E mafai ona 'ai le strawberries i pancreatic pancreatitis?

I le mumusu faifaipea o le pancreas, ua faamalosia tagata e 'ai i se taumafataga faapitoa, faʻamapulaʻa i se lisi faapitoa o meaai faasaina. Pe o ni vine mo pancreatitis o loʻo aofia i lenei lisi?

E tusa ai ma faʻamatalaga o le faʻamaʻi ma tapulaa uma i le taumafataga, i le faʻaaogaina o vine e te manaʻomia e mulimuli ai i fautuaga a le gastroenterologists ma tagata fai meaʻai e iloa tonu po o a fua e mafai ma e le mafai ona tuʻuina atu i tagata maʻi i lenei faʻafitauli.

O a fua e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis?

I totonu o le pancreatitis, o le meaai e matua laitiiti tele e le mafai ona i ai se tautalaga o ni fua. O le mea lea, e manatu le au fai meaʻai e aofia ai i latou i le taumafataga i na o tulaga masani o lenei faʻamaʻi - fuafua i le faʻavaivaia poʻo le faʻateleina o faʻamaʻi.

Ona o le mumū o le pancreas ma le faaleagaina o ona exocrine ma endocrine o loʻo maua ai enzymes ma hormones, o galuega a le okeni e faʻavaivaia, lea e mafua ai le faʻaaogaina o le nutimomoia. E le gata i lea, o le tino e leai ni vitamini ma minerale. Ua maua e tagata suʻesuʻe o taumafa e iai vitamini A, C, E, B, iron ma le zinc fesoasoani e puipuia ai le pancreatitis. Faitau - Taumafa mo se osofaiga o pancreatitis.

Mo mafuaaga manino, e le o fua uma ma fua e mafai ona faatagaina mo tagata gasegase e maua i le pancreatitis. O auiliiliga auiliili e faatatau i fualaau aina o loo tuuina mai i le tusiga - Fualaau aina i totonu o le pancreatiti ma le gaʻo.

Ma o le a tatou amata i le tele, moni, le pepelo pepelo lea e 'ai e tagata.

E mafai i le faʻalomilo ma le pancreatitis?

I le pulupulu o le silo, o le fiber content is relatively low (up to 0.5%), o lea ua faʻavasegaina o se meaʻai fua. E tusa ai ma mea e aofia ai le uʻamea ma le potassium, o le silotilo e toetoe lava a le tuua i tua o le meaʻai. E tāua foi le iai o mea faʻapitoa e saofagā i le toe faʻaleleia o le paleni-faavae o le tino. O le mea lea, o le silotilo e mafai ona i ai i le pancreatitis - i le leai o se vevela.

Ae o le igoa glycemic o le siloti e maualuga tele (GI 72), ae mafua ona o le fructose, lea e tosoina e aunoa ma le auai o le inisalini - o lona uiga, e le o le mamafa o seta o le peta o le pancreasitis, lea e le mafai e le pancreatite ona taulimaina le tuufaatasiga o le aofaiga manaomia o lenei hormone.

E tatau ona manatua i le mafaufau, e tusa ai ma fuainumera o fuainumera, i se tulaga patino o le pancreatitis chronic i le 25-45% o tagata gasegase, o le gafatia e gauai ai le kulukose e faaitiitia i le atinaʻe mulimuli ane o le maʻisuka.

E masani lava e tutusa ma le silotilo o loʻo i ai se melo, aua o le aiga lava lea e tasi o le pumpkin. E toetoe lava o le sugars (GI 65), ae o sina filo laitiiti. Ma i le fesili - e mafai ona faʻafefiloi ma pancreatitis - e tuʻuina atu tali tali tutusa a le au fai meaʻai. E naʻo le faʻamagaloina pea o le faʻamaʻi ma i le tele naua.

Togalaau mo pancreatitis

O se teuteuga o selu ua mamago ua fautuaina e toetoe o meaʻai uma mo soʻo se faʻamaʻi. Faatasi ai ma meaola o le biologically contained substances o loo aofia ai i nei vine, o vitamini A, C ma E e vavae ese mai, faapea foi ma le polyphenolic compound (flavonoids). Ae o le fuainumera tasi e taua o le acid ascorbic - vitamin C, lea i le 100 g o fualaau aina suamalie fua 450-470 mg. O le mea la lea e aioi ai ma le pancreatitis (pe a ma le 400-500 ml o le teuteu po o le suavai i aso taitasi) e avea o se vailaʻau lelei ma taugofie.

E manaomia e le tino le vitamini C mo le tuufaatasia o palatini ma lipids, mo le fausiaina o le palakene ma le toe faʻaleleia o mea, o le gaosia o hormones peptide ma le neurotransmitter norepinephrine, mo tyrosine metabolism, ma isi. O loʻo galue o se antioxidant, faʻaititia le faʻaitiitia o le oxidative o phospholipids ma le faʻaleagaina o le puipuia o le cellular e ala i fuataga saoloto.

