Suga Suauʻu 6

O le suka i totonu o le toto 6.2 mmol / l le masani pe leai? O lenei fesili e le mautonu ai le tele o tagata gasegase na maua ai le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. Ae leai se mea e te fefe ai.

O mea eseese e mafai ona aafia ai le suka i totonu o le tino o le tagata, ma o le faateleina o ia lava e mafai ona faaletino, o lona uiga, ia le tumau, ma ia matauina ona o le atuatuvale, popole le popole, gaoioiga faaletino.

O le faateleina o le faateleina o le maualuga o le suka i le maualuga o le toto, e iloagofie foi, pe a mafua mai le tulaga lenei o maʻi mamaʻi lea e mafua ai le gasegase o le galuega, le maualalo o le inisalini, ma isi.

E taua le mafaufau pe o le a le maualuga o le suka o le toto, e fuafua lava i tausaga, ma o le a le mea e fai pe afai e maua sina mea itiiti? Ma ia iloa ai foi le tulaga matautia o le suka maualuga i le tino o le tagata?

Tulaga masani poʻo togafitiga?

Ina ia iloa pe o le a le suka o lona uiga o le 6.2 iunite, e tatau ona e faamasani ia oe i fomaʻi o le kulukose i le tino o le tagata. Soo se fomaʻi e fai mai e aunoa ma le suka o le tino e le mafai ona faʻatino atoatoa.

O lenei vailaau e foliga mai o le autu o le "foaʻiina" o le malosi i le telefoni feaveai, ma e talafeagai mo le masaniga masani a le faiʻai. I se tulaga o loʻo i ai se le atoatoa o le suka, e suia e le tino i ona lava gaʻo.

I le tasi itu, e le leaga lenei mea. Ae afai e te mulimuli i le isi filifili, ona vaʻaia lea o le tino o le ketone i le gaioiga o le susunuina o mea faʻapipiʻi, lea e mafai ona afaina ai le tino, ma o le a aafia muamua le faiai.

O le suka o le suka toto e pei o le moli i le lita. Ma o lenei faailoga e mafai ona eseese i tagata eseese. Ae ui i lea, e iai tulafono patino:

  • Seʻi oʻo i le 15 tausaga, o le masani e eseese i le 2.7-5.5 mmol i le lita. E le gata i lea, o le itiiti ifo o le tamaititi, o le laʻititi lea o le masani.
  • I se tagata matua, o le fesuiaiga mai le 3.3 i le 5.5 iunite ua avea ma faailoga masani. Ma o nei tuaoi e aoga seia oʻo i le 60 tausaga.
  • I le tausaga e sili atu ma le 60 tausaga, e tatau ona i ai le suka toto i le lautele o le 4.7-6.6 iunite.
  • I le vaitaimi o le fanauina o se tamaitiiti, o le masani e ese mai le 3.3 i le 6.8 iunite.

E pei ona faʻaalia i le faʻamatalaga, o le fesuiaiga o fua masani masani e mafai ona matua ese lava, ma sili atu i le 6.2 mmol / l. I le faaopoopo atu i le mea moni o le matua o se tagata e aafia ai le taua, o le taumafa meaai e mafai foi ona aafia ai.

Ina ia fuaina le suka o le toto, e mafai ona e faʻatau se masini faapitoa i le fale talavai - o se glucometer. Afai ole sili atu i le 6.0 iunite, ma ua masalomia masalosaloga, ona fautuaina lea e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo nisi faʻamatalaga saʻo.

Ae e te leʻi alu i suʻesuʻega, e tatau ona e mulimuli i ni fautuaga:

  1. O le suʻesuʻega e faia i luga o se manava gaogao, o lona uiga e le manaʻomia ona e 'ai i le 8-10 itula aʻo leʻi suʻeina.
  2. O meaʻai gaʻo e aʻafia ai le gaosiga o le suka, o lea e tatau ai ona e vavaeeseina mai le taumafataga i ni nai aso ao lei faia le suʻega.
  3. Faʻasusu i le ava malosi ma le inu ava malosi i le aso ao leʻi faia le suʻega.
  4. Aua nei inuina vailaau i totonu o le 24 itula ao lei faia le suʻesuʻega.

Afai e te tausisia uma fautuaga o loʻo i luga, e mafai ona e faʻamoemoe atoatoa mo le faʻamaoni o iuga.

I se tulaga, e tusa lava pe a maeʻa ia lapataiga, o le suka i le tino e sili atu i le 6.2 iunite, ona maeʻa ai lea o se suʻega maeʻa.

Suga 6.2 - o le a le uiga ma le mea e fai i lenei tulaga?

O le mea masani, o tagata soifua maloloina e le faʻapipiʻiina le taua i le malise malise, ma le le iloa o le mafuaʻaga e mafai ona avea ma faʻamaoniga o se gasegase tuga. O le le mautonu le uiga i le tino e masani ona mafua ai le maʻisuka ma isi faʻafitauli.

E pei ona taʻua muamua, o le glycemia masani e 3.3-5.5 mmol / L. O se tuusaunoaga e naʻo tamaiti ulavavale - e oo atu ile 5 tausaga. Mo isi vasega o tausaga, o se faailoga faifai pea lea. O faʻatusa e mafai ona faʻagasolo laʻitiiti i le aso. O le a faʻalagolago i le gaioiga faaletino, o le tele ma le lelei o meaʻai e 'aina ma le faʻalagona lagona o se tagata.

O isi mea taua e mafai ona aafia ai le tele o le kulukose i totonu o le toto: maʻitaga, mafatiaga, ituaiga o faʻamaʻi pipisi ma le gasegase, ma manua faalemafaufau. Afai e amata ona e maua le malaisei, vaivai le tumau, momoe, gutu malulu, e tatau ona e vave gauai atu i le maualuga o le glycemia ma ave ni fua talafeagai. Suauu toto 6.2 e le o maua i le maʻisuka, ae o sea faailo o se mafuaaga taua e tatau ona gauai atu ai i meaʻai, soifua maloloina lautele ma le olaga.

Mo le mauaina o faʻamatalaga saʻo, e tatau ona fuafuaina le suka toto i luga o se manava gaogao. O se filifiliga, e mafai ona faia lenei mea i le fale e faʻaaoga ai se glucometer maʻaleʻale pe tuʻuina atu le toto i le falemaʻi mo suʻesuʻega.

Pe a fai ni faʻamatalaga ma se glucometer, e tatau ona amanaʻia o le masini e fua i le maualuga o le plasma toto. O le mea lea, o le fuainumera mo le toto o le a eseese mai le taunuuga e tusa ma le 12 pasene lalo.

Afai oe faia le auʻiliʻiliga i totonu o le falemaʻi, e fautuaina e faʻaaoga i le tele o taimi. E tatau ona i ai se vaitau taimi i le va o taualumaga. O lea e mafai ai ona e mauaina le ata aupito sili ona lelei ma faʻamaonia le i ai o le faʻamaʻi poʻo le aveesea o le uluaʻi suʻesuʻega o le maʻisuka.

O le suʻega aupito sili ona lelei o le suāsua o se suʻega faapalepale. O le a mafai ai e oe ona vave iloa ni faafitauli ma le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le tino, e tusa lava pe leai ni faʻamaoniga o le maʻi.

O se maualuga maualuga o le toto toto o le 6.2 e le o faailoa saʻo mai ai faafitauli taua o le soifua maloloina ma faailoga vaaia. O se suʻega faʻapalepale e maua ai se avanoa e iloa ai muamua mea le mautonu e faʻalavelave ai i le kulukose ma mafua ai ona osooso i le glycemia.

O le tele lava o taimi, e fautuaina e fomaʻi le pasi atu o lenei suʻesuʻega i tagata o loʻo matutua, mamafa poʻo tagata o loʻo maua i le maʻi o le maʻisuka.

Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia e se tagata ona pasia se auiliiliga o le anapogi toto toto i le aofaiga o le 75 g. A maeʻa, ona tuʻuina atu lea i le tagata maʻi se vai vai ma le kulukose e inu ai ma a maeʻa le 2 itula e toe maua ai le toto.
Ina ia ausia taunuʻuga sili ona saʻo, matou te fautuaina:

  • malolo e aunoa ma le 'ai - 10 itula aʻo leʻi alu i le falemaʻi
  • teena so o se gaioiga faaletino aʻo leʻi faia suʻega
  • aloese mai fefinauaiga ma popolega ao leʻi faia ni suʻega, taumafai e toʻafilemu i le afiafi
  • aua le suia le meaai. E i ai lava ipu e tasi pei o taimi uma
  • leai se gaioiga faaletino pe a uma ona ave le vai ma le kulukose e le manaomia.

I le mea na tupu ao lei aveina le kulukose i lalo o le 7-7.5 mmol / L ma a maeʻa le 7.8-11.2 mmol / L, e le maua le faapalepale. A maeʻa le glucose o le fuainumera e itiiti ifo nai lo le 7.8 mmol / l - ua uma ona vaʻaia o se togafitiga.

Anapogi 6.2 toto suka - o le a le uiga? O lona uiga o le taimi lenei e tausia ai lou soifua maloloina ma, muamua lava, ia toe iloilo le faiga o meaʻai, filifili le meaai talafeagai. E tatau ona faʻaesea mai mea taumafa taumafa o loʻo i ai ni vailaʻau gaʻo e faigofie ona ufiufiina e le tino. Afai o le tagata maʻi e mamafa, o le taumafa o le a aofia ai meaai maualalo-calori e aofia ai le faateleina o le tele o minerale ma vitamini.
Faatasi ai ma se maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, e tatau ona e aveese mai le meaai:

  • meaʻai vave
  • suamalie suamalie
  • falaoamata falaoa, taofi
  • falai, gaʻo, meaʻai vevela ma ulaula
  • ava malosi
  • suti, mea faʻafiafia
  • fualaau aina ma fualaʻau ma le maualuga o le suka, mo se faʻataʻitaʻiga, fig, aso, vine.

Meaʻai e pei o le kulimi ma kulimi kirimulu e mafai ona faʻaumatia, ae i ni vaega laiti. E faʻatagaina foi meaʻai, ae muamua aveese le gaʻo mai ai. O suavai suamalie, e leai ni suka ma fualaau aina e faatagaina ma e fautuaina foi e fai ma meaai.
Manatua, o le suka toto 6.2 e masani lava o uiga o fafine o loo faatalitali mo le toe faʻateleina o le aiga. O se meaai e fautuaina foi mo i latou, ae o togafitiga faapitoa e le talafeagai. I le avea ai o se tulafono, pe a uma le fanau mai o se pepe, o le a toe foi atu faailoga i mea masani.

O le numera 6.2, lea e faʻaalia ai le toto toto, e le o maua i le maʻisuka. O le mea lea, ona o le lelei o taumafa ma gaoioiga faaletino i se aofaiga tatau, e mafai ona e toe faafoiina ia suʻega masani e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau.

O le a le uiga o le maualalo o le toto suka

O le hypoglycemia, poʻo le maualalo o le suka toto, e le itiiti ifo le lamatia nai lo maualuga maualuga o kulukose. Faʻamatalaga mataʻutia, e mafai ona tupu se coma ma se taunuʻuga leaga. O le tele o taimi, o lenei tulaga o se faʻalavelave o le maʻisuka, ae e mafai ona mataʻituina i se uiga malie i se tagata soifua maloloina.

I le tele o tulaga, e maualalo le suka o le toto i tagata e maua i le maʻisuka. Aisea e pau ai? O mafuaaga e mafai ona faapenei:

  • se taumafataga ma le tele o vailaʻau faʻataʻitaʻi,
  • ave nisi o vailaʻau faʻasaina (sili ona masani ai, faʻasologa o fualaau faʻasolosolo e taʻitaʻi atu ai i le hypoglycemia),
  • inu ava malosi e aunoa ma se meaai,
  • o le faʻamautinoaina o fualaau faʻasaina po o le ava malosi i le taimi e tasi e pei o vailaʻau faufau,
  • faaseʻe le isi taumafataga poʻo lona tuai,
  • puleaina tele o insulin
  • gaoioiga faaletino.

O tagata e leai se maʻisuka e mafai ona pagatia i le suka maualalo, e ui lava e seasea ona tupu lenei mea. O mafuaaga e eseese, faatasi ma i latou:

  • tele le inupia o le ava malosi
  • ave ni fualaau faapitoa
  • faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, selu o le eleele, pancreas,
  • gasegase o le tino
  • maualuga gaoioiga faaletino
  • taumafa mataʻutia, aemaise lava meaai laiti gaosiga,
  • umi malologa i le va o taumafataga (mai le 8 itula),
  • o se faaitiitia o le suka i le taeao pe a mavae le moe o le po ona o le umi o le leai o meaai paleni,
  • se aofaiga tele o suamalie i le taumafataga.

I le maualalo o le suka toto, o le setete o le soifua maloloina e eseese, e fuafua i le a le maualuga o le pa'ū. O foliga vaaia o faailo e faʻalagolago foi i le fua o le faʻaitiitia o le suka. O faʻamaoniga o le hypoglycemia e mafai ona tupu pe a fai o le pa'ū o le kulukose na tupu malosi, ae i le taimi lava e tasi e tumau pea lona tulaga masani.

Paʻu lemu

O le kulūkose e pa'ū ifo i le 3.8 mmol / L ma lalo. I lenei tulaga, atonu o le a toesea ia faailoga pe faʻapenei:

  • vaivaiga, gatete i le tino atoa, tagi,
  • faʻateleina le afu, malulu, afu paʻu, e masani ona salu le ulu, aemaise lava i tua,
  • vavao
  • fiaaai
  • taʻavale
  • popolevale, atuatuvale, atuatuvale,
  • palpitations (tachycardia),
  • tingling or limbasts o laugutu ma tamatamailima,
  • faanenefu vaaiga.

Ina ia lagona le masani ma le mea e mou atu, ia 'ai sina mea suamalie.

Faʻasologa o le paʻu

O le kulūkose e pa'ū i lalo o le 3 mmol / L. Afai o loʻo i ai se faʻaititia o le toto maualuga, o uiga nei e aliali mai:

Matou te fautuaina oe e faitau:
E faʻapefea ona vave faʻaitiitia le toto suka?

  • ita, ita,
  • fenumiai, le mafai ona taulai,
  • le mautonu i avanoa,
  • musele maso
  • telegese ma le faʻasalaga lauga
  • tulaga le mautonu, le mautonu, gaogao le tuufaatasia o gaoioiga,
  • moe
  • vaivai ma vaivaiga
  • tagi.

O le malosi o le hypoglycemia

Afai e pa'ū le kulūkose i le 1.9 mmol / L, o taunuuga e mafai ona faapenei:

  • gaogao
  • coma
  • taʻavale
  • maualalo le vevela o le tino
  • taunuuga leaga.

O se faaumiumi ma le taua o le suka e mafai ona oo atu ai i le suia o le faiʻai ma le maʻi cardiovascular. O faʻafitauli o le hypoglycemia e mafai ona toesea pe afai e maua e se tagata ni vailaʻau maʻoti, e aofia ai peta-blockers.

I le maualalo o le suka toto, e maua e se tagata vaivaiga, vaivai, moe

O le faʻaitiitia o le suka e mafai ona tupu i se miti. I le avea ai o se tulafono, i le taeao e ala mai se tagata ma se maʻi tiga. Faailoga o le hypoglycemia i le aoauli e pei ona taʻua i lalo:

  • mamafa mamafa
  • pauu ese mai le moega
  • savali i se miti
  • amioga le lava
  • moe malulu
  • leo le masani ai na faia e le tagata.

O faʻamaoniga uma o loʻo i luga i tagata ese e mafai ona aliali mai ma eseese tulaga o le kulukose i totonu o le toto. O ia faʻaaliga e mafai ona maua i le suka masani, pe a fai o loʻo i ai se paʻu mataʻutia.

Faʻatasi ai ma le hypoglycemia tumau i tagata ei ai le ituaiga 1 ma le ituaiga maʻisuka ituaiga 2, o faailoga e ono aliali i le 6-8 mmol / lita.

O le umi o le maʻi o le maʻisuka, o le itiiti ifo lea o le malosi o le tino e lagona ai le hypoglycemia i le taimi muamua.

O tamaiti e le mautonu i le maualuga o le toto suka. Pe a pa'ū i le 3.6-2.2 mmol / lita, soʻo se faʻaaliga i le tamaititi atonu e toesea, ma faʻaalia pe a faʻaitiitia i le 2.6-2.2 mmol / lita. E amata ona lagona e tagata matutua suiga i le manuia, masani i le 3.8 mmol / lita.

Faʻailoga

O le siama o le hypoglycemia e faia pe afai o le auiliiliga e maua ai le maualuga o le suka toto ma ei ai ni uiga e mou atu pe a uma ona 'ai se meaai lelei po o se meainu.

E le gata i lea, e faia e le fomaʻi se suʻega faaletino, fesili e uiga i le setete o le soifua maloloina, soifuaga, tagofia o fualaau faasaina, suiga i le mamafa o le tino.

Faatasi ai ma sina paʻu itiiti i le suka, e mafai e se tagata ona taulimaina na o ia lava: ave se vaifofo glucose, 'ai se fasi suka, se sipuni o le meli, lole (caramel), inu suamalie suamalie ma isi.

E le fautuaina le 'ai o le sanuisi ma le kuka ma le pata: Muamua, e le fetaui lelei le falaoa, ma lona lua, o le gaʻo o le a faaitiitia ai le faʻafefe o le kulukose mai le falaoa.

E le gata i lea, aua le 'ai keke, sukalati, asikulimi, pasta, cereals, fualaau.

Faatasi ai ma se faʻaitiitia faʻaitiitia o le kulukose, e mafai e se tagata ona le iloa. I lenei tulaga, e tatau ona e valaʻau i se falemaʻi. O le mea masani, o le tagata maʻi e faʻagesegese lemu i se vaifofo o le kulukose o le glucose, poʻo le glucagon, lea e mafai ona faʻaaogaina e le gata i totonu o se vein, ae faʻapipiʻi faʻapipiʻi poo se mea faʻapitoa. A uma le afa itula, fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

I le hypoglycemia malu, e mafai ona e maua le lagona lelei e ala i le 'aina o le suka

I tulaga ogaoga, o le falemaʻi e mafai. Togafitiga e faalagolago i mafuaʻaga o le hypoglycemia: o le onosaʻi o le inisalini poʻo se vailaau oona, o le gasegase, o le ate, sepsis, etc.

Faʻalagolago i le mafuaʻaga o le pa'ū suka, fuafua pe o le a le umi e faʻauʻu ai le kulukose. E taua foi le saoasaoa o le pulega. E tatau ona pei o le maualuga o le suka i le maualuga ole 5-10 mmol / lita.

Togafitiga o le hypoglycemia i le maʻisuka

Le togafitiga o le hypoglycemia i maʻi ma le maʻisuka e faapenei:

  1. Afai e pa'ū le suka i le maeʻa ai ona 'aina ni vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie, e fautuaina oe ia suia au meaʻai.
  2. E fautuaina e 'ai i ni vaega laiti, ae masani lava.
  3. Taumafa nisi o meaʻai gaʻo poʻo meaʻai o le protein ao leʻi moe.
  4. Faʻafesoʻotai se fomaʻi ina ia suia le fua o le insulin pe afai o le pa'ū o le kulukose e fesoʻotaʻi ma lona faʻaaogaina.

Puipuia o le Hypoglycemia mo le maʻi suka

Ina ia faʻaitiitia se faʻaitiitia o le suka toto i le maʻisuka, e tatau ona e tausisi i tulafono nei:

  1. Faʻaaloalo i le taumafataga na fautuaina e le fomaʻi.
  2. Paʻu i le va o 'aiga ma le meli - e le silia le 4 itula.
  3. Le siakiina faifaipea o le suka toto.
  4. Le pulea o se hypoglycemic poo inisalini.
  5. Malamalama i aafiaga o fualaau faasaina.
  6. E tatau ona i ai i taimi uma au oloa gaosi ma oe.

O le taua tele o le puipuia o le hypoglycemia i le maʻisuka o le mataituina faifai pea o le kulūkose.

Faʻaititia le suka toto i mataupu nei:

  • tagata matutua
  • ma le maʻi o le maʻisuka ma le lamatiaga o le afaina o le toto,
  • ma faʻamaʻi o le fatu ma toto toto,
  • tagata e leai ni uiga o le maualalo o le suka.

O ia maʻi ua fautuaina ina ia mataʻituina le maualuga o le kulukose ma tausia i le 6-10 mmol / lita.

E tatau ona aloese mai le faʻaitiitia o le kulūkose, aemaise lava mo tagata e maua i le maʻisuka e le mafaamatalaina. I lenei tulaga, o le suka e tupu pea, ma afai e faʻaitiitia vave lava i le 6 mmol / lita, e mafai ona aliali mai faailoga o le hypoglycemia.

Tomaʻi e leai se faʻamaʻi pipisi

Muamua e tatau ona e faʻamalamalamaina le olaga ma le soifua maloloina, taumafai e fuafua po o le a se mea e mafua ai le maualalo o le suka. E sili le vaʻai i se fomaʻi e mafai ona faia se suʻesuʻega. Masalo o faʻamaʻi na mafua ai le hypoglycemia o le a iloa.

Faatasi ai ma le pa'ū o le suka toto ma le faʻaalia o uiga taua, e tatau ona e 'ai i kuki, lole, fualaau suamalie suamalie, inu sua o fualaau suamalie, susu poo le kulukose.

I le faaiuga

Afai e te le o gauai atu i le hypoglycemia agamalu ma le talafeagai, e mafai ona liua ogaoga, lea e tupu ai le le malamalama. Togafitiga e tatau ona vave amata.

O le pau o kulūkose i laʻititi maualalo e le itiiti ifo le lamatia o le ola nai lo maualuga maualuga. O le hypoglycemia e mafai ona taʻitaʻia ma maliu, o le mea lea e taua tele le pulea o le kulukose.

E tatau ona lapataia uo ma uo e uiga io latou gasegase, faʻapea foi ma faʻamataʻu ia i latou mea e mafai ona latou faia e fai ma fesoasoani muamua.

Suauu toto 6.6 o le a le mea e fai ma o le a le uiga?

O le sugar 6.6 se faʻamaonia pe leai? O lenei fesili e fesiligia e le toʻatele oe ua maua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae o le atuatuvale e le aoga i le taimi lava lena.

O mea eseese e mafai ona aafia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma o lenei tulaga e le avea ma faailoga o le maʻi.

E sili ona lelei le faia o se suʻega i le falemaʻi pe, pe a iai se glucometer i totonu o le fale, e mataʻituina le tulaga o le tino mo ia lava mo sina taimi.

O le a le uiga pe afai o le glucose anapogi e mai le 6 i le 6.9 mmol / l?

O le tuʻuina atu o le toto vevela poʻo le toto o le suka o se masani masani o le auiliiliga. Ua aofia ai i totonu o le lisi o suʻesuʻega faʻapitoa o vailaʻau faʻasaina i luga o le ulufale i le falemaʻi, togafitiga muamua i le falemaʻi ma i taimi suʻesuʻega faafomaʻi. O se mea e manaʻomia mo le aoina o suʻesuʻega o le le lava lea o meaʻai.

O le kulukose o le anapogi o se faʻamaoniga manino lea o le metabolism o le carbohydrate. O le taua o le sili atu nai lo le 5.9 mmol / L (e ui i le mea moni o le tapulaa masani o le 6.2) o se mea e manaʻomia mo le gasegase o le kulukose ma le faapalepale. Afai o le faailo e eseese mai le 6 i le 6.9 ma e, mo se faataitaiga, 6.6, o lona uiga o lona uiga o se setete.

Ae ui i lea, o fesili e fesiligia, ma o loʻo i ai mafuaaga tatau mo lenei:

  1. Na le amanaia e le tagata maʻi tuutuuga mo le suʻega, ma tago i meaʻai poʻo inu.
  2. Faʻasalaina le 'ava malosi i le aso na muamua atu (ia le itiiti ifo i le 8 itula e tatau ona alu ese mai le meaai mulimuli).
  3. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e aʻafia ai le gafatia o le gaosiga o gaʻo. E mafai ona avea ma vailaʻau faʻamalosi, nisi o vailaʻau.

Afai ua solia e le tagata maʻi tulafono, ona ia le maua ai se taunuuga e le mafuatiaina, e tatau ona ia lapatai atu i le fomaʻi o loʻo ave le toto.

Faʻafefea ona faaleleia?

O le hyperglycemia o le toto e fesootaʻi ma le le mafai e le tino ona faʻavaivaia le kulukose (faʻaaogaina o le inisalini) poʻo le faʻaopoopoga o le tetee atu i le tino. O mea sese laiti mai le masani e mafai ona iloa mo ni mafuaaga:

  • gaoioiga faaletino
  • popole popole
  • tulaga popole
  • mafaufauga faʻaʻumiʻumi o le mafaufau,
  • faanoanoaga

Faʻatasi, o nei mea e mafai ona oʻo atu ai i le maʻisuka. O le faasinoala o le suka i nei mataupu o se logo e le mautonu e uiga i le solia o le vaega o meaola oona lea na amataina. Afai o le tulaga e faʻasaʻoina i le taimi faatasi ai ma le fesoasoani o fualaau, ona mafai ai lea ona taofia atoatoa le uluaʻi faʻaaliga o le hyperglycemia. E le gata i lea, e tatau ona toe iloilo le meaʻai, faʻateʻa le aofia ai le taumafaina o meaai suamalie, fatu ma sodas.

Afai e maualuga lou suka toto, e tatau ona faia ni suega faaopoopo.

O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai, i le mauaina o le suʻega, o le toto o loʻu toto e 6.6? O le tali e le mautonu - ina ia toe maua le auʻiliʻiliga i le tausisia o tulaga uma. Afai o le taunuuga e le suia, ona tatau loa lea ona faia se numera o togafitiga faʻamalosi:

  • faʻataʻitaʻi le TSH - glucose tolerance test,
  • foaʻi toto totoʻa i le hemoglobin glycosylated ma le insulin hormone,
  • faʻataʻitaʻi faʻamatalaga faʻamaonia o le pancreas.

O faʻamatalaga ua faia i luga o le fautuaga a le endocrinologist.

E aoga le popole?

O le mea moni, o le maualuga o le kulukosesesegase e le lelei ma faʻaalia se faʻagasologa o togafitiga faʻaleagaina. I le suka 6.3 mmol / L i luga o se manava gaogao, e leai se mafuaaga e popole ai pe popole ai, ae e tatau ona e gauai atu i le olaga, mo se faataitaiga, amata faia galuega i le taeao, lea o le a faaleleia atili ai le faagasologa o metabolic.

Endocrinologists ua atiae faiga mo le pulea ma le puipuia o le maʻisuka malosi. Masalo pe afai o le auiliiliga o le 6.2 mmol / l, o le mea e tupu e le tumau, ma afai e te faia masani i aso taitasi, fai ni faamalositino faaletino i le ea fou, o le paleni o mea -ona o le a toe foi mai na o ia lava.

O le Hyperglycemia e mafai ona fesootaʻi ma tausaga. O le mea lea, i tagata matutua, i le averesi, o le tau e le pa'ū ifo ile 5.9 mmol / L. E masani lava o faailoga o le 6.5 poʻo le 7.0, e le o matauina e tagata matutua le faʻamaoniga ma le faʻailoga o le maualuga o le suka o le toto, faʻaauau ona 'ai e le talafeagai ma faia isi mea faʻatau (ulaula sikaleti, inu ava), na o le faʻamalosia atili ai faiga faʻasolosolo faʻaleagaina. O le tulaga e sili atu ona ogaoga i tagata taʻitoʻatasi e maualuga atu le maualuga o kulūkose.

Isi faʻamatalaga faʻasoasoaina

O se auiliiliga na faia i luga o se manava gaogao e faia i totonu o ni nai itula, ma afai e tatau ai, e mafai ona tuuina atu faʻamatalaga i le aso na tuʻuina atu ai le suʻega. E mafai ona ese iʻuga, ae mai i faʻamaumauga e maua mai ai isi auala o le faʻatonuina o le onosai.

O se faailoga o le masani. O se faʻasesega atonu o loʻo maʻitaga o loʻo maʻitaga i le gestosis poʻo le faʻavaivaia o le gaosiga o le carbohydrate. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o le suka e tatau ona i ai le laina laina - mai le 5.8 ma le maualuga i luga o se vaitaimi umi. O le faʻasolosolo mai le 6.0 i le 6.9 o se tasi lea o faailoga o le atinaʻe o le maʻisuka.

O le gaosia o le suka i le 7.0 ma le maualuga e tuʻuina atu faatasi ma le atinaʻeina o faailoga taua o le maʻi suka. O loʻo i ai le galala faifai pea, o le paʻu o pama e faʻamamago, ma le pala ma manuʻa e le toe malolo mo se taimi umi. O le taunuuga e maua i luga o le manava gaogao e manatu i ai o se soliga o le inisalini o le gasegase.

Faatasi ai ma le tele o le soona fai, e mafai ona manaomia le togafitiga o le inisalini.

E le mafai ona "'ai" ia kulukose, e tusa lava pe e te' ai se falesi ma inu suamalie manaia 30 minute ao le i faia le suʻega. Faʻatasi ai ma le anapogi o le 8.0 ma le maualuga, o loʻo i ai faailoilo manino o le le mafai ona faʻaaogaina gaʻo meaʻai. O le tagata e faʻalavelaveina i ni faʻamatalaga faapitoa, e aofia ai ma le maʻi neurotic i totonu. Faʻataʻitaʻi e fomai le maʻisuka ma se faailoga fesili.

O le a le masani ma le auala e saʻo ai le fua?

Ae e te leʻi malamalama i le mea e fai, e tatau ona e masani i tulaga o loʻo i ai nei mo le toto suka. Glucose, ma soʻo se fomaʻi o le a taʻu atu ia te oe lenei mea, e manaʻomia e le tino. O lenei vailaʻau o le autu o le "tagata faʻatau" o le malosi mo sela. E sili ona taua mo le masani ai o le failele.

Afai e le lava le kulukose, ona amata lea e le tino ona faʻaaoga le gaʻo. I le tasi itu, e lelei. Ae, i le isi itu, o tino o le ketone o loʻo faia i le faagasologa o le "mu" gaʻo. O nei mea e mafai ona afaina ai le tino o le tagata, aemaise lava le faiʻai. O le mea lea, o le aofaʻi o suka i totonu o le toto e tatau ona ausia i taimi uma tulaga faatonuina. Ma o a latou?

O le faʻaoʻoina o le kulukose i le toto toto o loʻo faʻaalia i le mmol i le lita. I tagata o vaitausaga eseese ma i tulaga eseese, o lenei faailoga e matua ese lava.

E tusa ai ma tulaga faʻatulagaina, o le aofai o le kulukose e mafai ona:

  1. I tamaiti ei lalo o le 15 tausaga - mai le 2.7 i le 5.5 mmol. E le gata i lea, o le laʻitiiti, o le laʻititi o le maualuga.
  2. I tagata matutua, o le masani e 3.7-5.3 mmol i le lita. O lenei tau aogā e oʻo i le 60 tausaga.
  3. I le matua (silia ma le 60 tausaga), o le faailoga e tatau ona i ai mai le 4.7 i le 6.6 mmol.
  4. I fafine, i le taimi o le fanauina o se tamaititi, 3.3-6.8 mmol.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e eseese tele le masani ma i nisi tulaga e mafai ona oʻo atu pe sili atu i le aoga o le 6.6 mmol. I le faʻaopopo atu i taʻaloga e fesoʻotaʻi ma tausaga, o le tau o lenei faailoga e mafai ona fesuisuiai i le aso atoa, e fuafua lava i le taumafataga.

E mafai ona fuaina fua o suāsami e le gata i le falemaʻi, ae faapena foi i le fale. Mo lenei mea, ua faʻatau ai se glucometer i se fale talavai. O lenei masini masini e mafai ona fuafua le parakalafa manaʻomia i ni nai minute. Ae afai o loʻo iai pea ou masalosaloga, toto suka 6 pe sili atu, e lelei le alu i le falemaʻi. I luga o mea faigaluega faʻapolofesa o le a mafai ona faia sao saʻo.

Ae ae e te lei alu i le falemai, e taua le matauina o nisi tulafono, a leai o le a le saʻo le faailo.

O mea nei e manaʻomia:

  1. O se iloiloga saʻo e naʻo luga o se manava leʻo. O nisi tagata atamamai e le fautuaina le taumafaina o le valu itula aʻo leʻi alu i le falemaʻi. O le mea lea, e sili atu le faia o suʻega i le taeao. E le o se mea lelei foʻi le faʻamaʻi o le kuki i luma o lenei mea ma faʻamalolo ou nifo.
  2. O meaʻai gaʻo e matua aʻafia ai le kulūkose, o lea e tatau ona e vavae ese mai le meaai i le lua aso aʻo leʻi asiasi atu i se fomaʻi.
  3. E le gata i lea, e le mafai ona e inuina ni "mea malosi" mea inu, e oʻo lava ile maualalo o le ava malosi. O le faʻasalaga e sili ona amataina a itiiti mai o le aso ao leʻi faia le suʻega.
  4. E le fautuaina le suʻeina o vailaau i le aso ao leʻi alu i le falemaʻi.

Afai e te mulimuli i nei tulafono, e mafai ona e faʻamautinoa e maua saʻo faamatalaga e uiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e tusa lava pe a uma ia lapataiga e sili atu nai lo le 6.6, ona manaʻomia lea o se suʻesuʻega maeʻaeʻa. Ma afai o le masani e sili atu i le tasi le iunite, ua tatau ona mulimuli i se meaʻai.

Afai o le maualuga o le suka o le toto e masani lava mo lou tausaga (ma mo se tagata matua, o le maualuga pito i luga e na o le 6.6 mmol), o lea e le tatau ona e popole tele. Masalo, i taimi lata mai nei, o ipu manogi ma suamalie ua puleaina le taumafa. O vailaau faʻataʻavalevaʻa e mafua ai le glucose e ulufale sao i le toto.

Afai o le auiliiliga na faʻaalia ai le taua o le 7 - o le a le uiga? O sea faailo atonu o se faailoga o le amataina o le maʻi. I lenei tulaga, e tatau ona e siakiina pea lou tino.

Muamua, o meaai nei e tatau ona mataʻituina i le aluga o le vaiaso:

  1. Aua e te 'ai ni meaʻai gaʻo vave atu i le 120 grams i le aso.
  2. Faʻesea atoa mai mea taumafa e maua ai le suka mama.
  3. Aua nei 'ai meaʻai ma le maualuga o faʻamaumauga.
  4. Faateleina le numera o taumafataga i le aso atoa.

Afai o mea muamua muamua e lua e manino i tagata uma, o mea nei e manaʻomia ai faʻamatalaga. O le faʻamatalaga faʻapitoa o le gafatia (poʻo le, saoasaoa) o le oloa na faʻaaogaina e faʻaititia ai le maualuga ole kulukose o le toto. O le mea moni e le gata o le suka mama e mafai ona faia lenei mea.

O le faatelevaveina o le maualuga o le maualuga o le sukisi e mafua ai le faʻaaogaina o meaʻai e maua ai le maso. O mea nei e pei o pasta, o nisi o meaʻai ma isi mea. E manaʻomia lou suʻeina o se laulau e faʻaalia ai faʻamatalaga glycemic o oloa taʻitasi.

O le faateleina o le numera o taumafataga e le tatau ona fesootai ma le faateleina o lona numera. E manaʻomia lou tufatufaina sao o calories mo le taimi atoa o le aso. O lona taua sili ona taua mo le malologa. O le malologa e vaevaeina i ni atopa se lua i le taeao ma lua inumaga i le afiafi.

Afai e te mulimulitaʻi i se taumafataga faʻapea, i se tagata maʻi e aunoa ma le maʻisuka, pe a maeʻa le vaiaso, e tatau ona faʻavasegaina le maualuga o le suka.

Ina ia siaki lenei mea, e tatau ona e faʻaaoga le mita i le aso atoa. A maeʻa le 5, 15, 30 minute ma le 2 itula i le maea ai o taumafataga, e tatau ona faia se auiliiliga.

Afai o le maualuga e maualalo pe tutusa i le 6.6 mmol, ona mafai lea ona e amata faʻaaoga meaʻai gaʻo. Ae o lenei mea e tatau ona faia ma le mataʻituina pea o le maualuga o le suka. Pe a suia le leaga, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi mo se suʻesuʻega auiliili.

Lagolago lagolago

E tusa lava pe 6.6 le maualuga o le suka o le toto ma e le sili atu i lenei faailoga, e tatau ona amata ona pipii i se meaʻai. O le tele o taimi, o se vaitaimi i togafitiga faafomaʻi ua taʻua o vailaau. Ma o lea e le tupu aʻe ai o ia i se faʻamaʻi moni, e tatau ona faʻamaonia ma paleni lau taumafa. O loʻo i ai le tele o meaʻai e vave faʻavaveina le maualuga o le suka.

O se lisi puupuu lea oi latou:

  • suka
  • eseese suti
  • taofi, falaoa ma nisi ituaiga o falaoa,
  • o le tele o fua, e aofia ai o latou sua,
  • eseese pata ma yogurts, aemaise lava pe a faaopoopoina fualaau aina ia i latou,
  • oloa faʻapipiʻi (faʻamaunuʻu, pisa, faʻaauau),
  • afaina, mea meataalo ma isi mea faapena,
  • eseese sauʻai ma ketchups,
  • meli ma le tele o isi oloa.

Afai o le maualuga o le toto i taimi uma i le maualuga o le 6.6 iunite, ona sili lea o mea uma o loʻo i luga e le tatau ona faʻaaogaina. Ae o loʻo i ai meaʻai e mafai ona fesoasoani i le faatumauina o le kulukose e oʻo atu i tapulaa.

Mo se faataitaiga, fualaau faisua. O le tele oi latou e maualalo i le gaʻo ma o lea e le aʻafia ai le maualuga o le suka. O ia fualaau faisua e aofia ai kukama, zucini, kāpeti o ituaiga eseese ma le tele o isi.

O le mea autu lava e le o ni mea suamalie.

E masani lava ona fautuaina e fomaʻi le inu ava mai fualaʻau. O se tamaʻitaʻi e sau i le lima iinei. E faigata ona suʻe suamalie e pei o pateta, kapisi, mai atisichoke a Ierusalema po o bei mumu i luga o fata o le faleoloa. O le mea lea, e tatau ona e faia na oe lava. E tatau ona e inuina vai e na o le sisiina fou. E sili atu le kukaina o sina vaega nai lo le teuina o "mea" i totonu o le pusaaisa.

E tele otaota e fai se galuega lelei tele i le tausia o le suka toto i le tulaga saʻo. O ia ituaiga o fualaʻau ua masani ai i fomaʻi faʻataʻitaʻi mo se taimi umi.

O nei aoga aoga e aofia ai:

  • immortelle
  • fualaau faila
  • faga laʻau
  • lanu
  • manogi
  • rose lapisi
  • St. John's wort
  • wormwood
  • hawthorn ma le tele o isi.

O le tele lava o taimi, e faia ai ni mea e fai. Lava le tasi sipuni sipi o fualaau mamago poo fualaau suamalie e sasaa ai se ipu vai inu. E mafai ona e inu pe a mavae le tolu itula o le faʻamalosi. Ae o nisi laau toto e mafai ona faʻauluina fou. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai lau lau (pe a uma ona faʻaaogaina le vai inu), e mafai ona e saunia se saladi maloloina.

E masani lava, e fautuaina e fomai le mauaina o se lavelave o vitamini. O le mea moni o nisi o elemene e mafai ona faateleina pe faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae o nei fualaau e sili ona lelei pe a uma ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa.

Afai ua maualuga le maualuga o le suka i le 6.6 - e le o se mafuaaga lea e faʻalogo ai le faʻailo. Ioe, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai faapitoa. O meaʻai lelei e mafai ona faʻamaonia ai le mea e manaʻomia.

Afai e le tupu lenei mea ma o le mataʻituina faifaipea o le kulūkose na faʻaalia ai lona alualu i luma, ona manaʻomia ai lea o le au faʻapitoa faapitoa ma se suʻega atoa.

A uma lena, o le a faatonuina e le fomai se mea ua sili atu ona auiliiliina ma, atonu, o nisi vailaʻau.

Fuafuaina o se suʻega toto mo le suka - o le a le uiga o le 5.5, 6.6, 7.7 mmol / l ma le maualuga?

Glucose o se vaega taua o le tino.

E avea o se punavai o le malosi mo o tatou tino, ma o le mea lea o le saʻo saʻo o ona mea i totonu o le toto e taua tele mo le tumau o totoga ma fusi i se tulaga maloloina.

Ole televave po o le leai o lenei mea e mafai ona oo atu ai i le le lelei o le soifua maloloina ma taunuuga ogaoga. Ina ia siakiina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tuʻuina atu i tagata gasegase se faʻamatalaga mo se auiliiliga e aofia ai le siakiina o le toto mo le suka.

Faailoga mo le suʻesuʻega

O le suʻeina o le suʻe toto o se togafitiga faafomaʻi masani lea e mafai ai e oe ona maua faʻamatalaga mautinoa e uiga i le soifua maloloina o se tagata.

O lenei suʻesuʻega e mafai ona faʻatinoina uma mo tagata gasegase o loʻo iai ni mea sese matuia i le endocrin system ma tagata soifua maloloina oe mauaina se faʻamatalaga mo le auʻiliʻili o se vaega o se suʻega faafomaʻi.

O faʻamaoniga autu mo le faʻaleleia o le toto mo le suka mo tagata tomai faapitoa e mafai ona tele naua mea:

E le gata i lea, o le toto o foai mo le suka e tatau mo tagata na latou maua nei faʻamaoniga:

E le gata i lea, e mafai e se fomaʻi ona tuʻuina atu se maʻi e mafatia mai isi faʻamaoniga mo le auʻiliʻiliga pe afai na te mauaina ni faʻaaliga o le maʻisuka.

A maeʻa le 40-45 tausaga, e fautuaina e foai le toto mo le suka i le 3-6 masina.

Sauniuniga o maʻi

O sauniuniga talafeagai mo le suʻesuʻega o le ki lea i le mauaina o se taunuʻuga tonu.

O le mulimulitaʻia o tulafono faigofie e aloese ai mai faʻamatalaga sese:

  1. lafoaʻi meainu suamalie ma soʻo se meaʻai 8-12 itula aʻo leʻi oʻo i le toto sampling. E tatau ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻamoemoe ma e le faalagolago i mea taumafa ua 'aina. Mo le auiliiliga, e tatau ona e alu faʻamalosi i se manava gaogao,
  2. I le afiafi o le suʻesuʻega, puipuia oe lava mai le faʻamalositino ma faʻafitauli faigata,
  3. aloese mai le taumafa ava malosi i ni nai aso ao lei faia le foai toto. E fautuaina foi le tuʻuina atu o sikaleti,
  4. i le taeao ao leʻi seleseleina le biomaterial, aua nei fufulu ou nifo pe faʻamalolo lou manava i le kesi. I faʻamaʻi muamua ma le lua o loʻo i ai le suka, lea e vave oʻo atu i le toto ma mafua ai le faʻalavelaveina o le kulukose,
  5. mo ni nai aso, e tatau ona taofi le faʻaaogaina o fualaau e mafai ona aafia ai le maualuga o le suka.

E le o fautuaina foi le foai atu o le toto pe a uma togafitiga o le physiotherapeutics, x-ray ma le liuaina o le toto.

Faʻaitiitia o taunuuga o se suʻega toto mo le suka: o le a le uiga o le faʻamaoniga?

E mafai ona fesuiaʻi le suka o le toto. Latou te faʻalagolago i le matua o le maʻi, faʻapea foʻi ma le taumafataga.

Peitai e ui i lea, o loʻo i ai nisi o tulaga masani o la latou solitulafono o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻisuka i le tino.

O le masani mo se tagata matua pe a avea le biomaterial i luga o se manava gaogao ua avea o se faailoga o le 3.2-5.5 mmol / L mo le toto toto ma le 6.1-6.2 mmol / L mo le vevesi.

Afai o le faaiuga o se fuainumera mai le 7 i le 11 mmol / l, atonu o le a maua le maʻi i le solia o le faapalese kullukose. O se faailo o le 12-13 mmol / L i luga o se manava gaogao o le a taʻu mai ai o le tagata gasegase e ono tupu aʻe le maʻisuka.

I lenei tulaga, o le tagata maʻi o le a tuʻuina atu i ai nisi o suʻesuʻega faaopoopo. glucose 14 mmol / l o se faʻataʻitaʻiga matautia lea e faʻamaonia ai le gasegase o le maʻisuka ma e manaʻomia ai togafitiga faʻanatinati.

15 mmol / l mo se tagata gasegase e le i maua muamua le maʻisuka o loʻo taʻu mai ai le ogaoga o gasegase i le gasegase, faaletonu o le tino, ma le maualuga o le oncology.

O le kulukose maualuga e mafai ona faʻaalia ai faigata ogaoga o le maʻisuka mai le cardiovascular system

O le faailoilo o le 16-18 mmol / l o loʻo faʻaalia ai le ala o le maʻisuka ma faʻalavelave ogaoga: faʻalavelave faʻaleagaina o le fatu, toto toto, faaleagaina ile NS. Ina ia faʻaitiitia le tulaga, e tatau ona manaʻomia ni togafitiga faanatinati.

O se laasaga o le 22 mmol / L o loʻo faʻaalia ai le amataga o se tulaga matautia. Afai e te le taofia le faagasologa o le faateleina o le kulukose i le taimi, o le atinaʻe o ketoacidosis, coma ma e oʻo lava i le maliu e mafai ona tupu.

O le faailo o le 27 mmol / l e sili ona matautia mo le maʻisuka, talu ai ona o lenei tulaga na amata ai ona tupu le ketoacidosis i le tino o le maʻi, lea e mafua mai ai le mafuaʻaga ma le oti.

Tulaga masani o le kulukose i tagata matutua ma tamaiti

O le kulukose mo tamaiti ma tagata matutua e masani lava.

Mai se tamatamailima:

  • mo tagata matutua, o le masani e 3.2-5.5 mmol / l,
  • mo tamaiti, o le masani e 2.8-4.4 mmol / l (mo pepe faatoa fananau mai) ma le 3.3-5.6 mmol / l - e oo i le 14 tausaga.

Mai vein:

  • mo tagata matutua, 6.1-6.2 mmol / l ua manatu ole masani,
  • mo tagata gasegase - e le silia le 6.1 mmol / l.

I luga o se manava gaogao, e masani lava e maualalo le kulukose o le toto pe a uma le taumafataga:

  • mo tagata matutua, o le masani e 3.2-5.5 mmol / l,
  • mo tamaiti 3.3-5.6 mmol / l e oʻo i le 14 tausaga.

A maeʻa ona 'aʻai, e mafai ona faʻaopopo le kulūkose, i lenei tulaga, e faʻatatau tulafono masani (o le taunuʻuga e siakiina 2 itula pe a uma le taumafataga):

  • mo tagata matutua - 3.9 - 8.1 mmol / l,
  • mo tamaiti - 3.9-6.7 mmol / l.

O faʻamatalaga lautele e mafai ona sui laʻititi i le matua. O le mea lea, o le faʻamaʻi mulimuli e tatau ona faia na o se fomaʻi faapitoa.

Afai e tele le kulukose i le plasma, pe o le maʻisuka pe leai?

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

Afai e tupu tele le suka o le toto, e le o lona uiga o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

O nei faʻaeseesega e mafai foi ona tupu i tagata soifua maloloina oe, mo se faʻataʻitaʻiga, ua oʻo i le ogaoga faigata.

I le faaopoopo atu i mea moni na mafua ai le le tumau i luga o le maualuga o le toto, o le maualuga o le maualuga e mafai ona faailoa mai ai le tele o isi mea sese (le lelei o le pancreas, foliga vaaia ma le tuputupu ae malosi o le paʻu, faʻalavelave faʻaleaga, ma isi).

E mafai e le fomai ona fuafua le faamaʻi i le maualuga o le suka. Peitai e tusa lava pe i lenei tulaga, o faaiuga o le a avea o se uluaʻi amataga. Ina ia faʻamaonia le iuga, o le a tatau ona faia se numera o auiliiliga faaopoopo.

O le a le mea e fai e faʻamaonia ai faʻamaumauga?

Ina ia faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tatau i le tagata gasegase ona faʻaaogaina fualaau o le suka e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

E fautuaina e mulimuli i se taumafataga ma tuʻuina atu i lou tino le gaioiga faʻavaomalo masani.

I ni tulaga ogaoga, o le inisalini o inisua ma falemaʻi vave o le maʻi atonu e manaʻomia e faʻaititia le kulūkose.

Suauu toto 6.2 mmol / L - o le a le mea e tatau ona faia i le toto maualuga?

Suauu toto 6.2 mmol / L - o le a le mea e fai, o a laasaga e tatau ona fai? E leai se mea e te fefe ai i sea tulaga. O maualuga o le kulukose e mafai ona faateleina ona o mea taua e pei o le galue malosi faaletino, maʻitaga, ma le popole. E i ai foi le faateleina o le faʻaleagaina o le suka i totonu o le tino.

O lenei tulaga e faʻaalia ai faʻamaʻi faʻamaʻi lea e faʻaleagaina ai le galuega o le pancreas, o le gaosiga o le inisalini e faʻaleagaina. toto maualuga le kulukose o le toto ma i le i ai o patho o tagata i le ate, faʻaleagaina o le myocardial poʻo le manua o le ulu.

O le a le mea e fuafua ai le sao atoatoa o le auiliiliga?

Ina ia maua se sao saʻo, e tatau ona e fuaina le suka toto i le taeao, aʻo leʻi 'ai. E mafai ona faia lenei mea i le fale e faʻaaoga ai se mita faapitoa. A faʻaaogaina le masini, e tasi le tulaga e tatau ona amanaia. O le masini o le plasma glucose. O le maualuga o le kulukose o le toto e laʻititi ifo nai lo le tali na faʻaalia i le masini. (e tusa ma le 12%).

Ina ia mafai ona maitauina iuga o le auʻiliʻiliga i le falemaʻi ina ia sili atu ona sao, e tatau ona tausisia ia fautuaga nei:

  1. 2 aso aʻo lumanaʻi le suʻesuʻega, o meaʻai gaʻo e le aofia ai le taumafa. E afaina ai le tulaga o le pancreas.
  2. 24 itula ao lei faia le suʻega, e tatau ona e lafoaia le ava, malosi lauti poo le kofe.
  3. E le fautuaina se tagata e ave vailaau i le aso ao lumanai le suʻega.

Afai o le suka e 6.2 pe a pasia le suega i le falemai, o le a se mea e tatau ona ou faia? E fautuaina se tagata e faia suʻesuʻega ile hemoglobin glyc. O lenei faʻamatalaga o meaola oona o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le suka i le toto i luga o se vaitaimi uumi (pe a ma le tolu masina).

E faʻatusatusa lelei suʻesuʻega i se suʻega masani e faʻataʻitaʻi ai le kulukose toto. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le faasinoupu o le hemoglobin glycated e le o faalagolago tonu i le lagona lagona o le tagata maʻi, o le malosi o le gaioiga faaletino.

O ai o loʻo lamatia?

Mataʻituina ma le faaeteete le anotusi o le toto e tatau mo tagata o loʻo i ai patho nei:

  • Faʻasaʻo maualuga,
  • Maʻi faʻamaʻi taimi,
  • Vaʻaia faʻasolo i le maʻisuka,
  • Maualuga maualuga o le uric acid
  • Atherosclerosis,
  • Maʻi tuga o le cardiovascular system.

O tagata ua fai ma vaisu i le ulaula e tatau foi ona mataituina ma le totoʻa a latou kulūkose toto: o le nicotine e fesoasoani e faateleina le suka i totonu o le tino.

Faailoga o le Hyperglycemia

E masani lava, o le suka o le toto i tagata e 14 i le 60 tausaga e le maualuga luga aʻe i le 5.5 mmol / L (pe a ave le toto mai le tamailima). O le gaʻo faatagaina o le kulukose i totonu o le tino pe a ave le toto mai se vein e laʻititi maualuga atu. E 6.1 mmol / L.

Faatasi ai ma se foliga filemu o le hyperglycemia, o le soifua manuia o le tagata e le o faasolo ina leaga. A o faagasolo le maʻi, o le gasegase e fiainu tele, e faitio o ia i le faia soo.

I le gasegase matautia, o le tagata maʻi o loʻo i ai uiga nei:

Faʻateleina le kulūkose i totonu o le toto, o le tagata gasegase e mafai ona pa'ū i totonu o se coma hyperglycemic, lea e masani ona oʻo atu ai i le oti.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka o le toto i le 6.2 mmol / L, e tatau ona sili atu lou mataala i lou soifua maloloina. O le mea moni, faʻatasi ai ma le hyperglycemia, faʻalavelave faʻaleagaina, o le faʻalavelave faʻapitoa, o loʻo faʻaitiitia le manaʻo, o le manaʻoga feusuaʻiga ua faʻaitiitia, ma ua faʻalavelaveina le toto.

Glucose toleniga suʻesuʻe

Faʻatasi ai ma le suka toto o le 6.2 mmol / L, e fautuaina e ave se suʻega o le faapaleni kullukose. O loo faatinoina e faapea:

  • Mo le suʻega e ave le 75 kalama o le kulukose. I nisi o tulaga, o le vailaʻau o le vailaʻau e faʻapupulaina i le 100 kalama (e sili atu le mamafa o le tino i le tagata maʻi). O se suega o le faapalepale kulukose e faia foi mo tamaiti. I lenei tulaga, o le fuataga ua fuafuaina e fuafua i le mamafa o le tino o le tamaitiiti (pe tusa ma le 1.75 g glucose i le 1 kg o le mamafa o le tino).
  • O le vailaʻau o le a faʻavaivaia i le 0.25 lita o le vai mafanafana.
  • O tali e maua mai i le tautala.
  • A mavae le lua itula, e tatau ona e fuaina le suka i totonu o le tino.

Afai a maeʻa le taimi ole maualuga o le glucose e maualuga atu nai lo le 7.8 mmol / L, o le a faailoa ai le solia o le faapaleni kullukose.

Taua! I le taimi o le suʻesuʻega, o le kullukose o loʻo faʻafoʻosaʻoina foʻi. O lenei metotia e faʻaaogaina mo le ogaoga o le faʻamaʻi i tina o loʻo faatalitali, o le i ai o faʻamaʻi o le totoga o meaola a le tagata maʻi.

O le faaitiitia o le faapalepale o le kulukose e mataituina e le gata i le maʻi suka, ae faapena foi i nisi o maʻi. E aofia ai:

  1. O faamai o le fatugalemu o le tino,
  2. O le i ai o se faʻagasologa o le le fiafia i totonu o le pancreas,
  3. Faʻaleagaina o le faʻaogaina o le tino,
  4. Faʻaleagaina o le tino.

Siʻi le suka, o le a le mea e fai?

Pe a fetaui le maualuga o le suka o le toto ma mea masani i totonu o le tausaga o le maʻi, o le a faʻaalia ai le atoatoaga o galuega a le tino.

E ui i le mea moni e faapea, o le faailoga o le 6.2 mmol / l o se faasiliga laitiiti, ua tatau ai ona popole. Faʻavagana pe afai e silia ma le 60 tausaga le maʻi.

E ono mafai o se taunuuga faapea o le le lelei o taumafa, lea na mafua ona o le gaʻo ma le suamalie o meaai, faʻamaoaigaina i se fuainumera tele o gaʻo gaʻo vave, ma gauai atu i le faiga o le totoga.

Afai o le suʻi suʻe na faʻaalia se taunuuga o le 6.2 mmol / L i le taimi e tasi, ona tatau ai lea ona toe pasia i ni nai aso. O le vaitaimi i le va o suʻesuʻega o le suka e mafai ai e oe ona maua le ata sili ona lelei: faʻamaonia pe faafitia le maʻisuka, ma iloa ai le maʻisuka.

O le totoina o le suka i le 6.2 iunite e le o faʻamaonia saʻo ai togafitiga. Ma o se suʻesuʻega i le faapalepale o le kulukose o le a mafai ai e oe ona vave iloa ni soliga e le faatagaina ai le suka ia matua gauai atoatoa i le tino.

O le faʻapalepale tofotofoga o le suʻesuʻega lea:

  • O le tagata gasegase e suʻeina le suʻega toto mo le suka, o le suʻega e tuʻuina i luga o se manava gaogao (e le mafai ona e 'aina 8-10 itula aʻo leʻi faia le suʻesuʻega).
  • Ona latou avatu lea ia te ia le 75 kalama o le kulukose.
  • Lua itula mulimuli ane, toe ave le toto.

Afai o le suka i luga o le manava gaogao na oʻo i le 7.0 mmol / L, ma a maeʻa ona avea le kulukose sa avea ma 7.8-11.1 iunite, ona solia lea o le faapalepale. Afai, pe a uma se vaifofo ma le kulukose, o le faailoilo e itiiti ifo nai lo le 7.8 iunite, o lona uiga o loʻo taʻu mai ai se maʻi i le tino.

Glucose 6.2 mmol / L, o le a le uiga o lenei mea? O lea ituaiga faailo o lona uiga e tatau ona e gauai atu i lou soifua maloloina. Muamua lava, e tatau ona e faʻafetaui meaʻai, filifili le meaai saʻo.

Meaʻai talafeagai: o le a le mea e mafai ma o le a le mea e le o?

Faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga tele o le suka o le toto, o le meaʻai e fautuaina e le fomaʻi o loʻo auai, ma ua tuufaatasia taitoatasi. Suga i totonu o le tino 6.2 mmol / l - e le o le maʻisuka, ae e tatau ona toe iloiloina au meaʻai.

Afai o lenei fuainumera e mamafa i isi pauna po o le tele o meaʻai, ona tatau lea ona e mulimuli i se taumafa maualalo-kalori, lea e tumu i meaʻai ma vitamini. Tuuina atu le fiafia i na mea taumafa e maualalo le faasinomaga faasinomaga.

I le avea ai o se tulafono, o se meaʻai e aʻafia ai le tala o le glucose maualuga i totonu o le tino e le ese mai se taumafataga maloloina. E fautuaina e 'ai i ni vaega laiti ma masani. O le filifiliga lelei o se taumafataga o le taeao, 'aiga o le aoauli ma le' aiga o le afiafi, faʻatasi ai ma le tolu meaai mama.

O meaʻai nei e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga:

  1. Anapopogi anapogi, keke meataalo.
  2. Mea e faʻaaogaina Semi-maeʻa.
  3. Meaʻai, falai, gaʻo, ulaula meaʻai.
  4. O falaoamata o le saito ua gaosi meaʻai.
  5. Fale faʻafiafia, keke ma pusa.

Meaai e pei o kulimi kulimi ma le kulimi e mafai ona 'ai, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa. E faʻatagaina le 'aina o aano o manufasi, ae muamua e tatau ona tatu papaʻe gaʻo.

O faailoga suga o le 6.2 mmol / l e masani lava ona maua i le feusuaiga saʻo, o loʻo sauni e avea ma tina. Latou te fautuaina foi taumafa taumafa, ae e le manaomia se togafitiga faapitoa.

I le tele o mataupu, pe'ā uma le fanau mai o se pepe, o le kulukose toto e faʻapitoa ona faʻatonuina.

Lapataiga mea tutupu

O le suka toto e foliga mai e sui. Afai o lona suiga ua mafua ona o mafuaʻaga o le tino, e pei o le ogaoga o le atuatuvale, le mautonu o le atuatuvale poo le le lava o le vaivai, ona sosoo ai lea ma le faatulagaina lelei o le tulaga, glucose, e tusa ai, o le a toe foi i le masani.

Ae i le tele o tulaga, o faailoga o le 6.2-6.6 mmol / l o uluai logo o se faamaʻi i le lumanaʻi. O le mea lea, e fautuaina e vaʻaia ma le totoa lou tino, e aofia ai le malosi o le kulukose.

I le fale, e mafai ona e iloa e oe lava pe aisea ua faateleina ai le suka i le toto o se tagata. Ina ia faia lenei mea, ua fautuaina e te mulimulitaʻi i tulafono faʻavae mo meaʻai mo le 7 aso:

  • E le sili atu i le 120 kalama o meaʻai gaʻoloʻo faigofie i le aso.
  • Faʻesea mea uma e maua ai le suka.
  • Aua e te 'ai meaai e maua ai le maualuga o faʻamaumauga.
  • Faateleina le numera o taumafataga i le aso atoa.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o le gafatia, aemaise lava, le saoasaoa o le oloa taumafa lea e faʻaleleia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. O le mealilo o le, e le na o le suka mama e fesoasoani i lenei gaioiga. E mafai ona faʻalauteleina le tamaoaiga o le kulukose toto i meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, pasta, nisi ituaiga o cereals.

O ia meaʻai i totonu o le vaiaso e tasi e mafai ai ona e faʻavasegaina le suka i totonu o tapulaa talafeagai, pe afai o le maʻi e le maua i le maʻisuka.

E tatau ona maitauina afai o le suka e laʻititi ifo i le 6.6 iunite, ona mafai lea ona e 'ai meaai e aofia ai meaʻai.Ae peitai, e tatau ona faia lenei mea ma le mataʻituina pea o le kulukose i totonu o le tino.

Isi fautuaga

O le faasinomaga o le suka o le 6.2 mmol / L e le o se mea matautia, o lea e leai se mea e te fefe ai, aua e le o se tagata oti, ae na o se faailoga ua oʻo mai le taimi e toe iloilo ai lou olaga, meaai paleni, ma gaoioiga faaletino.

Afai e te mulimulitai i nei faigofie, ma sili atu le aoga o fautuaga, e mafai ona e toe faafoi au suega i tulaga masani e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau faʻatau.

E tatau ona matauina o le faateleina o le suka e mafai ona mafua ai le ogaoga o le atuatuvale ma le popole, o lea, ua fautuaina e aloese mai ia tulaga. E taua le tausia o lou tulaga faʻalagona.

O le vave ona e iloa le sili atu o le suka, o le saoasaoa e mafai ona e faia laasaga tatau e faʻaitiitia ai. Auā o aʻafiaga o le maualuga o le toto suka e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga ogaoga. Ma o le taimi e iloagofie ai le maualuga o le suka, i le isi itu, e taofia ai le atinaʻeina o togafitiga, ma faafitauli e ono tutupu i le lumanaʻi. o lenei tusiga o le a talanoa e uiga i fua o le suka mo le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga