Meaʻai mo le maualuga o le cholesterol maualuga i tane: o se lisi o oloa ma fua o fua

Pepa o Cholesterol, lea e maua e se tagata ma le tele o aano o aano o manufasi, fuamoa o meaʻai susu, faaputuputu i luga o puipui o maʻa. Le amataina o auala amata, e tupu aʻe ai le mumū, o mea e le mafai ona maua i totonu o le toto. O lenei mea e faʻapupulaina ai le faʻalavelave o paʻu o le toto, o le fatu ma isi maʻi fatu cardiovascular.

O se meaai e iai le maualuga o le cholesterol i tane o se elemene o togafitiga faʻalavelave lea e faʻamaonia ai le maualuga ma le maualalo o lipoproteins.

O mea taumafa tatau e puipuia ai le lamatiaga o le alualu i luma o faafitauli i le cardiovascular, faʻaleleia le lelei o le olaga ma faʻateleina lona umi. Mo le filifilia o se meaai lelei, e fautuaina e feutagai ma se tagata tomai faapitoa i mea tau meaʻai, tagata fai meaʻai, cardiologist. Faʻafofoga i togafitiga faafomaʻi Nu. 10.

O mataupu autu o meaai

E tatau ona suʻesuʻe i mea faʻatagaina ma faʻasaina, fetuunai le taumafa. Faʻailoa se gaoioiga faaletino faʻaleleia, alu i aso uma i le ea fou, matau le inu ava. Taiala o taumafa mo le maualuga o le cholesterol i alii:

  • le aofia ai meaʻai gaʻo o meaola mai manu: puaa, povi, pepe,
  • taumafa faʻafefete, faʻasalaga: e oo i le 4-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti,
  • se meaai atoatoa, fua eseese,
  • moli o le afiafi e le sili atu nai lo le 3-4 itula ao lei alu i le moega,
  • teenaina o oloa e leʻi maeʻa, sausage, sausage, ulaula, suti,
  • faʻaitiitia le faʻaogaina o le gaʻo
  • faʻaaogā fuālaʻau fuālaʻau mo laulaʻau salati, aua le faʻaoga mo le faʻavelaina. O meaai falai e matua faateleina ai le atherogenic cholesterol,
  • le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo susu,
  • folasaga i le taumafa o le vaitafe ma le sami iʻa,
  • sui le gaʻo meaʻai ma le gaʻo,
  • teena o meainu, e aofia ai caffeine, ava malosi, ulaula,
  • le mamafa tele o tane e tatau ona taulai atu i le faʻatulagaina o faʻamaoniga.

Afai e mafai, o meaʻai o meaola e tatau ona faʻaaogaina ma fesuiaʻi i meaʻai faʻalaʻau. Afai e le taliaina lenei filifiliga, e fautuaina le gaʻo manu e faʻaumatia e le silia ma le 3 taimi i le vaiaso.

Faʻaaliga Faʻapitoa

O le meaai mo le maualuga o le cholesterol i tane e tatau ona malamalama i ai le maʻi. O le faavae o le taumafa e tatau ona avea ma meaai o laau: laumei, cruciferous, fualaau aina ma fualaau faisua, vine, otaota, cereals, fatu, faapea fatu, nati, fatu atoa.

  • O le autu o le polotini o leki, anufe gaʻo maualalo, iʻa, cheese cheese. O le aano o manu e 'aina i le kuka, tunu, fuʻe pepa, poʻo le vaʻa. O fualaau faisua fou pe leai foi ua faʻaaogaina e avea o se falaoa.
  • O le masani i aso taʻitasi o vailaʻau faʻamalosi mo tagata e oʻo atu i le 50% o le taumafataga. Faʻaaoga fatu saito atoa, pasta, cereals.
  • O le suka paepae o se oloa e le manaomia e tatau ona suia i le enaena po o le koko, poʻo le stevia.
  • O le tuufaatasiga o falaoa e aofia ai le falaoamata rye ma le paranesi, o le alauni o aso taitasi mo le tagata e le sili atu ma le 200 kalama.
  • E kukaina fuamoa moa seia uma ona kuka, na o le protein e faʻaaogaina.
  • O oloa gaosi susu, o mea e fiafia i ai e tuʻuina atu i le atoa, susu e leʻi faʻasalaina (sili atu le susu o le susu), meaʻai susu ma se paʻu maualalo o le gaʻo.

O faʻamanuiaga aoga e maua mai fualaau faisualaʻau po o se falai e aunoa ma se suauu, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o lau. O meaai ma le maualuga o le cholesterol i tane e aofia ai le faʻaaogaina patino o lemu. O le taumafaina i aso uma o le buckwheat, o le millet, o le avo, e faʻasaʻoina le lipid metabolism, le fua o le LDL ma le HDL.

O a laumei e aoga mo?

Legumes are rich in protein, zinc iron.E le pei o meaai o manu, latou te maua ai meaʻai taua: folate, potassium, ma fiber. Mea moni fiafia e uiga i sui o lenei aiga:

  • fautuaina i aso taitasi o moa, o le pi, mung bean, peas,
  • pi e masani lava e le aofia ai masima ma gaʻo tumu, e leai se cholesterol i totonu,
  • o le masani i aso uma mo tane o le 300 grams,
  • e mafai ona "masaa" leki i meaʻai e taumafa ai tagata o vaitausaga uma,
  • ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona faʻaaogaina le gaosiga o le gas, o le a faʻapipiʻi muamua oloa i le vai faatasi ai ma le faaopoopo o le ½ sipuni sipuni.

O le aofia ai o legumes i taumafa i aso taʻitasi e masani ai le cholesterol, faʻamaʻi o le toto, e faʻaitiitia ai le ono mafai ona faia muamua.

Faʻasalalau

O le pala oona e mauʻoa i fiva solu, lea e aveesea ai le "leaga" cholesterol faatasi ai ma fecesi, ma taofia ai lona toe-metabolism i le ate. O le tuufaatasiga o fatu e aofia ai gaioiga-alpha-linolenic pupuu-(omega-3), lea e liua ai le tino i gaʻo uumi umi.

O elemene nei e tatau ona faʻamaonia ai le cholesterol, faʻalauteleina toto toto, faʻagesegese le fua o le vavaega o le tino (puipuia o le kanesa prostate i tane).

Ole fua ole aso mo le malosi malosi o le 2 punetini. Mo le faaleleia o le bioavailability (assimilation), o fatu e muaʻi nutimomoia i totonu o se mea e teu ai le kofe. O le oloa maeʻa e faʻaopoopoina i gaosi, sasalalū, sou, stews, salati fuamoa, ma isi. E le pei o le mumu, o le suauʻu suauu e naʻo le omega-3 gaʻo. O le mea lea, o fatu atoatoa o se oloa e sili atu ona taua ma aoga mo tagata e maualuga LDL.

Meaʻai mo le toto maualuga o le cholesterol

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E masani lava mai le televise TV ma mai ulutala o tusiga tatou te faalogo e uiga i le cholesterol matautia. O lau fomaʻi o loʻo talanoa foi e uiga i ai, ma o se tuaoi e maualuga le cholesterol o loʻo i le falemaʻi. E aoga le malamalama i le mafuaaga e matautia ai le faʻaleleia, ma o le mea e sili ona taua, o le a le taumafataga e faasaga i le cholesterol o le a fesoasoani e tumau ai le soifua maloloina.

Le matautia o le faateleina o cholesterol

O le olaga faʻaonapo nei: o le le lava o le tino, meaai kuka, saisi ma meaai vave e masani ona mafua ai le maualuga o le cholesterol maualuga nai lo le masani 5 mmol / L. O le tele o le aofaiga e le mafai ona fetolofi i totonu o le toto mo se taimi umi, ua amata ona pipii le cholesterol i puipui o toto toto, ua avea ai le "chotserol" tupe teu "ua taua o faailoga. Afai e maua e le fomaʻi ua i ai se pusa i se mea e tasi - o lona uiga e aafia uma vaa, i le tasi tikeri pe o le isi, ona o le toto e tutusa uma - ma le maualuga o le cholesterol. O le tele o le cholesterol plaque, o le itiiti ifo o le toto na pasia i lenei nofoaga. Afai o se ipu e fafagaina ai le fatu, ona i ai lea o tiga i totonu o le loto, pe a fai o se ipu o le faiʻai, ona afaina ai lea o se tagata mai le ulu o le ulu, manatuaina o le mafaufau ma le vevela. E matua afaina uma totoga mai le maualuga o le cholesterol, e oo lava i le paʻu - pe a uma, e masani foi ona fafagaina i le toto e ala i toto toto e vavalalata i paʻu.

Meaʻai o meaʻai

O se meaai e maua ai le cholesterol maualuga e faʻapotopotoina o le Metitirani. O ana mataupu faavae autu o le tele o vaega o iʻa o le sami i le vaiaso, ituaiga o sisi, fualaau faisua fou, faʻatasi ai ma le suauʻu olive, tele fua. O tulafono faavae o mea taumafa mo le maualuga o le cholesterol, aemaise lava i alii ma tamaitai i le mavae ai o le 50 tausaga, e mafai ona fausia e pei ona taua i lalo:

  • taumafataga i ni vaega laiti, ia le itiiti ifo i le fa taimi i le aso,
  • faʻaitiitia le faʻaaogaina o masima i le sauniuni - o le a taofia ai le suavai i ona tua ma faia ai se avega mamafa i le loto,
  • aloese mai le falai ma ulaula. O meaai e tatau ona fufulu, kuka, uʻu pe tao. I le avea ai ma se isi mea ma le avanoa e faʻasalalau ai le lisi, e mafai ona e faʻaaogaina se ipu e kuka ai le Teflon. O le a mafai ai ona e kukaina se meaʻai lelei ma maloloina e aunoa ma le suauʻu, e faʻapipiʻi.
  • itiiti le faʻaaogaina o oloa gaosi oloa - saisi, meaai kuka, meaʻai vave. O nei oloa uma mo le taugofie e aofia ai ma aano ma manu. I le laulau o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻaia oi latou o ni faʻamaumauga mo le cholesterol.

O oloa uma e faʻaaogaina mo meaai lelei ma le maualuga o le cholesterol maualuga e tatau ona aofia ai lona aofaʻiga maualalo. E le manaomia e le tagata le sili atu i le 400 mg o le cholesterol i le aso, ma afai e siitia le cholesterol i se toeaina matua po o se tamaitai, ona le silia lea ma le 200 mg. E tele naua, aua tatou te maua na o le tolu o le gaʻo e tatau ai, o le lua vae tolu o loʻo totoe i le ate ma le vavae. O le laulau o loʻo i lalo o loʻo lisiina ai le gaosiga o le cholesterol i nisi meaʻai. I le taulaʻi atu i ana faʻamatalaga, e mafai ona faigofie ona e malamalama i mea taumafa e le mafai ona faʻaumatia i le maualuga o le cholesterol.

Meaʻai faasaina

Mafaufau i meaʻai e le mafai ona faʻaumatia i le maualuga o le cholesterol maualuga:

  • gaʻo gaʻo - puaa, tamaʻi mamoe, moa - leko ma le kusi,
  • Ae maise lava e faasa ona 'ai (faiʻai, fatuga, ate). O loʻo aofia ai le maualuga tele o le cholesterol,
  • iʻa gaʻo - gaʻo, vao. E tele taimi e le manaʻomia ai le 'ai o gaʻo, salmon ma isi iʻa mumu mumu,
  • oloa gaosiga gaʻo - meaʻai gaosia i le fale, susu ma le gaʻo lololo i luga aʻe o le 3.2%, kulimi, kulimi '
  • kuka kuka - o le pama pama, mayonnaise, oloa gaosiga faʻapisinisi e aofia ai le tele o gasegase pala. Latou te aʻafia ai le cholesterol, faʻateleina ma faateleina le avega i luga o le ate,
  • sausage, sausage, sausage, fasi faleoloa - o tekinolosi o la latou gaosiga e aofia ai le faaopoopoina o le gaʻo ma gaʻo, lea e aofia ai le tele o cholesterol,

Mea ua faatagaina

O le meaai, e tusa ai ma mea e mafai ona e 'ai lelei mo se tagata e maualuga le cholesterol, e tatau ona aofia ai:

  • se fuainumera tele o fualaau aina fou ma fualaʻau, ia le itiiti ifo i le 400 g i le aso,
  • suauu e leʻi faʻamamaina - sulu matala, olive,
  • tao tao ma fufulu fualaʻau
  • e seasea lava - pateta, e sili ona tao ma gao,
  • meaʻai maualalo-gaʻo - moa ma le pipi ma le paʻu, lapiti, seasea - povi ma vela,
  • meaʻai e maualalo le gaʻo ituaiga iʻa - cod, paʻu, capelin, pike,
  • oloa gaʻo susu gaʻo. I le taimi lava e tasi, e tatau ona tuʻuina atu i ai oloa e maualalo le gaʻo (1.5%, 0.5%) nai lo le gaʻo, aua o le mea mulimuli e le maua ai le gaʻo e ala i le faʻateleina o mea o loʻo i totonu o gaʻo,
  • o meaʻai laiti-fuamalie o le siʻisi - o faʻasalasua lemu vaivai e pei o Adyghe, cheese cheese,
  • spaghetti - na o le kulimi kulumatua, aloese mai pasta mai ituaiga vailaʻau e avea o se punavai o gaʻo kulū faigofie,
  • fala falala, paʻu atoa, falaoa atoa o falaoa.

Aso Gafua

Breakfast. Millet piliki, friable, i luga o le vai poʻo luga o le vai i le afa ma le susu ma le uka. Ava Apple, falaoa.

Taʻaloga Palu moa ma laau (e aunoa ma le falaiina, aveese le paʻu mai le moa, pasta mai le falaoamata kulimi, aua nei faaopoopo le masima i le sua). Laʻau fagu fagu, falala, koko ma salati sipisi. Fafaga iʻa.

Taumafa Pipi pateta - lua pateta alalaʻau. Paʻu, tomato ma salati sala. Areto ma le faga.

Lua itula ao lei momoe / moe afiafi. Niu susu, o kuki oatamal fale.

Breakfast. Palu leisi kulimi ma vine. Tea i le susu 1.5%.

Taʻaloga Lafoa Ofagaf. Paina o le saito kulimi ma fualaʻau. Lulu moa moa.

Taumafa Brown rice (aua nei faaopoopo i luga). Salamata suamalie. O le fuamoa. Laʻu falaoa.

Lua itula ao lei momoe / moe afiafi. Nati (oisa, almonds, walnuts). Compote.

Breakfast. Oatmeal porridge with berries. Sanuisi: falaoa o le wholemeal, cheese cheese, tomato, greens. Compote.

Taʻaloga Suauu musu. Fualaʻau suamalie, pulu faʻamala, pulu Beijing ma le salakeke. Areto ma le faga.

Taumafa Buckwheat porridge ma moa.Vinaigrette.

Lua itula ao lei momoe / moe i le aoauli: Yogurt, keke kuki.

Breakfast. Laʻu sisi laʻitiiti gaʻo ma fualaau aina ma yogurt. Compote.

Taʻaloga Vailaau meaʻai. Paʻu falaoa ma moa moa. Toto le salati salati.

Taumafa Laʻau fafusi fuʻa ma pateta ma fualaau faisua.

Lua itula ao lei momoe / moe afiafi. Kefir, kuki oatama fale.

Breakfast. Omelet ma fualaau faisua. Tea Pelu falaoa.

Taʻaloga Soup ma le gaʻo tui. O le spaghetti kulimi. Haddonck tao.

Taumafa Pilaf ma pulou. Kapisi ma salati salati.

Lua itula ao lei momoe / moe afiafi. Yogurt, apu.

Aso Toonaʻi (+ afiafi o gala)

Breakfast. Barley porridge. Tea Sanuisi ma pasi moa.

Taʻaloga Faʻaaliga i iʻa papaʻe. Buckwheat porridge ma le pipi. Beetroot ma le salati salad.

Taumafa Risi ma fualaau faisua. Faʻatoʻa iʻa. Saladi Eleni. Areto ma le faga. Lisi fualaau faisua. Slicing pasta pasta. O se meaʻai o tamato faapelepele e tumu i cheese ma le kalaka. Lisi kalu kulimi i le laumei ma blueberries. Paʻu mūmū (150-200 ml)

Aso Sa.

Breakfast. Pancakes e maualalo le kulimi kulimi / meli / fagu fale. Teu ti.

Taʻaloga Lafoa Ofagaf. Fualaau faisua ma moa.

Taumafa Pipi pateta - lua pateta alalaʻau, tolotolo. Kapisi ma kapoti salati i le kukama.

Lua itula ao lei momoe / moe afiafi. Yogot, ipu keke.

I le gasologa o le aso, e le faatapulaaina: teuteuga o fualaau mamago, meainu suamalie, compotes. Fugalaau fou - apu, pears, peaches, oranges, tangerines. Green tea.

O salata uma lava e faʻaaogaina i le: suauʻu sulu mata, olive olive, lemoni poʻo le sua suamalie.

O meaʻai uma e le faʻamalie - o lona uiga, matou te faʻaopopo le afa o le masima nai lo le mea e te manaʻo ai. I nai aso muamua, o le a foliga mai o le a foliga mai e fou, ae o le tofo o le laulaufaiva o le a vave ona faʻaaogaina. E saunia ni soupala e aunoa ma le faaopoopoina o le faga. O fuga fou e faaopoopo i salati ma soups - pasili, dill, cilantro.

Fafaga iʻa

Fuga iʻa 600 g (Lelei - fuga, pollock, hake, cod, pike perch, pike. Talia - lanu piniki, o le salmon salmon, trout, carp, carp crucp, tuna).

Lua aniani alalaʻau.

Faʻamasala mea uma e ala i se masini masiʻi lelei. E mafai ona fufuluina lelei mea aoga. Faʻasusu le tele o le vai, faʻapipiʻi siaki. Kuki i totonu o se pani meaʻai mo le 3-5 minute i itu taʻitasi.

Faʻatoʻa iʻa

Steak, e oo i le 2 cm le mafiafia (sili atu: cod. Talia: lanu piniki, popo, lemoni)

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Aveese le sipuni mai le pusaaisa ma aumai i le vevela, aua le masima aʻo leʻi kuka. E mafai ona e faʻaaogā uma patipisi ma le sua o le tipolo. Sulu le apa meaʻai, tuʻu faʻasolosolo faʻasalaga i fasi pepa. Cook mo 3-4 minute i itu taʻitasi. Afai e sili atu le mamafa o le steak i le 1.5 cm - a uma le kuka, tape le vevela, ufiufi, tuu mo le 10 minute.

Pastoral Chicky Chicken

Tui moa - lua fasi (pe tusa ma le 700-800 g).

1 sipunamu o le meli

1 sipunipuni o le sua o le tipolo

2 sipuni tele o le soya soya

3 cloves o le kālele, moa

Paprika manaia suamalie, pepa lanu uliuli.

Faʻafefiloi mea uma, suauu le fusi moa mai itu uma, tuʻu i totonu o le vai faʻavave mo le itiiti ifo ma le afa itula, sili ile po. Nonoa le fusi i se filo, fai ni "siusa", tuʻu i luga o le pepa. Luga ma le vai o loʻo totoe. Ufiufi le pepa alumini. Pipi i le 200 tikeri mo le 20 minute. Ona tatala lea o le pepa ma tuu e faamafanafana i totonu o le ogaumu. A uma le mafanafana, aveese le filo, tipi i fasi pepa.

Puki kuki o le fale

Oatmeal - 2 ipu

Palu falaoamata - afa ipu

Meli - 1 sipuni

Suga - lua punetini

Laʻau lelei lelei - 50 kalama

I totonu o se pesini, faʻafefiloi le fuamoa ma le suka seia oʻo ina faʻamavae le mea mulimuli. Faaopoopo le pata, le meli, falaoamata ma taofi paʻu. E te maua se paluga laʻau pisi. Matou te faia ni kuki mai ia mea, tuʻu i luga o se pepa tao. Pipi i le 180 tikeri mo le 20-25 minute. Faataga le ate ia faʻamafanafana aʻo leʻi faʻaaogaina.

Fale o le yogurt

1 lita o le susu pasteurized 1.5% gaʻo

Matou te vevela le suasusu i le 40 tikeri - o se mea manaia tele, ae e le mu. Matou te faʻasese le mea faafefete, tuʻu le susu i le multicolo i luga o le "Yogurt" faʻasolosolo pe afifiina se ipu i le susu ma tuu i se nofoaga mafanafana. O le taimi e kuka ai le yogurt e 4-8 itula. I le oloa maeʻa, faaopoopo le suka, vine, fua e tofo ai.

Cholesterol o se mea lea e faʻapotopotoina ai e le tino ia hormones ma vailaʻau D, o lea e le mafai ona manino manino ai e le afaina. Ae i tagata matutua, e le toe faʻaumatia le cholesterol pei o muamua, ae tumau i totonu o le toto. O ia ituaiga cholesterol e mafua ai le le lelei o faailoga i totonu o se tagata. O le mea lea, e taua tele le mulimuli i se taumafataga i lalo ifo o le cholesterol, o faʻamaumauga autu, e aofia ai se auiliiliga auiliili ma fua o fua, o loʻo faʻamatalaina i luga.

Tulaga masani o le cholesterol ma mafuaʻaga mo lona faʻaopoopoga

E manaʻomia e le tino le cholesterol e faia ai le tele o auala. Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua toe faʻafouina le faiga o le totoga, o le faʻasalaga faʻasalalau e faʻapitoa.

E manaʻomia e tagata lenei mea e maua ai le testosterone. Ae afai o le cholesterol ala maualuga e maualuga, o le toto o le a faasolosolo ina leaga, ma o ni atherosclerotic plate o loʻo i ai i luga o maʻa. O nei mea leaga uma e afaina ai le masini cardiovascular.

I tane, o le mafuaaga autu o le faateleina o le cholesterol o le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo o meaola manu. O amioga leaga e pei o le ulaula tapaa ma le ava malosi e fesoasoani i le faaputuputuina o mea leaga i le tino.

Isi mea e mafai ona faateleina ai le cholesterol le toto:

  1. le galue malosi
  2. hyperglycemia masani,
  3. hypothyroidism
  4. afaina
  5. afaina o le talo i le ate,
  6. viral infections
  7. toto maualuga
  8. televave pe le lava le puleaina o nisi o hormones.

O le fua o le cholesterol i le toto i tagata e faalagolago i tausaga. O le mea lea, e oʻo atu i le 20 tausaga, 2.93-5.1 mmol / L e avea ma faʻataʻitaʻiga taliaina, e oʻo atu i le 40 tausaga - 3.16-6.99 mmol / L.

I le limasefulu tausaga, o le faʻatagaina o le ava malosi e mai i le 4.09-7.17 mmol / L, ma i tagata e sili atu i le 60 - 3.91-7.17 mmol / L.

Vaega o le taumafa o le hypocholesterol

O le taumafaina o le toto maualuga i le toto o le cholesterol i tane e aofia ai le 'aiina o meaʻai e maua ai le tele o meaola gaʻo. O se taumafataga o le hypocholesterol ua faatonuina mo tagata mamaʻi e sili atu i le 200 mg / dl le maualuga o le cholesterol.

E tatau ona mulimulitaia lelei le taumafa mo le ono masina. Afai a maeʻa le taumafataga o meaʻai, ole faʻaitiitia o le inu malosi o le ava i le toto e le faʻaitiitia, ona faʻamatalaina lea o fualaau.

O meaai mo le maualuga o le cholesterol i tane e faavae i luga o le taumafa i aso taitasi o meaʻai e maua i le fiber, vitamini, palatini ma lipotropic substances. O le faavae o le lisi o meaʻai, fualaau faisua ma fualaʻau. E mafai ona 'aina e le sili atu i le tolu taimi i le vaiaso. E le gata i lea, mo le kukaina, e tatau ona e faʻaaogaina ituaiga o mea taumafa e manaʻomia ona suʻeina, kuka poʻo tao.

E lelei foi mo tagata ona 'ai iʻaʻai. O meainu, e tatau ona tuʻuina atu i le lanu meamata ma le suavai masani.

Isi mataupu taua mo meaai a le hypercholesterolemia:

  • O taumafa e faia i ni vaega laiti i 2-3 itula.
  • E oo i le 300 mg o le cholesterol e faatagaina i le aso.
  • O le aofaʻi o gaʻo i le aso e 30%, e na o le 10% e mafai ona maua ai manu.
  • O le faʻaogaina o calorie e filifilia taitoatasi, faʻavae i luga o le matua ma le maualuga o le gaioiga faaletino.
  • E tatau ona faʻatapulaʻa le inumaga masima i le 5-10 g i le aso.

Mea faasaina ma faatagaina

I le maualuga o le cholesterol maualuga, e taua tele le lafoaʻi o le tele o oloa, o le faʻaaoga masani lea e taʻitaʻia ai le totoina o toto toto. O le mea lea, mo tagata, e mafai e le fomaʻi ona faasaina le taumafa o manu ma moa (tamai mamoe, puaa, kusi, pato). Ae maise lava o le tele o cholesterol e maua i gaʻo manu, paʻu ma paʻu, e pei o le mafaufau, gaʻo, ma le ate.

Faʻatasi ai ma le hypercholesterolemia, susu susu ma oloa mai ai, e aofia ai le kulimi ma le pata, e faʻasalaina. O yolks, mayonnaise, margarine, sausago e mafai ona faateleina le aofai o LDL.

E ui lava i le aoga o iʻa, e mafai e fomaʻi ona faasaina le taumafaina o nisi iʻa. O le mea lea, o le karukulu, carp, sardines, bream, shrimp, tuna, ma aemaise ai le roe iʻa, ua solia mo le hypercholesterolemia.

O tamaʻitaʻi e mulimuli i se taumafataga o le a tuʻuina atu meaʻai vave, ulaula meaʻai, pulu ma mea e sili ona lelei. O le faʻaaogaina o kofe ma suamalie suamalie ua leai se mea e fautuaina.

O meaai nei mo le maualuga o le cholesterol e mafai ona faʻaaoga i se faʻaauau pea:

  1. fatuga atoa (oatmeal, buckwheat, laisa enaena, avo, bran, fatu fatu saito),
  2. toetoe o ituaiga uma o fatu ma fatu,
  3. fualaau faisua (kapisi, eggplant, tamato, kalani, kukama, beets, radishes, aniani),
  4. meaʻai e maualalo le gaʻo (moa, toso popo, lapiti, vela),
  5. fualaau 'aina ma vine (fualaau suamalie, apple, vine, vine, apricot, avoka, fig),
  6. musipolo (anufe anufe),
  7. iʻa ma iʻa (shellfish, trout, tuna, hake, pollock, omoni piniki),
  8. greens
  9. pi
  10. o meaʻai gaosiga maualalo-gaʻo.

Toto meaai mo le vaiaso

I le tele o tamaloloa, o le upu taumafa e fesootaʻi ma le faʻaaogaina masani o ipu suamalie, monotona. Ae o se laulau i aso uma e le gata ina soifua maloloina, ae e lelei ma eseese.

I le amataga, o le pipii atu i meaai lelei e le faigofie. Ae faasolosolo lava ona faʻaaogaina le tino, ma o le ono taimi o mea taumafa e mafai ai ona e le lagona le fiaai.

O le lelei o togafitiga o mea taumafa mo le maualuga o le cholesterol e faapea e le gata ina faʻamautuina ai le metabolism lipid, ae faʻaleleia foi le gaioiga o mamanu uma ma okeni. O le iʻuga, ua toe faʻaleleia le paleni o hormonal, o loʻo faʻatupulaia le gaioiga o le meaʻai, ma o le fatu ma toto toto ua sili atu ona malolosi ma sili atu le umi.

O le faia o menus mo le maualuga o le cholesterol i tagata e faigofie. O le lisi mo le vaiaso e ono pei o lenei:

BreakfastTaʻalogaTaʻalogaSnackTaumafa
Aso GafuaCheesecakes ma le sua suamalie fouFualaʻauSuauu kuka, paluga ma aano o manu ma fualaʻau, fualaau aina suamaliePunch vinePalu leisi kulimi ma fualaau mamago
Aso LuaOatmeal i luga o le vai, lanumeamata lanumeamataYogurt Faiva ItiLean borsch ma pi ma iʻa, keke falalaE tele vine o le vao vaoRice ma fualaau faisua ma sapalai Amerika Amerika
Aso LuluLaʻu gaʻo maualalo-gaʻo ma vine mama, lautiApricotsTafuga failaisa, susu o le susu, sapalai salati suamalie, faʻafefiloi ma kirimi kiripisi (10%)Fualaau ainaLeu suamalie ma le kulimi kulimi maualalo
Aso TofiLaʻau eletini i le susu (1%), fualaʻauYogurtLaʻau vela, fualaau aina gaosiaLago apu i le meli, cheese cheese ma vine.Laʻau o fualaau aina suamalie, gaʻo susu vaivai
Aso FarailePalu falaoa atoa e kuka i le meli, lanu meamataLago le apuLaʻau suamalie, falaoa atoa o le falaoaFualaau suamalie ma fualaauFeafusi fuʻa, tafe le kapeti ma taloni pepa ma kāloti
Aso ToonaʻiBuckwheat porridge ma susu susu, fatu gaʻo atoaO nisi keke ma lautiPalu laʻau moa vavalaʻau, paluga o le saitoO se ipu malamalama o le tasi pasene lefirGreen Pea Puree, Fish Fish
Aso Sa.Faʻafeiʻai le sanuisi ma le fualaau aina suamalie, laʻau tilaSoo se suavai masaniLaʻau mumu mumu, pulu lanumeamata ma le falesaTangerinesAumai pulu o le ukiniki, kāloti ma le zucini, o sina sina siʻi

Ina ia mautinoa e le maualuga maualuga le maualuga o le cholesterol, e tatau ona faaopoopoina le togafitiga o meaʻai i taʻaloga ma tafaoga i aso uma. E tatau foi ona e inu vai vai (ia le itiiti ifo i le 1.5 lita i le aso) ma taumafai e aloese mai le atuatuvale.

E faʻafefea ona 'ai ma le maualuga o le cholesterol e faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Maualuga o le Cholesterol

Cholesterol (cholesterol) o le ava malosi lipophilic e mafai ona gaʻo faʻaleleia lea e gaosia i le tino o le tagata. O loʻo i ai i totonu o siama faʻamau ma fai ai se sao taua i le faagaoioia o le popole ma le puipuia o faiga.

O le faateleina o le maualuga o le vailaʻau e tau atu i le atinae o le atherosclerosis. Afai ole aofaʻi o le cholesterol e 9 mmol / L poʻo le maualuga, ona iai lea o se faʻafitauli o le soifua maloloina. Faʻatasi ai ma se maualuga maualuga, o se taumafa malosi ma vailaau e faʻamaonia e maualalo le cholesterol.

Faailoga

O le Cholesterol e le mafai ona faʻaaogaina i le vai, ma e tuʻuina atu i le tino i masini e maualuga le suavai ma lipoproteins (HDL, LDL). O le maualuga o le LDL content, o le tele foi lea o le tulaga o le atherosclerotic plate formation, aua e faʻafefe mai ai tioata o le cholesterol.

O le maualuga o le HDL e fesoasoani e puipuia ai toto toto mai le faʻamalama ma faʻasaina le cholesterol mai le nofo i luga o puipui. Ole maualuga o le LDL i le masani e le mafai ona sili atu nai lo le 2.59 mmol / l.

Afai o le faailoga e sili atu nai lo le 4.14, ona fuafua lea o le togafitiga o meaʻai e faaitiitia
maualuga o LDL. O le taua o le aofaʻi o le cholesterol i fafine ma tane e ese lona uiga:

  • e oo atu i le 40 tausaga i alii, o le maualuga o le cholesterol e le tatau ona sili atu nai lo le 2.0-6.0 mmol / l,
  • mo tamaitai i lalo ifo o le 41, o lenei faailo e le tatau ona sili atu nai lo le 3.4-6.9,
  • e oo atu i le 50 tausaga, o le maualuga o le cholesterol atoa i alii e le sili atu nai lo le 2.2-6.7,
  • o le maualuga o le cholesterol atoa i fafine mai le 50 tausaga le matutua e le sili atu nai lo le 3.0-6.86.

O le maualuga o le cholesterol o le toto ma le matua i tausaga e mafai ona oʻo atu i le 7.2 mmol / l, ma i tamaitai e le maualuga atu i le 7.7.

Vaega o lamatiaga

O le solia o le lipid metabolism e masani ona fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis. O mea taua i le fausiaina o pusa cholesterol o:

  • ulaula, inu ava malosi,
  • mamafa tele
  • amio le taua
  • meaai mama le maualuga i meaola manu,
  • faʻaleagaina o le tino o le endocrine (maʻi o le maʻisuka),
  • genis predisposition
  • toto maualuga

O pusa cholesterol e mafai ona mafua ai faʻamaʻi o vaʻa o le fatu, faiʻai, pito i lalo, oʻo, gaʻo, aorta.

Thoracic aorta

O le vaa aupito tele i le tino o le tagata, lea e pasi mai le pusa i le manava. E vaevaeina i ni vaega se lua - valaʻau ma le manava. Afai ei ai le maualuga o le cholesterol, ona nofo ai lea o le cholesterol i puipui i totonu o vaʻa.

I le taimi lava e tasi, latou te leiloa ai, o le lumenesa o vaʻa ua faʻamalomilo, e ono iai le thrombosis. E avea lenei mea o se lamatiaga o le faʻaleagaina o le myocardial, e mafai ona maua se paʻu. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

Afai e maualuga le cholesterol maualuga i le itu o toga, ona mafai ai lea ona maua le maʻi fatu. O faʻamatalaga nei e mafai ona avea o uluai faailoga o le maualuga o le cholesterol i le toto:

  • tiga i tua o le sternum, lea e masani ai, i nai aso mulimuli,
  • tuu i le lima, ua, lalo ifo, i le pito i luga,
  • maualuga le cholesterol e faʻatasi ma le mamafa maualuga o systolic,
  • gasolo malosi i le intercostal avanoa i le itu taumatau,
  • E mafai ona faʻatagaina tulaga faʻamalosi pe a liliu le ulu.

Aorta abdominal

O le cholesterol maualuga i le aborina aorta o se maʻi taatele. O le faaputuputuina o pusa o le cholesterol e tau atu ai i le faʻaopoopoga i le faʻaopoopoga o toto toto. O se taunuuga o le gasegase gaʻo gaʻo, o le gaioiga lipoproteins maualalo ma maualalo (VLDL) faʻaalia i le tino.

O le faateleina o le LDL ma le VLDL maualuga e sili atu i le saofaga masani i le fausiaina o pepa cholesterol. Lafoaʻi toto totoʻa i totoga o le pelvic, pito i lalo pito i lalo. Faʻatasi ai ma le maualuga o le cholesterol, lala paʻu o le manava o le tino e maua ai le tiga tiga o le manava e amata i le maeʻa ona 'ai.

O galuega o le inisinia e faʻalavelaveina, o le manava o le manaʻo e leaga. O se taunuuga o le maualuga o le cholesterol i totonu o le tino, o faʻamaʻi o le visceral arteries, peritonitis, ma le le mafai ona tupu.

Vaitafe

Afai o le paleni i le va o le LDL ma le HDL ua faʻalavelaveina, ma se maualuga o le LDL cholesterol e teuina i luga o puipui o toto toto o le faiʻai, o lea ua le mafai ai ona faʻaaogaina le toto e ala i laʻau. Aʻo faʻataʻamilo i luga o faʻatalaʻau, o loʻo faʻalautele le tino, e tuʻuina ai sima calcium.

Pe a mimilo le moli o le vaa, e alualu i luma le atherosclerosis. O lenei mea e mafua ai le faaletonu o mafaufau, faateleina le vaivai, ma le le lava. O se tagata e fiafia tele, ua ia atiina ae le tinisitus, tigā, ma uiga lelei o lona uiga.

I le faʻatasi ai ma le maualuga o le toto, maualuga le cholesterol maualuga i totonu o le toto e mafai ona taʻitaʻia ai i le stroke, le gasegase o le cerebral.

O le cholesterol maualuga e mafua ai le maʻi cardiovascular. O se taunuuga o le tele o cholesterol maualalo, o masini e fai i luga o vaa.

O loʻo i ai se faʻaitiiti o le lumen, faʻaitiitia le toto i le myocardium. O le aofai o le okesene e le ulu i totonu o le fatu. E mafua ai le tiga, e mafai ona tupu se fatu fatu. O aʻafiaga o maualuga maualuga o le "leaga" cholesterol i totonu o le toto o:

  • tiga i tua o le sternum i le itu tauagavale, faalautele atu i le lima ma le tauau o le mata, ua faateteleina e ala ile manava,
  • maualuga le toto maualuga nai lo masani
  • puupuu le manava, vaivai,
  • faailoga o angina e matauina.

Vaʻa o pito pito i lalo

Afai e siitia le cholesterol toto, ona mafai lea e lenei tulaga ona aafia ai vaʻa o vae. A oʻo i luga aʻe o le masani, o faʻaaliga o faʻamaoniga e mafai ona faapenei:

  • hypersensitivity i le malulu,
  • afaina ma vae vae,
  • faʻapipiʻi faʻamalosi,
  • afaina o le gaʻo pe a maeʻa le paʻu o le tino,
  • tiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi e tutupu i vae pe a savali pe i se tulaga toʻafilemu.

O le alualu i luma o le faamai e mafai ona aafia ai le atinaʻeina o le thrombosis. O nisi taimi e maualuga ai le maualuga o le cholesterol maualuga.

Renal arteries

Afai e faateleina le cholesterol i nei fausaga, ona maua ai lea o pepa cholesterol i le lumenia o vaa e maua ai le toto i fatugaʻo. O lenei tulaga e fesoasoani i le atinaʻeina o le maualuga maualuga o le maualuga.

Afai e maua le cholesterol i totonu o le tino, e mafai ona tupu i le fatuina o fatugao. E tupu lenei mea o se taunuuga o le totoina o toto toto. Faʻasalaga o le okesene i le gaʻo o fatugaʻo. Pe a vavae le aluga o le tasi fatugao, o le a tupu lemu le maʻi.

I le faaleagaina o le aano o fatugaʻo e lua, o le maualuga o le maualuga o le maualuga e maua i suiga o le urine. Ona o le faateleina o le "leaga" cholesterol, thrombosis po o le anerysm o le gafa taulasea e mafai ona tupu.

Faʻasaga i tua o se faʻamaʻi o le manava ma le pito i lalo, o le toto maualuga e tulai mai. Afai o le faʻamaʻi faʻapitoa, o lona uiga e faigata tele i le maʻi gaʻo poʻo le gangrene.

Meainu maloloina

O tane e maualuga le cholesterol e fautuaina e faʻaaoga fualaau faisua fou ma fualaau aina suamalie, lauti lanumeamata, vai manino. Lauti uliuli, kofe, suamalie suamalie e le aofia ai meaai i aso taitasi. Meainu e mafai ona e inuina:

  • o le faʻaaogaina masani o le lalaga o le rosehip ma le faʻaopoopoga o le moli meli e faʻavasega le LDL, faʻamalosia ai toto toto, puipuia le alualu i luma o le atherosclerosis,
  • paluga o lanu lanumeamata, jasmine, lemon peel ma le moli,
  • suamalie o fualaau 'aina ma fualaʻau: seleni, fualaau' aina, moli, pauna, apu, pi,
  • falaoa i le fale kvass,
  • lamolemole i fualaau fou po o le aisa, meaʻai, flaxseed, cinnamon. I le avea ai o se faavae, e mafai ona e faaaogaina le oat, buckwheat, almond, cocon, milkpy milk. O vaega uma o loʻo faʻafefiloi, faʻasolosolo ma se mea faʻaleleia seʻia oʻo ina sulu. O le vavalalata mausali e manatu lelei: e feteenai ma le talitonuga lauiloa, o laasaga e tatau ona faimamago lelei, aua le inu,
  • punipuni mai le moli, lemoni, pears.

O le ava malosi e matua vavaeeseina, aemaise lava i le talaaga o togafitiga fualaau faasaina.

Filifili leaga o le cholesterol

O le dietary Cholesterol e aofia ai se lisi o meaʻai e faʻatele ai le lipoproteins maualuga.Faʻaalia le faʻaaogaina i aso uma, aofia ai i se taumafa faifaipea:

  • laumei, pateta (kuka i totonu o se pi, tao tao, salu), laau afu, tamato, kukama, aniani, garlic,
  • o suauʻu ma fatu o le flax, sesame, paukini, sunflower,
  • pasta ma falaoa, lea e aofia ai falaoamata atoa o falaoamata o le falaoamata,
  • vai, lanumeamata, laʻau,
  • moa moa,
  • iʻa e leai ni paʻu,
  • almonds, alavai,
  • siʻosiʻomaga ma salati salalau e faʻavae i luga o le olive ma liligi le suauu, sua o le tipolo.

Suauu poo le sukau, aso, o le meli e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie. E mafai ona e kukaina meaʻai mai le falaoamata o le falaoamata atoa, lea e faaopoopoina ai fualaʻau ma le bran. O le pata ma le margarine e suia i vavalaʻau, olifi, sesame, ma suauu fuʻu.

Fautuaina Mea e Faʻamalo ai

Afai e le mafai ona maua mai fautuaga mai se tausinisi meaʻai po o se tagata paleni meaʻai, e mafai ona e suʻesuʻeina tutoatasi le lisi o meaai faasaina. Faʻasalaga fautuaina:

  • oloa faamamaina: o suauʻu, falaoamata papaʻe ma le suka,
  • gaʻo: margarine, pailani, gaʻo gaʻo,
  • suauu gaosi oloa, buns,
  • gaʻo susu ma meaʻai gaʻo susu: falaoa, kusi cheese, susu gaʻo, kulimi 'aisa, kulimi, ice kulimi,
  • kofe, lauti uliuli, ava malosi, suamalie suamalie,
  • 'oa suamalie i luga o falaoa o aano o manu, supa soupeti,
  • gaʻo gaʻo, mayonnaise,
  • aano o manufasi ma laumei vaaia o gaʻo, mea faʻamaʻavale, pepe pato ma kusi,
  • gaogao, squid, suauu, iʻa falai (faʻafefeteina, togafiti, sardines, cod),
  • kiliva, fusi vine, pistachios, pulu,
  • pata kulimi, sukalati.

E tatau ona faʻatapulaʻaina le suka, iʻa caviar, pata, kulimi. O le kulimi susu e sili ona suia i le kulisi.

Filifili mo le vaiaso

O se meaai mo le maualuga o le cholesterol i tane e aofia ai le lisi o vaiaso. O lenei mea o le a aloese ai mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi e ala i oloa e le o fautuaina, faʻafefe taimi ma tupe i le faagasologa o le faʻatauina ma le kukaina o meaai.

Aso GafuaBreakfast: - oatmeal with berries, apples, fruits season + flaxseed, - suamalie moli / apu suamalie fou. Taumafa: - tolati i luga o se fualaʻau fualaʻau ma le araisa ma laau, - fualaʻau moa vavalaʻau, - fuamalie poʻo le sukalani. Snack: - 30 kalama o walnuts + cashews, - o se teuteuga o le currant currant with honey light. Taina o le afiafi: - O iʻa felafoaʻi ma fualaau faisua, - falaoa atoa o le falaoa.
Aso LuaBreakfast: - yogurt Eleni ma apu, plums, fugalaau, pears, - Teu tiiti ma le meli buckwheat, - Oatmeal ma fualaau mamago. Taumafa: - fualaau fualaau fualaau aina e faavae i luga o pateta, tamato, olive, - "nuu" pateta, tao tao ma laau afu, basil, pepa, masima vasa, - iʻa kuka. Taumafa: - fufuluina o apu ma vine, pala, honey, Dinner: - gnocchi pateta ma pi e totō i tamato ma meaʻai. - lanu tiamata.
Aso LuluBreakfast: - falaoa atoa o falaoa ma le meli, berry jam, - suauu lamolemole e faavae i luga o le susu almond. Taumafa: - suamalie suauu mai lentils, launiu, pateta ma laau ma paprika ulaula, - pancakes mai le falaoamata chickpea ma le fasi moa e faʻalagolago i laulaʻau tunu ma fualaau faisua (talo talo, tamato, broccoli). Mo le sauniuniga o le fafagaina o aano o manufasi, o mea uma lava e gaosia seia maeʻa, pe a maeʻa ona faʻaveveveina lea e se mea e gaosia - o lanu enaena, susu susu ma le seleselega. Taumafa: - Fualaau aina ma launiu ma lauti. Taina o le Dineri: - penisini paleisa e kuka i fualaau faisua, - lafumanu e maualalo le gaʻo, tao i totonu o ogaumu ma fatu caraway, pepa uliuli, suauʻu olive.
Aso TofiTalosaga: - falaoamata ma le suamalie o fualaau faisua, - manulele (banana + vine + currants + meaʻai + 2 aso + 2 punetini o flaxseed) Lunch: - o fatu fatu atoa ma pi e kuka i le saumati, saula suamalie kāpeti, pateta, kāloti ma le faʻaopoopoga o lanu ma fuga mai le falaoa pogisa, - o se pulupa lapisi. Taumafa: - 2 soo se fualaau oona, - meaʻai suamalie.Taina o le afiafi: - talo mai le siʻisiʻese gaʻo susu, - inu pusa.
Aso FaraileBreakfast: - lauti tipolo ma lemoni ma moli moli, - pateta araisa suamalie ma taverns, vine, cinnamon. Taʻaloga: - suauu moa kukaina ma fasi fualaau faisua, faʻamaʻaina i le suauʻu olive ma le sua o le lemoni ma le vine palsamic, - suauu suamalie ma pateta, peʻa lanumeamata, kalapu vavalaʻau poʻo le kāpeti paepae, ata o le logo, tamato. Taumafa: - fualaau aina fou mai lapisi o le rosehip. Taumafa: - bulgur ma fualaau faisua ma tamato, - falaoa e faia i le fale mai le falaoamata atoatoa o le falaoamata, lanumeamata lanumeamata, fatu o le sunflower, - lamolemole ma faʻi, vine, meaʻai.
Aso ToonaʻiBreakfast: - falaoamata sana ma se tavern, - lanu meamata. Taumafa: - lanu enaena e kuka i fualaau faisua ma fualaʻau moa gaʻo, - mūmū borscht i luga o le sua o le vaomatua, - o le susu i fualaau mamago ma le moli o le meli. Taumafa: - o le apu ma kāloti, faʻapipiʻiina i luga o se pusa vine ma vine mamago. Taumafa: - falaoamata millet i le susu susu, - le susuga o le rose vao
Aso Sa.Breakfast: - pancakes ma laʻau popo mai le falaoamata o le falaoamata atoa ma fatulalalalalalala ma fatu, - kerob i le almond milk, - faʻi. Taumafa: - suamalie paʻu o le karite ma le gaʻo fualaʻau i laʻau, - falaoa atoa o le falaoa, - moa tipi ma fualaʻau. Snack: - Kuki kataini e aunoa ma le margarine, - laʻau tipolo ma le pamu lemon, mint, hibiscus, fugalaau, strawberries. Taina o le afiafi: - risotto ma musika ma fualaau faisua, - iʻa fagota, - lafoaʻi le lanu ma le moli malamalama.

Laʻau fiafia ma maloloina

O le faʻaaogaina o gaʻo maloloina ma meaola e manaomia ai vitamini B, o le acoriso acid, selenium, chromium. E tele vitamini ma minerale e mafai ona maua ai na o se meaai paleni, paleni paleni.

  • Mo le sauniuniga o soupeti, susu o fualaau aina ma mama, o vai ua faamamaina ua faʻaaogaina.
  • O mea e fiafia i ai e tuʻuina atu i meaai faʻanatura, poʻo ipu e kuka i le kuka. O le faʻaaogaina o meaai fou ua saunia e fautuaina.
  • O meaʻai faʻapipiʻi, meaai malulu e faʻasaina, aua ua leiloloa ana meatotino aoga.
  • I le faagasologa o le faʻavelaina ma le taʻavale, ua fautuaina e teena le faʻaaogaina o suauu. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaogaina le kuka lelei i le faʻapipiʻiina o le non-stick.
  • Mo le faʻamauina o salakeke ma isi ipu, na o le maualuga-maualuga, o suauʻu-paluga o loʻo faʻaaoga. O meaai faamamaina e faateleina ai faailoga o le "leaga" cholesterol, e afaina ai le soifua maloloina o alii.

E faʻatatau i faʻamatalaga o le hyperchoistinemia ma faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai e se tagata fai meaʻai ona fetuʻunaʻi meaʻai i aso taʻitasi. E le gata i lea, o loʻo fautuaina le faʻaaogaina o mea faʻapitoa.

O le umi o togafitiga e le itiiti ifo ma le ono masina. O le filifiliga sili lava o le ola i le olaga atoa i mataupu faavae o se soifua maloloina lelei ma le olaga.

Meaʻai Meaʻai

Bean BrownieO meaʻai: - pi pipi mūmū (400 mg), - koko (faʻamausua 50 kalama o pi koko kuka i totonu o le vai vai, e mafai ona suia i le 3 tbsp o le koko o le koko koko) 3 tbsp tbsp o le popo niu), - laʻau popo - 3 tbsp. . punetini - faʻamaunuʻu poʻo Ierusalema artichoke syrup (e mafai ona suia i le meli, aso poʻo se isi mea e maua, mea suamalie aoga) - 2 tbsp. sipuni. Sauniuniga: - sasa le pi ma le suamalie i se mea faʻaleleia seʻia oʻo i le lamolemole, - faʻaopoopo le koko, popo niu i le masini, - fefiloi, palu i totonu o se fagu, pusa pusa mo le tele o itula.
Meaʻai vevela velaMo le kuka o le a e manaʻomia: - beets, - walnuts, - garlic, - o le kulimi suamalie le maualalo poʻo le yogurt Eleni. Fuga kuka, faʻapipiʻi i luga o se fatu laʻau. Faʻaopopo faʻasoʻotoga o fatu, garlic, vaitau ma le yogurt poʻo le suāuʻu olive. Salati, pepa, faʻamalosi i totonu o le pusaaisa mo le tele o itula. Auauna atu i falaoa o le saito atoa ma falaoa suamalie.
Salati aʻi- Palu moa, - musika, - letusi, - fatu o sinapi, - otaota, - suamalie o le lemon, - olive olive. Musu anufe i luga o le vevela vevela seia oʻo i le kuka. O le kuka kulumu ua maeʻa le gaʻo, faʻafefiloi ma pulo.Aveese mai le vevela, malulu. Lisi laasisi ma ou lima, faʻafefiloi ma fusi ma pulo. Taimi i le paluga o le olive olive ma lemoni.
Soifua maloloina maloloina- Faʻafefiloi o le laitasini romaine, letus, arugula, - suauu sesame, - tiʻisi gaʻo susu, - walnuts, - saula balsamic. Fufulu le salati ma fusi i ou lima, faaopoopo i ai le sisi susu, pala mafiafia. Taimi i le suauu sima, pito i luga ma le saumalie palsamic.
Popo Popo- Suavai (200 ml), - almond, hazelnut po o le susu susu (200 ml), - faʻi telē - 1 pc., - falaoamata araisa - 250 ml, - laʻau popo - 50 gr., - paʻu tao - 2 tsp. Faafefiloi le vai i le susu, faaopoopo i ai faʻi, pipi ma se falaoamata + falaoamata, vali, paʻu paʻu. Pipi i totonu o se pusa e aunoa ma se suauu e aunoa ma se suauʻu.
Pia ma laau afu ma tamato- Pini, - aniani, - kāloti, - Pepa Bulgarian, - broccoli, - otaota, - mea manogi e tofo ai. Soo pi i le po ma le suasusu, faʻafefete i le taeao seia faʻamalulu, fufulu ile vai inu. Umu aniani, kāloti, broccoli, pepa logo i totonu o se pani, faʻaopoopo i ai tomato ua maeʻa. A maeʻa fualaau faisua, faʻaopoopo le pi, masima ma le pepa e 'ai. E mafai ona faʻafefiloi Paprika i ni ipu pi. Fafasi le falaoa mafolafola i luga ma le pasili.
Potatoes ma pulou ma apu- Potatoes, - siamupini, - Aniani ani, - o le apu (e sili atu ma se mea manaia ma le vevela), - soya sauce, - pepa uliuli, - fualaʻau vevela. Fufuluina pateta ma tipi i fasi pepa faatasi ma le pulu. Tipi apu ma moa i ni fasi vaega, aniani - i afa afa. Faʻafesoʻotaʻi vaega uma, vaitau faʻatasi ma soya soya, faʻavaitauga. Faʻamasani atu i se lima faʻafefete, fai ni pu ina ia mafai ona sau le uila. Tunu 40-50 minute ile 190 tikeri.

O le tulaga sili ona lelei, o meaʻai paleni eseese o le auala aupito sili lea i togafitiga ma togafitiga faʻapitoa. Togafitiga ma fualaau e le tumau, faailoga, e tele le lisi o aʻafiaga i itu. O le togafitiga o taumafataga faatasi ai ma avega mamafa ma le teenaina o masaniga leaga e mafai ona faaitiitia ai le fualaau o fualaau faasaina, e oo lava i le soloia atoatoa o le faaaogaina.

Faʻailoga

Ina ia iloa ai le maualuga o le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, e tatau ona faia se suʻega. O le lipid profile ua faaalia ai le fuainumera o le cholesterol, LDL ma HDL, triglycerides i le toto.

Mai se suʻega o le toto, e mafai ona e faʻamasino le faʻaogaina o le "leaga" (LDL) ma le "lelei" (HDL) cholesterol. LDL faʻamalosia le tuʻuina atu o pusa cholesterol i luga ole toto toto, ma le HDL faʻafeiloaʻi mea gaʻo mai le tasi cell i le isi, faʻamalosi puipui o toto toto.

O se maualuga maualuga o triglycerides e faalagolago i tausaga ole maʻi. O se faasinomaga tiglyceride o loʻo taʻu mai ai le lamatiaga o le siama, o le infarction myocardial, o le maualuga, atherosclerosis, o le solia o toto toto o le mafaufau ma isi faʻamaʻi tuga.

I le tulaga maualalo o triglycerides, e mafai e le tasi ona faʻamasino le tulaga o fatugaʻo, maso maso, ma le faiga o meaʻai. E taua le mataʻituina o le toto. Tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona siakiina pea a latou cholesterol e aloese ai mai faʻalavelave.

O le togafitiga autu mo le maualuga o le cholesterol o le togafitiga o meaʻai. O togafitiga faʻasoa mo le maualuga o le cholesterol e aofia ai aʻoaʻoga faaletino. Massage faʻaleleia vaʻalele.

Afai e tatau ai, ia faatonu fualaau e fesoasoani e tuuitiitia le cholesterol. O vailaau faafomai e aofia ai fualaau faasaina o fuainumera ma vaega o fibrates. E fautuaina Lecithin e tuu i lalo le cholesterol.

Meaai taumafa

I le maualuga o le cholesterol maualuga, ua fautuaina e faʻaititia le faʻaaogaina o meaʻai e maua ai gaʻo manu. E aofia ai:

  • gaʻo gaʻo
  • iʻa caviar (lanumumu, uliuli),
  • fuamoa fuamoa
  • ate (puaa, moa),
  • pata, saisi,
  • susu kulimi.

O le 'ai o nei meaʻai e faʻateleina ai lou cholesterol. E fautuaina e aofia ai fualaau faisua i taumafa paleni:

  • olive suauu, avocados faaitiitia le LDL,
  • palalaʻau o loʻo i ai fiva, lea e puipuia ai le faʻafefe o le cholesterol i totonu o le inumaga,
  • o le faʻaaogaina o fatu lili e faʻaititia le LDL e 14%,
  • ua lauiloa le keleni mo lona tulaga tulaga ese e faamama ai vaʻa toto o le cholesterol,
  • tamato, fualaau aina, silotilo aofia ai le lycopene, lea e maualalo ai le cholesterol maualuga,
  • lapopoa o laei talavou,
  • lanu meamata ma le sukalati kilokalama 70% poʻo le sili atu e aofia ai vailaʻau ma vailaʻau, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol e 5%.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o nei meaai e faʻaitiitia ai le cholesterol leaga, aʻo le tumau pea le suia o le HDL.

E i ai se mafutaga manino i le va o le maualuga o le cholesterol ma le maʻi fatu cardiovascular. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le vaega o le statin o le a faaitiitia ai le ono mafai ona maua ai maʻi fatu.

t toto totoga i le fatu o le fatu, faaitiitia ai le toto, ma faaleleia ai le fatu.

O fualaau oona e maua mai i le fibroic acid. Latou te fesoasoani e faʻaitiitia le faʻasalaga o triglycerides o loʻo aofia i VLDL, LDL. Faʻaleleia le gaʻo ma le lipid metabolism.

O le ate o le 50% lecithin. Lecithin e aofia ai phospholipids e aafia i le toe faʻafouina o le tino. Lecithin e tuʻuina atu meaʻai mo tino uma. O le vailaau ua faatonuina e avea o se tagata e puipuia ma togafitiga i le maea ai o le faamai, faatasi ai ma faamaʻi o le fatu, toto toto. Lecithin o se meaola ma meaola.

Taumafa mo le maualuga o le cholesterol i tane: cholesterol down menu mo se vaiaso faatasi ma fua o fua

I le toto o alii ma tamaitai, o le maualuga o le cholesterol e faʻapupulaina ai le tulaga lamatia o faʻamaʻi faʻapitoa pei o le fatu, oso faʻatoʻa, ma le taʻavale. O le afa malolosi o tagata soifua e afaina i le tulaga lamatia, talu ai ona o latou ola e itiiti ifo nai lo le natura na faʻasaolotoina ona oa latou saʻiliʻili mo gaʻo, falai meaʻai ma le ava malosi.

O a meaai e aofia ai le cholesterol

Le maualuga o le cholesterol i tagata e lamatia ai i le stroke, fatuga o le fatu, atherosclerosis, maualuga o le toto maualuga, vaʻa pisia. O le mea lea, e taua tele le faʻaitiitia i le saogalemu i le taimi (ave 2.93-6.86 mmol / l). Fesoasoani i lenei taumafataga o le cholesterol, lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina atoatoa o oloa "leaga". O le laulau ua faʻaalia ai le sili ona lauiloa i tagata:

Cholesterol Excreting Products

E i ai oloa mo le faʻaitiitia o le cholesterol. Latou te tausisia se tulaga masani e aunoa ma le faʻaleleia. O le faʻaaogaina o meaai maloloina lelei e le gata ina maua ai lalo ifo o le cholesterol, ae faʻateleina foi au meaai. I le taimi lava e tasi, 'aua neʻi galo e tatau ona e tuʻuina atu le fiafia i le gaoi, taoina, kuka. O se meaai mo le maualuga o le cholesterol i tane e tatau ona aofia ai mea nei:

Cholesterol taumafa

O le taumafataga ma le cholesterol, o se tulafono, e le faasaoina pe a amata le maʻi. Ina ia faʻatoʻilaloina se faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e matauina mo se vaitaimi uumi i le fomaʻi o loʻo faʻasalalau i le tagata, faʻaopoopoga i meaʻai talafeagai, le faʻaaogaina o vailaʻau eseese o fualaʻau ma meaʻai faʻalaʻau. Ina ia aua neʻi faʻaitiitia le cholesterol a le tamaloa mo le tele o tausaga, e sili atu ona vave iloa le mea e mafai ona 'ai ma mea e le mafai.

Fautuaga ma manusini taumafa mo le maualuga o le cholesterol i alii

A amata ona i ai ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, e masani lava ona mafatia i le toto ma le fatu, e faigata ona maua i le toto le toto, le manava o le manava ma le mamafa o le mamafa. I le taimi o le suʻega, e mafai e nei tagata taʻitoʻatasi ona faʻafofogaina se faʻavasegaga o le tino - o le faateleina o le cholesterol.

Faamatalaga lautele

E ui o le tagata i le pito i luga o le autalavou ma gaoioiga, o faʻasologa o le cholesterol e maua mai i "mea le lelei" meaai e le afaina ai lona ola maloloina. I lenei tausaga, e mafai e le tino ona pulea mea uma lava, ma faatumauina le maualuga o le cholesterol i totonu o tapulaa masani.

Ae faʻatasi ma le soifua matua ma le ofuina o meaola o faʻalavelave e ono vaʻaia i taualumaga faʻavae, faʻalavelave faʻapitoa i se olaga le talafeagai, mea e le talafeagai pe sili atu ona lelei, ma masani leaga.

O le iʻuga, o le cholesterol e faʻapipiʻi ai le toto, pepa o le atherosclerotic, o le toto ua faʻaitiitia ma ua faʻaitiitia le soifua maloloina lautele.

E mafai e se tamaititi ona tuʻu i lalo lana cholesterol ma se numera faapitoa o fuafiti faigata, e aofia ai meaai saʻo, e oʻo atu i o le leiloloa o le gaʻo gaʻo sili atu ma le faʻamautuina o le lipid metabolism.

I le toesea o le afi, teena le faʻaaogaina o le ava malosi ma le tapaa ma le faʻamamaina e le aunoa o toto toto - o loʻo faʻaalia le faʻaleleia atili. Ina ia fufulu ipu, e tatau ona e tausisia lelei le meaai na tusia mo alii, ma mafaufau i tausaga uma ma ituaiga o tagata.

Tagata matutuaTulaga masani o cholesterol mmol / l.
303,56 – 6,55
403,76 – 6,98
504,09 – 7,17
60 ma le matua4,06 – 7,19

O aʻafiaga o aʻafiaga e mafua ai le faateleina o le cholesterol i le toto:

  • Fuʻa
  • Tama
  • Laititi vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavale ma masini afi,
  • Mataʻutia tele,
  • Maualuga maualuga
  • Maʻi faʻapitoa ma fatu
  • Tausaga e silia ma le 40 tausaga.

    I fafine, e eseese tulaga o le cholesterol, ma e sili atu ona faʻafitia i le atherosclerosis.

    Le mea e mafai ma talafeagai

    O lenei ituaiga mea taumafa e mafai ona faʻavasegaina lipid-lowering poʻo faʻamalolopeluu meaai. Ua faailoaina atu mo i latou na e le gata na i ai faafitauli i le tino, ae o loo lamatia foi le atiaeina o le angina pectoris, infarction myocardial, stroke ma sechemia.

    O le vaega aʻafia e aofia ai tane e maua i le maualuga o le toto, sili atu pauna, maʻi suka, veinsose veins, faʻaleagaga leaga ma le matua. O le Cholesterol foi e siitia maualuga i na tulaga o ia na te faʻaaogaina le ulaula.

    Ae mo tagata soifua maloloina mai le taimi e oʻo ai i le tamaititi mo faamoemoega puipuia, e sili ona lelei le tausisi i tulafono o se soifua maloloina ma lelei. O le tele o suʻesuʻega i lenei vaega ua faʻatagaina ai i matou e tusia faʻamaumauga nei:

    • O tamaʻitaʻi e aofia ai fualaau faisua ma fualaau faisua ia latou taumafataga e itiiti le lamatiaga mo le atisiʻe ma e seasea ona mafatia mai le le atoatoa o le tino i le mafaufau.
    • O tagata e sili atu e tausisia le taumafataga o le Metitirani ma i le taimi e tasi e ofoina atu le tele o le taimi i taʻaloga taʻavale e le mafatia mai le atherosclerosis e oo lava ile matua.
  • O le aofia ai o ituaiga iʻa i le gataifale i le taumafataga e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atchemia e 30%.

    Le lisi o oloa faʻatagaina e le taumafa mo le maualuga o le cholesterol i tagata maʻi:

    • O le autu o polotini i lenei tulaga o le i iʻa, pe a ma le 200 g i le aso, 150 g o le sisi nife ma le 150 g o meaʻai mumu. Aʻo vevela, e tatau ona e tuʻuina atu le mea e sili ona fiafia i ai iʻa ma aano o moa e kukaina e aunoa ma se mea pala. O meaai e sili ona lelei le 'ai e aunoa ma ni mea manogi.

    E taua foi le kukaina o aano o manu: e fautuaina e 'ai le kuka, tunu pe palu, faʻatasi ai ma se' apa o le fualaau faisua fou poʻo le faʻasalalau. O lenei filifiliga ona o le lelei o le digestibility o meaʻai o manufasi.

    • Meaʻai e aofia ai masani masani o gaʻo vailaʻau: falaoa o le cereal, cereals, fualaau faisua, fualaau aina ma pasta, gaosia ma le kulimi saito. Carbohydrates e aʻafia e se tamaloa i totonu o le aso tasi e tatau ona tusa ma le 55% o le aofaʻi o mea taumafa mo lena aso. E tusa ma le 0.5 kilokalama ua maua mai naʻo le falalala poʻo le falaoamata, ma e le mafai ona e 'aina ia sili atu i le 200 g i le aso. O fualaʻau maoaʻe fualaʻau e fesoasoani e faʻamamaina le lapisi o le toxins ua faʻaopoopoga, o lea e tatau ai ona e 'ai 500-700 g i le aso. A itiiti ifo i le tolu o lenei mamafa e tatau ona 'aina fou.
    • Suga o se oloa e le manaomia., ae afai e le mafai ona e teenaina, ona faʻatapulaʻaina lea o le fua ole aso i le 50 g, ma o loʻo maua i le maʻisuka - 2% o le aofaʻi o le kalori i aso taʻitasi.
  • Toa moa e tatau ona faʻapipiʻi seʻia maeʻa ona kuka, ae naʻo le 'ailatini. E le o faʻamaoniaina le Yolks, o lenei oloa e mafai ai ona faʻatupulaʻia tele le cholesterol.
  • Mea gaosi susu O loʻo faʻaumatia ma e sili ona lelei le aofia ai i le taumafataga e le o le susu atoa, ae o susu susu gaosia, faatasi ai ma se faasinoupu o mea maualalo maualalo.
  • E tatau ona e faalima i le aso, ae o vaega e tatau ona laiti. O le 'aiga o le afiafi e tatau ona faʻasaga ma moli ipu ma le sili atu i le 22.00. Latou te momoe i le lua itula i le maea ai o le meaai mulimuli. Afai e te lagona le le mautonu ma le fiaaai, e mafai ona e inu i se ipu malamalama o susu susu po o le 'aina sina sipuni tele o fualaau suamalie ma fualaʻau.

    Ua fautuaina le toʻatele o tamaʻitaʻi e tuʻuese meaʻai mai luga oa latou mea taumafa: gaʻo, meaʻai, mea ulaula, suti ma meaai vave.

    Lisi o meaai e matua faʻasaina tagata i luga o se taumafataga o le kulupalelala:

    • Saua, sausage, ham, carbonates, ham, ula le ula,
    • O ituaiga uma o laʻau, margarine ma mea na suitulaga, pailani, suāuu, suauʻu fuālaʻau mama,
  • Soo se meaai anapogi
  • Sauce ma le mayonnaise faia i fafo atu o le umukuka fale,
  • Meaʻai faʻamaʻi faʻamaʻi, mumu laau, pisa,
  • Tuʻuina i totonu o se auala gaosiga o manu, iʻa ma fualaʻau,
  • Fale faʻafiafiaga, e aofia ai suamalie, falaoamata, ice cream ma lole lole,
  • O suasusu suamalie, ava malosi ma le inu ava malosi.

    Le vaega o oloa o loʻo faʻaaogaina e faʻamapulaʻaina (faʻafeiloaʻi i le lisi taʻitasi ile lua i le tolu vaiaso):

    • Meaʻai suamalie e pei o le kusi, patoʻi, tamai mamoe ma puaa,
    • Suga ma moa,
  • Caviar, moa ma le solo masima,
  • Meaʻai gaosi susu i meaʻai gaʻo maualuga: pata, oloa e faʻavae i luga o kulimi kulimi, sisi.

    Aso Gafua:

    • Tutu o le taeao: keke keke ma le suasusu fou,
    • Brunch: fualaau faisua po o fuamata aina,
  • Taʻaloga: 'olola le paluga ma moa ma araisa,
  • Taumafa: falaoa e tele-falaoamata, lafisi susu e maualalo le gaʻo, laulaʻau lanumeamata,
  • Taina o le afiafi: sela suamalie ma sina kulimi suamalie.

    Aso Lua:

    • Tutu o le taeao: fualaau fualaau suamalie po o fualaau faisua,
    • Brunch: fualaau suamalie,
  • Taumafa: o le susu o le susu ma le araisa,
  • Taumafa: o le siʻisiʻi gaʻo susu,
  • Taina o le afiafi: kulimi falaoisi, e aunoa ma le suka ma isi mea suamalie.

    Aso Lulu:

    • Tutu o le taeao: fuamoa fuga,
    • Brunch: falaoa atoa o le falaoa ma fualaau aina suamalie ma salati fuamoa,
  • Taumafa: sua o fualaau aina suamalie, salati i cheese ma fualaau faisua,
  • Taumafa: granola poʻo le oatmeal, faʻavasegaina i le susu-yogurt fale,
  • Taumafa: kuka pe tao tao iʻa.

    Aso Tofi:

    • Tutu o le taeao: falala ma le tao tao,
    • Brunch: susu susu tunu po o le gaʻo susu e fai i le fale,
  • Taumafa: pilaf ma le moa paʻepaʻe, fufuluina fualaau faisua ma fuamata salalau,
  • Taumafa: Avanoa
  • Taumafa: Faʻasusu pe faʻasusu fualaʻau.

    Aso Faraile:

    • Tutu o le taeao: o le sisi ma le kulimi mumu, o le suasusu fou,
    • Brunch: fua,
  • Taumafa: sua o fualaau suamalie, sisi, pipi, povi povi, vela,
  • Taumafa: fuamoa ma salamata fuamoa,
  • Taumafa: pasta, sisi ma moa moa faga.

    Aso Toonai ma le Aso Sa: o se lisi autu e aofia ai filifiliga o loʻo tuʻuina atu i luga.

    O nei mea uma e tatau ona kukaina ma le faʻaaogaina o le masima, siʻosiʻomaga, mea manogi ma isi faʻamalosi meaʻai. Mo suauu ma kuka meaʻai e fautuaina e faʻaaogaina ma le faaeteete vai. E le talafeagai le kukaina o meaʻai umi atu nai lo le taimi o loʻo faʻamatalaina i le fua; o lenei mea e fesoasoani e faʻaumatia ai meaʻai uma.

    Aua le faʻaaogaina meaʻai na faʻamaʻi muamua, e fautuaina e kuka mea uma fou i aso uma ma mataʻituina ma le faaeteete tulaga o le teuina o ipu ua maeʻa. O le suauʻu olive mama e pulumu tele e lelei mo le faʻavelaina, taʻavale ma le faʻalanu salakeke.

    Aoao atili e uiga i auala e faʻaititia ai le cholesterol e aunoa ma ni vailaau mai le vitio:

    Mo le fua muamua, e tatau ona e maua afa afa ipu o fatu, o se pusa suamalie o le vine Valerian root ma le 100 g o le meli fou. O nei mea uma o loʻo faʻafefiloi lelei, faʻafefiloi i le tasi le lita o le vai inu ma faʻamalosi mo le 24 itula. O le sosolo o loʻo i luga ole pito i lalo o le pusaaisa ma ave se sipuni se tolu i le aso mo le afa itula ao leʻi 'ai.

    O le fua lona lua e manaʻomia lua ipu tioata o olive olive lelei ma paluga e sefulu o le garlic fou.

    O le metotia o le kukaina o le suauu sasani e faigofie tele, ma e mafai ona e faʻaaogaina e fai ma laei mo soʻo se ituaiga ipu.

    E naʻo lou manaʻomia o le faʻafefeteina o kālatila, faʻafeiloaʻi i latou i totonu o le lomitusi ma tuʻu i ai le suāuu olive i totonu o le suāuʻu olive. Ona faʻasolo mai lea mo aso e fitu ma o le suauʻu e maualalo ai le cholesterol ua saunia.

    O tamaʻitaʻi e fia manaʻo e faʻaitiitia a latou cholesterol e tatau ona tausisia i taimi uma se ituaiga o meaai. Ae e tatau foi ona mataituina le paleni i le va o le tafe o le malosi ma ona tupe alu. O le meaai e tatau ona ese, maualuga ma lelei.

    O le taumafataga o le anticullesterol e faia e mafaufau ai i nei mea uma ma faʻasaʻoina le faʻatagaina o se faʻataʻitaʻiga a le tausiniolama e mafai ona lamatia ai se tamaloa ua i ai le leaga i le setete o le cardiovascular system.

    Taumafa mo le maualuga o le cholesterol i tane: meaʻai ma le maualuga o le cholesterol

    Le maualuga o le cholesterol maualuga i alii e le o se tasi o faamai, o se faailoga masani lea e faailoa ai faafitauli i totonu o le tino atoa.

    O le soifua maloloina o tagata e faalagolago atoa i le saʻo lelei e mafai ai ona iloa le mafuaʻaga o le maualuga o le cholesterol.

    Ua suia le tulaga o le cholesterol mo le tele o mafuaʻaga, e aofia ai le matua, genis predisposition, ma meaʻai.

    Sei o tatou iloa mea autu e mafua ai le faateleina o le "cholesterol leaga" i le toto o se tamaloa:

    • Faʻasoloina maʻi.
    • Faʻailoga o fatu.
    • O le maʻi suka.
    • Hepatitis o ituaiga uma.
    • Pancreatitis i soo se vaega.
    • O le mamafa ma tikeri uma o le itumalo.
    • Faʻaleagaina o le ava ma le nicotine.
    • Taumafa le lelei.

    Ae ui i lea, mo tagata amataina, seʻi o tatou fuafuaina le masani o le cholesterol mo alii i vaitausaga eseese ina ia malamalama pe faapefea ona fausia se taumafataga.

    Tagata matutuaLe maualuga o le cholesterol i tane, mol / l
    16-202.95-5.1
    21-253.16-5.59
    26-303.44-6.32
    31-353.57-6.58
    36-403.78-6.99
    41-453.91-6.94
    46-504.09-7.15
    51-554.09-7.17
    56-604.04-7.15
    61-654.09-7.10
    66-703.73-6.86

    Manatu meaai

    Matou te faʻamalamalamaina lena maualuga o le cholesterol mo tagata ua mafua mai i le vave le atinaʻe o le atherosclerosis.

    O le mea lea, o le faavae o le lisi o le a le aofia ai oloa e mafai ona faatelevaveina le atinae o le atherosclerosis.

    O lea la, o a meaai e faateleina ai le cholesterol toto:

    • O ituaiga uma o meaʻai gaʻo.
    • O faʻamaʻi uma, aemaise o le ate, mama ma le mafaufau.
    • Sausagei, oloa ulaula, oloa gaosi.
    • Fualaau 'eseʻese o moa, pato, kusi.
    • Fuamoa moa, aemaise lava i le tele o vailaau.
    • Gaʻo susu gaʻo.
    • O meaʻai uma lava ma anapogi.

    Alu ava ma isi meainu i le taumafataga

    O le mea e malie ai, o le tele o le ava malosi e fautuaina mo le maualuga o le cholesterol. E moni, e tatau ona e faʻamaonia lelei le aofaiga, ma o lenei:

    • E oo atu i le 60 ml o meainu malosi, vodka, cognac, rum.
    • E oʻo i le 200 ml o le mūmū mūmū mūmū i le aso.
    • E oo atu i le 200 ml o le pia.

    E le gata i lea, e leai ni ava malosi, lea e faia foi e alii se matafaioi. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a le taliaina le kofe e mafai ai ona faʻaitiitia le cholesterol pe a ma le 17%.

    Afai e te inuina se lanu lanumeamata, o lenei inu e faʻaleleia le maualuga o le cholesterol maloloina, lea e matua talafeagai mo o tatou tino.

    E le gata i lea, o le taumafataga o le suauu pulu-elelelala e aofia ai vai (natura) ma vai masani.

    O a meaai e mafai ona e 'ai ma le maualuga o le cholesterol

    I le taimi o se taumafataga ma le cholesterol maualuga i alii, fualaau faisua ma fualaau aina e tatau ona sili atu. Afai e le mafai ona fai meaai a le vaomatua, e aofia ai falalaʻau, meaʻai susu, gaʻo ma iʻa i le lisi. E tatau ona i ai ni meaai (almonds, walnuts), o fuālaʻau fuālaʻau (linseed, olive), ma mai mea suamalie - popsicles poʻo jeli e aunoa ma le suka.

    Mafuaaga mo le tulai mai ma le cholesterol i alii

    E pei ona faʻaalia i suesuega o le toto, o le fua o le lipoproteins maualalo i le toto e faʻaleleia e pei o le tino. O le maualuga maualuga o le aoga e 5.2 mmol / L. Afai e ausia lenei mea, ua oo i le taimi e mafaufau ai e uiga i le toe asia o le meaai, ma o le faateleina o le tele o iunite o se avanoa mo togafitiga fualaau faasaina.

    E oʻo atu i le 30 tausaga, o tulaga taua i tamaloloa e le afaina, talu ai o le maualuga o le metabolic e maualuga tele. Ae i se tausaga mulimuli ane, ua faateleina le atherogenicity o le cholesterol ma ua amata ai ona faapipii i luga o puipui o paʻu. O tamaitai i lenei vaitausaga e puipuia i le tala o le hormonal, lea e sili ona maualuga ai le estrogens, ae i feusuaiga malolosi, o le tele o mataupu o le sasa ma le fatu ua osofaʻi malosi.

    Aisea e aʻafia ai tagata pe a uma le 30 ona aʻafiaga le lelei o le cholesterol? Faʻatasi ai ma mafuaʻaga lautele o faʻamaʻi faʻaleagaga, le faʻaleagaina ma le gasegase, faʻamalositino o le endocrine system. O faʻamatalaga faapitoa "tane" e aofia ai:

    • Meaʻai maualuga-kalori, e aofia ai gaʻo ma gaʻo, ma le le lelei o meaai. E talitonuina e tatau i le tagata ona 'ai tele ma faʻamalosi, ma o le faʻaonaponei faʻaonapo nei o le olaga e fesoasoani foi i le masani ona faʻaaogaina o meaʻai vave, mauoa i le gasegase o gaʻo, ma mea e le masani ai.
    • Le i ai o masaniga e faʻaleagaina ai le gaioiga o le cardiovascular system, e pei o le ulaula ma inu.
    • Faanatinati taimi O lenei itu e afaina ai le soifua maloloina o tamaitai, ae o le eseʻesega i lagona faalelagona o tamaloloa e lua e mafai ai e tamaitai ona "faasaolotoina" taimi, ae o le afa malosi o tagata soifua e maua ai lagona le lelei.

    O le mea lea, o alii, amata i le 30 tausaga le matutua, ua fautuaina ina ia aua nei aloese mai le puipuia o togafitiga faafomaʻi ma ia siakiina e le aunoa o latou tulaga o le cholesterol. O mea laiti laiti o le a fesoasoani i le fetuunaiga o se paleni taumafa ma le toto maualuga o le cholesterol i alii ma le teenaina o nisi mea matautia e ono lamatia. I mataupu e sili atu ona ogaoga, o loʻo faʻamaonia le togafitiga.

    Taiala o mea taumafa

    O le fefefe e te 'aina ai le moa ma le leai o se aoga e le aoga. O le mea moni, o le fesuiaiga i se taumafataga maloloina e le faʻaalia ai le teenaina o meaʻai suamalie, e tatau lava ona e faʻaititia sina mea o le kalori i le lisi ma toe iloilo le faiga o meaʻai:

    • Fai le faavae o le taumafataga (pe tusa ma le 60% o le aofaʻi) gaʻo vailaʻau faʻamalosi - cereals, legumes, fualaau faisua ma fua. Ona o le pectin, fiber ma le glycogen, latou te saofagā i le faʻamautuina o le cholesterol, ae faapea foi le suka, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le gaʻo.
    • Tetee gaʻo gaʻo e fiafia i mea taumafa. O lona uiga, nai lo le puaa po o le pato, ia 'aina ni aʻano lapoa ma moa. E le gata i le faʻaaogaina o le iʻa, e pei o le gaʻo o loʻo i ai e le o faʻamamaina, e fesoasoani i le faʻasalalauga o le HDL ("lelei" cholesterol).
    • Taumafa le falaoa, e tatau ona kuka i le faʻaopoopoga o le paʻu, faʻapea foʻi ma le keke o ananafi. O le fautuaina i aso taitasi o le 200 kalama.
    • Faʻaititia le aofaʻi o suka ma masima i meaʻai. O meaai masima e tatau ona vave ona faʻaaogaina ma sili atu ona lelei (e oo atu i le 3 g i le aso), ae le o le suka mama e faʻaaogaina ai mea e leai se afaina.
    • O se meaai e maualuga le cholesterol i tane e aofia ai se meaai faapitoa. O meaai e tatau ona 5, ma le umi e le silia le 3 itula i le va oi latou, ma o vaega e tatau ona laiti.
    • O le auala kuka e taua foi. O le suʻe, kuka poʻo le taoina e sili ona lelei, ae e tatau ona e fesuisuiai meaai i se mea itiiti e mafai.

    O keke o kofe, ava malosi, susu ma le lanu uliuli laititi e tatau ona lafoaia nei mea inu e fiafia ai i suasusu, compotes ma meainu suamalie. Ae o le pia e le solia, ma e oo lava i le isi itu - e aoga. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le maualuga o aso taitasi o le 0.5 l, ma o le pia lava ia e tatau ona fou ma natura (o lona uiga, e le o iai ni vailaau vailaau, preservatives, suka ma isi mea leaga).

    Lisi o mea e le mafai ona e 'ai ma le cholesterol maualuga

    O nisi o oloa ma se faʻafitauli tele e atiaʻe le atherosclerosis o le a matua lafoaia. O "tagata o lo o umia faamaumauga" i totonu o le anotusi o le cholesterol ma mea e fesoasoani i lona tuufaatasiga i le tino o mea nei:

    • gaʻo meaʻai ma moa - povi, puaa, pato,
    • afaina - ate, faiʻai, fatuga,
    • fulu, pata, isi mea gaʻo susu,
    • margarine, gaʻo manu, palu,
    • ulaula meaʻai, sola ma meaʻai,
    • sweets, pastries, pusa,
    • ava malosi, lemoni, malosi lauti ma kofe.

    E talafeagai le vavaeeseina o fuainumera o fuainumera mai le taumafataga mo le itiiti ifo i le tolu masina pe afai o le maualuga o le cholesterol i le toto e sili atu nai lo tulaga masani.

    O mea e tatau ona i ai i luga o le lisi

    O le faavae o le taumafataga o fua mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto i tane, lea e faʻamamā ai le tino o LDL sili atu. O le lisi e aofia ai:

    • vevela-togafitiga ma fualaau faisua fou, fualaau 'aina,
    • cereals, keke falaoa, legumes,
    • iʻa o le gataifale o lo o aofia ai le tele o gaʻo susu gaʻo,
    • fuamoa fuamoa e avea ma puna o protein,
    • fuālaʻau fuālaʻau
    • soya ma musika,
    • susu ma susu meaʻai gaosi ma le maualalo o pasene o gaʻo,
    • lanu meamata, fualaau aina suamalie, compotes, suamalie fou ua suamalie mai fualaau aina ma fualaʻau.

    E aoga le faaopoopo o le kalama ma nisi mea manogi (e pei o le mumu) i au meaʻai. E mafai ona e aofia ai pasta, fuamoa moa, meaʻai i luga ole aano o manu, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa i luga o le lisi.

    Meaʻai Meaʻai

    Afai oe faigata i le filifilia ma le kukaina, e mafai ona e faʻaogaina filifiliga i lalo mo 'aiga e 5. I le faasologa o vaiaso mo se taumafa ma le maualuga o le cholesterol i tagata pe a uma le 50 tausaga, e mafai ona e aofia ai le tele o meaʻai ma eseese.

    Muamua o le taeao

    • cereals saunia i le susu po o le vai (vagana ai semolina),
    • kusi falaoisi po o sipisi,
    • toso faʻamalolo
    • suauu pulu uila,
    • kefir ma le granola
    • paluga o fatu ma fatu ma fualaau mama.

    E pei o mea inu, faʻamalo po o le lanu lanumeamata e talafeagai, lea e maua ai le malosi o le malosi ma faʻagasolo ai faiga faʻavae.

    Lua le taeao

    • fuamoa fuamoa ma le pata,
    • fualaau aina suamalie ma le meli,
    • o se sanuisi o falaoa fala, falaoa ma fualaau faisua vaivai,
    • meainu susu,
    • nati po o fatu
    • fualaau suamalie po o fualaau faisua.

    O lenei taumafataga e tatau ona aofia ai le muamua (soupeti fuamalie po o aano o manufasi, falaoa iʻa) ma le ipu lona lua. E le gata i lea, afai ei ai le aano po o le iʻa i le sua, ona fautuaina lea e lafoese ipu e aunoa ma latou, e taulai atu i isi oloa e maualalo ai le cholesterol toto i alii.

    • borsch poo soupeti soupisi ma aano o manu,
    • manu felelei
    • taliga
    • mushroom soup
    • fualaau mamae mamae
    • falaoa tao po o aano o manufasi,
    • fufuluina fualaau faisua
    • palu pateta
    • pasta
    • fuamoa fualaʻau.

    O nei taumafataga e fesoasoani e taulimaina le fiaai i le va o le aoauli ma le taumafataga o le afiafi, aemaise lava pe afai e faʻaaogaina meaʻai palatini

    • aano o manufasi po o manufasi,
    • Omelet mai fuamoa atoa po o protein,
    • taʻavale vaʻa,
    • kusi falaoa,
    • susu, kefir.

    O le meaai mulimuli i le taimi e tatau ona tusa ma le 2-3 itula aʻo lei moe. Afai a maeʻa le taumafataga o le afiafi, e mafai ona e inu se ipu o le yogurt poʻo le kefir.

    • iʻa tunu po o aano o manufasi faʻatasi ma le faʻamafa o le '
    • aano o manufasi po o iʻa e taoina (kuka) ma fualaau faisua,
    • otaota oa latou fualaau faisua ma le sipisi po o le sipisi i fualaau suamalie,
    • moa ma le salati.

    Faatasi ai ma se ituaiga o meaai, o le faʻaleleia o le faʻaleleia masani e masani lava ona tupu i totonu o le 1-2 masina, ma a maeʻa faʻataʻitaʻiga e tolu o le faʻaogaina o le lipoproteins i le toto toe foʻi mai i le tulaga masani. Afai e te tausisia i taimi uma le taumafataga fautuaina ma faʻapipiʻiina i le gaioiga faaletino, o le a mafai ona faʻaititia le tele o taimi i le atherosclerosis.

    E mafai faapefea ona e faʻateʻa ese cholesterol leaga?

    Ua maua e saienitisi se fualaau masani o le natura lea e tauivi ma cholesterol leaga. O le vailaʻau e 100% le bioavailability ma le faʻatoaga atoa.

    "O LE SOIFUA MALOLOINA" ei ai sona aafiaga i le lipid metabolism i totonu o potu o le ate, e puipuia ai le faia o lipoproteins maualalo maualalo

    o le cholesterol lamatia, faʻapupulaina le faʻasologa o le lipoproteins maualuga, o se taavale mo le tuʻuina atu o vitamini ma vaega o meaola.

    3 vaega mo se tino maloloina:

    1. Oona suamalie Amaranth, anti-inflammatory ma le immunostimulating agent
    2. O le sua o le tioata, o le sua siliva e maua ai le toto cholesterol
    3. O le suauu maa, ona o lona maualuga o le calcium, e fesoasoani i le tuuitiitia o le cholesterol leaga i le toto

    o mea taua e aofia ai:

    • Falemaʻi, o le vailaʻau e amata ona galue mai le amataga o le faʻaaogaina
    • Gaoioiga aoga e aunoa ma ni aʻafiaga. O le vailaʻau e 100% le bioavailability ma le faʻatoaga atoa
    • O le oloa e hypoallergenic. E le pei o le tele o vailaau faʻamaʻi ma isi analogues
    • Faʻafouina atoatoa. I se taimi e sili ona puupuu o le a faʻamaonia ai le tino ma faʻasaʻo ai cholesterol leaga

    Ina ia malamalama atili i le aoga o le mea faigaluega, tatou te ofoina mai manatu faaalia mai i latou ua uma ona latou mauaina.

    Raisa Voronezh - Ou te lei maʻi tigaina. Faia yoga, ioe. Ou te fiafia i taaloga. Ae ese lava, na ou siitiaina le cholesterol. Ou te mumusu e teena fualaau malolosi, o lea na faateleina ai laʻu faamalositino ma amata ai ona ou ave le "HOLE STOP". O lea la e masani lava le tulaga o le cholesterol. Faafetai mo lenei meafaigaluega!

    Artyom, Krasnodar - Na maua ai cholesterol faʻaleagaina. Ou te lei faapipiiina soʻo se taua i lenei mea. Ae i le taimi o le malosi faaletino, sa matua tiga lava oʻu vae. Na ou alu i le fomaʻi, na ia faatonuina le "SAUNOAGA". O nei vae e le afaina ma o le cholesterol e masani lava.

    Maria, Moscow - Na fai mai fomaʻi e maualalo laʻu cholesterol, ona e leʻo ou mafatia i le atoatoa ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina. O le iʻuga, latou te lesitalaina le "SAUNOAGA". Cholesterol toe foʻi i le masani.

    E mafai ona e faʻatau mai le HOLE STOP i luga o le upega tafaʻilagi aloaia i se faʻaitiitiga.

    E TATAU ONA ILOA! Faʻaleagaina le CHOLESTEROL i le 89% o mataupu ua avea ma mafuaʻaga muamua o osofaʻiga o le fatu ma le sasa! Lua-vaetolu o maʻi na maliu i le 5 tausaga muamua o maʻi! E faʻafefea ona taulimaina le cholesterol ma ola i le 50 tausaga ...

    Faʻatau le meafaigaluega 1 i le aveesea o cholesterol leaga mo soo se tausaga! TAITAIINA le iuga!

    Taumafa mo le maualuga o le cholesterol i tane: faʻailoga mo le vaiaso

    O le faateleina o le cholesterol o le toto ua maua i alii e sili atu ma le 20 tausaga le matua, ma o le matua, ua faateleina le tulaga lamatia.

    E i ai le tele o mafuaaga, ae o le vaega autu e faʻaleleia ai le cholesterol e le o ni meaʻai lelei.

    Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona mulimuli i se meaʻai, faia o se meaai e faʻaititia ai le cholesterol, e oʻo atu ai i se tulaga masani.

    Maualuga taumafa o le cholesterol

    Filifili mo le vaiaso

    Aso numera 1

    · Faʻasusu le keke o Buckwheat ma le suauu manogi - 200 kalama. Cook i luga o vai. · Tea ma sina suka - 1 ipu. · Se falaoa faʻamafanafana faʻamafanafana - 1 fasi pepa.

    2 taeao (ina ua maeʻa le 60-90 minute):

    · Fualaau faisua poo fuamoa fualaau aina - 150 kalama. Faʻaaogā le suāuʻu manogi mo le faʻatauina.

    · Vailaau suamalie suamalie - 250 grams. · Fafagaina o moa ma le sukalati - 200 kalama. E mafai ona sui i fugalaau (gaʻo ma moa). · Se vaega itiiti o salati fualaʻau. · Miluka e maualalo le gaʻo - 1 ipu. · Falaoa ma falaoa - 2 fasi pepa.

    · Soʻo se fua - 1 fasi pepa.

    · O le suamalie suamalie e faʻafefiloi ma le kulimi kulimi ma se mea maualalo maualalo - 250 kalama. · Tea i le susu poʻo le suka - 1 ipu. · Pipi falaoa - 1 fasi pepa.

    2 itula pe a uma le 'aiga o le afiafi:

    · Kefir poʻo susu susu - 1 ipu.

    Aso numera 2

    · Laʻau paluga laʻau ma vine - 200 kalama. O le sua o le apu suamalie - 1 ipu. · Falaoa Bran - 1 fasi pepa.

    2 taeao (ina ua maeʻa le 60-90 minute):

    · Fualaau aina po o le rimoni - 1 fasi pepa.

    · O le suamalie suamalie ma se vaega itiiti o le kirimi kirimigi - 250 grams. · Fafano le susu o le fagu ma le pelesi o falaoamata ua fafagaina i le suauu manogi - 200 kalama. · Fualaʻau o le fualaau suamalie i le pama pama (mafai ona suia i le olive) - 150 kalama. · Tea i le susu - 1 ipu. · Falaoa ma falaoa - 2 fasi pepa.

    · Nofoaga e leai ni fua - 150 kalama. Fautuaina e fefiloi ma vine.

    · O le suamalie suamalie ma moa - 250 kalama. · Lisi brown rice ma fualaau faisua ma iʻa -200 g. · Tea e aunoa ma ni suamalie ma susu - 1 ipu. · Areto mai le falaoamata pupuu - 2 fasi keke.

    2 itula pe a uma le 'aiga o le afiafi:

    Ole yogurt e leai ni gaʻo - 1 ipu.

    Aso numera 3

    · Seti pi - 200 kalama. · Faʻalautele falaoa o falaoa ma jam - 1 fasi pepa. · Laʻu gaʻo susu - 1 ipu.

    2 taeao (ina ua maeʻa le 60-90 minute):

    · Fua fou - 1 le tioata.

    · Maea soup puree ma moa - 250 grams. · Oatmeal ma le faʻaopoopoga o yogurt fale - 200 grams. · O le salati i le moa, faʻalanu i le pama po o le suāuʻu olive - 150 kalama. · Falaoa - 2 fasi pepa. · Tea ma le suka poʻo le susu - 1 ipu.

    · Saladi fualaau suamalie e faʻaaogaina i le pama pama - 150 kalama.

    · Faʻafefeteina aano o manu (aua le faʻaaoga gaʻo gaʻo) ma paluga pateta - 200 kalama. · Fuamoa o le fualaʻau ma le suauu manogi - 150 kalama. · Falaoa - 1 fasi pepa. · Susu susu - 1 ipu.

    2 itula pe a uma le 'aiga o le afiafi:

    Kefir - 1 tioata.

    Aso numera 4

    · Fafati a Buckwheat ma le suauu manogi, kuka i le vai - 200 kalama. · Laʻau apu - 3 fasi. · Meaʻai i meaʻai o le cereal - 1 fasi pepa. · Tea ma le suka - 1 ipu.

    2 taeao (ina ua maeʻa le 60-90 minute):

    · Fualaau suamalie - 150 kalama.

    · Toa moa ma ni pulu - 250 grams.

    · Oseina o le suka - 200 kalama.

    · Kosi falaoa - 2 fasi pepa. · Tea i le susu - 1 ipu.

    · Kuki oatame - 3-5 fasi. Kefir - 1 tioata.

    · Turkey steak - 200 grams. · Fualaʻau o le fualaʻau - 150 kalama. · Falaoa - 1 fasi pepa. · Susu susu - 1 ipu.

    2 itula pe a uma le 'aiga o le afiafi:

    · Niu yogurt e maualalo le gaʻo - 200 kalama.

    Aso numera 5

    · Tofiti, faʻafefiloi ma se fasi anuenisi o le meli - 2 fasi vaega. · Fualaau aina - 150 kalama. · Lamea o le rimoni - 1 ipu.

    2 taeao (ina ua maeʻa le 60-90 minute):

    · Kosi falaoamata, ma le maualalo o le pasene o gaʻo, faʻafefiloi ma kulimi kirimigi - 150 kalama.

    · O le suamalie suamalie ma le lafumanu - 250 grams. · Meaʻai suamalie ua faʻafefiloi ma le suauu manogi - 200 kalama. · Fuamoa o le fualaʻau ma le suauu olive - 150 kalama. Compote o fualaau fou - 1 ipu. · Kosi falaoa - 2 fasi pepa.

    · Seti sana - 150 kalama.

    · Pipi tao i iʻa - 200 kalama. · Falaoa ma falaoa - 1 fasi pepa. · Teu tiiti ma le suka - 1 ipu.

    2 itula pe a uma le 'aiga o le afiafi:

    · Suafa suamalie - 1 ipu.

    Aso numera 6

    1 o le taeao: · Oatmeal kuka i totonu o le vai - 150 kalama. · Apu tipi - 100 kalama. · Tofiti, ufiufi i se tamai laulau o fualaau suamalie - 1 fasi pepa. · Suafa suamalie - 1 ipu.

    2 taeao (ina ua maeʻa le 60-90 minute):

    · Uili po o kuki - 3 fasi vaega. · Milk - 1 ipu.

    · Soupuni ma le moa - 250 grams. · Fuʻu pipi ma fualaʻau - 200 kalama. · Fualaʻau o le fualaʻau - 150 kalama. · Kosi falaoa - 2 fasi pepa. · Tea i le susu poʻo le suka - 1 ipu.

    · Tomati poo le 1 ipu ipu suamati.

    · Meaʻai paʻu ma aano o manu - 200 kalama. · Soʻo se fualaau faisua - 1 fasi pepa. · Falaoa o le falaoa - 1 fasi pepa. · Tea - 1 ipu.

    2 itula pe a uma le 'aiga o le afiafi

    Kefir - 1 tioata.

    Aso numera 7

    · Fafati a le Buckwheat i le vai - 200 kalama. · Fualaau aina - 150 kalama. · Sufuga ua ufiufi i le afaina - 1 fasi pepa. · Teu tiiti - 1 ipu.

    2 taeao (ina ua maeʻa le 60-90 minute):

    · Salati suamalie - 150 kalama.

    Palu moa - 250 grams. · Lisi ma fualaau 'aina tao - 200 kalama. · Saladi fuamoa - 150 kalama. · Tea - 1 ipu. · Falaoa ma le paʻu - 2 fasi pepa.

    · Saladi fualaau suamalie - 150 kalama.

    · Palu pateta ua faʻaaogaina i le suauu manogi - 200 kalama. · Popo iʻa - 100 kalama. · Pipi falaoa - 1 fasi pepa. · Suafa suamalie - 1 ipu.

    2 itula pe a uma le 'aiga o le afiafi:

    · Susu susu - 1 ipu.

    Meaʻai Meaʻai

    O meaai mo le maualuga o le cholesterol i tane e tatau ona aofia ai le tele o tulafono e tatau ona matauina.


    Lisi o meaʻai e aofia i lau taumafataga

    · E fautuaina e filifili aano o manu e le matua gaʻo, ma le leai atoatoa o le palapala. · E tatau ona leai se paʻu o le moa. · Fautuaina e teena le aano o manufasi, manao i iʻa po o moa, pe itiiti ifo foi le faʻaitiitia o vaega i se mea maualalo. · E tatau ona e taumafa i le tele o fuālaau aina ma fualaau aina suamalie e mafai. Mo le paleni salad, faʻaaoga fualaau faisua po o pama. · O meaʻai o le cereal e aoga tele. · O ituaiga uma o nati e tatau ona aofia i totonu o le meaai. · Pasi ma isi falaoamata meaʻai mai le falaoamata o le paranesi. · O oloa gaosi ma le maualalo o le pasene o gaʻo pe leai. · E mafai ona faʻaumatia le kulimi falaoa e sili atu ma le faatolu i aso fitu. E le afaina le aofaiga o le protein. · Mata aoga tele. Mai mea vevela e tatau ona e filifilia lauti.

    Mea e sili ona aloese

    · Sausa o soʻo se ituaiga.· Mea ulaula ma meaʻai vevela. · O iʻa mama. · Meaʻai Anapogi. Maea · Faʻafiafiaga e faʻaaoga i se vaega itiiti. · E sili atu le teena o le aisa kulimi. · Pulu. Mayonnaise · O mea inu ava malosi e tatau foi ona le aofia ai, sei vagana ai le uaina mumu. · E lelei tele le teena o kofe.


    Taua:
    E tatau ona ave le meaai i le taimi, e sili pe a le alu ese mai le faʻamautuina, a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso.

    Fautuaga e fesoasoani ai ia te oe e filifili se meaai i lalo ifo o le cholesterol

    A e leʻi amataina se meaai ma le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, lea o le a fesoasoani e faʻaititia le cholesterol, e tatau ona e pasi i suʻega ua fautuaina e se fomaʻi. Le isi, talanoa i se fomaʻi, aua

    e toʻatele e iai se faʻafefe faʻafefe i nisi o ituaiga o oloa poʻo faʻamaʻi faʻasaga lona tolu e le mafai ai ona mulimuli i se meaʻai.

    O le taumafataga o le anti-cholesterol e aoga foi mo faamai o le cardiovascular system, o le a fesoasoani i le paʻu mamafa.

    Taua:Ina ia mafai ona faʻamaonia le cholesterol, e taua le pulea o meaʻai e ulu i le tino ma meaʻai. O le tele lava o le faʻaaluina e le tamaititi o le malosi i le ao, o le tele o meaʻai e tatau ona ulu i le tino.

    Mafuaaga Aisea e tulaʻi ai le Cholesterol tane

    O le tino o le tane e sili atu ona lamatia le faateleina o le cholesterol i tagata ulaula o loʻo faʻamaina le ava malosi ma meaai e afaina ai le tino atoa. O nei mea taua e iai foi se aafiaga tele i le atinaʻeina o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

    O le mea e masani ai, o maualuga o le cholesterol maualuga e maua i tagata ma faʻamaʻi: maʻi suka, pancreatic ma fatu fatu, ma se vailaʻau faʻasolo.

    O le i ai o le cholesterol sili atu e iai sona aʻafiaga i gaʻo, e mafua ai le foliga mai o le mamafa mamafa.

    E masani ona i ai ni eseesega o le tane ma le fafine cholesterol. Normal male cholesterol average 1.5 mmol / L, ma sili atu i le 2.1 mmol / L ua manatu ole leaga. Afai e maua e se tamaʻi faamaʻi e fesoʻotai ma le cardiovascular system, ona le tatau lea ona maualuga le maualuga o le 2.5 mmol / l, pe a le o lea, e mafai ona amata faʻasalaga.

    Afai o le gutu e nafa ma le gaosia o le ava malosi ua afaina i se tasi o matua, o le lamatiaga o le hypercholesterolemia ua faaluaina. Mo lenei mafuaaga, o tane e pauu atu i le lamatiaga lamatia e manaomia le foai atu o le toto mo le cholesterol ia le itiiti ifo i le tasi i le tausaga. Faʻasolo i taimi uma se suʻesuʻega faafomaʻi ma mataʻituina ma le faʻaeteete le meaʻai.

    Faʻasalalau e: Ole laina ole laina ole Anaid Faafetai tele! Mea lelei mo tama!

    Laumei i le saulati tamato

    - kekeli, - aniani, - kāloti,

    Ole taumafataga o popo

    - turuki, - soya soga, - talo pepa,

    Dietary Applesauce Marshmallows

    - apu, - mama moa - - meli,

    Ova e tao ai le sami

    - le sami, - lanu meamata, - pasili, - cilantro,

    Vaega o taumafa mo le toto maualuga o le cholesterol i alii

    I tagata, o le lamatiaga o le faateleina o le cholesterol e sili atu pe a mavae le 30 tausaga. O le mafuaaga taatele o le le paleni. O le mea lea, o se taumafataga ma le cholesterol maualuga i alii o le auala aupito sili lea ona lelei ma sili ona lelei e faʻavasega ai le metabolism lipid ma faʻavave le aveesea o mea leaga mai le tino.

    O mafuaʻaga autū o le maualuga o le cholesterol

    Faatasi ai ma le soifua matua o le soifua maloloina o le soifuaga ma totoga o tino, faʻalavelave faʻafuaseʻi i gaioiga faʻasolosolo, e faʻaitiitia le gaosiga o le gataifale. O le tulaga ua sili atu ona mamafa i le i ai o mea leaga e mafua ai le lamatia o le faateleina o le cholesterol i le toto:

    • faʻaleagaina o meaʻai gaʻo, meaʻai gaosi, meaai faʻala,
    • leai se gaioiga
    • mamafa tele
    • lagona le mautonu lagona,
    • faʻamaʻi masani o le ate, fatugaʻo, lau oona.

    O le iʻuga, e amata ona faʻamautu i luga o puipui puipui o pusa o le cholesterol ma vavalalata o latou moli. O lenei faʻagesegese le tafe o le toto, faʻaititia ai le toto i totoga.I le lumanaʻi, i le leai o soʻo se fua, o faʻamaʻi e lamatia ai le ola o gaʻo i totonu e atiaʻe:

    • Atherosclerosis Faʻamataʻu faʻaleagaina o laʻau, faʻaauau i le talaaga o le toilalo i le lipid ma le gaʻo gaʻo. O loʻo faʻaalia i le faʻavaeina o le televave o le cholesterol i totonu o maʻa. Apalai atherosclerotic e faʻaitiitia ai le lumenia o vaʻa, lea e oʻo atu ai i le atinaʻe o le maualuga, angina pectoris.
    • Maʻi maʻi fatu lilo. Faʻaleagaina o le myocardium (muso o le fatu) mafua ona o le le maua o le toto. E mafai ona faʻaalia o ia i se gasegase (faʻafuaseʻi le faʻamaʻaloga cardiac) ma tulaga masani ole fatu (fatu).
    • Faʻaleagaina o le myocardial. O se tasi o fomaʻi o le IHD. E mafua mai i le malepelepe o se atherosclerotic plate, faʻamavae pe maeʻa le faʻamutaina o le toto i le fatu ma le atinaʻe o le necrosis o le site o le myocardial. O se tulaga e lamatia ai le ola.
    • Tigāina E atiina ae e avea o se taunuuga o le lūlūina o vaʻalaʻau faʻapitoa i atherosclerotic plate. Faatasi ai ma le le lava o le toto toto, o le faaleagaina pea o le faiʻai.

    Le masani o le cholesterol mo alii

    Cholesterol o se faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa e aofia ai se faʻalavelave o le lipoproteins: vaega o le maualalo ma le maualuga, triglycerides. O le faateleina o le lipids maualalo ma triglycerides o se mea matautia atherogenic mafuaʻaga.

    Filifiliga o le maualuga o le Cholesterol ma le matua. O le mafuaʻaga lenei e mafua mai i suiga faʻafefe o suiga e tutupu i le talaaga o le matua o le tino.

    TausagaOiHDLLDL
    30-403.57-6.990.72-2.12

    Mea taumafa mo le maualuga o le cholesterol i tane: menu, anti-cholesterol diet for men

    Cholesterol o se mea taua mai le vaega o gaʻo, lea e masani ona i totonu oo tatou tino. A aunoa ma lea, o le olaga masani e le mafai. Cholesterol o se faʻamuamua i hormones o feusuaiga ma nisi mea mole mole.

    Ae e tupu ai le tele o le cholesterol. E mafua ona o mea sese i le taumafa. O le tele o lea mea e tau atu i le atherosclerosis, lea e mafai ona faʻaalia e pei o le fatu, osofaʻi, siama o pito i lalo ma isi tulaga matautia.

    O le mea lea, o tagata uma, e amata mai i le 40 tausaga ma e oʻo lava i le taimi muamua, e tatau ona latou pulea le maualuga o le cholesterol, asiasi atu i se fomaʻi i taimi uma, ma suʻe suʻega. Ina ia sili atu le saʻo, o le cholesterol i totonu o le toto e le "fetolofi" i se tulaga saoloto, ae i totonu o se fuatini palatini. O nei faʻalavelave e mafai ona "leaga" ma "lelei".

    E masani lava, o loʻo i ai se faʻasinomaga patino e solia tonu ma le atherosclerosis.

    O lea, o le a le lamatiaga o le maualuga o le cholesterol na matou talanoaina. Ae e tatau ona maitauina o le fesuiaiga o ipu o le cholesterol (iliac arteries) e mafai ona taʻitaʻia ai tagata.

    Ma o le mea lenei, oe vaʻaia, o se uiga sili ona le lelei. O le mea lea, afai na fai atu le fomaʻi ia oe e uiga i le maualuga o le cholesterol, ona tatau lea ona toe iloilo lau meaʻai. Ma e ese mai togafitiga faafomaʻi, taumafai e alu i luga o se meaai.

    O le mea na matou gauai atu i ai o le taumafa lea mo le maualuga o le cholesterol i tane, aua e masani ona latou le mataituina lona tulaga, ma fiafia foi i mea e mafua ai faafitauli.

    E le gata i lea, e sili atu le tele o aʻafiaga o tagata mo le atherosclerosis e mafua ona oa latou masani leaga (ulaula, ava malosi). E le gata i lea, o le maualuga o le cholesterol e masani lava ona o gatasi ma le oona tele.

    O le mea lea, o se taumafataga o le a fesoasoani e le gata ina faʻamaonia ai le metabolism o le cholesterol, ae le maua foi le mamafa.

    O le tau faasaga i le tele o le cholesterol e tatau ona amata i le le aofia ai o nisi meaai:

    • O le tao, tao falaoa, falaoa ma pasta mai falaoamata maualuga,
    • Faʻafiafiaga ma le tele o kulimi, aemaise lava le gaʻo,
    • Pulu,
    • Meaʻai gaʻo susu e pei o kirimulimi ma kulimi, faʻapea foʻi ma nisi o faisaisi,
    • Manua o aano o manu ma fala,
    • Meaʻai suamalie, e pei o le paʻu,
    • Mayonnaise
    • Sausa, sausage,
    • Sogi suauu
    • Meaai mai faleoloa meaai vave, poʻo meaai vave,
    • Meaʻai falai
    • Tulu moa (e mafai ona e 'aina, ae seasea lava),
    • O nisi o iʻa taumafa (galu, fusi),
    • O le ate (puaa, povi, moa) ma fatugaʻo, faʻapea foʻi ma manava moa,
    • Teu

    O se fualaau anti-cholesterol mo alii e fautuaina ai o fualaau faisua ma fua o le a manumalo i le taumafataga. O le mea moni o latou o se punavai taua o fiva. Ma o ia foi, i le itu, e matua aoga lava i le tetee atu i cholesterol matautia.

    O le a le mea e manaʻomia e 'ai ma le maualuga o le cholesterol?

    • Fua, aemaise lava apples and pears, citruses, peaches,
    • Berries - vine ma fugalaau, strawberries ma cherries, plums ma currants,
    • Fualaau faisua - kapisi ituaiga uma ma ituaiga, legumes, faʻamalolo, aniani, kāloti. E aofia ai le tele o le fiber
    • Nato (e pei o lapisi, almonds),
    • Green tea
    • Greens fou: pasili, pi, aniani matafe, moli, letusi,
    • Ginger, garlic, horseradish,
    • Olive olive
    • Iʻa
    • Laʻu suamalie fou
    • Vailaʻau moli, lelei ma lemoni.

    O nei meaai ma meainu e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol toto. Ae, o le mea moni, e taua tele le vavaeeseina o mea faasaina mai le taumafataga. Ae o pata, pateta, oloa susu, latou te le mautonu. Afai oi latou i lau masani masani (ma toetoe lava o tagata uma lava e maua), ona e le tatau ona faʻasaalaina oe lava, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina.

    Taumafa i lalo ifo o le cholesterol i tane: nisi tulafono i meaʻai

    Soo se meaai, mo le leiloa o le mamafa poʻo le toe faʻaleleia, e faalima meaai. Manatua pe tusa o le ono itula i le va o le 'ai ma le maua i le afiafi i luma o le TV ma i le taimi e momoe ai. I taumafataga taʻitasi, taumafai e aofia ai fualaʻau ua fautuaina po o fualaau (a itiiti ifo i le ituaiga o suavai fou).

    Faʻaaofia iʻa i le taumafataga faalua i le vaiaso. Talu ai ona faʻasaina le taumafa faʻasaina o le anti-cholesterol, ona e kukaina lea o lau mea taumafa i totonu o le ogaumu, faʻapea foi ma le kuka ma le mata (pei o salakeke, mo se faataitaiga). O nei fautuaga uma o le a faʻaaogaina mo i latou e mananao e fetuunai o latou mamafa.

    Ma sina mea itiiti e uiga i mealilo.

    Le tala i se tasi oa tatou au faitau Alina R.:

    O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale. E tele mea na ou mauaina, ina ua uma le maitaga, e tusa ma le 3 o le fagatuaga, e 92kg ma le maualuga o le 165. Na ou manatu o loʻu manava o le a paʻu i lalo pe a uma le fanauina, ae leai, a leai, na amata ona ou maua le mamafa. Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa. I le 20 o ou tausaga, na ou muai iloa ai o tamaitai uma e taua o le "WOMAN" ma o le "latou te le vaeluaina tele." E le gata i le 29 tausaga, teteʻa mai lana tane ma le atuatuvale.

    Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

    Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

  • Tuua Lau Faamatalaga