Ae afai o tagata gasegase ei ai se talaaga o thrombophlebitis, ona tatau lea ona faʻaeteete i sulu o le rose: o loʻo i ai le vitamini K lea e faʻapupulaina ai le toto.

E le gata i lea, o le maualuga o le tuputupu aʻe e faateleina ai le gaosiga o le urine ma vaivai.

, , , , ,

Fugalaau mo pancreatitis

I fualaau suamalie suamalie o loo i ai moni lava le tele o fiva - toetoe 30%, ma le maualuga maualuga (pH 3.2-3.9), lea, faatasi ai ma se paʻu mumū, vave ona auina atu i le lisi o oloa faʻatau. Ae o lenei mea e faatatau i vine fou, ma i le foliga o le compote e faia mai fualaʻau mama (o lona uiga, e aunoa ma ni maa), tila, moa po o tile - e mafai ona e faʻaaogaina.

I le auala, o le tele o meaʻai e faʻatagaina fugalaau fou mo pancreatitis (e le sili atu ma le 100 g i le aso i le tele o taimi i le vaiaso) - pe afai e tumau le tulaga o maʻi. Ma mafuaʻaga uma ona o aʻafiaga o le anocyanini, faʻamaʻi ma le quercetin flavonoids, o aʻafiaga o le hydroxybenzoic acid, ellagic, chlorogenic, coumaric ma ferulicids o loʻo maua ai le antioxidants ma anti-inflammatory properties of this berry.

Talu ai nei, o le gauai atu a le au suʻesuʻe ua taulaʻi atu i le alofilima elia, lea e sili atu i fugalaau nai lo isi fua. Ma na maua ai o lenei polyphenolic compound e mafai ona faʻaitiitia le gaosiga ma le gaioiga o le cycloxygenase-2, se enzyme pro-inflammatory, o lona uiga, ia faʻaitiitia le mumū. E le gata i lea, e pei ona lipotia i le Journal Journal of Gastroenterology, o le ellagic acid e taofia ai le tuputupu aʻe o siama vaivai i le kanesa o pancreatic.

Pancreatitis Strawberry

Fualaau tipitipi poʻo strawberries mo pancreatiti i le lava ituaiga o fugalaau. O lona uiga, ona o le i ai o le citric, malic ma ascorbic acid (vitamini C), o le gaʻo (pH p. = 3.45), e aofia ai fila ma meaʻai laiti e le o taoto i totonu o le manava ma e mafai ona faʻaosoina le mumū. O le mea lea, e le fautuaina e fomaʻi ni faʻamalosiaga e 'ai le strawberries (strawberries) io latou foliga masani.

I le isi itu, pe afai e faaleleia le tulaga o le maʻi i le faamagaloga, e mafai e le fomaʻi ona faatagaina le lisi autu e faaopoopo i le fofo, compote, jelini po o jelini mai fualaau suamalie. E faʻafefea ona kuka le silati fualaʻau, faitau le lomiga - Pancreatitis Diet Recipes.

Faʻatasi ma le faʻaleleia o taimi umi - ma na o le leai o se gasegase o le gaosiga o le carbohydrate - e mafai ona e 'aina le tele o fua fou i le aso i le vaitau o le vaitau: o loʻo aofia ai foi le acid ellagic ma le vitamini B5.

,

O le a le ituaiga o vine ma le pancreatitis e le mafai?

O fiva ma meaola o loʻo maua i fua fou e faia ai le pancreas e maua ai le tele o enzymes digestive. Ae faʻatasi ai ma lona mumū masani, o le faʻatinoina o lenei galuega e faʻamapulaʻa, lea e mafua ai le manaʻomia mo le tausisia meaʻai e uiga i le gasegase ma le palacreatitis.

O le paʻu o vine o loʻo i ai le polysaccharide pectin, lea e le faʻafefe ma e le o gaioiga, ae faʻagaoioia le pulefaʻatasia o glands e aofia i le faʻaogaina o otaota - e aofia ai le pancreas. Ma o le mafuaaga lea o le maua o ni fua fou ma se paʻu paʻu ma pancreatitis ua solia.

Gooseberries ma le pancreatitis e le fetaui lelei i le taumafa - e tusa lava pe o le pancreas "na folafola mai se loli", ma o le tulaga o tagata gasegase e mafai ai ona fufulu nisi o vine. Faʻatasi ai ma le paʻu o le paʻu ma le tele o fatu (o nei mea uma o le fiber ma le 2.5% pectin), o le pH o nei fua o loʻo i le maualuga foi 2.8-3.1. Leai, o le kusiisi o se tama matua taua tele, talu ai e toetoe lava o le vitamini C e pei o se tagata e leai se pulu. Gooseberries ei ai le tele o le foliki (e lelei mo fafine maʻitaga), ma e fesoasoani i le malosi. Peitai, e tusa ai ma le pancreatitis, e tatau ona amanaʻia le aafiaga o nei fualaʻau.

I fua lanu uliuli - lanu mumu, lanumoana, violē - o se maualuga o meaola o antioxidants: polyphenols ma flavonoids-anthocyanins. Berries o loʻo i ai se maualuga maualuga o nei mea e faʻaaogā faʻasolosolo e aofia ai launiu, cherries, uliuli ma mumu currants, vine, vine ma cherries o togi pogisa.

E ui lava i lea, e le o faʻamaʻiina le laau i le pancreatitis: mo mea aoga uma - antimicrobial ma anti-inflammatory - o lona maualuga o le elemene (pH 2.3-2.5) e oʻo atu i lemoni (lona pH = 2-2.6), ma ona o lona maualuga vailaʻau faʻasaina, mafuaʻaga e faʻatupulaia ai le puleaina o talo, faʻamalosia le pancreas.

Leʻau lanu mumu ma le pancreatitis e faʻasaina mo mafuaʻaga lava e tasi: paʻu o le paʻu ma gaʻo maualuga (pH toharite = 2.85). E mafai ona faaopoopo i le compote ia cherries cherry with pancreatitis, ae o tagata fai meaʻai e aumai fua fou i oloa faʻasaina.

Laʻau fou blackcurrant e taofia ai le tuputupu ae o le pathogenic masani masani ma siama pathogenic, e aofia ai. gasegase malosi Helicobacter pylori. Ua faaalia i suʻesuʻega e mafai e polysaccharides acidic o fatu eleelea (galactans) ona taofiofi le gasegase siama i le mucosa gastric. Ae faʻatasi ai ma le pancreatitis, e le mafai ona faʻaaogaina le blackcurrant i le tulaga o le compote ma naʻo le leai o se faʻavavega.

Ona o le paʻu o le paʻu, o mea maualuga o filo laau ma suga fou, o cherries suamalie ma pancreatitis, faapea foʻi vine, e le fautuaina.

I le manava, e mafai ona fesoasoani i tagata mamai le mumū o le pancreatic, talu ai e leʻo faʻaogaina foi laumei fou mo pancreatitis.

Ma le sami buckthorn i le pancreatitis (i le faʻamagaloina o se faʻasologa masani o le faʻamaʻi) e faʻatagaina foi i se faʻaopoopoga o se vaega itiiti i le tiloti poo fualaau suamalie - pe a leai ni faafitauli i le galuega o le toto, lea e sili atu ona masani ai le asiasi i faletaele.

Le faʻaaogaina o fualaau suamalie mo togafitiga faʻapitoa i le pancreas

E mafai ona ou 'aina strawberries ma pancreatitis? O fua o Vitoria e mauoa i vitamini C ma elemene o loʻo maua. E leai se lōia na fesiligia lona aoga i tagata.

I faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi gastrointestinal ma le faʻavavevave o taimi masani, faʻaaoga e mafai ona afaina ai. O le tuʻuina atu o sea aafiaga e fesoʻotaʻi ma le tele o itu.

O nei mea e aʻafia ai se tagata i mea nei:

  1. O le iai o le tele o vitamini C, lea e fesoasoani i le toe faʻaleleia o faʻamaʻi ma faʻagesegese ai le matua, e taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o le eletise hydrochloric e gland o le manava, gastritis e faʻaleagaina, ma le faʻaleleia o mea lilo o le pancreas. O sea aafiaga i luga o le pancreas e oʻo atu ai i le faʻagasoloina o le faʻaleaʻoina o le tagata lava ia e ala i le palacreatic enzymes o sela o meaola o le totoga mumū.
  2. O le i ai o filo malolosi i Vitoria e fesoasoani e faʻaleleia ai otaota. Ae i le taimi o le faʻamalosia o maʻi, latou te faʻaaogaina se avega mamafa i luga o le fualaau oona. O le lomiina o otaota i le taimi o le faateleina o le mumu e mafua ai le amataina o le fuga i le manava ma le fatu, lea e faaosofia ai le foliga mai o le afaina ma le tiga i totonu o le manava ma le fatu.
  3. O le i ai i totonu o sela o se fuainumera tele o fualaau aina suamalie, lea e sili ona lelei o le antioxidants ma gaioiga malosi. I le tulaga o le mumu, o le faʻaaogaina o nei mea e mafua ai le faaleagaina ona o le faaopoopoina o faʻasologa o uligā pepise e tupu i luga o le mucous membrane o le manava ma le duodenum e faʻateleina.

O fualaau aina fou e faasaina ona 'ai, ae faʻamalosituina lelei - e le gata e mafai, ae tatau foi. Mai vine e saunia ai le tilo, compote ma le silo. Afai e mafai, e fautuaina e faʻafeiloaʻi le faʻasusu ma le siʻeli i totonu o le meaai. O fualaau mo le faia o ia ipu e faigofie tele ma taugofie mo soʻo se tasi. O le faʻaaogāina o nei ipu e mafai ai e le tino vaivai ona toe faʻatumu le aofaiga manaʻomia o vitamini ma mea faʻalaiolosi.

I le taimi o le vevela o togafitiga, ua faʻaumatia ai se numera tele o mea aoga, ae o le numera o totoe o le tuufaatasiga e lava lea e faʻaitiitia ai le leai o vitamini.

Fautuaga lautele

Taumafa fualaau fou e fautuaina e avea o se puipuiga mo le tele o faamaʻi ma ia faʻavasega le metabolism.

E le faʻavaivaia uma le au fai meaʻai i mea aoga o strawberries.

O le pipi e faʻaaogaina uma mo faʻamalositino ma mo le faʻamālōlōina o le tino.

E mauʻoa i vitamini C. O loʻo i ai foi le uʻamea, gaʻo siaki, magnesium, calcium, fiber. Ona o lea, o le strawberries e le na o ni fua suamalie, ae o se faleteuoloa o mea e fesoasoani i le faamaloloina o le tino.

Contraindications

Ae peitai, o fualaau e le tatau ona aofia i taimi uma i le taumafataga. E le fautuaina togalaau mo ulia, gastritis, cirrhosis, faamai o le pancreas. O le pancreatitis o se mea foi lea e faʻagataina ai oe i le 'aina o fua suamalie.

O loʻo faʻamatalaina lenei mea i le maualuga o le 'acids i totonu o le strawberries, lea e faʻaosofia ai le faasela o vai. O le tele o pancreatitis, o le tele o nei mea faalilolilo e mafai ona amata ai le faiga o le autoaggression, pe a amata ona faʻaumatia e le tino vaega o le tino, o lona uiga, o le pancreas e amata ona '' ai 'ia lava.

O le i ai o filo laʻau i vine o loʻo manatu i ai e tagata tausi meaʻai e avea ma uiga mama, ae na o le soifua maloloina lelei, talu ai latou te fesoasoani e faʻaleleia le faʻaogaina o le gaioiga.

Ae peitai, mo se tagata gasegase i le paʻu o le tino, o se uiga vevesi ma se avega mamafa e le taliaina, aua o se taunuuga o lenei mea, e amata ai le fugaina i le inumaga, lea e faʻafefe ai le toto.

Auala e faʻaaoga ai

O togalaau mo pancreatitis e fautuaina ina ia faʻaaogaina pe a maeʻa togafitiga vevela. O lea, o le a lagolagoina le tino ua faʻavaivaia e le faʻamaʻi ma o le a le faʻaleagaina ai le faʻaleagaina o le gaioiga. E fautuaina e le 'aufaʻatoʻaga le faia o le sipili o le sukalanu, moa, marmalade ma le jam. O fualaau aina uma e faʻaaogaina mo le kukaina o faʻamau.

I se taimi masani

O lenei ituaiga o pancreatitis e mafai ona faʻalauteleina le taumafa o tagata gasegase. Ae o laʻau fou e faʻatagaina e faʻaaogaina na o le i ai o ni aʻafiaga lelei i togafitiga. I le taimi muamua, e le sili atu ma le 1-2 fualaau i le aso e faatagaina. Afai e leai se tiga i totonu o le manava, o le muʻamuʻu poʻo le toso, e leai se vavaeina o le nofoa, ona mafai lea ona faʻapipiʻi strawberries i fuamoa ma fualaau mama. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona sili atu i le 10 fasi vaega tupe o aso taitasi.

Meloni ma pancreatitis: e mafai ona 'ai lenei fua i le vaega laititi o le maʻi.

I se foliga laititi

I le tino o le pancreatitis, o tagata maʻi ua faatonuina se taumafataga e mafai ai ona faaitiitia le avega i luga o le pancreas. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fuālaau fou e matua faʻasaina. Ae ui i lea, a maeʻa le vaega o le "fiaaai" i le taumafataga o meaʻai i le 2-3 aso, e mafai ona faʻafeiloaʻi le siʻusiʻu o le semi-liquid faʻatasi ai ma fualaau faʻamalama i le meaʻai a le tagata maʻi. I ni nai aso mulimuli ane, faatasi ai ma ni taunuuga lelei o togafitiga, o le lisi o le maʻi o loʻo faʻalauteleina e compotes, infusions, tiʻeli mai lenei fale.

O a fualaau faisua e mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatitis? O le a le mea e mafai ma o a fualaau faisua e le taliaina lelei e tusa ai ma fomai?

Mafuaaga mo Tapulaa

Toeitiiti lava o vine uma e aofia ai meaʻai: citric, salicylic, malic, ascorbic, benzoic, succinic, etc. E maua e le acid le faʻamalositino o vai:

  • vai inu
  • panicreatic enzymes
  • talo.

I totonu o le pancreatitis, o le sili atu o nei mea faalilolilo e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga - liliu i luga le faiga o le osofaʻivale, pe a faʻaaogaina mea e faʻatau ai meaai e faʻaumatia ai le tino. I le taimi o le faamagaloga, o le malosi o le suavai ua lamatia ai le faateleina o le pancreatitis.

E le gata i lea, o fualaʻau o loʻo i ai fatu ma e mauʻoa i fiber, o le mea e le mafaamatalaina o meaai. Mo se togafitiga maloloina, e aoga tele, aua O lenei paleni faʻavavevave le vevelaina o gaʻo, faʻamalo le manava, ma faʻateleina ai le gafatia o le gaogao. Faʻatasi ma le pancreatitis, e le taliaina ni mea faʻatau.

O nisi o vine e sili atu le manaia ma e sili atu.Mo maʻi ma pancreatitis, o se faʻamatalaga tuusaʻo o le tumau.

Mo nei mafuaʻaga, o fualaau 'aina ma le paʻu o le paʻu, o le maualuga o le eletise ma le maualuga o meaʻai o tannins e le fautuaina:

  • chokeberry (aronia),
  • hawthorn
  • manuʻa manu,
  • currants (e mumu ma uliuli),
  • vine
  • lingonberry
  • vine
  • siaki
  • viburnum.

O fualaau mai nei fualaau aina e le o faailoaina foi mo le taumafaina. Ae o mea taua e mafai ona faʻaaogaina i le broths ma le teas: o vine e fausiaina i vai inu, o loʻo faʻamalosia muamua ao leʻi faʻamamafanaina, faʻapipiʻiina. O le susu e faʻaaogaina i compotes, jelini, jelini, puddings - o se vaega o le paluga ma sua o isi fua.

E i ai nisi o vine e mafai ona 'ai i se tapulaa. O le sili ona lauiloa o strawberries, vine ma blueberries.

Blueberries mo pancreatitis

Faʻaaoga mo le faʻaaliga ma na o nai lanu manogi suamalie, e pei o isi vine, ua solia i totonu o le laasaga laititi o le faamai pipisi.

Faatasi ai ma le faʻaitiitia o le mumū lea na amataina, i le taimi o le suiga i le vaitau faʻapitoa, decoction, compotes ma le keleni o loʻo faʻaaogaina. A o faʻaleleia le toe faʻaleleia, o le aofaʻi o ipu lanumoana e faateleina: jelly, foam, marmalade, sau sau. Xylitol ma sorbitol sweeteners e sili ona lelei e pei o suauu suamalie.

O le faʻaleagaina o togafitiga e le aoga foi - i lenei pepa, o le pipi e vaivai, ae sili atu lona manaia.

Faatasi ai ma le faʻamagaloina mausali, e mafai ona faʻatagaina le 'aina o fua fou i aso taʻitasi. Ae talu ai e le mafai ona faʻasaʻolotoina i latou mai le pele, e leai se mea e tatau ona faanatinati e faʻalauteleina ai se vaega o laumei.

Taua! E leai ni fua fou e tatau ona 'ai i luga o se manava gaogao.

Aua le galo e uiga i riseta: latou te le 'ai i ona foliga masani, ae o le decoction e fesoasoani i le mumu o le pancreas. E mafai ona onunu ile 1 lita i le aso.

Pe a filifilia se vailaau togafitiga i le ituaiga o gaioiga poo le masani ai, e tatau ona e faʻalogo i lou tino: e tupu mai mea e faasaina e faigofie lava ona ave, ae o mea e taliaina, o laumei e tasi, fugalaau ma strawberries, e mafua ai se osofaiga sauā. O le mea lea, a aunoa ma le faʻavavevave, e mafai ona e taumafai i ni togi laʻititi mea e te manaʻo ai, ma i le tali atu o le masini fuamalie e fuafua ai pe tatau ona aofia ai le tasi poʻo le isi tagata i le faasologa o taimi.

O le mea lea, o vine e mafai ona avea ma tagata e tuʻuina atu meaʻai i le tino o loʻo mafatia mai pancreatitis. E tatau ona mulimulitaʻia taʻiala muamua.

Faʻavae ma le kalori


Strawberry e maualalo-kalori - i le selau kalama o vine na o le 36.9 kcal. Pe a ma le 90% o loʻo iai vai. E tasi le selau kalama o vine mo le 0.8 kalama o le polotini, 0.4 kalama o gaʻo, 7.5 kalama o meaʻai gaʻo, 1.3 kalama o mea faʻalaʻau, 2.2 kalama o fila.

O fualaʻau e matua mauʻoa:

  • vitamini A, B, C, E, N,
  • calcium, potassium, sodium, phosphorus, sulfur, uʻamea, manganese, fuluʻiula, fulufulu, apamemea, pulu, palu,
  • antioxidants
  • ese,
  • flavonoids.

O lenei seti o mea aoga e maua ai le tele o strawberries i le faatumauina o le ola maloloina.

Meatau aoga o vine


Faatasi ai ma le tele o vine, o le strawberries ua taʻua o le taʻitaʻi i meatotino faʻasao. E faʻavaveina ai le faʻamaʻaloina o toxins, toxins, faʻamalolo saoloto mai le tino, puipuia malu mai i le faʻaleagaina o aafiaga o le mea mulimuli, e puipuia ai le atinaʻe o kanesa.

Faafetai i le flavonoids ma le vitamini C, o strawberries ei ai le malosi e puipuia ai, ma le malosi o le antimicrobial, ma faamalosia ai le puipuiga. O le mea lea, e masani ona fautuaina e 'ai mo le puipuia ma togafitiga o malulu.

O togalaau o loʻo i ai le faʻaogaina o le toto, lea e fesoasoani i le rūmati, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaleagaina o le ate.

O le oloa e maua tele i le iodine, o lona faʻaaoga e fesoasoani i le faʻamautuina o le gaioiga o le thyroid gland ma le endocrin system. O le salicylic acid o loo maua i vine e fesoasoani e faaleleia ai le soifua maloloina.

I le faaopoopoga, strawberries:

  1. Faʻaleleia toto, puipuia le atinaʻeina o le anemia.
  2. Faʻateleina le fua o le fatu.
  3. Faʻaleleia le malosi o le tino, vascular tone.
  4. Faʻaauau le resorption o le valevale.
  5. Faʻaleleia le amio pulea o aʻafiaga o le aʻa.
  6. Faʻaleleia le tuʻuina atu o le okesene i le faiʻai, ma faʻamalosia ai le faʻaleleia o le mafaufau.
  7. Fautuaina le atinaʻe o tafe.
  8. Faaleleia lagona, fesoasoani e aveesea le popole, atuatuvale, ita.
  9. E fafaga ai le retina.
  10. Faʻaitiitia le cholesterol toto.
  11. Faʻaleleia le faʻafefeteina ma le metabolism.
  12. Faʻamaʻoina le gaioiga ma le intestinal microflora.
  13. Faamalosia tino o le ponaivi.
  14. Faʻaleleia le faʻaalia o paʻu, fao, lauulu.

Ua faʻamalosia faʻamaʻi faʻamaʻi ma le magnesium ma le potassium, ona o le mea latou te fesoasoani ai e faʻafaigofieina le toto maualuga i le taimi o le maualuga o le toto maualuga, maua ai le faʻalelei o tomai, faaleleia le moe, ma le fatu.

O le mea lea, o strawberries o se mea masani, matagofie ma, sili ona taua, fomai taugata e mafai ona fesoasoani i le puipuia ma le togafitiga o le tele o faamai.

O le a se mea e ono afaina ai strawberries?


Strawberry o se tasi lea o mea sili ona malosi e alu i ai. O se faʻafitauli faʻafuaseʻi e masani lava ona faʻaalia i le tulaga o:

  • paʻu paʻu
  • mumu
  • sasaa
  • mu
  • manava manava
  • maʻi le fiafia
  • e iai foi tulaga o le faʻalavelave o anaphylactic.

O faʻatoʻaga o loʻo faʻamaoaigaina i vailaʻau faʻasaina, lea e faʻateleina ai le gaioiga o enzymes digestive ma faʻamalosia ai le pulefaʻatasia o le talo. E le gata i lea, ua tumu i le fiber. Mo mafuaʻaga nei, e le tatau ona 'aina le oloa i le taimi o le faʻamaʻiina o faʻamaʻi o le vaega o meaʻai. O le faʻasalaina o sea faʻagata o le a faʻaosofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi:

  • afaina
  • gastrointestinal colic,
  • fufulu
  • solia le nofoa.

E le fautuaina le 'ai tele o strawberries i le taimi:

  • Muamua, e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa o le vaega o meaʻai, ae maise lava le inumaga.
  • Lona lua, o le tuufaatasiga o le oxalic acid ma le calcium e maua ai le calcium oxalate. I le tino, e le faʻamavaeina ma e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le osteoporosis, faʻavavevave o cystitis, pyelonephritis, urolithiasis.

O le tele o le faʻasaʻo

O meaʻai mo le 'ai o vine o:

  1. Faʻateleina le pulelaʻau o le vai gastro, appendicitis, faʻalavelave poʻo le faaumiumi o gastrointestinal colic, faʻateleina o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.
  2. O le fiva faʻamalosi e faʻaleagaina ai le mucous membranes o le vaega o meaʻai, lea e oʻo atu ai i le manava faʻamalolo ma le solia o le paleni vai-electrolyte. O le faʻaaogaina o meaʻai e matua faatapulaa ai le mafai ona fiafia i strawberries mo gastritis, ulia, gastroduodenitis.
  3. Strawberry ei ai sona aafiaga faʻapitoa. O le mea lea, i le i ai o maʻa fatuga, urea, o le faʻaaogaina o sea oloa e faʻasaina. A le o lena, o le faʻaaogaina o sea ituaiga oloa e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaogaina o maʻa, e mafua ai le tiga matuia.
  4. E le tatau ona faʻamaʻaina ia Berries e tagata e afaina i ia ituaiga oloa, tamaiti laiti, tina tausi maʻi i le vaitau o le hepatitis B.

E le fautuaina e fomai e 'ai le oloa i luga o se manava gaogao. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le ita, manava, ma le gastrointestinal colic.

O le faʻaofiina o le strawberries i le taumafataga mo le paʻu paʻu


Faatasi ai ma le pancreatitis, o le lolovaia o enzymes digestive mai le pancreas i totonu o le pulupulu ua afaina. O le mea lea, mo le tele o vaega, latou te tumau ai i totonu o le gland, ma galulue malosi ai iina ma faʻaumatia tino o le okeni.

Meaai, aemaise lava se tasi o loʻo tumu i meaʻai, e faʻaolaina ai le faʻaagaina o enzymes. Mo lenei mafuaʻaga, faʻatasi ai ma le mumū o le pancreas, o se meaʻai malosi e faʻamatalaina i le tagata maʻi, ma o le matelaina e masani lava ona faʻaalia i popo fou. E manaʻomia lenei mea e faʻamamā ai le avega mai le gland ma taofi ai le faʻaogaina o le mu.

O fualaʻau, e oʻo lava i suamalie, e faʻamauaina i meaola faʻasaina, e pei o le pancreatitis, e tatau ona faʻafeiloaʻi ma le faʻaeteete.

E mafai ona 'ai le strawberries i le pancreatitis, e faʻalagolago i foliga o le faʻamaʻi, o le mamafa o lona ala, o le malosi o le toe faʻaleleia, o uiga patino o le tagata maʻi.

I le tulaga o le vevela

Fugalaau fou i totonu o le pancreatitis ogaoga e faasaina. E tolu mafuaʻaga autu mo lenei:

FaʻataugaFaʻapitoa
Organic Acid FaamanuiainaO vailaʻau e faʻaaogaina ai le gaosiga ma le faʻatinoga o enzymes digestive, lea e oʻo atu ai i manuʻa i le pancreatic tissues.
Fipa SaturationO le mumū o le gland, o le a faʻaleagaina ai le mucous membranes o totoga o meaʻai, aemaise lava i le inumaga, lea o le a oʻo atu ai i le vevelence, faʻafefeteina, pala, le tele o le gaosiga o le kesi, ma le faʻavevesi o fale.
Faateleina le gasegase o oloaFaatasi ai ma le pancreatitis, ua vaivai ai le puipuiga o le maʻi, lea e faateleina ai le lamatiaga o le atiina ae o faailoga o le allergic, lea o le a atili faateleina ai le tulaga o se tagata.

I le aso lona lima po o le ono pe a uma le toomaga o ni faʻafitauli iloga o le faʻamaʻi ma le lelei o le toe faʻafoʻiina, o le leai o ni faʻalavelave tiga, e mafai ona 'ai le tagata maʻi i fualaliki, inu fualaau suamalie, fualaau mai fualaau mūmū e leai ni totō.

Faatasi ai ma se foliga filemu o le pancreatitis ma se tulaga lelei o le toe faaleleia, o nisi taimi e mafai ai e fomai ona faatagaina le tagata maʻi e faataitai ni nai fualaau fou (pe tusa ma le sefulu) fou i se foliga leaga i le aso lona sefulu talu ona taofia le gaioiga ogaoga. Ae peitai, e mafai na o le vave vave ona toe faʻaleleia ma le leai o ni faʻaʻailoga faʻapitoa.

I le vaitau o le faʻamagaloina ua faʻamagaloina


O laʻau ma le mumū o le pancreas i le laasaga o le faʻamagaloga, faʻapea foi ma le pancreatitis e le masani ai i fafo atu o laasaga o le vevela, e faatagaina i totonu uma o le vevela ma le fou. I lenei tulaga, e tatau ona e mataʻituina le fua o le oloa - e le fautuaina le tagata matua e 'ai e sili atu i le 300 kalama o fua fou i le aso.

Mai le strawberries e mafai foi ona e kuka:

Fualaau suamalie ma fualaau aina mai le strawberries e masani ona maua i le yogurt e maualalo le suamalie e matua manaia ma malamalama.

I le laasaga o le faʻamagaloga, o le a fesoasoani strawberries i le faʻatulagaina o le gaoioiga o le enzyme o le pancreas, o le microflora ma le gaioiga o le inumaga, ma o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻi o le valevale o le pancreas. O le faʻaaogaina o nei vine o le a toe faʻatumu ai foi le faʻapitoa o le tino i vitamini ma elemene minerale, lea e matua maʻimau lava i le taimi o le matelaina, o se taumafa malosi mo le maʻi pancreatitis.

E faʻafefea ona 'ai le strawberries


Ina ia aua neʻi afaina ai le tino, ma aua le faʻaleagaina se osofaiga o se osofaʻiga, ia e usitaia tulafono nei:

  1. Taumafa na o le paʻu, suamalie vaivai e le o ni mea inu.
  2. Faʻatau lelei le oloa.
  3. Aua e te 'ai i mea leaga, pala, ma le fua.
  4. Aua neʻi 'ai fua i luga o se manava gaogao.
  5. Aua le faʻaaoga faatasi ma supa.
  6. Aua le faʻasaga i le kulimi mamafa.
  7. Faʻaaoga fualaau fou, e le silia i le 24 itula.

I le mea e le tatau ona 'ai, e taua le filifilia o se pipi lelei. E sili ona lelei le 'ai o le sipisi fale, pei o vine ua ola i luga o se televavega masani e masani lava ona gaosia i vailaʻau. Afai e le tuʻuina le sua i le itula pe lua pe'ā uma ona fufuluina, o lona uiga o loʻo gaosia fualaʻau i vailaau vailaʻau poʻo le fesuiaiga lautele, e le tatau ona 'aina.

O fua e tatau ona mumu mumu, e lamolemole ma lamolemole, e aunoa ma se uli, enaena lanu enaena ma mea e faaleagaina e meaola faalafua. O fagu o vine e tatau ona lanumeamata.

O le manogi o fua lelei e matua manaia lava. Afai o manogi manogi o le suka, o le pala o se oloa gaʻo.

E naʻo taimi faʻasalalau e faʻatagaina. E masani lava, o vao e fua mai i le amataga o Me i le amataga o Iulai, e iai foi ituaiga eseese e mafai ona fua mai ia Setema. I isi vaitau, e le tatau ona faatauina mai vine. E leai se aoga mai ia i latou, ma o le lamatiaga o le oona e maualuga tele.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le sesame i pancreatitis

O lenei oloa e maualuga tele-kalori, faʻamalosia i le fiber ma gaʻo gaʻo, ma o faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete.

Faʻaaogaina o meaʻai o le vaomalo mo le pancreatitis ma filifiliga mo lana sauniuniga

I le pancreatitis, o le tino o le turuki e taua tele i le maualalo o le kalori ma i le taimi e tasi o loʻo mauʻoa i vitamini, elemene aoga, ma le faigofie o digestible protein.

O le a le tulaga lamatia o le pipiʻi ma le pancreatitis ma pe faapefea ona filifili se peni maloloina?

O le kulimi e tumu i gaʻo ma gaʻo gaʻo. O lona faʻaauau, le tele o le taumafaina e mafua ai le tele o meaʻai ma le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻatafunaina.

E mafai ona aofia ai le samasami i pancreatitis i le taumafa ma le auala e aoga ai iʻa mumu

O le faʻaogaina o le salmon i le pancreatitis faifai pea, i tulaga o le faapalepale lelei e le tino, fesoasoani e faʻaleleia ai le tino ma le mafaufau

tolu tausaga ua mavae na ou osofaia ai se tino pancreatiti. i le aso lona ono, ua uma ona ou 'aina le mea malie mai le vavao strawberries. e leʻi i ai ni uiga leaga.

Ou te fiafia lava i le suamalie. O loʻo ia te au le pancreatitis. I se foliga fou, ou te 'ai na o fua masani mai laʻu togalaau, i se aofaiga e le sili atu ma le 200 kalama i le aso. Ou te kukaina fualaau suamalie, tila, fualaau suamalie ma selesele mai ai.

Faamanuiaga ma le afaina

O le tau le mautonu o fuamasi matua (togalaau o togalaau) o le mea lea i lona fatuina o se numera tele:

  • fiber
  • se seti o vitamini
  • mea oona.

Strawberry o loʻo i ai se seti o meatotino aoga:

  • o le calcium e faʻamalosi ai le skeletal system
  • iodine e manaʻomia e le lauroid fuga,
  • magnesium e fafagaina le mafaufau ma le loto,
  • O le vailaʻau C e puipuia ai le atinaʻeina o malulu ma faʻamaʻi pipisi,
  • tele fiva ma fiber faʻaleleia le faʻalaumiloina,
  • Faʻasalaina le galuega a gaʻo ma le ate, ma isi.

Ina ia faʻaleleia lona tulaga, e tatau i se tagata gasegase o le pancreatiti ona toe faʻatumu lona tino i meaʻai aoga. Ae e le tatau ona galo ia i tatou o lenei meaʻai o le sili lea o le mai. I se tagata gasegase i le pancreatitis, o le allergy e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻamaʻi o le maʻi.

Faʻamalosia tele

Faatasi ai ma le faʻamalosia o le pancreatitis masani, o fualaau fou e manatu o se oloa faʻasaina.

O se fuainumera tele o fiva lapopoa o loʻo i totonu o nei vine e fatuina ai se avega tele i luga o le gastrointestinal tract o le maʻi, faʻaosoosoina le faʻaleleia o gaioiga i le manava ma faʻalautele ai faʻaalia o le maʻi.

O le vaitamini C o loʻo aofia ai i totonu o vine e faʻaleleia ai le gaosiga o le sua pancreatic, lea e fesoasoani i le faʻaleaina o oe lava ia o le okeni.

O fualaau suamalie o loʻo maua i le strawberries e mafai ona mafua ai uluaʻi taualumaga i luga o le intestinal ma le mucosa muʻa, lea e faʻalavelave ai le ala o le maʻi.

Ma le pancreatitis ma le cholecystitis

O meaai tatau mo le cholecystitis e tatau ona fetaui ma se taumafataga mo pancreatitis, lea o loʻo i ai i le tulaga o le faʻamagaloina faifaipea. O sina fualaau suamalie mai vine mama ua talia. I le taumalulu, o le faʻaaogaina o mea mai fualaau masi mama, ona lau, fugalaau o le a fesoasoani e maua ai vitamini.

Tuua Lau Faamatalaga