Suga Suauʻu 6

Suauu toto 6.2 - o le a le uiga, o le a le mea e fai - Faʻailoga

O le faateleina o le suka i le toto e mafai ona faʻaalia i ni mea eseese. A o leʻi sailia ni faʻamatalaga i mea e fai pe afai o lau kulūkose e 6.2, e taua lou faamasani i faʻamatalaga lautele. E aofia ai ma faʻamaoniga o le faʻalavelave faʻalavelave, o le masani ai o le suka toto mo se tagata soifua maloloina, ma isi.

I lenei tusiga, o le ae iloa ai nei mea uma, faʻapena foi ona e faamasani i fautuaga paleni mo le toto maualuga.

E masani lava o le valea o ia faʻamatalaga e masani lava mo se tagata soifua maloloina ma e mautinoa lava e leʻi i ai ni faʻafitauli o le soifua maloloina i tagata e uiga i le maʻisuka ma isi faʻafitauli.

Ae afai e te tilotilo atu i le isi itu o le tupe siliva, o le mafuaaga autu mo le suka maualuga o le uiga sese i lou lava soifua maloloina.

O le fea faʻailoga ua manatu i ai o le masani

O le masani masani taliaina o le suka o le toto e fuafua i le va o le 3.3 i le 5.5 mmol / L. Mo le fuafuaina o le faailoga, e faʻaaoga se masini faʻapitoa - o se glucometer. O le tulafono faʻavae mo se tagata soifua maloloina e leai se auala e faalagolago i tausaga. Na o le tasi le faʻasesega e mafai mo tamaiti ei lalo ifo o le 5 tausaga le matua - oi ai tulaga masani e eseese, ae latalata i le lautele.

O le kulūkose i le aso e mafai ona fesuisuiai taimi. E afua mai i le tele o mafuaaga, o le malosi faaletino, o le lagona lautele o lagona o le tino, faapea foi ma taumafataga masani e matauina le iloga.

I le faaopoopo atu i tulaga o le physiological e aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ei ai isi mafuaaga. O le faʻafitauli mamafa, o ituaiga uma o faʻamaʻi ma le maitaga e mafai foi ona mafua ai le fesuiaiga o le suka. O le mea lelei o na oso i luga o le taimi e toe foʻi mai ai mea uma i lona tulaga. Ae afai ua iai ni suiga iloga i le tulaga, o se mafuaaga taua lenei e faʻalogo ai i lou lava soifua maloloina.

O le faateleina o le suka e mafua ona o le solia o galuega o le gaosiga o gaʻo. Laʻasaga 6.2 e le o le maʻisuka, peitai, ina ia taofia lenei mea, ia e tilotilo totoa i ou lava ituaiga olaga ma meaʻai e te 'ai.

Ina ia iloa lelei le maualuga o le kulukose, e tatau ona e faia lenei mea i luga o se manava gaogao. Faʻaaoga mita mita o le kulukose toto pe alu i le falemaʻi mo suʻega toto. O le fuaina o le maualuga o le suka e tasi le vaega - ua mamanuina a latou faatulagaga e fuafua ai le faailo mo le plasma. O le mea lea, o le fuainumera mo le toto o le a itiiti ifo i le 12 pasene.

Afai e te manaʻo e siaki i se falemaʻi, e tatau ona e faia le faʻataʻitaʻiga ile tele o taimi. Afai o le suʻesuʻega muamua na faʻaalia ai le maualuga o le maualuga (mo se faʻataʻitaʻiga, 6.2) - faʻaaoga lelei lenei lomiga, ma a maeʻa, toe fai le suʻega. Ole mea lea o le a fesoasoani ia oe i le amataga o le fuafuaina ole ono maua se faamai ma e faigofie ona togafitia.

O le auala sili ona lelei e iloa ai faailoga o le maʻisuka o le suʻeina lea o le faapalepale kullukose. O lenei suʻesuʻega o le a faʻaalia, pe tusa ma le 100% o le tulaga, o le tulaga o loʻo iai i le taimi nei, e tusa lava pe leai ni faʻamaoniga talafeagai.

Toto toto mo le faapalepale

E le o taimi uma e maualuga le maualuga o le suka e faailoa ai le i ai o le maʻisuka. Ina ia faʻamautinoa lelei mafuaʻaga o lenei faʻalavelave, o loʻo faia ai se suʻega faapitoa. O le faʻapalepale e suʻe ai siaki mo maʻi e puipuia ai le kulūkose mai le faʻamalamalama lelei, ma pe aisea ua maualuga ai le maualuga o le suka i luga o se manava gaogao.

E le o tagata maʻi uma e tofia i ai se suʻega. E masani lava o lenei vaega e aofia ai tagata e sili atu ma le 45 tausaga le matua o loʻo mamafa tele ma i latou o loʻo lamatia. I tulaga faapena, o le pasiina o se toleniga o se faiga faʻapitoa.

O le uiga o le suʻesuʻega o loʻo mulimuli mai. E ave e le fomai le glucose mama i le 75 g. E tatau i le tagata maʻi ona sau i le falemai i le taeao ma foai atu le toto mo le suka (i luga o se manava leʻo). A maeʻa le aoina o le toto, e tatau ona e inuina se ipu vai i le kulukose. E lua itula mulimuli ane, e faia ai se faʻataʻitaʻiga lona lua. Ina ia maua saʻoga saʻo, mulimuli i laasaga nei ae leʻi alu i le falemaʻi:

  1. O le meaai mulimuli ao lei alu i le falemaʻi e tatau ona le itiiti ifo i le 10 itula.
  2. O le aso ao leʻi faia le suʻega, e le mafai ona e alu i taaloga ma lafoai ituaiga uma o gaoioiga faaletino (aemaise lava mamafa).
  3. E le mafai ona e suia le meaai i le tele o meaai lelei. Taumafa e pei ona masani ai.
  4. Taumafai e aua le popole ma aloese mai tulaga faigata. O le lagona faalelagona i totonu o le 1-2 aso ao le i tuuina atu e tatau ona mautu.
  5. Moe lelei ma sau i le falemaʻi malolo. Leai se mea e tatau ona e alu ai mo se suega i le taimi lava e uma ai se suiga!
  6. A maeʻa ona e inu vai i le kulukose - nofo i le fale. E le manaomia le taamilosaga.
  7. I le taeao ao leʻi alu i le falemaʻi, aua e te popole ma aua le popole. Filemu ma ulu i le fale.

E tusa ai ma le suʻega, e le faʻavaivaia le faapalepale pe a fai e le itiiti ifo i le 7 mmol / L le kuluga o le anapogi, ma a uma ona faia le fofo ole 7.8-11.1 mmol / L.

A leai, afai o le numera muamua e oʻo atu i le 7 mmol / L, ma a uma ona faia se fofo i le kulukose, o le fuainumera e itiiti ifo i le 7.8 mmol / L, o le solia lea o le faapalepale.

Afai o loʻo aʻafia oe ile faamasinoga lona lua ma se soliga - aua e te popole. Fai se suʻesuʻega faaopoopo o le ultrasound o le pancreas, foaʻi toto mo le i ai o enzymes. Afai e vave ona e sui le meaai ma 'ai saʻo e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi, o nei faailoga le lelei uma o le a vave ona pasi.

O a ni faailoga o le toto maualuga maualuga

O le lisi o loʻo mulimuli mai o loʻo faʻaalia ai uiga masani o le faateleina o le kulukose o le toto:

  • malaga masani i le faletaele "sina mea itiiti",
  • faamago mai le gutu ma masani ona manaʻo e inu vai,
  • vave vave le gasegase o le gaosiga, galala ma le le mautonu,
  • se lagona o le matelaina ma le faateleina o le fiaai, faatasi ai ma le leai o se aoga o tupe maua / mamafa,
  • ulu o le ulu i se tulaga faifaipea po o le fenumiai vaaiga,
  • paʻu paʻu ma faʻagogo.

O ia faʻaʻailoga e faʻaalia ai le maualuga maualuga o le suka i le toto, ma e tatau ona vave faia loa se gaoioiga.

I luga o se manava gaogao pe leai foi, o le atoaga o le toto ua maua

Meaʻai - mea e mafai ma e le mafai

O le meaai ma le suka maualuga o se tagata poto faapitoa i le falemaʻi. E tusa ai ma ana fautuaga, o se taumafataga faapitoa e atiaeina e aofia ai le itiiti ifo o mea e mafai ona faigofie ona maua.

Afai o le mamafa tele o loʻo matauina, o le a maualalo le taumafa i le kalori. O le meaai e tumu i vitamini ma minerale. O aso uma lava, e manaʻomia ai e le maʻi ona 'ai faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo. O le mea mulimuli e tatau ona faʻavaivaia lemu ma manuia ai le tino. O se maualuga maualuga o le carbohydrate o le tasi lea e tuʻuina i tulaga pito maualalo o le laulau faʻamaufaʻailoga faʻapitoa.

E masani lava, o se meaai e maualuga le suka e le ese mai meaai soifua maloloina e 'ai e tagata masani. E tatau ona e 'ai soo ma sili i le taimi e tasi. E masani lava o nei meaai e 3 ma 3 meaai mama.

O keke, meaʻai, meaʻai vave ma le suamalie suamalie e matua faasaina.

O le taumafataga e fuafua foi i luga o le gaoioiga i aso taitasi o le maʻi. Afai e itiiti le mamafa - e te mauaina se lisi maualalo-kalori. Faatasi ai ma se gaoioiga tele lava, o le mea faʻafefe o le kalori o le faʻafeagai.

I le i ai o faʻamaoniga o le maualuga o le suka, e tatau ona lafoai nisi o oloa leaga - suamalie mama, falaoamata falaoamata, gaʻo gaʻo / ulaula, ava malosi ma mea faʻafiafia.

Ae o fualaau aina - o lea e tatau ona e vavaeeseina fua, vine ma vine. O oloa masani e pei o le pata, kulimi kirimoli ma le kulimi i lona mamanu e le tatau ona faʻaumatia i ni aofaiga tetele.

E fautuaina e faʻaopoopo le siamu, fuā / gaosi oloa o loʻo i ai le tele o masima ma fuamoa fualaʻau i au meaʻai i aso taitasi. E mafai foi ona faʻafefete meaʻai, ae na o le mea muamua lava e tatau ona e gaʻo uma gaʻo vaaia. Tea, kofe e aunoa ma le suka, infusions of herbs, decoctions and freshly kissed juice - mea uma lava e mafai.

O le mea pito sili ona taua e le tatau ona faia i le maualuga o le suka i le 6.2, e le tatau ona e popole. A maeʻa ona faitau le tusiga, e mautinoa e te iloa e mafai ona i ai se faʻamatalaga manino mo ia oso. Faailoilo 6.2 e le o se tagata oti, ae naʻo se uiga e faigofie ona faʻamaonia ai ua oʻo i le taimi e toe iloilo ai lou olaga ma amata ai ona 'ai meaai maloloina.

Afai e te aʻafia i faʻamaoniga ma sina masalosaloga o le maualuga o le kulukose, pasi uma suega talafeagai, ma atonu o le a fesoasoani fomaʻi e foia lenei faafitauli. O fautuaga a tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani i le sailia o faʻafitauli i le vave amata ma faʻamalo vave togafitiga o faʻamaʻi. Maliliega, e sili atu nai lo le faʻasolosolo ona feagai ma faʻamaʻi ogaoga o faʻamaʻi, aemaise lava i le maʻisuka. Ia mataala i lou soifua maloloina!

Tuua Lau Faamatalaga