Auala e filifili ai se glucometer mo le fale

O le glucometer o se masini faʻaletoroni faʻaletoroni lea e mafai ai ona vave fua lau kulūkose toto i le fale. Mo se maʻisuka, e taua lenei meafaigaluega. E toʻatele e talitonu e leai se manaʻoga e lafoese le tupe faʻaopoopo, o le a latou faia e aunoa ma lea. O le mea lea, e lamatia ai lou ola maloloina. O le maʻisuka o loʻo popole i lona soifua maloloina ma e manaʻo e aloese mai faʻafitauli o le faʻamaʻi e tatau ona faʻamalositino i taimi uma. E toatele e feagai ma fesili faapena: "E faʻapefea ona filifili se glucometer mo le fale? E faʻapefea ona filifili se glucometer mo se tagata matua poʻo se tamaitiiti? Aisea e manaomia ai e ia? " O le faʻatauina o lenei masini, e te le manaʻomia le alu i taimi uma i le fale suesue ma suʻe suʻega. E mafai ona e iloa pe o le a lou toto suka i soo se taimi. Ina ia faʻatau se masini lelei tele, e tatau ona e mafaufau i le tele o mea: tausaga, tau ma le sao o le masini, le tau o fasi siaki.

Ituaiga o glucometers

E eseese ituaiga glucometer ma se seti eseese o galuega. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona faʻaogaina masini eo mai faatasi ma le suʻega o suʻega. E tusa ma le 5 fuataga e manaʻomia mo ia tagata gasegase i le aso, o lea e tatau ai ona e fuafuaina muamua le aofaiga o mea faʻaaoga ina ia mafai ai ona fuafua lelei tau tau tupe. I falemaʻi, e mafai ona e maua ni faʻataʻitaʻiga eo mai ma le inisalini ma suʻe suʻega. Latou te sili atu le tamaoaiga.

I le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e faʻaaogaina se masini e suia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae faʻaalia ai foi le maualuga o le cholesterol ma triglycerides i totonu. O ia ituaiga masini e fautuaina foi mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo i ai ni faafitauli e sili atu le mamafa ma le cardiovascular system. I lenei tulaga, o le siaki faifaipea o suiga i le toto e mafai ona faaitiitia ai le lamatiaga o le paʻu poʻo le faʻaleagaina o le myocardial.

Afai e filifilia le masini mo tagata matutua, ona tatau lea ona le gata ina galue, ae ia faigofie foi ona faʻaaoga. O vaega o suʻega e tatau ona lautele ma lautele le lau.

Taua! Afai ei ai ou faafitauli i le vaʻai, e tatau ona e gauai atu i mita masima toto ua faʻapipiʻiina i galuega faʻalogo.

O le glucometer a tamaiti e tatau ona i ai se mea e tasi - e tatau ona tuia ma le le faʻamaonia se limatusi. Ina ia faia lenei mea, e le tatau ona faʻatau se masini ese. Faʻatau faatau ni peni faapitoa faapitoa o loʻo i ai le pito itiiti o le paʻu.

O le faʻaaogaina o le mita i le fale e le faigata.

E i ai masini i luga o maketi e fuafua ai le maualuga o ketones i le toto. I le taimi lava e tasi, o se auʻiliʻiliga na faia ma le fesoasoani a lo latou fale na maua ai le faʻamaoni sili nai lo le faʻamalositino i le fale suesue.

I le faʻaopoopoga, e vaevaeina uma glucometers i ni ituaiga se lua - faigofie ma mulumotu. Muamua - tuʻuina atu faʻamatalaga i le naʻo le tasi le faʻamatalaga toto mo le cholesterol, suka, ketones, ma isi, le lona lua - faʻatagaina oe e maua uma faʻamatalaga i luga o meaola. E le gata i lea, o le tele o ata faʻaonaponei ua i ai se tele o mafaufauga, lea e mafai ai e oe ona siaki le suiga o suiga i le toto i luga o se vaitaimi patino, ua saunia i se taimi ma isi galuega faʻapitoa.

Eseesega o glucometers e tusa ai ma le taʻiala o le taotoga

E ese le eseesega o galuega o le toto o le kulukose toto. I le mafaufau i lenei mea, ua vaevaeina i latou i:

  • laser
  • eletise
  • faʻafesoʻotaʻi
  • photometric
  • romanovskie.

O tagata e sili ona lauiloa i le maʻisuka, o kesi ia o le elekene. O loʻo faʻapipiʻiina i ni faʻamatalaga faʻapitoa e faʻamatalaina ai le maualuga o le suka i totonu o le toto ma le mea sili ona sese. Pe a oʻo mai le meaola faʻapitoa i le taʻaloga, o le a faʻaalia se faʻaalia i foliga o loʻo i ai nei, o lona malosi o se faailoga o le setete o le soifua maloloina o le tagata.

O masini ata eletise e maualalo le tau nai lo eletise eletise, ae o lo latou le lelei o le maualuga maualuga lea o le maua o ni mea le saʻo. Latou te galulue i luga o le mataupu faavae o le tusi. O lona uiga, pe a fesootaʻi ma le toto, e amata ona suia le lanu. Ma ia maua le iuga, e tatau ona e faʻatusatusaina i le laulau o faʻamaumauga o faʻamaoniga, lea eo mai ma le masini. O le ata o loʻo i lalo o loʻo faaalia ai le glucometer photometric.

Ole maualuga o kulukose toto e le faʻafesoʻotaʻi o masini sili ona lelei mo le fuaina o le suka i le fale . O lo latou tulaga ese o le latou te le manaʻomia se fesoʻotaʻiga tuusaʻo ma le toto, galue vave ma ia saʻo maualuga. O glucometa e le faʻafesoʻotaʻi ua faʻapipiʻiina i ai se fafie uʻamea e tuʻuina atu ai faʻamatalaga uma i luga o le toto o le toto toto i le mataʻituina o le masini. O nei masini toto sili ona taugata maua i le maketi.

O masini laser-type e faʻapipiʻiina i le laser, lea e maua ai se paʻu leai se ila o le paʻu. E sili ona talafeagai mo le fuaina o le toto toto ma le maualuga o le ketone i tamaiti. Manua i luga o tamatamailima o loʻo totoe pe a maeʻa ona latou faʻamalolo vave.

O glucometers laser e iai ni seti o suʻega ma pulou puipuia i la latou atigipusa. O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e faigofie ma faigofie ona faʻaaogāina, ae e tele ni mea faʻapitoa - maualuga le tau ma le manaʻoga e faʻatau sapalai.

Romanov ituaiga masini e faigofie foi ma e leai se aoga e faʻaaoga. Mo le fuafuaina o le setete o le tino, e mafai ona e faʻaaogaina vai eseese ole tino - pala, urine poʻo le toto. E le o taugofie ia kesi, ma o le mauaina oi latou i falemaʻi masani o faafitauli i aso nei.

Taiala mo le filifilia o se glucometer

Ua maeʻa ona tatou iloiloina poʻo a ituaiga ituaiga o uila ma pe faapefea ona latou galulue. Ma pe a filifilia lenei masini mo le faʻaaogaina o le fale, e tatau ona e gauai atu i nei faailoilo.

O glucometers sili o loʻo tuʻuina atu faʻamaoni saʻo o le laser, le faʻafesoʻotaʻi ma Romanov. Ae latou te le o faaaogaina i le paketi. Faatasi ai ma masini sili ona taugofie, o le sili ma sili ona sao o le eletise eletise.

I le faaopoopo atu i le mataupu faavae o le taotoga, o se itu taua i le filifilia o lenei masini o lona tulaga galue. E tatau ona faʻalogo i le i ai o ia galuega ma faʻamaoniga e pei o:

  • le i ai o se leo mataala,
  • aofaiga o manatua
  • le aofaʻi o meaola faʻaleleia e manaʻomia mo le suʻega,
  • taimi e maua ai iuga,
  • le mafai ona fuafua le maualuga o isi faailo toto - ketones, cholesterol, triglycerides, ma isi.

Pe a filifilia se glucometer, e tatau ona e matua gauai atu i le numera ma le lelei o fasi pepa o suʻega. O le ata o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai sikola faʻaosooso mo le mita. O le mea e faapea o nisi tagata gaosi oloa e gaosia ni masini e manaʻomia ai le faʻaaogaina o na o se ituaiga o mea e fesoʻotai i ai. Ma o ia ituaiga o faʻataʻitaʻiga, e pei o se tulafono, e sili atu le taugata nai lo tagata lautele, ma e le masani ona mafai ona faʻatau i faleoloa masani.

Iloiloga puupuu o nisi o faataitaiga o glucometers

Faatasi ai ma ituaiga eseese o kulupu i luga o le maketi, o mamanu nei e tatau ona iloga:

  • Tasi le Touch Filifili Simple. O le tau o le masini e tusa ma le 1,000 afe tala. Na o le fuaina o le toto suka. Faʻatulagaina i ni mea lelei ma se mataʻitū tele.
  • Accu-Chek Mobile. O lenei faʻataʻitaʻiga o le mita i luga o le maketi na faʻaalia talu ai nei. I totonu o lana atigipusa, o loʻo i ai se uaea mo le fesoʻotaʻi atu i se komepiuta ma se gaioiga o le 50 suʻega o suʻega. O le masini e sili ona saʻo, faigofie ma faigofie ona faʻaaoga, ae o loʻo i ai se tasi o toe foʻi - o le tau. O lenei tau e tusa ma le 4,500 ru.
  • Konekarate O lenei masini e leai se tekinolosi fou, ae e faʻalagolago ma faigofie ona faʻaaoga. O lona tau o le 700-800 rubles.
  • Tasi Oech Easy Easy. Laititi ma le mea faigaluega. O le pusa o loʻo i ai se paso, lea e faigofie ona ave toto. E galue vave ma lelei. O le tau e 2200 rubles.
  • Tasi le Touch Filifili Simp. Faʻatino ma faʻaoga mea masini. Ua faʻapipiʻiina i se faailo leo e faʻasalaina oe e vavae ese i le suka toto mai masani. Ina ia suʻesuʻeina oe lava i le fale, e tatau ona e faia se tamai puncture i luga o lou tamatamailima, tuu se mataua o le toto i luga o le suʻega siaki ma tuu i totonu o se vaega faapitoa. O le auiliiliga o auiliiliga o le a faʻaalia i ni nai sekone. O le tau o sea ituaiga e 1200-1300 rubles.

Glucometer One Tou Filifili E faigofie ona manatu ole tasi o mea sili mo le faʻaaogaina ile fale

E le mafai ona e taʻuina tonu po o fea o le kullucometer mo le fuafuaina o le maualuga o le suka o le toto mo le faʻaaogaina o le fale e sili ona lelei, talu ai o ata taʻitasi ua i ai ona lava uiga ma mea le lelei. Ma o le aotelega, e tatau ona fai mai, a filifilia se ituaiga masini, e tatau ona e gauai atu i le aoga ma le sao o le oloa. Auʻa, o lau soifua maloloina e faʻalagolago i ai!

E manaʻomia le asiasi i se fomaʻi e suʻe ai lau kulūkose toto? E faʻafia ona e manaʻomia le faia o auʻiliʻiliga? E mafai e se masini feaveaʻi faʻatusatusa i suʻega suʻega? O a itu e tatau ona ou filifilia se tagata suʻesuʻe?

Aisea ou te manaʻomia ai se glucometer

O le sili ona lamatia o tulaga ia e pa'ū ifo ai le maualuga o le suka i le pito maualalo pe oʻo atu i le maualuga o le faʻatagaina o tau. O le misia e mafai ona oʻo atu ai i le oti, i le coma. Faʻavavega faʻavave, e oʻo lava i totonu o tapulaa talafeagai, e avea ma mafuaʻaga.

Ina ia aloese mai tulaga matautia, ia tausia le maʻi i lalo o le puleaina, glycemia (maualuga o le toto suka) e tatau ona mataituina lelei.

O le fesoasoani sili i lenei mea mo le maʻisuka o se glucometer. O se masini feaveaʻi lea e mafai ona iloa ai le kulukose toto i se mataupu o sekone.

  • O le glucometer e taua tele mo tagata gasegase e faia ai le tui, talu ai ona o le iloaina o le glycemia ao le i ai sina inisalini puupuu pe puupuu foi, o le puleaina o suga o le taeao ma le afiafi tonu lava le filifilia o le fua o le hormone basal.
  • O i latou e manaʻomia se glucometer i luga o papamaa e masani ona masani. I le fuaina o fua ao lei amataina se taumafataga, e mafai ona e fuafuaina le aoga o se oloa faapitoa i le tulaga o lau suka.

E i ai meaola e mafai ona fuaina e le gata o le kulukose, ae o le ketones ma le cholesterol. E tusa lava pe leai se maʻisuka, ae o mafatiaga mai le mea oona, e mafai ona e faʻaaogaina le "fale suesue a le fale", ina ia le puipuia le silo i falemaʻi.

Taiala mo le filifilia o se masini mo le fuafuaina o le glycemia

O tagata gaosi oloa i fafo ma fale e gaosia ai masini i le tele o lomiga. O faʻataʻitaʻiga laiti e laʻititi mo tamaiti talavou, o le avefaʻatasiga o le tele ma le maualuga o seti o galuega ma masini faʻapitoa tele ma le faʻatautaiga autu mo tagata matutua.

O lena eseesega e manino. O le mea muamua e faia i le filo plastik, tele ma le talafeagai e faʻaaogaina. Ae ui i lea, e sili ona lauiloa i tagata sinia. O le kopi lona lua o le kopi o OneTouch Select e matua faʻatusatusa ma maualuga televave. Ae ui i lea, o le a le foliga o le glucometer e na o se mea o le tofo ma le gafatia tau tupe, ona o le tele o tagata gaosi oloa na galulue i le mamanu o le masini, o le maualuga atu lea o lona tau.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le senituri. O le Soifua Maloloina a le Lalolagi e vaavaaia ma vaavaaia le atinae o le faamaʻi ma faia fautuaga.

E le o toe mamao, ae feagai le maʻisuka. O fea e sili atu ma pe faapefea ona filifili mea e te manaʻomia?

- mafuaaga, togafitiga ma le puipuiga

E le o faʻatusalia tele masini vailaʻau ma e leʻo faʻatuatuaina. O le elemenemalo o le tele lea o ata faʻaonaponei. A faʻafesoʻotaʻi le toto i le reagent, e faʻaalia se eletise eletise. Le malosi o loʻo i ai nei mo le glycemia

E tele mea taua i fafo e aʻafia ai le taunuʻuga o se suʻesuʻega. O suʻesuʻega fale ma suʻesuʻega i fale e mafai ona eseese lautele. E mafai ona tuʻu le mita i le plasma poʻo le toto atoa. E faʻaaogaina le palasi i le fale suʻesuʻe!

Ae e tusa lava pe fetaui lelei ia metotia, e mafai ona taliaina se eseesega e 20%. Faʻatasi ai ma suga masani, e le afaina lenei tau. Faatasi ai ma le "hype" e le taua. A maeʻa, o le faitauga o le 2.0 ma le 2.04 mmol / L e tutusa lava le le taliaina. Ma faʻatasi ai ma le hyperglycemia o le ai ai se taua tele, lea i soo se tulaga e te manaʻomia e vave tali atu i se jab pe valaʻauina se 'au fomaʻi.

Leai se mea e tatau ona faʻatusatusaina ai faʻataʻitaʻiga eseese o glucometers, o numera o le a eseese. O le mea autu o le i ai lea i le laina autu, ma e le fetaui ma le auiliiliga o faʻamaumauga.

O faʻataʻitaʻiga muamua, e pei o Satellite Plus, e manaʻomia le tuʻuina lelei o le tuʻuina i le pito i luga ole laasaga o le suʻega, e aunoa ma le sima ma faia se isi faʻaopoopoga. E matua le talafeagai lava lenei mea pe a iai ni faailoilo o le hypoglycemia, o le a le mafai ona faʻamaonia le suʻesuʻega e tatau ai.

O le augatupulaga muamua o le "toto toto", e tatau ona e taloina le uʻu i le loloto o le tosoina. Afai e masani ona manaʻomia fua, ona matua vave lava lea o tamatamailima.

I aso nei i soo se fale talimalo e mafai ona e mauaina se tele o meafaigaluega eseese mo le fuaina o le mamafa, toto toto ma le fua o le fatu. Mo tagata e mafatia i le maʻisuka, e taua tele ma o nisi foi taimi e manaʻomia le masini e fua ai le maualuga o le suka i le toto. O ituaiga eseese o lima faʻaaoga e faʻaaogaina lautele ina ia fua le aofaiga o suka i le fale.

Glucose o se mea taua tele i totonu o le tino, lea e faʻamautinoa ai ua lava le malosi o le tino mo le ola masani ma le tagata. I le tulaga pe afai o le aofaiga o le kulukose e le sili atu le maualuga nai lo le masani, e liliu ese mai se punavai taua i totonu o le mea sili ona malosi mo le tino, lea e faasolosolo malie ona taitai atu ai se tagata i le oti faafuaseʻi.

Aisea e manaomia ai se glucometer?

O le tele o le kulukose i le tino o le tagata e masani lava ona taʻitaʻia ai i latou i ni taunuuga matautia e pei o le ogaoga o le faaleagaina o fatugaʻo, faapea foi le faaleagaina o le tino, ma le palasi o toto toto i totonu o le tino ua faateleina tele. O le tino o le endocrine o se tagata soifua maloloina e mataituina le kulukose o le toto. O le tulaga masani o se faailoga i le aofaiga e 4.1 i le 5.9 mmol / l. Afai ei ai se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, o le masini mo le faʻatonutonuina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e vave ona faʻalavelaveina. Mo le fuaina o le toto poʻo le kulukose, na faia ai se masini faapitoa e fesoasoani e fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O lenei masini e faigofie tele mo tagata o loʻo iai lenei faʻamaʻi. E mafai ona laveaʻi lou taimi, aua o le ae le toe manaʻomia ni suʻega i le falemaʻi masani ma e mafai ona e faia lenei mea e aunoa ma le tuua o lou fale ma le fesoasoani.

Maʻi suka ma glucometers.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e masani ona tupu. O le maʻi suka e mafai ona avea ma faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo maua mai i le gasologa o le olaga atoa. O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e le mafai ona togafitia i aso nei e vailaʻau faʻaonaponei. Ae, afai e te siaki lelei le ala o lenei maʻi, e mafai ona e taitaia le ola atoa, sei vagana ai nisi o vaega e le ogatasi ma le maʻisuka. Afai e te mulimuli i faatonuga manino a se fomaʻi, e mafai ona e aloese mai le tele o aʻafiaga ogaoga, e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, le atinaʻeina o faʻafitauli lua e fesootaʻi ma lenei maʻi. O le mea sili ona taua i le togafitiga o le maʻisuka o le pule malosi i luga o le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina metotia e pei o meaai, faamalositino i aso taitasi, ave vailaʻau e maualalo ai le kulūkose o le toto, ma ave tui o inisalini. lea e mafai ona fesoasoani e faatumauina le maualuga o kulukose o le toto.Ae ina ia mafai ai ona faʻatino nei faiga, e tatau ona e iloa i aso uma le tele o le kulukose i totonu o le tino, talu ai o le kulūkose e masani lava ona suia e faʻalagolago i le pao o le ola ma meaʻai. O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai se masini i totonu o lo latou fale e taʻua o se masini e mafai ona fesoasoani ia te oe i le sailia o le maualuga o lou suka.

E faapefea ona filifili se glucometer?

Le aofaʻi o faʻamaumauga e teuina

E le gata i lea, e tatau ona matauina:

Faʻalavelave faʻaaoga. O le faʻalavelave tele o le masini, o le umi o le suʻega

Le mea sese i le auiliiliga

Le lelei o mea e faʻaaogaina ai le masini

Fuataga, numera ma le maualuga o foliga. O tagata e maualalo le vaʻaia e tatau ona filifilia ni faʻataʻitaʻiga ma faʻamalo leo,

Le mafai ona maua faʻamaumauga mo se vaitaimi (ave)

O le i ai o faʻamatalaga faʻamaonia poʻo le i ai o se pu i fasi pepa taitasi. A leai, o taimi uma lava aʻo leʻi faʻaaogaina le masini e tatau ona e ulufale saʻo i le tulafono, e mafai ona faapipii fasi pepa o suʻega i totonu o taga taʻitasi, pe mafai foi ona i totonu o paipa. O le afifiina o tagata taʻitoʻatasi e sili atu ona faigofie pe afai e le masani ona faia faʻataʻitaʻiga (ma le maʻisuka ituaiga 2).

E faigofie pe afai e mafai ona fesoʻotaʻi le masini i se komepiuta ma faʻatautaia faʻamatalaga e faʻaaoga ai polokalama faʻapitoa.

Pe a faʻatau se masini mo se tamaititi, e taua le filifilia o na mea e manaʻomia ai le itiiti o le toto pe'ā mafai, faʻapea foʻi ma le mea e sili ona manaʻomia.

Mo i latou o le a ave le masini ma i latou, o le mamafa o le masini lava ia e taua (e masani lava e laʻititi), faʻapea foi le mamafa o mea taumafa uma e tatau ona e tauaveina faatasi ma oe i taimi uma: fagu, afifi - o nei mea e mafai ona soona malie le afifi.

O sili ona lauiloa ma faʻaonaponei.

E faigofie lava ona faʻaaoga, e vave ona galue, ma o se suʻesuʻega e manaʻomia ai sina toto itiiti - na o le 1-2 microliters. O le faʻamatalaga faʻatasi ai ma le tele o numera o le a faʻatagaina ai tagata ei ai faʻafitauli faaletonu e faʻaaoga le masini. E i ai i le masini le galuega o le tapunia faʻafuaseʻi 1-2 minute pe a uma le faʻaaogaina. A maeʻa ona tatala, e mafai ona faʻaaogaina seia oʻo i le aso e muta ai. ei ai se atigi infrared, lea e faigofie ai le fesuiaiga o faʻamatalaga i se komepiuta patino.

O le mita muamua lea o le 50 ua vave faʻaofiina i le foliga o se kilika aveese. Manatua e uiga i vaʻa ma fasi pepa faʻataʻitaʻi - faʻaofi se kaseti ma faʻaoga i luga o le auala, luga o le auala, i le fale poʻo le galuega. O se manoa mo tamatamailima o loo i ai se pu e ono-uili e faʻapipiʻi i le fale. E mafai ona tatalaina le au mai le tino. O le pusa e sau ma se cable micro-USB mo le fesootai i se komepiuta. O le taimi o le mamafa e tusa ma le 5 sekone. leai se mea e manaʻomia.

O le glucometer o se masini e leai se maʻisuka e mafai ona faia e aunoa ma. A fua, e tatau ona maitauina tulafono mo le faʻaaogaina o le glucometer, ona o le saʻo ma le sao o le iuga e faʻalagolago i lenei mea. I le uma, ma le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga 1, e taua tele le maua o le numera saʻo, lea o le a fesoasoani e taofia ai le siama i siaki. O le taʻiala o le faʻaaogaina o glucometers uma lava e tasi, ma o le atofaʻatasiga e lautele. Ina ia filifilia se mea faigofie ma aoga, e taua le iloa o lona faamoemoega ma uiga o galuega.

O le a le glucometer ua faʻaaogaina?

I le amataga, o le glucometer o se mea e sili ona taua mo se maʻisuka o loʻo fuaina le suka o le toto. Glucose o se mea aoga lea e faʻaaogaina i le tele o gaioiga o le tino ma maua ai le malosi ina ia galue gaioiga e aunoa ma ni toilalo. I le maʻisuka, o le toto o le kulukose o le toto e tulaʻi mai, ma o le tele naua o le liliu o le suka mai se fesoasoani i totonu o se meaola. O le fatu, toto toto, fatugaʻo, faʻapea foi ma le endocrine polokalama e mafatia ai. O le maualuga o le glucose tumau e mai i le 4 i le 5.9 mmol / l (i le taimi lava e uma ai se taumafataga, o vaega e 1-2 maualuga). Afai o le fua na fuaina ai le maualuga, o lona uiga o le maʻisuka.

E manaʻomia le fuaina o faʻataʻitaʻiga i aso taʻitasi ma, ina ia mafai ai e le olaga ona faigofie mo le maʻisuka, na faia ai ni glucometers. Ua mamanuina le masini e fuafua ai le aofaiga o suka ma o se masini lea e aofia ai se eletise eletise ma se faaaliga. Mo i latou e matua mataʻituina lo latou ola maloloina, o nisi ituaiga o masini e mafai foi ona teuina ai taunuuga o fua lata mai i le mafaufau. O le pusa e aofia ai:

  • eletise faaeletonika
  • lanetet - se mea e tuʻi ai mo le aoina o meafaitino,
  • fasi siaki
  • maa
  • mataupu.

Variants o le masini

O ituaiga o masini ua vaevaeina i ni ituaiga se 3:

  • Faiga eletise. O le naunautaiga o le kulukose e faʻavae i luga o se gaioiga o le eletise eletise. O le mea lea, o le faʻaalia o fafo e faʻaitiitia, lea e mautinoa ai le sao atoatoa o le mita. O le isi mea aoga o le suʻega lea - o fasi pepa ua faʻapipiʻiina i se capillary, lea e mafai ai ona faʻatino le faiga i le fale.
  • Photometric. O le masini e faʻaalia le maualuga o le kulukose i le lanu o le laasaga. O le lavalava e togafitigaina ma se mea faapitoa, pe afai e faʻafesoʻotaʻi ma le tagata faʻataʻoto, e lanu ma, e fuafua i le lanu o le lanu, o le a faʻamaonia se faailoga. O le mita maualuga e le o se fuainumera, ae o se lanu, o lona uiga o le sese o le taunuuga e maualuga.
  • O le tagata e le faʻafesoʻotaʻi e galue i luga o le mataʻupu o le spectrometer - e vaʻaia ai le fusi o le alofilima, ma faitauina ai le tulaga o le faʻamalolo o le glucose.

Tausaga o mea

Faʻamaumauga faʻapitoa o le mita:

  • fua o fua (electromechanical poʻo photometric),
  • o le i ai o isi mea faʻaopoopo, mo se faʻataʻitaʻiga, o se mita mita ketone,
  • se aofaiga tele o manatua e fesoasoani e teu fuainumera faamaumauina faaeletonika e siaki ai faiga mo tulaga sili atu pe sili atu ona leaga o suiga,
  • faʻamaopoopoina ma se komepiuta, e mafai ai ona e tausia se tusi faʻamaonia.

E faapefea ona galue le mita?

O le taʻiala o le faʻatinoga o le mita e faʻatatau i lona ituaiga. Ave, mo se faataitaiga, photometric. O masini tau telefoni e faʻaalia ai se fuataga fua fua. O sea ituaiga masini e le faʻaalia se fuainumera, ae maua mai se kene i luga o le vaega o le suʻega, ma le faʻaaogaina o le masini faʻapipiʻi, o le mea o loʻo manaʻomia. O le tele o le malosi ma tumu le lanu, o le maualuga o le numera. O lenei metotia e le maua ai ni iuga manino, o lea ua le talafeagai, ma ua suia ai le auala eletise. I le faʻaaogaina o le mita eletise eletise, o le a faʻaalia ia taunuuga i le fuaina o le eletise i le taimi o le faʻamaʻiina o le kulukose.

O a glucometers?

O le a vaevaeina uma glucometers i ni vaega autu se lua:

O faʻataʻitaʻiga o meafaifaʻaili photometric o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga faapitoa. A oʻo mai le toto i le vaega o le suʻega, e faʻafeiloaʻi e le reagent lenei vai ola (o le fasi siaki e maua ai se lanu, e masani ona lanumoana). O le malosi o le taofiofi e faalagolago atoa i le aofaʻi o kulukose o loʻo i totonu o le toto. I le faʻaaogaina o se auala faʻapitoa, e iloilo ai e le mita le lanu ma faia nisi faʻatusatusaga. A maeʻa se taimi, o le iuga e aliali i luga o le lau. O ia masini ei ai se mea sese ma se tele tele.

I pulu eletise eletise, o vaega o suʻega e togafitia faʻatasi ai ma se mea faʻataunuʻu. Pe a fegalegaleai ma le toto, e aliali mai eletise eletise, lea e faamaumauina ma auiliiliina e ala i le tulaga maʻaleʻale o le masini. E tusa ai ma faʻamatalaga na maua, o le mita e faʻaalia le iuga o lona faʻatusatusaga. Faatasi ai ma lea galuega, o masini e sili atu le saʻo o taunuʻuga. E le gata i lea, o ia masini ua faʻapipiʻiina ma isi galuega tauave:

  • o le i ai o le mafaufau (o le iuga o suʻesuʻega ua faʻasaoina),
  • faaiuga o le iuga i auala eseese (leo poʻo numera),
  • lapataiga (faatasi ai ma sina toto itiiti mo suesuega),
  • le mafai o igoa (muamua pe a uma le taumafataga),

E tofu le kesi ma se peni ma se faʻailoga mo le taugofieina o le taulimaina o tamatamailima (e le faigofie mo tamaiti ae mo tagata matutua).

Auala e filifili ai se glucometer mo se tagata matua poʻo se tamaititi

O le mita na faʻaaogaina e le tamaititi ei ai manaoga faapitoa:

  • siaki faifai pea (maualuga maualuga),
  • sili ona tiga pe a toso se tamatamailima,
  • se tamai mataua o le toto mo suesuega.

Mo tagata matutua:

  • le tele o le masini e le afaina
  • manaʻomia se laupepa telē ma se mataupu mautu,
  • itiiti le aoga
  • o le saʻo o le suʻesuʻega e le taua tele (o le mea moni, sili atu le sao, sili atu).

Gaosiga ma masini

O mea masani e gaosi oloa o glucometers o:

  • Bayer HealthCare (TC malaga) - Iapani ma Siamani gaosiga,
  • Elta (satelite) - Lusia,
  • Omron (Optium) - Iapani,
  • Vaaina o le Ola (Tasi le paʻu) - ISA,
  • Taidoc - Taiuani,
  • Roche (Accu-Chek) - Suiselani.

Faatasi ai ma le glucometer, o le pusa o loʻo i ai se peni mo le puncture, se numera itiiti o fasi siaki (pe a talafeagai ai, se mea e fesuiaʻi ai), taga, se tusi lesona, se mataupu poʻo se mataupu.

Pe a aliali mai se glucometer, o le maʻisuka ei ai tulaga lelei:

  1. E te le o faalagolago i se fale suesue.
  2. Puleaina atoa ou maʻi.
  3. E faʻaitiitia le faʻafitauli o faʻafitauli, ma faʻaleleia le lelei o le olaga.

E le gata i lea, aua neʻi galo o loʻo i ai glucometers e leai ni osofaiga ma faiga mo le faʻaauau pea ona mataituina le kulukose o le toto. O le lumanaʻi e saʻo lava mo ia ituaiga masini!

Fua faʻatatau

O faʻamatalaga mo le teuina ma le faʻaaogaina o le mita e faigofie: e teuina i se nofoaga malulu lea o le a puipuia ai le masini mai suiga o le vevela. O faʻataʻitaʻiga e iai se aso e muta ai - a maeʻa ona tatala le afifi, e faʻaaogaina mo le 3 masina. Aua neʻi galo e uiga i tulafono o le tumama aʻo leʻi faia le auʻiliʻiliga: fufuluina o ou lima ma faʻamaʻi le pusa o le poloka. E faʻaaogaina le nila i le taimi e tasi, ma mo le punisk filifili le tumutumu o le tamailima po o le lima. O le auiliiliga e faia e tusa ai ma se algorithm matuia. O le mataʻituina o le kulukose i luga o se manava gaogao.

Fua o le glucose toto algorithm:

  1. Saunia mea mo le faʻatinoga: ava malosi ma le fuga, faʻafesoʻotaʻi le masini.
  2. Aʻo le i faia le taʻavale, fufulu lima i le fasimoli ma solo solo.
  3. Tuu le nila ile lalaga, fetuunai le loloto o le puncture, ma faapipii le siaki i le masini.
  4. Aʻo leʻi tuʻia le tamatamailima, e tatau ona togafitia le nofoaga o inisiua i le ava malosi, tuu le laupepa i le nofoaga o le a faia ai le pupuʻu, kiliki le faamau.
  5. Faaaoga se matāua o meaʻai i le suʻega, faʻatali seʻi oʻo i le 40 sekone.
  6. O le taimi lava e maua ai le taunuʻuga, e lafo ese le fasi pepa, e faʻasa ona toe faʻaaoga.
  7. Faaaoga le fulufulu mamoe e taofi le toto.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga e faʻaumatia ai le tino atoa. O gaioiga o le vaʻaia, fatugaʻo, cardiovascular system e mafatia mai ai, o le galuega a le tele o totoga ma faiga e faʻalavelaveina. E taua tele le pulea o le maualuga o le suka i totonu o le toto, ae o le alu i taimi uma i falemaʻi e le faigofie tele, aemaise lava pe a manaʻomia le faia o faʻataʻitaʻiga i le tele o taimi i le aso. O le auala e alu ese ai o le faʻatau mai lea o se glucometer, o se fale suesue i totonu o le fale, lea e mafai ona faigofie, vave ma e aunoa ma ni soues e fuaina ai le toto suka. O lea pe faapefea ona filifili se glucometer O a itu e tatau ona ou vaai i ai pe a faʻatau?

I le taimi nei o loʻo atiaʻe tupulaga fou o glucometers . O nei vailaʻau e le o osofia, e le o osofaia, lea e taʻua o "Raman glucometer", o le atinaʻe e faia i luga o le faʻavae o Raman spectroscopy. E tusa ai ma le au saienitisi, o lenei glucometer o le lumanaʻi o le a mafai ona suʻeina alofilima o le tagata maʻi ma iloilo mea uma e fai i le tino.

Filifilia o se glucometer, faʻalogo i lona faigofie ma le faʻamaoni . Sili atu ona lelei le filifilia o faʻataʻitaʻiga o tagata gaosiga ua maeʻa faʻamalosia mai Siamani, Amerika, Iapani . E taua foi le manatuaina o masini taitasi uma o le a manaʻomia ona lava lava suʻega, lea e masani ona gaosia e le kamupani lava e tasi. O aʻafiaga i le lumanaʻi o le a avea ma faʻatoʻaga autu lea e te faʻaaluina i taimi uma e faʻaalu ai tupe.

Glucometer Functionality

O faʻataʻitaʻiga uma o glucometers e eseese i totonu ia i latou lava e le gata i foliga vaaia, lapoa, ae faapena foi i galuega. E faapefea ona filifili se glucometer, sili ona talafeagai mo oe? E talafeagai le iloiloga o le masini e ala i ia vaega.


  1. Faʻaaogaina.
    Muamua lava, fuafua pe faapefea ona avea suega taugofie ma taugofie, aua e tatau ona e faʻatau soo. O faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai se olaga faʻatapulaʻaina, o le mea lea aua le faʻasoa i latou mo tausaga a sau. O le taugofie o le a avea ma vaega o le gaosiga o fale, o le Amerika e tutusa lava le tau o le a tau faʻaluaina oe. E tatau foi ona e mafaufau i le itu faitele: i falemaʻi i totonu o le lotoifale, atonu o le a toesea fasi pepa a nisi o kamupani.
  2. Tonu. Ia siaki nei le saʻo o le meafaigaluega. E sili atu le faʻalagolago i tagata gaosi oloa mai fafo, ae tusa lava pe latou te sese e mafai ona oo atu i le 20%, ae ua manatu lenei ua faatagaina. O le saʻo o faitauga e aʻafia foi i le le talafeagai o le faʻaogaina o le masini, le faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi, faʻapea foi le teuina lelei o fasipepa.
  3. Taimi fuafuaina. E tatau ona e gauai atu i le vave ona fuafua e le masini le taunuuga. O le saoasaoa na te faia, o le lelei. I le averesi, o le taimi fuafuaina i masini eseese e mai le 4 i le 7 sekone. I le faaiuga o le faʻatusatusaga, o le mita e tuʻuina mai ai se faailo.
  4. Vaega . O le isi, faʻamatalaga i vaega o le a faʻaalia le iuga. I totonu o atunuu CIS, o lenei iunite o mmol / l , mo Amerika ma Isaraelu, meli moni / dl. O nei faailo e faigofie ona liua, mo se faataitaiga, ina ia maua le moli / l masani mai mg / dl poo le isi itu, e tatau ona e faateleina pe vaevae le iuga i le 18, i le faasologa. Ae mo nisi o le a foliga mai o se faiga faigata, o le a sili ona faigata mo tagata matutua. O le mea lea, ia maua ni glucometers i se fua o fua e masani lelei i lou mafaufau.
  5. Ole toto. E taua foi le gauai i le tele o le toto e manaʻomia mo le fuaina i lenei ata. O le mea e masani ai, o "glucometers" e manaʻomia "mai le 0.6 i le 2 μl o le toto mo fua.
  6. Manatua. Faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga, e mafai e le masini ona teuina mai le 10 i le 500 fuataga. Filifili pe fia numera e te manaʻomia e teu ai. E masani lava 10-20 fuataga e lava.
  7. Faʻaiʻuga . Faamolemole ia matau pe a fai e otometi lava ona fuafuaina e le mea faigaluega ia taunuuga. O lea galuega o le a mafai ai e oe ona sili atu le iloiloga ma mataʻituina le tulaga o le tino, aua o nisi masini e mafai ona faʻaalia tulaga faatauaina mo le 7, 14, 30, 90 aso mulimuli, faʻapea foi muamua ma le maeʻa ona 'ai.
  8. Faʻasologa ma le mamafa e tatau ona laʻititi pe afai e tatau ona e ave le mita ma oe i soo se mea.
  9. Faʻaogaina. A faʻaaogaina ni fasi pepa eseese, aʻo leʻi amata faʻaaogaina, e tatau ona e fetuunai le mita i luga ia i latou, faʻapipiʻi le pulou ma ulufale i se faʻailoga patino, e masani ona faigata mo tagata matutua. O le mea lea, vaavaai mo i latou ma ni faʻataʻitaʻiga i le faʻamaoniaina o faʻamatalaga.
  10. Faʻavasegaina . O fua uma o le suka i luga o le toto o loʻo faʻaalia mo le toto atoa. Afai o le glucometer e faʻasaina le suka i le plasma toto, ona 11-12% le tatau ona toesea mai le tau maua.
  11. Galuega faaopoopo . E mafai ona avea ma se uati o le uati, tua i tua, faʻaliliuga o fesoʻotaʻiga i se komepiuta ma le tele o isi mea, lea e sili ai le faʻaogaina o le masini.

Afai e le mafai ona e filifili po o le fea o glucometer e filifili, o le filifiliga sili mo oe o le faʻafesoʻotaʻi atu lea i se fomaʻi. O le a ia taʻu atu ia te oe mai se togafitiga faafomaʻi pe o le a le mea e sili atu ona lelei, i le amanaia o ou uiga patino.

Glucometer mo se tagata matua

O lenei vaega o glucometers e sili ona lauiloa, aua o le matua o lenei maʻi matautia e masani lava ona atiina ae. E tatau ona malosi le mataupu , e tele le laupepa , faatasi ai ma le tele ma le manino o numera, o fuataga e saʻo, ma o le faʻaogaina o tagata i le fuataga e laʻititi. I le tulaga o mea sese, e manaʻomia leo leo , ma e le na o le tusiga na aliali mai.

Suʻega o Suʻega o Suʻega E tatau ona faia i le faʻaaogaina o se vaʻa, sili atu ona otometi lava, ae le o le ulufale i numera ma ki, aua e faigata mo tagata ua matutua.Talu ai o fuataga mo lenei vaega o tagata e tatau ona faia soo, ia gauai atu i le tau maualalo o le suʻega.

Mo tagata matutua, i le avea ai o se tulafono, e faigata ona malamalama i tekinolosi lata mai, o le mea lea aua nei faʻatau se masini faʻapipiʻiina ma le tele o mea faaopoopo ma e matua leai lava se aoga galuega tauave e pei o fesoʻotaʻiga faʻatasi ma se komepiuta, avefaʻatasia, tele manatuaga, faʻatulagaina vave, ma isi. E le gata i lea, o faʻaopoopoga faʻalauiloa e faʻaateleina ai le tau. E taua foi le gauai atu i ai aupito i maualalo o numera feaveaʻi i le masini lea e mafai ona vave vavave.

O le isi faailo taua o le toto totogia talafeagai mo fuataga, ona o le mea itiiti, o le lelei, talu ai o nisi o taimi e tatau ona faia i nisi taimi i le aso. I nisi o falemaʻi, o suʻega e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. O le mea lea, e tatau ona e iloa po o le fea o ata o glucometers e talafeagai mo, aua o le a fesoasoani lea e laveai ai le tele.

Glucometer mo se alii talavou

Mo lenei vaega o tagata, pe a uma le saʻo ma le faʻamaoni, e muamua sau maualuga televave o fua, faʻatusatusaga, faʻatinoga ma foliga vaaia .

E faigofie ma manaia mo tupulaga talavou e faʻatautaia le tekonolosi aupito lata mai, o le mea lea e mafai ona i ai le masini ma le tele o galuega faʻaopoopo, aemaise lava talu ai o le tele oi latou o le a sili ona aoga. E i ai uiga e fesoasoani ai i le taiala diabetic diary , e mafai foʻi ona faigofie lau polokalama, ma o le a maitauina pe a maeʻa le suʻega, aʻo leʻi 'aʻai poʻo le maeʻa, o nisi glucometers e mafai faasaoina fuainumera fuainumera mo se taimi umi ma faʻamatalaga e mafai ona gaosia i se komepiuta ma isi.

Glucometers mo tagata e leai se maʻisuka

O le mea masani, o le manaomia o se glucometer e tulaʻi mai i tagata e sili atu nai lo le 40-45 tausaga oe mananao e mataʻituina lo latou soifua maloloina, faʻapea foi ma tagata mai le kulupu: tagata na maua lenei faʻamaʻi io latou aiga, faʻapea foi ma tagata e mamafa tele ma gasegase.

Mo lenei vaega, o meafaigofie e faigofie ona faʻaogaina ma le numera aupito maualalo o galuega faaopoopo, e aunoa ma le tusia o se code mo testers ma vaega faʻataʻitaʻi ma se ola umi ma se numera itiiti o ia mea, e sili ona fetaui lelei, talu ai o le a faia fua le fua.

Glucose toto

O o tatou tuagane laiti e faigofie foi i le maʻisuka, ae le pei o tagata, latou te le mafai ona faitio e uiga io latou maʻi. O le mea lea, e tatau ona e pulea le maualuga o le suka o lou toto. Muamua lava, e faatatau lea i pusi tuai ma taifau, faʻapea foʻi ma manu feʻai. Ae e tele isi mea e taʻitaʻia ai le maʻisuka i manu. Afai na faia e le fomaʻi se tulaga faigata ogaoga i lau peti alofa, ona avea lea o le faʻatagaina o le mauaina o se glucometer e faigofie tele.

Mo manu, oe manaʻomia se masini e manaʻomia ai le toto maualalo mo le auiliiliga, aua ina ia mafai ona fuafua le sao ole inisalini, e tatau ona e fuaina a itiiti ifo ma le 3-4 taimi i le aso.

Galuega faaopoopo o glucometers

E tele mea e faʻaaogaina mea faaopoopo lea e faʻalautele ai galuega tauave o le mita.

Ae peitai, o nei galuega uma e matua faateleina ai le tau o masini, ae i le faatinoga e le masani ona faʻaaogaina.

E faapefea ona siaki le mita mo le saʻo?

A filifilia se glucometer, e taugata le siakiina mo le saʻo. E faapefea ona siaki? Ina ia faia lenei mea, o le a manaʻomia lou vave fuaina o lou suka toto i le laina tolu i le laina ma le masini. Afai e saʻo le mea faigaluega, ona tatau lea ona ese le fua o fua i le sili atu i le 5-10%.

E mafai foi ona e faʻatusatusa le suʻesuʻega na faia i le fale suesue ma faʻamatalaga o lau masini. Aua e te paie, alu i le falemaʻi, ona e mautinoa ai lea o le sao o le glucometer na e faʻatauina. E itiiti se mea sese e faatagaina i le va o faʻamatalaga falesuesue ma le mita o le kulukose toto, ae le tatau ona sili atu i le 0.8 mmol / l, pe afai e le sili atu le maualuga o lou suka i le 4.2 mmol / l, pe afai o lenei faailoga e sili atu nai lo le 4.2 mmol / l , ona mafai loa lea ona 20% le faʻatagaina faatagaina.

E le gata i lea, e tatau ona e aʻoaʻoina ma manatua le masani o le toto suka.

Ina ia 99.9% le mautinoa i lau filifiliga ma le sao o le mita, e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i ai tagata gaosiga sili ona lelei o le a le lamatia o latou igoa ma faʻatau atu mea maualalo. O lea, Gamma, Bionime, OneTouch, Wellion, Bayer, Accu-Chek ua faamaonia lelei i latou lava.

O glucometers sili o le 2016

Mai fautuaga filifilia, seʻi o tatou agai atu i ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ma mafaufau po o le a le mea sili ona lelei i luga o le maketi i le taimi nei.


O se mita sili ona lelei ma feaveaʻi, e le gata i lea, ma e taugofie foi. E sau ma se faʻataʻitaʻiga, se masini televise, 10 leketi ma 10 suʻega o suʻega. O isi mea e le o iinei. O se filifiliga lelei mo i latou e manaʻomia le puleaina o latou soifua maloloina i le fale, i le galuega, ma femalagaaʻi.


O se mita lelei mo tagata matutua: o se lapoa lapoa, tele numera, o faʻataʻitaʻiga uma o loʻo faʻasolosolo i le tasi code. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaalia le maualuga o le taua o le suka toto mo le 7, 14 po o le 30 aso. E mafai foi ona e fuaina le maualuga o le suka i le taimi muamua ma le maeʻa o taumafataga, ona toe faʻafoʻi uma lea o tau ile komepiuta. E faigofie le glucometer mo se tagata matua e faʻaaoga tutoʻatasi, ma o ana galuega faaopoopo o le a mafai ai e tamaiti maʻi ona tausia uma faailoilo i lalo o le puleaina.

O lenei mita ua taʻua o se tasi o faʻamaoni sili atu i totonu ia i latou o loʻo tuʻuina atu i le maketi i totonu o le atunuu. E fetaui lelei, faʻalelei, lelei, ma se lapoa lapoa ma tele numera. O le pusa faʻapipiʻi e aofia ai se masini televise, 10 laupepa ma 10 sikola faʻataʻitaʻiga.


Cheap glucometer mai se kamupanī Siamani, lea e mafai ai e oe ona fuaina le toto atoa. I le faʻaopoopoga, o le masini e mafai ai ona e faʻaalia le fua faatatau o le suka mo le 7, 14 ma le 30 aso, siaki le meaʻai suka i luma o meaʻai ma mulimuli ane.


O le Austrian kamupanī e ofoina atu le lelei i le tau ma le maualuga o le glucometer, o loʻo i ai se lapoa tele, mamafa le mamafa ma le tele o isi meatotino. O le mea lea, e mafai ona iloa le aofaʻi o tau mo se vaiaso, lua, tolu ma le masina, logoina uma hypo- ma hyperglycemia ma faʻamaonia leo.

Tuua Lau Faamatalaga