E mafai e le maʻisuka ona fesuiaʻi nai lo le suka?

Fructose i le maʻisuka ua faatagaina i le faasaina o se mea suamalie. Ole fua ole aso ole aso e le tatau ona sili atu nai lo le 30-40 g. I le oona, gasegase gasegase, maʻisuka faʻamaʻi, ua suia e stevia, erythrol. A faʻaaogaina, o lona anotusi e faʻaaogaina foi i fua o le fructose - suti, mea faʻafiafia, meli, fualaau mamago.

Faitau lenei tusiga

O aoga ma faʻamaʻi o le fructose i le maʻisuka

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le fructose i le maʻisuka e aʻafia ma lona aafiaga i le metabolism o gaʻo ma gaʻo. Faʻapitoa:

  • pe a fua, e le manaʻomia le inisalini,
  • toetoe o le lua taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, o lona uiga e itiiti le manaomia e avatu ai se mea e 'ai i le ipu,
  • pe a uma le taumafaina, e leai se oso i le glucose i totonu o le toto, o lona faasino igoa e 20, ma o le glucose mama e 100, o le suka e 75,
  • faamamaina aafiaga o le ava malosi,
  • e le faʻaosoina ai caries ma faʻamaʻi pipisi.

O le uluai naunautaiga mo lenei oloa na mafua ai le ofoina o le fructose e taʻi 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, o loʻo faʻasaina i le suka, faʻapea foi ma le puleaina o le mamafa o le tino. Ona maua ai lea o le mea moni e mamao ese mai le leaga. O mea le lelei o lenei meafaigaluega e aofia ai:

  • tupe mama
  • maualuga le toto maualuga
  • e leai se lagona o le mautonu pe a uma ona 'ai, ma faʻalauteleina le manaʻo,
  • o le vaega o le "leaga" cholesterol ma triglycerides i le toto e faateleina (o le tulaga lamatia o le atherosclerosis e maualuga atu),
  • sili atu le uric acid, ua faʻaleleia ai le gout ma le urolithiasis, e faʻateleina ai faʻafitauli o le tino.

Ma o iinei e sili atu i le meli mo le maʻisuka.

Fructose nai lo le suka mo le maʻisuka

Fructose nai lo le suka mo le maʻisuka ua faʻaaogaina, talu ai:

  • ei ai se mama mama e aunoa ma se tofo, ita,
  • e mafai ona faʻaaogaina i le kuka, i le faʻasaoina ma le taoina, lea e le mafai mo mea uma suka,
  • oloa faʻatasi ma lea mea e le maua ai se faʻateleina o le toto toto.

I le taimi lava e tasi, o tagata uma o loʻo mafatia i le maʻisuka e tatau ona manatua o le fructose o se vailaʻau gaʻo lea e vave ona ulu i totonu o le toto, e ulu atu i le ate ma mulimuli ane maua ai se filifili o gaioiga o meaola. E le o mea uma e lelei.

O nisi o tagata suʻesuʻe e talitonu foi e sili atu le 'ai o le gaʻo ma le suka nai lo le fructose, ma faʻateleina lona faʻaogaina, o le faʻamaʻi o le gaʻo ma le maʻisuka i le lalolagi e fesootaʻi.

Ina ia maua ai le kulūkose, e manaʻomia le inisalini, ma o le fructose lava ia e ulufale atu i totonu o le toto e ala i le puipui o le intestinal ma faʻagasolo i le ate. I se vaega, ua liua i le kulukose i totonu o le fualaau oona, ona fesoasoani ai lea i le oxidize glucose. O lenei vailaʻau o le meafaitino faʻatau mo le gaosia o kulukose glucose fou i le ate. Ae o le tele o le fructose i totonu e alu i le gaʻo.

O le a le mea e tatau ona mafaufau iai pe a faʻaaoga le fructose mo le maʻisuka

O le 'ai tele o le fructose i le maʻisuka e faʻaleagaina le ala o le maʻi. E mafua mai i le faʻaopoopoga o le gaʻo o le gaʻo, i lalo o le paʻu, faʻataʻamilo i totoga o totonu. O le tino o le tino e iai sana lava mea faʻasalalau. O le tuufaatasiga na gaosia e:

  • faateleina le toto toto
  • faʻalavelave i tali a le tino i iniseti poo le inisalini,
  • mafua ai le mumū
  • faʻalavelaveina gaioiga o le fatu ma le ate.

Matamata i le vitio i luga o le suka paepae ma le fructose mo le maʻisuka:

O le maualuga o le gaʻo i le toto e faʻamalosia ai le fausia o ni atherosclerotic plate e poloka ai le toto. O lea e tulai mai ai le arteriosclerosis ma agai i luma ma ona aʻafiaga - stroke, faʻaleagaina o le myocardia, faʻaleagaina o le auga o pito i lalo.

I le gasologa o le fructose, e tele le uric acid e faia. O loʻo teuina i foliga o sesa i totonu o le tino o le tino ma le fafa, e mafua ai le gout ma urolithiasis. Ae le na o le pau lea o tali le lelei. O lenei fesoʻotaʻiga o:

  • faʻalavelaveina le faʻavaeina o le malosi,
  • inhibits gaʻo gaʻo,
  • faʻaleagaina le lagona o le insulin,
  • taofia le puipuiga
  • faʻaosoina le thrombosis,
  • faʻaumatia puipui puipui.

O le faaiuga o suʻesuʻega e uiga i meatotino o le fructose o le faaiuga lea - e tatau ona i ai i le taumafataga i se aofaiga faʻamapulaʻa. O nei aʻafiaga leaga uma e tutupu ma le tele o taumafa.

Tulaga lautele o le fusi

O le tele o tagata gasegase o loʻo mafaufau pe mafai ona faʻamaunuʻu le suka i le maʻisuka ituaiga 2, o le a le aoga ma le afaina o le vailaʻau? Mo le taliina o lenei fesili, e tatau ona e malamalama pe o le a le suamalie, pe o le a le mea e maua ai le kalori, o le faasinomaga igoa, ma pe faapefea ona aafia ai le tino o le maʻisuka.

E maua le fructose i le tele o laau totō, o mea uma lava i apu, tangerines, oranisi ma isi fua. O lo oi ai i le pateta, sana ma isi fualaau faisua, i luga o se fua o mea tau alamanuia, o lenei vaega e maua mai i mea masani o fualaau toto.

O le fructose e le o se faʻasalaga, ae o se monosaccharide. I se isi faaupuga, o le suka faigofie poʻo le gaʻo gaʻo vave, lea e mafai ona gauai i le gastrointestinal tract e aunoa ma suiga faaopoopo. O le kaloikisi o le 380 kilokaloka mo le 100 g mea, o le index glycemic e 20.

Afai o le fructose o se monosaccharide, ona avea lea o le sugar granulated masani ma mea e le mautonu e aofia ai mole molemiso ma kulukose. Pe a faʻapipiʻi le mole kullukose i le fructose, fua o le suauu.

  • Faalua ona suamalie e pei o le suauu
  • Faʻavave lemu i totonu o le toto pe a 'aina,
  • E le maua ai se lagona o le atoatoa,
  • E tofo lelei
  • E le aafia le kesi i le vaevaeina,
  • E le afaina ai le gaioiga a tagata.

O le taua o le ola o se vailaau e tutusa ma le gaioiga o le gaioiga o gaʻo, lea e faʻaaogaina e le tino e maua ai le eletise malosi. A maeʻa le faʻamalamalamaina, faʻapalapala le fructose i le lipids ma le kulukose.

E leʻi faʻaalia loa le faʻatulagaga o le vaega. Aʻo leʻi avea le suauu ma mea suamalie, sa tele ni suʻesuʻega faasaienitisi. O le faʻamavaeina o lenei vaega na matauina i totonu o le faʻavae o le suʻesuʻega o le "maʻi" faʻamaʻi. Mo se vaitaimi uumi, na taumafai tagata tomai faapitoa e faia se meafaigaluega e fesoasoani i le gaosia o le suka e aunoa ma le auai o le inisalini. O le sini o le fatuina lea o se mea e le aofia ai le "faʻaaogaina o le inisalini."

Muamua, na atiaʻe se suʻi sugar. Ae e leʻi pine ae faʻaalia le leaga tele na ia aumaia. O isi suʻesuʻega ua fausia ai se kulūkose, lea e valaʻau i le lalolagi faʻaonaponei mo le fofo aupito sili ona lelei i le faafitauli.

Fructose i foliga vaaia e le ese tele mai le suka masani - o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe.

E lelei le solu i totonu o le vai, e le faʻaumatia ona meatotino aʻo faʻamalosia le vevela, o loʻo faʻaalia i se tofo suamalie.

O le a le tele o le vine e mafai ona maua i le maʻisuka

E leai se afaina i le tino, o le fructose i le maʻisuka e mafai ona 40 g. E aoga lenei mea i tagata gasegase o le mamafa o le tino, faatasi ai ma le tele o mea e fai pe o se mea e maua ai le mamafa, o le fua fautuaina ua faaitiitia i le 20-30 g. , aemaise lava fualaau mama, honey, juice contains many. O le mea lea, e faʻamalosia ai foʻi nei meaʻai.

Pe a fuafuaina le fualaau o le inisalini, e tatau ona i ai le 1 xE i totonu o le 12 g. O meaola Caloric o le 100 g o le fructose e tutusa lava ma le suka mama - 395 kcal.

Glucose ma Fructose: O Le Eseesega

I le faatusatusaina o le monosaccharide ma isi mea gaʻo, o le a le maua ai le lelei o faaiuga. E ui na o ni nai tausaga talu ai, e toʻatele saienitisi na faamaonia le taua o lenei mea i le maʻisuka.

O mea suamalie autu e aofia ai le fructose ma le suauu. I le faʻamuamua, e leai lava se maliega i luga o le oloa sili ona lelei. O nisi e masani ona faʻaaogaina le sucrose, ae o isi e fai mai le aoga le aoga o le fructose.

O le fufuluga ma le sologa lelei o le gaosiga o gaosiga o le suauu, na o le mea lona lua e maua ai le tofo suamalie. I se tulaga o le matelaina o le gaʻo, o le fructose e le maua ai le manaʻoga, ae o le fesuiaiga, i se isi itu, e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le tino.

Uiga iloga o vailaʻau:

  1. O le fructose e masani ona malepe i lalo o le enzymically - o nisi o enzymes i le tino o le tino e fesoasoani i lenei mea, ma o le kulukose e manaʻomia ai le inisalini ina ia faʻamalosi.
  2. E le mafai e le fructose ona faʻafefeina ai ni faʻalavelave o le natura o le natura, lea e foliga mai o se mea taua e faaopoopo i le vaega.
  3. Suʻega pe a uma le taumafataga e taʻitaʻia ai i le lagona o le maelega, e iai le maualuga o le kalori ma "manaomia" le konōtia e talepe i totonu o le tino.
  4. Sucrose ei ai sona aafiaga lelei i le faiai.

Faʻasaga i tua o le fia 'ai, o le fructose e le fesoasoani, ae o le kulukose o le a toe faʻafoʻisia le masani o le tino. Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le carbohydrate, o loʻo iloa ai le tele o faʻalogona - o le atuatuvale, o le vevela, o le vevela tele, o le le fiafia. Afai o le taimi nei e te 'aina se mea suamalie, ona vave faʻatulagaina lea e le setete.

Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau afai ei ai se talafaasolopito o le pancreatiti o le lalolagi (mumusu o le pancreas), ona e faʻaeteete lea e le faʻaosoosoina se faʻalavelave o se faʻamaʻi masani. E ui o le monosaccharide e le afaina ai le pancreas, e lelei tele le "saogalemu".

Sucrose e le vave faia i totonu o le tino, o lona soona taumafa o se tasi lea o mafuaʻaga o le mamafa o le mamafa.

E mafai ona fusi i fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka

E mafai ona e faʻaaoga le fructose mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka, ae o lona aofaiga e le tatau ona sili atu ma le 30 g. O inu faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le suka o le suka e faʻaitiitia ai faʻaaliga o ogaoga o le gasegase. Ae i le maualalo o le mamafa o le mamafa, ua fautuaina pea e filifili se isi sui o le suka e sui (faatusa, stevioside, Ierusalema artichoke syrup, erythrol).

Fructose benefits

O le fructose o se suka masani lea e maua mai i le gaosia o le meli, fualaau, vine. Sugar ei ai ni mea le lelei. O nei mea e aofia ai le maualuga o le kalori, lea e sili atu i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai faafitauli faʻalesoifua maloloina.

Fructose e lua taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka fualaʻau, o le mea lea, e tusa ai ma le talaaga o lona taumafaina, ua fautuaina e faatapulaaina isi mea suamalie. Afai o muamua e inu le uaina ma le lua laulau punetini o suka, ona ia faia lea o se mea suamalie, ae sili atu le suamalie o le a ulufale atu i le tino.

Fructose i le maʻisuka e mafai ona suia le kulukose. E aliali mai o lenei mea e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le puleaina o le insulin. Pe a oʻo atu se vaega i totonu o le toto, e faʻaitiitia le manaʻomia mo le togafitiga o le hormone. E le manaʻomia e le pancreas se fuamoa, i le faasologa, e faʻaumatia le mamafa o le uta.

O faʻamanuiaga ole fructose e faapenei:

  • E le afaina ai le nifo nifo, o le mea lea, o le lamatiaga o le pala o nifo e faaitiitia,
  • E i ai le maualuga o lona malosi,
  • Faateleina le taua o le tino,
  • E maua ai se aafiaga faʻafefeteina, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o vaega oona, nicotine, metala mamafa.

Ona o lenei mea, e tusa lava po o le a le malosi o le taumafataga, o le ono mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau e mafai ai ona e faia galuega i aso uma e aunoa ma le leai o se malosi.

I le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai, mataʻituina le tele o kalori e 'aina. Afai e te faaaofia le fructose i le lisi, ona e manaʻomia lea e faʻalua ma le faʻaeteete, talu ai e sili lona suamalie, o le mea lea, monosaccharide e mafai ona taʻitaʻia ai le mamafa o le tino.

E mafua lenei mea ona o le tele o mea suamalie e ulufale atu i le toto, o se lagona fiafia o le atoaga ua aliali mai, o lea e tele atu mea e 'ai e le tagata maʻi muamua ina ia le lagona ai le fiaai.

Fructose Natural Products mo le maʻisuka

O fua o le fructose o meaʻai mo le maʻisuka o loo i ai foi i luga o le lisi o mea e gata mai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sipuni o sana e aofia ai uma lava lenei gaʻo, suka ma le meli i le 50 ma le 41%, faasologa, aso, fig ma vine e toetoe 30%. O ia mea uma e mafua ai le faateleina o le toto suka ona o le aofia ai o le kulukose, ma i le faagasologa o le gaosiga o le fructose, o le carbohydrate ma le gaʻo gaʻo o le maʻisuka ua faʻalavelaveina foi. O le mea lea, e tatau ona vavae ese mai le taumafataga.

O le mea aupito i maualalo o le fua o le suka o fualaau faisua ma nati, namuni ma legumes, greens. O se mea maloloina ma saogalemu le punavai o le fructose o fualaau aina ma fualaau aina. E sili ona aoga i le fou, ona maualuga ai lea o vitamini, minerale ma filo o mea taumafa o le a faʻaleleia ai le faagasologa o metabolic. I lenei tuufaatasiga, o le fructose o se punavai lelei o le malosi.

E mafai e tagata uma ona 'ai fua o le fructose mo le maʻisuka

E mafai ona e faʻaopopo le fructose i le meaai mo le maʻisuka, pe afai e leai ni faʻamaʻi faapena:

  • tasi le le faapalepale,
  • foia le ate
  • faʻamaʻi fatu, e aofia ai le nephropathy o le maʻisuka,
  • gout, maualuga le uric acid i totonu o le toto,
  • gaʻo gaʻo i totonu o le ate poʻo le pancreas,
  • afaina
  • ogaoga o le maʻisuka (glukose i luga aʻe o le 13 mmol / l), tino o le ketone i urine, toto,
  • loto vaivai (edema, tachycardia, puupuu le manava, faateleina le ate).

Fructose Sweets mo le maʻisuka: Pros ma le Cons

Fructose sweets i le maʻisuka ua avea ma tagata sili ona lauiloa. Na o mai maketi ma se fuafuaga mo lo latou alualu i luma, e taʻu mai ai e le o aofia ai le suka i le oloa. O le mea lea, o le tagata faʻatau na te faia se lagona sese o le leai o se aoga, aoga. Afai e te faitauina ma le faaeteete le tuufaatasiga, e foliga mai e le itiiti ifo le lamatia, ma o nisi taimi e solia atoa ai le maʻisuka nai lo le suka masani.

Fructose Candy mo le maʻisuka

Candy i luga o le fructose i le maʻisuka e mafai ona maualuga tele-kalori, latou te faaopoopo foi le sipuni glucose, molasses, maltodextrin. O nei vaega uma o loʻo i ai se faasinomaga maualuga maualuga. O lo latou faʻaaogaina e mafua ai le televave o le kulukose o le toto. E le tatau ona e sili atu ma le 1 le fasi pepa na faatauina mai i le aso, e tusa lava pe taʻu mai e le igoa ua fuafuaina mo le maʻisuka.

Fructose halva mo le maʻisuka

I le gaosia o le halva i luga o le fructose mo le maʻisuka, o fatu ma nati e faʻaaogaina. O loʻo i ai se latou faʻamaumauga maualalo maualalo, o loʻo aofia ai le tele o meaʻai gaʻo, e maua ai vitamini gaʻo, gaʻo meaʻai. O le mea lea, o sea ituaiga suamalie e mafai ona faatagaina, ae o lona masani i aso taitasi e le tatau ona sili atu nai lo le 30 g.

A e faʻatau, e tatau ona e faʻalogo ina ia le faʻaopoopoina ni vailaau poʻo ni faʻasao i taimi o kuka.

Fructose Wafers mo le maʻi suka

Aʻo faʻatau mai taʻava o le fusela mo le maʻisuka, e tatau ona manatua e masani lava ona i ai le falaoamata paʻepaʻe, mea e gaosi ai meaʻai, emulsifier, tiolasses, flavorings. O le mea lea, e le mafai ona manatu lenei oloa e aoga. I le taimi lava e tasi, latou te matua manaia, e faigofie ona latou 'ai nai lo le tatau (1 le mea i le aso). E fautuaina e le sili atu ma le faatasi i le masina ona faʻatau.

Talosaga mo le maʻisuka

O le a manaʻomia:

  • afa ipu tioata o fuālaʻau,
  • tasi vaetolu o se ipu malamalama o fatu, fatu fatu, fatu sesame,
  • tamai faʻi
  • se sipuni o le fructose
  • koko koko ma pulu niu o le 20 g mo le faʻasusu.

O fatu e faʻasaina i se mea e fai ai le kofe, o le faʻi ua lafoaia ma masini i le fusi. O vaega uma e faʻafesoʻotaʻi ma fai polo i le telē o se kiona. O le afa o loʻo lalagaina i koko, ma le lona lua i le paʻu o le niu. 4-6 ituaiga fualaau suamalie e faatagaina i aso taitasi.

Kuki maloloina

Mo ia o le a e manaʻomia:

  • se ipu oatema
  • afa afa o le oatmeal (pe a leai, e mafai foi ona e fesuiaʻi fasi laʻau i luga o se mea e fai ai le kofe),
  • se ipu malamalama o le kefir,
  • moa fualaʻau - 30 ml,
  • tasi fuamoa
  • fatu lili - o se sipuni sipuni,
  • taoina o le paʻu mo paluga - o se sipuni,
  • ulanamona - afa o sipuni,
  • fructose - o se sipuni.

E faʻamumu fafie i le kefir ma tuʻu ai mo le 1.5 itula. Ona latou faaopoopo lea o se fuamoa, suauʻu ma le fructose, na faʻamaʻi muamua i totonu o se sipuni sipuni o le vai. O mea uma faʻamago o loʻo faʻafefiloi ma faʻatasi ma le massive kefir. Faʻapipiʻi lelei ma salalau ma se sipuni i luga o se mūmū mūmū i totonu o le ogaumu poʻo se laupepa paʻu palapala. Pipi mo le 35 minute i le 180 tikeri.

Sorbitol poʻo le fructose mo le maʻisuka: o le mea e sili atu

A e filifilia le fructose poʻo le sorbitol mo le maʻisuka, e tatau ona e iloa a latou eseesega autu:

  • E leai se tofo o le fuasela, ae o le sorbitol e patino i le tofo,
  • e maua uma i meaʻai, o lona uiga, e fesoʻotaʻi ma mea e maua ai le suka,
  • o loʻo i ai le tele o le tutonu i totonu o paluga o mauga ma apu, ma fuga i vine ma le meli,
  • o le fuaselase e sili atu le suamalie nai lo le suka e 1.5 taimi, ma o le sorbitol e vaivai - o lona aoga e 0.6,
  • calorie sorbitol maualalo (260 kcal mo le 100 g)
  • e lua uma mea e puipuia - e mafai ona e kuka kulupu ma paʻu i luga,
  • O le sorbitol o se polyhydric alcohol, e le o se carbohydrate, e le manaomia le inisalini mo lona faʻaaogaina.

O le Sorbitol o loʻo faʻaalia ai lona faʻasologa. Afai e te sili atu i le masani ua fautuaina (30-35 g i le aso), ona fulafula mai lea, taʻe, tiga, manava manava. O lenei vailaau, faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaogaina, e faʻaleleia ai faʻaaliga o faʻafitauli o le maʻisuka, aua e faʻapupulaina i totonu o le ato faʻamau ma luga ole mata o le mata.

Ma o iinei e sili atu i le kombuch i le maʻisuka.

E faʻaaoga le fructose e sui ai le suka. O lona aoga o se fuainumera maualalo maualalo, uiga o le tofo. O se toe faʻalavelave matuia o le solia lea o le gaosiga o gaʻo, maualalo le mamafa nai lo le faʻatagaina (30-40 g). E tatau ona e amanaʻia lona auai i oloa faʻapitoa, faʻapea foʻi ma suamalie, lea e faʻatulagaina e pei o le maʻisuka. I le isi itu, e mafai ona e faʻaaoga stevia, erythrol, ma fai lole ma kuki oe lava.

Faamaonia fomaʻi ma fautuaina Kombucha mo le maʻisuka. A uma, o lona aoga e taua tele mo le galuega o totoga i totonu, ma mo foliga. Ae le mafai e tagata uma ona inu, ma le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o loʻo i ai isi tapulaa.

O le 'ai ma le maʻisuka e le fautuaina e pei lava o lena, e ui lava i mea aoga uma. Talu ai ona o le tele o meaʻai gaʻo e maualuga ai le kulūkose, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2, o le a sili atu le leaga. O fea le mea e sili ona lelei - chestnut, mai le acacia, lime? Aisea e 'ai ai ma le kalaka?

E faatagaina e 'ai le currants i le maʻisuka, ma e mafai ona i ai i le ituaiga 1 ma le 2. Lanu mumu e itiiti ifo le maualalo o le vitamini C nai lo le paʻu. Ae ui i lea, o ituaiga uma e lua o le a fesoasoani e puipuia ai le puipuiga, faamalosia o puipui o toto toto. Le aoga tea foi e aoga.

E mafai ona 'ai le kelati i le maʻisuka. Faatapulaa faasaina mo le faaaogaina i le ituaiga 1 ma le 2. Faʻaaoga mea totino o cherries mo le maʻisuka. Gaʻo faatagaina, fua faʻamatalaga o fua.

O poloka i le maʻisuka ei ai se aafiaga lelei i le tele o okeni. Ae peitai, e taua le manatuaina o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 ma le lapopoʻa ua fautuaina ina ia faʻaaogaina i le malulu. O le a le maʻisuka e le faatagaina? O le a le tama sili ona aoga mo le maʻisuka?

Mea leaga

E talitonuina o le mea aoga e aoga i na o ni togi laiti. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te inuina se ipu vai suamalie, o le a maua e le tino le aofaʻi manaʻomia, ae afai e te faʻaaogaina le teuina o laupepa, e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia o le soifua maloloina. Talu ai o le faʻateleina o le vaega i le tasi fualaau aina ma le sipuniti o se mea gaosi vailaʻau e le mafaatusalia.

O le faʻateleina o le faʻaogaina o le monosaccharide e taʻitaʻia ai le mea moni o loʻo tuʻuina le vaega i le ate, o loʻo teuina i totonu o foliga o le lipids, lea e mafua ai le gasegase gaʻo o le okeni. O le mea moni, o lenei faʻamaʻi e mafai ona tupu ona o isi mafuaaga, mo se faʻataʻitaʻiga, e faasaga i le talaaga o le faʻaaogaina o le sugar granulated masani.

Ua faamaonia e saienitisi le mafai o se monosaccharide e aafia ai le metabolism o le hormone leptin - e nafa ma lagona o le atoatoa. Afai ei ai se tulaga maualalo, ona manaʻo ai lea o se tagata i taimi uma, pe afai o le mea e masani ona masani ai, ona faʻamalieina lea o tagata, e tusa ai ma le matua, tino ma le tausiga o meaai. O le tele o tagata e faʻaaoga fualaau 'aina fualaupapa, o le tele foi lea e te manaʻo ai e' ai, lea e oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le soifua maloloina.

O se vaega o le monosaccharide na maua mai i le tino o le tagata e mautinoa lava e liua i le kulukose, lea e foliga mai o le malosi atoatoa. O le mea lea, ina ia faʻaaogaina lenei vaega, oe manaʻomia pea le inisalini. Afai e le lava pe leai foi, ona tumau ai lea ma le faʻaaogaina, ma e taʻitaʻitaʻia ai lenei mea i le faateleina o le suka.

O le mea lea, o le leaga o le fusi o loʻo i itu nei:

  1. E mafai ona afaina ai le ate ma oʻo atu ai i le atinaʻe o le gasegase gaʻo o le totoga i totonu.
  2. Faʻateleina le faʻateleina o le cholesterol ma triglycerides i le tino.
  3. E taʻitaʻia ai i le lautele o le mamafa o le tino.
  4. Polokalama leptin production.
  5. E afaina ai le taua o le kulukose. Aʻo faʻaaogaina le fructose, o le toto suka e le mafai ona tafiesea.
  6. Fructose, e pei o le sorbitol, faʻaosofia le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga.

E mafai ona galo le mamafa i luga o le vine? O le faʻafefe ma le monosaccharide e leai se fesoʻotaiga, aua o loʻo iai calories. Sui le suka gaosia i le granulated ma lenei mea - o le suia lea o le "awl mo le fasimoli."

E mafai ona fufulu fulufulu i le taimi o le maitaga? O tamaitai i se tulaga faʻapitoa e lamatia ai le gasegase o le gasegase gasegase, aemaise lava pe afai o le tagata maʻi na mamafa tele ao lei amataina. I lenei tulaga, o le vailaau e tau atu i se seti faaopoopo o pauna, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaeina o le ituaiga o maʻisuka.

Monosaccharide ei ai lona manuia ma le lelei, o lea e tatau ona i ai se fuataga i mea uma. O le faʻalauteleina o le taumafa e matautia e le gata mo tagata maʻisuka, ae faʻapea foi mo tagata maloloina lelei.

Fuafasi mo le maʻisuka

O le fructose mo le maʻisuka ua i ai se faʻamatalaga atili - o se oloa maualalo ma le maualalo o le faʻasologa o le faʻamaʻi, o le mea lea, i le ituaiga muamua o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻatagaina le taumafa i se vaega itiiti. Ina ia faia lenei vailaʻau, e manaʻomia le lima taimi e itiiti ifo ile inisalini.

Monosaccharide e le fesoasoani i le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic, talu ai o oloa ma lenei vailaau e le mafua ai ona paʻu mataʻutia i tulaga o le kulukose, lea e manaʻomia i lenei tulaga.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le gaosiga o le gaʻo gaʻo, o le mea lea, o le maʻisuka mea taumafa o se taumafataga maualalo. O le monosaccharide e faʻafefiloi i sela o le ate, pe a fai o le a liua i ni lipid free lipids, i se isi faaupuga, gaʻo. O le mea lea, o le faʻaaogaina o tala o le maʻisuka e mafai ona faʻaosofia ai le tupuga o le oona, aemaise lava talu ai o loʻo maʻi le tagata maʻi i lenei faiga faʻaleaga.

I le taimi nei, e le aofia ai le fructose mai le lisi o mea suamalie e faatagaina mo le taumafaina i le maʻisuka. O lenei faaiuga na faia e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi. E tusa ai ma taiala faʻaonapo nei e tatau ona fetaui lelei ia suauu suka, e le fetaui le fructose, o lona uiga o le suka e le mafai ona suia i ai.

E pei ona faaalia i le faatinoga, e leai se maliega i luga o le mafai ona aofia ai le fructose i le lisi mo le maʻisuka. O le mea lea, e mafai ona tatou faʻamaonia e faʻaaogaina le faʻaaogaina, ae na o le tapulaa faʻapulaʻa. E tusa ai ma le monosaccharide, o le upu "e tatau ona, ae naʻo le matua faʻatauvaʻa" e tatau ona tausisia.

O le masani i aso uma mo le maʻisuka e le sili atu ma le 35 g. Faʻaleagaina mea e maua ai le mamafa, o le maualuga o le "leaga" cholesterol, e le afaina ai le tulaga o le cardiovascular system i tagata i le auala sili.

O faamatalaga e uiga i le fructose o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga