Lyspro insulin biphasic (Insulin lispro biphasic)

O le piphasic insulin lispro o se faʻafefiloi o le faʻamalolo o le protamine ole insulin lispro (faʻapitoa ole gaosiga o insulin) ma lispro insulin (o le faia o tui insulin). O le inisalini Lyspro o se DNA o le recombinant tutusa o le inisalini o le tagata, ae i le eseesega, o loʻo i ai le faʻafeagai o le faʻasologa ma le lysine amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le inisalini B. O le insulin i le Lyspro biphasic e aʻafia ai ma aʻafia ai le faʻamalositino, e puleaina le metabolism glucose. I maso ma isi masini (sei vagana ai le faiʻai), o le lyspro biphasic inisalini e faatelevaveina ai le fesuiaiga o amino acids ma glucose i totonu o le masini, faʻaleleia ai mea o le glycogen, gaʻo gaʻo, glycerol, amino acid, faʻateleina le synthesis synthesis, inhibits gluconeogenesis, glycogenolysis, ketogenesis, lipolysis, protein catabolism, release amino acids, faʻamalosia le fausia o glycogen mai le kulukose i totonu o le ate, faʻateleina le liua o le sili atu kulukose i le gaʻo. O le Lyspro insulin biphasic e faʻamaonia i le inisalini o le tagata. Lyspro insulin biphasic pe a faʻatusatusa atu i le inisalini o le tagata e masani ona vave faia le gaioiga, o le vave amataina o le gaioiga o le gaioiga ma le puupuu o le taimi o le hypoglycemic (e oʻo ile 5 itula). O le inisalini Lyspro biphasic e maua ai le maualuga o le eletise ma le vave o le gaioiga o le gaioiga (15 minute pe a maeʻa le pulega), e mafai ona faʻatautaia vave aʻo le i 'ai (15 minute), e faia ile inisalini ole tino i le afa itula. O le amataina o gaioiga ma le fua faatatau o le faʻaaogaina o le inisalini lyspro biphasic e mafai ona aʻafia i le filifilia o nofoaga o pulega ma isi mea. O le maualuga o le aafiaga o le insulin lyspro biphasic e mataituina i le va o le 0.5 ma le 2.5 itula, o le umi o le gaoioiga e 3 i le 4 itula.
O le atoatoa o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini lyspro biphasic e faalagolago i le iniseti (thivae, stomach, buttocks), le maualuga o le inisalini na faia, le maualuga o le inisalini i le fualaau faasaina ma isi mea. Lyspro insulin biphasic e tufatufaina faʻasalalau i luga o tisipenisione. O le insulin e le Lyspro biphasic e le pasia ai le pa puipui ma le susu. Lulinpro biphasic insulin e faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatugaʻo. E maua e fatugaʻo (30 - 80%).

O le maʻisuka ituaiga 1, aemaise lava i le le faapalepale i isi inisua, hyperglycemia postprandial, lea e le mafai ona faasaʻo e isi insulin: o le malosi o le inisalini (subceleaneous insulin resistance) (faʻateleina le faʻaleagaina o le inisalini).
O le maʻisuka ituaiga 2 e mafua mai i le vaivai o le malosi o isi insulin, ma le tetee atu i vailaʻau o le hypoglycemic oral, ma gaioiga, faʻamaʻi pipisi.

Metotia o le faʻaaogaina o insulin lyspro biphasic ma le fualaau

O le inisalini Lyspro biphasic e faia faʻapitoa. O le fualaau taʻitasi e faʻalagolago i le maualuga o le glycemia.
Inisictions e tatau ona faia i se mea faʻapitoa i luga o tauaʻau, pipi, pulou, ma le manava. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e le silia ma le tasi i le masina. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, e tatau ona ave le tausiga e aua le ulu i totonu o le toto. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua.
O le faʻaleagaina o le inisalini lyspro biphasic e le taliaina.
Afai e manaʻomia, o le insulin le Lyspro biphasic e mafai ona faʻatonuina i le tuufaatasiga o le sulfonylureas mo le faʻafofoga tautala pe faʻatasi ma sauniuniga umi o insulin.
I tagata gasegase i le tulaga le atoatoa o le gaioiga o gaʻo ma / poʻo le ate, ua faʻateleina le faʻatupulaia o le faʻasalaga o le inisalini, ma e manaʻomia le faʻaitiitia, o le mea lea e tatau ai ona faʻatonuina le maualuga o le glycemia ma fetuunai le fua o le insulin.
E tatau ona mataʻituina le fuataga ma le ala o le pulega o loʻo faamoemoe mo le faʻaaogaina o metotia.
Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai le inisalini vave o meaola e mafua mai i le insulin lyspro biphasic, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o fualaau. Faʻaliliuina atu o le tagata gasegase i se isi ituaiga poʻo le faʻamalosiga o le inisalini ma se igoa tau fefaʻatauaʻiga e tatau ona tupu i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi O le fesiitaiga o tagata gasegase oe maua le inisalini i aso taitasi o le sili atu i le 100 IU mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi e tatau ona faia ile falemaʻi. Suiga i le gaioiga, gaosi oloa, ituaiga, ituaiga, ma / poo le metotia o le gaosiga o le inisalini e ono manaʻomia ai le toe fetuunaiga o togafitiga.
O faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia i le taimi o le puleaina o le inisalini o tagata i nisi o tagata gasegase e ono itiiti le faʻailoaina pe ese mai ia mea na matauina i le taimi o le puleaina o inisalini manu. Faʻataʻitaʻiga, ma le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose o le toto, mo se faʻataʻitaʻiga, ma togafitiga ogaoga ma le inisalini, o mea uma poʻo nisi o faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia e mafai ona mou atu, e tatau ona logoina ai tagata gasegase. O faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia e ono faʻaititia pe suia i se umi faaumiumi o le maʻi suka, maʻisuka neuropathy, togafitiga ma isi fualaau.
O le faʻaaogaina o le le atoatoa o tui poo le tosoina o le togafitiga, aemaise lava i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oʻo atu i le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka (o se tulaga e lamatia ai le ola).
O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻalauteleina i lagona faʻalagona, faʻamaʻi pipisi, faʻalauteleina o le aofaʻi o meaʻai i mea taumafa, o le faʻaopopoina o fualaau faʻasaina i gaioiga gasegase (glucocorticosteroids, hormones thyroid, thiozide diuretics, contraceptive oral and others).
O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faaititia ma le faaitiitia o le aofai o meaʻai i le meaai, ate ma / poo le toilalo, le atoatoa o le gland, pituitary poo le thyroid gland, faateleina le tino, gaosia atili o fualaau faasaina (gaoioiga e le filifilia-beta-blockers, inhibitors monoamine oxide, sulfonamides isi).
Ole faʻamaʻoina o le fua ole inisalini e mafai foi ona manaʻomia ile faateleina o le gaioiga faaletino poo le suia ile masani masani.
O tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona taofia le itiiti o le hypoglycemia o latou lagona e ala i le gaosia o suka, mea taumafa maualuga i gaʻo (mea e fautuaina i taimi uma e maua ai le 20 g suka ma oe). E tatau ona logoina e le fomaʻi ua tatau ona faʻaaogaina le hypoglycemia, e foia le mataupu o le manaʻoga mo le faʻamalositino.
I le faʻaaogaina o insulin lyspro biphasic faatasi ai ma sauniuniga a le vaega thiazolidinedione, o le lamatiaga o le faatupuina o le edema ma le faaletonu o le fatu ua faʻapupulaina, aemaise lava i tagata mamaʻi e iai togafitiga o le cardiovascular system ma le i ai o tulaga lamatia mo le le atoatoa o fatu.
O le hyperglycemia poʻo le hypoglycemia i se maʻi, o le saoasaoa o mafaufauga o le mafaufau ma le gauai atu o le mafaufau atonu o le a faʻaitiitia, lea e mafai ona lamatia i tulaga ia e matua talafeagai ai nei tomai (mo se faʻataʻitaʻiga, avetaʻavale taavale). E tatau i tagata maʻi ona faia ni puipuiga e aloese mai ai i le atinaeina o le hypoglycemia poo le hyperglycemia pe a fai gaoioiga e manaʻomia ai le faateleina o le gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor (e aofia ai le avetaavale, masini).O le a le mea e sili ona taua mo tagata gasegase e masani ona atinaʻe le hypoglycemia poo le toesea poʻo le agamalu, faailoga o le hypoglycemia. I ia tulaga, e tatau i le fomaʻi ona iloilo le gafatia o le gasegase e faia gaoioiga e manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor (e aofia ai le avetaʻavale, faʻalapotopotoga)

Model clinical-Pharmacological Mataupu 1

Faatoaga galuega. O se faʻafefiloi o le lyspro inisalini - o se faʻamalosiga o le inisalini vave ma le susunuina o protamine o le lyspro insulin - o le faia o tui insulin. O le inisalini Lyspro o se DNA secombinant tutusa o le inisalini o tagata, e ese mai i le faasologa o le faasologa o le proline ma le lysine amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le inisalini B. Faʻataʻoto le kulūkose metabolism, ei ai ona aʻafiaga. I le musele ma isi masini (sei vagana ai le faiʻai) e faʻavaveina ai le fesuiaiga o le kulukose ma amino i totonu o le suauʻu, faʻamalosia le faʻavaeina o le glycogen mai le kulukose i le ate, faʻasaʻo le gluconeogenesis ma faʻamalosia le liua o le sili atu kulukose i le gaʻo. Equimolar i le inisalini o le tagata. Pe a faatusatusa i le inisalini masani o le tagata, o lona uiga o se vave vave le gaioiga o le gaioiga, o se amataga muamua o le gaioiga o le gaioiga ma se taimi puupuu o le gaoioiga o le hypoglycemic (e oʻo ile 5 itula). O le vave vave amataina o le gaioiga (15 minute pe a uma le pulega) e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le fua o le eletise ma mafai ai ona faʻatautaia vave aʻo le i 'ai (15 minute) - o le inisalini masani o le tagata e faia ile 30 minute. O le filifiliga o le inisiua ma isi mea e mafai ona aʻafia ai le fua faatatau o le faʻaaogaina ma le amataina o ana gaioiga. O le maualuga o le mea e matauina i le va o le 0.5 ma le 2.5 itula, o le umi o le gaoioiga e 3-4 itula.

Faailoga. O le maʻisuka ituaiga 1, aemaise lava i le le faapalepale o isi inisua, hyperglycemia postprandial e le mafai ona faasaʻoina e isi insulin: o le malosi o le inisalini (subcutaneous insulin resistance) (faʻateleina le faʻaleagaina o le inisalini). Ituaiga lua o le maʻisuka - i mataupu o le tetee atu i vailaau oona o le hypoglycemic, i le solia o le afaina o isi insulin, i le taimi o gaioiga, maʻi faʻamaʻi.

Contraindications Hypersensitivity, hypoglycemia, insulinoma.

Faʻasologa O le fuataga e fuafua faʻalagolago i le maualuga o le glycemia.

O le paluga o le 25% ole insulin lispro ma le 75% protrud suspension e tatau ona na o le s / c, e masani lava 15 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻatasi ma faʻatasi ma sauniuniga umi ole inisalini poo le sulfonylureas mo le faʻafofoga tautala.

Injections e tatau ona faia s / c i luga o tauau, pulou, totoa poʻo le manava. O nofoaga o inisiua e tatau ona suia ina ia faʻaaogaina le nofoaga e tasi e le silia le 1 taimi i le masina. Faatasi ai ma le s / c pulega, e tatau ona ave le tausiga ia aua le ulu i totonu o le toto.

I tagata gasegase i le gasegase o le tino ma / poʻo le ate, o le maualuga o le faʻasalalauina o le inisalini e faʻalauteleina, ma e manaʻomia le faʻaitiitia o le manaʻomia, lea e manaʻomia ai le mataituina ma le faʻaeteete o le maualuga o le glycemia ma le faʻasaʻoina ole inisalini.

Faʻamataʻuga itu. Faʻasalaga o le Allergic (urticaria, angioedema - fiva, le manava o le manava, faʻaitiitia le toto), lipodystrophy, faʻasolosolo faʻasolosolo (e masani lava i tagata mamaʻi e lei mauaina muamua le inisalini), hypoglycemia, siama hypoglycemic.

Faʻasalaga. Faailoga: faʻalavelave, afu, afu, palapitations, tachycardia, atuatuvale, fiaai, atuatuvale, paʻu i le gutu, palupala o le paʻu, ulu tiga, gatete, vomiting, moe, atuatuvale, fefe, lagona atuatuvale, le fiafia, amio le masani, le mautonu o le gaioiga, tautala le lelei ma le vaʻaia, fenumiai, hypoglycemic coma, faʻavevesi.

Togafitiga: afai o le tagata gasegase o le mafaufau, o le soʻo o loʻo faʻamatalaina tuusaʻo, s / c, iv poo le iv faʻaaogaina o le glucagon poʻo le iv hypertonic dextrose solution.Faatasi ai ma le atinaʻeina o se popo o le hypoglycemic, o le 20-40 ml (oʻo atu i le 100ml) o le 40% lextrose vaifofo ua tui i totonu o le vaitafe seia oʻo ina sau le maʻi mai se taʻa.

Fegalegaleaiga. Faʻataʻitaʻiga e feteʻenaʻi ma vailaʻau o isi fualaau.

O le aafiaga o le hypoglycemone e faʻaleleia e sulfonamides (e aofia ai vailaʻau o le hypoglycemic, sulfonamides), inhibitors MAO (e aofia ai furazolidone, procarbazin, selegiline), carbonic anhydrase inhibitors, inhibitors ACE, NSAID (including salicylates), anabolic (e aofia ai stanozolol, oxandrolone, methandrostenolone), androgens, bromocriptine, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, theophylline, cyclophosphamide, phenfluramine, Li + preparations, pyridoxine, quinidine, quinine, chloroquinine, et.

Glucagon, somatropin, corticosteroids, oral contraceptives, estrogens, thiazide ma le loopedtics, BMKK, hormones thyroid, heparin, sulfinpyrazone, sympathomimetics, danazole, antigenpressants, clonidinin, calcitonin, antonidinotin, otagonists, ankyl morphytin, diacid antonyphin, o le morphine, na faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic, vaivai, hypothyroidism epinephrine blockers H1faʻamaumauga o histamine.

Beta-blockers, reserpine, octootide, pentamidine e mafai ona faʻaleleia ma faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Faatonuga faapitoa. O le auala o le pulega o loʻo fuafuaina mo le pepa faʻaaoga e tatau ona matua tausisia.

Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai le inisalini vave o meaola e mafua mai ile insulin lispro, e ono manaomia le fetuunaiga o fualaau. O le fesiitaiga o tagata gasegase e mauaina le inisalini i se aso e sili atu i le 100 iunite mai se ituaiga o inisalini i isi ua fautuaina ina ia faia i se falemaʻi.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻalauteleina i taimi o faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma lagona faʻafitauli, faatasi ai ma le faateleina o le aofaʻi o meaʻai i mea taumafa, i le taimi o le faʻaopoopoga o fualaau faʻasaina ma gaioiga gaʻo (hormones thyroid, GCS, faʻasologa o waha, togafitiga thiazide).

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia ma le toilalo ma / poʻo le ate, faʻatasi ai ma se faʻaititia o le aofaʻi o meaʻai i mea taumafa, faʻatasi ai ma le faʻamalositino malosi, i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma gaoioiga faʻavaomalo (MAO inhibitors, non-selective beta-blockers, sulfonamides).

O le uiga o le atiaeina o le hypoglycemia e mafai ona faaleagaina ai le gafatia o tagata gasegase e auai malosi i feoaiga, faapea foi ma le tausiga o masini ma masini.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona taofia le itiiti o le hypoglycemia latou te lagona e ala i le 'ai o le suka poʻo mea taumafa maualuga i gaʻo (ua fautuaina e iai pea le 20 g suka ma oe). E tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o le hypoglycemia ina ia foia le mataupu o le manaʻomia mo le faʻasaʻoina o togafitiga.

O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi tolu masina o le maitaga ma faʻaititia ai le lona lua - tolu piliona. I le taimi o le fananau ma vave ona maeʻa ia i latou, o le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia leotele.

Tusi resitala o vailaʻau. Faʻasalalauga faʻapitoa: i le 2 vaʻavaʻavale M: ​​Fono a Fomaʻi, 2009. - Vol. 2, vaega 1 - 568 s., Vaega 2 - 560 s.

Faʻasologa o foliga

Taofia mo le faʻaogaina o le 100 IU / ml 3 ml

1 ml o le taofiga e aofia ai

gaioiga galue - insulin lispro 100 IU, (3.5 mg)

tagata faʻatau: sodium hydrogen phosphate heptahydrate, glycerol, phenol vai, methacresol, sulfate sulfate, oxide zinc (i tuutuuga o Zn ++), sodium hydroxide 10% fofo mo le fetuunaiga o le pH, poo le 10% o le eletise hydrochloric mo le fetuunaia o le pH, vai mo le tuiina.

O se faʻamalologa paʻepaʻe, pe a tulaʻi, e faʻapipiʻi i se mea manino, le lanu pe e le toe lanu ma se paʻepaʻe paʻepaʻe. O le tulaʻi mai e faigofie lava ona faʻaaogaina ma le malu malu

Tina ma le lactation

O le tele o faʻamatalaga i le faʻaaogaina o insulin lispro i le taimi o le maʻitaga e faʻaalia ai le leai o se faʻafitauli le talafeagai o le vailaʻau i le maʻitaga, le tulaga o le tamaititi ma le pepe fou. I le taimi o le maitaga, e taua tele le faʻamautinoa lelei le puleaina o tagata gasegase e maua togafitiga ile inisalini. O le manaʻomia mo le inisalini e masani ona faʻaititia i le uluaʻi masina muamua o le maitaga ma faʻatupulaʻia ai le lua ma le tolu piliona. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini. O tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona logoina latou fomaʻi e uiga i le maitaga po o lana fuafuaga. I fafine e maua i le maʻisuka, e mafai ona manaʻomia se faʻasologa o le inisalini ma / poʻo le taumafa ile taimi o susu.
O aʻafiaga o insulin lyspro biphasic
O le mea na tupu i le initaneti, o le angioedema, o le faamamaina o le iniseti, o le angioedema, o le tumutumu o le pruritus, o le faigata ona manava, o le faateleina o le fatu, o le vevela tele, urticaria, fiva, faaitiitia o le toto, le manava o le tino), lipodystrophy, edema, sese le faafesootai, hypoglycemia, hypoglycemia (e aofia ai le oti).

Le fegalegaleaiga o le insulin lispro biphasic ma isi mea

Lyspro insulin biphasic o vailaʻau faʻafesoʻotaʻi e le ogatusa ma fofo o isi fualaau.
O le aafiaga o le hypoglycemie o le lyspro biphasic inisalini e faʻaleleia e sulfonamides (e aofia ai vailaʻau o le hypoglycemic, sulfanilamides), o le carbonic anhydrase inhibitors, inhibitors monoamine oxidase (including procarbazine, furazolidone, selegiline), angiotensin faaliliuina le antioxidative enzyme, antioxidants androgen antioxidants faʻamaʻi (steroids) (e aofia ai oxandrolone, stanozolol, methandrostenolone), tetracyclines, captopril, enalapril, b omokriptin, clofibrate, mebendazole, ketoconazole, theophylline, fenfluramine, cyclophosphamide, sauniuniga lithium, quinidine, octreotide, guanethidine, pyridoxine, receptor tagata tetee o angiotensin II, chloroquine, quinine, auala ethanol ma etanolsoderzhaschie.
O le aafiaga o le hypoglycemie o le insulin i le lyspro biphasic e faʻavaivaia e le somatropin, glucagon, glucocorticosteroids, estrogens, fomaʻi faʻamataʻu tautala, faʻavave o le calcium channel blockers, thiazide ma le loopuretics loop, hormones thyroid, sulfin pyrazone, hepatin, sympathomimetics, antidepressants, antimetidimetinazide, beta calcium, morphine, nicotine, mariuana, phénytoin, chlorprotixen, salbutamol, terbutaline, ritodrin, acidic nicotinic, o le H1-histamine receptor blocks, producing dnye phenothiazines, isoniazid, epinephrine.
Beta-blockers, octerotide, reserpine, pentamidine e mafai ona faʻaleleia ma faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.
Beta-blockers, clonidine, reserpine, pe a faʻaaogaina faʻatasi ma le insulin lyspro biphasic, e mafai ona natia le faʻaalia o faʻamaoniga o le hypoglycemia.
Afai e tatau ona faʻaaoga vailaʻau i le lyspro biphasic inisalini, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Faʻasalaga

I le tulaga o le inisalini o le inisalini ma le lyspro biphasic, o le hypoglycemia e atiina ae, lea e aumai faatasi ma faailoga nei: afu, vevela, vevela vevela, afu afu, tachycardia, palpitations, atuatuvale, atuatuvale, fiaai, paʻu o le gutu, vomiting, tigā, atuatuvalega o lagona, fefe, le fiafia, le mautonu o gaoioiga, amio le masani, tautala ma le vaʻavaʻai, faʻalavelave, faʻavevesi, vailaʻau hypoglycemic (matemate taunuuga th).I lalo o nisi tuʻutuʻuga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le umi o le taimi o le faamai poʻo le mataʻituina lelei o le maʻisuka, e mafai ona sui ia faailoga o le vailaau o le hypoglycemia.
O le hypoglycemia mama e masani lava ona taofia e ala i le 'aiina o le kulukose po o le suka, ma atonu e manaʻomia lou fetuunai o le inisalini, gaioiga faaletino poʻo le taumafa. Faʻasaʻoina o le hypoglycemia faʻaleagaina e mafai ona faʻatinoina e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o meaola pe o le intramuscular glucagon, faatasi ai ma le gaosia atili o gaʻo. O tulaga ogaoga o le hypoglycemia e taofi e le pulea o le glucase ma le gasegase o le glucagon poo le puleaina o le kullusese o le glucose, faatasi ai ma le hypoglycemic coma, 20 - 40 ml (up to 100 ml) o se 40% lextrose vaifofo e tui malosi seia oʻo ina sau le maʻi mai se siama. A maeʻa ona toe malamalama, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi ni meaʻai e mauoa i mea inu gaʻo ina ia aloese mai le toe faʻafouina o le hypoglycemia. O isi gaioiga gaʻo ma le mataituina o le maʻi atonu e manaʻomia, pe a mafai ona toe foʻi mai le hypoglycemia.

Tulaga lautele

O le igoa fefaʻatauaʻiga mo le vailaʻau o Humalog Mix. E faʻavae i se faʻasologa o le inisalini o le tagata. O le vailaʻau e maua ai lona faʻaaogaina o le hypoglycemic, fesoasoani e faʻavavevave le gaosiga o le kulukose, ma faʻatonutonu ai foi le faagasologa o lona faʻamalolo. O le mea faigaluega o se vai fofo e lua-vaega.

I le faaopoopo atu i le mea autu autu, o le tuufaatasiga e aofia ai vaega e pei o:

  • metacresol
  • glycerol
  • sodium hydroxide i le ituaiga o se vaifofo (po o le eleʻele chlorhydrate),
  • suauu zinc
  • sodium heptahydrate hydrogen phosphate,
  • vai.

Mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, e te manaʻomia se taimi o le fomaʻi ma faʻamatalaga saʻo. E le taliaina le fetuunaʻi o le vailaau poʻo le taimi mo le faʻaaogaina e oe lava ia.

Faʻataʻitaʻiga ma faʻamaoniga

O le gaioiga o lenei ituaiga inisalini e talitutusa ma isi inisalini e aofia ai. O le aʻafia i totonu o le tino, o le mea galue malosi e fegalegaleai ma siama, ma faʻaolaina ai le faʻaogaina o le kulukose.

O le faagasologa o lona faʻaaogaina mai le plasma ma le tufatufaina atu i totonu o masini e faʻateleina. O le matafaioi lenei o le inisalini Lizpro i le faʻatonutonuga o le suka.

O le vaega lona lua o lona aafiaga i le tino o se faaitiitia o le gaosiga o le kulukose i suauu ate. I lenei itu, o le tele o le suka e le ulu i le toto. E tusa ai ma lenei mea, e mafai ona fai mai o le Humalog medication ei ai sona aafiaga i le hypoglycemic i itu e lua.

O lenei ituaiga inisalini e vave ona galue ma ua faʻaaogaina i le 15 minute pe a uma le tui. O lona uiga o lenei vailaʻau e vave faʻaaogā e le tino. Ona o lenei tulaga, ua faatagaina ai e faʻaaoga le vailaʻau lata ane aʻo leʻi 'aʻai.

O le fua o le absorption e aafia i le nofoaga o tui. O le mea lea, e tatau ona e faia injections, taulai atu i faatonuga mo le fualaau faasaina.

E tutusa lava le taua le mulimuli i fautuaga mo le Lizpro insulin pe a filifili e faʻaaoga. O le vailaʻau e malosi lona aʻafiaga, o lona faʻaaogaina e mafai ona faatagaina e tusa ai ma faʻamatalaga. Afai e te faʻaaogaina lenei vailaʻau e le talafeagai, e mafai ona e faʻaleagaina tele lou soifua maloloina.

Faʻaaliga mo le tofiaina o Humalog e aofia ai:

  • le ituaiga muamua o le maʻisuka
  • hyperglycemia, o ona uiga e le faʻaitiitia i le faʻaaogaina o isi fualaau oona,
  • o le ituaiga lona lua o le maʻisuka (ma le leai o ni taunuuga mai le faʻaaogaina o vailaʻau mo le faʻafofoga tautala),
  • vailaau togafitiga mo maʻisuka,
  • o le tupu mai o tulaga faʻaleaga faʻafuaseʻi e faʻaleagaina ai le maʻisuka,
  • se isi ituaiga o inisalini le faapalepale.

Ae e tusa lava pe iai ni faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, e tatau i le fomaʻi ona suʻe le tagata maʻi ma ia mautinoa e leai se faʻailoga ma le talafeagai o ia togafitiga.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le Humalog ua faia i se ituaiga o vaifofo (iv) ma le puleaina (s / c): le lanu, manino (i cartridges o le 3 ml, i totonu o se paʻu pepa 5 cartridges, i se pepa pepa pepa 1 pusa paʻu, i totonu o pusa seriga o QuickPen cartridges e aofia ai le 3 ml o fofo o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se pepa pepa pepa 5 peni tui).

Faʻavaeina o le 1 ml o fofo:

  • gaioiga galue: insulin lispro - 100 ME,
  • Vaega o ausilali: vai mo le tuiina - e oo atu i le 1 ml, o se vaifofo o le sodium hydroxide 10% ma (poo) se fofo o le elekene hydrochloric 10% - e oo atu i le pH 7-8, sodium hydrogen phosphate heptahydrate - 0.00188 g, o le zinc - mo Zn ++ 0.000 0197 g , metacresol - 0.00315 g, glycerin (glycerol) - 0.016 g.

Tosiga ma le pulega

O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taʻitoʻatasi, ma mafaufau i le faʻatonuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le vaifofo e tuiina iv - pe afai e tatau ai, i mataupu o maʻi tuga, ketoacidosis, i le va o gaioiga ma le taimi o le feiloaiga, s / c - i le ituaiga o injections po o infusions lautele (e ala i le insulin pump) i le manava, buttock, hipupa poʻo le tauau, faatagaina le oloa e ulu i totonu o toto toto. O nofoaga o inisiua e suia i taimi taʻitasi, ina ia le faʻaaoga le sili atu i le tasi le taimi i le masina. A maeʻa le pulega, e le mafai ona faʻamalo le nofoaga o inisiua.

I tulaga taitasi, o le faiga o le pulega e seti taʻitasi. E faʻataunuʻuina le folasaga i se taimi e leʻi umi ae leʻi 'ai, ae o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e faʻatagaina vave pe a uma le' aiga

Sauniuniga mo le pulega o fualaau faasaina

Aʻo leʻi faʻaaogā, e siaki le vaifofo mo mataupu faʻapitoa, vavave, vevela ma faʻamalo. Faʻaaogā naʻo se fofo le lanu ma manino i le vevela o le potu.

Aʻo leʻi tuiina, fufuluina lelei ou lima, filifili ma solo le nofoaga mo le tuiina. I le isi itu, ua aveese le pulou mai le nila, ua toso pe faapipiiina le paʻu i totonu o se lafu lapoa, ua tuu i totonu le nila ma ua paʻu le faamau. A maeʻa lena, ona aveese lea o le nila ma mo ni nai sekone o loʻo faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete le upega o le inisiua i se paʻu lima. E ala i se pulou puipuia o se nila ua liliu ese ma lafoai.

Aʻo leʻi faʻaaogaina Humalog i totonu o se pen-injector (injector), e tatau ona faitau vave e QuickPen faatonuga mo le faʻaaogaina.

IV injections e faia e tusa ai ma masani masani ole falemaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, IV bolus tui poʻo le faʻaogaina o masini. O le siaki faifai pea o le toto o le kulukose toto e taua tele.

O le faʻamautuina o le faʻaogaina o le tino ma le maualuga o le 0.1-1 IU i le 1ml o le insulin lispro i le 5% dextrose poʻo le 0.9% sodium solution mo le 2 aso e maua pe a teuina i le vevela.

Mo le faʻataunuʻuina o faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o pamu faʻasolosolo ma pito sili ona lelei mo le inisalini infusions e mafai ona faʻaaogaina. E taua tele le mulimuli i faatonuga a le kamupanī ma mulimulitaʻia tulafono o le faʻamaonia pe a faʻafesoʻotaʻi le polokalama. Soʻo se 2 aso latou te suia ai le faiga mo le fausiaina. O le faʻasolosolo faʻatasi ma se mea faʻapitoa o le hypoglycemic e taofia seia maeʻa. I mataupu o laʻititi maualalo o kulūkose i totonu o le toto, e tatau i le tagata gasegase ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e mafaufau e faʻaitiitia pe taofi le inisalini.

O le vave oso i luga o le toto o le kulukose o le toto e mafai ona mataituina ma se faʻaogaina o le tino mo le faʻasolosolo poʻo le pamu le lelei. Afai e masalomia le solia o le inisalini o le mafuaʻaga o le faateleina o le glucose concentration, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i faatonuga a le kamupanī ma logoina le fomaʻi (pe'ā tatau).

Humalog pe a le faʻaaogaina se pamu e le mafai ona faʻafefiloi ma isi insulin.

O le penisini insulin penetrate QuickPen e aofia ai le 3 ml o le vailaau faʻasaina ma se gaoioiga e 100 IU i le 1 ml. 1-60 iunite o inisalini e mafai ona faʻatonuina ile tui. E mafai ona tuʻuina le fua i le saʻo o le tasi iunite. Afai e tele ni iunite ua faʻamautuina, e mafai ona faasaʻo le fualaʻau e aunoa ma le leai o se inisalini.

O le injector e tatau ona faʻaaogaina e na o le toatasi le tagata maʻi, e tatau ona faʻaaoga nila fou mo tui taʻitasi. Aua neʻi faʻaaogaina le injector pe afai ua leaga pe gau se tasi o ona vaega. O le tagata gasegase e tatau ona ave i taimi uma se mea faʻapipiʻi tui i le tulaga o le gau poʻo le faʻaleagaina.

O tagata maʻi e le lelei le vaʻai po o le leai o se vaaiga vaʻaia e le fautuaina e faʻaaoga le injector e aunoa ma le fesoasoani a tagata vaʻaia ua aʻoaʻoina e faʻaaogaina.

Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e taua le faʻamaonia o le aso e muta ai ua faʻaalia i luga o le igoa e leʻi muta ma o le saʻo ole inisalini o loʻo i totonu o le injector. I lenei itu, e le fautuaina e aveese le igoa mai le tusi.

O le lanu o le pipiʻi vave o le penisini o le QuickPen e lanu, e fetaui lelei ma le lanu o le fasi pepa i luga o lona igoa ma le ituaiga insulin o loʻo faʻaaogaina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le injector, e tatau ona e mautinoa ua pipii atoa le nila. A maeʻa ona faʻaaogaina, ona ave lea o le nila ma faʻalelei. E le mafai ona teuina le peni tui i se nila e faʻapipii i ai, talu ai o lenei mea e mafai ona mafua ai le faʻaleleia o le ea i totonu o le vailaʻau vailaʻau.

Pe a faatonuina se fualaau o se fualaau faasaina e sili atu i le 60 iunite, e lua inisiua e faia.

Mo le siakiina o le insulin i totonu o le faʻailo, e tatau ona e tusi le injector i le pito o le nila ma vaai i le numera o vaega totoe o le inisalini i luga o le fua i luga o le palama malamalama. O lenei faailoga e le faʻaaogaina e seti ai le fualaau.

Ina ia aveese le pulou mai le injector, e tatau ona e tosoina. Afai ei ai ni faafitauli e tulai mai, ia suia ma le faaeteete le faavaa i le faasologa o le ao ma le faasolosolo, ona tosoina lea.

O taimi taʻitasi aʻo leʻi tuiina, latou te siakiina le inisalini, ona a leai, e mafai ona e maua tele pe tele foi inisalini. Ina ia siaki, aveese le pito i fafo ma le pito i totonu o le nila, e ala lea i le suiina o le pusa dose, 2 seti ua seti, o le injector e agai i luga ma tuʻituʻi i le mea e uu ai le ea ina ia aoina uma le ea i luga. Ona faʻafesoʻomi lea o le kulimomi seia oʻo ina taofi ma o le numera 0 o loʻo aliali mai i le faamalama o le faʻaʻailoga. O le uuina o le ki i le taimi malolo, faitau lemu i le 5, i le taimi nei e tatau ona i ai se tui o le inisalini i le pito o le nila. Afai e le o iai le tui o le inisalini, ona suia lea o le nila i se mea fou ma toe suʻeina.

Faʻataʻitaʻiga o fualaau

  • aveese le pulou mai le peni
  • ma se paluga ua faʻamamaina i le ava malosi, solo le pulou paʻu i le pito o le tagata faʻataʻalo,
  • tuu le nila i totonu o le pulou saʻo i luga o le pito o le injector ma faʻailoaina seia oʻo ina tuʻuina uma,
  • e ala i le suiina o le numera o le dose, ua faatulaga le numera manaʻomia o iunite,
  • aveese le pulou mai le nila ma tuu i lalo o le paʻu,
  • ma lou limamatua, faʻafesoʻotaʻi le kulini faʻatoʻa seia maeʻa atoa. Ina ia oʻo i le atoatoa, ia uu le faamau ma faitau lemu i le 5,
  • ua aveese le nila mai lalo o le paʻu,
  • siaki le faʻasologa o fualaau - pe afai ei ai le numera 0 i luga, o le fualaau ua uma ona faʻatoa uma,
  • faʻaeteete faʻapipiʻi le pulou pito i fafo i luga o le nila ma vaʻesea mai le injector, ona tuʻuese lea,
  • tuu se pulou i luga o le peni.

Afai e masalosalo le tagata maʻi na te faʻatonuina le atoaga o lona tino, e le tatau ona tuʻuina atu se faʻasolosolo toe faia.

Faʻaiʻuga

  • e tele lava taimi: hypoglycemia (i tulaga ogaoga, e ono mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemic coma, i tulaga tulaga ese - oti),
  • mafai: lipodystrophy, tali atu i le lotoifale - fulafula, mumu poʻo le sasaina i le nofoaga o tui,
  • e seasea ona tupu: o faʻamaʻi faʻamaʻi lautele - faʻateleina le sosolo, tachycardia, faʻaitiitia le toto maualuga, vaivai le manava, fiva, angioedema, urticaria, faʻamalosi i le tino atoa.

Faatonuga faapitoa

Faʻaliliuina atu o le tagata gasegase i se isi igoa o le ituaiga poʻo le inisalini e faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Afai e te suia le metotia gaosiga, ituaiga, ituaiga, lanu ma / poʻo le gaioiga, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o fualaau.

O faʻamaoniga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia e ono itiiti le faʻailoaina ma le faʻamalamalamaina i togafitiga ogaoga ma le inisalini, o le soifuaga umi o le maʻisuka, faʻamaʻi o le tino o le tino i le maʻisuka, ma le togafitiga faʻatasi ma vailaʻau, faʻataʻitaʻiga beta-blockers.

O uluai faailoga o le hypoglycemia i tagata mamaʻi ma gasegase o le hypoglycema pe a uma ona suia mai le inisalini mai manu-manu i le inisalini o le tagata atonu e itiiti le ogaoga pe ese mai i latou na iai muamua ma le inisalini muamua i togafitiga.

I mataupu o gaioiga e le faʻaalia poʻo le hypoglycemic reactions, o le atinaʻeina o le leiloa o le mafaufau, coma, poʻo le amataga o le oti e mafai. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le le atoatoa o tui poʻo le faʻamalolo le togafitiga, aemaise lava mo le ituaiga I le maʻi suka, e mafai ona taʻitaʻia ai le gaosiga o le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka, lea e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi.

I le le atoatoa ma le faʻasologa o le hepatic, e mafai ona faʻaitiitia le manaʻomia mo insulin, lea e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le tui ole inisalini ma gluconeogenesis. I le faaletonu o le ate i taimi uma (ona o le faateleina o le malosi o le inisalini), mafatiaga faalelagona, faamai pipisi, o le faateleina o le aofaiga o carbohydrates i meaai, o le manaomia mo le inisalini e ono faateleina.

I tulaga o fesuiaiga i le masani masani ma le faʻateleina o le tino, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o fualaau oona. Aʻo faʻatino faʻamalositino i le taimi lava e uma ai le taumafa, o le a mafai ona maua se faʻalavelave tele o le atiaʻe o le hypoglycemia. Talu ai ona o vailaau mo togafitiga o le gasegase o le inisalini, o le hypoglycemia e mafai ona atiae muamua pe a uma le inisiua nai lo le taimi e faaaoga ai insulin.

Pe a faatonuina se sauniuniga o le inisalini ma le maualuga o le 40 IU i le 1 ml i totonu o se fagu, e le mafai ona toe maua mai le inisalini mai se kilika ma le inisalini o le 100 IU i le 1ml e faʻaaoga ai se tuila e faʻaaoga ai le insulin ma le maualuga o le 40 IU i le 1 ml.

O togafitiga faʻatasi ma togafitiga o inisalini ma fualaau o le thiazolidinedione vaega e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faatupuina o le edema ma le fatu vaivai faifai pea o le fatu, aemaise lava i le talaaga o maʻi o le cardiovascular system ma i le i ai o tulaga lamatia mo le le manuia o le fatu.

Tagata maʻi ile togafitiga e tatau ona faʻaeteete pe a ave taavale afi ma faʻatautaia gaoioiga e ono lamatia ai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Le aʻafiaga o fualaau / vailaʻau i le lyspro inisalini i le faʻamalosia faʻatasi:

  • o le gasegase o le phenothiazine, o le acidic nicotinic, o le lithium carbonate, isoniazid, diazoxide, chlorprotixene, diuretics thiazide, tricyclic antidepressants, beta-2-adrenergic agonists (terbutaline, salbutamol, ritodrin, etc.), danazole, thyroid-thyroid hormones: thymon gland hormones le malosi o lona aafiaga o le hypoglycemic,
  • E le gata i lea, o le a le mafai e le tagata ona faʻaaogaina se mea e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le inisinia, ethanol ma vailaʻau oona, o peta-blockers: faʻateleina le mamafa o lona aafiaga o le hypoglycemic.

Lyspro insulin e le faʻafefiloi ma le inisalini manu.

A o le i tagofia isi vailaʻau, e taua le fefaʻatauaʻi i se fomaʻi. I luga o lana fautuaga, e mafai ona faʻaaogaina le vailaau faʻatasi ma le inisalini o le tagata e umi ona galue, pe faʻaputu foi ituaiga o sulfonylureas.

O analogues a Humalog o Iletin I masani, Iletin II masani, Inutral SPP, Inutral HM, Farmasulin.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

Faʻamalo e ala i le tuʻuina atu.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

E ui lava i le mea moni e faapea sa mafai e saienitisi ona toe faia atoa le mole o le insulin i le tino o le tagata, ae o le gaioiga o le hormone na foliga mai ua faagesegese ona o le taimi e manaomia mo le ave i totonu o le toto. Muamua le fualaau o le faaleleia o gaioiga o le insulin Humalog. E amata ona galue i le 15 minute pe a uma le tui, o lona uiga o le suka mai le toto ua faʻafeiloaʻi i totonu o le tino i se taimi talafeagai, ma e oʻo lava i le hyperglycemia mo sina taimi e le tupu.

E taua le iloa! O se mea fou na fautuaina e endocrinologists mo Faʻaauau le Mataituina o Maʻisuka! E na o aso uma e tatau ai.

Pe a faatusatusa i atinaʻe na tupu muamua, ua maua ai e le Humalog ni faʻamatalaga sili atu: i maʻi, faʻaitiitia le 22% i fesuiaiga o le suka i aso taitasi, faʻaleleia le lelei ole aoga, aemaise lava i le aoauli, ma le ono faʻaitiitia le hypoglycemia. Ona o le anapogi, ae o le gaioiga, o lenei inisalini ua faʻaaogaina pea i le maʻisuka.

Faʻamatala puupuu

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le inisalini Humalog o se volumous volumes, ma o vaega o loʻo faʻamatalaina itu aoga ma faʻasologa mo le faʻaaoga e sili atu ma le tasi parakalafa. O faʻamatalaga uumi eo mai ma nisi vailaʻau e iloa e tagata gasegase o se lapataiga e uiga i le matautia o le aveina oi latou. O le mea moni, o mea uma lava o le faʻafeagai: o se tele, auiliiliga auiliili - molimau o le tele o tofotofoga o le fualaau faasaina na tumau mausali.

O gasegase ma le tafe o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai. E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Na pau lava le vailaʻau ua fautuaina aloaia mo togafitiga o le maʻisuka ma e faʻaaoga foi e endocrinologists i la latou galuega o lenei.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu fatu malosi - 90%
  • Aveesea o le toto maualuga - 92%
  • Faamalosia o le aso, faaleleia o le moe i le po - 97%

O gaosi oloa e le o se faʻalapotopotoga faʻapisinisi ma e faʻatupeina i le lagolago a le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa.

Ua faamaonia le Humalogist mo le silia ma le 20 tausaga talu ai, o lea ua mafai nei ona faʻamaonia ma le mautinoa o lenei inisalini e saogalemu i le fua saʻo. E faatagaina mo le faʻaaogaina e tagata matutua ma tamaiti, e mafai ona faʻaaoga i tulaga uma, faʻatasi ai ma le leai o se fuamoa: ole ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, taotoga pancreatic.

Faamatalaga lautele e uiga i le Humalogist:

FaʻamatalagaFaʻamataʻu manino. E manaʻomia ai tulaga faʻapitoa mo le teuina, pe afai e solia, e mafai ona leiloa ona meatotino e aunoa ma le suia o foliga vaaia, o lea e na o le vailaʻau e mafai ona faʻatau i falemaʻi.
Mataupu faavae o le taotogaTuuina atu le kulukose i totonu o masini, faʻaleleia le liua o le kulukose i totonu o le ate, ma puipuia le malepe o le gaʻo. O le faʻaitiitia o le suka e amata muamua atu nai lo le inisalini puupuu, ma e itiiti lava.
PepaFaʻamatalaga ma se faʻasalaga o le U100, faʻafoega - mea faʻapitoa poʻo mea e le afaina. Faʻapipiʻi i cartridges poʻo peni tui tui.
FaʻatauO le fofo e maua mai na o Lilly Farani, Farani. Faʻapipiʻiina i Falani, Amerika ma Rusia.
TauI Rusia, o le tau o se afifi o lo oi ai ni cartridges o le 3 ml i le tasi e tusa ma le 1800 rubles. I totonu o Europa, o le tau mo le tutusa o le volume e tutusa lava. I le US, o lenei inisalini e toeitiiti atoa le 10 taimi sili atu ona taugata.
Faailoga
  • Ituaiga 1 maʻisuka, tusa lava po o le a le ogaoga o le maʻi.
  • Tusa 2, pe afai o vailaau oona ma le taumafa e le faatagaina ai le faʻasaina o le glycemia.
  • Tusa 2 i le taimi o le gasegase, maʻisuka maʻisuka.
  • O ituaiga uma o le maʻisuka i taimi o togafitiga ma.
ContraindicationsTali a tagata taʻitoʻatasi i insulin lyspro poʻo vaega o ausilali. E masani ona faʻaalia i allergies i le nofoaga o tui. I le maualalo o le malosi, e mavae le vaiaso pe a uma ona sui i lenei inisalini. O mataupu ogaoga e seasea, e manaʻomia le suia o le Humalog ma isi analogues.
Vaega o le suiga i HumalogI le taimi o le filifiliga o fua, o le tele o fuataga masani o le glycemia, e masani ona faʻatalanoaina masani faafomaʻi. I le avea ai o se tulafono, e manaʻomia e le maʻisuka le itiiti ifo o Humalog iunite i le 1 XE nai lo se tagata. O le faateleina o le manaomia mo le hormone e matauina i taimi o faʻamaʻi eseese, faʻalavelave faʻavaivaia, ma gaioiga faʻaauau.
FaʻasalagaO le tele o le fualaau e taʻitaʻi atu ai i le hypoglycemia. Ina ia faʻaumatia, e te manaʻomia se faʻatagaga. O mataupu ogaoga e manaʻomia ai togafitiga vave faʻapitoa.
Co-administration ma isi vailaʻauE mafai e le Humalog ona faʻaitiitia le gaioiga:
  • fualaau faasaina mo le togafitia o le maualuga o le toto maualuga i se aafiaga o le diuretic,
  • sauniuniga o le hormone, e aofia ai faʻamaʻi pepe,
  • nicotinic acid faaaoga e togafitia ai faafitauli o le maʻisuka.

  • ava malosi
  • hypoglycemic agents na faʻaaogaina togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2,
  • aspirin
  • vaega o vailaau faʻasaina.

Afai e le mafai ona suia nei vailaʻau e isi, o le fua o le Humalog e tatau ona fetuunai mo sina taimi.

TeuinaI totonu o le pusaaisa - 3 tausaga, i le vevela o le potu - 4 vaiaso.

Faatasi ai ma aʻafiaga, o le hypoglycemia ma faʻamaʻi e masani ona matauina (1-10% o le maʻisuka). E itiiti ifo i le 1% o tagata gasegase e maua lipodystrophy i le nofoaga o tui. O le tele o isi faʻafitauli leaga e itiiti ifo i le 0.1%.

Le mea sili ona taua e uiga ia Humalog

I le fale, e faʻaaogaina faʻafuaseʻi Humalog e faʻaaoga ai se peni tui. Afai e faʻaumatia le hyperglycemia ogaoga, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e mafai foi ile falemaʻi. I lenei tulaga, o le puleaina o le suka i taimi uma e tatau ai ina ia aloese mai le sologa lelei.

O le gaioiga malosi o le vailaʻau o insulin lispro. E ese mai le hormone tagata ile faatulagaga o amino acids i totonu ole mole. O ia ituaiga fesuiaiga e le taofia ai le siakiina o le masini i le iloaina o le hormone, o lea latou te faigofie ai ona pasi le suka ia i latou lava. O le tagata palasi e naʻo insulin monomers - tasi, e le o fesoʻotaʻi mole mole. Ona o lenei mea, ua vave ona gauai ma e oʻo lava i le taimi e amata ai ona faʻaitiitia le suka i le vave nai lo le inisalini masani.

O le Humalog o se fualaau e pupuu tele, nai lo le faʻataʻitaʻiga, poʻo. E tusa ai ma le faʻavasegaga, o loʻo faatatau i analogic inisalini ma faʻataʻitaʻiga vave. O le amataga o lona gaioiga e vave, e tusa ma le 15 minute, o lea e le tatau ai ona faʻatali le maʻi suka seia oʻo ina galue fualaau, ae mafai ona e saunia mo se taumafataga pe'ā uma le tui. Faafetai i se vavave puupuu, o le a faigofie ona fuafua meaai, ma o le lamatiaga o le galo o meaʻai pe a uma le inisiua ua matua faʻaititia.

Mo le lelei lelei o le puleaina, e tatau ona tuʻufaʻatasia faʻataʻitaʻiga vave faʻatasi ma le faʻatagaina. Na o le tasi lava le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o se pamu insulin i luga o se faʻaauau pea.

Fai le filifiliga

Humalog's dosage e faalagolago i le tele o mea ma ua fuafuaina taitoatasi mo maʻisuka taitasi. O le faʻaaogaina o fuafuaga faʻasalalau e le fautuaina, a o latou faʻateteleina le taui o le maʻisuka. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi i se taumafataga maualalo, o le fua o le Humalog e ono itiiti ifo nai lo auala masani e mafai e le pulega ona tuʻuina atu. I lenei tulaga, e fautuaina le faʻaaogaina o le insulin vave vaivai.

O le hormone e sili atu le malosi e maua ai le malosi sili ona malosi. Pe a fesuiai i Humalog, o lona fua muamua e fuafuaina e 40% o le insulin i le taimi muamua.E tusa ai ma taunuʻuga o le glycemia, ua faʻafetaui le metotia. O le avega masani mo le sauniuniga mo le iunite o le 1-1.5 iunite.

Polokalame tui

O le tagata ulavavale e sasaina i luma o taumafataga taitasi, a itiiti ifo ma le faatolu i le aso . I le tulaga o le maualuga maualuga o le suka, faʻamaonia ai le popula i le va o mea autu o inisiua ua faatagaina. O le faʻatonuga mo le faʻaaogaina o fautuaga e fuafua ai le aofaʻiga o le insulin e faʻavae i luga o masini gaʻo fuafuaina mo le isi taumafataga. E tusa ma le 15 minute e tatau ona pasia mai se tui i meaai.

E tusa ai ma iloiloga, o lenei taimi e masani lava ona itiiti ifo, aemaise lava i le aoauli, pe a faʻaitiitia le faʻamalosia o inisalini. O le fua faatatau o le faʻaaogāina o le tino o le tagata lava ia, e mafai ona fuafua i le faʻaaogaina faifai pea o le kulukose toto i le taimi lava e uma ai le tui. Afai e sili atu le mataituina o le faʻaitiitia o le suka i le mea ua faatonuina mai e faatonuga, o le taimi aʻo leʻi faʻamavaeina taumafa.

Humalog o se tasi lea o fualaau faʻamaʻi vave, o lea e faigofie ai ona faʻaaogaina o se fesoasoani faʻafuaseʻi mo le maʻisuka pe a fai o loʻo maʻi le tagata maʻi.

Taimi faʻatino (puupuu pe umi)

O le tumutumuga o le inisalini mulimuli ane e matauina 60 minute talu ona uma le pulega. O le umi ole gaioiga e faʻalagolago i le fualaau, o le tele, o le umi o le toto o le suka, e tusa ma le 4 itula.

Humalog mix 25

Ina ia mafai ona iloiloina saʻo le aafiaga o le Humalog, e tatau ona fuaina le kulukose i le maea ai o lenei vaitau, e masani lava ona faia lenei mea ao leʻi faia le isi taumafataga. O fua muamua e manaʻomia pe'ā masalomia le hypoglycemia.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina se tamaititi e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i le aso 2 o Mati mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

O le umi o le taimi o le Humalog e le o se faʻafitauli, ae o le lelei o le fualaau faasaina. Faʻafetai atu ia te ia, o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka o le a le mafai ona aafia i le hypoglycemia, aemaise i le po.

Humalog Mix

I le faaopoopo atu ia Humalog, o le kamupani vailaau faafomai Lilly Farani na faia le Humalog Mix. O se paluga o lyspro insulin ma le sulfate sulfate. Faafetai i lenei tuufaatasiga, o le taimi amata o le hormone e tumau pea vave, ma o le umi o le gaoioiga e faateleina ai le tele.

Humalog Mix e maua ile 2 faʻasalalauga:

Pau lava le aoga o nei fualaau oona o se faiga e faigofie ona tui. O le taui o le maʻisuka ua sili atu ona leaga nai lo le faʻamalosia o le togafitiga o le inisalini ma le faʻaaogaina o le Humalog masani, o le mea lea, mo tamaiti Humalog Mix e le faʻaaogaina .

O lenei inisalini ua faatonuina:

  1. Tagata mamai e le mafai ona fuaina le fualaau poʻo le tuiina, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le le lelei o le vaai, maʻi paʻu poʻo le vevela.
  2. Tagata gasegase ma le mafaufau.
  3. Tagata gasegase matutua ma le tele o faʻafitauli o le maʻisuka ma le le lelei o togafitiga o togafitiga pe afai latou te le naunau e suesue.
  4. Maʻisuka faʻatasi ma le faʻamaʻi 2, pe a fai o lo latou gaosia pea lava pea.

Togafitiga o le maʻisuka ma le Humalog Mix e manaʻomia ai se taumafa faʻaletoʻamea lelei, faʻafefeteina i le va o taumafataga. E faatagaina e 'ai e 3 XE mo le taeao, e oʻo atu i le 4 XE mo le' aiga o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi, e tusa ma le 2 XE mo le' aiga o le afiafi, ma le 4 XE ao le i momoe.

Analogs o le Humalog

Lyspro inisalini o se mea galue e naʻo le uluaʻi Humalog. O fualaau faʻamalosi e fai (e faʻavae i luga o le aspart) ma le (glulisin). O nei meafaigaluega e sili atu ona puupuu, o lea e le afaina ai le tasi e filifili. O mea uma lava e faʻafefeteina ma tuʻuina vave se faʻaitiitia o le suka.I le avea ai o se tulafono, ua tuʻuina atu i le vailaau faʻamuamua, lea e mafai ona maua e aunoa ma se totogi ile falemaʻi.

O le suiga mai Humalog i lona faʻasologa e mafai ona talafeagai i le tulaga o faʻamaʻi o le tino. Afai o le maʻisuka e alu i se taumafataga maualalo, ma e masani ona i ai le hypoglycemia, e sili atu le talafeagai le faʻaogaina o tagata nai lo le inisalini.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina.

DNA recombinant insulin tuilaina.
Sauniuniga: HUMALOG®
O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina: insulin lyspro
ATX Encoding: A10AB04
KFG: O le inisalini ole tagata
Numera resitala: P Nu. 015490/01
Aso o le resitalaina: 02.02.04
Pule faʻatau. acc .: LILLY FRANCE S.A.S.

O le fofo mo le iniseti e manino, le lanu.

1 ml
insulin lispro *
100 IU

Tagata faʻatau: glycerol, oxide sinate, sodium hydrogen phosphate, m-kesisone, vai d / ma, vaifofo eleʻele o le eletise 10% ma le sodium hydroxide solution o le 10% (ina ia maua ai le maualuga o le pH).

3 ml - cartridges (5) - paʻu (1) - teuina o pepa pepa.

* O le igoa faava o malo e fautuaina e WHO, i le Rusia, Malo, le sipelaga o le igoa faavaomalo - insulin lispro ua taliaina.

O le faʻamatalaga o le fualaau faasaina e faʻavae i luga o faʻatagaga aloaia faʻamaonia mo le faʻaaogaina.

Faiga faʻamalositino Humalog

DNA recombinant insulin tuilaina. E ese mai i le itu mulimuli i le faasologa o amino acid i tulaga 28 ma le 29 o le filifili insulin B.

O le aʻafiaga autu o le fualaau faasaina o le tulafono faatonutonu o le metabolism. E le gata i lea, e iai sona aʻafiaga. I le tino maso, o loʻo i ai le faʻalauteleina o mea o le glycogen, o gaʻo gaʻo, glycerol, o le faateleina o le synthesis synthesis ma le faateleina o le taumafaina o amino acids, ae i le taimi lava e tasi ua i ai le faʻaitiitia o le glycogenolysis, gluconeogenesis, ketogenesis, lipolysis, protein catabolism ma le faʻamalolo o amino acids.

I maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, pe a faʻaaogaina le inisalini lyspro, o le hyperglycemia e tupu pe a uma se taumafataga e sili atu ona faʻaititia pe a faatusatusa i le insulin. Mo tagata gasegase o loʻo maua ni suʻavaʻavave ma failalalo, e tatau ona filifili se fualaau o inisua ina ia maua ai le maualuga o le kulukose o le toto i le aso atoa.

E pei o sauniuniga uma o inisalini, o le umi o le lyspro inisalini e mafai ona fesuisuiaʻi i gasegase eseese poʻo taimi eseese i le maʻi lava e tasi ma e faalagolago i le fualaau, nofoaga tui, toto, vevela o le tino ma gaioiga faaletino.

O vailaʻau faʻafomaʻi o le lyspro inisalini i tamaiti ma tamaiti e talitutusa ma mea na matauina i tagata matutua.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai le maualuga o tui o le sulfonylurea, o le faʻaopoopoga o le insulin e lyspro e oʻo atu ai i le faʻaititia o le hemoglobin glycosylated.

Lyspro togafitiga o le inisalini i tagata gasegase e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le numera o episodes of hypoglycemia nocturn.

Ole tali ile glucodynamic ile isulin lispro e le faʻalagolago i le le atoatoa o gaʻo poʻo le ate.

O le inisalini Lyspro ua faʻaalia i le inisalini o le tagata, ae o lana gaioiga e sili atu le vave ona tupu ma e tumau mo se taimi puupuu.

O le inisalini Lyspro e faʻailoaina i se vave vave o le gaioiga (pe a ma le 15 minute), e pei E iai le maualuga o le fua, ma o lenei mea e mafai ai ona e ulu atu i le taimi lava lea aʻo leʻi 'aʻai (0-15 minute ao leʻi' ai meaai), e ese mai le inisalini masani (30-45 minute ao leʻi 'aʻai). Lyspro inisalini e puupuu lona umi o le gaioiga (2 i le 5 itula) faʻatusatusa i le masani a le inisalini o le tagata.

Pharmacokinetics o fualaau faasaina.

Suiga ma tufatufaga

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o le inisalini Lyspro e vave ona gauai ma oʻo atu i Cmax i le plasma toto pe a uma le 30-70 minute. Vd o le inisalini lyspro ma le inisalini masani o le tagata e foliga tutusa ma o loʻo iai i le 0.26-0.36 l / kg.

Faatasi ai ma le vaavaaiga o le T1 / 2 o le inisalini, lyspro e tusa ma le 1 le itula. O tagata mamaʻi ma le le atoatoa o le hepatic ua i ai le maualuga o le absorption o le lyspro insulin e faatusatusa i le masani a le inisalini o le tagata.

Tausaga ma le auala o le pulega o fualaau faasaina.

E fuafua e le fomaʻi le fualaau taʻitasi, faʻalagolago i manaoga ole maʻi. E mafai ona faia le Humalog i se taimi e leʻi umi ae leʻi 'ai, pe a tatau ai - vave loa ona' ai.

O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela.

O le Humalog e faʻaaogaina i foliga o iniseti poʻo le foliga o se faʻalautele lautele e faʻaaogaina ai le pamu insulin. Afai e manaʻomia (ketoacidosis, maʻi gasegase, le vaitau i le va o vaʻaiga poʻo le taimi o le faʻasologa o taimi) Humalog e mafai ona ulufale i totonu / in.

O le SC e tatau ona faia i luga o le tauau, o le suilapalapa, papaʻi, poʻo le manava. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e sili atu i le 1 taimi i le masina. A oʻo i le s / i le faʻaofiina o le vailaʻau Humalog, e tatau ona ave le tausiga e aloese mai le tuʻuina o le vailaʻau i totonu o se ipu toto. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. O le tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina i le saʻo le tui.

Tulafono mo le puleaina o fualaau faasaina Humalog

Sauniuniga mo folasaga

O le fofo o le fualaau faasaina Humalog e tatau ona manino ma lē lanu. O se puaoa, mafiafia poo sina lanu lanu o le fualaau faasaina, poo pe afai o loo iloa ai i totonu o vaega ninii malo, e le tatau ona faaaogaina.

Pe a faʻapipiʻi le pusa i le peni (pen-injector), faʻapipiʻi le nila ma taʻitaʻiina le inisalini, e tatau ona mulimuli i faatonuga a le kamupanī e faʻapipiʻi i peni taitasi.

2. Filifili se saite mo tui.

3. Vavave e togafitia le paʻu i le nofoaga o tui.

4. Aveese le pulou mai le nila.

5. Faʻamau le paʻu ile faʻalauteleina poʻo le faʻasaoina o se lafu tele. Faʻaofi le nila e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni.

6. Faasolo le faamau.

7. Aveese le nila ma faapipii lemu le nofoaga mo inisiua mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.

8. Faʻaaogā le pulou o le nila, faʻasese le nila ma faʻaumatia.

9. O nofoaga o inisiua e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e sili atu nai lo le 1 taimi i le masina.

Puleaina e Iv o le inisalini

Injections ogaoga o le Humalog e tatau ona faia e tusa ai ma le masani masani o le iniseti o tui tui, mo se faʻataʻitaʻiga, poʻo le faʻaaogaina o le bolus poʻo le faʻaaogaina o se masini faʻaogaina. I lenei tulaga, e masani ona manaʻomia le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faiga faʻavae faʻatasi ma concentrations mai le 0.1 IU / ml i le 1.0 IU / ml insulin lispro i le 0.9% sodium chloride solution poʻo le 5% solu solution e tumau i le vevela vevela mo le 48 itula.

P / C inisiua insulin e faʻaaogaina ai le pamu insulin

Mo le faʻamaunuʻu o le Humalog drug, Pumps ma le Disetronic pumps e mafai ona faʻaaogaina mo le tui o insulin. E tatau ona e mulimulitai i faatonuga na oʻo mai i le pamu. O le faʻaaogaina o le polokalama e suia i le 48 itula uma. I le mea e tupu i se mea faʻapitoa o le hypoglycemic, e taofi le faʻasolo seia maeʻa le mea na tupu. Afai ei ai pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ona tatau lea ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea ma fuafua e faʻaitiitia pe taofi le faʻasaina o le inisalini. O se pamu e le lelei poʻo se faʻalavelave i totonu o le faʻaaogaina o le tino e mafai ona taʻitaʻia vave ai le kulūkose. I le masalosaloga o le soliga o le tuuina atu o le inisalini, e tatau ona e mulimuli i faatonuga ma, afai e tatau ai, taʻu i le fomaʻi. A faʻaaogaina se pamu, e le tatau ona faʻafefiloi le vailaʻau o Humalog ma isi insulin.

Itū faʻatau Humalog:

O se aʻafiaga o aʻafiaga e fesootaʻi ma le aoga autu o le vailaʻau: hypoglycemia. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau (hypoglycemic coma) ma, i tulaga tulaga ese, i le oti.

Faʻasalaga Allergic: Faʻaauau le tali atu i le faʻafitauli ile tino - mumu, fulafula poʻo le sasaina i le nofoaga o inisi (e masani ona mou atu i totonu o nai aso poʻo vaiaso), faʻasologa o mea e tupu i luga o le tino (faʻafuaseʻi ona tupu, ae sili atu ona ogaoga) - faʻapupulaina o le itching, urticaria, angioedema, fiva, puupuu le manava, faaitiitia le toto maualuga, tachycardia, faateleina le salu. O mataupu ogaoga o gasegase o le tino e mafai ona lamatia ai le ola.

Isi: lipodystrophy i le nofoaga o tui.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation.

I le taimi nei, e leai ni aafiaga le manaomia o Lyspro inisalini i le maitaga poo le soifua maloloina o le fotus / pepe faatoa fanau mai ua faailoaina. Leai se suʻesuʻega faʻasolosolo faʻaleagaina na faia.

O le sini o le togafitiga o le inisalini i le taimi o le maitaga o le tausia lelei lea o le maualuga o le kulukose i gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka poʻo le maʻisuka. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina ma faateleina i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.

O fafine o loʻo fananau i le maʻi suka e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le amataga poʻo le maʻitaga fuafuaina. I le taimi o le maʻitaga, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina ma le totoʻa le maualuga ole kulukose o le toto, ma le siakiina ole falemaʻi.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le taimi o le susu, e mafai ona manaʻomia se fesuiaiga ole inisalini ma / poʻo le taumafa.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina Humalog.

Faʻaliliuina atu o le tagata gasegase i se isi ituaiga poʻo le ituaiga inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Suiga i le gaioiga, lanu (gaosiga), ituaiga (faʻataʻitaʻiga, Faʻatulagaga, NPH, Tape), ituaiga (manu, tagata, inisalini ole inisinia) ma / poʻo le gaosiga (DNA recombinant insulin poo insulin o meaola manu) e ono manaʻomia fesuiaiga o fua.

O tuʻutuʻuga lea e ono faʻamaonia ai ma le le faʻapitoa le lapataiga muamua o le hypoglycemia ma le faʻaogaina e aofia ai le faʻaauau pea o le maʻisuka, togafitiga o le inisalini malosi, faʻalavelave faʻamaʻi o le maʻisuka, poʻo vailaʻau, e pei o beta-blockers.

I tagata gasegase i gasegase o le suavai pe a uma ona fesiitai mai le inisalini mai meaola manu i le inisalini o le tagata, o le vave o le hypoglycemia e ono itiiti le faʻailoaina pe ese mai i latou na maua i le inisalini muamua. E le mafai ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le hypoglycemic poo le hyperglycemic reactions, e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau, faʻata, poʻo le oti.

O le le lava o laasaga poʻo le faʻavaivai o togafitiga, aemaise lava i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka, o tulaga e lamatia ai le ola i le tagata maʻi.

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faaitiitia ai tagata mamaʻi i le gasegase fou, faapea foi ma tagata gasegase i le gase o le ate ona o le faaitiitia o le faagasologa o le gluconeogenesis ma le inisalini metabolism. Ae ui i lea, i tagata gasegase o le gasegase o le ate, o le faateleina o le tui insulin e mafai ona mafua ai le faateleina o le insulin manaoga.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻalauteleina i faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli faʻalagona, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le aofaʻi o meaʻai.

E mafai foi ona manaʻomia se fetuutuunaiga o togafitiga pe afai o le gaioiga faaletino o le tagata maʻi e faʻatupulaia poʻo le masani ai o meaʻai. O le faamalositino ina ua maeʻa se taumafataga e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia.O se taunuuga o vailaau mo togafitiga o gasegase o le inisalini e vave ona faia, o le afai e tupu aʻe le hypoglycemia, ona mafai lea ona atiaʻe pe a maeʻa le tui muamua nai lo le tuiina o le inisalini.

E tatau ona lapatai le tagata maʻi afai e faatonuina e le fomaʻi se sauniuniga o le inisalini ma le maualuga o le 40 IU / ml i totonu o le fagu, ona le tatau lea ona ave le insulin i se kilika ma le inisalini o le 100 IU / ml ma se tui mo le tuiina o le inisalini ma le maualuga o le 40 IU / ml.

Afai e tatau ona ave isi vailaʻau i le taimi lava lea e tasi e pei o Humalog, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

Faʻatasi ai ma le hypoglycemia poo le hyperglycemia e fesoʻotai ma le le atoatoa o le faʻatulagaina o tulafono, o le solia o le mafai ona gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor e mafai. O lenei mea e mafai ona avea ma se tulaga lamatia mo gaoioiga lamatia e ono lamatia (e aofia ai taavale avetaʻavale poʻo le galue ma masini).

E tatau i tagata maʻi ona faʻaeteete e aloese mai le faʻamalosi o le tino i le taimi o le avetaʻavale. E taua tele lenei mea mo tagata gasegase o loʻo i ai se lagona faʻaitiitia pe leai foi o faʻamaoniga e vaʻaia ai le hypoglycemia, poʻo i ai foi e masani ona maua ai vaega o le hypoglycemia. I nei tulaga, e tatau ona iloilo le aoga o le avetaavale. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona faʻavaivaia le tagata lava ia ile hypoglycemia malu e ala ile aveina o le kulukose poo meaʻai maualuga i gaʻo (ole fautuaina e iai pea ile 20 g glucose ma oe). O le tagata maʻi e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le mpoglycemia ua siitia.

Humalog fegalegaleaiga ma isi fualaau.

O le faʻaogaina o le hypoglycemic Humalog ua faʻaititia e fomaʻi taulaʻau, corticosteroids, sauniuniga o le hormone thyroid, danazol, beta2-adonergic agonists (e aofia ai le rhytodrin, salbutamol, terbutaline), tricyclic antidepressants, thiozide diuretics, chlorprotixenic acid, niacin, diazid afuaga o le phenothiazine.

O le aafiaga hypoglycemic o Humalog e faʻaleleia e peta-blockers, ethanol ma vailaʻau oona, vailaʻau faʻamaʻi, fenfluramine, guanethidine, tetracyclines, vailaʻau oona hypoglycemic, salicylates (faʻataʻitaʻiga, acetylsalicylic acid, aniloprilactyl altagonists, inhibitors MAP, Ml inhibitors, Ml inhibitors, angiotensin II receptors.

Humalog e le tatau ona faʻafefiloi ma sauniuniga o inisalini manu.

E mafai ona faʻaaogaina le Humalog (i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi) faʻatasi ai ma le inisalini o le tagata e umi taimi e galue ai pe faʻatasi ai ma vailaʻau o le hypoglycemic, sulfonylurea.

Tuutuuga o tulaga o le teuina o fualaau faasaina Humalog.

Lisi B. O le vailaʻau e tatau ona teuina mai le mea e mafai ona maua e tamaiti, i le pusaaisa, i le vevela o le 2 ° i le 8 ° C, aua nei togi. E lua tausaga le ola o le taligalu.

O se fualaau faasaina e tatau ona teu i le vevela o le potu mai le 15 ° i le 25 ° C, puipuia mai le susulu o le la ma le vevela. Soifuaga tausi - e le sili atu i le 28 aso.

I lenei tusiga, e mafai ona e faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Humalogist . Tuuina atu manatu faaalia mai tagata asiasi i le nofoaga - o tagata e faaaogāina lenei vailaau, faapea foi manatu o fomai faapitoa i le faaaogaina o Humalog ia latou faiga masani. O se talosaga tele o le faʻaopopoina atili lea o au iloiloga e uiga i le fualaau faasaina: o le vailaau na fesoasoani pe leʻi fesoasoani e aveesea le faʻamaʻi, o a faʻafitauli ma aʻafiaga na matauina, atonu e le o faʻamatalaina e le gaosi oloa i le faʻamatalaga. Analogs o le Humalog i le i ai o mea faʻapitoa e faʻatulagaina. Faʻaoga mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 (inisalini e faalagolago i le maʻisuka ma le le maʻisuka) i tagata matutua, tamaiti, faʻapea foʻi ma le taimi o le maitaga ma le lactation. Le tuufaatasiga o fualaau faasaina.

Humalogist - o le tutusa o le inisalini o le tagata, e ese mai i le itu i tua o le faasologa o le proline ma le lysine amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le filifili insulin B. Pe a faatusatusa i sauniuniga o le inisalini pupuu, o le lyspro inisalini e iloagofie ai ma le mutaaga o le aafiaga, e mafua mai i le faateleina o le inu mai le nofoaga o le eleele ona o le faasaoina o le monomeric o le lyspro insulin molecules i le vaifofo. O le amataga o le gaioiga e 15 minute i le maea ai o le puleaina o le subcutaneous, o le maualuga o le aafiaga i le va o le 0.5 itula ma le 2.5 itula, o le umi o le gaoioiga e 3-4 itula.

O le Humalog Mix o se DNA - toe tutusa o le inisalini o le tagata ma o se tuufaatasiga ua saunia e aofia ai le lyspro insulin solution (o se analog vave o inisalini o le tagata) ma le taofia o le insulin (l-prothrine insulin).

O le gaioiga autu a insulin lyspro o le tulafono faatonutonu o le metabolism. E le gata i lea, ei ai aʻafiaga ma aʻafiaga-catabolic i luga o siama o tino. I le tino maso, o loʻo i ai le faʻalauteleina o mea o le glycogen, o gaʻo gaʻo, glycerol, o le faateleina o le synthesis synthesis ma le faateleina o le taumafaina o amino acids, ae i le taimi lava e tasi ua i ai le faʻaitiitia o le glycogenolysis, gluconeogenesis, ketogenesis, lipolysis, protein catabolism ma le faʻamalolo o amino acids.

Lyspro inisalini + tagata e maua mai.

O le atoaga o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago i le nofoaga o inisiua (manava, ogavae, pusa), fualaau (maualuga o inisalini tui), ma le maualuga o le insulin i le sauniuniga. E tufatufaina faʻasalalau i totonu o masini. E le sopoia le pa puipui ma le susu i susu. E faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatugaʻo. Ua faʻamanuiaina e fatugaʻo - 30-80%.

  • ituaiga 1 o le maʻisuka (insulin-dependent), e aofia ai ma le le faapalepale i isi tui o le inisalini, ma le hyperglycemia mulimuli ane e le mafai ona faʻasaʻoina e isi tui insulin, teteʻe malosi ile inisalini (faʻaitiitia le faʻaleagaina o le inisalini i le lotoifale),
  • ituaiga 2 o le maʻisuka (e le o le insulin-faalagolago): faatasi ai ma le tetee atu i vailaʻau o le hypoglycemic oral, faapea foi ma le le atoatoa o le taumafa o isi inisalini sauniuniga, le faʻamaoniaina o le hyperglycemia postprandial, i taimi o gaioiga, faʻamaʻi pipisi.

O se vaifofo mo le faʻaaogaina o le 100 IU i totonu o se penisini 3 ml ua faʻapipiʻi i totonu o le penisini QuickPen po o le pine pen.

Taofia mo le faʻapipiʻiina o le 100 IU i totonu o le 3 ml cartridge faʻatasi i totonu o le penisini QuickPen po o le syringe pen (Humalog Mix 25 ma le 50).

O isi ituaiga o fualaau oona, pe o ni papa poʻo ni capsules, e le o iai.

Faatonuga mo le faaaogaina ma le metotia o le faʻaaoga

O loʻo faʻatulagaina taʻitasi taʻitasi. O le inisalini Lyspro e faia i se auala faʻafuaseʻi, i le intramuscularly poʻo le inosia 5-15 minute ao leʻi faia se taumafataga. O se tasi o fuataga e 40 iunite, o le sili atu e faatagaina i na o tulaga tulaga ese. Faʻatasi ai ma le monotherapy, o le Lyspro inisalini e faʻaaluina 4-6 taimi i le aso, faʻatasi ai ma sauniuniga umi o insulin - 3 taimi i le aso.

O le vailaau faasaina e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi.

O le faʻaaogaina o le fualaau faʻasaina o le Humalog Mix e faʻasaina.

O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela.

E tatau ona tui i totonu o le tauau, o le suilapalapa poʻo le manava. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e sili atu i le 1 taimi i le masina. A oʻo i le s / i le faʻaofiina o le vailaʻau Humalog, e tatau ona ave le tausiga e aloese mai le tuʻuina o le vailaʻau i totonu o se ipu toto. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua.

Pe a faʻapipiʻi se kesi i totonu o se tui tui inisalini ma faʻapipiʻi se nila aʻo leʻi faia le pulega o le inisalini, e tatau ona matua mataʻituina faatonuga a le kamupanī o le tui inisalini.

Tulafono mo le faʻaofiina o le vailaʻau Humalog Mix

Sauniuniga mo folasaga

I le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻafefiloi le pulufana o le Humalog Mix i le va o alofilima mo le sefulu taimi ma lūlūina, liliu 180 ° ma faʻasefulu taimi e faʻasaʻo ai le inisalini seʻia oʻo ina foliga mai o se vai malulu pe susu. Lulu malosi, e pei o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le puao, lea e mafai ona faʻalavelave i le saʻo saʻo. Ina ia faʻafefiloi le faʻafefiloi, o loʻo i ai i totonu o le fagu kulupu se tamai fagu. Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻaaogaina pe afai o loʻo i ai ni meaʻai pe a uma ona faʻafefiloi.

Auala e faʻatonutonu ai fualaau faasaina

  1. Fufulu lima.
  2. Filifili se nofoaga mo tui.
  3. Taulimaina le paʻu ma se antiseptic i le initaneti (faʻapipiʻi, e tusa ai ma fautuaga a fomaʻi).
  4. Ave ese le pulou puipui i fafo mai le nila.
  5. Faʻamau le paʻu i le tosoina i luga poʻo le faʻasaoina o se lafu lapoa.
  6. Faʻaofi le iniseti i se mea faʻapitoa ma faia le tui e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni.
  7. Aveese le nila ma faapipii lemu le nofoaga mo inisiua mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.
  8. Faʻaaogaina le pulou puipui i fafo o le nila, faʻalelei le nila ma faʻaumatia.
  9. Tuu le pulou i luga o le peni.

  • hypoglycemia (ogaoga o le hypoglycemia e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau ma, i tulaga tulaga ese, i le oti),
  • mūmū, fulafula, poʻo le tosoina i le nofoaga o tui (e masani lava ona mou atu i totonu o nai aso poʻo vaiaso, i nisi tulaga o nei gaioiga e mafai ona mafua ona o mafuaʻaga e le fesootaʻi ma le inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le paʻu e se fomaʻi poʻo se inisiua le talafeagai),
  • faʻataʻoto faʻamaʻi
  • faigata le manava
  • puupuu le manava
  • faaitiitia o le toto maualuga,
  • Tachycardia
  • faʻateleina le sosolo
  • Atinaʻe o le lipodystrophy i le nofoaga o tui.

  • hypoglycemia,
  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau.

Tina ma le lactation

I le taimi nei, e leai ni aʻafiaga e le manaomia o Lyspro insulin i le maʻitaga poo le tulaga o le tamaititi ma le pepe faatoa fanau mai ua faailoaina.

O le sini o le togafitiga o le insulin i le taimi o le maitaga o le faatumauina lea o le puleaina o le kulukose. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina ma faateleina i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.

O fafine o loʻo fananau i le maʻi suka e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le amataga poʻo le maʻitaga fuafuaina.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le taimi o le susu, e mafai ona manaʻomia se fesuiaiga ole inisalini ma / poʻo le taumafa.

O le auala o le pulega ua faamoemoe mo le faaaogaina o fua o le lyspro insulin e tatau ona matua matauina. Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai sauniuniga o le inisalini vave o meaola i le insulin lispro, e ono manaomia le fetuunaiga o fualaau. O le fesiitaiga o tagata gasegase e mauaina le inisalini i se aso e sili atu i le 100 iunite mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi ua fautuaina ina ia faia i se falemaʻi.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻalauteleina i taimi o faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma lagona faʻafitauli, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le aofaʻi o meaʻai i mea taumafa, i le taimi o le faʻaopoopoga o fualaau faʻasaina ma gaioiga gasegase (hormones thyroid, glucocorticoids, contraceptive oral, thurezide diuretics).

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faaititia ma le toilalo ma / poʻo le ate, faatasi ai ma se faaitiitia o le aofaʻi o meaʻai i meaai, faatasi ai ma le faʻamalositino malosi, i le taimi o le faʻaopoopoga o fualaau faʻasaina ma gaioiga (hypoglycemic activity (inhibitors MAO, beta-blockers, sulfonamides).

Faʻasaʻoina o le hypoglycemia i se foliga e foliga maaleale e mafai ona faʻatino i le faʻaaogaina o / m ma / poʻo le / / o le pulea o le glucagon poʻo le iv o le puleaina o le kulukose.

O le aafiaga o le hypoglycemie o le Lyspro insulin e faʻaleleia e le MAO inhibitors, beta-blockers, sulfonamides, acarbose, ethanol (ava) ma vailaʻau oona.

O le aafiaga o le hypoglycemie o le Lyspro insulin e faʻaititia e glucocorticosteroids (GCS), hormones thyroid, o faʻamatalaga e tautala ai, togafitiga thiazide, diazoxide, antidpressigators tricyclic.

Beta-blockers, clonidine, reserpine e mafai ona ufiufi ai le faʻaalia o faʻamaoniga o le hypoglycemia.

Analogs o le fualaau faasaina Humalog

Faʻatusatusaga o le gaosiga o le mea galue:

  • Lyspro insulin
  • Humalog Mix 25,
  • Humalog Mix 50.

Analogs i le vaega o vailaʻau (insulin):

  • Faiga Faʻapitoa HM Penfill,
  • Failautusi MS,
  • B-Insulin S.Ts. Berlin Chemie,
  • Berlinsulin H 30/70 U-40,
  • Berlinsulin H 30/70 pen,
  • Berlinsulin N Basal U-40,
  • Berlinsulin N Basal Pen,
  • Berlinsulin N Normal U-40,
  • Berlinsulin N Normal Pen,
  • Taofi le inisalini C,
  • Isofan Insulin Ipu a le Lalolagi,
  • Iletin
  • Insulin Tape SPP,
  • Inisalini s
  • O le iniseti o le pipi na matua faamamaina MK,
  • Insuman Comb,
  • SPP Intral,
  • Ipu Ipu a le Lalolagi,
  • Combinsulin C
  • Mikstard 30 NM Penfill,
  • Monosuinsulin MK,
  • Monotard
  • Penisina,
  • Protafan HM Penfill,
  • Protafan MS,
  • Rinsulin
  • Ultratard NM,
  • Homolong 40,
  • Homorap 40,
  • Humulin.

I le leai o ni fua faatatau o fualaau faasaina mo le mea galue malosi, e mafai ona e kiliki i luga o sootaga i lalo ifo i faamai lea e fesoasoani mai fualaau talafeagai mai ma vaai i analogues avanoa mo togafitiga faafomaʻi.

Pharmacodynamics

O le insulin o le Lyspro o se fualaau faasaina o le vaega ole insulin. O lona mea aoga o le insulin lispro, o le analogene recombinant o le deoxyribonucleic acid (DNA) o le inisalini o tagata, lea e ese mai ai i le toe faʻaleleia o vailaʻau amino i tulaga 28 ma le 29 i le filifili B o le insulin molécule.

I le faaopoopo atu i le faatonutonuina o le metabolism, o le insulin lyspro o loʻo i ai le aʻafiaga ma aʻafiaga-catabolic i luga ole tino. I totonu o fiva musika, e fesoasoani i le faateleina o mea e maua i le glycogen, glycerol ma gaʻo gaʻo, o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o amino acids, ma se faʻaopoopoga o le synthesis protein. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se faʻalavelaveina o faiga o le glycogenolysis, ketogenesis, gluconeogenesis, lipolysis, le faʻasaʻoina o amino acids, ma le palatini.

Lyspro inisalini ma inisalini o le tagata e tutusa, ae o le mea muamua e faʻamatalaina i se vave vave ma se taimi puupuu. Ona o le maualuga maualuga o le fua, o le aafiaga hypoglycemic o le Lyspro insulin e aliali mai i le 1/4 i le maea ai o le pulega, lea e mafai ai ona faaaoga le fualaau faasaina i le taimi lava lea ao le i taumafa.

O le umi o le fualaau faasaina e mai i le 2 i le 5 itula. E mafai ona fesuisuiaʻi uma i maʻi eseese ma tasi le tagata maʻi i taimi eseese. O le suiga i le vaitaimi o le gaioiga e aʻafia i le fualaʻau, le nofoaga o inisiua, vevela o le tino, toto ma le gaioiga faaletino o le maʻi.

Pe a faʻatusatusa atu i le inisalini o le insulin, o le faʻaaogaina o le inisalini lyspro e mafai ona faʻaitiitia ai le tele o taimi o vaʻaia o le hypoglycemia, e sili atu ona faʻaititia le hyperglycemia e tupu i tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 pe a uma ona 'ai.

I tagata matutua, tamaiti ma talavou, o loʻo faia foi se vailaʻau mo togafitiga faʻapitoa o insulin lyspro.

Ole tali ile glucodynamic ile insulin lispro e le faʻalagolago i le setete o le gasegase o le maʻi poʻo le ate.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o Insulin Lyspro ua faʻaalia mo togafitiga o ituaiga o maʻisuka nei i tagata matutua ma tamaiti:

  • o le inisalini (faalagolago i le maʻisuka ituaiga 1): e aʻafia ai ma gasegase e le mafai ona faʻamaonia i isi inisalini sauniuniga, faʻatasi ai ma le atinaʻeina o isi vailaʻau e le mafai ona faʻasaʻoina e ala i le inisalini (posting) hyperglycemia (respiratory insulin resistance)
  • e le o le inisalini (faalagolago i le maʻisuka ituaiga 2): i le tulaga o le puipuiga o le gasegase o le hypoglycemic, faapea foi ma le le atoatoa o le malosi o isi inisalini sauniuniga, i taimi o gasegase, gasegase faʻalavelave, faʻasologa o le hyperglycemia postprandial.

Lyspro inisalini, faatonuga mo le faʻaogaina: metotia ma metotia

O le fofo o le Insulin Lyspro ua faamoemoe mo le SC ma le iv pulega. Injections e faia i le sili atu nai lo le 15 minute ao lei faia se taumafataga pe vave foi ona uma se taumafataga.

I lalo o le paʻu, o le vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina le bolus poʻo le avea o se inumaga pupuʻu umi e faʻaaogaina ai le tui insulin.

I totonu o se vein, o le faʻaaogaina o le inisalini lyspro e faʻaalia mo le ketoacidosis, faʻamaʻi pipisi, i le va o gaioiga poʻo le taotoga.

O le vevela o le vai faʻaaoga e tatau ona fetaui ma le vevela o le potu.

Aʻo le i faia le pulega, o mea o loʻo i totonu o le kalama poo le vial e tatau ona iloiloina faʻavasega mo le talafeagai. O le vai e tatau ona manino ma leai ni lanu. Afai e foliga mai o le a ufitia, mafiafia, sina lanu pe afai o maua i fafo ni particulaau mai fafo - e tatau ona lafoaʻi le vaifofo.

E fuafua e le fomaʻi le fuataga ma le faiga o le puleaina o Insulin Lyspro taitoatasi, e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faʻapipiʻi faʻapitoa i se peni tui

S / c Insulin Lyspro e mafai ona tui i totonu o le tino o le manava, tauau, ogavae poʻo le papaʻi, aloese mai le vaifofo e ulufale atu i le vaʻa toto. O le nofoaga e tui ai e tatau ona suia soo, aloese mai le faʻaaogaina o le nofoaga lava lea e sili atu i le 1 taimi i le masina. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua.

Cartridges e tatau ona faʻaaogaina i le EndoPen Syringe Pens faʻatautaia e le Bagging Gangan Technology Co. Ltd. "(Saina), talu ai ona o le saʻo o le faʻataʻitaʻiga ua tuʻuina faapitoa mo paʻu tui.

Pe a faatonuina le fualaau faasaina, e tatau i le fomaʻi ona aʻoaʻo i le tagata maʻi le auala o le pulea e le tagata lava ia o le tui, ma ia mautinoa ia tui lelei le tagata maʻi i le inisalini ma le mafai ona faʻaaoga se peni.

E tatau ona faapipii le penisini i totonu o le peni ma tui i totonu o le faatonuga a le kamupanī mo le faʻaaogaina o le peni.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le puleaina ole fua ole insulin lispro:

  1. Fufulu lima lima.
  2. Filifili se nofoaga mo tui.
  3. Saunia le paʻu i le nofoaga o loʻo tuiina e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi.
  4. Ave ese le pulou puipui i fafo mai le nila.
  5. Faʻamau le paʻu.
  6. Faʻaofi le nila i lalo o le paʻu, fai le inisi e tusa ai ma faatonuga mo le peni.
  7. Aveese le nilala, tataʻi lemu le mea na tuiina ai ma le sipuni o le cotton mo ni nai sekone, aua e te suʻeina le nofoaga o tui.
  8. Faʻasese le nila ma le pito i fafo o le puipuiga ma tuʻu ese.
  9. Tuu le pulou i luga o le peni.

Faʻalavelave faʻapitoa i se pamu insulin

E mafai ona faʻaaogaina le pamu insulin i se faiga mo le faʻaauau pea o le inisalini o le tui DN. Aʻo leʻi amataina folasaga taʻitasi, e tatau ona faʻamaonia le fetaui o se pamu faapitoa ma ia matuā mataʻituina uma manaʻoga o faatonuga mo lona faʻatinoga. E tatau ona faʻaaoga se vaʻa talafeagai ma se mea faʻapipiʻi mo le pamu, ia suia e le aunoa le pusa mo le puleaina o le inisalini. I se mea faʻapitoa o le hypoglycemic, e tatau ona faʻagata le pulega o fualaau faʻataʻitaʻi seia maeʻa le faʻavae. Afai e te maualalo le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi. E tatau ona mafaufau e faʻaitiitia le fualaau poʻo le taofia o le puleaina o le inisalini lyspro.

O le faʻalavelave i le tuʻuina atu o le vaifofo ona o le faʻaogaina o le iniseti system poʻo se faʻafitauli o le tui o le inisalini e mafai ona mafua ai le vave faʻatupulaʻia o le kulūkose. O le mea lea, i sina masalosaloga o le i ai o soʻo se soliga i totonu o le tino, e tatau ona mulimuli i faatonuga ma logoina le fomaʻi pe a manaʻomia.

Aua neʻi faʻafefiloi Insulin Lyspro ma isi insulin pe a faʻaaoga le pamu.

Injection malosi

O le inisalini malosi e mafai ona faʻatupuina le bolus poʻo le malo, faatasi ai ma le mataituina e le aunoa o le toto kulutose.

Mo le faʻasolosolo, insulin lyspro e mafai ona solo i se 5% lextrose solution poʻo le 0.9% sodium chloride solution.A oʻo i le maualuga o le inisalini i totonu o le fofo o loʻo i ai i le maualuga o le 0.1-1 IU i le 1 ml, o le vaifofo fofo e tumau pea mo le 48 itula i le potu vevela.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻalavelave faʻalavelave

I le taimi e faʻaaoga ai Insulin Lyspro pe a faʻataʻavale taavale pe galue i ni auala faigata, e tatau ona amanaʻia le ono solia o le saoasaoa o lagona o le psychomotor ma le gafatia e taulai atu i le taimi o le atinaʻeina o hypo-hyperglycemia ona o le le lava o fuataga o fuataga. Ole lapataiga faapitoa e fautuaina mo tagata gasegase i taimi masani o le hypoglycemia, faatasi ai ma se faaitiitia o lagona o faailoga o le muamua o le hypoglycemia poo le toesea. O se iloiloga a le tagata lava ia i le talafeagai o le avetaavale e tatau.

Faʻamatalaga e uiga i Insulin Lyspro

I nofoaga faʻapitoa i aso nei e leai ni faʻamatalaga e uiga i Insulin Lyspro mai maʻi ma o latou aiga.

E fautuaina e le au atinaʻe le faʻaaogaina o se inisalini o le inisalini, faʻataunuʻu vave - insulin lispro, i le tulaga o le maʻisuka e lamatia ai le ola e mafua mai i le maʻisuka lē pulea (diabetic ketoacidosis), nai lo le faʻasologa o togafitiga (faʻavave iv o le puleaina o insulin). Talu ai i lenei tulaga, e sili atu ona vave galue vave nai lo le inisalini masani o le tagata ma aloese mai le faʻaauau pea o se vaifofo, lea e masani ona manaʻomia ai le falemaʻi ile maʻi i le potu maʻi tigaina.

Le tau o insulin lispro i falemaʻi

O le tau o Insulin Lyspro mo se afifi o loʻo i ai le 1 cartridge ma se vaifofo e mafai ona maua mai le 252 rubles, 5 cartridges mai le 1262 rubles, 1 le fagu (10 ml) - mai le 841 rubles.

Aʻoga: Muamua le Setete o Moscow State University i le igoa o le I.M. Sechenov, faapitoa faapitoa "Vailaau Faʻataʻitaʻi Aoao".

O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina ua faʻateleina, tuʻuina atu mo faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le suitulaga i faatonuga aloaia. O le togafitiga a le tagata lava ia e lamatia ai le ola maloloina!

I le taimi o le olaga, o le averesi tagata e le itiiti ifo i le lua vaituloto tetele o le suavaia.

O le maʻi sili ona leaga o le maʻi lea o Kuru. Na o sui o le ituaiga Mua i Niu Guinea o loʻo maʻi ia te ia. O le maʻi na maliu i le talie. E talitonuina o le mafuaaga o le faʻamaʻi o le 'ai lea i le faiʻai o le tagata.

I se taumafaiga e aveese le maʻi, e masani ona mamao tele fomaʻi. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi Charles Jensen i le vaitau mai le 1954 i le 1994. na ola ai i le sili atu ma le 900 le aveesea o le neoplasm.

E masani ona avea lena mafiafia e faatamaoaiga ai le tino ma le okesene. Peitai, o lenei manatu na faʻamaonia. Ua faʻamaonia e saienitisi le faʻavave, o se tagata e faʻamamaina le mafaufau ma faʻaleleia lana gaioiga.

E le gata i tagata taʻitoʻatasi e le gata o latou faʻatusa, ae o le gagana foi.

E tusa lava pe le o le fatu o se tagata, e mafai lava ona ola pea mo se taimi umi, e pei ona faaali mai e le faifaiva Norwegian Jan Revsdal ia i matou. O lana "afi" na taofi mo le 4 itula talu ona leiloloa le faifaiva ma moe i le kiona.

Afai e te ataata na o le faalua i le aso, e mafai ona e faʻaitiitia le toto ma faʻaitiitia le lamatiaga o fatu ma tuʻituʻi.

Pe a feasogi tagata, e tofu i latou ma le 6.4 kcal i minute taitasi, ae i le taimi lava lea latou te faafesuiai le toeitiiti 300 ituaiga o siama eseese.

O loʻo i ai ni faʻasalaga faʻapitoa o le fomaʻi, e pei o le fafagaina o mea faitino. I le manava o se tasi tagata maʻi na mafatia i lenei mania, e 2500 mea mai fafo na maua.

O le tele o fualaau faasaina na muai faatauina atu e avea o fualaau faasaina. O Heroin, mo se faʻataʻitaʻiga, na muaʻi faʻatau atu e avea o se tale o le tale. Ma o le koko sa fautuaina e fomaʻi o le faʻamaʻiina ma o se auala e faʻatupulaʻia ai le faʻatumau.

E miliona miliona siama ua fananau mai, e ola ma feoti i totonu o o tatou gutu. E na o le maualuga lava e mafai ona vaaia, ae afai latou te potopoto faatasi, o le a latou fetaui lelei i se kofe masani.

O fomaʻi ua foliga mai talu ai nei lava. I tua i le 19 seneturi, o le tiute o se tagata lauulu lauulu masani e toso mai ai nifo mamaʻi.

O le uluai vibrator na fausia i le seneturi lona 19. Sa galue o ia i se afi afi ma sa faamoemoe e togafitia le faʻamaʻi o fafine.

O le tele o fafine e mafai ona sili atu le fiafia mai le mafaufauina o latou tino matagofie i le faʻata nai lo le feusuaʻi. O le mea lea, tamaitai, taumafai mo le lotogatasi.

O le toto o le tagata e "tamoe" i totonu o vaa i lalo ifo o le mamafa, ma afai e solia lona amio saʻo, e mafai ona fana e oo atu i le 10 mita.

O le polyoxidonium e faatatau i fualaau faʻamaonia. O loʻo galue i nisi o vaega o le puipuiga o le tino, ma o lea e saofagā ai i le faʻatupulaia o le mautu o.

Faatonuga mo le faaaogaina

Ina ia aloese mai taunuuga le lelei mai le faʻaaogaina o le inisalini Lizpro, e tatau ona e mulimulitai i faatonuga mo lenei vailaʻau.

O le fua o le fualaau faasaina e faalagolago i le tele o mea. E aafia ai le tausaga o le maʻi, o le ituaiga o le maʻi ma lona faigata, maʻi faʻamaʻi, ma isi. O le mea lea, o le fuafuaina o le fualaau o le galuega a le fomaʻi.

Ae o le tagata tomai faapitoa e ono sese, o lea e tatau ona mataitu le togafitiga e ala i le suʻesuʻeina e le aunoa o le suka o le toto ma le fetuunaiga o le togafitiga togafitiga. O le tagata gasegase e tatau foi ona gauai atu i lona soifua maloloina ma logoina le fomaʻi e uiga i mea leaga uma o le tino i le fualaau faasaina.

O le Humalog e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻapitoa. Ae e le pei o fualaau e tutusa lelei, o injections i le intramuscular e mafai foi ona faatagaina, faʻapea foi ma le faʻaofiina o le inisalini i totonu o se vein. E tatau ona faia ni inisiua faʻamalosi ma le auai o se tausi soifua maloloina.

O nofoaga sili ona lelei mo inisiua tuʻu o loʻo i ai le ogavae, vaega o le auʻau, pulou, vavae pito i luma. Le faʻatagaina o le vailaau faʻasaina i totonu o le eria e tasi e le faatagaina, ona o lenei mafuaʻaga o lipodystrophy. O gaioiga faifaipea i totonu o le nofoaga ua atofaina e manaomia.

Injections e tatau ona faia i le tasi taimi o le aso. O lenei mea o le a mafai ai e le tino ona fetuunai ma maua le faʻaauau pea ona aafia i le inisalini.

E taua tele le mafaufau i faafitauli o le soifua maloloina o maʻi (e ese mai i le maʻisuka). Ona o nisi oi latou, o le aʻafiaga o lenei vailaau e mafai ona faʻasese pe lalo. I lenei tulaga, e tatau ona toe faʻatulaga le fualaau. I le fesoʻotaiga ma isi faʻafitauli, e mafai e le fomaʻi ona faʻasaina le faaaogaina o Humalog.

Faʻasalaga faʻataʻitaʻiga ata vitio:

Vaega o fegalegaleaiga ma isi fualaau

O se vaega sili ona tāua o soʻo se vailaʻau faʻasolosolo o lona faʻafesoʻotaʻi ma isi fualaau. E masani ona togafitia e fomaʻi le tele o faʻamaʻi i le taimi lava e tasi, ona e tatau ai ona tuʻufaʻatasia le mauaina o vailaʻau eseese. E talafeagai le fausiaina o le togafitiga ina ia le taofia ai e fualaau a le tasi le gaioiga a le isi.

O nisi taimi ei ai se manaʻoga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina lea e mafai ona faʻaaogaina ai le gaioiga o le inisalini.

O lona aafiaga e faʻaleleia pe afai, i le faʻaopoopoga i ai, o le tagata maʻi e faʻaaogaina fualaau oona nei:

  • Fufibrate
  • Ketoconazole,
  • MAO inhibitors
  • sulfonamides.

Afai e le mafai ona e musu e suʻe, e tatau ona faʻaititia le fua o le Humalog faʻalauiloaina.

O mea nei ma vaega o sooupu e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga o le fualaau faasaina ua fesiligia:

  • estrogens
  • nicotine
  • fualaau faasaina mo togafitiga,
  • Glucagon.

Ona o nei fualaau oona, o le lelei o le Lizpro atonu o le a faʻaitiitia, o lea e tatau ai i le fomaʻi ona fautuaina le faateleina o le metotia.

O nisi fualaau e iai ni mea e le mafaamatalaina. E mafai ona latou faʻateleina ma faʻaitiitia le gaioiga o le mea galue malosi. E aofia ai Octreotide, Pentamidine, Reserpine, beta-blockers.

Tau ma faʻamatalaga tutusa o fualaau faasaina

Togafitiga ma Insulin Lyspro e taugata. O le tau o se tasi o pusa o nei vailaau e eseese mai le 1800 i le 200 rubles. O le mafuaʻaga ona o le tau maualuga e manaʻomia e fomaʻi i le fomaʻi ona suia lenei vailaau faʻasaina i lona tutusa ma se tau sili atu ona taugata.

E tele analogues o lenei vailaʻau. O loʻo faʻatusaina i latou i ituaiga eseese o le faʻasaʻolotoga, atonu e eseese i la latou tuufaatasiga.

Faatasi ai ma mea autu e mafai ona taʻua:

O le filifiliga o fualaau e sui ai lenei ituaiga inisalini e tatau ona tuʻuina atu i se tagata tomai faapitoa.

Tosiga ma le pulega

O le fua o le Humalog Mix 50 e faʻamoemoeina e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i manaʻoga ole maʻi. Humalog® Mix 50 e mafai ona faʻatautaia vave aʻo leʻi 'ai, ma pe a manaʻomia, i le maeʻa ai o meaʻai. O le fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina i se auala faʻafuaseʻi! O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Humalog Mix 50 solia. O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela. O le tulafono o le pule o le inisalini o le tagata lava ia!

E tatau ona tuʻuina atu i le tauau, suʻu, papa poʻo le manava. O nofoaga o inisiua e tatau ona suia ina ia faʻaaogaina le nofoaga e tasi e le silia ma le tasi i le masina.

Faʻatasi ai ma le faʻatonuina o le Humalog® Mix 50, ole tausiga e tatau ona vaʻaia e aua neʻi ulu i le toto aʻo faʻaaogaina. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. O tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina i le saʻo le tui.

O le umi o le fualaau faasaina e mafai ona eseese tele mai le tagata i le tagata ma i taimi eseese i le tagata e tasi. O le umi o le gaioiga a le Humalog® Mix 50 e faalagolago i le fualaau, nofoaga tui, toto, vevela ma le gaioiga faaletino ole maʻi.

I le taimi lava lea ao le i faaaogaina, o le Humalog® Mix 50 paʻu pepa e tatau ona taamilo i le va o alofilima i taimi e sefulu ma lūlūina, liliu 180 °, faʻaasefulu taimi e faʻasaʻo ai le insulin seia oʻo ina avea ma se eleʻele eleʻele. Toe fai lenei faʻagasologa seia oʻo ina faʻafefiloi mea uma. Aua le lulu malosi, aua e mafai ona taʻitaʻia ai foliga o le puafiti, lea e mafai ona faʻalavelave i le saʻo saʻo.

E le mafai e le masini faʻanatura ona faʻafefiloi a latou mea i isi inisini tuusaʻo i totonu o le kesi. O cartridges e le o faamoemoe e toe faʻaleleia.

E tatau ona suʻesuʻeina i taimi uma mea o loʻo i totonu o pepa faʻafeiloaʻi, ma e le tatau ona faʻaaogaina i luma o ni pupuni, vaʻa pe i le tulaga o le faʻatagaina o vaega papaʻe paʻepaʻe i le pito i lalo poʻo puipui o le kalama, ma tuʻuina atu i ai se maeʻa matte.

E tatau ona mulimuli mulimuli i fautuaga a le kamupanī mo pene penisini taʻitasi pe a toe faʻatumu le kesi, faʻapipiʻi le nila, ma faʻaaoga le Humalog® Mix 50.

Filifili se nofoaga o tui.

Faʻaleagaina le paʻu i le nofoaga na tuiina e tusa ai ma faatonuga.

Ave ese le pulou puipui i fafo mai le nila.

Faʻamau le paʻu i le aoina i se lafu lapoa.

Faʻafesoʻotaʻi le atigipusa e tusa ai ma faatonuga.

Aveese le nila ma faapipii lemu le nofoaga o inisiua ma se sipuni susu mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.

Faʻaaogaina le pulou puipui i fafo o le nila, faʻamalo le nila ma tuʻuina atu e tusa ai ma tulafono faatonutonu.

E talafeagai i isi nofoaga o inisiua ina ia le faʻaaogaina le saite lava e sili atu i le tasi i le masina.

Contraindications

  • hypoglycemia,
  • tasi le le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina.

Tosiga ma le pulega

O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taʻitoʻatasi, ma mafaufau i le faʻatonuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le vaifofo e tuiina iv - pe afai e tatau ai, i mataupu o maʻi tuga, ketoacidosis, i le va o gaioiga ma le taimi o le feiloaiga, s / c - i le ituaiga o injections po o infusions lautele (e ala i le insulin pump) i le manava, buttock, hipupa poʻo le tauau, faatagaina le oloa e ulu i totonu o toto toto. O nofoaga o inisiua e suia i taimi taʻitasi, ina ia le faʻaaoga le sili atu i le tasi le taimi i le masina. A maeʻa le pulega, e le mafai ona faʻamalo le nofoaga o inisiua.

I tulaga taitasi, o le faiga o le pulega e seti taʻitasi. E faʻataunuʻuina le folasaga i se taimi e leʻi umi ae leʻi 'ai, ae o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e faʻatagaina vave pe a uma le' aiga

Sauniuniga mo le pulega o fualaau faasaina

Aʻo leʻi faʻaaogā, e siaki le vaifofo mo mataupu faʻapitoa, vavave, vevela ma faʻamalo. Faʻaaogā naʻo se fofo le lanu ma manino i le vevela o le potu.

Aʻo leʻi tuiina, fufuluina lelei ou lima, filifili ma solo le nofoaga mo le tuiina. I le isi itu, ua aveese le pulou mai le nila, ua toso pe faapipiiina le paʻu i totonu o se lafu lapoa, ua tuu i totonu le nila ma ua paʻu le faamau. A maeʻa lena, ona aveese lea o le nila ma mo ni nai sekone o loʻo faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete le upega o le inisiua i se paʻu lima. E ala i se pulou puipuia o se nila ua liliu ese ma lafoai.

Aʻo leʻi faʻaaogaina Humalog i totonu o se pen-injector (injector), e tatau ona faitau vave e QuickPen faatonuga mo le faʻaaogaina.

IV injections e faia e tusa ai ma masani masani ole falemaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, IV bolus tui poʻo le faʻaogaina o masini. O le siaki faifai pea o le toto o le kulukose toto e taua tele.

O le faʻamautuina o le faʻaogaina o le tino ma le maualuga o le 0.1-1 IU i le 1ml o le insulin lispro i le 5% dextrose poʻo le 0.9% sodium solution mo le 2 aso e maua pe a teuina i le vevela.

Mo le faʻataunuʻuina o faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o pamu faʻasolosolo ma pito sili ona lelei mo le inisalini infusions e mafai ona faʻaaogaina. E taua tele le mulimuli i faatonuga a le kamupanī ma mulimulitaʻia tulafono o le faʻamaonia pe a faʻafesoʻotaʻi le polokalama. Soʻo se 2 aso latou te suia ai le faiga mo le fausiaina. O le faʻasolosolo faʻatasi ma se mea faʻapitoa o le hypoglycemic e taofia seia maeʻa. I mataupu o laʻititi maualalo o kulūkose i totonu o le toto, e tatau i le tagata gasegase ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e mafaufau e faʻaitiitia pe taofi le inisalini.

O le vave oso i luga o le toto o le kulukose o le toto e mafai ona mataituina ma se faʻaogaina o le tino mo le faʻasolosolo poʻo le pamu le lelei. Afai e masalomia le solia o le inisalini o le mafuaʻaga o le faateleina o le glucose concentration, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i faatonuga a le kamupanī ma logoina le fomaʻi (pe'ā tatau).

Humalog pe a le faʻaaogaina se pamu e le mafai ona faʻafefiloi ma isi insulin.

O le penisini insulin penetrate QuickPen e aofia ai le 3 ml o le vailaau faʻasaina ma se gaoioiga e 100 IU i le 1 ml. 1-60 iunite o inisalini e mafai ona faʻatonuina ile tui. E mafai ona tuʻuina le fua i le saʻo o le tasi iunite. Afai e tele ni iunite ua faʻamautuina, e mafai ona faasaʻo le fualaʻau e aunoa ma le leai o se inisalini.

O le injector e tatau ona faʻaaogaina e na o le toatasi le tagata maʻi, e tatau ona faʻaaoga nila fou mo tui taʻitasi. Aua neʻi faʻaaogaina le injector pe afai ua leaga pe gau se tasi o ona vaega. O le tagata gasegase e tatau ona ave i taimi uma se mea faʻapipiʻi tui i le tulaga o le gau poʻo le faʻaleagaina.

O tagata maʻi e le lelei le vaʻai po o le leai o se vaaiga vaʻaia e le fautuaina e faʻaaoga le injector e aunoa ma le fesoasoani a tagata vaʻaia ua aʻoaʻoina e faʻaaogaina.

Aʻo leʻi faia tui taʻitasi, e taua le faʻamaonia o le aso e muta ai ua faʻaalia i luga o le igoa e leʻi muta ma o le saʻo ole inisalini o loʻo i totonu o le injector. I lenei itu, e le fautuaina e aveese le igoa mai le tusi.

O le lanu o le pipiʻi vave o le penisini o le QuickPen e lanu, e fetaui lelei ma le lanu o le fasi pepa i luga o lona igoa ma le ituaiga insulin o loʻo faʻaaogaina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le injector, e tatau ona e mautinoa ua pipii atoa le nila. A maeʻa ona faʻaaogaina, ona ave lea o le nila ma faʻalelei. E le mafai ona teuina le peni tui i se nila e faʻapipii i ai, talu ai o lenei mea e mafai ona mafua ai le faʻaleleia o le ea i totonu o le vailaʻau vailaʻau.

Pe a faatonuina se fualaau o se fualaau faasaina e sili atu i le 60 iunite, e lua inisiua e faia.

Mo le siakiina o le insulin i totonu o le faʻailo, e tatau ona e tusi le injector i le pito o le nila ma vaai i le numera o vaega totoe o le inisalini i luga o le fua i luga o le palama malamalama.O lenei faailoga e le faʻaaogaina e seti ai le fualaau.

Ina ia aveese le pulou mai le injector, e tatau ona e tosoina. Afai ei ai ni faafitauli e tulai mai, ia suia ma le faaeteete le faavaa i le faasologa o le ao ma le faasolosolo, ona tosoina lea.

O taimi taʻitasi aʻo leʻi tuiina, latou te siakiina le inisalini, ona a leai, e mafai ona e maua tele pe tele foi inisalini. Ina ia siaki, aveese le pito i fafo ma le pito i totonu o le nila, e ala lea i le suiina o le pusa dose, 2 seti ua seti, o le injector e agai i luga ma tuʻituʻi i le mea e uu ai le ea ina ia aoina uma le ea i luga. Ona faʻafesoʻomi lea o le kulimomi seia oʻo ina taofi ma o le numera 0 o loʻo aliali mai i le faamalama o le faʻaʻailoga. O le uuina o le ki i le taimi malolo, faitau lemu i le 5, i le taimi nei e tatau ona i ai se tui o le inisalini i le pito o le nila. Afai e le o iai le tui o le inisalini, ona suia lea o le nila i se mea fou ma toe suʻeina.

Faʻataʻitaʻiga o fualaau

  • aveese le pulou mai le peni
  • ma se paluga ua faʻamamaina i le ava malosi, solo le pulou paʻu i le pito o le tagata faʻataʻalo,
  • tuu le nila i totonu o le pulou saʻo i luga o le pito o le injector ma faʻailoaina seia oʻo ina tuʻuina uma,
  • e ala i le suiina o le numera o le dose, ua faatulaga le numera manaʻomia o iunite,
  • aveese le pulou mai le nila ma tuu i lalo o le paʻu,
  • ma lou limamatua, faʻafesoʻotaʻi le kulini faʻatoʻa seia maeʻa atoa. Ina ia oʻo i le atoatoa, ia uu le faamau ma faitau lemu i le 5,
  • ua aveese le nila mai lalo o le paʻu,
  • siaki le faʻasologa o fualaau - pe afai ei ai le numera 0 i luga, o le fualaau ua uma ona faʻatoa uma,
  • faʻaeteete faʻapipiʻi le pulou pito i fafo i luga o le nila ma vaʻesea mai le injector, ona tuʻuese lea,
  • tuu se pulou i luga o le peni.

Afai e masalosalo le tagata maʻi na te faʻatonuina le atoaga o lona tino, e le tatau ona tuʻuina atu se faʻasolosolo toe faia.

Faʻaiʻuga

  • e tele lava taimi: hypoglycemia (i tulaga ogaoga, e ono mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemic coma, i tulaga tulaga ese - oti),
  • mafai: lipodystrophy, tali atu i le lotoifale - fulafula, mumu poʻo le sasaina i le nofoaga o tui,
  • e seasea ona tupu: o faʻamaʻi faʻamaʻi lautele - faʻateleina le sosolo, tachycardia, faʻaitiitia le toto maualuga, vaivai le manava, fiva, angioedema, urticaria, faʻamalosi i le tino atoa.

Faatonuga faapitoa

Faʻaliliuina atu o le tagata gasegase i se isi igoa o le ituaiga poʻo le inisalini e faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Afai e te suia le metotia gaosiga, ituaiga, ituaiga, lanu ma / poʻo le gaioiga, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o fualaau.

O faʻamaoniga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia e ono itiiti le faʻailoaina ma le faʻamalamalamaina i togafitiga ogaoga ma le inisalini, o le soifuaga umi o le maʻisuka, faʻamaʻi o le tino o le tino i le maʻisuka, ma le togafitiga faʻatasi ma vailaʻau, faʻataʻitaʻiga beta-blockers.

O uluai faailoga o le hypoglycemia i tagata mamaʻi ma gasegase o le hypoglycema pe a uma ona suia mai le inisalini mai manu-manu i le inisalini o le tagata atonu e itiiti le ogaoga pe ese mai i latou na iai muamua ma le inisalini muamua i togafitiga.

I mataupu o gaioiga e le faʻaalia poʻo le hypoglycemic reactions, o le atinaʻeina o le leiloa o le mafaufau, coma, poʻo le amataga o le oti e mafai. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le le atoatoa o tui poʻo le faʻamalolo le togafitiga, aemaise lava mo le ituaiga I le maʻi suka, e mafai ona taʻitaʻia ai le gaosiga o le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka, lea e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi.

I le le atoatoa ma le faʻasologa o le hepatic, e mafai ona faʻaitiitia le manaʻomia mo insulin, lea e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le tui ole inisalini ma gluconeogenesis. I le faaletonu o le ate i taimi uma (ona o le faateleina o le malosi o le inisalini), mafatiaga faalelagona, faamai pipisi, o le faateleina o le aofaiga o carbohydrates i meaai, o le manaomia mo le inisalini e ono faateleina.

I tulaga o fesuiaiga i le masani masani ma le faʻateleina o le tino, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o fualaau oona. Aʻo faʻatino faʻamalositino i le taimi lava e uma ai le taumafa, o le a mafai ona maua se faʻalavelave tele o le atiaʻe o le hypoglycemia. Talu ai ona o vailaau mo togafitiga o le gasegase o le inisalini, o le hypoglycemia e mafai ona atiae muamua pe a uma le inisiua nai lo le taimi e faaaoga ai insulin.

Pe a faatonuina se sauniuniga o le inisalini ma le maualuga o le 40 IU i le 1 ml i totonu o se fagu, e le mafai ona toe maua mai le inisalini mai se kilika ma le inisalini o le 100 IU i le 1ml e faʻaaoga ai se tuila e faʻaaoga ai le insulin ma le maualuga o le 40 IU i le 1 ml.

O togafitiga faʻatasi ma togafitiga o inisalini ma fualaau o le thiazolidinedione vaega e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faatupuina o le edema ma le fatu vaivai faifai pea o le fatu, aemaise lava i le talaaga o maʻi o le cardiovascular system ma i le i ai o tulaga lamatia mo le le manuia o le fatu.

Tagata maʻi ile togafitiga e tatau ona faʻaeteete pe a ave taavale afi ma faʻatautaia gaoioiga e ono lamatia ai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Le aʻafiaga o fualaau / vailaʻau i le lyspro inisalini i le faʻamalosia faʻatasi:

  • o le gasegase o le phenothiazine, o le acidic nicotinic, o le lithium carbonate, isoniazid, diazoxide, chlorprotixene, diuretics thiazide, tricyclic antidepressants, beta-2-adrenergic agonists (terbutaline, salbutamol, ritodrin, etc.), danazole, thyroid-thyroid hormones: thymon gland hormones le malosi o lona aafiaga o le hypoglycemic,
  • E le gata i lea, o le a le mafai e le tagata ona faʻaaogaina se mea e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le inisinia, ethanol ma vailaʻau oona, o peta-blockers: faʻateleina le mamafa o lona aafiaga o le hypoglycemic.

Lyspro insulin e le faʻafefiloi ma le inisalini manu.

A o le i tagofia isi vailaʻau, e taua le fefaʻatauaʻi i se fomaʻi. I luga o lana fautuaga, e mafai ona faʻaaogaina le vailaau faʻatasi ma le inisalini o le tagata e umi ona galue, pe faʻaputu foi ituaiga o sulfonylureas.

O analogues a Humalog o Iletin I masani, Iletin II masani, Inutral SPP, Inutral HM, Farmasulin.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Teu i le 2-8 ° C i totonu o le pusaaisa, i totonu o se peni / sylise - e oo atu i le 30 ° C mo le 4 vaiaso. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

E tolu tausaga le ola o le taligalu.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

Faʻamalo e ala i le tuʻuina atu.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

E ui lava i le mea moni e faapea sa mafai e saienitisi ona toe faia atoa le mole o le insulin i le tino o le tagata, ae o le gaioiga o le hormone na foliga mai ua faagesegese ona o le taimi e manaomia mo le ave i totonu o le toto. Muamua le fualaau o le faaleleia o gaioiga o le insulin Humalog. E amata ona galue i le 15 minute pe a uma le tui, o lona uiga o le suka mai le toto ua faʻafeiloaʻi i totonu o le tino i se taimi talafeagai, ma e oʻo lava i le hyperglycemia mo sina taimi e le tupu.

E taua le iloa! O se mea fou na fautuaina e endocrinologists mo Faʻaauau le Mataituina o Maʻisuka! E na o aso uma e tatau ai.

Pe a faatusatusa i atinaʻe na tupu muamua, ua maua ai e le Humalog ni faʻamatalaga sili atu: i maʻi, faʻaitiitia le 22% i fesuiaiga o le suka i aso taitasi, faʻaleleia le lelei ole aoga, aemaise lava i le aoauli, ma le ono faʻaitiitia le hypoglycemia. Ona o le anapogi, ae o le gaioiga, o lenei inisalini ua faʻaaogaina pea i le maʻisuka.

Faʻamatala puupuu

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le inisalini Humalog o se volumous volumes, ma o vaega o loʻo faʻamatalaina itu aoga ma faʻasologa mo le faʻaaoga e sili atu ma le tasi parakalafa. O faʻamatalaga uumi eo mai ma nisi vailaʻau e iloa e tagata gasegase o se lapataiga e uiga i le matautia o le aveina oi latou. O le mea moni, o mea uma lava o le faʻafeagai: o se tele, auiliiliga auiliili - molimau o le tele o tofotofoga o le fualaau faasaina na tumau mausali.

O gasegase ma le tafe o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai. E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Na pau lava le vailaʻau ua fautuaina aloaia mo togafitiga o le maʻisuka ma e faʻaaoga foi e endocrinologists i la latou galuega o lenei.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu fatu malosi - 90%
  • Aveesea o le toto maualuga - 92%
  • Faamalosia o le aso, faaleleia o le moe i le po - 97%

O gaosi oloa e le o se faʻalapotopotoga faʻapisinisi ma e faʻatupeina i le lagolago a le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa.

Ua faamaonia le Humalogist mo le silia ma le 20 tausaga talu ai, o lea ua mafai nei ona faʻamaonia ma le mautinoa o lenei inisalini e saogalemu i le fua saʻo. E faatagaina mo le faʻaaogaina e tagata matutua ma tamaiti, e mafai ona faʻaaoga i tulaga uma, faʻatasi ai ma le leai o se fuamoa: ole ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, taotoga pancreatic.

Faamatalaga lautele e uiga i le Humalogist:

FaʻamatalagaFaʻamataʻu manino. E manaʻomia ai tulaga faʻapitoa mo le teuina, pe afai e solia, e mafai ona leiloa ona meatotino e aunoa ma le suia o foliga vaaia, o lea e na o le vailaʻau e mafai ona faʻatau i falemaʻi.
Mataupu faavae o le taotogaTuuina atu le kulukose i totonu o masini, faʻaleleia le liua o le kulukose i totonu o le ate, ma puipuia le malepe o le gaʻo. O le faʻaitiitia o le suka e amata muamua atu nai lo le inisalini puupuu, ma e itiiti lava.
PepaFaʻamatalaga ma se faʻasalaga o le U100, faʻafoega - mea faʻapitoa poʻo mea e le afaina. Faʻapipiʻi i cartridges poʻo peni tui tui.
FaʻatauO le fofo e maua mai na o Lilly Farani, Farani. Faʻapipiʻiina i Falani, Amerika ma Rusia.
TauI Rusia, o le tau o se afifi o lo oi ai ni cartridges o le 3 ml i le tasi e tusa ma le 1800 rubles. I totonu o Europa, o le tau mo le tutusa o le volume e tutusa lava. I le US, o lenei inisalini e toeitiiti atoa le 10 taimi sili atu ona taugata.
Faailoga
  • Ituaiga 1 maʻisuka, tusa lava po o le a le ogaoga o le maʻi.
  • Tusa 2, pe afai o vailaau oona ma le taumafa e le faatagaina ai le faʻasaina o le glycemia.
  • Tusa 2 i le taimi o le gasegase, maʻisuka maʻisuka.
  • O ituaiga uma o le maʻisuka i taimi o togafitiga ma.
ContraindicationsTali a tagata taʻitoʻatasi i insulin lyspro poʻo vaega o ausilali. E masani ona faʻaalia i allergies i le nofoaga o tui. I le maualalo o le malosi, e mavae le vaiaso pe a uma ona sui i lenei inisalini. O mataupu ogaoga e seasea, e manaʻomia le suia o le Humalog ma isi analogues.
Vaega o le suiga i HumalogI le taimi o le filifiliga o fua, o le tele o fuataga masani o le glycemia, e masani ona faʻatalanoaina masani faafomaʻi. I le avea ai o se tulafono, e manaʻomia e le maʻisuka le itiiti ifo o Humalog iunite i le 1 XE nai lo se tagata. O le faateleina o le manaomia mo le hormone e matauina i taimi o faʻamaʻi eseese, faʻalavelave faʻavaivaia, ma gaioiga faʻaauau.
FaʻasalagaO le tele o le fualaau e taʻitaʻi atu ai i le hypoglycemia. Ina ia faʻaumatia, e te manaʻomia se faʻatagaga. O mataupu ogaoga e manaʻomia ai togafitiga vave faʻapitoa.
Co-administration ma isi vailaʻauE mafai e le Humalog ona faʻaitiitia le gaioiga:
  • fualaau faasaina mo le togafitia o le maualuga o le toto maualuga i se aafiaga o le diuretic,
  • sauniuniga o le hormone, e aofia ai faʻamaʻi pepe,
  • nicotinic acid faaaoga e togafitia ai faafitauli o le maʻisuka.

  • ava malosi
  • hypoglycemic agents na faʻaaogaina togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2,
  • aspirin
  • vaega o vailaau faʻasaina.

Afai e le mafai ona suia nei vailaʻau e isi, o le fua o le Humalog e tatau ona fetuunai mo sina taimi.

TeuinaI totonu o le pusaaisa - 3 tausaga, i le vevela o le potu - 4 vaiaso.

Faatasi ai ma aʻafiaga, o le hypoglycemia ma faʻamaʻi e masani ona matauina (1-10% o le maʻisuka). E itiiti ifo i le 1% o tagata gasegase e maua lipodystrophy i le nofoaga o tui. O le tele o isi faʻafitauli leaga e itiiti ifo i le 0.1%.

Le mea sili ona taua e uiga ia Humalog

I le fale, e faʻaaogaina faʻafuaseʻi Humalog e faʻaaoga ai se peni tui. Afai e faʻaumatia le hyperglycemia ogaoga, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e mafai foi ile falemaʻi. I lenei tulaga, o le puleaina o le suka i taimi uma e tatau ai ina ia aloese mai le sologa lelei.

O le gaioiga malosi o le vailaʻau o insulin lispro. E ese mai le hormone tagata ile faatulagaga o amino acids i totonu ole mole. O ia ituaiga fesuiaiga e le taofia ai le siakiina o le masini i le iloaina o le hormone, o lea latou te faigofie ai ona pasi le suka ia i latou lava. O le tagata palasi e naʻo insulin monomers - tasi, e le o fesoʻotaʻi mole mole. Ona o lenei mea, ua vave ona gauai ma e oʻo lava i le taimi e amata ai ona faʻaitiitia le suka i le vave nai lo le inisalini masani.

O le Humalog o se fualaau e pupuu tele, nai lo le faʻataʻitaʻiga, poʻo. E tusa ai ma le faʻavasegaga, o loʻo faatatau i analogic inisalini ma faʻataʻitaʻiga vave. O le amataga o lona gaioiga e vave, e tusa ma le 15 minute, o lea e le tatau ai ona faʻatali le maʻi suka seia oʻo ina galue fualaau, ae mafai ona e saunia mo se taumafataga pe'ā uma le tui. Faafetai i se vavave puupuu, o le a faigofie ona fuafua meaai, ma o le lamatiaga o le galo o meaʻai pe a uma le inisiua ua matua faʻaititia.

Mo le lelei lelei o le puleaina, e tatau ona tuʻufaʻatasia faʻataʻitaʻiga vave faʻatasi ma le faʻatagaina. Na o le tasi lava le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o se pamu insulin i luga o se faʻaauau pea.

Fai le filifiliga

Humalog's dosage e faalagolago i le tele o mea ma ua fuafuaina taitoatasi mo maʻisuka taitasi. O le faʻaaogaina o fuafuaga faʻasalalau e le fautuaina, a o latou faʻateteleina le taui o le maʻisuka. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi i se taumafataga maualalo, o le fua o le Humalog e ono itiiti ifo nai lo auala masani e mafai e le pulega ona tuʻuina atu. I lenei tulaga, e fautuaina le faʻaaogaina o le insulin vave vaivai.

O le hormone e sili atu le malosi e maua ai le malosi sili ona malosi. Pe a fesuiai i Humalog, o lona fua muamua e fuafuaina e 40% o le insulin i le taimi muamua. E tusa ai ma taunuʻuga o le glycemia, ua faʻafetaui le metotia. O le avega masani mo le sauniuniga mo le iunite o le 1-1.5 iunite.

Polokalame tui

O le tagata ulavavale e sasaina i luma o taumafataga taitasi, a itiiti ifo ma le faatolu i le aso . I le tulaga o le maualuga maualuga o le suka, faʻamaonia ai le popula i le va o mea autu o inisiua ua faatagaina. O le faʻatonuga mo le faʻaaogaina o fautuaga e fuafua ai le aofaʻiga o le insulin e faʻavae i luga o masini gaʻo fuafuaina mo le isi taumafataga. E tusa ma le 15 minute e tatau ona pasia mai se tui i meaai.

E tusa ai ma iloiloga, o lenei taimi e masani lava ona itiiti ifo, aemaise lava i le aoauli, pe a faʻaitiitia le faʻamalosia o inisalini. O le fua faatatau o le faʻaaogāina o le tino o le tagata lava ia, e mafai ona fuafua i le faʻaaogaina faifai pea o le kulukose toto i le taimi lava e uma ai le tui. Afai e sili atu le mataituina o le faʻaitiitia o le suka i le mea ua faatonuina mai e faatonuga, o le taimi aʻo leʻi faʻamavaeina taumafa.

Humalog o se tasi lea o fualaau faʻamaʻi vave, o lea e faigofie ai ona faʻaaogaina o se fesoasoani faʻafuaseʻi mo le maʻisuka pe a fai o loʻo maʻi le tagata maʻi.

Taimi faʻatino (puupuu pe umi)

O le tumutumuga o le inisalini mulimuli ane e matauina 60 minute talu ona uma le pulega. O le umi ole gaioiga e faʻalagolago i le fualaau, o le tele, o le umi o le toto o le suka, e tusa ma le 4 itula.

Humalog mix 25

Ina ia mafai ona iloiloina saʻo le aafiaga o le Humalog, e tatau ona fuaina le kulukose i le maea ai o lenei vaitau, e masani lava ona faia lenei mea ao leʻi faia le isi taumafataga. O fua muamua e manaʻomia pe'ā masalomia le hypoglycemia.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina se tamaititi e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i le aso 2 o Mati mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

O le umi o le taimi o le Humalog e le o se faʻafitauli, ae o le lelei o le fualaau faasaina. Faʻafetai atu ia te ia, o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka o le a le mafai ona aafia i le hypoglycemia, aemaise i le po.

Humalog Mix

I le faaopoopo atu ia Humalog, o le kamupani vailaau faafomai Lilly Farani na faia le Humalog Mix. O se paluga o lyspro insulin ma le sulfate sulfate. Faafetai i lenei tuufaatasiga, o le taimi amata o le hormone e tumau pea vave, ma o le umi o le gaoioiga e faateleina ai le tele.

Humalog Mix e maua ile 2 faʻasalalauga:

Pau lava le aoga o nei fualaau oona o se faiga e faigofie ona tui. O le taui o le maʻisuka ua sili atu ona leaga nai lo le faʻamalosia o le togafitiga o le inisalini ma le faʻaaogaina o le Humalog masani, o le mea lea, mo tamaiti Humalog Mix e le faʻaaogaina .

O lenei inisalini ua faatonuina:

  1. Tagata mamai e le mafai ona fuaina le fualaau poʻo le tuiina, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le le lelei o le vaai, maʻi paʻu poʻo le vevela.
  2. Tagata gasegase ma le mafaufau.
  3. Tagata gasegase matutua ma le tele o faʻafitauli o le maʻisuka ma le le lelei o togafitiga o togafitiga pe afai latou te le naunau e suesue.
  4. Maʻisuka faʻatasi ma le faʻamaʻi 2, pe a fai o lo latou gaosia pea lava pea.

Togafitiga o le maʻisuka ma le Humalog Mix e manaʻomia ai se taumafa faʻaletoʻamea lelei, faʻafefeteina i le va o taumafataga. E faatagaina e 'ai e 3 XE mo le taeao, e oʻo atu i le 4 XE mo le' aiga o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi, e tusa ma le 2 XE mo le' aiga o le afiafi, ma le 4 XE ao le i momoe.

Analogs o le Humalog

Lyspro inisalini o se mea galue e naʻo le uluaʻi Humalog. O fualaau faʻamalosi e fai (e faʻavae i luga o le aspart) ma le (glulisin). O nei meafaigaluega e sili atu ona puupuu, o lea e le afaina ai le tasi e filifili. O mea uma lava e faʻafefeteina ma tuʻuina vave se faʻaitiitia o le suka. I le avea ai o se tulafono, ua tuʻuina atu i le vailaau faʻamuamua, lea e mafai ona maua e aunoa ma se totogi ile falemaʻi.

O le suiga mai Humalog i lona faʻasologa e mafai ona talafeagai i le tulaga o faʻamaʻi o le tino. Afai o le maʻisuka e alu i se taumafataga maualalo, ma e masani ona i ai le hypoglycemia, e sili atu le talafeagai le faʻaogaina o tagata nai lo le inisalini.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina.

DNA recombinant insulin tuilaina.
Sauniuniga: HUMALOG®
O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina: insulin lyspro
ATX Encoding: A10AB04
KFG: O le inisalini ole tagata
Numera resitala: P Nu. 015490/01
Aso o le resitalaina: 02.02.04
Pule faʻatau. acc .: LILLY FRANCE S.A.S.

O le fofo mo le iniseti e manino, le lanu.

1 ml
insulin lispro *
100 IU

Tagata faʻatau: glycerol, oxide sinate, sodium hydrogen phosphate, m-kesisone, vai d / ma, vaifofo eleʻele o le eletise 10% ma le sodium hydroxide solution o le 10% (ina ia maua ai le maualuga o le pH).

3 ml - cartridges (5) - paʻu (1) - teuina o pepa pepa.

* O le igoa faava o malo e fautuaina e WHO, i le Rusia, Malo, le sipelaga o le igoa faavaomalo - insulin lispro ua taliaina.

O le faʻamatalaga o le fualaau faasaina e faʻavae i luga o faʻatagaga aloaia faʻamaonia mo le faʻaaogaina.

Faiga faʻamalositino Humalog

DNA recombinant insulin tuilaina. E ese mai i le itu mulimuli i le faasologa o amino acid i tulaga 28 ma le 29 o le filifili insulin B.

O le aʻafiaga autu o le fualaau faasaina o le tulafono faatonutonu o le metabolism. E le gata i lea, e iai sona aʻafiaga. I le tino maso, o loʻo i ai le faʻalauteleina o mea o le glycogen, o gaʻo gaʻo, glycerol, o le faateleina o le synthesis synthesis ma le faateleina o le taumafaina o amino acids, ae i le taimi lava e tasi ua i ai le faʻaitiitia o le glycogenolysis, gluconeogenesis, ketogenesis, lipolysis, protein catabolism ma le faʻamalolo o amino acids.

I maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, pe a faʻaaogaina le inisalini lyspro, o le hyperglycemia e tupu pe a uma se taumafataga e sili atu ona faʻaititia pe a faatusatusa i le insulin. Mo tagata gasegase o loʻo maua ni suʻavaʻavave ma failalalo, e tatau ona filifili se fualaau o inisua ina ia maua ai le maualuga o le kulukose o le toto i le aso atoa.

E pei o sauniuniga uma o inisalini, o le umi o le lyspro inisalini e mafai ona fesuisuiaʻi i gasegase eseese poʻo taimi eseese i le maʻi lava e tasi ma e faalagolago i le fualaau, nofoaga tui, toto, vevela o le tino ma gaioiga faaletino.

O vailaʻau faʻafomaʻi o le lyspro inisalini i tamaiti ma tamaiti e talitutusa ma mea na matauina i tagata matutua.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai le maualuga o tui o le sulfonylurea, o le faʻaopoopoga o le insulin e lyspro e oʻo atu ai i le faʻaititia o le hemoglobin glycosylated.

Lyspro togafitiga o le inisalini i tagata gasegase e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le numera o episodes of hypoglycemia nocturn.

Ole tali ile glucodynamic ile isulin lispro e le faʻalagolago i le le atoatoa o gaʻo poʻo le ate.

O le inisalini Lyspro ua faʻaalia i le inisalini o le tagata, ae o lana gaioiga e sili atu le vave ona tupu ma e tumau mo se taimi puupuu.

O le inisalini Lyspro e faʻailoaina i se vave vave o le gaioiga (pe a ma le 15 minute), e pei E iai le maualuga o le fua, ma o lenei mea e mafai ai ona e ulu atu i le taimi lava lea aʻo leʻi 'aʻai (0-15 minute ao leʻi' ai meaai), e ese mai le inisalini masani (30-45 minute ao leʻi 'aʻai). Lyspro inisalini e puupuu lona umi o le gaioiga (2 i le 5 itula) faʻatusatusa i le masani a le inisalini o le tagata.

Pharmacokinetics o fualaau faasaina.

Suiga ma tufatufaga

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o le inisalini Lyspro e vave ona gauai ma oʻo atu i Cmax i le plasma toto pe a uma le 30-70 minute. Vd o le inisalini lyspro ma le inisalini masani o le tagata e foliga tutusa ma o loʻo iai i le 0.26-0.36 l / kg.

Faatasi ai ma le vaavaaiga o le T1 / 2 o le inisalini, lyspro e tusa ma le 1 le itula. O tagata mamaʻi ma le le atoatoa o le hepatic ua i ai le maualuga o le absorption o le lyspro insulin e faatusatusa i le masani a le inisalini o le tagata.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

O loʻo maʻi le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti, e manaʻomia le togafitiga o le inisalini e faʻamautinoa ai le maualuga o kulūkose.

Tausaga ma le auala o le pulega o fualaau faasaina.

E fuafua e le fomaʻi le fualaau taʻitasi, faʻalagolago i manaoga ole maʻi. E mafai ona faia le Humalog i se taimi e leʻi umi ae leʻi 'ai, pe a tatau ai - vave loa ona' ai.

O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela.

O le Humalog e faʻaaogaina i foliga o iniseti poʻo le foliga o se faʻalautele lautele e faʻaaogaina ai le pamu insulin.Afai e manaʻomia (ketoacidosis, maʻi gasegase, le vaitau i le va o vaʻaiga poʻo le taimi o le faʻasologa o taimi) Humalog e mafai ona ulufale i totonu / in.

O le SC e tatau ona faia i luga o le tauau, o le suilapalapa, papaʻi, poʻo le manava. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e sili atu i le 1 taimi i le masina. A oʻo i le s / i le faʻaofiina o le vailaʻau Humalog, e tatau ona ave le tausiga e aloese mai le tuʻuina o le vailaʻau i totonu o se ipu toto. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. O le tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina i le saʻo le tui.

Tulafono mo le puleaina o fualaau faasaina Humalog

Sauniuniga mo folasaga

O le fofo o le fualaau faasaina Humalog e tatau ona manino ma lē lanu. O se puaoa, mafiafia poo sina lanu lanu o le fualaau faasaina, poo pe afai o loo iloa ai i totonu o vaega ninii malo, e le tatau ona faaaogaina.

Pe a faʻapipiʻi le pusa i le peni (pen-injector), faʻapipiʻi le nila ma taʻitaʻiina le inisalini, e tatau ona mulimuli i faatonuga a le kamupanī e faʻapipiʻi i peni taitasi.

2. Filifili se saite mo tui.

3. Vavave e togafitia le paʻu i le nofoaga o tui.

4. Aveese le pulou mai le nila.

5. Faʻamau le paʻu ile faʻalauteleina poʻo le faʻasaoina o se lafu tele. Faʻaofi le nila e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni.

6. Faasolo le faamau.

7. Aveese le nila ma faapipii lemu le nofoaga mo inisiua mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.

8. Faʻaaogā le pulou o le nila, faʻasese le nila ma faʻaumatia.

9. O nofoaga o inisiua e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e sili atu nai lo le 1 taimi i le masina.

Puleaina e Iv o le inisalini

Injections ogaoga o le Humalog e tatau ona faia e tusa ai ma le masani masani o le iniseti o tui tui, mo se faʻataʻitaʻiga, poʻo le faʻaaogaina o le bolus poʻo le faʻaaogaina o se masini faʻaogaina. I lenei tulaga, e masani ona manaʻomia le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faiga faʻavae faʻatasi ma concentrations mai le 0.1 IU / ml i le 1.0 IU / ml insulin lispro i le 0.9% sodium chloride solution poʻo le 5% solu solution e tumau i le vevela vevela mo le 48 itula.

P / C inisiua insulin e faʻaaogaina ai le pamu insulin

Mo le faʻamaunuʻu o le Humalog drug, Pumps ma le Disetronic pumps e mafai ona faʻaaogaina mo le tui o insulin. E tatau ona e mulimulitai i faatonuga na oʻo mai i le pamu. O le faʻaaogaina o le polokalama e suia i le 48 itula uma. I le mea e tupu i se mea faʻapitoa o le hypoglycemic, e taofi le faʻasolo seia maeʻa le mea na tupu. Afai ei ai pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ona tatau lea ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea ma fuafua e faʻaitiitia pe taofi le faʻasaina o le inisalini. O se pamu e le lelei poʻo se faʻalavelave i totonu o le faʻaaogaina o le tino e mafai ona taʻitaʻia vave ai le kulūkose. I le masalosaloga o le soliga o le tuuina atu o le inisalini, e tatau ona e mulimuli i faatonuga ma, afai e tatau ai, taʻu i le fomaʻi. A faʻaaogaina se pamu, e le tatau ona faʻafefiloi le vailaʻau o Humalog ma isi insulin.

Itū faʻatau Humalog:

O se aʻafiaga o aʻafiaga e fesootaʻi ma le aoga autu o le vailaʻau: hypoglycemia. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau (hypoglycemic coma) ma, i tulaga tulaga ese, i le oti.

Faʻasalaga Allergic: Faʻaauau le tali atu i le faʻafitauli ile tino - mumu, fulafula poʻo le sasaina i le nofoaga o inisi (e masani ona mou atu i totonu o nai aso poʻo vaiaso), faʻasologa o mea e tupu i luga o le tino (faʻafuaseʻi ona tupu, ae sili atu ona ogaoga) - faʻapupulaina o le itching, urticaria, angioedema, fiva, puupuu le manava, faaitiitia le toto maualuga, tachycardia, faateleina le salu. O mataupu ogaoga o gasegase o le tino e mafai ona lamatia ai le ola.

Isi: lipodystrophy i le nofoaga o tui.

O faʻamaoniga i le fualaau faasaina:

O le gasegase ile vaega ole vailaʻau.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation.

I le taimi nei, e leai ni aafiaga le manaomia o Lyspro inisalini i le maitaga poo le soifua maloloina o le fotus / pepe faatoa fanau mai ua faailoaina. Leai se suʻesuʻega faʻasolosolo faʻaleagaina na faia.

O le sini o le togafitiga o le inisalini i le taimi o le maitaga o le tausia lelei lea o le maualuga o le kulukose i gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka poʻo le maʻisuka. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina ma faateleina i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.

O fafine o loʻo fananau i le maʻi suka e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le amataga poʻo le maʻitaga fuafuaina. I le taimi o le maʻitaga, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina ma le totoʻa le maualuga ole kulukose o le toto, ma le siakiina ole falemaʻi.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le taimi o le susu, e mafai ona manaʻomia se fesuiaiga ole inisalini ma / poʻo le taumafa.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina Humalog.

Faʻaliliuina atu o le tagata gasegase i se isi ituaiga poʻo le ituaiga inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Suiga i le gaioiga, lanu (gaosiga), ituaiga (faʻataʻitaʻiga, Faʻatulagaga, NPH, Tape), ituaiga (manu, tagata, inisalini ole inisinia) ma / poʻo le gaosiga (DNA recombinant insulin poo insulin o meaola manu) e ono manaʻomia fesuiaiga o fua.

O tuʻutuʻuga lea e ono faʻamaonia ai ma le le faʻapitoa le lapataiga muamua o le hypoglycemia ma le faʻaogaina e aofia ai le faʻaauau pea o le maʻisuka, togafitiga o le inisalini malosi, faʻalavelave faʻamaʻi o le maʻisuka, poʻo vailaʻau, e pei o beta-blockers.

I tagata gasegase i gasegase o le suavai pe a uma ona fesiitai mai le inisalini mai meaola manu i le inisalini o le tagata, o le vave o le hypoglycemia e ono itiiti le faʻailoaina pe ese mai i latou na maua i le inisalini muamua. E le mafai ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le hypoglycemic poo le hyperglycemic reactions, e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau, faʻata, poʻo le oti.

O le le lava o laasaga poʻo le faʻavaivai o togafitiga, aemaise lava i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka, o tulaga e lamatia ai le ola i le tagata maʻi.

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faaitiitia ai tagata mamaʻi i le gasegase fou, faapea foi ma tagata gasegase i le gase o le ate ona o le faaitiitia o le faagasologa o le gluconeogenesis ma le inisalini metabolism. Ae ui i lea, i tagata gasegase o le gasegase o le ate, o le faateleina o le tui insulin e mafai ona mafua ai le faateleina o le insulin manaoga.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻalauteleina i faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli faʻalagona, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le aofaʻi o meaʻai.

E mafai foi ona manaʻomia se fetuutuunaiga o togafitiga pe afai o le gaioiga faaletino o le tagata maʻi e faʻatupulaia poʻo le masani ai o meaʻai. O le faamalositino ina ua maeʻa se taumafataga e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia. O se taunuuga o vailaau mo togafitiga o gasegase o le inisalini e vave ona faia, o le afai e tupu aʻe le hypoglycemia, ona mafai lea ona atiaʻe pe a maeʻa le tui muamua nai lo le tuiina o le inisalini.

E tatau ona lapatai le tagata maʻi afai e faatonuina e le fomaʻi se sauniuniga o le inisalini ma le maualuga o le 40 IU / ml i totonu o le fagu, ona le tatau lea ona ave le insulin i se kilika ma le inisalini o le 100 IU / ml ma se tui mo le tuiina o le inisalini ma le maualuga o le 40 IU / ml.

Afai e tatau ona ave isi vailaʻau i le taimi lava lea e tasi e pei o Humalog, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

Faʻatasi ai ma le hypoglycemia poo le hyperglycemia e fesoʻotai ma le le atoatoa o le faʻatulagaina o tulafono, o le solia o le mafai ona gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor e mafai. O lenei mea e mafai ona avea ma se tulaga lamatia mo gaoioiga lamatia e ono lamatia (e aofia ai taavale avetaʻavale poʻo le galue ma masini).

E tatau i tagata maʻi ona faʻaeteete e aloese mai le faʻamalosi o le tino i le taimi o le avetaʻavale. E taua tele lenei mea mo tagata gasegase o loʻo i ai se lagona faʻaitiitia pe leai foi o faʻamaoniga e vaʻaia ai le hypoglycemia, poʻo i ai foi e masani ona maua ai vaega o le hypoglycemia. I nei tulaga, e tatau ona iloilo le aoga o le avetaavale. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona faʻavaivaia le tagata lava ia ile hypoglycemia malu e ala ile aveina o le kulukose poo meaʻai maualuga i gaʻo (ole fautuaina e iai pea ile 20 g glucose ma oe). O le tagata maʻi e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le mpoglycemia ua siitia.

Faatoilaloina o fualaau faasaina:

Faailoga: hypoglycemia, faʻatasi ai ma faʻamaoniga nei: faʻasalaga, faʻateleina le pala, tachycardia, maʻi tiga, vomiting, fenumiai.

Togafitiga: o tulaga vaivai o le hypoglycemia e masani lava ona taofia e ala i le taumafaina o le kulukose po o isi suka, po o oloa e aofia ai le suka.

Faʻamaʻoina o le hypoglycemia faʻamalosi e mafai ona faia faʻatasi ma le fesoasoani o le / m poʻo le / / poʻo le faʻafoega o le glucagon, sosoo ai ma le taumafaina o gaʻo pe a maeʻa le faʻamautuina o le maʻi. O maʻi e le tali atu i le glucagon ua tuʻuina atu i iv solution o le dextrose (glucose).

Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, ona tatau lea ona faʻaaogaina le kalucagon i / m poo le s / c. I le leai o se kalukapa pe afai e leai se tali i lana pulega, e tatau ona folasia se vaifofo o le dextrose (glucose). I le taimi lava e maeʻa ai ona iloa, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi meaʻai gaʻo-mauoa.

E mafai foi ona manaʻomia se isi fesoasoaniga gaʻo ma le mataʻituina o maʻi, pei E mafai ona toe faʻaleagaina le hypoglycemia.

Humalog fegalegaleaiga ma isi fualaau.

O le faʻaogaina o le hypoglycemic Humalog ua faʻaititia e fomaʻi taulaʻau, corticosteroids, sauniuniga o le hormone thyroid, danazol, beta2-adonergic agonists (e aofia ai le rhytodrin, salbutamol, terbutaline), tricyclic antidepressants, thiozide diuretics, chlorprotixenic acid, niacin, diazid afuaga o le phenothiazine.

O le aafiaga hypoglycemic o Humalog e faʻaleleia e peta-blockers, ethanol ma vailaʻau oona, vailaʻau faʻamaʻi, fenfluramine, guanethidine, tetracyclines, vailaʻau oona hypoglycemic, salicylates (faʻataʻitaʻiga, acetylsalicylic acid, aniloprilactyl altagonists, inhibitors MAP, Ml inhibitors, Ml inhibitors, angiotensin II receptors.

Humalog e le tatau ona faʻafefiloi ma sauniuniga o inisalini manu.

E mafai ona faʻaaogaina le Humalog (i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi) faʻatasi ai ma le inisalini o le tagata e umi taimi e galue ai pe faʻatasi ai ma vailaʻau o le hypoglycemic, sulfonylurea.

Tuutuʻuga o le faʻatau i falemaʻi.

O fualaau faasaina o se talavai.

Tuutuuga o tulaga o le teuina o fualaau faasaina Humalog.

Lisi B. O le vailaʻau e tatau ona teuina mai le mea e mafai ona maua e tamaiti, i le pusaaisa, i le vevela o le 2 ° i le 8 ° C, aua nei togi. E lua tausaga le ola o le taligalu.

O se fualaau faasaina e tatau ona teu i le vevela o le potu mai le 15 ° i le 25 ° C, puipuia mai le susulu o le la ma le vevela. Soifuaga tausi - e le sili atu i le 28 aso.

I lenei tusiga, e mafai ona e faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Humalogist . Tuuina atu manatu faaalia mai tagata asiasi i le nofoaga - o tagata e faaaogāina lenei vailaau, faapea foi manatu o fomai faapitoa i le faaaogaina o Humalog ia latou faiga masani.O se talosaga tele o le faʻaopopoina atili lea o au iloiloga e uiga i le fualaau faasaina: o le vailaau na fesoasoani pe leʻi fesoasoani e aveesea le faʻamaʻi, o a faʻafitauli ma aʻafiaga na matauina, atonu e le o faʻamatalaina e le gaosi oloa i le faʻamatalaga. Analogs o le Humalog i le i ai o mea faʻapitoa e faʻatulagaina. Faʻaoga mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 (inisalini e faalagolago i le maʻisuka ma le le maʻisuka) i tagata matutua, tamaiti, faʻapea foʻi ma le taimi o le maitaga ma le lactation. Le tuufaatasiga o fualaau faasaina.

Humalogist - o le tutusa o le inisalini o le tagata, e ese mai i le itu i tua o le faasologa o le proline ma le lysine amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le filifili insulin B. Pe a faatusatusa i sauniuniga o le inisalini pupuu, o le lyspro inisalini e iloagofie ai ma le mutaaga o le aafiaga, e mafua mai i le faateleina o le inu mai le nofoaga o le eleele ona o le faasaoina o le monomeric o le lyspro insulin molecules i le vaifofo. O le amataga o le gaioiga e 15 minute i le maea ai o le puleaina o le subcutaneous, o le maualuga o le aafiaga i le va o le 0.5 itula ma le 2.5 itula, o le umi o le gaoioiga e 3-4 itula.

O le Humalog Mix o se DNA - toe tutusa o le inisalini o le tagata ma o se tuufaatasiga ua saunia e aofia ai le lyspro insulin solution (o se analog vave o inisalini o le tagata) ma le taofia o le insulin (l-prothrine insulin).

O le gaioiga autu a insulin lyspro o le tulafono faatonutonu o le metabolism. E le gata i lea, ei ai aʻafiaga ma aʻafiaga-catabolic i luga o siama o tino. I le tino maso, o loʻo i ai le faʻalauteleina o mea o le glycogen, o gaʻo gaʻo, glycerol, o le faateleina o le synthesis synthesis ma le faateleina o le taumafaina o amino acids, ae i le taimi lava e tasi ua i ai le faʻaitiitia o le glycogenolysis, gluconeogenesis, ketogenesis, lipolysis, protein catabolism ma le faʻamalolo o amino acids.

Lyspro inisalini + tagata e maua mai.

O le atoaga o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago i le nofoaga o inisiua (manava, ogavae, pusa), fualaau (maualuga o inisalini tui), ma le maualuga o le insulin i le sauniuniga. E tufatufaina faʻasalalau i totonu o masini. E le sopoia le pa puipui ma le susu i susu. E faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatugaʻo. Ua faʻamanuiaina e fatugaʻo - 30-80%.

  • ituaiga 1 o le maʻisuka (insulin-dependent), e aofia ai ma le le faapalepale i isi tui o le inisalini, ma le hyperglycemia mulimuli ane e le mafai ona faʻasaʻoina e isi tui insulin, teteʻe malosi ile inisalini (faʻaitiitia le faʻaleagaina o le inisalini i le lotoifale),
  • ituaiga 2 o le maʻisuka (e le o le insulin-faalagolago): faatasi ai ma le tetee atu i vailaʻau o le hypoglycemic oral, faapea foi ma le le atoatoa o le taumafa o isi inisalini sauniuniga, le faʻamaoniaina o le hyperglycemia postprandial, i taimi o gaioiga, faʻamaʻi pipisi.

O se vaifofo mo le faʻaaogaina o le 100 IU i totonu o se penisini 3 ml ua faʻapipiʻi i totonu o le penisini QuickPen po o le pine pen.

Taofia mo le faʻapipiʻiina o le 100 IU i totonu o le 3 ml cartridge faʻatasi i totonu o le penisini QuickPen po o le syringe pen (Humalog Mix 25 ma le 50).

O isi ituaiga o fualaau oona, pe o ni papa poʻo ni capsules, e le o iai.

Faatonuga mo le faaaogaina ma le metotia o le faʻaaoga

O loʻo faʻatulagaina taʻitasi taʻitasi. O le inisalini Lyspro e faia i se auala faʻafuaseʻi, i le intramuscularly poʻo le inosia 5-15 minute ao leʻi faia se taumafataga. O se tasi o fuataga e 40 iunite, o le sili atu e faatagaina i na o tulaga tulaga ese. Faʻatasi ai ma le monotherapy, o le Lyspro inisalini e faʻaaluina 4-6 taimi i le aso, faʻatasi ai ma sauniuniga umi o insulin - 3 taimi i le aso.

O le vailaau faasaina e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi.

O le faʻaaogaina o le fualaau faʻasaina o le Humalog Mix e faʻasaina.

O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela.

E tatau ona tui i totonu o le tauau, o le suilapalapa poʻo le manava. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e sili atu i le 1 taimi i le masina.A oʻo i le s / i le faʻaofiina o le vailaʻau Humalog, e tatau ona ave le tausiga e aloese mai le tuʻuina o le vailaʻau i totonu o se ipu toto. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua.

Pe a faʻapipiʻi se kesi i totonu o se tui tui inisalini ma faʻapipiʻi se nila aʻo leʻi faia le pulega o le inisalini, e tatau ona matua mataʻituina faatonuga a le kamupanī o le tui inisalini.

Tulafono mo le faʻaofiina o le vailaʻau Humalog Mix

Sauniuniga mo folasaga

I le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻafefiloi le pulufana o le Humalog Mix i le va o alofilima mo le sefulu taimi ma lūlūina, liliu 180 ° ma faʻasefulu taimi e faʻasaʻo ai le inisalini seʻia oʻo ina foliga mai o se vai malulu pe susu. Lulu malosi, e pei o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le puao, lea e mafai ona faʻalavelave i le saʻo saʻo. Ina ia faʻafefiloi le faʻafefiloi, o loʻo i ai i totonu o le fagu kulupu se tamai fagu. Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻaaogaina pe afai o loʻo i ai ni meaʻai pe a uma ona faʻafefiloi.

Auala e faʻatonutonu ai fualaau faasaina

  1. Fufulu lima.
  2. Filifili se nofoaga mo tui.
  3. Taulimaina le paʻu ma se antiseptic i le initaneti (faʻapipiʻi, e tusa ai ma fautuaga a fomaʻi).
  4. Ave ese le pulou puipui i fafo mai le nila.
  5. Faʻamau le paʻu i le tosoina i luga poʻo le faʻasaoina o se lafu lapoa.
  6. Faʻaofi le iniseti i se mea faʻapitoa ma faia le tui e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni.
  7. Aveese le nila ma faapipii lemu le nofoaga mo inisiua mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.
  8. Faʻaaogaina le pulou puipui i fafo o le nila, faʻalelei le nila ma faʻaumatia.
  9. Tuu le pulou i luga o le peni.

  • hypoglycemia (ogaoga o le hypoglycemia e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau ma, i tulaga tulaga ese, i le oti),
  • mūmū, fulafula, poʻo le tosoina i le nofoaga o tui (e masani lava ona mou atu i totonu o nai aso poʻo vaiaso, i nisi tulaga o nei gaioiga e mafai ona mafua ona o mafuaʻaga e le fesootaʻi ma le inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le paʻu e se fomaʻi poʻo se inisiua le talafeagai),
  • faʻataʻoto faʻamaʻi
  • faigata le manava
  • puupuu le manava
  • faaitiitia o le toto maualuga,
  • Tachycardia
  • faʻateleina le sosolo
  • Atinaʻe o le lipodystrophy i le nofoaga o tui.

  • hypoglycemia,
  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau.

Tina ma le lactation

I le taimi nei, e leai ni aʻafiaga e le manaomia o Lyspro insulin i le maʻitaga poo le tulaga o le tamaititi ma le pepe faatoa fanau mai ua faailoaina.

O le sini o le togafitiga o le insulin i le taimi o le maitaga o le faatumauina lea o le puleaina o le kulukose. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina ma faateleina i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.

O fafine o loʻo fananau i le maʻi suka e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le amataga poʻo le maʻitaga fuafuaina.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le taimi o le susu, e mafai ona manaʻomia se fesuiaiga ole inisalini ma / poʻo le taumafa.

O le auala o le pulega ua faamoemoe mo le faaaogaina o fua o le lyspro insulin e tatau ona matua matauina. Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai sauniuniga o le inisalini vave o meaola i le insulin lispro, e ono manaomia le fetuunaiga o fualaau. O le fesiitaiga o tagata gasegase e mauaina le inisalini i se aso e sili atu i le 100 iunite mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi ua fautuaina ina ia faia i se falemaʻi.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻalauteleina i taimi o faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma lagona faʻafitauli, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le aofaʻi o meaʻai i mea taumafa, i le taimi o le faʻaopoopoga o fualaau faʻasaina ma gaioiga gasegase (hormones thyroid, glucocorticoids, contraceptive oral, thurezide diuretics).

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faaititia ma le toilalo ma / poʻo le ate, faatasi ai ma se faaitiitia o le aofaʻi o meaʻai i meaai, faatasi ai ma le faʻamalositino malosi, i le taimi o le faʻaopoopoga o fualaau faʻasaina ma gaioiga (hypoglycemic activity (inhibitors MAO, beta-blockers, sulfonamides).

Faʻasaʻoina o le hypoglycemia i se foliga e foliga maaleale e mafai ona faʻatino i le faʻaaogaina o / m ma / poʻo le / / o le pulea o le glucagon poʻo le iv o le puleaina o le kulukose.

O le aafiaga o le hypoglycemie o le Lyspro insulin e faʻaleleia e le MAO inhibitors, beta-blockers, sulfonamides, acarbose, ethanol (ava) ma vailaʻau oona.

O le aafiaga o le hypoglycemie o le Lyspro insulin e faʻaititia e glucocorticosteroids (GCS), hormones thyroid, o faʻamatalaga e tautala ai, togafitiga thiazide, diazoxide, antidpressigators tricyclic.

Beta-blockers, clonidine, reserpine e mafai ona ufiufi ai le faʻaalia o faʻamaoniga o le hypoglycemia.

Analogs o le fualaau faasaina Humalog

Faʻatusatusaga o le gaosiga o le mea galue:

  • Lyspro insulin
  • Humalog Mix 25,
  • Humalog Mix 50.

Analogs i le vaega o vailaʻau (insulin):

  • Faiga Faʻapitoa HM Penfill,
  • Failautusi MS,
  • B-Insulin S.Ts. Berlin Chemie,
  • Berlinsulin H 30/70 U-40,
  • Berlinsulin H 30/70 pen,
  • Berlinsulin N Basal U-40,
  • Berlinsulin N Basal Pen,
  • Berlinsulin N Normal U-40,
  • Berlinsulin N Normal Pen,
  • Taofi le inisalini C,
  • Isofan Insulin Ipu a le Lalolagi,
  • Iletin
  • Insulin Tape SPP,
  • Inisalini s
  • O le iniseti o le pipi na matua faamamaina MK,
  • Insuman Comb,
  • SPP Intral,
  • Ipu Ipu a le Lalolagi,
  • Combinsulin C
  • Mikstard 30 NM Penfill,
  • Monosuinsulin MK,
  • Monotard
  • Penisina,
  • Protafan HM Penfill,
  • Protafan MS,
  • Rinsulin
  • Ultratard NM,
  • Homolong 40,
  • Homorap 40,
  • Humulin.

I le leai o ni fua faatatau o fualaau faasaina mo le mea galue malosi, e mafai ona e kiliki i luga o sootaga i lalo ifo i faamai lea e fesoasoani mai fualaau talafeagai mai ma vaai i analogues avanoa mo togafitiga faafomaʻi.

Humalog: faatonuga mo le faʻaoga

1 ml e aofia ai:

mea aoga: insulin lispro 100 IU / ml,

o meaʻai: glycerol (glycerin), oxide zinc, sodium hydrogen phosphate heptahydrate, metacresol, vai mo le iniseti, vailaʻau o le elekene hydrochloride 10% ma le sodium hydroxide solution 10% e faʻavae ai le pH.

Faʻataʻitaʻiga

O le gaioiga autu a insulin lyspro o le tulafono faatonutonu o le metabolism.

I le faʻaopoopoga, o insulin e eseese ona aʻafia ma aʻafiaga-catabolic o aʻafiaga eseese. I le tino maso, o loʻo i ai le faʻalauteleina o mea o le glycogen, o gaʻo gaʻo, glycerol, o le faateleina o le synthesis synthesis ma le faateleina o le taumafaina o amino acids, ae i le taimi lava e tasi ua i ai le faʻaitiitia o le glycogenolysis, gluconeogenesis, ketogenesis, lipolysis, protein catabolism ma le faʻamalolo o amino acids.

O le inisalini Lyspro e faʻaalia i le vave vave o le gaioiga (pe a ma le 15 minute), lea e mafai ai ona faʻatinoina vave i luma o meaai (0-15 minute ao leʻi 'ai meaai), e le pei o le insulin masani (30-45 minute aʻo leʻi' ai). O le gaioiga o le inisalini lyspro e faʻaalia i se vave vave, e umi se taimi e faia ai (mai le 2 i le 5 itula) faʻatusatusa i le inisalini masani.

O suʻesuʻega faʻapitoa i tagata gasegase e pei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka na faʻaalia e faapea, o le faʻaaogaina o le inisalini lyspro, o le hyperglycemia postprandial e faʻaitiitia ai le sili atu ona faʻatusatusa i le inisalini e mafai ona fofoina.

E pei o sauniuniga uma o inisalini, o le umi o le lyspro inisalini e mafai ona fesuiaʻi i gasegase eseese poʻo taimi eseese i le maʻi lava e tasi ma e faalagolago i le fualaau, nofoaga tui, toto, vevela o le tino ma le tino.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa na faia e aofia ai tamaiti (61 tagata mamaʻi mai le 2 i le 11 tausaga), faʻapea foi tamaiti ma tamaiti (481 tagata mamaʻi e 9 i le 19 tausaga), na faʻatusatusaina insulin lispro ma insulin insoluble.O vailaʻau faʻafomaʻi o le lyspro insulin i tamaiti e talitutusa lava ma i latou i tagata matutua.

A faʻaaogaina i le pamu insulin, o le faʻaitiitia o le faʻailoaina o le hemoglobin glycosylated sa maitauina i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma le insulin olepro e faʻatusatusa i togafitiga faʻatasi ai ma insulin. I le suʻesuʻeina o le crossover e lua-tauaso, o le faʻaitiitia o le hemoglobin glycosylated i le mavae ai o le 12 vaiaso o togafitiga e 0.37% i le lispro insoline faʻatusatusa i le 0.03% i le vaega insulin group soluble (p = 0.004).

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai le maualuga o tui o le sulfonylurea, e faaopoopo i le lyspro insulin e mafua ai ona paʻu tele i le maualuga o le hemoglobin glycosylated. Faʻaititia le maualuga o le HbAic e tatau ona faʻamoemoeina ma isi sauniuniga insulin, e pei ole soluble poo le NPH.

O suʻesuʻega a le fomaʻi ua faʻaalia ai o togafitiga o le inisalini ma tagata maʻi lyspro o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2, e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le numera o episodes o le hypoglycemia nocturnia pe a faatusatusa i insulin insulin. I nisi o suʻesuʻega, o le faʻaitiitia o le numera o vaega o le hypoglycemia o le nocturnes e fesoʻotaʻi ma le faʻaopoopoga o le faasologa o aso o le hypoglycemia.

Ole tali ile glucodynamic i le lyspro insulin e tutoatasi mai le faaletonu poʻo le faʻafitauli o le tino. O eseesega o le glucodynamics i le va o insulin lyspro ma insulin insulin na maua i le taimi o le suega o le pulumu hyperinsulinemic euglycemic na lagolagoina i le tele o galuega faatino. Lyspro inisalini ua faʻaalia e tutusa ma le inisalini tagata, ae o lana gaioiga e vave ma tumau mo se taimi puupuu.

Pharmacokinetics

I tagata gasegase ma le le atoatoa, o se maualuga maualuga o le absorption o le lyspro inisalini e tausia pe a faʻatusatusa atu i le insulin. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le eseesega o le pharmacokinetic i le inspro insulin ma insulin insoluble o loo tausia i luga o le tele o galuega, e tusa lava pe o le a le galuega. I tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino, o le maualuga o le absorption ma le faʻamaʻaloga o le lyspro insulin e tausia pe a faʻatusatusa i le inisalini o le tagata.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Togafitiga o gasegase e maua i le maʻisuka oe manaʻomia le insulin e tumau ai le kullucose masani ile homeostasis. O Humalog® o loʻo faʻaalia foi mo le uluai faʻamautinoaga o le maʻisuka.

Contraindications

Vaʻaia le inisalini lyspro poʻo soʻo se vaega o le vailaʻau. Hypoglycemia.

Tina ma le lactation

O faʻamatalaga mai se numera tele o le maitaga e faʻaaoga ai mataupu e leʻi faʻaalia ai ni faʻafitauli le talafeagai o le Lyspro insulin i le maʻitaga poʻo le soifua maloloina o le tamaititi / pepe fou.

O le sini o le togafitiga o le inisalini i le taimi o le maitaga o le tausia lea o le puleaina lelei o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka poʻo le maʻisuka. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina ma faateleina i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga. O fafine o loʻo fananau i le maʻi suka e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le amataga poʻo le maʻitaga fuafuaina. I le taimi o le maʻitaga, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina ma le totoʻa le maualuga ole kulukose o le toto, ma le siakiina ole falemaʻi.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e mafai ona manaʻomia se faʻasologa ole inisalini ma / poʻo le taumafa ile taimi o susu.

Tuua Lau Faamatalaga