Mai le pancreas o le mumū, o isi auala o togafitiga o le a fesoasoani

O le pancreas o se elemene taua i le faagasologa o fualaau oona ma e nafa ma le gaosia o le tele o hormones e pulea le toto suka. A faʻaleagaina lenei okeni, o le a faʻalavelaveina le galuega a le tino atoa ma faʻaitiitia le lelei o le ola o le tagata maʻi. Fuafua pe o le pancreas o loʻo toe malosi mai faʻamaʻi e faigata tele. I se vaega, e faalagolago lea i le natura o le liona. O se tasi o matafaioi taua i le mafai ona toe faʻaleleia e faʻaalia i foliga o togafitiga.

Pe mafai ea e le iron ona toe malosi atoatoa?

O le tulaga o le toe faʻaleleia o totoga o loʻo fuafuaina e faʻalagolago i le faʻatonuina o le faʻaleagaina o le tino ma isi mea:

  1. O le i ai o le edema e mafua mai i le faagasologa o le faʻaleagaina o le faagasologa. I lenei setete, o le pancreas e mafai ona toe faʻafoʻi mai i le pancreatitis.
  2. O le gasologa o le masaniga o le gaioiga masani na mafua ai suiga i vaega o exocrine ma endocrin. I tulaga uma e lua, o le tino pe'ā uma ona faʻamaeʻaina maʻi ua toe faʻafouina. Ae peitai, faatasi ai ma le faaleagaina o le vaega o le endocrine, i se tulaga e le masani ai, o le gaosiga o hormones pancreatics ua toe faʻaleleia.
  3. Le i ai o le necrosis ma le toto toto. O mea uma e lua e tau atu i le taulaʻi o fusi o le lotoifale poʻo le faʻavaeina o mea e leai ni mea. I mataupu taʻitasi, o le faʻafouina atoatoa o le pancreas e le mafai.
  4. Le atinaʻe o le maʻisuka ona o le hyperglycemia. I lenei tulaga, e le toe manuia le tino.

O le toe faʻaleleia o le tino e mafai ona fai pe afai e faaleagaina le tino i le taimi o le atinaʻeina o le pepe. A maeʻa le fanau mai o se tagata, o le metotia o suiga faʻafouina o le faʻafouina o le cell: sui, o organelles e auai i lenei faiga. A maeʻa le pancreatic necrosis, o le mea na totoe o le gasegase o gaʻotaumafai e suitulaga vaega ua aveeseina o le tino. Ae afai o nei gaioiga e aʻafia ai le vaega o le endocrine, e le mafai ona toe faʻafoʻisia atoatoa galuega fai.

Ava malosi ma le paʻu

O le ava malosi e mafua ai suiga i le tuufaatasiga o le pancreas mo ni nai tausaga. Muamua, o se aafiaga faapena e afua ai se faiga le lelei e afaina ai le vaega epithelial. I le gasologa o taimi, o loʻo i ai se faʻaogaina o le tino o le gland ma le fesuiaiga o mea masani fiva. I tulaga maualuga, fuafua le fomu i luga o paipa o le okeni.

I le tulaga o se vaega tele o le ava malosi, ua fautuaina e fomaʻi le tuʻuina atu o mea taumafa mo aso e tolu (o nisi taimi o le taimi e sili atu ona faʻatulagaina). A maeʻa le matelaina, ona tuʻuina atu lea o le maʻi i le taumafataga Numera 5, lea e faʻafeiloaʻi malie mai ai oloa gaosia.

I le aso muamua o le anapogi, o meaʻai e faʻafefiloi i totonu o le tino o le tagata maʻi e ala i fofo fofo. A o faagasolo lenei vaitaimi, ua faʻatagaina e le sili atu i le 1-1.5 vaʻaia, e aofia ai le lauti vaivai, pulupulu o le rose ma le minerale vai.

I le taimi o le faʻamalosiaga o le faagasologa o le le fiafia E fautuaina e faʻaaogaina le itiiti ifo ile 120 g porotini i le aso manu. O le aofaʻi o le gaʻo e tatau ona faʻaititia i le 50-80 g. E le gata i lea, i lona mama mama e faʻasaina le faʻamalosi. E faʻatagaina e le sili atu i le 350 g o gaʻo meaʻai i le aso, ma le aofaiga o masima e tatau ona faʻaititia i le 6 g. O le aofaʻi o le kalori o mea taumafa e faʻaumatia i aso taitasi e le sili atu i le 2400-2700 Kcal.

E le gata i lea, o le ava malosi, o vailaʻau o loʻo faʻaalia, lea e filifilia e faʻavae i luga o le natura o le faaleagaina o le okeni:

  1. Faʻafitauli e leai ni nakoti. E faʻaaogaina mo tiga. I se tulaga e le masani ai, o fualaau faʻamaʻi ma faʻamatalaga faʻasolosolo e faʻaaogaina.
  2. O vailaʻau faʻasaina lea e faaosofia ai le gaosiga o enzymes pancreatic ma hormones.
  3. Inisalini Faʻaiʻuina ma le faʻavalevalea o le toilalo. O togafitiga faapena e faʻaaoga mo le maʻisuka.

A maeʻa le mou atu o faailoga o le pancreatite ava malosi, o vitamini A, D, E ma K, faapea foi ma enzymes digestive, ua faatonuina.

Toe faʻafoʻi mai i le necrosis pancreatic

A maeʻa le taotoga mo le pancreatic necrosis, e faʻaaogaina foi ia faʻatulagaga e pei ona faatonuina mo le ava malosi. Faaopoopoga mo ni nai aso tiga ma fualaau faʻasaina e tuʻuina atu i le tagata gasegase.

I le lumanaʻi, a maeʻa le taotoga, e faʻaaogaina togafitiga o le physiotherapeutics ma faʻapitoa faʻapitoa, o le gaioiga lea e faʻamoemoe i le toe faʻafoʻisia o le galuega faalilolilo o le pancreas. O le tagata maʻi e tatau ona lafoaia le taumafa o mea ulaula, salimalie, meaʻai vevela ma falai, ma ulaula. Mo le toe faʻaleleia o enzymes, e fautuaina le tagata maʻi e ave Mezim-Forte, Creon, Pancreatin.

O se aafiaga lelei pe a uma ona maua le necrosis pancreatic e ala i le ave o le afaina o le afa itula ao le i ai. Ina ia saunia le vailaʻau, e tatau ona e ave 10 laʻau o le laau ma faʻafefiloi i se vevela ma le 200 ml o vai kuka. O le fualaau faasaina e faʻafefiloi mo le aso, a maeʻa ai e 50 g.

Faʻasolo mai le toe faʻaleleia

O se tagata gasegase i le pancreatitis e masani ona tuʻuina atu i se taumafataga faʻapitoa, lea e filifilia faʻapitoa mo tulaga taʻitasi. E faapena foi siaki masani o le toto suka. Faatasi ai ma se faaitiitiga o le faatinoga, o le inisalini o inisua ua faatonuina.

O metotia a tagata mo le toe faʻafoʻisia o galuega a le pancreas, o le faʻafefeteina o oats ua fautuaina. Ina ia saunia, e tatau ona e ave le 100 g o fatulaʻau leaga ma sasaa 1.5 lita vai. Ma le isi, o le oloa ua kuka ma faʻapipiʻi mo le 40 minute. I le faaiuga o le saito e tatau ona nutimomoia. A maeʻa lenei, ona toe faʻafoʻi lea o le broth i luga o se mumū vevela ma ola ai mo le 20 minute. O le taunuuga o le oloa ua fautuaina e tatau ona ave ile 50-100 ml 4 taimi i le aso.

Togafiti

I le tulaga o le siakiina o nei maʻi uma, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faatasi ai ma le faateleina o le suka, e tatau ona ave le inisalini.. O le fua o le mea mulimuli e fuafuaina e le fomaʻi. Afai e tatau ai, ia faʻamalosi fualaau e faʻamalosia ai le tino o mea e gafa ma le gaosiga o latou inisalini.

Aisea e afaina ai le pancreas ma pe faapefea ona toe faʻaleleia?

E tele mafuaʻaga mo le faʻamaʻi o lenei gland:

  • solia o mea taumafa
  • taumafa taumafa vevela, ulaula meaʻai, meaʻai gaʻo,
  • inu ava malosi
  • gallbladder faamaʻi
  • gastritis o le manava
  • gastrointestinal dysbiosis.

Faʻataunuʻuga o meaʻai e toe faʻaleleia

1. E lima lau laʻau lauʻai e sasaa mai i se ipu vai inu ma tuʻu ai mo se aso. Ona faʻauʻuina lea o le mea na faʻauʻuina ma ave i luma o meaai 50 kalama. Togafitiga e faia mo le itiiti ifo i le masina. O le isi mea aoga e uiga i le togafitia o lenei okeni o loʻo faitauina iinei.

2. Aso e iai mea lelei faʻafouina mo le pancreas. E tatau ona faʻaumatia i luga o se manava gaogao i le taeao. E tatau ona e 'ai e le itiiti ifo i le 15 fasi vaega. O latou fuainumera e tatau ona ese. Inu i vai paʻu. O le taeao e mafai ona naʻo le afa afa itula pe a uma ona maua aso.

3. O sea faaputuga o laau afu o le a fesoasoani i maʻi o le gland: nettle, calendula fugalaau ma le sage. O se tasi o pusa e faʻaputuina e sasaa mai i ni ipu tioata se lua, faʻamalosi mo le afa itula ma inu i le aso atoa.

4. Iapani o le a fesoasoani Sophora e faʻasaʻo le tiga ma toe faʻafoʻisia le pancreas. Meaʻai: i le afiafi, ia eli se sipuni sipuni o fatu ma sasaa se ipu vai inu. Ia faʻamalosi lelei i se vevela. O le faʻasalaga maeʻa o loʻo ave i totonu o le sipuni i le lua itula.

5. Faʻalelei lelei le faʻamafanafanaina o le pancreatitis blueberry leaves. O lea lauti ua saunia: o se sipuniti o laʻau malogo ua sasaaina i totonu o se ipu vai inu ma faatagaina e faʻaaogaina pe a ma le tasi le itula. O lena inu e inu i nai sipuni laiti. I le gasologa o le aso e tatau ona e inu ai ipu tioata e tolu.

6. I tagata, o se osofaiga ogaoga o le pancreatitis ua aveesea ma le fesoasoani o ni mea mai le susu susu poo le kefir. Ina ia faia lenei mea, o le tino, e matua susulu i le susu susu, ma togi sina mea itiiti, tuu i luga o le manava, ma ufiufi foi vaega o le manava i lalo o le itu taumatau ma le agavale. Mai luga e tatau ai ona tuʻu se ata cellophane ma ufiufi ai i luga o se solo solo poʻo se sikafu lalaga. O togafitiga e faia i aso taitasi mo le itiiti ifo ma le lua masina. O faʻalavelave inflammatory o le a taofi ma o le a toe faʻaleleia le pancreas.

7. Faʻaleleia lelei le faʻatinoga o le fua o le pancreas: faʻafefe tolu selau kalama o le kalama ma le pasili e ala i se mea e teu ai manu, ona faaopoopo lea o lemoni i le auala lava e tasi. O mea uma e faʻafefiloi lelei. Fai lenei vailaau aʻo leʻi 'ai. Fai: tasi teaspoon. E fautuaina e inu le paluga faʻatasi ai ma se faʻafefeteina o laau afu: fatu pi, fuālaʻau lau, lingonberries (fualaau aina e mafai foi), laʻau manogi ma sima. O otaota e fefiloi i tutusa tutusa ma ave 1 sipuni o le aoina, lea i le afiafi e sasaa ai se ipu vai inu. Faʻaosooso i se vevela seia oʻo i le taeao.

8. Faatasi ai ma se faʻalavelave sili atu o pancreatitis, e tatau ona e 'ai naʻo le oatmeal vai e aunoa ma le masima ma le gaʻo mo ni nai aso. O nei fua o le a fesoasoani e faʻasaʻo le osofaʻiga.

9. E aoga tele mo le mumunia o le pancreas e ave ai se fofo faapena. O le pauna o pulu e sasaa mai i le tasi le lita o le vai tafe ma saosaoa mo le itiiti ifo ma le 30 minute. Ona faʻamaʻaʻaina lea o le mea na faʻasolo ma ave faʻatolu i le aso i le afa o le ipu.

10. Toe faʻafouina le oat "susu". Ina ia saunia, o le ae manaomia le 100 kalama o le lepela. E sasaa le suka i le 1.5 lita o le vai inu ma tuu i luga se afi mumū, lea latou te kuka ai mo le itiiti ifo ma le 30 minute. Ona, faʻaaogaina lea o se paluga, e paʻu ai 'ai ma kuka mo le isi sefululima minute. Tasi, aveese le pama mai le vevela ma le malulu.

O le masima o le oat mass ua faʻamamaina ma tuʻi. O le mea e maua ai le suavai, e foliga tutusa ma le susu, o le a faia muamua ao leʻi oʻo ile afa itula. Fai: 100 ml. O ia meafaigaluega e fautuaina e inu i le aso ma a itiiti mai fa taimi. "Miliki" e mafai ona teuina i le pusaaisa mo le silia ma le lua aso.

11. Faʻafoʻisia le galuega a le gland e pei o se taeao. O le sipuni sipuni o le falaoamata taoki e fafagaina i le ipu 200-kalama o le kefir ma faʻaʻaogaina i le taeao.

O le pancreas o se ituaiga "tuner" o tatou tino: o ona enzymes e amata ai le ate ma le manava, talepe meaai ma fesoasoani i isi siama e faʻaaogaina mea latou te manaʻomia. O le solia o le galuega a lenei tino e le afaina ai lo tatou soifua maloloina, o le mea lea e matua taua ai le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi talafeagai i se faailo itiiti ole pancreatitis.

E i ai metotia faa-Iutaia mo le toe faʻafoʻisia o le faʻataunuʻuina o le pancreas - o le faʻaaogaina o deco deco ma infusions mai vailaʻau faʻamaʻi, togafitiga o meaʻai. Ae aua nei galo e uiga i le mea autu - a aunoa ma le fautuaga a se gastroenterologist, soo se togafitiga e mafai ona afaina ai oe.

12. O sea fua e pei o se vaifofo sili ona lelei mo se maʻi uaua: 800 kalama o le pasili ua fufulu lelei, eleele ma sasaa i le susu vevela ina ia naʻo greens e ufiufi. O le pan o loʻo tuʻuina i totonu o le ogaumu ma faʻavave le susu. O le suamalie e mafua ai le faʻaaoga i le aso e tolu siva i le afa itula.

13. O le fua o le a fesoasoani e toe faaleleia le gland. O se ipu meli ua sasaaina i le lua lita o vai inu ma kuka seia oʻo ina vevela. Ona faaopoopo atu lea o le 100 kalama o le pakinisi kuka ma le 100 kalama o le pasesa vavalalata i le apa ma faaauau pea le kuka mo le isi 30 minute. I le falaoa maeʻa, e mafai ona e faʻaopopo se tamaʻi fualaʻau manogi ma 'ai se mea faapena mo le' aiga o le afiafi. Le faagasologa o togafitiga: tolu vaiaso.

I le pancreatitis masani, e tatau ona e mulimuli i taimi uma i se taumafataga. E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti ina ia aua le faʻaitiitia le gland. E taua le aua nei taumafa, ulaula ma meaʻai vevela. Mo togafitiga lelei o le pancreas, ua fautuaina e faʻapotopoto faʻasolosolo tagata faʻatasi ma auala e le faʻaogaina. E taua le faia o suʻesuʻega masani o lenei okeni.

Auala muamua mo le faʻamamāina o le gland

E manaʻomia e tagata uma le tausia o le pancreas: tagata uma e le i iai ni faʻafitauli i le pancreas, ma i latou ua uma ona mafatia mai faʻamaʻi faʻapitoa ina ia puipuia ai le toe foʻi mai o le maʻi.

E fa auala autu e faʻaaogaina:

  1. Soifuaga o le olaga.
  2. Faʻailoaina o meaʻai.
  3. Faʻamālōlōina tagata.
  4. Aveina o fualaau.

Soifuaga o le olaga

O le a le uiga o suiga o olaga?

Le lelei o le paleni o meaai e faateleina ai le uta i luga o le pancreas

  • Muamua lava, e matua fautuaina lava e taofi le ulaula. O le Nicotine ma le tar, o se vaega o oloa tau tapaa, e mafua ai le vevela o veins ma arteries, faʻamalosi ai le atherosclerosis lona lua ma faʻalavelave ai meaʻai o mea uma faʻanatura, e aofia ai le pancreas.
  • Le isi o le tuʻuina atu o le ava. E faʻaleleia ai le mamafa i maʻa, fesoasoani e faʻaitiitia ai lo latou malosi. E le gata i lea, e matua le lelei lava le metabolized e le tino, ma o le faia o se avega faaopoopo.
  • Aua e te soona fai. O se faʻalavelave tele lenei mo le pancreas.
  • E taua le le nofo i se nofoaga e tasi. O le hypodynamia o le fili lea o se pusa gastrointestinal maloloina. E tatau ona i ai le faʻagasologa tatau. Lava le savali (1-2 itula i le aso), aau, faia o le taeao.
  • Aua nei sili atu le galue i le tino faaletino. O le faʻaleagaina e tutusa lava le leaga ma le le atoatoa o le tino.

E na o le laasaga muamua lea e faʻamamā ai, o se ituaiga o faavae o le a faʻasalalau ai galuega a le tino i le lumanaʻi.

Faʻailoaina o meaʻai

E pei ona fai mai saʻo fomaʻi, o le pancreas e togafitia i le fiaai. O le mea moni, e le o lona uiga e tatau ona e alu i se meaʻai malosi ma aua nei 'ave sina meaʻai i lou gutu (seʻi vagana o le mea moni, o loʻo tatou talanoa e uiga i se osofaiga o le tino pancreatitis poʻo se faʻalavelave sili ona tumau). O le malamalama i sea fuaitau e tatau ona faʻatusa. O lenei mea e faasino i le faʻamautuina o le taumafa ma taimi o le anapogi (anapogi aso). O le a le mea e tatau ona 'aina:

  • Fualaau faisua e fou, ma atonu e kuka pe tao tao. Faʻaopoopoga i tamato. E tele le suka.
  • Fualaau suamalie ma suamalie ma le maualalo o le eletise.
  • Meaʻai maualalo-gaʻo. E aofia ai vela. E mafai ona e 'ai le susu o le susu, susu o le vaomago (moa paʻepaʻe).
  • Atoatoa falaoa. Rusks.
  • O iʻa ma iʻa. E sili ona aoga le laʻau mumu. O loʻo mauʻoa i meaola gaʻo faʻamalosia e faʻamalosia ai le gaʻo, o le faiʻai, ma le cardiovascular system.
  • Nati. E aofia ai paʻu, Brazilian, almonds, hazelnuts, cashews. Aua e te aafia ai i latou, e sili atu ona gaʻo. Ae i ni vaega laiti (e oo atu i le 30 kalama i le aso) e i ai se aafiaga faʻapitoa.
  • Porridge e faia mai fatu vela. Sei vagana le manai.
  • Fualaau suamalie ma fualaau mamago.
  • Kissels.
  • O fuamoa.
  • Laʻu gaʻo susu gaʻo.

O se taumafataga filifilia lelei e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le tino

O le a le mea ua fautuaina e teena:

  • Meaʻai gaʻo. Lafumanu, aemaise lava le puaa ma le tamai mamoe.
  • Meaʻai fagota.
  • Teu
  • Lauti malosi.
  • Fried food.
  • O ipu mama.
  • Mea ulaula.
  • Tuʻu.
  • Paʻu ulaula ma kuka.
  • Selu (sei vagana ai le meli).

O le meaai e tuufaatasia e le tagata maʻi ia i soo se mea. O le mea autu o le meaʻai e eseese tele pe a mafai. Le aofai o taumafataga - 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti. E taua tele le taumafa. Auala e kuka ai - na o le kuka ma le taoina. E tasi le aso i le vaiaso e tatau ona lafoaia. I le taimi o anapogi, e fautuaina le anapogi atoa. Po o, afai ei ai ni faʻafitauli i le ate, e tatau ona e 'ai na o ni apu tao ma inu inu.

Faʻamālōlōina tagata

E faia ma le faaeteete. O togavao e aofia ai le tele o mea e mafai ona afaina ai ni mea e afaina ai.

I le fale, latou te faʻamamaina le gland e tusa ai ma fua a tagata

O fualaau sili ona saogalemu:

  • Faʻaaoga fomu ma fugalaau faʻasolo i se tuufaatasiga o le 1: 1. I luga o se sipuni. Sasaa suamalie meaʻai ma se ipu vai inu. Tuʻu le oloa e faʻaaoga mo le 20 minute. Taʻu le fualaau faasaina ma faʻaliliu. Ave tolu teaset faalua i le aso. O le umi ole togafitiga e 2 vaiaso.
  • Ave fualaʻau calendula shredded (tioata). Sasaa mea masani ma se ipu vai vevela vevela. O le oloa e tatau ona sasaa i totonu o koneteina tioata ma auina atu e faʻasusu i se nofoaga manaia mo le 30 aso. I le faaiuga o le taimi, ua saunia le vailaʻau. Inu se sipuni tele tolu taimi i le aso mo le afa itula ao le i faia le isi taumafataga.
  • Mo le fua lona tolu, e te manaʻomia 3 teaspoons o le pepa mimiti ma le aofaʻi tutusa o le hypericum. Liligi le meaʻai i se ipu vai inu. Faʻamalie itula. Faʻatau 3 teaseti atoa i le aso. O le umi ole vasega o togafitiga e tusa ma se masina. O le fualaau faasaina e lelei mo le faamamaina o le pancreas, ae ua solia pe afai ei ai patho o le ate ma le manava.
  • O taeao uma e fautuaina e 'ai le 5-10 aso.
  • Ave 15 laupepa lapopoa. Liligi i latou i le vai inu i se voluma o le 200 ml. E mafai ona liligi le salu i le lumanai i totonu o se atigipusa, e te mafai i se vevela ma alu mo le 24 itula. Ona, inu 2 teaseti faatolu i le aso mo le lua vaiaso.
  • Mo le meaʻai saogalemu mulimuli, e te manaʻomia se kilokalama o aʻa pasili. Fufulu meaʻai, sasaa 3-4 kapu o susu. Kuki le mea e tupu ai le paluga ile vevela vevela mo le 3 itula. Ave le vailaʻau i aso uma mo se sipuni tele.

O nei fualaʻau e lelei ma fesoasoani e faʻamamaina le gland ma le ate, o lea e mafai ai ona latou fautuaina saogalemu i tagata uma.

Faʻasologa o vailaʻau togafitiga (vailaʻau)

O togafitiga masani ma togafitiga faʻasoifua maloloina e mafai ona avea ma se fesoasoani tele i le faʻamamaina o le pancreas ma le ate.

Aveina o vailaʻau pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi

Mo faʻamatalaga ua faʻamatalaina, o fualaau nei e talafeagai:

  • Antispasmodics. Latou te faʻaitiitia le tiga, faʻafilemu le pito o le ate ma le paʻu, faʻamautuina le tafe mai o le pule. O le No-shpa, Duspatalin ma isi. E tatau ona e aveina ma le faaeteete.
  • Enzymatics drugs. Muamua lava, Pancreatin, Mezim, Creon. O igoa uma mulimuli ane e tele taimi e malosi atu nai lo le taimi muamua ona o se maualuga maualuga o le mea galue malosi. Fesoasoani i le faʻaogaina o le gland.

Toe faʻafoʻiina o le pancreatic ma le ate o le ate e manaʻomia ai le faʻafelagolagomai. I lenei tulaga, e le mafai ona e faia e aunoa ma le fesoasoani a se fomaʻi atamai. I laʻasaga taʻitasi, e fautuaina e mataʻituina le tulaga ina ia le misia ai se mea e le lelei ai le tino. E le gata i lea, o le tagata maʻi e tatau ona faʻalogo i lona lava soifua maloloina.

A manaʻomia le toe faʻaleleia

O le pancreas e faia se tele o vaega taua i totonu o le tino. O mafuaʻaga nei e mafai ona faʻaosofia ai le faʻalavelave i le paʻu, o le atinaʻega o faiga faʻaleagaina:

  • faʻaleagaina o mea ulaula, mea manogi, meaʻai gaʻo,
  • meaai sese
  • gastritis
  • dysbiosis,
  • inisinia microflora maʻi,
  • le mautonu i le gaioiga o le gastrointestinal tract,
  • inuina ava malosi tele,
  • togafitiga o le gallbladder,
  • lautele le inupia o le tino.

O mafuaʻaga o faʻafitauli le lelei e mafai ona avea ma fualaʻau suamalie, tulaga faʻalavelave, faʻalavelave faʻamaʻi pipisi. O le faʻaaogaina o le ava malosi e aʻafia ai le setete o lenei tino e matua le lelei ma mafai ona avea ma mafuaʻaga o le atinaʻe o pancreatitis.

E tatau ona toe faʻafoʻi le okeni i le taimi o faʻamaoniga o faʻamaʻi faʻalavelave faʻaalia ma faʻamaoniga o falemaʻi:

  • faigata ma le le toʻa i le pancreas,
  • afaina ma afaina,
  • tiga o loʻo maua i le saʻo saʻolotoga,
  • ogaoga o le ogaumu (faamaʻi poʻo le manava),
  • o loʻo taoto i totonu o le manava
  • afu ma le tele o vomiting.

O le tagata maʻi e mafai ona faitio i vaivaiga lautele, vaivai, moe i le mafaufau, mavave ma se faagasologa faʻaleaga faʻalosolo.

Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le pancreas ma faʻamaoniga tutusa, o le a taʻu mai e le fomaʻi. Muamua lava, e tatau ona faʻavae mafuaʻaga o faʻalavelave i totonu o le pancreas. Afai tatou te talanoa e uiga i soʻo se faʻamaʻi tuga, ona tatau lea ona togafitia ma, pe a maea le togafitiga faafomaʻi, toe faʻaleleia.

O se toe malosi atoatoa e mafai

E mafai ona toe faʻafoʻi le pancreas? O se fesili e masani ona fesiligia e le tagata gasegase i se fomai faapitoa gastroenterologist. O le pancreas o se okeni e aofia ai le tele o sela e maua ai enzymes ma saofagā i le gaosia o hormones taua.

Ua faapea mai saienitisi o nei sene e toe fuataiina i na o le vaitaimi o le atinaeina o le intrauterine. I le lumanaʻi, e le mafai ona toe faafouina, ae ui i lea, e suia a latou elemene. O le toe faʻaleleia o sela o le pancreatic e faalagolago i mea e pei o le ogaoga o le faʻaleagaina, tausaga o le maʻi ma le soifua maloloina lautele, ma le taimi o le togafiti togafiti.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le fulafula o le pancreas, faʻavevesi e le pancreatitis, lea e maua mai i se foliga lapopoa, e mafai ona ausia le atoaga o le toefuataiga o le tino. I le tulaga masani o lenei maʻi, o le vaega o le pancreas ua afaina o le a mafai ona toe faʻafouina, ae i le tulaga o le faaleagaina o sela o le endocrine, e na o le mafai ona toe faʻaleleia o latou fausaga, ae o le a le mafai ona toe faʻafoʻi atoatoa galuega.

O aʻafiaga o le kiona, o vaega e le mautonu, o le afaina o le tino, o le tino o le tino e matua leai lava a latou gaioiga ma e le mafai ona toe faʻafouina.

Faʻatasi ai ma se paʻu, faʻapipiʻi i le pancreas, e toe faʻafoisia ai le gaioiga o le okeni, e tusa ai ma fomai, e toetoe lava a le mafai ona saʻo.

E le mafai ona maua se toe malosi atoatoa i le tulaga o le maʻisuka. O togafitiga faʻapitoa e tuʻuina atu mo ia tagata gasegase. E taua tele le mataʻituina o lou soifua maloloina ma faia ni togafitiga faʻapitoa ma le puipuia i se taimi tatau, puipuia le faʻaleagaina o le gaioiga mai le suiga i se faiga masani, ma le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave. I lenei tulaga, o avanoa o le atoaga o le toefuataiga o sela ma gaioiga o okeni e sili atu le maualuga.

Faʻafofo mo pancreatitis ma le maʻisuka

E faʻapefea ona toe faʻafoʻi le pancreas i le pancreatitis tumau? O le togafitiga sili ona lelei e fuafuaina e se fomaʻi pe a maeʻa faʻamautinoaina ma faʻamaonia le tulaga o le maʻi. I le tele o tulaga, o le tagata maʻi ua faatonuina se auala o togafitiga fualaau faasaina. Filifili filifilia saʻo fualaau faasaina i sao nei o togafitiga faʻasoifua maloloina:

  • toomaga o le tiga,
  • maualalo maualalo
  • tapunia o faagasologa o gaosiga o le enzyme,
  • le faʻaleagaina o pathogens,
  • puipuiga o le faagasologa o le gaosiga o le sua oona.

O fualaau uma e tatau ona faia faapitoa e pei ona faatonuina e le fomaʻi, i le noatia i le tausisia o le togafitiga fautuaina ma le umi o le togafitiga faafomaʻi. E le manaʻomia i le tulaga o le pancreatitis masani ma togafitiga o meaʻai. I le tulaga o le faʻamaʻalogaina o le maʻi, e fautuaina le tagata maʻi e faʻamagalo atoatoa meaai mo le 2-3 aso.

Na o vai mama e faatagaina.

Ina ia mafai e le pancreas ona toe malosi atoatoa, e manaʻomia le togafitiga faʻamalosi. O le faavae o le taumafa e tatau ona fufulu, vevela pe taofi ipu. O selu, mea manogi, meaʻai vevela, gaʻo ma falai e matua faʻasaina. E le gata i lea, e tatau ona e aloese mai le ulaula.

O se aafiaga lelei e faʻaaogaina e ala i le manava ma le faʻaaogaina o le tino. O tagata maʻi ua faatonuina togafitiga massage e fuafua i le faʻamaoniaina o auala o le toto toto, microcirculation, ma le gaioiga o le gastrointestinal tract.

O tagata o loʻo maua i le maʻisuka ua fautuaina le togafitiga faʻaleleia o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le pancreas. E taua le faʻasalalau i taimi uma le fua fautuaina ole inisalini, ave fualaau faasaina. O le faʻavae o le maʻisuka taumafa e tatau ona avea ma meaai e maualalo ifo i le pasene o gaʻo.

Toe faʻaleleia o fualaau

I nisi o mataupu faʻapitoa, o togafitiga faafomaʻi faʻamalositino, lea ua faatonuina e le fomaʻi, e manaʻomia e toe faʻafoʻi le ate ma le paʻu i nisi o mataupu faʻapitoa. Ina ia faʻaitiitia lagona le lelei ma tiga, o maʻi o loʻo faʻamaonia mai i fualaau oona, vispasmodic drugs.

E manaʻomia foʻi vailaau faʻasolosolo o ana gaoioiga e faʻatatau i le faʻaitiitia o le malosi o le manava ma fualaau oona e taofia ai le gaosiga o le gaosiga o le suka. Faʻailoga o siama, faʻalavelave pipisi, e mafai ona faʻataʻitaʻiina i le tagata gasegase togafitiga faʻamaʻi.

Faʻaaogaina togafitiga

O togafitiga faʻale-tino e maua ai se aafiaga lelei i le gaioiga o le pancreas ma lona toe faʻaleleia. O le faamalositino e faʻasalaina i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le tino o le pancreatitis poʻo le faʻateleina o se maʻi faʻamaʻi.

O togafitiga faʻale-tino faʻatasi ma se faiga faifaipea ma le faʻaleleia e mafai ai ona e ausia:

  • faateleina le leo atoa,
  • faʻafouina o le toto toto ma le microcirculation,
  • faaosofia o le vevela o le talo,
  • faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal.

E mafai ona ausia se lelei tele i se seti o faʻatinoga na faʻaalia i tagata gasegase e maua mai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Ina ia faʻamalosia le lelei o aʻoaʻoga, e fautuaina le faʻafesoʻotaʻi o le manava i le faʻalavelave, lea e maua ai le ituaiga massage o le okeni ua afaina i musika o le diaphragm, o muscle group of the press.

O loʻo i ai foi ni faʻalavelave e faʻaseseina mo tagata o loʻo i ai se faʻafitauli o le pancreas. I le foliga masani o le pancreatitis ma le maʻisuka, manaʻoga, sikuea, e tatau ona vavae ese mai le fale taʻavale gymnastic.

Dietotherapy o se togafitiga togafitiga

O le taumafataga o se tasi lea o metotia autu o togafitiga ma le toe faʻaleleia pe afai e mafatia le pancreas. Suiga o masaniga o mea taumafa o le a faʻaleleia atili ai le tino ma faʻateleina lona toe faʻaleleia. O le togafitiga o mea taumafa e faailoa mai mo le maʻi pancreatitis ma le faʻateleina o faʻamaʻi pipisi i le tulaga o le taumafaina, inu ava, faʻaalia o uiga matuia o faʻamaʻi.

Gastroenterologists iloagofie oloa nei e tatau ona vavae ese mai le taumafataga:

  • ulaula meaʻai
  • gaʻo gaʻo
  • musika
  • meaʻai vevela ma meaʻai vevela
  • suka
  • afu
  • mayonnaise
  • tamato
  • pi
  • tafaoga.

O le ava malosi ua matua vavaeeseina. Pancreatitis ma isi pathoces e aafia ai le pancreas e masani lava o taunuuga o le ava malosi.

O le faavae o taumafa i aso uma i le taimi o le toe faʻaleleia o taimi e tatau ona avea ma ipu nei:

  1. O iʻa ma meaʻai. O nei oloa e mauʻoa i le protein, e manaʻomia mo le fausaga o enzymes ma fausaga faʻapitoa o le okeni.
  2. Kissel ei ai se teutusi, faʻavaivaiina i luga o okeni o le gastrointestinal tract.
  3. O meaʻai suamalie e fesoasoani i le faʻamautuina o le microflora ma le peristalsis, o loʻo faʻaalia malosi le faʻaalia o le dysbiosis. E le gata i lea, o le kefir ma yogurt o loo i ai se numera tele o protein faigofie digestible, aoga lactobacilli, lea e manaʻomia e le pancreas.
  4. Fua.
  5. Berries
  6. O suavai masani.
  7. Vailaʻau suamalie.
  8. O fuamoa.
  9. Fualaʻau o fualaʻau.

O le pancreas e faʻafeiloaʻiina e toetoe o fualaau faisua ma fualaau aina. Ae ui i lea, e tusa ai ma tagata atamamai, cherries, beets, watermelons, pumpkins, kapisi, kāloti e sili ona aoga mo lenei tino. O mea taumafa e tatau ona paleni ma masani.

E fautuaina i vaega laiti, vaevaega 4-5 taimi i le aso atoa.

O le tausisia o le tatau lelei o le ava malosi e taua tele. O le vai e fesoasoani i le faʻamaloloina o toxins mai le tino, mea vevela, faʻaleleia le faʻaleleia o meaai. A o faagasolo le aso, e fautuaina le inu i le 2.5-3 lita o le vai. E tatau ona tuʻuina atu le faʻamamāina o le suavai, vai inu, sua suamalie, meainu suamalie, compotes. Ae o le faʻaaogaina o kofe inu, gaʻo suamalie o le a lafoaia.

Fualaau faʻapitoa

Toe faʻafoʻiina o le pancreas e ala i togafitiga faʻa-aganuʻu e mafai ona mafaufauina o se auala faʻapitoa fesoasoani. I le faʻatasi ai ma togafitiga fualaau ma togafitiga o meaʻai, e mafai ona maua ai ni taunuuga sili ona lelei.

O togafitiga aupito sili ona aoga, faʻamaonia mo le toe faʻaleleia o le pancreas:

  1. Ofe ofe. Liligi 100 g o oona i le vai vevela (2 l). Suauu ma kuka i luga o le vevela vevela pe a ma le afa itula. A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona e tuʻimomomo le fatu oat, ona kuka ai lea o le 15-20 minute. Faʻafiafia le susu, faamama ma inu le vailaʻau e tusa ma le 3 tbsp. l 4 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga.
  2. Laʻau faʻatoʻa. O le aoina e aofia ai gaʻo e sili ona aoga i luga o le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai, faʻasaʻo le tiga ma le mumu, ma faʻafouina le toe faʻafouina o le tino. Ina ia saunia le fusi, o le St. John's wort, o se chamomile ma se yarrow e tatau ona tuufaatasia i le aofaiga tutusa. O le mea na tupu (3 tbsp. L.). sasaa vai inu (0.5 l) ma vevela i totonu o se vai vai mo pe a ma le 20 minute. Faataga laau e selesele mo le isi itula. O le mea e mafua ai le fufulu 3-4 tbsp. l 3 taimi i le aso.
  3. Buckwheat paluga. Grind buckwheat ma le kofe kofe (e mafai ona e vave saunia se falaoamata ua saunia). I totonu o se ipu malamalama o le kefir, faʻaalu le 1 tbsp. l paʻu ma tuʻuina atu mo le tusa o le 8 itula. E fautuaina e ave le paluga i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao. 20 minute aʻo leʻi inu se ipu vai mama.
  4. Pasili ma susu. Liligi pe tusa ma le 1 kilokalama o mea totino faʻatasi ma le susu mafanafana ina ia ufitia atoa le pasili. A uma lena, tuu le pusa i le mutia i totonu o le ogaumu ma taofi iina seia oʻo ina faʻavave le susu. O le meafaigaluega e maua ai e mafai ai ona vave faʻafoʻi le afifi aʻafia. E tatau ona e ave i afa uma itula mo le 3 tbsp. l
  5. Lefir faʻamalosi e fesoasoani lelei i le faʻaitiitia o le tiga ma faʻagaoioia le faʻaogaina o le tino. Ina ia saunia, faʻamama le gau i le kefir, ona tuʻu lea i luga o le manava o loʻo i ai le pancreas. Ufiufi le ie mai le pito i luga faʻatasi ai ma le afifi palasitika, faʻapipiʻi le solo solo poʻo le sikafu. E fautuaina e teu le pipiʻi mo le itiiti ifo i le 15 minute. Mo le toe faʻafoisia atoatoa, e tatau ona faia ia taualumaga i aso taitasi mo le 2 masina.

O fua o loʻo lisiina i luga e faigofie ona faʻatinoina ma maua ai le lelei. Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se fofo, e fautuaina malosi e faʻatalanoa se tagata gastroenterologist.

Tatalo faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi

O le pancreas e matua aʻafia lava i le faʻaleagaina o le ava malosi, o le fafagaina. A maeʻa le ava malosi i faʻalavelave faʻafuaseʻi, e manaʻomia le toe faʻaleleia o faʻafouga faʻapitoa ma faʻamamā muamua o le okeni:

  1. O se lelei lelei o le faamamaina e maua ai le faʻafefeteina o laulaau faʻaiʻu. Ina ia saunia se vai inu faamalo, e 10-15 laulaau o le laulala susu e tatau ona liligiina i se ipu vai inu ma tuu atu i le mea e inu ai mo le aso. O le vaifofo e mafua ai ona inu e tusa ma le 2 tbsp. l afa itula i luma o le taumafataga autu. O le faʻafefeteina o le lora e faʻamaopoopo ai le gaioiga o le gaʻo ma le gaʻo gaʻo, faʻaleleia le gataifale.
  2. I le avea ai ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le faʻaaogaina o aso malogo e talafeagai. O fua e tatau ona 'ai i luga o se manava gaogao mo le 15 fasi vaega. O le tolu-day pear mono-diet e maua ai taunuuga sili ona lelei.
  3. Taʻu lelei lauti tipi. 1 tsplaulaau lanumoana e sasaa se ipu vai ma tumau pe a ma le afa itula. O le tea e onā i nai sipuni 2-3 ipu tioata i le aso atoa.

I le faʻaaogaina o auala ua taua i luga, e mafai ai ona vave faʻamalamalamaina foliga o le mucous o le gastrointestinal tract mai le faʻaaogaina o le telefoni feaveaʻi.

Fautuaga faaopoopo

Ina ia ausia lelei ma, sili atu ona taua, o taunuuga tumau, e tatau ona suia lou olaga. Muamua lava, e talafeagai le sui o masaniga 'ai, fetuunai le meaai.

E tatau ona e 'ai e le aunoa, mataʻituina se pulega faʻapitoa, aloese mai le taumafa, lafoai amioga le lelei.

E taua le auai i taimi uma i taʻaloga faapitoa, fai taga, savali i le ea fou.

E tatau ona aloese mai le malosi o le tino ma le mamafa o le mamafa. O tagata o loʻo i ai faafitauli i le faʻaogaina o meaʻai, pancreatitis, faʻamaʻi endocrine e tatau ona faia i taimi uma ni suʻega puipuia ma ia mulimulitaʻia uma fautuaga faʻafomaʻi.

E toe faʻafouina le pancreas? O le tali i lenei fesili o le tagata lava ia, talu ai o le mea e ono tupu e faalagolago i faʻamaʻi faapitoa, laasaga, foliga, ituaiga o siama ua afaina ma le tele o isi mea.

E mafai e le pancreas ona faʻafoʻosaʻoina ia lava

E taua le i ai o se manatu o le meatotino autu o se okeni o lona faatinoga lea o le 2 galuega tauave i le taimi lava e tasi. Mai iinei, o le toe faʻafouina o se okeni faʻamaʻi o le a sau mai i le mea na aʻafia ai sene faigaluega.

O suauu pancreatic, oe nafa ma le gaosia o enzymes ma hormones, ua manatu e matua eseese lava. Afai latou te leiloloa ona o le oti, ona mafai loa lea ona le mafai ona suia.

Faatasi ai ma togafitiga o le gland, sela e ono le oti, ae o le a faaleagaina. A oʻo i le taimi e taofi ai le aʻafiaga o le mea leaga, ona oʻo loa lea i le tulaga o le telefoni feaveaʻi, toe amataina le faʻaleleia. E ui lava o le toefaʻutalaina o ē ua oti e le o faʻatinoina, ae o isi e mafai ona faʻatinoina atoatoa. O le mea lea, latou te fai mai o le pancreas e mafai ona toe faʻaolaina na o ia.

O le mea lea, o le toe faʻafoʻiina o le pancreas, o le manaʻoga e foliga mai ona o le faʻaogaina o faafitauli, e le mafua ai ni faʻafitauli.
Pe a fai le gaosia o le vai inu i totonu o se tamai voluma ina ia mafai ai ona maua lelei meaai, o lenei mea e taʻitaʻia ai le mea moni e masani ona tupu aʻe ai faʻafitauli o le manava, lea e faʻasalalauina e lagona e le mafai ona faʻavaivaia o le tiga, vaivaiga. Ona e manaʻomia lea e vave galue.
Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le pancreas? Muamua lava, e iai se manaʻoga e fetuunai le faʻaaogaina o oloa. O mea nei e manaʻomia i le laulau a le tagata maʻi:

  • toli
  • falaoamata
  • fualaau faisua,
  • meaʻai aano o ituaiga e maualalo le gaʻo.

Ia mautinoa ia faʻamamaina mea faʻafefete, mea vevela, suamalie.

O se tulafono taua o le taumafataga - pe a uma ona toe faʻafoʻi le pancreas, o le a tatau foi ona pulea le lisi o mea ina ia le toe faʻaleagaina ai le pancreas.

E le gata i lea, e taua le manatuaina o le vaega lona lua o le tino - o le faatinoga lea o hormones taua. O hormones nei - insulin, glucagon, self-statin. Aemaise lava, e manaʻomia le inisalini e faʻafaigofie ai le aofaʻi o le suka i totonu o le toto, ma afai e le o ausia atoatoa lenei sini, o le a taʻitaʻia ai i le maʻisuka. Ona le mafai ai lea ona toe faafou le potu.

Ina ia tumau le siama masani o le inisalini, e manaomia e le tagata maʻi se vaifofo faifaipea, lea e le taliaina e faʻalavelave ai.

Pancreatitis Toe Faʻaleleia

Faʻapefea ona fesoasoani i le pancreas resume? O le maʻi pancreatitis e aafia ai le tulaga o le gland i se auala le lelei. Ae afai tatou te faatusatusa togafitiga o le maʻisuka, o lona uiga, o se mea taua tele - pancreatitis e fafagaina i togafitiga mulimuli ane.
E taua le faia o fua i le taimi, sui i se meaai faapitoa, ona toe amata lea i le atoa. I le lumanaʻi, e mafai e le tino ona faʻatino galuega uma.

E mafai ona toe faʻafoʻi le pancreas? O le toe faʻafouina o taualumaga e le faigofie, e manaʻomia ai se taimi umi e tausisia ai le tele o tapulaa. Afai e atiina ae le maʻisuka, o lona uiga e le talafeagai le toe amataina atoatoa o le tino. O le mea lea, e taua le mataituina o le setete o le tino, ia mataʻituina suiga i ana gaoioiga ina ia mafai ai ona faia ni taimi talafeagai ma faatonuina ai le togafiti manaʻomia.

E faʻafefea ona toe faʻafoʻiina le gaioioiga i le pancreatite

O lenei faamaʻi e masani lava ona faafuasei ona iloa, e le faigofie, ma o lona togafitiga e faia i le matagaluega o taotoga. O le tagata maʻi e faitio i tiga ogaoga i lalo ifo o le tauagavale tauagavale, ua maʻi o ia, e vomits, ua manava lona manava, ua alu aʻe lona vevela.

Mafuaaga o le afaina:

  • i le aveina o oloa mamafa mo le manava i totonu o se lapoa lapoa - falai, gaʻo, mea vevela ma le gaosia. I lenei tulaga, e le tatau ona e faʻatagaina le inu ma masani ona aveese nei ipu mai le laulau,
  • e tupu ai se ituaiga o pancreatitis ua faʻavae ona o le faʻaaogaina o le ava malosi.

O se tasi o vaega ogaoga o le gasegase o le maʻi o le necrosis, lea e masani ona atiina ae pe a uma le pisa.

E faʻapefea ona faʻatulaga le galuega a le pancreas? Ina ia manuia le toe faia o galuega ma le mumu tele i le pancreas, e tatau ona e tausisia se faigamalo fia inu i aso muamua e 3. E mafai ona faʻaaogaina le vai e aunoa ma le suka e sili atu nai lo le 2 mata i le aso. E manaʻomia lenei mea e faʻamautinoa ai le tele o gland, ae le o le faʻaosofia i le gaosiga o enzymes.

I le aso lona 4, ua mafai ai ona faʻalauiloa le faʻasaoina o oloa i totonu o meaai. E le gata i lea, o loʻo faʻamatalaina fualaau.

  1. Le faʻaitiitia o tiga - analgesics, antispasmodics.
  2. Fualaau faʻasaina e maualalo ai le eletise ma faʻalavelave faasee.
  3. Vailaau antibacterial.
  4. Enzymatic sui e fai meaai e sili atu ona afaina.

O mea taumafa a matua matua e masani ona faatonuina. Afai ei ai le tele o foci o le necrosis, o le togafitiga o le okeni e faʻaalia.

I le tulaga lautele, o le fomaʻi mo le toe faʻafouina i le vaega laititi o le faʻamaʻi pipisi e lelei, ma o le a sau mai le tikeri o le faaleagaina.

Pe toe faʻafouina le pancreas i le pancreatitis lemu?

O le pancreatitis sili ona lafoaʻi e sili atu ona paʻu, ae peitai, o ona taunuuga e le faigofie tele. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o faailoiloga o le pancreatitis e tupu mai i taimi masani, e foliga mai e maualalo.

  1. Paʻu.
  2. Ova i totonu o le manava.
  3. Le i ai o gaʻo i totonu o le manava.

O nisi taimi, e faia ai faʻasalaga, lea e faʻaalia i tiga ogaoga, vomiting, naua. O ia faʻavavega e talitutusa ma le atinaʻeina o le pancreatitis, ae e le faʻatagaina e le aveesea malosi o enzymes i totonu o le glandular tissue. O le foliga mai o le pancreatitis o le tino e foliga tutusa ma foliga masani, ae o mafuaʻaga e le afaina ai ma le umi. O le mea lea, pe a tutupu ni faailoga, e masani lava ona iloagofie le solia o tulafono i totonu o le okeni.

Afai tatou te talanoa e uiga i le toe faʻafoʻisia o peta beta o le pancreas, ona e manaʻomia lea ona i ai se manatu e uiga i mafuaʻaga e mafua ai le maʻi.

  1. Fuʻa.
  2. Taimi masani o cholecystitis.
  3. Faʻafitauli, suiga o galuega.
  4. Le lelei le taumafa.
  5. Fainu mea inu.

Afai e faʻamavae nei mea, o le a faʻafouina le faafouina o le tino. I le vave iloa o le faafitauli, o le a toe lelei le faafou.

E talafeagai le lafoaia atoa o amioga leaga, aua neʻi 'ai meaai faasaina.
Pe a faʻavaivaia le galuega o le pancreas, ia tofia:

E iai foi ituaiga o faʻamaʻi e le mafai ona faʻafouina. O le pancreatitis e tupu - faʻatoʻateleina, autoimmune ma faia e mafua mai i le cystic fibrosis. Faʻatasi ai ma nei ituaiga, ina ia le faʻaitiitia le ola maloloina o le tagata, o mea taumafa paleni ma isi fautuaga a fomaʻi o loʻo matauina foi.

E faʻapefea ona toe faʻafoʻi le faʻasalaga i le togi o le endocrine

O tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tele lava ina fiafia i auala e faʻaleleia ai le paʻu i le tulaga. Afai o le acini e mafai ona toe faʻafoʻisia i le tulaga o totoe, ona e tusa ai lea ma tamaʻitaʻi o Langerhans, e le o mea uma e manuia.

O le fausaga o ia motu e aofia ai le tele o ituaiga o siaki, faapea foi ma fatulatini o le alpha na gaosia e le glucagon, seta beta, oe nafa ma le gaosia o le kulukose. E masani lava pe a tupu le suka i totonu o le eletise, faʻaauau le gaosia o le suka i totonu o le gland.

I le ituaiga 1 o le maʻisuka, o le faaleagaina o beta-cell, ua mafua ai ona mataʻituina le gaioiga o le autoimmune, o le hormone o loʻo i ai e taofi. O loʻo i ai se tulaga maualuga atoatoa o le kulukose.

O le faʻavaeina o le maʻisuka ituaiga 2 e le fesoʻotaʻi ma suiga i peta peta, ae faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le glucose senituri i nisi o faʻaleleia. Ae ui i lea, o le faia o le hormone lava ia o le a tumau pea i le maualuga poʻo le itiiti ifo o le tau.

I aso nei, o le faafouina atoa o le peta e le mafai. Ae seia oʻo mai i le taimi nei o loʻo latou sailia se fofo i lenei faafitauli. E i ai le masalosalo e moni lava mo le toe faʻafouina o le tino peʻafai e faia se totoga o gaʻo i le ponaivi.

O se taunuuga e sili atu ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2. E ui lava e le mafai ona toe faʻafouina ia peta na aʻafia, e moni e taofia ai lo latou faʻaumatia. E faʻapefea ona puipuia le pancreas:

  • pipii i luga o le laulau taumafa maualalo
  • ave fualaau o le kulukose
  • o le mamafa e tatau ona masani
  • tuuto atu le tele o le taimi i gaoioiga faaletino.

Faʻaleleia pe a uma le ava malosi

O i latou e inuina le ava malosi, i le 40% o mataupu o maʻi ma pancreatitis. E i ai se faʻamatalaga - inu ava malosi, faʻaleagaina lou ola maloloina. I lenei tulaga, o le tulafono o le tuusao.

E toe faʻaleleia le pancreas pe'ā uma ona inu pia? Ole faʻaleagaina o le 'ava ma le ava malosi e tele ituaiga.

O se taunuuga, o le faafouga o le gland o le a faʻavae i luga o le natura o lona faʻaleagaina.

Faʻafefea ona lagolago le pancreas? O se mea e manaʻomia muamua o le lafoaia atoatoa o le faʻaaogaina o le ava malosi, e tusa lava pe itiiti se fua. Togafitiga o togafitiga o le a leai se aogā pe afai e te le aveesea le vaega.

O le umi o le vaitaimi o le toe faʻaleleia o le a oʻo mai i le tele o le faʻaleagaina. Afai, o se taunuuga o le inupia o le ava malosi, o le oti o se vaega tele o siaki e mataituina, ona tumau pea lea o le le maua o le eletise seia oo i le iuga o le olaga.

Faʻafefea ona toe faʻaleleia gland pe a uma le taotoga

O le pancreas e masani lava ile 16-22 cm le umi pe afai e tasi le centimita le tele o le okeni, ona amataina lea o faafitauli i lana galuega ma o loʻo faia se ituaiga uiga ese. O togafitiga faʻapitoa i luga o le gland e faia pe afai ei ai se maʻi faʻaleagaina pe leaga, ona o le tiga i le manava o le manava ma lona toilalo, i luma o le pancreatic necrosis.

Soʻo se togafitiga o le pancreas e faʻaleagaina. O le tulaga e mafai ona faʻateteleina, ona o le tagata maʻi o loʻo togafitiga i le chemotherapy ao le i faia le taotoga poʻo le mafatia i le ola malosi o le ava, o le mea lea, ua le atoatoa le tino.
A maeʻa togafitiga o le pancreas, faʻapefea ona toe faʻafoʻi le okeni?

  1. O le taimi o le faʻasologa o le vave amata - e faia i totonu o puipui o le falemaʻi. O le tagata gasegase e faʻaalia e taoto i luga o le moega malolo, o le fiaʻai. A mavae le 2 aso e mafai ona nofo i lalo, fai taga, sii i luga. Tofia se laulauʻai - 0 ma le 1 e tusa ai ma le Pevzner, e faʻalagolago lava i le ogaoga o le tulaga.
  2. Faʻafouina vave - mai le aso o le aso mulimuli o le falemaʻi tumau i le 3 masina. Laulauʻai ma le faafouga o le pancreas, faʻalauteleina i le 5p. O le tagata gasegase e mafai ona togafitiga i se nofoaga malolo.

E faʻapefea ona puipuia le pancreas? O le toe foi i le olaga masani e maua pe a uma le 6 masina, ae ui i lea, ia 'ai saʻo, mataʻituina lou soifua maloloina, ma le aloese mai le ava malosi e tatau ona i ai i le olaga atoa.

Fofo faʻapitoa mo le toe faʻafoʻiina o le pancreatic

O tagata gasegase uma e fiafia i le fesili pe ono mafai ona toe faʻaauau pea le gaioiga o le gland pan i le fale, o le tali o le ioe. E sili atu le vave tele le toe amataina o le gaioiga o le pancreas gland, pe a fai o togafitiga o loʻo i le taimi o le atinaʻe.

Afai e iloa le maʻi i le taimi, o le a ofoina mai e le fomai se tasi o metotia o togafitiga faafomaʻi. O togafitiga o le pancreas e faʻavae i luga o metotia a tagata. O le a vave ona faʻaleleia ma toe faʻafou le galuega a le tino.
Togafitiga o le gutu o le pancreas faatasi ai ma le fesoasoani a metotia faa-Iutaia e tatau ona faia i se mea faigata, tuufaatasi ma se meaai filifilia lelei. E le gata i lea, e manaʻomia le togafitiga masani. I le taimi o togafitiga ma le faafouga o le pancreas, o na sooupu ua faatonuina e faatonuina faapitoa e le fomaʻi.

O fualaau aoga e aofia ai le tele o mea teuteu o laʻau - St. John's wort, chamomile, yarrow, oats, buckwheat ma isi oloa.
Faʻafefea ona fai le galuega o le pancreas:

  1. O le fua mo le faʻasusu o le faga. Mo le tincture, ave le 500 ml o le vai vevela ma ufiufi i le 6 laupepa o le oloa. Faʻamalosi mo le tusa o le afa itula. A uma le kuka, e tatau ona e inu se sipuni tele i le afa itula ao le i faia taumafataga. O le meafaigaluega e fesoasoani i le faʻamautuina o faʻalavelave faʻaleagaina ma faʻaititia le aofaʻi o le inisalini.
  2. Faaaogaina o togalaau, lea e aofia ai le chamomile, o le St. John's wort, mint. O le meainu e fesoasoani i se faʻamalosiaga lautele ma le faʻamalosia.
  3. O le keke monastic o loʻo i ai se malosi faʻamalosia ma se faʻamaonia o le kulukose.

E le gata i lea, o vailaau nei e togafitia ai togafitiga e puipuia ai le pancreas:

E le gata i lea, e itiiti lava auala faʻaleaganuʻu:

  • sua suamalie fou ua patipati,
  • susu susu
  • lapopoa o paʻu o aspen,
  • buckwheat ma lefir.

Meaʻai ma mea taumafa mo le toe faʻafoʻi mai o pancreatic

Faʻafefea ona lagolago le pancreas? O le gaioiga o le gland e aafia i le taumafaina e tagata o meaai. Afai o mea taumafa o loʻo i ai le tele o mea inu, o loʻo i ai le tele o enzymes e vavaeina i lalo.

A mama le ipu, o le gaosiga o le lipase, e faʻamoemoeina, e tupu, i le tulaga o meaʻai protein, ua gaosia trypsin.

O le taimi e toe faʻaleleia ai ina ua maeʻa le matelaina o le tausisia lea o nei tulafono:

  • falaoamata kuka i totonu o le vai ua aofia i le taumafataga,
  • faʻaaoga vai inu, e aunoa ma le kesi, faʻaaogaina i aso taitasi, i le le faʻatapulaaina o le tele,
  • meaʻai e mafai ona 'ai e kuka, kuka, vaʻa,
  • 'ai le tele o taimi, vaevaega, 6 taimi,
  • falai, ulaula, kuka, meaʻai gaʻo e faʻasaina,
  • e le faatagaina ona inuina ava malosi, ulaula.

E i ai oloa e mafai ona faigofie ona paʻu i le pancreas, ma e faigata ona eli. Afai e te mulimuli i le lisi o meaai faigofie faigofie, afai e sili atu le mamafa o le tino, e mafai ona e togi ese mai le 2 kilokalama i le masina, ma o le a toe faʻaleleia le gaoioiga a le pancreas.

Fautuaina le fuainumera o le laulau meaai 5, lea e maua ai le mauaina o ipu faigofie faigofie.
Mea e faʻaleleia ai le pancreas.

  1. Meaʻai a le Rabbit, meaola, moa ma vela.
  2. Laʻau gaʻo maualalo.
  3. Laʻau moa ma moa.
  4. Mea gaosi susu.
  5. Fua, vine, fualaʻau.
  6. Teu tiiti, ola ava vevela, chamomiles.

Faʻafeiloaʻi i le manaʻoga o le laulauʻai e toe amata ai le gaioiga o le pancreas.

Le manaʻoga e faʻamamā le pancreas e toe faʻafoisia ai galuega

Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le gland, o le taufaʻamataʻu o le fatuina o le maʻisuka o le a faʻapupulaina, o le gaioiga o le ate o loʻo faʻaitiitia, ua aliali mai faʻafitauli maʻi. Afai e te iloa auala e fufulu ai le paʻu i le fale, o le a toe faʻafoʻisia ai lona gaioiga ma puipuia ai faʻafitauli o le soifua maloloina.

O le tulaga ese o le faamamaina o le pancreas o le manaomia lea mo le uluai faamamaina o le gastric ma le intestinal tract atoa, e aofia ai le ate i le fale. O le faʻatulagaga e aofia ai le aveesea o toxins, toxins ma mea leaga.

O le faʻamamaina o le paʻu o le uʻamea e mamafa mo le tino, lea e tau atu i le toe faʻaleleia o le tagata lava ia.O nisi taimi o lenei faʻatagaga e faʻataga ai oe e aloese mai le faʻaaogaina o fualaau oona ona o le faafouina o le tino.

O le faamamaina o le pancreas o loʻo faʻatino, mulimuli i tulafono nei:

  • mo le afa tausaga 1-2 mama,
  • sili atu le filifilia o le vaitau o le taumafanafana mo le faʻatinoga,
  • sauniuni aʻo leʻi faʻamalosi. E manaʻomia se vai tele - tolu lita i le aso mo le masina.

E faʻafefea ona toe faʻafoʻiina ia enzymes pancreatic

O le taua tele o le taumafa o mea taumafa e gaosia i le eletise o le pancreas. Afai ua atiae le maualalo o le intrasecretory, ua aliali mai faailoilo o suiga o otaota, lea e tau atu i:

  • manava manava
  • malosi
  • paleni mamafa
  • afaina,
  • faʻanoanoa
  • se malepe.

O le toe faʻaleleia o pancreatic e manaʻomia ai le faʻamaoniaina o le gaosiga o enzymes e faʻaaoga ai fualaau o le enzyme.

Ina ia toe faʻafoʻi le pancreas, o le a faatonuina e le fomai:

E mafai lava ona faʻaitiitia le pulefaʻatasia o le pancreas e faʻaaoga ai le Isoprenaline, Glucagon, Calcitonin.

O le toe amataina o le pancreas e le faigofie ma uumi. O nisi taimi e gasegase mo le tele o tausaga, ma o nisi taimi e manaʻomia ai le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, matauina o mea taumafa paleni ma le faia o enzymes mo le olaga. I le taimi lava e tasi, i le foia o faʻafitauli uma, e mafai ona foʻia atoa le faʻamaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga