Ole fualaau faasaina Novonorm - faatonuga ma iloiloga mo le maʻisuka

NovoNorm (papa) Faʻatatau: 277

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka)
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Taofi. 1 mg, 30 pcs., Tau mai le 175 ru
  • Taofi. 2 mg, 30 pcs., Tau mai le 219 rubles
Tau mo NovoNorm i falemaʻi i luga o le initaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

NovoNorm o se tapenaina o le papa mai le vaega faʻapitoa o vailaau faʻamaʻi, ae faʻatasi ai ma se isi mea galue malosi. E faaaoga le lipine i iinei i se fua o le 0.5 i le 2 mg. O faʻamatalaga mo le faʻatulagaga e tutusa, ae o faʻamavaega eseese e ese mai le eseese o le DV i totonu o laupepa, ia faitau ma le faʻaeteete ia faatonuga ma faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Analogues o le fualaau faasaina NovoNorm

O le analogue e sili atu le taugata mai 59 ru.

Foafoa: Ua faamaninoina
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Taofi. 10 mg, 30 pcs., Tau mai 234 rubles
  • Taofi. 2 mg, 30 pcs., Tau mai le 219 rubles
Tau mo togalaau i luga o falemaʻi i luga o le initaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

Jardins o se vailaau mai fafo mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le tusipasilo i le aofaiga o le 25 mg i le papa maa galue e na o le pau lea o le vaega galue. Vaʻaia e le togalaau ma faʻatagaina o tausaga, o lea la e feutagai ma lau fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga.

O le analogue e sili atu le taugata mai 59 ru.

Foafoa: Akrikhin (Rusia)
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Taofi. 1 mg, 30 pcs., Tau mai le 234 rubles
  • Taofi. 2 mg, 30 pcs., Tau mai le 219 rubles
Tau o tau ole falemaʻi ile initaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

Novo Nordisk (Tenimaka) NovoNorm o se laulau sauniuni mai le vaega faʻapitoa o vailaʻau faʻasaina, ae faʻatasi ai ma se isi mea galue malosi. E faaaoga le lipine i iinei i se fua o le 0.5 i le 2 mg. O faʻamatalaga mo le faʻatulagaga e tutusa, ae o faʻamavaega eseese e ese mai le eseese o le DV i totonu o laupepa, ia faitau ma le faʻaeteete ia faatonuga ma faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

O le analogue e taugata tele mai le 2278 rubles.

Foafoa: Ua faamaninoina
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Taofi. p / obol. 100 mg, 30 pcs., Tau mai le 2453 rubles
  • Taofi. 2 mg, 30 pcs., Tau mai le 219 rubles
Tau mo Invokana i falemaʻi faʻainitaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

Novo Nordisk (Tenimaka) NovoNorm o se sui taugofie mo Forsigi. Pau lava le mea galue i vailaʻau o loʻo faʻasalalau. O le vailaau faʻasaina i totonu o le 30 minute e faʻapupulaina ai le tui o le insulin i le toto. Ona o le le lava o faʻamatalaga i suʻesuʻega na faia i luga o le saogalemu o le vailaʻau faʻamalositino ma le lelei o le faʻaaogaina o laulau i le vaitausaga o tamaiti, e le fautuaina e faʻaaoga vailaau mo tamaiti ei lalo o le 18 tausaga. I le ituaiga o gaioiga leaga, o le manava ma le tiga o le tino e masani lava ona tupu.

O le analogue e taugata tele mai le 1967 rubles.

Foafoa: Ua faamaninoina
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Taofi. p / obol. 10 mg, 30 pcs., Tau mai le 2142 rubles
  • Taofi. 2 mg, 30 pcs., Tau mai le 219 rubles
Mosig tau i falemaʻi i luga o le initaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

Lafoga o se sauniuni mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻavae i luga o le dapagliflozin i se fua faatatau o le 5 mg. E mafai ona faʻamatalaina i le faaopoopoina i le maʻisuka meaai ma faamalositino. Mosigi e faʻasaʻo ma faʻasaina tausaga, faitau ma le faʻaeteete faatonuga aʻo leʻi amataina togafitiga.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Na faalauiloaina NovoNorm e le popolega o NovoNordisk, o se tagata lauiloa Denmark o vailaau ma oloa e fesootai i ai mo le maʻisuka. O pusa e faia i Siamani ma Tenimaka. O le gaioiga malosi o le vailaau faʻasaina, faʻasalalau, o se faʻavae o mea amino acids ma e aʻafia i mea faalilolilo. O le aʻafiaga Siamani (o le tagata fai pese Beringer Ingelheim).

E tasi le NovoNorm papapu e ono aofia ai le 0.5, 1 poʻo le 2 mg o le mea galue malosi. E le gata i lea, o le malo, povidone, poliacrylate, telefoni, glycerin, calcium hydrogen phosphate, ma oona e aofia ai. O i latou o vaega o ausilali, o lona uiga, e leai ni a latou togafitiga.

E faʻapefea ona fuafua le uluai faʻamaʻi:

  1. Ina ia puipuia mai le taufaʻailogaina, o laulau taʻitasi e makaina i le faailoga o NovoNordisk - o se povi Aikupito anamua anamua.
  2. O le vailaau faʻasaina o loʻo tuʻuina i pulu pepa, e tofu ma le 15 papa.
  3. O le mafiafia o loʻo faʻapipiʻiina i mea uma, lea e mafai ai ona e vavae ese le aso e aunoa ma le faʻaogaina o seleulu.
  4. Le lanu o laulau o eseese eseese o dosese: 0.5 mg lanu, 1 mg samasama, 2 mg pinkish.

O le tau o se pusa 30 fualaau e le sili atu i le 230 rubles. E mafai ona teu le vailaʻau mo le 5 tausaga i le vevela ole 15-30 ° C.

Le mataupu faavae o le faʻaogaina o NovoNorma

Repaglinide o se vaega o se vaega o vailaau e taʻua o meglitinides. E mafai ona e iloaina i latou i le faaiuga o le-igoa o le igoa. O ni mea e maua mai i mea eseese o amino, aemaise lava o le repaglinide - carbamoyl-methyl benzoic. O le vailaʻau e mafai ona fusifusia i se vaega faapitoa o laina eletise o loʻo i luga o le membrane o vevela beta pancreatic. I lalo o le faatosinaga o le lipotia, o nei auala ua poloka, lea e tau atu i le ulufale atu o le konisini i totonu o siama ma faateleina ai le tuufaatasiga o le inisalini.

O le faʻamalolo o le inisalini na faʻaosoina e le NovoNorm pulega e amata i le 10 minute pe a maeʻa le papalama i totonu o le gastrointestinal tract. O le maualuga o le maualuga o le toto e maua pe a uma le 50 minute. Afai e te inuina le fualaau faasaina i le 15 minute aʻo lei faia se taumafataga, o le tuputupu aʻe o le kulukose o le toto ma le faʻamalosia o le inisalini e faʻatasi i le taimi, o lona uiga o le kulukose e mafai vave ona alu ese mai le vaʻa.

E le pei o mea taua o le sulfonylurea (Maninil, Amaril, Glibenclamide, ma isi), o le gaioiga a NovoNorm e faalagolago i le glycemia. Faatasi ai ma le suka masani, e tele taimi e le toe toaga ai nai lo le maualuga o le suka. A maeʻa ona faʻaaogaina le Repaglinide, ona toe foʻi lea o le inisalini i le tino pe a uma le 3 itula. E tusa ai ma fomaʻi, o lenei mea e matua faʻaitiitia ai le televave ma le mamafa o le hypoglycemia i le tulaga o se mea maualuga. O se faʻapuupuuga puupuu o le faʻasaʻolotoina o le inisalini ua manatu o le faʻaitiitia, e puipuia ai le faʻaitiitia vave o vete beta, ma o le mea lea o le alualu i luma o le maʻisuka.

Faʻavae o le faʻamamaina mai le tino

E mafai ona vave faʻaleleia le lipine i le vaega o meaʻai, lea e mafua ona o le vave amataina o lana gaioiga. O le leai o se avanoa ma le faʻamoemoe mulimuli o le vailaʻau i le toto e matua ese lava (e oʻo i le 60%) i maʻisuka eseese, o le mea lea, o le fua mo tagata maʻi taitoatasi e tatau ona filifilia taitoatasi.

O le repaglinide e maua i le ate, pe a maeʻa le itula e faʻaititia le afa i le afa. O le mea autu o le pharmacokinetics o se vailaau o le excretion mai le tino e ala mai i le vaega o meaʻai. E tusa ai ma faatonuga, e 92% o le ripoti e maua mai i fecesi, 2% oi latou i foliga o le mea galue, o le totoe 90% i foliga o metabolites. O fatuga fatu e tusa ma le 8%, lea e mafai ai e NovoNorm ona faʻaaogaina i le maʻisuka ma faʻamaʻi fatu fatu. A maeʻa le 5 itula, e le toe iloa le lipotia i le toto.

O ai ua faʻamaonia le fualaau faasaina

Leai NovoNorm ua faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2 i mataupu nei:

  1. Faʻatasi ma le metformin i le taimi lava e maeʻa ai le faʻamaʻiina o le maʻi, pe a maualuga atu le hemoglobin glycina i le 9%, o loʻo faʻamaonia ai le le iloa lelei o le maʻisuka poo lona alualu i luma vave.
  2. I le avea ai ma sui o le sulfonylureas, pe afai e solia i latou ona o faʻamaʻi fatu, gasegase o le tino.
  3. I le avea ai o se vaega o togafitiga faigata, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka umi, pe afai latou te le maua le inisalini poʻo le vaega 1 o lona gaosiga e faʻaleagaina (e vave ona tupu le suka ma e le pa'ū mo se taimi umi pe a uma ona 'ai).
  4. Tagata gasegase e le mafai ona faʻaputuina a latou meaʻai. O le fua o NovoNorm e mafai ona suia e fuafua i le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai.

O le faatonuga mo le faʻaaogaina o fautuaga e ave NovoNorm ma metformin ma glitazones. E tusa ai ma iloiloga, e lelei le vailaau faʻatasi ma vaega uma o vailaʻau o le hypoglycemic, e aofia ai le inisalini. Na o le tasi lava le tuusaunoaga o sauniuniga ole sulfonylurea. O la latou faʻasigaga faʻatasi ma NovoNorm e talia, ae le fautuaina, aua e ono mafua ai le hypoglycemia ogaoga ma aʻafia ai le tulaga o seta peta.

Contraindications

Le lisi o faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o NovoNorm i le maʻisuka:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

TogafitigaMafuaaga mo le faasaina
Vaʻaia le gaioiga ile vaega ole pulu.Malosiaga ogaoga faʻamaʻi faʻafuaseʻi i le faʻalavelave anaphylactic.
1 ituaiga o maʻisuka.O lenei ituaiga o maʻisuka e faʻaalia i le faʻaleagaina atoa o sela beta, lea e le aofia ai le gaosiga o lona inisalini.
Ketoacidosis ma isi faʻafitauli faʻafuaseʻi mulimuli - precoma ma coma.E mafai ona faʻavaivaia le faʻaaogaina ma le faʻamaʻapeina o le lauolaola, o lea o le a tuʻuina atu ai maʻi mo sina taimi i le togafitiga o le inisalini. O faʻamatalaga e faʻaalia ai pe a uma le faʻamafanafanaga i se tulaga ogaoga, o le tele o tagata gasegase e toe foʻi atu i NovoNorm.
O faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave taʻavale, faʻaleaga manu.
O le maʻitaga, hepatitis B, e laʻititi ifo i le 18 ma silia ma le 75 tausaga.Faʻaaogaina ona faʻasaina ona o le leai o ni suʻesuʻega e faʻamaonia ai le saogalemu o NovoNorm i nei vaega ole maʻisuka.
Faʻailoga malosi o le ate.O le ate o loʻo aofia ai i le metabolism o le repaglinide, ma lona le atoatoa, o le faʻatupulaʻia o se mea i le toto e faateleina.
Ave le gemfibrozil e faasaʻo ai le toto toto.E faʻaleleia e lenei mea le gaioiga a Novo Norm, e ono oʻo atu ai i le hypoglycemia. O le faʻatupulaia o le ripoti e faʻatupulaia i le 2.4 taimi, o le averesi o le taimi o le excretion e faʻalauteleina e 3 itula.

Filifiliga o fua

NovoNorm inu 15 minute aʻo leʻi faʻaumatia taumafa gaʻo. O le faʻatonuga fautuaina e tufatufa atu i le 2-4 doses i le aso i vaega tutusa.

Filifiliga o fuataga e faia ma le mataituina soo o le glycemia. Filifiliga Tulafono:

  1. O le fualaau muamua e amata ai le 0.5 mg.
  2. Afai e le ausia le taui mo le maʻisuka, e faʻaleleia pe a uma le 1 vaiaso i le 1 mg.
  3. E ala i le siakiina o le fualaau i le 0.5 mg, e mafai ona oʻo i le 4 mg i le 1. O le aso aupito maualuga o le aso e 16 mg. Afai e le maua ai le puleaina o le maʻisuka, e manaʻomia e le tagata maʻi ona fetuunai le taumafataga, ma afai e le aoga lenei fua, faʻafesoʻotaʻi fualaau malosi poʻo insulin.

Gaoioiga e le manaʻomia

E tusa ai ma iloiloga o le maʻisuka o loʻo tagofia le fualaau, o le tele o taimi latou te feagai ai ma se mataua e le manaomia i le suka pe a uma ona ave le pulu. O lona mafuaaga atonu o se fua tele o le lipine, o le leai o ni meaʻai i mea taumafa, faʻamaʻiina o le tagata lava ia, faʻafitauli faaletino ma faalemafaufau. O le lamatiaga o le hypoglycemia e iloiloina i faatonuga e masani ona fai (1-10%). Faatasi ai ma le tulaga tutusa lava e mafai ona maua - manava manava ma tiga i le itu o le manava.

O aʻafiaga i le isi itu e sili atu ona taatele, i lalo o le 0.1% o tagata gasegase. NovoNorm e mafai ona mafua ai mea e oso ai le allergies, faamaʻi, nausea, fesoasoani i le faateleina o le gaosiga o le enzymes.

Analogs ma suia NovoNorma

O le a se mea e mafai ona sui ai NovoNorm pe afai e le faʻaaloalo pe le auai i falemaʻi:

Analog groupIgoa, gaosi oloa
Faʻataunuʻu faʻatusatusaga, mea galue malosi - toe faʻasalalauDiagninid mai Akrikhin.
Iglinid mai Pharmasynthesis.
Faʻatonuga kulupu, meglitinidesStarlix (mea galue malosi - numera, gaosiga NovartisPharma).
O isi faʻasologa o inisalini e faʻaleleia ai fualaau mai isi vaegaSulfonylureasO le maʻisuka (gliclazide, Servier), Maninil (glibenclamide, Berlin-Chemie), Amaryl (glimepiride, Sanofi), Glurenorm (glycvidone, Beringer Ingelheim) ma a latou analogues.
DPP4 InhibitorsXelevia (sitagliptin, Berlin-Chemie), Onglisa (saxagliptin, AstraZeneca), Galvus (vildagliptin, NovartisFarma), ma isi.

I le maʻisuka, o le sui o NovoNorm ma faʻatonuga atoa e mafai ona faia tutoatasi, latou te inuina le fualaau fou i le fua tutusa. O le fesuiaiga i soʻo se isi lava laupepa mai le laulau o loʻo i luga o loʻo manaʻomia ai se filifiliga ole tofo ma mafai ona faia i lalo o le vaavaaiga ma le faʻasologa ole fomaʻi.

Faʻavae ma vailaʻau

NovoNorma, o le ata lea o loʻo tuʻuina atu i lenei vaega, o loʻo i ai le vaega taua o le faʻasalaga faʻaopoopoina i le cellulose, masini o le sana, pailatosia polacryline, glycerin, povidone, calcium hydrogen phosphate, magnesium stearate, uʻamea uʻamea, poloxamer, meglumine, ma meainu.

O le vailaʻau e mafai ona iloa i ona foliga (pepa lapoʻa meli), lanu (samasama i le 1 mg ma le enaena, ma le lanu piniki i le 2 mg) ma le logo o le kamupani - Novo Nordisk. Lapoʻa paʻu i paʻu o 15 pi.

I totonu o se atigipusa o ia papatusi e mafai mai le lua i le ono. I Novonorm, o le tau o se tasi o tupe sili ona lelei mo fualaau faasaina: 177 rubles. mo le 30 papa. Ua faʻamalolo se vailaʻau faʻasaina. O le au Denmark na latou fuafuaina le ola o le olaola i totonu ole 5 tausaga. E le manaomia e le vailaau tulaga faapitoa mo le teuina.

Pharmacology

O le tusipasi autu o le tusipasi o se mea malosi e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini. O le faʻamalosiina o le galuega a le pancreas, o le vailaau faʻamalositino e faʻamalosia ai le glycemia. O lona gafatia e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le numera o p-cell o loʻo aʻafia mo le faʻasologa o hormone.

A maeʻa ona ave le papa maʻa, faʻaleleia i le plasma i le maʻisuka faʻaopoopoga i le afa itula. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e pulea le glycemia i le taimi e sosoo ai ma le gaosia o meaai. O le taimi lava e faaitiitia ai le mamafa i luga o le gastrointestinal tract, o le maualuga o le fualaau faasaina e faaitiitia, o le tulaga pito maualalo e faatulagaina 4 itula pe a uma ona ulufale le vailaʻau i le gastrointestinal tract.

Sa faʻamaonia le saogalemu o le vailaʻau i totonu o le falemaʻi. O le faʻaitiitia o le faʻatuputupulaʻia o fuainumera faʻamaonia na tusia i le faaaogaina o le 0.5-4 mg NovoNorm. O taunuʻuga e faʻamaonia ai le mafai ona fai muamua (15-30 minute aʻo leʻi 'ai) taumafa o fualaau faasaina.

Pharmacokinetics

O le lipotia o le lipine e matua gauaʻi mai le gastrointestinal tract. O le maualuga o le toto e matauina i le itula e tasi pe a maeʻa ona faʻapalaina ona faʻateleina loa lea i le vave o le bioavailability o le 63% faatasi ai ma se faʻaopoopoga o suiga o le 11%.

Leai NovoNorm ua faʻamavaeina i le 4-6 itula ma le afa-ola pe a ma le itula. O le vailaau faʻasaina ua faʻamaʻaʻaina atoa, ae o ona metabolites e le o toaga. O se vaega le taua o le mea na faʻaaogaina na maua i urine ma feces - e oʻo atu i le 8% ma le 2%, i le faasologa. O le tele o le metabolites ua faʻaumatia ma le talo.

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e sili atu ona faʻailoaina i le maʻisuka matutua ma i latou uma ei ai faafitauli tau fatuga. Ina ua mavae le 5 aso o le aveina o NovoNorm i se fua faatatau o le 3 r / Aso. 2 mg i ni faʻalavelave matuia o le afaina o le afaina AUC ma Tatua.

O le maʻisuka a tamaiti e leʻi auai i faʻataʻitaʻiga. O suʻesuʻega a manu e leʻi faʻaalia ai aʻafiaga i aʻafiaga, ae na maua ai faʻamaʻi faʻamalosi. I le maualuga o fua o le fualaau faasaina, na matauina ai le le lelei o tamaʻi kusi, o le fualaau oona foi ua ulu atu i le susu o tina o tamaitai.

O le vailaau faʻasaina ua tuʻufaʻatasia ma vailaʻau faʻasolosolo faʻatasi ma se isi faiga o gaioiga - metformin, thiazolidinediones, e mafai foi ona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa.

Contraindications mo Repaglinide

I le faʻaopopo atu i le hypersensitivity i mea e aofia ai le fua, e le o faʻamatalaina le lipotia:

  1. I le maʻisuka ituaiga 1 ma le C-peptide o le maʻisuka le lelei,
  2. I se tulaga o le ketoacidosis o le maʻisuka (tusa lava pe leai se coma),
  3. Tina ma lapatating tina
  4. Maʻisuka faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi,
  5. Faatasi ai ma le faʻaoga tutusa o gemfibrozil.


Fautuaga mo le faaaogaina

E filifilia e le fomaʻi le fualaau o le fualaau faasaina, ma mafaufau i taunuuga o suʻega, o le tulaga o le maʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi, tausaga, ma le tali a le tino i le fualaau faasaina.O vaiaso taʻitasi e siakiina ai le lelei o le polokalame filifilia e faamanino ai le fualaau, o le iloiloga tatau e maua mai ile hemoglobin glyc.

O le mataituina e talafeagai e faʻaitiitia ai le glycemia i le maualuga maualuga fautuaina (toilalo muamua) ma ia iloa ai le leai o se tali talafeagai i le maeʻa ai o se taimi patino o le tagofia o le vailaau (togi lona lua).

Mo NovoNorma, o faatonuga mo le faʻaaogaina fautuaina se amataga o le 0.5 mg. Mo le afa masina ua uma ona mafai ona iloiloina le faʻaalia o le tino ma faia le faʻasalaga. Afai o le maʻisuka NovoNorm e siitia mai se isi sui o le tino, ona tatau loa lea ona i totonu o le 1 mg le fualaau amata.

O le togafiti togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o le lipine seia oo i le 4 mg / aso. 15-30 minute aʻo leʻi 'aʻai. E tatau ona e inuina se piliki i luma ole taumafataga taitasi, talu ai ona o le aafiaga o le fualaau faasaina i luga o le fualaau oona e puupuu. Ole fua pito i maualuga o le fualaau faasaina e 16 mg / aso. E tufatufa atu pepa i le lua i le tolu taimi.

Faatasi ai ma togafiti faʻapitoa ma metformin poʻo thiazolidinediones, o le fua muamua o le reaglinide e le sili atu i le 0.5 mg, o le fua o isi vailaʻau e totoe e le suia.

E leai ni faʻamatalaga i le saogalemu ma le aoga o NovoNorm mo tamaiti.

Faʻafitauli ma le le manaʻomia

Mo faʻamatalaga faasaienisi, mo le 6 vaiaso, na tuuina atu ai le lipotia i volenitia i se aofaiga e 4-20 mg / aso. pe a faʻaaogaina fa taimi. O le hypoglycemia i tulaga o le suʻega sa pulea e le kalo o meaʻai, o lea na leai ai ni aʻafiaga.

Afai ei ai i le fale ni faailoilo o le televave i le tulaga o le faateleina o le sosolo, vevesi, migraines ma le leai o se faamaopoopoga, e tatau ona avatu i meaʻai mea taumafa ma le maualuga o meaʻai gaʻo. Afai e ogaoga le tulaga ma ua le iloa e le tagata maʻi, ua afaina o ia i le kulukose ma auina atu i se falemaʻi.

O le hypoglycemia o se tasi o ituaiga sili ona ogaoga o mea e lei tupu. O le tele o taimi o lona faʻaaliga e fesoʻotaʻi ma le ituaiga olaga o le maʻisuka: meaʻai, maualuga o le muscle ma le faʻalagona lagona, metotia ma le faʻamalosia o fualaau faasaina. O fuainumera o ia mataupu e faigofie ona tuʻuina atu i le laulau.

Laʻau ma faigaItuaiga o uiga leagaAafiaga
Immunityallergyseasea lava
Metabolic processeshypoglycemiae le o iloa
Faaaligasuiga fesuiaigao nisi taimi
Loto ma le tototulaga fatu cardiovascularmasani
Fale gasegaseafaina oʻooʻo, faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave, faʻalavelave faʻamaʻimasani

seasea

Fatahypersensitivitye le o iloa
Totoina o otaotaafaina le ate, le tuputupu aʻe o le enzymeseasea lava

Aloese mai taunuuga le talafeagai o le a faatagaina ai le faateleina o le vevela, i maʻi ua toesea, maʻi pipisi, ava malolosi, ua le atoatoa, ma e tatau ona sili atu le mafaufau i le maʻisuka e galue malosi.

E mafai faapefea ona ou suia NovoNorm

Mo NovoNorm, o analogues e filifilia e tusa ai ma le faatulagaga faavaomalo mo le faʻavasegaina o fualaau faʻamalosi (ATAT) (faʻasologa o mea faʻapitoa, fomaʻi ma vailaʻau faʻamalosi). Repaglinide i lona tuufaatasiga e lua atu vailaau - Repodiab ma Insvada.

E tusa ai ma faʻamatalaga ma metotia e faʻaoga ai, e tutusa lava fasi pepa:

  • Guarem
  • Baeta
  • Victoza
  • Lukuma,
  • Falemaʻi
  • Saxenda
  • Laufanua
  • Invokana.

Amili, Bagomet, Glibenclamide, Glibomet, Glyukofazh, Glurenorm, Gliklazid, Diabetes, Diaformin, Metformin, Maninil, Ongliza, Siofor, Yanumet, Yanuviya ma le toatele o isi e latalata i le laasaga 3 ATC code (o le eseesega e eseese, ae o le faailoga e taatele).


I le eseesega o vailaʻau faʻaonaponei faʻaonaponei, o lōia e le o faʻasalalau i taimi uma, ma o le suʻeina o fualaau mo le maʻisuka e aunoa ma se aʻoga faafomaʻi e le taliaina. O faʻamatalaga i totonu o le tusiga o loʻo tuʻuina atu mo faʻamatalaga lautele.

Tuua Lau Faamatalaga