Le fuaina o le kulukose toto

O le fua o le kulukosese o se masani i aso uma mo maʻisuka uma.

O le siakiina o mea e maua ai le suka e tatau mo le taimi tonu e filifili ai le hyper- ma le hypoglycemia ma ia puipuia o latou taunuuga. E i ai le tele o vaega o le kulukose; o le maʻisuka e tatau ona iloa mea uma ma mafai ona faaliliu le tasi i le isi.

Tusi mai a matou au faitau

O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na faasaoina moni ai loʻu olaga. Sa ou faʻatalanoa i ai iina e aunoa ma se telefoni ma tali uma fesili, taʻu mai le auala e togafitia ai le maʻisuka.

2 vaiaso talu ona uma le togafitiga, o le tina matua na suia ai lona uiga. Fai mai o ia, e le toe afaina ona vae ma e leʻi alualu i luma le maʻi o le tino maliu; o le vaiaso a sau o le a matou oi le ofisa o le fomaʻi. Lasa le sootaga i le tusiga

E uiga i suauu toto

I togafitiga faafomaʻi, o le toto e fuaina i auala e lua: mamafa ma mole mole.

O se iunite e pei o le mmol / l o loʻo tu mo millimoles i le lita. O se tulaga masani lenei, o se tasi o tulaga o le lalolagi. E faʻaaogaina i Rusia, Finelani, Ausetalia, Saina, Kanata, Tenimaka, Peretania Tele, Iukureini, Belarus, Kazakhstan.

I le faaopoopo atu i le millimoles i le lita, ei ai isi faailo. I nisi o atunuu, ua fuafuaina vaega ole suka i le mg% - milligram pasene. O se faailo sa masani ona faʻaaogaina i fomaʻi Rusia ma le maʻisuka.

O le isi metotia mamafa mo le fuafuaina o le kulukose o loʻo i ai mg / dl, o lona uiga, milligrams per deciliter. O se taʻutaʻua lauiloa i atunuu i Sisifo. E faʻaaogaina e fomaʻi fomaʻi ma tagata maʻisuka o loʻo faʻaaogaina glucometers ma se fua faatatau.

E ui i le mea moni e faʻapea, i le tele o atunuu, o le masini fua o fuataga e avea ma mea e ave i ai le faamuamua, i nisi itulagi o le mamafa e faʻaauau pea ona faʻaaogaina, aemaise lava o mg / dl.

O a vaega o fua e fai ai glucometers le faʻasalaga

Mo fomaʻi, i le avea ai o se tulafono, e le afaina pe o le a le mea e iloa ai e le tagata maʻi le suka. O le mea pito sili ona taua, o le mita e tatau ona lelei le vaʻaia ma le amanaʻia o le mea sese faʻatagaina. Mo lenei, e tatau ona faʻaauau le suʻeina mo le faʻamaonia ma le faʻamautuina i nofoaga faʻapitoa mo tautua.

O mita o le glucose o aso nei ua faʻapipiʻiina ma se galuega mo le filifilia o le iunite o fua. E faigofie tele mo tagata gasegase o loʻo taʻitaʻia se olaga malosi ma televave femalagaaʻi.

Lisi o le liua mg% i mmol / L

O le liua o faitauga mai le masini eletise i le mole mole tasi ma vice versa e faigofie: o le tau e maua i le mmol / l e faʻaleleia e se liua o le 18.02. O le mea lea, o se tau e maua mai i mg / dl poo mg% (e tusa ai ma le metotia o le fuafuaina, o le tasi ma tutusa). Mo le faʻatusatusaina o le faʻatusatusaga, o le faʻaopoopoga ua suia e le vaevaega.

Laulau: "Faʻaliliuga o fua o le suka mai mg% i mmol / L

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Mg%Mmol / l
10,06
50,28
100,55
201,1
301,7
402,2
502,8
603,3
703,9
804,4
905,0
925,1
945,2
955,3
965,3
985,4
1005,5

E i ai ni fuataga faʻapitoa o le liua o kulukose e mafai ona faʻapipiʻi i luga o lau telefoni feʻaveaʻi.

Mo le mauaina o faʻamatalaga mautinoa e uiga i le maualuga o le suka i totonu o le toto pe a uma ona maua, e tatau ona e faʻaopoopoina le mita. I le lumanaʻi, e tatau ona usitaia aiaiga o isi faʻataunuʻu ma faʻatusatusaga, faʻapea foʻi ma le taimi e sui ai maʻa.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga