Faʻafefea ona faʻaaoga le fualaau faasaina Katena?

E tasi le capsule e aofia ai:

Capsules 100 mg: mea galue malosi: sikuea - 100 mg,
tagata faʻapitoa: lactose monohydrate, masini suauu, talc,
ulutala capsule: dioxide (E 171), gelatin.
Capsules 300 mg: mea galue malosi: pito i luma - 300 mg,
tagata faʻapitoa: lactose monohydrate, masini suauu, talc,
pusa capsule: titanium dioxide (E 171), uʻamea mūmū samasama samasama (E 172), gelatin.
Capsules 400 mg: mea galue malosi: sikuea - 400 mg,
tagata faʻatau: lactose monohydrate, suauu kulimi, talc,
pulou capsule: dioxide (E 171), vali lanu mumu samasama (E 172), vailaau mumu uila (E172), gelatin.

Capsules 100 mg: paʻu papaʻe paʻepaʻe i totonu o se pusa paʻu paʻepaʻe, lona tolu.

Capsules 300 mg: paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe i se atigi capsule samasama, le telē 1.

Capsules 400 mg: paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe i se atigi pusa moli, size 0.

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics

O le Gabapentin e foliga tutusa ma le fomaʻi gamma-aminobutyric acid (GABA), ae o lona faiga e ese mai i nisi o fualaau oona e fegalegaleai ma le GABA, e aofia ai le valproate, barbiturates, benzodiazepines, GABA transumbase inhibitors, GABA agonists, ma GABA agon capture inhibitors; ituaiga faʻataʻitaʻi o le GABA: e leai ni meatotino GABAergic ma e le afaina ai le mauaina ma le metabolism o le GABA. Uluai suʻesuʻega ua faaalia ai o le tagata faufautua e fusifusia i le vaega α2-δ o vaʻaia o le calcium faalagolago i le voltage ma faʻalavelave ai le tafe o leona konisini, lea e taua ai le taua tele i le tupu mai o le tiga o le neuropathy. O isi auala e aofia ai le gaioiga o le tiga o le neuropathic: o le faaitiitia o le maliu o le neurons, o le faateleina o le GABA, ma le taofiofia o le faasaolotoina o neurotransmitters o le group monoamine. O faʻamalositino faʻamalositino o le lumanaʻi e le o fusifusia i le faʻaleleia o isi fualaau masani poʻo vailaau faʻasolosolo, e aofia ai le GABAA, GABAA, benzodiazepine, glutamate, glycine poʻo le N-methyl-D-aspartate receptors. E le pei o le phenytoin ma le carbamazepine, e le fesoʻotaʻi ma le vaʻalele masini.

Pharmacokinetics

Suiga
O le bioavailability o le pito i luma e le tutusa ma le fualaau, o lona uiga o le faʻaititia o le faʻaititia o le tino. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le maualuga maualuga (Cmax) o le sikuea i plasma e maua pe a uma le 2-3 itula. O le tino o le bioavailability o le pito i luma i capsules e tusa ma le 60%. Meaai, e aofia ai i latou e maua ai le gaʻo maualuga, e le afaina ai le falemaʻi. O le faʻaaogaina o le sikuea mai le plasma e sili ona faamatalaina e faʻaaogaina ai se faʻataʻitaʻiga laina.
Tufatufaina
O le Pharmacokinetics e le suia i le faʻaaoga faifai pea, o faʻatalanoaga o plasma e mafai ona faʻataʻitaʻiina e faʻavae i luga o taunuuga o se tasi o fualaau o fualaau faasaina. Gabapentin e masani lava e le fusifusia i masini plasma (

  • Togafitiga o tiga o le neuropathy i tagata matutua (18 tausaga ma luga atu). O le malosi ma le saogalemu i tagata gasegase ei lalo ifo o le 18 tausaga le matua e leʻi faavaeina.
  • Monotherapy o le faoa faamalosi i le epilepsy ma ma e aunoa ma le tulaga maualuga lona lua ile matutua ma tamaiti ile 12 tausaga. O le lelei ma le saogalemu o le monotherapy i tamaiti ei lalo o le 12 tausaga le matua e leʻi faavaeina.
  • I le avea ai o se meafaigaluega faaopoopo i le togafitiga o le faoa faamalosi i le epilepsy ma e aunoa ma le tulaga maualuga ile lua ile matutua ma tamaiti e 3 tausaga ma matutua atu. O le saogalemu ma le lelei o togafitiga lagolago fou i tamaiti ei lalo o le 3 tausaga le matua e leʻi faavaeina.

Tina ma le lactation

E leai ni faʻamatalaga i luga o le saogalemu ma le aoga o le fualaau faasaina i le taimi o le maitaga, o le mea lea, o le faʻaaogaina o le suʻafaʻi aʻo aʻo mafai ona maitaga e mafai lava pe afai o le faʻamoemoega o loʻo faʻamoemoeina i le tina e faʻamaonia ai le lamatiaga i le fetus.

Gabapentin ua faʻamalosi i le susu o susu, o le mea lea e tatau ona lafoaʻi le susu i le taimi o togafitiga.

Tosiga ma le pulega

Ole fua muamua o le 900 mg i le aso ile tolu vaelua vae ile tutusa o tui, pe a talafeagai, e faalagolago i le aafiaga, o le fuainumera e faasolosolo malie ile maualuga i le 3600 mg / aso. O togafitiga e mafai ona vave amata i se fualaau o le 900 mg / aso (300 mg 3 taimi i le aso) poʻo le taimi o le 3 aso muamua e mafai ona faasolosolo lemu le fua ile 900 mg i le aso e tusa ai ma le polokalame lenei:
1 aso: 300 mg i le aso
2 aso: 300 mg 2 taimi i le aso
3 aso: 300 mg 3 taimi i le aso

Tagata matutua ma tamaiti e sili atu ile 12 tausaga : Toga lelei - mai le 900 i le 3600 mg i le aso. O le togafitiga e mafai ona amata i se fualaau o le 300 mg 3 taimi i le aso i le aso muamua pe faasolosolo malie atu i le 900 mg e tusa ai ma le polokalame o loo faamatalaina i luga (tagai i le vaega "Neuropathic pain in adults"). Mulimuli ane, e mafai ona faʻaleleia le fuainumera i le maualuga o le 3600 mg / aso ile tolu vaelua vae. O le vaitaimi maualuga i le va o doses ma le tolu fualaau o le fualaau faasaina e le tatau ona sili atu i le 12 itula ina ia aloese mai le toe amataina o le faoa faamalosi. O le toleniina lelei o le fualaau faasaina i popo e oo atu i le 4800 mg / aso sa maitauina.

Tamaiti e 3-12 tausaga : O le fua muamua o le vailaʻau e eseese mai le 10 i le 15 mg / kg / aso, lea e faʻatulagaina i le tutusa doses 3 taimi i le aso ma faʻateleina e aoga i totonu o le 3 aso. Ole fua ole aoga o le faufautua i tamaiti e taʻi 5 tausaga ma luga atu o le 25-35 mg / kg / aso ile tutusa doses i le 3 vae tuu. Ole fua ole aoga o le sikuea i tamaiti e 3 i le 5 tausaga le matutua e 40 mg / kg / aso i le tutusa o doses i ni pusa vaevae se tolu. O le tuʻuina lelei o le vailaau faʻasaina i vailaau e oo atu i le 50 mg / kg / aso faʻatasi ai ma le umi faʻaaogaina na maitauina. O le vaitaimi aupito maualuga i le va o tui o le fualaau faasaina e le sili atu i le 12 itula ina ia aloese mai le toe amataina o le faoa faamalosi.
E leai se mea e manaʻomia e pulea ai le faʻaogaina o le sikuea i plasma. O le sauniuniga a le Katena ® e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi faʻamalosi e aunoa ma le amanaia o suiga i lona plasma concentrations poʻo le faʻasalalau o isi faʻamalosi toto i le ogaumu.

Fai le filifiliga mo le le atoatoa
Mo tagata gasegase e le atoatoa le malosi, o le faʻasolosolo i lalo ole laulau e fautuaina e tusa ai ma le laulau:

Lafoaia o le Creatinine (ml / min) Aso Fai Aso (mg / aso)*
>80900-3600
50-79600-1800
30-49300-900
15-29150**-600
Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻaaogaina o le sikuea ma le morphine, pe a oʻo ina ave le morphine i le 2 itula ao lei faia le taamilosaga, sa i ai le faateleina i le avefeʻau i lalo o le fua o le pharmacokinetic "concentration-time" (AUC) i le 44% pe a faatusatusa i le monotherapy, o le faateleina lea o le paepae o le tiga ( faʻataʻitaʻiga o le lomitusi malulu). O le taua o le suiga o lenei suiga e le i faavaeina, o le uiga o le pharmacokinetic o le morphine e lei suia. O aʻafiaga o le morphine pe a fai e ave i le suʻega e leʻi ese mai i le taimi e ave ai le morphine ma le placebo.
O le fegalegaleaiga i le va o le lumanaʻi ma le phenobarbital, phenytoin, valproic acid ma le carbamazepine e le o matauina. O le pharmacokinetics o le pito i luga i le paleni e tutusa lava i tagata soifua maloloina ma tagata gasegase o loʻo maua isi faʻamalosi.
O le faʻaaogaina tutusa o le faufautua ma faʻamaʻi faʻamataʻu e aofia ai le norethisterone ma / poʻo le ethinyl estradiol e le o faʻatasi ma suiga i pharmacokinetics o vaega uma e lua.
O le faʻaoga faʻaaogaina o le sikuea ma faʻamalosi e aofia ai le alumini ma le magnesium e faʻatasi ma le faʻaitiitia i le bioavailability of eastpentin pe a ma le 20%.
Gabapentin e fautuaina e ave pe a ma le 2 itula pe a uma ona faia se taʻavale.
E le aʻafia le Probenecid i le faʻaaogaina o le gafa.
O se faaitiitiga itiiti o le faʻasalaga tele o le faufautua ao
o le cimetidine atonu atonu e leai se aoga taua.

Faatonuga faapitoa

Faatasi ai ma togafitiga soofaatasi ma le morphine, o le faateleina o le maualuga o le maualuga o le faufautua e mafai ona tupu i tagata mamaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa ia tagata gasegase mo le atinaʻeina o se faailoga o le atuatuvale o le tino tutotonu (CNS) pei o le moe. I lenei tulaga, o le fua o le faupentin poʻo le morphine e tatau ona faʻaititia lelei (silasila i le "Fesootaiga ma isi vailaʻau").
Suesuega Laboro

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le faufautua ma isi faʻamalosi, o faʻamaumauga sese na tusia i le fuafuaina o le polotini i le urini e faʻaaoga ai Ames N-Multistix SG® pepa o suʻega. Mo le fuafuaina o le polotini i le urine, ua fautuaina e faʻaaogaina se auala sili atu ona patino o le faʻapogai i le sulfosalicylic acid.

Aafiaga i luga o le gafatia e ave taavale ma masini

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega tau suʻesuʻega, ua talitonuina o le aʻafiaga o le faiva i luga o le malosi e ave ai se taavale ma isi masini e toesea pe leai foi, talu ai e leai ni aʻafiaga e aʻafia ai lenei gafatia ua iloa.

Faiga faʻapolopolo

Capsules 100 mg, 300 mg, 400 mg.
Capsules 100 mg: 10 capsules i le PVC / AL. E lua ni paʻu e tuʻuina faʻatasi ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina i se pusa kata.
Capsules 300 mg ma le 400 mg: 10 capsules i PVC / almoni. E lima paʻu o loʻo tuʻuina faʻatasi ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina i totonu o se pusa kata.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻamaʻiina o le tino: faʻalavelave faʻafuaseʻi ma e aunoa ma le faʻaluaina lona lua i tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 12 tausaga (monotherapy), faʻalavelave faʻatasi ma le aunoa ma le faʻaluaina maualuga i tagata matutua (fualaau faʻasaina), foliga faʻamalosia o epilepsy i tamaiti e sili atu i le 3 tausaga (fualaau faaopoopo).

Neuropathic tiga i gasegase e sili atu ma le 18 tausaga.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

Totonu, e tusa lava po o le a le taumafataga.

Lelei Tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 12 tausaga: o le muamua dose o Katena e 300 mg 3 taimi i le aso i le aso muamua, o le fualaau lelei e 900-3600 mg / aso. O le maualuga o aso taitasi o le 3600 mg (mo 3 tutusa popo). O le vaitaimi maualuga i le va o tui pe a faatonuina le fualaau faasaina 3 taimi i le aso e le tatau ona sili atu i le 12 itula.

Tofia e tusa ai ma le polokalame lenei e mafai (faʻasologa o fuataga). I le fualaau o le 900 mg: i le aso muamua - 300 mg 1 taimi i le aso, i le lona lua - 300 mg 2 taimi i le aso, i le lona tolu - 300 mg 3 taimi i le aso, i se fualaau e 1200 mg: 400 mg 1 taimi i le aso, 400 mg 2 taimi i le aso, 400 mg 3 taimi i le aso ile aso muamua, lona lua ma le tolu aso.

Tamaiti e 3-12 tausaga le matua: togafitiga aoga - 25-35 mg / kg / aso ile 3 tutusa doses. E mafai ona e vavaeina le fualaau i le lelei i totonu o le 3 aso: 10 mg / kg / aso ile aso muamua, 20 mg / kg / aso ile lua ma le 30 mg / kg / aso ile tolu. I se suʻesuʻega faʻapitoa mo suʻesuʻega faʻasolosolo, o le faapalepale fualaau i doses e oo i le 40-50 mg / kg / aso e lelei.

E mafai ona faʻaaogaina le polokalame: e mamafa le mamafa o le 17-25 kilokalama - 600 mg / aso, i le 26-36 kg - 900 mg / aso, ma le 37-50 kg - 1200 mg / aso, ma le 51-72 kg - 1800 mg / aso .

Neuropathy i tagata matutua: o le fua muamua o le Katena e 300 mg 3 taimi i le aso, pe a manaʻomia, o le a faasolosolo malie lava ona oʻo i le maualuga o le 3600 mg / aso.

Tagata maʻi e leai se aoga: Toeitiiti lava 60 mili / min - 400 mg 3 i le aso, faatasi ai ma CC mai le 30 i le 60 ml / min - 300 mg 2 taimi i le aso, faatasi ai ma CC mai le 15 i le 30 ml / min - 300 mg 1 le aso i le aso, ma le CC e itiiti ifo i le 15 ml / min - 300 mg i aso uma.

E fautuaina e faapea o tagata gasegase e maua i luga o le toto o le tino e le i mauaina muamua le lapatai i se fua o le 300-400 mg, sosoo ai ma le 200-300 mg i le 4 itula uma o le maʻi.

Faamatalaga lautele

O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia e ala i faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le le mautonu o le malamalama (somnambulism, dizziness dizziness, trance). E le gata i lea, o lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le atinaʻe faifaipea o suiga o le tagata ma le gasegase o le tino. O nisi taimi o se faʻamaʻi e faʻaosofia ai foliga vaaia o mafaufauga o loʻo tupu i foliga lapopoa pe masani. E mafai ona faʻatasi ma faʻafitauli faʻapitoa e pei, mo se faʻataʻitaʻiga, mataʻu, faʻasauā, manaʻoga, lagona maualuga, fiafia, faʻafeiloaʻiga.

I le tulaga o le atinaʻeina o faʻataʻi faʻaleagaina e mafua mai i le maʻi o le maʻi, ona latou talanoa ai lea i le epilepsy symptomatic.

I le galuega faafomaʻi, latou te masani ona fetaiai ai ma le maʻi pipili faaletino. O le taulaʻi faʻamalosi i lenei tulaga e maua i le faʻapipiʻi faaletino o le faiʻai.

E mafai ona faʻamalolo maʻi epilepsy? O suʻesuʻega ma togafitiga o lenei faʻamaʻi o loʻo faia e tagata epileptologists ma neurologists. Fai mai tagata popoto e le mafai ona faʻaumatia atoa ia ituaiga maʻi. Ae ui i lea, e tele naua vailaʻau e mafai ona taofia ai le tiga o le neuropathic ma faʻaleleia ai le lelei o le ola o le tagata maʻi. O se tasi o na vailaau o Katena (300 mg). O faatonuga, iloiloga, mea tutusa ma isi vaega o lenei meafaigaluega o loo tuuina atu i lalo.

Faʻavaeina, afifiina ma le faʻasalaga

O le a le ituaiga e faʻatau ai le vailaau Katena? O faʻamatalaga e uiga i tagata maʻi o loʻo lipotia mai o se meafaigaluega e maua i falemaʻi na o le pau lava o foliga o capsules.

O le vailaʻau o le vailaau o loʻo fesiligia e ono eseese. 100 mg capsules (Numera 3) e paʻepaʻe, 300 mg (Numera 1) o samasama, ma 400 mg (Numera 0) o lanu moli.

O mea o loʻo iai i le vailaʻau o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe.

O loʻo tuʻuina capsules i paʻu ma pepa pepa, i le faasologa.

O le a le mea o loʻo galue malosi i togafitiga Katena? O faʻamatalaga a tagata atamamai ua lipotia mai o le maualuga o le aoga o lenei vailaau faʻasaina e fesoʻotai saʻo lava i lona mea aoga autu - gabapentin. E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le sooupu i lalo o le iloiloga e aofia ai vaega faaopoopo e pei o le masini o le sana, talc ma lactose monohydrate.

Ae o le atigi ulu o capsule, e aofia ai le gelatin, le dioxide (E171) ma le lanu samasama / uʻamea uila.

Faʻataʻitaʻiga

E faʻapefea ona galue se sui sui antiepileptic pei o Katena? O le iloiloga o tagata tomai faapitoa, faapea foi ma faatonuga ua faapipiiina o loo i ai faamatalaga e faapea o le aoga o le ituaiga o vailaau e mafua ona o le i ai o le sikuea i totonu, o lona uiga, o se mea e foliga tutusa i le fausaga i le neurotransmitter GABA poo le gamma-aminobutyric acid. Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o le faiga o le gaioiga o lenei vailaau e ese mai le aafiaga o isi fualaau oona lea e fegalegaleai ma GABA receptors.

E tusa ai ma faʻamatalaga, e mafai ona fusia e le faufautua i le vaega α2-δ o voluma-calcium tutoatasi tutoatasi, faapea foi le taofiofi o le tafe o Ca ions, o se tasi lea o mafuaaga o le tiga o le neuropathic.

Isi meatotino

Aisea e lauiloa ai Katena? O faʻamatalaga e uiga i fomaʻi ma gasegase e lipotia o le tagofia o lenei vailaʻau e faʻaleleia lelei ai le tulaga lautele o le maʻi. E mafua mai i le mea moni e faapea o le tiga o le neuropathic, o le gaioiga malosi o le vailaau faasaina e mafai ona faʻaitiitia ai le ola o le gututama-ola o namea namu, faʻateleina le fatuga o le GABA, ma faʻasaina foi le faʻasaʻolotoina o neurotransmitters o le vaega o le monoamine.

I vailaau togafitiga, o le vailaʻau o loʻo fesiligia e le noatia i tali o le neurotransmitters, e aofia ai le benzodiazepine, glutamate, N-methyl-D-aspartate, glycine, GABAA ma le GABAA receptors. E le pei o vailaʻau e pei o Carbamazepine ma Phenytoin, Katena (toe iloilo i lalo) e le fesoʻotaʻi ma Na channel.

Faʻailoga Pharmacokinetic

O le gaioiga gaosi a Catena (300 mg) na gauai? Faatonuga ma suʻega faʻapitoa e faʻamatalaina o le suauʻu o loʻo faʻaaogaina mai le vaega o meaʻai.

A maeʻa ona tuʻuina atu capsules, o le maualuga o le maualuga o le mea e gaosia i le toto e oʻo ile 3 itula.O le ola maloloina o le fualaau faasaina e tusa ma le 60%. O le taumafaina e tasi o meaai (e aofia ai mea taumafa e maua ai le maualuga o le gaʻo) e leai sona aoga i uiga o le pharmacokinetic o le pito i luma.

O le vaega malosi o le fualaau faasaina e le o fusifusia i masini plasma. I tagata gasegase i le maʻi, o lona faʻamaualuga i le vaʻaia o le gataifale e tusa ma le 20% oi latou i plasma.

O le manava o le faufautua e faia i totonu o le tino. O faailoga o le suiga o le ola o lenei vaega i le tino o le tagata e le o iloa. E le mafai e Gabapentin ona faʻaaogaina faʻamaʻi, lea e aofia i le metabolism o isi fualaau.

Aveesea o le fualaau faasaina o le laina. O le afa o le soifuaga o lea mea e le faʻalagolago i le metotia na ave ma e tusa ma le 5-7 itula.

Ole faʻamamaina Gabapentin e faʻaititia i tagata matutua, faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi e le o toe faʻaaogaina galuega. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina ua aveeseina mai le toto aʻo maʻi. O le plasma concentrations o le sikuea i tamaiti e talitutusa lava ma i latou i tagata matutua.

Faailoga mo le aveina o capsules

O a tulaga e mafai ai e se tagata gasegase ona faʻamaonia se fualaau faasaina e pei o Katena (300 mg)? Faatonuga ma iloiloga lipoti o tuutuuga nei o faailoga ia mo le faʻaaogaina o vaiinu ua taʻua:

  • Neuropathic tiga i tagata matutua matutua,
  • faʻailoga vaega (e aofia ai tulaga ma faʻataʻotoga lua) i talavou mai le 12 tausaga ma tagata matutua (pei o le monotherapy),
  • vaega o le faoa faamalosi (e aofia ai tuutuuga ma le tulaga lautele) i tamaiti mai le 3 tausaga ma tagata matutua (pei o se vailaʻau faaopoopo o se vaega o togafitiga faigata).

O faʻamaoniga i le ave o capsules

O fea e le tatau ai ona e ave Katena? Faatonuga ma iloiloga lipoti e faapea o se vailaʻau faapena e matua solia i tamaiti ei lalo o le 3 tausaga. E faʻasaina foi mo le faʻaaogaina pe a matauina se tagata maʻi e maualuga lona mataalia i vaega o le vailaʻau.

Faʻasalaga mataʻutia, o le vailaʻau e faʻamaonia i tagata e leai se faaletonu.

Le fualaau faasaina "Catena": faatonuga mo le faʻaoga

O faʻamatalaga e uiga i tagata tomai faapitoa ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o lipoti e faapea o le vailaau oona o loʻo fesiligia o se vailaʻau faʻamalolo sili ona aoga ma taʻutaʻua. O le aveina i totonu e faatagaina e tusa lava pe o le a le taumafataga. Faʻaitiitia le fua, faʻaaoga le vailaʻau, pe suia foi i se isi vailaʻau, faʻagasolo malie ile vaiaso.

I le tiga o le neuropathy, o le fua muamua o fualaau faasaina (i tagata matutua) e tatau ona 900 mg (i totonu o tolu inumaga). Afai e le lava le aoga na maua, ona faasolosolo malie lea ona tupu le fua.

O le maualuga o aso taitasi o Katena e 3600 mg.

O le vaitaimi i le va o le capsule administration e le tatau ona sili atu i le 12 itula, ona e maualuga le lamatia o le toe faʻaleagaina o le faoa faamalosi.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻailoga vaega i tamaiti 3-12 tausaga, o le vailaʻau e faʻamaonia ile uluaʻi fua o le 10-15 mg / kg (vaevaeina i 3 tooto). E silia ma le 3 aso, o le a faʻagasolo malie le faʻatupulaia o le fua (i le sili ona aoga).

O le a se isi mea e tatau ona e iloa aʻo lei amata ona e aveina Catena? E tusa ai ma tagata atamamai, e le talafeagai le mataʻituina o le faʻaogaina o lenei vailaʻau i taimi o togafitiga. O le vailaau o loʻo fesiligia e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi faʻamalosi.

Faʻaiʻuga

O a ni aʻafiaga o aʻafiaga e mafai ona faia e le Katena medication (300 mg)? Faʻamatalaga o faʻamatalaga pe a maeʻa ona tago i lenei fualaau, e mafai ona atiaʻe tulaga nei (tasi pe sili atu i le taimi e tasi):

  • amnesia, leukopenia, rhinitis, ataxia, paumonia, le mautonu, fevaevaeaʻiga o ponaivi, le faʻamaopoopoina o faʻatasi o gaioiga, tale, faʻavaivai, pharyngitis,
  • o le purpura o le thrombocytopenic, o le vevela, o le manava, o le dysarthria, o le faaitiitia o le toto toto toto, o le faateleina o le popole o le tino, o le tala, o le nystagmus, myalgia,
  • o le moe, le gasegase o le urinary, mafaufau le mama, faaaliga o le vasodilation, le maasiasi, gasegase o le urinary, gasegase, mimilo, amblyopia, oti o le paʻu, diplopia, vevela,
  • hyperkinesia, siaki, faʻamalosia / faʻavaivaia / leai o ni faʻataʻitaʻiga, faʻasolosolo maualuga, faʻaleagaina, maʻi Stevens-Johnson, popolevale, le mautonu, ita, erythema multiforme, faʻalavelave faʻalavelave, tiga tiga,
  • suiga i le nifo o le nifo, vaivai, faʻalauteleina o le 'ai, fulafula o mata, gutu malulu, faʻatala, vevela, mea mamafa, vomiting, faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • o mea e le o iai, o le edema, o le gingivitis, o le maʻi-pei o le maʻi, tiga o le tino, fesuiaiga i le toto glucose concentrations, faʻamaʻi viral, otitis media, pancreatitis, asthenia, suiga i suʻesuʻega o le ate, malaise lautele.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E mafai ona ou ave capenales Katena ma isi vailaau? O faʻamatalaga a tagata atamamai e faailoa mai ao latou tagofia lenei vailaau faʻamaʻi, o le a faʻaitiitia le faʻaaogaina o le faufautua mai le vaega o meaʻai.

A faʻaoga faʻatasi ma le Felbamate, o le afa-ola o le mea mulimuli e ono faateleina.

E taua le iloa!

O le faʻaaogaina vave o le togafitiga faʻamalosia i tagata e faʻasauāina le faʻalavelave e faʻaosoina ai le atinaʻeina o le tulaga faʻaleagaina. O le mea lea, afai e tatau ona faʻaitiitia le fualaau, faʻaaoga le toe faʻaleleia poʻo le toe suia i se isi vailaʻau, e tatau ona faia malie, e sili atu ma le tasi le vaiaso.

Capsules "Katena" e le o se meafaigaluega aoga mo le togafitiga o le faʻalavelave faʻamalosi.

O le faʻaoga tutusa o fualaau faʻatauina faʻatasi ai ma isi faʻamaʻi pipisi e masani ona mafua ai le leaga o taunuuga o le suʻega, lea na faʻatautaia e fuafua ai le polotini i le urine. O le mea lea, i le taimi o togafitiga ua fautuaina e faʻaaoga se auala sili atu ona patino o le faʻapogai o le sulfosalicylic acid.

O tagata e le atoatoa le aoga, e pei foi oi latou o loo i luga o le toto, e tatau ona fetuutuunai le faasologa o fua.

E mafai foʻi e tagata matutua matutua ona fetuutuunai le fua o le fualaau faasaina, talu ai o lenei vaega o tagata gasegase atonu o le faʻaitiitia o le faʻamalologa o le fua.

O le saogalemu ma le aoga o le togafitiga o le epilepsy faatasi ai ma le fesoasoani a le Katen medicine i tamaiti talavou, faapea foi ma tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, e lei faavaeina.

I le togafitiga ma se vailaau faasaina, ua faasaina le ava malosi.

Le fualaau faasaina "Catena": iloiloga o fomai ma tagata gasegase, tutusa

O analogues o vailaʻau o loʻo fesiligia o: Eplirintin, Gabagamma, Gabapentin, Neurontin, Tebantin, Konvalis, Egipentin.

E tusa ai ma le au atamamai, o togafitiga a Katena o se vailaau faʻamalosi lelei, e sili ona lauiloa i latou e masani ona mafatia i le faoa faamalosi ma le faoa faamalosi i le taimi o le eiplepsy. Mo tagata gasegase, latou te lagolagoina atoatoa manatu o fomaʻi.

Ae ui i lea, o iloiloga le lelei e masani ona maua i iloiloga lelei. E tusa ai ma le tele o tagata gasegase, o le pito sili ona taua o le toe fuataʻi o le vailaʻau o loʻo fesiligia o lona sili atu lea (faʻatusatusa i vailaʻau faapena). Ua finau tagata popoto e faapea o le vailaau faasaina, o le mea galue malosi o loo i luma, e itiiti lava le faʻamaʻiina mo le faʻaaogaina, faʻapea foʻi aʻafiaga o loʻo faʻaalia e le tino.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le tele o ituaiga o capsules o loʻo faʻatau atu, faʻalagolago i mea o loʻo i ai le mea galue - gabapentin (100 mg, 300 mg, 400 mg). O le vailaau o loʻo i ai se aafiaga tuusaʻo i le mafuaʻaga autu o le tiga o le neuropathic - o le tafe o ions calcium. Faʻavave ma faʻamalo lelei le faoa faamalosi ma isi faʻaʻailoga o le maʻi.

Faatonuga mo le faʻaogaina o Katena: faʻaoga ma tulafono mo le taliaina

O le aveina o pills e le faalagolago i le 'ai. E tatau ona e talia e pei ona taua i lalo:

Mo le tiga o le neuropathic, o le fua fautuaina mo tagata gasegase e sili atu i le 12 tausaga o le 300 mg tolu taimi i le aso. I nisi tulaga, e mafai ona siitia le fua i le 3600 mg / aso.

Faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, o tagata mai le 12 tausaga o loʻo faʻaalia le aveina o le 900-3600 mg / aso. O le togafitiga e mafai ona amata i se vaega itiiti ole 300 mg tolu taimi i le aso. Ole fua pito i maualuga e 4800 mg / aso. Mo tamaiti mai le 3 i le 12 tausaga, o le a faʻaitiitia i le 10-15 mg / kg / aso. E tatau ona vaevae le faletalimalo i le 3 taimi. E mafai ona e faʻaititia le fua i le 50 mg / kg / aso.

I le taimi o le togafitiga, e leai se mea e manaʻomia e mataʻituina ai le faʻaogaina o le mea galue malosi i le toto. E le manaʻomia le fetuunaiga aʻo faʻaaogaina isi faʻamalosi.

Pharmacokinetics ma vailaau mo togafitiga

Katena o se vailaau faʻamaonia oona lea o lona gaioiga e faʻamoemoe e taofia ai tiga o le neuropathic. O le vaega autū - o le lumanaʻi, o se vaega o le oloa, o loʻo galue i luga o le tafe o ions o le calcium, lea e aafia tuusao i le tupu mai o ni tiga o le neuropathic symptoms.

Ona o le aʻafiaga o le vaega galue i luga o le tino o le tagata maʻi, faʻavevesi, faʻasologa vave o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi tiga. O le vailaau faʻasaina e mafua mai i fatugaʻo.

O le mea lea, o vailaau "Katana" o loʻo i ai se faʻalogiga, faʻafefeteina ma le faʻamalosia.

Faʻaiʻuga

Faʻatonuga Allergic: erythema multiforme, maʻi o Stevens-Johnson.

  • O le tiga, o le vaivai, o le edema, o le vaivai, o le asthenia, o le malaise, o le fulafula o le tino, o le mamafa, o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, asthenia, flu-like syndrome, fesuiaiga i le kulukose toto, i tamaiti - faʻamaʻi viral, otitis media.
  • Mai le cardiovascular system: toto maualuga, faʻaaliga o vasodilation.
  • Mai le fualaau oona: suiga i le nifo, manava manava, faʻalauteleina o meaʻai, maso mata, gasea, vomiting, flatulence, anorexia, gingivitis, tiga o le tino, pancreatitis, suiga i suʻega o galuega ole ate.
  • Mai le polokalame urinary: siama o le urinary tract, urinary incontinence.
  • Mai le maskotakeletal system: myalgia, arthralgia, ponaivi ponaivi.
  • Tali a le Dermatological: o le maliu o le paʻu, paʻu, o le vevela, vevela.
  • Mai le siamatika: Leukopenia, faʻaitiitia le faitau toto paʻepaʻe mama, purū thrombocytopenic.
  • Mai le manava o le tino: rhinitis, pharyngitis, tale, pneumonia.
  • Mai i le itu o le togafiti tutotonu ma le faʻaogaina o le tino: amnesia, ataxia, fenumiai, le faʻamalosia o le faʻagasologaina o gaoioiga, atuatuvalega, feeseeseaʻiga, maʻi o le dysarthria, faʻalauteleina le atuatuvale o le mafaufau, mumusu, le mautonu, mafaufau le mafaufau, atuatuvalega, faʻavevesi, amblyopia, diplopia, hyperkinesia, faʻalavelave, vaivai leai ni mafaufauga, faʻaleagaina, atuatuvale, ita, faʻaleagaina.

Tamaiti, i le taimi o le maitaga ma le lactation

E leai ni faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i fafine maʻitaga, o le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina le faufautua i le taimi o le maitaga pe afai o le faʻamoemoe talafeagai ile tina e faʻamaonia le ono lamatiaga ile fetus.

Gabapentin ua faʻamalosi i le susu o susu, o lona aafiaga i le pepe pepe e le o iloa, o le mea lea, i le taimi o susu, e tatau ona lafoaʻi le fafaga.

Tafaoga faʻamalosi

I le tulaga o le faʻaaogaina o le simetidine, o se faʻaitiitia itiiti o le faʻasalaga tele o le faufautua e mafai, ae o lenei tulaga masalosalo atonu e leai sona taua.

  • O mea faʻamalosi e aofia ai le alumini ma le magnesia e faʻaitiitia ai le bioavailability of looppentin pe a ma le 20%, o lea e fautuaina ai e ave i le 2 itula pe a maeʻa ona faia se taʻavale.
  • Aʻo faʻaaogaina faʻamataʻu o le tino e aofia ai le ethinyl estradiol ma / poʻo le norethisterone, e leai se suiga i le pharmacokinetics o vaega.
  • E leai se aafiaga o le Probenecid i le gaioiga tele o le faufautua.
  • I le tulaga o le paleni, e le suia le vailaau o le pharmacokinetics i le faaaogaina tutusa o isi tui puipuia.

E leai se fegalegaleaiga na matauina i le va o le lumanaʻi ma le valproic acid, phenytoin, phenobarbital, carbamazepine.

Talosaga faʻaoga

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e fetuʻunaʻi le fua o vailaʻau o le hypoglycemic.

I le faagasologa o le talosaga a Katen, o le puleaina o le mafaufau o le tagata maʻi e talafeagai, talu ai ona o le fofo e ono mafua ai le atinaʻeina o lagona atuatuvale ma le tuusao.

E tāua tele le matauina o le faʻatulagaina o togafitiga ua faʻataʻitaʻiina e lau fomaʻi e puipuia ai le tupu mai o ni aʻafiaga leaga. O le faʻaaogaina vave o le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai se tulaga faʻamalosia. Afai e tatau ona faʻaitiitia le fualaau, ia tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi e galue i se faiga talafeagai. O le tagata gasegase e ave le vai e le fautuaina e ave taavale.

E tutusa foi lona uiga

Faʻataunuʻu faʻatusatusaga o Catena:

  1. Hapentek
  2. Faataitaiga
  3. Convalis
  4. Neurontin
  5. Gabantine,
  6. Katena
  7. Eplirontin,
  8. Tepora
  9. Gabagamma

O vailaʻau faʻasaina e aofia ai:

  1. Hexamidine
  2. Zeptol
  3. Misolin,
  4. Algerica
  5. Muamua
  6. Lyrics
  7. Zonegran
  8. Benzonal
  9. Faʻaalu
  10. Convulex
  11. Talatala,
  12. Convulsofin
  13. Carbamazepine
  14. Gabitril
  15. Finlepsin
  16. Sibazon,
  17. Tegretol
  18. Carbalepsin vave,
  19. Faʻatau
  20. Eplirontin,
  21. Valopixim
  22. Finlepsin Tuai,
  23. Primidon
  24. Benzobarbital,
  25. Lamictal
  26. Tagata faʻatau,
  27. Wimpat,
  28. Zagretol
  29. Epimax
  30. Suksilep
  31. Acetazolamide,
  32. Tiphenin,
  33. Paglüferal,
  34. Phenobarbital,
  35. Depakin Chrono
  36. Faʻaalu
  37. Topamax
  38. Lamitor,
  39. Lamotrigine
  40. Convalis
  41. Levetinol,
  42. Convulsan
  43. Prigabilon
  44. Faʻailoga
  45. Inovelon
  46. Diacarb,
  47. Valproic acid
  48. Chloracon
  49. Levetiracetam
  50. Encorat
  51. Kenipapama
  52. Diazepam
  53. Zenitsetam
  54. Valparin
  55. Trobalt.

Pharmacodynamics

O le gaioiga malosi o Catena o loʻo i luma, o se mea e tutusa lelei ma le fausaga o le gamma-aminobutyric acid (GABA) neurotransmitter. Ae peitai, o le faiga o le faatinoga e ese mai le aafiaga o isi vailaʻau e fegalegaleai ma le GABA, e aofia ai le gataifale, le GABA, le GABA agonists, valproate, GABA transumbase inhibitors, benzodiazepines ma fdrug forms o le GABA, talu ai e leai GABAergic meatotino, e le afaina ai le metabolism ma le pueina o le GABA.

E tusa ai ma suʻesuʻega muamua, e fusifusia e le faufautua i le α2-e-i lalo ifo o laina eletise e faalagolago i le voltage ma faʻalavelave ai le tafe o leona o le calcium, o se tasi o mafuaʻaga o le tiga o le neuropathic.

E le gata i lea, faatasi ai ma le tiga o le neuropathic, o le lumanaʻi o loʻo i ai isi metotia o gaioiga, e pei o le: faʻaitiitia le maliu o le glutamate o le neurons, faʻateleina le synthesis o le GABA ma faʻalavelave ai le faʻasaʻoina o neurotransmitters o le group monoamine.

I faʻamatalaga taua, o le fualaau faasaina e le mafai ona noatia i isi faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le neurotransmitters, e aofia ai benzodiazepines, glutamate, glycine, N-methyl-D-aspartate, GABAA ma le GABAI totonu.

E le pei o le carbamazepine ma le phenytoin, e le o fesoʻotaʻi ma le vaʻala.

Faatonuga mo le faaaogaina o Katena: metotia ma metotia

O capsules e tatau ona tautala tuusao, e tusa lava po oa taumafataga. Faʻaitiitia le fualaau, faʻaaogaina Katena poʻo le suitulaga i se sui sui e tatau ona faasolosolo malie, a itiiti ifo mo le tasi le vaiaso.

Faʻatasi ai ma le tiga o le neuropathy i tagata matutua, o le aso muamua o le dose e 900 mg - 300 mg 3 taimi i le aso. Afai e le lava le malosi, o le a faasolosolo lemu le fua. Ole maualuga pito i luga o le aso ole 3600 mg.

E vave mafai ona e togafitia togafitiga i aso uma o le 900 mg pe faʻagasolo malie le faʻaleleia i le tolu aso muamua e tusa ai ma le polokalame o loʻo i lalo:

  • le aso muamua - 300 mg i le aso,
  • le aso lona lua - 300 mg 2 taimi i le aso,
  • le tolu aso - 300 mg 3 taimi i le aso.

Faatasi ai ma le faoa faamalosi o tagata matutua ma le tupulaga talavou mai le 12 tausaga le matua, e aoga Katena i le tele o aso taitasi o le 900-3600 mg.E vave vave ona e togafitia togafitiga i aso taʻitasi o le 900 mg (300 mg 3 taimi i le aso) poʻo le faʻatupulaʻia malie i luga o aso muamua e tolu e tusa ai ma le polokalame o loʻo faʻamatalaina i luga. I le lumanaʻi, pe afai e manaʻomia, faʻaauauina pea le faʻaleleia o le fualaau, e oʻo i le maualuga o aso uma o le 3600 mg (i vaega tutusa i 3 vaeluaina). O le va o vaʻa e le tatau ona sili atu i le 12 itula, talu ai e iai se faʻafitauli o le faʻafouina o le faoa faamalosi. O le lelei o le faapalepale o tagata i aso taitasi e oo i le 4800 mg na matauina.

Faʻatasi ai ma le faʻamafanafanaina o fanau i le 3-12 tausaga le matua, ua faatonuina Katana i se uluai aso masani o le 10-15 mg / kg i le 3 vaeluaina. Pe a ma le 3 aso, o le a faasolosolosolo malie le faʻatupulaia o le fua seia oʻo i le sili ona aoga. I tamaiti mai le 5 tausaga e masani lava 25-35 mg / kg / aso, i tamaiti 3-5 tausaga - 40 mg / kg / aso (i 3 inumaga i vaega tutusa). Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina umi, o le faapalepale lelei o le faufautua i aso taitasi e oo i le 50 mg / kg na maitauina. Ina ia aloese mai le toe faʻaleagaina o le faoa faamalosi, o le va o vaʻa e le tatau ona sili atu i le 12 itula.

E leai se mea e manaʻomia e pulea ai le faʻaogaina o fualaau oona i taimi o togafitiga. E mafai ona faʻaaogaina Katena faʻatasi ma isi faʻamalosi, e aunoa ma le suia o le faʻaogaina o fualaau oona i totonu o le siama.

Mo tagata gasegase e le atoatoa, o le fua o aso taʻitasi o Katena e faʻamoemoeina e faalagolago i le kiliaina creatinine (CC, ml / min):

  • sili atu i le 80 - 900-3600 mg,
  • 50-79 - 600-1800 mg,
  • 30-49 - 300-900 mg,
  • 15-29 - 150 * -600 mg,
  • itiiti ifo i le 15 - 150 * -300 mg.

* Faʻailoa Katena 300 mg i isi aso uma.

O tagata maʻi e leʻi faʻaaogaina muamua le suʻe ma o loʻo i luga o le fualaʻau o loʻo faʻataʻitaʻiina Katena i se fua o le 300-400 mg, ona faʻaaogaina lea o le 200-300 mg i le 4 itula uma o le vasega ole maʻi.

Tina ma le lactation

O le saogalemu o le lumanaʻi aʻo leʻi maitaga, e le o faʻamautuina, o le mea lea ua na o le pau lava le mea e fautuaina ai Katena pe afai e sili atu le maualuga o faʻamanuiaga o le a oʻo mai i le lumanaʻi nai lo tulaga lamatia.

Gabapentin e alu i le susu o susu, o le mea lea, o le fafagaina e tatau ona faamutaina pe a manaʻomia togafitiga i le taimi o le lactation.

Faaaoga i le tamaitiiti

Ua solia le Katen i le faʻaaogaina:

  • e oʻo i le 18 tausaga - faʻamaʻi mai le neuropathic,
  • e oo i le 12 tausaga - e avea o se monotherapy o se vaega o le faoa faamalosi i le epilepsy,
  • e oo atu i le 3 tausaga - o se meafaigaluega faaopoopo i le tuufaatasiga o togafitiga o le faoa faamalosi i le epilepsy.

O faʻatapulaʻa tausaga e mafua ona o le le lava o faʻamatalaga i le lelei ma le saogalemu o le faʻaaogaina e Katena e tusa ai ma faʻamatalaga i se tausaga patino.

Faʻamatalaga e uiga ia Katen

E tusa ai ma iloiloga, o Katena o se vailaʻau lelei. O mea le lelei e aofia ai se tau maualuga atu pe a faatusatusa i sauniuniga e aofia ai le carbamazepine, peitai, e le pei o latou, o le faufautua e itiiti ifo i ai le faʻamaoniga ma, e tusa ai ma iloiloga, mafua ai le itiiti o aʻafiaga mai le tino.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le vailaʻau a Katen o loʻo i le foliga o laupepa e pei o le lanu samasama ma o loʻo i ai se paluga paʻu. Vaega o le fualaau faasaina:

  • sikuea
  • lactobiosis,
  • talisa paʻu
  • suauʻu-faʻavae maso.

    Faʻavaeina pito i luga:

  • gelatin
  • titanium dioxyide
  • lanu vali E172 samasama.

    Faʻaiʻuga

    O le vailaʻau Katena e mafai ona mafua ai le faʻaalia o uiga leaga o le tino, lea o loʻo faʻaalia i faailoga nei o faʻamaoniga:

  • E le o se mea na tupu i le mafaufau, o le mafaufau, o le le mautonu o le mafaufau, o le le mautonu o le mafaufau, o le faaletonu o le mafaufau, o le le mautonu, o le le mautonu, feteʻenaʻi o musika, faʻavasegaina o le tino, faʻavaeina o mataupu, hyperkinesis, faʻafitauli faʻapitoa, lagona le mautonu, faateleina le popole faʻasauā, leai se faʻamaopoopoina o gaioiga,
  • fualaau faisualalalaina: faʻaleleia o le laʻau, faʻavalava vavalalata, faʻalauteleina o le 'ai, manava mata, leu, vomiting, afaina, le atoatoa o le fiaʻai, tiga o le manava, afaina o le pancreatic, faafitauli o le ate,
  • Hematopoietic system: o se faaitiitia o le numera o leukocytes i le toto toto tasi, o le maʻi o Verlhof,
  • respiratory system: gutu o le isu, afaina o le mucous membrane ma le lymphoid tissue o le pharynx, tale, afaina o le tino,
  • masukoskeletal system: tiga o le muso, tiga faʻatasi, gau,
  • fatu ma le toto: faateleina le toto toto, tafaoga o musele mumu i puipui o toto toto,
  • urinary system: inisis tract infection, enuresis,
  • allergy: mary exudative erythema,
  • paʻu: solia o le amio saʻo o le epidermis, paʻu o le paʻu, suamalie, paʻu,
  • tulaga lautele o le tino: tigaina, gasegase, fulafula, vaivai, vaivai, vaivaiga lautele, avega mamafa, osofaiga faateleina, fomaʻi faailoga, fesuisuiai i le concentric concentration, taliga ogatotonu pito.

    Metotia ma faʻatinoga faʻaoga

    O le vailaʻau Katenia o loʻo i le ituaiga o laʻau e faʻaogaina faʻapitoa mo le maʻi o le epilepsy ma le neuropathic. Fautuaga mo le faʻaaogaina o fualaau e mafai ona maua i faʻamatalaga o loʻo i ai nei mo le faʻaogaina, lea eo mai ma Katena. I le faʻaopoopoga, o le vailaʻau ma le umi o togafitiga e mafai ona faʻamoemoeina e le fomaʻi, o ia o le a faʻamaonia le vailaau taʻitasi pe'ā uma ona faia se suʻega, aoina mai o suʻega ma fuafua le mafuaʻaga tonu o le faafitauli. E le mafai ona e faʻaaoga le faʻaaogaina o le oloa, e tatau ona e faʻagasolo malie i luga o le vaiaso. I le auala lava e tasi, e tatau ona e sui mai le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega i se isi vailaau faapena. Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma isi vailaʻau faʻasolosolo, aua o lenei mea e ono aʻafia ai le maualuga o mea faʻalatini i le urine. O maʻi o loʻo mafatia i maʻi fatugao, faʻapea foʻi ma gasegase e togafitia togafitiga ma le fesoasoani a se fatu fatu, e manaʻomia le faʻaaoga faapitoa o fualaau. E le gata i lea, o tagata matutua e manaʻomia le fetuutuunaiga o fualaau, talu ai i totonu o nei tagata gasegase atonu o le a faʻaitiitia ai le gaioiga o fatuga, o lona uiga ua faateleina le taimi o le tolopo. O fualaau faasaina ei ai lona aafiaga i luga o le tino ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor, o le mea lea, ao faagasolo le togafitiga o fualaau faasaina, e tatau ona teena e tagata mama le aveina o taavale, faapea foi le faia o galuega e manaomia ai le faateleina o le gauai atu. Ole fualaau faasaina e le tatau ona faatonuina i tamaiti o latou tausaga e itiiti ifo ma le tolu tausaga. A maeʻa le tolu tausaga le matutua, e tatau ona faʻataʻitaʻiina fualaau i fanau e ala i le filifiliga a le fomaʻi, peitaʻi, o mea lamatia uma e tatau ona amanaʻia.

    Fegalegaleaiga ma isi vailaau

    O le fualaau faasaina Katen e le mafai ona fai faatasi ma vailaau nei:

  • atacids e aʻafia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina,
  • o le viepilepic drug Felbamate ua umi ona aveesea mai le tino i lalo o le faatosina a le Katen drug,
  • o le vailaʻau faʻasaina o le Phenytoinum e oʻo i totonu o le toto i se faʻaopoopoga maualuga.

    Faʻasalaga

    O le maualuga o le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai nisi o faailoilo le lelei:

  • faʻafitauli
  • vaevae mea
  • le gagana le atoatoa,
  • moe i le moe
  • manava manava
  • faʻafefe. Afai ei ai ni faʻamaoniga o se mea maualuga, e tatau ona vave tuʻuina atu fesoasoani muamua i le tagata maʻi: fai se taele gaosiga, tuʻuina atu se tagata e faʻafefe, ona faʻatalanoa lea i lau fomaʻi o le a ia fautuaina atili se fesoasoani faʻapitoa talafeagai.

    O le fualaau faasaina i le ituaiga o Catena e tele analogues galue i le tuufaatasiga ma aafiaga faafomaʻi:

  • Gabagamma,
  • Tepora,
  • Neurontin,
  • Lepsitin,
  • Convalis,
  • Gabapentinum,
  • Eplyrontin,
  • Gapentek.

    Tulaga o le teuina

    E fautuaina le teuina o vailaau i se nofoaga vavalalata mai tamaiti ma taitaia punavai malamalama i se vevela e le silia le 25 tikeri Celsius. O le ola ola o le fualaau faasaina e tolu tausaga mai le aso o le gaosia o le vailaau faasaina. A maeʻa le aso ma le teuina, e le mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau ma e tatau ona lafoaia e tusa ai ma tulaga mama.

    Laisene o vailaau mo togafitiga LO-77-02-010329 na tusia i le aso 18 o Iuni, 2019

    Tuua Lau Faamatalaga