Pancreas: suʻamuʻu mo pancreatitis ma togafitiga

O le mumu o le pancreatic, o se okeni tele e maua ai enzymes oona ma hormones, ua taʻua o le pancreatitis. E mafai ona avea ma se gasegase pupuʻu poʻo se maʻi faifaipea umi o le faʻaleagaina e afaina ai le pancreas. O le tulaga e afua ai le tiga o le tino, lea e mafai ona maua mai le laʻititi i le ogaoga.

E lua ituaiga pancreatitis: gasegase ma tumau. A oʻo ina tupu vave le mumū, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o ni nai aso, e taʻua lea mea o le pancreatitis. E ui lava o nisi taimi e matuia tele, o le mumusu e masani lava e leai se faʻaleagaina tumau ma ua faʻaumatia atoa. O le pancreatitis o se taimi umi ma le tumau. E ui lava e leʻo le tiga e pei o se tulaga ogaoga o le tino pancreatitis, ae o le mea matautia lava.

Faaauauina o tusitusiga pe a maea ona faasalalauina

O tagata e maua i le pancreatitis e masani ona maʻi tele i taimi uma. O le pancreatitis e masani lava o le taunuuga o gallstones e faʻalavelave i le faʻasaʻolotoina o enzymes oona ma le inu ava malolosi. O nisi mafuaʻaga o le pancreatitis e mafai ona mafua mai i le gasegase, taotoga, vailaau, ma e oʻo lava i faʻalavelave faʻaleaga. I le lalolagi, e 4 mai le 100,000 tagata e mafatia i le tino pancreatitis i tausaga taʻitasi.

I le tusa ma le 30% o tagata gasegase i le tino pancreatitis, e le o iloa le mafuaaga o le maʻi. Pe tusa ma le 45% o tagata gasegase e maua i le pancreatite e masani ona mafatia i lenei tulaga ona o le umi o le taumafa ava malosi. O le pancreatitis e taatele i alii nai lo tamaitai.

1. Paʻa o le tino

Pancreatitis tagata maʻi e oʻo i tiga ogaoga o le manava e toe maua ai. E lagona lelei le tiga i lalo o le pusa. I le taimi muamua, e mafai ona talia le tiga, peitaʻi, afai e le togafitia, o le mumū o le pancreas e mafai ona oʻo atu ai i tiga matuia, lea e mafai ona faʻaumatia pe a uma le faʻaofiina o le morphine. E sili atu le leaga o le tiga pe a uma ona 'ai mea taumafa e maualuga i le gaʻo. O le tiga e mafai ona matua malosi pe ae taoto i ou tua pe solomuli i luma. I le isi itu, i nisi o tulaga o le pancreatitis, o maʻi e le lagona tele le tiga, o lenei mea e sili atu ona masani pe afai o le maʻi suka e maua i le maʻisuka pe maua foi le maʻi fatu fatu.

Faaauauina o tusitusiga pe a maea ona faasalalauina

O le Nausea o se faailoga taatele lea e o faatasi ma le pancreatitis ma atonu e lua i le tiga pe ona o suiga i le nutimomoia. Ina ia maua lenei mea, e tatau i tagata ona inu le tele o vai, aloese mai le ava malosi ma le tele o taumafa, aemaise lava le faatapulaaina o gaʻo. E mafai ona ogaoga le tiga o le Nausea e mafua ai le vomiting pe a faʻamago.

3. Lagonaina o le tiga

O se lagona feʻaveaʻi faatasi ai ma faanoanoaga ma vaivaiga lautele o se faailoga lea e ono taʻu mai ai se faafitauli i le pancreas. O le toʻatele, e ui lava e le o mea uma, o maʻi ma pancreatitis e oʻo i le faʻalauteleina o le vevela o le tino. O le vevela e mafai ona mafua mai i le mumū o le pancreas poʻo se tasi o alavai, poʻo le faʻamaʻi i le pancreas poʻo isi nofoaga i le tino. Faʻalagolago i le mafuaʻaga o le fiva, e mafai ona fautuaina faʻamaʻi. O le tele o taimi, o le fiva e tumau pe a uma le pancreatitis.

Faaauauina o tusitusiga pe a maea ona faasalalauina

O le mumusu i le pancreatiti le tumau e faʻaleagaina ai suauu e gaosia ai le insulin i le pancreas, lea e mafua ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e afaina ai le faʻaaogaina o le suka i le tino. O le mea moni, o le glucose o le le faapalepale ma le maʻisuka e taatele i tagata gasegase o le pancreatitis. E faʻaaogaina e lou tino le kulūkose o se punaoa malosi. O le kulūkose e faʻaleagaina pe a faʻamavae le tele o siaki e maua ai le insulin. I le tusa ma le lima pasene o tagata ua maua i le maʻisuka, e mafua mai i le pancreatitis tumau.

O se tasi o faailo sili ona iloga o pancreatitis o le mafiafia - lanu samasama o le paʻu poo matala mata ona o le faaputuputu o le bilirubin. E ui lava o lenei mea e iloa ai o ia lava i isi faʻalavelave ma e masani ona mafua ona o le faʻalavelaveina o le alalaupapa ona o le gallstone poʻo le paʻu o le pancreatic, e mafai foi ona matauina i tagata maʻi ma le pancreatitis. E masani lava, o le faailoga e mafai ona o mai faatasi ma le mimiti pogisa, vevela le paʻu, ma ogaumu paʻu. O le tulaga e masani ona le amanaiaina ma le amanaiaina, ae e le tatau ona manatu mama, e mafai ona mafua mai i le mumū o le pancreas.

6. O le vave anapogi

O se tasi o faailoga o le tino pancreatitis o se faʻaopoopoga i le fatu, lea atonu e mafua mai i le tiga, mumu, poʻo le faʻamalaina. Ole maualuga o le toto maualuga e mafai foi ona iloa. O le a se mea e mafai ona faʻaleleia ai lenei tulaga o le inu tele o vai, faʻaitiitia o tiga, faʻavavevave le manava ma taoto pea. O lenei mea e mafai ona fesoasoani e faʻamaonia le mamafa o le toto ma toe aumaia ai lou fatu i le masani.

7. Faafuasei ma le leiloa le mamafa o le mamafa.

O le le mafai ona gaosia pe faʻamalosi vavalalata faʻamalosi meaʻai e taʻitaʻia ai le gauai le lelei ma le faʻaaogaina o meaai, o le mea lea e tau atu ai i le mamafa o le mamafa. Talu ai ona o le pancreas e maua ai le tele o enzymes i le faamai lea e nafa ma le talepeina o meaʻai e te 'ai, e mafai ona e maitauina le mamafa o le mamafa o le mamafa, le lelei o meaai, ma le manava. Faatasi ai ma le pancreatitis, o tagata gasegase e faigofie ona aloese mai le 'ai ona e tiga ma maʻi. O le 'ai e mafai foi ona taʻitaʻia ai le vomiting. O le vave faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa e le mafai ona manatu mama.

8. O le manava pala

O lou manava ua fulafula - tele ina ia e tiga e paʻi. O le tele o tagata gasegase ma le pancreatitis e masani ona faitio i se fulafula poʻo le gaʻo faʻamalosi. O le faʻaopoopoga o le vai o loʻo alu i totonu o le tino e mafua ai le vevela o le manava, ma o le paʻu i luga o lenei vaega ua faalautele tele. E oʻo mai le vai ma e mafai e tagata gasegase ona maua le malosi tele i le manava. O le le mautonu ma le fulafula o le manava (manava) o loʻo faʻaalia ai se faʻafitauli i le pancreas poʻo le ate ma faʻaalia e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

Faaauauina o tusitusiga pe a maea ona faasalalauina

Aisea e tupu mai ai le susu i le pancreatitis?

I le avea ai o se tulafono, e masani lava ona masani le logo ma le pancreatitis. E tusa ai ma le faʻaogaina o faasea, o loʻo i luga o le pa ma le faʻafefe poʻo le popole i le itu tauagavale. O se uiga mataga o le manava o le afi o se lagona mu i totonu o le isophagus.

Faatasi ai ma le pancreatitis, fatuburn e mafai ona faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le pancreas o se vaega taua o le faiga o meaʻai, o se tasi o ona elemene autu. E maua mai ai homone e faʻasaʻo ai le gaʻo gaʻo, ma faʻapipiʻi ai enzymes e aʻafia i le gaʻoina ma le faʻapalaina o meaai.

Pancreatitis o se mumu o lenei okeni. O le tele o taimi, o lenei faʻamaʻi e aliali mai i foliga o mea nei: afaina, paʻu, afaina, afaina o le manava, e ufiufi ai tiga i le itu o le itu tauagavale, agai i le vaega o le tauau. O le sunburn, le nausea, ma le vomiting i pancreatitis e taatele.

O a faailoga e faʻaalia ai le i ai o pancreatitis? Faitau e uiga iinei.

O le faagasologa o le mumu e masani ona afaina ai totoga o meaola e lata ane: o le duodenum, ate ma le gall vladder.

Faʻasologa faʻasolosolo ma le palacreatiti. O le eseesega tele i le va oi latou o le fesuiaiga o le faamai: i le tulaga o le pancreatitis, o togafitiga e faia, o le pancreas o galuega e toe faʻaleleia ma faʻamaonia, ma o le masani masani e le mafai, ma o le a faasolosolo malie le faʻaitiitia.

Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le pancreas, o enzymes e maua mai iina e tatau ona ulufale i le duodenum.Faatasi ai ma le pancreatitis, ua solia ai lenei faiga: e le o aveina atu enzymes i le nofoaga o le gaogaoina o meaai, ua muta le tafe mai.

O se taunuuga, nai lo meaai, o le enzymes e faʻasaʻo ai o latou aafiaga ile gland lava ia. E amata le faʻaleaʻoina o le tagata lava ia.

O le taunuuga o lenei faagasologa e sili atu ona leaga i le paʻu ma le faʻalavelaveina o lona gaioioiga: o le afaina o le gland e mafua ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea, i le isi itu, e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka.

I totonu o le tino, o loʻo i ai se faʻafitauli i le galuega o le digestive atoa, e oʻo atu ai i le belching, le muʻu, ma le gaioiga. Vomiting in acute pancreatitis e mafai foi.

Mafuaʻaga o Faʻafitauli Pancreatic Disorders

O mafuaaga o le pancreatitis e mafai ona avea ma mafuaaga nei:

  • Le faʻaleagaina o meaʻai vevela ma gaʻo, e manaʻomia ai le faʻaleleia o le gaosia o enzymes, ma mafua ai ona faateleina le avega i luga o le paʻu.
  • Faʻasalaga masani o le inupia: faatasi ai ma le malepelepe o le ava malosi, toxini ua faʻamalolo, ua i ai se aʻafiaga o le tino i luga o le tino o le tino, mafua ai ona afaina, e mafua ai le faateleina o le mamafa i le pancreatitis.
  • Le aʻafiaga o fualaau ma vailaʻau.
  • Faʻaleagaina o le ate poʻo le paʻu o le ate: o le ate, o le pancreas ma le gall soda o elemene ia o le mea e tasi. O loʻo latalata i latou ma o loʻo i ai se aafiaga malosi i le tasi ma le isi: o se faʻamaʻi o se tasi okeni e taʻitaʻia ai le faʻalavelave o le isi. Aveesea o le gallbladder e mafai foi ona mafua ai le gaogao o le gland ma lona mumu.
  • Flammation o le duodenum.
  • Le faʻavaeina o maa ma oneone i totonu o le apa o le pancreas.
  • Faʻaleagaina o tausaga o le gland o le gland, le fausia o le atherosclerosis.
  • Manuaga, faʻafitauli o togafiti togafiti.
  • Faʻafitauli o le gasegase o le gasegase o le siama, AIDS, maʻi o le maʻisuka, maitaga, parathyroid maʻi, ituaiga eseese o le teʻi.
  • Faʻafitauli faʻapitoa o le gland.

Pancreatic manava

O le mafutaga o le sunburn e masani lava ona faʻatasi ma le paʻu ma le tiga i totonu o le manava o le manava i le itulagi o le faʻasologa o le xiphoid. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le lafoina lea i totonu o le siama o le vaega oona o mea o loʻo i totonu o le manava.

O le sunburn e mafai ona faʻaosofia ai ni faʻalavelave faʻafefeteina e mafua mai i le le fiafia o puipui o le manava i meaola faʻasaina.

O le mafuaaga o le manava ma le pancreatitis o loʻo faʻamatalaina i le masini e mulimuli ai. O le pancreas e masani ona faʻapipiʻiina mea e aʻafia ai le vavaeina o aʻafia, gaʻo ma gaʻo.

Pe a fafaga meaʻai i le meaʻai, o nei vailaʻau e tui mai le gland i totonu o le meaʻai fualaʻau ma amata ona eli meaai. Afai e le tupu lenei mea, o meaʻai, e le o sauniuni mo le faʻamalosi, agaʻi i luma, faasolosolo malie, sours ma decomposes.

E tali atu le tino i lenei mea i le tiga, leisa, vili ma le manava faʻapitoa. I le taimi o le faʻaleagaina ma le pala o meaʻai, ua faʻasaʻoina le kesi, e mafua ai ona fuga ma afaina. Faʻaleagaina ma le pala e afaina ai le gaioiga o le manava ma le gaʻo, mafua ai le mumū ma mafua ai le fatu. Ona o lenei mea, o le manava i le pancreatitis e mafai ona faʻamaonia ai le ogaoga o le tulaga.

O le mafuaʻaga o le manava i pancreatitis o le reflux o le vaega oona o le manava i totonu o le esophagus.

O le pancreas o se okeni sili ona mataalia e tali atu i suiga uma i le taumafa ma le ola o meaola a se tagata. O lona faʻamaʻi e ono mafai ona mafua mai i le fesuiaiga i fuatini o le protein pe naʻo se fualaau aina ma fualaau faisua.

E mafai ona ia tali atu i fualaau 'aina tele, ma o le tele o gaʻo ma porotini e poloka ai lana galuega. I se isi faaupuga, o se meaai le talafeagai ma se olaga le saʻo e mafai ona amataina ai se faʻalavelave e faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le tino.

I lenei tulaga, o le manava o le muʻu atonu e le sili ona leaga.

Pancreatitis Heartburn Treatment

Togafitiga o le susu i le maʻi o le pancreatic e tatau ona faia i se tulaga lautele.

O vailaau faʻasaina e tatau ona faʻaaoga e pei ona faʻatonuina e se fomaʻi.

E manaʻomia mo le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o faʻalavelave osofaʻi ma faʻavavevave le faʻamaʻotiina o le suka.

Faʻafomaʻi mo le taofiofi o le suʻi:

Ona o le mea moni o nei vailaʻau e mafai ona gaosia lelei e ala i le mucous membranes, o le atinaʻeina o aʻafiaga e leʻi faamoemoeina e mafai.

Fomaʻi mo le togafitia o le susu:

O le aʻafiaga o fualaau oona e mafua ona o le faateleina o le leo ma le faʻamautuina o le gaioiga a le manava o le manava. Pe a ave i latou, e mafai ona faʻaleleia malosi gafatia. E le gata i lea, o nisi oi latou o loʻo i ai meatotino faʻaleagaina.

Manatu faʻamalositino gasegasegase:

Lapatai o le sunma

O maʻi o loʻo mafatia i le pancreatitis e mautinoa lava latou te faʻatapulaʻaina meaʻai. Soo se ita e mafai ona mafua ai se tali le manaomia o le tino. Heartburn o se tasi lea o faailoga o le le paleni.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le fatuburn o le a avea ma faailoga manino o le manaomia ona sui i se meaai.

Muamua lava, o le a tatau ona faʻaitiitia mea e faʻaosoina ai le pancreatitis: mea inu ava, pusi mafiafia meaʻai, mea manogi, vevela ma mea manogi.

Afai o le tagata maʻi i le pancreatitis e maua i le mafanafana ma e tele lava ina tigaina, e taʻu mai ai e tatau ona ia toe iloilo lelei ana meaʻai ma fuafua le mafuaʻaga o taimi e masani ona tupu ai.

O tagata latou te le iloa po o le a le mumū o le pancreas, e le iloa le fatuburn e pei o se faafitauli e le mafai ona foia. O le faʻaumatia o ia o se mataupu o taimi ma tupe. Mo le tagata maʻi - e tutusa lava le manava ma le pancreatitis e mafai ona avea ma faailoga o se soliga matuia, ma o le mea lea e le tatau ona faʻatagaina e feʻaveaʻi.

O maʻi ma pancreatitis e tatau ona mulimuli i nisi tulafono:

  • E te le manaʻomia inu vai inu faʻatau i totonu o le faleoloa ma ai fua e faigata ona eliina: faʻi, fualaau suamalie, mango.
  • Faʻaauau le masani ai ma le faʻasolosolo mea taumafa: faʻaleleia le paʻu.
  • Faʻesea gaʻo manu mai meaʻai uma. Afai e le mafai ona tuulafoaia atoa, e tatau ona le aofia ai mo le vaitaimi o le faʻamalosia o le faʻamaʻi.
  • O se meaai mama o mea ia e te manaʻomia. O le a laveaʻiina mai le pancreatitis, ma faʻaitiitia ai le manava.

Ma o le mea pito sili ona taua, aua nei galo e fefaʻatauaʻi i se fomaʻi. O vailaʻau faʻapitoa e tele auala e faʻaitiitia ai le manava, ae o le mea e sili ona saʻo e le o le mafaufau, ae talanoa i se fomaʻi! O le pancreatitis o se maʻi ogaoga, ma e le taliaina le faitau tusitusi.

Heartburn ma le pancreatitis: faailoga, togafitiga

O le sunburn e masani lava ona tupu i tagata gasegase o le pancreatitis ma e mafua mai i lenei faʻamaʻi, ae mafua ai foʻi i maʻi faʻamaʻi o le tino o meaʻai, lea e toetoe lava o taimi uma e faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o le pancreatic.

O le faʻaaliga autu o lenei mea le lelei o le foliga mai o se lagona mu i tua o le sternum.

E le afaina, ma e mafua mai i faʻamaʻiga o faʻamaʻi e tulaʻi mai ona o se faʻalavelave o meaʻai, tulaga faʻalavelave, poo le taumafa ava malosi ma le ulaula tapaa.

Heartburn e mafai ona afaina i soo se aafiaga faʻaleagaina i luga o puipui o le manava ma faʻalaʻau faʻasaina na fausia i le taimi e le lelei ai le faʻalaumalie. O le pancreas lea o loʻo faʻapipiʻiina ai le tele o fua o meaʻai e mafai ona faʻamautinoa le faʻapalaina lelei o meaʻai - proteins, carbohydrates ma gaʻo.

Faatasi ai ma le alualu i luma masani o le meaʻai i luga o le vaega o meaʻai, o meaola eletise e ulufale atu i le duodenum ma mautinoa ai le lava o le galala.

O lenei gaioiga o totoga o le gastrointestinal tract e le mafai ona tupu i tulaga e faʻamalo ai e le pancreas le le lava o le vai pancreatic (mo se faʻataʻitaʻiga, i le pancreatic necrosis).

O lenei tulaga e mafai ona mataʻituina i le pancreatitis masani, ma o lona mamafa e faʻalagolago i le maualuga o enzymes e maua mai i le gland ma le tuufaatasiga o meaai.

I le le lava o le fausiaina o meaai, o le masini e le saunia mo le ulu atu i vaega laiti o le tootoo laiti e amata ona pala, inu, ma gauai atu i le faiga o le pala. I le tali atu i nei gaioiga, o le maʻi e atiina ae le gasea, vomiting, ma le manava.

O le faaleagaina o le mea taumafa e mafua ai le tele o gase (flatulence) ma le poloka. I lalo o la latou faatosinaga, o se vaega o meaai e le o atoatoa lelei ma le suamalie, e le tatau ona i ai i totonu o le manava ma le atophagus, e toe foi i le manava ma le esophagus.

O sea ituaiga mea taumafa e i ai se aafiaga le fiafia i luga o puipui o nei okeni, e mafua ai lo latou mumu ma se lagona mu.

E tatau ona matauina o le manava ma le pancreatitis e mafai ona mafua mai e le gata i le le lava o le elemene na matauina i le taimi o le vevela o le mumusu o le mumū, ae faapea foi i gasegase ma gastritis, e tulai mai ona o isi mafuaaga. O mafuaʻaga nei e mafua ai nei faʻamaʻi:

  • Faʻamaʻi pipisi
  • Faʻasalalauga o mea mu (meaola, alkalis poʻo iodine),
  • Faʻaavanoaina o mea vevela poʻo meainu,
  • Faʻamaina o vailaau faʻasaina i le pefu,
  • O nisi faamaʻi o le nasopharynx,
  • Stenosis (vavalalata) o le esophagus,
  • Manua tuinanau,
  • Aveese pe faaleagaina le cardia (sphincter i le va o le manava ma le esophagus) i taimi o taotoga,
  • Atrophy o muso lamolemole o le poloka cardia ma le scleroderma,
  • Le atoatoa le cardia i tino o le gastrointestinal tract or pregnancy,
  • Aumai ni vailaau faapitoa.

E faʻafefea ona faʻaumatia le susunuina i le pancreas

O se tagata maʻi na maua i le pancreatitis amata ona maua se lagona o le vaivai ma le mu ona o se faaletonu ile faagasologa o meaʻai, lea e le maalofia ma le mumu. E i ai le leai o enzymes, mafua ai ona faʻaitiitia le osofaʻia o le meaʻai. E faʻamaonia faapitoa lenei mea pe a uma le itula / lua i le faaiuga o se taumafataga.

O se auala faʻapitoa e fesoasoani ia te oe e faʻaumatia ai le fatu. E faʻavae i luga o le falemaʻi a le tagata lava ia, o le fomaʻi o le a faʻamaonia fualaau oona lea o loʻo faʻatatau i le faʻaitiitia o le tiga ma faʻaitiitia le maualuga o le eletise.

Ua faʻamautu i lenei mataupu:

O le tau faasaga i le mu e amata mai i le tuueseeseina o le tiga o le tiga. Mo lenei faʻamoemoe, talia:

E faʻapefea ona aveesea le manava i le pancreatiti?

Togafitiga o le susu ma le pancreatitis e tatau ona atoatoa lelei:

  • Ina ia foia le mafuaʻaga poʻo faʻamaʻi na mafua ai se lagona mu i tua o le sternum,
  • Faʻaitiitia faʻamaʻi o faʻamaʻi e mafua ai ona le mautonu,
  • Faʻamatala i le tagata maʻi le mafuaʻaga o le manava ma fua e puipuia ai faʻamaʻi e mafua ai.

O togafitiga e tatau ona faia i le naʻo le maeʻa o se suʻega atoa ma i lalo o le vaavaaiga a se tagata gastroenterologist. Ma o le numera o suʻesuʻega ma togafitiga e fuafuaina faʻapitoa mo tagata taʻitoʻatasi.

I le faaopoopo atu i le togafitia o le faʻamaʻi o loʻo mafua ai se lagona mu i tua o le sternum, o tupe mo le toomaga o faʻaaliga o le manava e tatau ona aofia i totonu o le fualaau fualaau mo togafitiga. O nei mea e aofia ai faʻataʻitaʻiga (antacids):

O le faʻatonutonuina o le malosi o le suasusu gaosisi e mafai ona faʻaogaina ai se auala:

  • Omeprazole (Omez),
  • Ranitidine
  • Famotidine et al.

O vailaʻau nei e mafai ona faʻaaogaina e faʻatonutonuina ai le faʻamalosivale o le vaega o meaʻai:

Fofo faʻapitoa mo le faʻaitiitia o le manava i le pancreatitis

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻamalo ai le susu ma le pancreatitis e tatau ona malilie uma i le fomaʻi, aua

e le o faʻataʻitaʻiga taʻutaʻua uma e mafai ona faʻaaogaina e taofi ai lenei uiga le lelei i le mumū o le tino o le pancreatic tissue.

Mo fualaau oona, e mafai ona faʻataʻitaʻiina tagata gasegase o se auala e taofi ai na o le kuluma, ma o na tupe o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai pancreatitis poʻo faʻamaʻi e mafua ai lenei faailoga.

Tui aʻa o aʻa o le fusi aʻa i le paʻu o le tino e faʻaaoga ai se paluga, eletise eletise poʻo le suauu. Ave le ¼-1/3 sipuni 3 taimi i le aso, fufulu i lalo i le vai, pe a iai le manava.

Tui aʻa o aʻa o le fusi aʻa i le paʻu o le tino e faʻaaoga ai se paluga, eletise eletise poʻo le suauu. Faʻafefiloi le tasi sipuniti o le paʻu i le 4 teaseti o le gaʻo faʻatoaga. Ave 1 teaspoon o le mea e mafua ai le paʻu 3 taimi i le aso ma le 1/3 ipu vai.

Laʻau fou seleni

O nisi fomaʻi e fautuaina le 'aina 1 sipunamu o seleni selemole 3 taimi i le aso e faʻamalo ai le susu. O lenei togafiti e faʻaumatia ai le manava, e naʻo le tulaga o le faʻamagaloina pea o le pancreatitis, o le leai o ni faʻamaʻi ma e le fautuaina mo tagata mamaʻi i le taimi o le faʻamaʻi o lenei maʻi.

E faʻapefea ona puipuia le fatu fatu i le pancreatitis?

Ina ia taofia le tupu mai o le fatu ma le pancreatitis, e tatau ona e mulimuli i nei tulafono faigofie:

  1. Fafagaina ile vaega ma e le oona.
  2. Ia mulimulitai i le taumafa na faatonuina e lau fomaʻi.
  3. Faʻaitiitia le faʻaogaina o le gaʻo manu.
  4. Ave uma vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi.
  5. Taumafai e aloese mai tulaga atuatuvale.
  6. Vaʻaia le taimi e suʻesuʻe ai.
  7. Faʻamuta le inu pia ma ulaula.

Heartburn mo maʻi o le pancreatic

Heartburn ma le pancreatitis, lea ei ai le natura masani o le alualu i luma, o se faailoga masani lea o le faailoga.

E foliga mai e le ogatasi ma lenei faʻamaʻi, faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻalavelave faʻaleagaina i le gaioiga o totoga vavalalata e aofia ai i le gasegase o meaʻai, o le faʻatoʻilaloina lea e mataʻituina i le toetoe lava o mataupu uma e mafua ai le afaina o le palanymal gland.

O le faailo autu o lenei faailoga o le fausia lea o se lagona mu i le sternum.

O Heartburn e le o se natura masani o faʻaaliga ma e tupu tele lava i taimi o le faʻavavevaveina o faʻamaʻi pipisi, faʻaosofia e ala i le solia o le taumafataga, aʻafiaga leaga o tulaga faʻalavelave poo le faʻaaogaina o ava malosi ma oloa tapaa. I lenei tusiga, o le a tatou iloiloina atili auiliiliga pe aisea e tupu ai le fatu, pe faʻapefea ona faʻaalia mai ia te ia lava ma pe o le a le mea e fai e faʻaaoga ai ma faʻafefe ai.

Mafuaʻaga o le sunburn

O le foliga mai o le paʻu o le muʻu ma le faʻalavelave o le pancreas e le o le faailoga autu lea o le faʻamaʻi, ae o lona faʻatulagaga e faʻaalia ai le foliga mai o se lagona malosi o le le faʻavauvau, faʻateleina ai le soifua manuia lautele o le maʻi.

O mafuaʻaga mo lona faʻatulagaga o tulaga nei:

  1. O le pancreas e maua mai ai mea e faʻamavaeina ai le porotini, carbohydrate ma mea gaʻo. Pe a pasia meaʻai i vaega uma o le vaega o meaʻai, o le parenchymal gland e faʻaaogaina ai molemoa e tatau ai, ona o le faagasologa o le faʻaogaina o meaʻai e pasia. I le mea e tupu ai se faaletonu i totonu o lenei faiga o meaʻai ma le uʻamea faʻamalosi e maua mai le aofaiga talafeagai o enzymes pancreatic, o meaʻai e leʻo lelei ona afaina, lea e faʻavevelaina ai le tupuga o le tiga i le vailaʻau faʻatele, o se lagona faifaipea o le nausea, o le fausiaina, o le vomit, ma le solia foi o le nofoa . O mea taumafa e faʻaaogaina e amata ona paʻu, afaina ma mafua ai faʻaletonu mulimuli ane i le gaioiga o le manava ma le atophagus. O nei mea uma faʻaleagaina e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le mumū i totonu o le vaega o meaʻai ma le fausiaina o le kuluma.
  2. O le toilalo o le pancreas e mafai ona afaina i le atinaʻeina o se suiga faʻaleagaina i le gaioiga o isi meaola oona, ma o le faʻaogaina o le tino i totonu ia i latou e mafai ona tupu i le taimi lava e tasi i le palanymal gland. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vaitaimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pancreatic pancreatic disease e mafai ona tupu faatasi ai ma le atinaʻeina o le gaioiga mumusu i le mucous membrane o le esophagus, faatasi ai ma le atinaʻe o le mumū i le gallbladder ma le alualu i luma o cholecystitis masani. E le gata i lea, o le atinaʻeina o le manava i le pancreatitis e mafai ona tupu i le tuufaatasiga ma le alualu i luma o se ulutala duodenal poʻo le aafia ai o le manava, faʻapea foi ma le atinaʻeina o se launia i le itu o le tatalaina o le esophagus.
  3. O le tino o lona tino o se totoga sili ona maaleale lea e sili ona tali atu i soʻo se suiga i le taumafataga. Afai e 'ai e se tagata le tele o meaʻai a le palatini, poʻo le tele o fualaau' aina o loʻo i ai i ana meaʻai, ona faʻapitoa ona faʻamautuina lea o le faʻavaeina o se gaioiga mimiti i le mea o le parenchymal gland. E mafua mai i le mea moni o le tele o fualaau 'aina ma meaʻai o le protein e faʻaleagaina ai le gaioiga o lenei tino. E le gata i lea, o le tausia o le ala sese o le olaga e mafua ai le faʻagasoloina o se tulaga le lelei i le gaioiga o le tino atoa o le vaega o meaʻai, lea e maua ai foi le fausiaina o le manava.

Faailoga ma faʻaaliga faʻapitoa

Heartburn e faʻaalia i se lagona mu, faʻapea foʻi ma le tingling ma le faʻavaeina o le agavaivai o se uiga malosi i tua o le pusa, o le faʻamalosia lea e tupu pe'ā uma ona 'ai. O le faʻavavevaveina o le pancreas ma le heartburn e tupu tele ina ua maeʻa:

  • se taumafataga mamafa, po o le taumafa,
  • 'ai meaʻai vevela poʻo gaʻo,
  • 'ai meaai falai, ava malosi,
  • poʻo luga foi o le ulaula tapaa.

I nisi o tulaga, o foliga vaaia o se faailo e pei o le manava e mafai ona tupu aʻo ave vailaʻau.

E faʻapefea ona aveesea le manava?

Togafitiga o le susu ma le atinaʻeina o le pancreatic maʻi e tatau ona aofia ai togafitiga faʻapitoa, e aofia ai taualumaga nei:

  1. Aveesea o le mafuaaga autu lea na mafua ai le fausiaina o se lagona mu i tua o le pusa.
  2. Faʻaitiitia o faʻamaʻi o le faʻamaʻi o loʻo aʻafia ai, lea e mafua ai le soliina o le vaega o meaʻai.
  3. Faufautua i le tagata gasegase i luga o puipuiga e puipuia ai le fausiaina o se lagona o le manava, faapea foi le logoina o mafuaaga uma e mafai ona amataina ai le atinaeina o lenei faailoga.

E tatau ona amata muamua se togafitiga atoatoa o togafitiga togafitiga aʻo leʻi faia se suʻesuʻega atoatoa ma feutagaʻi ma se fomaʻi gastroenterological.

O le maualuga ma le umi o togafitiga e fuafuaina i tulaga taitasi e tusa ai ma le tikeri o le alualu i luma o maʻi i tulaga taʻitasi.

Vailaau

I le faʻaopopo i le faʻamavaeina o le faʻamaʻi faʻamaʻi lea e faʻaosofia ai le fausiaina o se lagona mu i le itu i tua o le pusa, togafitiga togafitiga e tatau ona aofia ai le inuina o vailaʻau, o le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻatau e fuafua i le taofi o le faailo o le mu. O nei vailaʻau e aofia ai sauniuniga faʻataʻitaʻiga, o lona uiga, o se vailaau anti-acids, e pei o le:

Ina ia mafai ona faatulaga le maualuga o le sua o le sua i le manava o le manava, fualaau faasaina e pei ole:

  • Omez, poo lona tutusa o Omeprazole,
  • ranitidine tablets,
  • fualaau faasaina Famotidine.

Ma ina ia mafai ona fetuunai le motilima o le gastrointestinal tract, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se tasi o fualaau oona nei:

  • Laʻau moli,
  • Sauniga a Ganaton
  • pe o le gasegase.

O le susunuina o le manava o le pancreatic i le pancreas: o le a?

O le susunuina i totonu o le pancreas e masani lava ona o faatasi ma le tiga, fatu o le fatu, pulsation, se lagona o le vaivai i le itu o le manava.Aisea ua tupu ai lenei mea? Aua o le uʻamea o se okeni taua tele lea e puleaina le paleni o le kulukose i totonu o le tino, e nafa ma le gaosia o enzymes, ma faʻatautaia le faagasologa o le gaʻoina ma le metabolism.

I sina mea itiiti i le galuega a le tino, o le vaeluaga o le vaega o meaʻai, o le kulūkose e pa'ū, e le toe masani lava ona taʻe le enzymes. O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga e mafai vave ona le amanaʻiaina pe afai e te le faʻapipiʻiina a latou faailoga muamua i le taimi.

I le tele o tulaga, o tagata e maua i faʻamaʻi pipisi o le faʻamaʻi pipisi na afaina ai o ia mo le tele o tausaga. Ae ui i lea, i le taimi lava e tasi, latou te leʻi lagona le tele o le toʻa seia oʻo ina tele le afaina. E mafai ona mafua ai se osofaiga ogaoga e lamatia ai le ola, o le mea lea, i uluai faaaliga o le mumu o le okeni, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi. E aofia ai:

  • Susunuina
  • Paʻu o le tino e oʻo i le itu tauagavale,
  • Umi le manava
  • Naua, vili,
  • Tatala
  • Paʻu mamafa:
  • Tuʻu latalata i le pupu
  • Le fiaai.

Aisea e mu ai le mumu

O se lagona mu i le pancreas o se faailo manino o le okeni e le o lelei lona galue. E mafai ona vaivai, malosi, faʻaalia i totonu o ni nai itula pe le pasi foi i le ao poʻo le po.

I soo se tulaga, e tatau ona e gauai atu i lagona le lelei ma vave liliu atu i tagata tomai faapitoa mo se fesoasoani. O le a latou fuafuaina e ala ile natura o le susunuina, o le vaega o le gland e aafia - siʻusiʻu, ulu poʻo le tino.

I se tulaga lautele, o se lagona mu i totonu o lenei okeni e faailoa ai le atinaʻe o pancreatitis, lea ua uma ona pasia i se tulaga ogaoga.

O le atrophy o le tui i totonu o le gland, ma o lenei faagasologa ua tupu. O le susunuina o lagona i le gaosiga e mafua mai i lona fulafula. Afai e tele le fulafula, o le a lauiloa, tiga, pe laiti - vaivai.

O mafuaaga o le mu e mafai ona eseese. E aofia ai:

  1. Malfunctions i le faʻaogaina o meaʻai. E masani lava, o le enzymes e nafa ma le faʻamavaeina o aʻafiaga, gaʻo, gaʻo i totonu o le pancreas. O meaʻai e 'ai e se tagata e alu i luga o le mea oona, i le taimi masani o le pancreas function, i lalo o le aʻafiaga o nei enzymes ua paʻu i lalo ma ua maeʻa faʻala. Afai latou te le lava, o meaʻai e ulu atu i le manava e masani lava ona le gauai ma liua i se mea. O se taunuuga, e maua e se tagata le gasegase, o le manava, ma o nisi taimi o le vomiting ma le manava. A mavae sina taimi, o mea o loʻo i totonu o le manava e liua ma mafua ai le mumū.
  2. O le susunuina e mafai ona tupu ona o le mumū tele o le pancreas, lea na mafua ai le vevesi i totoga maso. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei, atonu o le atinaʻeina o se manava o le manava poʻo le mumū o puipui o le isophagus.
  3. O le tulai mai o le mu o le pancreatitis e masani lava ona aliali mai i taimi o suiga faafuasei i le taumafa po o le olaga o se tagata. O le pancreas e vave ona tali atu ia i latou.

E masani lava, o le vevela e tuʻuina mai ma se pulupation e mafua mai i se spasm, lea e mafua ai se gaioiga le lelei. O lenei mea e faʻaitiitia ai puipui o vaʻa, ma o le aorta pulsates. O nisi taimi ma le pancreatitis, o le pulsation ua toesea, lea e taʻu mai ai le matuia o le gland.

I lenei tulaga, e manaʻomia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi, talu ai ona o le maʻi e mafai ona paʻu.

Faʻafefea ona taofi le mu i le pancreatitis

O le susunuina i tagata o mafatia mai le mumū o le pancreas o loʻo faʻamatalaina e ala i le faʻaleagaina o le vaega o meaʻai. Faatasi ai ma se faʻamaʻi, latou te le maalofia. E le lava le palacreatic enzymes i totonu o le tino, ma o se taunuuga o le faasolosolo lemu i lalo le faagasologa o le ave o meaai.

O se lagona mu e foliga mai, lea e faapitoa ona faalauiloa pe a ma le lua itula talu ona 'ai.

E mafai ona e faʻaumatiaina ma le fesoasoani o le tele o vailaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le elemene i totonu o le vaega o meaʻai. O le a le ituaiga o vailaʻau e ave i lenei tulaga, e tatau i le fomaʻi ona tatau.

Afai o le mu e tuʻuina mai ma le tiga, e tatau ona faʻaumatia muamua le tiga.Mo lenei faʻataʻitaʻiga, o Ranitidine, Ganatol, Motilium e talafeagai. O nisi taimi e faʻasolo mai ai gasegase o le nitroglycerin ina ia mafai ai ona faʻasaʻo le sogasoga i le cardiovascular system.

Aua nei galo o le i ai pea o le mu ma tiga, o se tulaga talafeagai o se meaʻai. O mea manogi, falai, meaʻai vevela, mea ulaula e tatau ona vavae ese mai le taumafataga.

E le tatau ona inuina le ava malosi ma mea inu meaʻai e maua i le pancreatitis. A leai, o le a le mafai ona toe faʻafoʻi le gaioiga masani o le pancreas i le maeʻa ai o se osofaiga ogaoga o le maʻi.

Togafitiga mo le mumu o le pancreatic

Talu ai o le mu i lalo ifo o le 'augavale tauagavale o se faʻamaoniga manino lea o le pancreatitis, o lona togafitiga e faʻamoemoe tonu ile togafitia o lenei maʻi. Ae paga lea, e masani lava ua uma ona i ai i se tulaga alualu i luma alualu i luma.

I le taimi muamua, o le pancreatitis e faʻaalia i le pa'ū o lauulu, o foliga mai o le matutua i luga o le paʻu, faʻafitauli masani o le nofoa, ae masani ai tagata e le o taulai tele i lenei mea. Ma latou liliu atu i fomaʻi pe a oʻo ina tiga le syndrome faʻamalosia ma tiga.

Afai e le amanaia le mataupu, ma o le soifua o le tagata maʻi ua lamatia, o le a latou taoto. A maeʻa, e taʻu atu e fomaʻi vailaʻau ma se meaʻai malosi. Afai e sailia e le tagata le fesoasoani faafomai i le taimi muamua, ua faatonuina o ia e ave fualaau faasaina e iai lona tino malosi. Latou te masani ona aofia ai vailaau faʻamaʻi e faʻamalolo ai pathologies o le gallstone.

Ua fautua mai tagata tomai faapitoa e maua e tagata gasegase se lavelave o vitamini, taʻaloga masani, faʻaaoga atili o le vai mama, le faʻaaogaina o le atisosisisi a Ierusalema.

E aofia ai le tele o enzymes aoga. "Palu pateta", pe a mago, eleele, e 'aina i sina sipuni i le tele o taimi i le taimi o taumafataga, faʻafefea i le vai.

E le gata i lea, ua fautuaina le fomai i le togafitiga o le pancreas e inu meaʻai o meaola e maua ai manu.

O se meafaigaluega sili ona lelei i lenei tulaga o se faʻamavaega mai le gaʻo ovi o se povi, lea e mafai ona vave faʻafoʻi le pancreas.

I le lautele, e sili atu le taumafai e puipuia oe lava mai le pancreatitis nai lo le togafitiga mo se taimi umi.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e lafoaia ni masaniga leaga, ia 'ai na o mea e kukaina pe tao falala i meaʻai, faaopoopo meaʻai susu, fualaau faisua, fualaau aina i le taumafataga, faʻafefe meaʻai ma suamalie, mea inu suamalie.

E fautuaina le inuina o le suavai i le maualuga o le alkali ma minerale faalua i le vaiaso. Na faʻamamāina le tino ma aveesea le cholesterol mai ia.

O le mea moni, e le o tagata uma e manuia i le mataituina o ia fautuaga, ae o le vaega o latou e tatau ona tausisia. A leai, o le a maualuga le tulaga o le pancreatitis. E tāua i le uluaʻi faailoga o le faʻafesoʻotai se fomaʻi e mafai ona taofia le gaioiga i le amataga lava. A leai, o le a alu i se tulaga faigata tele, ona tatau ai lea ona faia ni fuafuaga faʻapitoa.

Faailoga o faʻamaʻi pipisi e talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Susunuina i le pancreas po o le a lea mea

O le pancreas o se tasi lea o mea sili ona taua i totonu o totoga o le tagata, lea e aofia ai i le faʻafefeteina o le tino ma tausia le paleni o kulukose i le toto.

  • O le susunuina ma le vaivai i le pancreas ma le pancreatitis, toso, tiga
  • Fufulu, pagatia, tiga tiga, tuʻi i totonu o le manava - faailoga o pancreatitis
  • Heartburn ma pancreas
  • Mafuaʻaga o le sunburn ma Pancreatitis
  • Pancreatic togafitiga mo le manava
  • Taofiaga
  • Meaʻai talafeagai
  • Isi auala o togafitiga
  • Le manava o le pancreatic: o le a, pancreatitis
  • Faailoga faʻaalia o le mumu o le pancreatic
  • Susunuina i le pancreas. o se faailoga o le pancreatitis
  • E faʻafefea ona faʻaumatia le susunuina i le pancreas
  • Uluai faailoga o le maʻi o le pancreatic
  • Faailoga o faʻamaʻi pipisi ma mafuaʻaga
  • O le a le pancreas?
  • Pancreatic Disease - Pancreatitis Acute
  • Faʻafefea ona mafua ai le ava malosi
  • Faailoga o Pancreatitis
  • Faʻafefea ona togafitiga faʻafitauli?
  • Faʻafefea ona aloese mai isi osofaʻiga
  • Le lagona o le vaivai i le pancreas
  • O le susunuina ma le vaivai i le pancreas ma le pancreatitis, toso, tiga
  • Fufulu, pagatia, tiga tiga, tuʻi i totonu o le manava - faailoga o pancreatitis
  • Pe e foliga mai ia te oe o le togafitia o le pancreatitis e faigata?
  • Susunuina i totonu o le manava: o mafuaaga autu
  • Susunuina i totonu o le manava: o mafuaaga autu
  • O le susunuina ma le vaivai i le pancreas ma le pancreatitis, toso, tiga
  • Faʻalavelave i le faʻalapotopotoga faʻapitoa
  • Susunuina i totonu o le manava: togafitiga faafomaʻi
  • Fesoʻotaʻi:
  • Mafuaaga o lagona o le vaivai ma tumu i totonu o le manava
  • Lototele i totonu o le manava i gastritis
  • Leai Faʻasalaga Faʻaleagaina
  • Lotoina o se faailoga o le pancreatitis
  • O le susunuina o le manava o le pancreatic i le pancreas: o le a?
  • Aisea e mu ai le mumu
  • Faʻafefea ona taofi le mu i le pancreatitis
  • Togafitiga mo le mumu o le pancreatic
  • Susunuina i le pancreas: o le a?
  • Faailoga faʻaalia o le mumu o le pancreatic
  • Fufulu i le pancreas o se faailoga o le pancreatitis
  • E faʻafefea ona faʻaumatia le susunuina i le pancreas
  • Fufulu ma le tiga i le pancreas
  • Muamua faʻamaoniga, suʻesuʻega
  • O le gasegase o faamaʻi ma ausilali
  • Faʻafefea ona puipuia oe lava mai le pancreatitis

I le olaga atoa, o lenei lapoa tele ma le lua tele pe a mavae le ate e faʻaalia i aʻafiaga le lelei o le ava malosi, meaai e le paleni, faʻalavelave tele o faʻamaʻi masani o gastro ma le hepatoduodenal organs ma le tele o isi mea faigata. O le a le mea e mafai ona taʻitaʻia ai se faʻamaʻi pipisi, o lona uiga autu o le tiga (gasegase, taʻavale, mafatia) i le itu tauagavale?

E le tatau i fomaʻi ona manatu i se tiga se tasi e iloa ai le mafuaaga o le maʻi. Naʻo se tuufaatasiga o faʻamaoniga o le a fesoasoani e faia se faʻamaonia saʻo.

O le mea lea, afai o le vevela tiga, o le vaivai, o le taʻavale, manava manava e aʻafia ai tiga tiga i le itu tauagavale, o le a foliga mai o le fomaʻi o le a fautua mai se gaioiga e le afaina lea na amata i le pancreas.

O le Pancreatitis o se faʻamaʻi tuga lea ua faateleina ona maua i le lalolagi faʻaonaponei, e aʻafia ai le tamaʻitaʻi talavou, tamaitai, faʻapea foi ma talavou, tamaiti aʻoga ma tamaiti laiti.

Fufulu, pagatia, tiga tiga, tuʻi i totonu o le manava - faailoga o pancreatitis

O le tiga o se lagona le lelei, o le faailogaina o soliga i galuega taua a le tino. O le malosi o le faʻaaliga o lenei faʻailoga e taʻu mai ai le fua ma le nofoaga o le taulaiga.

O le mea lea, o le tigaina, o lagona mu i le itu tauagavale e mafai ona avea ma faailoga o le pancreatitis e masani ai, lea e faʻaigoaina i se mea vaivai, umi faaumiumi, ma le faateleina o le atrophy i le pancreatic parenchyma.

O loʻo mumu i le faʻasolosolo o se tasi lea o faʻamaoniga autu i le siama o le mumū tumau i le pancreas. O na tiga mu e taʻua i nisi taimi o le pancreatic colic. Faatasi ai ma se osofaiga o pancreatitis, latou te tumau i le tele o itula ma ni nai aso. O le malosi o le mu tiga e faalagolago i le ogaoga o le edema i le gland.

E le gata i lea, faatasi ai ma tiga tiga i totonu o le manava, e mafai e le tagata maʻi ona lagona le palasi - o se vaeluaina o puipui o vaʻa. O le faailoga o le pulsation i le pancreatitis o loʻo taʻu mai ai se maʻi pipisi i totonu o le manava, e afua mai le afaina o le pancreas. O le manava ua mimilo e se vaʻaia e iai le malosi e manino ai le faʻaliliuina o le pulsation o le aorta.

Ae ui i lea, o se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi, pe a oʻo mai le pancreatitis ma le paʻu'ū ma le faateʻia, o loʻo faʻalogoina le itu faʻafeagai, lea e taʻua o le faailoga o Voskresensky - o le leai atoa o le pulunation i le gataifale. E afua ona o le ogama o le edema.

O le lagona o le vaivai i totonu o le manava ma le pancreatitis e mafua ona o le solia o le gaioiga o galuega ona o se faaitiitia o le gaosiga o le vai o le pancreatic e le flameditis. Faʻagasologa o le gasegase ma le leai o enzymes i se tagata e mafua ai lagona o le vaivai i totonu o le manava. O le lagona o le le mautonu ma le vaivai i le itulagi pito i luma e mautinoa lava le tele o itula pe a uma se taumafataga.

Susunuina i le pancreas: o le a?

O le susunuina i le pancreas faatasi ai ma isi maʻi, e pei o le tiga, tagiauvale ma le vaivai o ni faailoga o se maʻi pipili.

I le gasologa o le olaga, o le pancreas o loʻo faʻaalia i mea leaga mai le ava, paleni paleni, ulaula, gasegase tumau, ma isi faʻamaʻi pipisi. O aʻafiaga leaga e taʻitaʻia atu ai i le gaogao.

Aisea e tupu ai le susu? E faʻafefea ona ou faʻamalo ese lagona le fiafia?

9. Faʻavaivaia (faʻasolosolo) vaivai

O se faailoga taatele i tagata ei ai pancreatitis o lo latou naunau e lagona le vaivai i taimi uma. O le pancreatitis e mafai ona matua afaina ai gasegase ma e mafai foi ona mafua ai ona leiloa se tagata. O se tasi lenei o auala e mafai e lou tino ona taʻuina atu ia oe e uiga i se osofaiga o pancreatitis. A oʻo mai le tiga o le manava ma se lagona o le vaivai po o vaivaiga, aemaise i le ao, e tatau ona matua taua.

10. nofoa vaivai

O se lapataiga vave o le pancreatitis o le paʻu, faʻafefete, poʻo ogaumu suamalie. Talu ai e le mafai ona gaosia ni enzymes digestive mai le pancreas pe le mafai foi ona ulu i totonu o le tootoo laiti, e le mafai ona gaosia meaai lelei, aemaise lava meaai gaʻo. O lenei mea e tau atu i ogaumu e avea ma suavai ma manogi. O nisi tagata gasegase latou te vaʻaia foi le pogisa, taʻele nofoa ma e masani lava ona mafua mai le tafe toto i totonu o le manava mai le pancreas, ala, poʻo fausaga lata ane. Ua talitonu fomaʻi o lenei faailoga o se uluaʻi manatu na tuʻuina e le tino, ae e masani ona le amanaiaina.

Ole pito i lalo e tatau i tagata maʻi ona sailia vave le fesoasoani faafomaʻi pe afai latou te maitauina le tiga ogaoga, le mafaamatalaina o le manava o le tino, vomiting poo le vaivai lea e le alu ese pe a tago i fualaau. O suʻesuʻega faʻamalositino ma togafitiga o pancreatitis e tatau ona vave faia. O le sini autū a fomaʻi e tatau ona mataʻituina faʻamaoniga ma faʻamausali le galuega a le tino ina ia mafai ai ona faʻaitiitia le afaina o le pancreas.

Mafuaʻaga o le sunburn ma Pancreatitis

O le afaina o le pancreas e tau atu ai i le le atoatoa o le mausali o enzymes. Mo lenei mafuaʻaga meaʻai meaai, ma pasi atu i totonu o le meaʻai, e leʻi faʻapala lava lelei, ma faʻamaʻalo ma vevela. O le galuega a matagaluega uma o le faʻaogaina o meaʻai e faʻalavelaveina, o se lagona o le vaivai i totonu o le manava, taotoga, o le gaogao gau. O faʻalavelave faʻapitoa e mafua ai le mumū o le mucosa gastrointestinal, o le fatu vaivai e atiina ae.

O le mafuaʻaga o lagona mu ma tiga i tua o le sternum e le gata o le pancreatite e mafai ona tupu, ae faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • ulutala duodenal,
  • manava o le manava
  • gastritis ma maualuga maualuga,
  • biliary dyskinesia,
  • maʻi ate
  • afaina o le isophagus
  • afaina fua o meaʻai,
  • palanaia i le amataga o le afaina.

Faatasi ai ma mea e faaosofia ai le foliga mai o le kulumaemiti:

  • solia o le taumafa (o le faaaogaina o le ava malosi, meaai talafeagai, meaai falai ma mea suamalie, kofe),
  • ulaula
  • popole
  • fualaʻau suamalie
  • sili atu le malosi o le tino, siitia le mamafa,
  • anapogi
  • gasegase
  • faʻafitauli faʻaleagamoni.

Taua! O nisi taimi e tupu ai le susu i le avea o se itu o le tagofia o fualaau.

Faailoga o togafitiga

Faailoga mataʻutia o le manava - mu ma tigā tiga i tua o le pusa lea e faʻateleina pe'ā uma ona 'ai.

E le gata i lea, o gasegase e matau:

  • le i ai o le tofo oona
  • malogo o le mucosa,
  • faʻanoanoa
  • afaina,
  • tele o le gasea, vomiting,
  • ogaoga ogaoga
  • vaivaiga lautele
  • vavao
  • leai se manaʻo
  • fiva (o nisi taimi)
  • leiloa o le mamafa (faʻatasi ai ma le suʻamuʻu faaumiumi).

Faʻalogo! E tatau ona manatuaina o le manava o se faailoga o le solia o le solia o le galuega a le vaega o meaʻai.

Faʻatau togafitiga

Ina ia faʻamalieina le tiga ma faʻaleleia le tulaga lelei o le olaga i le masani ai, o le maʻi o loʻo faʻamaonia mai ai faʻamaʻi (antitaxids). O le aʻafiaga o fualaau oona e faʻavae i lo latou gafatia e faʻaitiitia ai le kulimi hydrochloric o le manava. I luga o le maketi o falemaʻi, o faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina atu i ni pepa ma susuga.

O le tele lava o taimi, e filifili e tagata gaosi fualaau (ona o le faigofie ona faʻaaogaina), ae o le suspensions e sili atu i le vavaeeseina o le ala ona o le tele o le mea o loʻo galue.

Faʻatasi ai ma le lelei o faʻataʻitaʻiga:

  • maualuga galuega
  • tau talafeagai
  • nai aʻafiaga itu
  • afifi tele.

O le faʻafitauli sili o le sooga o le umi o latou taimi (i le tele o itula). Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, e faʻaaogaina e tutusa ma vailaʻau e taofia ai le pule malosi o le manava, ma fualaau e faʻaitiitia ai le motumotu o le intestinal.

Taua! O mea faʻamaʻi faʻamalolo e faʻamalo ai sina taimi e aunoa ma le faʻavaveina o le muʻumamaʻo e pei o se faʻamaʻi, ma e na o le faʻaaogaina i le togafitiga o pancreatitis.

Oti - o se mea muamua e manaʻomia mo le faʻaitiitia o le manava ma le mumū o le pancreas.

O mataupu faavae o meaʻai talafeagai mo se tagata maʻi i le pancreatitis:

  • 'ai naʻo meaai fou ma meaʻai
  • taumafa masani (5 pe 6 taimi i le aso), i ni vaega laiti, ina ia aua neʻi faalavelaveina le nutimomoia o meaai,
  • inu vai 200 ml o le vai 20-30 minute ao le i ai,
  • taumafataga i le lua itula ao le i momoe,
  • meaai e le tatau ona vevela tele pe malulu - o le vevela aupito lelei e tusa ma le 40C,
  • oloa e mafai ona kuka pe uʻu,
  • E le mafai ona e 'ai vave (e tatau ona e faʻamaʻo meaai lelei).

Ina ia aloese mai le lafoina o mea oona i totonu o le esophagus, aua le alu e moe mo se itula pe a uma ona 'ai.

Taua! E tatau ona faʻatapulaʻa le tagata maʻi ile meaʻai saʻo. O se meaʻai le paleni e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina.

Ina ia faʻamaonia le faʻamalositino o le intestinal, ia mautinoa ia aofia ai i le lisi autu:

  • meaʻai gaʻo susu-gaʻo (kefir, cheese cheese, yogurt),
  • fiber-rich cereals
  • totoʻa aano ma iʻa,
  • fualaau faisua,
  • fuamoa fualaʻau i ni mea laiti e faʻasalalau faiga faʻavaomalo.

Ina ia aloese mai le manava, bolny pancreatitis e tatau ona vavae ese meaʻai ma ipu mai meaai:

  • ava malosi ma mea inu suamalie,
  • kofe
  • sukalati
  • kilikisi, sisi, lela,
  • lemoni, oranges ma isi fualaau aina suamalie, e mafua ai le pulelasi o le gastric juice,
  • tamato, legumes,
  • gaʻo, falai, meaʻai vevela, ulaula meaʻai,
  • sau sau, marinades,
  • meaʻai vave
  • tao tao,
  • fualaau suamalie ma fualaau suamalie (aemaise lava i totonu o le faleoloa),
  • masima, suka (pe afai e le mafai ona vavae ese mai le taumafataga, ona faaitiitia lea o latou taumafa i le tele e mafai ai).

Taua! O le tagata maʻi e tatau ona pipii i se taumafataga e le gata i le taimi o le tigaina o le maʻi, ae faapea foi i taimi o le faamagaloga. O meaʻai talafeagai o le a fesoasoani e faʻaleleia atili le faʻasologa mo le olaga ma le pancreatitis.

Fono a tagata

E mafai ona e faʻaitiitia le malosi o le manava ma faʻaumatia le manava e aunoa ma ni vailaʻau, pe afai e te mulimuli i le fautuaga a fomaʻi faʻapitoa.

  1. Se pine o le paʻu paʻepaʻe (faʻatau atu i le fale talavai), faʻamalo i se ipu vai ma inu. O le aafiaga e tupu i totonu o ni nai minute. Nai lo le paʻu paʻepaʻe, e mafai ona faʻaaogaina le suauu palu.E leai se sili atu i le afa o le sipuniti o le suauu e faʻapipiʻi i le vai (200 ml), faʻafefiloi ma inu tele, i ni sipuni laiti. A maeʻa ona fai le paʻu paʻepaʻe po o le suamalie, e sili lava le taoto i lalo, faʻapipiʻi aʻe lou ulu ma tauau, ma malolo. O lagona le fiafia e tatau ona mou ese vave.
  2. O le suamalie suamalie o le pateta fesoasoani e faʻamalo le kuluma, fesoasoani e toe faʻafoʻisia le masani o le manava. E saunia le sua mai le 2-3 paluga pateta. Inu i luga o se manava gaogao 20-25 minute ao leʻi faia taumafataga i le tolu aso i le aso. O le togafitiga e 14-30 aso.
  3. Maʻeu i luga o le mucosa gastrointestinal gaioiga galue. Faʻapipiʻi, e puipuia puipui o le manava, e puipuia ai le atinaʻeina o le kuluma.
  4. Paʻu E fautuaina ina ia faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le eletise, faʻamalo ai le filo, oona i totonu o le gutu, faʻasaʻo le nofoa (faʻasaʻo le faʻasologa). E mafai ona e 'ai le kapuni ua kuka, o ona fatu, vai inu.
  5. Ina ia faʻamutaina le manava, faʻaaoga teuteu o fugalaau ma lau o fugalaau. O le susu e saunia i le fua faatatau o le 1 sipunipuni o mea malogo mo le 500 ml o le vai. Liligi fuālaʻau i vai inu ma tuʻu ai mo le 2-3 itula. Ona fufulu lea ma inu 100 ml i le aso (sili atu aʻo leʻi 'ai).

Taua! O vailaʻau faʻapitoa e mafai ona galue e avea o se togafitiga faʻaopoopo ma e mafai ona faʻaaoga pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi!

Vailaau faʻapitoa

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu mo le togafitia o se faʻamaʻi e pei o le manava ma le atinaʻeina o maʻi pancreatic e tatau ona faʻamaonia muamua e le fomaʻi-gastroenterologist.

E taua lenei mea aua, e le o fua taʻitasi taʻutaʻua e mafai ona faʻaaogaina e taofi ai le kulimusu i luma o le tino o fausaga o le tino i totonu o le pusa pancreatic.

O se tasi o togafitiga aupito sili ona aoga mo le fatu, fautuaina mo le faʻaaogaina i faʻamaʻi pipisi, o aʻa fou lava. Ina ia faʻafetaui se uiga le lelei ma le le mautonu, e tatau ona e faʻaaoga se sipuni sipuni o lenei mea e faʻi tolu taimi i le aso, ae naʻo le taimi o meaʻai.

E mafai ona faʻaaoga le kaleti i le vaitau o le faʻamagaloina pea o faʻamaʻi pipisi.

Afai o le tagata maʻi e sili atu ona faigata i le maʻi faʻamaʻi, pe ua maua i le maʻi pipisi, pe o iai foi ni faʻamalologa, ona sili atu lea ona filifilia se isi togafitiga talafeagai mo le puleaina o le kuluma.

E leai se aoga o aʻa o le fusi, lea e tatau ona paʻu i le paʻu aʻo leʻi faʻaaogaina, e faʻaaoga ai se mea faʻapitoa poʻo se vailaʻau. Lena le paʻu e tatau ona faia e ala i le sipuni faʻaselau i le aso, inu tele vai.

E taua le manatuaina o aʻa o le fusi ua i ai le lisi lenei o faʻasalaga:

  • o le atinaʻeina o epilepsy,
  • maʻitaga o maitaga
  • afaina o le tino i lana pulega faasaga i le talaaga o le le faapalepale,
  • o le i ai o le tuuaiga,
  • faʻapea foʻi ma le faʻavasegaina o faʻasologa eseese.

Meaai taumafa

O le faʻaaogaina o soʻo se faaletonu o le tino i totonu o le fanua o le digestive tract, aemaise lava i le alualu i luma o pancreatitis, o le mulimuli lea i meaʻai talafeagai. I le tele o tulaga, ua faatonuina mai i tagata gaosi se taumafa i le laulau Numera 5, lea e matua faʻaaogaina ai le faaaogaina o mea e pei o:

  • ipu e maualuga le pasene o gaʻo, aemaise lava saunia e ala i le velaina,
  • ituaiga uma o ulaula ulaula, meaʻai ma meaʻai,
  • mea uma e gaosi ai falaoa ma mea e gaosia,
  • e pei foi o leki ma le kāpeti paepae,
  • ava malosi e inu ava malosi ma oloa tapaa.

E fautuaina ina ia faʻamalosia le taumafataga faatasi ma cereals, ituaiga o aano o manufasi ma iʻa, meaʻai susu ma fualaau suamalie fou.

O meaai e tatau ona vaevaeina, o le mea lea, e tatau ona e 'ai, matauina le tufaina o ipu.

Soʻo se tagata maʻi e iai se mea e iloa ai le faʻaogaina o le maʻi i totonu o le paʻu o le parenchymal gland e manaʻomia ona tuʻuina atu o latou soifua maloloina i luga atu o mea e faamuamua i le vafealoaloai, o le mea lea, e le o fautuaina e faʻataunuʻuina i aso malolo.

E faʻafefea ona puipuia le faʻaalia o le kuluma i pancreatitis, puipuiga

O togafitiga e puipuia ai le fausiaina o le manava e pei ona taʻua i lalo:

  1. O le le atoatoa o le fiaaai ma le gasegase.
  2. Taofiofia le usitai i meaai faatonuina.
  3. Faʻaaogaina faʻaitiitia o meaola manu.
  4. Tatala le taliaina o vailaʻau faatonuina.
  5. Faʻaitiitia faʻamaʻi faʻamalosi.
  6. Suʻega suʻesuʻe vave.
  7. Tuusaunoaina o le ava malosi ma oloa tapaa.

O le tausisia o tulafono e le taua i luga o le a maua ai le tulaga aupito sili ona lelei o le soifuaga mo tagata gasegase o loʻo iai se faʻafitauli faigata.

Heartburn ma le pancreatitis: mafuaʻaga, faʻamaoniga, aafiaga ma togafitiga

A aʻafia le fatu i le pancreatitis, e faʻamaonia e le tino ua oʻo i le taimi e fesuiaʻi ai i se taumafa lelei ma faia ni faiga e faʻaaogaina ai mea uma na mafua ai ona faʻaalia.

O le le fiafia i le manava e afua mai i le manava e masani ona leaga ai le manuia o se tagata soifua maloloina, ma o le mafatiaga o se maʻi i le pancreatitis e mafai ona mateina. Aisea e i ai le manava, ma o le a le mafuaʻaga o ona foliga vaaia - mataupu autu mo le tele o tagata gasegase e maua ai le maʻi.

O le gastroenterologist sili o le Malo o Rusia: "Ina ia aveesea le pancreatitis ma toe faʻafoʻi le uluai soifua maloloina, faaaoga le faʻataʻitaʻiga auala: inu vai afa ipu mo aso e fitu i se laina ...

Faʻasaina le pancreas

O le sunburn e masani lava ona tupu i tagata gasegase o le pancreatitis ma e mafua mai i lenei faʻamaʻi, ae mafua ai foʻi i maʻi faʻamaʻi o le tino o meaʻai, lea e toetoe lava o taimi uma e faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o le pancreatic.

O le faʻaaliga autu o lenei mea le lelei o le foliga mai o se lagona mu i tua o le sternum. E le afaina, ma e mafua mai i faʻamaʻiga o faʻamaʻi e tulaʻi mai ona o se faʻalavelave o meaʻai, tulaga faʻalavelave, poo le taumafa ava malosi ma le ulaula tapaa.

Aiseā e aliali mai ai le manava ma le mumu o le pancreas?

Heartburn e mafai ona afaina i soo se aafiaga faʻaleagaina i luga o puipui o le manava ma faʻalaʻau faʻasaina na fausia i le taimi e le lelei ai le faʻalaumalie. O le pancreas lea o loʻo faʻapipiʻiina ai le tele o fua o meaʻai e mafai ona faʻamautinoa le faʻapalaina lelei o meaʻai - proteins, carbohydrates ma gaʻo.

Faatasi ai ma le alualu i luma masani o le meaʻai i luga o le vaega o meaʻai, o meaola eletise e ulufale atu i le duodenum ma mautinoa ai le lava o le galala.

O lenei gaioiga o totoga o le gastrointestinal tract e le mafai ona tupu i tulaga e faʻamalo ai e le pancreas le le lava o le vai pancreatic (mo se faʻataʻitaʻiga, i le pancreatic necrosis).

O lenei tulaga e mafai ona mataʻituina i le pancreatitis masani, ma o lona mamafa e faʻalagolago i le maualuga o enzymes e maua mai i le gland ma le tuufaatasiga o meaai.

I le le lava o le fausiaina o meaai, o le masini e le saunia mo le ulu atu i vaega laiti o le tootoo laiti e amata ona pala, inu, ma gauai atu i le faiga o le pala. I le tali atu i nei gaioiga, o le maʻi e atiina ae le gasea, vomiting, ma le manava.

O le faaleagaina o le mea taumafa e mafua ai le tele o gase (flatulence) ma le poloka. I lalo o la latou faatosinaga, o se vaega o meaai e le o atoatoa lelei ma le suamalie, e le tatau ona i ai i totonu o le manava ma le atophagus, e toe foi i le manava ma le esophagus.

O sea ituaiga mea taumafa e i ai se aafiaga le fiafia i luga o puipui o nei okeni, e mafua ai lo latou mumu ma se lagona mu.

E tatau ona matauina o le manava ma le pancreatitis e mafai ona mafua mai e le gata i le le lava o le elemene na matauina i le taimi o le vevela o le mumusu o le mumū, ae faapea foi i gasegase ma gastritis, e tulai mai ona o isi mafuaaga.O mafuaʻaga nei e mafua ai nei faʻamaʻi:

  • Faʻamaʻi pipisi
  • Faʻasalalauga o mea mu (meaola, alkalis poʻo iodine),
  • Faʻaavanoaina o mea vevela poʻo meainu,
  • Faʻamaina o vailaau faʻasaina i le pefu,
  • O nisi faamaʻi o le nasopharynx,
  • Stenosis (vavalalata) o le esophagus,
  • Manua tuinanau,
  • Aveese pe faaleagaina le cardia (sphincter i le va o le manava ma le esophagus) i taimi o taotoga,
  • Atrophy o muso lamolemole o le poloka cardia ma le scleroderma,
  • Le atoatoa le cardia i tino o le gastrointestinal tract or pregnancy,
  • Aumai ni vailaau faapitoa.

Vaega o le faʻaaliga o le manava ma le mumu o le pancreas

E i ai le manava i le pancreatitis? O lenei fesili e masani ona fesiligia e fomaʻi ma tagata gasegase i se paʻu paʻu mumū.

E tatau ona maitauina o lenei faʻamaʻi e faʻailoaina i se auala faigata, ma o ona togafitiga e manaʻomia e le gata o se togafitiga faʻapitoa, ae ia faʻaeteete foi ma tausia ma le faʻaeteete togafitiga faafomaʻi uma e le tagata maʻi.

O lenei faigata e faʻamalamalamaina i le matuia tele o le faʻamaʻi, lea e mafai ona faʻafeiloaʻi faifaipea ma faʻavavevave le alualu i luma, e faʻaosofia ai le solia o galuega i le tele o faiga ma gaioiga o le tino, lea e mafua ai le paʻu tele i le le gata o le lelei, ae o le soifua maloloina foi o se tagata maʻi.

Le masini o le muʻu

O lea la, o a mafuaaga e tupu ai le manava i le taimi o le mumu o le pancreas? O se lagona le fiafia, lea e masani ona taʻua o le muʻu, e aliali mai ona o le faʻaleagaina o aʻafiaga o meaola o le esophagus ma se faʻalavelave faʻapalaina o le nutimomoia.

Ole tino vaivai e le mafai ona gaosia atoatoa le enzymes tatau ole tino ole tino ma le tino e manaʻomia atoa. Talu ai ona o lo latou le lelei, o le loliina o meaai e le tupu i le tulaga talafeagai, ma lona vaeluaina i mea taitasi, e aofia ai mea autu, e matua faigata lava.

O se taunuuga o lenei mea, o le le lelei o le gaosia o mea taumafa i le foliga o se ogatotonu e ulu atu i totonu o le vaalele vavalalata ma feoai solo malie ai, mafua ai se isi mea faatupu faalavelave - o le siitia malie o le mamafa o le intoma-abdomina, ma o se taunuuga o le faaitiitia o le faagaoioia o le duodenum 12, ma sosoo ai ma le manava.

Fai mai fomaʻi o lenei fofo faʻafofo o le a fofoina ai le paʻu i nai faʻaoga. E tatau ona e faʻaigoaina le masani ...
Faitau atili ...

Faatasi ai ma lenei falemai, o loo i ai se eseesega i le galuega a le peristalsis, maso gastrointestinal ma le spopcanal sphincter ona o le le lava o mea e maua mai ai meaʻai, lea e manaomia vave e le tino. O meaai e le mafaitaulia o loʻo faʻamaloloina, faʻafefe ma amata ona pala, lea e faʻaalia ai lava ia:

  1. Nausea.
  2. Vomiting.
  3. Tatala.
  4. Laʻau.
  5. Totoina.

O le tele o mea taumafa mai le 12 duodenum e toe foʻi i le manava, ma e lafoina i totonu o le esophagus, e mafua ai le mumu ma le manava.

O siama mucous mataga o le esophagus e le mafai ona tetee atu i le malosi o aʻafiaga o vailaau kemisi o le pancreatic ma le gastric juice, ma o le taunuuga lea na faaleagaina ai lo latou faamaoni.

O le tele o taimi o ia vaevaega e le faatagaina ai le musika mucous e toe faʻafoʻisia atoatoa ai le fausaga o manuʻa, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o maʻi gasegase ma le pala.

Ae ui i lea, o le susu ma le pancreatitis e mafai ona faʻaalia e le gata i le leai o ni elemene. Ua faamamafa e le au atamamai e mafai ona afaina i le auai o le tagata maʻi, e faaopoopo i le pancreatitis, gastritis poo le esophagitis.

Faailoga o le kuluma

E faʻalogo tagata gastroenterologists, o le fatu ma le tiga i le pancreas ma le pancreatitis o se mea e masani ona taatele ma tumau, e pei o le tiga i le itu tauagavale poʻo le fusi.

O le sunburn i luga o le pito i lalo o le faʻaogaina o le inflammatory i le pancreas e faʻaalia i uiga taua. Pe a tupu, e faitio se tagata i le le lelei o le soifua maloloina, ona o le faʻaaliga o:

  • Susunuina pe tingling i le itu tauagavale.
  • Soa malosi.
  • Faʻaleagaina malosi malosi.
  • Paʻu o le tigā i tua o le pusa.

I le taimi lava e tasi, o le vevela o le televave e mafai foi ona tupu i totonu o le vaega pito i luma, ma faasolosolo malie le salalau solo i le pito i luga o le abdomina.

O lea faʻafitauli e masani lava ona faʻaalia e ia lava pe a uma le taumafaina o meaʻai faʻafefete, mea vevela poʻo gaʻo. O se sao le lelei e faia e le ava ma le ulaula. I nisi o vaega, o nisi vailaʻau e mafai ona fesoasoani i le le lelei o le soifua maloloina.

O le a le lamatiaga o le manava i tua o pancreatitis?

Mo tagata latou te le iloa po o le a le pancreatitis, o le foliga mai o le paʻu e foliga mai o se mea e le afaina, e vave lava ona pasi. Ae ui i lea, o se faʻaleagaga faʻapitoa e pei o le manava ma le gasegase i le mumusu o le mumū o se tulaga sili ona ogaoga e manaomia ai vave togafitiga faafomaʻi.

I le tulaga o faiga le talafeagai e aveese ai le manava, aemaise lava pe a faʻaalia e ia lava i taimi masani, vave pe mulimuli ane o le a taʻitaʻia ai le atinaʻe:

Mo le puipuia ma le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, e faitau e le au faitau le tea Monastic. O se meafaigaluega tulaga ese lenei ...
Faʻamatalaga auiliili ...

  1. Barrett syndrome.
  2. Faʻasolosolo vavao.
  3. Papatitis maʻi.
  4. Toto totoga.
  5. Adenocarcinomas (maʻi leaga).
  6. O le faʻamaʻi o le Gastroesophageal.

Faʻasaga i tua o pancreatitis o loʻo i ai nei, o faʻafitauli faapena o le a atili faʻaleagaina ai le tulaga o le tino vaivai.

Vaega o togafiti togafitiga mo le heartburn i mea faʻapitoa o le pancreatic pathology

Togafitiga o le susu ma le pancreatitis e aʻafia ai le faʻafelagolagomaʻi:

  • Faʻaitiitia o le mafuaʻaga poʻo faʻamaʻi, lea na mafua ai ona aliali mai.
  • Le faʻamamaina o faʻamaoniga o maʻi e fesoasoani i le le lelei o le faʻaogaina o meaʻai.
  • Fefaʻatalanoa ma le maʻi e uiga i mafuaʻaga o le manava, ma mea puipuia e mafai ona fesoasoani e aloese ai i le lumanaʻi.

I le avea ai o se faʻaopoopoga, ua fautuaina e le au atamamai sooga elekene e faʻaleleia le faimamagaina, lea ei ai sona aoga aoga i luga o le peristalsis ma le malosi o le aveeseina o le tino. O se taunuuga o lenei mea, o le faaitiitia o le pagatia i totonu o le eleele ua ausia. I se tulaga ogaoga o le maʻi, o le togafitiga e faʻaaogaina e faʻamautu ai lona soifua manuia.

I nisi o vaega, e mafai ona manaʻomia ni togafitiga faʻapitoa, aemaise lava i le i ai o maʻi mama poʻo le necrosis.

Tulafono mo le suia o meaai ma ituaiga olaga

Afai e masani ona tupu mai le kulumu o le fatu ma le pancreatitis, e tatau ona le gata ina toe teuteu lau meaai, ae ia iloa foi le mea tonu e saofaga ai i lona faʻaaliga.

O ia fautuaga o le a fesoasoani e aloese mai lona tupuga:

  1. Aua le faʻatau vine ma fualaau suamalie, o le faʻafefeina o meaai o le a manaʻomia ai taumafaiga faaopoopo a se maʻi maʻi: mango, bananas ma fuamoa. E le gata i lea, aua neʻi 'ai fualaau aina.
  2. Aua le faʻaaogaina oloa e faʻaleleia ai le totoina o meainu: mea inu suamalie (e pei o le pia, kvass, lemonade), kapisi, meaʻai suamalie, ma isi mea faʻaitiitia. Faʻaitiitia le fua o le gaʻo i le meaʻai.
  3. Faʻaliliu le malulu poʻo le vevela meaai.
  4. E masani ona 'ai ma faʻasalaga, lea e faʻaleleia le lelei o le gland.
  5. Aveese atoa mai le lisi poʻo le faʻaitiitia o meaola manu: aano o manu, suauu, fuluʻi, fuamoa, meaʻai susu, ma isi.
  6. O meaai paleni paleni e mafai ona puipuia ai le tiga tele o pancreatitis ma faaitiitia ai le afaina o se faailoga tiga.
  7. Ia mataʻituina togafitiga uma ua faatonuina e se fomaʻi.
  8. Taumafai e aloese mai tulaga atuatuvale.
  9. Aua e te faʻalagolago i luga o se olaga ola mama, o le sili atu ona malosi, o le tele foi lea o manuia o le tino.
  10. Vaevae le tele o meainu malosi, kofe ma ulaula.

Faʻavae o le faʻaogaina o fualaau faʻasoifua maloloina

Aʻo leʻi sailia se fesoasoani mai togafitiga faʻavae mo le togafitia o le paʻu o le kuluma i le le atoatoa o le pancreatic, e tatau ona faʻamaopoopo lenei laasaga ma lau fomaʻi. O le mea moni, e le o togafitiga uma e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis.

O le a le mea e fai pe a fai o le manava i le pancreatitis, pe a oʻo i le taimi sili ona le talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, i le leva o le po po o lena taimi pe a leʻo lata mai vailaʻau tatau ma ua tapunia falemaʻi?

Laʻau leaga

I lenei tulaga, o le paʻu mai le calamus aʻa e mafai ona fesoasoani. Fufulu le laau rhizome, matagogo ma olo ma se kofe kofe poʻo se paluga i se paʻu paʻu. I le tulaga o le manava, ave 1/3 pe ¼ tsp. 3 taimi / aso i le vai.

Ae ui i lea, o aʻa o le calamus ua i ai le faʻasaʻoina mo lona faʻaaogaina. Ole fualaau faasaina e le tatau ona ave pe a iai:

  • Toto
  • Vavave.
  • Lelei
  • Faʻafefe.
  • Alu i le maʻi.

Fresh Celery Rhizome

E faʻamalieina ai se osofaʻiga o le kulumu ma le lago mai seleni. Faʻamataga o le manava, e tatau ona e 'ai 1 tbsp. le aʻa o lenei laau 3 taimi / aso aʻo leʻi 'ai. Peitai, o lenei vailaʻau e mafai ona faia na o le faʻamagaloina pea o pancreatitis ma le leai atoa o soʻo se faʻamaʻi. I le gasegase poʻo le faʻasalaga tumau o le faʻamaʻi, e le mafai ona ave vailaʻau.

Ave le 1 tsp. tao le susu ma faʻalū i le 1/3 ipu vai vevela sua sua. O lenei mea faigaluega ua i ai le faʻasaʻo, o le mea lea, e manaʻomia ai fautuaga faʻapitoa.

Faaiuga

Ina ia aloese mai osofaiga tigā o le kuluma ma le pancreatitis, e tatau ona e tausisia ma le faʻaeteete fautuaga uma faafomaʻi. O se taumafa lelei ma le faʻaaogaina taimi o vailaʻau faʻataʻitaʻiina o le a fesoasoani e aloese mai faʻamalologa le lelei ma ona faʻalavelave, o lea e le faʻateleina ai le ala o maʻi o le pancreatic.

Irina Kravtsova. Talu ai nei, na ou faitau ai i se tusiga o loo talanoa e uiga i se togafitiga masani faalenatura mo monastic mo pancreatiti. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei fualaau faasaina, e mafai ona e faʻamalo ese le mumū i le pancreas.

E leʻi faʻaaogaina aʻu e faʻalagolago i soʻo se faʻamatalaga, ae na filifili e siaki ma faʻatonu le afifi. O aso uma sa ou lagona le alualu i luma. Na ou taofia le tele o le vomiting ma tiga, ma i ni nai masina na ou toe malosi atoatoa.

tusiga: (aofaiga 1, fuataga: 5.00 i le 5) Loading ...

Heartburn ma pancreas

I vailaau, o le mumū o le pancreas e taʻua o pancreatitis. O lenei faʻamaʻi e tuʻuina atu i ai faʻamaoniga eseese: o le fatu vaivai, belching, poʻo le tiga i le itu tauagavale. Heartburn ma le pancreatitis e tumau, i le maitauina o lenei, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e faia se suʻega suʻesuʻe ma amata togafitiga ile taimi.

O le faʻaogaina o inflammatory o le pancreas e mafai ona faʻaosofia ai se lagona mu i totonu o le manava ma le sosoʻo.

Pancreatic togafitiga mo le manava

O le togafitiga o le mu o le tino i le siama i le tulaga o le maʻi pancreatic e tatau ona faia i se tulaga lautele ma luga o le fautuaga a se fomaʻi. E mafai e le fomaʻi ona muamua vaʻai fualaau e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le tele o tiga ma faʻaitiitia le maualuga o le eletise. Mo lenei mea, o vailaʻau o vailaʻau e ofoina atu fualaau nei:

A maeʻa le tigā, e tatau ona e alu saʻo i le togafiti o le kuluma. Ina ia faia lenei mea, o nei vailaʻau o le a fesoasoani:

Taofiaga

Afai o le tagata maʻi e maua i le Pankeratitis, o lona uiga o le fatu o le fatu o le a avea ma faʻamalologa mo le umi o le maʻi. Aʻo faʻaauau le togafitiga, ua fautuaina e fomaʻi ia faia e le au gasegase togafitiga e mafai ona faʻaitiitia ai lagona mu i totonu o le isophagus.

O le laasaga muamua lava o le toe iloiloina o meaʻai ma faʻamalofia ai le faʻafefe o mea faʻafefe. O le mea lea, e tatau ona lafoaʻi meaʻai vevela, gaʻo, suamalie, manogi ma gaʻo.

O meaʻai suamalie aano, mea inu ava, carbonated with colorants e le fautuaina.

O le puipuia o le sunburn e aofia ai se masani i aso taitasi. E le tatau ona e taʻitaʻia se olaga le lelei, alu i le moega pe a uma ona 'ai pe, i se isi itu, auai i le gaioiga faʻamalosi tino vave pe a uma se taumafataga.

Fomaʻi faʻasolosolo i le teena o le faleoloa suamalie, fua faʻamaʻi.

E taua le aua le mafaufau ia te oe lava, ae o le malosi ma le masani ona mu o lagona i totonu o le esophagus vave ona talanoa i se fomai, o le a faaitiitia ai le lamatiaga o faafitauli mai le fatu.

Meaʻai talafeagai

O le taumafataga o le soifua maloloina o loʻo i ai se nofoaga taua i le togafitiga o pancreatitis ma le fatuburnburn e mafua mai i le afaina o le pancreas.

Meaʻai talafeagai, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai lagona mu i totonu o le esophagus, e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o mea fou ma le natura.

Ina ia aua neʻi faʻaitiitia le pancreas, e tatau ona e lima pe ono taimi i le aso, ae i ni vaega laiti, aʻo le taumafataga mulimuli e tatau ona lua itula ao le i momoe.

Ina ia faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal, o meaʻai nei e tatau ona faia i taimi uma:

  • Vailaʻau o fualaʻau. E faʻafeiloaia i totonu o le taumafataga i aso taitasi i se vaega itiiti e toe faʻafoʻi ai le metabolism.
  • Mea gaosi susu. O le lisi o le maʻi e tatau ona aofia ai le siʻisi sisi, yogurt, ae faʻatasi ai ma sina gaʻo maualalo.
  • Laʻau suamalie e fufulu mai fualaʻau.
  • Faʻailoga. Mo le faʻaleleia atili o le meaʻai, e tatau ona e faʻaaogaina fiva, e mafai ona e maua i le tele o meaʻai i cereals.
  • O iʻa ma meaʻai.

O le soifua maloloina e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o meaʻai maloloina, o le kofe, ava malosi, mea inu gaʻo ma le tea malosi e tatau ona faʻaesea mai le maʻi a le tagata maʻi. O fomaʻi fautuaina le taumafaina o sina suka pe a mafai ai.

O le taumafaina e le tatau ona vave, o meaʻai e tatau ona tatuʻaina ma le totoa ina ia lelei le tagofia. Buckwheat porridge e 'ai i luga o se manava gaogao e aoga mo le faʻaogaina o le tino.

O falaoa o Bran, falaoa o saito ma lanu enaena e puipuia ai le puleaina o le manava o le manava.

Isi auala o togafitiga

O isi vailaʻau e le tu ese ma ofoina atu ana lava metotia o le togafitia o le manava, lea e mafua mai i le mumū o le pancreas. O fualaau faʻapitoa o loʻo i lalo:

  • Faʻatauga o le wormwood ma le chamomile. E tatau ona fufulu i totonu o pusa eseese i luga o le sipunipuni o gaʻo ile vai inu vai ma tuʻu ai e lua mo le lua itula. Aʻo leʻi 'ai, e tatau ona e inuina le 100ml o le miti o le wormwood, ma a maeʻa le 10-15 minute inu i le aofaiga tutusa o le vai o le chamomile. E taua le faʻaaogaina o togafitiga faafomaʻi i luga o se manava gaogao i le taeao ma le aso atoa ao leʻi faia se taumafataga. O le umi o le togafitiga o le averesi o le lua vaiaso.
  • Suauu fofo. Ina ia saunia lenei vaifofo mo le manava, e tatau ona e tatalaina se tamai sipuni o suasusu i le 1/3 ipu vai, muamua ona kuka ma manava. E ui i le faigofie o lenei taimi, e le mafai e tagata uma ona faʻaaogaina. O vaifofo o le suauu e iai ni faʻasalaga, o le mea lea, ao leʻi togafitiga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi i se fomaʻi e aloese ai i le le manaʻomia.
  • Apple cider vinegar E lava le 'aina o le afa afa o le apu o le kulimi i aso taʻitasi aʻo leʻi' ai ma 'aua neʻi i ai se mea e teʻi ai. O le umi ole togafitiga e 21 aso.
  • Vaimato. E mafai ona e faʻamalolo le susunuina o lagona i totonu o le isophagus ma le fesoasoani o le pateta. Ina ia faia lenei mea, toto le fatu ma togi mai se ipu vai suamalie. O le mea e maua ai le vai e faʻafefeteina i le tasi sipuni sipuni o le meli. Fai se fofo mo le susu i le taeao ma le afiafi, ao le taeao e te manaʻomia ona e anapogi, ma i le afiafi i le taimi lava e te leʻi momoe ai. E tatau ona e inuina se afa afa i le taimi lava lena. O le umi o le togafitiga e oʻo atu i le lua vaiaso, pe afai e manaʻomia, e mafai ona e inuina le vai pateta, o le a fesoasoani e faʻaleleia le galuega a le manava.
  • Fatulaina fatu.E mafai ona e faʻaitiitia le tiga o loʻo i tua o le sternum ma ni paʻu ma almonds. E tatau ona nutimomoia i totonu o le paʻu ma o le tino maeʻa e 'aina i se sipuni tele i le aso. O lenei meafaigaluega o le a le gata ina aveesea ai le manava, ae e taofia ai foi lona seleselega.
  • Laʻau o le fugalaau. E mafai ona e puipuia le tigaina o tiga i tua o le sternum ma le fulufulu afu. Ina ia saunia, e tatau ona e aveina ni lua sipuni tele o fatu ma sasaa i le 100 ml o vai ua tunuina. O le vai e tuʻuina atu mo le lua i le tolu itula, pe a uma ona faʻamamaina e ala i le susu. Faaaoga se vaifofo i le aso i le taimi e momoe ai, 100 ml.
  • Fualaau Ina ia saunia lenei vaifofo mo le susu, e tatau ona e kukaina se fuamoa se tasi, aveese le atigi mai ia te ia ma faapipii i se mea e vaivai. O le maeʻaga o le musika e fai i le taeao, i le aoauli ma le afiafi mo le afa o sipuni.
  • Seleti E tusa ai ma le tele o tagata, o le seleni o se tasi lea o togafitiga sili e fautuaina e faasaga i le fatu. Ina ia saunia se fofo mo le mu i totonu o le isophagus, e tatau ona e maua se aʻa fou, tatipi ma faamago. E tatau ona ave ni tamai sipuni se lua o le masima ma sasaa se ipu vai inu. O loʻo tumau le vai mo le lua itula. O le oloa maeʻa e tatau ona onā 100 ml i le tele o taimi i le aso. I le faaopoopoga i le fuga o le seleselega, e faaitiitia ai le manava, e mafai ona e faaaogaina aʻa fou o le laau. E faʻamamaina ma faʻaaogaina i ni lua sipuni se lua o le taeao, aoauli ma le afiafi i le afa itula ao le i faia se taumafataga. O le umi o togafitiga e 30 aso.
  • Jam mai viburnum. E mafai ona e faʻaumatia le kuluma i le fesoasoani a viburnum jam. E mafai ona faʻatau i luga o le maketi poʻo totonu o le faleoloa, pe mafai ona e faia oe lava ia.

Tuua Lau Faamatalaga