E i ai se meaʻai i le solofanua cholesterol?

E pei ona e iloa, o le cholesterol e faʻaaoga i le toetoe lava o sela uma o le tino o le tagata. O lenei vailaʻau e matua taua lava mo le talafeagai o le metabolism ma le faʻatinoina o ni auala taua tele. E masani lava, e tatau i le tino ona maua le 2.5 kalama o le cholesterol i le aso, ae pe tusa ma le 2 kalama o lea mea e tatau ona gaosia i se tulaga tutoʻatasi.

Tele le tele o cholesterol leaga pe i se isi faaupuga LDL e mafai ona afaina tele ai le tino ma taitai atu ai i le oti i mataupu sili atu. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina tele o meaʻai e tumu i gaʻo manu e leaga ma e oʻo atu ai i le faʻaalia o maʻi cardiovascular eseese.

Soo se aano o manufasi o se oloa gaʻo tele. O se tagata e faʻaleagaina lenei oloa o le a lamatia ai le mauaina o le cholesterol maualuluga ma, o le iʻuga, o faʻamaʻi faʻamaʻi. O le aofaʻi o le cholesterol e faʻalagolago lava i le ituaiga o aano o manufasi. I le vailaʻau siama, o ituaiga uma o aano o manufasi e toetoe lava a tutusa ma e aofia ai le 60-75% o le vai, 15-25% o palatini ma e oʻo atu i le 50% o gaʻo tumu. O le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e oʻo atu ai i faʻafitauli o le gasegase, oona ma foliga o atherosclerotic maʻi i le tino.

I le faaopoopo atu i ituaiga masani o aano o manu o loo i ai i le taumafa a soo se tagata toetoe o aso uma, o le faʻaaogaina o isi uluaʻi ituaiga o lenei oloa, aemaise lava manu o solofanua, ua faʻalauiloaina i le lalolagi nei. O lenei oloa e sili ona talafeagai mo tagata o Asia Tutotonu, Yakutia ma Mongolia.

I vailaau faʻataʻitaʻiga, o meaʻai o solofanua ua manatu o se oloa ma faʻaleagaina meatotino, aua o ona vaega o se fuainumera tele o mea aoga aoga ma elemene taua. Tomai e fautuaina le faʻaaogaina o lenei ituaiga o aʻano o se auala faaopoopo e toe faʻafoisia ai le soifua maloloina ma togafitiga faʻamaʻi eseese.

O manu o solofanua e i ai sona tofo ma se manogi. I nisi o atunuu, e 'aina faʻatasi faʻatasi ai ma sau mafanafana, o nisi taimi e kukaina, faʻala, faʻaaoga e fai ai ni kuka ma isi aano o manu, ma isi. O le manu o solofanua e vave ona faʻaaogaina e le gastrointestinal tract vave nai lo le paluga masani o le paluga, e ui lava o loʻo i ai le paʻu manu i se aofaiga e 25%. E tupu lenei mea ona o mea o loʻo manaʻomia ile amino acids. O le mea lautele, o le nofoa solofanua e faʻafefete ona 8 ma le vave nai lo le pipi, ei ai sona aʻafiaga, ma e aoga lona aoga i le gaioiga o le ate ma le tino atoa.

O le a manaia le iloa, e pei ona i ai, o gaʻo o loʻo i totonu o le solofanua o se vaʻaia i le va o fuamoa ma meaola o manu ma o latou aofaiga atoa e itiiti ifo ma le 5%. E mafai ona faʻauʻuina o manu o solofanua e matua 'ai ma e mafai ona mafua ai le gaʻo.

I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le fesoasoani a lenei aano o manufasi, e mafai ona e faʻamamaina le tino i mea aoga, vitamini eseese, microelements aoga (uʻamea, calcium, phosphorus, magnesium, zinc, copper ma isi) ma vailaau faʻasaina.

Manuʻa solofanua

E mafai ona tuʻuina atu i tamaiti laiti ni vailaʻau o solofanua ola maloloina o loʻo mauʻoa i le porotini ma e leai ni mea e mafua ai ona aʻafia.

Ona o le maualalo o le tino o le tino o le tino ma le maualuga o le amino acids, o le meaʻai o le solofanua ua manatu o se meaʻai taumafa lea e sili atu ona vave faʻavave nai lo isi ituaiga meaola. O faʻataunuʻuga o le kalori o le oloa e 175 kcal. O le taua o mea taumafa taua o le aano o foals ma solofanua solofanua i lalo ifo o le 3 tausaga le matutua, ao latou taitaia se olaga ola malosi, e le o faaleagaina e hormones, ma maua ai le itiiti ifo o le gaʻo o le tino ma le cholesterol. O manu o solofanua e mauʻoa i vitamini, amino acids, pigments ma macronutrients. O mea sili ona aoga e aofia ai vaega nei o le tuufaatasiga o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

O le a le mea e lelei ai aano o solofanua?

Ona o vailaau aoga o loʻo i totonu o fiva gaʻo ma musika, ma le maualalo o le cholesterol, o meaʻai a le solofanua ei ai aʻafiaga lelei nei i le tino:

  • faamalolosia o le muso o le fatu ma puipui o le toto,
  • faaitiitia i le toto o le cholesterol toto,
  • o le saoasaoa o le toto microcirculation,
  • faamalosi faamalosi,
  • o se faaitiitia i le ono tulai mai o le atiina ae o faamaʻi toto,
  • faʻaleleia atili o fafo atu o talo,
  • faateleina i le hemoglobin,
  • faʻasologa o faʻasologa o metabolic,
  • faaleleia atili le galueaina o le gastrointestinal tract.
Toe foʻi i le laulau o mea

E mafai ona 'ai ma le maualuga o le cholesterol?

E fautuaina e tagata e taumafa taumafa le faʻaaogaina o solofanua e pei o se meaʻai autu, e fai ma sui i isi ituaiga meaola. O le lelei o le ipu e maualalo le cholesterol, faʻapea foʻi ma foliga o meaola o manu e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol leaga i le toto. Ae ui i lea, ina ia maua se togafitiga, e tatau ona e le sili atu i le 150 g i le taumafataga. E fautuaina foi le aofia ai o aano o manufasi i totonu o le taumafataga e oo atu i le 3 taimi i le vaiaso ina ia mafai ai ona tausia meaʻai eseese. O manu o solofanua e aoga tele mo tagata e mamafa le mamafa o le tino, talu ai o se mea taumafa e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa. E maua le taunuʻuga ona o le faʻamautuina o metabolic faagasologa ma le faʻaleleia o le cardiovascular system.

Contraindications

E ui i le aoga o meaʻai a solo, e le fautuaina e aofia ai i le taumafataga pe a faʻamaonia tulaga nei:

  • maualuga le toto maualuga
  • fatu fatu
  • tatala toto i le manava,
  • malōlasms leaga i totonu o le manava,
  • taʻavale
  • faʻaititia le ponaivi o le ponaivi
  • maualuga maualuga o le toto i le maʻisuka,
  • toe le manuia.
Toe foʻi i le laulau o mea

Aʻa o le Taua

O aano o le solofanua o le a le faigata tele pe a tuʻu i fafo. I le taimi lava lea e tasi, o le oloa na maua mai se tagata matua e mafai ona gaʻo ma gaʻo naʻo le tele o taumafaiga.

O aʻafiaga leaga mo le tino e mafai ona tupu ma le faʻaleagaina o se oloa maoti, faapea foi ma le faʻaaogaina o meaʻai maualalo. Na o le solofanua na maua mai se meaola e leʻi oʻo i le 4 tausaga e mafai ona aofia i le lisi. E le fautuaina le taumafaina o meaai masani. Afai e le gaioiga le aano o gaioiga lelei i le tulaga o le faʻasaoina po o le faagasologa o le malulu malulu, ona oʻo lea i le 2-3 aso o meaola faʻamaʻi e mafai ona iai i totonu, mafua ai le salmonellosis poʻo le trichiasis. Ae ui i lea, e le talafeagai foi le kuka ma le gaoia o aano o manu mo se taimi umi, aua o le a le toe iai ona mea e faʻamalolo ai.

Meaʻai mo le toto maualuga o le cholesterol

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E masani lava mai le televise TV ma mai ulutala o tusiga tatou te faalogo e uiga i le cholesterol matautia. O lau fomaʻi o loʻo talanoa foi e uiga i ai, ma o se tuaoi e maualuga le cholesterol o loʻo i le falemaʻi. E aoga le malamalama i le mafuaaga e matautia ai le faʻaleleia, ma o le mea e sili ona taua, o le a le taumafataga e faasaga i le cholesterol o le a fesoasoani e tumau ai le soifua maloloina.

Le matautia o le faateleina o cholesterol

O le olaga faʻaonapo nei: o le le lava o le tino, meaai kuka, saisi ma meaai vave e masani ona mafua ai le maualuga o le cholesterol maualuga nai lo le masani 5 mmol / L. O le tele o le aofaiga e le mafai ona fetolofi i totonu o le toto mo se taimi umi, ua amata ona pipii le cholesterol i puipui o toto toto, ua avea ai le "chotserol" tupe teu "ua taua o faailoga. Afai e maua e le fomaʻi ua i ai se pusa i se mea e tasi - o lona uiga e aafia uma vaa, i le tasi tikeri pe o le isi, ona o le toto e tutusa uma - ma le maualuga o le cholesterol. O le tele o le cholesterol plaque, o le itiiti ifo o le toto na pasia i lenei nofoaga. Afai o se ipu e fafagaina ai le fatu, ona i ai lea o tiga i totonu o le loto, pe a fai o se ipu o le faiʻai, ona afaina ai lea o se tagata mai le ulu o le ulu, manatuaina o le mafaufau ma le vevela. E matua afaina uma totoga mai le maualuga o le cholesterol, e oo lava i le paʻu - pe a uma, e masani foi ona fafagaina i le toto e ala i toto toto e vavalalata i paʻu.

Meaʻai o meaʻai

O se meaai e maua ai le cholesterol maualuga e faʻapotopotoina o le Metitirani. O ana mataupu faavae autu o le tele o vaega o iʻa o le sami i le vaiaso, ituaiga o sisi, fualaau faisua fou, faʻatasi ai ma le suauʻu olive, tele fua. O tulafono faavae o mea taumafa mo le maualuga o le cholesterol, aemaise lava i alii ma tamaitai i le mavae ai o le 50 tausaga, e mafai ona fausia e pei ona taua i lalo:

  • taumafataga i ni vaega laiti, ia le itiiti ifo i le fa taimi i le aso,
  • faʻaitiitia le faʻaaogaina o masima i le sauniuni - o le a taofia ai le suavai i ona tua ma faia ai se avega mamafa i le loto,
  • aloese mai le falai ma ulaula. O meaai e tatau ona fufulu, kuka, uʻu pe tao. I le avea ai ma se isi mea ma le avanoa e faʻasalalau ai le lisi, e mafai ona e faʻaaogaina se ipu e kuka ai le Teflon. O le a mafai ai e oe ona kuka se meaʻai lelei ma maloloina e aunoa ma le suauʻu, e faʻapipiʻiina.
  • itiiti le faʻaaogaina o oloa gaosi oloa - saisi, meaai kuka, meaʻai vave. O nei oloa uma mo le taugofie e aofia ai ma aano ma manu. I le laulau o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻaia oi latou o ni faʻamaumauga mo le cholesterol.

O oloa uma e faʻaaogaina mo meaai lelei ma le maualuga o le cholesterol maualuga e tatau ona aofia ai lona aofaʻiga maualalo. E le manaomia e le tagata le sili atu i le 400 mg o le cholesterol i le aso, ma afai e siitia le cholesterol i se toeaina matua po o se tamaitai, ona le silia lea ma le 200 mg. E tele naua, aua tatou te maua na o le tolu o le gaʻo e tatau ai, o le lua vae tolu o loʻo totoe i le ate ma le vavae. O le laulau o loʻo i lalo o loʻo lisiina ai le gaosiga o le cholesterol i nisi meaʻai. I le taulaʻi atu i ana faʻamatalaga, e mafai ona faigofie ona e malamalama i mea taumafa e le mafai ona faʻaumatia i le maualuga o le cholesterol.

Meaʻai faasaina

Mafaufau i meaʻai e le mafai ona faʻaumatia i le maualuga o le cholesterol maualuga:

  • gaʻo gaʻo - puaa, tamaʻi mamoe, moa - leko ma le kusi,
  • Ae maise lava e faasa ona 'ai (faiʻai, fatuga, ate). O loʻo aofia ai le maualuga tele o le cholesterol,
  • iʻa gaʻo - gaʻo, vao. E tele taimi e le manaʻomia ai le 'ai o gaʻo, salmon ma isi iʻa mumu mumu,
  • oloa gaosiga gaʻo - meaʻai gaosia i le fale, susu ma le gaʻo lololo i luga aʻe o le 3.2%, kulimi, kulimi '
  • kuka kuka - o le pama pama, mayonnaise, oloa gaosiga faʻapisinisi e aofia ai le tele o gasegase pala. Latou te aʻafia ai le cholesterol, faʻateleina ma faateleina le avega i luga o le ate,
  • sausage, sausage, sausage, fasi faleoloa - o tekinolosi o la latou gaosiga e aofia ai le faaopoopoina o le gaʻo ma gaʻo, lea e aofia ai le tele o cholesterol,

Mea ua faatagaina

O le meaai, e tusa ai ma mea e mafai ona e 'ai lelei mo se tagata e maualuga le cholesterol, e tatau ona aofia ai:

  • se fuainumera tele o fualaau aina fou ma fualaau faisua, ia le itiiti ifo i le 400 g i le aso,
  • suauu e leʻi faʻamamaina - sulu matala, olive,
  • tao tao ma fufulu fualaʻau
  • e seasea lava - pateta, e sili ona tao ma gao,
  • meaʻai maualalo-gaʻo - moa ma le pipi ma le paʻu, lapiti, seasea - povi ma vela,
  • meaʻai e maualalo le gaʻo ituaiga iʻa - cod, paʻu, capelin, pike,
  • oloa gaʻo susu gaʻo. I le taimi lava e tasi, e tatau ona tuʻuina atu i ai oloa e maualalo le gaʻo (1.5%, 0.5%) nai lo le gaʻo, aua o le mea mulimuli e le maua ai le gaʻo e ala i le faʻateleina o mea o loʻo i totonu o gaʻo,
  • o meaʻai laiti-fuamalie o le siʻisi - o faʻasalasua lemu vaivai e pei o Adyghe, cheese cheese,
  • spaghetti - na o le kulimi kulumatua, aloese mai pasta mai ituaiga vailaʻau e avea o se punavai o gaʻo kulū faigofie,
  • fala falala, paʻu atoa, falaoa atoa o falaoa.

Aso Gafua

Breakfast. Millet piliki, friable, i luga o le vai poʻo luga o le vai i le afa ma le susu ma le uka. Ava Apple, falaoa.

Taʻaloga Palu moa ma laau (e aunoa ma le falaiina, aveese le paʻu mai le moa, pasta mai le falaoamata kulimi, aua le faaopoopo le masima i le sua). Laʻau fagu fagu, falala, koko ma salati sipisi. Fafaga iʻa.

Taumafa Pipi pateta - lua pateta alalaʻau. Paʻu, tomato ma salati sala. Areto ma le faga.

Lua itula ao lei momoe / moe afiafi. Niu susu, o kuki oatamal fale.

Breakfast. Palu leisi kulimi ma vine. Tea i le susu 1.5%.

Taʻaloga Lafoa Ofagaf. Paina o le saito kulimi ma fualaʻau. Lulu moa moa.

Taumafa Brown rice (aua le faaopoopo i ai). Salamata suamalie. O le fuamoa. Laʻu falaoa.

Lua itula ao lei momoe / moe afiafi. Nati (oisa, almonds, walnuts). Compote.

Breakfast. Oatmeal porridge with berries. Sandwich: falaoa atoa, falaoa pati, tomato, greens. Compote.

Taʻaloga Suauu musu. Fualaʻau suamalie, pulu faʻamala, pulu Beijing ma le salakeke. Areto ma le faga.

Taumafa Buckwheat porridge ma moa. Vinaigrette.

Lua itula ao lei momoe / moe i le aoauli: Yogurt, keke kuki.

Breakfast. Laʻu sisi laʻitiiti gaʻo ma fualaau aina ma yogurt. Compote.

Taʻaloga Vailaau meaʻai. Paʻu falaoa ma moa moa. Toto le salati salati.

Taumafa Laʻau fafusi fuʻa ma pateta ma fualaau faisua.

Lua itula ao lei momoe / moe afiafi. Kefir, kuki oatama fale.

Breakfast. Omelet ma fualaau faisua. Tea Pelu falaoa.

Taʻaloga Soup ma le gaʻo tui. O le spaghetti kulimi. Haddonck tao.

Taumafa Pilaf ma pulou. Kapisi ma salati salati.

Lua itula ao lei momoe / moe afiafi. Yogurt, apu.

Faʻavae, meaʻai paleni

E tusa ai ma fomaʻi, o le solofanua o se meaʻai fua tele lea e faigofie ona faʻalavelaveina e le tino o le tino.

E mafua ona o le leai o se faʻalavelave faʻalavelave, o le maualalo o le gaʻo - 9.9%.

E le tele le cholesterol i manu o solofanua - e tusa ma le 60 mg i le 100 g oloa.

O aano o tamaʻi foal i lalo ifo o le 1 tausaga e sili ona talisapaia. E itiiti le malosi ma sili atu le vaivai nai lo tagata matutua. O le gaoioi malosi o manu i luga o peni tele, o vao vao e lelei tele i le kemikolo o aano o manufasi.

O manu o solofanua o loʻo i ai se mea taua tele: minerale, vitamini, macro-, microelements, amino acids, tuufaatasiga o meaola.

O le tele o vitamini PP - 31.2%, potassium - 14.8%, phosphorus - 23.1%, uʻamea - 17.2%, cobalt - 30%, apamemea - 20.6%.

Fats ma lipoproteins

Cholesterol (o le upu cholesterol o loʻo faʻaaogaina i fafo) o se ituaiga masani o le gaʻo gaʻo ma le tumau tumau. E maua i suauu uma o le tino o le tagata, e tusa ma le 80% o loʻo gaosia saʻo e le tino, o le mea e totoe e sau mai meaʻai. O le lautele e talitonu o lenei mea e matua afaina ai le tino. E mamao lenei mea mai le mataupu. E manaʻomia tele le Cholesterol mo le ola, e faʻamautinoaina le faʻamautuina o siama siaki, puipuia le toto mumu mumu mai aʻafiaga o toxins, faʻaleleia le gaosia o le vailaʻau D ma le tele o hormones taua.

I totonu o le toto, o loo i ai i le foliga o mea taua e taʻua o lipoproteins, lea e vaevaeina i vaega:

  • maualuga lipoproteins (gaʻo) (HDL),
  • laititi lipoproteins (LDL),
  • lipoproteins maualalo maualalo (VLDL),
  • chylomicron.

Ina ia aloese mai le faaputuputuina o le cholesterol i le toto ma le tisipenisione, e taua le HDL, e masani ona taʻua o le cholesterol lelei, e ese mai i le cholesterol leaga, o le matafaioi lea o le LDL ma le VLDL. O le tele o le LDL e oʻo atu ai i le sili atu o le cholesterol i totonu o masini, lea e mafua ai ona teuina i luga o puipui o toto, aʻo faateleina le lamatiaga o fatu ma oso.

Gaʻo gaʻo mai meaai

O le autu o le cholesterol i meaʻai o gaʻo o loʻo maua i aano o manufasi, moa, fuamoa, iʻa (nai) ma meaʻai susu. E le o aofia i totonu meaʻai o laau toto.O le cholesterol na maua i meaʻai e faʻamaʻaina i totonu o le toto e le iniseti ma faʻaputu i le ate, o loʻo i ai le malosi e teu ai se aofaiga e faʻatonutonu ai lona maualuga i le toto.

E mafai ona 'ai gaʻo i le maualuga o le cholesterol e aunoa ma ni aʻafiaga faʻalesoifua maloloina? E mautinoa e fomaʻi e mafai ma talafeagai, ae ia mafaufau i ni faʻaaliga ma ni tapulaa.

E iai le gaʻo susu ma le suamalie, e iai a latou faʻafitauli eseese i luga o le faaputuputuina o le cholesterol leaga. Malosiaga malosi e mafai ona faigofie ona fausia ai ni mea tuufaatasia (cholesterol plaques) ma tuu i totonu gaʻo gaʻo ma luga o puipui o toto toto. O gaʻo e le faʻamamaina e le ulu i totonu o faʻamalosi, faigofie ona ulu i totonu o siama ma e le faia ai ni fagu.

E tele taimi e masani ona taʻu mai ai gaʻo - o se ituaiga lea o gaʻo e leʻi faʻamatufaina (na faia mai ia i latou o se oloa i le taimi o gaioiga). Latou te faaluaina tulaga lamatia: faateleina le LDL ma lalo ifo le HDL. O loʻo fautua mai WHO mo le musu e faʻaaoga nei gaʻo.

Cholesterol ma aano o manu

I le tulaga o se taumafataga, o le taumafa o gaʻo tumu o gaʻo o manu e mafua mai, ona o le mea lea ua faia ai le cholesterol. O meaai i le soifua maloloina o tagata ei ai le taua tele o taumafa. O loʻo iai aʻafiaga o le biologically active, B vitamins, iron, ma le tele o minerale. Cholesterol o loʻo i ai, ma i le tele o mea.

E masani lava i le taumafataga e aofia ai le paluga, tamaʻi mamoe, puaa, tele 'oti, manu o solofanua ma isi meaʻai. Ua leva ona iloa e saienitisi le aano o manu e itiiti lona cholesterol, lea e sili atu. O le mea masani, o tulaga taua i le tele o punaoa e eseese - e mafua ona o le eseese o gaʻo o meaola o meaola, o la latou lisiti mai vaega eseese o le tino. O suʻesuʻega o suʻesuʻega i le laboratory e le o taimi uma e fetaui lelei. O aano o aano o manu e masani ona suʻesuʻeina, aua o lenei auala fai kuka e maua ai le eseesega i le oloa mulimuli. O aano o manu e aunoa ma le cholesterol? O le a le ituaiga e sili atu? E taua le mafaufau i ituaiga masani a manu.

Lafumanu ma puaa

O fea aano o manu e sili atu cholesterol? O le povi ei ai se nofoaga taua i le taumafataga, atonu o le sili lea ona taua o ituaiga uma o aano o aano o aano o manu, aua o lona taumafaina e itiiti lava ni aganuu ma tapuaiga. O le a le tele o le cholesterol i totonu o lafumanu? 100 g o lenei ituaiga o aano o manufasi e aofia ai le 18.5 mg o le polotini, e tele naua mea aoga aoga ma vitamini o iai.

Oona e i ai i aofaiga taua: 100 g ei ai le 16 mg o le gaʻo tumu, cholesterol - 80 mg i le 100 g oloa. O nei tau aogā e taugofie, o nisi taimi e mafai ona eseese tele. E tāua le suʻeina o faʻamatalaga o se fale suʻesuʻe faapitoa. I le itu mamao o le gaʻo e itiiti le gaʻo pe a 'ai le palu mo tagata e maualuga maualuga LDL i le toto. E le tatau ona e lafoai atoa lenei oloa.

O se mea taua mo le lelei o aano o aano o manu o le meaʻai o se povi:

  • le aofaiga ma le tuufaatasiga o meaai i le taimi o lona fafagaina,
  • tuutuuga o le taofia
  • le i ai o le mutia masani i le taumafataga.

I le tele o faatoaga, ua tuuina atu i le povi ni vailaau oona ma fuamoa tuputupu aʻe - o ia lafumanu e mafai ona afaina ai tagata. O le autu "beef ma cholesterol" e tatau ona amanaʻia le tausaga o le povi. Veal e matua itiiti lava le gaʻo nai lo meaʻai a tagata matutua: o le kullesterol o loʻo i totonu o le aano o povi e 65 mg i le 100 g.

I le talanoa e uiga i puaa, e tatau ona manatua e aina uma aano o manu ma gaʻo. O le Pork loin o se ituaiga o aano o manu e faigofie ona faʻapala.

O le puaa e itiiti ifo le cholesterol nai lo le pipi ma le mutton. E oʻo lava i le gaʻo e maualalo i le gaʻo o meaʻai e pei ole fuamoa ma le pata. O le puaa e tele vitamini, minerale ma isi mea aoga aoga.

100 g o le puaa suamalie e aofia ai le 19 mg o le porotini, 27.1 mg o le gaʻo ma le 70 mg (i le gaʻo - e le silia le 100 mg) o le cholesterol.

Tamai Mamoe, aano o manu ma manu manu

O le Tamai Mamoe e tusa ma le 17 mg le protein i le 100 g. O le tele o le gaʻo i totonu e itiiti ifo nai lo le pipi. E tāua i le mutton le i ai se lekithin, lea e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le metabolism cholesterol.

O le gaʻo a le mamoe poʻa e sili atu ma le 50% o loʻo aofia ai gaʻo mamafatu maloloina ma gaʻo eletini polyunsaturated omega 3 ma le 6. E fautuaina le aano a le Tamai Mamoe mo tagata e maua i le anemia, aua o loʻo iai le tele o uʻamea. Ae faʻatasi ai ma se faʻafefe i allergies, e sili atu le aloese mai le fafagaina o mamoe. Cholesterol i le 100 g o lenei aano o manufasi e aofia ai le 73 mg.

O manu o solofanua e faʻaaogaina e ni tagata o Asia Tutotonu, Yakutia ma Mongolia. I le avea ai o se tulafono, o meaola e fafagaina ai aano o manufasi i lalo ifo o le 1 tausaga le matutua, pe a uma ona latou puleaina le fausiaina o maso, ae o loo i ai pea nai hormones eseese e aafia ai le tofo. O le aofai o le cholesterol i le solofanua manu i le ituaiga o aano o aano o aano o manufasi o loʻo mafaufauina e itiiti ma e tusa ma le 60 mg i le 100 g alofa.

E leai se manogi manaia o aano o manu, ae o le tele o ona tagata faʻataʻitaʻi ua faamaonia auala e faatea ese ai lenei manogi ma le tofo faapitoa. Ae i tulaga o le cholesterol, o le 'aʻano aʻano e tutusa ma aano o manufasi - itiiti ifo i le 60 mg i le 100 g o oloa.

O aano o manufasi e manatu o se mea taumafa (ae le o le paʻu, e tele gaʻo tumu). Take ma le moa ua i ai le cholesterol sili ona maualalo: e tusa ma le 40 mg i le 100 g.

Tele cholesterol i le pipi. E leai se mea o nei mea uma o loʻo i ai le aano o solofanua ma aano o manu. Afai e te faaopoopoina aano o manufeʻai i le fua faʻatatau, ona tatau loa lea ona 1 le nofoaga.

Mea aoga o le solofanua

O le tele o tagata e masani ona faʻaaogaina manu o le solofanua, e iloa ai le malosi o le malosi, malosi, ma le faʻaleleia atili o le tulaga o le tino.

O se mea taumafa, faatasi ai ma se togi piquant, e tele mea aoga:

  • Vitamin PP restores metabolic metabolic processes i le tino. Le leai o se mafuaʻaga e faʻaleagaina ai gaʻo o le gastrointestinal tract, faʻaogaina o le tino, ma le leaga o le paʻu.
  • O le potassium e talafeagai mo le faatonutonuina o le vai, eletise ma le eletise eletise, faasalalauina o lagona o le nasu, ma le faatulagaina lelei o le mamafa.
  • O aʻafiaga o aʻafiaga e aʻafia ai le malosiaga o le eletise, paleni-faavae, faʻamalosia le tuufaatasiga o ponaivi, nifo. O le le atoatoa e oʻo atu ai i le anemia, rickets.
  • O le uʻamea faateleina le maualuga o le hemoglobin.
  • O Copper e faʻaleleia ai le soona inu o suga ma pulu. Faʻatasi ai ma se uamea, faaletonu o le fatu, toto toto, dysplasia o le mea faʻafesoʻotaʻi, faʻaogaina o le masculoskeletal.
  • O le gaʻo o le solofanua e i ai sona aʻafiaga, faʻaititia le cholesterol. Faʻaaofia ai le taumafa o tagata gasegase i le dyskinesia o le vaʻaia o le biliary, faʻamaʻi ate. O le gaʻo o le solofanua e faʻaaogaina e vailaau masani, cosmetology mo le sauniuniga o masini togafiti, mea manogi, kulimi.
  • O aano o solofanua e faʻamautuina ai le metabolism, amataina faiga o tulafono faatonutonu a le tagata lava ia, faʻavaveina le toe faʻaleleia o le faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaleleia le gaioiga o totoga, ma toe faʻafoʻi le microflora o le intestinal. E fautuaina le manu o solofanua mo le gaʻo, ona o le maualalo o le kalori, faigofie le digestibility.

Aso Toonaʻi (+ afiafi o gala)

Breakfast. Barley porridge. Tea Sanuisi ma pasi moa.

Taʻaloga Faʻaaliga i iʻa papaʻe. Buckwheat porridge ma le pipi. Beetroot ma le salati salad.

Taumafa Risi ma fualaau faisua. Faʻatoʻa iʻa. Saladi Eleni. Areto ma le faga. Lisi fualaau faisua. Slicing pasta pasta. O se meaʻai o tamato faapelepele e tumu i cheese ma le kalaka. Lisi kalu kulimi i le laumei ma blueberries. Paʻu mūmū (150-200 ml)

Aso Sa.

Breakfast. Pancakes e maualalo le kulimi kulimi / meli / fagu fale. Teu ti.

Taʻaloga Lafoa Ofagaf. Fualaau faisua ma moa.

Taumafa Pipi pateta - lua pateta alalaʻau, tolotolo. Kapisi ma kapoti salati i le kukama.

Lua itula ao lei momoe / moe afiafi. Yogot, ipu keke.

I le gasologa o le aso, e le faatapulaaina: teuteuga o fualaau mamago, meainu suamalie, compotes. Fugalaau fou - apu, pears, peaches, oranges, tangerines. Green tea.

O salata uma lava e faʻaaogaina i le: suauʻu sulu mata, olive olive, lemoni poʻo le sua suamalie.

O meaʻai uma e le faʻamalie - o lona uiga, matou te faʻaopopo le afa o le masima nai lo le mea e te manaʻo ai. I nai aso muamua, o le a foliga mai o le a foliga mai e fou, ae o le tofo o le laulaufaiva o le a vave ona faʻaaogaina. E saunia ni soupala e aunoa ma le faaopoopoina o le faga. O fuga fou e faaopoopo i salati ma soups - pasili, dill, cilantro.

Fafaga iʻa

Fuga iʻa 600 g (Lelei - fuga, pollock, hake, cod, pike perch, pike. Talia - lanu piniki, o le salmon salmon, trout, carp, carp crucp, tuna).

Lua aniani alalaʻau.

Faʻamasala mea uma e ala i se masini masiʻi lelei. E mafai ona fufuluina lelei mea aoga. Faʻasusu le tele o le vai, faʻapipiʻi siaki. Kuki i totonu o se pani meaʻai mo le 3-5 minute i itu taʻitasi.

Faʻatoʻa iʻa

Steak, e oo i le 2 cm le mafiafia (sili atu: cod. Talia: lanu piniki, popo, lemoni)

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Aveese le sipuni mai le pusaaisa ma aumai i le vevela, aua le masima aʻo leʻi kuka. E mafai ona e faʻaaogā uma patipisi ma le sua o le tipolo. Sulu le apa meaʻai, tuʻu faʻasolosolo faʻasalaga i fasi pepa. Cook mo 3-4 minute i itu taʻitasi. Afai e sili atu le mamafa o le steak i le 1.5 cm - a uma le kuka, tape le vevela, ufiufi, tuu mo le 10 minute.

Pastoral Chicky Chicken

Tui moa - lua fasi (pe tusa ma le 700-800 g).

1 sipunamu o le meli

1 sipunipuni o le sua o le tipolo

2 sipuni tele o le soya soya

3 cloves o le kālele, moa

Paprika manaia suamalie, pepa lanu uliuli.

Faʻafefiloi mea uma, suauu le fusi moa mai itu uma, tuʻu i totonu o le vai faʻavave mo le itiiti ifo ma le afa itula, sili ile po. Nonoa le fusi i se filo, fai ni "siusa", tuʻu i luga o le pepa. Luga ma le vai o loʻo totoe. Ufiufi le pepa alumini. Pipi i le 200 tikeri mo le 20 minute. Ona tatala lea o le pepa ma tuu e faamafanafana i totonu o le ogaumu. A uma le mafanafana, aveese le filo, tipi i fasi pepa.

Puki kuki o le fale

Oatmeal - 2 ipu

Palu falaoamata - afa ipu

Meli - 1 sipuni

Suga - lua punetini

Laʻau lelei lelei - 50 kalama

I totonu o se pesini, faʻafefiloi le fuamoa ma le suka seia oʻo ina faʻamavae le mea mulimuli. Faaopoopo le pata, le meli, falaoamata ma taofi paʻu. E te maua se paluga laʻau pisi. Matou te faia ni kuki mai ia mea, tuʻu i luga o se pepa tao. Pipi i le 180 tikeri mo le 20-25 minute. Faataga le ate ia faʻamafanafana aʻo leʻi faʻaaogaina.

Fale o le yogurt

1 lita o le susu pasteurized 1.5% gaʻo

Matou te vevela le suasusu i le 40 tikeri - o se mea manaia tele, ae e le mu. Matou te faʻasese le mea faafefete, tuʻu le susu i le multicolo i luga o le "Yogurt" faʻasolosolo pe afifiina se ipu i le susu ma tuu i se nofoaga mafanafana. O le taimi e kuka ai le yogurt e 4-8 itula. I le oloa maeʻa, faaopoopo le suka, vine, fua e tofo ai.

Cholesterol o se mea lea e faʻapotopotoina ai e le tino ia hormones ma vailaʻau D, o lea e le mafai ona manino manino ai e le afaina. Ae i tagata matutua, e le toe faʻaumatia le cholesterol pei o muamua, ae tumau i totonu o le toto. O ia ituaiga cholesterol e mafua ai le le lelei o faailoga i totonu o se tagata. O le mea lea, e taua tele le mulimuli i se taumafataga i lalo ifo o le cholesterol, o faʻamaumauga autu, e aofia ai se auiliiliga auiliili ma fua o fua, o loʻo faʻamatalaina i luga.

Mea taumafa mo le maualuga o le cholesterol (hypocholesterol): mataupu faavae e mafai ma e le mafai, o se faataitaiga o se taumafataga

O se taumafataga e maua ai le cholesterol maualuga (hypocholesterol, meaʻai maualalo lipid) e faʻamoemoe e faʻasaʻo le fusi o le lipid ma puipuia ai foliga o le atherosclerosis ma le cardiovascular pathology. Faatasi ai ma suiga o loʻo i ai nei i totonu o vaa, o meaʻai paleni e fesoasoani i le faʻamalolo o maʻi, faʻaititia le lamatiaga o faʻalavelave matautia ma faʻaʻumiʻumi le ola. Afai e faʻatapulaʻa suiga e ala i faʻataʻitaʻiga o suʻega o le toto, ma e le aafia ai totoga o le loto ma puipui o vaʻa, ona maua ai lea o le tau faʻatau.

O le toʻatele oi tatou ua faʻalogo i le cholesterol ma lona lamatiaga i le tino. I le aufaasālalau, lolomi lolomi, ma le Initaneti, o le autu o le taumafa mo le atherosclerosis ma le lipid metabolism ua toetoe lava o le sili ona talanoaina. O loʻo iai ni lisi lauiloa o meaʻai e le mafai ona e 'ai, faʻapea foʻi mea e maualalo ai le cholesterol, ae o loʻo tuʻuina pea le tuʻuina atu o se paleni taumafa mo le gaʻo gasegase gasegase.

O meaai, ma foliga faigofie, e mafai ona ofoofogia. I le amataga o le hyperlipidemia, o le a le taimi, e faaopoopo atu i le vavaeeseina o le suʻega, e leai se isi suiga e maua, ua lava le tuu o meaʻai ina ia faʻamaonia ai le soifua maloloina, ma e lelei pe afai e tupu lenei mea i le auai o se tagata tomai faapitoa. O mea taumafa talafeagai e mafai ona faʻaititia le mamafa ma faʻatuai le atinaʻe o le atherosclerosis.

Ua toeitiiti lava o se aganuu e mafaufau ai i le cholesterol e avea o se mea matautia, lea e tatau lava ona e aveesea, aua, e tusa ai ma le toatele, o le lamatia o le atherosclerosis, o le fatu fatu, o le stroke e fesootai tonu lava i lona tele. I se taumafaiga e tuuitiitia le cholesterol, e teena e se tagata le itiiti ifo o na oloa o lo o aofia ai lenei vailaau, lea e le saʻo atoatoa.

O le Cholesterol o se vaega taua o siama siama ma hormones steroid, ae o le tino e na o le 75-80% o lona siʻosiʻomaga o loʻo faʻapipiʻiina, o isi e tatau ona tuʻuina atu i ai meaai. I lenei itu, e le talafeagai ma le aoga le lafoaia atoatoa o meaʻai uma e aofia ai le cholesterol, ma o le autu autu o mea taumafa taumafa e tatau ona faʻaogaina lona faʻaogaina i se mea saogalemu ma aumai ai le toto e toe foʻi i le masani.

A o atinaʻe e uiga i faʻamaʻi o le fatu ma toto toto na atinaʻe, o suiga i meaʻai na suia. O le tele o tala faʻasolopito, mo se faʻataʻitaʻiga, e uiga i fuamoa poʻo le pata, o loʻo i ai pea, ae o le saienisi faʻaonapo nei e faʻasaʻoina i latou, ma o mea taugofie mo le hypercholesterolemia e lautele, sili atu ma eseese.

E mafai ona 'ai le aano o solofanua i le maualuga o le cholesterol

I le suʻesuʻeina o mea totino o le solofanua, e fautua faʻamaonia e saienitisi le faʻaaogaina i le maualuga o le cholesterol i le toto.

O le gaʻo solofanua e matuā ese mai le lafumanu po o le puaa. E sili atu pei o suauu manogi ona o lona maualalo o le gaosiga o le cholesterol. E i ai ni mea e faʻaaogaina, e le faʻamalosia ai.

O le faʻaaogāina o manu solofanua 2-3 taimi i le vaiaso mo le 100-150 kalama o le a fesoasoani:

  • faaitiitia le leaga o le cholesterol,
  • toe faʻaleleia mea faʻapitoa,
  • faaleleia le galuega o musika,
  • faatulaga le toto toto,
  • puipuia le gaogao,
  • toe faʻafouina le metabolism.

O nei faiga uma e faʻalavelaveina ai le faʻaleleia o le cholesterol, fesoasoani i le aveesea o le tele o mea.

Taumafa mo le maualuga o le cholesterol

O le tulafono faavae o soo se "mea tonu" meaai o le paleni. O le taumafa e tatau ona aofia ai vaega uma o oloa e talafeagai mo metabolism talafeagai - cereals, aano o manufasi, fualaau faisua ma fualaau suamalie, susu ma ona mea e maua. Soo se "tasi itu" meaai e le mafai ona manatu e aoga ma sili atu ona leaga nai lo le lelei.

Afai e teena atoa e se tagata aano o manufasi, laulau falaoa poo, pe a mulimuli i fautuaga fou, e na o le kapeti ma apu, e faoa ai o ia o cereals, cereals, protein o manu ma soo se ituaiga o suauu, e le gata ina le ausia le taunuuga manaomia i le faaitiitia o le cholesterol, faʻaleagaina o maʻi faʻafitauli.

E le o se faʻalavelave se mea e maua ai le lipid-lowering. E faʻaalia ai foi le i ai i le taumafataga o mea uma e tatau ai, ae o la latou aofaiga, tuufaatasiga ma metotia o sauniuniga e tele ni foliga.

Ole auala autu ole taumafa o le lipid-lowering:

  • Faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol, e taua ai le aumaia o le kalori o meaʻai e tusa ai ma tau o le malosi, lea e sili ona taua i le mamafa o tagata. (O le tau o le taumafa e le tatau ona sili atu nai lo le "taumafaina" o kalori, ma afai e tatau ai, ave le mamafa - ua faia se mea e le lelei ai le kalori),
  • O le fua o le gaʻo manu e faʻaitiitia le fiafia i fuālaʻau manogi,
  • O le tele o fualaau faisua ma fualaau aina ua faateleina.

O se taumafa i le maualalo o le cholesterol o le toto ua faailoaina mo tagata ei ai alalaupapa le lelei o le lipid leaga e aunoa ma se togafitiga vascular clinical pronouns e avea o se fuataga o le puipuia o tui masifa. E tatau ona mataituina ei latou ua maua i le atherosclerosis o le aorta ma isi vaʻa tetele, suʻesuʻega cardiac, encephalopathy o se vaega o togafitiga o nei faʻamaʻi.

O le mamafa, o le maualuga o le toto, o le maʻisuka e masani lava ona o mai faatasi ma le faateleina o le cholesterol ma ona vaega athegenic, o le mea lea e tatau ai i tagata mamaʻi ona o na faamai ona mataʻituina ma le totoʻa ia suiga o mea o meaola o le suka ma mulimuli i se meaai e avea o se mea puipuia pe togafitia.

O nai upu e tatau ona taʻua e uiga i le cholesterol lava ia. E iloa i totonu o le tino o loo i ai i le ituaiga o vaega ninii, o nisi o ia mea ei ai le atherogenic (LDL - lipoproteins), o lona uiga, o le cholesterol e taua o le "leaga", ae o le isi vaega, e ese mai ai, o le "lelei" (HDL), e puipuia ai le teu o gaʻo faʻasolosolo i puipui o toto toto.

I le tautala ai i le maualuga o le cholesterol, o lona uiga o lona aofaiga atoa, ae peitai, e sese le faʻamasinoina o togafitiga e na o lenei faailo. Afai e siitia le aofaʻi o le cholesterol ona o vaega "lelei", aʻo laʻititi le maualuga ma maualalo le lipoproteins i totonu o le masani, e leai se mea e tatau ona talanoa e uiga i togafitiga.

O le faʻafeagai, pe a faʻaleleia atunuʻu atherogenic ma, e tusa ai ma le maualuga o le cholesterol, o se lapataiga lapatai. E uiga i se faʻaopoopoga o le cholesterol o le a talanoaina i lalo. O le siʻitia o le aofaʻi o le cholesterol ona o lipoproteins maualalo ma maualalo e manaʻomia e le gata i le lipid-lowering diet, ae atonu foʻi, faʻataʻitaʻiga faafomaʻi.

I tagata, o suiga i le lipid spectrum e matauina muamua nai lo tamaitai, lea e fesootaʻi ma uiga o mea taumoni. O tamaitai mulimuli ane ua gasegase ma le atherosclerosis ona o le sexes hormones estrogen, o le mea lea latou te manaʻomia ai le suia oa latou meaʻai i le matua.

O le a le mea e tatau ona lafoai i le hypercholestemia?

Faatasi ai ma le tele o le "leaga" cholesterol, e matua fautuaina lava e le faʻaaoga:

  • Meaʻai gaʻo, faʻamalosi, aemaise lava falai, gaosia,
  • Lafu aano o le aano,
  • O le tao ma le falaoa, suti, meaʻai,
  • Caviar, moa,
  • Mea inu gaosi, agaga,
  • Sausage, ulaula meaʻai, sausage, meaʻai aano o manu ma iʻa,
  • Meaʻai gaʻo falaoa, fuluʻi gaʻo mama, ice kulimi,
  • Margarine, gaʻo, salalau,
  • Meaʻai anapogi - hamburgers, fries farani, meaʻai faʻafuaseʻi, fuʻa ma mea meataalo, ma isi.

O le lisi maoti o oloa e ofoofogia, atonu e foliga mai i se tasi e leai se mea faapitoa ma ia tapulaa. Ae ui i lea, o le mea sese lenei: o le meaʻai ma le maualuga o le cholesterol maualuga e le gata e aoga, ae e faʻamaʻaʻaina, lelei, eseese.

E le gata i le faʻaaogaina o mea "matautia," o le mamafa tele o tagata e manaʻomia ona faʻafetaui ai o latou manaʻoga ma faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le kalori. Afai o le manao ia maua se meaʻai o le a tuliloaina i le aso ma, aemaise lava, i le po, e sili atu le sui o le sanuisi masani ma le kuka poo le faʻu ma le salati kapisi ma le vineka, olive olive poo le kulimi suamalie, kulimi gaʻo maualalo, fua. O le faʻaitiitia faʻaitiitia o le voluma ma le kalorie o meaʻai, o se tagata e le gata ina maualalo le cholesterol, ae faʻamaonia foi le mamafa.

O laumei o loʻo mafaufauina pea e le toʻatele e "matautia" e faatatau i oloa atherosclerosis e mafua mai i le maualuga o le cholesterol oi totonu ia i latou. I le vaitau o le 70 o le seneturi talu ai, o le fuaina o le lafoaia o fuamoa na ausia lona maualuga, ae o suʻesuʻega mulimuli ane na faaalia ai o le cholesterol oi ai e le mafai ona manatu e le leaga pe lelei foi, ma o lona aafiaga leaga i le fesuiaiga e le masalomia.

I le faaopoopo atu i le cholesterol, o fuamoa e aofia ai le lecithin o mea aoga, lea, i se isi itu, e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le "leaga" cholesterol i le tino. O le athegenic aafiaga o fuamoa e faalagolago lea i le ituaiga sauniuniga: o falala falai, aemaise lava i le paluga, sooga, gaʻo susu e mafai ona afaina ai le gaʻo gaʻo, ae mafai ona 'aina fuamoa vevela.

O loʻo fautuaina pea e teena se fuainumera tele o yolks egg egg i tagata o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le lipid metabolism pathology, o se talaaga le lelei o le aiga o le atherosclerosis ma le maʻi fatu. O isi uma e le faʻaaoga i nei tapulaʻa.

O le ava malosi o se tasi lea o feteʻenaʻiga o meaʻai a le toʻatele o tagata. Ua faʻamaonia o le malosi malosi o pia, o le pia e mafai ona faʻateteleina ai faailoga o le gaʻo gaʻo ma faʻalauteleina le cholesterol toto, e ui lava o le tele o le cognac poʻo le uaina, i se isi tulaga, faʻamaonia le metabolism ona o le tele o antioxidants.

I le inuina o le ava malosi ina ia maualalo ai le cholesterol, e le tatau ona galo ia i tatou e tatau ona sili atu le tatau (seia oʻo i le 200 g o le uaina i le vaiaso ma oʻo atu i le 40 g o le pusa), o le maualuga o le inu e le tatau ona masalosalo, ma le faʻaaogaina o fualaau o le lipid-lowering drugs is contraindicated.

Meatau aoga o manu o solofanua

E le mafai ona faʻamaonia le aoga o manu o solofanua i le tino o le tagata. Muamua, o lenei oloa e fesoasoani i le faʻamautuina o le metabolism. I se isi faaupuga, o lenei mea taumafa o le a fesoasoani e faʻaititia le aofaiga o le mamafa o le mamafa. E le gata i lea, o le gaioiga o le gastrointestinal tract e faʻapitoa.

Mai faʻamatalaga faʻasolopito, e iloa ai o igoa o le au muamua na faʻaaogaina le solofanua e pei o se mea taumafa taumafa na matauina o lenei aano o manufasi e maua ai le malosi, faʻaleleia tulaga lautele o le tino ma tuʻuina atu ai le malosi. I lo latou manatu, o le paʻu o se manu, 'aina, na fesoasoani i le faateleina o le malosi.

I le taimi nei, ua faʻamaonia e saienitisi mea aoga nei o manu o solofanua:

  1. faaleleia atili o le cardiovascular system,
  2. faaitiitia i le maualuga o le "leaga" cholesterol,
  3. faaleleia atili o le toto,
  4. galue e avea o se auala e puipuia ai le anemia ma se auala e faateleina ai le maualuga o le hemoglobin,
  5. faʻaititia o aʻafiaga leaga o le faʻamalositino ma le chemotherapy i luga o le tino.

E mafai ona faʻataunuʻuina e faapea o le manuia o manu o solofanua e le mafai ona faʻaaogaina mo soo se tagata. E le gata i lea, o le mea moni e faapea o lenei aano o manu e toetoe lava a le mafua ai se faʻafefe o le gaioiga, o lona uiga e mafai ona faʻafeiloai i le taumafa a tamaiti mai le tausaga muamua o le olaga, e sili atu ona fiafia.

E seasea lava ona maua se faʻalepalega patino i lenei oloa.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai?

Faatasi ai ma le tele o cholesterol, e fautuaina ai:

  1. Meaʻai maualalo-gaʻo - toso, lapiti, moa, vela,
  2. Iʻa - hake, pollock, samasama piniki, togafiti, tuna,
  3. Laʻau o le suauu - olive, suauu, mata,
  4. Cereals, cereals, bran, bran,
  5. Manatua le falaoa
  6. Fualaau faisua ma fua,
  7. Milu, kisisisi, gaʻo gaʻo maualalo po o le gaʻo maualalo.

O i latou e mulimulitaia se taumafa o le tino, faʻafefete le aano po o le iʻa po o le vaʻa, fuālaʻau fuālaʻau, cereals kuka i totonu o le vai, faʻatasi ai ma sina siʻosiʻu suauʻu. O susu uma e le tatau ona faʻaumatia, faʻapea foʻi le gaʻo kulimi kulimi. Lisi kulimi ma le gaʻo gaʻo o le 1-3%, kefir 1.5% poʻo le le gaʻo - ma e mafai ma aoga.

O le mea lea, faatasi ai ma le lisi o mea taumafa e sili atu pe itiiti foi le manino. E maualuga le fautuaina e aloese mai le falai ma le gaugau o se auala e kuka ai. E sili atu le aoga i le 'ai o le galala, o le kukaina o meaʻai, o le galala. O le maualuga o le malosi o se taumafataga i aso uma e tusa ma le 2500 kalori.

  • Le manogi - e oo i le lima taimi i le aso, ma o le vavao i le va o taumafataga e laiti, e le aofia ai foliga o se lagona malosi o le fiaaai,
  • Faatapulaaina faasālū: e le silia le 5 g i le aso,
  • O le tele o le vai e oʻo atu i le tasi ma le afa lita (i le leai o ni faʻamaʻi mai fatuga),
  • Afiafi o le afiafi - tusa o le 6-7 itula, leai se mea mulimuli ane
  • O metotia faʻafefeteina e gaosi ai, fufulu, uila, tao tao.

Faataʻitaʻiga o se lisi o mea taumafa o le lipid-lowering menu

E manino lava e le oi ai se taumafa lautele ma lelei. E eseese uma i tatou, o le meaʻai i tagata eseese o feusuaiga, mamafa, ma faʻasologa eseese o le ai ai ona lava uiga. Mo le maualuga tele, o se meaʻai e tatau ona faʻatulagaina e se fomaʻi faapitoa poʻo le faʻamalosia o le tino, mafaufau i uiga o le metabolism ma le i ai o se togafitiga patino.

E taua e le gata o le i ai i le lisi autu o nisi o oloa, ae faʻapea foi a latou faʻasalalauga. O le mea lea, e sili atu le kuka o le falaoʻo mo le 'aiga o le taeao, ma faʻafefiloi aano o manu ma fualaau faisua, nai lo gaosi, i le aoauli - e masani lava ona' ai le ipu muamua. Lalo o se faʻataʻitaʻiga mo le vaiaso, lea e mafai ona mulimulitaʻia e le toʻatele o tagata e maua i le lipid disorders.

Aso muamua:

  • 'aiga o le taeao - buckwheat porridge (pe tusa ma le lua selau kalama), lauti poʻo kofe, atonu o susu,
  • II taeao - o se ipu vai suamalie, salati (kukama, tamato, kapisi),
  • 'aiga o le aoauli - supa i luga o se fualaʻau manogi po o se fafasi aano o manufasi, pulou moa vavalaʻau ma fualaau matala suamalie, sua sua suamalie, se fasi falaoa falaoa,
  • 'aiga o le afiafi - suauu uʻu vavalaʻau, vavalaʻau, araisa, suka leai ni suka, fua.
  • Ae e te leʻi alu i le moega, e mafai ona e inu sina meaʻai gafeta, susu susu, yogurt.
  • o le taeao - o se omeleti mai le 2 fuamoa, o se salati o kapisi fou ma le suauʻu (e aoga foi le masima vai),
  • II taeao - sua poo le apu, pi,
  • 'aiga o le aoauli - suamalie fualaau suamalie ma se fasi keke falaoa, paluga pipi ma fuālaau fuālaʻau, sua sua,
  • 'aiga o le afiafi - felafoaʻi iʻa faatasi ma paluga pateta, paluga kuka ma le pata, lauti.
  • mo le 'aiga o le taeao - oat poo cereal, faʻanoanoa i susu e leai ni gaʻo, lauti, e mafai - faʻatasi ma le meli,
  • II taumafataga o le taeao - leʻo gaʻo leʻo gaʻo ma jam poʻo jam, sua o fualaau suamalie,
  • 'aiga o le aoauli - kuka sipeti mai kapisi fou, keke falala, palu pateta ma vela, fualaau aina suamalie,
  • 'aiga o le afiafi - kukalati kuka kuka i le suauu suauu, paluga sipisi i launiu, lauti e aunoa ma le suka.

Manuʻa solofanua ma ona mea tau vailaau

I le faʻaopoopoga i faʻamanuiaga tuusao, e tatau ona matauina ia mea faʻamalolo o lenei oloa gaosi, lea e faʻaaogaina i isi vailaʻau.

O se faʻamaloloina o le faʻamalolo o le gaʻo solofanua. E mafai ona e faʻatauina le mea na saunia-pe faʻavevelaina oe i le fale.

O le faʻaaogaina i fafo o le gaʻo e fesoasoani tele e faʻaumatia ai le tiga, faʻamaloloina ai foliga o le malulu, faʻamafanafanaina o le tino, togafiti faʻamaʻi, mumu ma le otitis media.

Afai e fia iloa e se tagata pe mafai ona 'aina le solofanua i le maualuga o le cholesterol, o le tali e le manino - ioe, talu ai o lenei aano o manu e le gata ina maualalo ai le maualuga o le cholesterol leaga, ae masani ona fufulu toto toto mo le maʻisuka ma faʻamaonia ai le gaʻoina.

O nisi o fomaʻi e faʻaaoga saʻo le manu solofanua e togafitia ai faʻamaʻi faapitoa, e aofia ai:

  • i le tulaga o le jaundice, e faʻaaogaina le solofanua mo togafitiga, lea e malosi malosi le faʻafefe ma faʻamaonia ai le ate,
  • e avea o se puipuiga o se faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis, ona o le mea moni e faʻapea, o le solofanua e toe faʻafoʻisia ai le galasticity o toto toto ma fesoasoani e faʻaititia le toto o le cholesterol toto,
  • manu feʻai e faʻaleleia le gaioiga o le muso o le fatu,
  • faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi,
  • taofi ma taofia ai le gasegase muscular,
  • o se tasi o oloa autu i le taua e faasagatau i mea matautia oona ma le mamafa,

E talitutusa foi le taua o le gafatia o manu o solofanua e faaitiitia ai le aafiaga o le vevela i luga o le puipuiga o le tino ma ia faaitiitia le lamatiaga o foliga vaaia ma le atinaeina o le tino.

Contraindications

O le le pulea lelei o taumafa o le protein-tamaoaiga e mafai ona mafua ai faamai o le cardiovascular ma le urinary system, ma le le fiafia i le faagaioiga o le pito o le endocrine. O le faʻavaeina o le tele o le uric acid e faʻateleina ai le lamatiaga o le atinaʻe o gout ma faʻamaʻi o le skeletal system.

O faʻasalaga nei mo le 'ai o manu o le:

  • taʻavale
  • fatu fatu
  • toto maualuga
  • maʻisuka malosi
  • gaʻo toto
  • oncology
  • faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo.

O tagata maʻi faʻatasi ma nei faʻamaonia o loʻo solia i le sauaina o manu o solofanua.

A aunoa ma le vevela vevela, o le oloa e le talafeagai mo le teuina umi. O le manu o solofanua e vave ona kukaina, tao mago. Ona o lona tuufaatasiga o siama, siama matautia, e pei o salmonella poo trichiasis, e mafai ona faigofie ona atiina ae aano o manufasi.

Leai se mea e tatau ai ona 'ai le aano o manu, sausage, solofanua basturma o sauniuniga faʻapitoa.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Fa aso:

  • taumafataga o le taeao - meli falala ma pamu, vaivai kofe,
  • II taeao - susu fua o le yogurt, sua o fualaau suamalie,
  • 'aiga o le aoauli - o le pipi tila ma se sipuni o le kulimi kulimi maualalo, falaoa o le farani, iʻa faʻasaina ma le araisa, fualaau aina mamago,
  • 'aiga o le afiafi - falala paʻu o le saito, sapalai salati fou, leʻo gaʻo maualalo.

Lima lona lima:

  • taumafataga o le taeao - muesli faʻalanuina i le yogurt masani,
  • 'aiga o le aoauli - fualaau suamalie, kuki masi (cracker),
  • 'aiga o le aoauli - susu ma vela vevela, falaoa, laʻau kuka ma goulash mai le manatu, fualaau aina mamago,
  • 'aiga o le afiafi - paukena porridge, kefir.

I le leai o ni faʻalavelave matuia mai fatugaʻo, ate, vavae, e mafai ona faʻavasega aso taʻitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le apu (pe tusa ma le kilokalama o apu i le aso, keke, sina meaʻai tunu i le aoauli), aso o le siisi (e oo atu i le 500 g o le sipisi fou, casserole poʻo cheesecakes, kefir, fua).

O loʻo lisiina le lisi lisi. I tamaitai, o se taumafataga e ono le afaina ai le mafaufau, aua o le feusuaiga saʻo e sili atu ona faigofie i ituaiga uma o meaai ma tapulaa. Ua popole tagata e uiga i le aofaʻi o le kalori ma le lagona le maalofia o le fiaai i le leai o se malosi malosi. Aua le faʻavaivai: e mafai lava ona tuʻuina atu i le aso se malosi o le malosi ma le aano o manu, cereals, ma fuālaʻau fuālaʻau.

O ituaiga o aano o manufasi e mafai ona 'ai e tagata gasegase ma le hypercholesterolemia o le pipi, lapiti, vela, toso, moa, kuka i le ituaiga o pupuʻu vaʻa, goulash, blowu, in boiled or stewed form.

O le filifiliga o fualaau faisua e toetoe lava a le gata. E mafai ona avea le kapisi, zucini, beets, kāloti, radishes, turnips, pumpkins, broccoli, tamato, kukama, ma isi. O fualaʻau e mafai ona taʻavale, vevela ma fou e pei o salakeke. Tomato e aoga i togafitiga o fatu, maua ai aʻafiaga o le kanesa ona o le tele o antioxidants ma lycopene.

E fiafia tele fua ma fua. O pi, pears, fualaau o le citrus, cherries, blueberries, cranberries o le a aoga i tagata uma. O le talone e lelei, ae e le fautuaina i latou e maua i le maʻisuka ona o le maualuga o le suka, ae mo tagata mamaʻi e maua i le fatu fatu o le fatu ma suiga i le myocardium, o le a aoga tele faʻi aua o loʻo i ai le tele o elemene (magnesium ma le potassium).

E mafai ona matua eseese ituaiga anufe: falala, millet, oatmeal, sana ma vine groats, rice, lentils. E le tatau ona aʻafia tagata mamaʻi i le gaʻo o le gaʻofale gaʻo, e le tatau ona aʻafia i le araisa, e faʻasaina le semolina. O Porridge e aoga mo le 'aiga o le taeao, e mafai ona e kukaina i totonu o le vai poʻo le susu susu ma le faʻaopoopoga ole laʻititi o le pata, latou te saunia le malosi mo le afa muamua o le aso, faʻasaʻo le gaʻo gaʻo ma faafaigofie le fausiaina.

I meaʻai a manu, fualaau faisua ma salati, e aoga le faaopoopo o le greens, garlic, aniani, lea e aofia ai antioxidants ma vitamini, puipuia ai le teuina o gaʻo i luga o puipui lapisi, ma faʻaleleia ai le manaʻo.

Sweets o se auala ese e fiafia ai, aemaise lava i le nifo manogi, ae e tatau ona e manatuaina o mea e mauagofie gaʻo gaʻo, paluga, pusa fou ua i ai se aafiaga tele i le gaʻo ma gaʻo gaʻo. O masini gaʻo faʻateleina e taʻitaʻi atu ai i le atherosclerosis!

Faatasi ai ma suiga i le fusi o le lipid, ua fautuaina e vavae ese le tao ma tao, ae e mafai i nisi taimi ona togafitia oe lava i marshmallows, pastille, marmalade, honey. O le mea moni, e tatau ona mataʻituina mea uma ma e le tatau ona faʻaleagaina, ona ono le afaina lea o le tino i se vaega o le marshmallow.I le isi itu, o laʻau suamalie e mafai ona suia i fualaau aina - e lelei uma ma maloloina.

O vaivave ma le hyperlipidemia e manaʻomia ona faʻaumatia tele - e oo i le tasi ma le afa lita i le aso. Afai o loʻo i ai se togafitiga o fatugaʻo, ona le tatau ai lea ona e inu i le inu. O le faʻaaogaina o le lauti ma le vaivai kofe e le faʻasaina, fufuluina o fua, fualaau suamalie, mea suamalie e aoga. Afai e le faʻavaivaia le metabolism o le carbohydrate, ona mafai lea ona faaopoopo le suka i le tele o meainu i meainu, e tatau i le maʻisuka ona teena le suka e fiafia i le fructose po o le suamalie.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, meaʻai ma le maualuga o le cholesterol, e ui lava e iai ni nuances, e le faʻamapulaʻaina ai le taumafa. E mafai ona e 'ai pe a le o mea uma, ona toetoe lava o mea uma, saunia oe lava ma se seti o meaʻai e aunoa ma le fetuunai i luga o le tofo ma le eseese o ipu ua saunia. O le mea autu o le manaʻoga e tau mo lou soifua maloloina, ma o mea e fiafia i ai e mafai ona faamalieina i mea aoga ma saogalemu.

Laasaga 2: A maeʻa le totogiina, fesili lau fesili i le fomu i lalo ↓ Laasaga 3: E mafai foi ona e faʻafetai i le tagata poto faapitoa ma se isi totogi mo se aofaiga faʻasolosolo ↑

  1. Manuʻa solofanua, o lona mauaina ma le faʻaaogaina
  2. Taʻaloga solofanua e le masani ai
  3. Fale o solofanua
  4. Faʻasologa o Meaʻai

O manu o solofanua o se tasi lea o meaʻai e sili ona lauiloa. Na maua ai le lauiloa sili i le faʻaaogaina o tagata Tutotonu Asia, i Yakutia ma Mongolia. O manu o solofanua o loʻo saunia i le tele o taimi ma eseese. Ae talu ai nei, mo nisi mafuaaga, ua amata ona latou filifilia le paluga po o le tamai mamoe i lenei ituaiga o aano o manu.

O lenei mea e mafai ona faʻamatalaina i le mea moni o le manu o solofanua ua fai si laʻititi le lauiloa, e ui i ona uiga taumafa, lea e le mafai ona maua i se isi lava ituaiga o aano o manufasi. E leai se cholesterol e maua mai i manu o le solofanua, talu ai e le atoatoa le gaʻo. Ae o le a le tele o le cholesterol i solofanua e moni lava?

Manuʻa solofanua, o lona mauaina ma le faʻaaogaina

Ina ia mafai ona faʻamalūlūina manu o le solofanua, e lelei ma lē faʻafefe (faatasi ai ma se aofaiga itiiti o cholesterol), o manu i lalo ifo o le tausaga e tasi e alu i le fasiga. E leai lava se taimi e maua ai fofo i le fausiaina o se masini taua o musele, ma meaʻai o meaʻai e "le faʻaleaga" hormones. O nisi taimi i luga o faatoaga e oo lava i tamaʻi tamaʻi laiti e le toe afaina - ona le suia lea e le aano ona uiga seia oʻo i le tasi ma le afa tausaga, ae i le taimi lava e tasi, o lona tele (talu ai o loʻo ola pea le manu) faʻalautele.

O se tasi o mea taua e faapea, o le foals o loo agai pea i luma (ona totolo lelei lea o le toto e ala i le tino o le manu ma aano o manu ua avea ma mea sili ona suamalie). Taofi solo solofanua i totonu o le fale e le mafai, a leai o le tofo ma le lelei o le oloa maeʻa o le a faʻaitiitia. O le tausiga o le fale e talia naʻo le po ma i le malulu (ae o solofanua e manaomia pea ona savali i ni nai taimi i le aso).

Afai e te tilotilo i le aofaʻi o meaʻai o solofanua i le lalolagi atoa, ona mafai lea ona matou fai atu ma le mautinoa e le fiafia i Amerika poʻo Europa (e aofia ai Rusia). O le aofaʻiga tele na 'aina i Kazakhstan, Kyrgyzstan ma Tatarstan. O le faitau aofaʻi o nei atunuʻu e le "vaʻaia" soʻo se sauā i le faʻaogaina o lenei ituaiga o aano o manufasi, latou te talisapaia le tofo lelei ma le lelei o meaʻai.

E le gata i lea, o tagata nofoia o Asia Tutotonu e le mafai ona atiaʻe ni faʻamaʻi pipisi e maua mai cholesterol lea e sau ma meaai. I le manu o solofanua e le o iai.

Taʻaloga solofanua e le masani ai

Ina ua mavae le tele o tausaga o suʻesuʻega a saienitisi, na maua mai ai e leai se meaʻai o solofanua e aofia ai ni vailaau faʻasaina faʻapitoa ma amino o le faʻataʻitaʻiga o le allergenic. Ona o lenei mea, e masani lava ona faia ni mamanu eseese mo le fafagaina o tamaiti laiti, o lo latou soifua maloloina e aafia ai i le auala sili ona lelei.

Na o le pau lava le mea i luga o le tino o le manu o loʻo i ai se vaega itiiti o le gaʻo o le vaega o le ivi. Ona o le leai o ni mea faʻalavelave ma mea maualalo maualalo, o meaʻai a le solofanua e mafai ona eli i totonu o le faiga o meaʻai e sili atu le vave nai lo isi ituaiga o aano o manufasi.

O le gaʻo i totonu o manu o solofanua e matua ese lava mai le mea e maua mai i aano o povi po o puaa. O nisi o ona uiga e le faatagaina ai o ia e taʻua "gaʻo."

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le cholesterol i totonu o le solofanua e maualalo (faʻatusatusa i isi ituaiga o aano o manufasi) ma mafua ai ona faʻaaogaina le tino o le tino, faʻamamaina. E faʻafetai i lenei manu o solofanua e fautuaina e faʻaauau ona 'ai tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le biliary tract ma nisi faʻamaʻi ate.

Fale o solofanua

Ona o mea o loʻo iai i vitamini eseese ma amino acids, faapea foʻi ma palatini o manu, o meaʻai a le solofanua e aofia ai Faʻasalalauga o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le tino o le tagata.

E fautuaina e faʻaaoga mo tagata o loʻo i ai le uiga o le mamafa tele, talu ai o le meaʻai e maualalo le kalori, ma o mea uma lava i lona fatuga e faigofie lava ona gauaiina e le tino.

Faʻasologa o Meaʻai

O manu o solofanua e lauiloa mo ona aafiaga lelei i tagata ma lo latou soifua maloloina. Ae o manu o le solofanua e maua uma ai le manuia ma le "afaina". E masani lava e leai se cholesterol - ma o se mea le mafaatusalia lenei.

Ae o le aano o solofanua e faigata tele ona o le maualalo o le gaʻo, lea e leai se taimi e faʻaputu ai ona o le telefoni feaveaʻi o le manu. Ina ia faamalūlūina, e tatau ona kuka lelei, faʻaauau pea ona togafitia i le vevela o togafitiga, lea e "fasiotia" nisi o meatotino aoga.

Tasi le tala e faapea o le solofanua o se meaʻai e leai ni meaʻai. O le mea moni, o lenei, o se manatu mama aʻiaʻi. O nisi tagata e fiafia i aano o solofanua, ae o nisi tagata e le fiafia i ai. E i ai se mea uigaese e tasi e le masani ai, ma o se mea e tupu i le mafaufau o le tofo inosia o manu o solofanua. Na latou 'ai muamua i taimi na o taimi fiaai.

E fia le cholesterol o le solofanua solofanua?

E toatele e fiafia i le fesili i le tele o le cholesterol o loo i ai i manu o solofanua. O le mea moni, o nei manatu e lua e matua le fetaui, e ui lava e le tatau ona e faʻaaogaina lenei oloa. I le avea ai o se tulafono, ua faʻaumatia aano o manu. I luga o nisi o faatoaga, o loʻo faʻataʻitaʻiina ai manu, faʻatasi ai ma le fesoasoani o aano o aano o manufasi e le maua ai ona uiga lelei, ma o le manu e lava lona lava aano o manu. O le savali faifai pea o le manu, e mafua ai le faʻalauteleina o le toto, ma avea ai aano o manu ma mea e sili atu.

E ui lava i le mea moni o le aano o solofanua e matua faigata lava aano o manufasi, o lona sauniuniga talafeagai, e aofia ai le kuka poʻo le fuʻa mo se taimi uumi, e faʻamamaina ma vaivai. O loʻo i ai se numera tele o ipu masani mai lenei oloa (eseese sausa, basturma, stew, ma isi mea), o loʻo i ai se tofo lelei ma le vevela pe a saʻo ona kuka.

E mafai ona faʻataunuʻuina e le gata o meaʻai a solofanua e le gata o mea suamalie, ae sili atu le maloloina o aano o manu ma le maualuga o le cholesterol levels. O le faʻalauiloaina o lenei aano o manu i le taumafataga o le a fesoasoani i soʻo se tasi e faʻateʻaina le tele o faafitauli tau le soifua maloloina pe afai e leai ni tuusaʻo saʻo i lona faʻaaogaina.

O manu o solofanua o le aano o manu lea e aofia ai le sili atu o le aofaiga o le polotini maloloina, amino acids, o vaega o vitamini ma isi elemene, e tatau ai mo le faʻatinoina lelei o le tino o le tagata. I le faaopoopo atu i le aano o manu, o oloa gaosi susu e aoga tele, lea e aofia ai le tele o vaega taua ma aoga.

Ae ui lava i lea, e ui lava i le aoga o lenei oloa, aua le faʻaleagaina lona faaaogaina i le taumafataga, aua o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai, o le faʻaalia o faʻafitauli i le cardiovascular, digestive and bone systems.

O le faʻataʻitaʻiga masani o le taumafaina o manu i aso taitasi mo tamaitai e oo atu i le 200 kalama, ma mo alii - 250-300 grams, aʻo lenei mea na o le pau lea o le puna o porotini. O le 'ai o aano o manu e sili ona sili atu nai lo le 3 po o le fa taimi i le vaiaso. I aso o loʻo totoe, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o isi mea e maua ai le protein. I soo se tulaga, o manu o solofanua o se punavai o meaʻai ma o se auala lelei e vave faʻafouina ai le malosi.

O le a talanoa le au atamamai e uiga i aoga o manu o solofanua i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga