Faʻailoga Biliary Pancreatitis

E sili atu nai lo isi ituaiga o mumu o le pancreas, o le pancreatitis e faalagolago i le biliary e tupu (faatasi ai ma le ava malosi). O le pancreatitis o le biliary e tupu mai ona o le solia o le sau o le talo i totonu o le biliary tract. O le iʻuga, o le faʻateleina o le mamafa i le talo peʻa faʻatusatusa i le paʻu o le pancreas ma le talo o loʻo amata ona tafe atu i le pancreatic ducts. Ona o le mulimulitaina o le regurgitation, ua faaleagaina ai sela o le pancreatic faatasi ai ma le amataina o le mumū ma le mea e tupu ai le vevela. E tusa ai ma le aʻoga, o le pancreatitis e faalagolago i le biliary e maʻi ma e le tumau.

O le pancreatitis o le biliary o se maʻi o le inflammatory degenerative o le pancreas e fesootaʻi ma faamaʻi o le biliary system, e mafua ai le faateleina o le mamafa i le alalele ma le ulufale atu o talo i totonu o le pancreatic ducts.

Etiology ma pathogenesis

O se faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu mo mafuaaga e pei o le pancreatitis biliary tumau. Manatu iloa:

  • o le cholecystitis ma le suauʻu (laʻititi laʻititi i le bile),
  • faʻaleagaina faʻaleagaina o le talo,
  • o le dyskinesia o le talo,
  • gallbladder inflammation,
  • afaina o le ala,
  • faʻamaʻi o le papilla leodenal lapopoʻa (dyskinesia o le sphincter o Oddi, faʻaogaina o le inflammatory, taulaina, le i ai o fafo atu o tino mai fafo poʻo faiga faʻavae volumetric),
  • cirrhosis ma isi maʻi o le ate.

E i ai auala e faʻavae ai le pancreatitis o le piliary:

  1. Ona o faʻamaʻi o le auala o le biliary i le talo, o le faʻateleina o le mamafa, o le reflux penisini i le auala pancreatic e tupu.
  2. Faʻateleina le mamafa o le pisa ona o faʻamaʻi o le Visa papilla.
  3. Faʻaleagaina i le pancreatic ducts faatasi ai ma le fua (sludge) faʻavae i le talo.
  4. O le faasalalauina o sui mai meaola mai le biliary system i le pancreatic (atonu e ala i le faʻaaogaina o le suavai).

Tomai faʻapitoa

O le gaioiga gasegase e faʻaalia i se osofaiga se tasi o le faʻamaʻi ma aʻafiaga malosi ma le faʻaalia o se faʻalavelave faʻafuaseʻi. A maeʻa se osofaʻiga, e masani ona pasia le pancreatitis biliary e aunoa ma se faʻasologa, ma toe faʻafoʻisia atoatoa.

O le faʻagasologa o le faagasologa o loʻo faʻaalia i se auala e pei o le galu ma taimi o faʻasalaga ma faʻamagaloga, o le alualu i luma faifai pea o suiga o le pathological i le gland.

O se faʻavavega o se taimi masani poʻo le faʻafuaseʻi o se faʻamaʻi pipisi e masani lava ona tupu ona o mea sese ole mea taumafa - taumafa i le tele o gaʻo, meaʻai ma meaʻai vevela i le afiafi. O se osofaʻiga o pancreatitis o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga:

  • Shingles tiga ogaoga i le faʻasolosolo, sili atu ile tauagavale, tumau. Afai o le tagata gasegase e maua i le popoia-pancreatitis, o lona uiga e tiga le tiga. I le gaioiga gasegase, e malolosi, e le mafai ona gafatia.
  • Lagonaina o le gasea, vomiting.
  • Laei vavao poʻo le faʻamalosi.
  • O se lagona oona i le laulaufaiva.
  • Malosiaga talafeagai i luga o le hyperthermia.
  • O le kulūkose o le toto e mafai ona faʻaititia pe faʻaitiitia ona o faʻalavelave i le gaosia o le inisalini ma le glucagon e fulu o le glands.

Aʻo suʻesuʻeina se tagata maʻi, o le a maua ai le tiga i le Mayo-Robson, Desjardins, points Shoffar, Voskresensky faʻamaoniga (leai o le pulupation i le palpita 5 centimita diagonal mai le pusa i le agavale tauagavale), le faʻataʻitaʻiga Razdolsky (tiga i luga o le pacreatic region) , o se faailoga o Mondor (mea lanu viole i le tino o le tagata maʻi), o se faailoga o le Tuzhilin (o le i ai o le paʻu i le paʻu).

Faʻailoga

I le taimi o le suʻega a le tagata gasegase, e aoina mai faʻamaumauga faʻanatura (o loʻo i ai se maʻi pipili i totonu o le kalama), suʻesuʻega, palpation (faʻamaoniga o faʻamaoniga o loʻo i luga), popo ma auscultation.

Mo suʻesuʻega a le laboratory, o le suʻesuʻeina o le toto ma le urine e faia ai le suʻesuʻeina o le aofaʻi o enzymes (α-amylase, alkaline phosphatase), o le suʻeina o le toto e maua ai faailoilo inflammatory (C-reactive protein, leukocytosis, o le faateleina o le ESR ma isi), fua o le kulukose toto (glucose faʻatele pe faʻaitiitia), faia se kopi e iloilo ai le gaioiga o le eletise o le pancreas (o le aofaiga o le malo, maso musele e leʻi faʻaaogaina, ma gaʻo le mautonu e mafai ona faateleina i totonu), ma suesue foi i le fu galuega o le biliary tract ma le ate (fuafua le ALT, ACT, vaega tuusao ma le tuusao ole bilirubin).

I le suʻesuʻega, maa, neoplasms ma parasites i le biliary tract, o suiga i le pancreas ma faailoga o le cirrhosis i le ate e mafai ona iloa), e mafai foi ona faia le ultrasound e faʻaaoga ai masini siaki mai le duodenum ma le vaimama. E mafai foi ona faʻaaoga faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo ma le magnetic resonance, cholangiography ma le faʻatusatusaga. Ina ia iloilo le tulaga o le papilla leodenal lapopoʻa, e faʻaaogaina se suʻesuʻega endoscopic.

Afai e osofaia se faʻalavelave osofaʻi o le maʻi, e tatau ona e valaʻau i se avetaʻavale. Aʻo leʻi oʻo mai le pitonuu, o meaʻai poʻo vailaʻau e le fautuaina, o le moe ma se faʻamafana malulu i le pancreatic e talafeagai.

Afai o le mafuaaga o le faamai o le gallbladder ua tumu i maa, o le a tatau ona aveeseina. I le i ai o le laʻititi laʻititi, e mafai ona aveese maa e faʻaaoga ai le ultrasound. Ma e mafai ona foia maso o le microscopic faatasi ai ma sauniuniga o le acid urodisoxycholic. O faʻalavelave faʻapitoa e faia foi i le faʻaaogaina o se faʻamatalaga mo ituaiga faʻamaʻi pipisi o le papilla leodenal lapoa ma le sphincter o Oddi.

O togafitiga faasao o le pancreatitis o le biliary e aofia ai togafitiga fualaau faasaina ma meaai. Togafitiga e tatau ona faʻatonuina e lau fomaʻi, o le togafitiga a le tagata lava ia e lamatia ai le ola ma le soifua maloloina.

I le popofou o le faigata ma le maʻi gasegase, ua mataʻituina mataupu faavae: "malulu, fiaai ma le filemu." Manaomia le moe, malolo o lagona ma faaletino. O tagata mamaʻi ua faʻaalia e toe faʻafoʻi le tele o le vai e faʻaaoga ai saline vaifofo ma le vai e leai ni carbonate i totonu. O tagata maʻi ua faʻamatalaina mai le antispasmodics (leai-spa, drotaverine), lea e faʻaitiitia ai le tiga, faʻamalosi ai spasms i talo ma ala o le pancreas. Faaaoga fualaau faasaina e faaitiitia ai le eletise i totonu o le manava (omeprazole, almagel, talcid).

Ina ia suia le galuega o le exocrin o le pancreas, o sauniuniga o le enzyme (fatu, festal, mezim) e faʻaaoga. I le faaopoopo atu i nei fualaau oona i tulaga faigata, o le heparin, diuretics, antibiotic, complexities complexes o loo faaaogaina.

Ina ia puipuia ma togafitia le maʻi, e tatau ona mataituina lelei se taumafa mo le biliary pancreatitis. O aso muamua e tolu, e tatau i le tagata maʻi ona matelaina ma e na o le inu vai (vai vai).

Ona faʻafeiloaʻi ai lea o sina meaʻai itiiti-gaʻo, ma o le tagata gasegase e faasolosolo malie i le taumafataga Numera 5. E faʻatagaina le faʻaaogaina o kuka, fuʻu poʻo fuālaʻau fuālaʻau (sei vagana ai meaʻai, radish ma turnip), meaʻai gaʻo maualalo, pata i le susu po o le vai, faʻamago falaoa, apu tao ma fualaau mamago, soupasi fua, paluga omelettes, compotes.

Faʻatasi ai ma le pancreatite o le biliary, gaʻo, falai ma meaʻai vevela, ulaula meaʻai, meaʻai e maua ai le maualuga o caffeine, suamalie e ese mai i keke mamago, marmalade ma marshmallows, fualaau aina suamalie ma fua, e faʻasaina taumafa vave.

O meaʻai mo le faʻamaʻi e tatau ona faifai pea ma vaevaega, i ni vaega laiti.

E i ai isi metotia o le togafitia o lenei maʻi - o le faʻaaogaina o mea teuteu (dogrose, chamomile, calendula, oats), tinctures (draris, musika auro), ma isi fua. Manatua, o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e faʻatagaina mo naʻo le umi faaumiumi masani o le faʻamaʻi pe a maeʻa feutagaʻi ma se fomaʻi. E mafai ona faʻaleagaina e le tagata ia te ia lava.

Puipuiga

Faʻatasi ai ma le piliane o le pancreatitis, e tatau ona fofoina mafuaʻaga autū i taimi - faʻamaʻi pipisi pia. O le puipuia o le atinaʻeina o le faamaʻi e fesoasoani i meaai lelei, tausia o se olaga soifua maloloina ma le teenaina o le ava malosi, lea e aafia ai le ate ma le talo ma le pancreas.

Pancreatitis o se tulaga ogaoga e masani ona oʻo atu ai i faʻafitauli ma le oti. O aʻafiaga o le faʻamaʻi, e iai: le lava atoatoa o tino faʻapitoa (faʻamaʻiloga, tino, respiratory ma isi), tulaga faʻavevesi, foliga mai o le necrosis poʻo le fao tino i totonu o le pancreas, cysts. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, e aofia ai le taotoga, e mafai ona aloese mai le ogaoga o taunuuga. Saili le fesoasoani i le faailoga muamua o maʻi.

Mo le tele o tagata, ua amata le vaivai o le pancreas, ua tupu lona afaina, lea e tupu ona o le solia o le gaioiga o le keke. O le biliary pancreatitis e atiina ae, lea e masani ona aafia ai tagata matutua. O lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻaaogaina, ae i lalo ifo o le taimi e tatau ai togafitiga faafomaʻi ma le usitaia o mea uma e manaʻomia. Faʻafetai i togafitiga lelei o le pancreas, o le tagata maʻi e vave ona toe foʻi i lona ala masani.

Vaega o le faʻamaʻi

O le pancreatitis o le biliary e tupu i le gallstone mala. E atiina ae e avea o se taunuuga o le lafoina o le suavai i totonu o le pancreatic ducts, ma mafua ai le mumū. O lenei faagasologa e faailoa ai se faaletonu i le gallbladder.

I totonu o se tagata soifua maloloina, o le mamafa i le au o lenei okeni e sili atu le maualalo ifo nai lo le maualuga o le mamafa i totonu o le paʻu. O lona faʻateleina o loʻo faʻaalia ai le tupuga o se faʻalavelave e le faatagaina ai le talo i le faʻatino lelei o lona taimi. Atonu e mafua mai i le taofiofia o ala, e masani lava i maa. O nei mea uma e mafua ai le lafoina o le suavai i totonu o le paʻu.

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi

O lenei togafitiga e mafai ona tupu mo mafuaaga eseese. Mafaufau i le mea sili ona taua.

Afai o loʻo mafatia se tagata i le gasegase o le gallstone, o le taimi lava e masani ai ona faʻamaʻi ai le suamalie ona o le faʻamaʻiina o le papa ma maʻa. O nei mea uma e mafua ai le faateleina o le mamafa i nei auala, e mafua ai le tuiina o le vai i totonu o le paʻu.

Faʻatasi ma le cholecystitis, e tupu ai se faʻaogaina o le mumusu i luga o le gallbladder, e puipuia le inu o le sua masani.

O loʻo faʻaleleia ai le atinaʻeina o le pancreatitis biliary ma cholangitis, o se faʻamaʻi le faʻamaoniaina o ala na mafua ona o le faʻalavelaveina o le auala e faʻalavelaveina ai ma le faʻaleagaina o le pule.

O faʻamaʻi o loʻo i luga faʻatasi ma le pancreatitis biliary e mafua ai suiga nei i le pancreas:

  • afaina ma le faʻaleagaina
  • faʻaopoopoga o selu fesoʻotaʻiga,
  • solitulafono i lana galuega.

Ae e le na o nei mafuaaga na mafua ai le amataina o le maʻi. O osofaiga e masani ona tupu i le va o tagata e fiafia i meaai lelei. O ia meaʻai e mafai ona avea o se ituaiga faʻafefeteina o spasms o le gallbladder ma e fesoasoani i le fulafula o le pancreas. E le gata i lea, o le pancreatitis e atiina ae ona o le fafagaina o meaai, taumafa o meaʻai ma meaʻai.

E faapefea ona alualu i luma le maʻi?

Biliary pancreatitis e mafai ona i ai se foliga tumau ma le malosi. O le mea mulimuli e mafua mai i le faʻaaogaina o ia ituaiga meaai, lea e faʻaolaina ai faʻagasologa uma o fualaau aina. E mafai ona faʻafefete i ai meaʻai, mea inu suamalie, paluga o le gutu, meaʻai tunu.

O ia ituaiga meaai e lei mafaufauina o le soifua maloloina, aua e faʻaleleia ai le faʻaogaina o maʻa e mafai ona tapunia ai laina ile gallbladder. O faʻamaʻi pipisi o le faʻamaʻi, o le matauina o le faʻamautuina oa latou meaʻai, e mafai ona taofia le tupu mai o le pancreatitis biliary.

O le gaioiga o togafitiga faʻamalosi e faalagolago i le gaioiga o maa o loʻo i totonu o le talo. Afai e laʻititi ma laʻititi i totonu o le duodenum, ona faʻaleleia loa lea o le tulaga o le maʻi. Afai e faigata le faʻaogaina o maʻa i le taʻavale, o le mea lea i lenei tulaga e mafai ona fefe se tagata mo le ola o le maʻi.

Faailoga o Biliary Pancreatitis

O faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi, aemaise lava i le talaaga o le maelega o le talo, e matua eseese lava, o le mea lea, o se togafitiga e faigata ona iloa.

O le mea lea, afai o le tagata gasegase o le pancreatitis o le biliary, o lona uiga e mafai ona faapenei:

  • O le tupuga o mafatiaga tiga i totonu o le manava pito i luga, lea e mafai ona maua i le pito i tua po o le hypochondrium. O le tele o taimi, o le tiga e tupu pe a uma ona 'ai meaʻai, falai pe ulaula. O lona malosi e tupu i le po po o le lua itula pe a uma ona 'ai.
  • Tausua o le ita i le oral veve.
  • Naua, vili.
  • Faʻailogaina, le mautonu, poʻo le faʻamalosi.
  • O le vevela o le tino e mafai ona tulaʻi maualuga

O le gasegase o le biliary pancreatitis o loʻo faʻaalia i tiga ogaoga i le hypochondrium, e mafua ona o maso maso maso lea e oso ai le maa, ma le maʻi tigaina tumau lea e umi mo se taimi umi.

E le gata i lea, faatasi ai ma foliga masani o le faamai, o faailoga o le jaundice e mafai ona tupu, talu ai e le mafai ona tafe le talo pe a ulu atu le vai inu i le toto. I lenei tulaga, o foliga o mata ma le paʻu ua liu samasama. I lenei tulaga, o togafitiga e tatau ona vave amata, aua o mea uma lava e mafai ona muta le faanoanoa.

Totoga togafitiga

Togafitiga o le pancreatitis biliary e faia i lalo o le vaavaaiga a se gastroenterologist, endoscopist ma le fomai tipitipi. Ma o le faʻamaʻi e le alualu i luma, faʻapea foi ina ia mafai ai ona taofia faʻasalaga, o togafitiga autu e togafitia.

Afai o le maʻi le tumau ua liua i le bclac pancreatitis, o togafitiga e tatau ona faia naʻo totonu o le falemaʻi. O le tino gasegase e togafitia atoa, faatasi ai ma le faʻaaogaina o togafitiga fualaau ma fualaau taumafa.

O le pancreatitis o le biliary i le gaioiga laititi e maua mai i le malosi o le maʻi pipisi, lea ua aveesea ma le fesoasoani a analgesics ma antispasmodics. E le gata i lea, o le faasaʻoina o le galuega failautusi ma totonu o le pancreas o loʻo faia, faʻamaʻalogaina, o le puipuia o faʻalavelave faʻalavelave e faia faʻatasi ma le fesoasoani a vailaʻau.

Faʻasalaga tele i aso muamua e tolu, o le anapogi ma le faʻaaogaina o vai e leai ni carbonate alkaline e manaʻomia. A maeʻa ona toe 'ai le taumafataga, o gaʻo e tatau ona faʻamapulaʻaina i le taumafataga, e tatau foi ona pulea gaʻo.

Ina ia faʻaitiitia le aafiaga faʻaleagaina o enzymes pancreatic activated, somatostatin, inhibitors protease, faʻatoʻaga o le pamu pipi. E mafai foi e se fomaʻi ona fautuaina ni enzymes microspherical lea e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai le leʻofaʻataʻi o le enzyme. Ina ia mafai ai ona toe foʻi le suka i le toto, e faʻamautuina ai fua o le suka.

A oʻo loa ina faʻavaivaia le osofaʻiga mataʻutia, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le taotoga e aveese ia maa. E faia i ni auala se lua: latou te tipi le puipui pito i luga o le abdomina (laparotomy) pe faia foi ni tamai pusa se lua i totonu o le puipui abdomina (laparoscopy).

O faʻafitauli faigata

Afai e togafitia lelei le biliary pancreatitis, o le a vave lava ona toe foʻi le tagata maʻi i lona ala masani masani. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi tele, e mafai e maa ona gaoioi i totonu o le talo. Afai e tuulafoaʻi le faʻamaʻi ma e leai se mea e faia, o le mea lea o le a oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le gastrointestinal tract. O taimi uma lava o le a faʻateleina ai le tiga, aemaise lava pe a uma ona 'ai le meaʻai.

I le faʻaopoopoga, o se faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona alu i le pancreatitis parenchymal.E ono lamatia ai le maʻi ile mea lea:

  • togafitiga umi i se falemai,
  • taotoga tele
  • umi o togafitiga faafouina,
  • le taumafataga sili ona mamafa e toetoe lava o loʻu olaga atoa.

Ina ia taofia le tupu mai o le pancreatitis, e tatau ona mataituina se soifua maloloina, ia 'ai lelei ma lafoai atoa le ava malosi.

Afai e tupu mai le pancreatitis biliary, o le meaai e tatau ona faʻamaonia. I le gasologa o le aso, e tatau i le tagata gasegase ona ai i le 4-5 taimi, ao le tele o le tasi e tatau ona sili atu i le 250 ml. O ulaula, falai ma gaʻo meaʻai e matua faasaina.

I le taimi o le taumafataga, e tatau ona siitia le aofaʻi o le porotini i le 25%. O le mea lea, e tatau i le tagata maʻi ona 'ai le 120 g o polotini i le aso. Ae o le tele o le gaʻo, i le isi itu, e tatau ona faaititia e 20%, ma ao faagasolo le aso e le tatau ona sili atu i le 80 g. E tatau foi ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o gaʻo, ma e tatau ona 350 g i le aso. O le aofaʻi o le suka e fautuaina ina ia faaitiitia e 2 taimi mai le masani masani.

O le piliary pancreatitis (aemaise lava le tino) o se maʻi ogaoga. E taua le faʻamaonia lelei o lenei maʻi ma amata togafitiga i taimi talafeagai, talu ai o le faʻailoga o le a faʻaauau pea ona avea ma masani, mafua ai le tele o mafatiaga. O le faʻaaogaina o le biliary pancreatitis e faʻaaogaina ai naʻo le taotoga.

O totoga uma o le gastrointestinal tract e fesoʻotaʻi vavalalata, ma o le biliary pancreatitis o loʻo faʻaalia manino ai lenei sootaga.

Togafitiga o soʻo se ituaiga pancreatitis e faigata tele, e mafua ona o faigata o faʻamaʻi. Ae ui i lea, o togafitiga lē lelei e mafua mai i le leiloa o se okeni ma le oti o se tino.

O le a le pancreatitis?

Totoina o otaota o se faʻalavelave faigata lea e le sili atu le taua o le manava nai lo le manava poʻo le ate - pancreas.

A aunoa ma se tasi o nei totoga, o le faanumeraina masani o meaai ma, o le mea lea, o se olaga atoa e le mafai.

O le pancreas e le o iai i lalo o le manava, e pei ona mafai ona taʻu mai i lona igoa, ae tua i tua.

O le igoa o le okeni na maua mai i lima malamalama o tagata e suʻesuʻe i le fausaga o le tino o le tagata i luga o tino oti i se tulaga maualuga.

O le laʻititi o le okeni, e oʻo atu i le 10 simita, e mafai ona taufaasese e uiga i lana matafaioi tele.

Muamua lava, o le vaega autu o enzymes e talafeagai mo le vavaeeseina o gaʻo, proteins ma gaʻololosi e maua mai i le pancreas.

O nei enzymes i totonu o le vai pancreatic e ulufale atu i le duodenum - o le mafutaga autu mo le gaosia o gaʻo, pulu ma gaʻo i meaai.

Oona o le bicarbonate i le pancreatic juice e faʻamaʻapeʻa ai le sulfuric acid i le tuaoi i le va o le manava ma le duodenum, e fesoasoani i le faatumauina o se siosiomaga faʻapitoa i le pito i tua.

Ina ia aloese mai aafiaga o le enzymes i luga o le gland tissue, ua na o le duodenum e faʻaaogaina.

O le gase o le pancreatitis o se tulaga o le faʻamalosia vave o enzymes i le gland, lea e tau atu ai i le gaogao o le tino.

Faʻatasi ai ma le inupia, o le faʻaleagaina o togafitiga e salalau atu i isi totoga taua: fatu, faiʻai, mama, fatugaʻo ma le ate, faʻamaʻo moni le tino atoa.

O se tulaga e lamatia ai le ola, ma afai e le faia lelei togafitiga i le taimi, ona lamatia ai lea o le oti o le okeni ma le tino atoa.

O le tele o mafuaʻaga e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa. O le mea sili ona taatele i le taimi nei o le ava, lea e mafua ai le 70% o pancreatitis uma.

O le faʻamaʻi e mafai ona tupu ona o se aʻafiaga o aʻafiaga o fualaau oona, tulai mai o se taunuuga o le vevesi, mo se faʻataʻitaʻiga, i le faagasologa o le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga eseese.

O le pancreas e mafai ona mumū ona o togafitiga o isi totoga, e masani lava o le gallbladder.

O pancreatitis e fesootaʻi ma cholelithiasis e taʻua o le biliary, o lona uiga, o le biliary, e fesootaʻi ma le ate.

Pancreatitis o le maile

O le biliary pancreatitis e tupu ona o le toe faʻaleleia o le talo i totonu o le pancreatic ducts, lea e faʻalavelave ai le gaioiga masani o le tino ma faʻaosofia ai le atinaʻe o faiga faʻapitoa i totonu.

O le pancreatitis o le biliary e mafai ona faʻalavelave ma tumau.

E faigofie ona manatu o faʻateleina o le pancreatitis e masani ona i ai le mataupu faavae tutusa e pei o le pancreatitis, ae o tulaga eseese nei.

Ae ui i lea, o le tino pancreatite e mafai ona tupu i le lotolotoi o faafitauli masani ile gland.

Biliary pancreatitis o se faʻalavelave o se tasi o faʻamaʻi o le gallbladder:

  • cholecystitis e faʻatasi ma le edema ma le solia o le sau o le keke,
  • maa i totonu o le gallbladder poloka le tafe o le talo i totonu o le alalele ma mafua ai le malo. O le iʻuga, o le faʻateleina o faʻasolosolo faʻateleina, ma o le talo e ulufale atu i le paʻu,
  • cholangitis - mumū i le talo pe a faʻavaivaia lo latou ala, ma o le pusa o loʻo aʻafia.

O faʻamatalaga e leai ni faʻamatalaga o se tasi lea o mafuaʻaga e faigata ai ona faʻamaonia saʻo le pancreatitis:

  • o nisi o faailoga o le pancreatitis o uiga ia o le tele o isi gasegase gastrointestinal,
  • nisi o faʻamaoniga e mafai ona i ai pe leai foi i le falemaʻi o pancreatitis,
  • e tusa lava pe faʻaalia e le faailoga o le pancreatitis le mumuna i le pancreas, e le mafai ona latou fesoasoani e fuafua ona mafuaʻaga, e aofia ai le cholecystitis, cystic fibrosis, faʻamaʻi ma le tele o isi.

O faʻafitauli o pancreatitis o le tiga o le manava, e masani ona siosiomia le hypochondrium, e mafai ona tuʻuina i tua. O le tagata gasegase atonu e lagona le maʻi ma maua se tofo i totonu o lona gutu.

Vomiting o mea o le duodenal e le aumaia ai le toomaga. O le gasegase ma le masani (i le gaioiga laititi) o le pancreatitis e atiaʻe i le talaaga o faalavelave i le paleni vai-electrolyte e mafua mai i le vomiting ma le inupia. E mafai ona tupu mai le vavave poʻo le faʻaoʻo.

O aʻafiaga e ono aʻafia ai ni manua i le itu o le manava, o nisi taimi o le lanu samasama. O Bruises e mafai foi ona i totonu o le pute.

O togafitiga mo le pancreatitis biliary e faalagolago i le matuia. O le taumafataga o se tulaga taua mo le faaleleia o le tulaga o le maʻi.

O lona malosi e faalagolago i le tulaga oi ai nei o le gallbladder ma le pancreas.

E pei o se taumafataga, togafitiga e fesuisuiai e fuafua i le tulaga o totoga, faʻamaonia faʻatasi ma le fesoasoani o auala faʻamaonia faapitoa, ae le naʻo le "mata" e faavae i faitioga.

Eseese auala e maua ai togafitiga ma togafitiga

Pancreatitis, aemaise lava le masani ai, e mafai ona faʻatusatusa i se faʻalavelave faigata ma le faigata, lea e faigata ai ona fuafua le mafuaʻaga ma le aʻafiaga.

E le o fomai uma o ni tagata sailiili agavaa e fuafua le faʻamaonia saʻo.

E na o se vailaau - e le o le sailiga mo se solitulafono, o mataupu e seasea ona tapunia ona o le leai o se faʻamaoniga - e tatau i le fomaʻi ona faʻamaonia le tomai faʻapitoa i se faʻamaoniga.

Afai ei ai faitioga mai le pancreas, ona avea ai lea o le pancreatitis, e aofia ai le pancreatitis biliary, e masani ona avea ma se maʻi.

I le maeʻa ai o le siama, ua togafitia togafitiga, ma e lelei pe afai o se mea taumafa, aua o se meaʻai lelei, e tusa lava pe o se mea na faia e aunoa ma le faʻamaonia tatau, e le mafai ona afaina.

Ae ui i lea, togafitiga, aemaise lava pe afai o gasegase o ni tamaiti poʻo ni tina maʻitaga, e masani ona oʻo atu ai i le le lelei ma oʻo ai foi i taunuuga leaga.

Soo se maʻi ogaoga i le tamaitiiti e tatau ona o mai faatasi ma se laʻau taua i le atinaʻeina o le tino i le maualuga ma le mamafa.

I le iloaina o lenei mea, e masani lava ona togafitia e fomai ni maʻi vaivai po o le tino pancreatitis i tamaiti e masani ona atinaʻeina.

Togafitiga, poʻo le nofo tumau i tagata mamai, muamua lava, e faʻamalosia ai maʻi faʻapitoa, ma le lona lua, e mafua ai ona tuputupu aʻe le tamaititi i lalo o le malosi o le falemai, lea e afaina tele ai lona taua ma lona uiga o se tagata matua.

O faʻatelega o le pancreatitis e masani ai i fafine maʻitaga e masani ona oʻo atu i le faʻamutaina o le maitaga, e ui lava i le taimi o le "suʻesuʻega" a tagata taʻitoʻatasi, o isi tagata solitulafono e masani ona maua e ese mai i le paʻu.

O fomaʻi i totonu o atunuu ei ai vailaau faʻasoifua maloloina e seasea lava ona iloa le pancreatitis, ma talitonuina o faʻavavevavega uma o faʻataunuʻuina o le tino i totonu o le tino o loʻo i ai se mafuaaga maʻoti e tatau ona maua ma mafai ona faʻaumatia.

O nei mea uma sa tusia ina ia le faʻaleagaina fomaʻi i totonu o le fale, o loʻo i ai le tele o tagata tomai ma agavaa, ae ia faʻamaonia tagata e faapea o le tiute mo lo latou soifua maloloina e taʻoto faʻatasi ma i latou lava.

Aʻo leʻi malilie i soʻo se togafitiga, e manaʻomia ona e mautinoa o le pancreatitis biliary lea na afua ai faafitauli faʻalesoifua maloloina.

Le pulea o fomaʻi e aunoa ma se aoga faʻapitoa e le o se galuega faigofie, ae mafai ona mafai.

Faʻatalatalanoaga ma isi tagata tomai faapitoa, suesue i tusi faʻapitoa o fomaʻi, e aofia ai suʻesuʻega lata mai, fesili i le fomaʻi i fesili saʻo - e tele auala, ae na o na tagata e le faalagolago i le mataupu i mataupu o latou lava soifua maloloina.

O le a le pancreatitis biliary

O lenei ituaiga o pancreatic leion, o le i ai o se code code o 10 masini eletise eletise 10 K85.1, o se faamai lona lua lea ei ai se auala mumusu ma ua faia e faasaga i le talaaga o se faamai masani. O faʻamalologa a le Peraimeri o loʻo faʻapitoa i le itu o le ate, gall vladder or bile ducts.

O se vaitaimi uumi o le kosi o faʻamaʻi faʻamuamua e fesoasoani i le maualuga maualuga o le ono tulai mai o se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis piliary-dependence, ma i le tele o tulaga, o le atinaʻeina o lenei maʻi e faʻaleleia e cholelithiasis ma maʻa laʻititi i le gallbladder.

Mafuaʻaga ma faʻaogaina o le atiaʻeina o le maʻi

O mafuaʻaga autū e mafua ai le atinaʻeina o pancreatitis o le piliary tumau-tumau o le atinaʻeina lea o faʻamaʻi faʻamuamua nei:

  • gasegase faamaʻi, faapea foi ma le suamalie o le suamalie, e pei o le mafiafia o le talo ma le fausiaina o se tuusaunoaga i le tulaga o mea e maua ai le microscopic calcifications,
  • malformations faaletonu o le pulelele
  • le alualu i luma o le cholecystitis masani,
  • faʻasologa o le faʻasaina o le tino o le exocrine,
  • o le tupu mai o le dyskineia o le alalele lect or gall soda,
  • ivionia o le kelelect (choledochus), lea e fesoasoani i le aveeseina o le talo mai le va o le gallbladder ma le hepatic,
  • le alualu i luma o cholangitis,
  • gasegase gasegase, e pei o le faʻamaʻi o le talo,
  • o le faʻavaeina o le cirrhosis o le ate,
  • o se faʻaleagaina faʻaleagaina o le gaioiga o le totoa o le Vater, lea e mautinoa ai le ulufale atu o le talo i totonu o le lua o le duodenum 12.

O aʻafiaga le lelei o le atinaʻeina o patho o loʻo taʻua i luga i le taimi o le faʻavaeina o le biliary pancreatic process i le parenchymal gland e faʻaosoina ai le atinaʻeina o maʻi faʻaleagaina nei:

  • o le tupu mai o se faiga e le lelei,
  • solia o le faamaoni ma le galueaina o le fausaga o le pancreas,
  • faatoaagaina mai o faagasologa o le degenerative,
  • Atinaʻeina o le faʻalauteleina o le tino.

Faailoga ma faʻamatalaga o le fula o le biliary o pancreatitis

O lenei togafitiga faʻaleagaina i le pancreatic cavity e mafai ona lua ituaiga o atinaʻe - e masani ai ma faʻalavelave. O le biliary pancreatitis o loʻo i ai se falemaʻi faapena ma le faʻalavelave tele o le piliala pancreatitis, ma e masani ona faʻaalia i le pancreatic manifestations, e aofia ai:

  • maua ai le tiga i le itu o le hypochondrium tauagavale ma se uiga o le herpes zoster,
  • Faʻalavelave faifai pea ma le vevela
  • se faateleina o le vevela o le tino i subfebrile tuaoi ma luga,
  • afaina ai le tino,
  • o le tupuga o le faamaʻi, manava manava ma le atinaʻeina o le gaosiga o le kesi.

O le piliac pancreatitis faʻatasi ai ma le faʻamalologa e le mafai ona faʻamagaloina e iai foi se fusi o faailoga faʻaalia o le symptomatic:

  • leai se manaʻo
  • le tupu mai o le taoto
  • o le alu ese o le vomita faasaga i se talaaga o le tiga, e afua mai i le solia o le taumafataga,
  • ituaiga masani o le maofa po o le manava,
  • paleni mamafa
  • fiva i subfebrile tuaoi.

Ae, e ui lava i le tele o mea tutusa o le biliary pancreatitis ma isi ituaiga o lenei maʻi, o lenei maʻi o loʻo i ai lona uiga patino:

  1. O le i ai o se lagona o le tiga i totonu o le manava e mafua mai i le faʻaaogaina o vailaau i se alaleo o le gaioiga faʻataʻitaʻiga, faapea foi ma meaʻai e tutusa le aoga.
  2. O osofaiga o le tiga e umi atu nai lo isi ituaiga faʻamaʻi o le gland.
  3. O le ituaiga biliary o le faamai o loo faamatalaina i le mea moni e faapea, i le taimi o lona atinaʻe i le tele o tulaga o paresis o loo i totonu o le vailaau oona, o lona uiga, o le malosi e atiina ae, ao isi ituaiga o faamai e mafua ai le faatupuina o le manava.
  4. O tiga e masani lava ona faʻaalia i faailoga iloga o le atinaʻeina o le biliary colic, faʻaalia i le hypochondrium i le itu taumatau ae le o le tauagavale.
  5. O le biliary form of disease pancreatic lea e masani ona tupu i le tuufaatasiga ma le atinaʻe o le jaundice.
  6. O le tele o taimi, i faitioga a tagata gasegase, e masani ona foliga mai o le paʻu i se taimi oona, faʻapea foi le foliga mai o le oona i totonu o le potu.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le uluai suʻesuʻega o loʻo faʻatinoina i le tulaga o le suʻesuʻeina o le tagata maʻi, tala faʻasolopito ma le faʻamalologa o le paʻu peritoneal.

Ina ia faia se suʻesuʻega mulimuli, o le fomaʻi o loʻo taʻitaʻia le tagata gasegase ina ia faʻafesoʻotaʻi nei faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o faʻamaʻi:

  • Faatulagaga
  • suesuega o le toto mo se suesuega o meaola, lea e iloa ai le faateleina o le maualuga o le transamylase,
  • o suʻega toto mo se suʻega lautele o suʻesuʻega ua naʻo le faʻataʻitaʻiina o maʻi faʻapitoa,
  • tauaveina o cholangiopancreatorygraphy e faʻaaoga ai se faʻatusatusaga o fesoʻotaʻiga,
  • MRI ma le CT.

Faʻatau togafitiga

I le amataga o le atinaʻeina o togafitiga ma i le i ai o ni microscopic stones in gallbladder, o le togafitiga o le ituaiga o le biliary pancreatitis e mafai ona maua ai ni taunuuga lelei pe a faʻaaogaina fualaau. Ina ia manuia le mauaina o se suʻesuʻega lelei o le talafaasolopito o le soifua maloloina, o le togafitiga litholytic ua faʻamatalaina, e ala i le faʻaaogaina o Ursosan poʻo Ursofak, lea e fesoasoani i le faʻamavaeina o mea e teu ai maa. O lenei togafitiga e faia i le leai o ni faʻailoga i le tulaga o le fesuiaiga i le biliary tract, o le i ai o calcium ma pigment stones, faʻapea foi ma faʻataʻitaʻiga o le CT, ultrasound ma cholecystography, lea e mafai ai ona maua faʻamatalaga e uiga i le maualuga ma le tuufaatasiga o le fuafuaina. O maʻa o le Cholesterol-maʻa e sili ona faigofie e tatala.

O se tasi o auala pito i sili ona lata mai o togafitiga faasao o le pancreatitis biliary o le gasegase o le galu, e mafai ai ona gaosia maa e faʻaaoga ai galu o le ultrasonic.

Taʻaloga mo le biliary pancreatitis

O le manaʻomia mo taotoga e tulaʻi mai i mataupu nei:

  1. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le cholelithiasis, pe a le mafai ona nutimomoia e le ESWL le tele o maa maʻa, ma poloka atoa le alalele, e le faatagaina le talo e alu i totonu o le paʻu. O lenei ituaiga o taotoga e faia o le cholecystectomy.
  2. Faʻatasi ai ma le atinaʻe o le adenoma, faʻalauiloa i le eria o le alo o le Vater.
  3. O le isi faʻamatalaga mo le taotoga o le faʻalavelave faʻapitoa, poʻo le faʻamalosi.

I le tele o tulaga, o tagata tipitipi tipitipi latou te faia ni faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻaaogaina ai ni nai mea laiti ma micro-meafaifaʻatusi ma se ataata faapitoa. Peitai, i tulaga faigata, e tuʻuina atu i le tatalaina o le laparatomic tatala.

Aʻo le i faia le taotoga, o le tagata maʻi ua faʻataʻitaʻiina se togafitiga togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻasaina o Racef, lea e fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi i le taimi o le taimi muamua.

Auala faʻapitoa e tau ai le faʻamaʻi

A maeʻa ona maua le faʻamaʻi faʻamaʻi, ona fautuaina lea e faʻaaoga togafitiga faafomaʻi e faʻavae i luga o togalaau togafiti e puipuia ai le faʻateleina o le faʻamaʻi. Mai le ola mama, oona oona, calendula, dill, yarrow, ma isi mea, e fautuaina e fai le fusi, teuteu ma fufulu i latou i le lauti.

Taumafa i meaʻai

Faʻaleleia o taumafa ma mea taumafa Numera 5 o le fesoasoani sili i le auala e toe manuia ai. O meaʻai uma e faʻaaogaina e tatau ona i ai se aoga sili ona aoga i le okeni e aʻafia ma e le faʻafefe ai luga o le mucous luga o le vaega o le digestive. O le mea lea, e tatau ona faapaleniina meaʻai lelei ma vaevaega. Tuusaunoaga e tatau ona:

  • ulaula meaʻai ma piko,
  • ava malosi ma gaʻo meainu,
  • meaai falai
  • meaʻai manogi ma mea taumafa ma le maualuga o pasene o mea oona,
  • paʻu paepae
  • fualaau suamalie ma fualaau suamalie,
  • malosi lauti ma kofe.

O le taumafaina o gaʻo ma meaʻai gaʻolotu e tatau ona faʻaitiitia, ae o meaʻai o le protein e tatau ona faʻateleina i taumafa i aso uma.

Fomaʻi mo le toe faʻaleleia

O le taimi muamua na amata togafitiga o togafitiga, o le tausisia o fautuaga uma a le fomaʻi ma le tausisia o le taumafataga o le a maua ai se faʻataʻitaʻiga lelei mo le toe faʻaleleia o totoga ua faaleagaina o le gastrointestinal tract. I tulaga sili atu, e mafai ona ausia tulaga lelei o togafitiga, atonu, pe a uma le taotoga.

2. Faʻailoga o le biliary pancreatitis

O le foliga masani o le PD o loʻo faʻaalia i se umi umi (o le faʻataʻitaʻiga o maʻi faʻaauau e ono itiiti ifo i le ono masina). O le faʻaleagaina o le faʻaosoosoga e mafua ona o faʻamaʻi pipisi. O aʻafiaga o le togafitiga o se faʻafitauli pe leai foi o le hormone-o le alu ese ma le enzymatic o le gaioiga. O le foliga masani o le PD o loʻo faʻatasi ma le masani masani poʻo le manava, tiga, paʻu o le mamafa ma leai se manaʻo, faʻapea foʻi ma le samasama o le paʻu.

3. O le piliac pancreatiti

O le foliga malosi o le PD e atiina ae i le talaaga o le gaioiga o le inflammatory i totonu o le vaʻaia biliary. O le lamatiaga o se osofaʻiga o le maualuga maualuga lea o le maliu o le tagata maʻi i le leai o se taimi faafomai. O le Acute PD e faʻaalia i foliga o le ogaoga o faʻamaoniga, vailaʻau le mafaagaloina (e masani lava i le po), samasama o le paʻu, faʻaoʻo poʻo le manava. A maeʻa se vaitaimi o le faʻamagaloga, e mafai ona toe faʻaleagaina.

(A) faʻafefe o le gallstone o le papacreatic duct. (B) manatu a Opieh o le "auala masani". (B) o le i ai o le faʻalavelaveina o laina uma e lua i le gallstone e aunoa ma le faʻaleleia o le talo i totonu o le papa pancreatic conduct.

O le pulu e maua mai i le ate ma le faʻaputuina i le gallbladder e tatau ona faʻamautinoa ai le faʻapalapalaina o meaai. I le tulaga masani, o le vailaʻau e pasi atu i le talo i le duodenum. Faʻatasi ai ma suiga faʻapitoa, o le talo e lafoina i totonu o le tino o le pancreas. O le okeni e amata ona eli ana lava mea. O lenei faiga e oʻo atu ai i le faʻafanoga o le pancreas. O le taunuuga o le atinaʻeina o le pancreatitis biliary.

O le atinaʻega o le PD e mafai ona faʻaalia e mafuaʻaga nei:

  • suiga faʻapitoa i le tuufaatasiga ma meatotino o le talo,
  • o le dyskineia o le alalele o le gaioiga poʻo le gall vladderia,
  • faʻafitauli o le gase o le ate,
  • gaʻoina o meaola faʻapitoa i meaola i totonu o le talo ona o se taunuuga o le faʻaogaina o aʻafiaga i totoga vavalalata,
  • pulega le pulea lelei o fualaau faasaina,
  • o le atinaʻeina o le faʻaogaina o felaʻuaiga i le alalele ma le gall vladder,
  • togafitiga o le papilla leodenal lapoa,
  • le alualu i luma ole exocrine o le hepatic e le atoatoa,
  • faʻaleagaina i luga o le papa pancreatic o loʻo faʻaaoga,
  • o le faʻavaeina o maa i totonu o le pele o le talo poʻo le gall soda,
  • o le auai i le taumafa o se fuainumera tele o oloa ma gaioiga faʻataʻitaʻi,
  • le alualu i luma o cholangitis,
  • taunuuga o le cholecystitis masani,
  • suauu suamalie ma gasegase oona,
  • malformations o le gaioiga o le biliary.

5. Faʻailoga

O le faailoga autu o le biliary pancreatitis o le tiga. O le localization o le tiga e mafai ona tupu i le tauagavale po o le sao o le hypochondrium. O osofaiga e pei o le gaogao mo taimi pupuu pe masani foi i le natura. O se mafuaaga e faʻaosofia ai le tiga o le tiga o le faʻaaogaina lea o nisi vaega o meaai (mo se faʻataʻitaʻiga, suamalie, mea vevela, gaʻo poʻo le falai).

O isi faailoga o le PD e mafai ona ese e faalagolago i le tulaga o le faamai ma le tulaga lautele o le fualaau oona.

O faʻapogai autu o:

  • O se tulaga lamatia mo le atinaʻeina o se ituaiga biliary o le faamai o le taumafaina. lanu samasama o le paʻu ma le sclera,
  • afaina o le vomiting i le tuufaatasiga ma le tele o tiga e maua i totonu o totoga oona,
  • faʻaosooso masani e faʻatoʻilaloina (vavae mama, vaega o meaʻai e leʻi faʻaaogaina atonu o iai i feces),
  • mamafa i totonu o le manava (ma le tiga masani)
  • leai se fiaʻai (o le taunuuga e le maalofia o se uiga o se faʻaitiitia o le mamafa o le tino),
  • masani masani o le gasea ma le vomiting lema,
  • faanoanoaga faanoanoa
  • fiva
  • tiga faʻatasi
  • vaivaiga lautele o le tino ma tele le vaivai.

O vaaiga iloga o le BP o se lagona oona i le gutu (poʻo le vevela oona) ma le masani masani. Faʻasagaga o faigata faifai pea i le faagasologa o le toto, o le maʻi e mafai ona atiaʻe le faʻalavelave o le intestinal. O faʻatafunaga o le tiga i le maʻi pancreatitis e sili atu le umi e faʻatusatusa i isi ituaiga o lenei maʻi.

O le tiga e masani lava ona maua i totonu o le 'autau saʻo (ae le o le tauagavale) ma mafai ona pasi i le lima taumatau, pito i lalo, poʻo le taumatau taumatau.

7. Faʻafefea ona togafitia

O le togafitiga o le PD e faia atoa. O le sini autu o le togafitiga o le faʻaaogaina lea o le mea na mafua ai le faʻaleleia o le pusa. I le taimi lenei, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga faafomaʻi poʻo taotoga. O le faʻaumatiaina o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le toe faʻafouina o pancreatitis ma le fesuiaiga o togafitiga i se foliga masani. O le vaega lona lua o le togafitiga e faʻaaogaina i le faʻamalosi, faʻateleina le tulaga o le ate, le vevela ma le pancreas.

Laasaga mo togafitiga PD:

  • toomaga o le tiga ma le toomaga o maʻi o le maʻi,
  • togafitiga faʻamalolo,
  • toefuataiga o le faagasologa o le pule faitalia,
  • puipuiga o gaioiga faʻaleagaina,
  • aveeseina o le tau (pe afai ei ai),
  • togafitiga faafouina.

8. Tau mo togafitiga

O le tau o le togafitiga PD e faalagolago i le tele o mea - o le lautele o le falemaʻi o le soifua maloloina o le maʻi, le tikeri o le alualu i luma o le maʻi lona lua, le faigata o taualumaga e tatau mo togafitiga. Afai o loʻo suʻesuʻeina le tagata maʻi i se faʻalapotopotoga a le malo, o le tau o le a aofia ai togafitiga faafomaʻi.

Pe a maitauina i falemaʻi totogi, o le tau o le suʻeina ma togafitiga PD o le a tele taimi e maualuga atu. O le tau o togafitiga e 8,000 rubles.

9. Meaai: mea e mafai ma e le mafai

O le tausisia o le taumafataga mo le PD e mafai ai e oe ona ausia le faʻamagaloga mausali. O meaʻai mai le meaai e le tatau ona i ai se aafiaga faʻaleagaina i totoga o meaʻai. O le faavae o meaai paleni o mataupu faavae o le numera numera 5. E tatau ona i ai le meaʻai i le meaʻai. E le mafai ona e taumafa, gaʻo, falai, ulaula ma fufulu ipu. O le inu malosi ma le gaosia o meainu, vine ma fualaau aina suamalie, laʻau paʻepaʻe, legumes, mushrooms, butter, cream cream, fuamoa moa, kofe malosi poʻo leuti e le aofia mai le lisi.

E faasaina le 'ai o le sorrel, radis, o le sipuni, faʻi, aso, cranberries, aniani, garlic, logo ata, radisa ma vine.

O meaai nei e tatau ona i ai i le taumafataga:

  • I totonu o le pancreatitis, e tatau ona galo i tagata gaʻo meaʻai gaʻo, mea faʻafefiloi vevela, ulaula meaʻai, fualaau suamalie ma fualaʻau. borsch ma soupu o fualaau faisua,
  • fuamoa moa,
  • meaʻai maualalo-gaʻo (moa, povi, iʻa),
  • sina paluga falaoa
  • vinaigrette, fuamoa fualaʻau,
  • uke, oatmeal, falaleti tao,
  • oloa gaʻo susu gaʻo,
  • apu (e le oona)
  • faʻamalosi mai fua fou ma fua,
  • fuālaʻau fuālaʻau
  • fualaau aina suamalie mamago,
  • fualaau fai sua puree.

I le taimi o le faigata o le PD, ua fautuaina le anapogi. O le 'ai o soʻo se meaʻai e mafai ona faʻaosoina ai se faʻaopoopoga o faʻamaoniga o le faʻaleagaina o le faʻaoga. O taumafa paleni paleni e aofia ai le aofia ai i le taumafa o vai mama (almini, Essentuki).

O le umi o le taumafataga e faalagolago i le ata o le maʻi o le maʻi maʻi. I nisi tulaga, e tatau ona mulimulitaʻia tulafono faʻavae i le olaga atoa.

Mea taumafa meaai, lisi

Faʻasaina o le eletise ma PSU e aofia ai le tausia o tulafono taua. O le taumafa e tatau ona faia i le 5-6 taimi i le aso (o le tele o le tasi auaunaga e le sili atu ma le 250 g). Pe a kuka, e tatau ona tuʻuina atu i metotia ole togafitiga ole gaosiga, kuka poʻo le tietie solo. O le aofaʻi o gaʻo i totonu o le lisi e faʻaitiitia i le 250 g i le aso, gaʻo - e oo atu i le 80 g i le aso.

O le taulaiga faapitoa e totogi i le maualuga o puipuiga i le taumafa (e tatau i le tino ona maua pe a ma le 120 g o lenei mea i le aso). O le vevela o meaai e le tatau ona sili atu i le 50 tikeri.

Faataʻitaʻiga o le lisi

Oatmeal (i le suasusu ua faʻafefeteina i le vai), lauti tiamata

Steam omelet (mai proteins), apu tao, kissel

Laʻau o le fualaau aina suamalie, pasta faatasi ma aano o manufasi, pulupulu o le rosehip

Kalatiny kuki, kusi cheese

Risi ma se fasi fasi paluga o pipi, tiuti

Laʻau o le Rosehip po o fualaau aina mamago

Isi tulafono o meaʻai:

  • o le lisi e tatau ona i ai ipu e saunia e tusa ai ma fua o meaʻai,
  • o le taimi taimi i le va o taumafataga e tatau ona le itiiti ifo i le tolu itula,
  • pe a 'ai meaʻai, e tatau ona maeʻa maeʻa (e tatau ona fufulu mama (e tatau ona i ai le tutusa o meaola, puddings, pateta palu),
  • inu meaʻai e le fautuaina (e tatau ona e inuina le vai i le tasi itula pe'ā uma ona 'ai).

O le taumafataga mo le tino pancreatitis e faʻaalia i le tele o le malosi ma tumau.

10. Faʻafitauli

O le mafuaʻaga autu o le faʻafitauli o le PD o le le lava lea o togafitiga faʻapitoa. O le togafitiga faʻaleagaina e mafai ona faʻaosoina ai le fatuina o folenti purulenti, faʻalavelave faʻapitoa, faʻateleina le faʻalauteleina o le tino poʻo le oti. O nisi faʻafitauli e le fetaui ma le olaga. Afai e te le amanaia faailoga o le PD, o le a lamatia le maliu o le maʻi.

Isi faʻafitauli:

O le fula o le piliary o le pancreatic mumū ma le le lelei o togafitiga e taʻitaʻia ai i le ogatotonu.

12. Fautuaga ma fuafuaga

O le BP e faʻafeiloaʻi suiga faʻaleaganuʻu e le mafai ona faʻafitia i totonu o le pancreas. O faʻapitoa mo lenei faʻamaʻi e faʻalagolago i le vave ma le le lava o togafitiga. Afai o togafitiga e faia i le amataga o le atinaʻeina o togafitiga, o lona uiga o le aʻafiaga o faʻafitauli e itiiti lava. Laasaga o ituaiga o PD e faʻaitiitia ai le umi ma le lelei o le olaga.

O taunuuga o le le lava o togafitiga talafeagai:

  • taotoga tele
  • mulimuli i se taumafa malosi i le olaga atoa,
  • faʻamaʻi umi
  • faʻalavelave faifaipea o le faʻaleagaina o togafitiga,
  • togafitiga masani i totonu o se falemaʻi.

A maeʻa le togafitiga o le PD, e tatau ona mulimuli i le taumafataga, o fautuaga a se fomaʻi, e le o le mafaufau ia te oe lava ma talanoa i se fomaʻi pe afai e te masalomia ni mea e le masani ai i le tino. Aua le vave faʻamalo le togafitiga fualaau.

A maeʻa le suʻeina o vailaau faasaina, e tatau ona faia se suʻesuʻega lona lua. O le solia o le tulafono fautuaina o le a faʻaosofia ai le faʻaosoosoina o le PD ma faʻateleina le faʻalavelave o faʻafitauli.

Tuua Lau Faamatalaga