E faʻafefea ona suia vailaʻau i lalo o le cholesterol?

O le fesili i le auala e faʻaitiitia ai le cholesterol e aunoa ma ni statins e popole ai i gasegase ona o nei vailaʻau e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le soifua maloloina. O totoga ma gaʻo tagata uma e aofia ai le cholesterol, o le ava malosi e le mafai ona faʻaaoga. E maua ai le teteʻeina o siama, e aofia ai i le gaosia o vitamini ma hormones. I totonu o le tino, o loʻo i ai i le ituaiga o mea faʻapitoa e taʻua o lipoproteins. O nisi oi latou e solo i totonu o le toto ma toso mai, fatuina o ni atherosclerotic plate.

O le cholesterol maualuga e faʻateleina le faʻavaeina o maa i le gallbladder, faʻalauteleina le paʻu o le ischemic, faʻalavelave fatu. Eseesega i le mamafa o lipoproteins le maualalo o le molecula (LDL), maualuga maualuga o le mamafa o le molécula (HDL), mamafa maualalo mole mole mamafa (VLDL) ma chylomicrons. O le cholesterol maualuga maualuga o le molekone e taua o le "lelei", ma o le cholesterol maualalo o le molecula ua taʻua o le "leaga."

O a fualaau faasaina e ese mai i elemene maualalo le cholesterol

O tulafono e mamao mai le na o le fualaau mo le tau faasaga i le hypercholesterolemia. Faʻataʻitaʻiga faʻasoifua maloloina faʻaonapo nei e ofoina atu se isi mea i fuainumera mo le maualuga o le cholesterol. I le tulaga o le le faapalepale poʻo le teenaina e lenei vaega o vailaʻau, o fomaʻi e faatonuina o latou sui - fibrates, resins exchange exchange, acidic nicotinic. O nei tupe uma e fesoasoani i le faʻaitiitia o le LDL i le toto, e taofi ai le faʻatulagaina o papa i totonu o vaʻa.

Ina ia faʻamaonia le cholesterol, o se vaega o ausilali, e mafai ona e faʻaleleia tapenapena o fualaʻau ma meaʻai paleni. I le tele o tulaga, o togafitiga faʻapitoa e mafai ona faʻatumu atoa ai fuainumera.

O fualaau oona e tatau ona ave na o le fomaʻi e pei ona faatonuina e fomaʻi!

O le tagofia o vailaʻau e faʻavae i luga o le fibroic acid e mafai ona faʻamautuina ai le gaʻo gaʻo, faʻaitiitia le faʻamaʻi o le serlest cholesterol ma triglycerides. E le gata i lea, o fibrates e mafai ona faateleina le maualuga o le HDL, lea ei ai sona aoga aoga i le setete o toto toto. O lenei tulaga e faʻamaonia ai i latou mai fualaau uma e lafoaʻi lipid-downering.

O sui pito sili ona lauiloa o lenei vaega o fualaau oona o le hemifibrozil, fenofibrate, clofibrate. Na faʻamaonia e tagata faapitoa e mafai ona togafitia le cholesterol e aunoa ma ni statins ma fibrates, ae o le a tele taimi e alu ai.

Ion fesuiaʻi resini

O fualaau o lenei vaega e faʻaitiitia ai le kulimi pati, ma puipuia ai i latou mai le gauai i totonu o le atigipusa tele. O le vailaʻau o nei meaola o le cholesterol. O le a itiiti le maua o le kulini pati, o le tele o le taliaina o le "leaga" o le cholesterol e maua i totonu o le ate. O lenei mea e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o molelaʻau LDL. O sui pito sili ona lauiloa o lenei vaega o vailaʻau o Questipol ma Cholestyramine. O vailaau faʻasoifua maloloina e faʻafefe, o le mea lea, e mafai ona ave e tagata mai le talavou i le matutua.

Nicotinic acid

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol o loʻo i ai i le toto toto, e mafai ona e faʻaaogaina le kulimi nicotinic. O le vailaau faasaina e faaitiitia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol, ao faateleina le faateleina o lona vaega "aoga" o le HDL. O le vailaʻau e faʻasaina mo tagata ei ai ni faaletonu o le tino i luga o le mucous membrane o le manava ma duodenum.

Laʻau faʻamalo ma meaʻai

O le tagofia o vailaʻau e leʻo taimi uma e mafai - e tele mafuaaga mo lenei mea. O le mea lea, e mafai ona e faʻaititia le cholesterol e faʻaaoga ai fualaau o vailaʻau faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le tagofia o meaʻai. O faʻasalaga le faʻaaogaina o le lipid-faʻaitiitia o sui ia o le fuga:

  • wormwood
  • laulaʻau laʻau ma aʻa,
  • Salvia officinalis,
  • telefoni,
  • fua vevela
  • rosepa berries
  • fasi laau ma rhizomes,
  • flax fatu.

Mai mea tau laau, e tusa ai ma fua o togafitiga faʻaleaganuʻu, mea faʻaleagaina ma teuteu, e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le cholesterol plasma. E mafai ona faʻatau i le fale talavai pe saunia oe lava.

O faʻamaumauga o meaola e aoga i le maualuga maualuga. O nei vailaau o fualaau toto, e toetoe lava a leai se kemisi. O le a se mea e vaʻaese ai mai vailaʻau e le o faamauina i latou e fai ma fomaʻi. O le mea sili ona taatele ma taugofie mea taumafa o le Ateroklefit mai le kamupani Evalar. O se vaifofo vaifofo o elemene mumu eletise. O faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina e sili ona lelei. O tagata na ave, na maitauina le faʻaleleia atili o le lipid profile.

Soifua Maloloina ma Mea Taumafa Faʻafouina

I le maualuga o le cholesterol, e tatau i tagata gasegase ona mafaufau ma le totoa io latou ituaiga olaga ma mataʻituina a latou meaʻai. O meaai e tatau ona maloloina, e aofia ai le tele o meaʻai o manu. E tatau ona tuʻuina atu i fualaʻau, fualaau 'aina, cereals, gaʻo fualaʻau. O togafitiga faʻamafanafana o mea taumafa e tatau ona faia e ala i le kuka, tao falala, vevela.

I le gasegase i le tulaga saʻo, o le gaioiga faaletino e talafeagai. I lau faʻatulagaga e tatau ona e aofia ai taʻaloga ia le itiiti ifo ma le 3 taimi i le vaiaso. O mamafa o le Cardio (uila, savali savali, taʻavale, aau) e sili ona talafeagai. O gaioiga o taaloga o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol, faʻaumatia ese pauna, ma faʻamaonia le manuia atoa.

Natura o le faafitauli

O tulafono o fualaau faasaina lea e taofia ai le gaosiga o le cholesterol. O a latou gaioiga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le gaosiga o le vavalo, ma o le mea lea e mafua ai ona itiiti le cholesterol o le tino. Ae peita "i, e manaʻomia mo isi galuega taua ole soifua maloloina ma lona le lelei e aʻafia ai le galuega a le tino o le tagata.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina umi o fuainumera e maua ai le tele o aʻafiaga aʻafia. E mafai ona faʻatagaina le ave o statins i lalo ifo o le cholesterol pe a maʻi tele le tulaga o le maʻi. Ae o le taimi lava e uma ai le faʻafitauli o le soifua maloloina, e tatau ona filifilia ia analogues. Fomaʻi fautuaina le fesuiaʻiina o fuainumera mo supplements e maualalo ai le cholesterol toto:

  1. Vitamin E, o se vailaʻau mamana malosi lea e puipuia ai le fausia o palu gaʻo. Vitamin e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatuina o pathologies cardiovascular.
  2. Omega-3 oona gaʻo, maua i le tele o meaʻai i le suauu, ma maualalo ai le cholesterol.
  3. Vitamin B3 (nicotinic acid) e faʻatele ai le HDL ma faʻaititia le LDL.
  4. Vitamini B12 ma le B6 (folic acid), o lo latou le atoatoa e maua ai mea e manaʻomia muamua mo le atiaʻe o le atherosclerosis ma le maʻi fatu.
  5. Vitamin C e faʻaleleia ai le maualuga o le cholesterol aoga.
  6. O le kesi e le gata e faʻamalosi ai ponaivi, ae fesoasoani foi e faʻaititia le cholesterol.
  7. O le gaioiolosi galue e fesoasoani e aveese le cholesterol mai le tino.

O le faʻaitiitia o le cholesterol e aunoa ma ni fuainumera e le mafai e aunoa ma le faatapulaaina o meaai ia e aofia ai le tele o le cholesterol. O mea nei e masani lava o taumafa faʻatau vave lea o loʻo i ai le tele o gasegase fesuiaiga. O susu ma povi pusi e tumu i gaʻo meaʻai, o la latou faʻaaoga e tatau ona faaitiitia. O le faʻaaogaina o se fuainumera tele o yolks egg, meatisi gaʻo, tui, sausa, sausagesi, mayonnaise e le fautuaina.

O le faʻaaogaina o mea faʻafiafia ma suamalie, e aofia ai le suka, e tatau ona faʻaititia. E tatau ona faʻaaoga sina pata laitiiti, sui i le suauʻu manogi.

Auala e maualalo ai le cholesterol

E faʻafefea ona suia vailaʻau i le maualuga o le cholesterol? E tatau ona e faʻamamafa le meaai i fualaau faisua ma fualaau aina o loʻo aofia ai pectin - o le polysaccharide masani lea e aveesea ai le cholesterol mai le tino.

O se aofaiga tele o pectin o loʻo iai:

O le kapisi paepae e aoga tele, lea e maualalo ai le cholesterol, ma fesoasoani e aveesea mai le tino. E faʻamanuiaina i soʻo se ituaiga: mata, uʻu, piʻo. E aoga foʻi: pele, plum, apples, pear and citrus fruits. Berries: fugalaau, strawberries, fugalaau, gooseberries. E fautuaina e faʻaalu le tele o lanu, lea e aofia ai luteins, carotenoids. O sua suamalie e mafai ona inu i aso uma i totonu o se tioata e aoga.

O le tuʻuina atu o le cholesterol o le a tuʻuina ai le fagalalā, o se atigi maʻa o fatu. E mafai ona avea ma saito, rye, buckwheat, oat, fai i totonu o le gaosiga o falaoamata. O lala o loʻo i ai le tele o vitamini B, fiber dietary. O le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o le lala o le a tuʻuina atu ai le maualuga o le cholesterol ma le toto toto, maua ai le toto maualuga. Ae ui i lea, e le fautuaina mo le faʻaaogaina o faafitauli ma le gastrointestinal tract.

O le isi mea aoga o le garlic. O loʻo aofia ai mea e puipuia ai le faʻavaeina o le toto, ma faʻaleagaina ai le gaosiga o faʻamaʻi pipisi ma faʻaitiitia ai le mamafa. O laʻau e aoga tele le 'ai i le meaʻai, pe i foliga o ni meaʻai, o loʻo tumau ai mea faʻamalolo, ae le fefefe isi i le manogi malosi. Ua saunia le masini e pei ona taua i lalo:

  1. 100 g o le eleele eleni ua sasaaina i le 0.5 l o le vodka.
  2. Faʻaosooso i se nofoaga pogisa mo le 2 vaiaso.
  3. Inu 20-30 pa'ū aʻo lei 'ai, mo le 4-5 masina.

O le suia o aano o manu ma fualaau oona o le ai ai sona aoga aoga i le cholesterol toto. O pi, lentils, soya e sili atu le tamaoaiga o meaʻai e sili atu ona faigofie ona uʻuina e le tino. Afai e faigata i se tagata ona fai e aunoa ma ni aano o manufasi, ona tatau ai lea ona sili ona lelei lona ituaiga o meaʻai, iʻa po o moa.

O iʻa iʻa oona o loʻo i ai omega mea aoga e aoga tele. O talo e fautuaina ina ia faʻavasegaina i fuālaʻau fuālaʻau: olive, faʻafefiloi, sana poo le mata.

O sisi o loʻo maua ai gaʻo faʻatasi ai ma mea aoga. I aso uma e le mafai ona e 'ai e sili atu nai lo le 30 g o lapisi, vao po o pine pine. O fualaʻau, almonds, ma pistachios e aoga foi.

O vaimatua e aofia ai le spirulina, lea e maualalo ai le cholesterol. E mafai ona e suʻe fualaau o loʻo i ai ni sukaafe pe faʻaputu foʻi fualaau mama i meaai.

Taʻaloga taʻavale

Ina ia maualalo le cholesterol, e manaʻomia le gaioiga faaletino. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le maua e tagata taʻavale ni faʻafitauli faapena. E tatau ona e filifilia le taaloga saʻo: aau, taʻavale, tenisi. E fautuaina ia savali atili i luga o le vae, ia filifili se malolo malosi: o taʻavale, sikola, sikoa, taʻaloga taʻavale. Faatasi ai ma le fesoasoani a le gaioiga faaletino, e mafai ona e faʻateleina le gasegase ma aumai le cholesterol i tua masani.

E fautuaina ina ia faʻaumatia ese pauna ma masani leaga. E iloa lelei o le mamafa o le mafuaʻaga autu o le tele o faʻamaʻi. O le tele e mafua ai le maʻisuka, lea e solia ai le metabolism talafeagai. Ma le ulaula ma le ava malosi ei ai le faʻaleagaga o le soifua maloloina.

Ae ui i lea, i nisi tulaga, e le mafai ona tufatufaina fualaau. O le tele o faʻamaʻi faʻasolosolo e mafua ai le faateleina o le cholesterol. I lenei tulaga, e tatau ona togafitia togafiti o maʻi o le thyroid gland, fatugaʻo, ate ma le maʻisuka. O loʻo i ai foʻi faʻafitauli o le kenera lea e maua ai le maualuga o le cholesterol maualuga i lalo o fualaau faasaina.

Fofo faʻapitoa

I le fesili o le a le mea e mafai ona sui ai fuainumera, o vailaʻau masani o le a fesoasoani foi:

  1. Laʻau mamago o le blackberry i le aofaiga o le 1 tbsp. l, sasaa se ipu vai inu. O le vaifofo e tuʻuina atu mo le afa itula ma e ave muamua ao leʻi fafagaina faatolu i le aso.
  2. O se auala lelei e faʻaitiitia ai le cholesterol o le fatu lili. Tipi fatu i se kofe kofe, 0.5 tsp ia mea taitasi. e mafai ona faʻaopopo i soʻo se meaʻai.
  3. O le fugalaau Linden e fesoasoani i le maualalo o le cholesterol, fesoasoani e faʻaititia le mamafa. 1 tsp O fuālaʻau linden e faʻatau 3 taimi i le aso mo le masina.
  4. Tea tiiti e mafai ona avea o se isi mea i fuainumera. O vailaau oona o loʻo aofia ai i totonu o le lauti o loʻo faʻamalosia ai capillaries, faʻaleleia le maualuga o le "lelei" cholesterol, ma faʻaitiitia le faʻavaeina o le "leaga".
  5. O le suauu matala, lea e tatau ona fagu vai, ua saunia lelei lava. 10 puʻu o le keleni e togiina e ala i se lomitusi, tumu i se ipu vai olive, ma faʻamalosi mo le vaiaso.
  6. O le teuteu o le paʻulaʻau paʻu oona e faʻaleleia ai le gaosiga o le pancreatic, gaosiga o le inisalini, ma le faateleina o le maualuga o le potassium. 2 tbsp. l 300 ml o vai inu ua sasaa i totonu o aʻa, mausali 2 itula i totonu o se vevela. O le susu e faamamaina e ave i le 1/3 ipu ao le i fafagaina faatolu i le aso. E le fautuaina le mea e fai mo tagata e maua i le gastritis, maʻi o le manava ma fafine maʻitaga.
  7. E mafai ona e sui ia fuainini ma lemoni ma le kalaka. O se ipu tioata oloo sasaa mai i le sua o le lemoni, e togi mai le 1 kg o le citrus. O le fusi e teuina mo le 3 aso, ma faia i aso taitasi mo le 1 tbsp. l
  8. O fualaau suamalie mamago ua i ai le malosi e faamamaina ai le toto mai le cholesterol sili atu ma faateleina ai le puipuiga a le tino. O le Rosehip e sili atu ona tumau i le vevela.

Faʻaaoga togalaau togafitiga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, matau le fua, aua o le faʻapipiʻiina o le tele o laau totō e mafai ona iai ni aʻafiaga e le manaʻomia.

O le matafaioi o le cholesterol i le tino

O le Cholesterol e malamalama o se mea-gaʻo, o le tele o le mea e gaosia e le ate, intestine, ma e tusa ma le 20% e sau mai meaʻai o manu. O le vaega aupito sili ona taua lea o siama faʻamalosi; o hormones, acids pia, ma le vailaʻau D e le mafai ona faʻapipiʻi e aunoa ma le cholesterol. O le Cholesterol e manaʻomia foi mo le gaioiga masani o le atuatuvale, faʻafefemoni. I fomaʻi mai fafo, e masani ona taʻua o le cholesterol.

O le faʻaaogaina o le cholesterol i le tino e pei ona taʻua i lalo:

  • 17% - mo le galuega o le ate,
  • 15% - mo siama faiʻai,
  • 55% - mo le fausiaina o silasila,
  • 13% - isi sini.

A aunoa ma le cholesterol, o le gastrointestinal activity e le mafai, o le a fesoasoani le vailaau i le gaosia o masima, vai inu. O le fesuiaiga i lona tino i totonu o le tino e aafia ai le tele o faafitauli, o le faaitiitia o le puipuiga, ma le faasolosolo manuia o le soifua lelei.

Ituaiga o Cholesterol

Cholesterol e aofia ai vaega eseese - lipoproteins ma triglycerides. Muamua ua vaevaeina i ni ituaiga:

  • lipoproteins maualalo maualalo - LDL poʻo le cholesterol leaga ("leaga"),
  • maualuga lipoproteins maualuga - HDL poʻo le cholesterol aoga ("lelei").

O le aofaʻi atoa o le cholesterol e masani lava ona fesuisuiaʻi e fuafua i le itupa, o faʻamaumauga o loʻo faʻaalia i le laulau:

CholesterolI alii, mmol / lI fafine, mmol / l
Aofaʻi cholesterol3,5 – 63 – 5,5
LDL2,02 – 4,781,92 – 4,51
HDL0,72 – 1,620,86 – 2,28
Triglycerides0,5 – 20,5 – 1,5

LLL molimula e nofo i luga o puipui o maʻa, ma mafua ai ona vavalalata, faʻafefeteina le pala. HDL e tāua tele, e mafai ona faʻaititia le LDL.

O le matautia o fuainumera

O tulafono i vailaau faafomai ua taua o le "tulaga auro" mo le tuuitiitia o le cholesterol toto. O fualaau faasaina e puipuia ai se enzyme faapitoa e aafia ai le suiga o le muaʻi filifilia o le cholesterol (mevalonate). Ae o le taofia o le vavalolata e aafia ai le na o le cholesterol metabolism. O le fesoʻotaʻiga o lenei vailaau ma le tausiga o le homeostasis i totonu o masini ua uma ona faamaonia, o lona uiga o le aʻafiaga o fuainumera i luga o le tino e le afaina.

Isi mea le lelei o fuainumera:

  • o le manaomia o le inu pea i fualaau faasaina, isi cholesterol o le a toe tu mai,
  • maualuga tau
  • ogaoga o aʻafiaga - vaivaiga o le musika, maso o le muscle necrosis, faaletonu o le mafaufau, faʻaleagaina o le ate, le tele o pito.

O le faʻaaoga umi taimi e faʻaititia ai le lamatiaga o le polyneuropathy. Ole faʻasolosoloina o togafitiga e mafai ona oʻo atu ai ile maualalo o le cholesterol, lea e aʻafia foi i faafitauli ogaoga. Afai e mafai, faatasi ai ma se uiga malie o le atherosclerosis, e tatau ona e suʻeina se isi mea i fuainumera. O loʻo i ai suiga eseese mo fualaau - faʻasoifua maloloina ma le natura.

Auala e maualalo ai le cholesterol

I vailaau, o loʻo i ai se lisi o vailaʻau e mafai ona sui ai fuainumera. E aofia ai fibrates - o faʻavae e faʻavae i luga o le fibroic acid. O fualaau e afaina ai le LDL ma le triglycerides: faʻamalosi, fenofibrate ma isi.

Laʻau faʻamaʻi

Faʻamatalaga masani - e pei ona taʻua e nisi tagata vailaʻau faʻamaʻi.I le togafitiga faafomaʻi, e tele mataupu pe a, faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o meaʻai, na mafai ai ona faʻaitiitia le cholesterol ma tumau i lena tulaga mo se taimi umi.

O le a lelei ona ave na laau:

  • Sage
  • melissa
  • elecampane
  • immortelle
  • aulaʻau
  • manogi
  • fugalaau (lau)
  • hawthorn.

E mafai ona tuʻufaʻatasia e le tasi le isi, sauniuni le seleselega o le seleselega. Faʻamalamalama faʻamaonia, ina ia le afaina ai oe lava, e tatau ona muamua aʻo leʻi togafitia! Ina ia faʻamalosia vaʻa toto ma le fatu, o togafitiga faʻalaʻau e mafai ona aofia ai dogrose, yarrow, plantain, lea e faʻaleleia ai le 'ailaina, e mauʻoa i vailaʻau. E fautuaina e fai se sipuni sipuni o laʻau pe piki se ipu vai inu vai mo le itula, ona inu lea o le 100ml i le aso mo le 1 i le 2 masina.

Cholesterol Products

Faatasi ai ma meaʻai, e tatau ona e suʻeina mea e aofia ai le pectin (o le polysaccharide masani) - o se mea e faʻaitiitia ai le cholesterol. E iai isi vaega, ona o le i ai o le oloa e tatau ona aofia i totonu o le meaai. I soo se tulaga, o le faavae o mea taumafa e tatau ona avea ma fua o laau - fualaau faisua, fualaau aina, masini, lea e faʻamaopoopoina ai le mea e gaosia ai meaʻai, faʻalavelave i le gaioiga o gaʻo ma toxine, ma aveese toxins. O vailaau faʻatoʻaga, minerale ma vitamini i le tuufaatasiga e fesoasoani e puipui puipui o toto toto mai le faaleagaina.

O se faʻataʻitaʻiga o se mea maloloina lelei o apu - afai e te 'aina le 1 fualaau i le aso, o le cholesterol o le a paʻu i le 20% i le 2 masina. Faʻaaoga:

  • fualaau suamalie
  • vine o lingonberry, currant currant,
  • mūmū mūmū, uaina,
  • logo ata
  • kapisi
  • Ierusalemaichokei
  • avoka
  • kāloti
  • turmeric
  • seleli
  • pasili.

Meaʻai i meaai

O le fivatorols (phytosterols) o mea masani ia e masani ona maua i fomaʻi o loʻo i ai i mea taumafa. Latou te saofafai i le sili atu o le inu o gaʻo, aua nei faatagaina le gaogao o le tele o le cholesterol i totonu o le inumaga. I fuainumera, o vailaau o loʻo maua i totonu o ia oloa:

  • o fuālaʻau fuālaʻau, aemaise lava o le sami buckthorn,
  • sana
  • soya
  • nati
  • leki.

Polyphenols

O le Polyphenols o loo i ai i le tele o meaʻai o meaʻai. O nei vailaʻau faʻasolosolo e faʻaleleia le maualuga o le HDL ma e faʻaaogaina e puipuia ai le atherosclerosis. I le tutusa, polyphenols poloka poloka e aunoa ma se totogi e siitia ai le fua o le matua o le tino ma mafua ai le kanesa.

Tele polyphenols i ia ituaiga meaai:

  • lingonberry
  • lanu uliuli
  • vine
  • lanu enaena
  • leki.

Afai e te 'ai pea i taimi uma, o le aotelega o le metabolism, e aofia ai le lipid metabolism, ua faatelevaveina.

Oona gaʻo faʻamalolo

O fomai e taʻua Omega-3 aano o le gaʻo e leai ni mea totino o se suiga masani mo fuainumera, lea e aofia ai i le lipid metabolism ma e mafai ona puʻeina vaega ninii "leaga," laveaʻi i le ate, fesoasoani fesoasoani ma aumai i fafo. Omega-6.9 galue tutusa, ae o la latou galuega e le aoga tele.

Omega-3s e le mafai ona gaosia i totonu o le tino o le tagata; e tatau ona tuʻuina atu i ai meaʻai poo meaʻai. O le tele tele o omega-3 o loʻo maua i iʻa gaosi i le gataifale - o anchovies, salmon, sardines, ma kekerele. Ole Omega-6.9 e mafai ona maua mai meaʻai laau - avocados, nati, fuālaʻau fuālaʻau. Afai e te faʻaaogaina ia oloa i le aofaʻi ua faʻamatalaina e se tagata paleni meaʻai, e mafai ona e faʻaitiitia le mamafa o le tino ma faʻafaigofie le faiga o metabolic.

Faʻatau togafitiga

Afai o le maualuga o le cholesterol na amata ona faʻaalia mai ni mea le lelei, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le togafitiga ma le faʻaaogaina o suavai masani, lea o le a fesoasoani e faamama le toto o lipids, toxins, o le a faʻatagaina oe e maua vave le mamafa o le mamafa i luma o le oona.

E i ai se meaʻai faapitoa o le suamalie i lalo ifo o le cholesterol. E tatau ona e ave le tele o le suavai i aso taitasi pe a uma se taumafataga:

  1. Muamua aso. 70 g seleri, 130 g kalama.
  2. Lua aso. 70 g o le suka, 100 g o karaati, 70 g kukama.
  3. Aso Tolu 70 g o le apu, 70 go seleni, 130 g o karaati.
  4. Fa aso. 130 g kalama, 50 g kapisi.
  5. Lima lona lima. 130 g o moli.

O le mea e leaga ai, o le teenaina o vailaʻau faʻasaina e le faʻamaoniaina i taimi uma. O meaai e faʻaitiitia ai le cholesterol e 10 - 20%, ae mo le tele o gasegase e le lava lea. E le mafai ona e taofia le ave o fualaau oona ma le atherosclerosis maualuga, pe a maeʻa se fatu fatu, taia - o mea uma e faia mo ia tagata gasegase e tatau ona faia ma le faʻatagaga a se fomaʻi.

O mataupu faavae o meaʻai lelei

O le taumafataga o se laasaga taua i le togafitia o le maualuga o le cholesterol i le fale. Meaʻai maloloina e faʻaalia ai se lisi paleni, tuʻuina atu i le tino le vitamini tatau, minerale, tausia o paleni o protein, gaʻo, gaʻo.

O mataupu faavae o se taumafataga tatau:

  • Faʻasologa o mea taumafa 5-6 taimi / aso i ni vaega laiti (100-200 g). E fautuaina le tusiina o se pulega e leai se sili atu i le 4 itula e alu i le va o taumafataga. I le taimi lava e tasi, o le malosi o le eletise o ipu e tatau ona tumau i le tulaga o manaoga masani o le tino.
  • I le taimi o le lua o le taeao, 'ai i le aoauli, e fautuaina e' ai fua, fuālaʻau fou. Aʻo leʻio alu i le moega, fua o susu susu.
  • O oloa e kuka, fuʻu, tao e aunoa ma le fausiaina o se uila, uʻu.
  • Laʻau-fried, loloto-fried, ulaula oloa e le aofia ai. E le oi ai ni vitamini, minerale, ae o loʻo i ai tino oona, gaʻo, faʻavaivaia o faʻafitauli faʻaleagaina, faʻaleagaina le tulaga o toto toto.
  • O tagata e maua i faʻamaʻi o le cardiovascular system e le fautuaina e faʻaaogā kuka kuka, suamalie, mea vevela. O loʻo i ai se vaega itiiti o mea aoga, ma le tele o masima, vailaʻau, faʻavaitau e masani ona tupu i le faʻateleina o le toto, fulafula, faateleina le atuatuvale i le loto, ma leaga ai le tino atoa.

E le gata i le mulimuli i se taumafataga, e tatau ona e faʻaleleia le lelei o le suavai. I le faaopoopo atu i lauti, sua sua, compotes, e fautuaina e inu 1.5-2 lita o vai masani i aso taitasi. E le mafai ona e inuina le aofaiga atoa i le taimi e tasi. Inu le vai i le va o ni meaʻai po o le 30-40 minute aʻo leʻi 'ai. E aoga tele le amataina o le aso i le inuina o se ipu vai i luga o se manava gaogao.

Meaʻai maloloina

O oloa e leai ni fua e fesoasoani i le maualalo o le cholesterol e aunoa ma ni fuainumera. O loʻo aofia ai vailaau e fesoasoani i le faʻavasegaina o le gasegase o le lipid, aveese le lipoproteins e maualalo le maualalo - LDL, faʻateleina le aoga tele - HDL, faʻaleleia vaʻa toto, faʻaitiitia le atherosclerosis.

O le mulimuli i se taumafataga e fesoasoani e maualalo ai le cholesterol mai le 2 i le 19% ile 1-2 masina:

  • Oatmeal (15%) o se punavai taua o fiva soluble, beta-glucan. Faʻamataʻu le gaosiga o le pulu i le ate, fesoasoani i le tino e faʻafefete gaʻo, aumai i fafo. E le faʻateleina le faʻamanuiaina o le aoga HDL. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, faʻamautuina le toto maualuga. E saogalemu le Hercules mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, talu ai e toetoe lava a leai se maso ma e le mafua ai le maualuga o le kulūkose.
  • O le lala (7-15%) e mauoa i filo o meaʻai, faʻaleleia le galuega o le intestinal, toe faʻaleleia lona microflora, o meaʻai e sili atu ona faigofie ona eli. E le gata i lea, o mea gaioiolosi e aveesea ai toxins, lipoproteins maualalo maualalo toxins mai le tino. Paʻu e mafai ona 'aina faʻatasi pe faʻaopoopoina i vasega autu. E tatau ona fufuluina ile vai, a leai o le a leai se aoga mai le taumafa. O gaosiga faatagaina i aso taitasi e 30 g.
  • Barley (7%) e aofia ai le phosphorus, protein, gaʻo. Faʻamāina le manava, inumaga mai toxins, toxins, faʻaleleia le gasegase, galuega a le loto, faiʻai. O se vailaau mamana malosi lea e maualalo ai le cholesterol atoa.
  • Walnuts, pistachios, almonds (10%) e aofia ai gaʻo gaʻo, suauu, fualaʻau fualaau, gaʻo. Faʻaititia le aofaʻi o triglycerides, lipoproteins maualalo, faʻamautuina le toto maualuga, puipuia le mumū o puipui puipui. O fualaau aina e maualuga i calories, o lea la e le sili atu i le 15-25 g.
  • Laʻau mumu, lanu violisi (18%) e mauʻoa i polyphenols, lea e faaosofia ai le gaosia o le cholesterol lelei. Latou te avea ma faavae o le taumafataga.
  • Legumes (10%) - o se punavai o le filo e mafai ona solu ma e le mafai ona folasia, polotini. Faʻamaʻosaʻo le faʻamalosi, ma faʻaitiitia ai le numera o lipoproteins matautia.
  • Fua (15%) - tamaoaiga i le pectin, aemaise o fualaau suamalie. Latou te aveesea toxins, toxins, lalo ifo o le cholesterol, ma puipuia ai mai le gauai atu e ala i le tootoo laitiiti. E sili ona aoga: laulaʻau lanumeamata, avocados, vine mama, rimoni, plums, kiwi.
  • Garlic (10-15%) - o se tino moni masani, antiseptic. Faʻaleagaina meaola faʻapitoa, faʻasaʻo le mumu o puipui lapisi, faʻamaeʻa ipu o atherosclerotic plate, faʻaititia le cholesterol. O keke e mafai ona 'aina faʻatasi mo 2-3 fasi pepa / aso, poʻo le faʻaaoga togafitiga faʻavae ua saunia i luga o lona faʻavae.
  • Laʻau o le suauu: olive, sana (17%) - puipuia o toto toto mai totola o le cholesterol, o le fausiaina o pupuni toto. Vai fualaʻau - o se puipuiga lelei o le maʻi cardiovascular, atherosclerosis.
  • Fualaau oona (8-14%) - o se vailaʻau o vailaʻau gaʻo, suauu, oleic acid. O vaomatua e faʻamamaina ai le iniseti, faʻalavelave i le faʻafefe o le cholesterol, faʻaitiitia le viscosity toto, faʻaitiitia le toto maualuga. Fatu, suauu e faaopoopo i salata, meaʻai autu poʻo le faʻapalaina ese. E mafai ona e faia se teuteuga.
  • O le sukalati pogisa faalenatura (2-5%) e aofia ai mea eseese, o le tele o ia mea o koko koko. O le tele o fib, o le polotini e gaogao. O le sukalati lanumoana e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol leaga, faʻaititia ai le tele o le soifua maloloina. E mafai ona e 'ai i aso uma, ae le silia 30 g.
  • Sea sea sea: salmon, salmon, salmon pin (20%) - o se puna o omega-3, -6 acid. E le maua e le tino nei mea, ae e tatau ona galue. O le suauu gaʻo e puipuia ai le atherosclerosis, faʻaitiitia ai le LDL, faʻateleina le HDL, ma faʻamaonia le metabolism. O iʻa iʻa e mafai ona 'ai i aso uma, pe 3-4 taimi / vaiaso, e le itiiti. E mafai ona sui ia ipu iʻa i le suāuʻu iʻa. E ave faʻasolosolo aso taʻitasi i le 3-6 vaega. O le tasi capsule e tusa ma le 500 mg o le suāuʻu iʻa.
  • Soya (15%) o se punavai o se mea totino tulaga ese - genistin, lea e faʻamaopoopo ai le gaʻo gaʻo. Ina ia maualalo le cholesterol e aunoa ma ni vailaʻau, e lava le 'ai e 25 g o le soya i aso uma.
  • Greens (19%) - o se punavai o le lutein, filo o meaʻai, carotenoids. O nei mea e faʻaitiitia ai le maualuga o le triglycerides, o vaega ninii ma le maualalo, faaleleia atili le toto, ma faaitiitia le aʻafiaga o le maʻi cardiovascular.

Aiseā e faʻasinoina ai faʻamau

Tulafono - o se vaega o fualaau oona e ulu i totonu o le tino, poloka le galuega o enzymes i le ate, e nafa ma le gaosiga o le cholesterol. I lenei auala, o le faaitiitia o le aofaiga o le "leaga" cholesterol i le toto ua ausia. E tele ituaiga o fuainumera, o le malosi sili ona malosi o le atorvastatin ma rosuvastatin.

O tulafono ua faatonuina i le maualalo o le cholesterol aemaise lava e taofia ai faamai o le cardiovascular system. A faʻapipiʻi se mea i totonu o le tino i ni aofaiga tele, o pepa e faʻapipiʻi i luga o puipui o le toto toto, atigi. Latou te faalavelaveina le tafe masani o le toto. I le tele o tulaga, o se tasi o mafuaʻaga na mafua ai le fatu o le fatu o atherosclerotic plate - cholesterol deposits.

E saogalemu la latou faʻaoga?

Fomaʻi, tali i le fesili pe mafai ona faʻaaogaina statins i le maualuga o le cholesterol, tali i le ioe. Talu ai nei, e ui i lea, o le tele ma le tele o tagata tomai faapitoa o loʻo faʻamalosia tagata maʻi e faia e aunoa ma se fualaau faʻamalosi faʻamalosi. O le mea moni, e mafai lenei mea pe afai o le faateleina o le cholesterol e sili atu nai lo le masani, ina ia leai se taufaamatau matautia i le soifua maloloina ma e sili atu foi i le ola.

O tagata maʻi e seasea ona oi le falemaʻi e faitioina le maualuga o le cholesterol, e leai ni faʻamaoniga eseese mo lenei faʻalavelave. E masani lava ona latou o mai mo se toto atoa. O lenei mea e faʻamaonia ai le manaʻomia mo taimi masani e asiasi ai ile falemaʻi, pasia suega.

Aisea e aoga ai le taumafai e tuu i lalo le cholesterol e aunoa ma ni statins? O se tasi o mafuaʻaga o aʻafiaga e ono aʻafia ai le faʻaaogaina o nei vailaʻau, pei o isi fualaau. O aʻafiaga e seasea, ae o loʻo i ai pea se lamatiaga o lo latou tupu. O le tele o taimi, latou te faia se foliga o se tali mai le faʻaogaina o le tino - gaioiga, vomia, tiga o le manava. O nisi ua maitauina le atuatuvale, o le mamafa o le mamafa.

O isi vaega o tagata ua solia i le aveina o fuainumera. O nei mea e aofia ai le maʻitaga, lapating women, faapea foi i latou o loʻo maua i le gasegase o le ate, aemaise lava i le taimi o faʻasalaga. O tulafono e galue i le galuega a lenei tino, e taofia ai le gaosiga o nisi o enzymes o iai. Afai ei ai se mea e le lelei i le ate, o le faʻaaogaina o nei fualaau faasaina e faasaina.

Ma o le faaitiitia foi o le cholesterol e aunoa ma ni fuainumera ua fuafua ona o le mafai ona suia le toto e aunoa ma fualaau faasaina. I se isi faaupuga, afai e mafai ona e faia e aunoa ma le faaaogaina o vailaʻau faʻamalosi, ona sili atu lea ona e faʻaaogaina lenei avanoa. E le gata i lea, o le mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani e le gata ina faʻamaonia ai le aofaʻi o le cholesterol, ae e iai foi se aoga aoga i le galuega a le tele o totoga i totonu.

E i ai se isi mea e fai?

O auala autu e faʻafaigofieina ai le cholesterol o meaai, tuʻuina atu o masani leaga, gaoioiga faaletino, le faʻaogaina o isi fua. O nei metotia e manaʻomia ona faʻaaogaina lautele, o le a iloiloina i latou taitoatasi i lalo.

O le fetuunaiga o mea taumafa e taua tele i le faʻamautuina o tulaga o le cholesterol. E oo lava i togafitiga faafomaʻi e le o taʻua lelei e aunoa ma le oti. O lona natura o loʻo taoto i le teenaina o oloa o loʻo i ai le meatotino o le siitia o le cholesterol pe a 'ai meaai o le cholesterol-lowering.

O le tino e afaina ai le tele o le "leaga" cholesterol, o le mea lea, o le teena atoatoa o meaʻai gaʻo e manaʻomia. E aofia ai:

  • gaʻo gaʻo, iʻa,
  • mayonnaise, isi sauʻai, fuga o fuamoa,
  • falaoamata, falaoamata, suamalie,
  • faʻasalaga,
  • oloa gaosi susu ma se pasene maualuga o le gaʻo gaʻo (sili atu ma le 5%).

Ma e taua foi le filifilia o le auala sao o le vevelaina o togafitiga o meaai. E mafai ona kuka kuka, kuka, tao tao. O le faʻaaogaina o le suāuʻu i le taimi o kuka e tatau ona laʻititi, e fautuaina e lafoai atoa. E mafai ona e filifilia filifiliga e kukaina ai e pei o le asu, gaosia - latou te le manaʻomia le suauu. O meaai e tatau ona masani, i ni vaega laiti.

Aveesea o masani leaga

O amioga le lelei ma le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol o mea e le tutusa. O se tasi oi latou o ulaula. Faatasi ai ma le tapaa, toxins, tino o le tino, e aʻafia ai le faʻaogaina o mea uma i totonu, ulufale i le tino o le tagata. O le fatu ma toto toto e afaina tele.

Faʻasaga i tua o le ulaula ma le i ai o cholesterol faʻamaʻi i le tino, o le malosi o le faʻavaeina o atherosclerotic plates e amata. E mafua lenei mea i le meatotino o le nicotine e faʻagesegese ai le metabolism - o enzymes uma e tatau ona vave faʻaaogaina, e aofia ai le cholesterol, ua tuai mo se taimi umi. O le iʻuga, o loʻo i ai a latou tupe teu.

O le isi amioga leaga o le faʻaleagaina o le ava. O nisi o tagata talitonu o le talitonuga o aoga o se vaega itiiti o agaga e faafitia ai lenei mea moni. O le mea moni, ua lapatai fomaʻi e le inu ona o le afaina o le aveina i le maualuga o le cholesterol e sili atu i le manuia.

Faʻasaina le inu ava malosi i le ava malosi, beer, champagne. Ma e matautia foi le faʻaaogaina o le taugofie, maualalo o le ava malosi. I le faʻaopoopoga i le faʻaleleia o le gaosiga o enzymes leaga, e aʻafia ai le aʻafia o le toto, gaioiga o le fatu, ma le soifua manuia lautele.

Ma o masaniga foi o meaai e aofia i masaniga leaga. O mea sese i mea taumafa e mafai ona tele, o le tele o mea e masani ai, o le faʻaaogaina o mea inu vevela, meaʻai talafeagai, meaʻai vave, soʻo se meaʻai.

Fualaau faʻapitoa

I lalo ifo o le cholesterol e aunoa ma ni fuainumera, e fautuaina e faʻaaoga isi metotia o togafitiga.E mafai ona latou faʻaleleia se taumafataga maloloina, gaoioiga faʻaletino ina ia faʻavaveina le faʻaumatiaina o le cholesterol lamatia mai le tino. I le amataga o le latou faʻaaogaina, e tatau ona e mautinoa e leai se faʻafitauli faʻafuaseʻi i vaega o loʻo faia ai fua.

Mo le faʻaaogaina o kulimi e faʻavae i luga o le linden, e tatau ona e saunia i le vaitaimi ole vaitau (pito o Me - amataga o Iuni). Ua vevela fugalaau, eleele i se kofe kofe pe gaosia i totonu o se mea e gaosia. I le sauniuniga o togafitiga faʻaleaganuʻu, faʻaaogaina le palapala i le ituaiga o le paʻu.

Linden e ave i le afa itula ao le i faia taumafataga, tolu taimi i le aso mo se sipuni sipuni. Ua fufulu le elefue i se vai itiiti. O le umi o le faʻaaogaina o le linden o se masina, ona faia ai lea o se lua vaiaso malolo, a maeʻa ona toe faia le vasega.

Taʻu i le lemon

Laʻau - o se natura masani, ei ai lona malosiaga malosi e faʻaitiitia ai le cholesterol, faʻavave le aveeseina o gaʻo leaga mai le tino. Lemoni o se faleteuoloa o vitamini aoga, o minerale o loʻo i ai se malosiaga faʻamalosia lautele. E faavae i nei mea e lua, ua saunia se paluga mo le faʻaaogaina i aso taitasi.

E sili atu ona faigofie le saunia o le faʻafefiloi ma se pito. Ina ia faia lenei mea, ave le 1 kilokalama o lemoni, faʻapala le sua. Ona matou faamamaina lea o le 200 g o kelele, olo i se tulaga o le uila, fefiloi ma le sua o le tipolo. Alu e tuʻu i se ipu ipu vai mo le 3 aso. Fai se paluga o le 1 tbsp. l o se faʻafefiloi lea e solo i se ipu vai i le vevela o le potu. Na te faia lenei mea i le taeao, i luga o se manava gaogao, e mafai ona e 'aina le taeao i le afa itula.

I totonu o falemaʻi, e mafai ona e faʻatauina ni pili e saunia mai i laau aoga e aoga mo le tuʻuina atu o le cholesterol. E mafai foi ona e seleseleina oe lava ia. O meatotino o laau totō e pei o le hawthorn, horsetail, yarrow, arnica, o le St. John's wort, mistletoe e sili ona talisapaia. I luga o se tioata o le kuka vai ia 'ai le 1 tbsp. l o mea faʻafefiloi o soʻo se tasi o nei meaʻai e faʻanofoina, inu i totonu o le tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o le hawthorn, e mafai ona e faʻaaoga uma vine ma fugalaau totō. E aoina, mago, teuina i se mea pogisa. Mo le kukaina, ave 1 tbsp. l fugalaau po o le numera tutusa o vine, paʻu i totonu o se ipu vai inu. E inu le vai mo le afa itula, ona matou faamama ma inu.

O le mea lea, afai e maualuga le maualuga o le cholesterol i le toto, ae le taua, e mafai ona tufatufa fualaau i fuainumera. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai, taʻalo i taaloga, tuʻuina atu masani leaga, faʻaaoga togafitiga faʻatera.

Maualuga taumafa cholesterol

20% o le cholesterol e faʻaaogaina i meaai. O loʻo i ai meaʻai e aofia ai le tele o le suauu, gaʻo manu, suauu gaʻo. E le o vavaeeseina, e manatu e faigata ona eli e tusa lava pe o se tino maloloina o le tino:

  • Soʻo se ituaiga o meaʻai, gaʻo gaʻo i totonu o mea oona oona, o enzymes o loʻo i ai muamua. O le faʻaaogaina pea e mafua ai le faateleina o le cholesterol atoa, e faʻaosofia ai le gaosiga o le sterol e le ate, lea e oʻo atu ai i le hypercholesterolemia masani.
  • Meaʻai aano o manu fasi: sola, sausage, sausage. E aofia ai le cholesterol, faʻaleleia atili o le vevela, faʻasao, tele masima. Faʻalavelave faʻaleagaina, faʻaitiitia le toto totoʻa, faʻavevesi le metabolism, mafua ai le faaputuputu o gaʻo.
  • Seafood: laumei, lapisi, caviar, moa. O nei meaai e aofia ai le tele o cholesterol, omega-3 acids, -6 e le o. O le mea lea, faatasi ai ma se maualuga maualuga o le cholesterol i le tino, e le aofia ai i latou mai le taumafataga.
  • Pulu tao, mea faʻafiafia, suamalie. O le tele oi latou o gase, pama, popo, o loʻo aʻafia ai le galuega o le cardiovascular system.

Ae ui i lea, e le mafai foi ona faʻaaoga atoa le taumafa o le cholesterol. O meaola o manu, o gaʻo tumu e tatau ona ulu i totonu o le tino mai fafo, a le o lea o le ate o le a faʻaleleia ai lona faʻaagaga o lona faʻaleleia galuega.

Limited, 2-3 taimi / vaiaso e fautuaina e faʻaaoga:

  • susu, susu susu susu ma se vaega itiiti o le gaʻo,
  • manu felelei, vela,
  • pasta
  • palu pateta.

Faataʻitaʻiga o le lisi

Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga o le taumafataga, e fautuaina e fai le 'aiga o le taeao,' aiga o le aoauli, 'aiga i le taimi e tasi, manatua e uiga i meaʻai. O lenei mea o le a faʻaleleia atili ai le gaʻo, ate.

E tele filifiliga mo le fatuina o se lisi. E mafai ona e filifilia se polotini poʻo se meaʻai i le taeao. Ae sili atu le tuʻufaʻatasia o latou. O lenei mea o le a lagolagoina ai le ola maloloina o le tino, leo, lelei uiga.

  • Breakfast - fatu o saito atoa (buckwheat, hercules, millet, bulgur). Semolina, araisa paepae e sili atu ona lelei e le 'ai aʻo mulimuli i se meaʻai. Latou te maualuga le kalori, e iai ni fiva laiti. O kulupu atoa e faʻafefiloi lelei ma fualaau faisua fou po o fualaau suamalie.
  • Lunch - nati, fualaau mamago.
  • Taumafa - suamalie fualaʻau, fasi tila o manu ma pipi, lauti lanumeamata.
  • Snack - o se meaʻai e tatau ona maualalo-kalori. O yogurt talafeagai, soga ma laau, tamato, sisi.
  • Taumafa - kusi falaoamata, fuamoa fuamoa ma le susu susu susu, fuʻuina pe taoina fualaau faisua.

  • Breakfast - protein omelet, yogurt, cheese cheese, tea lanu meamata.
  • Taʻaloga - salati fua.
  • Taumafa - soup, soupeti soupuni, borsch ma le aano o aano o manufasi, suamalie fualaʻau, sua.
  • Snack - koko faatasi ma fusi, kefir i falaoa, toast with kefir.
  • Taumafa - fou, kuka, fufuluina fualaʻau ma iʻa.

E fautuaina e amata le taeao i se ipu vai mama, aʻo le i alu i le moega, inu se ipu tioata o le palafiti. O lenei mea o le a fesoasoani i le faatumauina o le paleni vai-masima, le vaega o meaʻai.

Fuafuaga puipui

E talitonuina o le gaioiga faaletino, teenaina o masani leaga, o le faʻavaeina o le tino e fesoasoani e faʻaitiitia ai le cholesterol e 10-20%, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o fatu cardiovascular, atherosclerosis e 40%.

O le mafuaʻaga lea e manaʻomia ai e tagata o loʻo i ai se olaga ola e sui ai. Mo le faʻaleleia atili o le metabolism, puipuia ma faʻaitiitia le cholesterol, ua lava le na o sina siʻitiaga o le tino: mafanafana i le taeao, savali, aau, moli, savavali i Nordic.

O le taua tele o taimi talafeagai o togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • maualuga le toto maualuga
  • soʻo se ituaiga o maʻisuka
  • maʻi faʻamaʻi
  • faaletonu o mea tau lemoni,
  • fatuga o le fatu ma le ate.

O faʻamaʻi faʻamaʻi tumau e mafua ai le le lelei o lipid metabolism, faʻaleagaina ai le toto, toto toto, ma le fatu. O le maualuga o le lipoproteins o le maualalo e amata ona nofo i luga o puipui lapoa, ma fausia ai ni atherosclerotic plate.

E le mafai ona iloa se faateleina le maualuga o le cholesterol e ala i faaaliga mai fafo. E mafai ona faia lenei mea i le naʻo le suʻeina o se suʻega toto - o se lipine lipid. E fautuaina e fai:

  • 5 tausaga uma - i alii, tamaitai i le mavae ai o le 25 tausaga,
  • 2-3 2-3 tausaga - faatasi ai ma aʻafiaga o loʻo i ai nei (ulaula, maʻi le tino, faʻamaʻi masani),
  • 6-12 masina uma - i tagata matutua, faʻapea foi i latou o loʻo i ai se faʻasologa o le gasegase i le hypercholesterolemia.

Ole maualuga ole cholesterol maualuga e le afaina pe afai e iloa ile taimi. E masani lava, i nai mea sese o faailoga, ua lava le mulimuli i se taumafataga o le 2-3 masina, faʻaaoga togafitiga faʻasolosolo, suia le ala o le olaga ina ia mafai ai ona toe faʻafoʻi tulaga taua i le masani.

Tusi

  1. Uhn Staff. Auala e Faʻaititia ai le Cholesterol e aunoa ma le Faʻataʻi Fomaʻi poʻo le Suiga foi o Au Meaʻai, 2018
  2. Mark Hyman, MD. Fautuaga e Fitu e Faʻasaʻo ai lau Cholesterol e aunoa ma le Faʻamaʻi, 2011
  3. Matthew Thorpe, MD, PhD. 10 Auala Masani ile Lalo o Lau Cholesterol Levels, 2017

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Tuua Lau Faamatalaga