Noliprel bi faatonuga mo le faʻaaogaina

  • Pharmacokinetics
  • Faailoga mo le faʻaaogaina
  • Metotia o le talosaga
  • Faʻaiʻuga
  • Contraindications
  • Toto
  • Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina
  • Faʻasalaga
  • Tulaga o le teuina
  • Faiga faʻapolopolo
  • Faʻavae

Noliprel Bi-fort o se tuufaatasiga o le inhibitor ACE o le perindopril arginine ma le olepamide sulfonamide diuretic. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻamalosi e mafua mai i meatotino o vaega taitasi (perindopril ma le placepamide) ma a latou synergism faaopoopo.
O Perindopril o se tagata e pulea le ACE. ACE tagata liliu mai angiotensin I i le angiotensin II (o vasoconstrictor substance), e faʻateleina ai le faʻamalositino o le aldosterone e le gaʻo faʻaleagaina ma le malepe o le bradykinin (o vailaʻau vasodilating) i le heptapeptides le toʻaga.
O le Indapam e mafua mai i le sulfonamides faatasi ai ma le mama o indole, e faatatau i vailaau faʻasolosolo i togafitiga thiazide, e ala i le taofiofia o le resisorption sodium i le vaega o le gaogao o fatugaʻo. O lenei mea e faʻatupulaʻia ai le excretion o le sodium ma chloride i le urine ma, i se tulaga maualalo, potassium ma le magnesium, ma faʻaateleina ai le urination ma maua ai se aʻafiaga e le afaina.
Faʻaalia o le gaioiga faʻasalaga.
Noliprel Bi-fort e faʻaitiitia ai le toto o le toto toto ma le diastolic i tagata gasegase o le maualuga o soʻo se tausaga, i le tulaga maualuga ma i le tulaga tu. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina o le fua-faalagolago.
O le aafiaga sili i le faaitiitia o le numera o le indexric index i le itu tauagavale na maua ma le 8 mg perindopril (e tutusa ma le 10 mg perindopril arginine) + 2.5 mg wherepamide.
O le toto o le toto na faʻaititia atili le lelei i le vaega perindopril / indapamide: o le eseesega i le faʻaititia o le BP i le va o vaega e lua o gasegase--5.8 mm Hg mo le mamafa o le toto. Art. (95% CI (-7.9, -3.7), p 15 mg / L (> 135 μmol / L) i tane ma> 12 mg / L (> 110 μmol / L) i tamaitai.
Iapine-e aofia ai faʻamaumauga vavalalata. I le tulaga o le faʻamaʻavaina e aʻafia ma le faʻaaogaina o togafitiga, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le le atoatoa o le tino, e faʻaleleia pe a faʻaaogaina iosine i le maualuga. E tatau ona toe faʻafoʻi le faapaleniina o le vai ao le i tofiaina soʻo vailaʻau o iodine.
Siki le suka. O le Hypercalcemia e mafai ona tupu ona o le faaitiitia o le suauu o le calcium.
Cyclosporin. E mafai ona faateleina le maualuga o le creatinine i le plasma toto e aunoa ma le afaina o le maualuga o le faasalalauina o cyclosporin, e tusa lava pe leai se suavai ma le suauu.

Faʻasalaga

I le tulaga o le maualuga, o le mea sili ona taatele le tali atu, o le faʻaogaina lea o le vavalalata, lea e mafai i nisi taimi ona o mai faatasi ma le nausea, vomiting, faʻavevesi, vevela, moe, le mautonu, oliguria, lea e mafai ona alualu i luma i le malosi (ona o le hypovolemia), Faʻaleagaina o le paleni-eletise paleni (o le faʻaitiitia o le maualuga o le potassium ma le sodium i le plasma toto), faʻaleagaina o le tino, hyperventilation, tachycardia, palpitations fatu (palpitation), bradycardia, popolega, ma le tale.
Fesoasoani Muamua e aofia ai le vave aveeseina o le vailaau mai le tino: gasegase ma / poʻo le tofiaina o le malala ua maeʻa ona faʻaaogaina, mulimuli ane faʻatalanoaina le paleni vai-electrolyte ile falemaʻi.
I le tulaga o le taua, o le tagata maʻi e tatau ona tuʻuina atu i ai se tulaga faʻasaga ma se pito i lalo. Afai e manaʻomia, iv o le puleaina o le sodium sodium chloride solution e tatau ona faʻatinoina poʻo soʻo se isi auala e toe faʻafoisia ai le toto toto e tatau ona faʻaaogaina.
Perindoprilat, le malosi o le perindopril, e mafai ona aveesea mai le tino e le fuamato (tagai Pharmacokinetics).

O le a le mea e tatau ona iloa e tagata faatau e uiga i le fualaau faasaina?

O le tuufaatasiga o laumei e avea o se meaola e aofia ai le lactose monohydrate. O lenei vailaʻau e masani ona faʻaaoga mo le gaosia o vailaʻau eseese.

E ui lava i lona taua faaletino ma le kemisi, o le laose o le mea sili ona malosi lea e maua ai. Mo tagata o loʻo mafatia mai le le faʻamaoni i le suka, o faatonuga mo le faʻaaoga e faasaina ai le tagofia o fualaau faasaina.

E le gata i lea, o gasegase e tausisia se taumafa malosi e le aofia ai le masima, e tatau ona faaaoga le vailaʻau ma le faʻamalosi tele. O le aveina o pills e mafai ona taʻitaʻia ai le vave faʻaitiitia o le toto. Ae peitai, afai e tupu lenei mea pe a uma le talosaga muamua, ona avea lea o se mafuaaga sese.

O se matafaioi taua e faia i le lava o le suavai. E le tatau ona faʻaititia le tele o le vai, ae i le vevela o le tau e sili atu le inu i le 25 pasene nai lo le mea masani. O le faateleina o le vevela i le tuufaatasiga ma le fualaau faasaina e mafai ona oo atu ai i le galala.

Faʻaiʻuga

E oo lava i fualaau faasaina ua fautuaina e se fomai faapitoa e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga le lelei i nisi tagata. Noliprel A Be Strong, o iloiloga e faamaonia ai lenei faʻamatalaga, e mafai foi ona mafua ai aʻafiaga.

Laulau 3. Faʻafitauli aʻafiaga

Ogatotonu o le tinoFaʻaleagaina, atuatuvale, faʻalavelave moe, ma isi.
Genitourinary SystemFaʻateleina diuresis, faʻaitiitia le libido, faʻaititia le malosi, ma isi.
Tali atu i le AllergicAnaphylactic shock, urticaria, eczema, angioedema, etc.
Vailaau respiratoryPomaonia, mago vaivai, rhinitis ma sili atu.
Fale gasegaseNausea, vili, manava manava, faʻamaʻi o le hepatitis, ma isi.
O le tino leoTesaveta tuai, o le tofo o le uamea, ma isi mea.
IsiTelefoni sili atu.

O aʻafiaga e mafai ona ese mai na o loʻo lisiina i le laulau. O le lisi atoa e mafai ona maua i faatonuga mo le faʻaaogaina.

I le maea ai o feutagaiga ma Dr. Noliprel AB Forte, o se tasi o ana mea e faigofie tele ona faʻatau i soo se falemaʻi, e mafai ona e suia i:

  • Indapamide + Perindopril,
  • Ko-Perineva,
  • Noliprel (A, A Bi, A Malosi), ma isi.

Analogs Noliprel Be Forte e masani lava ona i ai foliga tutusa ma foliga tutusa. Ae ui i lea, o fuataga ma tau atonu e fesuisuiai.

O faamatalaga aoga e uiga i mafuaaga o le maualuga o le toto maualuga e mafai ona maua i le vitio lenei:

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O se vailaʻau e faʻasaoina i foliga o ata e vali ai ata: biconvex, lapotopoto, paʻepaʻe (29 poʻo le 30 i totonu o se pusa polypropylene ua faʻapipiʻiina i se pusa ma se pusa e aofia ai le gel absorbent, 1 le fagu i totonu o se atigipusa faʻailoga ma se faʻamuamua amata, mo falemaʻi - 30 pcs i totonu o se pusa polypropylene ma se tufatufaina, 3 fagu i totonu o se atigipusa pusa ma se pule muamua amata, 30 fagu i totonu o se pusa pepa, i totonu o se atigipusa pusa pepa ma se pule amata muamua 1 paleni ma faatonuga mo le faaaogaina o Noliprel A Bi-f gutu).

Faʻavae 1 papa maʻa:

  • mea gaosi: perindopril arginine - 10 mg (tutusa ma le perindopril i le aofaiga o le 6.79 mg), wherepamide - 2.5 mg,
  • vaega faʻaopoopo: mea faʻapitoa ole colloidal dioxide, magnesium stearate, lactose monohydrate, maltodextrin, sodium carboxymethyl starch (ituaiga A),
  • kilikalafi: magnesium stearate, macrogol 6000, dioxide (E171), hypromelilose, glycerol.

Faʻataʻitaʻiga

NOLIPREL BI-FORTE o se tuufaatasiga o vaega taua e lua, perindopril ma le ibipamide. O se vailaau faʻamaonia, e faʻaaogaina e togafitia ai le toto maualuga (maualuga maualuga). NOLIPREL BI-FORTE ua faatonuina i tagata gasegase ua uma ona ave le perindopril 0 mg ma le ibipamide 2.5 mg eseese. Nai lo o lea, o nei tagata gasegase e mafai ona ave se tasi papaitusi NOLIPREL BI-FORTE, lea e aofia uma nei vaega.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O Perindopril o se tasi o fualaau o vailaʻau e taʻua o le iniveta ACE. E galue e ala i le faʻamalosia o le faʻalauteleina o aafiaga i luga o toto toto, lea e faigofie ai le tuiina o le toto. Faʻaalia o se vailaʻau. O le diuretics e faateleina le tele o le urine e maua mai e fatugaʻo. Ae ui i lea, olepamide e ese mai isi togafitiga, aua e na o sina siʻitia le tele o le urini. O vaega taʻitasi e galue malosi e maualalo ai le toto ma faʻatasi latou te pulea lou toto toto.

Contraindications

- afai o loʻo e faʻamaʻi i le perindopril, soʻo se isi inhibitor ACE, wherepamide, se tasi o sulfonlamides poʻo se isi vaega o le NOLIPREL BI-FORT,

- pe a muamua, pe ae ave isi inhibitors ACE pe i lalo o isi tulaga, o oe poʻo se tasi o ou aiga na faʻaalia ni faʻaalia e pei o le vevela, fulafula o foliga poʻo le laulaufaiva, vevela malosi, poʻo se faʻavalea o le paʻu (angiotherapy).

- afai o loʻo e maua i le maʻi o le ate po o le encephalopathy o le hepatic (maʻi faʻamaʻi o le mafaufau),

- afai o loʻo e matua aʻafia le toe faʻaaogaina o le tino poʻo le mea o loʻo e faʻamaonia,

- afai o lau toto o le potassium e maualalo pe maualalo,

- afai e te masalomia le le mafai ona togafitia, le atoatoa le lotofuatiaifo (faatumauina o masima matuia, puupuu le manava)

- afai o loʻo e maʻitaga ma o le tausaga o le gasegase e silia ma le 3 masina (e sili foi le aloese mai le ave. NOLIPRELA B-FORT i le amataga o le maʻitaga - vaʻai i le "Tina ma le lactation"),

- afai oe susu.

Talanoa ma lau fomaʻi aʻo leʻi aveina NOLIPREL BI-FORTE pe afai e faʻaaogaina nei mea ia te oe:

Afai e te mafatia i le mai i le tino (vavalalata o le toto o le toto e sau mai le fatu), o le cardiomyopathy (fatu fatu muscle), poʻo le faʻaoʻoina o le toto (faʻaitiiti vavalalata o le faga e tuʻuina ai le toto i fatugaʻo), pe afai e te mafatia mai se maʻi fatu,

pe afai e te mafatia i faʻamaʻi pipisi (fulafula paʻu) e pei o le lupus erythematosus poʻo le scleroderma,

afai e te mafatia i le atherosclerosis (faʻamalosi o puipui o maʻa),

afai e te mafatia i le hyperparathyroidism (faʻaopoopoina le galuega parathyroid),

afai e te mafatia mai le gout,

pe afai oe maua le maʻisuka

afai o oe i luga o se taumafa maualalo masima pe o loʻo avea ma sui masima e aofia ai le pāmaila,

pe afai o loʻo e ave le lithium poo le faʻamalolo o le faʻamalolo (spironolactone, triamteren), aua e le tatau ona e aveina i le taimi tutusa e pei o NOLIPREL BI-FORT (tagai i le "Tagoina o isi vailaʻau").

E tatau ona e lapatai lau fomaʻi pe ae manatu oe ua maitaga. (pe o fuafuamaʻitaga). E le fautuaina e ave NOLIPREL BI-FORT i le amataga o le maitaga. E le tatau ona ave le vailaau mo vaitaimi umi atu nai lo le 3 masina, aua e mafai ona matua faaleagaina ai le soifua maloloina o le tamaititi (tagai i le "Tina ma le lactation").

Afai e te aveina NOLIPREL BI-FORT, e tatau foi ona e logoina lau fomaʻi poo le aufaigaluega faafomaʻi e uiga i mea nei:

afai o loʻo iai sau faʻamaʻi poʻo se taotoga tele,

pe afai e te leʻi maua talu ai nei le manava po o le vomiting, pe afai o le tino o loʻo faʻamalūina,

afai e te maua ni tala o le LDL (aveeseina o le cholesterol mai le toto),

afai e te faʻaleagaina, lea e tatau ona faʻaitiitia ai le faʻamaʻi o le maʻi i le pipi poʻo le vavao,

pe afai o loʻo e feagai i se suʻega faafomaʻi e manaʻomia ai le faʻaogaina o se mea e maua ai le leitio iodine (o se vailaʻau e mafai ai ona suʻeina totoga o le tino, e pei o fatugaʻo poʻo le manava, faʻaaoga ai x).

E tatau i tagata taʻavale ona nofouta o NOLIPREL BI-FORTE o loʻo i ai se gaioiga malosi (wherepamide), lea e mafai ona maua ai se tali lelei pe a taitaia se taʻaloga doping.

NOLIPREL BI-FORT e le tatau ona faʻamatalaina i tamaiti.

Tina ma le lactation

Faʻafesoʻotai lau fomaʻi poʻo le fomai tipitipi aʻo lei faia ni fualaau.

E tatau ona e lapatai lau fomaʻi pe ae manatu oe ua maitaga (po o fuafuagamaʻitaga).

E tatau i lau fomaʻi ona fautuaina oe e taofi le faʻaaogaina o le NOLIPREL BI-FORTE ao le i maʻitaga pe vave ona maeʻa le maitaga ma faʻamaonia se isi vailaau faʻasaina nai lo NOLIPREL BI-FORT. E le fautuaina e ave NOLIPREL BI-FORT i le amataga o le maitaga. Ole fualaau faasaina e le tatau ona ave mo vaitaimi umi atu nai lo le 3 masina, aua e mafai ona matua faaleagaina ai le soifua maloloina o le tamaititi.

Afai o susu oe pe fuafua e susu ile susu, logo lau fomaʻi. NOLIPREL BI-FORTE ua solia i tina tausimai. E mafai e lau fomaʻi ona faʻatonuina oe i se isi togafitiga pe afai e te manao e susu ile susu, aemaise lava pe a fanau pepe pe fanau mai aʻo leʻi maeʻa.

Talanoa i lau fomaʻi i le taimi lava lena.

Tosiga ma le pulega

Aʻo ave le NOLIPREL BI-FORT, ia mulimuli i faatonuga a le fomaʻi. Afai e te masalosalo i le sao o le fualaau faasaina, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi poo le fomaʻi. O le masani masani o le tasi laulau i le aso: E sili le ave o laumei i le taeao, aʻo leʻi 'ai. Faʻasolo le papa maʻa ma se ipu vai.

Faʻamataʻuga itu

E pei lava o isi fualaau, NOLIPREL BI-FORTE, e ui lava e le o maʻi uma, e mafai ona mafua ai aʻafiaga.

Taofi le suʻeina o lenei vailaʻau vave ma faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi pe afai o iai se tasi o tulaga nei:

o ou mata, laugutu, gutu, laulaufaiva poʻo le faʻaʻofa ua fulafula, e faigata ona e manava, e te matua le malamalama pe ua le iloa, o loʻo i ai sau faʻanofo e le masani ai poʻo se mea e le masani ai.

O aʻafiaga e mafai ona aofia ai (i le faʻaitiitia o le faasologa ole taimi):

E masani (itiiti ifo i le 1 i le 10, ae sili atu ma le 1 i le 100 tagata mamaʻi): tiga o le ulu, vevela, vevela, tingling ma tingling sensations, vaʻaia o le vaʻaia, masini tiniseta, laumata o le ulu ona o le maualalo o le toto, tale, le manava, , vomiting, tiga o le manava, tofo o le tofo, gutu malolo, dyspepsia poʻo faigata faʻapalaina, manava, manava), faʻaalia o le tino (e pei o le paʻu o le paʻu, mimiti), gaʻo maso, lagona vaivai.

E le masani ai (itiiti ifo i le 1 i le 100, ae sili atu ma le 1 i le 1000 tagata maʻi): faʻalavelave o lagona, faʻalavelave moe, bronchospasms (faʻailoga o le fatafata, manava manava: ma le manava le manava), angioedema (faailoga e pei o le faʻamalosi poʻo le fulafula o foliga ma le laulaufaiva) , urticaria, purpura (lanu mumu i luga o le paʻu), faafitauli o fatugaʻo, vaivai, faʻateleina le sosolo.

E le seasea (itiiti ifo i le 1 i le 10,000) ma faʻalavelave, faʻafitauli o le cardiovascular (faʻamaʻaloga o le fatu, fatu fatu), o le esino eosinophilic (o se mea e le masani ai o le niumonia), rhinitis (gasegase o le tino poʻo le gutu o le isu), aʻafiaga o le paʻu pei multiforme erythema. Afai e te mafatia i le tino lupus erythematosus (o se ituaiga o fomaʻi-vascular disease), ona mafai ai lea o le leaga. E i ai lipoti o mataupu o gaioiga o le gaosiga o le mafaufau (suiga i foliga vaaia, foliga o le paʻu) pe a uma ona faʻaalia i le la poʻo i totonu o le UVA.

O maʻi i totonu o le toto, fatugaʻo, ate, pancreas poʻo suiga i totonu o suʻesuʻega suʻesuʻe (suʻesuʻega toto) e mafai ona tupu. E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina se suʻega toto e siaki ai lou tulaga.

I le tulaga o le toilalo o le ate (maʻi o le ate), o le amataina o le encephalopathy hepatic (degenerative brain disease) e mafai.

Afai o aʻafiaga e aʻafia pe afai e te matauina le le manaʻomia o aʻafiaga e leʻo lisiina i totonu o lenei laupepa, taʻu i lau fomaʻi poʻo le fomaʻi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Ia taʻu atu i lau fomaʻi poʻo le fomaʻi poʻo vailaʻau vailaʻau o vailaʻau o loʻo e ave pe leʻi leva ona e aveina, e tusa lava pe o nei fualaau faʻatau.

Aloese mai le faʻaaogaina o le NOLIPREL BI-FORTE i fualaau nei:

- lithium (faʻaaogaina e togafitia ai le atuatuvale),

- vailaʻau faʻamalolo-faʻamalolo (spironolactone, siama), salts salts.

O le faʻaaogaina o isi vailaʻau e aʻafia ai togafitiga o NOLIPREL B-FORT. Ia mautinoa e logoina lau fomaʻi pe afai o loʻo e tago i fualaau oona nei, e tatau ona e faʻaeteete faʻaeteete pe ae ave:

- fualaau oona e faʻaaogaina i le togafitiga o le maualuga o le toto,

- faʻasoloinamide (mo le togafitiga o le lemu o le fatu),

- allopurinol (mo togafitiga o gout),

- Terfenadine poʻo le astemisole (antihistamines mo togafitiga o vaomago poo allergies),

- corticosteroids, lea e faʻaaogaina e togafitia ai tulaga eseese, e aofia ai le vevela tele ma le gasegase o le vai,

- faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalosi e faʻaaogaina e togafitia ai faʻafitauli o le autoimmune poʻo le maeʻa foi o gaioiga e faʻaaogaina e puipuia ai le teena (eg.

- fualaau ua faatonuina mo togafitiga o le kanesa,

- erythromycin ma le faʻamalosi (antibiotic)

- halofantrine (faʻaaogaina e togafitia ai ituaiga o malaria),

- pentamidine (faʻaaogaina e togafitia ai le niumonia).

- vincamine (faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa o le faaletonu o le mafaufau i tagata matutua matutua, e aofia ai le leiloloa o le mafaufau).

- bepridil (faʻaaogaina e togafitia ai angina pectoris),

- sultoprid (mo togafitiga o le mafaufau),

- fualaau faasaina ua faatonuina mo le togafitia o fomaʻi o le fatu (e pei o quinidine, hydroquinidine, disopyramide, amiodarone, sotalol).

- digoxin poʻo isi glycosides cardiac (mo togafitiga o fatu fatu),

- baclofen (mo le togafitiga o le malosi o musika, lea e tupu i nisi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le sclerosis),

- fualaau o le maʻisuka e pei o insulin poo metformin,

- calcium, e aofia ai mea faʻapipiʻi o le calcium,

- faʻamalosia ai laxatives (e pei o senna),

- fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory (e le o le ibuprofen) poʻo mea maualuga o salicylate (faʻataʻitaʻi aspirin),

- Amphotericin B ma le loto i ai (mo togafitiga o faʻamaʻi ogaoga faʻaleagaina),

- fualaau mo le togafitiga o le le atoatoa o le mafaufau, e pei o le atuatuvale, popolevale, fesuiaiga, ma isi mea (mo se faataitaiga, tricyclic antidepressants, antipsychotics),

- tetracosactide (mo togafitiga o le maʻi a Crohn).

Talosaga faʻaoga

Taavale e taʻavale ma masini e pulea, ..

NOLIPREL BI-FORTE e masani ona le afaina ai le mataala, ae o nisi o gasegase, ona o le maualalo o le toto, o le tele o tali e mafai ona aliali mai, mo se faataitaiga, o le suavai po o le vaivaiga. O se taunuuga, o le gafatia e tietie taavale poʻo isi auala e mafai ona faʻavaivaia.

NOLIPREL BI-FORTE o loʻo iai le lactose (vaega o le suka). Afai na taʻu atu e le fomaʻi e te le gauai i nisi ituaiga suga, ona talanoa lea i lau fomaʻi aʻo leʻi tagofia lenei fualaau faasaina.

Tulaga o le teuina

Taofi ese mai le vaaiga ma le vaai o tamaiti.

Tapuni le pusa e puipuia ai le susu mai le ulu atu.

O lenei vailaau e tatau ona teuina i se vevela e le sili atu i le 30 ° C.

Aua le lafoai le vailaau i totonu o suavai lafoai po o otaota vale. Fesili atu i lau fōmaʻi pe faapefea ona faʻaumatia faʻamaʻi ua taofia. O nei fuafuaga e faʻaoga i le puipuia o le siosiomaga.

Pharmacodynamics

Noliprel A Bi-Forte o se sooga faʻatasi lea e aofia ai le angiotensin liliu mai le inhibitor o le enzyme (ACE) ma le sulfonamide diuretic. O le vailaau faʻamaina o loʻo faʻaalia i mea tau vailaʻau faʻasolosolo e tuufaatasia ai le gaioiga o vaega taʻitasi o lona tino. O mea e tetee atu i le antihypertensive o loʻo faʻaleleia ona o la latou synergism faaopoopo.

O Perindopril o se atiata ACE, o le mea ua taʻua. kininase II - mea faʻapitoa e aafia i le liua o le angiotensin I i se vasoconstrictor substance angiotensin II, faʻapea foʻi ma le malepe o le bradykinin, lea ei ai lona aafiaga vasodilating, e fai ai se heptapeptide le aoga. O lenei vailaʻau e maua ai le faʻaitiitia o le gaosiga o le aldosterone, i le plasma e faʻaleleia ai le gaioiga e ala i le mataupu faavae ole tali atu le lelei, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina umi e faʻavaivaia ai le vasa lautele lautele (OPSS), lea e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le aʻafiaga o maso ma fatuga. O nei mamanu e le faateleina ai le lamatiaga o le atiina ae o tachycardia ma e le taitai atu ai i le faatumauina o le vai ma le sodium.

O le saofaga i le faʻaitiitiga o le sapalai ma le maeʻa, o le perindopril e faʻamaonia ma lagolago ai le gaioiga o le muso o le fatu. I le gasegase o le fatu vaivai (CFF), ona o ana gaioiga (e tusa ai ma tafaoga o le hemodynamic), o le faatumuina o le mamafa i le taumatau ma le tauagavale o le fatu ua faaitiitia, o le fatu ua faaitiitia, gaioiga fatu ma le fatuina o le igoa o le fatu, ma le faateleina o le toto maso.

Faʻaalia o se vaega o le sulfonamide ma faʻaalia ai faleoloa faʻapitoa e tutusa lelei ma mea o togafitiga thiazide. E ala i le taofiofia o le suauu i le vaega o le suauu o Henle, o le vailaʻau e maua ai le tele o le manava i gaʻo o le sodium ma chlorine ions, ma i se mea e itiiti ifo - magnesium ma konatela, lea e mafua ai le faateleina o le urine ma le faʻaitiitia o le toto.

O Noliprel A Bi-Forte ua faʻaalia ai le aʻafiaga o le toto i luga o le toto diastolic ma systolic, i le tulaga tu ma le pepelo. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina ua matauina mo le 24 itula. E itiiti ifo ma le tasi le masina talu mai le amataga o le kosi, e maua ai se faʻasologa o togafitiga mausali, lea e le o matauina le tupu o le tachyphylaxis. O le faʻamaeʻaina o togafitiga e le faʻapogai ai le alu ese. O le sui antihypertensive e fesoasoani e faaitiitia le maualuga o le hypertrophy o le ventricular left (GTL), faaleleia atili ai le gailsia o le gaʻo, faaitiitia OPSS, e le faalavelave i le fesuiaiga o lipids - triglycerides, cholesterol, cholesterol, lipoproteins maualuluga (LDL ma HDL).

O le aafiaga o le faʻaaogaina o le perindopril ma le nofoagapamide ile GTL na faʻamaonia pe a faʻatusatusa i le enalapril. I tagata gasegase e maualuga le maualuga ma le GTL, o le na ave le perindopril erbumin i se fualaau o le 2 mg (e tutusa ma le perindopril arginine i le maualuga o le 2.5 mg) + wherepamide i se fualaau o le 0.625 mg / enalapril i se fualaau o le 10 mg i le aso, pe a uma ona faateleina le fualaau o le perindopril erbumin 8 mg (e tutusa ma le perindopril arginine i le 10 mg) + wherepamide - e oo atu i le 2.5 mg / enalapril - e oo atu i le 40 mg, faatasi ai ma le tele o le pulega i le perindopril / indapamide pe a faatusatusa i le vaega o le enalapril, o le faaitiitia i le itu taumatau o le indexric index na matauina ( LVMI). O le aafiaga sili ona taua i le LVMI na maitauina pe a faaaogaina le perindopril erbumin 8 mg + wherepamide 2.5 mg.

O se malosi sili ona malosi e puipuia ai i le taimi o togafitiga tuufaatasi ma le perindopril ma le vaegapamide faatusatusa i le enalapril.

O le aoga o le perindopril na maitauina i le togafitiga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o soʻo se mamafa, e le gata i le faʻaaogaina o le plasma e maualalo ile tino. O le maualuga maualuga o le aʻafiaga o lenei vailaʻau e mataituina 4-6 itula pe a uma le faʻafofoga tautala ma faʻaauau mo le silia ma le 24 itula. A maeʻa lenei vaitau, o le maualuga maualuga (pe tusa ma le 80%) o le mea e totoe o le ACE le faʻamaonia.

O le faʻaaogaina tele o togafitiga thiazide e oʻo atu ai i le faateleina o le mamafa o le aʻafiaga o le antihypertensive. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le inhibitor ACE ma le diuretic thiazide e fesoasoani e faaitiitia ai le lamatiaga o le hypokalemia ma le faʻaaogaina o togafitiga.

O le tuufaatasiga o le inhibitor ACE ma le poloka o le receptor angiotensin II (ARA II) e lua le poloka o le renin-angiotensin-aldosterone system (RAAS) e le fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka nephropathy. O lenei faaiuga na oʻo mai i taimi o suʻesuʻega faʻapitoa lea na maua ai e tagata gasegase o loʻo iai se talaʻaga o le cardiovascular poʻo cerebrovascular maʻi, poo le ituaiga 2 o le maʻisuka faʻatasi ai ma se faʻamaonia faʻamaonia o le totoga o loʻo aʻafia, faapea foʻi ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ituaiga ma le maʻisuka nephropathy. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega i tagata gasegase o loʻo maua lenei faʻamalosiga, e leai se aoga taua i le atinaʻeina o mea faʻapitoa ma / poo cardiovascular ma fua faatatau o le olaga faitino. E le gata i lea, o le taufaʻamataʻu o le hyperkalemia, o le faʻamalosia o le vavave ma / poʻo le le atoatoa o le faʻafitauli i lenei tulaga ua faʻalautele pe a faʻatusatusa atu i se vaega o tagata gasegase e maua le monotherapy.

O le aʻafiaga o le faʻaleagaina o le eleele e lauiloa i taimi o togafitiga faʻatasi ai ma lenei vailaʻau i vailaau e maua ai le faʻaogaina o le toto. O lenei meatotino o le mea galue malosi e mafua mai i le faateleina o le elasticity o maʻa tetele ma le faʻaitiitia o le OPSS. Faʻaititia le GTL, e le aʻafia ai le toto toto (LDL, HDL, le aofaʻi o le cholesterol, triglycerides) ma le gaosiga o le gaʻo i le maʻisuka e tusa lava pe iai le maʻisuka.

Perindopril

Pe a faʻaalia i le tautala, o le perindopril e vave ona gauai. O le maualuga o le faʻaogaina o le mea (Cmax) i le plasma toto e matauina 1 itula pe a maeʻa le pulega. O fualaau faasaina e le o faamatalaina e le gaosiga o mea tau vailaau. O le afa-ola (T1/2) e 1 le itula. E tusa ma le 27% o le oral dose o le perindopril o loʻo i totonu o le toto i le foliga o lona metabolite galue, perindoprilat. I le faagasologa o le biotransformation o le mea galue malosi, i le faaopoopo atu i le perindoprilat, e 5 isi gasegase e le o toe galue. A maeʻa le faʻafofoga tautala i le plasma toto Cmax perindoprilat ua ausia pe a uma le 3-4 itula, o le taumafa o mea taumafa e faaitiitia ai le liua o le perindopril i le perindoprilat, ma aafia ai le bioavailability of drug.

O le faalagolago i laina o le maualuga o le perindopril i le plasma i lona fuainumera na faavaeina. Tufatufaina o le Vasega (Vo) o le faʻasolosolo e le mafai ona faʻaaogaina e mafai ona tusa ma le 0.2 l / kilokalama. Faatasi ai ma pulu plasma, aemaise lava i le ACE, perindoprilat (e faalagolago i le mafaufau) e fusifusia pe a ma le 20%.

O le gasegase gasegase e gaʻo e fatugaʻo mai le tino, lelei T1/2 vaega faʻasalaga e tusa ma le 17 itula, ua ausia le tulaga o le paleni ile 4 aso.

I le i ai o le fatu ma le fatu fatu fatu, faapea foi ma tagata matutua, o le excretion o le perindoprilat e faaitiitia. Ole faʻamaonia o le vailaʻau ile 70ml / min.

O le gaioiga gasegase e televave ma e matua gaogao mai le gastrointestinal tract (GIT). 1 le itula i le maea ai o le faʻafofoga tautala, e ausia Cmax wherepamide i le plasma toto. I le faʻaaoga soo, e leai se faʻaopoopoga o le vailaʻau. Fesootaiga ma pulu plasma e 79%, T1/2 eseese i le va o le 14 i le 24 itula (pe a ma le 18 itula).

O le faʻasalaga e mafua mai i fatugaʻo (pe tusa ma le 70% o le fuaina) ma i le tulaga o le gasegase o le metabolites e ala ile inumaga (pe tusa ma le 22%).

O vailaau o le pharmacokinetic i tagata gasegase e le mafai ona suia.

Faatonuga faapitoa

Aʻo faagasolo le vaitaimi o le togafitiga, e mafai ona amanaia faʻamaʻi faʻamalositino ma le faʻaitiitia o le maualuga o le plasma o eletise, e aofia ai le manava ma / poʻo le vomiting, talu ai i le tulaga muamua o le hyponatremia o le aʻafiaga o le tuputupu aʻe malosi o le maualuga o le faʻamalosia o le masini. I ia tulaga, e manaʻomia le siakiina masani o le faʻaogaina o le eletise i le plasma toto.

Afai e maitauina le mausaliga ogaoga, e mafai ona faatonuina le puleaina o le 0.9% sodium chloride solution.

E le o se faʻalavelave mo le togafitiga faʻatasi ma Noliprel A Bi-Fort. Faatasi ai ma le faʻamautuina mulimuli ane o le toto ma le tui, e mafai ona e toe faʻaaogaina le fualaau oona i lalo ifo o doses, pe faʻaaoga foi na o se tasi o mea gaosi.

Faʻasaga i tua o togafitiga, o mataupu o gaʻo faʻaleagaina, o nisi taimi e puipuia ai togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi, na tusia. Pe a faʻaaoga le perindopril i ia ituaiga o gasegase, e tatau ona mataʻituina le tele o leukocytes i le toto. E manaomia e tagata maʻi le logoina o la latou fomaʻi i soo se uiga o faʻamaʻi pipisi (e aofia ai le fiva ma le faʻamaʻi).

I le taimi o le togafitiga ma Noliprel A Bi-Forte, o mataupu e le masani ai o le atinaʻeina o angioedema o le laulaufaiva, laugutu, fusi leo ma / poʻo le larynx, mata, ma vae. O nei faʻafitauli e mafai ona tupu i soo se taimi i taimi o togafitiga. Pe a aliali mai faailoga o le angioneurotic edema, e tatau ona taofi vave le vailaʻau ma mataʻituina le tulaga o le maʻi ma e tatau ona faʻatuina seia oʻo ina maeʻa ona faʻamaʻaloga uma faailoga o lenei liona. Afai o le fulafula ua salalau atu i mata ma laugutu, o le tele lava o tulaga e alu ese ai naʻo latou lava, e ui lava pe a manaʻomia, e mafai foi ona faʻataʻitaʻiina antihistamines. O le Angioneurotic edema, faatasi ai ma le edema leryngeal, e mafai ona mafua ai le oti. O le fetogi o le leo, laulaufaiva poʻo le larynx faʻateleina ai le lamatiaga o le faalavelaveina o vaalele. Faatasi ai ma le atinaʻeina o nei faailoga, ua fautuaina ia tui vave le epinephrine (adrenaline) i le faʻaititia o le 1: 1000 (0.3-0.5 ml) poʻo le faia o ni fua e faʻamautinoa ai le alatele i luga o le ea.

E i ai lipoti o se tulaga sili atu ona maualuga o le angioedema i tagata o le Negroid race.

I taimi e le masani ai, i le taimi o togafitiga ma le inisiua ACE, na maitauina le atinaʻeina o le angioedema o le inumaga, faatasi ai ma le tiga i totonu o le manava (faatasi ai ma le leai foi o le vomiting / nausea), o nisi taimi e masani ai le C1 esterase ma e leai se foliga muamua o le angioedema o foliga. O le suʻesuʻega o lenei faʻaleagaga faʻaalia e faʻamautuina e ala i le faʻatulagaina o suʻesuʻega (CT) faʻataʻitaʻiga o le afaina o le manava, ultrasound (ultrasound) poʻo le taimi o taotoga. Faailoga o le leions e taofi pe a uma le tosoina o le inisiua ACE.

I tagata gasegase e iai mea faʻafefe, pe a ave le faʻanofo, e tatau ona faʻaaogaina ia le initaneti ACE ma le faʻaeteete tele. O tagata mamaʻi e maua ai le immunotherapy faatasi ai ma sauniuniga e aofia ai iniseti iniseti o iniseti (e aofia ai pia ma lapisi) e tatau ona aloese mai le faʻaogaina o le inisiua ACE, talu ai o lenei mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻasolosolo anaphylactic umi ma lamatia ai le ola. Ae peitai, o nei itu itu e mafai ona aloese mai le faalēaogāina o le ACE i le taimi le tumau i le le itiiti ifo ma le 24 itula ao le i faia le suʻega.

I le i ai o le maualuga o le maualuga o le toto ma le maʻi fatu fatu i le taimi o togafitiga, e le tatau i tagata ona taofia le faʻaaogaina o peta-blockers.

Perindopril, e pei o isi atitiata ACE, o loʻo faʻaalia ai se aʻafiaga sili ona vaivai i tagata gasegase o le Negroid race pe a faʻatusatusa i sui o isi ituaiga. O lenei eseesega e manatu e fesoʻotaʻi ma gaoioiga e masani ona maitauina i lalo o le renin i tagata gasegase o lenei tuuga ma le maualuga maualuga.

Faʻasagaga o togafitiga ma togafitiga faʻasolosolo, o loʻo i ai tulaga o tali o le mafaufau, o le atinaʻe lea e manaʻomia ai le faʻamaʻiina o le vailaʻau. Afai e tatau ona e faʻaauau pea le togafitiga, e fautuaina e puipuia le paʻu mai le faʻaalia i le susulu o le la ma uila ultraviolet.

E mafai ona faʻaosoina le faʻaleleia o se tali lelei i tagata taʻaalo i le taimi o le taofiga o le doping.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻalavelave faʻalavelave

O mea gaioiolosi a Noliprel A Bi-Forte e le afaina ai i lagona o le psychomotor. Ae e tatau ona manatuaina i nisi o gasegase e mafai ona atiaʻe e tagata taʻitoʻatasi le tali atu i se faʻaitiitia o le toto, aemaise lava i le amataga o togafitiga poʻo le faʻaaoga faʻatasi ma isi fualaau faʻamalosi. I lenei tulaga, o le gafatia e tietie taavale pe faigaluega ai ma isi masini e mafai ona lamatia ai atonu e ono faʻavaivaia.

Tina ma le lactation

O fafine ma fafine ua maʻitaga o loʻo fuafuaina se maʻitaga e le tatau ona ave Noliprel A Bi-Forte. O suʻesuʻega faʻatonutonuina o togafitiga faʻatasi ma le ACE i totonu o fafine maʻitaga e lei faʻatautaia. O faʻamaumauga i luga o le aʻafiaga o le fualaau faasaina i le uluaʻi masina muamua o le maitaga e taʻu mai ai le leai o ni faʻafitauli tau atinaʻe e fesootaʻi ma le vailaau faʻasaina e fesootaʻi ma le fetotoxicity. E ui lava i lea, o le tele o le faʻateleina o le taufaʻamataʻu o faʻafitauli o le atinaʻe o le fotalisa e le mafai ona faʻamaʻafia atoa pe a fai le inhibitors ACE.

Afai o le maitaga na tupu i le togafitiga ma le fualaau faasaina, e tatau ona vave taofi le faʻaaogaina o le Noliprel A Bi-Forte ma faʻamaonia se isi togafitiga faʻasaʻi ma fualaau faʻasaina ua faʻatagaina mo le faʻaaoga i le taimi o le maitaga. I le II-III, e mafai ona faʻalauteleina le faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa, e pei o le oligohydramnion, le malosi o le tino, ma le faatuai o le faʻailoga o ponaivi. O se pepe faatoa fananau mai e mafai ona ia maua se faʻasalaga faʻasalalau, faʻaleagaina le matua, hyperkalemia.

Afai e maua e se fafine togafitiga faʻatasi ma le ACE inhibitors i le III - III i le maʻitaga, e tatau ona faia le ultrasound o le fetus e iloilo ai le gaioiga o fatuga ma le tulaga o le ulu. O pepe faatoa fananau mai oe na ave e nei tina i nei vailaau i le taimi o maitaga e manaʻomia togafitiga faʻapitoa mo togafitiga mo le vave iloa ma le faʻasaʻoina o faʻamalosiaga faʻaogaina.

I le tolu tausaga lona tolu o le maʻitaga, togafitiga umi mo togafitiga ma togafitiga o le thiszide e mafai ona mafua ai le hypovolemia ole tina ma se faaitiitia i le toto o le muteroplacental, ma mafua ai le tuputupu aʻe o le isopea ma le fetalopalcental. Pe a togafitia i togafitiga, aʻo leʻi leva ona fanau mai, i nisi tulaga, o pepe faatoa fananau mai ei ai le thrombocytopenia ma le hypoglycemia.

O le faʻaaogaina o le Noliprel A Bi-Forte i le taimi o le fafagaina o le susu ua solia. E le o iloa pe o le perindopril o loʻo i totonu o le susu o susu, ae ua faʻamautuina o le olepamide ua faʻateleina i le susu o le tagata ma e mafai ona taʻitaʻiina se pepe fou i le atinaʻeina o le hypokalemia, jaundice nuʻukilia ma le eleʻele o le gaʻo i le sulfonamide. O le faia o togafitiga faʻasolosolo e mafai ona faʻafefeina ai le lactation poʻo le faʻaitiitia o le susu o susu.

Faʻasalaga toe faʻaaogaina galuega

O tagata maʻi faʻatasi ma le CC ≥60 ml / min i le taimi o togafitiga e manaʻomia ai le siakiina masani o le maualuga o le faʻasalalau o le potassium ma le creatinine i le plasma toto.

I le i ai o le agavaʻa i le faʻaleagaina o le tino (CC itiiti ifo nai lo le 60 ml / min), ua solia le tulafono a Noliprel A Bi-Forte. I nisi o gasegase e maua ai le maualuga o le toto maualuga e aunoa ma ni faailoga manino muamua o le gaioiga o le gaioiga, o taunuuga o le laboratory e mafai ona faaali ai faailoga o le le atoatoa o le tino. I ia tulaga, o togafitiga faafomaʻi e tatau ona faamutaina. E mafai ona e toe fai togafitiga i ni mea maualalo o se tuufaatasiga o vailaau oona, pe faʻaaoga foi na o se tasi o fualaau. I tagata gasegase i lenei vaega aʻafia, e tatau ona mataituina le fatu o le creatinine ma le potassium ions i le 2 vaiaso talu ona amata le aveina o le Noliprel A Be-strong ma mulimuli ane i le 2 masina. Mo le tele o vaega, o le faaletonu o le tino e tupu i tagata gasegase ei ai le faaletonu o le gaioiga o gaʻo (e aofia ai le faʻamaʻaloga o le tino) pe faʻamaʻi ai le fatu.

Faʻasolosolo galuega ole ate

I le i ai o se tulaga ogaoga o le le mafaia o le ate, o le faʻaaogaina o Noliprel A Bi-Forte ua faʻasaina. O tagata mamaʻi e le atoatoa le gasegase o le hepatic e le manaʻomia ona fetuunai le fualaau.

I nisi o tulaga, i le taimi o le faʻaaogaina o le ACE, o le faʻaaliga o le javasice na filifilia. Faʻasagaga o le alualu i luma o lenei itu itu, o le atinaʻeina o le necrosis o le ate foʻoga, e mafai, i nisi taimi ma se faʻalavelave leaga. O le faiga mo le atinaʻeina o lenei faʻalavelave e le manino. Afai o le taimi o le ave o le Noliprel A Bi-Forte jaundice e tupu poʻo le gaioiga o le enzymes ole ate, o le togafitiga e tatau ona faamutaina ma e tatau ona faʻafesoʻotai le fomaʻi.

O le avea o togafitiga thiazide / thiazide e pei o le gase o loʻo i ai nei e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le encephalopathy hepatic. I lenei tulaga, e tatau ona vave taofia togafitiga ma Noliprel A Bi-Fort.

Faaaoga i le matua

Aʻo leʻi togafitiga, e manaʻomia e tagata matutua ona iloilo le gaioiga o gaioiga ma le plasma concentration o le potassium i le toto. I lenei vaega o tagata gasegase, o le maualuga o le creatinine plasma e tatau ona fuafuaina le amanaʻiaina o tausaga, mamafa o le tino ma le itupa. I le amataga o le faagasologa o togafitiga mo tagata matutua, o le fua o le perindopril ua faatulagaina e fuafua i le maualuga o le faaitiitia o le toto, aemaise lava i le faaitiitia o le pcc ma le leiloa o eletise. O nei fuataga e fesoasoani e aloese mai le pa'ū mataʻutia o le toto.

O gasegase matua ma le gaioiga masani Noliprel A Bi-Forte ua fautuaina e ave 1 laulau 1 taimi i le aso e pei ona masani ai.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O faʻapitoa fautuaina a Noliprel A Bi-Forte, poʻo ona vaega faʻamalosi ma isi mea / sauniuniga:

  • O le faʻaaogaina o togafitiga thiazide e ono mafua ai se faʻaopoopoga o le maualuga o le plasma o le lithium ma faateleina ai le aʻafiaga o aʻafiaga, pe afai e tatau ona iai se faʻasalaga, e tatau ona mataʻituina le tulaga i taimi uma. plasma lithium,
  • estramustine: o le taufaʻamataʻu o se faʻaopoopoga i le tele o taimi e le manaʻomia ai aʻafiaga, e aofia ai le angioedema, e faʻateleina pe a faʻatasi ma le perindopril,
  • O meaʻai faʻamalositino, vailaʻau faʻamalolo ma le faʻamalolo (spironolactone, amloride, fiamteren, eplerenone), vailaʻau oona e maua ai le masima suamalie: o le vevela pāmalosite o loʻo i totonu o tapulaa masani, e le masani ona atiaeina le hyperkalemia - pe a faʻapipiʻiina ma le atiata ACE, e mafai ona mafua ai se faʻaopoopoga taua i le vevela o le potassium e oo atu i le oti, faatasi ai ma le hypokalemia ua faamaonia, e tatau ona ave le tausiga ma mataʻituina e le aunoa g faʻamalama o le plasma o faʻamalositisi ma ECG.

O gaioiga talafeagai e fegalegaleai ai e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa ma lapataiga i le faʻaaogaina o le Noliprel A Bi-Fort poʻo ona mea aoga faʻatasi ma vailaʻau / vailaʻau nei:

  • faʻafefe: faʻateleina le faʻaleagaina o aʻafiaga, o le toto ma le gaioiga e manaʻomia ona pulea, pe a manaʻomia, o le faʻamautuina o fualaau antihypertensive e tatau ona faʻatinoina,
  • NSAIDs (aofia ai le acetylsalicylic acid i doses e sili atu i le 3,000 mg i le aso, non-filifilia NSAIDs ma le COX-2 inhibitors): e ono faʻaitiitia le aʻafiaga o le NSAID ma le inisiua ACE, o le aʻafiaga o le gaioiga male faʻalavelave, faʻalauteleina i le ogaumu o le potassium, maualuga lava i tagata gasegase e le afaina ai le gaioiga, e tatau i tagata ona toe faʻaleleia le paleni o le suavai ma siaki i taimi uma i le amataga o togafitiga faʻatasi ma aʻo faagasolo ochek,
  • o le hypoglycemic oral agents e mafua mai le sulfonylureas: o le aafiaga o le hypoglycemous o nei vailaʻau ma le inisalini i tagata mamai e maua i le maʻisuka ua faateleina i le faʻaaogaina o le ACE, o le hypoglycemia e seasea ona tupu, ona o le faateleina o le faapalese kullukose ma le faʻaitiitia o le insulin, manaoga masani ole maualuga ile kulukose plasma i le masina muamua o lenei tuufaatasiga,
  • antiarrhythmics o le vasega IA (quinidine, disopyramide, gidrohinidin) ma le vasega III (bretylium tosylate, dofetilide, amiodarone, ibutilide), sotalol, benzamides (sultopride, amisulpride, tiapride, sulpiride), neuroleptics (levomepromazine, chlorpromazine, tsiamemazin, trifluoperazine, thioridazine) , butyrophenones (droperidol, haloperidol), pimozide, methyl sulpate, mimailalini, sparfloxacin, bepridil, halofantrine, cisapride, moxifloxacin, erythromycin (iv), pentamidine, misolastine, vincamine (iv, astad, terfenad, terfenad amata se ituaiga o meaola o le suamalie): o le lamatiaga o le hypokalemia ma le faʻaaogaina o le samipamide ua faʻapupulaina, pulea o le vaitaimi QT, plasma potassium, e manaʻomia, ma pe a manaʻomia, faasaʻoina o le hypokalemia,
  • Gluco- ma mineralocorticoids (i le malosi o le tino), amphotericin B (iv), tetracosactide, laxatives e faʻamalosia ai le motumotu o le intestinal (soʻo e mafai ona faaosofia ai le hypokalamia): ona o le faʻaopoopoga o aʻafiaga, pe a faʻapipiʻi ma le olepamide, e faʻapupula le tulaga o le hypokalamia, i le plasma, ma afai e tatau ai foi lona faasaʻo, o tagata gasegase e maua mai i le cardiac glycosides e manaʻomia le mataʻituina ma le totoʻa, e fautuaina le faʻaaogaina o laxatives e le faʻaosofia iruyut peristalsis,
  • Giacosides cardiac: o aafiaga leaga o nei fualaau faasaina ua faaleleia atili i le hypokalemia, o le mea lea, pe a tuufaatasi ma le sami, o le mea o le potassium o le plasma ma le ECG e tatau ona mataitu, o le togafitiga e ono manaʻomia ona fetuunai.
  • Fesoʻotaʻiga e manaʻomia ai le gauai faʻatasi ma le faʻaaogaina o Noliprel A Bi-Fort poʻo ana mea e gaosi ai meaʻai faʻamalosi / vailaʻau:
  • tetracosactide, corticosteroids: ua faʻavaivaia le aʻafiaga o le malosi, ona o le faatumauina o le vai ma le konatela ona o le malosi o corticosteroids,
  • antipsychotic vailaʻau (antipsychotics), tricyclic antidepressants: o le aʻafiaga o le antihypertensive o loʻo faʻatupulaʻia ma o le taufaʻamataʻu o le faʻasalalauga masani o loʻo faʻapupulaina (faʻaopoopoga mea),
  • isi vailaʻau faʻamaʻi, vasodilators: atonu e faʻapupulaina le malosi,
  • Faʻataʻitaʻiga a le ARA II, faʻaaogaina nei fualaau faʻamaʻi ma le atiata ACE, o le aʻafiaga o aʻafiaga e le manaʻomia, e pei o le hyperkalemia, faʻaogaina o le vaʻaia, le faʻaaogaina o le tino (e aofia ai le le atoatoa), pe a faʻatusatusa i le faʻaaogaina o se fualaau e tasi lea e aʻafia ai i luga o le RAAS, ma o se taunuuga o lea pa puipui faʻaluaina o le RAAS e ala i le faʻaaogaina o le inhibitor ACE faʻatasi ma le ARA II poʻo le aliskiren e le fautuaina, pe afai o lenei tuufaatasiga e tatau ai, alu e ave i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi, ma le siakiina e le aunoa o le mamafa o le pasela i le plasma, galuega toe fausiaina ma le toto maualuga,
  • thiazide ma le loopedtics (i mea maualuga): e mafai e le hypovolemia ona atiaʻe, pe a faaopoopoina nei vailaʻau i togafitiga o le perindopril, o le aʻafiaga o le faʻasolosolo faʻasalaga e faateleina,
  • cytostatic ma immunosuppressive drugs, allopurinol, corticosteroids (ma le faʻaaogaina o le tino), faʻasolosolo: o le lamatiaga o le leukopenia e faʻalauteleina aʻo aveina le inhibitors ACE,
  • tapenapenaga mo le faʻaauau o le faʻaleagaina: o le aʻafiaga o le malosi e faʻaleleia pe a tuʻufaʻatasia ma le perindopril, e fautuaina oe e taofi le ave o Noliprel A Bi-Forte i le tele e 24 itula aʻo leʻi faia le taotoga e faʻaaoga ai faʻamaʻi lautele,
  • gliptins (sitagliptin, saxagliptin, linagliptin, vildagliptin): o le aʻafiaga o le angioedema e faʻalauteleina pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma le atiata ACE ona o le faʻasaina o le dipeptidyl peptidase-4 i le gliptin,
  • faʻafeiloaʻi: e faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga,
  • (iv), e aofia ai le sodium aurothiomalate: faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le ACE, o aʻafiaga pei o le nitrate e mafai ona atiaʻe, e pei o le nausea, vomiting, faʻaogaina o le masini, hyperemia o le paʻu o foliga,
  • iosine-e aofia ai vailaau eseese (aemaise lava i le tele o doses): o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le tino vaivai e mafua mai i le faʻamaʻavaina o le tino aʻo faʻateleina fualaau faʻasolosolo, aʻo le i manaʻomia le faʻamaopoopoina o le vai,
  • metformin: o le lamatiaga o le siama lactic acid ona o le faaletonu o le gaioiga galue e fesootaʻi ma le faia o diuretics (aemaise lava loopbacks) e faateleina i le maualuga o le 15 mg / l (135 μmol / l) plasma o tane ma 12 mg / l i tamaitai ( 110 μmol / L) metformin e le tatau ona faʻaaoga,
  • suauu o le calcium: o le hypercalcemia e mafai ona tupu e avea ma se taunuuga o le faʻaitiitiga o le gasegase o le koninium,
  • cyclosporine: faʻapupulaina le faʻaogaina o le creatinine i le plasma i le leai o ni suiga i lona tulaga, e oo lava i tulaga masani o vai ma sodium ions.

O analogs o Noliprel A Bi-Fort o Noliprel A, Noliprel A, Ko-Perineva, Perindopril-Indapamide Richter, Co-Parnawel, Noliprel, Noliprel forte, Perindid, Perindapam, Perindopril PLUS Indapamide ma isi.

Faʻamatalaga e uiga i Noliprel A Bi-Fort

O faʻamatalaga e uiga i Noliprel A Bi-Fort i le tele o mataupu e lelei. O maʻi latou te matauina o vailaau faʻasolosolo faʻasolosolo lelei ma faʻamautuina le faʻasaina o le toto, faʻaleleia le faʻaogaina o puipui o toto, ma fesoasoani e faʻaititia GTL. I maʻi e maua i le maʻisuka, Noliprel A Bi-Forte e le afaina ai le kulukose toto, e le pei o nisi o ana mea tutusa. E tele fomaʻi e talitonu e fetaui lelei mo le togafitiga o le faʻamuamua ma mafai ai ona toe fetuʻutuʻunaʻi fua.

O le le lelei o le fualaau faasaina e aofia ai le i ai o se numera tele o faʻailogaina ma aʻafiaga aʻafiaga.

Tuua Lau Faamatalaga