Le faʻasaʻoina o fualaau ole maʻisuka

Glidiab o se vailaʻau oona, o loʻo faasino i le lua faʻateleina o le sulfonylurea. E fautuaina mo togafitiga o le faʻamaʻi lona lua o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma se taumafataga maloloina ma le gaioiga faaletino.

O se vailaʻau fesoasoani e faʻaititia ai le suka toto ma faʻamautuina ai i le tulaga maualuga. I le faaopoopo atu i ai, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e maua ai se faʻaopoopoga o le lelei o taumafa taumafa i se tulaga o loʻo maualuga ai le maʻisuka pe sili atu.

E mafai ona e faʻatau togafitiga i le fale talavai poʻo le kiosiki. O le tau o se fualaau faasaina e eseese mai le 130 i le 200 ruble, ma e faalagolago i le aofaiga o mea aoga i totonu o fualaau. Glidiab 80 ma le 30 mg o loʻo faʻatau atu.

E tatau ona mafaufau pe o le a le faʻamaʻiina ma itu aʻafiaga o fualaau faasaina, ma pe faʻapefea ona saʻo? O a iloiloga i luga o Glidiab, ma o le a le tala a tagata maʻisuka?

Le mataupu faavae o le fualaau faasaina

O le fualaau mo le togafitiga o le "suamalie" faʻamaʻi o le ituaiga lona lua o loʻo maua i le pepa laulau, o le mea autu o loʻo galue malosi i le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia. O le tuufaatasiga o laupepa e aofia ai vaega faaopoopo - microcrystalline cellulose, magnesium stearate ma isi mea.

O le faapuupuuga "MV", o lo o maua i le igoa o le vailaau faasaina, e tu mo le toe faaleleia o le faasao. O faʻamatalaga a fomaʻi o loʻo fai mai o lenei faʻatagaga e mafai ai e oe ona ave fualaau faasaina i lea aso ma lea aso.

O le mea taua i le taimi o le absorption fesoasoani e faaosofia ai le gaioiga o le glycogen synthetase muscle ma le gaosia o le insulin i le tino. E le gata i lea, o le vaega autū e iloa ai le gaioiga o le inisalini o le suka, ma mafua ai le faʻalauteleina o le lagona i le maualuga o le cellular.

O le itiiti ifo o le taua o le mea lea o fesoasoani a le Glidiab e faʻaitiitia ai le va i le va o le faʻaaogaina o meaai ma le amataga o le gaosiga o le inisalini. O le faʻamatalaga i le meafaigaluega e taʻu mai ai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e maualalo ai le tumutumu o le tulaga o le hyperglycemic, aʻo iai le toe faʻaleleia o le amataga o le gaosiga o le hormones.

O mea uma o loʻo taʻua i luga ua i ai se aafiaga tuusao i le gaosiga o le gaʻo ma le microcirculation. O le faʻaaogaina o le vailaʻau o Glidiab e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe atherosclerotic suiga i totonu o toto toto.

Talu ai ona o mea taua o le tui, o le tasi mea i aso taʻitasi e faʻamaonia ai le faʻamalosia lelei o togafitiga o le mea galue i plasma mo le 24 itula.

Contraindications ma aʻafiaga itu

I luga o le Glidiab MV, o faatonuga mo le faʻaaogaina o le fualaau faasaina ei ai se lisi manino o faʻamaʻiloga e faʻamaonia ai le le taliaina o fualaau faasaina i nisi tulaga.

E le mafai ona e ave fualaau mo le togafitiga o se maʻi o le maʻisuka ituaiga 1, ma se maʻi suka poo se hyperosmola coma, pe afai o se talaaga o paresi gastric, faʻalavelave o le manava, faʻapea foʻi ma tuʻutuʻuga e ogatasi ma le atinaʻeina o le hypoglycemia.

E le gata i lea, o Glidiab MB e solia i mataupu nei: le faapalepale i le fualaau faasaina atoa poo ona vaega, o manua ogaoga, gasegase pisipisia, gase o le ate ma le gaioiga, le taimi o le gaioiga ma le taimi o le susu.

O vailaʻau Glidiab e mafai ona faʻaosoosoina ai mea leaga nei o le tino:

  • Faʻafitauli i le cardiovascular and circulatory system: leukopenia, anemia.
  • Tulaga o le hypoglycemic (o le faʻaitiitia o le suka i le toto suka), faʻalauteleina o le 'ai, vaivaiga, faʻafefe, le faʻafefe, afu, vevela ma le vevela.
  • O le faʻafitauli o le maʻi, leai se mafuaʻaga o le faʻaleagaina ma le osofaʻiga, faʻalavelaveina o tali.
  • Tremor of the extremities, state convulsive, muscle ma tiga faʻatasi, faʻalavelave faʻaalia, vave vave le fatu.
  • Faʻaleagaina o le mea oona ma gastrointestinal tract.
  • O se faʻalavelave faʻafefe i faʻamatalaga o le paʻu - mumu o le paʻu, vevela, urticaria, lagona mu.

Faʻatasi ai ma le sologa lelei, o le atinaʻeina o se faʻafitauli maualuga o le hypoglycemic, lea e mafai ona oʻo atu ai i le maʻi suka, e le faʻasaina.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o laupepa

O le faʻamatalaga o le vailaʻau o Glidiab MB o loʻo faʻamaonia ai le fautuaina o le vailaʻau mo le togafitiga o le maʻisuka faʻatasi ma le gaioiga sili ona lelei.

I le avea ai o se tulafono, o se vailaau e masani ona avea o le pau lea o auala e maualalo ai le suka o le toto. E na o tulaga tulaga ese lava e mafai ona fautuaina i le togafitiga faʻaleagaina o le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma sauniuniga mai le vaega teleuanide.

O le vailaau o le vailaau faʻasaina ua faʻataʻitaʻiina e faʻavae i luga o faʻamatalaga o le suka i totonu o le manava gaogao, faapea foi ma le lua itula pe a uma le taumafataga.

I luga o Glidiab, o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo maua ai faʻamatalaga nei:

  1. E fautuaina laulau e tasi e tasi i le aso, o le taimi sili ona lelei o le taeao ao leʻi 'ai.
  2. I le averesi, o le fua i aso taitasi e 80 mg, e aofia ai mo tagata matutua (sili atu i le 65).
  3. Afai e le lava le togafiti togafitiga, e mafai ona faʻateleina le siʻitia o le fua i se vaitaimi o le 14 aso.
  4. Ole fua pito i maualuga i aso taitasi e le silia ma le 320 mg.

Afai o le tagata maʻi e faʻaleagaina le ate ma le fatu fatu, ona le manaʻomia lea o le fetuunaiga o le vailaʻau Glidiab MV.

O le tau o le fualaau faasaina, pe a fai o le voluma o le vailaau e 80 mg (60 pusa i le pusa) e 134 rubles. O le tau o le 60 pusa i se fua o le 30 mg o le 130 rubles. Glidiab MB e sili atu le taugata, o le tau e mo le 60 pcs. 80 mg taʻitasi e 185 rubles.

Analogues o fualaau faasaina

I nisi o tulaga, e le fautuaina Glidiab e faʻamaonia ona o le i ai o faʻasagaga, o le maualuga o le faʻafitauli mai le faʻalavelave tutotonu ma le polokalama cardiovascular.

O le sui o le vailaʻau faʻatasi ma se tasi o vailaʻau e tatau ona faia e le fomaʻi, leai se isi mea.

Sei o tatou mafaufau i mea e sili ona lelei ile auiliiliga:

  • Formetin o se fualaau faasaina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 pe a le atoatoa le aoga o togafitiga. E masani ona fautuaina i le tuufaatasiga ma fualaau faasaina o le sulfonylurea.
  • o loʻo i ai le mea autu autu o le glibenclamide, o le sulfonylurea. O le vailaʻau e faʻateleina ai le gaosiga o le inisalini, e maua ai le insulin-faʻalavelave o le kulukose.
  • Glibenclamide ua faʻamaonia mo le ituaiga lona lua o le maʻisuka, pe a le mafai ona toe totogi mo maʻi e ala i taumafa ma taʻaloga. O le vailaau ua faatonuina e faavae i luga o faailoga o le suka, e mafai ona ese mai le 2.5 i le 15 mg. Faʻateleina le faʻaaoga i le tele o taimi i le aso.
  • Amaryl - o se sui o le hypoglycemic, ua faatonuina mo le togafitiga o le ituaiga lona lua o le maʻi e na o le pau lava lea o fualaau faasaina poo le tuufaatasi ma le inisalini poo le metformin. I le avea ai o se tulafono, o togafitiga ma lenei fualaau faasaina e faia mo se taimi umi.

O le fualaau oona Glidiab ma analogues e sili ona aoga i le togafitiga o le "suamalie" faʻamaʻi. Ae ui i lea, faatasi ai ma se meatotino lelei, ei ai a latou faʻailoga ma aʻafiaga itu. O le mea lea, o le tofiga e tatau ona faia na o se fomaʻi.

O le aveina o fualaau fesoasoani e fesoasoani i le tino e faʻaitiitia ai le kulūkose ma faʻamalosia i latou i le tulaga manaomia. Ae, ina ia faʻaleleia atili le lelei o le faʻaaogaina o fualaau oona, e tatau i le tagata gasegase ona tausisi i se meaʻai ma faamalositino ina ia faʻalauteleina ai le lagona lelei ole masini mumu i le kulukose.

O le a sou manatu i lenei mea? O a fualaau na faʻamatalaina e lau fomaʻi, ma o le a se mea e mafai ona e faʻamatala mai ai mai le tulaga o ou lava aafiaga?

1 papalama e aofia ai le 80 mg gliclazide. E faaopoopo atu i ai: sua suka susu, masini suauu masini, cellulose microcrystalline, hydroxypropyl methyl cellulose, sosolo pateta, kulimi koko sate sodium, steameta magnesium.

1 le papalama o le MB (faʻafouina le faʻamalolo) e aofia ai le 30 mg gliclazide. E le gata i lea: hydroxypropyl methylcellulose, aerosil, cellulose microcrystalline, magnesium stearate.

O le maʻisuka ituaiga o le gasegase o le maʻisuka

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

I tagata maʻi na maua i le maʻisuka e 41-50 tausaga, o lenei tulaga mataʻutia ua faavaeina i le 11.3% o mataupu, ma i le 51-60 tausaga le matua - i le 39.7% o mataupu. E le gata i lea, e mafai ona maitauina o tagata maʻi suka na ma matauina, e 16 na faʻaalia ai suiga o le cricatal electrocardiographic ina ua maeʻa le faʻaogaina o le myocardial, ma e leai se faʻaaliga o le angina pectoris i le talafaasolopito o tagata gasegase. E tusa ma le 27 tagata gasegase na maua i le maʻisuka faʻatasi ai ma le maʻisuka, o faʻamaumauga o le olaga nei na matou tuuina atu i luga, e leai se tiga mo le faʻaleagaina o le myocardial na maitauina i le 5 gasegase.

I le taimi nei, o loʻo togafitia lelei e le au togafitiga o le maʻisuka ituaiga o le gasegase o le maʻisuka, muamua na maua i tagata gasegase i le taimi o le faʻaleagaina o le myocardial. I nisi o nei tulaga, o le glycosuria ma le hyperglycemia e tele pe itiiti foi le faifai pea, e manaʻomia e le au gasegase le faʻamalositino ma fualaau faasaina o togafitiga o le gaosiga o le gaʻo ma i le umi taimi pe a maeʻa le faʻaogaina o le myocardial. I ia tulaga, e tatau ona manatu o le le atoatoa o le matelaina i mafuaaga lilo o le tino na mafua ai le fesuiaiga o le maʻisuka latene i le iloa lelei. Mo tagata gasegase o loʻo aʻafia i luga o le maʻisuka i luga o tulaga o le maʻisuka, o le faʻaitiitia o le gaosiga o le gaʻo i le taimi lava e amata ai le faʻaalia o faʻataʻitaʻiga o mea faʻapitoa (A.R. Zlotopolsky ma A.I. Khazanov, 1963, S. A. Sideraite ma le aso XX o Kibarskis, 1964, Nielsen, 1967, D.F. Presnyakov ma A.M. Kostenboim, 1970, ma isi).

O le fesili o le taua o le togafitiga o le inisalini i le alualu i luma o le atherosclerosis ma le maʻi fatu fatu e le o faamoemoeina i lenei tulaga, ae ui i lea, o nisi o galuega faataitai e mafai ai ona faia.

Meaʻai i le atheromatosis

Pick ma al. (1959) aofia ai tane pe a maeʻa le pancreatectomy i se taumafataga maualuga i le cholesterol, toe gaosia le atheromatosis i lenei auala. A maeʻa ona faʻafeiloaʻi alii i le masani masani o meaai, e vave ona mou ese le atheromatosis, ae o le puleaina o le inisalini e faʻagesegese ai le atina o le atheromatosis. I suʻesuʻega a O. N. Voskresensky (1962), i le eseesega, o le inisalini na faʻaitiitia ai suiga faʻafouina i le taimi o le toe faʻataʻitaʻiina o le atheromatosis i lapiti. O le faʻamaoniga autu e faasaga i le matafaioi o le insulin o se vaega i le pathogenesis o le atherosclerosis o loʻo tuʻuina mai e faʻamatalaga faʻasolosolo ma vaega. O le Liebow et al. (1955), Perrin et al. (1962), Otto et al. (1964), Nielsen (1967) i se iloiloga faapitoa e leʻi faavaeina ni eseesega i le ogaoga o le atherosclerosis i tagata mamaʻi ua maliliu na togafitia i le inisalini, sulfonamide o fualaau faasaina po o meaai .

EG Moskovich (1958), Azerad et al. (1963) faʻatusatusa le umi o le togafitiga o le inisalini ma inisalini faʻasolosolo ma le mamafa o faʻataʻitaʻiga ma faʻamaonia o le matelaina o le atherosclerosis i tagata mamaʻi ma e leai se tutusa tutusa. O le mea moni, o le gasegase o le maʻisuka talavou ua maua le inisalini mo le tele o tausaga e aunoa ma le faʻaalia o faʻailoga o le coronary poʻo isi atherosclerosis, ma i maʻi e sili atu i le 40 tausaga, o le tele o taimi o faʻamalositino ma faʻamaoniga eletise o le sclerosis e iloa ai togafitiga faʻasolosolo, ma le masalosalo i le avanoa o le atherogenic o le insulin.O le tulaga e sili atu ona faigata i le aafiaga o le inisalini i luga o fuainumera o le electrocardiogram ma le faʻaaogaina o le inisalini i tagata mamai e maua i le maʻisuka e le atoatoa le matelaina. O nisi suʻesuʻega ua maitauina ai le faaitiitia o le T, o se suiga ma se suiga i foliga o le 5-T i le electrocardiogram ina ua maeʻa le puleaina o le inisalini i tagata uma e leai se maʻisuka (Mitschke, 1966) ma tagata e maua i le maʻisuka (A. I. Romanov, 1964, N I. Meshalkina, 1964, Mitschke, 1968).

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina

I le falemaʻi fesoʻotaʻiga Glidiab (i le faatulagaga faavaomalo - Glidiab) e mafai ona faʻatau i le tino o laupepa mo le faʻaoga tautala. O se tulaga tulaga ese ma tekonolosi fou ua aiaia ai le puleaina o le fua faatatau o le toe faaleleia o le mea na gaosia. O le lanu o le ufiufi e televave: paʻepaʻe, samasama, kulimi.

I luga o se manua i totonu o sela, o palasiti e 10 e mamafa le 80 mg o loʻo afifiina i le gliclazide o loʻo galue malosi. E faʻapipiʻiina i mea faʻapitoa: masini, magnesium stearate, kulimi koko soda, susu suka, hypromelilose, MCC, talc.

1 le papaa o le vailaʻau Glidiab MV e aofia ai le 30 mg o le gliclazide. E lagolagoina e le MCC, hypromelilose, magnesium stearate, aerosil.

Faʻataʻitaʻiga faʻatau

E le pei o laina muamua o fualaau faasaina, o Glidiab e itiiti le vevela ma sili atu lona aoga, ma o ona uiga hypoglycemics e faavae i le mea moni e faapea i lalo o le faatosinaga a Glidiab:

  • O le gaosiga o le inisalini e maua ai le cell-cell
  • O le gaosiga o le glycogen hepatic ua faʻaalia,
  • Faʻafesoʻotaʻiga o faʻamaoniga e taofia ai le gluconeogenesis,
  • O loʻo faʻamalosia le faʻamalosia o le inisalini o gaoioiga,
  • O le faʻaogaina o le kulukose mai faʻamalosi ma gaʻo i totonu o le ate ua poloka,
  • O le ate ma skeleton muscle e sili atu ona faʻaaogaina le kulukose,
  • Sulu lipolysis i totonu o masini.

E tusa ai ma Glidiab, o iloiloga a fomai e faatalitonu ai i matou e faapea, faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau, faʻamalosia o le insulin i mea faʻapipiʻi, faʻaogaina o le enzymes cellula, aemaise glycogen synthetase, o le vaeluaina o meaai ma insulin e faʻaititia.

Pe a faatusatusa i isi vailaau o le sulfonylurea vaega (glibenclamide, chlorpropamide), lea e masani lava i le vaega lona lua o le syntone synthesis, o le glycoslide e fesoasoani i le toe fuataiina o le tele o le inisalini gaosiga ma faaitiitia le taua o le glycemia. I le faʻaopopo i le faʻasaʻoina o metabolic processes, o le vailaʻau faʻamalosia le faʻafefe o le toto, faʻaitiʻitia le taliaina o le platelet ma le faʻaputu, ma taofi ai le faʻavaeina o pusa.

E tusa ai ma faatonuga, gliclazide:

  • Faʻaleleia le vaʻaia ma le gaosaʻo,
  • Faʻaaoga e puipuia ai le microthrombosis,
  • E faʻavaivaia ai le faʻalogona o puipui tetele i adrenaline,
  • Faʻafouina le filorinolysis physiological (faʻamamaina mai pupuni toto),
  • E faʻaititia ai le anotusi o le aofaʻi o le cholesterol, ei ai le aʻafiaga atherosene (le puipuia ma le faʻaitiitia o le atherosclerosis),
  • Faʻaavanoa le alualu i luma o le retinopathy i le tulaga e le o faʻateleina.

O le faʻaaogaina masani o Glidiab e tagata maʻisuka ma le nephropathy e faʻateleina ai le faʻaogaina o le polotini i le urine. Ole vailaau e le saofaga i le maualalo o le tupe maua, talu ai o lona gaioiga autu o le vave gaosia o le inisalini, lea e le mafua ai le hyperinsulinemia. O le vailaau faasaina e mafai ai ona maua ai le maʻisuka gasegase i sina vaega o le mamafa o le mamafa, e tusa ai ma suiga o le olaga.

Pharmacokinetics o fualaau faasaina

Le maualuga o le faʻaaogāina o le gliclazide i le gastrointestinal tract pe a maeʻa le faʻafofoga tautalaina o le fualaau faasaina. O le ave tasi o le vailaʻau (80 mg) e maua ai le maualuga maualuga o le vaega galue i le plasma toto pe a mavae le 4 itula. Metabolites i totonu o le ate o le biotransformed: oxidation, hydroxylation ma le glucuronidation e mafua ai le fausia o le 8 metabolites e le faaituau e tusa ai ma le kulukose. O se tasi o metabolites e mafai ona aafia ai le microcirculation. Totogi o oloa e faʻateleina e gaʻo (70%) ma le inumaga (12%). I lona tulaga muamua, na o le 1% o Glidiab ua faʻaumatia.O le afa-ola faʻamaʻaloga ua faʻamautu i le va o le 8-11 itula.

O ai ua faʻamatalaina Glidiab

Glidiab e tusa ai ma faatonuga aloaia mo le faʻaaogaina ua fautuaina mo le maʻisuka ma le ituaiga 2 o faʻamaʻi o le malosi faʻamalosi, pe a oʻo ina faʻalauteleina faʻafitauli e pei ole microangiopathy. E mafai ona faʻaaogaina fualaau mo le monotherapy poʻo le togafitiga faʻapitoa, faʻatasi ai ma vailaau faʻasolosolo o le hypoglycemic. O le Glidiab ua faʻamatalaina faatasi ai ma isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka e puipuia ai faʻafitauli faigata o le maʻisuka.

I tulaga taʻitasi, o le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia ma le le atoatoa o le aoga o togafitiga e le faʻaaogaina fualaau faʻasaina poʻo le faʻaopopo i suiga o le olaga.

Faʻaleagaina se mea mai gliclazide

Faʻaaogaina fualaau faasaina Glyclazide:

  • Maʻisuka faʻafitauli 1,
  • I le labile atinae o le maʻisuka ituaiga 2,
  • I le ketoacidosis,
  • Tagata maʻi e leai se fofo
  • I tulaga e mafua ai le muaʻi maʻi ma le maʻisuka,
  • Tagata e le atoatoa le malosi o le tino ma le hepatic,
  • Faʻatasi ai ma le ogaoga o le microangiopathy,
  • Maʻi faʻamaʻi pipisi i le sulfonylureas
  • I le vaitaimi o faʻamaʻi pipisi,
  • I le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • A o laʻititi (e leai se faʻamatalaga e uiga i aoga ma le saogalemu),
  • 48 itula muamua ma le maeʻa o taotoga tele.

Faʻafefea ona faʻaaoga vailaʻau

Aʻo le i faia se togafitiga togafitiga, e iloilo e le fomaʻi le tulaga lautele o le maʻi, tausaga, laasaga o le maʻi, ma aʻafiaga faʻapitoa. Faʻavae i luga o faʻamatalaga o le anapogi ma le postprandial glycemia, faʻapea foʻi ma le iai o isi vailaʻau faʻamaʻi faʻasolosolo lea e tutusa lelei le maʻi, o le fua o aso taitasi o Glidiab ua fuafuaina. O le tagata gasegase e tali atu i le vailaau faʻateʻa e amanaʻia foi.

Mo vailaʻau masani

Mo Glidiab faigofie, o faatonuga mo le faaaogaina e fautuaina ai le fua faatatau o le fualaau faasaina - 80 mg / aso., Faatatau - 160 mg, maualuga - 320 mg. Faʻaaogā faʻalua: i le taeao ma le afiafi, 1 le papaʻa aʻo leʻi faia se taumafataga. I faʻamaʻi pipisi, pe afai o le kiliaina o le creatinine e itiiti ifo i le 15 iunite, e le manaʻomia le fetuunaiga ole fomaʻi.

Mo le eseesega Glidiab MV

I le maʻisuka (e aofia ai le gerontological category), o le fua o le fualaau faasaina ma se faaumiumi aafiaga i le amataga o le 30 mg. Faʻasalaga o le masani pe a uma le 14 aso. O le maualuga o fuataga o Glidiab MV, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, e 120 mg / aso. E tusa lea ma le 4 pcs. pills. O le vailaʻau e faʻaalia i le tautala ma le taeao. E faatagaina e ave isi vailaau oona e tutusa lelei: biguanides, α-glucosidase inhibitors inisite, inisalini.

Aafiaga le talafeagai

E tusa ai ma iloiloga a Glidiab e faailoa mai ai i nisi tulaga, o togafitiga e o mai faatasi ma ni mea e leʻi mafaufauina.

O le maʻisuka e faitio i le vaivai, o le vevela, maʻi tiga, pancytopenia, allergies, paʻu o le tino, ata pueina o le tino, maʻi lesepese, asthenia, lagona le mautonu, lagona le lelei, manava.

E le masani ona iloa o le hypoglycemia, paresis, thrombocytopenia, leukopenia, agranclocytosis, anemia. I le tele o tulaga, o aʻafiaga uma lava e mafai ona toe faʻafitia: pe a uma le faʻamalolo o le vailaʻau, ona mou atu ai lea ia i latou lava.

Ina ia aloese mai i le hypoglycemia ma isi aʻafiaga e le manaʻomia, e taua le faʻamaonia vave o le faʻaogaina o laupepa mo mea taumafa, ia aloese mai le matelaina ma faʻamalo atoa le ava mai le taumafataga.

Tafaoga Faʻataʻitaʻi ma Glidiab

Igoa o vailaauTali manuia
Ethanol MedicinesHypoglycemia, hypoglycemic coma ona o le faʻasaina o faiga faʻaaoga e le ava malosi.
MiconazoleTulaga faʻasaina (e aofia ai coma). Faʻatasi faʻatasi!
Puipuia ata-adrenergicMasini faailoga o le hypoglycemia o loʻo lata mai.
SulfonamidesO le faʻaititia o le suka-gliclazide ua faʻalauteleina.
Salicylic acid DerivativesFaʻateleina tomai o Glidiab.
MAO inhibitorsO uiga o le aneti-maʻisuka e faʻaleleia atili.
TheophyllineLatou te faʻaleleia mea tau hypoglycemic o le fualaau faasaina.
SalbutamolFaateleina le afaina o le kulūkose.
FaʻasalalaugaTaofi le gaoioiga a Glidiab.
Estrogen-aofia ai oloaO le lamatiaga o le gasegase.
FaʻatonuTuputupu ae o le kulupu o le kulukose.
FluconazoleLe faʻafefe o le hypoglycemia.
CaffeineFaʻaleleia faʻamatalaga hypoglycemic.
TetracosactideO le lamatiaga o le atiaʻe o ketoacidosis.
FluoxetineGlidiab hypoglycemic catalyst.
O lau uilaFaʻalavelave i avanoa o fualaau.
Tusiga Faasaʻo TushiumPolokalama o le hypoglycemic.
ACE inhibitorsFaʻateleina le aafiaga o le hypoglycemic.
DiureticsLe aʻafiaga o le kulūkose.
CimetidineGlidiab Catalyst
ProgestinsHyperemia.
GlucocorticosteroidsHyperglycemia.
CoumarinsFaamalolosia o le kulūkose.
Estrogens ma progestogensLe tuputupu aʻe o faʻamatalaga glycemic.

NSAIDsHyperemia.
RitodrinLe matautia o le hyperglycemia.
SulfonamidesO le tulaga e ono mafai ona maua mai i tulaga o le hypoglycemic.
FenfluramineGlyclazide Health Catalyst.
FeniramidolFaateleina le aafiaga o le hypoglycemic.
FitiFaʻaleleia le mafai gafatia o fualaau faasaina.
ChloramphenicolO le gaioiga mo le mafai gafatia o le fualaau faasaina.
Cardiac GlycosidesE i ai se mea e ono mafai ai ona faʻataunuʻuina i le ventricular.

Faʻasalaga

Faatasi ai ma le faateleina o le fualaau oona e sili atu i le togafitiga, o loo i ai se tulaga e ono tulai mai ai se toesega taua o faamatalaga manino. E mafai ona fesoasoani tele i le atinaʻeina o le glycemic coma. Afai e iloa e le tagata afaina ma mafai ona folo le pulu, ona maua lea o le suauu, dextrose, glucose poo ni mea suamalie (e aunoa ma ni mea suamalie).

I se tagata maʻi le iloa, o fualaau oona e faia i se auala vavalalata (40% dextrose) poʻo le intramuscularly (1-2 g o le glucagon). A maeʻa ona toe iloa, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata manua ia mea inu gaʻo e taofia ai le toe tupu.

Faʻasologa o foliga

E mafai ona faatauina mai se fualaau oona i le faasologa o vailaau mo togafitiga i fualaau. E lua ituaiga: Glidiab masani (6 pusa o 10 pcs. Papa) ma Glidiab MV, o loʻo faʻaalia i se suiga faʻalelei o le mea galue (3 poʻo le 6 papatusi o le 10 i luga o pusa taitasi).

I luga o se taugofie Glidiab e taugata tele - 106-136 rubles. mo le 60 pusa o le 80 mg. I luga o le Glidiab MV, o le tau i falemaʻi i luga o le initaneti e laʻititi maualuga: 160-166 rubles. mo le 60 pusa o le 30 mg.

Lavea tulafono

Glidiab e le manaʻomia ni tulaga faapitoa. O le pusa fesoasoani muamua e tatau ona tuʻu mamao ese mai se mea e maua ai le susu, faʻamalosia o le ultraviolet radiation ma le gauai o tamaiti, fagafao ma tagata e le atoatoa le mafaufau. Luga o le tulaga - e oo i le 25 ° C. O laulau e faʻaaogaina i totonu o le aso e muta ai: 4 tausaga mo togafitiga Glidiab ma le 1 le tausaga mo le suiga o Glidiab MV. I le faaiuga o le aso ua maeʻa ona setiina e le kamupanī, e tatau ona lafoaʻi vailaʻau, talu ona faʻaitiitia lona aoga, ma o le numera o aʻafiaga o loʻo tupu.

Synonyms ma analogues a Glidiab

O le fualaau muamua o le Gliclazide faatasi ma le mea lava e tasi o le gaioiolosi, o mea uma e totoe o le generics. Glidiab i le faʻavasegaga o loʻo sili ona aoga. I le tulaga o le vaega galue malosi (gliclazide) ma le vaega (oral antidiabetic agents), o analogues ma Glidiab e tutusa lava: Gliclazide, Diagnizid, Diatika, Diabinax, Diabefarm, Diabres, Glucostabil, Diabetes, Panmicron, Gluktam, Glisid, Medoklazid.

I totonu o analogues e tutusa lava le tofiga (ituaiga 2 o le maʻisuka), o le sili ona lauiloa o le: Lymphomyozot, Januvia, Multisorb, Bagomet, Glemaz, Formmetin, Glyukobay, Novoformin, Levemir Flekspen, Formin, Levemir Penfill, Avandia, Pioglar.

Fautuaga faaopoopo

O le taunuuga o le togafitiga ma Glidiab o le a matua maualalo lava e aunoa ma se fesuiaiga o le ituaiga olaga o le maʻisuka: maualalo le gaosiga o meaʻai, lava le malosi o le tino, pulea o le mafaufau o le mafaufau, tausisia o le moe ma malolo.

E taua le mataʻituina pea o lau talaaga faʻapitoa e ala i le siakiina o le sugars i le fale ma le fale suesue.

Faatasi ai ma se glucometer, o le anapogi glycemia e siakiina i se manava gaogao i le taeao, 2 itula pe a uma se taumafataga ma ao lei momoe, i le afiafi.

O le maʻisuka e maua ai togafitiga faʻatasi ma le inisalini e tatau ona mataʻituina le toto ao le i tuʻuina atu le hormone. E taua tele le vaʻavaʻai i suiga o suiga o faʻamatalaga i le gasologa o le aso, faʻapea foi le mataituina o faitauga faitau ao faagasolo le masina - mai le tasi fautuaga i le endocrinologist i le isi fonotaga.

O le vailaʻau e mafai ona i ai sona aʻafiaga i lagona o le psychomotor. O lenei mea e mafai ona tupu ai ni faʻafitauli pe a ave taavale, masini masini masini, galue i mea maualuga ma isi gaoioiga matautia e ono lamatia ai gaoioiga.

Afai e faʻaalia Glidiab i se tina tausimai, e faatoa mafai ona faʻaaogaina pe a uma ona tuʻuina atu le pepe i le fafagaina.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Glucose ma suka e sili ona manaia

O le kulukose ma le suka e tutusa lava? O le mea muamua e eseese ona o se manosaccharide, e pei ona molimauina e le i ai i totonu o lona fausaga o le 1 carbohydrate. Suga o se mea e le ioeina, aua o loo i ai le 2 gaʻo i le tuufaatasiga. O se tasi o nei mea -ona o le kulukose.

O nei mea e fetaui ma o latou natura masani.

Juices, fualaau suamalie, fualaʻau - o punavai e sili ona lelei ai le gaosiga o suka ma glucose.

Pe a faatusatusa i le faagasologa o le gaosia o le suka (lea e maua mai i se fua tele mai se aofaiga maualalo o meafaitino), ina ia maua ai le kulūkose i lona tino mamā, e tatau ai ona faʻaaogaina se faʻaogaina o le maualuga o le 'auʻaunaga ma le galue malosi. O le mauaina o le kulukose i luga o se gaosiga o mea tau gaosiga e mafai ile fesoasoani ole cellulose.

E uiga i aoga o vaega e lua o meaʻai

Glucose po o le suka, o le fea o le a lelei? E leai se tali tasi i lenei fesili. O le a matou taulimaina meatotino.

I so o se taumafataga, e 'ai e se tagata le suka. O lona faʻaaogaina ua lauiloa o se faʻaopoopoga mo ituaiga uma o ipu. O lenei oloa na maua lona lauiloa 150 tausaga talu ai i Europa. E le gata i mea leaga o lenei pamu.

  1. Tino gaʻo. Manatua o le suka tatou te faʻaaogaina o loʻo avea ma glycogen i le ate. I le tulaga pe a fuaina le maualuga o le glycogen i se tulaga maualuga atu nai lo le mea e tatau ai, o le suka taumafaina o le a avea ma se tasi o le tele o ituaiga le lelei o le faʻafitauli - o le gaʻo susu. I le tele o mataupu, o nei teugatupe e mafai ona iloa i totonu o le manava ma sulu.
  2. Tupu matua. O le faʻaaogaina o se aofaiga tele o le oloa e fesoasoani i le faʻavaeina o uʻamea. O lenei mea e teu i le palakene e fai ma se faʻaagaga, lea e faʻaitiitia ai le galasticity o le paʻu. E i ai foi se isi mea e tupu mai ai le matua matua - o aʻafiaga faʻapitoa e tosina mai i le suka, e aʻafia ai le tino, ma faʻaleagaina ai mai totonu.
  3. Togafitiga. E tusa ai ma faʻataʻitaʻiga i tama, ma faʻaaoga soo, o se faʻalagolago tele e aliali mai. O lenei faʻamatalaga e aafia ai foi tagata. Faʻaaoga e faʻaalia ai suiga faapitoa i le faiʻai e tutusa ma cocaine poʻo le nicotine. Talu ai o se tagata ulaula e le mafai ona oʻo i se aso e aunoa ma le asu o le nicotine, e aunoa ma ni selu.

O le faaiuga e taʻu mai ia te ia lava o le tele o le suka e matautia mo le tino o le tagata. E sili atu le faʻaitiitia o le taumafataga ma le tele o le kulukose. O nei sailiiliga na maua e tagata faigaluega o le Iunivesite o Kalefonia.A maeʻa ona faia le tele o suʻesuʻega, ua faʻamaonia e saienitisi faapea, o le faʻaaoga soo o le fructose, faʻamaʻi o le fatu, e faʻapena foi ona maua i le maʻisuka.

Sa faia se suʻesuʻega lea na faʻaaogaina ai e tagata na faʻaaogaina ava malosi ma maualuga maualuga le maualuga o le suka ia suiga e le manaʻomia i le ate ma le gaʻo. E le fautuaina e fomaʻi le aveina o lenei vaega. Ma o mea uma ona ua tele suiga o olaga o tagata, ona ua matou le toaga, ona o le i ai pea o le teuina o gaʻo, lea e aʻafia ai faafitauli tau le soifua maloloina. E toatele e tatau ona mafaufau i lenei mea.

O le a se mea sili ona suamalie?

Ma le fesili o le eseesega i le va o le suka ma le glucose ua faatulaga i fafo. Ia tatou talanoa nei po o fea e suamalie, glucose poʻo suka?

Suga mai le fualaau suamalie e suamalie i le tofo, ma e lelei foi lona lelei. Ae o le gasegase e tele taimi e televave, ma e faaopoopo atu le malosi. E i ai le manatu e tasi e le mafai ona tali atu e sili ona suamalie. Ae afai e te tilotilo, pe a ulu atu i le vavau o le tagata, o le kullusese ma le fructose pe a oʻo mai i le fusi, mulimuli ane o le tofo o le fructose o loʻo lagona i le gutu. E manino lava le faaiuga: o le suka i le gaosiga o le suavai e sili atu ona lelei le fua, ma o le mea lea e sili atu ona suamalie nai lo le kulukose. O mafuaʻaga uma ia e mafua ai ona manino pe faapefea ona ese le kulukose mai le suka.

O faʻamatalaga faifai pea e uiga i le matautia o le suka, lea o loʻo faʻalogoina i aso nei mai faʻamatalaga uma, tatou te talitonu o loʻo i ai le faafitauli.

Ma talu ai ona o le alofa mo le suka ua afifi i totonu o la tatou vaaiga mai le fanau mai ma e te le manao e teena, e tatau ona e saili mo isi auala.

Glucose, fructose ma le sucrose e tolu ituaiga o suga, e tele mea tutusa, ae o loʻo i ai ni eseesega taua.

E masani ona maua i le tele o fua, fualaau faisua, meaʻai susu ma fatu. E le gata i lea, na iloa e se tagata le vavaeeseina oi latou mai nei oloa ma faaopoopo atu i galuega o le gaosiga oo latou lima e faaleleia ai lo latou tofo.

I lenei tusiga o le a tatou talanoa pe faapefea ona ese le kulukose, fructose ma le sogasoga, ma o le a mautinoa lava po o fea oi latou e sili atu ona aoga / leaga.

Glucose, fructose, sucrose: eseesega i tulaga o le kemisi. Faʻamatalaga

Mai i le tulaga o le matamata i le kemisi, o ituaiga uma o suga e mafai ona vaevaeina i monosaccharides ma le faʻafefete.

Monosaccharides o ituaiga faigofie ia o suga e le manaʻomia ai le gaʻoina ma e faʻafefe pei o le vave ma vave. O le faagasologa o le faʻasaumalie ua amata nei i totonu o le gutu, ma faaiʻu i le faʻailoga. E aofia ai glucose ma fructose.

E le gata i lea, o le a le mafai ona faʻasalalau i le faʻaaogaina o meaʻai e lua (monosaccharides). O le sui sili ona lauiloa o le faʻasalaga e manuia.

O le a le mea e manuia?

Sucrose o le igoa faasaienisi mo le suka.

Sucrose o se faʻasalaga. O lona molimula e aofia ai mai le tasi kulukose mole mole tasi ma le fructose . I.e. e avea o se vaega o la matou suauʻu laulau masani - 50% kulukose ma le 50% fructose 1.

O lona uiga masani o loo i ai i le tele o fua faalenatura (fualaau faisua, fualaʻau, pata).

O le tele o mea o loʻo faʻamatalaina e le "suamalie" i la tatou gagana e mafua mai i le mea moni o loʻo i ai suauu (suamalie, ice cream, mea inu gaʻo, oloa o le falaoamata).

E maua mai le suka gaosi mai beets suka ma le suka.

Sucrose tofo itiiti le suamalie nai lo le fructose ae sili atu le suamalie nai lo le kulukose 2 .

O le a le kulukose?

Glucose o le punavai taua lea o le malosi mo o tatou tino. E tuʻuina atu i le toto i siama uma o le tino mo a latou meaʻai.

O lea ituaiga o toto e pei o le "suka o le toto" po o le "toto suka" e faamatalaina ai le maualuga o le kulukose i totonu.

O isi ituaiga suga (fructose ma le sucrose) e aofia ai glucose i la latou tuufaatasiga, pe tatau foi ona liua i totonu mo le faʻaaogaina o le malosi.

Glucose o se monosaccharide, o lona uiga E le manaʻomia ai le faʻalaumalieina ma e vave faʻavave.

I meaai faanatura, e masani lava o se vaega o vailaau faʻamalosi faʻamalosi - polysaccharides (malolo) ma le faʻasaʻo (sucrose poʻo lactose (tuʻuina atu le suamalie i le susu)).

Mai ituaiga uma suga e tolu - kulukose, fructose, suauu - glucose o le mea sili lea ona suamalie i le tofo 2 .

O le a le vailaʻau?

Fructose poo "fualaau suamalie" o se monosaccharide foi, e pei o le kulukose, o lona uiga. vave faʻaleleia.

O le suamalie suamalie o le tele o fualaau aina ma le meli e mafua mai i a latou fua o le fructose.

I le foliga o se suauu, o le fructose e maua mai i le sugar sugar, cane ma le sana.

Pe a faatusatusa i le suauu ma le kulukose, O le fructose e sili ona manaia lona tofo 2 .

O le foseose ua sili ona lauiloa i le maʻisuka i le taimi nei, ona o ituaiga uma o suga e itiiti sona aafiaga i le suka suka 2. E le gata i lea, pe a faʻaaoga faatasi ma le kulukose, o le fructose e faʻapupulaina ai le fua o le kulukose o loʻo teuina i le ate, lea e mafua ai ona faʻaititia i lona maualuga i le toto 6.

Sucrose, glucose, fructose e tolu ituaiga suga e eseese i le taimi o le faʻasalaga (faʻaitiitia mo le kulukose ma le fructose), tikeri o le suamalie (maualuga mo le fructose) ma le aʻafiaga o le suka (totolo mo le fructose)

E faʻafefea ona aʻafia le kulukose

A oʻo mai le kulukose i le toto, e faʻaosofia ai le faʻasaʻoina o le inisalini, o se hormone felauaiga o lana galuega o le tuʻuina atu lea i totonu o sela.

O loʻo i ai, o le a faʻaponaina i le ogaumu "mo le liua i le malosi, pe teuina e pei o le glycogen i maso ma le ate mo le faʻaaogaina mulimuli ane 3.

Afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e maualalo ma e le maua mai i meaʻai, o le tino e mafai ona gaosia mai le gaʻo ma le polotini, e le gata mai mea o loʻo maua i meaʻai, ae mai i mea na teuina ile tino 4.

O loʻo faʻamatalaina ai le tulaga musika o le muscle poʻo le malepelepe maso lauiloa i le bodybuilding foi gaʻo gaʻo aʻo faʻapulaʻa le faʻaogaina o kalori.

TALIINA O CHINA

O taunuʻuga o suʻesuʻega sili ona tele i le va o le soifua maloloina ma le soifua maloloina

O taunuʻuga o suʻesuʻega sili ona tele o le va i le va o meaʻai ma le soifua mālōlōina, taumafa meaola manu ma .. kanesa

"Numera numera 1 i dietetics, lea ou te fautuaina tagata uma e faitau, ae maise lava o se tagata taʻalo. O le fiasefulu o suʻesuʻega a se saienitisi iloga-lalolagi ua faʻaalia ai mea ofoofogia e uiga i le va o le va o le faʻatau meaola manu ma .. kanesa "

Andrey Kristov,
nofoaga autu

O le gasegase o le palabolism musika e matua maualuga lava i taimi o taumafa maualalo: o le malosi e maua ai gaʻo ma gaʻo e sau i sina mea itiiti ma puipuia maso e mafai ona faʻaumatia ina ia mautinoa ai le galueaina o totoga taua (faiʻai, mo se faataitaiga) 4.

Glucose o le punavai autu o le malosi mo siama uma i totonu o le tino. A faʻaaogaina, o le maualuga o le insulin i totonu o le toto e tulaʻi, lea e faʻapipiʻi le kulukose i totonu o siama, e aofia ai sela maso, mo le liua i le malosi. Afai e tele naua le kulukose, o se vaega o ia mea e teuina e pei o le glycogen, ma o se vaega e mafai ona liua i le gaʻo

E faʻapefea ona gaosi le fructose?

E pei o le kulukose, o le fructose e vave faʻavave.

E le pei o le kulukose, pe a uma ona faʻaaogāina le fructose toto maualuga le maualuga o le suka ma e le oʻo atu ai i se oso malosi i le maualuga o le inisalini 5.

Mo tagata maʻisuka oe na faʻaleagaina le tui o insulin, o se mea lelei lenei.

Ae o le fructose o loʻo i ai se tasi vala taua tele.

Ina ia mafai e le tino ona faʻaaoga le fructose mo le malosi, e tatau ona liua i le kulukose. O lenei liua e tupu i le ate.

E talitonuina e le mafai e le ate ona gaosia le tele o le fructose, ma, afai e tele naua i le taumafataga, o le sili atu ua liua i triglycerides 6, lea ua latou iloa aʻafiaga le lelei o le soifua maloloina, faateleina le aʻafiaga o le oona, faia o le ate, ma isi. 9.

O lenei manatu e masani ona faʻaaogaina o se finauga i le feeseeseaiga "o le a le mea e sili atu ona afaina: sugar (sucrose) or fructose?".

Ae ui i lea, o nisi suesuega faasaienisi ua fautua mai ai o le meatotino e faateleina le maualuga o triglyceride i totonu o le toto e maua i le tutusa lava o le fructose, ma le suauu, ma le glucose, ma na o pe afai e sili atu le tele (e sili atu nai lo mea e manaomia i le aso) ae le o taimi faatasi ai ma la latou fesoasoani, o se vaega o calories ua suia, i totonu o le tulafono faatagaina o le 1.

Fructose, e le pei o le kulukose, e le tele naua le maualuga o le inisalini i le toto ma e faasolosolo malie lava. O se mea lelei lea mo le maʻisuka. Faʻalauteleina le maualuga o siama i totonu o le toto ma le ate, lea e masani ona finau e sili atu le leaga i le fructose nai lo le kulukose, e leai se faʻamaoniga manino.

E faʻafefea ona aʻafia le sogi

Sucrose e ese mai le fructose ma le kulukose i le mea e le o se faʻasalaga, o lona uiga. mo le faʻasusuina o ia e tatau ona talepe i totonu o le kulukose ma le fructose . O lenei laasaga e amata i se vaega o le oral, e faʻaauau pea i le manava ma faʻauʻu i totonu o le tootoo laiti.

Ae ui i lea, o lenei tuufaatasiga o suga e lua e maua mai ai se faʻaopoopoga faʻapitoa: i le i ai o le kulukose, o le tele o le fructose o loʻo faʻaaogaina ma o le maualuga o le inisalini e maualuga , o lona uiga o le faateleina tele o le gafatia mo le teuina o gaʻo 6.

O le fructose lava i le tele o tagata e le lelei le gauai ma i se fua patino e teena ai e le tino (fugafiti inisiua). Ae peitaʻi, pe a faʻaaogaina le kulukose i le fusi, o le tele o le mea e faʻaaogaina.

O lona uiga pe afai e te 'ai i le fructose ma le kulukose (o le tulaga lea ma le suka), aʻafiaga le lelei o le soifua maloloina atonu e malosi nai lo taimi e 'aina faʻatasi ai.

I Sisifo, o fomaʻi ma saienitisi i aso nei e faapitoa lava le le mautonu i le faʻaaogaina tele o le "syrup corn" i meaʻai, o le tuʻuina atu lea o ituaiga o suka. E tele faʻamatalaga faʻasaienisi e faʻaalia ai lona ogaoga leaga i le soifua maloloina.

Sucrose (poʻo le suka) e ese mai le kulukose ma le fructose i le mea o se tuufaatasiga o ia mea. O le afaina i le soifua maloloina o sea ituaiga (aemaise lava i le fesoʻotaʻi ma le mea oona) e mafai ona sili atu ona ogaoga nai lo ona vaega taʻitasi

O le a le mea e sili atu (itiiti le afaina): sucrose (suka)? fructose? poʻo le kulukose?

Mo i latou e ola maloloina, atonu e leai se mafuaaga e fefe ai i suga ua uma ona maua i mea masani: o le natura o se mea ofoofogia ma atamai meaʻai i se auala, e 'ai na o na mea, e matua faigata lava ona afaina oe lava.

O mea e aofia ai na paleni, e tumu i le fiber ma le vai ma e toetoe lava a le mafai ona gaosia.

O le afaina i suga (o le laulau ma le fructose) o loʻo talanoa tagata uma e uiga i aso nei o se taunuuga o le latou faʻaaogaina i le tele naua .

E tusa ai ma nisi fuainumera, o le lautele o le Western Western e ai pe tusa ma le 82 g suka i le aso (e le aofia ai mea ua maua i oloa masani). E tusa ma le 16% o le aofaʻi o le kalori o meaʻai - sili atu nai lo mea ua fautuaina.

Ina ia faamanino atili, tatou te faaliliuina i le gagana o oloa: 330 ml o Coca-Cola e aofia ai le 30 g o le suka 11. O lenei, i le mataupu faavae, o mea uma lava e faatagaina ...

E taua foi le manatua o le suka e faaopoopo atu e le gata i meaai suamalie (ice cream, sweets, chocolate). E mafai ona maua i "mea manogi lelei": sau sau, ketchups, mayonnaise, falaoa ma le soisi.

Mo i latou, o le taumafa o le fructose e sili atu le leaga nai lo le suka. poʻo le kulukose mama, talu ai o loʻo i ai se faasinomaga o le faasinomaga ma e le mafua ai le faateleina o le toto suka.

O le fautuaga lautele lenei:

  • faaitiitia, ma e sili atu le aveese mai le taumafataga i soo se ituaiga ituaiga suga (sugar, fructose) ma oloa faamamaina na gaosia ei latou i ni aofaiga tetele,
  • aua neʻi faʻaaogaina soʻo se mea suamalie, talu ai o le sili atu o soʻo se tasi oi latou ua afaina i aʻafiaga o le soifua maloloina,
  • fausiaina lau meaai e faʻapitoa i meaʻai uma ma aua nei fefefe i suga i la latou tuufaatasiga: o mea uma lava o "tagata faigaluega" i le saʻo saʻo i iina.

O ituaiga uma o suga (o le laulau ma le fructose) e afaina i le soifua maloloina pe a faʻaaogaina i ni aofaiga tetele. I o latou foliga moni, o se vaega o mea masani, e le afaina. Mo le maʻisuka, o le fructose e sili atu le leaga nai lo le sosolo.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Gliclazide o se vailaau oona oona e faʻamatalaina i faʻamaʻi sulfonylureas 2nd augatupulaga. O le gaioiga o le fualaau faasaina e taulai i le faʻamalosia o sene β i le, gaosia, faʻateleina le gasegase o fusi lautele, faʻamalosia glucose inisalini aafiaga eletise ma le faagaeetia o gaioiga o le iniseti glycogen synthetase i totonu o le maso. Ole fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le taimi mai le taimi o taumafa i le amataga o le gaosiga inisalinifaaitiitia glucose postprandial, ma toe faʻafoʻi vave (muamua) maualuga le manava insulin (e le pei o isi fualaau sulfonylureasfaʻaaoga muamua i le vaega lona lua).

I le faaopoopo atu i le faatonutonuina o le gaʻofale gaʻo gliclazide faʻaleleia microcirculationi le faʻaitiitia platelet ma, faʻasologaina o le gasegase lautele, toe faʻaleleia o le gaioiga o le physiological parietal fibrinolysis.

O le togafitiga Glidiab e faʻaitiitia ai le lagona o le toto toto e faʻaalia, e puipuia ai le fausiaina ma. E aʻafia ai le alualu i luma o le le faʻateleina (talaʻaga). Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, ua maitauina ai se faaitiitiga taua, atinaeina i tuamaʻisuka nephropathy.

Aveina o fualaau faasaina, ona o lona aafiaga i le taimi muamua inisalini faasee, e le o faʻatasi ma le mamafa o le tupe mama ma e fiafia foi i lona faʻaitiitia o tagata gasegase, pe a talafeagai ai.

Tautinoga tautala gliclazide taʻitaʻia i le toetoe lava a maeʻa ona faʻaaogāina i totonu o le vaega o meaʻai. TCmax i le ogaoga e 4 itula (mo mV tablets - 6-12 itula). O le fusifusia o masini plasma o le 90-95%. Faʻafouina o le gasegase e tupu i le ate ma le faʻasaʻolotoga o oloa le faʻaaogaina. T1 / 2 o le 8-11 itula (mo papalama MV - 16 itula). O le manava i totonu o le fomu e faia i le tele o gaʻo (pe tusa ma le 70%), faapea foʻi ma le inumaga (12%). E tusa ma le 1% gliclazide e le suia i le urine.

O le faʻaogaina o Glidiab e matua faʻasalaina i:

  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • Ituaiga muamua,
  • maʻisuka precom /
  • mamafa/ ,
  • leukopenia,
  • tulaga tiga, ma le manaomia ona faʻaaoga inisalinie aofia ai manuʻa, taotogalautele mu,
  • paresis o le manava,
  • faʻalavelave i le togafiti,
  • faʻamaʻi faʻatasi ma malabsorption meaai ma le fesuiaiga hypoglycemia (e aofia ai faʻamaʻi pipisi)
  • patino hypersensitivity i gliclazide po o isi fualaau
  • ao laiti.

Faʻaiʻuga

O le pito sili ona taatele ma le ogaoga o aʻafiaga o Glidiab hypoglycemia, e masani lava ona tulaʻi mai i le solia o le faʻatulagaina o fuataga ma le le atoatoa taumafa. O faʻamaoniga o lenei faʻalavelave e matua eseese lava ma mafai ona faʻaalia mai: - i se lagona o le fiaaai, lagona le lava, faafuaseʻi, le amanaiaina, popolega, faʻamalosifaʻaleagaina taulaʻitelegese le tali atu, le mafai ona taulai atu, faʻanoanoa vaaialeai se aoga afifilagona le lelei ,,, faʻasalaga, leai se pulea o le tagata lava ia, spasmsleai se mafaufau hypersomnia, manava papaʻu, bradycardia.

Ole aʻafiaga lona lua e sili ona taua o le togafitiga o Glidiab e pei o aafiaga le lelei e maua mai le gastrointestinal tract, o loʻo faʻaalia (taʻavale, faʻamalosi i le epigastrium ma), solia galuega faʻapitoa (faateleina le gaoioigaate le transaminase, cholestatic jaundice), (i le tulaga o le tagofia o fualaauʻai ma meaʻai, mamafa anorexia faʻaititia).

O nisi taimi na matauina le faatulagaina leukopenia, thrombocytopenia ma anaemia.

Glidiab, faatonuga mo le faʻaaogaina

O le filifilia o le fuataga o fualaau o le vailaʻau o Glidiab e faia taʻitoʻatasi e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga NIDDM ma le maualuga glycemia, lea e fuaina i luga o se manava gaogao, faʻapea foi ma le 2 itula talu ona 'ai.

I le taimi muamua, o le faʻaaogaina i aso taitasi o le pepa Muamua Muamua 80 mg poʻo le pepa Muamua Glidiab MV 30 mg ua fautuaina. O le averesi o aso taitasi o le 160 mg ma le 60 mg, ma le maualuga e 320 mg ma le 120 mg, i le faasologa, mo papa ma fualaau MV. Glidiab laasaga E valu fualaau e 80 mg e ave i le 30-60 minute ao le i faalua i le 24 itula (taeao ma le afiafi). Pusa MV 30 mg o loʻo faʻaalia e tatau ona faia i taeao uma i le taimi o le taeao. O le faʻaopoopoga o tui e mafai ona faia faʻatasi ma le va o le itiiti ifo ma le 14 aso.

Tomaʻi matutua ma gasegase fatuga o fatugao (faatasi ai ma le CC 15-80 ml / min) e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau.

Fegalegaleaiga

O le faaitiitia o le aoga o le hypoglycemity o Glidiab ua matauina pe afai e tutusa lona faaaogaina ma glucocorticoids, faʻaipoipoalofa faʻafetai (Faʻatonu, , Ritodrin,,), sosolo o le calcium, salts lithium, thiezide diuretics, carbonic ahydrase inhibitors (), Triamteren, , , Fale faʻatau, , Faʻaauau, , , , Glucagon., ma le vevela (e aofia ai).

Faʻatasiga fiafia o Glidiab ma glycosides fatu faateleina le tulaga lamatia o le fausiaina ventricular extrasystole.

Aafiaga o β-blockers ,,, Guanethidine atonu e le mafaamatalaina ni fomaʻi hypoglycemia.

Tulaga o le teuina

O le maualuga o le vevela o le maʻaleʻale o maʻa ma papalama o le MV Glidiab e 25 ° C.

O tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 e le mafai i taimi uma ona faʻamautinoa le maualuga o le kulukose o le toto i taumafa ma faamalositino. O le mea lea, o nisi o maʻisuka e tatau ona faʻaaoga vailaau oona, aemaise lava Glidiab.

O lenei vailaʻau e fesoasoani e faʻamautu ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma faʻaleleia le lelei o togafitiga o le soifua maloloina pe a maʻi le maʻisuka mai le gaʻo. E le gata i lea, pe a faʻaaoga Glidiab MV 30, o le maualuga o le faʻamalosia o le inisalini ua toe faʻaleleia.

E mafai faapefea ona ou faʻatau togafitiga Glidiab? I se fale talavai, o le tau o se vailaau e 120-200 rubles. O le tau o le a faʻalagolago lava i le tele o le elemene galue i le papa. Glidiab MB 30 mg ma le 80 mg o loʻo maua ai pisinisi.

Le faiga o gaioiga ma faʻamatalaga mo le faʻaoga

Glidiab MV o se sui o le hypoglycemic o le vaega o le sulfonylurea derivatives o le 2 auga tupulaga. O vailaʻau e aofia ai gliclazide ma mea faʻapitoa. Glyclazide i luga o le tasi laulau e aofia ai le 80 mg poʻo le 30 mg.

E faapefea ona avea le vaega galue o le galuega o fualaau faasaina? Glyclazide i luga o le malosi e faaosofia ai le muscle glycogen synthetase ma gaioiga o le inisalini. E le gata i lea, o lenei vailaau e mafai ona aʻafia ai le inisalini o le aʻafiaga o le kulukose, ma e fesoasoani i le faʻalauteleina o le lagona o le gasegase lautele ile inisalini.

E le gata i lea, o le gliclazide e fesoasoani e faʻaititia le va i le va o mea taumafa ma le amataga o le gaioiga malosi a le inisalini. Afai e te vaʻai i faatonuga mo le faʻaaogaina mo Glidiab, e mafai ona e mauaina pe a faʻaaogaina lau laulau, o le maualuga o le hyperglycemia ua faʻaitiitia, ma ua amata ona toe faʻaleleia le amataga o le faʻamalosia o le inisalini.

O nei aʻafiaga uma e afaina ai le gaosiga o le gaʻo ma le microcirculation. Afai e te talitonu i faʻatonuga, ona fesoasoani lea o Glidiab MV e faʻaitiitia le faʻaauau ma le faʻaputuina o platelets, ma i le taimi lava e tasi e faʻasalalau ai le vailaʻau o le tino.I se isi faaupuga, o le faʻaaogāina o papamaʻa, o le faʻatupulaʻia o le microthrombosis ma le atherosclerosis ua faʻaititia.

Ua maua foi i suʻesuʻega e faapea, o se sui o le hypoglycemic e fesoasoani e faʻagesegese le atinaʻeina o faʻafitauli e pei o le retinopathy o le maʻisuka i se tulaga e le o faʻateleina. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o pepa o Glidiab MV e mafai ona faʻaititia atili ai le lelei o togafitiga o meaʻai i tagata mamaʻi e mafatia i le mamafa.

Ou te fia matauina o metabolites o fualaau faʻasaina ua faʻatasi ma le urine i se fesuiaiga e le suia, ma faatasi ai ma fecesi i foliga o metabolites.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O a mataupu e fautuaina e faʻaaoga ai le papale 80 o le Glidiab? Fai mai le faatonuga e fautuaina e faaaoga le fualaau faasaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, pe afai o le togafitiga o le maʻisuka ma le gaioiga faaletino e le fesoasoani e faamautu ai le maualuga o le kulukose.

Faʻatasi ma isi vailaau, Glidiab MB e seasea faʻaaogaina. Ae e tatau ona maitauina o le malosi o le fualaau faasaina e mafai ona faateleina pe afai, faatasi ai ma togafitiga fualaau faasaina, taumafa ma taaalo i taaloga e faapaleniina.

E faʻapefea ona ave vailaʻau? Ole fua muamua ole 80 mg. Ma le isi, o le taimi e faʻaaoga ai e faalua i le aso - ile taeao ma le afiafi. E fautuaina e ave fua 30-60 minute aʻo leʻi 'ai.

Afai o le fua aupito maualalo o le 80 mg e le maua ai se aafiaga o le hypoglycemic, ona faasolosolo malie lea ona tupu le fua. E masani lava, i le maʻisuka ituaiga 2, o se fualaau o le 160 mg e sili ona lelei. O le maualuga o le tuʻuina atu o le vailaʻau e 320 mg.

Ae e tatau ona tatou manatuaina, faatasi ai ma le tele o tui, o le alualu i luma o le hypoglycemia ma isi faʻafitauli e faʻapupulaina tele.

Faʻatauga Faʻatau ma Vaʻaia

E tatau ona manatuaina o le tele o vailaʻau e mafai ona faʻapupulaina ai le malosi o le vailaʻau o le Glidiab MB. O lea la, o faatonuga e taʻu mai ai o le vailaʻau e tatau ona matua faʻaeteete ma le vaʻaia o le histamine H2-receptor, non-steroidal anti-inflammatory drugs, sui o le antifungal, inhibitors ACE.

O vailaau faʻamaʻi pipisi, peta-adrenoblockers, faʻamalosolo faʻamalosolo ituaiga, mea faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi MAO, salicylates ma isi e mafai foi ona faʻatupulaia aafiaga o le hypoglycemic.

O le mafuaaga lena, ao leʻi faʻaaogaina fualaau o Glidiab, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga ma faʻatalanoa se fomaʻi.

Faʻatasi ai ma le faʻasaʻoina o le faʻaaogaina o papamaa e mafai ona faailoaina:

  1. O le maʻisuka ituaiga 1 o le faʻalagolago i le insulin.
  2. Tetoacidosis o le maʻisuka.
  3. Muamua poʻo le faʻasaga. E le gata i lea, o le faʻasaʻo le faʻamaonia o le hyperosmolar coma.
  4. Leukopenia
  5. Vaitaimi o maitaga.
  6. Lactation period.
  7. O le faʻasologa o le hepatic ma le le atoatoa.
  8. Tuʻuina faʻatasi ma le solia o le faagasologa o le faʻaaogāina o meaai, ma le atinaʻeina o le hypoglycemia. O ia tulaga e aofia ai le faʻalavelave o le tui, paresis o le manava ma faʻamaʻi pipisi.
  9. Faʻasalaga i vaega o laulau.
  10. Tulaga e ono manaomia ai togafitiga insulin. O nei tulaga e aofia ai le mu, manuʻa, poʻo le taotoga.
  11. Alcoholism
  12. Febrile syndrome.

E le gata i lea, e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau ma faʻatautaia i tagata o loʻo mafatia i le faʻamaʻi o louroid.

Faʻamatalaga ma aʻafiaga o le Glidiab

O a iloiloga e uiga ia Glidiab? E tali lelei le maʻisuka i le fualaau faasaina. E toatele tagata ua tosina i le tau maualalo o le fualaau faasaina, ma le maualuga o le tau aoga.

E le gata i lea, o Gladiab, e tusa ai ma le maʻisuka, e lelei ona e seasea ona afua ai aʻafiaga i le maualalo o masese. O le isi uiga o vailaau i tagata o le mea moni lea e faʻaleleia ai le lelei o togafitiga o meaʻai.

O ā aʻafiaga e mafai ona tupu i se vailaʻau faʻamalolo? E tusa ai ma faatonuga, e mafai e le vailaʻau ona mafua ai:

  • Faʻaleagaina o le endocrin system.E foliga mai i le pepa. Ae e tatau ona maitauina o lenei faʻalavelave e tupu i le na o se fua le talafeagai o fualaau faasaina.
  • O le le fiafia, o le momoe, osofaiga o le osofaiga, o le vaivai o vae, tiga o le ita, le mautonu, faateleina le vaivai.
  • Faʻaitiitia le tino vaaia.
  • Apiaia.
  • Bradycardia
  • Le manava vaivai.
  • Lavega.
  • Thrombocytopenia, anemia, leukopenia.
  • Tali atu i le Allergic.
  • Faiga faʻaonaponei faʻafitauli. E mafai e se tagata ona maua le manava, o se lagona o le vaivai i le vaega tele, lese, anorexia, jalestice jaffice, faateleina le gaioiga o le gasegase o le gasegase.

O le masani lava, o aʻafiaga o loʻo aʻafia i latou lava peʻa uma le faʻamalolo o le vailaʻau ma tuʻuina togafitiga talafeagai.

Faʻataʻitaʻiga faʻamaloiloga o le vaʻai mv

Igoa o le hypoglycemous oral, o le sulfonylurea derivative o le lona lua o augatupulaga. Faʻatupulaia le pulefaʻatonu o le inisalini e ala i siama o le pancreatic. Faateleina le lagona o le gasegase o le tino i le inisalini. O le mea moni lava, e faaosofia ai le gaioiga o enzymes intracellular (aemaise lava, muscle glycogen synthetase). Faʻaitiitia le taimi vavalalata mai le taimi e 'ai ai i le amataga o le inisinia. Faʻafouina le amataga o le faʻamalosia o le inisalini, faʻaititia le maualuga o le hyperglycemia.

O le Glyclazide e faʻaitiitia ai le taliaina o le platelet ma le faʻaputuina, faʻagesegese ai le atinaʻeina o se thietbus, ma faʻalautele ai le fibrinolytic vascular activity. Faʻataʻitinoina le mafai ona ola. O loʻo i ai meatotino atiatherogenic: e maualalo ai le maualuga o le cholesterol ma le cholesterol / LDL i totonu o le toto, faʻateleina le maualuga o le cholesterol / HDL, ma faʻaititia ai foi le numera o faʻamalolo saoloto. E taofia le atinaʻe o microthrombosis ma le atherosclerosis. Faaleleia microcirculation. Faʻasaʻitia le faʻapitoa o le gasegase i le adrenaline.

Faʻatasi ai ma le nephropathy o le maʻisuka ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le gliclazide, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le proteinuria e matauina.

Faaiuga

Sucrose, glucose ma fructose e maua ei latou uma le suamalie, ae o le fructose o le suamalie.

E tolu ituaiga suka e faʻaaoga i totonu o le tino mo le malosi: glucose o le punavai autu o le malosi, o le fructose ua liua i le kulūkose i le ate, ma ua solo le solo i totonu uma.

O ituaiga uma o suka - glucose, fusi, ma le suauu - e masani lava ona maua i le tele o meaai masani. E leai se mea solitulafono i lo latou faʻaaogaina.

O le afaina i le soifua maloloina o lo latou sili atu lea. E ui i le mea moni o taumafaiga e masani ona faia e maua ai se "gaʻo sili atu ona leaga," o suʻesuʻega faasaienisi e le faʻamaonia le mautinoa o loo i ai: ua matau e saienitisi aafiaga le lelei o le soifua maloloina pe a faʻaaoga soʻo se tasi oi latou i ni inumaga tele.

E sili le aloese mai le faʻaaogaina o soʻo se mea suamalie, ma fiafia i le tofoina o mea masani faʻapitoa (fualaau 'aina, fualaʻau).

O meatotino o le sologa lelei e tatau ona iloiloina i tulaga o le fisiki ma le kemisi. O le mea o se mea e le masani ai, o le mea sili lava o loʻo i ai i le suka suka ma beets.

Pe a ulu atu i totonu o le gastrointestinal tract, o le fausaga o le sucrose e faʻamavaeina i totonu o ni mea gaʻo sili atu - fructose ma glucose. O le punavai autu o le malosi, e aunoa ma le masani ai o le tino e le mafai.

O le a le meatotino o se uiga o se mea, ma pe o le a lona aʻafiaga i le tino, o loʻo faʻaalia i lenei mea.

Faʻavae ma meatotino o le vailaʻau

Sucrose (isi igoa - suauu gaʻo poo le sologa) o se faʻasalaga mai le vaega o oligosaccharides o loʻo i ai 2-10 mosaccharide residues. E lua elemene - alpha glucose ma le fructose beta. O lona metotia kemikolo o le C 12 H 22 O 11.

O le vailaʻau i lona mamā foliga o loʻo faʻatusalia mai i tioata tioata manino. Pe a faʻamausali le solusulusili, faʻavaeina le karmeli, o lona uiga. amorphous formless color.O suauu suka e sili ona solu i totonu o le vai (H 2O) ma le ethanol (C 2 H 5 OH), e faigofie ona soluu i le methanol (CH 3 OH) ma toetoe lava a le mafai ona fofo i le diethyl ether ((C 2 H 5) 2 O). E mafai ona faʻamausua le mea i le vevela o le 186 ℃.

Sucrose e le o se aldehyde, ae ua manatu o le mea sili ona taua le le taliaina. Afai e vevela le sucrose i se vaifofo o le ammonia Ag 2 O, o le mea lea o le a le tulai mai se "faʻata siliva". O le vevelaina o le vailaʻau i le Cu (OH) 2 e le taitai atu ai i le faʻamaʻiina o le paʻu kopa. Afai e te faʻapalaina se vaifofo o le sucrose faatasi ma le hydrogen chloride (HCl) poʻo le sulfuric acid (H 2 SO 4), ona faʻamavae faʻatasi ai lea ma alkali ma faʻavevela le vevela ma Cu (OH) 2, ona maua ai lea o le avega mumu i le iuga.

I lalo o le malosi o le vai, glucose ma le fructose ua faia. Faatasi ai ma isomer Successes e tutusa ma le fuamulami, o le laose ma le maltose ua vavae ese.

O a fua o loʻo aofia i totonu?

I le natura, o lenei mea e le masani ai. Sucrose e maua i fua, fua, ma vine.

I fuainumera tetele, e maua i le suka suka ma le suka. O le sugarcane e taatele i totonu o tropics ma Amerika i Saute. I ona gaʻo e 18-21% le suka.

E tatau ona maitauina e mai i le cane e maua le 65% o le gaosiga o le suka i le lalolagi. O atunuu taʻitaʻia mo le gaosia o le oloa o Initia, Pasila, Saina, Thailand, Mekisiko.

O le Beetroot e tusa ma le 20% sugase ma e lua tausaga le matua. Na amata ona tuputupu aʻe fua o fualaau aina i le malo o Rusia, amata i le XIX senituri. I le taimi nei, o loʻo totoina e Rusia ia beka suka e fafagaina ai ma faʻatau atu le suka i fafo.

E le iloa e se tagata i lana masani masani o loʻo i ai le fesuiaiga. E maua i nei meaʻai:

  • aso
  • grenades
  • paʻu
  • kuki kosi
  • marmalade
  • vine
  • aʻafia
  • apple marshmallow,
  • numera
  • bee honey
  • sua suamalie
  • sua manaia
  • mati mamago
  • birch sap
  • meloni
  • le malamalama

E le gata i lea, o le tele o le sucrose e maua i kāloti.

Le aoga o le suauu mo tagata

O le taimi lava e maua ai le suka i totonu o le mea oona, o le a gagau i lalo i totonu o gaʻo siliva faigofie. Ona latou aveina lea i totonu o le toto i potu uma o le tino.

O le taua tele i le gau o le sucrose o le kulukose, aua o le punavai autu o le malosi mo mea ola uma. Faafetai i lenei mea, 80% o tau o le malosi e totogi.

O le mea lea, o le aoga o le solasolo mo le tino o le tagata e pei ona taua i lalo:

  1. Faamautinoa le atoatoa o le faʻatinoina o le malosi.
  2. Faaleleia atili o le faia o faiʻai.
  3. Faʻafoʻisia le galuega puipui o le ate.
  4. Lagolagosua i le galuega o neurons ma fatuga maso.

O le faaletonu o le tino e mafua ai le le fiafia, se tulaga o le le atoatoa, le lava, leai se malosi ma le atuatuvale. O le sili atu o le vailaau e mafua ai le gaogao (oona), faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻaleagaina o nifo nifo, togafiti o le ooto, vevela, faʻamaʻi tino, ma faʻapupulaina ai le avanoa i le hyperglycemia ma le atinaʻe o le maʻisuka.

Faʻaauau le faʻateleina o le faʻateleina o le tagata pe a faʻaauau pea le gaioiga, faʻapupulaina i galuega faʻale-mafaufau, pe faʻaalia foi i le soona inu.

O faʻamanuiaga o sui o le suauu - fructose ma glucose - e tatau ona vaʻaia ese.

Fructose o le mea lea e maua i le tele o fua fou. O loʻo i ai se mea manaia mulimuli ane ma e le afaina ai le glycemia. O le faʻamatalaga faʻapitoa e na o le 20 iunite.

O le fructose excessive e oʻo atu ai i le gasegase, le mamafa, le atoatoa o le fatu, gout, ate ate, ma le matua matua. I le faagasologa o suesuega faasaienisi, na faamaonia ai o lenei mea e vave tele atu nai lo le glucose e mafua ai faailoga o le matua.

Glucose o le mea sili ona taatele o gaʻo i luga o la tatou paneta. E mafua ai le televave o le glycemia ma faʻatumu ai le tino ma le malosi talafeagai.

Ona o le mea moni o le kulukose o loʻo faia mai i le 'au faimalaga, o le tele o le faʻatauina o oloa o loʻo i ai ni meaʻai faigofie (rice ma le falaoamata o le falaoamata) e mafua ai le faateleina o le toto suka.

O lea ituaiga o togafitiga e aʻafia ai le faʻaitiitia o le puipuiga o le tino, gasegase o le tino, gasegase, faateleina o le lipid, le faʻamalolo manuʻa, faʻalavelave le mautonu, afaina ma fatuga o fatu.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o mea suamalie

O nisi tagata e le mafai ona 'ai le suka o loʻo masani ai mo isi. O le faʻamatalaga sili ona taatele mo lenei maʻi o le maʻisuka o soʻo se ituaiga.

E tatau ona ou faʻaoga masani ma. O le eseesega i le va o mea manogi ma suamalie e masani ona eseese calories ma aʻafiaga i le tino.

O mea suamalie (aspart and sucropase) o loʻo i ai ni faʻafitauli: o la latou vailaʻau faʻamaʻi e mafua ai felauaiga ma faateleina ai le ono mafai ona atiaʻe ni maʻi mama. Naʻo le faʻatasi ma suamalie suamalie ua na o sina mea e maua ai le kalori.

Faatasi ai ma mea suamalie masani, sorbitol, xylitol ma le fructose e sili ona lauiloa. E maualuga tele-kalori, o le mea lea, o le tele o taumafa e mafua ai le mamafa.

O le mea sili ona aoga e sui ai le stevia. O lona aoga aoga e fesoʻotaʻi ma le faʻaopoopoga o puipuiga a le tino, faʻasaʻoina o le toto, faʻamalosia o le paʻu ma le faʻaumatiaina o le au faʻasalalau.

O le faʻateleina o le taumafa o mea suamalie e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻega o mea leaga e tutupu:

  • taʻavale, maʻi inu, allergies, le lava le moe, atuatuvale, arrhythmia, totogia (faʻaaoga aspartame),
  • afaina o le tino, e aofia ai le dermatitis (faʻaaogaina o suklamat),
  • atinaʻeina o neoplasms mama ma le leaga (faia saccharin),
  • maʻi kanesa (faʻaaogaina ma le gasegase),
  • solia o le paleni-faavae faavae (faʻaaogaina o le fructose).

Ona o le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli eseese, o mea suamalie e faʻaaogaina i ni tapulaa faʻaitiitia. Afai e le mafai ona faʻaaogaina le sucrose, e mafai ona e faʻaopoopoina le meli i le meaʻai - o se mea saogalemu ma maloloina. O le faʻaitiitia o le taumafa o le meli e le faʻapogai ai le oso i luga o le glycemia ma faateleina ai le puipuiga. E le gata i lea, o le sua suamalie, lea e na o le 5% sucrose, e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie.

E masani ona faʻaaoga le fructose e fai ma mea suamalie mo tagata e maua i le maʻisuka. Glucose e le taliaina mo i latou. I nisi tulaga, e mafai ona e faʻaaoga le fructose, ma e le aoga. O le a le eseesega i le va o le kulukose, fructose ma le sucrose?

E toatele tagata latou te iloa o le fructose ma le glucose o "itu e lua o le tupe siliva lava ia," o lona uiga, o sui soʻo. O tagata e maua i le maʻisuka latou te iloa e faasaina ona latou faʻaaoga lapalai mo meaai. Ona o lenei mea, e toatele tagata latou te filifilia oloa gaosi suamalie, ae pe o saogalemu e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai? Tatou taumafai e iloa pe o le a le eseesega i le va o monosaccharides e lua.

O le a le fua o le monosaccharide?

O le fructose ma le kulukose e tasi le tasi o le molimoli. Ua faamaonia e saienitisi o le monosaccharide fualaau aina e sili atu ma le afa o le suamalie nai lo le kulukose. O se faʻafitauli, ae afai e faʻaogaina le saosao ma le fua o le monosaccharide i le aofaiga tutusa, o le a sili atu ona suamalie. Ae e tusa ai ma mea e maua i le caloric, o le suauu e sili atu nai lo ona elemene.

O fualaau monosaccharide e sili atu ona lelei mo fomaʻi, e fautuaina e faʻaaoga nai lo le suka. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo faʻafefiloi i totonu o le toto e faaluaina lemu nai lo le kulukose. O le taimi o le faʻasalaga e tusa ma le 20 minute. E le afaina ai foi le faʻamalolo o le tele o inisalini. Ona o lenei meatotino, e mafai e le maʻisuka ona teena le suka e ala i le faʻaaogaina o oloa e faʻatatau i lenei monosaccharide. O le eseesega tele i le va o le fructose ma le sucrose ma le kulukose.

Ae e le o se mea leaga, mo le toatele, sili atu i le 50 g i le aso e mafua ai le vevela ma le poloka. Ua maitauina e saienitisi o le tino malosi o le tino e faateleina tele mai le fusi.E mafua lenei mea i le mea moni e togafitia i totonu o le ate, ma o lenei okeni e faʻatapulaʻaina i mea e ono mafai ona faia i le gaosiga o mea. A oʻo mai se tino tele o monosaccharide i le tino, e le mafai e le ate ona taulimaina, ma o lenei vailaau ua liua i le gaʻo.

O aoga o le sucrose ma fua o suka i le maʻisuka

Sugar poo suka, o le mea lava lea e tasi, ua faasaina ona faʻaaogaina i le maʻisuka, talu ai o lenei mea e mafua ai le vave ona faia o le tino - le faʻasaʻoina o le inisalini. Ma afai e le lava le inisalini (1 ituaiga o gasegase) poʻo lau pancreas e le manaʻo e ave lou inisalini (ituaiga 2 maʻi), e maualuga le kulukose o le toto.

O aoga o le fructose i le maʻisuka e le lelei tele. E mafai ona faʻaaogaina, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa. Afai e le maua e se tagata le suamalie e maua mai i le fua o le monosaccharide i aso taitasi, e lelei tele le faʻaaogaina o isi mea suamalie i faʻaopoopoga. I le maʻisuka ituaiga 2, o le suka e sili atu ona afaina i gasegase nai lo le fructose. E sili atu le aloese mai mea uma e gaosi: siaki a latou mea e fai ma aua nei kukaina meaʻai ma faleoloa ma togafitiga faʻasolosolo.

Le eseesega i le va o le fructose ma le suauu

  1. O le monosaccharide fualaau e le faʻalavelave i le fausaga, o lea e sili atu ona faigofie le gauai i le tino. Suga o se mea e le malie, o lea e umi se taimi e alu ai.
  2. O le aoga o le fusi fua mo le maʻisuka o le inisalini e le o aofia ai i lona faʻaaogaina. O lona eseesega tele lea mai le kulukose.
  3. O lenei monosaccharide e sili atu le suamalie nai lo le suauu, o nisi e faʻaaogaina i ni togi laiti mo tamaiti. I lenei mataupu, e le afaina pe o le suka poo le fructose o le a faʻaaogaina i ipu, e tatau ona amanaʻia le faapalepale o tagata taitoatasi i nei mea.
  4. O fualaau suamalie e le o se punavai o le malosi "anapogi". E tusa lava pe a lagona e se tagata gasegase se maʻi vaivai o le kulukose (faʻatasi ai ma le hypoglycemia), o oloa e aofia ai le fructose o le a le fesoasoani ia te ia. Nai lo lena, e manaʻomia lou faʻaaogaina o sukalati poʻo se suʻi suka e vave faʻafouina lona tulaga masani ile toto.

Faʻaoga Caloric o monosaccharides, faʻatagaina tui

Glucose ma le fructose e tutusa o latou tulaga faatauaina. O le vaega mulimuli e tusa lava pe sefulu ma le lua le maualuga - 399 kcal, ao le uluai monosaccharide - 389 kcal. E aliali mai o le faʻaogaina o caloric o mea e lua e le o se mea e matua ese lava. Ae e sili atu ona aoga le faʻaaoga o le fructose i ni atunuʻu laiti mo le maʻisuka. Mo ia ituaiga o gasegase, o le aoga faatagaina o lenei monosaccharide i aso taitasi e 30 kalama. E taua le matauina o aiaiga:

  • O lenei vailaʻau e ulu atu i le tino e le o lona tino mama, ae o oloa.
  • Ia siaki i aso uma le kulukose o le toto ina ia leai ni taʻaloga.

Le faʻaaogaina o fualaau aina monosaccharide i le maʻisuka

Ua uma ona matou filifilia pe faapefea ona ese le monosaccharide lona lua mai le kulukose. Ae o le a se mea e sili atu ona faʻaaoga e fai ma meaai, o a meaai e ave ai se lamatiaga natia i le maʻisuka?

E i ai oloa ia e toetoe tutusa lava le fructose ma le suka. Mo tagata soifua maloloina, o lenei faʻasolosolo e lelei tele, talu ai o nei mea e lua naʻo le tasi ma le isi e vave tele le faʻataʻi vave, e aunoa ma le tumau i totonu o le tino i le tulaga o le gaʻo. Mo maʻi e maua i le maʻisuka, e le fautuaina la latou faʻaaogaina. O ia oloa e aofia ai fualaau 'aina mama ma ipu eseese mai ia mea, e aofia ai le faʻasaoina. O meainu mai faleoloa ua solia, aua e aofia ai le fructose ma le suka i le taimi lava e tasi.

O le toʻatele o tagata e fesili i le fesili "O le suka poʻo le fructose e faaopoopo i meainu vevela mo le maʻisuka?" E faigofie le tali: "E leai se tasi oi luga!" O le suā ma le mea o loʻo i ai e tutusa lelei. O le pito i tua o lona tino mamanu e aofia ai le 45% le sucrose, e lava e faʻafitia ai le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

Faaaogaina o Monosaccharide e Tamaiti

O nisi taimi e iai filifiliga a tina: o le fructose poʻo le suka o le a aoga mo tamaiti e pei o suamalie. O le a le mea e sili atu le filifilia o oloa ma?

  • E sili atu le faʻafefe, faʻaitiitia le mamafa i luga o le paʻu o le tamaititi.
  • E le mafua ai diathesis.
  • E taofia le faʻateleina o microbes pathogenic i le gutu o le tamaititi.
  • Faʻateleina le malosi.
  • I le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona faʻaititia le tui o le insulin.

Ae e manaʻomia ona e manatua o le a faʻaaogaina le fusiu poʻo le suka, e le mafai ona faʻaleagaina aemaise lava i se talavou ina ia mafai ai ona taofia le atinaʻe o le maʻisuka.

Glycated (glycosylated) hemoglobin. Toto toto mo le hemoglobin glyc

Glycated (glycosylated) hemoglobin o se vaega o le hemoglobin atoa o faʻasalalau i totonu o le toto ua noatia i le glucose. O lenei faailoga e fuaina i le%. O le sili atu o le suka toto, o le sili atu% o le hemoglobin o le a glycated. Ole suega ole toto ole maʻisuka poʻo le masalomia o le maʻisuka. O loʻo faʻaalia lelei le maualuga o kulukose i le plasma toto i le past 3 months. E mafai ai e oe ona iloa le maʻisuka i le taimi ma amata ona togafitia. Pe faʻamautinoa se tagata pe afai e le maua lona maʻisuka.

  • E faʻapefea ona sauni ma suʻe lenei suʻega toto,
  • Tulaga masani o le hemoglobin glycated - o se laulau talafeagai,
  • O le hemoglobin glycated i fafine maʻitaga
  • O le a le mea e fai pe afai e maualuga le taunuuga,
  • Faʻamatalaga o prediabetes, ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka,
  • Mataituina le aoga o togafitiga o le maʻisuka.

Isi igoa mo lenei faailoga:

  • hemoglobin glycosylated,
  • hemoglobin A1C,
  • HbA1C,
  • pe naʻo le A1C.

O se suʻega toto mo le hemoglobin glyc e faigofie mo maʻi ma fomaʻi. E sili atu le lelei nai lo le anapogi i suʻe toto ma le sili atu i le 2-itula le toleniga o le kulukose. O a nei tulaga lelei:

  • O le suʻesuʻeina o le hemoglobin glycbin e mafai ona ave i soo se taimi, ae le o luga o se manava gaogao,
  • e sili atu le sao nai lo le anapogi o le suʻe toto, e mafai ai ona e iloa le maʻisuka muamua,
  • e sili atu le vave ma faigofie nai lo le 2-itula o le toleniga o le kulukose,
  • e mafai ai ona e tali manino i le fesili pe maua e le tagata le maʻisuka pe leai foi,
  • fesoasoani e iloa ai le lelei o le maʻisuka pulea lona suka toto i le 3 masina talu ai,
  • O le hemoglobin glycated e le afaina i ni nai taimi e pei o le malulu po o tulaga faigata.

Fautuaga lelei: pe ae alu e suʻe suʻega toto - i le taimi lava lea siaki lou maualuga o le hemoglobin HbA1C.

O le a le taunuʻuga o lenei auʻiliʻiliga E LE faʻalagolago i:

  • taimi o le aso pe a latou foai toto,
  • latou te tuʻuina i luga o se manava gaogao pe a uma ona 'ai,
  • ave vailaau e ese mai i fualaau o le maʻisuka,
  • lagona o le maʻi
  • malulu ma isi faʻamaʻi.

Aisea e faia ai se suʻega toto mo le hemoglobin glycated

Muamua, ia iloa le maʻisuka poʻo le iloiloga le lamatiaga o se tagata e maua ai le maʻisuka. Lona lua, ina ia mafai ona suʻesuʻeina ma le maʻisuka pe faʻapefea ona pulea lelei e le tagata maʻi le faʻamaʻi ma faatumauina le toto suka e latalata ile masani.

Mo le faʻamautinoaina o le maʻisuka, o lenei faʻaaliga na faʻaaogaina (i luga o le fautuaga a le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina o le Lalolagi) talu mai le 2011, ma ua faigofie ai mo gasegase ma fomaʻi.

Tulaga masani o le hemoglobin glycated

O le faʻaitiitia o le maualuga o le hemoglobin glycated i le tagata maʻi, o le lelei foi lea o lona maʻisuka na totogiina i le 3 masina talu ai.

Fesoʻotaʻiga o HbA1C i le maualuga o kulukose i le plasma toto mo le 3 masina

  • Faʻafefea ona togafitia mo le maʻisuka ituaiga 2: o se laasaga taʻitasi taʻitasi
  • Tusa 2 o vailaʻau maʻisuka: faʻamatalaga auiliili
  • Siofor ma Glucofage tablets
  • Auala e aʻoaʻo ai e fiafia i le aʻoga faaletino

Suʻega o le toto mo le hemoglobin glycini: lelei ma mea le lelei

O le suʻeina o le toto mo HbA1C, faʻatusatusa i se suʻesuʻega o le sugar sugar, e tele mea lelei:

  • e le manaʻomia se tagata e maua se manava gaogao
  • toto e masani lava ona teuina i totonu o se suʻega suʻega seia oʻo i le taimi vave faʻavasegaina (faʻasologa faʻasolosolo),
  • Glucose plasma anapogi e mafai ona eseese tele ona o le atuatuvale ma faʻamaʻi pipisi, ma o le hemoglobin glycated e sili atu ona mausali

O le suʻega o le toto mo le hemoglobin glycal e mafai ai e oe ona iloa le maʻisuka i se taimi vave, pe a faʻaalia e le auʻiliʻili o le sugar sugar o mea uma e masani.

Faʻafitauli o le hemoglobin glycated toto totoga:

  • maualuga atu tau faʻatusatusa i se suʻega o le kulukose toto i plasma (ae vave ma le faigofie!),
  • i nisi o tagata, o le fesuiaiga i le va o le maualuga o le HbA1C ma le maualuga o le kulukose o le a faʻaitiitia
  • i tagata mamai ma le ania ma le hemoglobinopathies, o le auiliiliga o faʻamaumauga e faʻateleina,
  • i nisi o itulagi o le atunuʻu, e leai se mea e mafai e tagata maʻi ona faia lenei suʻega,
  • ua manatu ai afai e ave e se tagata ni gaʻo maualuga o vitamini C ma / poʻo le E, o lona fua faatatau o le hemoglobin glycini e taufaasese (e le faʻamaonia!),
  • o laʻititi laʻititi o hormones thyroid e mafai ona tupu i le faateleina o le HbA1C, ae o le toto toto e le tupu moni.

Afai e faʻaititia le HbA1C e le itiiti ifo ma le 1%, e faʻafefea le faʻaititia o le lamatiaga o le maʻisuka:

O le hemoglobin glycated ao maitaga

O le hemoglobin glycated i le taimi o le maitaga o se tasi lea o suʻega talafeagai mo le puleaina o le suka. Ae peitai, o se filifiliga leaga lenei. I le taimi o le maitaga, e sili atu ona le lelei le foaʻiina o le hemoglobin glycated, ae ia siakiina le suka o le toto i isi auala. Seʻi o tatou faʻamatalaina pe aisea e moni ai lenei mea, ma talanoa e uiga i ni filifiliga saʻo.

O le a le lamatiaga o le maualuga o le suka i tina maʻitaga? Muamua lava, o le mea moni e tupu tele le fetus, ma ona o lenei mea o le ai ai se fanau faigata. O le lamatiaga mo le tina ma le tamaititi o le a faateleina. E le o le taʻua o faʻaleagaga tumau mo i latou uma e lua. Faʻateleina le suka o le toto i le taimi o le maitaga e faʻaleagaina ai toto toto, fatugaʻo, mata, ma isi mea faapena. O le maua o se pepe o le afa lea o le taua. E tatau lava ona lava lona malosi e ola ai o ia ...

O le suka toto i le taimi o le maitaga e mafai ona faʻatupulaia e oʻo lava i fafine e leʻi faitio lava e uiga io latou soifua maloloina muamua. E lua ni faʻaaliga taua iinei:

  1. O le maualuga maualuga o le suka e le mafua ai ni faailoga. E masani lava e le masalomia e se fafine se mea, e ui lava e tele ona fua - o se tagata lapoa e mamafa le 4-4.5 kilokalama.
  2. E le mafai e le suka ona alu i luga o se manava gaogao, ae pe a uma ona 'ai. Ina ua uma ona 'ai, na ia maualuga maualuga 1-4 itula. I le taimi lea, o loo ia faia lana galuega faataumaoi. O le kuka anapogi e masani lava masani. Afai e maualuga le suka i luga o se manava gaogao, ona matua leaga lea o le mataupu.

Aisea e le fetaui ai foi le suega o le toto mo le hemoglobin glycini? Talu ai e vave ona ia tali mai. O le hemoglobin glycated e tupu pe a uma ona tausia maualuga le suka toto mo le 2-3 masina. Afai e tulaʻi le fafine i le suka, ona masani lea e le tupu muamua nai lo le ono masina o le maitaga. I le taimi lava e tasi, o le hemoglobin glycated o le a faʻapupulaina i na o le 8-9 masina, e leʻi umi ae leʻi tuʻuina atu. Afai e le pulea muamua e le fafine maʻitaga lana suka, ona leai lea o ni taunuuga le lelei mo ia ma lana pepe.

Afai o le hemoglobin glycolated ma se anapogi o le toto kullukose e le fetaui, o le a le auala e siaki ai le suka i fafine maʻitaga? Tali: e tatau ona siaki pe a maeʻa taumafataga i vaiaso uma 1-2 vaiaso. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e suʻeina le 2-itula o le toleniga o le kulukose i le fale suesue. Ae o se mea umi ma faigata lenei. E sili atu ona faigofie le faʻatau saʻo o le kulukose toto toto ma fua le sukari 30, 60 ma le 120 minute pe a uma se taumafataga. Afai o le taunuuga e le maualuga atu nai lo le 6.5 mmol / l - lelei. I le lautele o le 6.5-7.9 mmol / l - faapalepale. Mai le 8.0 mmol / L ma le maualuga - leaga, e tatau ona e faia ni auala e faʻaitiitia ai le suka.

Tausia se meaʻai maualalo-carbohydrate, ae ia 'ai fualaau, kāloti, ma beets i aso uma e puipuia ai le kososis. I le taimi lava e tasi, o le maitaga e le o se mafuaaga e faʻatagaina ai oe lava e faʻamalolo i fualaau suamalie ma falaoamata. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le mataupu o le maʻisuka ma le maʻisuka.

Faʻaiʻuga itu Glidiab mv:

Mai le fualaau otaota: e seasea - o le anorexia, leu, vomiting, manava manava, tiga tiga.

Mai le siamisi o le tino: i nisi tulaga - thrombocytopenia, agranulocytosis poo leukopenia, anemia (e masani lava ona toe fetuunai).

Mai le endocrine polokalama: faʻatasi ai ma le maualuga - hypoglycemia.

Tali a le Allergic: o le paʻu o le paʻu, o le vevela.

O faʻamaoniga i le fualaau faasaina:

O le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka (type I), ketoacidosis, muaʻi maʻi suka ma le coma, faʻamaʻi tigaina ma le faʻasologa o le hepatic, hypersensitivity i sauniuni sulfonylureas ma sulfonamide. Faʻaaogaina tutusa o meaola gliclazide ma imidazole (e aofia ai miconazole).

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le Glidiab mv.

Gliclazide e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka e le o le insulin-o loʻo faʻatasi ma se taumafa-maualalo-kalori, ma le maualalo o meaʻai.

I taimi o togafitiga, e tatau ona e siakiina e le aunoa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai, fesuiaiga i aso taitasi i le kulūkose.

I le tulaga o faʻalavelave faʻapipiʻi poʻo le faʻatauvaʻaina o le maʻisuka, e tatau ona amanaia le mafai ona faʻaaoga sauniuniga inisalini.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le hypoglycemia, pe afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, o le kulukose (poʻo se vaifofo o suka) o loʻo faʻamatalaina i totonu. I le tulaga o le leiloa o le mafaufau, glucose oona ma le glucagon sc, o le intramuscularly poo le vavalalata o loʻo faia. A maeʻa ona toe iloa, e tatau ona tuʻuina atu i tagata mamaʻi mea taumafa i mea inu gaʻo ina ia aloese mai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

Faʻatasi le faʻaaogaina o le gliclazide ma le verapamil, e manaʻomia le siakiina masani o le maualuga o le kulukose o le toto, ma le siakiina, ma le mataituina ma le faʻaeteete le faʻatulagaina o fuataga o mea e gaosia ai le hypoglycemic.

E le fautuaina le faʻaaogaina o le gliclazide ma le cimetidine.

Tuua Lau Faamatalaga