E mafai ona avea se teuteuga pinkhip mo pancreatiti ma pe faapefea ona fai?

Afai o le galuega a le tagata o le pancreas ua faʻavaivaia ma o lona gaosiga o enzymes ua faʻagesegeseina, o se faʻafitauli lelei atoatoa o le faʻaogaina o meaʻai e tupu ma ua amata le atinaʻeina o le faʻaogaina o le inflammatory process. Ina ia mafai ona faʻaaogaina, e tatau ona toe iloilo lelei uma mataupu faavae o mea taumafa. E le gata i lea, e fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolosolo e avea ma togafitiga adjuvant. O le lapisi o le rosehip ma le pancreatitis ua maua, atonu, o le lauiloa tele. O fua o lenei laau e fesoasoani e le gata i taimi o togafitiga e faʻaitiitia ai le vaega o le maʻi, ae faʻasaina foi le atinaʻeina o toe faʻaleleia pe a faʻaaogaina i le taimi o le faʻamagaloga.

O aoga o fualaau aina i le mumū o le pancreas

I le pancreatitis e le masani ai, o tagata tomai uma e fautuaina le inu o teuteuga e faia mai aʻa po o vine o le rose vao, e lauiloa o le rose vao. E mafai ona latou faʻamalosi i le tino ua vaivai i le faʻamaʻi e le gata o se faʻamalologa, ae o se lagona lelei. Faʻafetai i le inu mai fua o lenei vailaʻau faʻamalositino, ua mafai ona ausia taunuʻuga nei:

  • o le faʻaitiitia maliega ma le aveesea mulimuli ane o le faʻamaʻi o le tiga ona o le mea moni o le rosehip ua i ai ni faʻamatalaga o antispasmodic,
  • saoasaoa o le faagasologa o le toe faʻafouina i vela na faʻamaina,
  • faʻamaeʻaina atoatoa o le mumū i le pancreas,
  • faamalosia o puipuiga
  • le faʻamautuina o le metabolism.

E mafai foi ona fai mai e uiga i le rosehip o ia o se tagata e maua mai ai vailaau o le flavonoids, o mea toto, lea, pe a tumu i meaai, ia i ai se aafiaga lelei i le gaoioiga o le enzymatic o totoga maso. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o sopo o le rose e aofia ai le tele o micro ma elemene, catechins ma suauu taua. O nei mea uma o loʻo i ai le aoga pito sili ona aoga i luga o le gaioiga o le pancreas.

O se mea tāua o le mea moni e faʻafetai i le tele o vailaʻau o loʻo iai i lona tuufaatasiga, o le pulupulu o le rosehip e faʻamamafa lelei le tino, ma vave ona toe faʻafoʻisia se faʻavae. O le faʻaaogaina o teaseti vao e mafai foi i le tulaga pe a oʻo mai le pancreatitis i se foliga laititi, talu ai o le aafiaga o lenei vailaau faʻamaʻi i luga o le tino e matua vaivai lava ma leai se aafiaga e afaina ai le gland digestive.

Le faʻaaogaina o sopo i vaega eseese o le faʻamaʻi

Rose hip ma le pancreatitis ua faʻaaogaina e fai ma fesoasoani e faʻamalolo ai le tiga o le tiga, taofia le faʻaleleia o fibrosis ma faʻaitiitia ai le mumū. O fualaʻau ma tannins o loʻo aofia ai i fua e fesoasoani i le faʻalauteleina o le malosi i puipui o toto toto ma le toe faʻafouina o tisiputi mataʻetaʻe. Infusions, decoctions, teas ma sipuni ua saunia mai soʻo se vaega o lenei vailaʻau faʻapitoa vailaʻau e aoga tele mo faʻamaʻi pipisi maʻi.

I le gasegase o le faʻamaʻi, o tapenapenaga sauniuni mai sulu papaʻe e tatau ona ave ma le faʻaeteete.

O mafuaʻaga mo lenei mea o mafuaʻaga nei:

  • o fualaau aina ei ai sona aafiaga faʻaolaina, o le mea lea, e le taliaina i totonu o le vaitaimi faigata,
  • O le faateleina o le suka i totonu o fualaau aina e mafua ai le afaina o le totoga o meaola, lea e ono faʻaleagaina ai le ala o le maʻi.

I le tulaga o le toe faʻaleagaina o togafitiga, e faʻatagaina le faʻaaogaina o fualaau aina i le na o le aso talu ona amata togafitiga faʻalauiloa e faʻamoemoe e faʻaumatia ai le faʻaogaina o le togafiti. E le tatau ona sili atu i le 150ml le aso e faʻatagaina, e inu i sina sipuni.

O le suāsusu e le faʻapipiʻiina i le teuteu, ma o le vai lava ia e faʻafefeteina i le vai mafanafana i le fua o le 1: 1. Afai o le faʻasologa fautuaina o lenei vailaʻau o le vailaʻau e sili atu, e mafai e se tagata le lelei ona oʻo i se tulaga le lelei e pei o le faaosofia o le mucosa oona o loʻo i ai i fua o le acid ascorbic okeni ma le soona inu tele o talo.

Talosaga mo le faʻamagaloina o le faʻamaʻi

Faatasi ai ma le tosoina o le gasegase o le fomaʻi, faʻaalia i le leiloloa o le le fiafia ma le tiga, o le ava malosi e tatau ona inu i aso uma. Ole fua ole lauti po o le teuteu ole fualaau ole fualaau e tatau ona mai le 200 i le 400 ml i le aso, e faalagolago i le faapalepale o le tagata. I le taimi e faʻamagaloina ai le fomaʻi o le pancreas, e faʻatagaina ai le faʻateleina o mea inu pia mai laʻau o le rose, lea e tele atu vitamini ma isi mea taua. E tele auala e saunia ai mea mai fua o lenei vailaʻau faʻamaʻi, ae o le fua masani mo se teuteuga o sulu o le rosa na maua ai ni iloiloga sili ona lelei:

  • o se luʻu o vine mamago o loʻo vavae ese ma fufulu lelei, ona faʻatumu ai lea i le 1.5 lita o vai malulu mama,
  • ipu ma fualaau aina ua saunia i lenei auala e tuʻuina i luga o vevela vevela, ufiufi i se solo poʻo se ie mama ma faʻagesegese ona aumaia i se maʻi vevela, lea e mafai ai ona e faʻasaoina mea e sili atu ona aoga,
  • pe a uma ona faʻafefe le susu, faʻaititia le kesi i se tulaga maualalo ma faʻasaoina le vailaʻau mo le isi 15 minute.

A maeʻa ona faʻamafanafanaina le susu, ua uma ona saunia mo le faʻaaogaina. E mafai ona e faʻapipiʻi sina sipuni o le meli ma inu i le mafanafana i le va o taumafataga.

Mai i mea uma o loʻo taʻua i luga e mulimuli mai ai o le dogrose o se mea moni moni o se vailaʻau masani, o loʻo i totonu o lona tuufaatasiga se tele o mea e manaʻomia mo le ola o le tino. O ona fua e faʻaaogaina e le gata i tagata, ae faʻapea foi togafitiga faʻaleaganuʻu o togafiti faʻamaʻi o le gland digestive. O fualaau vevela vao e faatau atu i soo se meaʻai, e mafai ai ona e saunia se vailaau mai ia i latou i soo se taimi o le tausaga. O le tele o mea inu mai lenei laau o le latou faanatinatiina o le fiainu ma e mafai ona suia le lauti masani poʻo le kofe i le laulau a le tagata maʻi ma le pancreatitis.

Fuga o fuga

Pancreatitis e lua ituaiga o lona faʻaaliga. I totonu o le pancreatitis, e vave ona lagona e se tagata le tiga o le ogaoga o le mamafa, o loʻo siomia i le itu taumatau ma le agavale o le hychochorium. I lenei tulaga, e masani lava, afai e te le amata togafitiga i le taimi, e tupu ai le tiga. Faʻasalaga ogaoga, o le a vave ona suia le tagata, e liliu ese. Na faia le Nausea, e masani lava ona i ai se mea faʻafefe. E i ai se mea fou e tupu i totonu o le manava, e tafe. O aʻafiaga e ono tutupu mai o le manava.

O le pancreatitis o le ituaiga lona lua lea o le maʻi. O tagata o loʻo i ai lenei faʻamaʻi, ma le toe faʻafoʻi, latou te lagonaina se tiga umi, tiga tiga ma se uiga ese o le malosi. O aʻafiaga o le mamafa, ma le paʻu lanu paʻepaʻe e foliga mai o le pancreatitis masani. Tagata maʻi e le mafai ona fofoina le faitioga a le pancreas o le manava le manava.

E mafai ona togafitia pancreatitis ma vao i le fale? O mea uma lava o le a faʻalagolago i foliga o le maʻi. E sili atu i lenei mea mulimuli ane. Muamua, e tatau ona e taulimaina mafuaaga o le maʻi.

Mafuaʻaga mo le faʻaalia

O le mea muamua e taʻitaʻia ai le pancreatitis o le ava. Nai lo lena, e le o le ava malosi, ae o lona le talafeagai ma le faʻaaogaina. O le ava malosi e aafia ai le pancreas, aua e faʻaleleia ai le maualuga o le sua. Pancreatic juice begins to produce its main function not in the intestine, but on the way to it. O le mea lea e tau atu ai i se tiga matuia.

O le tele o faʻamaʻi e tupu mai i meaai le talafeagai ma le le paleni. O le pancreatitis e le o se faʻasalaga. O mea manogi ma falai, o meaʻai vevela ma le gaʻo e mafua ai le mumu o le pancreas. O le faʻateleina ma le le pulea o le faʻaaogaina o laʻau suamalie e mafai foi ona oʻo atu ai i maʻi.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

O le faʻamaʻi o le maʻa e mafua ai le pancreatitis. E tusa ma le luasefulu pasene o tagata o loʻo i ai le mumunia o le suamalie o loʻo i ai ni vai inu o le pancreatic juice e mafua mai i maa e ulu atu i le auala masani. O le auala taatele e taua o le nofoaga lea e tafe ai le talo ma le pancreatic, o loʻo tafe uma i totonu o le duodenum. O suʻesuʻega e faʻaalia ai o le pancreatitis e mafai ona mafua mai i faʻafitauli pe a uma le maʻi, faapea foi ma le hepatitis.

Suʻe fesoasoani

Aua le faʻasalaina faʻapitoa pancreatitis oe lava poʻo oe pele ia te oe. E faʻavae i luga o le auʻiliʻiliga, e naʻo se fomaʻi e mafai ona maua ni faʻamatalaga e uiga i le maʻi o le maʻi ma faʻamaonia togafitiga. O le tele o faʻalavelave osofaʻi faʻapitoa e manaʻomia ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi. I totonu o le pancreatitis, e le mafai ona e amata togafitiga ia oe lava, aua e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga. A maeʻa le togafitiga a le tagata lava ia, e faigata tele i fomaʻi ona toe faʻafoʻi atu o latou soifua maloloina i le maʻi. I le pancreatitis masani, e le o le tulaga lea. O tagata e masani ona feagai ma faafitauli o le pancreatic e mafai ona togafitia i le fale, ae manaʻomia se faʻatalanoaga a le fomaʻi!

E faʻapefea ona togafitia le pancreatitis tumau? O togalaau e mafai ona maua ai se taunuuga lelei. O a laʻau e tatau ona fai ma pe faapefea? O lenei mea o le a talanoaina atili.

Aano pancreatitis e togafitia i auala e fa: fualaau faasaina, meaʻai a tagata, malulu, fiaai, ma le filemu. Afai e le o mulimulitaia tulafono faapitoa, e mafai ona tupu le necrosis pancreatic, lea e manaʻomia ai togafitiga faʻapope. I le pancreatitis masani, e le mafai ona e 'aina mea uma i se laina. E na o se taumafa faʻamalosi e fesoasoani i le tagata maʻi e faʻasaʻo le tiga ma faʻamaloloina le maʻi pipili. O le taumafataga o se tasi lea o auala sili ona faigata e tatau ona alu ai se tagata maʻi. Faʻatapulaʻaina meaai, e faʻasaina le inuina o le ava malosi, meaai suamalie, soʻo se mea e aofia ai gaʻo, masima, ma ulaula.

E mafai ona togafitia le maʻi pancreatitis faʻatasi ma togafitiga faʻataʻitaʻi? O togalaau e togafitia ai fua, ae e tatau ona lagolagoina e se meaʻai, e pei ona taʻua i luga, faʻapea foi i le matauina o fautuaga uma a le fomaʻi.

Lafitaga anapogi mo le pancreatitis masani

Ina ia vave faʻaitiitia tiga ma le gaogao, e tatau ona e inu pulu. I le faʻaopopo atu i faʻamatalaga, e tatau ona e faia ni vailaau vailaau ao lei faia ni taumafataga e fesoasoani e faʻaleleia ai otaota. E mafai foi ona e faaaogaina fualaau faasaina e aafia tuusaʻo ai le gaosia o hormones. O le itiiti ifo o lemoni faʻalilolilo e le pancreas, o le faʻaitiitia o le mamafa o le tiga.

Pancreatitis Aute: Togafitiga Faʻauʻau

Ina ia mafai ona vave aveese le tiga i le pancreas, e mafai ona e suʻe i le sauniaina o se teuteuga o laʻau ma faigofie. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave mint, elecampane ma se faasologa. Tolu laulau puno o laau taʻitasi e sasaa ai vai inu (pe a ma le fa selau mililiters). Tapala le paluga i luga o le vevela vevela mo le tolu minute ma faʻalelei sinamu. A maeʻa le mafanafana, ia avatu i le tagata maʻi se tasi vae tolu o se ipu malamalama e inu.

E mafai ona togafitia le maʻi pancreatitis ma le fesoasoani o fualaau a "tinamatua"? O togafitiga o togatogo, e pei ona taʻua i luga, o le a fesoasoani e faʻaitiitia le malosi o faʻaaliga, faʻasaʻo le tiga, ae o le a le mafai ona aveesea le faʻamaʻi. I lenei tulaga, o se malaga i le fomaʻi e le maalofia.

O isi togafitiga faʻailoga faavavega o se teuteuga o le tolu sipuni tele o le mint ma le dill, lua punetini o le hawthorn ma le manoa (fugalaau), faapea ma le tasi sipuni o le chamomile. E sasaa mea uma i se ipu vai inu, ona tuʻu lea i totonu o le vai vaiinu mo le afa itula. Faʻatapulaʻa le taimi, e mafai ona e faʻafefeteina le faʻafefiloi, faʻafefe malie ma avatu i le tagata maʻi.

Taimi Pancreatitis: Togafitiga Faʻauʻau

O togavao e pei o le sage, St. John's wort, horsetail ma wormwood, ua leva ona aloaia ma o se nofoaga mamalu mo fualaau oona i vailaau faafomai. Afai e te faʻafefiloi nei laau uma i le tutusa tutusa ma sasaa vai inu, o le a maua oe i se faʻafelaʻau faʻamalolo. O sea decoction e tatau ona onā tasi ipu tioata i le aso tolu. A maeʻa le faʻaaogaina o lenei vaifofo, e tele gasegase e maua i le pancreatitis e matauina le vave ona mou atu le tiga. O le pulupulu broth e tumau lava i le vailaau lava e tasi. E talafeagai uma e pei o se mea faʻasolosolo, ona e iai sona aafiaga aoga i luga o le vaega atoa o le digestive, ma i le togafitiga o le pancreatite.

Le ala sili ona lelei mo pancreatitis

Ae afai, e ui i lea, ua faia se faaiuga e amata togafitiga o pancreatitis ma laau, o le fua sili ona lelei o le tincture o krfeei. O lenei fualaau faasaina e faia mai le galu, lea e le tupu i luga o laau uma. E le mafai ona maua lenei mea faigaluega i falemaʻi uma. Talu ai ona o le meatotino tatala e faʻamalolo ai le pancreas, na amata ai ona matua galue malosi le kryphae i le tasi taimi na tusia mulimuli ane i le Red Book of the country. Ae e mafai pea ona faʻatau mai faʻatau oloa faapitoa oe nafa ma le faʻamalolo o meatotino. E oo lava i se tasi ituaiga o tincture ei ai sona aafiaga lelei i luga o le pancreas.

Pancreatic Herbs

O togafitiga faʻatoʻaga i aso nei o se tasi lea o auala sili ona aoga i le tau mo le soifua maloloina lelei o le pancreas. O a isi laʻau e talafeagai mo le pani i le togafiti o pancreatitis? E oo lava i le vaifofo sili ona faigofie ma taatele, ua taʻua o le chamomile broth, e mafai ona faaleleia atili ai le tulaga o le maʻi. O aʻa o le taulaʻau ma le celandine, o le violisi ma le fualaau faisua e fesoasoani i le vave faʻafouina o le pancreas. O le masani ona faʻaaogaina o le suka, o le aotelega faʻaitiitia o faailoilo o le mumu o le pancreas, ma o le tiga e aluese.

O lau o le musika auro o se meafaigaluega taua mo le togafitia o le pancreatitis e oʻo mai i le aso nei. E na o le tolu laupepa e mafai ona fesoasoani e faʻamafiesea tiga tiga i se faʻamaʻi masani. Ina ia faia lenei mea, ia tipi lau i totonu o le sima. Liligi i totonu o sina vai vai inu ma kuka i le afi mo le luasefulu minute. Ona tatau ai lea ona faʻafefe le gauga mo le afa aso. Ua faʻaaogaina le fala oona ma tuʻuina atu i le tagata maʻi 50 limilita i le taimi. E tatau ona i ai ia le itiiti ifo i le tolu ia ituaiga auala.

Togalaau o le Cholecystitis Treatment

A oʻo i se mea e oso ai se tagata, o le a amataina se faʻamaʻi e pei o cholecystitis. O lenei faʻamaʻi, i le faigata ma le tiga, o loʻo i luga o le pa ma le pancreatitis. O faailoga autu o le faamaʻi e masani ona fesuiaʻi, o tiga i le itu taumatau o le manava, o le vave oso i le vevela.

E faapefea ona togafitia le cholecystitis, pancreatiti? O togalaau togafitiga o cholecystitis, faapea foi ma pancreatitis, o le a maua ai se taunuuga faapitoa, ae i le tuufaatasiga ma isi metotia.

O metotia taatele a tagata mo le togafitia o cholecystitis o le inu o meaʻai o le tino ola ma le 'aiina o suauu.

Salvia officinalis o ia foi o se sui sologa lelei mo le cholecystitis. Ina ia saunia ni vaega mai lenei vao, e tatau ona e ave se sipuni sipuni o le aoina ma sasaa i le vai inu. O le a sauni i le sefululima minute. E manaʻomia lou faʻaaogaina o vailaʻau i le tai lua itula, tasi le sipuni.

E leai se mafuaʻaga ua manumalo ai John Wort i se mea i totonu o togalaau i le togafitiga o cholecystitis. A maeʻa le talosaga muamua, e mataʻituina suiga i le setete o le tino o le tagata. O tiga tiga e alu laitiiti laitiiti.

Thyme, violet, yarrow o se vaega o le tele deco deco mo togafitiga o le maʻi.

O Melissa laulaʻau ma le oona o le wormwood o kulupu choleretic e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le maʻi. I le gallbladder faamaʻi, e mafai ona e inu i se decoction o le palanisi barberry. E tatau ona faʻaumatia pe tusa o le faatolu i le aso i le tasi ipu.

E tatau ona manino le malamalama e le mafai ona togafitia le palacreatitis ma le cholecystitis e tasi. E ui lava o le natura e aoga mo le manuia o tagata, e manaʻomia foi le lagolago.Muamua lava, e tatau ona e sui lou olaga masani, aemaise lava i le meaʻai. Mo le vaitau o togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu, e taua le faʻaaloalo i se taumafa malosi. O le faʻaleagaina o le tele o meaʻai ma vaiinu e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaogaina o le gasegase o le pancreas.

Ina ia aua le avea oe ma se tagata afaina i lou lava le amanaiaina, e tatau ona e tausia lou ola maloloina. O togafitiga faʻamaʻi ma le tausisia o tulafono ma tulafono masani o latou faʻaaogaina o le a taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o lona tulaga ma faʻaitiitia le ono mafai ona toe faʻafouina pancreatitis.

O talo e taua o se faʻalauteleina faaletausaga, lea e tele naua ona aoga. I luga o lona faavae, e tele ipu eseese e faia.

O se teuteuga o oona ma pancreatitis ua salalau e avea o se vailaau, e masani lava ona faatonuina i se falemaʻi.

O lea ituaiga oloa e mafai ai ona faʻaumatia faʻamaʻi fomaʻi i le okeni ua aʻafia, ona e tumu i vaega aoga o loʻo i ai le aoga tele.

Faamanuiaga ma le afaina

O se teuteuga o oona e tele itu lelei. E aofia ai:

  • E pei lava o soʻo se ipu mai le mea e manatu i ai, o se mea teuteu e faʻaalia i mea e teu ai - e mafai ona faia se ata i luga o le mucosa gastic e puipuia ai totoga o meaola mai mea leaga (meaʻai, hydrochloric acid ma enzymes).
  • O le teuteu Oatmeal e fesoasoani e faʻaleleia ai le manaʻo, ma "sauniuni" le vaega o meaʻai mo le gaosia o meaʻai, faʻaleleia le gaosiga o enzymes ma le motauli. E manatu o se vaifofo lelei mo le mausali, o loʻo faʻafeiloaʻi ma se ituaiga o pancreatitis.
  • O le fiva oona e "gauai" ma aveese ai le cholesterol, toxins, fesoasoani e faamama ma faʻaleleia le tino.
  • Oona e maua tele i vitamini ma minerale, ma o meaʻai gaʻo o lo o faʻaalia i le maso (o se vailaʻau gaʻo tele lea e gaosia mo se taimi uumi, lea e mafua ai le lagona o le maofa ma e le faateleina ai le suka i totonu o le toto).

A maeʻa ona 'ai ipu mai masini, o se ata puipui e fai i luga o le mucous membrane o le digestive tract.

Fiber, lea o lo o aofia i totonu o sea fatu, e mafai ai ona aveesea le cholesterol ma mea oona mai le tino. Lafumanu mai susu i le taimi pupuu e faʻamumu ai le tino ma e le taʻitaʻia ai le maualuga o le kulukose.

Ae ui i lea, o ipu oona e mafai ona faia ai ni mea leaga. O fualaau aina atoa o loʻo faʻaalia i le tele o faʻataʻitaʻiga.

O lenei meatotino e sili ona lamatia mo na gasegase oe na mafua mai le faamai poo tupe maua ona o faigata ma le gallbladder (gallstone disease, obstruction o le biliary, cholecystitis, ma isi).

I ia tulaga, e le tatau ona faatinoina le togafitiga ma le oat broth, aemaise lava e aunoa ma le maliega a se fomaʻi, e tusa lava pe i ai se faamagaloga mautu. E ono mafua ai se osofaiga fou o le maʻi.

Mo nisi o gasegase o loʻo mafatia i se maʻi masani o le manava o le manava ma le pancreatitis, o le aʻafiaga o aafiaga o le decoction o le a le lelei foi.

I sea tulaga, e taua le aʻoaʻoina o fautuaga a le fomaʻi auai ina ia aua nei mafua ai se faʻalavelave tele o le faʻaleagaina o le gaioiga.

Filifilia le Oatatau saʻo

Mo le saunia o le susu, o pateni e leʻi faʻamaoniaina, o loʻo faʻaaoga, lea e leʻi pasiina le faamamaina. O le mea e faʻaaogaina o le a aoga pe afai e faia mai le cereal, lea e aoina mai le fanua.

E mafai ona e aoina oe lava pe faʻatau mai. Mai le saito, lea e mafai ona ola, o le a sili atu le aoga o le susu.

O le togafitiga e faia atoa. E le tatau ona faʻagaloina mea taumafa paleni ma isi faʻamaumauga.

I lenei tulaga, o le decoction o le a taofia ai le suiga o le togafitiga i le tulaga le tumau, ma o le a mafai ai ona foia faailoga le lelei.

Oats i totonu o le taimi umi ma le va o faʻasalaga o pancreatitis

Faʻaaogisi ovi mo pancreatic pancreatitis i le laasaga o le vevela e talafeagai. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona e tausisi i se taumafa malosi, e vavalalata toetoe lava o oloa.

O le fiaʻai o le a avea ma se tasi o faʻamaumauga autu i le taimi o le faʻavavega o le pancreatitis. Ma afai e faʻatagaina meaʻai, ia faʻaogaina faʻagata le tele o meaʻai.

Ma i lenei tulaga, o le vai susu mai vai i luga o le vai o le a sili ona lelei. O le a mafai ai ona faʻaumatia faʻamatalaga mumusu, faʻafilemuina le pancreas ma faʻaleleia le faʻatinoga o le vaega o meaʻai.

O isi mea lelei o le cereal e aofia ai:

  • faateleina le faʻasalaga o le protein,
  • vave faʻaleleia gaʻo fualaʻau,
  • feteenaʻi ma mea faʻamalosi tino,
  • le i ai o antioxidants.

E na o avo e iai ni polotini, pe a iai le tele o mea amino o loʻo aʻafia i le gaosiga o lona tino.

Oatmeal e taofia ai le gaioiga o le malosi o le enzymes, ma puipuia ai le siama o sela maso ma fesoasoani e toe faʻafouina le membrane mucous. O faʻamaʻi pipisi e aveese le mumū i totonu o le pancreas.

Afai e taofi le osofaʻiga, o le tagata maʻi e faʻamaonia mai fatu o gaosia mai le oatmeal poo le cereal cereal.

I le aso muamua e faasaina le fefiloi o masima, suka ma susu. A amata ona toe faʻaleleia se tagata, mulimuli ane e faʻatagaina e faʻaopopo se fasi pata i le meaʻai, ae naʻo le taimi e te galue ai. O le meaai lava ia o le a tumau i totonu o le vai-vai.

Ona mafai ai lea ona faia ni puddings faʻamalosi mai le gala, le mu ma le soup. I le taimi o le toe faʻaleleia, o faʻamaʻi faʻamaʻi susu o loʻo faaopoopo i le lisi.

Mo faʻamoemoega puipuia o se osofaʻiga o pancreatitis i le taimi o le faʻamagaloga, o mea taumafa taumafa tatau foi e talafeagai.

O le gaioiga a le tagata maʻi i lenei laasaga o le a taofia ai se tulaga faigata lona lua, ma mo lenei mafuaʻaga e le tatau ona taofia le togafitiga.

E mafai ona faʻatagaina le 'ai o fualaʻau masani mai fatuga atoa, faʻaopopo le oatmeal i cutlets, inu paluga mai fualaʻau.

O se mea lelei suamalie o le kuki o le oatmeal fou, lea e mafai ona fufulu i lalo i se laʻau o le rosehip po o le lauti e le faʻaigoaina.

Faʻatatau tapenaga

A o lei saunia le oloa, e tatau ona saunia fatu. O susu e tatau ona totogo e saunia falaoamata mo decoction.

  • Ua fufuluina fatu, ua tumu i le vai malulu, ua totoe mo le tusa o le aso.
  • A latou faʻamaluluina ma totogo, o faʻamago vai, o loʻo totoe ai.
  • O fatu ua kukaina ua gaosia i falaoamata. O gaioiga mo togafitiga o le faʻamaʻi o loʻo fesiligia o loʻo saunia mai mea faʻaaoga.
  • O le falaoamata e teuina i totonu o se ato, i totonu o se fagu tioata ma se tapuni.

Togafitiga e ala i sea ituaiga fofo ua faatonuina mo tulaga ogaoga ma le tumau o le faamai. E le gata i lea, e faʻaaoga foi mo faamoemoega puipuia.

Faiga faʻamalolo oona

O le oat tincture ma le faʻamaʻi o loʻo fesiligia ua saunia i lenei auala: 1 tsp. o le falaoamata e osofia i le 150 g o vai vevela mafanafana ma kuka i luga o le vevela vevela mo le kuata itula.

E manaʻomia le taofiofi o fua o le vevela ae le o le aumaia o le masini i se faʻala. O le tino maeʻa e manaʻomia sina faʻaliliu, ona sasaa lea i totonu o se ipu malamalama.

O le faʻaaogaina e manaʻomia ai na o se mea fou fou, ua saunia mo le 1 le taimi. E faʻaaogaina le susu i aso uma ao leʻi faia taumafa ma lapisi tetele ma vavao umi i le va o latou (pe tusa o le 1 minute). O le umi o le togafitiga e 12 masina.

O se fua tutusa faapena e faʻaaogaina mo le pancreatitis masani, ma i le taimi o le veveve, e tusa ma le 50 g o le tinawort, lea e vevela, ua faaopoopo i le masini ua maeʻa.

O le fua o susu susu

E le gata i lea, e mafai ona ausia se taunuuga sili ona lelei e ala i le taumafa o susu susu. O le faia o se meafaigaluega o le a e manaʻomia ai le 100 g o le falaoa e leʻi faʻafefeteina i le 1.5 lita vai.

E fufulu mama i le vai, nofo i totonu o se falala, kuka i le vevela vevela pe a ma le 1 le itula.

20 minute ao lei oʻo i le faaiuga o le kuka, e paʻu fatu i le faʻaaogaina o se fafie. O le masini ua maeʻa e faʻapipiʻi le taimi o loʻo totoe.

E puipuia le meafaigaluega, ona faʻamaʻapeʻaina lea. O le tele o le ai ai se lanu paʻepaʻe. O le tincture o le 100 g ua ave (mo tamaiti, o le fua o le a faaitiitia i le 50 g) e oo atu i le 3 taimi i le aso atoa ao lei faia se taumafataga.

E mafai ona teuina i totonu o se pusaaisa mo se vaitaimi faapitoa, ae o le maualuga o le 15 aso.

Faʻasaina le suavai

O loʻo i ai se isi fua masani masani lelei mo le auala e faia ai oona mo pancreatic pancreatitis.

Fufulu ma fufuluina fualaʻau mai le paʻu (pe tusa ma le 1 le ipu), sasaa le 1 lita o vai faʻafefe. Faʻataga le fofo e faʻaaoga seia oʻo i le taeao.

O le aso e sosoo ai, o le masini ua kuka ma kuka i luga o le vevela vevela mo le tusa o le 25 minute. Ona aveesea lea ma afifi mo le 12 itula.

Ona faamamaina ai lea o le oatmeal broth ma ua faaopoopoina le tele o le suavai i le faaiuga 1 lita o le paluga e sau.

E inu i sina sipuni afa afa i le 25 minute ao le i faia le taumafataga. O le togafitiga e 4 vaiaso.

Oona o se vaega o se meaai

O le togafitiga faʻatasi ai ma se ituaiga cereal faʻatasi ai ma togafitiga faʻale-tino e iloiloina o loʻo faʻatulagaina i vaega eseese.

E le gata i lea, e tatau i le tagata gasegase ona tausisia mea taumafa ua faatonuina, e le aofia ai le ava malosi ma tapaa tapaa, ma puipuia le popole.

E ala i lea ituaiga mea leaga, o le tino o le tagata o le a toe ola pe a uma ona matelaina i le taimi sili ona puupuu.

I le amataga (i le taimi o le vevela), o le oatmeal e faʻamafu ma faʻapala e aunoa ma le faaopoopo o suka, kuka i totonu o le vai. O le vaega o totoe o le susu e mafai ona faʻaaogaina pe a kuka kuka.

A maeʻa se vaitaimi faapitoa, ona faia lea o le falaologa i totonu o le setete, ona faʻaaogaina lea o le cereal, pe a tuʻuina atu e faʻaluaina le pata.

Contraindications

Oona, e pei o isi vailaʻau faʻamalositino, ei ai faʻamaʻiloga mo le faʻaaogaina. E aofia ai:

  • maa i totonu o le gallbladder,
  • faigata i galuega a le loto,
  • maualuga maualuga
  • faʻafitauli o le tagata lava ia i tagata o loʻo i ai ituaiga o cereal.

E le mafai ona faʻaumatia uma le faʻaleagaina o togafitiga i totonu o le vaega o meaʻai, ae atonu o le a tuʻuina atu le faʻamaʻi i le tulaga o le faʻasaʻoga faʻasaʻo.

E tatau ona manatua i le mafaufau e ono i ai se mea e sili atu pe a 'ai lenei cereal. I ia tulaga, o le tiga o le ulu ua fai, o le ulu o loo minoi, o le toto toto ua paʻu ma ua tupu ai le malosi.

Faʻaauau togafitiga ma lenei metotia e tatau ona talanoa ma se tagata poto faapitoa ina ia aloese mai foliga o le tele o aʻafiaga leaga ma filifili le togafitiga talafeagai e faʻaaoga ai se isi auala.

Vitio aoga

O maʻi faʻapitoa e pei o pancreatitis o se faʻamaʻi e lamatia ai le ola.

Afai e le amataina le togafitiga i le taimi, pe afai e le saʻo pe le fetaui mo le tagata maʻi, atonu o le a gata le soifua o le maʻi.

A maeʻa ona e suʻesuʻeina lenei tusiga, o le a e iloa pe mafai ona faʻaaoga se rosepping decoction mo pancreatiti, e uiga i mea aoga o se laau, ma ia aʻoaʻoina foi meaʻai mo le sauniuni o lenei fale mo togafitiga o togafitiga.

Faʻaaoga mo pancreatitis

O le ituaiga sili ona lauiloa o le rose vao, mo le faʻaaogaina o togafitiga, o se teuteuga e faavae i luga.

O lenei laau e lautele, i lona tuufaatasiga o se fuainumera tele o mea e tuufaatasia e matua aoga tele mo le tino o le tagata.

O le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega e mafai ona tupu e le gata i togafitiga, o loʻo faʻaaoga foi i togafitiga masani.

O le mea lauiloa, o lenei laau e taua foi o le rose vao. I totonu o fale faʻatau oloa e mafai ona e maua ai lenei laau i foliga vevela, o lenei mea e mafai ai ona sili atu ona faʻaaogaina, teuteuga, mea e mafai ona faia, ma talu ai e mafai ona faʻatau i le fale talavai, e mafai ona faʻaaogaina i le gasologa o le tausaga. O le faʻaaogaina o lenei oloa e mafai nai lo le masani masani o le lauti poʻo le kofe.

Rose hip ma le pancreatitis e fesoasoani e faamalosia ai le puipuiga o le tino mai le toe foʻi mai o maʻi, ma puipui foi mai faafitauli.

I le faʻaopoopoga i luga o mea o loʻo taua i luga, e mafai e lenei meafaigaluega ona faʻalogoina le tino ma ona totoga ma ona tino, ma faʻaleleia ai le faʻaogaina o le tino, ma sili atu ona puipuia i osofaʻiga.

O le mea e sili ona masani ai, i lona faʻaaogaina, e manatu o se salu e faʻavae i luga o sipuni o le rose; o le ae iloa auala e kuka ma faʻaaogaina e ala i le suʻesuʻe ma le totoa i lenei tusiga.

O le faʻaaogaina o le rose vao, o se auala sili ona lelei o togafitiga, e mafua mai i le mea moni o lenei sui e iai sona aʻafiaga o le antispasmodic, e fesoasoani foi i le faʻavavevaveina o le toe faʻafouina o vaega ua faaleagaina o le tino ma aveesea ai le mumū.

I le faʻasolosolo o loʻo i ai se numera tele o mea aoga, e aofia ai:

A e le mafai ona e 'ai i sipuni o le rose

O teuteuga ma meaʻai, lea e faʻavae i luga o le vao vao, e le gata o se faʻaaogaina, ae e faʻamalosi ai foi le tino o le tagata.

Ae ina ia lelei lenei meafaigaluega mo le tino o le tagata, e tatau ona e tausisi i tulafono i lona faaaogaina.

E le mafai ona e faʻaaogaina teuteuga lea o le faateleina o le faʻatupulaia o le oloa - e afaina ai le tino ona o le tele o le faʻatoga e mafai ona faʻavevesi ai le mucous membrane o totoga poʻo le gaosia o le suavai.

Aʻo leʻi amataina togafitiga ma fualaau oona, ia sili atu i le faʻaaogaina o togafitiga faʻataʻitaʻi na tofotofoina mo le tele o seneturi, o togafitiga o le rosehip ua avea o se togafitiga, i soo se tulaga, o feutagaiga ma se tagata tomai faapitoa e tatau ina ia le faaleagaina ai lou tino ma faʻaleagaina ai maʻi o loʻo iai.

O le a filifili e le fomaʻi le saʻo, togafitiga lelei ma le saogalemu mo oe e faʻavae i luga o ou uiga patino ma le aofaʻi o faʻataʻitaʻiga o le maʻi.

O le a le faʻaaogaina o lenei fale, e taʻua o vine

O le faʻaaogaina o vine o lenei laau e aoga tele mo le tino o le tagata, sei o tatou mafaufau i auiliiliga o mea aoga o le oloa:

  • E maua ai le sao i le mea moni o le tiga o le uiga o le a le toe maeʻa atoa, pe o le a sili atu ona vaivai. O le meafaigaluega o loʻo i ai se aafiaga antispasmodic.
  • Faʻamālōlōina le faʻaogaina o le tino ma fesoasoani e faʻaleleia le metabolism.
  • E saofaga i le mea moni e faapea, o le toe faʻafouina o sosolo o okeni e aʻafia e faʻalauteleina.
  • O le fualaau faasaina e fesoasoani i le maualalo o le cholesterol plasma ma aafia ai le faʻamalosia o puipui o vaʻa toto.
  • E faʻamamāina ai le tino o faʻaaliga o le ania ma le mamafa i luga o le tino.

O le faʻaaogaina o se teuteuga e faʻavae i luga o lenei laau e aoga tele e le gata mo tagata ei ai faafitauli i le pancreas, ae mo se tagata soifua maloloina.

Le faʻaaogaina o le suka i le auala faʻapitoa o togafitiga

A maeʻa le faʻagasologa o le taofiofia o le vomiting, ma o le aso muamua poʻo le lua lea o le amataga o le faʻavavevaveina, o le faʻaaogaina o se teuteuga e faʻatagaina.

E tatau ona faʻamafanafana ma e aunoa ma le faaopoopo o le suka. Muamua lava, e tatau ona e inu, mo le mea lea e tatau ona e sasaʻaina le lua selau kalama o vine o le laau ma le vai na tunu muamua.

I le uluaʻi aso muamua, e sili atu i le 120 mililiters e faʻaaoga 4 taimi i le aso. Faatasi ai ma le faateleina o le gaioiga poo le tui, o faafitauli i totonu o le tino e mafai ona aliali mai.

Seʻio tatou tilotilo totoa i le mea e tupu:

  • E i ai le acid ascorbic i le rosehip; e mafai ona faʻavevesi ai le mucosa gastrointestinal pe a suia le vailaʻau poʻo le faʻasalaga o le oloa. E matuā lamatia tele, aemaise lava i le i ai o le gastritis i le tagata maʻi.
  • E le gata i lea, pe a le talafeagai le faʻaaogaina o le oloa, o le a faʻapupulaina le faʻasalalauga, lea e matautia i le vaitaimi o le faʻamalosia.

E taua le manatuaina e talafeagai le faʻaaogaina o se teuteuga, ae le o le siva, ona o le syrup e aofia ai le tele o suka, lea i maʻi tuga e lamatia ai le ola.

Le faʻaogaina o tui i le faʻamagaloina

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga pe faapefea ona faʻaaogaina le faʻavae e faʻavae i luga o le vao vao i le taimi o le faʻamagaloga o maʻi.

E tatau ona e ave le selau kalama o vine, faʻatumu se vevela i le vai vevela (e le o le kuka). Matou te tausisia lenei paluga mo le itiiti ifo i le lua itula.

I le aso o lenei faʻasolosolo, e le mafai ona sili atu i le 400 mililita, e mafai ona e aveina i se taimi talafeagai mo oe.

Fufuluina o le tilotilo

Kissel e faʻavae i luga o fua o lenei laau e faʻaaogaina i le tulaga o le faʻateleina o togafitiga o foliga vaaia masani.

Ole ituaiga o fualaau faasaina e le gata ua lelei, ae faigofie foi ona saunia. O le kuka e faapenei:

  • Ave se lita o vai ma le selau kalama o vine rosehip.
  • I le faiga o kuka, faʻaopopo sina siʻosiʻomaga pe'ā manaʻomia, e manaʻomia le faʻasaʻoina o le maualuga.

I le taimi o le faʻavavevaveina o le maʻi, e mafai ona e 'ai faatolu i le aso, o le mea moni, e mafai ona e faia e aunoa ma se mea ma e te le toe' ai.

O lenei ituaiga o vailaau e tutusa ma se mea suamalie o vine. I se tasi o mea, e le tatau ona e 'ai e sili atu i le lua selau mililiters o lenei oloa.

A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga o le faʻamaʻi, o le tilotilo ua sili atu ona leaga, o le faiga o kuka e le sili atu nai lo le 2 minute. O le tagata maʻi e faʻaaogaina i ni mafanafana ae le o ni lapisi tetele.

O lona faaaogaina e faatagaina i le mataupu o le pancreatitis biliary. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o le a le lelei o lenei auala o togafitiga e:

  • E i ai sona aʻafiaga e tufatufaina i le manava, e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina.
  • E aʻafia ai le faʻamautuina o le faʻavae o le manava.
  • E fesoasoani i se taimi le tumau le faʻanoanoaina o le fiaai ma faʻatumu ai le tino o le tagata ma mea aoga talafeagai.

O le oloa o le paluga ma le suka e afaina tele i le paʻu ona o le faʻaitaina o puipui o le okeni.

O le mea lea, o la latou faʻaopoopoga i teuteu poʻo le faʻasolo e le o se mea e manaʻomia. I le faagasologa o le togafitiga, e tatau ona e gauai atu i lou soifua maloloina, aua o metotia togafitiga fale e mafai ona aʻafia ai le sifi o le inisalini, lona faʻaitiitia, ma e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave faʻafitauli o le toto, e pei o le tusitusi.

Rosecipe recipes

Seʻio tatou mafaufau i nisi faʻamatalaga auiliili o fua o loʻo faʻavae i luga o sipuni o le rose, o ona vine po o aʻa:

  • Matou te ave se ipu vai vai mai le 80 i le 90 tikeri, faaopoopo ni lua sipuni tele o fua o le laulau, muamua na nutimomoia, i totonu.
  • Matou te faʻafefiloi lenei paluga mo le sili atu ma le 25 minute i totonu o le vai taʻele.
  • Matou te faʻamalosi mo le 45 minute i le vevela o le potu.

Faatasi ai ma ituaiga togafitiga e pei o le pancreatitis, o se teuteuga ua saunia e tusa ai ma le fua o loo i luga o loo faaaogaina.

Decoction poo tincture mai le aʻa o le laau, mafaufau i le fua i auiliiliga atili:

  • E tatau ona faʻaaogā aʻaledled root.
  • Faatumu i le vai (lua tioata) limasefulu kalama o le aʻa ua paʻu muamua.
  • E tatau ona faʻapalapala le paluga mo le kuata o le itula.
  • O le faʻaaogaina o lenei susu e vaevaeina i ni atumaga se tolu o le tolu punetini.

O se teuteuga o fua o le laau. O le faiga o kuka e faapenei:

  • E tatau ona liligi le sua i totonu o se ipu tioata, latou te manaʻomia ni lua sipuni se lua, ma sasaa 2 ipu vai.
  • Matou te mafanafana i se vai vai taele mo le 15 minute.
  • A maeʻa ona tatau ona faʻaliliu ma faʻavaivai e ala i gau.

E taua tele, aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se togafitiga masani ma vailaʻau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ina ia aua le afaina ai lou tino.

O le a le faʻaogaina o le paʻu o le rosa mo le pancreatitis?

O le faʻaaogaina o le vao vao ma le pancreatitis e mafai ona i ai aafiaga nei:

  • faʻavaivaia le tiga o le tiga, ma mulimuli ane aveeseina atoatoa,
  • faʻavaveina le faʻafouina o mea e faʻaleagaina ai le tino,
  • faʻamāmāina le faʻaogaina o le faʻaogaina
  • Faʻasalalau le faʻamalosi,
  • faia le faʻaogaina o le puipuiga o le tino i lalo ifo o le faʻafitauli.

O a mea aoga o le rosehip?

O nei fua e aoga tele mo le aveina i le pancreatitis, ao latou aofia ai elemene nei:

  1. vitamini B, C, A, E, K, PP,
  2. le tele o suauu minerale, e aofia ai: salts o le magnesium, uʻamea, calcium, magnesium, manganese,
  3. catechins
  4. o suauu taua.

Faʻalogo! Faatasi ai ma sauniuniga tatau o le oloa mai nei fua, o na vailaʻau o loʻo i ai e le o fasiotia, ae tumau pea i totonu. E le gata i lea, o sea decoction e le afaina ai le mucous membrane.

Rosehip decoction mo le tino pancreatitis

O lenei vaiinu e mafai ona ave vave pe a maeʻa le vomiting, o lona uiga, i le aso muamua poʻo le lua o le faʻavavevaveina o le maʻi, pe a leai se meaʻai e faʻaalia. Ae ui i lea, e taua le manatua o le fofo i le taimi o le vevebation e tatau ona onā i nai tamai sipuni, i se foliga mafanafana. E mafai ona inu i se vai inu faatasi ma le faaopoopoina o le meli po o le suka? Leai, o lenei mea ua faasaina. E mafai ona e inu seʻia oo i le 100-150 ml o le vaiinu i le taimi, ma e mafai ona e inu i le 4 taimi i le aso.

O le suʻeina o vaifofo i ni vaega tele ma e masani foi ona le manaʻomia, talu ai o fualaʻau e tele le acid ascorbic, ma e mafai ona afaina ai puipui pancreas ma pancreatitis ma cholecystitis. O le mafuaʻaga lena i le taimi o le faʻavavega e fautuaina ai le inu o le lauti mai vine i se tino vaivai, e le o se mea faʻapitoa.

Rosemary decoction mo le pancreatitis masani ma le faʻamagalo

Mo le faʻamagaloina poʻo le masaniga o le faʻamaʻi, pe a manaʻomia, o le teuteuina o ia vine e mafai ona onā i aso uma lava. O le aofaiga faatagaina e 200-400 ml i le aso, ae o le tino e tali masani i le meainu.

I lenei tulaga, ua faʻatagaina e ave se suauu e sili atu ona faʻamalosi.

A o faagasolo le vaitaimi o le faʻamagaloga, e tatau ona puipuia le aofaʻi o le 'ava o le teas. E tatau ona e inuina le vailaau saʻo aʻo leʻi 'ai. I le faʻamagaloina, e tatau ona inu le inu aua o le mea inu e mafai ona faʻatuai ai le isi faʻasologa faigata i le tele e mafai ai ma taofia le toe faʻafoʻi o le maʻi.

E faʻafefea ona kuka se mea teuteu o sisi o le rose?

O le fesili e tulaʻi mai: pe faʻapefea ona kuka ma inuina se teuteuga i luga o le lapisi i le pacreatitis po o le chronic pancreatitis ina ia le afaina ai le maʻi? E tele ituaiga o mea teuteu o selu oso. E tatau ona e filifilia soʻo se ituaiga inu e faʻavae i lou lava soifua maloloina, faʻalogo lelei i fautuaga a lau fomaʻi.

Maea malamalama lea e talafeagai mo se vaitaimi e sili atu ona faigata. Ave le 200g o fualaau mama, o le a manaomia ona latou gaosia se lita o vai inu. E tatau i le faʻafefiloi ona faʻapipiʻi mo ni nai minute ile vai vai, ona tuʻu lea i luga o le laulau seʻia maeʻa maeʻa. A o le inu le fua, e tatau ona faʻamamaina i le vai mama ile 50/50.

Sugar, meli ma isi mea faʻaopopo e le tatau ona tuʻuina i totonu o le vai inu tele pancreatiti.

Malamalama malamalama, lea e talafeagai foi mo se vaitaimi o le faʻamalosia. Aʻau 2 sipuni tele o fualaau suamalie ma sasaa i se lita o le vai inu, na vevela muamua i le vevela o le 80 tikeri. Kuki mea nei mo le 15 minute i totonu o se vai vai. Ona aveese lea mai le vevela, ona tatau ai lea ona suʻe mo le 45 minute. A o le i aveina, faʻavaivai i le vai i le 1/1.

O se teuteuga o aʻa o le laau. O le aʻa e tatau ona taʻe ma taʻe. Tuu laʻau tipi i totonu o se fagu ma sasaa 200 ml o vai. Kuki i le fufuluina o lenei paluga mo le 20 minute. E mafai ona e inu e tusa ma le 2 sipili 3 taimi i le aso.

Faʻatau i luga o vine mo se vaitaimi o le faʻamagaloga. Ave le 100 g o suauu mago ma tuu i totonu o se vai vevela o le ae faia ai le lauti. Sasaa se lita o le vai inu i totonu o se vevela ma tuu le tapuni mo le 2 itula. Ave le sili atu i le 400 ml i le aso.

Tuua Lau Faamatalaga