Maʻisuka Mellitus: Faʻaaogaina i Tomai Faʻafomai

Inisalini o se hormone e faʻaitiitia ai le suka suka. O le toʻatele oi tatou e iloa muamua o se fofo mo le maʻisuka. O le inisalini e masani ona taʻua o le hormone o le faʻavevesi. O lona autu autu o le aveina o le kulukose mai le toto i siama o maso skeletal, myocardium ma gaʻo i le tino. O le faʻaaogaina o le inisalini e faʻaauau, ma o lona masani masani e 4-6 mmol / l.

O le maʻi suka


Talu ai ona o le inisalini o loʻo mamafa tele pe laʻititi foʻi faafitauli, ma e le mafai ona tuʻuina atu e aunoa ma se tui, ua leva ona sailia ni togafitiga togafitiga. E fa auala e fa:

  • saili se vailaʻau faʻatasi ma aʻafiaga faapena,
  • saili se mea e faʻapupulaina ai le lagona o gaʻo i le inisalini,
  • saili se mea e faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini,
  • saili se mea e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le suka i se auala ese.

Talu mai le miti a tagata uma e maua i le maʻisuka, o vailaau faʻamaʻi o loʻo i luga o le faʻamaʻi i le ituaiga o laulau e lei faia, e na o le tolu lava fofo talafeagai. E tatau ona manatua e talafeagai lelei mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o lona uiga, o na gasegase o loʻo taofia le malosi e gaosia ai a latou lava inisalini.

O se mea e faateleina ai le lagona o le gaʻo i le inisalini, i le mea moni, ua lauiloa mo le tele o seneturi. O loʻo i ai le Gini o le vaomago (o loʻo taua foi Galega), Galega oinalinalis, lea ua uma ona faʻaogaina e togafitia ai le maʻisuka. O loʻo i ai ni guanidine matautia, lea na maua mai ai biguanides, ma tumau ai ona faʻaaoga ona o meatotino lelei o le metformin. O le gaioiga o lenei togavao o le faʻalauteleina lea o le lagona o le tino i le inisalini ma faʻaitiitia le kulukose o le toto, o lona faʻaaogaina e le mafua ai le faateleina o le manava ma le maualuga o le mamafa, o se faafitauli matuia ma o se tasi o mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 2. Talu ai ona o le le talafeagai o le faʻaaogaina o fualaau oona e mafai ona mafua ai se faʻalavelave matuia o le maʻisuka-lactic acidosis, o se vailaʻau faapena, phenformin, na faʻasaina mo sina taimi i le Iunaite Setete. Ae ui i lea, i le faʻaaoga lelei o le vaisuʻau, e le tupu le acidosis lactic. I le eseesega, o le mutia e tele lava ina mafua ai le leai o le vitamini B12 ma le anemia e aafia ai ma le faaleagaina o namu. Ae ui i lea, o lenei maʻi o se faʻalavelave faigofie ona foia. O le mea lautele, o le galega o se taugofie, faʻamaonia ma malupuipuia o fualaau faasaina lea e taua o le laina muamua ile togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

Aafiaga o Galega (Goat)

  1. Antidiabetic action.
  2. Lactation support.

Galega grass and its main medicinal property:

  1. Faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2.
  2. E matuā faʻaitiitia ai le suka o le toto.
  3. E lagolagoina le galuega o le mammary glands.
  4. E afaina tele ai le metabolism.
  5. O se mea vaivai tele.
  6. Fesoasoani i le masaniga masani.
  7. Faʻaleleia le faʻatinoina o galuega.
  8. O ia o se agamalu malie.
  9. Faʻaaoga mo le urinary tract.
  10. Faʻasaʻo le toto.
  11. Faaitiitia le fiva.
  12. Fesoasoani i togafitiga o le maʻi maʻi.

Galega grass (goatskin) - talosaga

O le keke keke e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. O le pito i luga e faʻaitiitia ai le suka o le toto i le maʻisuka ituaiga 2. Ona o lenei meatotino, ua taʻua ai le laau o le "insulin." E masani ona fautuaina e faʻapipiʻiina i isi laau e tutusa o latou uiga: lanu moana, laumei ma le salu. O i latou e mafai ona faaopoopo: fennel, artichoke, nettle, watercress, sage poʻo le wormwood. Talu ai ona o le maʻisuka e aʻafia ai tagata taʻitoʻasefulu uma o lo tatou atunuu, ma o le maualuga o le tulaga e faʻaaogaina i le lona fa, galega ma isi ituaiga o laau e fautuaina mo le faʻaaogaina o taui mo taunuuga o se olaga matagofie ma le faʻalelei.

Mea tau vailaau

Galega e aofia ai alkaloids galegin ma hydroxygalegin, aemaise lava i fatu. O nei mea, e ui i lea, e iai foʻi mea e faʻamalolo ai. O le vao o se punavai o le glycoside oona, haluteolin, amino acids, carbohydrates, saponins ma tannins. O loʻo aofia ai foʻi mea oona, canavanin ma pinitol.

I le avea ai o se vailaʻau, faʻapipiʻi fua ma fualaau aina. A maeʻa le aoina, e faʻamamago le mutia i laulaau manifinifi i lalo o le paolo; i le taimi o le vevela, e tatau ona matau le vevela e oo atu i le 50 ° C. E sili ona lelei le teuina i totonu o taga o jute.

Galega ma lona faaaogaina

I totonu o le lotoifale, e mafai foi ona faʻaaogaina le 'oti e tina tausi maʻi e faʻaleleia ai le susu, ma fennel, hibiscus, lavender, ma isi.

Mo faafitauli i le urination, o le mutia e faʻapipiʻiina ma aurorod, horsetail poʻo birch.

O le Galega o loʻo maua i le tuufaatasiga o le oregano, lemon balm, valerian, le St. John's wort, elder elder black, etc. Pe a oʻo le mafuiʻe ma le malulu, coltsfoot, mullein, mint, linden, plantain poʻo le toeaina elder.

O Galega foi o se vaega o meaʻai ma gels e faʻamaonia ai le faʻaleagaina o paʻu, faʻaaogaina fafo mo le eczema.

Faʻavae ma aoga aoga

O le 'oti poʻo le galega e tupu i atunuu uma o Soviet Union muamua, aemaise i Rusia (vaega Europa), Moldova, Iukureini (mauga Carpathian) ma le Caucasus.

O lenei vao e fuga mai i le taumafanafana - mai ia Iuni ia Aokuso. E i ai le malamalama lalac fugalaau o loʻo i totonu o axils o lau. Ina ia malamalama i foliga o se laau, e mafai ona e matamata i se ata i le Initaneti.

O o tatou tamamatua ma tama o tama matutua ua latou iloa le togafitia o le selesaito mo le tele o maʻi mai le taimi atoa. Faʻafetai uma lava i le tele o mea aoga.

O le laau e aofia ai:

  1. Saponins, o ni faʻalavelave faʻalavelave o mea totino e maua mai glycosides.
  2. Vasicinone ma peganin o ni mea e maua mai i quinazoline.
  3. Carbohydrates - o le fale o meaola ma siama o le tino o le tagata.
  4. Tannins faʻatasi ai ma le manaia o le astringent ma le bactericidal.
  5. Ascorbic acid, o se antioxidant ma coenzyme i gaioiga faʻasolosolo.
  6. O Carotene o se vailaau mamana malosi o loʻo i ai se mea e faʻafeiloaʻi ma e le faʻamalosia.
  7. Isi: phenolcarboxylic acids, alkaloid galegin ma glycoside galuteolin.

I le faʻaopoopoga, o le 'oti o loʻo i ai palaloids, steroids, sucrose, siaki, ma le linoleic, palmitic ma le stearic acid.

Galega o loʻo i ai le hypoglycemic, diuretic, anthelmintic, diaphoretic ma le lactogonous effect (i tina tausi soifua). O le 'oti o le suka mai le maʻisuka e faʻaaogaina ona:

  • faamautuina le suauu masini, aveese ona oso oso faafuasei,
  • faʻamalosia le musika mumu totonu
  • aveese le tele o le cholesterol mai le tino,
  • faamalolosi puipui puipui lapisi,
  • E lelei le afaina o le ate ma le gluconeogenesis.

Ae peitai, e le tatau ona tatou faʻagaloina aʻafiaga o togafitiga. O le faʻaaogaina o galega i nisi o taimi e fesoasoani i le vavalalata o tamaiti aoga, lea e mafua ona o le faia o le alkaloids. O le faʻaauau pea o le ivi o ponaivi i le maʻisuka e oʻo atu ai i le faʻasaina o le motusia gastrointestinal. Ma faʻatasi ai ma le faʻatomuaga o le galega e faʻaaogaina ma le faʻamalosi, vasoconstriction ma le faateleina o le toto maualuga. I le taimi o le fanauina o se tamaititi, o lea ituaiga o laau ua matua faasaina ona faia i le fesootaʻi ma ona meatotino faʻatau.

O le mea lea, ao lei faʻaaogaina le laau, e tatau ona feutagai ma se tagata poto faapitoa e togafitia togafitiga o le a fuaina le lelei ma le lelei o le fautuaga o lona taumafaina.

Recipes mo le faia o infusions ma deco deco

Mo le togafitiga o le maʻisuka, e faʻaaogaina i le tele o fesuiaiga o meaʻai, meaʻai, teuteuga, tapenaga o fatu, fatu mamago, matagofie, ma isi mea faapena.

O le Galega e faʻaaogaina i le tele o fualaau, i se faʻaopoopoga, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi laau totō. O loʻo i ai nisi o suʻega sili ona lauiloa mo le sauniuni o togafitiga masani.

Sugar-faaitiitia le togafitiga. Ina ia faia, e tatau ona e tago i le 2 teaseti o laʻau tipi ma fatu galega. O le faʻafefiloi ua sasaaina i totonu o se vevela ma le 0.5 l le vai ua faaopoopo. E tatau ona tuʻuina i le pō le faʻafefete. I le taeao, o le vailaau faʻamalosi ua faʻamamaina e ala ile susu. O le faʻafefeteina e ave i le 0.5 ipu tolu i le aso 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.

Faʻaaogaina o galega officinalis. Ina ia faia sea oloa, e tatau ona e ave le sipuni se tasi o le vao ma fatu. O le paluga e sasaa mai i le 0.2 l o le vai e kuka ai le sua ma faʻaogaina i se vevela pe a ma le lua itula. O le oloa ua faʻamamaina ma faʻaaogaina i le 1 sipunipuni 4 pe 5 taimi i le aso. O le togafitiga e amata mai le 4 i le 6 vaiaso.

Teuga mo togafitiga o le maʻisuka. Ina ia saunia se meaola masani o le hypoglycemic, e te manaʻomia le 1 teaspoon o fatu galega e sasaa ai le 0.2 lita o le vai. O le isi, o le paʻu suamalie mo le 5 minute ile vevela vevela. O le oloa sauniuni e tatau ona ufiufi ma faia mo le isi lua itula. E tatau ona fufulu ma inu le gaʻo ile tolu taimi i le aso mo le 1 sipuni. E tatau ona manatuaina o lea ituaiga vailaau faʻasaina ei ai lona malosi, aemaise lava pe a faʻaaogaina i le taimi e tasi ma togafitiga.

O le faʻaaogaina o le goatberry officinalis i le faiga malogo. Mo le faia o lenei mea, o le mutia vao (0.5 g) e faʻatau faatolu i le aso, faʻamalu i se ipu vai.

Laʻau e selesele ma 'oti ma pi. O le fua aupito faigofie lea e maua ai le faʻaititia o le suka. Laʻau mamago ma tumutumu o le 25 g ua sasaa mai i le 0.2 l o le vai inu. Ona tuu lea o le paluga e tuu ai mo le tusa o le itula. O lea ituaiga meafaigaluega e inu i le afa vaega i le taeao ma le afiafi ao lei faia se taumafataga.

Ina ia faafaigofie le sauniuniga o togafitiga a tagata, e mafai ona faatauina mai galegi vao vao i le fale talavai. O le tau o le afifiina (50 g) e mai i le 36 i le 49 ru, ma taga mama (20 fasi keke 1.5 g i le tasi) - 27 rubles. Ia, afai e te manaʻo e aoina le mutia ma faʻamagoina oe lava ia, e tatau ona e mafaufau e tatau ona ola le laau i nofoaga e mama i le faʻalogo.

Talu ai e matua faigata lava ona e fuafuaina oe lava ia, e sili atu le lelei ona faʻatau se galega i totonu o se fale talavai ma ia mautinoa o aoga aoga.

Fautuaga mo le faʻaaogaina o togafitiga

E pei o togafitiga fualaau, o togafitiga ma vailaau faʻamalositino e tatau ona faia faʻamautinoa ma punouai. I le taimi lava e tatau ai ona e iloa e uiga i le faʻasaʻoina ma le ono afaina o fualaau. Afai o soʻo se mea totino e mafua ai ona faʻaalia i le maʻi, e tatau ona taofi lana tali. O le isi laau e mafai ona sau i totonu mo se sui. O le lalolagi Planeta e tamaoaiga i le tele o togafitiga o togafitiga, o lea e tatau ai ona tupu mai se isi laau.

O otaota e le tatau ona sili atu ona umi nai lo le faʻamaonia i totonu o le talavai. O nisi oi latou e tele pe itiiti ifo foi e mafai ona faʻamalosi ituaiga toxins e aʻafia ai le tino o se tagata maʻi muamua. E le gata i lea, e le mafai ona e tago i togafitiga faafomaʻi ma mea teuteu e aunoa ma le manaʻoga.

O nisi taimi e tatau ona e mafaufau i le mea moni e faapea, pe a faʻaaogaina deco deco poʻo tinctures, "faʻatau" le faʻamaʻi, e lagona e le tagata maʻi le faʻaitiitia o le soifua maloloina. Afai a mavae ni nai aso o le suʻeina o le vaifofo o le faʻaleleia e le oʻo mai, e tatau ona e lafoaia lenei laau toto.

O togavao e sili ona lelei ona fafagu i tioata poʻo ni meaʻai. Faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻapitoa, aemaise lava o le maʻisuka, ao faia togafitiga faʻaleaganuʻu, o meaʻai gaʻo ma meainu malolosi e tatau ona faʻamaʻaʻaʻaʻaʻaʻaʻafoa.

O le sauniuniga ma le teuina o togafitiga o togafitiga e taua tele foi. O laau tipi ua sili ona tausia i pusa pepa poʻo taga pepa. O le mea lea, o le a le mafai ona i ai iina le pefu. E le gata i lea, latou te teu ato ma pusa o laau i nofoaga e aunoa ma le susu.

O le kuki o se laau sili ona lelei lea e fesoasoani e aveese ai maualuga maualuga o suka ma faailoga autu o le maʻisuka. O vailaʻau faʻapitoa e maua ai le tele o auala e saunia ai mea faʻapitoa, teuteuga ma totogifuapauina mo togafitiga o "maʻi gasegase".

E le tatau ona tatou faʻagaloina o togafiti togafitiga e le na o le pau lea o le vaega o le togafitiga manuia o togafitiga. O le tagata maʻi e tatau ona manatua i taimi uma e uiga i se meaʻai faapitoa, gaioiga faaletino, tagofia o vailaʻau ma siakiina glycemia. E na o le pau lea o le auala o le a mafai ai ona ia puipuia le faʻamaʻi i "pa puipui." O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻaauau pea le autu o le faʻaitiitia o le suka ma togafitiga faʻatoʻa.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

O togafitiga o goatberry e maua ai le diuretic, diaphoretic ma le hypoglycemic effect, e faaosofia ai le pancreas ma le gaosia o le inisalini, ma faateleina ai foi le ono gasegase o siama. O lenei meatotino e faʻaaoga e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2. I le faʻaopoopoga, o le togavao ei ai sona aoga aoga i le galuega o le ate ma le gluconeogenesis.

O le Galega ua lauiloa mo lona aafiaga lelei i le tino, lea e mafua ona o vailaau oona e maua ai lona tuufaatasiga. Galegin alkaloid faʻafaigofie le gaʻo gaʻo-gaʻo ma gaʻo ai le cholesterol. O lenei mea e taofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

O le faʻamanuiaga o le faʻatoʻaga o le 'oti o loʻo i ai i le mea moni e faapea o le faʻalauteleina o le manaʻoga o le tino mo le malosi, o le faʻaleleia o le togavao e faʻaaoga ai le masini mo le mauaina o glycogen natia. E le gata ina faʻateleina le malosi o le malosi, gaioiga faalemafaufau ma le tino, ae puipuia foi le atinaʻeina o le hypoglycemia. O le tagofia o vailaʻau e faʻatatau i le galega e faʻasaʻo ai le vaivai o musika, vaivaiga, gatete ma le gaogao, e maua ai le malosi ma le malosi.

Contraindications

E ui lava i le maualuga o le gaosiga o le maʻisuka i le maʻisuka, e mafai ona faʻaaoga pe a uma ona talanoa i se fomaʻi. O le tagata poto faapitoa o le a filifilia le laasaga aupito sili ona lelei ma le umi o togafitiga. O le faʻamaʻi o le tagata lava ia e afaina i aʻafiaga leaga ma aʻafiaga itu.

Tetee e fai le galegi e mulimuli mai i tagata gasegase maualuga. O le laau e faʻapipiʻi toto toto ma faʻateleina le toto, lea e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave matuia.

Aua le faʻaogaina mea e faʻaleagaina ma teuteu mo tagata e maua i le maʻi ile fatu, talu ai o nei vailaʻau e afaina ai lagona maso o le tino.

Fautuaga mo le faaaogaina

O le 'oti o le mea oona, o lea e tatau ai ona e matua faʻaeteete i lona faʻaaogaina.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le galega o loʻo faʻatulagaina e le fomaʻi, ma e mafai ona fetuunai i le taimi o le togafitiga faʻalagolago i le tali a le tino i togafitiga. E matua faasaina le ola tutoatasi e faateleina le fua faatatau masani o fualaau faasaina. O lenei mea e mafai ona mafua ai le paʻu tele i le maualuga o le suka ma le atinaʻeina o le hypoglycemia (faʻafuaseʻi o le insulin).

Ua faʻatagaina le fomaʻi e logoina le tagata maʻi e uiga i le faʻailogaina o le laau ma aʻafiaga o aʻafiaga. E tatau i le maʻisuka ona nofouta i faailoga o le hypoglycemia poʻo se isi tulaga faʻaleagaina ina ia mafai ai ona sailia se fesoasoani agavaa i se taimi talafeagai.

Aua neʻi sili atu i le taimi fautuaina ole togafitiga. O nisi otaota e tuʻuina atu ai mea ia, pe a faʻaputuina, e iai se aʻafiaga leaga i le tino.

I le maʻisuka, o le galega e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau vailaʻau o loʻo i ai le aafiaga o le hypoglycemic. O nei mea e aofia ai le upega, laʻau aʻa, pi pi.

