Auala e iloa ai le maʻisuka - metotia faʻataʻitaʻi

I le taimi nei, e 7% o le faitau aofaʻi o le lalolagi o loʻo aʻafia i lenei ituaiga o maʻisuka. O taʻitaʻi i le numera o maʻisuka e tumau pea i Initia, Saina ma le Iunaite Setete. Ae ui i lea, e leʻi mamao atu Rusia, ma lona fa o le nofoaga (9.6 miliona) i le mavae ai o nei atunuʻu.

I le avea ai ma se faʻamaʻi faʻamaʻi, o le maʻisuka i le amataga o le vaega e mafai ona pasi faasolosolo. Faatasi ai ma le alualu i luma o togafitiga, o le a amata ona aliali faailoga muamua. Ae ui i lea, o le liliu i se fomaʻi atonu e le vave, ona o le maʻisuka ua uma ona aafia ai le tele o okeni ma ua oʻo atu ai i faʻafitauli.

Ina ia aloese mai se taunuuga, e tatau ona e mataituina ma le faaeteete faailoilo o lou tino. O a faailoga ma pe faapefea ona maua le maʻisuka - o se mataupu e popole i le tele o tagata.

O le a le maʻisuka?

Talu ai ona o le faʻamaʻi ua vave lava ona salalau, ma e tele gasegase ua maliliu mai faigata, ua taʻua o le "mala" o le 21st seneturi. O le maʻi suka (DM) poʻo le "gasegase suamalie", pei ona latou fai mai ai, o se togafitiga o le autoimmune. I le taimi nei, o loʻo i ai ituaiga o faʻamaʻi, e pei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2, faapea foi ma le maʻisuka gestation. E tasi uma le mea e tutusa ai - maualuga le kulukose poʻo le hyperglycemia.

O le maʻisuka ituaiga 1 o se togafitiga lea e taofia ai le gaosiga o le inisalini. O se taunuuga o le le atoatoa o le tino puipuia o le tino, o le a amata ona afaina tele ai ia peta o peta o le motu, lea e nafa ma le gaosia o le suka. O se taunuuga, o le kulukose e le ulu atu i sela o le potu ma e faasolosolo lava ona amata ona faaputuputu i totonu o le toto. O le tele o taimi, o le maʻi e amataina i le matua, o lea ua taua ai o le tamaititi. O se vaega tāua i togafitiga o le faʻamaʻi o le inisalini togafitiga.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se tulaga lea e le taofia ai le gaosiga o le inisalini, ae o le gasegase o siama e taulai i le suiga o le hormone. O mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o T2DM e taua o le meaʻai ma le genetics. Afai e leai se mea e mafai ona faia e uiga i le genetic predisposition, ona tatau lea ona tau faaopoopo pauna. O lenei faʻamaʻi e aʻafia ai le tupulaga matutua mai le 40-45 tausaga. I le amataga o le atinaʻeina o togafitiga, e mafai ona e faia e aunoa ma fualaau oona, ma matauina se taumafataga ma le faatinoina o faamalositino. Ae i le aluga o taimi, ua faʻaitiitia le pancreas, ma ua faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini, lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau.

O le maʻisuka faʻaleagaina e tupu i fafine aʻo maʻitaga. O le mafuaaga mo le faateleina o le kulukose i le taimi o le gaioiga o le placenta. E maua ai hormoni e aʻafia ai le inisalini. O se taunuuga, o le faaitiitia o le kulukose toto e le tupu. O lenei maʻi e toetoe lava o taimi uma e mavae ai pe a uma le fanau. Ae ui i lea, e le talafeagai togafitiga, e mafai ona liua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le tumau o le hyperglycemia i le maʻisuka e mafua ai le faateleina o le lipids i totonu o siama, suiga i le tuufaatasiga o eletise i totonu o le toto, faamaʻi, faaitiitia o le paleni-faavae faavae o le toto, inu i tino o le tino, le faasaʻoina o le kulukose ma le urine, ma le faaleagaina o puipuiga i puipui o toto toto.

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave umi o le solia o le gaosiga o le gaʻo, o faʻalavelave faʻapitoa e tupu i le tele o totoga o le tagata, mo se faʻataʻitaʻiga, i fatugaʻo, ate, fatu, lauulu, ma isi.

O afea e tatau ai ona ou vaʻai i se fomaʻi?

O le ata o le maʻisuka e matua lautele lava. Afai e faʻalavelaveina se tagata e nisi o faʻamaoniga e ono avea ma muaʻi o se "gasegase manaia", o lona faʻamaoniga e tatau ona vave.

O lea la, pe faʻapefea ona iloa le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 1? O faailoga autu o le faʻamaʻi o le faia pea lava pea ma le fia inu. O ia gaioiga e tutupu ona o le atuatuvale i fatugaʻo. Faafetai i lenei okeni, o le tino ua aveesea uma toxini ma mea leaga.

Ina ia aveesea le suka maualuga, e manaʻomia e le gaʻo se tele o le vai, o lea e amata ai ona latou ave mai le tino. Ma talu ai o se tagata e leʻi iloa e uiga i lona maʻi o loʻo i ai se maualuga maualuga, o le kulukose e tatau ona aveesea i taimi uma. O lenei liʻo mataʻutia na faʻaalia ai foliga o nei uiga e lua.

Ae o loʻo i ai isi faʻamatalaga itiiti ifo o le maʻisuka lea e manaʻomia foi ona taʻuina:

  1. O le le fiafia, le manava ma le vaivai. O nei faʻaʻailoga e fesoʻotaʻi ma le gaioiga o le faiʻai. Ona o le gau o le kulukose, ua tuʻuina atu ai toxins - tino o le ketone. A oʻo ina faateleina lo latou faʻatupulaia, latou te amata ona afaina ai le faia o faiʻai. E le gata i lea, ona o le le lava o le kulukose, lea e taua o le "punavai o le malosi", o loo i ai le matelaina o sela, o lea e vave ona vaivai ai se tagata.
  2. Taunuuga o mea vaaia. Talu ai ona o le mafiafia o puipui lapoa e maua i le maʻisuka, o le masani ai o le tafe toto. O le retina e iai lona lava vasculature, ma faʻatasi ai ma suiga faʻapitoa e suia ai. O le iʻuga, o le ata o loʻo i luma o mata o le a faʻafuaseʻi ona faʻafuaseʻi ona tupu, o loʻo i ai ni faaletonu eseese. Faatasi ai ma le alualu i luma o le faagasologa, o le atiina ae o le retinopathy o le maʻisuka e mafai.
  3. Tingling ma numera o pito pito i lalo. E pei lava i le tulaga o le faaletonu vaaia, e fesootaʻi ma le toto toto. Talu ai o vae o se nofoaga mamao, latou te sili ona mafatia ai. Faatasi ai ma togafitiga lē lelei i le fomaʻi, o le tele o faʻafitauli e mafai ona fai: o le necrosis, gangrene, o le maʻisuka, ma e oʻo lava i le oti.
  4. O isi faʻamaoniga o le gutu pala, faʻalauteleina le toto, paʻu vave le mamafa, faʻanoanoa faifaipea, faʻafitauli tau feusuaʻiga, faʻaleagaina o le paʻu, paʻu o le paʻu ma le vevela, faʻamalolo umi o faʻamaʻi ma manuʻa.

A maeʻa ona suʻeina le fomaʻi, o le tagata maʻi ua maua se tasi o faʻamaumauga ua lisiina i luga o se siama o le maʻisuka.

Suʻe suʻa toto

Ina ia iloa vave le maʻisuka, o le tagata poto faapitoa e taitaia le tagata maʻi i se suʻega toto toto.

Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se masini mo le fuaina o le kulukose - o se glucometer poʻo se suʻega.

E tatau ona maitau e oo lava i tagata maloloina e fautuaina e le WHO e faia se suʻesuʻega e uiga i le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto ia le itiiti ifo i le tasi i le ono masina.

O lenei mea e sili ona moni mo tagata e lamatia le atiaeina o faʻamaʻi, lea e aofia ai:

  • le i ai o aiga ma le maʻi tutusa lava
  • mamafa tele
  • tausaga matua i luga o le 40 tausaga,
  • tala faasolopito o pathoces vascular,
  • fafine na fanauina se tamaititi e sili atu i le 4.1 kilokalama, ma isi.

24 itula aʻo leʻi oʻo i le toto sampling, e tatau ile tagata maʻi ona saunia mo le suʻesuʻega. E le tatau ona sili atu ona mamafa o ia lava i le tele o galuega, faapea foi ma le soona fai. Talu ai o le auiliiliga e masani ona faia i luga o se manava gaogao, e le tatau ona e 'ai ma inu (lauti, kofe). E le gata i lea, e tatau i le tagata maʻi ona manatua o ia mea e aʻafia ai le maualuga o le kulukose: tulaga faʻalavelave, maʻitaga, gasegase pisapisao ma le faʻamaʻi pipisi, vaivai (faʻataʻitaʻiga, pe a mavae le po). O le mea lea, pe a oʻo mai se tasi o mea o loʻo taʻua i luga, o le tagata maʻi e tatau ona tolopo le suʻega mo sina taimi.

A maeʻa le tuʻuina atu o meaola faʻapitoa i se manava gaogao, e faia suʻesuʻega falesuesue. O taunuuga e mafai ona faʻaalia ai se gaʻo masani o le suka pe afai o loʻo iai i le va o le 3.5 i le 5.5 mmol / L, o le muaʻi maʻi suka o le 5.6 i le 6.1 mmol / L, ma o le maʻisuka e sili atu i le 6.1 mmol / l E tatau ona maitauina o nisi taimi o le suʻesuʻega e faia pe'ā uma ona 'ai. Ona taua lea o le kulukose i se tagata soifua maloloina e le sili atu i le 11.2 mmol / L.

O le suʻega o le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai se suʻega o le mamafa, pe, e pei ona taʻua ai, o le suega o le toleniga o le kulukose. E faia i ni vaega se lua. Muamua, o le tagata gasegase e maua le toto toto, ona latou avatu lea ia te ia se ipu vai suamalie (300 ml o le vai 100 g suka). Ma, mo le lua itula, ave le toto mai le tamatamailima i le afa itula. O taunuʻuga o le suʻesuʻega e ese le faʻalagolago i le tulaga o le tino.

O le masani mo se manava gaogao e mai i le 3.5 i le 5.5 mmol / L, pe a uma ona inu se vai ma le suka e itiiti ifo i le 7.8 mmol / L.

Preditebetes i luga o se manava gaogao mai le 5.6 i le 6.1 mmol / L, pe a uma le inu ava malosi ma le suka e itiiti ifo i le 7.8 i le 11.0 mmol / L.

O le maʻisuka na maua i le tino mai le 6.1 mmol / L, pe a uma ona inu pia ma le suka sili atu i le 11.0 mmol / L.

Isi metotia o faʻataʻitaʻiga

O le suʻesuʻeina o le toto maualuga ma le vevela fesoasoani e vave iloa ai le maʻisuka, ae peitai, e le naʻo le pau lea o le auala. O le suʻega sili ona saʻo o se suega o le hemoglobin glycosylated. I le taimi lava e tasi, o lona toe foi mai taua o le umi o le suʻesuʻega - e oo atu i le tolu masina.

E le pei o le toto samasama masani, lea e faʻamaonia ai le maʻi pe a maeʻa nisi o suʻega, o le suʻega mo le hemoglobin glycosylated e fesoasoani sao i le suʻesuʻeina o le maʻisuka.

E le gata i lea, o le siamaina o le faamaʻi e aofia ai le faʻaaogaina i aso taitasi o le urine. E masani lava, o le suka i totonu o le uila e le o aofia ai pe le silia le fua faatatau o le 0.02%. E siakiina foi Urine mo lona mea e maua ai acetone. O le i ai o sea vailaau o loʻo taʻu mai ai se taimi uumi o le maʻisuka ma le iai o faʻafitauli.

A maeʻa ona fuafuaina le gasegase, e tatau i le fomaʻi ona suʻeina le ituaiga o togafitiga. O le faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 o loʻo faia ai le faafetai i le suʻesuʻega o C-peptide. O tulaga masani masani e le faʻalagolago i le itupa poʻo le matua ma o le fua mai le 0.9 i le 7.1 ng / ml. E le gata i lea, o se suʻesuʻega i C-peptides e fesoasoani i le ituaiga 1 maʻisuka e fuafua ai le sao saʻo o inisopa injections.

O le faʻatinoina o ia ituaiga suʻesuʻega e maua ai le faʻamaoniga tonu o le maʻisuka ma lona malosi.

Faʻamatalaga o le maʻisuka o le tamaitiiti

Ae o le maʻisuka i tamaiti e maua i le 5 i le 12 tausaga. O faitioga a le tamaititi e ogatusa lelei ma faʻamaoniga o tagata matutua.

I se tulaga e le masani ai, o le maʻisuka e atiae i pepe faatoa fananau mai. O le suʻesuʻeina o le maʻisuka ituaiga 1 i nei pepe e muamua ona aofia ai le mataituina oi latou. E faʻafuaseʻi ona tupu le faʻamaʻi o tamaiti i le pepe, faʻavave ai le tulaga o le stool, o le mimiti e avea ma moli, e aliali mai le pala i luga o le paʻu.

Ma o mafuaʻaga o le maʻisuka i tamaiti e le gata o se mea e le paleni meaai ma le vave inu o le ava malosi, ae o aʻafiaga faʻapitoa ma mafaufau.

O nei mea taua e:

  1. Faateleina lagona.
  2. Manatu mamafa.
  3. Hormonal suiga.

I le faʻamuamua, o le faʻamautinoaina o le maʻisuka i tamaiti e masani lava e leai se eseesega mai faʻamaʻi i tagata matutua. E masani lava, o se tagata poto faapitoa ma masalosalo "gasegase suamalie" e faatonuina ai le tamaititi o se igoa mo le sueina o le toto. O maualuga o le suka e ese mai tagata matutua. O lea, i tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga, o le masani mai le 2.8 i le 4.4 mmol / L, i le tausaga e 2 i le 6 tausaga - mai le 3.3 i le 5.0 mmol / L, i le talavou, o faailoga e fetaui ma tagata matutua - mai le 3 3 i le 5.5 mmol / L.

Faatasi ai ma le faateleina o faailoga, o le maʻisuka ua maua i tamaiti. Afai o fua o le suʻesuʻega e amata mai i le 5.6 i le 6.0 mmol / L, ona faʻateleina lea e le fomaʻi se suʻega o le faʻapalepale kullukose. A mavae le lua itula o le suʻeina o sua suamalie, o le faʻamaoniga e oʻo atu i le 7 mmol / L o le a masani ai. Pe a faʻatusatusa i le 7.0 i le 11.0 mmol / L, o le mea lea e sili atu i le 11.0 mmol / L, o le maʻisuka i tamaiti.

A uma ona pasia le tele o suʻesuʻega, e mafai e se fomaʻi ona faʻamaonia pe faafitia le faʻamaonia o le mea na tupu. Ina ia iloa le faʻamaʻi, o le a le ituaiga o tamaiti, pei o taimi uma, o le auiliiliga o C-peptide o loʻo faia.

Faʻamatalaga ma le togafitiga o le maʻisuka i tamaiti uma ma tagata matutua e aofia ai le inu o vailaʻau poʻo togafitiga o insulin, tausia o se paleni paleni, ma le mataʻituina o le glycemia ma taʻaloga.

Mo le vave maua o le maʻisuka ia faia, matua, ae maise lava le tina, e tatau ona vaʻavaʻai ma le totoa i le tamaititi.

Afai e matauina faailoga autu o le maʻisuka, ona e manaʻomia lea e te faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave ma manatua e le mafai ona e faia e aunoa ma ni auiliiliga i soo se auala. O le iloa le auala e iloa ai le maʻisuka e mafai ona puipuia oe lava ma au pele mai le tele o faʻafitauli.

I le vitio i lenei tusiga, o le autu o auala e iloa ai le maʻisuka o loʻo faaauau.

Auala e iloa ai le maʻisuka - metotia faʻataʻitaʻi

O le maʻisuka na te atiae le solia o le metabolism o gaʻo ma vai i totonu o le tino. O lenei tulaga e afua ai le faaleagaina o le pancreatic ma faaleagaina ai le inisalini gaosiga, lea e aofia ai i le gaosia o le suka. Faʻamataʻu le iloa, o le faʻamaʻi e mafua ai le ogaoga o faʻafitauli, e oo lava i le oti.

Faailoga o le maʻisuka e faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi. Faʻatasi ma faʻafitauli 1, o le pancreas ua aʻafia e valavala pe maeʻa atoa le gaosiga o le hormone. Ona o lenei mea, e le faʻafefeteina e le tino le kulukose mai meaai. A aunoa ma togafitiga, e le mafai ona pulea le atinaʻeina o le maʻi.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e masani lava i lalo o le 30 tausaga. Latou te maitauina faailoga nei o togafitiga:

  • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  • faateleina le 'ai
  • le manogi o le acetone i le uila,
  • oso faafuasei o lagona,
  • tele le vaivai,
  • o se faʻalavelave matuia i le manuia.

A aunoa ma le faʻaaogaina o le inisalini, o le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faigata ile ketoocytosis. Ona o le faʻamaʻi, o mea oona e aliali i totonu o le tino, lea e mafua ona o le malepe o lipid cell.

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona maua i tagata pe a uma le 35 tausaga. O le faʻamaʻi e sili atu ona afaina i tagata gasegase. E tusa ai ma fuainumera, 85% o tagata ua maua i le maʻisuka tigaina mai le faʻafitauli 2. O le faamaʻi e mafua mai i le tele o le gaosiga o le inisalini i le tino. Ae i lenei tulaga, o le inisalini e le aoga, aʻo gase ese le gasegase o le tino i lenei hormone.

O le maʻisuka ituaiga 2 e seasea faigata i le ketoocytosis. I lalo o le aʻafiaga o aʻafiaga le lelei: popolega, ave vailaʻau, toto maualuga o suka suka mafai ona oʻo i le 50 mmol / L. O le tulaga e avea ma mafuaʻaga o le faʻamaʻavaina, leai se mafaufau.

Faʻasolo mea masani o le faʻamaʻi e tupu i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 faʻamaʻi:

  • lagona o le tumau o le gutu malolo
  • fiainu
  • se suiga tele i le mamafa o le tino,
  • le toe faʻafouina o manuʻa e tusa lava pe itiiti le faʻaleagaina o le paʻu,
  • moe ma vaivaiga
  • le atoatoa
  • faʻaitiitia le faʻamalosi tino,
  • afaina o lima ma vae,
  • tingling sensations i vae
  • furunculosis,
  • faaitiitia le vevela o le tino
  • vevela paʻu.

O le faʻamaoniga o le maʻi e aofia ai suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma suʻesuʻega suʻesuʻe. I le tulaga muamua, e aoina e le fomaʻi se faʻaoga o togafitiga - suʻesuʻe le maʻi, fuafua lona maualuga ma lona mamafa, faʻasologa o mea na tutupu i le faafitauli. E faʻaauau le suʻesuʻega pe afai o le tagata maʻi e 2 pe sili atu faʻamaoniga o le maʻi.

Pe a fai se faʻamaoniga, o aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai:

  • silia le 40 tausaga
  • mamafa tele
  • leai se gaoioiga faaletino,
  • solia o le gaosiga o le gaʻo i totonu o fafine i le taimi o ma maitaga ma ina ua uma ona fananau,
  • polycystic ovaries i le feusuaiga lelei,
  • faʻaauau pea le faateleina o le toto.

O tagata e silia ma le 40 tausaga le matutua e tatau ona siakiina e le aunoa le maualuga o le suka i le tino (1 taimi i le 3 tausaga). O tagata e lamatia mo le maʻisuka e manaʻomia ina ia siaki tasi i le tausaga.

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona maua i se suʻega poʻo se suʻesuʻega. O sea suʻesuʻega e mafai ai ona e iloa togafitiga i le amataga o le atinaʻe, pe a le o faʻatasi ma le faʻamaʻi faʻamaʻi.

O se ala faʻalagolago e iloa ai togafitiga o le iloa lea o se faailoga o le hemoglobin glycosylated. O le tikeri o le faailoga mai le masani e faalagolago i le maualuga o le suka i le toto.

Faʻamatalaga o le maʻisuka e aofia ai auala masani ma faʻaopoopoga. O le vaega muamua o suʻesuʻega e aofia ai:

  1. O se suʻega toto e fuafua ai le maualuga o le suka.
  2. Glucose toleni test. Aʻo leʻi faia le suʻega, e inu e le tagata maʻi se pati ma faʻasoa le toto mai le tamatamailima aʻo leʻi maeʻa. O le auala e faʻatagaina ai le iloa o le faʻamaʻi mai vailaʻau.
  3. Suesueina o le suālaʻau mo le suka.
  4. Sueina o ketones i le toto o le tagata maʻi poʻo le faʻamalosi e fuafua ai faʻafitauli o le faʻamaʻi poʻo lona atinaʻe faʻalavelave.

E le gata i lea, o faailo nei ua fuafuaina:

  1. Autoantibodies i inisalini.
  2. Proinsulin - ia suʻesuʻe le ono mafai ona faʻaogaina o le pancreas.
  3. Faailoilo o tala o mea faʻasalalau.
  4. C-peptide - ia iloa le fua faatatau o le faʻaaogaina o le inisalini i sela.
  5. HLA - faʻamalo - ia iloa ai faʻamaʻi faʻaleagaina.

O isi suʻesuʻega suʻesuʻega e faʻaaogaina e fuafua ai togafitiga aupito sili ona lelei togafitiga poʻo i mataupu e faigata ai le siama o le maʻisuka. O le filifiliga e faʻamaonia nisi suʻesuʻega e faia e le fomaʻi.

Aʻo leʻi faia se suʻega o le toleniga o le kulukose, e talanoa se fomaʻi ma le maʻi. O le masani o faailoga mo tagata taʻitasi o le tagata lava ia, o le mea lea o suʻesuʻega o suʻega e suʻesuʻeina i faʻalavelave.

  1. Ua aʻoaʻoina e le fomaʻi mai le maʻi e uiga i fualaau o loʻo ave. O nisi vailaʻau e mafai ona aʻafia ai iʻuga o le suʻesuʻega, o lea ua faalēaogaina ai mo sina taimi. Afai e le mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina pe filifili se sui talafeagai, ona toesea lea o le suʻega i le amanaʻia o lenei mea.
  2. 3 aso ao le i faia le taualumaga, e tatau i le tagata maʻi ona faʻatapulaʻa le aofaʻi o meaʻai gaʻo. O le masani o mea gaʻo e 150 g i le aso.
  3. I le afiafi ao leʻi faia le suʻega, o le aofaʻi o meaʻai gaʻo ua faʻaaogaina e faʻaititia i le 80 g.
  4. Aʻo lei faia le suʻesuʻega, latou te le 'aina le 8-10 itula, ulaula tapaa ma inu ava. E na o vai e leai se vai e mafai ona inu.
  5. 24 itula ao le i faia le suʻega, o le gaioiga faaletino e tapulaa.

A maeʻa le suʻesuʻega, e mafai e se tagata maʻi suka ona maua sina faʻavalea ma le ita i luga o le paʻu i luga o le nofoaga o le faʻaaogaina o le taʻaloga.

Eseesega siama o le maʻisuka e mafai ai ona e iloa le ituaiga o faʻamaʻi. O le tagata tomai faapitoa e tosina atu le mafaufau i faailo o togafitiga, ona o ituaiga eseese o le maʻisuka o loo faamatalaina i le ata o le faailoga. O le ituaiga muamua o togafitiga o loʻo faʻaalia i se vave vave, 2 - faʻavave ona atinaʻeina.

O le laulau ua faʻaalia ai le faʻavae mo le siakiina o ituaiga eseese o le maʻisuka

O le maʻi suka e le o se papa leaga po o se faasalaga. Vaʻavaʻai solo, faitau miliona o tagata e ola i lenei maʻi - fiafia i le olaga, tausia tamaiti ma fanau a fanau, faʻatumu aso uma i le lelei.

Matou te mautinoa a maeʻa ona faitauina lenei tusiga, o le ae mauaina le tele o faamatalaga aoga mo oe lava ia. Sei o tatou faia se tuusaunoaga i le taimi lava lena: e le o fai mai o se suʻesuʻega faasaienisi loloto, ae mo le toatele o le a faamaonia e aoga tele.

E tolu ni faga, tolu poutu, tolu tulafono faavae, matauina ma faalagolago i ai, o le ae manumalo i le taua faasaga i lenei fili leaga.

E taua le manatuaina o mataupu faavae autu:

  • puipuiga ma le faʻamamaina o mafuaaga o le faʻamaʻi,
  • uluai suʻesuʻega o le faʻamaʻi,
  • ma le siaki lelei o aso uma o le setete o le soifua maloloina.

O mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 1 i le tikeri maualuga o le toilalo (faʻaleagaina) i le paʻu.

O ia lea e nafa ma le "gaosiga" o le inisalini, faʻaaoga le gaosia pe faʻaitiitia ai le gaosiga. Ma o le inisalini, e pei ona e iloa, o le autu o le "faatonutonu" o le aofaiga o suka i totonu o le toto.

O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻaalia i tulaga po o tulaga mafuaʻaga. O lona uiga: o le inisalini e gaosia lelei, ae ua le o toe iloa i sela o le tino o le tagata.

I mafuaʻaga o se toilalo i le tino, o manatu o tane mai le saienisi e eseese. Ae tasi i le tasi: o se maʻi "sugar" o se maʻi e le mafai ona fesoʻotaʻi. E le faʻasalalau mai le tagata i le tagata.

Amata mafuaʻaga e mafai ona aofia ai:

  1. O se vavalalata vavalalata ma e mamai o le faʻaaloalo. O le manatu lenei o saienitisi ua autasi: o le toe foi mai o le faamai ua matua maualuga lava i na aiga lea ua i ai se aafiaga tiga i le tetee atu i lenei leaga. Uso, tuagane, tina, tama - o le vavalalata o le mafutaga, o le maualuga o le aʻafiaga o le maʻi.
  2. O le tele naua, le atoatoa le atoatoa o le mea sili. E manino mea uma iinei. O se tagata, o le tele o taimi, o loʻo nofouta i le leaga o lona tulaga ma o le a ia faia ni auala e aveesea ai le mamafa.
  3. O faʻamaʻi tuga e sili ona matautia: oncology poʻo pancreatite. Latou te fasiotia laupepa peta pancreatic. Puipui foi lau paʻu mai le manua faaletino.
  4. Iniseti o se viral natura o se suavai lelei mo le atinaʻe o le maʻisuka. E mafai ona: vailaʻau vailaʻau vailaʻau, rubella, pox pox. O le mea e leaga ai, o le fomaʻi e mafai foi ona avea ma faʻaosofia mo le amataina o lenei maʻi. E tatau ona vave faia se faʻanofo: o se filifili talafeagai po o se mafuaʻaga e mafua ai le "maʻisuka" e le i faavaeina. Ae peitaʻi, afai o le gasegase o le gase ua faʻapeteina i le gaʻo ma le faʻaleagaina o le tino, ona mafai lea ona talanoa e uiga i le tupuga o le maʻi ma se maualuga maualuga o le mea e ono tupu - o le fomaʻi lea e mafai ona avea o se aʻafiaga mo le atinaʻe o le maʻisuka.
  5. Ma le mea mulimuli, o le tausaga lenei. Fuainumera Faamauina e faapea o tausaga taʻitasi uma o le olaga e faʻaluaina ai le ono mafai ona maua se faʻamaʻi. Ae o le faʻaitiitia o mafuaaga o loʻo i luga, e mafai ona e ulu atu i se feeseeseaiga ma nei mea leaga leaga.

O le mea moni, e na o se fomai agavaa e mafai ona iloa le maʻisuka. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o faʻailoga e tatau ona mataala, faʻalogo i le faʻamalo ma tautua o se mafuaaga e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi.

O le tulaga tonu lenei na taʻua i le amataga o le tusiga - o le amataga o suʻesuʻega. O ia lea e mafai, pe afai e le puipuia, ona tuʻuina atu lea o se auala sili atu le malie o le maʻi.

E faʻapefea ona iloa ma vaʻai le faʻamaʻi e ala i le faʻaaogaina faigofie o latou soifua maloloina?

Tuua Lau Faamatalaga