Le Mala ma Faamanuiaga o Sucralose Sweetener

E le o tagata uma faʻaonaponei e mafai ona gafatia le lelei o le 'ai o le suka. Afai tatou te talanoa e uiga i tamaiti laiti, fafine maʻitaga poʻo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka, oi latou ia e tatau ona faʻaaogaina le suka i ni mea itiiti pe faʻamaeʻaina atoa mai a latou meaai i aso uma, ona o lona afaina e sili atu i le tofo.

I na tulaga pe afai e le mafai e se tagata ona mafaufau i se soifuaga atoa e aunoa ma sasala, o le a fesoasoani mai le suka faapitoa, e mafai ona e maua ai le avanoa e te fiafia ai i le suamalie o lagona lelei ma le le lafoaia nei nai fiafiaga o le olaga. Ina ia faamalieina atoatoa manaoga mo laʻau suamalie, e fautuaina e faʻaaoga na o mea e masani ai le suamalie, mo se faataitaiga, sucralose.

O le sucralose o se mea maualuga e sili ona maualuga le maualuga o le suka e sui, e puipuia i le vevela maualuga. Na faia pe a ma le 40 tausaga talu ai e le kamupani iloga o Tate & Lyle mai Peretania Tele. O le oloa e mafai ona faʻaaoga lelei i le tele o suʻega - mai ituaiga uma o meainu i oloa gaosi. E maua mai le suka mai le suka ma o le mafuaaga lea e tutusa lelei lava le tofo o le oloa.

Sufaila sugar substituted ua faʻamau aloaia aloaia e avea ma meaai eʻai E955. O loʻo faʻaalia i se maliega suamalie manaia, o se tikeri sili ona lelei o le solubility i le vai, ma i se faaopoopoga, o le a le maumau ai ona uiga lelei e pei o se taunuuga o le pasteurization poo le tui. E tasi le tausaga talu ona maeʻa sauniuniga, o faʻatauga e faʻavae i luga o le a pei lava o le suamalie ma le manaia. Sei o tatou talanoa e uiga i mea aoga o loʻo suitulaga ai lenei suka ma pe o le a le leaga e mafai ona i ai.

O le a le tele o lenei meaʻai e fautuaina mo le faʻaaogaina?

E pei lava o isi oloa, e tatau ona faʻaaogaina le sucralose i se auala talafeagai, ona o mataupu uma o le sologa lelei e ono afaina ai le tulaga o le soifua maloloina o se tagata, ma afaina ai, faʻafetaia ai mea aoga uma. O le mafuaaga lea e taua tele ai le tausisia o tulaga faatonuina mo le suʻeina o le suamalie. E mafai ona faigofie lenei mea pe afai e te faʻatau oloa na o oloa o le a faʻaalia ai le mamafa ma le ituaiga o suka e suia.

E fautuaina e le au faipule le filifilia o filifiliga i le mea e mafai ai ona e faʻatusatusa le vaega i le milligram mulimuli. E lelei tele, mo se faʻataʻitaʻiga, le faʻaaogaina o suka i le pepa o meaʻai.

Afai tatou te talanoa e uiga i le sucralose, o lona fua ole aso o le a 5 mg i le kilokalama o le mamafa, ma o le mea lea e mafai ai ona faigofie i totonu o lenei taʻiala ona fiafia i ai tagata fiafia. E mafai lenei mea ona o le mea moni o le taumafa taumafa E955 e tusa ma le 600 taimi sili atu le suamalie nai lo gaʻo masani ma mafai ai e oe ona ausia le aʻafiaga o aʻafiaga tutusa faatasi ai ma le fesoasoani o togi laiti.

E faʻapefea ona tali atu le tino i le sucratini?

O suesuega faasaienisi ua faaalia ai e tusa ma le 85 pasene o le suamalie ua vave ona aveeseina mai le tino, ma e na o le 15 e gauai. E tusa lava pe itiiti ifo le pasene o le faʻaaogaina o le sukacralose ua uma ona uma ile 24 itula talu ona 'ai i meaʻai. I se isi faaupuga, sucralose:

  • e le tumau i le tino o le tagata,
  • e le afaina ai le faiai
  • le mafai ona sopoia le pa puipui,
  • le mafai ona pasi i susu o susu.

E le gata i lea, e leai ni tui o le sucralose e mafai ona fesootai ma sulu o le tino, lea e le mafai ai ona auai i le faamatuu atu o le inisalini, ma e leai se afaina, e taʻua o le aoga o le fualaau faasaina. E maitauina e le mafai e lenei suamalie ona faʻamavae i totonu o le tino, ma faʻaopoopoina ia te ia calorie ma e le mafua ai le afaina o le nifo o nifo.

E faʻapefea ona faia le oloa ma faʻapefea ona faʻaaogaina?

E pei ona maitauina, e maua mai le sucratini mai le sugar granulated, lea e gaosia i se auala faapitoa. Faʻafetai i lenei auala, e ono mafai ona faʻaitiʻitia le kalori ma puipuia ai le oso i le toto kulukose.

O le sui e suia i le E955 e masani ona faʻaaogaina mo le sauniuni o ipu eseese ma mea tau gaosi oloa, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • pata tao,
  • vai inu
  • malu mafana
  • sau sau
  • mūmū
  • faʻamaʻa aisa
  • totoga
  • oloa susu
  • fualaau taumafa fualaʻau,
  • jelly, jam, jams.

I le faʻaopoopoga, e faʻaaogaina le sucratini mo le sui tulaga lelei o le sugar granulated i meainu, faʻapea foʻi ma vailaau mo le gaosia o sifo ma isi vailaʻau.

O le a le moni o le afaina o le oloa, faapea foi ona aoga?

E tele suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o Sucratini sugar e sui atoatoa mo le tino o le tagata. Sa maua e saienitisi lenei faaiuga i le mavae ai o le 15 tausaga, lea na faʻaaluina i suʻega ma suʻega na faamaonia ai e leai se afaina, ma o taunuuga o le 'ai o lenei vailaau o loʻo faia ma e leai se faavae.

O vailaʻau ma mea taumafa e faʻaaoga ai le sukacratini ma isi suka suka na faʻataʻitaʻiina pea e le tele o pulega, e aofia ai ma isi faʻalapotopotoga, ma e leai se afaina na maua.

Ua faamaonia atoatoa e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi le faaaogaina o lenei suka i sui eseese o tagata ma vailaau mo togafitiga. O tagata faʻapitoa e le tuʻuina atu ni tapulaa i luga o ai e mafai ona faʻaaogaina le vailaau i meaʻai.

O loʻo taʻu mai ai o tamaiti o vaitausaga uma, fafine maʻitaga ma i latou e maua i le maʻisuka o soo se ituaiga e mafai ona suia saogalemu ai le suka suamalie ma se faʻaopoopoga saogalemu o le sucralose, o lea o le a sili atu le masalosalo.

E le gata i lea, i le tele o suʻesuʻega faasaienisi, na maua ai o le taumafa taumafa E955 e mafai ona faʻaaogaina ma le tuʻuina atu ai se aʻafiaga i meaola vai, ma o le manuia lea o se mea e le mafai ona faʻamaonia. Ae ui i lea, o tulafono mo le foai atu o le toto mo le suka, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo vavaeese ai pea lenei oloa mai le faʻaaogaina aʻo le i ave le toto, ina neʻi faʻaleagaina le faʻamaumauga.

Afai tatou te talanoa e uiga i mea e leʻo i luga, o tulaga ia e suia ai le suka e mafai ona afaina ai le soifua manuia o tagata ma le soifua maloloina. Mo lenei mafuaaga, e le tatau ona galo ia i tatou le faʻatagaina o laasaga o le sucratini. O lenei mea o le a maua ai se avanoa moni e le gata e fiafia ai i se manaia lelei, ae le o se mea e le o faamoemoeina ma e le tatau ai ona oso i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o se tagata, aemaise lava pe afai e mafatia o ia i le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga