Suauu toto 6, 3: o le a le mea e fai pe a fai o suʻega e tuʻuina atu ai se faailoga?

O le suʻesuʻeina o le gasegase o le gasegase o le gaosiga o le maʻisuka, e fesoasoani e iloa ai le maʻisuka i le amataga, o lona uiga o togafitiga ua faatonuina e puipuia ai le afaina o le kulukose i luga o le puipui o toto toto.

O togafitiga ma togafitiga na amataina i le tulaga o le le atoatoa o le glucose toleni, lea e manatu o se setete, e sili ona aoga. I lenei tulaga, o le maʻisuka moni e le mafai ona atiaʻe.

O le a le mea e tatau ona faia e na tagata, e tatau i le fomaʻi ona filifili e faʻavae i luga o se suʻega atoa. Faʻateleina o meaʻai, faʻatupulaia le gaioiga faaletino, puipuia togafitiga ma le mataʻituina o le suka toto e masani ona fautuaina.

Aisea e mafai ai ona tulai mai le kulukose toto?

Glucose mo sela o le tino o le punavai autu o meaai paleni. E maua i meaʻai mama, sucrose, fructose ma le sima e iu lava ina liua i le kulukosese mole mole ao faagasolo le gaioiga o meaola. O le mea lea, faatasi ai ma se mea taumafa lelei i mea oona, aemaise lava le suka ma le falaoamata paʻe, e vave ona tulai mai le kulukose toto.

O le punavai lona lua o le kulukose o fale o glycogen i le ate ma musele, lea e malepe pe a manaʻomia le malosi i le va o taumafataga. O le ate o loʻo i ai le gafatia e faʻapipiʻi ai kulūkose fou mole mole e aunoa ma le glycogen. E mafua mai i le palatini ma mea gaʻo. Faʻataʻitaʻiga o lenei gaioiomi e tupu i le auai o hormones.

A maeʻa ona 'ai, o le faateleina o le kulukose toto e faʻaolaina ai le faʻasaʻoina o le inisalini e le pancreas. O le mea taua lenei e fesoasoani i le maualalo o le suka e ala i le pasi o kulukose i siama. Afai e maloloina le tino, ona maeʻa loa lea o le 1.5-2 itula i le toto, o le kulukosese o le masani.

E le gata i le inisalini, siama, gao, ma le pituitary hormones e aafia ai foi le glycemia. Latou, faatasi ai ma le tuputupu aʻe o le homone ma le glucagon, e faʻamalosia ai le tuputupu ae o le kulukose i totonu o le toto. O le mafuaaga autu lenei mo le maualuga maualuga o le suka i taimi o le atuatuvale, faʻafitauli pipisi o le toto, faʻamaʻi pipisi, mu ma manuʻa.

O le mafuaaga masani o le hyperglycemia o le maʻisuka. E tuʻuina atu i ai faʻafitauli faʻafitauli ole gaʻo ole gaʻo:

  1. Ole inisalini e le ulufale i le toto, e pei o faʻamalo o loʻo natiaina (ituaiga 1 maʻisuka).
  2. E lava le inisalini i totonu o le toto, ae o le masini responsive cell ua le iloa le mafaufau (ituaiga 2 maʻisuka).
  3. Glucose mai meaʻai e le mafai ona ulu i totonu o siama, o lona faʻatupulaʻia i le toto ua faateleina.
  4. E afaina ai le tino, maso ma le ate o le ate, ao latou tosoina le kulukose ma le auai o le inisalini.
  5. Glucose molekone e tosina mai ai vai mai tisipesa ma aveeseina e ala i fatuga - toe atiaʻe le maʻi.

O le maʻi suka e lua ituaiga. O le ituaiga muamua o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, talu ai o loʻo i ai se faaletonu tumau o le hormone ona o le faʻaleagaina o le tino o le tino. O lenei tulaga e faʻatoʻateleina, ma faʻamaʻi, mea oona, fualaau faasaina, faʻalavelave faʻaosoosoina lona atinaʻe.

Mai aso muamua o le amataina o faʻamaʻi, e manaʻomia e le tagata gasegase le tuiina pea o le inisalini, talu ai e aunoa ma se togafitiga latou te vave faʻaleleia le suka toto ma faateleina le maualuga o tino o le ketone e afaina i le mafaufau. Faʻamatalaga le saʻo ma le le lelei o le faʻaleleia o le hormone, e mafai ona maua se siama.

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona tupu i tagata matutua e mamafa tele, faasaga i le talaaga o se olaga ola mama, taumafa i le maualuga o le carbohydrate ma meaʻai gaʻo, maualuga o le toto maualuga ma le atherosclerosis. O nei mea uma e taʻitaʻia ai le mea moni o loʻo taofia le faʻafesoʻotaʻi o siama i le inisalini i totonu o le toto.

I le faaopoopo i le hyperglycemia, o le maʻisuka ituaiga 2 e sau faatasi ma le hyperinsulinemia, lea e taofia ai le susunuina o gaʻo. O le maʻisuka ituaiga 2 o se maʻi faʻamaʻi, ae o mea e mafai ona faʻaaogaina e afaina ai ona tupuga. O le a le mea e fai e faʻasaʻo ai le suka? Mulimuli i se taumafataga, faʻagasolo atili ma ave vailaʻau fautuaina.

I le taimi o le maitaga, e mafai ona faateleina le glycemia ona o le faʻateleina o le tuʻuina atu o hormones placental. O ia tulaga e mafai, pe a uma le fananau mai, liua i le moni moni o le maʻisuka poo le a mou atu.

O fafine e maua i le maʻi suka e tatau ona pulea a latou suka toto, aua o lona tuputupu aʻe e mafai ona mafua ai faʻalavelave faʻalavelave tuputupu aʻe i le fetus.

Aisea ua i ai se faateleina o le suka

Glucose o se tufuga tele o meaʻai mo sosoʻo o tino. E maua e lona tino meaʻai.

E mafai ona i ai iina i lona tulaga mamā, poʻo le liua i le tele o metotia faʻasolosolo ma gaioiga mai isi mea:

O le kulukose faapitoa lava e tupu pe a amata e se sui mo le maʻisuka ona 'ai mea taumafa maualuga i gaʻo. E masani lava o le suka saʻo ma le falaoamata paʻepaʻe. Afai ei ai meaai i le taumafataga o latou o se vaega o, o le kulūkose e amata faʻavave vave.

O le punaoa lona lua lea e maua mai ai e le tino le glycogen mo ia lava o ona fanua faasao i totonu o maso ma le ate. Afai ei ai se manaʻoga mo le malosi, o lenei mea e amata ona vaevaeina e le tino i le va o meaai.

E mafai e le ate ona faʻapipiʻatasi le kulūkose mai le gaʻo. O lenei tomai e faʻaaogaina i totonu pe afai e tupu le faaletonu o le glycogen. O lenei tino e faia mai vaega o le protein ma le gaʻo. O le faʻatonutonuina o lenei tali o meaola oona e tupu ma le auai o hormones.

A maeʻa ona 'ai, o le faateleina o le kulukose i totonu o le toto e amata ma ua faʻaaoga le inisalini. O le pancreas e amata ona auai i lenei faagasologa.

Ole inisalini o le hormone autu lea e fesoasoani e maualalo le suka. O ia o loʻo taitaia le kulukose i totonu o sela o le tino. Aʻo le tino e le o iai ni faʻafitauli, pe a uma le tasi ma le afa i le lua itula, o lona aofaiga i le toto e toe foʻi i le masani.

Latou, i lalo o tulaga tutusa ma hormones tuputupu aʻe ma glucagon, faʻaosoosoina le tuputupu ae o le kulukose i totonu o le tino. Ole mafuaʻaga autu lenei mo le maualuga o lona maualuga ile tulaga ole tulaga ole lotoifale:

  • Taimi faigata
  • Faʻafitauli matuia o le toto,
  • Iniseti
  • Manua
  • Suafa.


O le mafuaaga masani o le hyperglycemia o le maʻisuka.

O lenei faʻamaʻi e tuʻuina atu ma faʻalavelave nei e fesoʻotai ma le gaosiga o le gaʻo:

  1. Ole inisalini e le mafai ona ulu i le toto ona o siama na faʻamalosi ai ua faʻaumatia (o lenei tulaga ua lauiloa o le maʻisuka ituaiga 1).
  2. O le maualuga o le inisalini o loo i ai le tele o le aofaiga, ae ua le mafai ona maua e le suetusi le masini (o lenei tulaga ua lauiloa o le maʻisuka ituaiga 2).
  3. Glucose mai meaʻai e le mafai ona ulu i sela, ma o le iʻuga, o lona faʻatupulaia i le toto o le tagata.
  4. O tui e pei o le ate, muso ma le gaʻo o le tino ua amata ona iloa le le lava o mea e manaʻomia, talu ai e mafai ona latou gauai i le kulukose ma le auai o le inisalini.
  5. Elemene o le glucose e tosina mai ai le vai mai sela ma ave i totonu o fatugaʻo, ona amata ai lea - amata ona faʻaleaina le tino.

2 ituaiga o le maʻisuka

Muamua o le mea pito sili lea ona faigata, o se ituaiga o le insulin. O loʻo faʻaalia i le leai o se mea e mafua mai ona o le faaleagaina o le autoimmune o suauʻu pancreatic. O lenei tulaga e tupu mai i se faʻasologa o togafitiga.

Toeitiiti lava o soo se mea lava e ono faʻaosoina ai o ia:

  • Faʻafitauli
  • Virus
  • Manatu oona
  • Fomaʻi
  • Tulaga faigata.


O maʻi i le aso muamua o le amataina o uiga iloga e manaʻomia ai le inisalini faifaipea o le inisalini, aua a leai se togafitiga latou te vave faʻaleleia le suka o le toto, o le maualuga o tino o le ketone e faʻalauteleina, lea, i le isi itu, e afaina i le mafaufau.

O le maʻisuka ituaiga 2, e pei ona masani ona talitonuina, e aliali mai i tagata matutua ma le mamafa. E saʻo lenei mea, ae tasi le faasaʻoga: o ona foliga vaaia e mafai ona faia i soʻo se tagata ua silia ma le 30 ona tausaga. Ma o le mafuaaga autu o le tupuga o tamaiti talavou o le le lelei o meaai. I se tausaga matua, e tupu mai ona o le le atoatoa o le tino.

E mafai foi ona faʻaosoina ai:

  • O se mea taumafa e maua i meaʻai gaʻo ma maualuga
  • Maualuga maualuga
  • Atherosclerosis o le tino masani O le masani o le kulukose toto i tamaitai ma alii

Ole maualuga o le kulukose o le toto i sui o le vavalo malosi ma le vaivai e ese. Sui o tamaʻitaʻi e sili ona vaivai e tatau ona latou gauai muamua i le tulaga o ana mataupu. E tusa ai ma nisi o tulaga o le physiological, o loʻo sili atu ona faʻalavelave i le tino i le maʻisuka nai lo se feusuaʻi malosi. I tamaitai, o le taua sili ona maualuga o le a le faʻaalia i taimi uma se soliga.

I le taimi o le faasolosolo malie, e mafai ona tulaʻi le maualuga o le suka pe, i se isi itu, pa'ū, o lea i lea vaitau e le tatau ona e suʻeina mo lena faailo. E tutusa foi le faatatauga i tina maitaga ma lapatai. Afai o le pepa mai le fale suesue ua faʻaalia ai se faailoga o le 6.3, ona e le popole - o le mea lea i totonu o le masani. Afai na ia tulaʻi i le 7 ma luga atu, o le faailoga lenei ma le vaʻaia lelei.

I le taimi o le menopause, o suʻega e mafai foi ona maua ai faʻamatalaga faʻamalosi lea e le faʻatuatuaina pe o se mea e le tumau. E mafua lenei mea ona o suiga o le hormonal. Faatasi ai ma le moaopa, ua amata ai suiga o le metabolism o le carbohydrate, o le mea lea e tatau i tamaitai o le tusa ma le 60 ona gauai faapitoa i lenei faailoilo.

Glucose i alii, ma e tusa ai foi ma uiga o le tino, ua sili atu ona mautu. O le masani mo i latou e 3.3-5.6. O le faailo faaiu o le pito sili lea ona maualuga e mafai ona iloiloina e pei o le masani.

O faailoga sili ona lelei e mautinoa ai le saʻolotoga mai le faʻamaʻi ua i ai le faailoga o le 4. I le taimi lava e tasi, e tatau ona manatua i le mafaufau pe afai o le matua o le tamaloa ua silia ma le 06 tausaga, o lona uiga e faʻafeiloaʻi faailoga masani ile itu maualuga. Ae ui i lea, o le 5.6 e tumau pea le maualuga o le tulaga masani.

Suga 6.3 - o iai le maʻisuka?

Ae faʻapefea se tagata o ia, pe a uma ona ia faia se auʻiliʻiliga mo le faʻatūina o le maʻisuka, e vaʻai i se mea mataʻutia o le 6.3? Pe o ia te ia lenei mea mataʻutia?

Laʻasaga 6.3 e le o le maʻisuka, ae ua le o toe masani. O le faailo o loʻo faʻaalia ai se setete. O lona uiga e le mafai ona e fefe, ae e le mafai ona e faia se mea. O le a la le mea e fai?

Afai e maua ni taunuuga faapena, o le mea lea e taʻu mai ai o le fomaʻi ua uma ona i ai le taimi muamua. O lea, o mea nei - sau i se tofiga lona lua ma tuu oe lava i lima o fomaʻi. E le afaina pe o le a le igoa o fomaʻi, e aofia ai le tagata maʻi, e leai se tasi e tatau ona faʻaumatia le maʻisuka ma se setete.

E iai fautuaga lautele i auala e faʻaitiitia ai le tulaga ma puipuia ai le atinaʻeina, ae o le maʻisuka e le malulu ma e le mafai ona e ulaina. O le gaoioiga muamua a se tagata e maualuga le 6.3 i le toto o asiasiga masani i le fomai tipitipi.

E tatau foi ona matua tausisia faatonuga uma a se tagata tomai faapitoa. Aisea e le aoga ai le togafitia oe? O le mea moni, o le fomaʻi e vaʻaia le ata atoa o le maʻi ma, o le mea e sili ona taua, o loʻo i ai le tiutetauave atoatoa mo ana mea e fai i le tagata maʻi ma le tulafono.

Fautuaga lautele mo tagata gasegase i le maualuga o le suka i le 6.3

O le toilalo o le gaosiga o le gaʻo i le vaega muamua o le vailaau o le tino e mafai ona toe suia i le tusa ma le 1/2 tagata mamaʻi. Faʻafefea ona avea ma malologa? Mo i latou, o le alualu i luma o le maʻisuka e mafai ona taofi ma o le auala na faia e le talafeagai e mafai ai. O le mea autu lava o le tagata maʻi e mulimuli i fautuaga uma.

O le mea autu e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le metabolism masani o le faʻamautuina o le mamafa. Na ia manatu lelei i meaai paleni.

E le tatau ona 'ai

Mo tagata ei ai se predabetic state, o le taumafa lava e tasi e pei o le maʻisuka lava ia. Aso e mafai ona lapoa tele mo le olaga. Ae e tatau lava ona e usitaia.

O le a fautuaina e le fomai e faapea, o le suka ma le falaoamata o le saito ma mea uma e aofia ai, e matua vavae ese mai le taumafataga. Selu, keke ma isi "lelei", aemaise lava ma le mamafa o le mamafa. O mea lelei uma lava e le aofia - faʻi, cherries, meli ma sili atu.

Gaoioiga faaletino

O le taamilosaga lona lua o le puipuia o se gaoioiga faaletino lelei. Ona o lea mea, e mafai ona e faʻaitiitia le mamafa ma, sili ona taua, faʻapupulaina le lagona o sela i le inisalini, tuʻuina atu le malosi e tatau ai i metabolic processes.

Suauu anapogi 6.3: o le a le mea e fai pe afai o le toto mai le 6.3 i le 6.9, o le maʻisuka?

O le faateleina o le suka i le toto e mafai ona faʻaalia i ni mea eseese. A o leʻi sailia ni faʻamatalaga i mea e fai pe afai o lau kulūkose e 6.2, e taua lou faamasani i faʻamatalaga lautele. E aofia ai ma faʻamaoniga o le faʻalavelave faʻalavelave, o le masani ai o le suka toto mo se tagata soifua maloloina, ma isi.

I lenei tusiga, o le ae iloa ai nei mea uma, faʻapena foi ona e faamasani i fautuaga paleni mo le toto maualuga.

E masani lava o le valea o ia faʻamatalaga e masani lava mo se tagata soifua maloloina ma e mautinoa lava e leʻi i ai ni faʻafitauli o le soifua maloloina i tagata e uiga i le maʻisuka ma isi faʻafitauli.

Ae afai e te tilotilo atu i le isi itu o le tupe siliva, o le mafuaaga autu mo le suka maualuga o le uiga sese i lou lava soifua maloloina.

Toto toto mo le faapalepale

E le o taimi uma e maualuga le maualuga o le suka e faailoa ai le i ai o le maʻisuka. Ina ia faʻamautinoa lelei mafuaʻaga o lenei faʻalavelave, o loʻo faia ai se suʻega faapitoa. O le faʻapalepale e suʻe ai siaki mo maʻi e puipuia ai le kulūkose mai le faʻamalamalama lelei, ma pe aisea ua maualuga ai le maualuga o le suka i luga o se manava gaogao.

E le o tagata maʻi uma e tofia i ai se suʻega. E masani lava o lenei vaega e aofia ai tagata e sili atu ma le 45 tausaga le matua o loʻo mamafa tele ma i latou o loʻo lamatia. I tulaga faapena, o le pasiina o se toleniga o se faiga faʻapitoa.

O le uiga o le suʻesuʻega o loʻo mulimuli mai. E ave e le fomai le glucose mama i le 75 g. E tatau i le tagata maʻi ona sau i le falemai i le taeao ma foai atu le toto mo le suka (i luga o se manava leʻo). A maeʻa le aoina o le toto, e tatau ona e inuina se ipu vai i le kulukose. E lua itula mulimuli ane, e faia ai se faʻataʻitaʻiga lona lua. Ina ia maua saʻoga saʻo, mulimuli i laasaga nei ae leʻi alu i le falemaʻi:

  1. O le meaai mulimuli ao lei alu i le falemaʻi e tatau ona le itiiti ifo i le 10 itula.
  2. O le aso ao leʻi faia le suʻega, e le mafai ona e alu i taaloga ma lafoai ituaiga uma o gaoioiga faaletino (aemaise lava mamafa).
  3. E le mafai ona e suia le meaai i le tele o meaai lelei. Taumafa e pei ona masani ai.
  4. Taumafai e aua le popole ma aloese mai tulaga faigata. O le lagona faalelagona i totonu o le 1-2 aso ao le i tuuina atu e tatau ona mautu.
  5. Moe lelei ma sau i le falemaʻi malolo. Leai se mea e tatau ona e alu ai mo se suega i le taimi lava e uma ai se suiga!
  6. A maeʻa ona e inu vai i le kulukose - nofo i le fale. E le manaomia le taamilosaga.
  7. I le taeao ao leʻi alu i le falemaʻi, aua e te popole ma aua le popole. Filemu ma ulu i le fale.

E tusa ai ma le suʻega, e le faʻavaivaia le faapalepale pe a fai e le itiiti ifo i le 7 mmol / L le kuluga o le anapogi, ma a uma ona faia le fofo ole 7.8-11.1 mmol / L.

A leai, afai o le numera muamua e oʻo atu i le 7 mmol / L, ma a uma ona faia se fofo i le kulukose, o le fuainumera e itiiti ifo i le 7.8 mmol / L, o le solia lea o le faapalepale.

Afai o loʻo aʻafia oe ile faamasinoga lona lua ma se soliga - aua e te popole. Fai se suʻesuʻega faaopoopo o le ultrasound o le pancreas, foaʻi toto mo le i ai o enzymes. Afai e vave ona e sui le meaai ma 'ai saʻo e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi, o nei faailoga le lelei uma o le a vave ona pasi.

O a ni faailoga o le toto maualuga maualuga

O le lisi o loʻo mulimuli mai o loʻo faʻaalia ai uiga masani o le faateleina o le kulukose o le toto:

  • malaga masani i le faletaele "sina mea itiiti",
  • faamago mai le gutu ma masani ona manaʻo e inu vai,
  • vave vave le gasegase o le gaosiga, galala ma le le mautonu,
  • se lagona o le matelaina ma le faateleina o le fiaai, faatasi ai ma le leai o se aoga o tupe maua / mamafa,
  • ulu o le ulu i se tulaga faifaipea po o le fenumiai vaaiga,
  • paʻu paʻu ma faʻagogo.

O ia faʻaʻailoga e faʻaalia ai le maualuga maualuga o le suka i le toto, ma e tatau ona vave faia loa se gaoioiga.

O le mea pito sili ona taua e le tatau ona faia i le maualuga o le suka i le 6.2, e le tatau ona e popole. A maeʻa ona faitau le tusiga, e mautinoa e te iloa e mafai ona i ai se faʻamatalaga manino mo ia oso. Faailoilo 6.2 e le o se tagata oti, ae naʻo se uiga e faigofie ona faʻamaonia ai ua oʻo i le taimi e toe iloilo ai lou olaga ma amata ai ona 'ai meaai maloloina.

Afai e te aʻafia i faʻamaoniga ma sina masalosaloga o le maualuga o le kulukose, pasi uma suega talafeagai, ma atonu o le a fesoasoani fomaʻi e foia lenei faafitauli. O fautuaga a tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani i le sailia o faʻafitauli i le vave amata ma faʻamalo vave togafitiga o faʻamaʻi. Maliliega, e sili atu nai lo le faʻasolosolo ona feagai ma faʻamaʻi ogaoga o faʻamaʻi, aemaise lava i le maʻisuka. Ia mataala i lou soifua maloloina!

Faʻamaumauga faapena:

  1. O fea e sau ai le toto mo le suka?
  2. O le a le igoa o le NOMA index: diagnosis
  3. O le a le mea e fai pe afai o le suka toto 17
  4. Faʻamalie le anapogi pe leai foi toto

Taumatau o le hemoglobin glycosylated i matua ma tupulaga talavou

Lisi o tulaga maualuga o le hemoglobin glycosylated mo vaega e 3 o tagata gasegase:

O se faʻaaliga iloga: e le o taimi masani faʻaalia o le hemoglobin glycosylated e faailoa mai ai o le maualuga o le suka i le 3-4 masina e leʻi sili atu i le masani. O le fuainumera lenei, ma o le a le faʻaalia, mo se faʻataʻitaʻiga, ao le i oʻo i le sugar sugar, e masani lava 4.1 mmol / L, ma mulimuli ane, fai mai, 8.9 mmol / L. Afai o le eseesega e telē tele, ona oʻo mai lea o taunuuga o lenei auiliiliga e sese. O le mea lea, e fautuaina e le gata ina faʻatapulaʻa le auʻiliʻiliga i le hemoglobin glycosylated, ae ia fuafua foi le maualuga o le suka i le toto 2 pe a le aso. O loʻo taʻua i luga e faʻatatau i tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2, ma le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona e fuaina le suka i taimi uma.

I mataupu e tele tausaga ua faateleina ai le maualuga o le hemoglobin glycated (10-12%), e le talafeagai le faaitiitia o le malosi, e mafai ona afaina ai le vaʻaia, agai i le atinaʻeina o le tauaso atoatoa. O le saoasaoa aupito sili ona lelei o le 1% faʻaititia i tausaga taʻitasi.

Aisea e taua ai lenei mea?

Afai o le fesuiaiga i le maualuga o le suka (faʻalautele ma faʻaitiitia) i luga o se taimi puupuu e sili atu i le 5 mmol / l, o le aʻafiaga o faʻafitauli o le maʻisuka ua faʻateleina.

  • O le hemoglobin glycated e tatau ona fua tasi i le tolu masina. O le fuaina o le tele o taimi e le talafeagai; o le fuaina o le tele o taimi e le lelei foi. Faʻavae i luga o le auiliiliga o le auʻiliʻiliga, ia faia ni faʻatonuga talafeagai.
  • O lenei suʻega suʻega e talafeagai, muamua lava, mo oe! E le o le tulaga lea pe ae foai atu le toto i le falemaʻi "mo le faʻaalia".
  • O le fuaina o lenei faailo e leai se auala e suia ai le fuafuaina o le maualuga o le glycemia.
  • Afai e masani le taua o le hemoglobin glycosylated, ae o loʻo i ai ni oso lapopoʻa i le maualuga o le suka (mo se faʻataʻitaʻiga, i tua ma aʻo leʻi 'ai), e le puipuia oe mai faʻalavelave o le maʻisuka.
  • O le hemoglobin glycosylated i taimi uumi e tatau ona faʻaitiitia lemu - 1% i le tausaga.
  • I le tuliloaina o le hemoglobin glycosylated sili, aua nei galo e uiga i lou matua: o le a le mea masani mo tagata talavou e ono faʻaititia mo oe.

Tuu se faʻamatalaga ma maua se GIFT!

Fetufaai ma uo:

Faitau atili e uiga i lenei autu:

  • Le mataupu faavae o le glucometer
  • Taʻiala o Meaʻai mo le Maʻisuka
  • O a tulaga taua e taumafai ai mo le puleaina o le maʻisuka? Sailia o se vaeluagatotonu ...

Suʻesuʻega o le suka e natia: o le a le mea ma pe aisea e manaʻomia ai

O le maʻi o le maʻisuka, ua taʻua foi o le maʻi, e le o fuafua e faʻaaogaina le suʻega o le toto. Ae o le suega o le suka i le latent e mafai ona faʻaalia. Talu mai le aso nei ma le tele o tagata o loʻo feagai ma lenei togafiti faʻamaʻi, e tatau ona e aoao atili e uiga i lenei auiliiliga.

O le suʻeina o le toto e iloa ai le maʻisuka e le faʻaalia i taimi uma le i ai o lenei maʻi. O loʻo i ai foi le mea e taʻua o le suka e natia, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o togafitiga, ae toetoe lava a le mafai ona iloa. I le avea ai o se tulafono, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le lagona ai e ia lava.

E lagona e le tagata le lelei, e le o iai ni faailo o le maʻi, e le o lagona e se tasi ona foliga. Preditebetes o le faʻavae muamua lea o le maʻi. O ia lea o loʻo faʻaalia i le suka lilo. E pei ona faʻaalia i le faʻatinoga, o le olaga faitino e sili atu le maualuga mai lenei laasaga nai lo se faʻaaliga manino o le maʻi.

O loʻo i ai se auʻiliʻiliga mo le suka o le toto tuai, lea e mafai ai ona e iloa muamua le mea muamua.

O le a lenei metotia?

O le suʻega o le toto mo le maʻisuka latene o se faʻataʻitaʻiga lea e mafai ai ona e iloa le ituaiga o maʻi o le maʻi. O lenei metotia e faigofie, ae aoga. Auala lautele masani masani e le mafai ai ona fuafuaina le au muamua.

E sili atu nai lo le leai, o se tagata e faaseʻe i lenei laasaga o le maʻi ma e le iloa foi le mea o le maʻisuka lilo.

A maeʻa sina taimi, ona amata lea ona ia lagona ni faailoilo o se ituaiga o le maʻi, o se suʻega o le toto ma e maua i le maʻisuka.

Ina ia aloese mai lenei mea, o lenei suʻega mo le faʻagasologa o foliga o le faʻamaʻi ua atiaʻe. E le pei o se gasegase manino, o lenei fomu e mafai ona faʻamalolo atoa e ala i le puipuia o faʻalavelave matuia. O le mea lea, afai na tofia oe e faia lenei faiga, aua e te teena pe le amanaʻia faatonuga a le fomaʻi. Masalo o lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e sola ese mai faafitauli ogaoga o le soifua maloloina

Faʻafefea ona sauniuni mo le faʻatinoga

O le faagasologa o sauniuniga mo le suʻega o se mea e sili ona taua, aua o le sauniuniga le saʻo e aʻafia ai le le saʻo o taunuuga o le suʻesuʻega, o se taunuuga o le a tuʻuina atu ai oe i se faʻamaoniga sese, pe o le a latou le faʻaalia faafitauli o le soifua maloloina. O lea, ina ia mafai ona sauniuni mo le auiliiliga, mulimuli i nei tulafono:

  • O le faʻatinoga e faʻatinoina i luga o se manava gaogao. E tatau ona e 'ai e le sili atu i le 8 itula aʻo leʻi faia le taʻaloga. O le mea moni o fomaʻi e talitonu o maualuga toto o le suka e faʻamaonia i le taimi lea, e tusa lava pe na e faʻaumatia muamua meaʻai manogi,
  • E faasaina le inu i se isi lava mea nai lo le vai aʻo le i faia le faʻatulagaga.

Afai e te 'aina le taeao ao leʻi alu i le falemaʻi, o le suega e le toe aoga. O le mea lea, i lenei tulaga, tuu i fafo seia e fia 'ai.

Faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga

Ina ia iloa ai le maʻisuka, o se tagata na te ave toto i luga o se manava gaogao. O lenei metotia e le fetaui mo le fuafuaina o le fomaʻi o le maʻi. I la tatou tulaga, o le taualumaga e pei o lenei:

  • O se tausisoifua e fua le aofaiga o suka i le tino i luga o se manava gaogao
  • E inu e le tagata maʻi sina aofaiga o le vai, lea e aofia ai le 75 g o le kulukose. O nisi taimi latou te avatu ia te ia se mea suamalie lelei e ai,
  • A maeʻa le 1.5-2 itula, toe faʻatulaga e le tausiso le aofaiga o le kulukose i totonu o le toto.

E vave iloa vave suega. Afai o loʻo e soifua lelei atoatoa, ma o le faʻagasologa o le faʻamaʻi e le faʻafefe ai oe, o fua o le kulukose e masani lava, talu ai i se tagata soifua maloloina o le paleni o le kulukose e masani ona faʻasolo vave.

Ae afai o loʻo i ai se faʻagasologa o le faʻamaʻi, o le a sili atu ona maualuga le faʻamaoniga. I lenei tulaga, o le tele o fomaʻi ua fautuaina e amata togafitiga. E foliga tutusa ma le togafitiga o se tino manino o le maʻi, ae sili atu le agamalu.

O le tele o taimi, o le maʻi o loʻo faʻamatalaina se taumafa faʻapitoa, faʻapea foi ma sauniuniga faʻapitoa. Afai e le tuulafoaia e ia le fautuaga a le fomaʻi, o le a faʻaitiitia le faʻamaʻi pipisi. Ae afai e faʻaauau pea ona e taʻitaʻia se olaga leaga, o le a vave loa ona maua o ia i le maʻisuka.

O le mea lea, o se suʻesuʻega o le maʻisuka lateni o se tasi lea o metotia talafeagai mo le sailia o se faʻamaʻi, talu ai e mafai ona fesoasoani e puipuia le soifua maloloina o se tagata mai le atiaeina o se tino manino o le maʻi ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

Afai e te taitaia se olaga soifua maloloina, taʻalo i taaloga ma e leai ni amio leaga ma se mea e tupuga mai, ona le aoga lea o se auiliiliga mo oe, o lea e le mafai ona e popole i lou soifua maloloina.

O le aofaʻi o le kulukose e taʻua o le glycemia. I le tino, o le suka o loo i ai i le ituaiga o monosaccharides. Ona o le faʻamalieina o lenei vailaau, o le tulaga o se tagata e faʻaleleia pe faʻaleagaina. Faʻalagolago i le faʻamaoniga, o le faʻamautuina o le masani o le vailaau i totonu o le toto ua faia. O le faʻaitiitia o le kulūkose e taʻua o le hypoglycemia, ma o le maualuga o le kulukose e taua o le hyperglycemia. Ona o le hypoglycemia, atonu e lagona ai e se tagata le maʻi, aua o le kulukose o se "mea suauu". E matua taua tele i le faʻalavelave o le tino, faʻapea foi i fusi ma gaʻo uma. O a mafuaʻaga e mafua ai foliga o le hypoglycemia:

  • Maʻi faʻasolosolo maʻi.
  • Manatu faʻalagona poʻo faaletino.
  • Laʻau meaai taumafa laititi.
  • Faʻasalaina o meaʻai saʻo.

Afai ua pa'ū le aofaiga o le suka, ona maʻi ai lea o le tagata maʻi, o le faʻaitiitia o le malosi. E masani ona le iloa e se tagata. O se tulaga ogaoga ogaoga e tau atu i se paʻu. Afai o tulaga e mafua ai le faʻaaogaina o le kulūkose umi mo se taimi umi, o le a suia se gaioiga fetuutuunai o le tino. Ona o lenei mea, o le siitia le tumau o le kulūkose toto e tupu. O le hypoglycemia ua leva ona mafua mai ona o le le lelei o meaai ma le tele o fualaau suamalie. Talu ai ona o le tele o goodies, o le pancreas e maua ai le inisalini malosi. O lenei mea e mafua ai le tele o le faaputuputuina o le kulukose i totonu o masini.

O le hypoglycemia e mafua mai i le faʻalavelaveina o le galuega o le inisalini, lea e maua mai e le pancreas. Ma le faʻamaʻi foʻi ona o le mafaufau, le lelei o le gaioiga o fatugaʻo ma sulu.

Faailoga o le hypoglycemia e faapenei:

  • Faʻanoanoa, leai se mafaufau ma le laumua.
  • Faʻalautele lagona o le fiaaai.
  • Lagonaina o le atuatuvale.
  • Neurasthenia, faateleina le sologa lelei.
  • Loto o le fatu.
  • Lue i lima po o le tino atoa.
  • Faateleina le vevela ma le vaivai le mafaufauina.

I le hypoglycemia, ua fautuaina ai tagata gasegase ia maua ai le kulukose i se foliga faigofie faigofie. Mo se faataitaiga, sukalati, kulukose vai, po o le suka. O le taua tele o le lisi autu, o le faʻaaogaina o le gaʻo ma gasegase gaʻo. O maʻi e maua i le hypoglycemia e tatau ona aloese mai le faʻalauteleina o le malosi faaletino, tulaga faʻalavelave, matau le saʻo lelei o le aso ma faʻaalu atili.

Toa tele le suka e taʻua o le hyperglycemia. O lenei tulaga o le taunuuga lea o mamafa tele. E masani lava o se tulaga puupuu lenei. Afai o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto e tumau, o lona uiga o loʻo taʻu mai ai faʻamaʻi o le endocrine system. Afai o le maʻi e maualalo le tikeri, o lona uiga o le a le afaina ai meaola ma okeni. O le tiga, ogaoga ma le faaumiumi o le hyperglycemia e mafua ai le gau o metabolic process, lowers immunity, faaleagaina le toto totoga, afaina ai totoga ma tino i totonu. O se faamaʻi e mafai ona afaina.

O le Hyperglycemia o le faʻaalia o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le hyperthyroidism, o le maʻisuka, o le le talafeagai o le faʻaogaina o le hypothalamus o vaega o le faiʻai oe nafa ma le aoga o lau o le endocrin.

  • O le mea sili ona lelei i le lima. E faʻaalia lenei mea i le tingling, goosebumps, "iniseti iniseti."
  • Vaʻaia i faʻamaʻi pipisi.
  • Faʻamalologa umi o manua papaʻu.
  • A e faʻamalosi, o le manogi o le acetone ua fausiaina.
  • Faʻavave vave, faateleina le loloto o le manava.
  • Sensitivity, faʻaleagaina, ita ita.
  • Mataga le lelei.
  • Faʻailoa le mamafa o le mamafa.
  • Le loto vaivai, vaivai.
  • Toto i totonu o le gutu.
  • Uiga masani.
  • Le fia inu.

O le auʻiliʻiliga e mafai ai ona iloagofie le kulukose toto i tagata matutua matutua. O le faasinusaga o le suka e faalagolago i le matua o le maʻi, o le taimi o le 'ai, ma luga foi o le faʻamaoniga o toto mo auala eseese o le aveina o le biomaterial. O le toto e faitau mai se vein i luga o se manava gaogao o le a ese mai fua masani taliaina pe a ave le toto mai se tamailima pe a uma ona 'ai.

I le tagata maʻi matua, o le anapogi o le toto glucose masani o le 3.1-6.6 millimili i le lita, e tusa lava po oa uiga o tagata. O faʻataʻitaʻiga o suʻega e foliga tutusa mo alii ma tamaitai. Afai e ave le toto i luga o se manava gaogao e ala i le auala e toso ese ai mai le tamatamailima, ona manatu lea o le fuainumera i totonu o le taimi faatulagaina e masani. Afai o le filifiliga e mai Vienna, ona faaopoopo lea o le laupepa i le 6.3 millimita i le lita.

Afai o le anapogi o le anapogi e sili atu nai lo le lotogatasi i le 7.1 milimita i le lita, o le faailoga lenei o vailaau. O se tulaga lenei o loʻo faʻaalia e se malologa i le osofaʻiga o monosaccharides. I luga o se manava gaogao, o le tino o le tagata e puleaina le aofaʻi o le kulukose, ma a maeʻa ona 'ai, o le aofaiga o le inisalini e faalilolilo e le fetaui ma manaʻoga.

O le a le mea e tatau ona i ai le faʻamaonia o le kulukose mo vailaʻau? I ia tulaga, ua faia se iloiloga faapitoa o le toto sampling. E lua taimi e faʻatulagaina ai le siakiina o le glycemic: pe'ā uma ona tuʻuina le kulūkose ma muamua. E afa itula e tatau ona faʻaalu i le va o le aoauli ma le toto sampling, ma e 60 minute e tatau ona alu i le va o suʻega lua ma le aoauli.

O faʻamaumauga o le kulukose o le toto o le a faʻaitiitia e tusa ai ma se taimi faapitoa pe'ā maeʻa le tuufaatasia o le kulukose vai. Afai o le anotusi e 7.9-11.3 mmol / l i le taimi o le lua sampling samples i se tagata soifua maloloina, ona faʻaalia ai lea o se soliga o le faʻamalolo tino. I lenei setete, o meatotino ma faailo o le maʻisuka e le oi ai, ae o le a latou tuputupu ae malosi e aunoa ma se togafitiga talafeagai.

Tuua Lau Faamatalaga