Brain microangiopathy - o le a le mafuaaga, mafuaaga, togafitiga ma togafitiga

Microangiopathy (microangiopathy) o se togafitiga e mafua mai i faʻasologa o toto laiti (faʻapipiʻi muamua). O le tele o taimi, o se faailoga o isi faʻamaʻi tutoʻatasi. O faʻamaʻiina o ipu o le retina o mata ma capillaries i totonu o fatugaʻo ua manatu o se tasi o ona ituaiga. O le maʻi e tupu i totonu o le tino ma le totoga o le tino, o maʻi o le ate, o le gasegase (o se maʻi faʻamaʻi ma le faʻamaogaina o lela mumu ma le faʻamalolo o le hemoglobin mai ia i latou).

I le tele o tulaga, microangiopathy o se taunuuga o:

  • Maliu ma le oti o gaʻo ma siama o le tino (necrosis),
  • O le thrombosis o se gaioiga lea eo faatasi ma le faʻavaeina o toto i totonu o toto toto e faʻalavelave ai le masani ai o le toto,
  • Hyalinosis (po o le hyaline dystrophy) - o se tasi o ituaiga o le dystrophic protein ma e mafua mai i le teuina o le hyaline i totonu o masini,
  • Fibrinoid (poʻo le fibrinoid fula) o se tulaga e le mafai ona faʻafanoina e mafua mai i le matuitui o le gasegase ma le faʻaalia o le le atoatoa o le fesoʻotaiga, lea e faʻavae i luga o le faʻaumatiaga o lona tino ma lona filo.

O le ata o le microangiopathy e faʻalagolago atoa lava i mea patino o mea afaina, i luga o foliga faʻaanatura ma morphology o totoga afaina, faʻapea foʻi ma le aʻafiaga o nisi itu i luga o le tino. O ona faʻaaliga autu o: faʻaleagaina le amio saʻo o puipui o toto laiti toto ma le faʻaaogaina o le gaioiga o le toto coagulation system (hemostasis).

O le faʻamaʻi e masani ona faʻatasi ma le toilalo, o le purpura (o le gasegase i lalo o le tino - o se faʻamaʻi, o se faailoga iloga o togafiti o soʻo se sooga o le hemostasis) ma faʻaleagaina ai le toto mumu.

Mafuaaga o le atinaʻe o microangiopathy

O le atinaʻe o microangiopathy e taʻitaʻia ai:

  • O le mafuaʻaga e mafua mai i le mafuaʻaga o aʻafiaga, lea eo mai faatasi ma le solia o le leo o puipui o le toto toto,
  • O nisi faʻamaʻi e aafia ai le toto ma le plasma,
  • Toga o le tino
  • Ituaiga eseese o manuʻa.

E talitonuina o le faatupuina o le microangiopathy e mafai ona sili atu le ulaula ma le tagofia o le ava, faapea foi ma le maualuga o le toto, o le vaivai o le tino, lea e afua mai, mo se faataitaiga, e ala i le galue i galuega matautia po o nisi o suiga o tausaga.

Pepa o microangiopathy

Faʻataʻitaʻiga o vailaau faʻaonapo nei ituaiga lua o faʻamaʻi:

  1. Cerebral microangiopathy (poʻo le faiʻai microangiopathy),
  2. Maʻisuka microangiopathy.

O se vaega taua o le cerebral microangiopathy o le faaleagaina lea o toto toto masini o loo i totonu ole mafaufau. E masani lava ona atiaʻe e le masani ai le tulaga masani o le toto i le mafaufau, atherosclerosis, ma le maualuga o le toto maualuga (maualuga).

O le maʻisuka microangiopathy o se tasi lea o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le maʻisuka, ma o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le tino (poʻo le histotoxic) hypoxia - o se mafuaʻaga e mafua mai le faʻaaogaina o le okesene i totonu o masini.

Maʻisuka microangiopathy

O lenei ituaiga o microangiopathy e tupu ona o le faateleina o le maualuga o kulukose toto nai lo tulaga masani. I lenei tulaga, o tagata gasegase e afaina i puipui o tamai-caliber ships (van, capillaries ma arterioles) e latalata latalata i le tino. I lenei tulaga, o le ata o le ata e faalagolago atoatoa i le nofoaga o le liona.

O le maʻi suka microangiopathy o se tasi lea o faʻamatalaga sili ona matautia o le maʻisuka. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o faʻamaʻi e mafua ai le soliina o le faiga o meaʻai ma meaʻai ma le faʻateʻaina o metabolites mai ia i latou. A o faagasolo le maʻi, ua tupu le vasoconstriction, o faailoga o le matelaina o le okesene o le tino e sili atu ona taʻuleleia, ma o le gasegase o le faamai ua matua leaga lava.

O le vavalalata le vavalalata o puipui o toto toto o se taunuuga o:

  • Faʻaleagaina o paʻu o paʻu laiti,
  • Faamanuiaga Endothelial,
  • O le faʻamalosia o paʻu pito i lalo,
  • Faʻasalaga o mucopolysaccharides i puipui o maʻa.

E le gata i lea, o se taunuuga o le faateleina o le mamafa o osmotic ona o le faateleina o le fua o le fructose i totonu o le toto ma le tele o le suavai, o le gasegase e aafia i le faateleina o le edema i suauu, ma o le tulaga o le vaa e afaina ona o le solia o le metabolism o protein ma gaʻo.

O faʻaaliga sili ona taua o lenei ituaiga microangiopathy o:

  • O le nephropathy o le maʻisuka (e maitauina i le tusa ma le tolu o tagata gasegase ma e faʻailoaina i le gaioiga o le tino, le renal edema, ma le i ai o se aofaiga tele o polotini i le urine)
  • Maʻisuka angioretinopathy (faʻaleagaina o vaʻa o le retina o le mata),
  • Microangiopathy o vaʻa o loʻo i pito i lalo.

Faʻamatalaga ma togafitiga o microangiopathy

Ina ia iloa le microangiopathy, e tatau ona faia:

  • Iloiloga o toto toto,
  • Fundus ultrasound,
  • Faʻaauau foliga faʻapitoa,
  • X-ray suega,
  • Faʻasalalau faʻatusatusa.

Ae o le togafitiga o microangiopathy, e faalagolago i le localization o le togafitiga o le togafiti ma lona siiology. I le tele o tulaga, o loʻo faailoaina atu i tagata gasegase togafitiga faʻamalositisi, e faʻamoemoe e faʻaleleia atili le lelei o le microcirculation i totonu o masini. I le faaopoopo i ai, e mafai foi ona faatonuina le physiotherapy.

Ole gaioiga faʻapitoa e manaʻomia na o le taimi e tatau ai ile toe faʻafoʻiina o le tino. O loʻo faʻatinoina i le faʻaaogaina o metotia o le tagi po o le faʻamalosia o le laser.

Talosaga uiga

E toatele na faalogo, ma o nisi na oo foi i se faamaʻi e pei o le microangiopathy o le faiʻai. O le a lenei mea O se faʻafitauli faʻaleaga lea e aʻafia ai capillaries ma vaʻa laiti, maua mai se foliga masani. I totonu o le faiʻai, o le taʻavale toto ua faʻalavelaveina. Talu ai o le okesene ma le kulukose e gafa ma le masani ai o le toto, o le umi o le le lava o nei mea e mafua ai le faʻavevesiina o le galueaina o vaʻa laiti o le faiʻai.

O le a le faiʻai microangiopathy?

O le natura o le agoraphobia - faʻaalia, togafitiga ma fatuga fatufatuʻaga

Immunotherapy mo neoplasms mama

O le a le malosi o eletise eletise: o le fatu o le metotia ma le masini o le gaioiga

Rekognan: lona lua i le maketi citicoline

Fautuaga faʻapitoa lata mai

Faia ni feutagaiga aunoa ma se neurologist poʻo se fomai o le mafaufau

Talofa I se tasi aso, sa ou aveina se fagu 5l i loʻu tamatamai lima lima. Sa i ai palapala i soo se mea, ae o le a tatau ai.

O mafaufauga ma le gatete i loʻu tino toetoe lava o taimi uma e tamoe ai, o le a le mea e mafai?

Taimi Lelei Taimi! E i ai soʻu faafitauli, e tasi le tausaga i le taeao (pe a maeʻa ona ou moe i le leva o le taeao.

Talofa. E 33 oʻu tausaga. Marina Hairdresser. Vsd Atheroscler plate 25%. Ave Atarax. Ned

Lelei lelei Mo le 2 vaiaso, e afaina ai le ulu i taimi uma - o le tiga i luga o le ua e alu i le itu tauagavale.

Fai suʻega e fesoasoani ia te oe e aoao atili ai e uiga ia oe lava.

Suʻega mo le fuafuaina o le maualuga o le sociophobia

O le sili ona lauiloa o le suʻega mo le iloa o le sociophobia i le fua o le Leibovich. Ia masani i le auala ma alu i le initaneti.

Faʻamatalaga o le metotia ma suʻe Eysenck i le IQ - fuafuaina le maualuga o le atamai i le initaneti

O faʻataʻitaʻiga e iloa ai le maualuga o le atamai, o le suega Eysenck IQ e sili ona taatele ma e manaʻomia.

Metotia aoga mo le fuafuaina o le maualuga o le lagona alofa: suega Yusupov ma Boyko

Faʻataʻitaʻi i le initaneti. Metotia e iloa ai le maualuga o le tigaalofa I.M. Yusupova ma V.V. Smartly.

Se vaega o pathomorphology

Microangiopathy o le faiʻai e le tulai mai i se mea. O faʻasalaga i le puipui lapoa e mafai ona tupu mo mafuaʻaga e 4:

  1. O le thrombosis o se poloka o le lumen o se tui toto.
  2. Necrosis o le oti o sela ma masini.
  3. Hyalinosis - teuina i luga o puipui o toto toto o le protein - hyaline.
  4. O le Firorosis o le faateleina lea o le faateleina o le tino, e mafua ai ona faaleagaina.

Faʻalagolago i foliga o microangiopathy, e mafai ona maua e le fomaʻi aʻafiaga le tele o taunuuga leaga, o le mea lea e taua tele le mataʻituina o lou tulaga ma saili le fesoasoani i le uluaʻi faailoga.

Faʻamaumauga o mea taua

O le faʻaleagaina o mea faʻaleagaina e mafua mai i le microangiopathy e le tupu i ni nai itula. E muamua atu i latou i se faagasologa uumi, lea, e pei o se tulafono, e fesootaʻi ma mea nei:

  • gasegase o le gasegase e mafua ai le solia o le tino vascular,
  • ulaula ma le ava malosi,
  • toto faʻalavelave pipisi
  • manuʻa
  • faʻamaʻi pipisi
  • faamai pipisi, aemaise lava o le maʻisuka,
  • faamai o le cardiovascular system, aemaise lava, toto maualuga,
  • mamafa galuega faaletino ma tulaga leaga o galuega,
  • tausaga pe a ma le 50 tausaga.

Faiga o le maʻi

Faʻalagolago i se numera o faʻailoga, ua vaevaeina le cerebral microangiopathy i ituaiga e 4:

  1. O le amyloid microangiopathy Cerebral o se faamaʻi o tagata matutua. Faʻataunuʻuina e ala i le faʻaaogaina o polotini. E masani lava e leʻo maua ma tali lelei i togafitiga fualaau faasaina.
  2. O angiopathy Lenticular e aafia ai tamaiti. E tatau ona mataʻituina le tamaititi i tulaga.
  3. O le maʻisuka microangiopathy e aʻafia ai le tino atoa o se maʻi e maua i le maʻisuka. A o faʻalavelave le maʻi o le maʻi, o le faʻalauiloaina o cerebral o le a sili atu ona faʻamaonia. E manaʻomia le togafitiga o le maʻi faʻavae.
  4. O le microperiopathy faʻamalosi e atiina ae i tagata gasegase e maualuga le maualuga. E tatau ona mataʻituina le mamafa ma puipuia ona suiga faʻafuaseʻi.

I le taimi nei, o loʻo i ai se manatu e le o se faʻamaʻi le angiopathy o le faʻapitoa, ae o se ituaiga faʻapitoa toto. Afai e le faʻapogai ai le vavaeeseina o le tino ma le mafaufau o le tamaititi, e le manaʻomia le faʻasaʻo.

Ata faʻaleleia

O le maʻi o le maʻi o loʻo faʻamaonia e ala i le i ai ma le tuʻufaʻatasiga o faʻalavelave tetele. O tagata maʻi e masani ona faitio i le tiga o le ulu, lea e le lelei ona togafitia i fualaau, faatasi ai ma le syndibular syndrome. E le gata i lea, e manino le faʻaalia o maʻi pipisi i le maʻisuka-neurotic i totonu o ia maʻi: latou te le fiafia, e le fiafia, e faʻapitoa i le atuatuvale ma i le taimi lava e tasi latou te vave vaivai ai, moe le lelei, lagona le lofituina, vaivai. Latou te maitauina se faʻaititia o le malosi o galuega. E faʻatatau i le nofoaga o le foci o le sosoʻo ma le latou voluma, o le tagata maʻi e mafai ona iai le polyureitis syndrome autonomy: o le solia o le tiga ma le vevela o le paʻu i vaega eseese. O le isi faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o le maʻi e afaina ai. E mafai ona aliali mai i le tino o le malepelepe ma le tuʻimomomoina, faʻapea foi i foliga o ni galu. O le lamatiaga o le toto i totonu o le va i va o membranes o le faiʻai pe tuusao i totonu o le mea o le mafaufau.

O le microangiopathy o le faiʻai e mafua ai le faʻaseseina o le mamafa tele. Afai e amata le maʻi ma e le togafitia lelei, i taimi muamua o le a naʻo le tulaga o le a atili ai ona leaga, e mafua ai le le atoatoa, ma oʻo ai i le maliu o le maʻi.

Mafuaaga o le faamai

O le mafuaaga autu o le solia lea o le toto i totonu o le faiʻai, e mafua mai i se natura masani. E afaina le mea paʻepaʻe, aua e le lava le okesene ma le kulukose. O nei mea e fesoasoani i le tafe o le toto, ma o le leai o se aʻafiaga faʻaleagaina o vaʻapia laiti.

O le microparaiopathy Cerebral e faʻatasi ma isi faʻamaʻi. Atonu o le taunuuga o nei tulaga o le tino:

  • Fiva o le fibrinoid. Faatasi ai ma lenei maʻi, e mafai ai ona gaogao vaa, ma faʻaumatia ai le tino.
  • Necrosis. E mate le tino.
  • Thrombosis O le tafe o le toto e mamafa pei o le toto na totoina.
  • Hyalinosis. O le Hyaline e tupu i le tino.

O mafuaʻaga e aʻafia ai le faʻaleagaina i le gaioiga o nei faiga faʻasolosolo.

  • faatoaagaina mai o le lipid peroxyidation,
  • le faasolosolo lelei o le mamanu o le protein,
  • gaioiga toe fananau o mea (prostacyclin, nitrogen),
  • le afaina o le endothelial,
  • faatoaagaina o le oxidation oxidation,
  • o le hypoxia o le tino ona o le tele o le hemoglobin glycosylated.

O se faamai e mafai ona faaosofia ai ni mea taua:

  • o le faʻaaogaina o ava malosi e aofia ai le ava i le tele o mea,
  • ulaula
  • vaivai o puipuiga,
  • masini ma masini
  • nisi faʻamaʻi (rubella, measula),
  • maualuga maualuga (toto maualuga),
  • faateleina le faagaioiga faaletino.

O se vaitau masani (mai le 50 tausaga) e ono aʻafia i microangiopathy.

O faʻafitauli o le faʻamaʻi e aofia ai:

  • moe i le moe
  • ulu matua
  • faaitiitia le gaosiga
  • aso malolo,
  • mafaufau vaivai
  • mafaufau le mafaufau
  • taufaamatau
  • tiga o le vae ao tamoe ma savali,
  • toto i totonu o le mimi
  • toto mai le isu ma le manava
  • afaina o le paʻu i luga o vae,
  • le eseesega o tamaiti.

Faʻafefea ona faia le togafitiga?

Togafitiga e tatau ona atoatoa. E manaʻomia lou faatea ese o le maʻi i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi. Muamua, e tatau ona ia fuafuaina lona tikeri, ona faʻamaonia mai ai lea o fualaau faasaina. O le matua o le tagata gasegase, o le sili atu ona vavalalata e tatau ona pulea. I le matua o le sili atu ma le 50 tausaga, o le microangiopathy o le faiʻai e vave ona alualu i luma.

O le muamua ma le sili ona taua e ave i le i ai o se faʻamaʻi o le faʻaitiitia o le mamafa. O le maualuga o le maualuga ole maualuga o le maualuga o le tino. E ui lava i le tele o vailaʻau e sili atu i luga o le tui e faʻaitiitia ai le toto, o le togafitiga e tatau ona malilie i lau fomaʻi.

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, e tatau ona faʻaleleia meaʻai paleni. Nootropics (Nootropil, Cerebrozilin, ma isi) e talafeagai mo lenei. O vailaʻau faʻasaina o loʻo i ai le kulicic acid e mafai ona i ai se aafiaga lelei. E aofia ai Picammilon.

O le isi itu taua o togafitiga o le faaitiitia o lipids. E mafai ona e ausia le sini ma le fesoasoani o fibrates, statins. E mafai e lau fomaʻi ona faatonu le simvastatin.

O le itiiti ifo o le okesene i totonu o le faiʻai, o le televave foi lea o le a tupu ai le maʻi. O loʻo faʻaaogaina e le anthypoxants le faʻapipiʻi o le tino ma le okesene.

O togafitiga togafitiga e aofia ai vailaʻau e faʻaolaina ai le toto. Aspirin ma Trenal o vailaʻau ia e aʻafia ai le tafe toto ma puipuia ai foliga o pupuni.

Faatasi ai ma tulaga maualuga, o isi togafitiga e manaʻomia. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le mataupu o le anerysm. Ua faateleina ai le lamatiaga o le oti, o le mea lea, e manaʻomia le aveeseina pe a mafai.

Afai e matua aʻafia le vaʻa, o le togafitiga o taotoga ma isi faʻatulagaga maʻoti (faʻapipiʻi ma le faʻamalosia o le laser) atonu e manaʻomia. O le tele o tagata gasegase o loʻo faʻamatalaina le physiotherapy i se nofoaga faʻamaʻi.

I le tulaga pe a faʻapipiʻi le faʻamaʻi ma le maʻisuka, e fautuaina se meaʻai malosi. O lona uiga o le faʻaaogaina o gaʻo e aofia ai le suka ma le taumafaina o meaai masani. E manaomia e tagata maʻi togafitiga o le insulin ma le malosi o fualaau oona.

Mafuaaga o le faamai

O le atinaʻeina o microangiopathy e faʻafeagai ma le talaaga o isi faʻamaʻi.E mafai ona maua i le maʻisuka, oncology, togafiti o le ate, hemolysis.

Faatasi ai ma mafuaʻaga autū o mea nei:

  • vailaʻau faʻamaʻi pipisi (misela, rubella),
  • faʻamaʻi e fesoasoani i le faaleagaina o le toto,
  • maʻisuka malosi
  • toto maualuga
  • matua
  • maʻi faʻasolosolo e mafua ai le fatu o le tino,
  • eseese manuʻa
  • ogaoga oona,
  • faasaunoa i amioga leaga.

O le tele lava o taimi, e tupu aʻe ai maʻi faʻapitoa ona o se taunuuga o faiga nei:

  • Necrosis o le oti o gaʻo ma sela o le tino.
  • O le Hyalinosis o le le lava o le palatini i le lotolotoi o le faʻaaogaina o le hyaline.
  • Faateleina le mafai ona ola. O se taunuuga, o fiva ma elemene faʻatulagaina o mea faʻafesoʻotaʻi e faia suiga e le mafai ona suia.
  • Thrombosis, e mafua mai i le fausia o se toto toto i totonu o le lumen o le vaa, ma mafua ai le tafe toto.
  • Faʻaleagaina o le endothelial o le tino, lea e tau atu i la latou spasm. I lenei tulaga, o le gaosiga o antithrombin, prostacyclin ua faaitiitia, ma le faateleina o le thromboxane ua faateleina.

Faailoga o le microangiopathy

O faʻamatalaga faʻapitoa o le faʻamaʻi e faʻalagolago i mea patino o okeni ma masini, o le faʻaleagaina na tupu i lalo o le aʻafiaga o nisi mea moni mai fafo. O tagata e masani ona faitio i le tiga ma le mu i vae, faʻaitiitia le faʻaaliga, gasegase mai le manava ma le isu, o le atinaʻeina o le vavalalata faʻapitoa, paʻu o le paʻu o vae, le gaogao.

O lea la, o faailo nei o microangiopathy e iloga:

  • o le faamaoni o vaʻa laiti ua solia,
  • fatuina o fatugao
  • mūmū toto mūmū ua faaleagaina,
  • o le gaioiga o le tui pipisi e faʻalavelaveina,
  • o loʻo i ai le maualuga o le gasegase o le tino.

Faailoga o le maʻi

O le microangiopathy o le faiʻai o loʻo i ai faʻamaoniga nei: o le maʻi e amata ona faitio i se mafaufauga faaletonu, le mautonu le mafaufau, e le talafeagai le vaivai ma le ulu tiga. Latou te aliali mai ona o le mea moni e faapea, i capillaries o le faiʻai ei ai le solia o le toto. O le afaina o puipui o tamai vaa ua faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le lipid, faʻasalaga saoloto, ua aʻafia ai le aʻafia o le tino.

Aʻo tupu le faʻamaʻi, o le maʻi ua le toe popole ma galo. O loʻo ia te ia se mea mataʻutia, o se faʻafitauli o le liua, o le aofaʻi o tamaiti aoga e ese, ma o ana galuega vaaia e faʻaleagaina. E le gata i lea, o le gauai soo ma le manava o le manava, le toʻa i vae i le malologa, malogo ma le paʻu o le paʻu o vae, toto o le toto i le urine.

Faʻamatalaga o se manatu

Microangiopathy o le faiʻai - o se faʻamaʻi e afaina ai puipui o capillaries, e taʻitaʻia ai le solia o la latou pitonuu, ma mafua ai le le maua o le toto i le tino o le ulu. O le faʻamaʻi e mafua ai le suia o neu o le faiʻai maloloina e ala i faʻalaiga faʻapipiʻi (vaega o gliosis), o le tino o le tino e foliga mai i le nofoaga o le liona. O suiga faʻapitoa i tamai vaʻaia na mafua ai ni aʻafiaga leaga ma ono oʻo atu i le maliu o le maʻi.

O le faiʻai microangiopathy development syndrome o se faʻamaʻi masani lea e tupu ona o mea leaga e aafia ai le soifua maloloina o tagata, faatasi ai ma i latou:

  • genis predisposition (faafitauli i le vaivai ma le leo),
  • leaga leaga (sikaleti, ava malosi),
  • le lelei o le toto coagulation
  • ulu ulu
  • cardiovascular pathology,
  • vailaau faʻamaʻi ma viral o le tino (rubella poʻo le misela, faʻafeiloaʻi i le tamaitiiti),
  • afaina o le endocrine (maʻi o le maʻisuka),
  • neoplasms oncology,
  • galuega matautia
  • tausaga matua.

O le microangiopathy e masani lava o se faʻalavelave i isi maʻi o le tino o le tagata, faʻaosofia e nei mea.

E tusa ai ma le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi, o le faaupuga "microangiopathy" e iai mafuaaga faaletulafono pe afai ei ai se faʻamatalaga o le ituaiga o leona ma lona foliga, mo se faataitaiga: microangiopathy lautele o le faiʻai.

O a ituaiga o microangiopathy?

Pe a togafitia se faʻamaʻi, e iloa e fomaʻi le tele o fomu o loʻo faʻaalia e nisi o faʻaaliga ma faailoga.

  • Cerebral microangiopathy o le faiʻai.

O ia togafitiga e masani lava ona maua i tagata matutua. O le mafuaʻaga o tausaga ma pathotini e pei o le atherosclerosis, faʻamaʻi Alzheimer, e taʻitaʻia ai le faʻaputuina o se mea e taʻua o le "glycoprotein" i puipui o capillaries. I lalo o le faatosinaga o nei tamai vaa ua faʻaleagaina lemu. O le tulaga faʻaleagaina e faigata ona iloa ma togafitia. I le gasologa o taimi, o le maʻi e amata ona tupu i totonu o le encephalopathy, i se taimi mulimuli ane i se faamaʻi masani o maʻi.

  • Maʻisuka o le maʻisuka o microangiopathy.

O maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona aʻafia i se tulaga faʻaleaga. O faʻalavelave faʻavae i le mafaufau o le tagata maʻi o se tasi o faʻafitauli o le maʻi.

  • Faatulagaga Hypertonic.

O le maʻi e tupu i tagata mamaʻi ua maua i le maualuga. O le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e mafua ai le afaina o le toto e ala i le taofiofi.

  • Faiga faʻavae.

O le maʻi faʻaleagaina e maua ile pepe fou ma tamaiti laiti. O suʻesuʻega e faatatau i le atinaʻeina faapitoa o le vascular system, le lelei o le tuʻuina atu o le toto i le faiʻai o le faiʻai i lalo, e le o se faʻamaʻi. O se tamaititi e iai fomaʻi masani e manaomia le mataʻituina pea e le neurologist.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faʻaaogaina

Ina ia togafitia se tulaga faʻaleagaina, e aoina e le fomaʻi se tala faʻasolopito atoatoa o le maʻi, faʻalogo lelei i faitioga nei:

  • ogaoga ogaoga e le alu ese pe a uma ona ave ni meaʻai,
  • faʻalavelave faʻaleagaina o galuega tauave,
  • maʻi o le astheno-neurotic (uiga faʻaalia: leaga o le faʻalagona, faʻaleagaina, atuatuvale, vaivai faifaipea, moe leʻo),
  • faʻaititia galuega
  • o le solia o le paʻu o le paʻu i nisi vaega,
  • o foliga vaaia o le faamanualia o le tino,
  • isu.

O ia faafitauli o uiga ia o le tele o faamai, o le mea lea, e faaopoopo atu i ai, o le tagata gasegase ua tofiaina suʻega:

  • suʻeina o le toto,
  • suʻega toto
  • suʻeina o le toto,
  • Encephagram.

Ina ia iloa le faʻamaʻi, o loʻo faʻaaogaina taualumaga e mafai ona iloa ai le localization o maʻi, ma suʻesuʻe le tulaga o le tino maʻi.

MRI taualumaga ua manatu e sili ona saogalemu ma aupito sili ona malamalama i le taimi nei.

O le faʻatinoga e mafai ai e oe ona maua ni vaʻaiga o toto toto, e suʻe ai la latou lapopoa ma le localization.

O se asiasiga i se fomai e suʻesuʻeina le tulaga o vaa i totonu ole faaputugatupe e tatau ona faamalosia.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

Mo le togafitiga o se maʻi faʻaleagaina, o loʻo faʻaaogaina se auala faʻapitoa, o vailaʻau nei o loʻo faʻamatalaina i le tagata maʻi:

  • fualaau faasaina ia e faʻamautuina ai le toto,
  • sooupu e faʻaleleia ai le i ai o le okesene i tisipesa o le faiʻai (antihypoxants),
  • lipid lipid lowering drugs
  • vailaʻau e faʻafoʻi ai le toto i totonu o le tino,
  • fualaau oona e faaleleia atili ai le meaʻai taumafa.

O le fomaʻi e atiina ae se meaai faʻapitoa i le fiber mo le maʻi. O le tagata gasegase e fautuaina togafitiga faʻasolosolo (o se seti o togafitiga faʻamalosi).

O se fesoasoani lelei i togafitiga o le maʻi o le:

  • faleʻeleʻele asiasi
  • faʻamaʻi tino
  • Acupuncture
  • physiotherapy.

O le taotoga e faia i tulaga ogaoga. O faʻamatalaga mo taotoga o: le le mafai ona toe faʻafoʻi le fatufatuga lautele ma fualaau, toto le toto.

O se isi metotia o le togafitia o togafitiga o se ituaiga maʻi suka o le hirudotherapy (togafitiga ma lago). O se auala e le masani ai togafitiga ua masani ai talu mai aso anamua. I le taimi nei, ua faʻaaogaina ma le manuia e togafitia se lisi o faʻamaʻi.

O le vailaau a le Leech e i ai lona aafiaga i luga o le vascular system:

  • gasegase (toto thinning),
  • toe faʻafouina (toe faʻaleleia puipui o toto toto),
  • analgesic (faʻasaʻo le tiga)
  • faʻapitoa (faʻaitiitia le maualuga o le toto).

O le togafitiga o le faatulagaina o lelei e umi lona aafiaga, e toetoe lava a leai se faʻailoga, aoga ma saogalemu.

O mea gaioiolosi o loʻo i totonu o le fulufulu o se fomaʻi maʻi e tele sona aafiaga i le tino o le tagata maʻi, faʻasaʻo le toto ma faʻagasolo gasegase, faʻaitiitia le kulūkose, ma faʻaleleia le faʻaogaina o le kulukose. O tagata maʻi faʻamaʻi pipisi e fautuaina e faia 2 vasega o le hirudotherapy i le tausaga.

O taunuʻuga talafeagai ma faʻataʻitaʻiga

O faʻasologa o capillaries o se faʻamaʻi tuga lea e manaʻomia ai togafitiga faigata. I lona toesea, o le maʻi o le maʻi atonu e sili atu ona leaga. O aʻafiaga e ono tulaʻi mai o togafitiga le talafeagai pe leai foi o:

  • le atoatoa o le maʻi
  • maliu o le maʻi.

O le vave alu i se fomaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o:

  • taʻavale
  • fatu fatu
  • suʻesuʻega
  • leai se vaaiga
  • toe le manuia.

O le amataga o le siama o le tulaga maʻi, o le nofoaga o le liona ma le maualuga o suiga eseese i puipui puipui lautele e mafai ai ona faaitiitia taunuuga o le maʻi.

E le mafai ona faʻaumatia atoa ia faʻaʻailoga o le faʻamaʻi, ae o togafitiga talafeagai e mafai ona faʻagesegese le ala ma aloese mai faʻalavelave.

Fuafuaga puipui

O tagata maʻi e maua i togafitiga e tatau ona faia togafitiga puipuia e fesoasoani e aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli:

  • asiasi soo i le fomaʻi, faia uma togafitiga faafomaʻi,
  • mulimuli i se meaai
  • lafoai masani leaga (sikaleti, ava malosi),
  • mataʻituina le toto ma le toto kulukose,
  • alu i totonu mo taʻaloga, faʻaalu le tele o taimi i le ea fou.

Tuua Lau Faamatalaga