E faapefea ona fua le suka o le toto i se glucometer

9 minute Faʻasalalau e Lyubov Dobretsova 1437

E tusa ai ma fuainumera, e sili atu i le 7% o le faitau aofaʻi o le aofaʻi e maua i le maʻisuka, ma o loʻo maualuga le tulaga o tagata mamaʻi i tausaga taʻitasi. O le malosi o le faʻasologa o maʻi o le endocrine matautia o le faʻamalosia lea o le faateleina o le numera o tagata e mataituina a latou toto toto (glucose).

E le gata i lea, o lenei faailoga ua fuaina e le gata ina pulea ai togafitiga o loʻo i ai nei, ae faʻapea foi ona puipuia le faʻamaʻi i se taimi tatau ma se tuusaʻo tuusaʻo i le maʻisuka. E sili atu ona faigofie le faia o fua masani ona o se mea faʻapitoa e faʻaogaina e pei o se glucometer.

O lenei masini, o le mea moni, o se faʻaolataga mo le fia miliona o tagata, aua e le faigata ona faʻatautaia i le fale i se tulaga tutoʻatasi, ae e le faigofie tele. Ina ia mafai ona maua le tali sili ona faʻatuatuaina, e tatau ona fua saʻo le suka o le toto i se glucometer, mulimuli i le tele o tulafono.

O a ituaiga o kulukose toto e i ai?

E na o le 2 ituaiga o masini mo le fuafuaina o le maualuga o le suka o loʻo atiaʻe ma e faʻaaoga lautele - photometric ma mita eletise. Muamua e fesoʻotaʻi ma mea e leʻi leva, ae o loʻo i ai pea i ni faʻataʻitaʻiga. O le aano o la latou galuega o lenei mea: i luga o le vaega ole vaega o le suʻega o le suʻega, o le matāua o le toto paʻu e tufatufaina atu, lea e ulu atu i se vailaʻau vailaʻau ma le reagent e faʻaaoga i ai.

O se taunuuga, e tupu se suiga lanu, ma o le lanu lanu, i le itu, e faalagolago tonu lava i le suka i totonu o le toto. O le faiga ua fausia i totonu o le mita e faʻapopetopeina ai le liua lea e tupu ma faʻaalia ai le tulaga tutusa o numera eletise i le faʻaaliga.

O se masini eletonika e manatu o se mea e sili atu ona talafeagai i masini photometric. I lenei tulaga, o le suʻega ma le otaota o le biomaterial e fegalegaleai foi, ma ua maeʻa ona faia se suʻega toto. O le matafaioi autu i le faagasologa o faʻamatalaga e faʻatatau i le tele o le eletise, lea e faalagolago i le aofaʻi o suka i totonu o le toto. O faʻamaumauga na maua mai i luga ole mata.

I nisi o atunuu, e faʻaaogaina lelei ia glucometivesite e le osofaia, lea e le manaʻomia ai le paʻu o le paʻu. O le fuaina o le suka toto, e tusa ai ma le atinaʻe, o loʻo faia, faʻafetai i faʻamatalaga e maua i le faavae o le fatu, toto toto, le tuufaatasiga o le afu poʻo le gaʻo.

Algorithm Sugar Suuga

Glucose e siakiina e faapea:

  1. Muamua e te manaʻomia le faʻamaonia le masaniga o le masini, siakiina mo le faʻaalia o vaega uma o le faʻaaliga, o le i ai o le faʻaleagaina, faatulagaina o le iunite manaomia o fuataga - mmol / l, ma isi.
  2. E talafeagai le faatusatusaina o le fodu i fasi pepa faʻataʻitaʻi ma le glucometer o loʻo faʻaalia i luga o le lau. E tatau ona fetaui.
  3. Faʻaofi se fasi mea mama i le soʻo (pu i lalo) o le masini. O le a faʻaalia se faʻamalo i luga o le faʻaaliga, e faʻaalia ai ua saunia mo se suʻega toto mo le suka.
  4. E manaʻomia le faʻaofiina o se nila faʻasalalau i totonu o se faʻasologa o le tusi lesona (togi) ma fetuunai le loloto o le loloto o le loloto i se tulaga talafeagai: o le mamafa o le paʻu, o le maualuga o le fua.
  5. A maeʻa tapenapenaga muamua, e tatau ona fufuluina ou lima i le vai mafanafana ma le fasimoli ma faʻagogo.
  6. A uma loa ona faʻagoʻatoa lima, o le a matua taua lava le faia o se masima puupuu o tamatamailima e faʻaleleia ai le toto.
  7. Ona aumai ai lea o se siʻilaʻi i se tasi oi latou, ua faia se pupuʻu.
  8. O le mataua muamua o le toto e aliali i luga o le toto e tatau ona aveesea e faʻaaoga ai se vailaʻau mama. Ma o le vaega e sosoo ai e le mafai ona tosoina ma aumai i le laupepa ua uma ona faʻapipiʻiina.
  9. Afai ua sauni le mita e fua le maualuga o le suka i le plasma, o le a tuʻuina atu ai se faʻamaoniga iloga, mulimuli ane o le a amata le suʻesuʻeina o faʻamatalaga.
  10. Afai e leai ni auga, e tatau ona e suʻe toto mo le toe suʻesuʻeina ma se suʻega fou.

Mo se auala talafeagai e siaki ai le maualuga o le suka, e sili atu le faʻaaogaina o se metotia faʻamaonia - masani ona faʻatumu le tusi. E fautuaina e tusi i lalo le tele o faʻamatalaga i totonu: o fua o le suka maua, o le taimi o fuataga taitasi, o vailaʻau ma oloa faʻaaogaina, o le tulaga faapitoa o le soifua maloloina, o ituaiga o gaoioiga faaletino e faia, ma isi.

Ina ia mafai e le pupuʻu ona aumaia ni nai lagona le lelei, e tatau ona e ave le toto e le mai le totonugalemu o le tamatamailima, ae mai le itu. Taofi uma le pusa o le falemaʻi i se mea faʻapitoa e le mafai ona faʻafefeteina. O le mita e le tatau ona susu, manava pe vevela. O tulaga lelei mo lona faʻaleleia o le a avea ma se nofoaga vevela faʻasaʻo ma le vevela o le potu.

I le taimi o le faʻatinoga, e tatau ona e i ai i se tulaga o le lagona ootia, talu ai o le atuatuvale ma le atuatuvale e mafai ona i ai sona aafiaga i le suega mulimuli.

Faʻaauau galuega laiti-suʻesuʻega

Ole fua faʻatatau o le suka mo tagata e maua i le maʻisuka ua faʻaalia i lenei laulau:

Mai faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu, e mafai ona faʻauʻuina o le faateleina o le kulukose o le uiga o tagata matutua. O le faasinusina o le suka i totonu o fafine maʻitaga ua maualuga foi le maualuga; o lona fuainumera e eseese mai le 3.3-3.4 mmol / L i le 6.5-6.6 mmol / L. I se tagata soifua maloloina, o le lautele o le tulafono masani e eseese ma i latou o loʻo maua i le maʻisuka. E faʻamaonia lea i faʻamatalaga nei:

Totogi TaʻiMalosiaga e maua ai le suka (mmol / L)
I le taeao i luga o se manava gaogao2 itula pe a uma le taumafataga
Tagata soifua maloloina3,3–5,0E oʻo atu i le 5.5-6.0 (o nisi taimi i le taimi lava e uma ai le gaosiga o le carbohydrate, e oʻo i le 7.0)
Gasegase5,0–7,2E oo i le 10.0

O nei vaega e fesootaʻi ma le toto atoa, ae o loʻo i ai glucometers e fuaina ai le suka i le plasma (o le vai o le toto). I lenei vailaau, o le kulukose o mea e mafai ona fai si laʻititi laʻititi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i taeao o itula e tolu 3.3-5.5 mmol / L, ma le plasma - 4.0-6.1 mmol / L.

E tatau ona manatuaina o le tele o le toto suka e le o taimi uma e taʻu mai ai le amataina o le maʻisuka. E masani lava, o le maualuga o le kulukose o loʻo matauina i tulaga nei:

  • faʻaʻateleina le faʻaaogaina o faʻamatalaga o waha,
  • masani ona oo atu i le atuatuvale ma le atuatuvale,
  • le aʻafiaga o le tino o se tulaga e le masani ai,
  • leai se taimi o malologa ma le moe,
  • ogaoga faʻalavelave ona o maʻi o le tino,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • gaioiga galue malosi
  • le faʻaalia o le tele o faʻamaʻi o le endocrine polokalama e pei o thyrotoxicosis ma pancreatitis.

I soo se tulaga, o se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto, o loʻo uuina i luga o le pa tutusa mo le silia ma le vaiaso, e tatau ona avea ma mafuaʻaga e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. O le a sili atu pe afai o lenei faailoga e avea ma se alaga faalilolilo, nai lo se poma e le vaaia.

O afea e fua ai le suka?

O lenei lomiga e mafai ona faʻamalamalamaina e na o se tagata e finau i le tino e masani ona maʻi. O se tagata tomai faapitoa e masani ona fetuunai le numera o suega na faia e fuafua i le tikeri o le atinae o togafitiga, tausaga o le matua ma le mamafa o le tagata o loo suesueina, o ana meaai masani, fualaau faasaina, ma isi.

E tusa ai ma tulaga faʻatagaina mo le ituaiga o maʻisuka, o le pule e faʻatinoina ia le itiiti ifo i le 4 taimi i aso taʻitasi, ma mo le maʻisuka ituaiga II - e tusa ma le 2 taimi. Ae o sui o vaega uma e lua o nisi taimi e faateleina le numera o suʻega toto mo le suka i auiliiliga tulaga o le soifua maloloina.

I ni nai aso, o loʻo faʻaogaina ai le biomaterial i vaitau nei:

  • mai le taimi o le taeao fafagu i luga o le moliaga,
  • 30-40 minute pe a uma le moe,
  • 2 itula i le maea ai o taumafataga taitasi (afai e maua mai se toto toto mai le suilapalapa, manava, lima, vae po o le tauau, ua suia le iloiloga ile 2.5 itula pe a uma le taumafataga),
  • pe a maeʻa aʻoaʻoga faʻale-tino (faʻaaogaina fale feʻaveaʻi),
  • 5 itula talu ona inisalini tui,
  • ao lei alu i le moega
  • i le 2-3 i le taeao.

E manaʻomia le suāuʻu pe afai o faʻaalia faailoga e iloa ai le maʻisuka foliga - o se lagona o le fiaai, tachycardia, paʻu o le paʻu, gutu malogo, faʻalavelave, vaivaiga lautele, faʻavevesi. E masani ona faʻasolosolo, gaogao i vae, ma le leiloa le vaʻaia e mafai ona faʻalavelave.

Faʻamaumauga o faʻamatalaga faʻamatalaga

O le sao o faʻamatalaga i luga o masini feaveaʻi e faalagolago i le tele o mea, e aofia ai le maualuga o le mita lava ia. E le o mea uma lava e mafai ona faʻaalia ai faʻamatalaga saʻo (iinei o le mea sese e taua: mo nisi faʻataʻitaʻiga e le sili atu ma le 10%, ao isi e sili atu i le 20%). E le gata i lea, e mafai ona faaleagaina pe le atoatoa.

Ma o isi mafuaʻaga mo le mauaina o faʻamaumauga sese e masani lava ona:

  • le tausia o tulafono mo le tumama (faia o le taualumaga ma lima eleelea),
  • se afaina o se tamatamailima susu,
  • le faʻaaogāina o se faʻaaogā faʻaaogā faʻaaogā poʻo faʻaaogaina,
  • siakiina o fasi siaki i se glucometer maʻoti poʻo o latou gaʻo,
  • faʻafesoʻotaʻi ma se nila vavae, luga o se tamaʻi lima po o le masini palapala, kulimi, kulimi ma isi mea e tausi ai le tino,
  • suʻega faasili i le maualuga ma le maualuga o le vevela o le vevela,
  • malosi malosi o le tamatamailima pe a tui se mataua o le toto.

Afai na teuina ia vaega o suʻega i totonu o se atigipusa avanoa, e le mafai foi ona faʻaaogaina i le taimi o ni suʻesuʻega laiti. O le mataua muamua o le biomaterial e tatau ona le amanaiaina, talu ai o le vai intercellular e le tatau ai mo le siama ona mafai ona ulu atu i se vailaʻau faʻamaʻi ma se reagent.

O le fea o glucometer e faʻamaonia saʻo ai le aofaʻi o suka?

E masani lava, ua filifilia le mita i lau fomaʻi. O nisi taimi o nei masini e tuʻuina atu i se faʻaitiitiga, ae i nisi tulaga, o tagata gasegase e faʻatauina se masini mo le fuaina o le suka i la latou lava tau. E faʻapitoa le faʻaogaina e tagata faʻapitoa i mita Acct-Chek-Active / Accu-Chek-Mobile numera, faʻapea foʻi ma masini eletise tasi a One Touch Select ma Bayer Contour TS.

O le mea moni, o le lisi o kiliva maualuga maualuga e le faatapulaaina i nei igoa, o faʻataʻitaʻiga sili atu o loʻo faʻaauau ona atiina ae, lea e mafai foi ona faʻatalanoa pe a manaʻomia. Taua taua e:

  • tau
  • o le faʻaalia o le iunite (o le i ai o le faʻasalalauga, televise, gagana polokalame),
  • le tele o le vaega manaomia o le toto (mo tamaiti laiti e aoga le faʻatauina o masini ma se fua faatatau maualalo),
  • faʻaopoopoga galuega faʻatulagaina (faʻatasi ma le komepiuta, teuina o faʻamaumauga e uiga i le maualuga o le suka),
  • o le i ai o ni nila e tatau ai mo se laupepa ma se faʻataʻitaʻiga (i totonu o pusa falemaʻi latalata ane e tatau ona faʻatauina e fetaui ma le glucometer filifilia).

Mo se malamalamaga faigofie o le faʻamatalaga na maua, ia fautuaina e faʻatau se masini i vaega masani o fuataga - mmol / l. E tatau ona tuʻuina atu i ai oloa e sili atu i le 10%, ma sili atu ile 5%. O ia ituaiga vaega o le a maua ai faʻamatalaga e sili ona talitonuina e uiga i le maualuga o le suka i le toto.

Ina ia mautinoa le lelei o oloa, e mafai ona e faʻatau ni fofo taulima ma se aofaiga tumau o le kulukose i totonu ia i latou ma faia ia le itiiti ifo ma le 3 suʻega suʻega. Afai o le faʻamatalaga mulimuli o le a mamao ese mai le masani, ona fautuaina lea e musu e faʻaaoga sea glucometer.

E faʻapefea ona siaki le suka o le toto e aunoa ma se glucometer?

O le fuaina o le suka toto ma le glucometer e le na o le pau lea o le auala mo le suʻeina o le kulūkose i totonu o le tino. E le itiiti ifo ma le 2 isi suʻesuʻega. O le muamua o nei mea, Glucotest, e faavae i luga o le aafiaga o le urine i luga o le mea faʻamalosi o vaega faapitoa. Pe a ma le minute o fesoʻotaʻiga faifai pea, e sui le lanu o le faailo. Ma le isi, o le lanu na maua e faʻatusatusa i lanu lanu o le fua fua ma o se faaiuga e faia e uiga i le aofaʻi o suka.

E faʻaaogaina foʻi le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o le hematological i luga o sikola tutusa lava. O le taʻiala o le faʻaogaina o lenei metotia e toetoe tutusa lava ma le mea o loʻo taʻua i luga, na o le toto e galue e avea ma biomaterial. Aʻo leʻi faʻaaoga soʻo se tasi o nei suʻega faʻavave, e manaʻomia ona e suʻesuʻeina faʻasalalauga faʻaopoopo i le tele e mafai ai.

Tuua Lau Faamatalaga