Glucobai analogues ma le tau o meaʻai mo le maʻisuka

Glucobai (o le synonym mo le fualaau faasaina - Acarbose) e naʻo le vailaʻau o le antidiabetic oral lea o loʻo faʻaalia mo ituaiga maʻisuka ituaiga 1 ma le 2. Aisea na le maua ai le faʻaaoga lautele, e pei o, Metformin, ma aiseā e sili ai le matagofie o vailaʻau mo tagata tino maloloina, e aofia ai tagata taaalo?

E pei lava o Metformin, o Glucobai o le a sao e valaau e le o se sui o le hypoglycemic, ae o le antihyperglycemic, talu ai e poloka le vave oso maualuga o le suka i le tali atu i gaʻo vailaau, ae le pulea ai le glycemia. I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e masani ona faʻaaogaina, ma le sili atu le lelei, e galue faʻatasi ma isi vailaʻau oona.

Glucobay faʻaaliga faʻafefe

O le Acarbose o se inhibitors o amylases - o se vaega o enzymes e nafa ma le malepelepe o fualaau ole gaʻo vailaʻau faʻamalosi, aua e mafai e le tino ona naʻo le mosaccharides (glucose, fructose, sucrose). O lenei faiga e amata i le gutu (o lona lava amylase), ae o le mea autu e tupu i totonu o le manava.

Glucobai, o le ulu atu i totonu o le pulupulu, poloka le malepelepe o vailaʻau faʻasaina i totonu o ni meaola faigofie, o le mea lea o mea inu gaʻo e ulu i totonu o le tino ma meaʻai e le mafai ona gauai atoa.

O le vailaʻau e galue i le lotoifale, na o le moli toto. E le ulufale i le toto ma e le afaina ai le gaioiga o totoga ma tino (e aofia ai le gaosiga o le inisalini, gaosiose gaosia i le ate).

O fualaau faasaina o se oligosaccharide - o se mea e gaosia ai le microorganism Actinoplanes utahensis. O ana galuega e aofia ai le taofia o le α-glucosidase, o le enzyme pancreatic lea e faʻavaivaia ai gaʻo vailaʻau faʻamalosi i totonu o ni meaola faigofie. I le taofiofia o le faʻaaogaina o gaʻo vailaʻau faʻamalosi, o le Acarbose e fesoasoani e faʻaitiitia le glucose ma faʻasaʻo le glycemia.

Talu ai ona o le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻafefe, e na o le maeʻa ona 'ai e aoga.

Ma talu ai e le faaosofia ai le β-siosio e nafa ma le gaosiga ma le elekene o le inisalini, o Glucobai e le faʻaosoosoina ai ni faʻaaliga glycemic.

O ai e faʻaalia mo le fualaau faasaina


O le faʻaitiitia o le suka o lenei vailaʻau e le o taʻua e pei o le hypoglycemic analogues, o le mea lea, e le aoga le faʻaaogaina e pei o le monotherapy. O le tele o taimi e faʻamatalaina o se tagata faʻasaga, e le gata mo ituaiga uma e lua o le maʻisuka, ae faʻapea foi mo tulaga o le maʻisuka: faʻaleagaina le anapogi glycemia, suiga i le kulukose o le faapalepale.

Auala e faʻaaogaina ai vailaʻau

I totonu o le vailaʻau o Acarbose, e mafai ona e maua ni ituaiga se lua: i se fua o le 50 ma le 100 mg. O le fua amata o Glucobay, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaoga, e 50 mg / aso. Vaiaso, ma le leai o se aoga, e mafai ona e faʻasalaina le masani i mea faʻapipiʻi o le 50 mg, tufatufa atu uma maʻa ile tele o atopa. Afai e talia lelei le vailaʻau e le maʻisuka (ma ua lava mea e le mafaufauina mo le fualaau faasaina), ona mafai lea ona fetuunai le metotia i le 3 r / Aso. 100 mg taʻitasi. O le maualuga o tulafono mo Glucobay o le 300 mg / aso.


Latou te inu i vailaau saʻo ao leʻi faia se taumafataga poʻo le faagasologa lava ia, inu i se laulau atoa i le vai. O nisi taimi e fautuaina e fomaʻi ni laumei masi ma le kinetisi muamua o meaai.

O le galuega autu o le tuʻuina atu lea o fualaau faasaina i totonu o le lumen o le tootoo laʻititi, ma i le taimi o le faʻaaogaina o gaʻo, ua saunia o ia e galulue ma i latou.

Afai o le lisi o loʻo i totonu o se mataupu faapitoa e leai se gaʻo (fuamoa, kusi, iʻa, aano o manu e aunoa ma le falaoa ma ipu pito i lalo ma le masini), e mafai ona e faʻafefe le ave o le pulu. E le aoga le meaola i le tulaga o le faʻaaogaina o monosaccharides faigofie - kulukose mama, fructose.

E taua le aua neʻi faʻagaloina le togafitiga faʻamaʻi, e pei lava o isi vailaʻau faʻasaina, e le suia ai se taumafataga maualalo-gaosiga, faʻamalositino talafeagai, pulea o le lagona lagona, tausisia o le moe ma le malologa. E tatau ona fesoasoani le vailaʻau i aso uma seʻia oʻo ina avea se olaga fou ma amioga.

O le aʻafiaga antihyperglycemic o Glucobay e vaivai, o lea e masani ona faʻamatalaina o se meafaigaluega faʻapitoa i togafitiga faʻapitoa. E pei ona uma ona taʻua, o le fualaau faasaina e le mafua ai le hypoglycemia, ae i togafitiga ma isi fualaau oona, o ia taunuuga e mafai. Latou te taofi le osofaʻiga e le o le suka, e pei ona masani ai i ia tulaga, - e tatau ona tuʻuina atu i le tagata manua ia gaʻo vailaʻau faigofie, lea e tali mai ai le acarbose.

Faʻaiʻuga o aʻafiaga


Talu ai o le acarbose e faʻalavelaveina ai le faʻaleleia o meaʻai gaʻo, o le a faʻaputuina nei i le koluma ma amata ona faʻamalosi. O foliga o le fermentation e foliga mai o le faateleina o le gaosiga o le kesi, o le taʻavale, o le mimiti, afaina, tiga i lenei vaega, manava. O se taunuuga, o le maʻisuka e fefe lava e alu ese mai le fale, ona o le le mautonu o le maʻi o le nofoa o le tino e le maua ai le amio.

E faʻamalosia le faʻaleagaina pe a uma ona faʻapalaina meaʻai e mauoa i gaʻo gaʻo vave, aemaise sugars, i le vaega o meaʻai ma faʻaitiitia pe a fai e le faigofie ona faʻafefiloi gaʻo. Glucobai e avea o se ituaiga o faailo o le tele o gaʻo popo, ma faʻapipiʻi ona lava tapulaa i luga o lenei ituaiga o meaʻai. O tali a tino taʻitasi o le tagata lava ia, atonu e le o se suiga atoatoa i totonu o le manava pe'ā e pulea au meaʻai ma mamafa.

O nisi tagata atamamai e faatusatusa le faiga o le gaioiga a Glucobay ma le togafitia o le faalagolago i le ava malosi: afai o le tagata maʻi e taumafai e toe foi i lana masani leaga, o lenei mea e tau atu i faailoga o le leaga oona o le tino.

I le faaopoopo atu i le α-glucosidase, o le vailaʻau e taofia ai le gafatia o le lactase, o le enzyme lea e talepe ai le lactose (susu suka) i le 10%. Afai o le maʻisuka na muaʻi matauina se faʻaititia o le gaioiga o sea ituaiga o enzyme, o le le faapalepale i meaʻai susu (aemaise lava le kulimi ma le susu) o le a faʻaleleia ai lenei aafiaga. O oloa gaosi susu e sili atu ona faigofie ona eli.


O le taua tele o le le mautonu o le faʻafitauli o le fulafula o le paʻu ma le fulafula.

E pei o le tele o vailaʻau faʻamalosi, e mafai ona avea ma se paʻu paʻu, faʻapala, mumu, i nisi tulaga - e pei o le edema a Quincke.

Contraindications ma analogues mo acarbose

Aua le faatonuina Glucobai:

  • Tagata maʻi faʻamaʻi
  • I le ulcerative colitis,
  • I le tulaga o le afaina o le intestinal (i se foliga laititi po o le masani),
  • Maʻisuka faʻatasi ai ma se meaʻai (inginaina, femoral, umbilical, epigastric),
  • Tina ma lapatating tina
  • I le maʻi syndrome,
  • gasegase e maua ai faʻamaʻi pipisi masani.

E i ai ni nai analogues mo Glucobay: e tusa ai ma le vaega galue (acarbose), e mafai ona suia e Alumina, ma le faʻamalositino - e ala i le Voxide.

Glucobay mo le gau o le mamafa

O le toʻatele o tagata o le lalolagi atonu e le fiafia i lo latou mamafa ma foliga. E mafai ona taofia le faʻafefe o gaʻo i totonu o tagata e le o maʻisuka pe a fai ua ou agasala ma se meaʻai? E fautuaina tagata e suʻe se keke pe inu se pulu o Glucobay. " O poloka poloka amylases pancreatic, o se vaega o enzymes lea e faʻaumatia ai polysaccharides i totonu o analog tutusa. O mea uma lava e le o gauaiina e le iniseti, e toso i luga ia te ia le vai, faʻaosofia ai le manava manava.

Ma o le taimi nei o ni fautuaga faapitoa: afai e le mafai ona e faʻamaua oe lava suti ma meaʻai, 'aina se tasi poʻo le lua Fualaʻau Acarbose (50-100 mg) aʻo leʻi oʻo i le isi fualaau o gaʻo. Afai e te lagona o oe o se meaʻai, e mafai ona e foloina se isi papalama 50 mg. Faʻailoa i se "taumafataga" meaʻai, ae leʻo le pulea e pei o le leiloloa o le mamafa, faʻataʻitaʻiga, ma le lisi.

E taua la le "faʻaaoga i le kemisi" pe afai e mafai ona e toe faʻafoʻosaʻoina meaʻai pe a maeʻa se tausamiga tele? O le a faʻaleleia se vavalo i totonu o le masina, ma o le a toe faʻafouina i soo se avanoa, e tusa lava pe leai se vai ma lua tamatamailima. E faigata ma e taugata le togafitia o ia maʻi, o le mea lea e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o le iniseti i le faagasologa o le leiloa o le mamafa. E maua le Carbose, e itiiti lava lona aʻafiaga, ma e fesoasoani i le pulea o gaʻo.

Glucobay - iloiloga o le maʻisuka

Anton Lazarenko, Sochi "O ai e popole, ou te lipoti atu i totonu o le lua-masina le faʻaaogaina o uta. Amata ile maualalo ole 50 mg / i le taimi, faasolosolo malie ile 100 mg / i le taimi, e pei ona faʻatonu ile faatonuga. Ma le isi, i le taimi o le aoauli, o loʻo i ai pea laʻu tablet Novonorm (4 mg). O sea seti na mafai ai ona ou pulea le aoauli o le aoauli: 2-3 itula pe a maeʻa (e ala ile tulaga o le maʻisuka) le aoauli i luga o se glucometer - e le silia ma le 7 ma le afa mmol / l. I le taimi muamua, e le itiiti ifo ma le 10 i le taimi lena. "

Vitaliy Alekseevich, Bryansk eria "O loʻu maʻi suka ua tuai. O lena suka i le taeao e masani lava, ou te inu mai le afiafi Glyukofazh Long (1500 ml), ma i le taeao - i Trazhent (4 mg). Aʻo le i ai taumafa, ou te inu foi i le tablet Novonorm i taimi uma, ae e le oona lelei le suka. Na ia faaopoopo atu le isi 100 mg o Glucobai mo le 'aiga o le aoauli, talu ai o mea sese i le taumafataga i le taimi lea e maualuga (beets, kāloti, pateta). O le hemoglobin glycated o le 5.6 mmol / L. E tusa lava pe o le a le mea latou te tusia i le faʻamatalaga, o le fualaau faasaina ua i ai lona nofoaga i le lisi o fualaau faasaina, ma e te le tau lafoina i le pito i luga. "

Irina, Moscow "O le tau mo Glyukobay o le 670-800 rubles, o le maʻisuka e le mafai ona fofo ia te aʻu, ae mafai ona faaleagaina ai. Ou te faʻaaogaina e avea o se meafaigaluega e tasi le taimi pe afai e tatau ona toe totogi mo mea inu gaʻo i se tulaga e le masani ai (luga o le auala, i se pati, i se pati faʻatasi). Ae i se tulaga aoao, ou te maua faatasi ma Teva Metformin ma taumafai e tausia se meaai. Glucobai ma Metformin, ioe, e le mafai ona faatusatusa, ae ou te manatu o lona gafatia e avea o se tagata e tasi le taimi e poloka ai mea e sili atu lona malosi nai lo Metformin Teva. "

E taua pe leai se aoga e ave ai Glucobai? Sei o tatou amata i le tulaga e leai se faʻafitauli:

  • O le vailaʻau e le o aʻafia i le toto ma e leai se faʻaogaina lelei o le tino,
  • E le faʻamalosia ai le faʻasalalau ma le faʻamalositino o lona lava inisalini, o lea e leai se mea e maua ai le vai i le itu,
  • Ua faʻamaonia le faʻamaonia o le faʻaaoga umi o le acarbose e faʻaitiitia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol ma le fua o le alualu i luma o le atherosclerosis i se maʻisuka,
  • O le faʻafefe o le carbonbohydrate absorption e fesoasoani e pulea le mamafa.

E i ai ni mea le lelei: le lelei le aoga ma le le talafeagai o le monotherapy, faʻapea foi aʻafiaga o aʻafiaga faʻapitoa i le fomaʻi o le mafaufau, lea e fesoasoani ai e pulea le mamafa ma mea taumafa.

Glucobay: faatonuga mo le faʻaaogaina, tau, iloiloga, mea tutusa

O le maʻisuka o le masani lea o togafitiga o endocrinological. O le maʻi e lua ituaiga - o le insulin-e faalagolago ma e le o le inisalini. O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau.

I togafitiga o le faʻamaʻi, o fualaau oona e faʻaaogaina e fesoasoani i le faʻafaigofieina o kulūkose. Glucobai 100 mg o loʻo taʻua o se tasi o fualaau sili ona lauiloa o lenei ituaiga. O le vailaʻau e faʻaaoga uma i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le fomaʻi e faatonuina ai mo le maʻi.

O se vailaau e gaosia i foliga o papa. Glucobai 50 mg ma le 100 mg ua faʻatau. E eseese i latou i le aofaʻi o le gaioiga galue i le tasi papa. O le tau o le fualaau faasaina o le 660-800 rubles. A e faʻatau se vailaʻau, e tatau ona e tuʻuina atu le talavai talafeagai mai lau fomaʻi.

Glucobai o se sui o le hypoglycemic mo le faʻaaogā faʻafofoga. O le vaega malosi o le fualaau faasaina o le vailaau. O lenei mea e faʻamautu ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E faapefea ona galue le vailaʻau? Acarbose o se vailaʻau e faʻaleagaina ai le gala alpha glucosidase. O le vaega malosi o le vailaau faasaina e faaitiitia ai foi le liua o le enzymatic o le feeseeseaiga, oligosaccharides ma polysaccharides i monosaccharides. Ona o lenei mea, ua faʻaitiitia le fua o le faʻaaogaina o le kulukose mai le inumaga.

E maitauina ma le faʻaaogaina o papamaʻa, o le hypoglycemia ogaoga e le alualu i luma. O le faʻaaogaina masani o le vailaʻau e faʻaititia ai le lamatiaga o le atinaʻe:

  1. Faʻaleagaina o le myocardial.
  2. Se osofaiga o le hypoglycemia ma le hyperglycemia.
  3. Le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi o le polokalame cardiovascular.

O le maualuga o le maualuga o le mea galue i le toto e matauina pe a maea le 1-2 itula. E le o gaoioi gasegase o fualaau faasaina ona o le manava, gaʻo ma le ate.

Pe a tofia Glucobai, o faatonuga mo le faʻaaogaina e tatau ona suʻesuʻeina, aua o loʻo aofia uma ai faʻamatalaga ma faʻamaoniga, faʻamaʻi ma aʻafiaga itu. O le a le tulaga e fautuaina e ave lenei vailaʻau?

Fai mai faatonuga e tatau ona faʻaaogaina vailaʻau i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka ituaiga 1. E iai foʻi se faʻamatalaga mo le faʻaaoga o le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona e faʻaaoga togafitiga mo le oona ma le maʻisuka.

Ae o le leiloa o le mamafa ma le fesoasoani a Glucobay e mafai ona mafai pe afai e te mulimuli i se taumafataga faapitoa. E taua le iloa o le leiloa o le tagata mamafa e tatau ona faʻaumatia pe a ma le 1000 kilokalo i le aso. A leai, o le hypoglycemia ogaoga e mafai ona atiaʻe, e oo i se osofaiga o le hypoglycemic.

E faʻapefea ona ave le vailaʻau? Inu pupuʻu ao leʻi 'aʻai. Ole fua muamua ole 150 mg. Vaevae le dose i aso uma i 3 inumaga. Afai e talafeagai, o le metotia e siitia i le 600 mg. Ae i lenei tulaga, e tatau ona vaevaeina le fua faatatau o aso taitasi i le 3-4 doses.

Afai o togafitiga togafitiga e maua ai e le tagata maʻi le paʻu ma le manava, ona tatau lea ona faʻaitiitia le fua, pe tatau foi ona faʻavevesi le togafitiga. O le umi o togafitiga ma Glucobaem e filifilia taitoatasi.

Faʻamatalaga i le ave o fualaau:

  • Faʻasalaga i vaega o le vailaʻau.
  • Tausaga a tamaiti. E le o faʻamaonia le fualaau mo tagata gasegase i lalo ifo o le 18 tausaga.
  • O le i ai o se maʻi tigaina o le manava poʻo le gaʻo. O faʻamatalaga a fomaʻi e taʻu mai ai o le vailaʻau e matautia le faʻatonuina i tagata o loʻo mafatia i le faʻalavelave i le vavalalata.
  • Tetoacidosis o le maʻisuka.
  • Gaioiga i le ate. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o vailaʻau peʻafai e mafatia se tagata mai le gase o le ate, o le cirrhosis poo le hepatitis.
  • Lapatitis Ulcerative o le inumaga po o isi totoga o le gastrointestinal tract.
  • Vaitaimi o maitaga.
  • Le vaitaimi o le lactation. Ae o faatonuga e fai mai o vailaau e mafai ona faʻamaonia i le lapatina o tamaitai e tusa ma le faʻamalolo lē tumau o le susu.
  • Renal failure (faʻatasi ai ma fatu fatu creatinine i luga aʻe o le 2 ml i le 1 dl).
  • Remgeld's syndrome.
  • O le i ai o le tele o hernias i le paʻu o le tino.
  • Malabsorption syndrome poʻo le malōlō.

Ma le faʻaeteete, o le fualaau faasaina ua faatonuina i tagata pe a uma le taotoga. E le gata i lea, o le fetuunaiga o togafitiga e mafai ona talafeagai pe afai o loʻo mafatia se tagata mai faʻamaʻi pipisi poʻo le fiva. E taua le iloa o le togafitiga togafitiga, o meaai e maualuga i le suauu e le mafai ona faʻaumatia. A leai, e mafai ona atiaʻe faʻamaʻi pipisi.

E faapefea ona fegalegaleai Glucobai ma isi vailaau? Na maua ai o le fualaau faasaina e itiiti le aoga pe afai e ave i ai faʻataʻitaʻiga o le intestinal absorbents, faʻataʻitaʻiga, poʻo le enzyme. E tatau foi ona manatua i le faʻaaogaina o Glucobay i le sulfonylurea o meaola poʻo inisalini, e faʻaleleia ai le aafiaga o le hypoglycemic.

E matua fautuaina lava e le faʻaaogaina lenei meafaigaluega faatasi ai ma togafitiga o thiazide, fomaʻi faʻafofoga tautala, corticosteroids, acidic nicotinic. Faatasi ai ma a latou fegalegaleaiga, o le faʻateleina o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe. E le gata i lea, o lenei maʻi e mafai ona atinaʻe pe afai e te aveina ni phenothiazine, estrogens, isoniazids, calcium channel blockers, adrenomimetics i le taimi tutusa e pei o Glucobai.

Pe a faʻaaoga fualaau o Glucobai, o loʻo i ai se avanoa e foliga mai ai na aʻafiaga i itu:

  1. Mai le mea o loʻo i ai meaʻai: tiga faʻapitoa, taʻavale, manava manava, afaina. I le tulaga o le televave, o loʻo i ai se avanoa e maua ai le maualuga o le asymptomatic i le maualuga o le gaioiga o le enzymes. O mataupu foi e lauiloa pe a faʻalavelaveina le tui o le intestinal, jaundice ma le hepatitis i le taimi o togafitiga.
  2. Tali atu i le Allergic.
  3. Fuʻa.

I le tulaga o le maualuga, e mafai ona atiina ae anaphylactic reactions. I lenei tulaga, e faia togafitiga faʻapitoa.

Afai e faʻasutonuina Glucobay mo soʻo se mafuaʻaga, ona tuʻuina atu lea o le vaega o le maʻi ile vaega tutusa. E le masalomia, o le auala aupito sili i lenei meafaigaluega o le Glucofage. O lenei vailaʻau e faʻaaogaina foi i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. O le tau o le fualaau faasaina ile falemaʻi ile 500-700 rubles.

E toatele tagata e fiafia i le a le eseesega i le va o Glucofage ma Glucobay. O le eseesega tele i le va o nei fualaau oona o le tuufaatasiga ma le mataupu faavae o le gaioiga. Ae o fualaau uma e lua e tutusa lelei.

E faʻapefea ona galue le glucophage? O le vaega malosi o le fualaau faasaina ua taua o le metformin. O lenei vailaau o loʻo i ai se faʻaoga o le hypoglycem. E maitauina e faapea, i tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto, o le metformin e leai sona aʻafiaga.

O le faiga o le gaioiga o le Glucofage e faʻavae i luga o le gafatia o lona vaega galue e faʻalauteleina ai le lagona o sela i le inisalini ma faʻaitiitia le fua o le absorption o le kulukose i totonu o le vaega o le digestive. O le mea lea, o le vailaʻau e fesoasoani i:

  • Faʻaitiitia le kulūkose i le ate.
  • Faʻaaogaina o le kulukose i le tino maso.
  • Faʻaleleia le gataifale lipid.
  • Lower cholesterol, triglycerides ma lipoproteins, e maualalo le mamafa.

E mafai ona iloga le glucopeli i lona aoga mai isi fualaau oona. E mafua mai i le mea moni e faapea o le vailaau faʻasaina ei ai faʻamatalaga o le bioavailability. E tusa ma le 50-60%. O le maualuga o le faʻaogaina o vailaau oona o le vailaʻau i le toto e matauina pe a mavae le 2.5 itula.

E faʻapefea ona ave le vailaʻau? E tatau ona e inu pona i le taimi poʻo le taimi o taumafataga. Ole fua ole aso e masani ile 2-3 kalama (2000-3000 milligrams). Afai e tatau ai, a maeʻa le 10-15 aso, ona faʻaititia pe faʻaitiitia le fualaau. Ole fua ole tausiga ole 1-2 kalama. E taua le maitauina e mafai ona fesuisuiaʻi aso eseese. I le tele o auala, e fuafuaina i le fua o le insulin.

E faasaina le fualaau faasaina i:

  1. Allergies i vaega o le glucophage.
  2. Faʻasalaga o Renal.
  3. Vaʻaia o le ate.
  4. Faʻamalalaina.
  5. Faʻafitauli o le respiratory.
  6. Faamai pipisi.
  7. Lactic acidosis.
  8. Maʻi faʻamaʻi.
  9. Faʻalavelave faʻaleagaina o le myocardial (talafaasolopito).
  10. Meaʻai Hypocaloric (lalo ifo o le 1000 kilokalo i le aso).
  11. Tina ma le lactation.

Pe a faʻaaogaina vailaʻau, faʻalavelave i le gaioiga o le vaega o meaʻai, o le CCC ma le toto e mafai ona atiaʻe. O loo i ai pea le avanoa e maua ai ni faaletonu faʻafitauli. E masani lava, o aʻafiaga itu e aliali mai ma se faʻalavelave.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i le itu lelei ma le leaga o le fualaau oona Glucobay.

Glucobay - Fualaau faasaina. Acarbose o se pseudotetrasaccharide o le microbial tupuga. O le gaioiga o le gaioiga o le acarbose e faʻavae i luga o le faʻasaina o le alpha-glucosidase enzyme alpha, o le mea lea e vavae ai di-, oligo- ma polysaccharides. O se taunuuga o le taofiofia o le gaoioiga o le enzyme, o le faʻalauteleina o le taimi o le absorption o gaʻo, ma, mulimuli ane, o le kulukose, lea e fausia pe a faʻauʻu i lalo mea taʻavale. O le mea lea, o le acarbose e faʻagesegese ai le tafe o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a uma se taumafataga. E ala i le faatonutonuina o le tagofiaina o le kulukose mai le inumaga, o le fualaau faasaina e faaitiitia ai lona fesuiaiga i aso taitasi i le plasma toto ma mafua ai ona faaitiitia i lona tulaga maualuga.

I le tulaga o le faateleina o le maualuga o le hemoglobin glycated, o le acarbose e faaitiitia lona maualuga.

I se suʻesuʻega e lua-tauaso, suʻesuʻeina ile placebo, suesuega faalua-taua (togafitiga o le 3-5 3-5 tausaga, 3.3 tausaga), e aofia ai le 1,429 tagata mamaʻi ma le faʻavaivaia o le kulūkose, o le aʻafiaga o le maʻisuka ituaiga 2 i le kuluma o Glucobay ua faʻaititia e le 25 %

O nei gasegase na faʻaalia ai foi le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le tele o faʻafitauli o cardiovascular i le 49%, ma le faʻaleagaina o le myocardial (MI) - e 91%. O nei taunuʻuga na faʻamaonia e se faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega e 7 o le placebo e uiga i le acarbose i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 (2180 tagata gasegase atoa, o le 1248 na maua le acarbose ma le 932 na maua placebo). I tagata gasegase e maua mai le acarbose, ma o ai na maua ai le maʻisuka ituaiga 2 mo le taimi muamua, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le MI na faʻaititia e 68%.

Lalo o loʻo tuʻuina mai Glucobay analogues, o vailaau e tutusa ma faʻamaoniga mo le faʻaaogaina ma a latou gaioiga faʻataʻitaʻiga, faʻapea foʻi tau ma le maua o analogues i falemaʻi. Mo le faʻatusatusa i analogues, suʻesuʻe ma le totoa mea aoga o le vailaau faʻasaina, o se tulafono, o le tau o fualaau sili atu taugata o loʻo i ai lona paketi faasalalauga ma faʻaopoopoga e faʻatele ai le aʻafiaga o le mea autu. Glucobay faatonuga mo le faʻaaogaina
Matou te aioi atu ma le agalelei ia te oe e aua le faia se faaiuga i le suia o Glucobay ia oe lava, sei vagana ua faatonuina ma faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi.

Florateka Diabenol fautuaina mo le maʻisuka e faʻalagolago ile maʻisuka:
- faʻaosofia le galuega a tamaʻitaʻi a Langerans peta o le pancreas
- e le faʻalagolago le toe faʻaleleia o le inisalini, ae faʻasaʻoina faiga faʻava-o-tino, e puipuia ai faʻafitauli o le endocrin system mai le thyroid gland, ovaries, metabolic process, cardiovascular and digestive systems
- e puipuia le maliu o le totoga o le totoga o se mea e mafua mai i le faateleina o le pala o gaʻo ma pulu, o le inu o le tino
- faʻamamaina le toto ma le toto
- puipuia ai faʻafitauli: faʻataʻavalevale, faʻalavelave o le fatugalemu o le tino, solia o le tulaga o le cartilage, le mautonu le vaai mamao, puipuiga, puipuiga o le tino, le mafaufau mafaufau

Fualaau Florateka Diabenol fautuaina mo le maʻisuka ituaiga 2:
- faʻalauteleina le lagona o le tino ile inisalini
- faʻamautuina le metabolism o le carbohydrate
- faʻaititia le kulūkose i le ate
- puipuia ai le faʻalavelave faʻaleagaina o le endocrine system, system reproduction, fatugaʻo, cardiovascular system, disorders disorders
- faʻamamaina le toto ma le toto
O le vailaʻau faʻamalositino lelei le toto toto ma faʻamautu i luga o mea faʻapitoa
Fautuaga mo le maualuga o le toto toto, o le solia o le exocrine o le pancreas, o le maʻisuka e mafua mai i vailaʻau, faʻamaʻi, ma le hyperglycemia i le maitaga.

Chitosanovit E fautuaina mo le faʻaaogaina i ituaiga uma o le maʻisuka e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa, faʻapea foi ma tagata e tele le taumafaina o sugary, falaoamata poʻo meaai maualuga (carb diets) (tagata e malosi tele le tino) e avea o se faʻalapotopotoga lautele e lagolagoina ai le gaosiga o le tino.

O le le atoatoa o le inisalini i le tino e mafua ai le afaina o le endocrin system ma le atinaʻe o le maʻisuka ma le hypoglycemia. Ina ia faatumauina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ua faatonuina vailaau togafitiga, lea e aofia ai Glucobay.

O le vailaʻau e faʻaaogaina o se vaega o togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka. Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e fautuaina le tagata maʻi ina ia faia se suʻega o suʻega faʻapitoa ina ia faʻamaonia ai le i ai o faʻasagaga ma taofia le faʻaalia o aʻafiaga.

Ina ia faatumauina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ua faatonuina vailaau togafitiga, lea e aofia ai Glucobay.

O vailaau faʻapitoa e maua i le laulau o le 50 ma le 100 mg. Falemaʻi ma falemaʻi falemaʻi ua tuʻuina atu i pusa pepa e aofia ai le 30 po o le 120 papa.

O oloa ei ai lanu paʻepaʻe pe samasama.

E i ai tulaga lamatia ma togitogiga i luga o papamaa: o le pepa faʻamaonia a le kamupani i le isi itu o le fualaau faasaina ma numera fua (G 50 poʻo G 100) i le isi.

Glucobay (i le Latina) e aofia ai:

  • elemene galue malosi - acarbose,
  • mea faʻaopoopo - MCC, masini suauu, magnesium stearate, faʻamalositino colloidal anhydrous.

O se fualaau faasaina mo le faʻaaogaina tautala e tatau ona i ai i le vaega ole vailaʻau o le hypoglycemic.

Glucobay e tuʻuina atu i vailaʻau faʻasaina ma falemaʻi falemaʻi i pepa pepa e aofia ai le 30 po o le 120 papa.

O le tuufaatasiga o laupepa e aofia ai le acarbose pseudotetrasaccharide, lea e taofia ai le gaioiga o le alpha-glucosidase (o le enzyme o le tootoo laiti lea e momotu ai di-, oligo- ma polysaccharides).

A maeʻa ona oʻo atu le tino galue i le tino, e faʻasaina le faʻaaogaina o le carbonbohydrate, o le kulukose e ulu atu i le toto i ni vaega laiti, o le glycemia e faʻamaonia.

O le mea lea, o le fualaau faasaina e puipuia ai le faateleina o le maualuga o monosaccharides i le tino, e faaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka, maʻi fatu fatu ma isi faamaʻi o le totoga. E le gata i lea, o le vailaʻau e afaina ai le paʻu o le mamafa.

I galuega faafomaʻi, o le tele lava o taimi e fai ai fualaau faasaina e avea ma se sui. O le vailaʻau e faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ma mo le faʻamamaina o tulaga o le maʻisuka.

O vailaʻau o loʻo faʻapipiʻi ai papa maʻalaʻau o loʻo gasolo lemu mai le gastrointestinal tract.

O vailaau o loʻo i ai pepa o Glucobai e faʻagesegese lemu mai le gastrointestinal tract.

O le kulimi o le vaega galue i le toto e matauina pe a mavae le 1-2 itula ma a maeʻa le 16-24 itula.

O le vailaau faʻasaina ua faʻafefeteina, ona faʻamalosi lea e fatugaʻo ma le faʻaogaina o meaʻai mo le 12-14 itula.

Ua faatonuina le fualaau mo:

  • togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2,
  • aveeseina o tulaga o le maʻisuka (suiga i le glucose toleni, faʻalavelave o le anapogi glycemia),
  • puipuia le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata ei ai togavao.

O le togafitiga e maua ai se auala faʻapitoa. Aʻo faʻaaogaina vailaʻau, e fautuaina le tagata maʻi e pipii atu i se taumafataga o le soifua maloloina ma taʻitaʻia se olaga malosi (gaoioiga, taʻavale i aso uma).

I le taimi o le faʻaaogaina o le fualaau oona Glucobai, e fautuaina le tagata maʻi e pipii atu i se meaʻai maloloina.

E i ai le tele o faʻailoga mo le faʻaaogaina o papamaa:

  • tausaga a tamaiti (e oo i le 18 tausaga),
  • hypersensitivity poʻo le le faapalepale tasi i vaega o le vailaʻau,
  • o le vaitaimi o le gaioiga, lactation,
  • maʻi faʻamaʻi o le gaogao, lea e tuʻuina atu ma le solia o le gaʻoina ma le faʻafefe,
  • cirrhosis o le ate
  • diabetic ketoacodosis,
  • ulcerative colitis
  • gasegase o le intestinal,
  • lapisi tele
  • Faʻamanatuga o le syndrome
  • toe le manuia.

E tatau ona ave le fualaau faasaina ma le faʻaeteete pe afai:

  • o le tagata gasegase na manuʻa ma / poʻo le faia o taotoga,
  • ua maua le maʻi i se faʻamaʻi pipisi.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona vaʻaia se fomaʻi ma faia suʻega faafomaʻi faʻapitoa, talu ai o mea o loʻo i totonu o enzymes o le ate e ono faateleina i le ono masina muamua.

Aʻo leʻi 'ai, o le fualaau faasaina ua faʻaaogaina atoa, faʻafefe i le vai i ni mea laiti. I le taimi o taumafataga - i se mea na nutimomoia, ma le vaega muamua o le ipu.

O le vailaau e filifilia e se fomaʻi faapitoa e faalagolago ile uiga o tagata maʻi o le tino.

O togafitiga fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faapenei:

  • i le amataga o togafitiga - 50 mg 3 taimi i le aso,
  • o le averesi o aso taitasi e 100 mg 3 taimi i le aso,
  • faatagaina le faateleina o fua - 200 mg 3 taimi i le aso.

Ole faʻasolosolo ile fua ole tino ile tele ole aoga ile 4-8 vaiaso pe a uma le togafitiga.

Afai, mulimuli i se taumafataga ma isi fautuaga a le fomaʻi, o le maʻi ua faʻaleleia le gaosiga o le kesi ma le manava, e le taliaina le faateleina o le togi.

Aʻo leʻi 'ai, o le vailaʻau o le Glucobai e faʻaaogaina atoa, faʻamamaina i le vai i ni mea laiti.

Mo le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2, o le taualumaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e ese lava le eseesega:

  • i le amataga o togafitiga - 50 mg 1 taimi i le aso,
  • o le fua faatatau o le togafitiga o le 100 mg 3 taimi i le aso.

O le faʻasolosolo faʻatupulaʻia lemu i le 90 aso.

Afai e le oi ai i totonu o le lisi o mea a le tagata maʻi gaʻo, ona mafai lea ona e misia fualaau. I le tulaga o le taumafaina o le fructose ma le kulukose mama, o le aoga o le acrobase ua faaitiitia i le leai.

O nisi tagata gasegase e faʻaaogaina fualaau faasaina e fesiligia mo le paʻu mamafa Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o soo se fualaau faasaina e tatau ona malilie i le fomaʻi.

Ina ia faʻaitiitia le mamafa o le tino, o fua (50 mg) e ave 1 taimi i le aso. Afai e sili atu le mamafa o le 60 kilokalama o le tagata, o le a faʻaleleia le lua 2 taimi.

O nisi tagata gasegase e faʻaaogaina le fualaau oona Glucobay mo le paʻu mamafa.

I le taimi o togafitiga, i nisi tulaga, o tagata gasegase e iai aʻafiaga i itu:

  • manava manava
  • afaina
  • tiga i totonu o le itulagi pito i luma,
  • taʻavale

Faatasi ai ma faʻamaʻi maʻi e maua (seasea):

  • vevela i luga o le epidermis,
  • leai se mea
  • urticaria
  • Quincke le edema,
  • masuasua o toto toto o se okeni po o se vaega o le tino ma le toto.

I nisi tulaga, o le faateleina o enzymes o le ate e faateleina ai tagata mamaʻi, o le a foliga mai, ma o le hepatitis e tupu (e seasea lava ona tupu).

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le afaina ai le mafai ona ave taavale e tutoʻatasi. Ae ui i lea, faatasi ai ma le masani ai o aʻafiaga o le itu (faʻalavelave, manava, tiga) i le faagasologa o togafitiga, e tatau ona lafoaʻi le avetaavale.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, e aunoa ma le faʻaitiitia poʻo le faʻateleina o le metotia.

O le suia o le tui e le manaʻomia.

E faʻailoaina pe afai o le tagata maʻi ua maua i le faaletonu ogaoga.

Aʻo faʻaaogaina maualuga o vailaʻau faʻasaina, manava ma gasegase e mafai ona tutupu, faʻapea foʻi ma le faʻaititia o le faitau o le platelet.

I nisi tulaga, o gasegase e tupu ai le gaioiga ma le fula.

E mafai ona tulaʻi i luga i le faʻaaogaina o paluga faʻatasi ma meainu poʻo oloa e aofia ai le tele o mea inu.

Ina ia faʻaumatia nei faailoga mo sina taimi (4-6 itula), e tatau ona e musu e 'ai.

E mafai ona tulaʻi i luga i le faʻaaogaina o paluga faʻatasi ma meainu poʻo oloa e aofia ai le tele o mea inu.

Ole aʻafiaga o le fualaau faʻasaina o loʻo fesiligia e faʻaleleia e insulin, metformin ma sulfonylurea.

O le aoga o togafitiga e faʻaititia i le faʻaaogaina o le acrobase ma:

  • nicotinic acid ma fomaʻi faʻamataʻu,
  • estrogens
  • glucocorticosteroids,
  • vevela
  • thiezide diuretics,
  • phenytoin ma le phenothiazine.

O le inu malosi o le ava e faateleina ai le toto suka, o le inuina o le ava ao togafitia togafitiga.

O le inu malosi o le ava e faateleina ai le toto suka, o le inuina o le ava ao togafitia togafitiga.

Faatasi ai ma fualaau oona e tutusa i gaoioiga tau togafitiga, o mea nei e matauina:

Pepa fualaau.

E i ai mataupu o le faʻatau atu o le vailaʻau e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi faʻamaonia. Ae ui i lea, o le ola o le tagata lava ia o le mafuaʻaga lea o aʻafiaga le lelei.

O le tau o papatusi (50 mg) e eseese mai le 360 ​​i le 600 ruuga mo le 30 vaega i le pusa.

Faatasi ai ma fualaau oona e tutusa i le togafitiga faafomaʻi, ua matauina Siofor.

E fautuaina ia laulau ia teuina i totonu o se kapoti poʻo se isi nofoaga pogisa, i se vevela e le sili atu i le 30 ° C.

5 tausaga mai le aso o le faʻasalaga.

BAYER SCHERING PHARMA AG (Siamani).

Mikhail, 42 tausaga, Norilsk

Ole fualaau faasaina o se mea faigaluega lelei i togafitiga faigata. E tatau i tagata uma ona manatua o vailaʻau e le faʻaitiitia ai le fiaai, o lea i le taimi o togafitiga e tatau ai ona faʻafoe le mamafa, tausisi i se taumafataga ma faamalositino.

I le taimi o togafitiga ma Glucobai, o fomaʻi e fautuaina le taitaia o se olaga ola (faatinoga, agaʻi i aso uma).

Elena, 52 tausaga, St. Petersburg

I le maʻisuka ituaiga 2, ua mamafa loʻu mamafa. E pei ona faatonuina e le endocrinologist, na amata loa ona ia tagofia le fualaau faasaina e tusa ai ma se polokalama faateleina, faatasi ai ma togafitiga o fualaau.Ina ua mavae le 2 masina o togafitiga, na ia aveeseina le 5 faaopoopo kilokalama, ae ua faaitiitia le maualuga o le kulukose o le toto. O lenei ua faaauau pea ona ou faʻaaogaina fualaau.

Roma, 40 tausaga, Irkutsk

Ou te tuʻuina se toe iloiloga mo i latou e masalosalo i le lelei o le fualaau faasaina. Na amata ona ou ave i lalo le acrobase i le 3 masina talu ai. Na faasolosolo malie le faasolosolo, e tusa ai ma faatonuga. I le taimi nei, ou te ave 1 pc (100 mg) 3 taimi i le aso, faapitoa lava aʻo le i taumafa. Faatasi ai ma lenei mea, ou te faʻaogaina le 1 papalama o Novonorm (4 mg) i le aso. O lenei togafitiga e mafai ai ona e 'ai atoatoa ma pulea lau kulūkose. Mo se taimi umi, o faailoga o le masini e le sili atu i le 7.5 mmol / L.

Olga, 35 tausaga, Kolomna

O le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka, ae le faʻaitiitia ai le mamafa o le tino. Ou te fautuaina tagata gasegase e ave le vailaau e pei ona faatonuina e le fomaʻi, ma sili atu mo tagata maloloina e lafoaia le manatu o le aveesea o le mamafa e ala i le kemisi. O se uo (e le o le maʻisuka) na matua tetete o le pito i lalo o le eleele ma le nutimomoia ua malepelepe.

Sergey, 38 tausaga, Khimki

O le fualaau faasaina e poloka ai le faʻaleleia o calories e ulu atu i le tino e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi, ma o le meafaigaluega e fesoasoani e aveesea le mamafa. O le toʻalua mo le 3 masina o le faʻaaogaina o le acrobase na aveesea ai le 15 kilokalama faaopoopo. Ae ui i lea, sa ia tausisi i se taumafataga ma faʻaaogaina na o meaai maualuga ma meaai fou. E leʻi i ai sona aʻafiaga. Ae afai e te talitonu i iloiloga, o meaʻai le talafeagai ao ave faʻamaonia e afaina ai le lelei ma le gafatia o fualaau.


  1. Faailoga o le fesuiaiga o le Endocrine, Faʻasoifua maloloina ma aʻoaʻoga faaletino - M., 2014. - 500 p.

  2. Tusi taʻavale, Elena Diabetes. Matou te tau ma manumalo: monograph. / Elena Svitko. - M .: Strelbitsky Multimedia Publishing House, 2013. - 971 p.

  3. Neumyvakin, I.P. Maʻisuka / I.P. Neumyvakin. - M .: Dilya, 2006 .-- 256 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga