E mafai ona 'ai le gelatin ma le maualuga o le cholesterol?

I le umukuka, mo le saunia o ipu eseese, e taua le gelatin. E galue e pei o se mafiafia. Ae o le tele o tagata gasegase o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi e fefefe o loʻo i ai le cholesterol i lenei oloa, ma le afaina ai ia i latou. I le suʻesuʻeina o le vailaʻau, sa oʻo mai ai saienitisi: i totonu o le gelatinous lava ia e leai se cholesterol, ae o le i ai o nisi o vailaʻau amino i totonu o le tino e afaina ai le tino, o loʻo ulu atu i se vailaʻau faʻataʻi ma lipids i totonu o le toto.

Gelatin Composition

O le faavae o le gelatinous mea o loʻo faʻaleleia ai le collagen manu lea na maua mai i le umi o le kuka o le cartilage, ivi ma le paʻu o manu. I le faʻataunuʻuina, o loʻo i ai se mausali, mausali le faʻavae, e le aoga, lanu samasama i lanu. O le ulu atu i se tali i se vai, e faʻamautuina ma ave le pepa o le koneteina lea na faʻaitiitia ai. E maua i foliga ofolafolafolafolafolafola poofolafola. O le vaega autū o le gelatin o le palatini - 87.5 g mo le 100 g. E tele naua gaʻo ma gaʻo i totonu o lea mea o loʻo manatu i ai o se meaʻai fua.

Faamanuiaga ma le afaina

O le ulufale atu i le tino ma le ulu atu ma se vailaʻau faʻafefe i le toto, o le gelatin e iai sona aafiaga i le tino:

  • Faʻasalalau le faʻamalosi
  • faʻamalosia o le myocardium, cartilage,
  • faʻaosofia le faiai
  • Faʻasalaina le faʻaogaina o le tino, moe,
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • faʻaagasolo faiga faʻaaogā faʻamaʻi,
  • fatufatu se ata tifaga puipui i luga o sulu o okeni uma,
  • faʻapupula le gaosiga o le collagen,
  • O loʻo i ai sona aʻafia ma le faʻaleagaina,
  • faʻaleleia le faʻatinoina o le fale ma le auʻaunaga lautele,
  • faʻaauau le faʻaleagaina.

E mafai e le gelatinous ona aʻafia ai le totoina o le toto ma faʻamalosia ai le faʻavaeina o toto. I faʻamaʻi e pei o le maʻisuka poʻo le atrosclerosis, e le fautuaina le gelatin mo le faʻaaogaina. Gelatin o se oloa maualuga-kalori - 335 kcal mo le 100 g o oloa. E faʻasaina i latou oe mulimuli i se taumafataga.

Ua lapatai mai le Cardiologists: o le faaaogaina o le gelatin ma se olaga e le tauagafau, ua faaleagaina ai le metabolism, lea e mafua ai le faateleina o le cholesterol ma le foliga mai o le atherosclerosis.

Aafiaga i cholesterol ma tulafono faʻaaoga

Ua maua e saienitisi o le gelatin e faateleina ai le toto cholesterol. O le gelu o le Gelatin e fesoasoani i le taofiofia o faiga o oxidative, lea e tau atu ai i le fausiaina o ni atherosclerosis plates, lea, o le nofo i luga o puipui o toto toto, faʻaitiitia ai le lafoaʻi. O lenei mea e afaina ai le tafe toto ma toto toto.

E mafai ona suia le gelatin i isi mea mafiafia. O nei mea o le pectin ma le agar-agar, o mea o fualaau toto. Ona o le i ai o le polygalacturonic acid i la latou tuufaatasiga, latou te aveesea le sili atu, "leaga" cholesterol mai le tino. O le gaioiga a nei meaola e tutusa ma le gelatin. O tagata e maua i le atherosclerosis e le tatau ona 'ai i mea e maua ai gelatin. I le faʻaaogaina o le pectin ma le agar, e mafai ona e saunia ni meaʻai, aspic ma jellies. O sea sui e sili atu ona lelei nai lo le leaga. Ae e taua le manatuaina o le fua.

O le tuufaatasiga, mea o le kalori ma mea aoga o gelatin

Gelatin o se meaola o manu. E maua mai e ala i le gaosiga o gaosiga o palakene, o le mea e fesoʻotai ai manu. O le vailaau e mama lanu samasama i le tofo ma le le taua.

100 g o le ponaivi ponaivi e aofia ai le tele o puipuiga - 87.5 kalama. O le oloa e aofia ai foi le pefu - 10 g, vai - 10 g, gaʻo - 0.7 g, gaʻo - 0.5 g.

O le kalori content of colle bone is 355 kcal mo le 100 kalama. O le oloa e aofia ai le tele o elemene aoga:

  1. Vitamin B3
  2. mea taua amino (phenylalanine, valine, threonine, leucine, lysine),
  3. micro ma macro elemene (magnesium, calcium, copper, phosphorus),
  4. vailaʻau amino e faʻafefeteina (serine, arginine, glycine, alanine, glutamic, acid aspartic, proline).

O le gelatin suamalie e mauoa i vitamin PP. O lenei vailaʻau e tele ona aʻafiaga faʻapitoa - e auai i faiga faʻasolosolo, faʻasolosolo, toe faʻafouga, faʻamalosia gaʻo ma le lipid metabolism, ma faʻaleleia le tulaga faʻalagona. O le Vitamin B3 e maualalo ai foi le cholesterol, e puipuia ai pupuni o le toto ma faaleleia ai le gaioiga o le manava, fatu, ate ma le pancreas.

O le gelatin oloa e aofia ai ituaiga 18 o amino. O le mea pito sili ona taua mo le tino o le tagata e: proline, lysine ma glycine. O loʻo i ai i le vailaʻau le malosi, o le faʻasao, o le antioxidant, o le antitoxic, e aofia ai i le sifi ma le metabolism o le tele o mea.

Lysine e talafeagai mo le gaosia o polotini ma le collagen, le faʻafouina o le alualu i luma. Proline e faʻamalosia ai le cartilage, ponaivi, tendon. Amino acids e faʻaleleia le tulaga o le lauulu, paʻu, fao, faʻamaonia le faʻatinoga o le ata vaaia, fatugaʻo, fatu, thyroid gland, ate.

E iai foʻi isi togafitiga faʻapitoa a Gelatin:

  • e faia ai se mucous membrane i luga o okeni, lea e puipuia ai i latou mai foliga vaaia o le afaina ma le mai,
  • faamalosia le mascular system
  • faʻaosofia le faʻaogaina o le tino
  • faamaluluina mafatiaga,
  • faʻaagaoioia gafatia mafaufau,
  • faʻaleleia le gaioiga o le faʻalavelave faʻalavelave,
  • faʻasolosolo le fua o le fatu, faʻamalosia le myocardium.

Gelatin e sili ona aoga mo faʻamaʻi faʻatasi, pe a faʻaumatia le tino o le cartilage. O lenei mea moni na faʻamaonia e se suʻesuʻega na auai ai le 175 tagata matutua mai le osteoarthritis.

O mataupu e aofia ai le 10 g o le aano i le aso. I le mavae ai o le lua vaiaso, ua iloa ai e saienitisi o tagata gasegase ua faʻamalosia o latou maso ma faʻalauteleina le vaʻavaʻaʻi.

I le maʻi suka, e fautuaina e faaopoopo le gelatin i le meli. O le a faʻaitiitia ai le aofaʻi o le suka i totonu o le paluga o le paluga ma faʻafefiloi ma le polotini.

E aʻafia faapefea gelatin i le cholesterol

O le fesili autu e tulaʻi mai i tagata e maualuga le maualuga o lipoproteins i totonu o le toto o le: o le a le tele o le cholesterol i gelatin? O le aofai o le cholesterol i le kelu kelu e leai.

E mafua ona o le mea mulimuli e faia mai veins, ponaivi, paʻu poʻo le tilotilo o manu pe a leai se gaʻo. Faʻapitoa e maua ai le maualuga o kalori oloa.

Ae ui lava i le mea moni e le oi ai le cholesterol i le gelatin, e talitonuina e mafai e le ponaivi ona faateleina le tele o le LDL i le toto. Ae peitaʻi, aiseā e taua ai le kelu i le ponaivi, ona e aofia ai le vailaʻau pota ma le amino acids (glycine), ae a le isi, e tatau ona faʻamaopoopoina le fua o le lipids i totonu o le tino?

E ui lava i le aʻafiaga o aʻafiaga, e le mafai e le gelatin ona faʻaititia le maualuga o le cholesterol lamatia, ae faʻasaina ai ana faiga faʻamaʻi. O lenei mea e mafua ai le fausia o se atherosclerotic plate.

Le aʻafiaga leaga o le gelatin i luga o le cholesterol o le kelu ponaivi e faʻapupulaina le viscosity (coagulation) o le toto. O lenei meatotino o le oloa e matautia mo tagata e mafatia i le atherosclerosis. Faatasi ai ma lenei maʻi, ei ai le tulaga lamatia o le toto e mafai ona poloka ai le ala i totonu o le toto, e mafua ai le paʻu poʻo le fatu fatu.

Afai e te faʻapipiʻiina se olaga e le tauagafau e masani ona faʻaaogaina le gelatin maualuga-calorie, ona faʻateleina ai lea o le maʻi gasegase metabolic. O ia lea o le mafuaʻaga autu o le faateleina o le maualuga o le cholesterol i le toto ma le atinaʻe o le atherosclerosis o toto toto.

E ui i le mea moni o le maualuga o le cholesterol i le toto e mafai ona faateleina mai le gelatin, o le mea masani e faʻaaogaina mo le gaosia o fualaau. E masani lava, o vevela soluble o fualaau ma fualaau, e aofia ai vailaau anti-atherosclerosis, e faia mai le kelu ponaivi.

Mo se faataitaiga, o le gelatin o se vaega o Omacor. O le vailaʻau e faʻaaogaina e aveesea ai le cholesterol faʻamaʻi ma faʻaleleia le faʻatinoina o le vascular system ma le fatu.

Ae ui i lea, e le mafai ona ave le Omacor i le taimi o le tamaitiiti, faatasi ai ma maʻi o gaʻo, ate. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e mafai ona afaina ai lagona ma le ulu tiga.

Afai o le gelatin e maualuga le maualuga o le cholesterol, o lona uiga la e le tatau ona lafoaia mea e te fiafia i ai e faavavau. O lea, jelini, jelly po o le marmalade e mafai ona saunia i luga o le faavae o isi faʻamafanafana masani.

Aemaise lava, faatasi ai ma le hypercholesterolemia, e sili atu ona faaaoga le agar-agar po o le pectin. O nei mea e aveese ai le cholesterol ma le toxins mai le tino. Ae ui i lea, latou te lelei tele.

Aemaise lava i le hypercholesterolemia pectin e aoga. O le faavae o le vailaʻau o le polygalacturonic acid, e faʻamaonia ile vaega ole alcohol alcohol.

Pectin o se polysaccharide masani lea o se vaega o le tele o laau. E le o aʻafia e le tino, e faʻaleleia i totonu o le vaega o meaʻai, lea e aoina mai ai le LDL cholesterol ma aveesea ai i latou e ala i le manava.

E tusa ai ma agar-agar, e maua mai i le uʻu enaena po o le mumu. O le vailaʻau e aofia ai polysaccharides. O le mafiafia e faʻatau atu i sasa.

Agar-agar e le gata ina faʻaitiitia ai le cholesterol leaga, ae faʻaleleia ai foi metabolic processes, e faʻaaogaina ai faʻamaoniga o maʻi o le manava.

O le faʻamalosi e faʻaaogaina ai le gaʻo ma le ate, e faʻapipiʻi ai le tino i elemene aoga ma aveesea ai metotia mamafa.

Gelatin leaga

E le lelei tele le gaelatin. O le mea lea, faatasi ai ma le tele o mea, e mafai ona tupu se numera o aʻafiaga itu.

O le aʻafiaga le lelei masani o le faʻapupulaina o le toto. Ina ia puipuia le atiina ae o se mea e le manaomia, e fautuaina e fomai e faaaoga le gelatin e le o se ituaiga o mea faaopoopo, ae o se vaega o ipu (jelini, aspic, marmalade).

E le mafai ona faʻaaogaina le gelatin ia i latou o loʻo i ai le thrombophlebitis, thrombosis. E faʻamaonia foi i le gallstone ma urolithiasis.

Ma le faʻaeteete, o le kelu e tatau ona faʻaaogaina mo pathoces cardiovascular, oxseluric diathesis. O le mea moni o le mea faʻaopopo e aofia ai oxalogen, lea e mafua ai le vevela tele o nei maʻi. E le gata i lea, o le oxalate salts ua aveesea mai le tino mo se taimi umi ma ua lofituina i fatugaʻo.

Isi faʻasalaga i le faʻaaogaina o le gelatin:

  1. veinsose veinsose,
  2. gout
  3. toe le manuia
  4. faʻavavevaveina o le faʻamalolo i le maʻisuka,
  5. afaina fua o le tino (pupula),
  6. afaina
  7. meaai faʻafefe.

E le gata i lea, e le fautuaina e fomaʻi le 'aiina o meaai mo tamaiti i lalo ifo o le 2 tausaga. A uma, o le kelu le ponaivi e faʻaleagaina ai le manava o puipui o se tamaititi, lea e mafai ona mafua ai le faʻalavelaveina o le faʻaogaina o le tino. O le mea lea, e oo lava i tamaiti e matutua atu i le lua tausaga le matutua, e mafai ona tuʻuina atu suamalie ma gelatin ia sili atu i le tasi i le vaiaso.

O aoga o gelatin o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O le a le tele o cholesterol o loʻo i ai i le siʻeli

Faataamilo i lenei mea faigofie ma i le taimi lava lea e tasi o meaai suamalie e tele talafatu. O le toʻatele o tagata e talitonu i le matuia o le sofic. O loʻo i ai se manatu e sili atu le faʻamalosia o le meaʻai o meaʻai i tagata e maua i le toto maualuga. E le saʻo lenei tulaga, talu ai ona o le faʻaaogaina tatau, o le aspic ma le cholesterol e mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma manuia i le tino.

O le keli masani e masani ona kuka mai i vae, ulu, taliga o manu, faapea foi ma manulele ma apaau. O nei vaega o le tino maliu o loʻo aofia ai mea e taʻua o le fetogi, faafetai i le mea e mauaina e le aspic le tutusa o le siva. O le masani o le gaosia o le susu o le 6 i le 8 itula.

O le aanoina o aano o manu o se oloa e maua mai i manu. O le mea lea, o loʻo i ai se aofaiga o le cholesterol i totonu. E faʻavae i luga o mea e aofia ai le kulimi, e mafai ona fesuisuiai le iʻuga o le cholesterol. Lalo o se fua faatatau talafeagai o le cholesterol i le 100 kalama o le jeli ua maeʻa, e fuafua i le ituaiga o aano o manu na faaaogaina:

  • Chicken 20 mg
  • Turkey meat 40 mg,
  • Duck 60 mg
  • Povi 80-90 mg,
  • Pork 90-100 mg.

O le keli o le puaa lea ei ai le maualuga o le kalori o le pe tusa ma le 200 kcal. E le gata i lea, o le sea o le cholesterol e tele. O lenei ituaiga e pito sili ona faamalieina, ae o tagata e iai le hyperlipidemia e le fautuaina mo le faʻaaogaina.

E sili ona lelei le kukaina o moa ma le pisuka e aunoa ma le paʻu. O le mea lea, e mafai ona faaitiitia le fiafia o le cholesterol i le kuka kuka. E tatau ona aveese le fulu mai le susu i le taimi o kuka. E taua le aua le faʻagaloina le aveeseina o le gaʻo tele i luga o le paʻu suamalie ma le aisa.

E mafai ona 'ai le aspic i le maualuga o le cholesterol

O le mea moni, o le toʻatele o tagata fiafia i le mea oona o loʻo popole e tusa pe mafai ona e fiafia i lau mea e sili ona e fiafia iai i le hyperlipidemia. O tagata e taumafa fualaau taumafa e faʻapena e talitonu e mafai ona e 'aina le keleni i ni mea laiti ma na o le tasi i le vaiaso. I lenei tulaga, e sili ona lelei le filifilia o moa ma le lapiti, ma le veal mo lana tapenapenaga. E mafai ona tuʻufaʻatasia ituaiga o aano o meaʻai i le taimi e tasi.

E le o tagata uma e iloa o lenei ipu, masani mai le laʻititi, e tele mea aoga aoga. O le keli o loʻo i ai se puipuiga i luga o sooga, faʻaleleia le toto toto. O se aafiaga lelei i le tui o le tino. O le mea e ofo ai, o le sipeti o paluga o se faleteuoloa o vitamini ma minerale. Ieleli o loʻo i ai le collagen, amino amino taua, chondroitin, glycine.

Collagen e mafai ona faʻaleleia le tulaga o mea fesoʻotaʻi, o le i ai o le glycine e lagolagoina ai le mafaufau ma le faʻaoga o le tino. O le Chondroitin o le a faʻaopoopoina ai le gaogao faʻatasi.

O le faʻateleina o le 'ai o laʻau o loʻo faʻaosoina ai le tupuga o le oona ma le alualu i luma o maʻi fatu. E taua le lafoai o mea masani masani, aemaise lava o le horseradish ma le sinapi, lea e afaina tele ai le atinaʻeina o faamai o le gastrointestinal tract.

E i ai cholesterol i le gelatin?

Fugalaau meaai - jellied - na fatuina e Farani Farani i le amataga o le 19 seneturi. O le kuka kuka e faʻaaoga ai gelatin. Jellied e sili ona manino ma o le taimi e kuka ai e na o le 2 itula. O le mea autu e masani lava o iʻa.

E taua le gauai i le tele o vailaʻau aoga i gelatin, e aofia ai:

  • Maualuga maualuga, e tusa ma le 87 g mo le 100 g o oloa,
  • Vitamin B3
  • Kalaku, fulukalama, apamemea, magnesium,
  • O mea taua ma mea e faʻaaogaina amino.

O le mea moni, o le gelatin collagen protein processing product. O le vaega autu o le fesoʻotaiga o manu. O le faʻalavelave faʻalavelave lea e maua ai le malosi i la tatou paʻu. E tele tagata e fiafia pe o le cholesterol o se vaega o le gelatin. E manino le tali - e le o aofia ai le cholesterol i le gelatin. O loʻo i ai se faʻamatalaga talafeagai mo lenei mea. Gelatin o loʻo galo mai le ponaivi o le tino, veins ma le tilotila o manu pe a leai se gaʻo. E ui lava i lenei mea moni, o le gelatin ma le cholesterol i le toto faatasi ei ai aafiaga leaga i totoga o tagata.

Ma mafuaʻaga uma ona o le gelatin e faʻateleina le viscosity toto. Mo lenei mafuaaga, e le fautuaina e faʻaaogaina mo veins varicose, thrombophlebitis, nephritis, atherosclerosis ma le maualuga o lipids. O le malulu o le toto e mafua ai le faʻavaeina o le toto ma le pisia o ipu toto, lea o loʻo i ai nei pusa cholesterol. E fautuaina malosi e fomaʻi tagata o loʻo mafatia i le atherosclerosis ma le hyperlipidemia faʻatasi e faʻamavae atoa le gelatin mai le meaʻai.

Ole maualuga ole cholesterol e le o se mafuaaga e lafoai atoa ai se mea suamalie e pei ole aspic. O le fautuaga sili o le mataituina ma le faʻaeteete i le faʻaaogaina o lenei meaʻai. O le feutagai ma lau fomaʻi o le a fesoasoani foi i lou tino ia fiafia i mea e te fiafia i ai.

Gelatin: tuufaatasiga, calories, auala e faʻaaoga ai

Gelatin o se meaola o manu i le tuufaatasiga. Aʻogogo e leai se manogi manaia ma se tofo faapitoa, manino. E maua mai e ala i le tataina o manoa, ligaga ma ponaivi i le vai.E faʻamalosia e fula, ae le faʻamaʻapeʻa i se siosiomaga oona ma vai malulu. Pe a oʻo mai le vevela, e vave lava ona solo, ma pe a pa'ū, e liu i le uali.

Gelatin e faatatau i meaai maualuga-kalori. O lona kalori o mea e maualuga tele: i le 100g o le oloa e aofia ai le 356Kcal. O le faʻaaogaina tele o lea mea e faʻatasi ai ma se olaga ola mama e ono mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino.

Le aoga o le malosi o le gelatin:

O le tuufaatasiga e aofia ai le vitamin PP (14.48 mg). O lenei vaitamini e taua tele mo le tino: e auai i le toe faʻaleleia ma le faʻamalosiina o gaioiga, i le metabolism, e faʻamalosia ai le liua o gaʻo ma suga i le malosi, faʻaitiitia le cholesterol ma puipuia ai le toto, paʻu, fatu, manava, ma lagona .

O le tele o vailaau oona, o mea aoga o ia mea o loʻo i ai se aoga aoga i le gaioiga a le tino atoa. I le gelatin o loʻo i ai:

• uʻamea (2 mg), lea e maua uma ai sela o le tino ma le okesene, e lagolagoina ai le metabolism, le tino o le tino, ma le vevela.

• Faʻaleleia (300mg) - talafeagai mo le faʻamalosia lelei o le skele.

• Potassium (1 mg) - faatonutonuina o le vai, masima, acid ma paleni alkaline, faʻamautuina le pao o le fatu, e aʻafia ai le gaioiga o maso, gutu o le endocrine.

• Suauu (12 mg) - faʻaagaoioia le faʻavaeina o enzymes i le gastric juice, salinava ma le pancreas, faʻateʻa toto toto.

• Masima (81 mg) - faʻamalosia ai nifo ma ponaivi mea, puipuia ai maso o le fatu, ma e mafai ona faʻafilemuina se tagata pe a mavae le mafaufau-lagona faʻafitauli.

• Kalama (34 mg) - e taofiofia le toto maualuga i le masani, auai i le faagasologa o lona gaugau.

O Gelatin e mauʻoa i amino acids: e 18 ituaiga. O le mea sili ona taua mo le tino o: glycine, lysine, proline. Glycine mo le tino i le taimi lava e tasi o loo taaalo ai i le taimi e tasi o le malosi ma le malosi i tulaga faigata, auai i le metabolism ma le tuufaatasiga o le tele o mea, ma ei ai aafiaga antitoxic ma antioxidant. Lysine e manaʻomia mo le faʻapipiʻiina o le palakene ma le polotini, e faʻaolaina ai le alualu i luma o le tino. O le Proline e avea ma faavae mo ponaivi, cartilage, siama ma tulu. E mafai ona toe faʻafoʻiina foliga vaaia lelei i le paʻu, fao ma lauulu, faʻaleleia le gaioiga o le fatu, fatugaʻo, ate, mata, laufo.

• Meaʻai taumafa. Faailoaina i lalo o le igoa "Meaʻai faaopoopo E-441." E faʻaaogaina i le sauniuniga o le tele o mea faʻafiafia: marmalade, marshmallows, jellies, candy, cream, keke, sweets, yogurts. I luga o lona faavae ua talo, aspic, ua saunia meaʻai kuka. Mo le tele o oloa, na ia:

- o le faʻaleleia atili o le tofo ma le lanu lanu,

- e avea o se atigi puipuiga mo le sogi ma aano o manufasi,

- faʻamautu ma faʻamalosi,

- faʻamalamalamaina nisi meainu, mo se faʻataʻitaʻiga, uaina, sua,

- faʻaauau le mamanu i mea e faʻafiafia ai,

- o se sui foaming mo le taoina.

• Fomaʻi. O le oloa o se mea sili ona maualuga, i le siamaina o siama siama e faʻaaogaina mo le galueaina ma le totoina o ituaiga microorganisms eseese, ma faʻaaogaina i le togafitia o maʻi o meaʻai.

• Faʻamaloilo: faʻaaogaina i le gaosiga o suppositories ma le faʻavaeina o capsules o fualaau faasaina, o lona uiga o le faia o laʻei, faia o plasma faʻamalosi.

• Falemaʻi: i le gaosia o ata tifaga x-ray, ata ma ata tifaga, o se vaega o vali ma kelu.

• Cosmetology. O mea aoga o gelatin o loʻo faʻaogaina i masikulu ma faʻafeiloai ai faʻamau, i lauulu ma fao mea faʻafouina.

O le lautele o le faaaogaina e mafua ona o ona tulaga uigaese ma ituaiga eseese.

Gelatin: oa faʻamanuiaga tau soifua maloloina

O faʻamanuiaga o le gelatin o loʻo taoto i totonu o le tuʻufaʻatasiga o elemene, vitamini ma amino acids i le tuufaatasiga. O mea aoga aoga nei o le oloa e taliaina lautele:

• faʻamalosia liuga, sooga,

• pe a mavae ni manuaga ma ni gau e faatelevaveina ai le faamaloloina ma le fusifusia o ni ponaivi

• o se punavai o le glycine, e taua mo le faʻasalaga o gaoioiga a faʻalapotopotoga uma i le tino,

• o se aofaiga tele o polotini e fesoasoani e faʻamalosia ai musika,

• faʻaalia mo le le lava o le toto coagulation,

• toe faʻafoʻisia mea leaga, lauulu lauulu,

• faʻaosofia le gaosiga o le tino o le kolokene, e manaʻomia mo le faʻafouina ma le faʻamalosia o le paʻu,

• faʻaleleia le tulaga lautele o tagata gasegase i le osteochondrosis, arthrosis, gasegase,

• puipuia ma faʻaitiitia le numera o vevela vevela o loʻo maua,

• toe foʻi i fao o latou siosiomaga lelei,

• faʻaleleia faiga faʻasolosolo ma gaioiga ona o le i ai o amino acids,

• o se punaoa malosi mo le tino o le tino, faiʻai, maso.

O se aafiaga lelei o le gelatin i le togafitiga o faamai o le gastrointestinal system sa matauina. E mafai ona ufiufi mucous membranes o okeni ma ata vevela, e puipuia ai le alualu i luma po o foliga vaaia o le gasegase ma le peptic ulcers.

Mo i latou o loʻo mulimulitaʻi i le fuainumera pe taumafai foi e faʻafaigofie le mamafa, o le gelatin e aoga lava. Lafumanu mai ai o loʻo manaia lelei e le tino ma faʻafefiloi faigofie. O le tele o tagata afeleti e aofia ai le fulufulu, tilo ma le silotila kuka i gelatin ia latou taumafataga. O le mafuaʻaga o lenei taumafa e taoto i le taua o le protein, o le fale o mea uma o maso o le tino.

O faʻamanuiaga o lona faʻaaogaina e matauina e le gata i le faʻaaogaina o le gelatin i totonu. Na ia faʻaalia ana mea aoga, o le avea o se vaega o maso, kulimi, baths.

Gelatin: o le ā le afaina i le soifua maloloina

Gelatin e le aoga i taimi uma mo le tino. I nisi tulaga, o se faʻaosoosoga o le faʻalavelave pe faʻaleagaina le tulaga o le soifua maloloina:

• mafai ona faʻaopoopoina le toto. O le mea lea, o le gelatin ua faʻasalaina i faʻamaʻi o le cardiovascular system ma i le tulaga o se predisposition i le thrombosis.

• O le faʻasaina o lona faʻaaogaina e tuʻuina atu foi pe afai ei ai veins veisela.

• Faʻaleagaina e Gelatin le tino e ala i le siitia o le cholesterol. Faʻatasi ma le atherosclerosis ma le fatu, o le faʻaaogaina o lenei oloa e tatau ona lafoai.

• E le fautuaina e ave le oloa mo gout, urolithiasis ma cholelithiasis.

• O le faʻamalamalamaina o le siakiina lea o oxalates i le urine.

• E le aofia ai meaʻai mo faʻamaʻi fatugaʻo.

• E le manaʻomia le faʻaaogaina mo le faʻalaumua o le afaina o le pipili, le mautonu.

• I se tulaga e le masani ai, ae leai se digestibility o le oloa e le tino. Mo lenei mafuaaga, e le tatau ona sili atu lo latou gaogao ma le manava.

• I le tulaga o le faapalepale i le gelatin, e lelei tele le teena o le faʻaaogaina o oloa o loʻo aofia ai.

O le avea ma se oxalogen malolosi, o le gelatin ma oloa mai i lea mea e le mafai ona faʻaumatia ei latou e mafatia i le ituaiga o diathesis oxaluri. O le oloa e mafai ona mafua ai le vevela ma le alualu i luma o le faʻamaʻi.

O le iai o le oxalic acid e mafai ona mafua ai le solia o le vai - paleni masima i le tino.

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le gelatin i luga o le tino, e fautuaina e fomaʻi le faailoaina mai o fualaau faisua (aemaise lava beets), paʻu, lala oat i le taumafataga e aloese ai le constipation, faafitauli ma le gastrointestinal tract. O nei oloa e mafai ona faʻaleleia ai le motusia o le manava ma le fatu.

Ina ia faʻavevesi suiga i le tagata soifua, e oʻo lava i se vaega itiiti o le gelatin e mafai ona afaina ai le soifua maloloina. O le mea lea, e tatau ona 'ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaeteete ma pe a uma le suʻega a le fomaʻi.

Mea aoga o gelatin

Ae o le mauaina o ia mea aoga, o le gelatin e le mafai ona 'aina mo faʻamaʻi uma. Faatasi ai ma le hypercholesterolemia, e le iloa e tagata gasegase le gelatin saogalemu mo le maualuga o le cholesterol index.

Gelatin o se meaola o manu. O lenei oloa e maua e ala i le taʻavale i filatini paʻu.Aʻogogo, o le gelatin e leai sona aoga ma e iai sona tofo faʻalauiloa. Gelatin ei ai sona lanu samasama.

I le avea ai o se vaega o lenei porotini, o le a taofia:

  • Puipuia o le protein 87.50 kalama,
  • Vaega o Ash - 10.0 kalama,
  • Carpihydrate tuufaatasia - 0.70 kalama,
  • Fat - 0.50 kalama.

Faʻamaumauga uma e faʻavae i le 100.0 kalama o le gelatin.

Calorie e faʻapipiʻi le polotini (i le 10.0 grams) 355 kalori.

Gelatin manu e aofia ai vitamini, faapea foi ma le amino acids ma mineral complexes:

  • Vitamin B3 (PP Nicotine),
  • O se mea taua o le amino acids - phenylalanine, faapea foi le valine,
  • E taua tele le leucine amino ma lysine,
  • Taua o le Acid Threonine,
  • Iona konisini
  • Mamanu faʻaleleia,
  • Masila o le palasio ma le kopa.

O le gelatin o loʻo aofia ai foʻi mea faʻafefete:

  • O le fomaʻi faʻamalosi e fesoʻotaʻi faʻatasi ma glycine,
  • Acid arginine ma alanine,
  • Aspartic acid faʻateleina ma le glutamic,
  • Component Proline.
Gelatin o se meaola o manu.e aofia i le ↑

Aafiaga i luga o le Index Maualuga o Cholesterol

O le porotini o le Collagen e aofia ai le tele o vitamin PP (nicotinamide).

O lenei mea e mafai ai le gelatin, pe a uma ona faʻaogaina i totonu, ia auai i ia faiga i le tino:

  • Auai i le gaosiga o le palatini,
  • I le lipid metabolism,
  • E fesoasoani i le maualuga o le kullukose index
  • Auai i le amino acid metabolism.

O Gelatin foi e faʻamautuina lagona ita i tulaga faigata.

Vitamin B3 fesoasoani e faʻaititia le faʻasologa o le cholesterol, ma e lelei foi le aʻafiaga o le gaioiga o na totoga:

  • Gaʻo vailaau - inumaga,
  • O le gaioiga o le gaosiga o le gastric juice o loʻo faʻaaogaina ma o le galuega o le manava ua faʻaleleia,
  • Pancreas galuega faaleleia
  • Ua faʻamalosia le fiva o le myocardial, ma o le fatu fatu e galue e aunoa ma le faalavelaveina,
  • E faʻamalosia ai le galuega o le ate, ma toe faʻafoʻisia ai sela ua faaleagaina,
  • Puipuia le toto totoga o le tino mai le faʻavaeina o toto i paʻu,
  • E taofia ai le sao o le cholesterol i luga o paʻu, e le faatagaina ai le fausia o le atherosclerosis.
O Gelatin foi e faʻamautuina lagona ita i tulaga faigata.e aofia i le ↑

Aafiaga toto

Gelatin e aʻafia ai le totoina o le toto, lea e lamatia mo le atinaʻeina o toto i paʻu autu, lea e faʻaosofia ai togafitiga o le thrombosis.

E le gata i lea, faatasi ai ma le atherosclerosis, o le gelatin, lea e faʻafefe ai le toto, e matua lamatia lava, aua e oʻo lava i nai paʻu toto e mafai ona poloka le lumanaʻi vavalalata o le ogalaau, ma oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le myocardial, faʻapea foi le fasipolo o le cerebral.

O le maʻi gasegase ma le hypercholesterolemia e mafai ona atiaʻe mai le le pulea lelei o le gelatin ma le olaga le atoatoa.

E mafai foi ona mafua ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 ma le togafiti o le mamafa - oona.

Ona o le maʻi pipisi, o se faʻalauteleina o le faasinomaga i le tuufaatasiga o le toto plasma e tupu.

I le faʻaogaina o le gelatin i ipu - jelini, kulimi keke, aspic poo aspic, o le a leai se osofaʻi malosi i le cholesterol, ae aua nei galo e uiga i gaʻo manu i le tuufaatasiga o le ipu, lea o le a avea ma faavae o le gelatin thickener.

O faʻamanuiaga ole amino acids

O le uʻamea o le gelatin e aofia ai 18 mea taua ma mea e le taua mo le amino, ia e taua tele mo le galuega faʻaopoopoina o le tino. O le mea e sili ona taua o le amina acline acid, faʻapea foi le lysine ma le glycine acid.

E iai o latou uiga taua i luga o le tino o le tagata:

  • O aʻafiaga o le antitoxic e puipuia ai le tino mai le inupia,
  • Togi uiga
  • Mea faʻatau mea e mafai ai ona faʻamafanafana le fiva, lea e fesoasoani e faʻaititia le numera o le cholesterol,
  • Faʻaleagaina faʻaleaga.

O Gelatin foi na te auai i le tuufaatasiga o le tele o hormones i le tino o le tagata, ma faafetai i le vitamini B3, e aofia ai foi i le fetuutuunaiga o le tuufaatasiga o fualaʻau o le cholesterol.

E manaʻomia e le tino le lysine e maua mai ai mole molelaʻau ma faʻamalosia le tuputupu ae o le tino. I le faʻaaogaina o lysine, o loʻo faʻapipiʻi ai le protein.

Amene acline acline e faia galuega nei:

  • Faamalosia o le cartilage
  • Faamalosia o le tendon,
  • E faʻamalosi ai le ponaivi ma e fesoasoani i le vave osofaʻi o ponaivi pe a uma ona gau, aemaise lava i tagata matutua. Gelatin e aoga mo le gasegase ma le osteoporosis.
E manaʻomia e le tino le lysine e maua mai ai mole molelaʻau ma faʻamalosia le tuputupu ae o le tino.

O Gelatin ua ave foi mo:

  • Faʻaleleia atili le faatinoga o ata,
  • Faʻatoagaina o lauroid function,
  • Toefuataiga o sela ate ma fatufiti fatugao,
  • Lafoaʻi le fefe
  • Toe faʻafoʻisia le paʻu o le fatu o le fatu.

O tagata maʻi e maua i maʻi o le maʻisuka o ituaiga uma, e fautuaina e faʻaopoopo le gelatin i le meli. O le oloa ua faʻaaogaina e itiiti ifo le kulukose i totonu o le kulupu, ma toe faʻafouina ai foi le tino ma le mama.

Faʻatasi le calcula suka

E i ai le gelatin i le cholesterol?

Soʻo se tagata maʻi i le hypercholesterolemia, popole i lona soifua maloloina, e fesiligia e uiga i le tele o le cholesterol i totonu o le gelatin.

Ae o tagata mamaʻi ei ai le maualuga o le cholesterol index e mafai ona faʻamautinoa - e leai se cholesterol i le gelatin, aua e faia i luga o latou tulivae, paʻu paʻu ma ponaivi, ia e le aofia ai gaʻo manu.

O le faʻamalosia o le protéini e faʻaogaina ai le maualuga o kalori lenei oloa.

Ae e le mafai ona e faʻaaogaina le puipuia o gaʻo, aua o loʻo i ai le malosi e faʻalautele ai le numera o le cholesterol.

O le Cholesterol e mafai ona faateleina i le faateleina o le maualuga o vaega ole LDL i le plasma.

E ui lava i meatotino uma o vitamini B3, e le mafai e le meaola o manu ona faʻaitiitia le faʻamaufaʻailoga o le HDL, ae o le gelatin poloka faʻamaʻiina i lipids.

O le siʻitia o le vaega o le LDL e oʻo atu ai i le faʻavaeina o le cholesterol deposits ma le atinaʻe o le atherosclerosis. e aofia i le ↑

Gelatin Substitutes

Faʻatasi ai ma le maualuga o le cholesterol index, nai lo le gelatin, e tatau ona e faʻaaogaina se faʻamafu o laau-o pectin lea, faʻapea foʻi ma agar-agar.

O nei oloa e aveesea ai fualaʻau o le cholesterol sili atu mai le tino, faapea foi ma vailaʻau ma toxins, lea e fesoasoani i le toe faʻafoisia o le tino i le taimi o le inisua.

O nei fualaʻau 'aina e mafai ona faʻafefiloi ai ipu uma.

Aemaise lava i le maualuga o le cholesterol index, o le oloa pectin e aoga. I le faavae o lona tuufaatasiga o le polygalacturonic acid.

Pectin o se mea e gaosi mea totino e le o aʻafia e le tino. Aʻo faʻapipiʻi i totoga o meaʻai, pectin e aʻafia ai molimula o le cholesterol saoloto, ma aveeseina i fafo atu o le tino.

Agar-agar ua maua mai le suamalie, lea e aoga mo le hypercholesterolemia, e le mafai ona na o le tuuitiitia o le faasinoupu o le cholesterol leaga i le tino, ae toe foi mai foi le metabolism lipid.

Contraindications

E le fautuaina le masani ona 'ai le gelatin i tagata mamaʻi e pei o faʻamaʻi:

  • Gallbladder faamaʻi maʻi,
  • Urolithiasis,
  • Faʻailogaina o le gasegase ma le thrombosis,
  • Faʻailoga o veins - veins veinsose veins,
  • Taumafa o le taʻavale
  • Faʻatoʻaina o le okeni
  • Faʻavavevave o le afaina o le toto ma le tafe toto o gase o le hemorrhoid,
  • Faʻasologa o meaʻai - faʻasologa masani,
  • Paʻa mamafa - Oʻa
  • Le faʻapalepale i meaola o manu.

Tamaiti e le i lalo ifo o le 2 tausaga le matua e le fautuaina e tuʻuina atu laʻau suamalie ma gelatin, aua o le gelatin i le tino o le tamaititi e mafai ona gasegase i totoga o meaʻai.

E tusa lava pe a maeʻa le 2 tausaga, e mafai ona tuʻuina le selu ma le gelatin i le tamaititi e 'ai - e le silia ma le tasi i le vaiaso ma i ni mea laiti.

Faaiuga

O le mauaina o mea aoga mo le tino, o le gelatin e mafua ai se faʻalavelave i ni nai faʻagasologa.O le faʻaaogaina o se mea e faʻamaua ai manu ma le hypercholesterolemia o le a le taʻitaʻia ai le numera o le cholesterol.

E tatau ona e iloa o oloa uma lava e mafai ona faʻaaogaina i le faʻatusaina.

Maualuga Cholesterol

  1. O le a le mea o loʻo aofia ai i le kele
  2. Laʻauina aano o manu ma cholesterol
  3. E mafai ona i ai le keli i le maualuga o le cholesterol
  4. Faʻailogaina analogues i meaʻai i le lalolagi
  5. Uiga aoga o le aspic

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

Kholodets o se tasi lea o ipu malolo sili ona fiafia i ai o meaai a Rusia. E faigata ona mafaufau i se Tausaga Fou fou poʻo le laulau Kerisimasi e aunoa ma lenei masani masani. Laʻeli ua saunia i le taumalulu ma isi taimi. 'Ai i latou o loʻo nonofo i luga o meaʻai faʻamalosi, faʻapea foʻi ma i latou o loʻo faʻalauteleina le lisi.

E ui i le tele o itula o le kuka, e le manaʻomia le tele o taumafaiga ma le taimi mai le talimalo. O le ponaivi o le afa aso ma le aano o le suka i le vevela vevela na o ia lava. Faʻasalaina i ni fasi meaʻai, tiogo i se mea malulu, o le mea e pei o le jelly-like e le 'aina vave.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Pe a faʻapipiʻi lelei, o isi vaiaso e lua e sosoo ai o le ai ai pea meaai lelei i le lima. Afai, faanatinati e galue i le taeao, e leai sau taimi i le taeao, pe ua e le lavava pe a uma se aso faigata e sauni ai le 'aiga o le afiafi, o le a fesoasoani le jelini. E mautinoa lava faigofie. Ae, o ia ituaiga meaai e le afaina ai le soifua maloloina pe a faʻaaogaina i aso uma? E mafai ona 'ai le aspic i le maualuga o le cholesterol? O le a tatou vavaeeseina, e amata mai i lona tuufaatasiga.

O le a le mea o loʻo aofia ai i le kele

I le masani ai, o le kukaina o aano o manu e kuka i luga o ponaivi ma le paʻu. O vae, ulu, taliga o le puao ma manulele, apaʻau ma ū o le manulele o loʻo faʻaaogaina - o vaega ia e fausia ai le gelatinous broth i le umi o le kuka. Mo le faʻaleleia atili o le tofo o fualaau faisua o loʻo faaopoopo i ai: aniani, kāloti, kerika, faʻapea mea manogi i le pule faitalia a le talimalo.

E leai se fuataga se tasi ma tekinolosi mo lenei ipu. Faʻaaogaina o vaega ma ituaiga o aano o manufasi ia ese. E muamua ona kuka e se tasi ponaivi, ona faaopoopo lea o le aano e taofi ai ona uiga lelei.

O isi faʻaaoga le gelatin mo le faʻamalosia atili. O lenei filifiliga e taua o le aspic. I le mataupu mulimuli, o se tulafono, o le umi o le sauniuniga e faaitiitia i le 2h3 itula. E masani ona kuka mo le 6 itula.

E le mafai ona taliina ma le le mautonu fesili o le tele o le protein, gaʻo o loʻo i totonu o le tiloni ma pe o le a le mea o lona kalori. E mafai e se tasi ona taumafai e faia se iloiloga faatusatusa o ona ituaiga eseese.

    O le povi o le mea sili ona lelei (

90 kcal / 100 kalama) ma se oloa e maua mai i le protein-protein, E saunia mai aano o anufe mai se manulele matutua, e sili ona lelei mai se moa. Faʻafiafiaga kalori

150 kcal / 100 kalama,

  • O le mea sili ona lelei o le keli anufe. Pe a faʻamaʻa, o le ipu ua ufiufi i se sili atu pe itiiti ifo le mafiafia o le gaʻo.
  • Ae peitai, e le faigata ona aveese. E aofia ai ia mea mai le 250 i le 350 kcal / 100 kalama.

    E le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi e tatau ona tuʻuina atu i le jelini le vine ma le sinapi. O ia taimi e fesoasoani e sili atu ai ona gaʻo le gaʻo e aunoa ma le faʻavaivai ma faʻaleagaina.

    Laʻauina aano o manu ma cholesterol

    I le faaopoopo atu i calories i le itu o se taumafataga maloloina, e taua pe iai cholesterol i le tilo.

    E pei o soʻo se meaʻai o meaola, o loʻo iai le cholesterol. O le a le tele o cholesterol o loo i ai i le jeli - e faalagolago i le fua ma le tekinolosi kuka. O le gaʻo sili ona gaʻo o puaa ma laʻau o pipi, o le cholesterol o loʻo i ai i totonu ia sili atu. O le a le tele o cholesterol i le jeli e faigata ona faʻatatau mo le mafuaaga lava e tasi o mea eseese ma metotia o sauniuniga.

    O le a le tele o cholesterol i laʻau o paluga o le a faʻalagolago foi pe faapefea ona gaosia le gaʻo mo lana sauniuniga.

    O ituaiga o aano o manu e alu i meaai meaai e aofia ai le aofaiga o cholesterol i mg i le 100 g aano o manu:

    • moa * 20,
    • Turkey 40
    • patoʻi * 60,
    • beef 80ch90,
    • puaa 90h110.

    Pork ma le lafumanu - 100-120 - o le fuainumera e faatatau i se tino maliu e aunoa ma le paʻu, pe a fai o aano o manu ma le paʻu, ona oʻo lea o le fua - 90.

    E mafai ona i ai le keli i le maualuga o le cholesterol

    O le gaʻoina o meaʻai ma le maualuga o le cholesterol e le afaina ai pe afai o le pusi beef ma le faʻaopoopoga o le manava moa e leai ni paʻu e filifilia mo le kukaina. Ole aoga o le jelly o le a sili ona aoga pe afai e te kukaina i luga ole vevela. A uma ona kuka le paluga ma uma uma le vavave ua uma ona maeʻa ona aveeseina, e le tatau ona afaina mea, ae vaivai.

    I le taimi atoa o le kuka, tusa o le 6 itula, e tatau ona e faʻamautinoa e le o kuka. Afai o le vevela i le ogatotonu o le tane e itiiti ifo i le 100 tikeri mo le tele o iunite, e te mauaina se oloa manino manino i vaega taua. O le a faʻapea ona faʻamanuiaina lea ituaiga o le cholesterol.

    O loʻo i ai se faʻataienisi faasaienisi faapea o le faafitauli o le afaina i le maualuga o le cholesterol e fai si mamao. O mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi e faigata ma e leʻo malamalama lelei. O le a le sao o le cholesterol e maua mai i meaai o le a taʻalo i totonu o le tino e manino lava le faigata ona fuafua.

    O le tele o saienitisi ma fomaʻi e lapataʻi e faapea o le tuliloaina o le cholesterol, aua nei galo e taua tele mo le tino. Cholesterol o se lipid e tatau ai mo le faatumauina o le maua o sela, hormones, ma le digestion function. Auai i le gaosia o le sukala ma vitamini D.

    O le faʻaititia o le cholesterol i lalo ifo e masani lava ona taʻitaʻia ai le tele o aʻafiaga o maʻi ogaoga. O lenei mea ua faamaonia i le tulaga o le hyperthyroidism (thyroid disease), faʻaleagaina le gaʻo faʻaleagaina, le mautonu le popole. O le le fiafia ma le atuatuvale, o se uiga o le atuatuvale ma le pule i le ola, o ni taunuuga e le manaomia o le toto o le cholesterol maualalo.

    E le tatau i se tagata ona taumafai e le faʻamalosi e faʻaitiitia le cholesterol, e faʻaesea ai nisi o meaai mai le taumafataga.
    Afai ole masani ole cholesterol e masani, e aoga mo i tatou ma tatau.

    Faʻailogaina analogues i meaʻai i le lalolagi

    Sa i ai le gelini i Rusia, ma o Farani ua faaopoopoina le atamai i le ipu. Sa faʻavae i luga o moa feʻaveaʻi, taaloga, moa lapiti, ma vela masani ma puaa na le galo. Aano o aano o manu mo "galantine" - o le igoa lea o fesuiaiga Farani - na gaogao, fefiloi ma mea manogi, fualaau faisua ma fuamoa, ona liligi ifo lea i totonu o le susu ma faʻaalia i le malulu.

    O aano o manu ma ponaivi malosi e lauiloa foi i le Caucasus. O se sola lauiloa lenei, o se tasi o mea sili ona matagofie o taumafa a Armenia. Aua tapenapenaga e fai ai le paluga o pusi, fasipolo, tele o laau, galala ma gelatin. O lenei mea masani e 'ai le vevela i le taeao. Faʻaopoopo i lana pulu cilantro ma pita. Afai ei ai se malulu, lea e mafai foi ona iai, o se mea e foliga mai e pei o le aspic.

    E i ai se cholesterol i le sola? E leai se masalosalo. O lona aofaiga e faalagolago foi i le fua, o le gaʻo gaʻo o aano o manufasi, faapea foi ma le cholesterol i totonu o le lafumanu na gaosia ai aano o manu, lea na talanoaina auiliili i le taimi muamua.

    O le a le mafuaʻaga o le lauiloa o meaʻai e pei o le 'aʻai i meaʻai o le lalolagi?

    Uiga aoga o le aspic

    Iloaina e le tele o atunuu, o le meaʻai e avea ma punavai o vitamini A, B9, C, elemene o loʻo i ai, faʻatasi ma i latou: apamemea, aluminium, vanadium, fluorine ma boron. O le Macronutrients o loʻo faʻatusalia e le calcium, o le sulfur ma le fuluufi. Lysine, o se vaega o le jelini, fesoasoani e gaosi ai le calcium. Retinol ei ai sona aafiaga lelei i le faʻaaliga. Faʻatasi, latou te faʻamalosia le faʻaogaina o le tino. O le vitamin B e aofia i le hematopoiesis, faaleleia le hemoglobin.

    Amino acetic acid i le tuufaatasiga o le glycine e laveaʻiina mai se maʻi pipisi - o se mea aoga mo se meaʻai fiafia! Glycine e aafia ai le gaioiga o le faiʻai ma le tino, faʻaleleia le manatua, faʻamalosia le gaioiga, galue e fai ma faʻasolosolo.

    Ae, o le mea moni, o le mea sili ona aoga o se gutu gutu-o le mea lea e maua ai le palakene.Collagen - o se palatini o le fale mo sela, e nafa ma le elasticity oo tatou paʻu, faʻagesegese le matua o le tino, faʻaumatia o ponaivi ma sooga. Faʻaaogāina masani o le siʻeli fesoasoani e faʻafeiloaʻi ai le mumu faʻatasi, toe faʻaleleia o latou gaioiga, ma faʻamalosia ponaivi.

    Faʻapitoa i le soifua maloloina o le keleni, aemaise lava mo le puipuia ma le togafitiga faʻapitoa mo faʻamaʻi pipisi, e mafai ona saunia e le gata i aso malolo, ae aofia ai foi i le taumafataga.

    Maualalo le kalori matū ma le cholesterol i totonu o le ipu, faʻatapulaʻa faʻaaogaina i le tasi i le vaiaso. O le mafuaʻaga mo le teenaina o le gaʻoina o aano o manu e le gata ina siitia le cholesterol, ae o faʻamaʻi foi o fatugaʻo, ate, ma le gall vess.

    Iʻa ma cholesterol

    O le uluai fautuaga o tagata maʻi e maualuga le cholesterol maua o le suia lea o lau meaʻai. O tagata maʻi ei ai le atherosclerosis e fautuaina e faatapulaa pe vavaeese atoa mai le gaʻo meaʻai a manu, lea e maua i le tele o meaʻai ma gaʻo, susu, pata, sisi ma isi mea gaosi, ma fuamoa fuamoa. I lenei tulaga, o le faavae o le taumafa e tatau ona avea ma fua, fualaau faisua ma vailaʻau e maua ai le eletise o le omega-3,6 gaʻo. I le faʻaopopo atu i fuālaʻau fuālaʻau o le muamua faʻamavaeina ma fatu o nati, o nei mea e maua i iʻa - o se puna o porotini, gaʻo maloloina ma elemene.

    E i ai le cholesterol i totonu o iʻa? I se tasi auala poʻo le isi, ioe. E uiga i ituaiga o iʻa e ono mafai ona maʻi i le atherosclerosis ma pe oa mea aoga o loʻo nonofo ai tagata vai e fesoasoani i lalo ifo o le cholesterol, faitau le iloiloga i lalo.

    Mea aoga o iʻa

    O iʻa uma e maloloina. O lenei faʻamatalaga ua masani ia i tatou talu mai le laʻititi. O le nofoaga masani e le masani ai ma le olaola o mea ola e le gata ina lelei ai ipu, ae taua foi mo le tino. O iʻa sili ona aoga, o le gataifale faʻaleaganuʻu, ae faʻapea foi i latou o loʻo nonofo i vai fou o le suavai, e tele a latou amino aoga ma elemene taua i la latou tuufaatasiga, ae o loʻo faasino i ituaiga o meaʻai maualalo.

    O mea aoga o loʻo maua i iʻa e aofia ai:

    O le mea lea, o iʻa o se mea maloloina ma taua tele mo soʻo se meaai. O le fufuluina mai o le tino e tumu ai le tino ma le atoatoa o le digestible protein, faatonutonu ai le gaioiga o le thyroid gland ma isi totoga o le gaioiga i totonu, e afaina ai le tino o le tino, faaleleia o lagona, manatua ma le moe, faamautu le metabolism. I tagata gasegase e maualuga le cholesterol, o ipu e mafai ona faʻaitiitia ai aʻafiaga atherogenic "leaga" o lipids i totonu o le toto ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli cardiovascular ma cerebrovascular o le atherosclerosis.

    E fia le cholesterol i iʻa

    E ese le iʻa. Afai e te filifilia le fomaʻi o le fusi o ituaiga sili ona lauiloa, e te maua le ata lea:

    • vai - 51-85%,
    • protein -14-22%,
    • gaʻo - 0.2-33%,
    • minerale ma vailaau oona - 1.5-6%.

    Cholesterol levels i iʻa e mafai ona fesuisuiaʻi. O le mea e leaga ai, e leai lava ni ituaiga e ese mai ai: o iʻa uma ei ai se vaega patino o gaʻo manu, o le tele o le cholesterol.

    Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    Codfish30 mg Horse elekereli40 mg Pike50 mg Sea language60 mg Taaloga56 mg Toto97 mg Pollock110 mg Natotenia210 mg Carp270 mg Faʻasalaina le ulu300 mg Laumei360 mg

    E pei ona mafai ona vaʻaia mai le laulau, o loʻo i ai le tele o ituaiga o iʻa i le cholesterol i eseesega eseese. Ole aofaiga o le cholesterol e tatau ona 'aina e se tagata ei ai le atherosclerosis e le tatau ona sili atu i le 250-300 mg / aso.

    O a iʻa e lelei mo tagata e maualuga le cholesterol

    O le mea e malie ai, e ui lava i le maualuga o le cholesterol, o le tele o ituaiga iʻa e mafai ona faʻaaogāina e tagata gasegase e matauina mo le atherosclerosis ma ona faʻalavelave faʻalavelave.O mea uma e faatatau i aoga gaʻo gaʻo: e mafai ona faʻaititia le maualuga o le cholesterol faʻatoʻa maua i le ate ma faʻasaʻo le gaʻo gaʻo i le lautele.

    E faʻapitoa ona e ono foliga mai, o le iʻa e sili ona aoga mo tagata e maualuga le cholesterol o ituaiga o lemoni gaʻo (salmon, salmon, chum salmon). O aso nei, o le tino ma le taʻavale e mafai ona faʻatau i soʻo se supermarket, ma o ipu mai iʻa mumu e le na o le soifua maloloina, ae e matua lelei lava. E fautuaina e faʻatau iʻa mai tagata faʻatuatuaina: e le o manu uma e oʻo mai i fata o fola o fefaʻatauaʻiga ei ai le fou fou. O le mea sili ona aoga mo le tino o salmon pupula po o le samasama. 100 kalama o le sui o meaʻai a le tuna e maua ai le aso mo omega-3, o lona uiga e malosi le tauina o pusa cholesterol.

    E faaopoopo atu i iʻa mūmū mūmū, o taʻitaʻi o loʻo i totonu o le GIC e le faʻamamaina, o tuna, o lapisi, figota, vao, sardinella ma sardine. E sili atu ona aoga le faʻaaogaina i pepa e kuka ma tao, ae tusa lava pe i ai i le meaʻai meaai, o nei ituaiga e mafai ona maualalo ai le cholesterol ma fesoasoani ai e maua le soifua maloloina.

    Ma o le tele o ituaiga iʻa e sili ona taugofie, e aoga mo le atherosclerosis o le masani lea e masani ai. E le manaʻomia le faʻaogaina o le vevela mo togafitiga "togafitiga" ma le maualuga o le cholesterol maualuga: e sili pe afai e fou pe uaisa. I le auala, o le vao o le a sili atu ona lelei pe a e taoina i se fasi keke o lemoni ma laau.

    O ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo e tatau foi ona i ai le tausiga faapitoa. Cod, halibut poʻo pollock o se mea taumafa e maualalo le gaʻo ma e faʻatagaina mo gasegase e maua i le atherosclerosis. E mafai foi ona maualalo ifo le toto cholesterol toto.

    E tusa ai ma fautuaga a fomaʻi, mo tagata mamaʻi ma le maualuga o le cholesterol, e lava le faaopoopo 150-200 g o iʻa 2-3 taimi i le vaiaso ia latou meaʻai.

    Atherosclerosis iʻa

    Ina ia lelei le iʻa, e tatau ona kuka lelei. E le manaomia le 'ai o iʻa i le maualuga o le cholesterol maualuga:

    • falai i le pata po o le suauu manogi. Frying faʻamamatia le tele o meaʻai i le oloa,
    • tuanaʻi ua le lava le vevela. O iʻa e mafai ona avea ma puna o le tele o parasite e le o vaaia e mata o le tagata. O le mea lea, e le fautuaina e 'ai le iʻa (mo se faʻataʻitaʻiga, sushi, roll roll, heh) o le amataga e leʻi iloa,
    • salima - masima sili atu e mafai ona mafua ai le faatumauina o le vai ma le faateleina o le faasalalauina o le toto. O le a faateleina ai le avega i luga o le loto,
    • ulaula, aua e le gata na i ai masima e sili atu, ae o manuʻa foi. O le ulaula ulaula ua manatu e sili atu le leaga nai lo iʻa vevela.

    Auala e kuka ai iʻa, lea e taofi ai le maualuga o meatotino aoga, o loʻo kuka, uila, tao tao. O le tofo o le ipu i lenei tulaga e faalagolago i le filifiliga sao o iʻa. Mulimuli i nei taʻiala:

    • E sili atu le filifilia o se iʻa laitiiti. O lapisi lapopoʻa e mafai ona matua ma iai se tele o mea leaga.
    • O le manogi o iʻa fou e manifinifi, maʻoti, vai. Afai e manava tele le tino po o le le fiafia, e foliga mai o se mea paʻu.
    • O le isi faailoga o le fou o le elasticity o le pulupulu. Faʻatau le faʻatau peʻa a uma ona e taʻalo ma lou tamatamailima o le siaki luga o le tino maliu e tumau mo sina taimi.
    • Le lanu o le pipi e mafai ona ese: mai le grayish i le uila mumu.

    O tulafono o le teuina mo iʻa e mafai ai ona e tuua mo le 2-3 aso i le pusaaisa poʻo le malolo mo le tele o masina i le pusaaisa.

    Salmon Steamed

    Ina ia saunia se mea e tatau ona e:

    • salu (pei o le 0.5 kilokalama),
    • lemoni - 1,
    • kirimigi 15% (e le o le gaʻo) - ia tofo,
    • o se faʻafefiloi o 'au Italia (basil, organo, ma isi) - ia tofo,
    • masima, pepa - ia tofo.

    Fuʻa mama, fufulu i totonu o vai tafe, faʻamago ma se ie mama. Grate i le masima, pepa ma laau, liligi le sili atu i le afa o le sua o le lemoni ma tuu e faʻafefe mo le 30-40 minute.Tuu le meaʻai i totonu o se pesini o se fafie faʻamaʻavale (poʻo ni multicookers faʻatasi ai ma le galuega o le "uila"), gaʻo ma le kirimi kiripulu. Tuu se fagu fagota i luga o se ipu o le sua vai, vaʻa mo le 40-60 minute. Ua saunia se meaʻai fiafia.

    Toa e tao le vao

    E toʻatele e masani ona 'ai na o le vevela vao. Ae o le a sili atu ona aoga le taoina o lenei iʻa masima: o le a tumau ai le maualuga o uiga aoga ma o le a le afaina ai le tele o masima i le fatu ma toto. E le gata i lea, o le gaosi vao ua matua suamalie lava.

    • toto fou-frozen - 3 pcs.,
    • lemoni - 1,
    • fuālaʻau fuālaʻau - e faʻapipiʻi le pepa,
    • masima, pepa, siva - ia tofo.

    Kuki le vao mo le taoina, faamama mea lilo ma fufulu le tino i lalo o le vai inu. E mafai ona tuʻu le ulu ma le siʻu, ae mafai ona vavae. Grate togafiti i le masima ma le pepa, faʻapitoa e faʻavasegaina i le eleele coriander, paprika, turmeric, fualaʻau matago ma laume. Tuu le iʻa i luga o se pepa tao, kuka i le suauu manogi ma fufuluina i le sua o le tipolo.

    Tuu le tao tao i le ogaumu ma tao le vevela mo le 30-40 minute i le vevela o le 200 tikeri. E fesuiaʻi se iʻa manogi ma le manogi ma se paluʻu fagu. Auauna e teuteuina i le lemon. Soʻo se salati fou fualaʻau poʻo le tao pateta e talafeagai mo le teuteuina.

    O nai upu e uiga i le suauu

    I ni nai tausaga talu ai, o le suāuʻu manu atonu o se tasi lea o manatuaga sili ona le lelei o le tamaitiiti. O le aso o tamaiti aoga a le Soviet na amata i se sipuni o mea aoga ma se manogi manaia ma se manogi le lelei.

    I aso nei, o lenei taumafa faʻatauga ua faʻatau atu i ni ituaiga capsules, lea e matua faigofie lava ona ave. O le mea lea, o le gaioiga mo i latou e le fiafia i iʻa o le a masani ona faʻaaogaina le suauʻu iʻa - o se punavai tuʻufaʻatasia o aoga aoga gaʻo gaʻo polyunsaturated.

    O le faʻaaogaina o aso e lua o fualaau faasaina i totonu o le 14 aso muamua o le a fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol e 5-10% mai le uluai. E le gata i lea, o le fualaau faasaina "faamama" ipu mai totonu, toe faaleleia ai le tafe toto ma mafai ai ona e faaititia sina toto toto. Fomai fautuaina le aveina o le suauʻu iʻa i tagata uma e silia i le 50 e puipuia ai le lamatiaga o le atherosclerosis ma ona lamatiaga matautia - osofaia o le fatu ma le taʻavale.

    O le mea lea, o iʻa o se oloa soifua maloloina lelei mo tagata e maualuga le cholesterol. O le faʻasesega o au mea taumafa i iʻa, e mafai ona e toe aumaia ia suʻega masani, aveese faʻamaʻi maʻi ma faʻalauteleina le ola.

    Gelatin mo tamaiti: aoga pe leaga

    Gelatin i le taimi lava lea e aoga i le tuputupu ae, atiaʻe le tino o le tama ma le afaina. Meaʻai ma fomaʻi e lapatai matua e uiga i lamatiaga o gelatin mo tamaiti ei lalo o le 2 tausaga. E mafai ona afaina ai puipui o le pepe o le pepe ma le fatu, ma mafua ai ona afaina fua.

    O le aoga o le gelatin mo le tino o le tama o le i ai lea i le tuufaatasiga o mea taua amino ma elemene. E taua mo:

    • faia o le skeleton,

    • tuputupu ae ma le faʻamalosia o nifo,

    • atinaeina o meaola uma o totoga,

    • le faʻatinoina o faiga uma ma okeni,

    • faʻaleleia lelei o le tino.

    E masani ona fiafia fanau e 'ai i gelatin malulu (jelini). Ma afai o fualaau faisua, iʻa, aano o manufasi, fua, fualaʻau e faaopoopo atu ia i latou, ona sili atu lea o le aoga o na meaai.

    O le mea lea, e le tatau ona fefefe matua e avatu a latou tama mea e faʻavae i le gelatin. Ae o le "fafaga" e le mafai foi. O mea uma lava e tatau ona avea ma se fuataga. Desserts, jellied fautuaina e le sili atu i le tasi i le vaiaso ona avatu i fanau. O mea matagofie o oloa ia e saunia i le fale mai oloa masani, e aunoa ma le faʻaopopoina o vailaʻau ma mea suamalie.

    O le faʻamanuiaga poʻo le faʻaleagaina o le a aumaia ai le tino le faʻaaogaina o le gelatin ma le gaosiga mai ia mea tonu e faalagolago ia i tatou lava. E taua le mafaufau ma le totoa i lou soifua maloloina ma, afai oi ai ni ou faafitauli, faʻaitiitia pe faʻaesea mai le meaai.

    Faatonu Sili o le Faitotoa: Ekaterina Danilova

    Mea aoga ma mea le lelei o le gelatin mo le cholesterol

    O Gelatin o loʻo i ai le tele o meaola faʻapitoa. E i ai se mea maualalo i le kalori ma o le a avea ma se oloa lelei mo tagata e filifili e leiloa le mamafa. Gelatin o loʻo faʻalogo lelei i le tino. E mafai ona 'ai e le aunoa.

    O le lelei o le oloa o le le maua ai o le cholesterol ma gaʻo. Ae i lona tuufaatasiga ei ai le aspartic acid, lea e fesoasoani i le vave faʻafouina o sela. E mafai faʻapena ona faʻaleagaina le soifua maloloina?

    O Gelatin e tele mea aoga. E mafai ona faʻaaogaina e le gata mo le kuka. Masks, o kulimi fale e saunia mai gelatin.

    Ae o lenei oloa e iai foi vaivaiga. E faapena foi le gelatin i le cholesterol ma isi mea leaga? O lenei fesili e popole ai le toʻatele o tagata e taʻitaʻia se olaga ola maloloina. O le tali i lea mea o le a le fiafia tele mo tagata o loʻo mafatia i le atherosclerosis ma le maʻi fatu. E leai se cholesterol i le gelatin. Ae peitai e le mafai ona manatu e matua saogalemu lava mo le soifua maloloina.

    Gelatin faʻapupula le maualuga o le cholesterol i le toto, e afaina ai foi le toto toto. O le mea lea, afai ei ai se tagata e masani ona fausia ni paʻu o le toto, e sili atu lona tuʻuina atu o lenei oloa. I veins varicose, e tatau ona e faʻaaoga le gelatin i se vaega itiiti: e ono faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi.

    O aoga o le gelatin mo se tino ola

    E talitonu tagata e taumafa fualaau taumafa e tatau i tamaiti laiti ifo i lalo o le lua tausaga le matua ona faʻaogaina lenei oloa ma le faʻaeteete. E afaina ai puipui o le manava o le tamaititi ma mafai ona faaleagaina ai totoga oona. Ae i le taimi lava e tasi, o le gelatin o loʻo i ai le tele o elemene taua. E faʻamalosi ai le alofilima, faʻaleleia le puipuiga, faʻamalosia le atinaʻega lelei o le tamaititi.

    O tamaiti e masani ona 'aina fua o fuālaʻau, liliuese mai iʻa lelei, ma o se mea suamalie e suia ai mea masani, o tagata laiti e toso meaai ma le fiafia tele. Ae e mafai e matua ona popole: pe o le gelatin e faateleina le cholesterol? I se aofaiga talafeagai, o lenei oloa o le a le afaina ai le tino vaivai o le pepe. E tatau ona tuʻuina atu i le tamaititi se togi e pei o le jelly-pei o le jelly-e tasi i le vaiaso, ae le o le tele o taimi.

    Aua le faʻatau i le faleoloa mea lali: latou te faʻaopopo mea manogi ma mea leaga. Latou te faateleina le cholesterol, faateleina le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka. O le mea lea, e sili atu le kuka kulimi i le fale i latou lava.

    Faʻatasiga lelei

    E mafai e se tagata ona 'ai le gelatin pe afai e leai ni faʻamaʻi tuga ma o le cholesterol e le sili atu i le masani? A faʻaaogaina lenei oloa, e tatau ona e aofia ai laulaʻau, beets, ma le oati bran i lau meaʻai.

    Ona le maua lea e se tagata ni faafitauli i le manava. O fualaau faisua fou e faaleleia atili ai le motauli ma faamama le tino o toxins. I le maualuga o le cholesterol, e mafai ona e kuka ai ipu ma agar-agar. E faʻaaogaina foi i le kuka. O lenei oloa e mafai ona faʻaaogaina e fai ai le jeli ma le tilo.

    E faapefea ona faʻaititia le cholesterol?

    Gelatin o se vaega o le tele o fualaau faasaina. O loo i ai foi i le capsules Omacor. O lenei vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le cholesterol i le toto, e puipuia ai le faʻafuaseʻi o se osofaiga o le fatu.

    O analog ole Omacor e le aoga tele: e ese lava le eseese o latou fatu. Ae e le mafai ona faʻaaogaina vailaʻau mo faʻamaʻi ogaoga o le ate, ogaoga faʻamaʻi fatu.

    E le fautuaina mo tagata ei lalo o le 18 tausaga. Pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina, e mafai ona tupu mai ulu o le ulu, o nisi taimi e aliali mai se paʻu paʻu.

    O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o lenei vailaau e sili ona lelei. E faaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis ma le osofaia o le fatu.

    O le vailaʻau o le gelatin

    E leai lava se mea e tatau ona faitioina ai e le meaʻai taumafa i le gelatin. O lona aoga sili lava o lona maualuga o le protein.I le 100 g o le suauu, o le 87.2 g o le porotini o loo i ai, e tusa ma le 180% o le masani masani o meaola o manu. O le oloa e le o aofia ai gaʻo ma mea gaʻo: o ona mea uma caloric - 355 kcal mo le 100 g - pau i luga o le fale mo maso.

    I le faʻaopoopoga i polotini, o le gelatin o loʻo iai le vitamini PP (B3), calcium, phosphorus, magnesium, copper, mea taua ma taua amino.

    O le vailaʻau o le gelatin ma se oloa e faʻavaeina.

    E le pei o isi mea e maua mai i meaola, o le gelatin e le o iai meaai cholesterol, faʻapea foʻi ma gaʻo tumu, lea e aofia ai i le faʻasologa o le cholesterol.

    Faʻamatalaga Mataʻutia e uiga i Gelatin

    O le keli o se mea suamalie lelei mo i latou uma e le mafai ona solia le masaniga mai lea taimi i lea taimi ina ia latou tausia i latou lava i se mea suamalie. I le uma, o le gelatin e le gata o se mea lelei, ae o se mea aoga tele, lea e tele mea aoga.

    E tele naua tagata o le laeli, aua e matua suamalie, faafouina ma, o le a le mea taua, o se tau e le taugata e faigofie ona saunia ma e mafai ona faʻatau i soʻo se supermarket e aunoa ma ni faʻafitauli. E le gata i lea, o le gelatin o le a sau e laveai na tamaitai o loʻo mataʻituina a latou ata ma e manaʻo e aveesea le mamafa. Ae o mea lelei o le gelatin e le muta iina ... E iloa foi e fesoasoani i le tau faasaga i le tele o faamaʻi ma mafai ai ona faʻamalosia le tino o le tino ma faateleina le puipuiga.

    Faitau e uiga i nei mea ma isi tulaga ofoofogia o le gelatin i la tatou tusiga!

    O le a le aoga o le gelatin

    Teli - o lenei mea e le masani ai ma se suamalie suamalie - e lauiloa mo lona maualuga o mea e maua mai i meaola ma amino acids, ma e aofia ai foi le iva o mea e sefulu e manaʻomia e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino ma le lelei o galuega a o tatou tino.

    Gelatin o se tasi o punaoa aupito sili ona maualalo o le palakene, o lea e fafaga ai ma faamalosia ai ponaivi ma sooga, ma e fesoasoani foi e faamalolosia i latou ma faateleina ai le malosi. Mo se mafuaʻaga lelei, e fautuaina e fomaʻi tagata maʻi e iai faʻamaoniga o le osteochondrosis, arthrosis, arthritis, faʻamaʻi o le maskloskeletal system, e aofia ai ia latou meaʻai.

    E tatau ona e aofia ai gelatin i au mea taumafa, aua o le faʻaaogaina o le gelatin i aso taʻitasi o le a iai se aafiaga taua tele i lou ola maloloina ma le manuia: e mafai ona faʻaitiitia le cholesterol toto, faʻamalosia le puipuiga ma le malosi o le tino.

    Ona o lo latou gafatia e pulea ai le maualuga o le toto, o loʻo fautuaina ai gelatin mo i latou o loʻo mafatia mai le glycemia.

    O le isi mea moni e te leʻi iloa e uiga i: gelatin o lau ki i le matagofie ma le talavou e faʻavavau! I mea uma, o loʻo i ai le tele o meaʻai ma aoga aoga e faʻagesegese ai le faasolosolo matua o le paʻu, tausia le tino talavou, maloloina ma sili atu ma faʻaleleia lauulu ma fao.

    (Photo: Aaron Landry / Flickr)

    Faʻaaofia ai lali i au meaʻai!

    E tele ituaiga o gelatin, e eseese foi i le tuufaatasiga. E tusa ai ma le fuainumera o meaʻai, o le faʻaaogaina i aso taitasi e tatau ona 10 kalama poo le tasi sipuni tele o le gelatin. E mafai ona faʻatau i se faleoloa meaʻai.

    O le gelatin matagofie e tatau ona avea ma se uo a soo se faletua, aua o lima tomai e mafai ona tele ai meaʻai suamalie: o le gelatin o se vaega o fua o le tila, keke ma pusa, ice cream ma yogurt. E mafai ona faigofie ona e mauaina le gelatin meaai i soo se supermarket, o lea e le faigata ai ona aofia ai i lau meaai. Ina ia avea le gelatin o se vaega o se paleni paleni o meaai paleni, e tatau ona e faʻatau i le faalua i le aso.

    O le mea moni, i le faaopoopo atu i mea o loʻo i luga, o loʻo i ai isi ituaiga o gelatin, mo se faʻataʻitaʻiga, gelatin taumafa, fautuaina mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka. E le gata i lea, e mafai foi ona faatauina mai gelatin i foliga o papatusi ma capsules.

    Afai e te manaʻo e aofia ai gelatin i au meaʻai, ae e te le iloa le mea e amata ai, e tatau ona e alu muamua i se fomaʻi ma talanoa atu ia te ia mo fautuaga.E faʻalagolago i manaʻoga o lou tino, o le a fesoasoani ia te oe e filifilia mai ituaiga ituaiga ituaiga o gelatin lea o le a aoga ia te oe, ma o le a tuʻuina atu fautuaga i le tele o le gelatin i le aso e manaʻomia e lou tino.

    (Ata: Totogiina o Fale / Flickr)

    O lenei gelatin mataʻina

    Ae peitaʻi, afai e te manatu e ausia taunuʻuga e manaʻomia, e lava le na o le faʻaaogaina o le gelatin i aso taʻitasi, ua e sese: e le lava lea mea. E tāua le taʻitaʻia o se soifua maloloina ma ola malosi, aua a aunoa ma lenei mea o le a le mafai ona e faʻamalosiina le puipuiga o le tino, puipuia le tino mai faʻamaʻi ma faʻatuai le faagasologa o le soifua matua.

    E tatau foi ona e manatuaina o le gelatin e iai foi sona aoga aoga i:

    • Bones: fesoasoani le gelatin e faamalosia ai ponaivi ma sooga, e puipuia ai le atinaʻe o osteochondrosis, gasegase, gasegase ma isi faʻamaʻi o le masculoskeletal system,
    • Toto: gelatin e maualalo ai le cholesterol ma le toto triglycerides, ma pulea foi le suka o na mafatiaga mai le glycemia,
    • Faʻaaliga: Gelatin o le a fesoasoani ia te oe e faatumauina ai le talavou, matagofie ma fou: e faʻamalosia ma faʻaleleia lauulu ma vaelua lauulu ma fao fao ma tausia ai le paʻu maloloina, malosi ma mausali.

    E iai le gelatin e iai le cholesterol? O ai na te iloa

    O meaʻai uma e iai gaʻo manu e iai le cholesterol.

    Taʻu le puaa 1200

    Ofa o le ate 600

    Veal ate ate 300

    Fuga ma Taliga 150

    O le polofesa, o le ulu o le fale suesue mo le tekinolosi o togafitiga faapitoa mo togafitiga faasaienisi o le Scientific Research Institute of Food nutrition RAMS L.N. Shatnyuk e iloa lenei mea (lipoti "sootaga na taofia i le faaiuga a le pulega o galuega faatino"). I lana lipoti, o le tusitala e faatatau ia E. Ovsyannikova (o se sui o le taitai iloga i le gaosia o le gelatin i le lalolagi o maketi a Gelita AG), lea i lana aoaoga "Gelatin ma le gelatin hydrolyzate o se tuufaatasiga tulaga ese o galuega faatino ma aoga aoga mo oloa o aso nei" e faailoa ai: "Gelatin ma le gelatin hydrolyzate o ni pulu eletise, tuʻuina atu le tagata i mea amino ma faʻamalosia ai meatotino totino ma le auala e maua mai ai meaʻai. O vaega masani o se meaʻai maloloina, e le aofia ai cholesterol, purine, suka ma gaʻo ma maua ai se aafiaga lelei i ponaivi ma sooga, paʻu, lauulu ma fao. "

    Gelatin suamalie: aogā ma faʻaleagaina i tagata

    Falofa, le au faitau pele! O le a se mea tatou te iloa e uiga i gelatin suamalie? O le a fai mai se teine ​​talimalo lelei o se mea sili ona mataʻina lenei mo le sauniuniga o le tele o ipu suamalie e pei o le suamalie, fasia o aano o manu, silo, marmalade. Ae ui i lea, e le o le toatele o tagata e taua le taua o le gelatin ua maua lona faaaogaina e le gata i le kuka, ae, ona o le tele o mea aoga o loo i ai, ua faaaogaina lelei i vailaau ma le cosmetology. O le mea lea, e tatau ona e iloa mea uma e uiga ia te ia. O lea, gelatin suamalie: faʻamanuiaga ma faʻaleagaina.

    Gelatin meaai, o lona tuufaatasiga ma meatotino

    O le Gelatin o se mea e gaosi ai le lanu auro, e le oona ma le leai ni mea, e maua mai i le faaumiumi o le nutimomoia o ponaivi, tendon, cartilage, paʻu ma isi vaega o manufasi o manu e le talafeagai mo meaai.

    O loʻo aofia ai le palasi, o le faavae lea o tisipope fesoʻotai o le tino, i le taimi lava e tasi latou te maua ai le malosi ma le malosi, lea e saofagā ai i ana galuega masani. Collagen o se pene mama. Taumafa tau taumafa: 100 kalama o le gelatin e aofia ai le 86 kalama o le porotini. O le protein e avea o se mea fau fale e talafeagai mo le tuputupu aʻe, atinaʻe ma le tausia o le puipuiga o le tino. O le a se isi mea e aofia i le gelatin? O lenei:

    • glycine amino acid, lea e aofia ai i faiga o meaola o meaola o le tino o le tagata ma faatonutonuina ai le gaioiga o lagona tuga,
    • amino acids o le porotini (proline, hydroxyproline), ei ai se aafiaga lelei i le faiga o le ponaivi o ponaivi i gau ma le toe faaleleia o maso ma liga i manuʻa,
    • Vitamin PP (nicotinic acid), o se tagata malosi i le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga i totonu o masini ma sela o le tino,
    • lysine (amino acid), e faʻaolaina ai le tuputupu ae o tagata,
    • mea e gaosi ai le minerale (potassium, calcium, uʻamea, magnesium, phosphorus, sulfur, sodium) e talafeagai mo le tupu mai o mea sili ona taua i ponaivi, maso ma le toto o se tagata.

    Gelatin e avea o se fesoasoani faaopoopo e iai lana lava numera E 441.

    O Faamanuiaga o le Edible Gelatin

    Gelatin, o le pule i lona tuufaatasiga o le tele o polotini, amino acids, vitamini PP, macro- ma microelements, pe a 'aina i meaʻai, e maua ai ni mea moni faʻapitoa i le tino, e aofia ai:

    • Faʻaleleia le faʻaleleia o otaota (pe a faʻafefeina le vai i le vaega o meaʻai, e tumau pea le faapaleniina o le vai, lea e mautinoa ai le gaoioi faigofie i totonu o le manava o meaai nutililiina),
    • ufiufi mucous membranes o le tino ma se ata tifaga, puipuia mai le foliga mai o le afaina ma le pala,
    • e faʻamalosia ai le muso o le fatu (o le glycine ma le faʻamaufaʻailogaina o loʻo i totonu o le oloa e faʻaumatia ai le aʻafiaga o le methianine, lea e afua ai fatu fatu),
    • faʻavaveina le faʻamaloloina ma le fusi o le ponaivi mea,
    • e iai sona aafiaga lelei i le togafitiga o le osteochondrosis, osteoporosis, o gasegase ma faʻamaʻi o le masukulekele system ona o lona maualuga o le protein,
    • faamalosi ivi, ligaments ma sooga i lalo o le faatosinaga o le polotini, amino acids (proline ma glycine) ma vaega o minerale (Ca, P, Mg, S),
    • faamalosia le musika ona o le i ai o le maualuga o le palatini,
    • faaleleia le puipuiga, aua o loo i ai le 18 amino acids e aafia ai i meaola o meaola ma meaola i totonu o masini ma sela o le tino,
    • faʻaleleia le moe, faʻaitiitia lagona faʻaletino-lagona (i lalo o le malosi o le glycine),
    • faʻamalosia le faʻamaloloina vave (i lalo o le malosi o le glycine),
    • faaitiitia le toto cholesterol,
    • faʻagesegese lalo o le faasologa o le matua, faia le paʻu e sili ona lelei ona o le maualuga o mea e maua i le paʻu,
    • O se oloa lelei mo le mamafa o le mamafa ona o le protein e le o teuina e pei o le gaʻo.
    • faia le ulu ma fao malosi ma soifua maloloina ona o mea oona (mea amino ma vailaʻau),
    • faʻalauteleina le gaioiga o le mafaufau e ala i le faʻaleleia o metabolic processes,
    • faʻaaoga mo le maualalo o le toto coagulability (aafiaga o le popo).

    Gelatin suamalie leaga

    E ui lava i le mea moni o le gelatin e tele mea aoga, o loʻo i ai tulaga e mafua ai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata. Seʻio tatou mafaufau i nei tulaga i nisi auiliiliga. Gelatin e tatau ona le aofia ai:

    • ma le faʻaopoopoga o le toto coagulability ma se faʻalavelave e faʻapipiʻi ai manoa toto ma thrombophlebitis,
    • ma veins varicose,
    • faʻatasi ai ma togafitiga o fatugaʻo (maualuga mea o le protein i le leai o se aofaiga patino o mea inu gaʻo faaopoopo le mamafa i luga o le ate ma fatuga),
    • ma faʻamaʻi o le tino cardiovascular ona o le gafatia e faʻaleleia ai le toto,
    • faatasi ai ma le malosi ma le malosi o le afaina,
    • faatasi ai ma urolithiasis ma cholelithiasis (o le oloa o le oxalogen ma e faalauiloa ai le fausia o maa oxalate).

    Taumafa se aofaiga tele o meaai sauniuni e faʻaaoga ai le gelatin e puipuia ai aʻafiaga e aʻafia ai e pei o allergies. Ae ui i lea, e taua le matauina e seasea ona aliali mai.

    Le faʻaaogaina o le gelatin i vailaau, vailaʻau ma vailaʻau

    Faatasi ai ma gelatin suamalie, o loʻo iai le gelatin. E faʻaaogaina i nisi tulaga i le faʻamaligiina o le toto e faʻaleleia ai le toto, mo le faʻafefe o cavities i gaioiga i taimi o gaioiga, faʻapea foʻi ma le maʻi o le hemorrhagic. O sauniuniga o le Gelatin (mo se faʻataʻitaʻiga, "Gelatin") e faʻaaogaina lautele i vailaau faʻasoifua e fai ma sui o plasma mo mea oona, hemorrhagic, mumū ma faʻalavelave matautia.E faʻaaogaina mo le fausiaina o se fuainumera tele o vailaʻau, faʻapea moligaʻo, kapoti soluble ma laulau lapisi.

    Gelatin o se vailaʻau e faʻaputu i le paʻulaʻau e faʻapipiʻi ai le paʻu, lauulu soifua maloloina, ma fao fao. O le mea lea, e masani lava ona aofia ai i totonu o paʻu, fagu polishes, paʻu o le paʻu ma maso mata.

    O le taimi nei ua e iloa lelei ma faʻafefete o gelatin suamalie io tatou olaga. Ma ou te faʻamoemoe o le tusiga o nei aso e mautinoa lava o le a oʻo mai.

    E mafai ona 'ai le gelatin ma le maualuga o le cholesterol?

    Gelatin o se oloa lauiloa. E faʻaaogaina e avea o se mafiafia i le faagasologa o le saunia o laʻau suamalie, meaʻai ma e oʻo lava i ipu autu.

    Gelatin o loʻo i ai le tele o mea aoga ma faʻaaogaina mo le kukaina o taumafa taumafa. O le vailaʻau e faʻaaogaina foi mo le faʻaleleia ma le faʻataʻitaʻiga.

    Ae e ui i le lelei o le gelatin, i nisi tulaga o lona faʻaaoga e mafai ona afaina ai. O le mea lea, o tagata o loʻo mafatia i le hypercholesterolemia latou te iloa e le tatau ona latou 'ai meaai mama o meaola. O le mea lea, ei ai la latou fesili: ei ai le cholesterol i le gelatin ma e mafai ona faʻaaogaina i le i ai o faʻamaʻi fatu cardiovascular?

    Gelatin - mea aoga ma mea leaga. Tala fatu ma le moni e uiga i le gelatin

    Talofa, au uo pele ma na o le faitau o le blog "Ia ola maloloina!"

    Gelatin o se meaʻai faaopoopo E 441. Ae aua e te popole! O lo o matou talanoa e uiga i gelatin suamalie, lea e masani ona matou faʻaaogaina e saunia ai ipu eseese, e amata mai i le siloni i suamalie suamalie. O le mea moni, tatou te sili atu ona fiafia i faamanuiaga o le gelatin. Ae e mafai ona le lelei? O le mea lenei o le a tatou talanoaina i le aso.

    I le faʻaopoopoga i le faʻaaogaina o le kuka, o le gelatin e masani ona faʻaaogaina i le tele o alamanuia: i le gaosiga o mea taumafa i le gaosia o le jelly ma le marmalade, mo gelatin capsules i le gaosia o vailaau, o se vaega o lomitusi lolomi mo nusipepa, mekasini ma banknotes, ata - mo ata pueina, faʻaaoga e avea o se vaega o kulimi. O tusiata, pe a tusia ni ata vali i luga o pepa pepa, ia saunia e ala i le gaosia muamua ma le gelatin.

    O loʻo i ai le talitonuga lautele o le gelatin e faʻamalosi ma toe faʻafoʻi le gaioiga i totonu o sooga. Ae e moni lava ma o le gelatin e aoga mo sooga? Ma o le a se isi mea ua tupu tele i lenei oloa?

    E faapefea ona tatou sooga

    O ponaivi uma o le skeleton o le tagata, o loʻo i ai le va i le va o vaega faʻapitoa, e feaveaʻi ona o sooga e taʻua o sooga. O le faʻatinoga atoatoa o sooga e faalagolago i le tulaga o le 'ie tilatila e laina laina pito i luga. O le tui o le sooga e puipui ai ponaivi mai feteenaiga ma maua ai le gaioiga e fesootaʻi ma le tasi.

    Soʻo se soliga i le fausaga o le mea o le cartilage (suiga i le elasticity ma le elasticity o le cartilage, teu o masima) e aʻafia ai le gaoioi o sooga. O le vaega aupito sili ona taua o le gaioiga o fausaga faʻapitoa. O le faaletonu o le collagen e tele sona sao i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, e taua tele le tuʻuina atu o le tino i se aofaiga o mea e fai mo le faʻalauteleina o le tino. Gelatin o le punavai o nei mea taua.

    I le faʻaaogaina o gelatin, e mafai ona toe faʻaleleia sooga.

    Talu ai nei, na latou talanoa ma tusitusi tele e uiga i aoga o le gelatin i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi. O se taunuuga o le tele o suʻesuʻega, o se mea na foliga mai e moni, ma o se mea na avea o se talafatu. Sei o tatou iloa pe moni lenei mea.

    E talitonuina o le a maua se faʻamatalaga faʻamalolo pe afai o le meaai e masani ona i ai ni ipu e iai gelatin, e pei o le sopic, brawn, fufulu ipu, ma suamalie suamalie - jelini. Ma o lena collagen, o se vaega o le gelatin, e afaina ai le tulaga o sooga.

    Ua faamaonia e faapea o le toe faʻaleleia o le mea e gaosia ai cartilaginous e tatau ai ona 'ai le 80 g o le gelatin mama i aso uma. Afai e te faaliliuina lenei mea i le aofaiga o mea taumafaina i aso taitasi e maua ai le masani o le gelatin, e te maua le 5 kilokalama o vavae eseese.

    I se tasi o polokalame "I le mea sili ona taua", na talosagaina se tasi o tamaitai e faia se suʻega. E tiga lona tootoo. Mo se masina sa 'ai e ia meaai ma le tele o ipu eseese ma gelatin i totonu. O se taunuuga, e foliga mai e leai lava se mea na suia i luga o ata o le X-ray na faia muamua ma i le maea ai o le suʻega. Faaiuga: o le faaaogaina o le gelatin i ipu eseese e le mafai ona aafia ai le togafitiga o sooga.

    Gelatin faʻapupulaina le toto toto

    Ioe, e saʻo lena mea. Ma o lenei meatotino o le gelatin o loʻo faʻaaoga lelei i togafitiga faafomaʻi. O lenei mea moni e sili ona aoga pe a fai e iai tagata e masani ona maligi i le gastrointestinal tract. Ae i le taimi lava e tasi, o loʻo faʻasaina i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le faʻamaʻi ma le thrombophlebitis.

    O le faʻaopoopoga o le toto coagulation o loʻo faʻaaogaina lelei i ni vaimoli. O papatusi lanu samasama ia ma se manogi faapitoa o le acetic acid, lea e aofia ai le faʻapalapala. E i ai so latou aʻafiaga matuia ma faʻamaʻi. E faʻaaogaina mo le tafe mai fafo ma totonu o paʻu-parenchymal e faʻavave le tafe toto. O le omomi o loʻo totoe i le manua ua matua gauai uma lava.

    O ai o le gelatin e afaina

    E i ai meatotino le lelei o gelatin, lea e tatau ona amanaia e tagata o loʻo i ai faafitauli nei:

    1. O le Gelatin o loʻo faʻamalosia lelei, o le mea lea o soʻo se tasi e iai ni faʻafitauli i gaioiga o le toto, e sili atu le le faʻaaogaina o ipu ma gelatin. Ina ia faʻaitiitia nei taunuuga leaga, e fautuaina e 'ai fualaau mamago, palu, ma apricots mago.
    2. Ole sosolo o le Oxalate ma le faʻaaogaina o le gelatin e le lelei ona aveesea mai le tino, o lea e fesoasoani ai i le teuina o masima i fatugaʻo.
    3. Gelatin fesoasoani e faateleina le cholesterol i le tino. O tagata e mafatia i le atherosclerosis ma maʻi cardiovascular, e sili ona lelei le faʻapulaʻaina o le faʻaaogaina o le siloni ma meaola eseese.
    4. Gelatin o se mea maualuga maualuga-kalori oloa. 100 g o oloa e aofia ai le 355 kcal. O lenei mea e tatau ona amanaia ei latou e mulimuli ia latou ata.

    O le eseesega i le va o le paʻu ma le gelatin ma o latou aafiaga i le tino e mafai ona maua i lenei vitio. Ou te fautuaina le matamata i le vitio seʻia oʻo i le iʻuga, o le ae iloa le tele o mea manaia e uiga i le auala e galue ai gelatin i le tulaga o sooga ma le soifua maloloina atoa.

    Le au faitau pele! Afai o lenei tusiga e aoga ia te oe, ona faʻasoa atu lea i au uo e ala i le kiliki i luga o pāfesootai. fesoʻotaiga. E taua foi ia te au le iloa o ou manatu e uiga i mea na e faitauina, tusi e uiga i ai i faamatalaga. O le a ou matua faafetai lava ia te oe.

    E le o aofia ai le cholesterol (Gelatin) (aua e faia mai le afaina o manu e mafua mai le gaʻo: ponaivi, cartilage, paʻu, veins), ma toetoe lava o mea uma e maua ai caloric e pa'ū i luga o masini. Gelatin - e ala i le vailaʻau PP o loʻo i ai - e tatau ona faʻaitiitia ai le cholesterol toto, ae i le faʻatinoga na te faʻalauteleina ai.

    Ae o le gelatin o loʻo i ai le glycine amino, lea o loʻo i ai mea e faʻamalosia ai - e le fesoasoani i le cholesterol, ae e taofia ai le faiga o lona faʻamaʻiina ma, o se taunuuga, o le faia o le cholesterol (ia naʻo le cholesterol oxidized e mafai ona fausia ai ni atherosclerotic plate, see in detail: why cholesterol plates in the vessels )

    Gelatin e mafai ona faʻaleleia le toto totoina. O lenei mea e sili ona lamatia i le atherosclerosis maualuga, pe a fai o se "mea mama" (fresh) cholesterol, o le vavae ese mai luga o se ipu toto, e mafai ona fausia ai se toto toto (toto toto) e mafai ona palu ai se capillary poʻo se toto atoa, e aofia ai le fatu (fatu fatu) poʻo le faiʻai ( stroke).

    E iai foi le maualuga o le kalori ile maualuga o kalori, lea, faatasi ai ma se olaga e le masani ai, o se tasi o mafuaʻaga autu o le faateleina o le cholesterol toto ma le atherosclerosis (o le toto toto e sili atu i le cholesterol plaques) - i lenei tulaga, o gaioiga faaletino e faasaga i le atherosclerosis e mafai ona fesoasoani.

    E ui i le mea moni o le gelatin e solia i maʻi e maua i le atherosclerosis, o lenei vailaʻau e masani ona faʻaaogaina e fausia ai solu tioata o fualaau faasaina, e aofia ai le maualuga o le cholesterol (faʻataʻitaʻiga, lecithin ma fualaau oona e faʻalūlūina ai pusa cholesterol).

    Atonu e te fiafia i:

    O Gelatin o loʻo i ai le tele o meaola faʻapitoa. E i ai se mea maualalo i le kalori ma o le a avea ma se oloa lelei mo tagata e filifili e leiloa le mamafa. Gelatin o loʻo faʻalogo lelei i le tino. E mafai ona 'ai e le aunoa.

    O le lelei o le oloa o le le maua ai o le cholesterol ma gaʻo. Ae i lona tuufaatasiga ei ai le aspartic acid, lea e fesoasoani i le vave faʻafouina o sela. E mafai faʻapena ona faʻaleagaina le soifua maloloina?

    E manaia lenei mea!
    O Gelatin e tele mea aoga. E mafai ona faʻaaogaina e le gata mo le kuka. Masks, o kulimi fale e saunia mai gelatin.

    Ae o lenei oloa e iai foi vaivaiga. E faapena foi le gelatin i le cholesterol ma isi mea leaga? O lenei fesili e popole ai le toʻatele o tagata e taʻitaʻia se olaga ola maloloina. O le tali i lea mea o le a le fiafia tele mo tagata o loʻo mafatia i le atherosclerosis ma le maʻi fatu. E leai se cholesterol i le gelatin. Ae peitai e le mafai ona manatu e matua saogalemu lava mo le soifua maloloina.

    Gelatin faʻapupula le maualuga o le cholesterol i le toto, e afaina ai foi le toto toto. O le mea lea, afai ei ai se tagata e masani ona fausia ni paʻu o le toto, e sili atu lona tuʻuina atu o lenei oloa. I veins varicose, e tatau ona e faʻaaoga le gelatin i se vaega itiiti: e ono faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi.

    Tuua Lau Faamatalaga