Gel ma chlorhexidine: faatonuga mo le faʻaoga

O le chlorhexidine o se vailaʻau faʻapitoa e masani ona fai ma faʻaaogaina e faʻaaogaina i fafo.

I lalo o le gaioiga o le fofo, dermatophytes, fuamoa e pei o le fefete, o le tele o ituaiga siama, o le herpes virus ua mate. I le tele o tausaga o le faʻaaogaina, o le fofo Chlorhexidine ua faʻamaonia lelei ma ua faʻamaonia e fomaʻi ma fomaʻi.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou mafaufau pe aisea ua faatonuina ai e fomaʻi le fualaau oona Chlorhexidine, e aofia ai faatonuga mo le faʻaaogaina, mea tutusa ma tau o lenei vailaʻau i falemaʻi. Afai ua uma ona e faʻaaogaina Chlorhexidine, tuʻu le tali i faʻamatalaga.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le vailaau faʻasaina Chlorhexidine e faʻamalolo mai i le faʻaoga o se vaifofo vailaau, suppositories mo togafitiga i totonu o le fanua o le gynecology, faapea foi i le foliga o se gel mo le faaaogaina i fafo.

Mea gaosi galue: chlorhexidine bigluconate, 1 le fagu (50 ml poʻo le 100ml) o loʻo i ai se vaifofo o le chlorhexidine bigluconate 20% - 0.125 ml poʻo le 0.25 ml.

O faʻasalalauga eseese o le ava malosi ma vaifofo fofo e aafia ai le faatinoga o le vailaau o le bacteriostatic ma siama. I le maualuga o le 0.01%, o le sooupu e aʻafia i le bacteriostatic, ma i le maualuga o le 0.05% o loʻo i ai lona aʻafiaga. O le vailaau faʻamalosi e galue i luga o siama siama i le vevela maualuga.

Se tala umi e leai se mutaaga

O le chlorhexidine ua faʻaaogaina mo le toeititi atoa le 60 tausaga i le sili atu ma le onosefulu gasegase. I le taimi lea, o le vailaau faʻamaonia na faʻamaonia ai lona aoga ma le saogalemu.

p, blockquote 4,0,0,0,0,0 ->

Ma o le amataga na faataatia i le amataga o le 50s, ao i Manaseta, i le Royal Chemical Company, lea sa auai i le atinaʻeina o vailaau oona, ua tuufaatasia le Chlorhexidine bigluconate. Ua oʻo nei i le 1954, sa faʻatau atu se fomaʻi fou e avea o se visepisi ma le vailaau.

p, blockquote 5,0,0,0,0 ->

Naʻo le silia ma le 20 tausaga, na amata ona faʻaaogaina le chlorhexidine mo le fufuluina o se sui failauga i le lotoifale. Na foliga mai o le fualaau faasaina e mafai ona taofia le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi. Chlorhexidine faʻamausaliina le tulaga o le anti-periodontal agent i aso nei.

p, blockquote 6.0,0,0,0,0 ->

I se taimi mulimuli ane, na amata ona aofia ai vailaau faafomaʻi i le tuufaatasiga o lubricants, detergents, toothpastes ma e oo foi i laei laei i lavalava. I le 2012, na muamua faʻafeiloai ai le catheter antithrombogenic, lea e aofia ai le chlorhexidine i fafo ma totonu.

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

E foliga mai o le tala e le muta iina - o lenei antiseptic e tele ituaiga o fualaau fou ma metotia faʻaaoga i luma. A uma mea uma, o loʻo faʻapea lava ona foliga se taavaletoso faʻataʻavalevale! E faʻafefea ona galue se togafitiga faafomaʻi? Ua oʻo i le taimi e faʻamatala ai faʻamatalaga.

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

>> Matou te fautuaina: afai e te naunau i se auala lelei e aveesea ai le malulu ma toe faʻafoisia le puipuiga, ia mautinoa ia siaki le vaega o le Tusi a le saite pe a uma ona faitau lenei tusiga. O le faʻamatalaga e faʻavae i le poto masani o le tusitala ma fesoasoani i le tele o tagata, faamoemoe o le a fesoasoani foi ia te oe. Toe foʻi i le tusiga. p, blockquote 9,0,0,0,0 ->

Le faiga o le gaioiga o le chlorhexidine

Bigluconate, o le masima saʻo e faʻaaogaina o se visepisi, e aʻafia ai microlorgan chlorhexidine i auala eseese, ma e faʻalagolago i le ituaiga microbes.

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

O se moliaga o le molloride chlorhexidine e mafua ai ona fusia i le puipui o siama siama le lelei. O le iʻuga, o le faʻaleagaina ma le faaleagaina o le pa puipui. O le mea e malie ai, o lenei faagasologa e na o le 20 sekone.

p, blockquote 11,0,0,0,0 ->

Ae ui i lea, o le matafaioi o se antiseptic e le muta iina. O le fualaau oona e ulu atu i totonu o le masini ma osofaia le membrane cytoplasmic inside o le siama, ona o lea mea o le a tafe atu ai mea i le cytoplasm. O le masini e oti. O le maualuga maualuga o le chlorhexidine bigluconate e ono mafua ai le faʻamalosi poʻo le faʻamalosia o le cytoplasm.

p, poloka 12,0,0,0,0 ->

O le aʻafiaga o le vailaau faʻamaʻi i luga o pathogenic ma tuʻusaʻu pathogenic fuamoa e talitutusa ma le aʻafiaga i siama. O le faʻaumatia o le puipui o le cell, o le viseptic o loʻo i totonu o le membrane cytoplasmic o le galo ma faʻaumatia ai le cell.

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

O le biofilm o se faʻalavelave faʻapitoa o meaola ninii e ola i luga o se mea malulu (e pei o le plaque) poʻo le eleele le lelei. Biofilms o loʻo faʻaalia i le uʻeseʻesega o le faʻatulagaga, ituaiga eseese, ma fesoʻotaʻiga vavalalata i totonu o le conglomerate.

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

O le matrix e puipuia ai sela i totonu, lea e mafua ai le teteʻeina faapitoa o microorganisms biofilm i antibacterial drugs. O le tele o vailaau faʻasolosolo e le mafai ona gaoioi i totonu o le fausaga faigata o se biofilm. O Chlorhexidine na alu mai i se vaega tele o aiga e leai ni malosiaga ma na ia faamaonia ai lona tulaga gafatia. O le vailaau faasaina e mafai ona taofia ai le taliaina (adhesion) o meaola ninii i se mea mautu, e mafua ai ona taofia le tuputupu ae ma le atinae o le biofilm.

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

E le pei o le tele o vailaau faʻamaʻi, o le solution Chlorhexidine e sili ona aoga i isi microbes, e pei o siama siama ma protozooa. E manatu e faapea o loʻo aʻafia foi i siama faʻamalosi e ufiufi i se atigi pusa: HIV / AIDS virus, HIV, cytomegalovirus, siama faʻamaʻi. O siama e leai se totogi e puipuia mai le chlorhexidine. O nei mea e aʻafia ai le faʻamalosia o le SARS, rotavirus, adenovirus ma mea faʻapipiʻi.

p, blockquote 16,0,0,0,0 ->

Chlorhexidine pe a faʻaaogaina pito i luga: galue malosi o se vailaʻau

I fafo atu ma le faʻaaogaina i le lotoifale, o le Chlorhexidine solution e fausia ai faʻalavelave ma palatini o le pito i luga o le epidermis poʻo le mucous membranes.

p, poloka poloka 17,0,0,0,0,0 ->

I le taimi o le gutu, o le fualaau faasaina e pipii i palatini o le mucous membrane ma luga o nifo, ma ua maeʻa lemu lemu mo se taimi umi. Vaai faalemafaufau o le gaoioiga antimicrobial o se antiseptic e tumau mo aso e lua! O se taunuuga o se faʻalavelave faʻavevesi i le oral vevela, o le fuainumera o siama e matua faʻaitiitia, ma o le a le mafai ai ona taofia le pepa.

p, poloka poloka 18,0,0,0,0 ->

Ona o lona gafatia e "pipii" i luga o mea vaivai ma faigata ma faʻasao mo se taimi umi, ua avea Chlorhexidine ma tulaga auro i le fomai nifo.

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

Pharmacokinetic meatotino

O suʻesuʻega e faʻamaonia ai pe a uma ona faʻamamaina ma se vaifofo chlorhexidine, e tusa ma le 30% o le elemene galue o loʻo taofia i totonu o le vavau o le tautala.

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

O fualaau faasaina ua na o le faʻaaogaina i fafo ma faʻalapotopotoga. Ae peitaʻi, afai na e faʻafuasei ona foloina se vaega itiiti o se antiseptic, e le tatau ona e valaʻau i se falemaʻi ma sauni mo mea sili ona leaga. O le fualaau faasaina e masani lava e le o gauai i le gastrointestinal tract. O se tagata na inu 300 mg o le chlorhexidine - o le toeitiiti 300miliona lea o le vaifofo lea e faatau i falemaʻi - i le plasma toto pe a maeʻa le afa itula e aofia ai le 0.206 μg / g o mea gaʻo.

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

Matou te faaopoopo atu e toetoe lava a le mafai ona ave le 300 ml o se vailaau faʻapitoa mo se tagata i se mafaufau lelei ma se mafaufau manino. Afai, mo nisi mafuaʻaga, faʻamalosia majeure na tupu, o le a leai se mea matautia e tupu. I le isi 12 itula e sosoo ai, o le viseptic ua faʻaaogaina atoa mai le tino.

p, blockquote 22,0,0,0,0 ->

Gaioiga gaioiga

O lea, seʻi o tatou lisiina meaola ninii e le mafai ona teena le gaioiga o le vailaʻau. O aʻafiaga aʻafia e aofia ai:

p, blockquote 23,0,0,0,0 ->

  • siama faʻamalosi lelei, e aofia ai le tele o siama o staphylococcus ma streptococcus. O le aʻafiaga o aʻafiaga i meaola ninii-lelei e maua pe a faʻaalia i se vaifofo o le chlorhexidine i le maualuga o le 1 mg / lita,
  • Gram-negative microorganisms: o le intestinal and hemophilic, Klebsiella, Legionella, Pseudomonas, Proteus, Enterobacteria, Salmonella, Moraxella ma isi. O le fualaau faasaina e sili atu ona malosi e faatatau i meaola ninii-lelei nai lo le gaioiga-le lelei. O le faʻamaʻi pipisi e lava mo le antibacterial aafiaga pe a fatuina i siama siama-siama e tatau ona itiiti ifo i le 73 μg / ml,
  • musika
  • vailaau faʻapipiʻi.
    O vaega o le gaioiga o fualaau faasaina e fesootaʻi atu i le virus o le herpes simplex, HIV, cytomegalovirus o loʻo suʻesuʻe pea.

O le vailaʻau e taofiofia ai le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, tusa lava pe itiiti le faʻailoaina, i le faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo ma vai ola, e pei o le toto poʻo le pus. O lenei gafatia e faʻamaonia ai Chlorhexidine mai le tele o isi vailaʻau faʻapitoa.

p, blockquote 24,0,0,0,0 ->

Chlorhexidine: le faʻaaogaina o se visepisi

O le aotelega o le chlorhexidine e le faatapulaaina i vailaau mo togafitiga. O se visepisi o se vaega o le tele o vailaau faʻamaʻi - vaifofo mo togafitiga o paʻu ma lima. E le maeʻa le gaosiga o le tino e aunoa ma le fualaau faasaina. I le avea ai o se sui antibacterial, ua faaopoopoina i nifo oona, deodorants, antiperspirants. O se vailaʻau faʻapipiʻi e aofia ai foi i totonu o kulimi mo le paʻu o le paʻu, lea ua toe faamaonia ai le aoga o Chlorhexidine e fai ma fofo mo le tino.

p, blockquote 25,0,1,0,0 ->

I vailaʻau mo togafitiga, o vailaʻau chlorhexidine e faʻaaogaina i le maualuga o le 0.05%, e itiiti ifo - 0.02% e pei:

p, blockquote 26,0,0,0,0 ->

  • puipuia i mata o mata,
  • elemene galue i fualaau oona mo le faʻaaogaina i le lotoifale ma fafo, faʻapea foi ma gutu ma gutu o le gutu, mea faʻapitoa, mea inu ma fofo.

Chlorhexidine in dentistry: faʻamatalaga

O le chlorhexidine bigluconate o se vaega o le vaifofo. O le faʻamaoniga autu o se visepisi o togafitiga ma le puipuia o le gingivitis.

p, blockquote 27,0,0,0,0 ->

Manatua o le gingivitis o se maʻi mumusu mumū e tupu ona o le faaputuputuina o le microbial plaque i luga o nifo ma o loʻo faʻaalia i le mumu ma le fula o le tino. O faʻamaʻi faʻamalositino i taimi e lamatia ai i se faʻalavelave - faʻavavevave, o loʻo taʻitaʻia muamua lava i le faʻafanoga o faiga faʻavavevave.

p, blockquote 28,0,0,0,0 ->

O tagata maʻi e faʻatasi i le taimi lava e tasi ua maua i le pisa ma le gingivitis o se vaega faapitoa o tagata gasegase e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa. I ia tulaga, o Chlorhexidine o se tasi o fualaau oona i le tuufaatasiga o togafitiga, ae le o le autu autu.

p, blockquote 29,0,0,0,0 ->

E faʻaaogaina foi se faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi inflammatory o le mucosa o le waha - stomatitis, e aofia ai aphthous. O faʻamaʻi ma le chlorhexidine e masani ona faʻamaonia e puipuia ai faʻamaʻi pipisi pe a uma ona toso nifo ma isi nifo.

Faatasi ai ma faailoga mo le fufuluina, e le mafai ona taʻuina mai le puipuia o le pusa. Faʻatasi ai ma le faʻamaoniga o le antibacterial, o le fualaau faasaina e puipuia ai le fausiaina o le papa i luga o nifo ma tartar.

p, blockquote 31,0,0,0,0 ->

Tulafono mo le faʻaaogaina o le nifo o le nifo chlorhexidine

E faʻafefea ona fufulu lou gutu i le chlorhexidine? O le mea lea, o le faiga e sili ona lelei pe afai e faia i le taimi lava e uma ai ona faʻamalolo. E tatau ona faʻaaogaina se mea faʻapitoa i le aso - taeao ma afiafi - mo le 30 sekone. O le masani masani o le 15 ml o le fufulu mama.

p, blockquote 32,0,0,0,0 ->

I le taimi lava e maeʻa ai ona faʻaaoga Chlorhexidine, e le tatau ona e inuina le vai, fufulu ou nifo pe 'ai le taeao (' aiga o le aoauli poʻo le 'aiga o le afiafi) - na o le fufuluina o le visepisi. Pat 10-15 minute, ona amata loa lea o se olaga masani.

p, blockquote 33,0,0,0,0 ->

Ma le mea mulimuli. E ui i le saogalemu o vailaau, e le tatau ona e inuina. A fufulu, ia faia taumafaiga uma ina ia le ulu atu le visepisi i le gastrointestinal tract.

p, blockquote 34,0,0,0,0 ->

Faamatalaga lautele

Chlorhexidine o se vailaʻau faʻapitoa. I luga o se mole mole o le 1,6-di- (para-chlorophenylguanido) -hexane. Mo togafitiga faafomaʻi, e faʻaaogaina ai se mea e tele. O lenei mea o se oloa o le dichloride o le fesuiaiga o mea tetele. E masani ona tutusa le maualuga ma le maualuga. O se visepisi e malosi tele, lelei i se suʻesuʻega o se siama o siama. E faʻaaogaina i le tau faasaga i le vaʻa, chlamydia, ureaplasma, siama, neisseria, gardnerella. O le vailaau faʻasaina e faʻaleagaina ai le mycoplasma e le aoga. Fesoasoani i faʻamaʻi pipisi i siama faigofie ma faʻamalama. E le afaina ai mea leaga, viruses.

E maitauina le malupuipuia pe a uma togafitiga faʻapitoa o le paʻu. Ona o lenei mea, o loʻo faʻaaogaina ai suauu chlorhexidine e faʻamama ai le epidermis, ma o fofo ua maua le lautele lautele i le taotoga. E mafai e le vailaʻau ona faʻaauau pea i luga o le paʻu i se aofaiga e maua ai se aʻafiaga aʻafia. Gaoioiga e matauina i le i ai o le suppuration, toto, e ui lava e faʻaitiitia le taamilosaga.

Faʻaaliga o vailaʻau faʻasaina

O le chlorhexidine, o se vaega o nisi o suauʻu, e masani ona faʻaaogaina i vaega eseese o vailaʻau. O lenei vailaau (e masani lava i le foliga o le suavai) e togafitia e lima o le fomai, le fale taʻavale, ma mea faigaluega. O le chlorhexidine e mafai ona faʻaaoga i le tulaga o le septic, purulent process. Latou te mulumulu manuʻa, tino o le tino. O le meafaigaluega e faʻaaogaina e puipuia ai faamaʻi pipisi mai feusuaiga. O le mea e sili ona lelei, o le 0.5% o le solution chlorhexidine e faʻaaogaina mo ia faamoemoega. I le taotoga, o togafitiga manaomia e togafitia faʻaluaina, ma tuʻuina ni nai minute i le va o mea tutupu. Ina ia vave faʻasalaina le meafaifaʻaili, o loʻo faʻatofuina i le vailaʻau vailaʻau mo le lima minute. O se sui e iai le maualuga o le 0.5%, o le ava malosi, e talafeagai mo le faʻaaogaina o lima. E faʻaaogaina foi e galue ai ma mumu, manuʻa. Ina ia fufulu lima, e mafai ona e faʻaogaina faalua e pei o le vai o le chlorhexidine.

Faiga Faʻafofo

I fafo, chlorhexidine e faʻaaoga mo le gaosia o le "Distearyl". I lenei oloa, o le antiseptic o loo fesiligia o loo i totonu o le maualuga o le 1.5% i le foliga o se bigluconate. O le isi 15% o loʻo faʻaagaga mo le benzalkonium. O le tuufaatasiga ei ai se mea lanu. O le Benzalkonium e faʻapupulaina le faʻaleagaina o le tino. Faʻafetai i le vali, e mafai loa ona e iloa po o fea eria o loʻo faʻaaogaina. O le meafaigaluega na maua ai le faʻaaogaina i taotoga mo le togafitia o le taotoga. Latou te fufuluina meafaigaluega o loʻo faʻaaogaina i falemaʻi.

O suauʻu vailaʻau faʻasolosolo ma le chlorhexidine e manaʻomia. O le togafitiga faʻapitoa o loʻo iai i le aofaiga o le 1%, o le aofaiga lava e tasi e teuina mo le hydrocortisone. O se vailaʻau e le faʻamaʻi, antibacterial lea e togafiti ai le eczema, dermatitis, ma siama siama.

O le chlorhexidine o se elemene taua o se numera o nifo, o lona uiga mo le fufuluina o le ooto tautala. E faʻaaogaina le vailaʻau mo le gaosia o gel nifo faʻaaoga mo le faʻaaogaina o talosaga i mucous membranes.

Ouga: igoa

E leai se suauʻu Chlorhexidine i luga o le maketi i totonu o le fale, ae o loʻo i ai le tele o vailaau faʻamaʻi e aofia ai le antiseptic o loʻo fesiligia. E aofia ai le Sibicort o loʻo taua i luga. E le gata i lea, o le chlorhexidine e aofia i auala mo le faʻaaogaina o nifo:

Chlorhexidine o se tasi lea o elemene o le Bepanten Plus faʻamaʻi. O loʻo aofia ai o ia i le fofo o le Pantoderm Plus. O loʻo iai le chlorhexidine i vailaʻau:

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i oloa lauiloa: Sibikort

O sea suauu e faavae i chlorhexidine e aofia ai i le tasi gram o le oloa 10 mg o le antiseptic ma le aofaiga tutusa o le hydrocortisone. O le vailaau faʻasaina e maua i totonu o masini faʻatasi ai ma le 20-100 g o le vailaʻau. O le meafaigaluega e mo le vasega o antibacterial, anti-inflammatory and anti-itch drugs. O loʻo faʻamaonia pe afai o loʻo faʻalavelave le eczema, o le dermatitis ua faʻamaonia, ua faʻateleina e siama siama.E le mafai ona e faʻaaogaina lenei suāuʻu ma le hypersensitivity i vaega o loʻo galue malosi poʻo mea faʻapitoa. E le faʻaaogaina le oloa pe afai oi ai le foci i luga o le paʻu ona o le syphilis ma le gasegase. O faʻamaoniga e faʻaaoga o viral viral.

E pei ona taua i faatonuga mo le faʻaaogaina o le kulimi i le chlorhexidine sibikort, o lenei vailaʻau e mafua ai se tali atu i le tino. Malosiaga ono faateleina i le sulugia o le malamalama. O le suavai, aofia ai i totonu o le oloa, e mafai ona faatupuina ai le paʻu o le paʻu, foliga vaaia o le tino, mimilo o le feʻau, ma erythema. E i ai mataupu pe a mu le taufaasese i le itu o le talosaga, na vevela ma feita. O le mumu o le paʻu, faʻaleleia, fulafula e mafai.

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, faʻaaogaina i luga o vaega tele, o aʻafiaga le lelei o aʻafiaga e mafai ona tutupu i lalo o mea e le mafai ona faʻaaoga. O nei mea e aofia ai le purpura, le tino, hypercorticism, telangiectasia. Faʻatasi ai ma le faʻaaoga faʻaʻumiʻumi, o loʻo i ai se faʻafitauli o le faʻamaʻi lua o paʻu o le paʻu. E i ai le avanoa o le hypertrichosis. Chlorhexidine, o se vaega o Sibikort, e mafai ona mafua ai le matutu, dermatitis. I nai minute mulimuli ane pe a uma le talosaga, o le fefaʻatauaʻiga e ono faʻamalosi. Pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina i le tau faasaga i le gingivitis, o mea nei e mafai: o le faʻaitiitia o le gafatia e iloa ai le tofo, o le foliga mai o le tartar, suʻesuʻeina o nifo.

Bepanten Plus

O le kulimi o le chlorhexidine e faʻamoemoe mo le faʻaaogaina i fafo. O le oloa e faia i le foliga o se matte ofu lanu paepae. Ua maua se lanu samasama. E i ai se manogi malosi. O le vailaʻau e tatau ona laugatasia, vaivai. E tasi le gram e maua ai le 50 mg o le dexpanthenol ma le sefulu taimi e itiiti ai le chlorhexidine i le ituaiga hydrochloride. Paraffin, macrogol, vai, lanolin, ava malosi, pantolactone ua faʻaaogaina e avea ma mea faaopoopo. O le vailaau e afifiina i totonu o masini e maua ai le gaosiga o le 3.5-100 g. O le oloa e maua i le vasega o antimicrobials e faʻagasolo ai gaioiga faʻafouina ma faʻafefe ai le mumū o fualaau. Faʻafetai i le antiseptic, o le kulimi e aoga i siama siama masani o le paʻu o le paʻu - e toetoe lava o taimi uma i luga o le tino, latou te ulu atu i nofoaga faaleagaina, aemaise pe a afaina. O le vaega lona lua, o lona uiga, e le o toe mamao ona suia lea i le pantothenic acid. O lenei vailaʻau e taua mo le faʻavaeina ma le faʻafouina o sela.

E pei ona mafai ona e aʻoaʻo mai faatonuga mo le kulimi ma le chlorhexidine "Bepanten Plus", o le vailaau e faʻamalolo ai le tiga, aua e faʻamāmā ai le vaega o loʻo togafitia. E puipuia ai le fefaʻasoaʻiga mai faʻamaʻi ma faʻaosofia ai le toe faʻafouina. E faigofie ona faʻaaoga, tufatufaina, aveese mai le paʻu. O le mea faigaluega e le o se mea e manaia ai, e leʻo. E leai ni faʻamatalaga a le kinetics.

Faamatalaga faʻapitoa

Fautuaina le faaaogaina o suauʻu i le chlorhexidine "Bepanten Plus" mo faʻamaʻi pipisi o le paʻu papaʻu, mo le togafitia o nifo i le taimi o le susu. O faʻamatalaga o faʻalosolo taimi masani (faʻalavelave mamafa, maʻi faʻamaʻi faigata) ma manua e mafua mai i tui puipui. Bepanten Plus e faʻaaogaina i le tulaga o nai liona laiti, lea o loʻo i ai se maualuga maualuga o faʻamaʻi pipisi.

O le fualaau faasaina e tufatufaina i se mea manifinifi se tasi pe sili atu taimi i le aso i luga o luga o mea e manaomia. Muamua e te manaʻomia e fufulu le paʻu. O se auala tatala o togafitiga ma le faʻaaogaina o laei e faatagaina. O le faaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona faaosofia ai foliga vaaia o le urticaria, totoina o vaega.

E tusa ai ma faʻamatalaga mo le suauʻu o Bepanten Plus ma le chlorhexidine, e faʻasaina le vailaʻau pe afai o loʻo afaina le vaega o loʻo aʻafia i totonu o le masini, ma pe a afaina foi le manua, e loloto. E le mafai ona e faʻaogaina le meafaigaluega pe afai e maua se lagona maualuga i soʻo se vaega o le oloa. I le taimi o le susu, maʻitaga, kulimi faʻaaoga lelei, e aunoa ma le togafitia o vaega tetele. I le taimi e faʻaaogā ai, e manaʻomia lou puipuia o ou mata mai le faʻaaogaina o vailaʻau. E matua faasaina ona ave le suauu i totonu.

Nuances ma tulafono

Ole gaʻo, se manua ogaoga, se manua tino afaina, se vaega tele, loloto - o nei mea uma e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa faapitoa ma e le o togafitia i le Bepanten Plus cream. Manatua le tulaga lamatia o le tetanus. Afai o le faʻaaogaina o se kulimi ma le chlorhexidine e le faʻaitiitia ai le tele o le faʻaleagaina, o le manua e le faʻamalolo i le tasi ma le afa i le lua vaiaso, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. I sea fua, ogaoga mumu o le itu, fulafula o le sone, tiga, fiva ua faamalosia. O faʻaaliga tutusa e faʻaalia ai se lamatiaga o sepsis.

E leai se faʻamaoniga o se mea maualuga. Bepanten Plus e le faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma isi togafitiga faʻamaʻi, aua o loʻo i ai le avanoa e aʻafia ai le fefaʻasoaʻiga.

I luga o le faʻatauga o loʻo i ai se suauu lauiloa i chlorhexidine - "D-Panthenol." O le faʻatonuga mo le faʻaaogaina o lenei vailaau faʻataʻitaʻi ua taʻu mai ai o le oloa ua faia i le foliga o se paʻepaʻe pe latalata i lenei kulimi paolo o loʻo i ai lona laiga tutusa. O le fualaau faasaina ua afifiina i totonu o fatu o le 25-50 g. O le selau kalama o le oloa e aofia ai le 5 dexpanthenol ma le 0.776 g o le chlorhexidine i le foliga o se solution teleluconate 20%. Alcohols, macrogol, vai, pantolactone, lano, jelini suauu, dimethicone, propylene glycol o loʻo faʻaaoga e avea ma mea faaopoopo.

I le tulaga aloaia, o le fualaau faasaina e taua o mea e faaosofia ai le faagasologa o togafitiga, e aofia ai le vaega o fualaau faasaina lea e faaleleia ai le gaioiga, toe faaleleia o mea. O le suauu e fuafuaina mo le faʻaaogaina i fafo. O le oloa e maua i le vasega o sauniuniga tuʻufaʻatasia, taua e faasaga i microbes, faʻalavelave ai le gaioiga o le folasia o le inflammatory, faʻaleleia atili le toe faʻaleleia.

"D-Panthenol" o se kulimi ma chlorhexidine, lea ua liua i le pantothenic acid i totonu o le paʻu o le paʻu ona o le i ai o le mea galue malosi. O se vailaau faʻapitoa e faʻaalia ai se aʻafiaga i vailaʻau eseese o siama, lelei ma le leaga, i totonu o se suʻesuʻega Gram. E aoga tele le meafaigaluega e aʻafia ai le fefete ma le lipophilic virus, faʻamavae ai dermatophytes. Mo vailaʻau faʻamaʻi, o se visepisi e lamatia pe a oʻo i luga le vevela. O le faʻaaogaina o le oloa e faʻatagaina ai oe e faʻamamā mea e ufiufi ai, faʻaumatia ai i latou i sina faʻafitauli itiiti o le ita. Afai e te faʻaaogaina le kulimi i luga o le manua, o le a puipui mai le siama ma faʻavavevave le faʻafouina.

E mafai ma e le mafai

E pei o sauniuniga tutusa "Panthenol ma le Chlorhexidine", o le kulimi "D-Panthenol" ua faamoemoe mo le togafitiga o vaega laiti manuʻa, pe afai ei ai se tulaga lamatia o le pipisi. O mea laiti nei e mumu ma sasa, faʻaleagaina ona o le sasaina, toso laiti, abrasions. E faʻaaogaina le vailaʻau mo fofo faʻaleagaina i luga o paʻu paʻu. E faʻaaogaina e togafitia ai nonoa e lilofia i vavave i le taimi o le lactation. E mafai ona e faʻaaogaina le vailaau faʻamaʻi i se faʻalavelave manua faʻamaʻi. E mataituina lenei mea pe a iai ni aʻafiaga mamafa, o le oloa e fesoasoani i maʻi papa. E faʻaaogaina e togafitia ai manuʻa pe a uma le taotoga.

E pei ona mafai ona e aʻoaʻoina mai faatonuga o le suauu i le chlorhexidine "D-Panthenol", ua fuafuaina le fualaau faasaina mo le faaaogaina i fafo mai le tasi i le tele o aso i aso taitasi. Aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaau mo togafitiga, ua faʻamamā le maualuga o le manua. E mafai ona e faʻaaogaina le oloa i nofoaga e le lelei. Lafoaʻi matala ma le faʻaaogaina o laei e faatagaina. O le faʻaaogaina o le oloa e mafai ona mafua ai le vevela, sulu. E le mafai ona e faʻaaogaina le vailaʻau mo le vailaʻau, faʻamaʻi tele, manuʻa ogaoga, afaina loloto, maualuga le gafatia i vaega o le tuufaatasiga e faʻaaogaina e le kamupanī.

Pantoderm Plus

Pantoderm Plus faʻamaʻi o loʻo i ai le dexpanthenol ma le chlorhexidine e lauiloa i maʻi. O le fualaau faasaina ua faia i le tulaga o se kulimi suamalie mo le faʻaaogaina o fafo atu fafo. O le oloa o se paolo paʻepaʻe po o le latalata i lenei lanu pe a mafai ai. Ole maualuga o le eletise galue ole 5%. Faʻatumu i le 30 g faʻamaʻi 100 g o le sauniuniga e aofia ai le 5 g o le dexpanthenol ma le chlorhexidine bigluconate i le aofaiga o le 0.076 g. I le avea o ni mea faaopoopo, na faʻaaogaina e le tagata gaosi vai, paraffin, ava, propylene glycol, pantolactone, macrogol, dimethoni, sikuea.

O le vailaʻau e mo le vasega o faʻatasi. Faia mo togafitiga mai fafo. O faatonuga mo le faʻaaogaina o suauʻu i le chlorhexidine "Pantoderm Plus" o loʻo taʻu mai ai: o le aʻafiaga o le vailaʻau, o le gafatia e taofiofia ai le faʻaogaina o mea leaga, faʻafouina le toe faʻafouina. O le vailaʻau e faʻamoemoe e togafitia ai se gaioiga laiti, lea o loʻo aʻafia ai ma le lamatiaga o siama. E faʻaaogaina i le i ai o siama i le paʻu o le paʻu papa. Latou te togafitia ia pepe o tina tausi maʻi pe afai e faʻafefeina i latou e fusi. O le kulimi e faʻaaogaina pe a uma le taotoga ma mo manua tumau. O le meafaigaluega e faamoemoe mo le faʻaaogaina o le paʻu mai le tasi i le aso pe sili atu. Ua faʻamamaina nofoaga muamua. E mafai ona e faʻaogaina le suauu ia oe lava pe faʻaaoga i lalo ole fusi. Faʻaaogāina e mafai ona faʻaosoosoina ai se maʻi.

O faatonuga mo le faʻaogaina o le suauu i le chlorhexidine "Bemilon" na maitauina ai o le oloa ua faamoemoe mo le faʻaaogaina i fafo. O le tasi gram o oloa e aofia ai le 1 mg o le betamethasone ma le lima taimi sili atu chlorhexidine. O le vailaʻau ua afifiina i totonu o masini e 15-30 g.

O fualaau faasaina e aʻafia ai le siama, faʻaogaina o faʻailoga. Ole vailaʻau tuʻufaʻatasia, vailaʻau faʻamaʻi uma ma le GCS. Betametone o se vailaʻau e iai sona aʻafiaga i le lotoifale. O le meafaigaluega e aoga e faasaga i allergies, afaina, edema, faʻaopoopoga, sosolo. E i ai sona aafiaga vasoconstrictor, e sili atu lona taua nai lo isi mea e maua mai i fuga o le corticosteroids. E itiiti lava le aoga, talu ai e na o sina vaega itiiti e faʻafefe i le paʻu. A faʻaaogaina i le fefaʻatauaiga, o le faaputuputuina o neutrophils e puipuia, faʻaleagaina, gaosiga o le cytokine ua faʻavaivaia. O le vailaau faasaina e taofia ai le felauaiga o macrophages. O le iʻuga, o le fausiaina, faʻavaivai vaivai.

Faʻafetai i le chlorhexidine, o le suauʻu e tau faasaga i siama, faʻaitiitia uma mea lelei ma ituaiga mea leaga. E aoga le meafaigaluega e faasaga i dermatophytes, lefete.

Faʻamatalaga faʻamatalaga

Ua fautuaina Bemilon mo togafitiga o psoriasis, necrobiosis, dermatitis, neurodermatitis, eczema. E faʻaaogaina mo ituaiga eseese o erythema, mo togafitiga o le lymphocytoma, lymphoplasia. O le fualaau faasaina ua faailoa mai mo nisi ituaiga o lupus, ma le lichen planus, ma le vevela o le paʻu ona o mafuaaga eseese. Ua faatonuina mo le phlebotoderma.

O le fualaau faasaina ua fuafuaina mo talosaga mai fafo mai le lua i le tolu taimi i le aso. O le oloa e tufatufa i se mea manifinifi i luga o paʻu maʻi, faʻapipiʻi mama ile luga. Afai e laʻititi le kosi, o le faʻaaogaina tasi i aso taitasi e lava. Afai e faigata le togafitiga, e mafai ona faʻaaogaina ni laei. O lenei filifiliga e le fetaui mo tamaiti. I se laʻititi laʻititi ma ni launiu mata, o le kulimi e faʻaaogaina mo le silia ma le lima aso i le laina.

Nuances o le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina e mafai ona faʻaosoina ai siama, paʻu, vevela, susunuina, magogo o le fefaʻasoaʻiga, follicles, vevela vevela, hypertrichosis. O le faʻaaogaina umi e tuʻuina mai ma se lamatiaga o gaioiga faʻataʻitaʻiga, sisiva i le lotoifale, purpura, ma le faʻaitiitia o pigmentation. E i ai se tulaga lamatia o le telangiectasia. O togafitiga uumi mo togafitiga e mafai ona mafua ai faʻafitauli faʻapitoa, lea e mafua ona mafua mai i vailaʻau faʻamaʻi.

E le mafai ona e faʻaaogaina fualaau mo le syphilis, tuberculosis, osofaʻiga vailaʻau o le paʻu. O faʻamaoniga o le paʻu paʻu o le paʻu, o le faʻasolosolo o gaʻo na mafua mai i veins varicose, rosacea, paʻu ma le paʻu o le tino pe a uma ona maua le tui. "Bemilon" e le faʻaaogaina e togafitia ai le paʻu o le paʻu i tamaiti i lalo ifo o le tasi tausaga le matua, pe a fai o ia mea e mafua mai i le faʻanatinati. E le mafai ona e faʻaaogaina le vailaau faʻasaina i le faʻalauteleina o le aʻafiaga o le tuufaatasiga.

Analogues o le suauu ma le chlorhexidine "Bemilon" o fualaau faasaina:

Nifo o oloa

O le mea o loo fesiligia e matua lauiloa lava i fomai nifo. I luga o le faʻatauga o loʻo i ai mea manogi ma le chlorhexidine mo le mucosa. O oloa sili ona lauiloa ua tuʻuina atu i falemaʻi i lalo o igoa "Metrogil Denta", "Dentamet", "Dicloran Denta". Manatunatu io latou foliga i le faʻataʻitaʻiga o le meafaigaluega muamua na taʻua.

Metrogil Dent o se kulimi chlorhexidine suauʻu na gaosia e Johnson & Johnson. O loʻo faʻatau atu i afifi o le 5-20 g. O le tasi gram o le oloa e aofia ai le 16 mg o le metronidazole benzoate ma le 2.5 mg o le chlorhexidine i le ituaiga 20% gluconate solution. I le avea ai ma mea faaopoopo, na faʻaaoga ai e le kamupanī le vai, sodium, composite disodium, saccher, levomenthol, propylene glycol, carbomer. O le gel nifo ua faia i le paʻepaʻe po o le latalata i ai, o loʻo i ai sina laʻititi itiiti. O le oloa e mama. O lenei mea o se vailaʻau tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia.

Ona o le i ai o le metronidazole, o le fualaau faasaina e aoga e tetee atu i foliga o le ola anaerobic lea e faʻaosofia ai maʻi faʻasolosolo taimi. E aofia ai le Prevotella, Fusobacter, Borellia, siama ma isi ituaiga. O le chlorhexidine e maua ai le faʻaaogaina o le antiseptic, faʻamavae ai le neisseria, chlamydia, vaponema, ureaplasma, ma siama. Pe a faatonuina le fualaau faasaina, e tatau ona manatu o fomaʻi faʻasaina e puipuia ai lenei visepisi. O le faʻaaogaina o le gel e le faʻaosofia ai le solia o le gafatia o lactobacilli.

O le a le chlorhexidine na faʻaaogaina?

O le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ma puipuia ai faʻamaʻi pipisi e mafua mai i meaola ninii e maaleale i le gaioiga o le chlorhexidine. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻalagolago i lona uluai faʻasalaga.

O se fofo o le chlorhexidine bigluconate 0.05%, 0.1% ma le 0.2%:

  1. Togafitiga o le paʻu aʻo leʻi faia ma pe a maeʻa le taotoga e puipuia ai faʻamaʻi pipisi, taotoga, faʻapea foʻi ma le faʻataʻitaʻiga ma le gynnecology.
  2. Puipuiga o faʻamaʻi pipisi i le maea ai o taotoga, e aofia ai le nifo ma le ENT. I fomaʻi, o le vailaau faʻatau e faʻaaogaina foi e togafitia ai dentures e mafai ona aveeseina.
  3. E faʻaaogaina foi le vailaʻau e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o siama o le siama ma le natura, faʻapea foʻi ma manua o le pulupulu, ma liona o le mucous membranes e mafua mai i meaola ninii e maaleale i le gaioiga o fualaau (e aofia ai stomatitis, periodontitis, gingivitis ma aphthae).
  4. Le faʻaleagaina o le paʻu ma mucous membranes ao leʻi faia faʻataʻitaʻiga ma togafitiga i togafitiga faʻa-kenera.

O se fofo o le chlorhexidine bigluconate 0.5%:

  1. Togafitiga o manua pipisi, mumu ma isi manua o le paʻu ma mucous membranes.
  2. E faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o meafaifaʻaili i le vevela o le 70 tikeri Celsius.

O se fofo o le chlorhexidine bigluconate 1%:

  1. Le faʻamamaina o le paʻu o le tagata maʻi ma lima o le fomai tipitipi aʻo lei faia le taotoga. Puipuiga o siama o mumu ma gasegase mulimuli.
  2. E faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o meafaigāluega faʻapitoa, masini ma mea faigaluega o meafaigaluega e le manaʻomia ina ia faʻamaʻiina e togafitiga vevela.

O se fofo o le chlorhexidine bigluconate 5% ma le 20%:

  1. E faʻaaogaina mo le sauniuniga o fofo o eseesega faʻavae i luga o se vai, glycerin poo le ava malosi.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina pe a maeʻa le feusuaʻiga e puipuia ai faʻamaʻi pipisi i feusuaiga, e aofia ai le chlamydia, herpes genes, syphilis, trichomoniasis ma le gonorrhea. E faʻapea foʻi ma le togafitiga o le paʻu o le tino ina ia mafai ai ona puipuia faʻamaʻi.

Faʻataʻitaʻiga

O loʻo iai le togafitiga o le antimicrobial e aʻafia ai siama galem-negative ma siama-positive (Treponema spp., Neisseia gonorrhoeae, Tricyomonas spp., Chlamidia spp.), Pathogens of infections nosocomial and tuberculosis, infections of viral etiology (virus hepatitis, HIV, virus herpes, rotaviruses, infections rotavirus ma isi vailaau faʻamaʻi viral respiratory), o le siv-like fungi o le genus Candida, dermatophytes.

Faatonuga mo le faaaogaina

O fofo o le chlorhexidine e faʻaaogaina i le paʻu, paʻu mucous o gaʻo totoga poʻo le gutu mo le 1-3 minute e ala i le faʻavaivai poʻo luga o swabs cotton.

  1. Mo le togafitiga o le urethritis ma uroprostatitis, o le vaifofo ua tui i totonu o le uretra e oo i le 2 taimi i le aso mo aso e 10. Ua toe faia nei taualumaga i isi aso uma.
  2. O le faʻagasologa o mea faʻalauiloa ma masini e faʻatino e ala i le soloia o le eleele ma se omomi ua faʻafefeteina i le sauniuniga poʻo le galo.
  3. O le taotoga e togafitia faalua i le vaeluaga o le 2 minute.
  4. Aʻo leʻi faʻaaogaina le chlorhexidine, e tatau ona fufuluina lima o le fomai tipitipi i le fasimoli ma solo lelei.
  5. Mo le puipuia o STD, o le fofo o loʻo faʻafoʻiina e ala i le faʻaaogaina o se paso i luga o le vial: mo tane - i le urethra, fafine - i totonu o le vaʻa mo le 2-3 minute. A maeʻa le faʻatinoga, e le tatau ona e urinate mo le 2 itula. I le taimi lava e tasi, e fautuaina le togafitia o ogavae, pubis ma genitals.

O suppositories e faʻatautaia i fafo i se tulaga maualuga. Mo le puipuia o STD, e fautuaina e faʻaaoga le suppository i le sili atu i le 2 itula pe a maeʻa feusuaiga. I isi tulaga, e 1 le suppository e faʻatino 1-2 taimi i le aso mo le 1-3 vaiaso.
O le gel ma le kulimi e faʻaaogaina i vaega ua aafia e oʻo atu i le 3 taimi i le aso. O le umi o togafitiga e fuafuaina e taʻitasi ma mafaufau i le ata o le maʻi.

Na maua le fili itavale MUSHROOM of fao! O ou fao o le a faamamaina i le 3 aso! Ave.

E faʻapefea ona vave faʻasaʻo le faʻamalosi pe a uma le 40 tausaga? E faigofie le fua, tusi i lalo.

Leʻa le afaina o le afaina? E i ai se ala e alu ese ai! E mafai ona faʻamalolo i le fale i ni nai aso, e te manaʻomia.

E uiga i le i ai o anufe fai mai ODOR mai le gutu! Faatasi i le aso, inu vai ma se matāua ..

Contraindications

O faʻasalaga nei i le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega ua maitauina:

  1. Maualuga maualuga i vaega o le oloa.
  2. E le faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi i le dermatitis.
  3. E le faʻaaogaina i le taimi lava e tasi e pei o isi vailaʻau faʻaonaponei (o le hydrogen peroxyide, ma isi).
  4. E le fautuaina le faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o le vailaau taʻavale aʻo leʻi faia le taotoga poʻo le maeʻa foi o faʻalavelave i luga o le vaʻaia o le tino ma le suʻega suʻega.
  5. E le faʻaaogaina i togafiti faʻataʻitaʻi (o le tali i le fesili pe ono mafai ona faʻamamaina mata ma lenei sui e le lelei, talu ai e tasi lava le fofo o loʻo faʻaaogaina i le ophthalmology).

Mo togafitiga o tamaiti e faʻaaoga ma le faʻaeteete.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga e le talafeagai pe a faʻaaoga le chlorhexidine e seasea tupu. E mafai ona:

  1. Lanu ma le mumu o le paʻu.
  2. Vaʻavaʻaia le susulu o le la.
  3. A faʻaaogaina suppositories, e seasea lava ona tafe toto.
  4. O se faʻafitauli faʻafefe.
  5. Paʻu o le paʻu.
  6. Dermatitis

O aʻafiaga pe a faʻaaoga le chlorhexidine e seasea.

Analogs o le chlorhexidine Bigluconate o fualaau oona lea e aofia ai se mea tutusa tutusa. Analogs o loʻo maua i foliga o ituaiga fua eseese - gels, solutions, ointments, suppositories. O Hexicon, Hexicon D (mo tamaiti), Hibiscrab, Amident, ma isi.
O isi antiseptic agents, e pei ole iodine poʻo le hydrogen peroxide, e mafai foi ona faʻaaogaina.

O le tau masani o le chlorhexidine e faalagolago i le faʻaogaina o le fofo. I le tele o taimi i falemaʻi, e mafai ona e faatauina Chlorhexidine 0.05%, lea ua uma ona faʻaaogaina. O le tau o sea vailaau faasaina i Moscow e tusa ma le 12-18 rubles i le 100 ml. Afai o le nofoaga o le faʻatau atu o Iukureini, o le tau o le fofo e tusa ma le 5-6 UAH. i le 100 ml.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

O le vailaʻau e faʻatuina e aunoa ma se faʻamaumauga.

Mo aʻu, chlorhexidine o se fomaʻi mai fomaʻi. I le fale, i totonu o le atunuu, i totonu o se pusa taavale ua ou maua ai lenei fualaau faasaina. Na ou tipi loʻu tamatamailima, ua maʻi loʻu maʻi, cystitis - ou te faaaogaina le chlorhexidine. O se togafitiga lelei mo le tonsillitis ma le tonsillitis tumau.

Ou te faia uma taualumaga mo laʻu taifau i lenei fofo: Ou te togafitia manua, paʻu paʻu, ma mama ou taliga. Mo le silia ma le 5 aso, e le i faia le fofo. O vasega pupuu na lava lea e foia uma ai oʻu faafitauli. Ou te fautuaina tagata uma i lenei vailaʻau faʻapitoa!

Sa masani ona ou fufulu laʻu faamaʻi tumau, ona o le fualaau faasaina na vave ona matauina, o le tiga na faasolo ina faaitiitia ma o le faagasologa o le le fiafia na foliga mai na sosolo, ae na foliga mai na foliga mai, ae le vave, ae o le aso lona tolu. E masani lava, o le fualaau faasaina e tatau ona faalēaogāina, o le le taliaina e le tagata o se vaega se mea e aafia ai.

Faʻataʻataʻu: O se itu e le faʻaaloalo

O se tasi o aʻafiaga sili ona le lelei o le chlorhexidine bigluconate mo le fufuluina o le gutu o le paʻi o le nifo, nifo, gaʻo tautala ma tua o le laulaufaiva.

p, blockquote 35,0,0,0,0 ->

E taua le maitauina o sea faʻaaliga o se tui faʻapitoa e le o faʻatali mo tagata gasegase. I le falemaʻi, o le avanoa o soʻo se faʻaogaina o le 56%. E le gata i lea, i le 15% o tagata, o le suʻesuʻeina o nifo ma laulaufaiva o le a taua tele. O le mea e leaga ai, o le lanu lanu lea e vaʻaia ai le nifo ma le oral vevela laʻau e leai se mafuaʻaga e faʻamoemoe lelei ai. Afai e te pa'ū i totonu o le kulupu o le 15% o tagata gasegase, atonu o ou nifo e faʻapipiʻi mai ile lanu uliuli i le uliuli.

p, blockquote 36,0,0,0,0 ->

Faʻatasi ma le talaaga o ia faʻamatalaga, o le avanoa e aveese ai stains na tuʻuina e Chlorhexidine e faʻaaoga auala faʻapitoa e sili atu le mafanafana. O le ono mafai ma le malosi o le taofiofi o le faateleina pe a fegalegaleai ma mea lanu o lauti poo kofe.

p, blockquote 37,0,0,0,0 ->

Talu ai nei, na amata ai ona gaosia e le au gaosi ni fofo ma le chlorhexidine, lea e aofia ai se mea faaopoopo e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le taofiofia o vaega o le vavagana o waha. E iai le aafiaga o le zinc.

p, blockquote 38,0,0,0,0 ->

Chlorhexidine - o le a?

Chlorhexidine, faʻapitoa foi o le chlorhexidine gluconate, o se vailaau faʻamaʻi ma faʻafomaʻi faʻapitoa lea e faʻaaogaina e faʻamaʻi ai le paʻu aʻo leʻi taotoga ma ia faʻamaonia se vailaau taʻavale.

Tofiga - faʻapalapalaina o paʻu o le tagata maʻi, ma lima o tagata faigaluega fomaʻi. E faʻaaogaina e faʻamamaʻa ai manuʻa, puipuia ai le fausiaina o le paʻu i luga o nifo, togafitia ai faʻafefete o le fefete i le oral vevela ma puipuia ai le fesuiaiga o paluga urinary. O le lisi o loʻo aofia ai foi le puipuia o faʻamaʻi pipisi. O le faʻasalaga o le chlorhexidine o loʻo i le foliga o se vai poo le paʻu.

O aʻafiaga e ono aʻafia ai le faʻaleagaina o le paʻu, suʻesuʻeina o nifo, ma faʻamaʻi maʻi. O le chlorhexidine e ono afaina ai mata pe a fai e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi. O le maʻitaga e foliga mai e saogalemu. E mafai ona faʻafefiloi le chlorhexidine i le ava malosi, vai poʻo se vaifofo o se tuai. E aoga tele i le tele o microorganisms, ae o le chlorhexidine e le faʻaleagaina ai spores.

Chlorhexidine na faʻaaogaina togafitiga faafomaʻi i le 1950. O le chlorhexidine o loo i le pito i luga o vailaau taua o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi. Le fualaau aupito sili ona saogalemu ma aupito sili ona manaomia i le soifua maloloina. E maua le chlorhexidine i luga o le fata. O le tau o oloa siʻitia i atunuu atinaʻe e tusa ma le $ 2.20 - $ 4.10 i le lita o le 5% fofo.

E tusa ai ma le vaega o vailaʻau, Chlorhexidine o se viseptic ma faʻaleagaina meatotino. O lona uiga o le oloa e talafeagai mo faʻamaʻi faʻamaʻi, paʻu, mucous membranes. Ae e taua le mulimuli i lapataiga saogalemu uma. Bigluconate galue o se vaega malosi o lenei fualaau faasaina.

O le chlorhexidine e gaosia i ituaiga eseese - o se vaifofo vai, faʻapea foi ma mea faʻapitoa. Faʻaopoopoga i falemaʻi e maua ai ni gels poʻo ni vaʻai. O lenei vailaʻau e maua i luga o le fata. E sili atu le taugofie i le tau pe a faʻatusatusa i le miramistin.

O vailaʻau faʻainisinia o le chlorhexidine

Chlorhexidine o se vailaʻau faʻapitoa. E faʻaleagaina le paʻu i le fasiotia o siama ma siama. O le vailaʻau e aʻafia ai siama gase i le maualuga o le vevela. O le vailaʻau faʻamaʻi lelei, e aunoa ma le afaina ai o le mucous membrane poʻo le paʻu. O le umi o le faʻaalia i nofoaga ua afaina e oʻo ile 4 itula.

A oʻo mai i le faʻaaogaina o suppositories vavalalata, o le vailaʻau e aʻafia ai aʻafiaga ma siama e mafua ai faʻamaʻi eseese. O le chlorhexidine e faʻaaoga lelei i le togafitiga, mo se faʻataʻitaʻiga, chlamydia poʻo le herpes simplex. Ae atonu o le a le mafai ona ia fesoasoani i le tau faasaga i siama faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo siama siama. E le afaina ai le lactobacilli i le tino.

Bigluconate o le mea lea e fausia ai le faavae o Chlorhexidine. E mafua mai i le biguanides cationic. O le mea o loʻo i totonu o le siama ma faʻapipiʻi i luga o le cytoplasm bacteria, e taofia ai lo latou avanoa i le okesene. O le mea tonu lenei e mafua ai le oti o siama. E le gata i lea, o le bigluconate e mafai ona faʻaleagaina le DNA siama ma faʻalavelaveina ai le faagasologa o faʻasinomaga.

Faaaogaina o le chlorhexidine

I mea teuteu, e masani ona avea o se mea faʻapipiʻi i kulimi ma faʻapitoa mo fao. Deodorants, antiperspirants, ma e oʻo lava i le toothpaste e aofia ai le chlorhexidine. E faʻaaogaina i fomaʻi. I vailaau mo togafitiga - o se elemene puipuia i mata o mata, laei mo manuʻa. E faʻavae i luga, o fuālaʻau faʻamaʻi pipisi e gaosia.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le faʻaaogaina o le chlorhexidine e tele lava lona faalagolago i luga o le faʻaoga, faʻapea foʻi ma le fomaʻi.

  1. O se fofo ma le maualuga o le 0.05% e le tatau ona faʻamalosi pe afai o le a faʻamamaina lou faʻaʻai poʻo lou maʻi.
  2. Afai o le faʻamasinoga e 0.5%, o se aganuʻu le faʻaaogaina mo le faamamaina o meafaifaʻaili, togafitiga o manua poʻo mu.
  3. 1% faʻafofo - mo lima ma meafaigaluega aʻo leʻi faia le taotoga.
  4. Tali o le 5 ma le 20% - mo le gaosia o suavai e faavae ile vai, glycerol poʻo le ava malosi.

Chlorhexidine solution i vai

E tele naua lona faʻaaogaina. O faʻamatalaga mo le faʻaoga e masani ona taua:

  • O faamaʻi o le faai ma le gutu,
  • Faʻaleagaina o dentures, faʻamaʻi faʻasolosolo,
  • Manua ogaoga,
  • Puipuiga o faʻamaʻi leaga e pei o vaginitis, herpes, gonorrhea, poʻo syphilis.

Alcohol Chlorhexidine Solution

O le eseesega i le va o le ava o le chlorhexidine ma le vai o le muamua lea e le mafai ona ave e togafitia le mucosa. O lenei mea e mafai ona mafua ai le tele o aʻafiaga e le lelei, o le mea sili ona taatele o le mu. Fomaʻi togafitiga lima ma le taʻaloga taʻavale ma se vaifofo vaifofo. E le gata i lea, faatasi ai ma lenei fofo, o vailaʻau faafomai e faʻamaʻi.

Moliga molī

O ia moligao, faia i luga o le faavae o Chlorhexidine, ei ai le tele o faʻalautelega o faʻamatalaga faafomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, atonu e mafai ona:

  • Puipuiga o faʻamaʻi pipisi,
  • Faʻaleaga vailaʻau ma faʻamaʻi tutusa,

Puipuiga o faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi ma faʻamalama o le faʻaleleia o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, aʻo leʻi faia suʻesuʻega i intrauterine, gaioiga eseese, faʻaipoipo, fanau pepe, ma isi.

Chlorhexidine faatonuga mo le faʻaaogaina - filifiliga ma metotia

Faʻaaoga ma fuataga e faʻalagolago lava i le fomaʻi ma le aofaʻi o le mea galue. Tusa lava pe o le a le ituaiga talosaga, e tatau ona faaaoga le vailaau i luga pe fafo. Faatonuga mo le faʻaaoga e faasaina ai le faʻaaogaina o le chlorhexidine i totonu! E le mafai ona e inuina, e le na ona foloina lenei fualaau. Mo le tino, e mafai ona muta le mamao mai iʻuga sili ona lelei.

O se tulaga masani o le chlorhexidine gluconate mo le fufulu o waha e aofia ai le 15 ml o vaifofo. Fufulu mo le 30 sekone, faalua i le aso. Faʻaaogā vave pe ae fufulu ou nifo. E tatau ona fufuluina le fofo i le gutu, ona feanu lea. Aua nei foloina. Aua e te faʻaaoga i le lua faʻalua o le chlorhexidine e fai ai mo le mea na misia. Afai e te le iloa le mea e fai pe a fai o le faʻalavelave, faʻafesoʻotaʻi faatonuga mo le faʻaaoga poʻo le fomaʻi.

Liquid Chlorhexidine

O ia fofo, mulimuli i faatonuga mo le faaaogaina, e naʻo fafo lava e faʻaaogaina. Latou te togafitia manua o le paʻu, mumu ma sili atu. Ina ia togafitia se manuaga faapena, o le ae manaomia le susuina o se fulufulu mamoe masani po o se ie mago i sauniuniga. Faapipii i le manua. E fautuaina le faʻapipiʻiina o se kulimi ma se fusi poʻo se fesoasoani lautele.

Mo le togafitia poʻo le puipuia o le urethroprostatitis ma faʻamaʻi tutusa, o le chlorhexidine e tatau ona tui i totonu o le urethra. O ni nai mililiters i ni nai taimi i le aso, pe a uma le aso e tasi. O le umi o le vasega e tasi ma le afa vaiaso. E mafai ona faʻamalosi, ae le umi atu i le tolu minute. faʻapea foi i ni nai taimi i le aso.

Ina ia puipuia faʻamaʻi o le gaosia o le tino, tatou te liliu atu i faatonuga mo le faʻaaogaina. O le chlorhexidine e tatau ona faʻaaogaina mo ni nai itula pe a uma ona faia feusuaʻiga. Aʻo le i faia le faʻatulagaga, e fautuaina e asiasi i le faletaele, fufuluina ou lima, ma fufulu faʻamaʻi. E tatau ona faia le faʻagasologa i luga o le paʻu o pubis, le pito i totonu ole ogavae. E ala i le faʻavave, e tatau ona tuiina le suavai i le lua i le tolu mililita i totonu o le urethra poʻo le lima i le sefulu miliiliters i totonu o le vaʻa, e moni lava mo ni nai minute i mataupu uma e lua. A maeʻa ona fautuaina e alu i le faletaele mo ni nai itula.

O le parakalafa e sosoo ai o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo faʻamatalaina ai le faʻaumatia o maʻi o le oral vavao. O le gutu o le chlorhexidine e faʻatasi ma le tausiga masani o nifo e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le faʻalavelave o le paʻu ma faʻaleleia le tulaga ma le gingivitis vaivai.

O le tele o le chlorhexidine o loʻo i ai le tele o aʻafiaga, o se tasi oi latou o se aʻafiaga leaga i le mucous membrane o le vavao, o le fatuga o le tartar, o le tofo ma le lanu o le uila. O le gaʻo ese mai fafo e tupu pe a faʻaaoga se chlorhexidine mo le 4 vaiaso poʻo le umi.

O le faʻaaogaina o le chlorhexidine e faʻapipiʻi i faiga masani o le tumama i aso taitasi mo le 4-6 vaiaso ma le ono masina e oʻo atu ai i se faʻaitiitia faʻaitiitia o le gingivitis pe a faʻatusatusa i na o togafitiga faʻainisinia o le vavagana o waha.

Faʻatauga faʻapitoa

O suppositories faʻaleagaina na faia mai Chlorhexidine e faʻamoemoe e faʻaofi i totonu o le va. E tatau ona faʻataunuʻuina le faʻatulagaga e faʻaaoga ai parakalafa o faatonuga mo le faʻaaogaina e pei ona taua i lalo: taooto i tua ma faʻaofi se moligao i totonu o le va. Ina ia togafitia faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻaaogaina se tasi o manatu i nisi taimi i le aso. O le vasega e tatau ona atoa le sefulu aso. Sili - i le vaiaso.

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻalautele le vasega i le tolu vaiaso. Ina ia puipuia le tupu aʻe o faʻamaʻi, e tatau ona faʻapipiʻiina se moligao i totonu ole vaʻa nai lo ni nai itula pe a maeʻa feusuaʻiga.

Chlorhexidine Aerosol

O le chlorhexidine e pei o le aerosol e faʻaaogaina e faʻamaʻi ai lima o tagata faigaluega fomaʻi poʻo galuega galue poʻo mea faʻafomai pe a amata le galuega. Aʻo leʻi amataina le togafitiga o le paʻu, e tatau ona muamua fufulu ou lima i le fasimoli ma solo lelei. Faatonuga mo le faʻaaogaina i lenei mataupu e matua faigofie lava. O le oloa e faʻaaogaina i lima faʻalua, i se vaega itiiti ma olopala i totonu o le paʻu mo le tolu minute.

Ina ia faʻagasolo le nofoaga o le taʻaloga, faʻamamaina se fulufulu mamoe i le chlorhexidine ma solo le nofoaga mo ni nai minute. Aʻo leʻi faia le taotoga, e tatau i le tagata maʻi ona fufulu ma suia lavalava. Ina ia faʻamalo se vaega tele o le galuega galue, o le aofaiga o le vai e manaʻomia e le itiiti ifo i le selau pililiters i le mita. O le gaioiga o meafaigaluega faʻapitoa e faʻatinoina i le faʻatofuina atoatoa o meafaigāluega i le fofo.

Kinetics, faʻamaoniga ma le faʻailoga

O le mafai ona gaoioi elemene eleelea pe a faʻaaogaina i le lotoifale i se gel nifo e latalata ile zero. E tusa ai ma lea, e leai ni tulaga faʻasolosolo mo le vailaʻau o loʻo fesiligia.

"Metrogil Dent" ua faʻamaonia mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave o le mumū i le mucosa oral, periodontal. O le vailaʻau e faʻaaoga mo eseesega eseese o le kosi o gingivitis, periodontitis. Ua faailoa mai mo le cheilitis, Vincent's gingivitis, ua faʻamamaina i le maʻi suka ma le necrosis. "Metrogil Denta" fesoasoani i se tuufaatasiga o faʻamaʻi pipisi ma gingivitis, lelei i stomatitis ma aphthae. E faʻaaogaina pe afai o le faʻaofuina o taliga e faʻaosofia ai le valea o le mumusu, o loʻo faʻamatalaina mo le solomuli umi o le toesea, periodontitis, alveolitis.

E le fautuaina le mea tau vailaau mo tamaiti. E le faʻaaogaina mo pathoces o le fatugalemu o le tino, PNS.E le mafai ona e faʻamaonia se fofo mo faʻamaʻi toto, e aofia ai ma faʻamaumauga na faʻamaumau muamua, faʻapea foʻi ma le faʻalauteleina o aʻafiaga i vaega o loʻo galulue ma ausilali, oloa gaosi o le nitroimidazole.

Fautuaga Faapitoa

O lenei vaega o le aʻoaʻoga e aofia ai le tele o mea e manaʻomia e suʻesuʻeina, lea o le a fesoasoani i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatasi ma le manuia ma e aunoa ma ni mea sese. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • O le fualaau faasaina ua malosi i le i ai o vailaʻau oona,
  • Aloese mai le fesootai atu i le fualaau faasaina, aloese mai le faafesootaʻi ma neura suetusi. Seiloga e leai se fautuaga faafomaʻi,
  • Afai e oʻo atu i ou mata le chlorhexidine, fufulu i latou i le vai ma mata mata. Ma afai o se vaega itiiti o le chlorhexidine e faʻafuaseʻi ona foloina, e tatau ona e suʻe koala mo le manava,
  • O le ava malosi e faʻafefe tele lava.

I le taimi o le maitaga

Afai e te talitonu i manatu o fomaʻi ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le faʻaaogaina o le Chlorgensidin e faatagaina malie i le faagasologa o le fanauina o se tamaititi ma le susu. E le manaʻomia le suia o fualaau. O lenei vailaau e le mafai ona ulu atu i toto toto poʻo susu susu uma, o le mea lea, e le afaina ai le pepe ile manava po o le susu.

E mafai ona faʻaaogaina suppositories faʻailoga vave ao le i fananau ina ia faʻaleleia auala talafeagai. E mafai ona tumau le vasega i le tasi ma le afa vaiaso. E tatau ona faʻaaoga se moligao se tasi pe faalua i le aso.

Chlorhexidine mo tamaiti

Mo tamaiti, o fualaau e na o le 12 tausaga le matua e faʻamaonia. Ae o lotions mo le oral mouth e mafai ona faʻaaoga i se tausaga laʻitiiti. E tatau ona faʻatautaia le faʻatinoga ma faʻamautinoa, ma pe a maeʻa fautuaga faʻalesoifua maloloina. E tatau ona aloese le faimalaga ona o le mafuaaga e mafai e le tamaititi ona folo le fofo.

Faʻatasi ma isi fualaau

O le chlorhexidine e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, talu ai atonu e le ogatasi ma fualaau faʻamalosi. O faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo i ai se lisi o vailaau e le faʻafefe. O fegalegaleaiga e faapenei:

  • E mafai ona tuʻufaʻatasia ma fualaau faʻataʻitaʻi e faʻavae i luga o le vaega o le tino,
  • E le fautuaina e faʻaoga faatasi ma le fasimoli, faʻapea foʻi ma sauniuniga a le vaega faʻapotopotoga,
  • E faʻasaina le tuʻufaʻatasia o suppositories ma vailaʻau e faʻavae i iodine.

Aafiaga o le Chlorhexidine

Afai e te talitonu i le toe iloiloga o tagata gasegase, o le vailaʻau e leai lava ni aʻafiaga. O aʻafiaga i foliga o paʻu o le paʻu, mumu lē tumau po o le fulafula e ono tupu i nisi taimi. E maeʻa uma nei mea pe a maeʻa le faʻafesoʻotaʻi o paʻu i le vailaʻau. I le taimi nei, o vailaʻau e le iloa se mea e tasi o le maualuga o Chlorhexidine, talu ai e faʻaaoga i fafo ma e le o fesootaʻi ma totoga o totonu.

O aʻafiaga o le antimicrobial o sauniuniga chlorhexidine sa iloiloina i tagata gasegase. O sui na mafua ai le sili atu i le 99% le maliu o le siama i luga o le paʻu o le paʻu o le gaʻo ma le perineum mo le sefulu ma le 30 minute pe a uma ona faʻaaogaina.

E lima minute talu ona faʻamaʻaina le maʻi i le chlorhexidine, e sili atu ma le 99% o siama muamua sa i ai nei na faʻaumatia. E ui i le mea moni o le fualaau faasaina e avea ma vailaau malolosi o le bactericidal, o le siama o le chlorhexidine e le mafai ona mafua ai le ita pe a faaaoga e avea o se antiseptic perigenital, talu ai ona o le afaina o le ita ona o le maualuga o le isopropanol.

O le itu o se tali le manaomia i le fualaau faasaina pe a fai e ave i le masani. O aʻafiaga o le chlorhexidine e mafai ona agamalu pe ogaoga, tumau pe tumau. O le chlorhexidine i luga o le paʻu o le paina ma le perineum e le afaina ai itu.

O se tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga e mafai ona fautuaina oe e uiga i aʻafiaga itu. O autu autu o loʻo lisi atu i lalo:

  • tofo tofo
  • afaina o galu malu,
  • afaina o gums ma isi vaega o le gutu,
  • taofiofi o nifo, nifo, mea faʻatumu.

Taofi le tagofia o vailaau ma faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi pe'āfai e tupu se tasi o mea nei:

  • faʻailoga o le faʻamaʻi pipisi o le faʻamaʻi:
    • faigata le manava
    • urticaria
    • vave
    • fula o foliga po o le faai.

Talosaga talosaga

Pe o le umi ona faʻaalia i le chlorhexidine mo le tele o tausaga e mafai ona i ai se gasegase gasegase e leʻi manino. Faatonuga mo le faʻaaogaina e le maua ai ni tali manino. Ua fautuaina e le Polokalame Faʻasoifua Maloloina le faʻamapulaʻaina o le faʻaaoga o le chlorhexidine gutu i le ono masina.

O le tapulaʻa autu i le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le faʻalepalega patino poo se allergy i le tuufaatasiga o fualaau. Afai o se tamaitiiti, Chlorhexidine, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma tuʻufaʻatasia ma isi fualaau. Aʻo leʻi faʻaogaina, e fautuaina le fefaʻatauaʻiga i se fomaʻi.

E le mafai, ae ono mafai: isi aʻafiaga o le chlorhexidine fufulu

O isi faʻalavelave leaga pe a uma ona faʻaaogaina se tali faʻafofo o le Chlorhexidine e seasea lava. E aofia ai:

p, blockquote 39,0,0,0,0 ->

  • se suiga i le tofo, foliga vaaia o se tofo oona,
  • puupuu le mu
  • afaina, mago, poo le tiga o le mucous membranes o le gutu ma le laulaufaiva,
  • o le faateleina o le gasegase o le toto i le maea ai o se masini malamalama,
  • masalo o le tino, le tiga o le kuluma poʻo le faʻafitauli lautele ma le faʻalauteleina o le lagona i le togafitiga ole periota (i le 50.7% o tagata gasegase e tusa ma le 41.4% pe a faʻaaogaina se vailaʻau).

Chlorhexidine i le otorhinolaryngology: faʻamaoniga ma tulafono faʻaaoga

O le gaioiga a Chlorhexidine e faasaga i le tele o siama-siama ma siama e maua ai le mafuaaga e faʻaaoga ai se vailaʻau faʻapitoa e fai ma fofo mo le faʻaogaina.

p, blockquote 40,0,0,0,0 ->

Manatua o le tele o le tonsillitis (faʻamaʻi inflammatory o tonsils) ma le pharyngitis (mumū o le mucosa faʻamalosi) e fesoʻotaʻi ma streptococci ma siama ma e tele lava ina le maua i le staphylococci.

p, poloka poloka 41,0,0,0,0 ->

Ina ia fufulu le faʻaʻoʻo, o le 0.02% ma le 0.05% o le solution Chlorhexidine e faʻaaoga. O le mea e leaga ai, i falemaʻi a Rusia e le mafai ona maua se ituaiga faapitoa o se puipuiga. Ae peitai, o le Chlorhexidine masani masani mo le faʻaaogaina fafo, lea e le faigata ona faʻatau, e talafeagai lelei mo le faʻaaogaina i le faiga o le ENT.

p, blockquote 42,0,0,0,0 ->

Ina ia faʻamalosi, o le ae manaʻomia pe a ma le 20ml o le 0.02% poʻo le 10-15 ml o se vailaʻau e 0.05%, o le a tatau ona taofia i le gutu mo le itiiti ifo ma le 45 sekone. A maeʻa le faʻatinoga, e le mafai ona e inu, 'ai ma fufulu ou nifo pe a ma le 20-30 minute.

p, blockquote 43,0,0,0,0 ->

O le taimi sili ona lelei o le fufulu ma le chlorhexidine e tolu taimi i le aso. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻateleina le numera o taualumaga. O le umi o togafitiga e 5-10 aso pe sili atu, aʻo iai se manaʻoga. O tulaga lelei o le togafitiga o le faai i le Chlorhexidine e aofia ai le maualuga, saogalemu ma le taugata.

p, blockquote 44,0,0,0,0 ->

O mea e le maua i faatonuga: Chlorhexidine mo le faʻamaʻi

O le faʻaaogaina o le chlorhexidine o se vaifofo mo le faʻaleleia e matua lelei lava, e ui lava e le o taʻua se faʻaaliga i totonu o faatonuga mo le fualaau faasaina. E mafai ona faʻaaogaina le tui faʻapipiʻi i le pulupulu. O vaega taua o le chlorhexidine, o le oʻo i totonu o le manava maualalo, o se puipuiga sili lea ona lelei o le bronchitis ma le niumonia - pneumonia. E le gata i lea, o le faʻamaʻaina ile chlorhexidine e mafai ona faʻaaoga e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa o le laryngitis (lūlū o fusi leo), tonsillitis, tracheitis.

p, blockquote 45,0,0,0,0 ->

O le tele o taualumaga, faapea foi le umi o togafitiga e mafai ona toetoe lava a le gata - o le fualaau faasaina e saogalemu tele.

p, blockquote 46,0,0,0,0 ->

Pe aoga le tolo i lou isu pe a chlorhexidine?

O avanoa faʻavaomalo lautele ma le alofa lauiloa e maua ai fesili fou. O togafitiga e sili ona fiafia i ai na fesoasoani i le tonsillitis ma le niumonia, vevela ma stomatitis, vevela faʻamaʻi ma mu, i le faʻamoemoe o le faʻamaʻi mai maʻi fou, latou te taumafai e toso i taliga ma isu. E mafai ma faʻaaogaina le faʻaaogaina o le solution chlorhexidine e pei o le fofo poʻo le taliga o taliga?

p, blockquote 47,0,0,0,0 ->

Ae paga lea, o le tali i lenei fesili o le a le lelei. Leai, ioe, o se visepisi atonu e leai sona aʻafiaga leaga. Ae o le lelei e le aoga foi le faatali. E ui lava i le gaioiga a Chlorhexidine e faasaga i le tele o siama e mafua ai le sinusitis, o le aoga o le gasolosolo o le alo e tau atu i le leai. E tutusa foi le faaaogaina i le otitis media. O le mea lea, 'aua le faʻaumatia lou taimi ma lou malosi, ma faʻasaʻo le viseptic mo le lumanaʻi - o le a oʻo mai lava i taimi uma.

p, blockquote 48,0,0,0,0 ->

Chlorhexidine Gel: Faailoga

Talu ai nei, o le isi metotia na faia i le chlorhexidine, le gel, na faʻaalia i luga o le maketi. O le sauniuniga e aofia ai le 0.5 g o le gaioiga galue i le 100 g o le gel.

p, blockquote 49,0,0,0,0 ->

I le maketi a Rusia, o lenei oloa ua faatauina atu i lalo o le igoa Hexicon ma ua gaosia e le kamupani Siamani STADA Artsnaymittel.

p, blockquote 50,1,0,0,0 ->

O se mea ofoofogia o le fualaau faasaina e mafai ona taʻua o lona agavaʻa. Hexicon e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina i le lotoifale ma fafo. Gel ua faatonuina:

p, blockquote 51,0,0,0,0 ->

- i fomai nifo.
O le fualaau faasaina ua faʻaalia mo le faʻaaogaina i gingivitis, stomatitis (e aofia ai fomaʻi ogaoga), periota. E le pei o le gutu, o le gel o nifo e faʻaaogaina i itu e aafia ai. Ona o lenei mea, o le avanoa e maua ai le Chlorhexidine i luga o le manava o le nifo e itiiti ifo, ma, o le mea lea, o le mea e ono i ai se itu i le foliga o le paʻu o nifo ua faʻaitiitia

p, poloka poloka 52,0,0,0,0 ->

- i le gynnecology.
Le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo le faʻaleagaina - o se faʻalavelave faʻaleagaina o le faʻaleagaina o mea leaga,

p, poloka poloka 53,0,0,0,0 ->

- i le urology.
Hexicon gel ua faʻatulagaina e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa mo balanitis ma balanceoposthitis - faʻafulafula o le ulu ma le pito i lalo ole penis,

p, blockquote 54,0,0,0,0 ->

- i le dermatology.
O le pepa e tuʻuina atu ai le gel e matua faigofie lava mo le faʻaaogaina i togafitiga dermatology: o se vaega mafiafia e mafai ai e le antiseptic ona gauai ma galue mo se taimi umi. Hexicon gel e faʻaaogaina e togafitia ai pyoderma, panaritium, impetigo, dermatitis. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e fesoasoani i le faʻavevesi o le faʻamaʻi i tagata matutua ma tamaiti.

p, poloka poloka 55,0,0,0,0 ->

Ole gasegase ile vailaʻau

I le faʻaaogaina o le chlorhexidine mo le faʻaaogaina o le tumutumu, o loʻo i ai le ono mafai ona faia se tali a le tagata lava ia e mafai ona faʻaalia o ia o le fesoʻotaʻiga o dermatitis, faʻaleleia o le tino, fausia o vailaʻau, urticaria, faʻavave o le manava. I tulaga ogaoga, o tagata gasegase (maaleale) o loʻo i ai se tulaga faʻaalia o le faʻalavelave anaphylactic.

p, blockquote 56,0,0,0,0 ->

O le suʻesuʻeina o le tele o tagata volenitia e faʻaaogaina se faʻataʻitaʻiga (o le paʻu o le allergen) na faʻaalia ai se tali lelei i le chlorhexidine bigluconate i le sili atu i le 2% o tagata. E tusa ai ma tagata suʻesuʻe i tagata gasegase ma le eczema, o lenei fuainumera e sili atu i le 5%.

p, blockquote 57,0,0,0,0 ->

Chlorhexidine i le taimi o le maʻitaga ma le lactation

O le chlorhexidine e aʻafia i le fua o vailaʻau B, o le aʻafiaga i le lotoifale pe a faʻaaoga i le taimi o le maitaga e leʻi suʻesuʻeina. Ae ui i lea, o suʻesuʻega o le fofo pito i luga o manu na faaalia ai o le chlorhexidine i le maualuga o le 300 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino i le aso e le afaina ai le fetus.

p, blockquote 58,0,0,0,0 ->

Ae ui i lea, ona o le le lava o suʻesuʻega i fafine maʻitaga, o lenei visepisi ua faʻaaogaina mo le fufuluina i na o tulaga ogaoga, pe a sili atu le maualuga o le manuia i le tina nai lo le afaina i le pepe.

p, blockquote 59,0,0,0,0 ->

E leai foi ni faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le vailaʻau i le susu o susu ao solo le gutu. I ia tulaga, e fautuaina e le au atamamai le lapataiga i le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ao faagasolo le fafagaina o pepe, e filifilia ai tagata e faʻamaonia le saogalemu.

p, poloka poloka 60,0,0,0,0 ->

Ae mo le fofo i fafo ma mea faʻapitoa vavalalata, e leai lava ni tapulaa i lo latou faʻamoemoega.

p, blockquote 61,0,0,0,0 ->

Faʻasusu i le chlorhexidine i le faʻataʻitaʻi tamaiti

E ui lava i le faʻaaoga lautele o le chlorhexidine, o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina i tamaiti e leʻi suʻesuʻeina. E tusa ai ma lenei mea, o le faʻaaogaina o se vailaʻau e faʻamama ai le gutu ma le faai e le fautuaina mo tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga. Matou te faʻamamafa atu o lenei tapulaʻa e na o le faʻaaogaina i le ENT faʻataʻitaʻiga ma fomai nifo. O fafo atu o ituaiga o togafitiga faafomaʻi ua faatonuina mo tamaiti o soo se vaitausaga.

p, poloka poloka 62,0,0,0,0 ->

Faʻamatalaga i fafo

0.05% faʻafitauli o le chlorhexidine bigluconate e mafai ona sili atu pe a togafitia manuʻa, oti, mumu, mea laiti ma isi faʻalavelave, faʻatasi ma le soliga o le saʻo o le paʻu.

p, blockquote 63,0,0,0,0 ->

Faʻasusu ma Chlorhexidine e le gata e aoga, ae e matua leai lava se faʻaletonu, e le pei o vai inu vai ma e oʻo lava i le hydrogen peroxyide.

p, poloka poloka 64,0,0,0,0 ->

O le chlorhexidine ma le iodine solution: e le fetaui?

O le tagata sili ona tauva o Chlorhexidine o se tasi o vaomalo faʻapitoa e faʻapitoa e tagatanuu Rusia - iodine solution. E mafai ona tatou fai atu o nei vailaʻau e lua o loʻo i ai se mafutaga vavalalata. Ma o le mafuaaga lenei.

p, blockquote 65,0,0,0,0 ->

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i luga o le paʻu poʻo le mucous membranes, o loʻo i ai se avanoa e atiae ai dermatitis - o se maʻi tigaina o le paʻu o le tino. O le mea lea, e le fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o le chlorinelaine faatasi ai ma sauniuniga o iodine, ma e le gata i le dermatology, ae faʻapea foi i fomai nifo, gynnecology ma taotoga.

p, blockquote 66,0,0,0,0 ->

Mo se tagata gasegase e le tele lona malamalama i le atamai o vailaʻau, o nisi taimi e le mafai ona mautinoa e iai se vailaau faapitoa e aofia ai iodine. O le mea lea, sei o tatou lisiina fualaau autu e le tatau ona faʻaaogaina i le chlorhexidine:

p, blockquote 67,0,0,0,0 ->

  • Luga a Lugol - o se sauniuniga i luga o le laʻau e faʻavae i luga o le iodide o le potassium),
  • Lugs - sulu mo le faʻavaivaiina o le faai ma le mucosa ofo,
  • Ava - fufulu ma fufulu mo le faai ma le gutu.
  • povidone-iodine (igoa tau oloa Betadine, Betadine, Vokadin) - fofo mo le faaaogaina i fafo, oga o mea, suppositories vaginal.

O le a le mea e filifili?

O se faʻataʻitaʻiga faʻatusatusaina o le lelei o le lua Rusia lauiloa lauiloa (ma e le gata) na faʻataunuʻuina i se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga atoa ma le auai o le 850 tagata volenitia. O tagata gasegase uma e manaʻomia le vailaʻau e puipuia ai faʻamaʻi pipisi. O le taunuuga o le suʻesuʻega na faʻamaonia mautinoa ai le lelei o le chlorhexidine: o le faʻamaʻi pipisi na sili atu ona maualalo i le chlorhexidine bigluconate solution ma o le 9.5% e tusa ma le 16.1% i le vaega Iodine.

p, poloka poloka 68,0,0,0,0 ->

E le gata i lea, o le Iodine e inisua ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, ma o le ono tulai mai o aʻafiaga poʻo lagona (senituri) i le Chlorhexidine e laʻititi lava. O le lelei o nei mea e aofia ai le aoga i le fesootaʻi ma vai ola, lea e le o aofia i le tele o isi togafitiga. O le mea lea, o le toto, tulei po o isi vailaʻau oona e mafai ona gaosia ma fusifusia iodine, o se taunuuga lea e le faʻaaogaina ai le iodine solution.

p, blockquote 69,0,0,0,0 ->

E le gata i lea, o loʻo i ai se isi mea e le masalomia o le Chlorhexidine, lea e taua tele pe a faʻaaoga vailaʻau i falemaʻi, o le tau maualalo. O tau o chlorhexidine e 4-5 taimi sili atu ona taugofie nai lo se vaifofo o le iodine!

p, blockquote 70,0,0,0,0 ->

E tusa ai ma nei mea moni, na oʻo mai le au atamamai i le faaiuga le mautonu e faapea o le chlorhexidine o se mea sili atu le saogalemu, taugofie, ma sili atu ona aoga i le solution o iodine.

p, poloka poloka 71,0,0,0,0 ->

Chlorhexidine i le gynnecology: faʻamatalaga mo le faʻaaogaina ma le faʻamalologa

O faʻamatalaga faʻapitoa faʻapitoa o mea faʻapitoa o le Chlorhexidine ma le faapalepale lelei e mafai ai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina i le taulaʻi ma le gynnecology.

p, blockquote 72,0,0,0,0 ->

Faatasi ai ma faailoga mo le tofiga:

p, blockquote 73,0,0,0,0 ->

  • colpitis o soʻo se suʻesuʻega, e aofia ai trichomonas,
  • faʻasalalauga poʻo le faʻamalosi,
  • le tumama o le tino i le taimi o togafitiga faʻapitoa poʻo taotoga faʻapitoa,
  • puipuiga o faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga.

E lua auala autu o le faʻasaʻoina o fualaau faasaina, lea e faʻamoemoe mo le faʻaaogaina i le fomaʻi. E aofia ai:

p, blockquote 74,0,0,0,0 ->

  • vaifofo suamalie i le maualuga o le 0.05%,
  • supposingories vaginal e aofia ai le 16 mg o mea galue malosi,
  • gel mo le faʻaogaina faʻaoga.

Mafaufau i fomu taʻitasi i nisi auiliiliga.

p, blockquote 75,0,0,1,0 ->

Chlorhexidine Douching Solution

O se vaifofo o le Chlorhexidine e faʻaaogaina i falemaʻi mo togafitiga faʻapitoa o togafitiga faʻapitoa. O nisi o fomaʻi e fautuaina le tosoina o se tui ma le fale.

p, blockquote 76,0,0,0,0 ->

O se vaifofo o le chlorhexidine i le maualuga o le 0.05%, lea e masani ona faʻatau atu i falemaʻi, e faʻaaogaina mo le faʻauʻuina i lona tino mama. O lona uiga ua uma ona saunia lelei le vailaʻau mo le faʻaogaina - e le manaʻomia le faʻaopopoina i le vai poʻo soʻo se isi lava solvent.

p, blockquote 77,0,0,0,0 ->

O loʻo i ai se faʻapitoa faapitoa o le vailaʻau mo le faʻamalosi, lea e ese mai le masani masani o le papa vavalalata. Afai e te leʻi maua sea fagu i le faʻatau - e le afaina. O le a faʻamalieina lelei o ia e se suauu masani ma se paso malosi.

p, poloka poloka 78,0,0,0,0 ->

Tulāfono Tulafono

Afai o ia oe Chlorhexidine ma se masini mo se togafitiga faafomaʻi i lau kosi vailaʻau faʻasolo, e mafai ona e amataina le lua. Ina ia faia lenei mea, e tatau muamua ona togafitia le suauu i le vai vevela ua vevela mai totonu ma faʻamaʻi, o lona uiga, faʻapipiʻi ni nai minute togi i le fagu poo le tui (e tatau ona aveeseina).

p, blockquote 79,0,0,0,0 ->

Mo le tasi auala o le a e manaʻomia ai le 5-10 ml o fofo. I le auala, e le tatau ona e faʻafefeina le vaifofo mo le faʻalanu - o le vailaau ma vailaau faʻatekinisi o le antiseptic e mafai ona suia ma le faateleina o le vevela.

p, poloka poloka 80,0,0,0,0 ->

O le vailaʻau e tui i totonu o le vaʻa mo le 2-3 minute. O le faʻatinoga e faʻatinoina 5-7 taimi faʻatasi i aso uma.

p, blockquote 81,0,0,0,0 ->

Candles ma le chlorhexidine: faʻasologa faʻasologa ma faʻamaoniga

O suppositories faʻasalalau faʻatasi ma le faʻaaogaina o viseatea e sili ona lauiloa i togafitiga faafomaʻi ile fale. O loʻo maua i le pepa e tasi e tuʻuina atu ai faʻatasi ma se mea oona o le 0.008 g i le moligao e tasi.

p, blockquote 82,0,0,0,0 ->

Faatasi ai ma faailoga mo le faaaogaina o suppositories ma le chlorhexidine:

p, blockquote 83,0,0,0,0 ->

  • o tamaiti vaivai e tusa lava po o le a leioio,
  • gasegase siama,
  • colpitis, e aofia ai fafine maʻitaga,
  • puipuiga o faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga.

O le fualaau faasaina ua faatonuina 1-2 taimi i le aso i le taeao ma le afiafi mo le 5-7 aso. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻalauteleina togafitiga ile 14-20 aso pe sili atu.

p, poloka poloka 84,0,0,0,0 ->

O moligaʻo e masani lava ona faʻafefeina ma e seasea mafua ai ona faʻavaivai, e pei o le vevela poʻo le mu.

p, blockquote 85,0,0,0,0 ->

O se tulaga iloga o se faʻataʻitaʻiga maualuga o le saogalemu, lea e mafai ai ona faʻaaogaina le vailaau faʻasaina i le faʻataʻitaʻiina o pepe ma fafine maʻitaga.

p, blockquote 86,0,0,0,0 ->

Chlorhexidine ma Gardenerellosis Togafitiga: O fea oi ai le Upumoni?

Talu ai nei, o faʻamatalaga e uiga i le mafutaga i le va o le faʻaluaina ma le Chlorhexidine ma le atinaʻega o le gardenerellosis ua faʻalauiloa atili i le gagana Rusia. Sei o tatou taumafai e iloa pe mafai ona avea se vailaʻau ma mafuaʻaga o le maʻi.

p, blockquote 87,0,0,0,0 ->

Muamua lava, seʻi o tatou manatuaina le mea a le gardenerellosis. Gardnerella vaginalis - gardenerella o se microorganism faʻapitoa o le soifua maloloina o loʻo ola i le va o tamaitai soifua maloloina, e aunoa ma le mafua ai, o se tulafono, soo se mea e afaina ai.

p, poloka poloka 88,0,0,0,0 ->

Ae peitai, pe a suia le paleni o le microflora, lea e mafai ona tupu ona o se faaitiitia o le puipuiga, o le faaaogaina o vailaau antibacterial po o vailaau faafomaʻi, gardenerella e amata ona faateleina. O se mafuaaga lelei o le atinaʻeina o siama siama, faʻaalia e ala i le faʻaaogaina lelei o le tino, faʻavalavaina ma isi faʻafitauli.

p, blockquote 89,0,0,0,0 ->

Ma o fea oi ai le chlorhexidine? E faigofie: o le faifai pea masani o le vaalele e le o se auala sili ona aoga mo microflora. Faʻasalaga faʻapitoa i se visepisi. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le togafitiga, o se suiga i le pH o le ala o loʻo tupu, faapea foi ma le tulaga gafatia ma le tele o siama. O le mea lea, o tulaga lelei mo vailaʻau siama ua faia. Afai o loʻo aʻafia i latou i se faʻafitauli faʻaletonu, mo se faʻataʻitaʻiga, e tetee i le talaaga o siama faʻamaʻi pipisi o le tino, o le atinaʻeina o gardenerellosis poo le candidiasis (i ai mafuaʻaga lava e tasi) e le faateia ai se tasi.

p, blockquote 90,0,0,0,0 ->

O le faaiuga e manino lava: E le mafai ona manatu le chlorhexidine o le tuusao tuusao o le vavave siama. Ae o le fualaau faasaina e mafai ona maua ai le malosi i le atinaʻe o le gardenerellosis.

p, blockquote 91,0,0,0,0 ->

Ina ia aloese mai faʻalavelave, e tatau ona togafitia ia tamaitai ma se faʻaitiitia o le tali atu i le puipuia mai i moligao poʻo se gel vaʻa ma le chlorhexidine. O nei fomu o foliga, e le pei o le minoi, e le solia ai le feeseeseaiga o siama i le va.

p, poloka poloka 92,0,0,0,0 ->

Feteenaʻi Faʻasalaga Feusuaiga: Lelei ma le aoga

E le mafai ona e le amanaiaina le aoga o le solution chlorhexidine e tetee atu i faʻamaʻi pipisi e faʻafeusuaiga. Gram-positive ma siama-siama siama e nafa ma le antiseptic, e nafa ma faamaʻi sili latou te le fiafia e tautala leotetele. I totonu o nei microorganisms:

p, blockquote 93,0,0,0,0 ->

  • Treponema spp., E aofia ai le spirochete pale - o le sui faʻatele o syphilis,
  • Neisseria gonorrhoeae, sui soʻo o gonorrhea,
  • Trichomonas spp., E aofia ai le tagata solitulafono o le trichomoniasis,
  • Chlamidia spp., E aofia ai ma le sui faʻatele o urogenital chlamydia,
  • Ureaplasma spp., E aofia ai le sui faʻamaʻi o le ureaplasmosis.

Manatua le gaioiga a Chlorhexidine faasaga i le tino o le herpes virus (Herpes simplex type II) ma le HIV.

p, blockquote 94,0,0,0,0 ->

O le tulaga autu mo le aoga o se vailaau faʻapitoa o le taimi e faʻaaoga ai. O le fualaau faasaina e puipuia mai faʻamaʻi pe afai e faʻaaoga i totonu o le lua itula pe a maeʻa ona leai se puipuiga. O le itutino fafo, gaʻo i totonu, pubis e mafai ona fai i le gaioiga. E le gata i lea, e taua le folasia atu o le tui o le antiseptic i tane i le aofaiga o le 2-3 ml ma le vavalalata i tamaitai, o le averesi o le talosaga e 5-10 ml. O le taimi o le faagasologa e 2-3 minute.

p, blockquote 95,0,0,0,0 ->

Lapataiga: vailaau ma tamaiti laiti!

Ua uma ona matou taʻua le maualuga o le saogalemu o le fualaau faasaina, e aofia ai le fafagaina faafuasei. Ae peitai, pe a oo mai i se tamaititi, e tatau ona ave le tausiga ma tuu le vailaau mai le mafai ona maua e tamaiti.

p, blockquote 96,0,0,0,0 ->

Afai e te faʻafuasei ona fai se gutu e aofia ai le chlorhexidine, e mafai ona atiaʻe ni faailoilo o mea oona. O le mea lea, afai o se tamaititi e mamafa le 10 kilokalama (pe tusa o le 1 le tausaga) meainu 30-60 ml o le susu, o foliga vaaia o:

p, blockquote 97,0,0,0,0 ->

  • taʻavale
  • vili
  • faailoga o le inupia.

I ia tulaga, e mafai e matua ona fesoasoani i le pepe e ala i le fufuluina o le manava i se vaivaiga vaivai o le paluga popo poʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafefe o le chamomile.

p, blockquote 98,0,0,0,0 ->

E uiga i le faʻaaogaina o le poto masani

I le avea ai ma tagata na faʻaaogaina le Chlorhexidine i le tulaga o se vaifofo poʻo se faʻaogaina ma le vaega lenei, o le oloa gaioiga lelei le faʻaaogaina o feʻau ma mea faitino. O le mea e faʻalagolago i ai e togafitia ai le valea. E seasea lava, e matau e tagata le tupuga o allergies. O le fualaau faasaina e saogalemu, pei oi latou e faʻaaogaina, e sili atu le taugofie, o le mea lea o loʻo avanoa mo toetoe o tagata uma.

Chlorhexidine Analogs

Faatasi ai ma analogues a Chlorhexidine, e mafai e se tasi ona tuʻuina atu se sauniuniga se tasi na gaosia e le Siamani Stad - Hexicon, lea e maua i ituaiga eseese o fualaau. E taua le matauina o le tau o Hexicon e sili atu le maualuga nai lo le tau o le "our" antiseptic.

p, blockquote 99,0,0,0,0 -> p, poloka poloka 100,0,0,0,1 ->

I le faaiuga, matou te faaopoopoina o Chlorhexidine ma Hexicon o fualaau o le OTC. O lo latou lauiloa ma le mataalia e matua tele lava ma e masani lava ona avea i latou o se vaega o kits fesoasoani muamua. I le auala, siaki - o lau chlorhexidine e le muta?

Tuua Lau Faamatalaga