, bran, greens, fish red, seafood, toso,
  • aloese mai meaʻai falala ma gaʻo, muffins, ipu vevela, ulaula vevela, marinade, kofe malosi. O le faʻalavelaveina o le faʻaogaina o meaʻai e faalavelave i le faʻaumatia o toxins, lea e afaina ai le tulaga o le tino,
  • Aua e te soona inu, i le afiafi e lua i le tolu itula aʻo lei moe. Afai e te lagona le fiaaai, inu se ipu malamalama o le kefir ma se sipuniti o le meli,
  • gaioiga masani i musika i aso uma, faia le toleniga cardio faatolu i le vaiaso. O le faia o se seti o faamalositino lautele faamalosiau i le taeao e gaoioi ai le metabolism, taofia ai le faaputuputuina o gaʻo, faaleleia atili ai lagona, faaitiitia ai le lamatiaga o maʻi e tupu mai i le talaaga o se olaga ola solo,
  • ulaula ma inu le aʻafia ai aʻafiaga uma o le tino, e aofia ai le endocrine,
  • faamautu le mamafa. O le maʻisuka ma le maʻisuka e masani ona faʻatasi i autafa,
  • pulea le kesi o faʻamaʻi o le ate, thyroid ma le pancreas, suʻe suʻega i le taimi, puipuia le faʻateleina o maʻi faʻasolosolo,
  • sili atu le malosi, aua nei nofo mo le tele o itula i luma o le TV po o le mataʻituina. O le le gaioiga o se auala tuusaʻo i faʻalavelave faʻasoesa, e aʻafia ai le maʻisuka ma le gaʻo,
  • mataʻituina faailoilo o le tino, faʻalogo i faailoga muamua o le faʻaleagaina o le tino i le taimi. O le solia o le gaosiga o le inisalini, hormones thyroid, pituitary gland, hypothalamus, androgens ma estrogens e afaina ai le tulaga o le tino,
  • ao faagasolo togafitiga ma le faʻaaogaina umi o togafitiga poʻo fomaʻi faʻamataʻu, tuʻuina atu i taimi uma le toto mo le suka ina ia mafai ai ona iloa se eseesega i le taimi: o se siʻitia o le kulūkose e mafai,
  • maua ni laulau o XE, faʻasologa o glycemic ma insulin mo oloa eseese, fai se lisi autu e faʻavae i faʻamaumauga taua. Faʻatasi ai ma le faʻaleleia o le maualuga o le kulūkose, e mafai ona e faʻamautuina faʻamaoniga i le fesoasoani o meaʻai lelei ma faʻamalositino faigofie, e aunoa ma le tagofia o fualaau faasaina,
  • afai o faʻamaʻi o le maʻisuka ma isi faʻafitauli o le tino, e le tatau ona tolopo se asiasiga i le endocrinologist mo sina taimi puupuu. Manaomia ia iloa: faʻatasi ai ma ni manua ogaoga o le pancreas, maualuga maualuga o suka i le toto capillary ma le vevela, o faʻamatalaga matautia e mafai. O le maualuga o le maualuga, faʻavalea, faʻaleagaina o le fatu, maʻi faʻamaʻi, maʻi o le maʻisuka, faʻaitiitia le faʻaaliga, ulia o gaʻo - e le o faʻamaʻi uma e tutupu i tua o le maʻisuka,
  • i le taimi o le maitaga, mulimuli i le faʻasologa o le fomaʻi, i nisi taimi, suʻesuʻe le kulūkose. I le lona lua ma le tolu piliona, i le tulaga o le soliga o tulafono o meaʻai, faʻasologa o vailaau, gasegase o le tino, gasegase gestation e mafai ona atiaʻe.

Mai le ata vitio o loʻo mulimuli mai, e mafai ona e maua fualaʻau mo vailaʻau masani e faʻaitiitia ai le suka o le toto:

O le a le hyperglycemia ma le mea e matautia

Afai e le mafai e le pancreas ona maua le aofaʻi o le inisalini e manaʻomia mo le faʻaaogaina o le kulukose e maua mai i meaai (suka) ma o le tino e aofia ai le hyperglycemia. O le ata o le falemaʻi ua faʻaalia e:

  • fia inu, masani ai,
  • faateleina le 'ai
  • vaivaiga, leai se malosi,
  • faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi vaaia le vaaia,
  • o se faʻalavelave matuia i le mafai gafatia o le tino ona toe faʻafouina.

O le mea mulimuli ua faaalia i le mea moni e oo lava i le microtraumas faamalolo mo se taimi umi lava, e masani lava ona atiaʻe le tele o faafitauli.

O le maualuga o le kulukose o le toto e manatu mai e 6.1 mmol / l. Afai o le fua o loʻo faʻaalia lenei tau, e tatau ona e faia ni auala e faʻaitiitia ai le suka. O le faaseseina o le hyperglycemia e taʻitaʻia ai le maʻisuka.

O se faailoga i lalo 3.3 mmol / L o le hypoglycemia, o le kulukose e maualalo tele. O nei fuainumera e tatau ona iloa, aua e tatau ona faʻaitiitia ma le faaeteete le maualuga o le suka o le toto: o se faʻaitiitia vave e mafai ona iu ai i le coma hypoglycemic.

I se tulaga faapena, o le inisalini e naʻo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona tufatufaina (o lona uiga o le igoa lona lua - ituaiga o le maʻisuka e le o le inisalini). Ina ia faʻavasega le kulūkose, e tele auala eseese:

  • vailaʻau
  • togafitiga masani
  • suiga i meaʻai
  • faamalositino.

Ina ia faasaʻoina le hyperglycemia, e sili ona lelei le faʻaogaina o metotia uma, e faʻaogaina ai le fesoʻotaʻiga faʻatasi e foia ai le faafitauli.

Vailaau

Afai o le faateleina o le kulukose e maua i le taimi o le fomaʻi, o le a tuʻuina atu se togafitiga faafomaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega ma faʻamaoniga o le siama. O le togafitiga faifaipea lenei ma vailaau i aso uma, ae e le mafai ona faʻaitiitia le suka i tulaga masani ile aso. E le lava le fualaau o fualaau, e masani lava o togafitiga o le olaga atoa.

O vailaʻau faʻasaina ua faʻasalaina i lalo o le toto suka ua vaevaeina i ni vaega se tolu.

  1. O nisi e faʻapupulaina le lagona o le inisalini na talia - o Glucofage, Siofor.
  2. O isi e fesoasoani i le pancreas e faia le insulin e talepe ai le kulūkose (Diabeton and Amaryl).
  3. Ae o isi - Bayette, Glucobai - faʻagesegese le faʻafefe o gaʻo i totonu o le manava.

E tolu vaega o vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina, lea e mafai ai ona e faʻalelei ma lelei le faʻaititia o le suka e aunoa ma ni faʻafitauli. Filifilia o vailaau o le aia tatau lea a le fomaʻi, o lou tagofiaina o vailaʻau ma sui o vailaʻau faʻatasi ma isi e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli. E le gata i lea, o fualaau uma e fesoasoani e faʻaititia ai le maualuga o le suka e iai le faʻasaʻo.

O le mea lea, filifili se vailaʻau mo oe lava, e tatau ona e iloa o taunuuga o lenei mea e ono:

  • pauu atu i totonu o se vailaʻau oona,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • fatuina o le fatu,
  • vascular problems, faateleina le mamafa ma le taʻavale,
  • faʻailoga ma le faʻamaʻi faʻasolosolo,
  • tali a tagata taʻitoʻatasi i vaega o le vailaʻau.

Taua! I le taimi o le maitaga ma le susu, ua matua faasaina le faaaogaina o fualaau faasaina e maualalo ai le suka.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

E saogalemu le toe aumaia o suka i le masani ona faʻaaoga togafitiga faʻalautele. O nei metotia uma e faʻaaogaina i le fale, o mea e manaʻomia e taugata ma e le taugata, ma o auala e kuka ai e faigofie.

O se aoga ma, i le tele o tulaga, o le vaifofo lelei o le suka-vai o le fualaau suamalie. O se mea e manaʻomia muamua - e tatau ona masani ai. O le mea lea, o vai mai le faleoloa e le fetaui. E tatau ona faalua i le aso (taeao ma le aoauli) ia sauniuni fou mai:

O le patate juice ei ai lona mana faapitoa. Mo le paukini - na o pulupulu e manaʻomia, succhini talavou ma tamato o loʻo faʻaaogaina atoa. E mafai foi ona e inu sua suamalie.

Fagavai lau

Afai e te manaʻomia vave le suka, e mafai ona e faia se teuteuga o le launiu. E afaina (15 pepa mo le tasi ma le afa tioata) mo le 5 minute, pe a uma ona sasaa uma mea o ipu i totonu o se vevela ma faʻaogaina mo le 3-4 itula. O lenei meafaigaluega e inu itiiti i sina mea itiiti ina ia i ai se aso e inu uma ai le voluma.

O le sukanamon e faaitiitia ai le suka: 1 tsp. elefise i totonu o se ipu malamalama-gaʻo lefir, faʻafefiloi ma inu ao lei momoe.

E faʻafefea ona faʻaititia le suka?

O le meaai e tatau ona aofia ai le totoe o le fib - e maua mai i meaʻai. Fualaau faisua, pi, ae le o fua suamalie e faanatinati le fiaai ma taofia le atinaʻeina o le maʻisuka moni.

I le faʻaopoopoga i luga, e taua le faʻaititia o le taumafa o laʻau suamalie ma meaʻai gaʻo, e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le caloric o aso uma o meaai.

I le faaopoopo atu i le faʻamausaliina o le kulūkose i totonu o le toto, o sea taumafataga o le a fesoasoani i le faʻamautuina o le mamafa o le tino, faʻamalosia le puipuiga o le tino ona o le taumafa atoatoa o meaʻai maloloina.

E taua tele le aua le faʻamaonia. O le taumafataga e faʻaleleia ai le uta i luga o le pancreas, faʻapea foʻi ma le tele o meaʻai gaʻo. O le mea lea:

  • aua e te soona fai,
  • aloese mai suti ma gaʻo gaʻo,
  • matou te teena le ava malosi ma taumafa vevela,
  • matou te 'aina fualaau' aina, cereals, bran, pi - i ni vaega laiti, ae masani lava.

Chicory ma rosehip

Mo i latou e fiafia i le lauti ma le kofe, e mafai ona e fautuaina e sui i latou i mea inu meaʻai: e faatauina atu i faleoloa i le matagaluega o maʻisuka. E mafai ona liligiina ni vine suamalie pe fou i le vai inu i totonu o se vevela ma onā nai lo lauti poʻo kofe.

O le faʻaaoga masani o kāpeti tilati e fesoasoani e faʻaititia le kulūkose. Lava se ipu malamalama mo le aso, vaevaeina i ni vaega tutusa se tolu. E le fautuaina mo gastritis ma le maʻi o le peptic.

E le o se uila vave, ae vave lava e mafai ona faʻaititia le suka ma le oat broth: o se ipu o le cereal mo 3 ipu vai inu. Kuki i totonu o se vai vai taele mo le 15 minute, ia faʻamafanafana. Ave le 0.5 kapu i le aso.

O togafitiga aoga i laau

O vailaʻau faʻasoifua togafitiga o se isi auala e maualalo ai le suka e aunoa ma fualaau. E masani lava e leai ni faʻalavelave faʻaaogaina i laau. E mafai ona e faʻatau i latou i se vailaau-falemaʻi poo le aoina mai o mea e gaosia (ae mo lenei mea e tatau ona i ai ni tomai ma malamalama).

O togavao o se igoa tuʻufaʻatasia aua latou te faʻaaogaina le tele o vaega o laau toto, laau ma laau:

  • aʻa (chicory, burdock, laumei),
  • laʻau (upega, laumei, fulufulu),
  • fugalaau (fugalaau),
  • pulupulu (lilac),
  • paʻu (aspen).

Mai aʻa fou o le chicory e faia ai se teuteuga: mo le 1 tsp. aʻa se ipu vai inu, faʻamalosi seʻia oʻo ina susulu. Ave 1 tbsp. l ao le i ai.

Taua! Faʻamatalaga ole togafitiga, pe a maeʻa le masina e ave ai togafitiga, e tatau ona e siaki le kulūkose. O nei fualaau oona e maua ai le malosi o le toto ma ua naʻo le faʻatasi ma se taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2.

E mafai ona sasaa laʻau i le vai inu ma inu pe a uma le mafanafana, poʻo le ava malosi e mafai ona faia: o se fagu vodka e manaʻomia ai se ipu tioata matala, faʻafefe mo le 14 aso. Ave i totonu o se pepa ua faʻaaogaina. Lilac buds na sauniuni aʻo leʻi fuga mai le faʻamalosi i le ava malosi.

Suauu toto e faaitiitia ai meaai

Faatasi ai ma le hyperglycemia, e tatau ona toe iloilo au mea taumafa ma fetuunai - naʻo meaai maloloina (i lenei tulaga, o le glycemic index determines their benefit). O le lisi o meaai faatagaina ma fautuaina e aofia ai fualaau 'aina ma fualaʻau ma otaota, iʻa o le sami, laʻau faʻatasi ma iʻa.

O fua nei o loʻo faʻaalia i le maʻisuka:

  1. O fua, o fualaau suamalie e fautuaina (vine ma lemoni), faaopoopo i vine - cherries, currants currants, blueberries (e aoga foi mo le vaʻai).
  2. O meaʻai o le fualaʻau e saunia mai zucchini, paukini, beets, radishes ma kāloti faʻatasi ai ma le faaopoopoina o salakeke laulaʻau ma seleni, faʻafefiloi i le suauʻu olive: faʻaleleia ai le inumaga o le insulin i le tulaga faʻapipiʻi.
  3. Faaitiitia le suka ma saturate i ni fatu eseese - mai le keanati ma almonds i otaota, ipu mai moa ma lapiti lapiti, sami ma vaitafe.
  4. O fualaau o le paluga o le paluga, o le tao tao ua kuka e aoga tele.

Ina ia faʻaaogaina mea taumafa pei ona mafai ai, e tatau ona e 'ai faʻatasi ma vaega laiti. Fagaoa fala falaoa.

O se meaai e maualuga le suka e tatau ona vavaeeseina ai suka ma gaʻo tumu, e tatau ona e inu pe tusa ma le 2 lita o le vai i le aso. O nei meaʻai e le gata ina fesoasoani i le faʻasaina o le kulukose, ae le maua foi le mamafa.

Faatinoga faaletino

O gaioiga faʻale-tino ma faʻasologa masani e faʻaititia ai le toto toto. E mafai ona e faʻatinoina faʻataʻitaʻiga ma auai i galuega faʻale-tino - mo se faʻataʻitaʻiga, tata le laupapa seia oʻo ina e lagona le vaivai.

Taua! Aʻo leʻi faia se auʻiliʻiliga, e tatau ona e taoto mo sina taimi pe na o le faʻaalu i se tulaga toafilemu, faʻamalo meaai ma se upusii maualuga.

O faʻamalositino ma gaioiga e faia i se tulaga tumau ei ai se aafiaga lelei: o le faʻagesegese o luga o lima mai sulu i luga aʻe o le ulu ma le punou malie ma le faʻaopoopoga o lima, sii i luga o pulufana nai luga o tauau ma lima faʻalelei i itu.

E mafai ona e faia taotoga pepelo: taoto i ou tua ma vae punou ma fai ni paʻu, e teu ai maso o lou manava ma siʻitia lemu. I le tulaga i luga o le manava, faʻalavelave i le lomitusi ina ia taoto le tino i tamatamaivae ma lima (o lenei mea e taʻua o le pa, e le sili atu i le 5 s).

O le faʻaitiitia vave o le suka o le toto e tatau ona faʻatinoina atoa, e faʻaaoga ai le auupega atoa o tupe. I lenei tulaga, e tatau ona fua le fua o le kulukose ina ia mafai ai ona taofia le hypoglycemia.

Faʻafefea ona faʻaitiitia lelei le suka?

Afai o le faʻaaogaina o tupe o loʻo taua i luga, aemaise lava vailaau faʻamaʻi, ua le mafai ona aoga, o lona uiga e leai se filifiliga a le fomaʻi ae na o le faatonuina o le insulin i le tagata maʻi. O meafaigaluega e ono eseese:

  • ma le oʻo i le 4 itula) - Novorapid, Apidra,
  • faʻatasi ai ma le faʻaavanoaina puupuu (leai se sili atu nai lo le 7-8 itula) - Faʻaaogaina, Humulin,
  • ma le umi o le faʻaalia (e le silia le 15 itula) - Protofan, Insuman,
  • faatasi ai ma le umi o le faʻaalia (i le ao pe sili atu) - Lantus, Levemir.

Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o le inisalini o sauniuniga o se fuataga tele, lea e le o le faʻaaogaina i mataupu uma. I le avea ai o se tulafono, o le faʻaitiitia o le suka o le toto e amata i se suiga i le olaga soifua ma mataupu faavae o taumafa - o le aafiaga o lenei auala e sili atu nai lo se isi lava auala. Ma o le fautuaga sili i le faʻaitiitia o le suka o le toto o le a na o se fomaʻi tomai faapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga