Novopen 4 tui tuila lea o inisalini

O le inisalini o se hormone e aofia ai le carbohydrate, protein ma le gaʻo gaʻo, ma e faʻaaoga foi i le togafitiga o le maʻisuka. I totonu o le tusiga, o le a tatou suʻeina le penisini o Novopen 4 - mo le ituaiga o inisalini e faʻaaogaina.

Faʻalogo! I le faʻasologa o mea faʻapitoa-fomaʻi-vailaʻau (ATX), o se vailaʻau o le hormonal o loʻo faʻaalia i le code A10AB01.

Le faʻaogaina o le pen pene: amio

O se peni suauu e faʻaaoga e pulea ai se tasi o fualaau faasaina. Aemaise lava, na fuafua ina ia mafai ona faia le tui e le tagata maʻi. O le mamanu o le penisini pusa e talitutusa ma se suauʻu masani, ae o le iniseti o iniseti e sili ona manifinifi.

Afai e manaʻomia vave e le tagata maʻi le inisalini, e tatau ona ia faʻatonuina le peni tusitusi i le nofoaga sao ma lolomi le ki faapitoa. O se masini tautotogo e tulei ai le nila i totonu o le vaega talafeagai o le tino ma ia tosoina le fualaau faasaina.

Faʻamatalaga lata ane i le Novopen 4

O le "Novopen 4" o se penisini o le masini e iai se faʻaaliga e faʻaalia pe a maeʻa le puleaina o le inisalini i le fua ma le taimi talu mai le tui mulimuli (e oʻo i le 12 itula). O le maualuga o le aofaʻi o le pusa i le taimi e 60 iunite. O le laʻititi laʻasaga o le siama o le insulin o le 1 le iunite.

O le masini e faigofie tele ona faitau i le fua tele o le fualaau faasaina, o le gafatia e fetuutuunai le togi ma le tumau tumau. E na o le inisalini e mafai ona e faʻaaogaina mai le kamupani lafitiga o Novo Nordisk.

Aafiaga pe a faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o se peni vai e iai se mea e faʻaaogaina ai le kiliva e mafai ona maua ai le maualalo o le inisalini nai lo le mea na faʻamoemoeina. O lenei, i le itu, e mafai ona oʻo atu ai i le maualuga o le hyperglycemia. O le lamatiaga o le hyperglycemia ona o le faʻaaogaina o se peni vai ua faaleagaina e itiiti ifo i le 0.1%. O lona uiga o le 1 mai le 1000 tagata mamaʻi e iai le lamatiaga o le hyperglycemia.

Novopen 4 - faʻamatalaga aloaia

Faatonuga mo le faʻaaogaina:

  1. Afai e te manaʻomia se fagu fou, ave i fafo o le pusaaisa i le taimi e tuʻuina ai le insulin i le vevela vevela,
  2. Aveese le ata puipui mai le pito i fafo o le pusa. Ona aveese lea o le faʻavaa pito i fafo ma totonu. A maeʻa ona sui le kalama, tuʻu le peni faʻatasi ma le nila. Liliu le tumutumu seia oʻo ina oʻo mai se mataua o le insulin mai le pito o le nila.
  3. Faaaoga se nila fou mo tui taitasi, e puipuia ai le paʻu ma puipuia ai hematomas ia e tolopo ai le faʻaaogaina o le inisalini mai le tino i lalo o le toto,
  4. Afai o loʻo e faʻamanuiaina se NPH poʻo se inisalini faʻatasi, faʻaalu le peni pe a ma le 20 taimi seʻia oʻo ina faʻafefiloi mea o loʻo i totonu o fagu,
  5. Aua nei luluina le peni, aua e mafai ona faaleagaina ai le insulin ma mafua ai le faʻaleleia o le ea.
  6. Siaki le faʻatinoina o le penisini i aso taʻitasi aʻo leʻi tui. Ia mautinoa e leai ni faʻaleleia o le ea i le masini. Ona seti lea i le lua vaega ole inisalini ma taomi le faamau. Afai e oʻo atu le inisalini i le pito o le nila: o mea uma lava ua lelei. Afai e leai: toe fai lenei faiga seia oʻo ina faʻaalia le inisalini,
  7. Faʻaaogā le faʻasologa e tuʻu ai le aofaʻiga manaʻomia ole inisalini. Afai e filifilia maualuga se fualaau, e fautuaina e fetuunai.
  8. Aʻo lei oʻo i soʻo se tui tui, e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi. E tatau ona faʻatusatusa i le paʻu le paʻu. E fautuaina foi e te talanoa ma lau fomaʻi se siata ile auala e suia ai le nofoaga o tui. Faʻaaoga i taimi uma se nofoaga fou o tui. A uma le pupu, ia patipati lemu le ki. Faatali 10 sekone ao leʻi toso ese le nila. A leai, o le inisalini e mafai ona toe foi mai,
  9. A maeʻa le puleaina o fualaau faasaina, e tatau ona i ai se malosi malosi e tatau ona tupu. Afai e leai se kiliki, e fautuaina e siaki le soifua maloloina faʻapitoa o le masini ma faʻafesoʻotaʻi le kamupanī ma faitioga.

E le tatau i tagata gasegase ona faʻavevesi togafitiga o inisalini e aunoa ma le feutagai muamua ma le fomaʻi Ua talosagaina tagata maʻi e talosagaina se kata fou i le upega tafaʻilagi. I le isi itu, e mafai ona latou valaʻau i le Novo Nordisk Customer Support. E tatau i tagata maʻi ona mataʻituina ma le totoʻa a latou kulupu. O maʻi e atiaʻe le maualuga o le hyperglycemia ona o le le tatau ona faʻaaogaina se peni tusitusi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi la latou fomaʻi. E tatau i tagata maʻi ona lipotia soʻo se faʻafitauli matuia i la latou tausi soifua maloloina poʻo le fomaʻi.

Faʻafitauli o Novopen 4

Afai o le peni e feaveaia i lalo o le le pulea o tulaga mo se vaitaimi, e mafai ona taʻitaʻia ai le gasegase masini. I le tulaga o masalosalo, e le fautuaina le inisalini.

O le aofaʻiga o maketi o Novopen e 2,000 Russian rubles. O le injector e sau mai le 3 ml cartridges ma nila faʻapitoa. E taua le malamalama e na o nila mai le kamupani Novofine e mafai ona tuʻuina i totonu o le peni tusitusi. O isi nila e le talafeagai mo togafitiga insulin i lenei peni.

E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, o le penisini o le Novopen e le mafua ai se faʻafitauli faʻaletonu i le lotoifale ma e faʻaalia i se tulaga maualalo maualalo e faʻatusatusa i isi masini. A o lei amataina le hormon, e taua tele le faia o aʻoaʻoga faʻapitoa lea o le a fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o aʻafiaga leaga o le olaga. Tutoatasi ma e aunoa ma le feutagai ma se fomaʻi, o le tausiga faʻatuatua o soʻo se vailaʻau e matua faasaina.

Manatu o se fomai atamai ma le onosai.

Valery Alexandrovich, diabetistist

Sa ou faʻaaogaina lenei peni punavai mo le 3 tausaga i le taimi nei: Ou te leʻi matauina ni aʻafiaga le lelei pe faʻalavelave. O faʻafitauli i le seti o mea inisalini e faigofie ona faasaʻo, o lea e te le manaʻomia ai se faʻaoga fou. O le a faaauau pea ona ou faaaogaina.

Fautuaga! Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se vailaʻau o le inisalini, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa. Aʻo leʻi faʻaaogaina e le tagata lava ia fualaau faʻasolosolo, e tatau i le tagata gasegase ona maua ni aʻoaʻoga faʻapitoa i totonu o se nofoaga faapitoa o le maʻisuka. O le togafitiga o le tagata lava ia e matua faasaina, aua o lenei mea e mafai ona oo atu ai i taunuuga e le mafaamatalaina.

O ituaiga autu o tui inisalini

O peni togafitiga e maua i ni vaega se tolu:

  1. Faʻatasi ma se kilika sui - o se filifiliga sili ona aoga ma faigofie e faʻaaoga. O loʻo faʻaofiina se penisini i totonu o le peni, pe a uma ona faʻaaoga e sui ai se mea fou.
  2. Faʻatasi ai ma se kilika faʻaogaina - o se taugofie atu mo masini ini. E masani ona faʻatau atu ma le faʻasaina o le insulin. E faʻaaogaina seia oʻo i le iuga o le fualaau faasaina, ona lafoaʻi lea.
  3. Faʻaaogaina o pen-syringe faʻaaogaina - o se masini e mamanuina mo le faʻatumu o le vailaʻau. I faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei, o loʻo i ai se faʻamatalaga o fuataga - e mafai ai e oe ona ulu i le aofaʻi saʻo ole inisalini.

E manaʻomia e le maʻisuka ni peni e faʻataʻitaʻi ai hormones o gaioiga eseese. O le tele o mea gaosia mo le faʻaogagofieina o masini e tele lanu vali mo le tuiina. O laʻasaga taʻitasi ua i ai se laasaga mo le faʻatulagaina i le 1 le iunite. Mo tamaiti, e fautuaina le faʻaaogaina o peni i vaega ole 0.5 PIECES.

E faʻapitoa le totogi ile tootoo o le masini. O latou lapopoa o le 0.3, 0.33, 0.36 ma le 0.4 mm, ma o le umi e 4-8 mm. E faʻaaogaina nilala mo le tuiina o tamaiti.

Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le inisiua e maua mai i le tiga ma le lamatiaga o le oʻo i totonu o le maso. A maeʻa ona faʻamalosi taitasi, ona suia lea o nila ina ia faʻaleagaina ai le tino.

O ituaiga nei o suauu e maua:

  • Faʻaiʻuga ma se nila e mafai ona aveeseina, lea e mafai ona suia pe a ave le vailaʻau mai le fagu ma faʻasaga atu i le tagata maʻi.
  • Faʻatasi ma se nila ua fausiaina e faʻateʻa ai le i ai o se uaea "maliu", lea e faʻaitiitia ai le ono faʻaititia o le inisalini.

Le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga ma le lactation

I le taimi nei, e leai ni aafiaga le manaomia o Lyspro inisalini i le maitaga poo le soifua maloloina o le fotus / pepe faatoa fanau mai ua faailoaina. Leai se suʻesuʻega faʻasolosolo faʻaleagaina na faia.

O le sini o le togafitiga o le inisalini i le taimi o le maitaga o le tausia lelei lea o le maualuga o le kulukose i gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka poʻo le maʻisuka. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina ma faateleina i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.

O fafine o loʻo fananau i le maʻi suka e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le amataga poʻo le maʻitaga fuafuaina. I le taimi o le maʻitaga, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina ma le totoʻa le maualuga ole kulukose o le toto, ma le siakiina ole falemaʻi.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le taimi o le susu, e mafai ona manaʻomia se fesuiaiga ole inisalini ma / poʻo le taumafa.

Tulafono mo le filifilia o ni tui ole tui

Ina ia faʻaitiitia le tiga, e tatau ona e iloa tulafono mo le filifilia o se nila mo se tui tui insulin - peni:

  • tamaiti, talavou ma tagata gasegase i le amataga o le togafitiga o le inisalini e manaʻomia ni uʻamea uʻamea ma se umi o le 4 i le 5 mm,
  • 4-6 mm nila umi e talafeagai mo tagata matutua e mamafa le mamafa o le tino: pe a uma le puleaina, o le inisalini e ulufale saʻo i se auala, ae le o totonu o le maso poo le loloto o le epidermis,
  • faatasi ai ma le maualuga o le numera o le faasinoala, o le umi o le nila e tatau ona umi - mai le 8 i le 10 mm.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni

Matou te ofoina atu ni laasaga i lea laasaga mo le saunia o le suauu o le penisini Novopen 4 mo le puleaina o le inisalini:

  1. Fufulu lima aʻo leʻi tuiina, ona aveese lea o le pulou puipui ma faʻamalo le taofi mai le lima.
  2. Faasolo le faamau i le ala atoa seia oʻo i totonu o le tui. O le aveeseina o le kalama e mafai ai e le aʻa ona alu vave ma e aunoa ma le mamafa mai le piston.
  3. Siaki faʻamaonia le saʻo ma le talafeagai mo le inisalini. Afai o le vailaau faʻafefe, e tatau ona fefiloi.
  4. Faʻaofi le kalama i le tagata o loʻo uu ina ia faʻafesoʻotaʻi le pulou. Vili le kesi i luga o le 'au seia oʻo ina kiliki.
  5. Aveese le ata tifaga mai le nila ile gaʻo. Ona togi lea o le nila i le pulou o le suauu, lea e i ai se lanu lanu.
  6. Lolo le tootoo i le tulaga o le nila i le tulaga maualuga ma faʻafefe mai le ea mai le fagu. E taua tele le filifilia o se nila e faʻaogaina ile laʻititi ole umi ma le umi ole tagata maʻi. Mo tamaiti, e tatau ona e ave ni nila pito sili ona manaia. A maeʻa lena, ona sauni lea o le tui tuila mo le tuiina.
  7. O peni tui e teuina i le vevela i le potu i se tulaga faapitoa, e ese mai i tamaiti ma meaola (sili i totonu o se kapeti tapuni).

E ui lava i le numera tele o fesuiaiga o le syringe lea e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka, lea e mafai ona faʻatau i le fale talavai, o loʻo i ai uma a latou mea faigaluega.

O le mamanu e aofia ai:

  • O se kilika na faʻaaoga mo na o le inisalini (o lona igoa lona lua o se kilika poʻo se pusa fagu),
  • Fale
  • O le faʻaosoina o le auala e galue ai le piston,
  • O se ufiufi e tapunia le vaega matautia ma e teu malu ma saogalemu femalagaaiga pe a leai se masini,
  • Tola
  • O le masini e fesoasoani i le fuaina o le aofaiga o le hormone o loʻo faʻatonutonuina
  • Paʻa mo le tui.

- o le maʻisuka faʻamalosi i tagata matutua ma tamaiti, e manaʻomia le togafitiga o le inisalini e faʻamautinoa ai le maualuga o kulūkose.

- Faʻaaogaina o le vailaʻau.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia i le faʻalelei o le ate.

I tagata gasegase e le atoatoa le faʻamaʻi, o le maualuga maualuga o le faʻaaogaina o le lyspro insulin e tumau pea ona faʻatusatusa i le inisalini o le tagata.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia ma le le atoatoa.

I tagata gasegase e le atoatoa le malosi, o se maualuga maualuga o le faʻaaogaina o le lyspro insulin e tausia pe a faatusatusa i le masani o le inisalini o le tagata.

Laina ma le tau

O faʻataʻitaʻiga sili ona lauiloa o mea faʻapitoa o:

  1. NovoPen o se masini lauiloa na faʻaaogaina e le maʻisuka mo le tusa ma le 5 tausaga. O le maualuga maualuga o le 60 iunite, o le laasaga e 1 le iunite.
  2. HumaPenEgro - ei ai se masini faʻapitoa ma se laasaga o le 1 le iunite, o le paepae e 60 iunite.
  3. NovoPen Echo o se faʻataʻitaʻiga faʻaonaponei faʻataʻitaʻiga i le mafaufau, o se laʻititi laʻititi o le 0.5 iunite, ma se tapulaa maualuga o le 30 iunite.
  4. AvtoPen - o se masini ua fuafuaina mo cartridges ma se voluma e 3 mm. O le au e fetaui lelei ma ni manulele e faʻaaoga.
  5. HumaPenLeksura - o se masini faʻaonaponei i faʻaopoopoga o le 0.5 iunite. O le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai se mamanu lelei, e faʻaalia i ni lanu.

O le tau o peni tui e faalagolago i le faʻataʻitaʻiga, faʻaopoopoga avanoa, gaosi oloa. O le tau masani o le masini e 2500 rubles.

O se peni vailaau o se mea faigofie mo se faʻataʻitaʻiga fou mo le pulega o inisalini. Tuuina mai le saʻo ma le leai o se malosi o le faʻatinoga, itiiti le faʻalavelave. E tele tagata e matauina o lelei e sili mamao atu nai lo le le lelei o le masini.

Aisea e tui ai le siama o le maʻisuka 4 maʻisuka

Sei o tatou vaai pe aisea e sili atu ai le penisini o le syringe 4 nai lo se suauʻu masani e mafai ona faʻaaogaina.

Mai i le vaaiga o tagata gasegase ma fomaʻi, o lenei faʻataʻitaʻiga faapitoa o le pen seree o loʻo i ai tulaga lelei nei i luga o isi faʻatusa tutusa:

  • Faiga faʻalelei ma maualuga le tutusa i se lima o le piston.
  • O se fua tele ma faigofie ona iloagofie e maua mo le faʻaaogaina e le au matutua poʻo le faʻaletonu mata.
  • A maeʻa le tuiina o le faʻasolosolo o le inisalini, o lenei penisini faataitai e vave faʻaalia lenei mea i se kiliki.
  • Afai e le saʻo le filifilia o le inisalini, e faigofie ona e faʻaopopo pe vavae ese se vaega.
  • A maeʻa le faʻamaoniga ua faia le iniseti, e mafai ona e aveese le nila seʻi pe a ma le 6 sekone.
  • Mo lenei faʻataʻitaʻiga, o peni tui e talafeagai mo na o pepa faʻavae faapitoa (faʻapipiina e Novo Nordisk) ma ni nila faʻapitoa faʻapitoa (Novo Fine company).

E naʻo tagata e faʻamalosia pea e onosaia faʻafitauli mai le iniseti e mafai ona talisapaia uma le lelei o lenei faʻataʻitaʻiga.

Inisalini talafeagai mo le tootoo Novopen 4

O le pine syringe peni 4 o le "faauo" faatasi ai ma ituaiga o inisalini na na o le kamupani Denmark o kamupani Novo Nordisk na maua mai:

O le kamupani Danimaka o Novo Nordisk na toe faavaeina i le 1923. O le tele lea i totonu o le falemaʻi falemaʻi ma faʻapitoa i le gaosia o fualaau mo togafitiga o gasegase ogaoga ogaoga (hemophilia, maʻisuka, ma isi). O pisinisi a le kamupani i le tele o atunuu, e aofia ai ma i Rusia.

O nai upu e uiga i insulin o lenei kamupani e talafeagai mo le Novopen 4 injector:

  • Ryzodeg o se tuufaatasiga o le lua insulin puupuu ma faaumiumi. O lona aafiaga e mafai ona sili atu nai lo le aso. Faaaoga tasi i le aso ao leʻi faia taumafataga.
  • Tresiba ei ai se taimi umi: sili atu i le 42 itula.
  • Novorapid (pei o le tele o inisalini o lenei kamupani) o se tutusa o le inisalini o le tagata i se gaioiga puupuu. E folasia muamua aʻo leʻi 'aʻai, masani lava i totonu o le manava. Faʻatagaina mo le faʻaaogaina e le maʻitaga ma le lactating women. E masani ona faigata i le hypoglycemia.
  • Levomir e umi sona aafiaga. Faʻaaoga mo tamaiti mai le 6 tausaga.
  • Protafan e faatatau i fualaau faasaina ma le umi o le umi o gaoioiga. E taliaina mo fafine maʻitaga.

O a penisini insulin

I le masini mo le puleaina o le inisalini o loʻo i ai se pitonuʻu i totonu lea o loʻo tuʻuina ai le paʻu hormone. E le gata i lea, e faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻapipiʻi le penfill lea e tuʻu ai le 3 ml o le vailaʻau.

O le masini e i ai se mamanu talafeagai, e aʻafia ai mea uma e le atoatoa o tui o inisalini.O penisil syringe penisiga e tutusa lelei ma tui, ae o le gafatia o le masini e mafai ai ona e tui inisalini mo ni nai aso. Liliu le tufuga, e mafai ona e faʻamautinoa le maualuga o le fualaau oona mo se tui e tasi, o iunite masani mo le maʻisuka e faʻaaogaina o se iunite o fua.

I le le saʻo o tulaga o vailaau, o le faailo e faigofie lava ona fetuutuunai e aunoa ma le leai o ni vailaʻau. E mafai foi ona faʻaaogaina se kilipa, o loʻo i ai pea le faʻamalosia o le insulin i le 100 PIECES i le 1 ml. Faatasi ai ma le atoa o le aisa po o le penfill, o le tele o le fualaau faasaina o le a 300 iunite. E tatau ona e filifilia se peni insulin mai le kamupani e tasi e maua ai le inisalini.

  • O le mamanu o le masini e puipuia mai le fesoʻotaʻi faʻafuaseʻi ma le nila ile foliga o se gutu lua. Faʻafetai i lenei mea, e le mafai e le tagata gasegase ona popole i le mama o le masini.
  • E le gata i lea, e mafai ona saogalemu le tui suauu i totonu o lau taga e aunoa ma le afaina ai o le tagata faaaoga. O le nila e naʻo le taimi lava e manaʻomia ai se tui.
  • I le taimi nei, o loʻo i ai ni peni tui e eseese a latou fuataga i luga o le faʻatau; mo tamaiti, o se filifiliga ma se laasaga o le 0.5 iunite e lelei.

Vaega o le tui tui NovoPen 4

Ae e te leʻi faʻatau se masini, e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi. O le penisini o le tui o le inisalini ei ai se mamanu lelei e faʻamaonia ai foliga o le tagata. Ona o le pusa uamea, o le masini e maualuga le malosi ma le mautinoa.

E faʻatusatusa i faʻataʻitaʻiga muamua, faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili o le masini, o le faʻauluina o le mea e oso ai le inisalini e manaʻomia ai le tolu taimi e itiiti ai taumafaiga. O le ki e paʻu malie ma faigofie.

O le faʻaʻailoga o fuataga e tele atu numera, lea e taua mo tagata matutua ma tagata e le atoatoa le mafaufau. O le faailo lava ia e fetaui tonu i le siosiomaga atoa o le peni.

  1. O le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e aofia ai uiga uma o le uluaʻi lomiga ma o loʻo i ai nisi fou fou. O le faʻateleina o le fua mo le seti o le fualaau faasaina e mafai ai e oe ona faʻapipiʻi saʻo le fualaau manaomia. A maeʻa le inisiua, ona lafo loa lea e le peni se faailoilo uiga ese, o loʻo faʻamatalaina ai le iuga o le faʻatinoga.
  2. E mafai e le maʻisuka, pe a tatau ai, vave ona suia le vailaau sese na filifilia, ae o le a tumau pea le fualaau faasaina. O lenei masini e lelei atoatoa mo tagata uma e iai se siama o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2. O le seti set set set is 1 unit, e mafai ona e tilo mai le 1 i le 60 iunite.
  3. E faʻamaonia e le kamupanī le faʻaogaina o le masini mo le lima tausaga. E maua e tagata maʻi le avanoa e faʻataʻitaʻi ai le fausia o le uʻamea maualuga ma le tekinolosi tuai.
  4. E faigofie le ave o peni tui i lau ato ma alu i se malaga. O le maʻisuka e iai le malosi e faʻatino ai le inisalini i soo se mea ma soo se taimi. Talu ai e le tutusa le masini i foliga vaaia o se masini fomaʻi, o lenei masini e sili ona manaia mo tupulaga talavou oe matamumuli io latou maʻi.

E taua tele le faʻaaogaina o pusa tuila NovoPen 4 faʻatasi ai ma le inisalini pei ona fautuaina e le fomai. 3 ml Paʻu pepa o insulin ma NolaFine e faʻaaogaina nila e talafeagai mo le masini.

Afai e manaʻomia lou faʻaaogaina o ituaiga inisalini i le taimi e tasi, e tatau ona i ai ni peni tui i le taimi e tasi. Ina ia iloa le ituaiga inisalini NovoPen 4 penisini tui mo le, e saunia e le gaosiga le tele o lanu o injectors.

E tusa lava pe faʻaaogaina e se tagata le peni e tasi, e tatau lava ona i ai i taimi uma ni faʻaopoopoga i le faʻasalaga pe gau. E tatau foi ona i ai se fagu faʻasaʻo ma le ituaiga o inisalini. E mafai ona faʻaaoga uma e le tagata e tasi ia ni faletalimalo ma ni mea faʻaaoga.

E le fautuaina le faʻaaogaina o le injector mo tagata e le lelei le vaai vaaia e aunoa ma se fesoasoani i fafo.

E tatau ona i ai i le fesoasoani le malamalama i le auala e tui ai le inisalini i totonu o le manava ma pe o le a le mea e filifili ai.

Tuua Lau Faamatalaga