E mafai ma e tatau ona inu lefir i le pancreatitis

O iLive uma e iloiloina e fomaʻi poto faapitoa e faʻamautinoaina le sili atu ona maualuga le saʻo ma talafeagai ma mea moni.

E iai a matou tulafono faʻavae mo le filifiliina o faʻamatalaga o faʻamatalaga ma e na o matou e faasino i nofoaga iloga, atinaʻe suʻesuʻega faʻaleaʻoaʻoga ma, pe a mafai, faʻamaonia suʻesuʻega faafomaʻi. Faamolemole ia matau o numera i puipui (,, etc.) o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ia i ia suʻesuʻega.

Afai e te manatu o se tasi oa tatou mea e le saʻo, ua le toe faʻaaogaina pe ua le mafai ona fesiligia, filifili ma lolomi Ctrl + Enter.

Mo le tele o faʻamaʻi o le tino, e fautuaina e faʻaaoga le kefir. Faatasi ai ma le pancreatitis, ua faatagaina foi lenei ava. Mafaufau i lona fatufatuga ma mea taua.

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas lea e tupu mo le tele o mafuaaga. O le tele o taimi o nei mea o faʻafitauli masani o le 'ai o meaai, faʻamaʻiina, faʻamaʻi pipisi poʻo faʻafitauli o le hormonal, faʻateleina le faʻaaogaina o fualaau faasaina, mea faʻaanatura poʻo faʻalaʻau, faʻafitauli.

O le Kefir o se mea e aoga tele i le faaletonu o le gastrointestinal tract, aemaise lava ile pancreatitis. Faʻamatalaga autu o oloa:

  • Soothes ma fufulu le manava.
  • Faʻasaʻo le vomiting ma faʻasaʻo le manava.
  • E faʻamalosia ai le gaioiga o le pancreas ma faʻaosofia ai le gaosiga o se numera o enzymes digestive.
  • E avea o se punavai mo le gaosia o meaʻai o le manu, lea e talafeagai mo le masani ai o le gaioiga.
  • E taofia ai le faʻaopoopoga o pathogens i le faʻaogaina o meaʻai.
  • Faʻavasegaina le microflora intestinal.

O loʻo i ai vitamini o vaega B, C, A, H, PP, ma le magnesium, potassium, sulfur, chlorine, sodium, phosphorus ma isi elemene e manaʻomia mo le tino. I le taimi lava e tasi, o le calcium mai lefirfi e sili atu lona malosi nai lo le susu. O le faʻaaoga masani o le ava e faʻaleleia ai le puipuiga a le tino ma faʻavaveina le faʻafouina o mea ua faaleagaina.

E mafai ona ou inu kefir i le pancreatitis?

O le tali i le fesili pe mafai ona inu i le kefir i le pancreatitis e le mautonu - ioe, e mafai. E faatatau i mea tau taumafa ma e toetoe lava a leai se faʻailoga mo le faʻaaogaina. Tuuina atu le tino ma mea aoga. Mo tagata ei ai le pancreatitis, o le mea inu e avea o se punavai o se meaola faigofie o digestible manu, lea e manaʻomia i aso taitasi e tausisia ai le galue masani o le pancreas.

A faʻaaogaina le oloa mo pancreatitis, e fautuaina e tausisi i tulafono nei:

  • Afai o le maʻi o loʻo i totonu o le laasaga laititi, ona tatau loa lea ona lafo le vaiinu. E fesoʻotaʻi lenei mea ma se faʻafitauli o le faʻateleina o le eletise o le gastric juice ma le faʻaletonu i le gaosiga o enzymes pancreatic.
  • E tatau ona amata i le 1% kefir, inu ¼ cup ma ia aumaia le volume i le 1 ipu i le aso. O le vai inu e tatau ona i ai i le vevela vevela, talu ai o se vai malulu e mafai ona faʻavaveina ai spasms o papacreatic ducts.
  • O le susu susu o oloa e sili ona aoga pe a 'aina i le po. O se ipu inu vai e maua ai se lagona o le tumu atoatoa ma e le mamafa ai le manava.

O le taua tele o le filifiliga o le lelei kefir. O lona tuufaatasiga e tatau ona aofia ai na o le pasteurized poo le susu atoa o susu i le susu susu. Afai e faʻaaogaina microorganisms ma bifidobacteria mo le aganuu amata, ona le inu lea o se vai inu. Mo tagata e maua i le pancreatitis, o le kefir e matuā faʻasaina, lea e sui ai le susu i le pama pama. E i ai le maualalo o le faʻaogaina o aʻafiaga talafeagai mo le tino ma le tele o gaʻo.

Kefir ma le pancreatitis ma le cholecystitis

O meaʻai e sili ona maualuga o meaʻai e mafua mai i faʻamaʻi pei o pancreatitis ma cholecystitis.

  • O le pancreatitis o le mumū o le pancreas e mafua mai i le soliina o le sua o le vai o le pancreatic. E mafua ona o le ogaoga o le tiga i totonu o le manava, o le gasea ma le vomiting, faamalosi, faateleina o le gaosiga o le kesi.
  • O le Cholecystitis o se mumū o le gallbladder e mafua mai i le faʻamaʻiina o le talo ona o le fesuiaiga o le talo. E sau faatasi ma le tiga i le sao ole lipine, fiva, oona i le gutu, lanu samasama o le paʻu, taoto ma le vomiting.

O faʻamaʻi uma lava e fesoʻotaʻi vavalalata ma e ono oʻo mai i le taimi e tasi. Cholecystitis ma cholelithiasis e oʻo atu ai i le soliga o le sua o le vai inu, lea e faʻafefe ai le pancreatitis. Po o le isi itu, o le mumusu o le gallbladder e amata ona o le faʻasaʻoina o le vai inu.

Kefir ma le pancreatitis ma le cholecystitis o se vaega taua o meaʻai paleni. O tagata maʻi ua faʻamaonia le taumafa Numera 5, lea e faʻamoemoe e faʻafaigofie ai le faʻaogaina o le faʻaaogaina. O le suamalie susu o le oloa e maua i le palatini ma elemene e manaʻomia mo le tino. O lona masani masani e toe faʻaleleia le microflora o le intestinal, faʻaleleia le gaioiga o le vaega o meaʻai, meaʻai ma lelei le afaina ai le soifua manuia lautele.

Kefir mo le maʻi pancreatitis

A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga o le mumū o le pancreas, o le tagata maʻi ua faatonuina se taumafa faaopoopo. Kefir mo le pancreatitis e masani ona fautuaina mo le faʻaaogaina i vaega uma o le maʻi. Ae faʻatasi ai ma le faʻamagaloina, e mafai ona e filifilia se vaiinu o le 2.5% gaʻo, matua i aso taʻitasi.

O le masani i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 200-250 ml. O maualuga maualuga e mafai ona faʻaosoina le mucosa gastric, faʻateleina le elemene pe afua ai le afaina, lea e faʻaleagaina ai le pancreas.

I le taimi o le faamagaloga, e tatau ona faʻaaogaina se oloa gaosiga e le gata i le po, ae pei foi o se mea e ese ai, faʻaaogaina i le lauina o salakeke, i soupeti. I le kefir, e mafai ona e faʻaopopo ni meaʻai e faʻaleleia ai lona tofo, mo se faʻataʻitaʻiga, sipuni o le berry natura, meli poo fualaau suamalie puree.

E mafai ona faʻafefeteina mo pancreatitis: o se lisi o mea faasaina, o meaʻai faafomaʻi, fautuaga faʻafomaʻi

O vai inu susu o meaai taumafa ia. E fautuaina i latou e faʻaaogaina e fomaʻi pe a iai ni faʻamaʻi o le tino. E mafai ona gafatia ma le pancreatitis? O le tali e faʻalagolago i le tikeri o le maʻi. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi lenei meaai maloloina lelei e avea o se fofo mo le tele o tagata gasegase. O isi ua faasaina ona faaaogaina. O le a le kefir e mafai e tagata ona inu i pancreatic pancreatitis, ma i lalo o ā tulaga? Sei o tatou tilotilo lelei.

O le pancreatitis o se faʻamaʻi lea e mu ai le pancreas. O lenei totoga taua e nafa ma le gaosia o enzymes digestive ma le insulin i le hormone.

Ulupo, gastritis, faʻamaʻi o le manava, gasegase oona, togafiti, faʻamaʻi pipisi o le ate, faʻamaʻi o le cardiovascular system, system endocrine o mafuaʻaga autu o pancreatitis.

O lenei faʻamaʻi e masani lava ona aafia ai tagata e masani ona 'ai pe faʻafefe le ava malosi.

E lua ituaiga o atinaʻeina o pancreatitis: gasegase ma gasegase.

O togafitiga autu o se taumafa faʻapitoa. E mafai ona gafatia faʻatasi ma pancreatic pancreatitis? O lenei oloa gaosi oloa o se vaega taua o le taumafa.

Ina ia iloa pe mafai ona faʻaaoga le kefir mo pancreatic pancreatitis, e tatau ona mafaufau i lona aafiaga i luga o le pancreas.

Sa faia e le au atamamai ni iloiloga taua se tolu o lenei oloa susu, e aofia ai:

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega vailaʻau, e mafai e le kefir ona inu i tagata e mafatia i le pancreatitis. Ae ui i lea, i lalo o le tasi tulaga: o le elemene o le oloa e tatau ona faʻagasolo ma tatau ona maualalo le gaʻo.

O suʻesuʻega faʻamaʻoti na faʻaalia ai o le inuina o se meainu e naʻo le vevela e faʻamafanafanaina i le vevela vevela. Afai e sili atu le masani ole vevela, ona liu lea ile kefir i le kusi falaoa. Ma o le faʻaaogaina o se oloa mālūlū e faʻasaina i tagata mamai o loʻo i ai se paʻu mumū.

Faʻafetai i suʻesuʻega faʻainisinia, na maua ai le lelei o le malulu o le kefir e afaina ai le mucous membrane o le okeni ma fesoasoani i le faʻaleleia atili o le microflora.

Le aotelega: o le kefir ma le pancreatitis e mafai ona ulu atu i le lisi mo tagata mamaʻi e oʻo lava i mafatiaga mai lenei siama.

E mafai ona gafatia ma le pancreatitis? Mo se tali sao i lenei fesili, seʻi o tatou mafaufau i faʻamanuiaga o le oloa lava ia.

O le mea lea, o se lisi o uiga taua aoga o le faʻafefe:

  • e aofia ai le tele o vitamini ma minerale,
  • o le i ai o siama aoga e puipuia ai le faʻalauteleina o le vaomatua,
  • e aofia ai meaola o manu
  • Kefi calcium e vave ona gauai,
  • o meaai maualalo i le kalori o se tulaga taua mo pancreatitis.

Faʻafetai i le faʻaogaina o le kefir mo le mumunia o le tino i le tino:

  • faiga faʻasolosolo faʻasolosolo faʻaosofia,
  • ua faʻamalosia le tino puipuia
  • tisifiu ma siama toe faʻafouina vave
  • tiga faʻamaʻi
  • vomiting ua taofia
  • o le tui o le intestinal is normalized (faʻaitiitia o puipui o totoga totogo gaʻo: esophagus, intestines, stomach, etc.),
  • o puipui o le vaega o meaʻai e afaina ai ua afifiina.

O le susu susu susu o loʻo aofia ai lactobacilli ma bifidobacteria, lea e puipuia ai le tuputupu aʻe o siama faʻamaʻi i le tino o le tagata. I le avea ai o se vaega o le kefir, o loʻo i ai se porotini lea e faigofie ona ufiufi. O mafuaʻaga nei e mafua ai ona avea le vai inu lefir ma punavai autu o mea taumafa mo meaʻai gaosi.

E ui lava i le lisi tele o le lelei o lenei oloa, o loʻo i ai nisi faʻasalaga i lona faʻaaogaina. O le taliina o le fesili pe mafai ona inu i le kefir ma pancreatitis, e fautuaina e mafaufau i itu le lelei e mafai ona mafua ai le taumafaina o le ava. O le mea lea, faʻasalaga:

  • gastritis ma maualuga maualuga,
  • ate ma fatu fatu (nisi),
  • tasi le le faapalepale i oloa gaosi susu poo allergies ia i latou,
  • solia o le nofoa (ave lefir e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga).

Afai e te faʻaaoga le kefir i se vaega itiiti, o le a na ona faaosofia ai le galue malosi a le pancreas ma faʻavave le gaosia o enzymes. O se tali patino i le fesili pe mafai ona maua le kefir ma pancreatitis e mafai ona tuʻuina atu e se fomaʻi e faʻavae i luga o le soifua maloloina o le maʻi.

E mafai ona inu i le kefir ma se faʻavavega o pancreatitis? I le ituaiga o togafitiga faʻapitoa, faʻamaeʻaina ai le malologa o loʻo faʻaalia, lea e tatau ona mulimulitaia mo ni nai aso. O sea tali fiafia e mafua mai i le mea moni e faapea, o taʻaloga ma auala e aveesea ai le mealilo i le taimi o le mumū o loʻo malepelepe. Ma o le faʻaaogaina o mea taumafa o le a faʻaosofia ai le gaosia o enzymes e oʻo atu ai i le faʻaumatia o le pancreas. O lenei mea e mafai ona mafua ai se faʻaogaina o se mea e faʻaleagaina ai le vevela o enzymes digestive mai le tino.

I le taimi o le matelaina, o le faagasologa o le vavaeʻesea o le enzyme e fai sina siʻosiʻomaga, ma toe foʻi mai le tino o le tino.

E mafai ona gafatia faʻatasi ma le faʻamalosia o pancreatitis? E naʻo le aso lona valu pe a uma le amataga o faʻamaoniga. Kefir e tatau ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga faasolosolo malie, e le silia le 50ml i le aso.

O le inu susu atoa o susu e matua faasaina.

Afai e masani ona iloa e le tino kefir, ona mafai lea ona faateleina le numera i le aso i le tasi ipu tioata.

E mafai ona inu naʻo Kefir:

  • nonfat (e le silia le 1%),
  • fou
  • ola ola - e sili atu ma le vaiaso,
  • e aunoa ma ni vailaau vailaʻau, vailaʻau ma faʻasao,
  • vevela o le potu (malulu malulu e mafai ona mafua ai le pupuʻu, ma le vevela).

E sili atu le inu i le mea inu ao le i momoe, se itula ao le i momoe e avea o se 'aiga o le afiafi lona lua.

Afai ua liua le maʻi i se foliga masani, o lona uiga e aoga tele le inuina o se ipu inu. Ae peitai, aua nei galo e uiga i tapulaʻa. Ole maualuga ole aso ole a le silia ile 200 ml. A le o lea, o le aʻafiaga o le mucosal o le ita ma le faʻavavevave o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino i le pancreas o le a faateleina.

Afai o se laasaga mausali o le faamagaloga e tupu, ona mafai ai lea e le fomaʻi ona faʻavaivaia le taumafataga, e pei o:

    faaopoopo i ai le meli, fualaau suamalie, fualaau masani ma sina sipuni,

Afai e te mulimuli i fautuaga manino a lau fomaʻi, e mafai ona e aloese mai iʻuga leaga.

E le o mea uma e gaosi susu e talafeagai mo le faʻaaogaina i le pancreatitis. O lea, matou te filifilia kefir i tulaga nei:

  1. Suesue ma le faaeteete le tuufaatasiga o le oloa. Kefir e tatau ona faia mai le susu atoa e aunoa ma ni mea masani.
  2. Aua le faʻatau le kefir, lea na faia i luga o le faavae o le pama pama. O lenei vaega e leaga le afaina ai o le pancreas, e mafua ai le mumū.
  3. Aua nei faʻaleagaina le ola mama. E faasino lea i le biokefir poo le bifidocom. O le mea moni, o nei oloa e masani ma e ese mai le kefir na masani ona latou aofia ai vailaʻau ola. E mafai ona e faʻaaoga le biokefir poʻo le bifidok pe a uma le tofiaina o se fomaʻi.
  4. Afai o le kefir o loʻo i ai ni laʻau faʻamaʻi poʻo ni toto i le paʻi, o lona uiga e le o tausia lelei le tekinolosi gaosiga o le oloa pe leai foi le ola. O sea oloa e faʻasaina ona faʻaaoga e le gata i tagata soifua maloloina ma tagata o loʻo mafatia i le mumusu o le mumū.
  5. Faʻatau kefir e le oona, o lona uiga, o se tasi e tupu i le aso.
  6. O le kefir fale nofofale e tatau ona saunia fou.

Ae pei o yogurt, e mafai ona faʻaumatia, ae naʻo le fou, kuka i le susu susu ma leai ni faʻasao. O le Yogurt mo pancreatitis o loʻo faʻaalia pe afai o le maʻi o loʻo i se tulaga o le faʻamagaloga i se faiga masani.

E mafai ona gafatia faʻatasi ma pancreatitis mo se miti i le lumanai? Ioe e mafai. O le susu susu o oloa, inu i luma o le moe, fesoasoani e faʻasalalau le faʻaogaina o le faʻaogaina ma faʻafefe ai lagona o le ulu. I le faʻaopoopoga, o le calcium e sili ona lelei le malosi i le po.

Kefir o se vailaau sili ona lelei. O le mea lea, o fomaʻi e faʻaaoga le lefir e avea o se mea e pala.

E mafai ona inu lefir i le pancreatitis ma o le a le ituaiga pancreatitis? Filifili se oloa gaosiga maualalo maualalo. Ia mautinoa e vevela i le 20 tikeri aʻo leʻi faʻaaoga. E sili le inu i le kefir i nai sipili i le itula ao le i momoe.

I lalo o ia tuutuuga, o le a mautinoa ai se moe manaia ma le malolo. Ma o lenei mea e taua tele mo le vave faʻafouina.

E taua mo pancreatiti le inu i le kefir fou. O le mea lea, e aoga le iloa pe faapefea ona fai oe lava.

O le mea lea, e saunia ai le 1 lita o le kefirimi fale, e te manaʻomia:

  • mafanafana atoa poʻo le susu susu (900 g) i se tulaga mafanafana, ae le vevela,
  • faaopoopo le 100 g o le kulimi kulimi i le fale susu (e mafai ona e teuina, ae leai ni mea faʻaopopo) ma sina suka,
  • fefiloi lelei
  • ufiufi le atigipusa i le vai inu ma se ie mafiafia ina ia le maua ai le malamalama
  • tuʻu i se nofoaga mafanafana e faʻavave ai le faiga o le faʻamalosi,
  • pe a mavae le 24 itula ua saunia le ipu inu.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻafefiloi lelei. E fautuaina e inu lefir i le aso lava e tasi. Manatua e alu ese le 100ml mo le isi taumafataga. Tausi le meaʻai i le pusaaisa.

E ui lava i le tele o mea aoga o le kefir, e tatau ona faʻalauiloa i totonu o le taumafataga pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. E le gata i lea, e tatau ona e inuina lefir kefir malosi e tusa ai ma fautuaga a lau fomaʻi.

Kefir ma le televave o pancreatiti

Afai o le mumunia o le mea o loo i luga o le meaʻai e tupu i se foliga masani ma masani ona toe foʻi, ona tatau lea ona mataʻituina le meaai i se faʻaauau pea. Faʻamatalaga o le pancreatitis, ua fautuaina le kefir ina ia faʻateʻa ese mai le taumafataga mo sina taimi.

E naʻo le aso lona sefulu talu ona faʻamālōlōina le faʻavavevave, e mafai e le tagata gasegase ona amata ona faʻaaogaina se oloa gaʻo e leai se gaʻo o le 50 ml i le aso. O le taimi lava e faamautuina ai le soifua maloloina lautele ma le tulaga o le tino, e mafai ona faateleina le fua faatatau i le 10-15 ml i aso uma, ma aumaia i le 250 ml.

Le faʻaaogaina o le kefir mo maʻi faʻamaʻi

O le Kefir o se mea manaia tele na faia i luga o le faavae o le susu, lea, e le gata i lea, e tele naua uiga lelei. O le faʻaaogaina masani o le kefir i le pancreatitis e le gata ina mafai, ae e tatau foi. E i ai sona aafiaga lelei i luga o le fualaau oona, faamautuina lona gaioiga, saturates le tino ma mea aoga talafeagai, ei ai lona aoga aoga i luga o le microflora o mea mucous.

E le gata i lea, o lenei oloa, aemaise lava le maualalo o le gaʻo, e aofia ai sina vaega o calorie, ma mo faʻamaʻi o le pancreas o loʻo faʻamaonia ai le maualalo o le meaʻai. Ae ui i lea, i nisi tulaga ua fautuaina le faatapulaa poʻo le faʻaaogaina atoatoa o le faʻaaogaina o le kefir.

I le amataga o le maʻi pancreatitis, e tatau i le tagata maʻi ona tausisia le atoatoa o meaai mo le tele o aso, o lona uiga, ave se anapogi anapogi. O loʻo faʻamatalaina mai i le mea moni e faapea o le gaosia o le mealilo e manaʻomia mo le faʻamavaeina o meaʻai e maua mai o se tasi lea o galuega autu a le pancreas.

Faʻatasi ma le talaaga o le atinaʻeina o faiga le lelei, o le auala ma auala e faʻaalia saʻo ai le mea faalilolilo ua pipii, lea e oʻo atu ai i le mea moni o faʻamalosi faʻamalosi e faʻaleagaina ai le tino o le tino mai totonu. O lea togafitiga o le mafuaʻaga lea o le faʻamalosia o le mucous membranes.

O se ala puupuu o le anapogi i le tino pancreatitis e mafai ai ona e taofi le gaosia o enzymes, lea e mafai ai ona e toe faʻafoʻisia le tino o le tino. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai e faʻaaoga lefirini i le pancreatitis i se foliga lapopoa e leʻi muamua atu i le 8-10 aso i le maeʻa ai o uluai faʻalavelave faʻalavelave.

I le popofou, e le tatau ona faʻaleagaina ia oloa susu, ma o le susu atoa e tatau ona faʻaaogaina atoa. O le aofaiga sili ona lelei o lefirfir i lenei vaitau e le tatau ona sili atu ma le 50 mililita i le aso. I le tulaga e leai ni faʻamatalaga leaga mai le vaega o meaʻai, e mafai ona faʻaititia le vaega - e oʻo atu i le 200 mililita.

E tatau ona maitauina e naʻo le faafouina o le kefir ma mea aupito sili ona maualalo gaʻo e fautuaina e inu. E le sili atu i le fitu aso le ola o le oloa. O le tuufaatasiga o fualaau suamalie o susu e le tatau ona aofia ai ni faʻasao, mea faʻamafanafana, poʻo isi vailaʻau.

Tapulaʻa i luga o le kefir i le pancreatitis i se tulaga masani e le aveesea. O le vaega aupito sili ona lelei o soʻo se meaʻai susu, e tusa lava pe i ai i le tulaga o le faʻasao faʻasao, e le tatau ona sili atu i le 200-300 milliliters i le aso. O le tele tele o le tupe e mafai ona faʻaosofia atili ai le faʻavevesiina o le mucous tissues ma mafua ai se faʻalavelave sili atu o le faʻaleagaina o gaioiga i totonu o le paʻu.

Ae ui i lea, i le tulaga o le faamagaloga mausali, o maliega manaia o se meaai malosi e faatagaina: o se vaega itiiti e faatagaina i le kefir, ioe, ia faaopoopo ni mea eseese e tuuina atu le inu o se mea sili ona manaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻafefiloi se gaʻo susu susu ma fualaau suamalie puree, honey, poʻo sina sipuni.

O mea nei e mafai ona taʻua o ni fautuaga mo le faʻaaogaina o le kefir i le laasaga o le faʻamagaloina faifai pea i le pancreatitis lemu:

  • E faatagaina le faʻaaogaina o lenei oloa gaosi susu e avea o se tasi o vaega o fualaʻau fualaʻau.
  • O le inuina o se mea e sili atu nai lo le taimi e momoe ai. E le manaʻomia le inu i soo se taumafa masani ma le faʻafefe.

O tulafono o loʻo i luga o le a fesoasoani e le gata e aloese ai mai le le lelei o taunuuga mai le faʻaleagaina o le lefir, ae faʻatagaina foi oe e aumai le tino maualuga le manuia.

E mafai ona inu lefir i le pancreatitis i fomaʻi masani ma le ogaoga? Lelei. Ae e tatau ona faʻaesea i le taimi o le faʻamalosia o faʻataunuʻuina o mea leaga. E tatau foi ona e mulimuli i nisi o tulafono mo le faʻaaogaina o lenei oloa, ona faatoa aumaia ai lea o faamanuiaga, ae le o se mea leaga. O fautuaga autu nei:

  • A faʻatau, e fautuaina e faʻalogo lelei i le tuufaatasiga. Faʻamatalaga masani ma lelei le susu o le gaosiga o susu o loʻo faia i luga o le faavae o le susu atoa. Afai e faaopoopoina le tuufaatasiga i ni vailaʻau asu, vailaʻau, ona faʻaaogaina lea.

  • I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o meaʻai susu, o loʻo i ai se foliga e tutusa ma le kefir, ma, o lona uiga, o le oloa lava e tasi, ae o loʻo i ai ni eseesega taua. O lenei, mo se faataitaiga, biokefir, bifidocum ma isi. Ua faʻamaoaigaina i latou i se fuainumera tele o mea aoga, latou te aofia ai le mea e taʻua o le "ola" siama, lea ei ai se aafiaga sili ona lelei i luga o le vaega o meaʻai. Peitai, e ui i mea uma latou te maua, e le tatau ona faʻaleagaina nei ituaiga o kefir.
  • O le Kefir e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻaia mo na tagata o loʻo i ai faʻamaoniga e pei o le vomiting ma le manava, e faʻaalia ai se mea e sili atu ona faigata. O le faʻaaogaina o meaʻai susu i lenei tulaga e ono faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi.

E pei ona faʻamatalaina i luga, o lefirfir o se mea manaia lelei ma maloloina lelei. I lalo o tulafono faigofie e faʻatatau i lona faʻaaogaina, o le oloa o le a aumaia ai na o faamanuiaga i le tino, ma o le a le mafua ai ni aʻafiaga le lelei mai le vaega o meaʻai.

O faʻamanuiaga o le kefir ma lona aʻafiaga i le tino o le a talanoaina i le vitio:

Kefir i le tino pancreatitis

O oloa gaosi ma le maualalo o le gaʻo o loʻo aofia i le taumafataga mo le tele o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. I totonu o le pancreatitis, o le kefir e mafai ona amata ona faʻaumatia e leʻi muamua atu i le 10-14 aso i le maeʻa ai o le faʻavavega. Aʻo lei oʻo i lenei mea, mo ni nai aso, ua fautuaina e matau le atoatoa o meaai.

E mafua mai i le mea moni e faʻapea, e le tusa ai ma le talaaga o le faʻaogaina o le mimiti, o le ala ma auala o le pancreas, e nafa ma le faʻamalolosi (talepeina le meaʻai i totonu o le tino), faʻapipiʻiina. O lenei mea e mafua ai le faʻaleagaina o le tino o le tino ma le uluaʻi o le mucous membrane. O se ala puupuu o le anapogi o le a toe faʻafoisia ai le tulaga masani o le tino.

O le taimi lava e maeʻa ai le pancreatitis, o le 50 ml o le 1% kefir e mafai ona faaopoopo i le meaai. I le faʻaleleia atili o le tulaga ma le faapalepale masani o le oloa, o le a tatau ona faʻagasolo malie i le 250 ml. E sili atu le inu i le po i le po, 40-60 minute aʻo leʻi moe. O le inu e avea o se taumafataga malamalama, e le mamafa ai le fua o meaʻai, ae faamalie ai lagona o le fiaaai.

E mafai ona ou inu i lefir ma le mumu o le pancreas?

O le pancreatitis o le mumū o le pancreas e nafa ma le gaosia o enzymes digestive ma le insulin i le hormone. O mea taua o le leiologia o faʻamaʻi o le manava (gastritis, ulcer), gall vladder (cholecystitis), intestines, endocrin syndromes, faʻamaʻi pipisi o le ate, faʻamaʻi o le cardiovascular system. O lenei faʻamaʻi e aʻafia ai tagata e faʻaleagaina le ava, e faigofie lava i le tagofiaina o le ava. E i ai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻagaʻoloʻo o le faʻamaʻi. O togafitiga autu mo pepa uma e lua o se taumafataga faapitoa. Kefir ma le pancreatitis o se vaega taua ole taumafa.

O lenei gaʻo susu e maua ai le lacto- ma le bifidobacteria, e puipuia ai le tuputupu aʻe o siama pathogenic i le tino, ma faʻasaʻo le microflora o le intestinal. O le polotini i lona tuufaatasiga e faigofie lava ona gauaiina e le tino, o le mea lea o le inu o le inu e avea ma punavai autu o meaai paleni mo meaai a le maʻisuka.

O le vaiinu e aofia ai vitamini tatau ma minerale. O lona masani masani e fesoasoani e faateleina ai le puipuiga.

E le fautuaina e faʻaaoga lefiriti i mataupu nei:

  • se foliga laititi ma le televave o se foliga masani,
  • tuutuuga faʻatasi ma le manava (o le inu o ia lava o se mea e sili atu),
  • faateleina le eletise o le manava (o le a faateleina le faiga o le faʻamalosi ma faʻaosoosoina se osofaiga),
  • tasi le le faapalepale i oloa gaosi susu.

Kefir mo gastritis ma pancreatitis

O faʻamaʻi pei o le gastritis ma pancreatitis e taatele. O se faʻamautinoaga talitutusa e maua i tagata matutua ma tamaiti. Le lelei o mea taumafa, popolega ma le tele o isi mea faʻapitoa e mafua ai le atinaʻeina o le maʻi. O le togafitiga e umi ma faʻavae i luga o taumafa.

Lefir mo gastritis ma pancreatitis ua faatagaina mo le faʻaaogaina. E tatau ona faʻaaoga se gaʻo susu susu i se meaʻai i aso uma. O loʻo aofia ai le bifidobacteria, lea e ono afaina ai le faagasologa o le faʻapalapala. E le gata i lea, o le tele o le lactose e fesoasoani e faʻafilemuina ai le tino.

Mea aoga o le inu i le togafitiga o gasegase gastrointestinal:

  • Toe faʻafoʻi le microflora masani o le inumaga ma le manava.
  • Puipuiga o mea e pala i le tino.
  • Faʻaitiitia o le toto toto ma le cholesterol.
  • Faʻaleleia manaoga.
  • Faʻasalalauga masani o metabolic processes i le tino.

I le taimi o le faʻalavelave tele o faʻamaʻi, e tatau ona taofi le inu o le susu susu. O le faavae o le meaai e tatau ona i ai le vai mafanafana, o le lanu uliuli e le faaseeina po o se teuteuga o selu oso. A maeʻa le vaiaso o se taumafataga malosi, e mafai ona faʻaofiina se mea itiiti ole gaʻo lefiriti i totonu o le meaai. E sili le faʻaaogaina i le taeao poʻo le taimi e te momoe ai. Lua vaiaso talu ona maeʻaeʻa, e mafai ona e amata taumafa i isi meaʻai susu.

Ina ia maua le maualuga o le aoga mai le kefir, e tatau ona e saʻo saʻo. Faatau naʻo se oloa fou ma se vaega maualalo o le mamafa. A 'ai, e tatau ona inu le vai i le vevela o le potu. Afai ole faʻamagaloina o gaioiga ole tino ole meaʻai, ona mafai loa lea ona faʻaopoopoga le oloa i fua ma fualaau, meli.

Kefir ma le gallstone faamaʻi ma le pancreatitis

O le faʻamaʻi o le maʻa (cholelithiasis) o se tulaga faʻaleagaina lea e maua ai le malosi o le gallbladder. O le mafuaʻaga autu o le maʻi o le le lelei o meaai paleni, faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli o le tino, poʻo se gasegase o le genetic. O lenei faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma pancreatitis, talu ai o le gallbladder o loʻo latalata i le pancreas, ma o okeni e faia galuega tutusa. O maʻa e maua mai i le talo e pipii i le vaega o paipa tuʻufaʻatasia, e mafua ai faʻafitauli eseese.

Kefir ma le gallstone faamaʻi ma le pancreatitis o le faavae lea o meaai taumafa. Mo togafitiga, o se taumafa malosi, o le puleaina ole talo ma le cholesterol ua faailoaina. O oloa gaosi susu e faatagaina i le faʻamagaloina o le faʻamaʻi. I totonu o le auala, o le otaota, vai faamama, fualaʻau fualaau aina ma fualaau fualaʻau e tatau ona ave. Pe a filifilia kefir, e tatau ona tuʻuina atu se mea e sili atu i le inu o le 1%.

O le pata kefir, susu, cheese cheese ma isi oloa gaosi susu ua solia. Afai e saʻo lelei le taumafataga ma matauina, o le mea lea e taʻitaʻia ai le faʻamaoniaina ma le faʻamamaina o le cholesterol mai le tino, lagolago mo le talo. E fesoasoani lea i le faʻaleleia o le soifua manuia lautele ma maua ai se aoga aoga i le faagaoioia o le gastrointestinal tract.

Buckwheat ma lefir i le taeao i luga o se manava gaogao ma le pancreatitis

O se tasi o auala sili ona lauiloa o vailaau faʻaleaganuʻu e faʻaaogaina e fufulu ma faʻafouina ai le pancreas o loʻo faʻafefiloi ma lefir i le taeao i luga o se manava gaogao. Faatasi ai ma le pancreatitis, o lenei fua e mafai ona faʻaaoga i na o se tulaga o le faʻamagaloga o le maʻi. O oloa taʻitasi, i le tulaga ma tuʻueseese, e aoga i gaioiga faʻaogaina i totonu o le vaega o meaʻai.

  • Buckwheat - o loʻo i ai le palatini, uʻamea, vitamini B ma elemene e manaʻomia mo le tino. O lenei cereal e itiiti ifo calories ma gaʻo, e lelei ona gauaʻi. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se apa autasi autasi poʻo faaopoopo i isi ipu. Buckwheat o se oloa taua mo tagata mamaʻi ma pancreatitis.
  • O le Kefir o se meaʻai fualaʻau suamalie. E maualalo le gaʻo ma maua ai le maualuga o mea e faigofie ona maua mai i meaola. Fesoasoani e toe faʻafoʻi le microflora masani masani ile gaioiga masani ma fai o se puipuiga o le taʻavale. E mafai ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga i le 10-14 aso talu ona amata le osofaʻiga o le faʻamaʻi.

Ina ia faia le falala ma le kefir, ave le ½ cup cereal ma le 250 ml lefiriti e leai sona gaʻo. O le Buckwheat e tatau ona vili ma fufulu. Tuu le falaoʻo i totonu o se ipu loloto, tumu i le kefir ma tapuni le tapuni. Tuu le meaʻai i le lumanai i se nofoaga malulu poʻo se pusaaisa mo 10-12 itula. A o faagasolo lea taimi, o le a vevela ma faʻamaluluina le cereal. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona tausia le buckwheat mo le 1-2 itula i le vevela vevela poʻo le vevela i totonu o le vai taʻele. O le togafitiga e faʻaaoga ai lenei fua e 7-10 aso, ½ vaega o le taeao ma le afiafi.

Faamolemole ia maitauina o le fagu anufe e mafai ona faatupuina ai le ita o le manava ma le manava. O lenei mea o le a mafua ai le tiga o le manava, le afaina, manava manava. O le faʻamaumauga e faʻasalaina i le faʻamalosia o pancreatitis.

Kefir mo se po i le pancreatitis

O le tele o tagata gasegase e maua ai faʻamaʻi mumusu o le mea e faʻaogaina ai meaʻai e faʻafefeteina ai i le po. I le pancreatitis, e aoga tele lenei mea. O le suasusu suamalie faʻamalosi e galue e avea o se probiotic e puipuia i le sua oona, o le mea lea e masani ona ulufale atu i totonu o le manava ma toe faʻafoʻi ai le microflora aoga, lea e faʻaumatia e le maʻi.

Kefir o se taumafataga mulimuli o se taumafataga tele o le afiafi. Na te faamalieina atoatoa le fiaai. O le vaiinu e mauʻoa i gaʻo, o fiber dietary and protein. O le taimi lava i le tino, e faʻaolaina ai le faʻamalositino o le toto, faʻaleleia le tulaga o le pancreas.

Kefir ma le sipisi mo le pancreatitis

O le taunuuga o le faʻamalosi o le susu o fua o susu ia e suamalie ma maloloina. Kefir ma le siʻisi sisi ma le pancreatitis e mafai ona faʻaaogaina naʻo le faʻamagaloina o le faʻamaʻi, o se tulafono, 10-14 aso pe a uma ona amata. O lenei tuufaatasiga o loʻo i ai aoga aoga e maua ai se aoga aoga i luga o le paʻu ua faaleagaina, o le gastrointestinal tract ma le tino atoa:

  • O fua o susu-susu o lo oi ai le tele o porotini, o se elemene taua taua e tatau mo le toe faʻafoʻisia o sosoʻo o okeni na faaleagaina ma le gaosia o enzymes digestive. O le mafuaaga lena i le fafagaina o tagata gasegase i le pancreatitis e tatau ona avea ma lefir ma le siʻiisi.
  • O se maualuga maualuga o le calcium e manaʻomia e toe faʻafoʻisia ai galuega faʻafefeteina o le pancreas. E faʻatusatusa i le calcium mai le susu, o lenei elemene e sili atu ona faigofie ma sili atu ona faigofie.
  • O le kefir ma le cheese cheese ua saunia e faʻaaogaina aganuʻu amata, lea e aofia ai siama lactic acid (lactobacilli, bifidobacteria, acidophilus bacillus, Bulgarian bacillus ma isi). Latou te faʻamavaeina le lactose ma faʻamaonia ai le faʻalaumalieina ma le faʻamalosia o vaega taua uma. Faʻaitiitia faʻamaoniga o le dysbiosis, faʻaleleia galuega faʻafefete ma le faʻamalositino.

Kefir ma le pancreatitis e tatau ona avea ma vaega taua o le taumafataga. Pe a filifilia se vaiinu, e tatau ona e tuʻuina atu le mea e sili ona fiafia ile ituaiga o meaʻai maualalo. E mafai ona faʻaaogaina lenei gaʻo susu i le sauniuni o ipu eseese e faʻalauteleina ai le taumafataga.

Tuua Lau Faamatalaga