Tulafono faʻatau

Ina ia taui mo le maʻisuka malosi, teuteu ma infusions o 'oti e faʻaaogaina. E mafai ona faʻatau se vailaʻau faʻamaʻi i se fale talavai poʻo le aoina faʻatasi. E seleseleina vao i le taimi o le fugalaau (Iulai-Aokuso), pe a tele lona ola i meaʻai. O mea e masani ai o mea ia e tipi i aʻa, laulaʻau ma mea faʻaleagaina. Aoina le laau e tatau ona i totonu o se fanua mama, ese mai le auala, laau toto ma isi punavai o le filogia.

Fufulu le mutia i se mea matutu, lelei le vaʻaia. I le taimi lava e tasi, e taua le faʻamautinoa e le pau i luga le malamalama o le la.Ina ia faʻavave le faiga o le faʻamago, e mafai ona faapipiiina le mea faigaluega i nai pusi laiti ma faʻagata.

Teuina le laau i se mea pogisa, mago. E fautuaina e fuga le 'oti ma tuʻu i totonu o se taga laʻititi po o se ato pepa. I le noatia ma le fai fuafua i nei tulafono, e tumau pea le faʻamalolo o le fale mo le 2 tausaga.

Galega officinalis e mafai ona faʻaaoga mo le sauniuniga o vailaau fale. 6 fualaau e masani ai ile tai o le maʻisuka.

1. Laga o le 'oti. Ave 2 tbsp. l se laau mamago, sasaa i totonu o se koneteina tioata ma sasaa le 1 lita o le vai vevela i le 70 ° C. Tuʻu le oloa e faʻaaogaina seia oʻo i le taeao, ona faʻasolo ai lea. Ave sina tinotu o le 1 tbsp. l 4 taimi i le aso.

2. Matagofie o le 'oti. Tipi muamua mea lago mama. Tasi le sipuni o le mutia mo le 250 ml o le vai. Tuu le atigipusa i le mea faigaluega i totonu o se vai vai taele ma mafanafana mo le 5-10 minute. Fuʻu inu inu 1 tbsp. l 3-4 taimi ile aso.

3. O le afaina o le fatu. Ina ia saunia le vailaʻau, sasaa 1 tbsp. l pi i totonu o se vevela ma sasaa se lita o le vai vevela. Alu i le po, faʻalavelave i le taeao ma suʻe 25ml tolu taimi i le aso.

4. O le ava malosi o le 'oti. Gagau i luga o se atigipusa tioata ma faʻauu i vodka (e mafai ona faʻaaogaina le ava i le vai i le fua o le 1: 2). Tuʻu le oloa e faʻafesoʻotaʻi mo le 30 aso, ona togi ma inu 1 lepp. pe a uma ona 'ai.

5. Galega ma lau paʻu. Ave le 25 g o mea taitasi ma liligi le 200ml o le vai kuka. Tuʻu e faʻaaoga mo le 1 le itula. Faʻamau le mea e maua mai ai ma vaevaeina i ni tautua se lua - tasi mea inu i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga, ma le lona lua i le afiafi.

6. I le foliga malogo. Faʻafeu se sipuni sipi o le vine ma inu i le vai. Faʻaalu faatolu i le aso. E le gata i lea, e mafai ona faaopoopoina i ni aano o manufasi po o salati e avea o se mea manogi.

Squid o se vailaʻau vailaʻau e mafai ma e tatau ona faʻaaoga i le togafitiga o le maʻisuka. Aua le faia se faaiuga i le faʻaaogaina e aunoa ma le faʻafesoʻotai o lau 'auʻaunaga soifua maloloina. Aua nei galo o le aveina o se mea teuteu po o le fusi o se ausilali, ma ina ia aloese mai se faalavelave, e taua tele le mataituina o meaʻai, aloese mai le atuatuvale ma faatulaga le mamafa o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga