Suiga i totoga ma suauu i le maʻisuka

O le atinaʻeina o le ophthalmopathy e mataʻituina e le ogatasi ma le alualu i luma o le maʻi suka, o le maʻi matua. O aʻafiaga e afua mai i le faʻafuaseʻi o faʻafitauli i le gaioiga o le gaosiga o le gaʻo i le tino o le tagata.

O le faʻaalia o le ophthalmopathy o le maʻisuka e fesoʻotai ma le tupuga o le faʻaleagaina o le tino, mea faʻasolosolo ma mea faʻapitoa i le tino. O se tasi o faʻafitauli sili ona taatele i le alualu i luma o le maʻisuka o suiga i meatotino o le toto ma suiga i le lapisi lapisi o le totoga.

O nei suiga e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻaleagaina lea e mafua ai le faʻaalia o le umi o le matelaina o le okesene i totonu o le tino o le okeni o le faʻaaliga.

Le lava o le okesene e tau atu i le faaleagaina o le retina. O le maʻisuka retinopathy e amata ona tupu i totonu o le tino. O lenei togafitiga, e tusa ai ma fuainumera o fualaau faafomaʻi, o faʻamatalaga mo le tusa ma le 70% o faʻamaoniga uma o le atinaʻe o le maʻisuka ophthalmopathy.

O le 30% totoe o mataupu na lipotia mai o le maʻisuka ophthalmopathy mo le atinaʻe o:

  • siama o le maʻisuka
  • glaucoma leaga,
  • maʻi le tumau
  • Cholazion
  • faʻaitiitia le faʻaitiitia i le gaioiga vaaia.

Afai ei ai le maʻisuka i le tino, e tatau i tagata ona manatua o le le lava o le pulea o le maualuga o le suka o le toto e fesoasoani i le alualu i luma o faʻalavelave matuia i le tino e le o le talaaga o le maʻi.

Suiga i le okeni o le faʻaaliga ma le atinaʻe o le maʻisuka ophthalmopathy

O le maʻisuka retinopathy, o le masani masani o le maʻi maʻisuka, o se faʻamaʻi o le tino o le faʻaaliga. O lenei faʻalavelave e ono tupu i le maʻisuka ituaiga 1. I le faʻagasologa o le alualu i luma o le faʻamaʻi suiga i le puipui vascular e oʻo atu ai i le faʻavaivaia tele o le faʻaaliga poʻo lona toilalo atoa.

O le atinaʻeina o lenei ituaiga o gasegase o le maʻisuka e pei o le retinopathy o le maʻisuka e mafua ai suiga i le puipui lapoa o mata o le mata, i le taimi lava e tasi o loo i ai se tuputupu ae malosi o vaʻa fou.

I le faʻaopopo atu i nei faiga, o le faʻaalia o faʻamaʻi i le vaega o le macula o loʻo matauina i le mata.

O le atinaʻe o le maʻisuka ophthalmopathy e mafai ona faʻaalia i le tele o ituaiga o pathoces o le nerve optic.

O le atinaʻeina o lenei ituaiga poʻo togafitiga faʻapitoa e faʻalagolago i le tikeri o le alualu i luma o le maʻisuka. I le faʻaopoopoga, o le foliga o togafitiga faʻaalia e mafai ona faʻalagolago i uiga patino o le tino maʻi.

O le masani masani o pathologies i le nerve optic o:

  1. Atrophy o nesi opiki o se togafitiga e fesootaʻi ma le atinaʻe o le maʻisuka i le talavou. O lenei togafitiga o loʻo faʻaalia i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le gaioiga vaaia, o le faʻaitiitiina o le tulaga o le vaaiga ma le faʻaavanoaina o discs o neura o le photosensitive.
  2. Papillopathy e tupu mai i le faʻasalaga o le maʻi maualalo, o le atinaʻeina o togafitiga faʻatasi ai ma le faʻaalia o osofaʻiga mataʻutia o le vaʻaia o le vaʻai. E le gata i lea, o le atinaʻeina o lenei togafitiga o loʻo faʻaalia i le foliga mai o le edema o le nerve photosensitive ma le luteum.
  3. O le neuropathy pito i luma ma le pito i tua o le genetics genesis e faʻaalia i le faʻaalia o nei uiga taua e pei o se tasi itu o le faʻaitiitia o le tino vaaia ma le faʻaalia o se mea faʻafuaseʻi e pei o se vaega faʻaletonu i le ata vaaia.

O le taunuʻuga o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻapitoa o loʻo atinaʻe i le gaioiga o le vaʻavaʻai o se faʻafitauli pe leai foi o le vaʻavaʻai ma se vaega poʻo le atoatoa o le atrophia o le nasu o le ata.

Xanthomatosis

O le paʻu o tagata e maua i le maʻisuka faʻamaʻi e mafua mai ona o le faʻamalaina e mamago, mimigi, vevela ma pala i luga o alofilima ma alofilima, ua faʻaitiitia ai le faʻatupulaia o le maʻisuka. I le maʻisuka mo se taimi umi, toeitiiti atoa le 80% o tagata ei ai faʻamatalaga eseese e fesoʻotaʻi ma le faʻafitauli ole gasegase, o se faʻaitiitia o le puipuiga o le paʻu ma le faʻaogaina o le tino. I tamaiti o loʻo i ai le laʻau o le maʻisuka, o loʻo faʻaalia se uiga mataʻutia (diabetic rubeosis) - o le taunuuga o le faʻalauteleina o capillaries - e tuʻuina atu ai i tagata maʻi se foliga taufaasese o le olaola maloloina. O maʻi e iai le "poto masani" e mafai ona atiina ae le dermopathy o le maʻisuka i foliga o lapisi tetele, i luga o le laʻau, i luga o le pito i luma o vae. Faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻamaʻi tigaina o le maʻisuka, o loʻo iloa ai le maʻi suka i luga o paʻu o vae ma vae.

Xanthomatosis edit |

Ituaiga 1 maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 1 o se faamaʻi o le endocrin system, lea o se uiga taua o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e atiina ae ona o faiga faataumaoi i totonu o sela o le tino e faʻamalolo ai le hormone - inisalini, ma o le mafuaʻaga lea e leai se inisalini i totonu o le tino

Mate o le maʻi suka

O le maʻi o le maʻi suka o se tasi lea o faʻafitauli o le maʻisuka, faʻatasi ai ma le maʻi o le maʻisuka, nephropathy, ma isi mea, o se tulaga faʻaleagaina lea e tupu mai i le afaina o le tino o le tino, faʻaogaina ma le microvasculature, lea e faʻaalia ai o ia o purulent-necrotic, o ulcerative process and damage to bone and joint of the foot

O le maʻi suka o se fuaitau lea e faʻapipiʻi ai faʻamaʻi pipisi, o lona uiga e leai se gaioiga o le insulin. O le faailoga autu o le maʻisuka o le atinaʻe lea o le hyperglycemia - o se faʻaopoopoga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e tumau pea

Faailoga o le Maʻisuka

Ole aoga o togafitiga o le maʻisuka tuusao e faalagolago i le taimi e iloa ai lenei maʻi. Faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2, o le maʻi e ono mafua ai naʻo tagi mole mole mo se taimi umi, lea e ono le gauai atu i ai le tagata maʻi. O faʻamaʻi o le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia, ma faʻamaonia le faʻamaonia. O le vave lava ona faia le suʻesuʻega saʻo ma amataina togafitiga, o le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka

O le inisalini o le hormone na gaosia e seta o peta o tamaʻi pancreatic o Langerhans. O le igoa insulin e sau mai le insula - latina - motu

Suesuega Endocrinologist

O tagata faapitoa o le Northwestern Endocrinology Center e faia le suʻesuʻega ma togafitiga o faʻamaʻi o le endocrin system. O finocrinologists o le ogatotonu ia latou galuega e faavae i fautuaga a le European Union of Endocrinologists ma le American Association of Clinical Endocrinologists. O faʻamalositino faʻaonapo nei ma tekinolosi ua maua ai se togafitiga sili ona lelei.

Tuua Lau Faamatalaga