Metglib Force: faatonuga mo le faʻaaoga, tuufaatasiga, tau, iloiloga o le maʻisuka, tutusa

I le taimi nei, o vailaʻau eseese e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai se maʻi ua maua i le maʻisuka ituaiga 2. O se tasi o nei vailaʻau o Metglib Force.

Metglib o se fualaau faasaina lea e maua i le pepa laulau. O le tuufaatasiga o vailaau e vave ona aofia ai vaega taua e lua - metformin ma glibenclamide, lea e mafai ai ona taua i le vaega o vailaʻau faafomaʻi ua faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi o le maʻisuka. Ona o lenei tuufaatasiga o vaega, o Metglib o se tasi o fualaau sili ona aoga, e pei ona molimauina i iloiloga o tagata gasegase ma fomaʻi.

O le vaega malosi o le metformin e fesoasoani e faaitiitia le kulukose toto i tulaga masani o le physiological. I le faʻaopoopoga, o ana meatotino e aofia ai aafiaga analgesic ma antiviral, o le mamafa o le mamafa ma le le atoatoa o mea taumafa.

O le mea galue malosi glibenclamine ua lelei ona faʻavae e avea o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka.

O le fualaau faasaina e masani ona faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 i le leai o le inisalini togafitiga. E le gata i lea, o lona faaaogaina e talafeagai pe a uma se togafitiga e leai se aoga e faʻavae i le faʻaaogaina o oloa faafomaʻi e lua-metformin ma le sulfateyl derivatives, pe a faʻapea o le tagata maʻi e maualuga le tulaga o le glycemia.

O fualaau metglib o loʻo iai i fualaau e le taugofie. O lo latou tau atonu e faʻalagolago i mea taua:

  • kamupani gaosi oloa o se vailaau faafomai.
  • tagata faʻatau.
  • nofoaga faʻafanua o le faʻatau (fale talavai).

I le averesi, o le tau o se vailaau faafomai e mafai ona eseese mai le 190 i le 250 rubles i le pusa (10 papa).

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O pusa taitasi o fualaau faasaina e aofia ai faatonuga mo le faʻaaogaina. Aʻo leʻi amataina se togafitiga faʻapitoa, e tatau ona e faʻaeteete ma le faʻaeteete ia oe lava i mea o loʻo i ai, o loʻo fautuaina, ole faʻaalia o aʻafiaga o le itu ma le faʻailoga.

E naʻo le fomaʻi e agavaa e faʻatonu togafitiga ma lenei vailaʻau.

I le taimi nei, o laulau e maua i vailaʻau eseese, ia e filifilia mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi. Faʻalagolago i le tele o mea e gaosia, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i inumaga nei:

  1. O le tuufaatasiga e aofia ai le 500 mg o le metformin ma le 2.5 (5) mg o le glibenclamine - o le amataga o togafitiga e aofia ai le ave tasi o le maa i le aso i le taeao. Afai e tatau ona faʻaititia le fualaau i le lua poʻo le fa o laulau i le aso, e faaluaina le numera o atopa ma faʻaaogaina vailaau i le taeao ma le afiafi. I se faaopoopoga, e mafai e le fomaʻi ona faʻataʻitaʻi faatolu ni vailaʻau (tolu, lima pe ono papalama i le aso).
  2. Mo tagata matutua, e tatau ona filifili ma le faaeteete le fualaau o le fualaau faasaina ma mataʻitu mo le faʻaaliga talafeagai o aʻafiaga, o le tali mai fatugaʻo. Ole fua muamua e tatau ona le silia ma le tasi le papa i aso taitasi.

E tatau ona maitauina e le o fuafuaina lenei fualaau mo togafitiga o le maʻisuka i tamaiti.

O a ni faʻamatalaga mo le faʻaaogaina?

Togafitiga ma le fualaau faasaina e tatau ona i lalo o le vaavaaiga vavalalata a se fomaʻi fomai.

E ui i le tele o aafiaga lelei o le fualaau faasaina, o loo i ai le lautele lautele o le lisi o mea na tupu mai itu eseese o le itu ma faasaina i lona faaaogaina.

O teine ​​ma teine ​​i le taimi o le lactation e le mafai ona faʻaaogaina lenei vailaʻau, ina ia aua nei afaina ai le atinaʻe masani o le tamaititi.

E faʻasaina le faʻaaogaina o se masini faafomai i mataupu nei:

  • ma le atinaʻeina o se maʻi ma le maʻisuka ituaiga 1.
  • pe'āfai o loʻo i ai se faʻalauteleina o le lagona poʻo le le faʻamaoni i le tasi poʻo le sili atu vaega o le vailaʻau.
  • gasegase e sili atu i le onosefulu tausaga, aemaise lava i le i ai o le malosi o le tino.
  • mo le togafitia o tamaiti laiti.
  • i le i ai o faʻamaʻi o gaʻo, totoga o le cardiovascular system poʻo le ate ole ate, e faʻatagaina le ave fualaau mo tagata e leʻi leva ona pagatia i le faʻalavelave o le myocardial, maua ai le fatu poʻo le faʻailoga o le manava.
  • ao inu vailaʻau e faʻavae i luga o mycnalosis.
  • talu ai nei na faia ai taotoga o taotoga poʻo manuʻa o se tasi lea o le faʻasaʻoina o le tagofia o lenei vailaʻau.
  • ava malosi poʻo le faʻaaogaina foi o le tele o pusa o le ava malosi i le taimi o le togafiti togafitiga a Metglib.
  • faʻamatalaga o le lactic acidosis.
  • ae o le tausisia o se taumafa maualalo-kalori meaai, lea e le sili atu i le afe kilokalo i le aso.

E le gata i lea, e tatau ona ave le tausiga pe a togafitia se maʻi pe afai:

  1. febrile syndrome.
  2. faafitauli i le masani ai o le faʻaogaina o laufanua.
  3. le lava le gaioiga o le gotu pituitary tua.
  4. togafitiga o le vevela.

E manaʻomia le faʻaeteete i togafitiga pe a faigaluega ma tagata maʻi pe a mavae le 70 tausaga, talu ai e mafai ona tupu le hypoglycemia.

O a aʻafiaga leaga mai le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona tupu?

I nisi tulaga, e mafai e fomaʻi ona mataituina le faʻaalia o itu eseese o aʻafiaga e tutupu ona o le tagofia o fualaau faasaina ma le le talafeagai o filifiliga o le vailaʻau.

Afai ei ai ni faʻailoga po o ni faaletonu i totonu o le tino, e tatau loa ona e logoina lau fomaʻi e uiga i la latou atinaʻega.

I le faʻaopoopoga, o suʻega faʻapitoa e faʻaalia ai aʻafiaga le lelei o le fualaau.

O faʻaaliga le lelei atonu e aofia ai:

  1. Eseesega faʻafitauli e tulaʻi mai i le tino o le tino. O ia itu o se mea e seasea lava, ma, o se tulafono, e mou atu loa pe a uma le faʻamalolo o le vailaʻau.
  2. E le mafai ona tupu ni faʻafitauli faʻapitoa. I tulaga ogaoga, o loʻo mataʻituina ai le faʻalavelave anaphylactic. O gaioiga eleelea e fai i sulfonamides poo a latou mea e maua e maua i nisi taimi.
  3. Le atinaʻeina o faʻafitauli o le faʻaogaina o meaʻai ma totoga o le gastrointestinal tract. O aʻafiaga le lelei e faʻaalia i foliga o le gasea ma le vomiting, manava ma le tiga i totonu o le manava. I le avea ai o se tulafono, o ia faailo o se taunuuga o le amataga o le tagofia o fualaau faasaina ma pasi i latou lava i totonu o ni nai aso. Mo le lelei atili o fualaau faasaina, e fautuaina e fomaʻi le vaeluaina o le vailaʻau i ni atopaʻu ina ia mafai ai e le tino ona faʻafetaui i ai.
  4. Le atinaʻeina o aʻafiaga o loʻo faʻaalia e ala i metabolic processes i le tino. O se tasi o faailoga o la latou faʻaaliga o le hypoglycemia.
  5. O aʻafiaga e ono tupu i luga o le vaega o le faʻalavelave o le tino e faʻaalia i foliga o se tofo gaosi i le ooto tautala.
  6. Faʻafitauli i le paʻu e foliga mai o le vevela, lanu mumu, sulu, ma faʻafefete eseese.

Faʻataʻitaʻiga faʻasoifua maloloina faʻaonapo nei e ofoina atu le tele o vailaʻau faafomaʻi eseese o Metglib analogues.

E mafai ona sui se vailaau i se oloa e tutusa ma meatotino?

I le avea ai o se tulafono, o nei vailaʻau o loʻo i ai se mea tutusa tutusa i la latou tuufaatasiga, ae atonu e eseese i le aofaʻi o fualaau, faʻasologa o faʻamagaloga, fale gaosimea ma tau faʻatau. E tatau ona maitauina o le tele o tagata faatau e manatu i fualaau faasaina e faaulufaleina mai ina ia sili atu le aoga, e sili atu ona taugata, ae atonu o le tutusa lava foliga tutusa o le fualaau faasaina. O le filifilia poʻo le suia o le vailaau faʻatauina e tatau ona faia e le fomaʻi aoga.

O le numera o vailaau o loʻo aofia ai metformin aoga ma glibenclamine e aofia ai:

  1. Bagomet Plus o se sauniuniga papapu lea e maua i se fua o le 500 mg o le metformin ma le 5 mg o le glibenclamine. O se faʻatusaliaga tutusa o papatini Metglib. O le tau masani i faleoloa o le aai e tusa ma le 215 ru.
  2. Glibomet - papa maʻalaʻau e 400 mg o le metformin ma le 2.5 mg o glibenclamine, lea e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. I le anotusi o vaega o loʻo galue, latou te sili atu le faʻavaivai (maualalo le faʻaaogaina) faʻatusatusa i le Metglib. O le tau masani i falemaʻi e eseese i totonu o le 315 rubles.
  3. Gluconorm - fualaau, lea i a latou tuufaatasiga ma meatotino e tutusa uiga tutusa ma Metglib. O le tau masani e tusa ma le 230 rubles.

O vailaau uma o loʻo i luga e lua vaega taua i la latou tuufaatasiga ma o loʻo aofia i totonu o le kulupu o fualaau faʻasaina e faʻaaogaina e faʻavasegaina ai le suka toto.

I le vitio i lenei tusiga, o le a avatu e le fomai fautuaga mo le togafitia o le maʻisuka e aunoa ma fualaau faasaina.

Faailoga mo le faʻaaogaina o Metformin

Metformin e mafua mai i lona fausiaina i le vailaau togafitiga o le 'oti, o se fale taatele ma le faʻalauiloaina o le suka. Ina ia faʻaitiitia le afaina ma faʻaleleia le malosi o le gaʻo, o le galuega na amata i le vaevaega o mea gaosi mai ai. Na latou foliga mai o le a avea ma tagata tetele. I le taimi nei, o Metformin ua na o le pau lea o fualaau faasaina i totonu o lenei vaega ua uma ona pasia le saogalemu, o le vaega totoe na avea ma mea e afaina ai le ate ma ua matua faateleina ai le lamatiaga o le lactic acidosis.

Ona o lona aoga ma le itiiti o aʻafiaga, o se vailaau muamua i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o lona uiga, o loʻo faʻamatalaina i le nofoaga muamua. Metformin e le faʻateleina le faʻasologa o inisalini. I se isi itu, ona o le faaitiitia o le suka o le toto, o le hormone ua faamutaina le gaosia i le faateleina o le voluma, lea e masani ona tupu pe a amata le maʻisuka ituaiga 2.

O lona mauaina e mafai ai ona e:

  1. Faamalosia le tali o sela i le inisalini, o lona uiga, faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini - o le mafuaʻaga autu o le le atoatoa o le gaʻo i le mamafa o tagata. Metformin faʻatasi ai ma taumafa ma le atuatuvale e mafai ona totogi mo le maʻisuka ituaiga 2, e foliga mai e togafitia togafitiga ma fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamaʻi pipisi.
  2. Faʻaitiitia le faʻaleleia o gaʻo mai gaʻo, lea e faʻaitiitia ai le toto toto.
  3. Le faʻaitiitia o le gaosiga o le kulukose i totonu o le ate, ona o le maualuga o lona toto i luga o se manava gaogao.
  4. Uunaia le faʻaaliga o le lipid lipid: faʻateleina le mea o loʻo maua i le lipoproteins maualuga i totonu, faʻaitiitia le cholesterol ma triglycerides, ia e afaina ai toto toto. O lenei aʻafiaga e faʻaititia ai le aʻafiaga o faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka.
  5. Faʻaleleia le faagasologa o le toe faʻaofiina o toto fou i totonu o vaʻa, faʻavaivaia ai le faʻalogoina o leukocytes, o lona uiga, faʻaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis.
  6. Faʻaititia le mamafa o le tino, aemaise ona o le sili ona matautia mo le metabolism o le gaʻo visceral. A mavae le 2 tausaga o faʻaaogaina, o le mamafa o maʻi e paʻu ile 5%. Faatasi ai ma se faaitiitia o le faaaogaina o caloric, o le taunuuga o le leiloa o le mamafa ua faaleleia atili.
  7. Faʻasaʻo le toto i totonu o mea lautele, o lona uiga, faʻaleleia a latou meaʻai.
  8. O le mea lea e mafua ai le vavalalata ma le ovary polycystic, o le mea lea, e mafai ona fai pe a fuafuaina le maʻitaga.
  9. Puipuia mai le kanesa. O lenei gaioiga e tatala talu ai nei lava. O suʻesuʻega na faʻaalia ai le faʻamaonia o mea totino i totonu o fualaau faʻasaina; o le lamatiaga o le atiaeina o le oncology i tagata gasegase na faʻaititia e le 31%. O loʻo faʻaauau galuega fou e suʻesuʻe ma faʻamaonia ai lenei aafiaga.
  10. Faʻagesegese le soifua matua. O le itu aupito sili lea ona le mafaamatalaina o Metformin, na o na o meaola na faia ai suesuega, na latou faaalia ai le faateleina o le ola o tootoo faataitai. E leai ni faʻamatalaga o faʻataʻitaʻiga faʻamalositino atoa ma le auai o tagata, o lea ua vave tele ona fai mai o Metformin e faaumiumi le ola. I le taimi nei, o lenei faʻamatalaga e moni na o tagata e maua i le maʻisuka.

Ona o le telefactorial aafiaga i le tino, o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o Metformin e le faʻatapulaʻaina naʻo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona faʻamalosi lelei e aveʻesea ai le gaʻo o le gaʻo, e faʻafefe ai le mamafa o le mamafa. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai i tagata ei ai togavao (faʻavaivaia le kulukosese toleni, gaʻo, toto maualuga, sili atu inisalini) pe a faʻaaogaina Metformin na o ia, o le maʻisuka e 31% le itiiti ifo e ono tupu. O le faʻaopopoina o taumafa ma aʻoaʻoga faaletino i le polokalame na faʻaleleia lelei ai taunuʻuga: 58% o tagata gasegase mafai ona aloese mai le maʻisuka.

Metformin faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli uma o le maʻisuka e 32%. O fualaau faasaina ua faaalia ai le lelei o taunuuga o le puipuia o le macroangiopathies: o le faaitiitia o le fatu ma le stroke e faaitiitia i le 40%. O lenei aafiaga e tutusa ma le aafiaga o cardiprotectors aloaia - fualaau mo le mamafa ma fuainumera.

Pepa o le faʻasaina o fualaau faʻasaina ma fuataga

O le uluai vailaʻau o loʻo aofia ai Metformin ua taʻua Glucofage, o se faʻataʻitaʻiga e umia e le Farani kamupani Merck. Ona o le mea moni e sili atu i le sefulu tausaga ua mavae talu mai le atinaʻeina o vailaau ma le mauaina o se pateni mo lea mea, o le gaosia o fualaau faʻatasi ma le tino lava e tasi - ituaiga, e faatagaina faaletulafono.

E tusa ai ma iloiloga a fomaʻi, sili ona taʻutaʻua ma sili ona maualuga:

  • Siamani Siofor ma le Metone,
  • Isaraelu Metformin-Teva,
  • Rusia Glyfomin, Novoformin, Formmetin, Metformin-Richter.

O le generics ei ai se tulaga taua: latou te taugofie nai lo le uluai vailaau. E leai ni a latou faʻafitauli: talu ai ona o uiga o le gaosiga, e ono faʻavaivaia lo latou aafiaga, ma faʻamamaina le leaga. Mo le gaosia o laupepa, e mafai e tagata gaosiga ona faʻaaoga isi mea faʻaleagaina, lea e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga faaopoopo.

O le vailaʻau e gaosia i foliga o laupepa mo le faʻafofoga tautala, fua o le 500, 850, 1000 mg. O le faʻaitiitia o le suka i le faʻaleagaina o le gaosiga o le gataifale o loʻo matauina e amata i le 500 mg. Mo le maʻisuka, o le togi lelei o le 2000 mg. Faʻateleina i le 3000 mg, o le aʻafiaga o le hypoglycemic e tupu tele lemu nai lo le aʻafiaga o aʻafiaga. O se isi faʻaopoopoga o le tui e le gata e le talafeagai, ae e matautia foi. Afai e le lava le 2 pauna o le 1000 mg e faʻasaʻo ai le glycemia, o le tagata maʻi e faʻapipiʻiina le faʻamaʻi mai o suka mai isi vaega.

I le faaopoopo atu i le mama Metformin, o vailaʻau tuʻufaʻatasia mo le maʻisuka e maua, mo se faataitaiga, Glibomet (ma glibenclamide), Amaryl (ma le glimepiride), Yanumet (ma le sitagliptin). O lo latou faʻamoemoega e faʻamaonia i le maʻisuka umi, pe a amata ona faasolosolo ina amata le pa'ū o le galuega.

E iai foʻi fualaau o le gaioiga faʻasolosolo - o le uluaʻi Glucofage Long (fua o le 500, 750, 1000 mg), tutusa o Metformin Long, Gliformin Prolong, Formin Long. Ona o le faʻapitoa o le laulau, o le faʻaleleia o lenei vailaʻau ua faʻagesegese, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le lua faalua i le taimi o aʻafiaga mai le inumaga. O le hypoglycemic effect ua matua puipuia. A maeʻa ona faʻaaogaina le Metformin, o le vaega e le faʻaaogaina o le laulau e faʻasalaina i fecesi. Naʻo le toe foʻi mai o le pepa lenei o se laʻititi laʻititi i le maualuga o faʻamaʻi. A le o lea, o se aafiaga lelei i le lipid profile o le toto tumau.

Auala e ave ai metformin

Amata ona ave Metformin ma le 1 papalama o le 500 mg. Afai e lelei le toleniina o le vailaʻau, o le a faʻaleleia le atunuʻu i le 1000 mg. O le faʻaitiitia o le suka e amataina lemu, o le pa'ū maulalo ile glycemia e matauina pe a mavae le 2 vaiaso o le pulega. O le mea lea, o le fualaau e faʻaleleia i le 500 mg i totonu o le vaiaso pe lua, seia oʻo ina totogi le maʻisuka. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga i le gaʻoina, ia vaevaeina i aso taitasi e vaevaeina i 3 inumaga.

Faʻafeiloaʻi le metformin e amata inu i le 1 papapu, o le taimi muamua e faʻaleleia ai le dose ile 10-15 aso. O le maualuga faatagaina faatagaina o le 3 pusa o le 750 mg, 4 papa o le 500 mg. O le tele o le vailaau oona ua onā i le taimi lava lea, i le taimi o le taumafataga o le afiafi. E le mafai ona nutimomoia vaevaega ma vaevaeina i ni vaega, talu ai o le solia o le latou fausaga o le a mafua ai ona leiloa se gaoioiga faaumiumi.

E mafai ona e aveina Metformin mo se taimi umi, e le manaomia ni togafitiga i togafitiga. Aʻo le faʻamaloloina o se taumafa maualalo ma le faʻamalositino. I le i ai o le meaʻai, latou te faʻaititia ai le kalori.

O le umi o le taimi e mafai ona tupu i le le lava o le vaitamini B12, o le mea lea e tatau ai i le maʻisuka e ave Metformin ona 'ai i meaola i aso uma, aemaise lava le ate, fatugaʻo ma le pipi, ma faia se suʻega faaletausaga mo le Bem deficiency anemia.

Le tuufaatasiga o le metformin ma isi vailaʻau:

Faʻasoa faʻatapulaʻaSauniunigaGaoioiga e leʻi mafaufauina
Faasaina faasainaX-ray faasesega sauniuniga ma le iodine contentE mafai ona faʻamalosia le acidosis lactic. Metformin ua faʻauʻuina i le 2 aso ao lei faia le suʻesuʻega poʻo le taotoga, ma ua toe 2 aso mulimuli ane.
Togafitiga
Le talafeagaiAlu, uma meaai ma vailaʻau o loʻo i aiLatou te faʻapupulaina le lamatiaga o le siama faʻamalosi, aemaise lava i le maʻisuka i luga o se taumafa maualalo.
Manaoga faaopoopo e manaʻomiaGlucocorticosteroids, chlorpromazine, beta2-adrenergic agonistsToto toto toto
Togafitiga e aʻafia ai e ese mai i le inisiua ACETulaga lamatia o le hypoglycemia
DiureticsO le mafai ona maua o le siako lactic acid

Aafiaga ma faʻaleagaina

O aʻafiaga mai le aveina o Metformin ma a latou faʻalavelave faʻafuaseʻi:

Mea leaga na tutupuFaailogaE masani lava
Nonofoina faafitauliNausai, leai se manaʻoga, gaogao mama, vili.≥ 10%
Taumafai maʻiO le tofo o le uamea i le gutu, e masani lava i luga o se manava gaogao.≥ 1%
Tali atu i le AllergicRase, lanu mumu, vevela.> AOAO ATILI E UIGA I LE MAUA O LE MALO

Metlogin analogs - pe faapefea ona sui?

Afai e le talia lelei le Metformin, e mafai ona sui i se vailaau umi poʻo se faʻasologa atoa o le isi gaosiga.

Metformin sauniunigaFaʻataugaO le tau mo le 1 papalama o le 1000 mg, rubles.
Muamua vailaauGlucopeli4,5
Glucophage Long11,6
Faʻamasinoga tutusa o le masani masaniSiofor5,7
Glyformin4,8
Metformin teva4,3
Malu4,7
Formethine4,1
Faʻatumu le faʻasologa o gaoioiga faaumiumiFormin umi8,1
Gliformin Umi7,9

I le i ai o faʻasolega, e filifilia se fomaʻi i se masini tutusa o le galuega, ae faʻaopoopo i se eseesega:

Vaega o vailaʻauIgoaTau o pusa, lapisi.
DPP4 InhibitorsJanuvia1400
Galvus738
GPP1 agonistsVictoza9500
Baeta4950

Suiga o le fualaau faasaina e tatau ona faia e pei ona faatonuina e le fomaʻi ma i lalo o lana vaavaaiga.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le vailaʻau e maua i foliga o ata vali ata: oval, convex on both sides, brownish-orange in color (dosage 2.5 mg + 500 mg) pe toetoe lava a sinasina i le lanu (togi 5 mg + 500 mg), e mafai ona vaaia i le vaega o le ogatotonu e toetoe lava a paʻepaʻe (dosage 2.5 mg + 500 mg: i totonu o se pepa pepa o pusa pepa e 3, 4, 6 po o 9 pepa o 10 pusa, poo le 1 polymer e mafai ona aofia ai le 30, 40, 60 poo le 90 papa, o le 5 mg + 500 mg: i totonu o se pepa pepa pepa o 3, 4, 6 po o 9 pusa paʻu o palasiti e 10, poʻo le 2, 4 poʻo le 6 pusa paʻu akovok 15 papa po o polymer Faletupe 1, e aofia ai le 30, 40, 60 po o le 90 papa. loo i ai foi teu taitasi faatonuga mo le faaaogaina Force Metgliba).

Faʻavae 1 papa maʻa:

  • mea gaosi: glibenclamide - 2.5 poʻo le 5 mg, metformin hydrochloride - 500 mg,
  • Vaega o ausilali: sodium stearyl fumarate, calcium hydrogen phosphate dihydrate, masini suauu, cellulose microcrystalline, sodium croscarmellose, povidone K-30, macrogol (polyethylene glycol 6000),
  • o le mea e faʻaaogaina ai faʻamalosi tino (coatings), moli gaʻo (hydroxypropyl cellulose), dioxide, talc, hypromelilose (hydroxypropyl methylcellulose), uʻamea uʻamea uʻamea, uʻamea mūmū samasama, 5 mg + 500 papa mg - Opadray paʻepaʻe, e aofia ai le hyprolose (hydroxypropyl cellulose), dioxide, talc, hypromelilose (hydroxypropyl methylcellulose).

Talosaga faʻaoga

O le maʻisuka e manaomia ai le sui o vailaʻau faʻasaina ma inisalini injections i mataupu nei:

  • taotoga tele po o manua,
  • lapoa tele e mu,
  • fiva mo faʻamaʻi pipisi.

E manaʻomia le mataʻituina pea o le gaʻo o le suka i aso uma, faʻapea foi i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai.

O le tagata maʻi e tatau ona logoina le lamatiaga o le hypoglycemia i taimi o anapogi, ave le ethanol.

Faʻasaga i tua atu o le tino ma le faʻalagona lagona, faatasi ai ma fetuunaiga i meaʻai, e tatau ona suia le fualaau o le vailaʻau.

Faaaoga ma le faʻaeteete le vailaʻau pe afai o peta-blockers o loʻo i ai i le togafitiga o le maʻi.

A oʻo mai le hypoglycemia, o le tagata gasegase e tuʻuina atu i ai gaʻo (sugar), i tulaga ogaoga, e manaʻomia le faʻaaogaina o le vaifofo dextrose.

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga o tagata gasegase o loʻo manaʻomia Metlib e manaʻomia le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina 2 aso ao le i faia taualumaga ma toe faʻafouina o le faʻatagaga i le mavae ai o le 48 itula.

O vailaʻau e aofia ai le ethanol, faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e fesoasoani i le faʻaalia o le paʻu o le fatu, tachycardia, mumu o le paʻu, vomiting.

O le tausiga o pepe, o le susu e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le tagata maʻi e tatau ona lapatai le fomaʻi e uiga i le maitaga fuafuaina.

O fualaau faasaina e mafai ona aafia ai le mataala ma le saoasaoa o tali, o lea e tatau ai ona e faaeteete i le avetaavaleina o se taavale ma le tele o gaoioiga matautia.

O le amataga o togafitiga ma le fualaau faasaina e mafai ona o faatasi ma suiga i le gastrointestinal tract. Ina ia faʻaitiitia le faʻaaliga, e tatau ona inuina le vailaau faʻasaina i le 2 po o le 3 inumaga, o le siʻitia o le fualaau o le a fesoasoani e faʻaitiʻitia ai le le faʻamaonia.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e faitau i faatonuga mo Metglib.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le i ai o le miconazole i le togafitiga e mafai ona oʻo atu ai i se pa'ū mataʻutia o le suka i luga o se coma.

E tatau ona e taofi le tagofia o le fualaau mo aso e lua ao lumanaʻi ma pe a maeʻa le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ma iodine.

O le faʻaaoga faʻaaogaina o vailaʻau faʻatasi ma le ethanol ma Metglib faʻalauteleina ai le faʻaititia o le suka i le fualaau faasaina ma mafai ona mafua ai le paʻu. O le mea lea, i le taimi o togafitiga, o le ava malosi ma fualaau faʻasaina ma le ethanol e tatau ona le aofia. Lactic acid coma e mafai ona tupu mai ona o le ava malosi, aemaise lava pe a le lelei le fafagaina o le tagata maʻi pe leai foi le ate.

O le tuufaatasiga ma Bozentan e lamatia ai le atinaʻeina o faʻafitauli matuia, ma faʻaititia ai foi le faʻaitiitia o le suka i Metglib.

Contraindications

E faʻasaina togafitiga faʻamaʻi i mataupu nei:

  • Inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka
  • maʻi faʻamaʻi ma le ketoacidosis,
  • togafitiga o galuega faatino,
  • tuutuuga e aafia ai galuega tau fatu,
  • faʻamaʻi e mafua ai le matelaina o le okesene i masini,
  • gaioiga o le ate,
  • ava malosi
  • tulaga e manaʻomia ai le inisalini,
  • maualalo taumafa kalori
  • tausaga e 18 tausaga.

O le vailaau faasaina ua faatonuina ma le lapatai i tulaga faapea:

  • fiva
  • togafitiga o taalaela,
  • faʻateleina galuega o le pituitary i luma,
  • leai se faʻalavelave faʻamaʻi,
  • i tagata matutua matutua o loʻo aʻafia i se paʻu mataʻu i le suka.

Faʻasalaga

Le faaaogaina sese o fualaau faasaina e mafua ai le lactic acid coma po o se paʻu mataua i le suka.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le suka, ua fautuaina le tagata maʻi e taumafa i meaʻai e mauoa i le gaʻo po o le suka.

I tulaga faigata, pe a le iloa e le tagata maʻi le mafaufau, dextrose poo le 1-2 ml o glucagon o loʻo faʻaaogaina i se auala vavalalata. A maeʻa ona toe iloa e le tagata maʻi, e tuʻuina atu ia i latou meaai faʻatasi ma ni meaʻai gaʻo.

Antiobetic drugs o lo o faʻaalia lautele i le maketi a Rusia.

E faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e iai foi le tele o faʻamatalaga ma le faʻailoga, e pei o faatonuga mo Metglib:

  • Glibomet,
  • Glucovans,
  • Gluconorm,
  • Bagomet Plus,
  • Glibenfage ma isi.

O le aʻafiaga o fualaau faʻasaina e aʻafia ai le maʻisuka e faʻalagolago i le mea o loʻo galue malosi ai. O nisi e faateleina le galuega faalilolilo o le pancreas, ao isi e faateleina le lagona o gaʻo i le inisalini.

O le tuufaatasiga o mea aoga e lua i Metglib e tau atu ai i taunuuga uma e lua.

O le tau maualalo o le fualaau faasaina e mafua ai ona tauva i totonu o le maketi. E tatau ona ave le fualaau faasaina e pei ona faatonuina e le fomaʻi ma le pule suka.

Tina le maʻisuka ituaiga 2. Na faatonuina e le fomai Glibomet. Ae na faateleina lona tau, na tatau ona ou vaavaai mo se sui. I le isi itu, na fautuaina e le fomai Metlib Force, o le tau mo lea mea e 2 taimi e itiiti ifo. E faʻaitiitia lelei le suka, ae o meaʻai e manaʻomia. E tele aʻafiaga, ae le maua e tina.

Sa ou aveina Metglib mo ni masina. O le tulaga i aso popo e le lelei tele. Naua, vaivai, ae na vave lava mea uma. E na ona e manaʻomia le talepe o le inumaga i nisi o tui. Ma o lea, i se tulaga lautele, ua ou faamalieina i le fualaau faasaina ma lana gaioiga. Suafa e faʻaitiitia, taofi.

Pharmacodynamics

Metglib Force o se tuufaatasiga tuʻufaʻatasiga o loʻo i ai faʻamalosi e lua o le hypoglycemic mai vaega eseese o vailaʻau faʻapitoa:

  • glibenclamide o se mafuaaga o le sulfonylurea o le tupulaga lona lua. O le faiga o le gaioiga e mafua mai i le faʻaosofiaina o le insulin e faʻamagaloina e suauu beta o le pancreas, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le glucose. O le vailaʻau e faʻateleina le lagona o le inisalini ma faʻateleina lona faʻamalosi i sosoʻo taula, faʻamalosia le aʻafiaga o le inisalini i le faʻaaogaina o le kulukose e maso ma le ate, ma faʻalavelave ai le lipolysis i le tino,
  • metformin - o se vailaʻau mai le group biguanide, lea e faʻaitiitia ai le mea o loʻo iai i le basal ma le glucose mulimuli i le plasma toto. O loʻo faʻaalia i ni gaioiga se tolu: I - le faʻaitiitia o le gaosiga o le kulukose i le ate ona o le faʻasaina o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis, II - o le faʻalauteleina o le lagona o gasegase i insulin, o le faateleina o le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le kulukose e sela i maso, III - o le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le gasegase (gastrointestinal tract). E le afaina ai le inisalini, o le mea lea, e le mafua ai le hypoglycemia. Faʻaleleia pe faʻaititia le mamafa o le tino. E i ai sona aoga aoga i luga o le lipid composition o le toto, faʻaitiitia ai mea o loʻo i le aofaʻi o le cholesterol, triglycerides ma lipoproteins maualalo (LDL).

Glibenclamide ma metformin e eseese auala o gaioiga ma faʻalagolago ai i le faʻaaogaina o le hypoglycem.

Faʻafetai i le tuufaatasiga o mea gaosi, Metglib Force o loʻo i ai se gaioiga faʻavae i le faʻaitiitia o kulūkose.

Pharmacokinetics

Glibenclamide, oʻo atu i totonu o le vaega o meaʻai, o loʻo gauaʻi i se aofaiga e sili atu i le 95% o le tui. Tau maualuga maualuga (Cmax) e oʻo i totonu o le 4 itula. Vaevaega (Vo) e tusa ma le 10 lita. E tusa ma le 99% e fusifusia i masini plasma. E toetoe lava atoa le metabolised i le ate, ma o le taunuuga lea e lua le gasegase gasegase ua gaosia, lea e mafua mai i le iniseti (60%) ma gaʻo (40%). O le afa-ola (T½) - 4-11 itula

Metformin, oʻo atu i totonu o le mea o loʻo i ai meaʻai, e lelei ona faʻaleleia. O le taumafataga tutusa e faʻaitiitia ma faʻatuai ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Taimi e oʻo atu i Cmax - e tusa ma le 2.5 itula. O le bioavailability atoatoa e 50-60%. E vave lava ona tufatufaina i totonu o masini, toetoe lava a le noatia i masini plasma. O loʻo faʻaaogaina i se tikeri sili ona vaivai. I le au volenitia maloloina, o le tuʻuina atu metformin o le 400 ml / min, lea o loʻo faʻaalia ai le i ai o le faʻamalosi tino. E mafua mai i fatugaʻo. I se fesuiaiga e le suia, e tusa ma le 20-30% o le fualaau oona e mafua mai i le inumaga. T½ - e tusa ma le 6.5 itula. I le faʻaleagaina o fatugaʻo, o le faʻaitiitia o le faʻamavaega e faʻaititia i le faʻatusatusaina o le kiliaina creatinine (CC), ao T faʻaopoopoina½ ma, o se taunuuga, o le plasma concentration o metformin.

O le bioavailability o mea gaosi taitasi pe a faʻapipiʻi i le tasi papafa e talitutusa ma le taimi e faʻaaogaina ai fualaau oona ei ai metformin poʻo glibenclamide. Aʻo 'ai, o le bioavailability of Metglib Force e le suia, ae o le fua o le absorption o le glibenclamide e faʻalauteleina.

Metglib Force, faatonuga mo le faʻaogaina: metotia ma metotia

O fua o Metglib Force e faʻafofoga tautala. O le togi sili ona lelei e fuafuaina e le fomaʻi e faalagolago i le maualuga o le glycemia.

Ole fua muamua ole 1 taimi i le aso, 1 le papa i se fua o le 2.5 mg + 500 mg poo i se fua o le 5 mg + 500 mg. Afai e ave e le tagata maʻi se sulfonylurea o mea e maua mai le metricin poo le metformin e fai ma togafitiga muamua, pe a faatonuina le Metglib Force, o le fua muamua o le mea e tutusa ai le mea o loo i ai i le tuufaatasiga e le tatau ona sili atu i aso taitasi o fualaau faasaina na muai mauaina (ina ia aloese ai le atinae o le hypoglycemia).

Afai e manaʻomia, faʻaititia le fua o le Metglib Force, ae le sili atu i le 5 mg glibenclamide + 500 mg metformin, i vaitau o le itiiti ifo ma le 2 vaiaso. O lenei mea e mafai ai ona lava le pulea lelei o le kulukose o le toto.

I le tulaga o le togafitiga muamua ua suia e ni sui soʻo se lua, o le fua muamua e le tatau ona sili atu i le fua o le metformin ma le glibenclamide (poʻo se isi sulfonylurea vailaʻau) na muamua faia.

Afai e talafeagai, i vaitau o le itiiti ifo i le 2 vaiaso, o le fua o le Metglib Force e fetuunai e fuafua i le maualuga o le glycemia.

O le maualuga pito i luga o aso taitasi o le 4 papa i se fua o le 5 mg + 500 mg poʻo le 6 papalama i se fua faatatau o le 2.5 mg + 500 mg.

Fautuaina taimi ole pulega, faʻalagolago i le faʻamoemoega taitasi:

  • dosages of 2.5 mg + 500 mg ma le 5 mg + 500 mg: pe a faatonuina 1 le papa i aso taitasi - 1 taimi i le aso (taeao i le taimi o le taeao), pe a faatonuina 2 pe 4 papa i le aso - 2 taimi i le aso (taeao ma afiafi ),
  • fua o le 2.5 mg + 500 mg: faatasi ai ma le tofiaina o le 3, 5 poo le 6 palama i le aso - 3 taimi i le aso (taeao, aoauli ma le afiafi),
  • fua o le 5 mg + 500 mg: faatasi ai ma le tofiaina o 3 maa i le aso - 3 taimi i le aso (taeao, aoauli ma le afiafi).

Ina ia taofia le atinaʻeina o le hypoglycemia, e tatau ona ave Metglib Force i meaai e maualuga i le gaʻo.

Mo tagata matutua, o le fua o le Metglib Force ua fuafua e amanaia le tulaga o le galuega toe fanau. Ole fua muamua ole fua ole 1 le papa ile fua ole 2.5 mg + 500 mg. Ole galuega ole Renal e tatau ona iloiloina i taimi uma ile togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga