Falemaʻi o vailaʻau faʻamalositino

E masani lava, o vitamini mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ua fautuaina e tausia le puipuiga, talu ai ona o le faateleina o le suka i totonu o le toto, o le siama faifai pea e matauina. I lenei itu, o mea aoga uma e faʻaaogaina mai le tino i sina taimi puupuu.

O le tino ua faʻavavevavevavevave ma sili atu ona faigofie i aʻafiaga faʻaleagaina o aʻafiaga mai fafo. Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o vitamini i le tele o mea nai lo le alauni talafeagai mo aso uma e manaʻomia ai se tagata maloloina atoatoa.

Aisea e tatau ai ona ou ave?

O le maʻisuka mitusitus (DM) ua vaevaeina i ni vaega se lua:

  • Inisalini faalagolago. O le mafuaʻaga o le faʻaalia o le le lava lea o le insulin. E aʻafia ai le glucose, lea e oʻo ai i le paʻu mamafa.
  • Leʻo le inisalini tutoʻatasi. O se vaega o lenei ituaiga, e sili atu ona faigata mo tagata mamai, aemaise lava i latou matutua, o loʻo i ai ni faafitauli e sili atu le mamafa, e faʻamalo le glucose. O vitamini faʻatulagaina mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a fesoasoani e taulimaina le mamafa.

O ia itu e aʻafia ai le tulaga lautele o le soifua maloloina, e pei o le galueaina o totoga i totonu, metabolism ma faʻafitauli faigata e faʻalavelaveina. Ina ia aloese mai taunuuga leaga, e manaʻomia le tuʻuina atu o le tino i mea aoga. E le gata i lea, i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa, o le fomaʻi o loʻo faʻatonuina se meaʻai. E le maua e le tino se vaega atoa o vitamini.

E taua tele le faʻaaogaina o micronutrients ma macronutrients i le mea muamua ma mo le puipuiga.

Maʻamaʻi Vitamini

Vitamini mo le maʻisuka ua faʻamatalaina i tagata gasegase masani.

Muamua, e faʻapipiʻi le tino o le tino: o le magnesium o le a fesoasoani i lenei mea, lea e faʻaaogaina ile maʻisuka ituaiga 1 i lona maualuga o le inisalini.

Lona lua, o vailaʻau faʻamaʻi mo le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia e le gata ina faʻamausali ai le tulaga masani, ae faʻapea foi le faʻafefe o manaʻoga mo laʻau suamalie. I lenei, e le mafai e se tasi o minerale ona sili atu le lelei nai lo le chromium. O meaʻai vitamini e manaʻomia e puipuia ai glaucoma ma pusa.

Ae o le taliaina o "Iodomarin" e siaki ai le faiga o le endocrine.

Ituaiga 1 maʻisuka

E pei ona taua i luga, o le mea taua e taua o le magnesium. Zinc ma selenium o vitamini ia e puipuia ai le soifua maloloina i le maʻisuka ituaiga 1.

A maeʻa, o le leai o seleni e mafua ai ona paʻu, o lenei mea e sili ona moni mo tamaiti. Ina ia aloese mai le paʻu o le paʻu, e tatau ona manatua mea aoga o le zinc.

E taua foi le matauina o le sao saʻo, talu ai ona o lona mamafa e tauaveina ai taunuuga. O fualaau lelei sili mo le maʻisuka ituaiga 1:

  • riboflavin
  • toso
  • ascorbic acid
  • nicotinic acid
  • measina
  • B vitamini, aemaise B12.

Vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2

I le ituaiga 2 maʻisuka, e tatau ona faʻaopopo mea faaopoopo e faʻapupulaina ai le lagona o gaʻo i le inisalini.

E taua tele le puleaina o le manaʻo, ona o le lagona faifai pea o le fiaai e le aumaia ai se mea lelei, ae na o le faʻaosoina o le faʻaputuina o gaʻo ma le mamafa tele o foliga i tagata. O le fesoasoani i lenei tulaga o le chrome.

Folk acid i le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia e maua ai ni fou fou i le tino. Ma o le acid ascorbic masani e tau faasaga i le hagiopathy.

Sauniuniga mata

Taufona - mata mata e faʻaaoga i siama o le degenerative eye.

I le maʻisuka, o se mea e tupu soo - le retinopathy o le maʻisuka - o le faʻaleagaina tele o gaioiga o le faʻaaliga, lea e mafai ona mafua ai le leai o se faʻaaliga poʻo le foliga mai o tusi ma glaucoma.

O le mea lea, e taua tele le iloa ma puipuia lenei mea ao leʻi oʻo i luma. O le fomaʻi o loʻo auai o le a tuʻuina atu i le optometrist mo se suʻega. O le inu malosi o vitamin mata mo le maʻisuka e tatau lava mo le puipuiga. E le afaina pe afai o se pusa poʻo se isi ituaiga vailaʻau.

Mo faʻamoemoega puipuia, o mata mata e faʻaaoga: Quinax, Taufon, Katachrome ma Catalin.

Fualaau mo le maʻisuka insipidus

O lenei ituaiga o le maʻi e seasea lava, e le faalagolago i le matua ma ua maua i alii ma tamaitai. E mafua ona o le leai o vasopressin.

Muamua lava, e tatau ona e mataʻituina le taumafataga, lea e tatau ona faʻaititia ma tumu i gaʻo, ma sili ona taua - e aunoa ma le masima. O le uʻamea o le mea e sili ona taua i se tulaga faapena.

O le mea lea, e talafeagai le faʻaaogaina o meaʻai ma sauniuniga pe a faʻatuputeleina lona tuufaatasiga.

Vailaau mo tamaiti

Mo tamaiti, o vitamini faapitoa mo le maʻisuka e le o maua. Ina ia faʻaitiitia le toto toto, o loʻo faʻatulagaina ai siani-aofia ai faʻamaʻi ma magnesium. E manaʻomia foʻi le inu i le televitamins.

E manaʻomia e le tamaititi se faʻapitoa faapitoa ina ia maua ai le tatau tatau o minerale, aemaise lava i le 3 tausaga, pe a faʻaauau le faʻavaeina o le tino. O le mea lea, o mea tau fale talavai e faigofie, aua e tasi le puluvao i aso taitasi e lava e tausia ai le soifua maloloina, ma o le afifi o loʻo iai le 30 capsules e fai ma faʻataʻitaʻiga.

E lava le afifi mo le masina ma e faigofie ona mulimuli i togafiti. Mo tamaiti e maua i le maʻisuka latou te faʻaaogaina vitamin faigata - Vitrum, Complivit poʻo Neuromultivit.

Isi mea aoga aoga

I le faʻaopoopoga i masini o loʻo taua i luga, o se vaega tāua e faia i le toto toto e maualalo ai fualaau faasaina, lea e aofia ai le sulfur, fuluula ma le vanadium. E taua le kesi i le tau faasaga i le osteoporosis, aemaise lava mo tamaiti ma tagata matutua.

O le le atoatoa o Manganese e maua ai le maʻisuka ituaiga 2. O lenei elemene e taua tele i le faagasologa o le inisalini gaosiga ma le metabolism. E mafai foi ona faʻaaoga sauniuniga o laʻau i totonu o le faʻalavelave.

Mo se faʻataʻitaʻiga, vailaʻau Siamani - Amaril ma Galvus Met, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o kulukose toto.

Vitamini ma Mineral Complexes

O igoa o fualaau faasaina ma o latou aafiaga i luga o le tino ua tuuina atu i le laulau:

Sauniuniga ma multivitaminsFaʻavaeO meatotino
"Gluconate Calukum"Paʻu gluconateIna ia aloese mai mea gau, osteoporosis.
"Iodomarin"IodineLe toe faʻafouina o le maualuga o le hormonal, aemaise lava le vevela
BlagomaxB6, 9, 12 ma le PFolic acid e gafa ma le tuputupu aʻe o le cell. Ua puipuia e Rutin capillaries mai le faasee. Pyrodoxin ma cyancobalamin e aofia ai i le metabolism.
"Neuromultivitis"B1, 6, 12O se faʻalauteleina o le faʻalavelave mo le popole ma le faʻasalaga o loʻo aʻafia i le metabolism.
Vitamalavelave o le 13 vitamini ma 17 mineraleFaamalolosia o le tino puipuia. E i ai mo tagata matutua ma tamaiti.
"Revit"Retinol, thiamine, acid ascorbic, riboflavinFaʻasalalauga masani o metabolic processes.
MethionineO le vaega autū o le methionine, o vaega o loʻo totoe o ni mea leleiToe faʻaleleia ma toe faʻafouina galuega a le tino.

Vitamin B3 poʻo Niacin - Tatau, Matai ma Mataʻutia

Vitamin B3 poʻo Niacin e faigata mo le toʻatele o tagata ona malamalama i ai. Afai e te talosagaina le vitamini B3 i totonu o se fale talavai, e mafai ona faʻatau atu oe i le nicotinic acid poʻo le nicotinamide. O ituaiga nei o ituaiga eseese o le vitamini B3 ma e eseese a latou faʻafitauli i le tino o le tagata.
E masani ona tatou faʻalogo i ai:

1) E le tele ni vitamini, ma o vitamini vitamini B e mafai ona sosolo vai ma faʻaaogaina mai le tino.
2) E iai le tele o vitamini i meaʻai ma e le mafai ona e suʻeina i mea faaopoopo.

3) O fualaau e ave mo le puipuiga, ae le mo togafitiga.

Ma o le taimi nei i le tele o taimi i faʻamatalaga faʻasaienisi na amata ona aliali mai e uiga i le manaʻomia ona faia ni vailaʻau o le vailaʻau, e pei o:

  • E leai se meaʻai
  • O a latou mativa matitiva mai le manava i nisi tagata,
  • O le tele o faʻamaʻi e leai se tino i le toto.

E i ai se manaʻoga e ave ni vailaʻau eseese mo le puipuia, ae mo le togafitia o faʻamaʻi oi ai nei i tagata.

O le mea lea, o vailaau eseese o vitamini ua maua:

1) Fautuaina i aso uma
2) Vaʻalele togafitiga

O le tusiga "E faʻapefea ona filifilia se faʻalavelave o vitamini B, faʻasologa masani o vitamini" mo vitamini B uma e maua mai ai aso fautuaina ma togafitiga faʻapitoa.

O mea e tatau ona e iloa e uiga i le vitamini B 3 (niacin)

1. Vitamin B 3 e lua ituaiga.

1) O ituaiga taʻitasi uma ei ai sona aafiaga i le tino.
O ituaiga uma e lua o loo maua i meaai ma i le fomu faaopoopo.

2) O le Nicotinic acid o se tasi o ituaiga vitamini B3.

E faʻaaogaina e togafitia ai le toto maualuga o le cholesterol ma le fatu fatu.

3) Nicotinamide poʻo le niacinamide, e le pei o le suauu nicotinic, e le faʻaitiitia ai le cholesterol.

Ae fesoasoani i le togafiti o le maʻisuka ituaiga 1, o nisi faʻamaʻi paʻu, ma le schizophrenia.

4) O vailaʻau togafitiga o le niacin e sili atu le maualuga nai lo aso fautuaina i aso taitasi.

O lenei vaitamini e mafai ona mafua ai aʻafiaga o aʻafiaga pe a fai e ave i ni maualuga.

2.O le a le mea e fai ai le galuega?

E pei o vitamin B uma, o le acidic nicotinic e fesoasoani i meaai liliu mai i le malosi, fesoasoani i enzymes fai la latou galuega.

Aemaise lava, o le niacin o se tasi o vaega autū, lua coenzymes (NAD ma le NADP), lea e aofia ai i le masini eletise.

I le faʻaopoopoga, e fai sona sao i le faʻamaonia i le va o sela ma le toe faʻaleleia o DNA, ma e galue foi o se antioxidant i sela.

3. Sini o le deficiencies.

O le lisi lenei o faʻamaoniga atonu e iai ma le leai o le niacin i le tino o le tagata:

1) Le toe manatua ma le le mautonu 2) Lelava

4) maʻi tiga
5) manava
6) Faʻafitauli paʻu.

O le faaletonu o le Niacin e le taumate i le tele o atunuu Europa.

O le le atoatoa o lenei vailaʻau po o le pellagra e matauina i le lalolagi lona tolu.

4. E fia le vitamin B3 e manaʻomia e se tagata?

E talitonu saienitisi e faalagolago lea i le matutua ma le itupa o le tagata.

O vailaʻau togafitiga o le niacin e sili atu nai lo aso fautuaina i aso taitasi ma e tatau ona naʻo lalo ole vaavaaiga faafomai.

Fautuaina Supplements Supplements for Niacin.

0-6 masina: 2 mg / aso * 7-12 masina: 4 mg / aso ** Faʻaaoga lelei (AI) 1-3 tausaga: 6 mg / aso 4-8 tausaga: 8 mg / aso

9-13 tausaga: 12 mg / aso

Mo talavou ma tagata matutua.

Tama ma tama, 14 tausaga ma le matutua: 16 mg / aso; Tama teine ​​ma fafine, 14 tausaga ma le matua: 14 mg / aso; fafine maʻitaga: 18 mg / aso.

Fafine Fafaga susu: 17 mg / aso

O le a le maʻisuka?

O se maʻi e taʻua o le maʻisuka e lua lava o faʻamaʻi eseʻese eseese e faʻasoa ai se faʻatelega masani: toto maualuga toto. O le maʻisuka lea e masani ona atiaʻe i le tamaitiiti (maʻiseni o le maʻisuka, poʻo le ituaiga o maʻisuka) e tupu ona o nisi taimi e faʻaumatia siama o le tino e maua ai le inisalini ona o se faʻamaʻi viral poʻo ina ua uma ona aʻafia i toxins. E le lava le inisalini, o le hormone e taofiofia le maualuga o le suka i totonu o le toto, e le mafai e le tino ona teu ia kalori mai meaʻai, ma e leai foi se gaioiga e pei o le "suka i le uila." O se tagata e iai lenei maʻisuka o le a le maua le mamafa, maua ai se manaʻoga leaga, fia inu ma e le masani ai. O lenei ituaiga o maʻisuka e manaʻomia ai le iniseti masani o le insulin ma le vaavaaiga a se fomaʻi agavaa. O le mea moni, o se tagata e mafatia i le ituaiga o maʻisuka e mafai ona faʻaleleia lona tulaga ma le fesoasoani o meaai talafeagai ma aʻoga faifai pea, ae aunoa ma le malosi e maua ai le inisalini i se tasi auala, e leai se tasi e mafai ona togafitia lenei faʻamaʻi i se tasi o meaai.

O le isi ituaiga o maʻisuka e naʻo tagata matutua (diabetes matutua poʻo le ituaiga II), "e le tupu ona o le leai o le inisalini, ae mai le tele o mea. A tatou 'ai, o le maualuga o le suka i le toto e tulaʻi mai, e avea o se faailo mo le pancreas , lea e maua mai ai le inisalini, amata ona gaosia. O lenei insulin o loʻo galue i nisi o faʻafitauli faʻapitoa i totonu o tisipenisi e mafai ai e suʻapala ona aveese mai le suka mai le toto ina ia mafai ona faʻaaoga vave pe teuina mo le lumanaʻi. mulimuli ane i le faiga masani. Mo nisi tagata, o le pancreas foi le malosi tali atu i le tulai mai i le toto suka ma maua inisalini i foi aofaiga tele.O maualuga o le inisalini, umi umi umi, faʻaleagaina aʻoaʻoga faʻapitoa o loʻo taʻua i luga i totonu ole tisus, ma le mafai ai ona latou tali atu i na maualuga o le insulin. Ona faamalosia ai lea o le pancreas ina ia maua atili le inisalini, ina ia mafua ai le tali talafeagai, lea e tau atu i le toto maualuga o le toto. O le a lava le umi e mafai e le pancreas ona maua ai le faateleina o le inisalini, e tupu lenei mea, ma o le maualuga o le suka i totonu o le toto e mafai ona faʻatulafonoina i totonu o taʻaloga masani. Ae ui i lea, e oʻo mai le taimi e matua faaleagaina ai le faʻaleleia o faʻavae i totonu o masini ma o le maualuga o le inisalini e maua mai i le pancreas e le lava e toe faafoi atu ai le toto toto i le masani. I le taimi nei, o le toto toto e amata ona tupu, ma o le tagata matua e atiina ae le maʻisuka.

O le sili atu o le inisalini e mafai ona mafua ai isi faʻafitauli i tagata matutua e maua i le maʻisuka: o le gaosiga o le cholesterol ma triglycerides (isi gaʻo o loʻo i totonu o le toto), faʻamaʻi fatu, faʻaleleia o gaʻo, toto maualuga, ma le faateleina o masima, vai, ma gaʻo i le tino. O lenei faʻamaʻi, pe a fai e puʻea i le taimi, togafitiga lelei ma lelei taumafa o loʻo faʻaaogaina, o le a faʻafoe atoatoa, ma o le tagata maʻi o le a matua galue lava. Ae e le tatau ona tatou faʻagaloina: o le maʻisuka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia ma e manaʻomia ai le faʻaauau pea ona mataʻituina, pulea ma le mataʻituina taumafa. E mafai ona e aʻoaʻo e pulea lou tulaga, ae o le malosi o lou tino e maua ai le tele o le inisalini i le tali atu i mea taumafa o le a tumau e faʻavavau. Afai e te le 'ai ma le le talafeagai, o le maʻisuka o le a vave ona faaalia i le atoatoa, faatasi ai ma le tele o faʻamaʻi na natia muamua na faamatalaina i luga.

O nai upu i le faaiuga. Afai o oe o se tagata matua, ia maua i le maʻisuka, ma ua uma ona e faʻaaogaina inisalini ma togafitiga talafeagai, e tatau ona e mulimulitai i le taumafa tutusa ma togafiti e togafitia lelei ma ia mataituina oe e se fomaʻi soifua maloloina e mafai ona fesoasoani ia te oe ia maua ni vailaau saogalemu o nei vailaʻau e mafai ona pulea lelei maualuga toto maualuga. Afai e te mulimulitai i ia ituaiga tulafono, o le aʻafiaga o fualaau oona o le a vave. E tatau ona e faʻatatau ni masini mo le fuaina o le toto ma le suka toto, aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻaaogaina, ma e masani ona lava e fua ai nei faailo oe lava, aua e mafai ona latou fesuisuiai vave. O le mea lea, o le ae siaki suiga i le toto, faʻamaumau ma lipoti atu i lau fomaʻi oe mafai ona fesoasoani ia te oe e faʻaitiitia le fualaau o fualaau e aunoa ma se lamatiaga i le soifua maloloina. Afai e te le o faʻaauau le mataituina o le toto, e mafai ona e faʻaosoosoina le faʻaitiitia o le paʻu toto poʻo le toto maualuga i se insulin. O lenei sei tatou vaʻavaʻai i mea o meaʻai ma meaai e mafai ona fesoasoani ia te oe.

O le a le mea e fesoasoani?

Mo tagata matutua e maua i le maʻisuka, o meaai saʻo e mafai ona ofoofogia. Ae ui i lea, o le taumafataga e masani ona fautuaina mo togafitiga o lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi. I le masani ai, mo le tele o tausaga, ua fautua mai e le au togafitiga o meaai sili ona lelei mo le maʻisuka e tatau ona aofia ai 55-60% o gaʻo vailaau, 30% o gaʻo polyunsaturated ma 10-15% o palatini. E oʻo lava i se suʻesuʻega le lelei o sea ituaiga o meaai, e amata i le aofaiga fautuaina o le porotini, e faaalia ai o lenei manatu e taufaasese. Faaalu sina taimi ma vaai i le mea ou te faaali atu ia te oe i le taimi nei.

Seʻio tatou avea ma faʻataʻitaʻiga se tagata matua e tusa ma le 85 kilokalama. O lona mamafa e ese mai le tino o le tino e tusa ma le 65 kilokalama. E manaʻomia e lenei tagata ia le itiiti ifo ma le 70 kalama o le popo i le aso e lagolago ai galuega taua o ona maso ma isi totoga.O siama taʻitasi o le porotini e faʻatatau i le 4 kalori, o le mea lea, o lona sili ona manaomia o le protein e tusa ma le 280 kalori. Afai e 10% o calories o ana meaai i aso taitasi, o le a ia faʻaumatia le 2800 calories i le aso. E manaia tele lenei mea, ae faʻapefea ona ia 'ai le 60% o le 2800 calories i le foliga o gaʻo gaʻo (starches), e 1680 calories i tulaga o le masini. E pei lava o le polotini, o le kalama taʻitasi e fua i le 4 kalori, o le mea lea e tatau ona 'ai le tamaloa 420 g o carbohydrates i le aso. O le a ia mauaina calorie o totoe mai gaʻo, lea e le mafai ona afaina ai le gaioiga o le inisalini.

Ia mafaufau nei i oʻu mafaufauga. O lenei tagata o se tagata matua e maua i le maʻisuka. O lona maʻisuka o le taunuuga o le tele o tausaga o maualuga le maualuga o le insulin. O mea inu oona (- suauu poʻo suka) - o vaega ia o le taumafa e mafua ai le faateleina o le inisalini ia maualuga e le paleniina e hormones tetee. O le itiiti ifo ma le 80-100 g o le malolo i le aso o le a mafua ai le malosi malosi o le inisalini. O lona uiga la e talafeagai mo lenei tagata le taumafa o le maso e tusa ma le lima taimi le aofaʻi ua faʻamaonia i aso uma? E leai! Mata o le a e ofo pe afai o sea ituaiga o meaai na amata ona e maua ai lou maʻisuka ma le faateleina o le toto, gaʻo mamafa, vaivai, lamatiaga o le fatu, ma le fausiaina o tusitusiga? Leai! O lea la o le a lana mea?

I le uluaʻi taimi, seʻia oʻo ina e aumaia le maualuga o le inisalini i le masani, e tatau ona faʻagata oe i nisi o vailaʻau faʻamalosi sili atu. Taumafai e vaevae lau meaai i aso uma o polotini, sisi ma gaʻo i le tusa ma le ono tutusa auaunaga. Seʻi vagana ua masani le maualuga o le suka (o le a le sili atu ma le maualuga o le 140 mg / 100 ml), e le sili atu i le 5 g o soʻo se ituaiga o gaʻo i totonu o soʻo se taumafataga (o le sili atu i le 30 g i le aso).

O fiva soluble o se vaega o polysaccharides ("gaʻo vailaau faʻamalosi"), lea e faʻagesegese ai le faʻafefe o le masini digestible i meaʻai, faʻapea foʻi ma le gaʻo. O le filo soluble i fualaau aina e taua o le pectin, i fatu o fatu - bran. Po o le a lava le igoa o nei mea, o la latou galuega e tutusa. Afai o oe o le maʻisuka, e tatau ona e taumafa e 'ai meaai e aofia ai le 50 g o filo soluble i aso uma, e aofia ai fualaau faisua. I lenei tulaga, e le mafai ona faʻateleina le tele o le fiva e faʻapalaina, aemaise lava i le po, a leai o le ae mafatia tele mai le afaina, gaʻo ma le intestinal colic. Fautuaga: Ia mautinoa ia faʻaaogaina le 50 g o filo soluble i aso uma. Ae ia faasolo malie lava! Amata i se taumafataga e aofia ai fualaʻau laʻau-tele ma se tamaʻi fualaau aina i totonu o aiga e ono (ae aua neʻi 'ai le tele o melo ma vine). I lenei faavae, faʻapitoa le faʻaopopoina o se tasi o pulu eletise o loʻo faʻaaogaina (faʻasili, metamu, citrusil), o loʻo faia mai fualaʻau. Amata i le ave o le siva sipuni o lenei paʻu i le taimi o le 'aiga o le taeao i le gasologa o le vaiaso ma se vai inu suka gaosi. Ona faaopoopo atu lea o le kuata lona lua o le sipuni i le taimi o le malologa mo le vaiaso ma mulimuli ane ave se kuata sipuni i taʻitasi aiga, fa i le ono taimi i le aso. A o faasolosolo, i vavaiaso vaiaso, ia faateleina le dose e ala i le afa o le sipunini mai le fa i le ono taimi i le aso, ona tolu vaefa lea o se sipuni, se sipuni atoa, tasi ma le afa kapu kuka, ma mulimuli ane lua teaseti e fa i le ono taimi i le aso. O le a tuʻuina atu, faʻaopoopoga i filo na mauaina e le tino mai isi oloa gaʻo-oloa, e tusa ma le 30-40 g o filo solu. E taua tele lou tausisia o se tulaga faifaipea o le faʻaaogaina o nei fiva. Mo se faʻataʻitaʻiga, aua le ave 60 g i le tasi aso, 10 g i le isi tolu aso, ona toe 60 g.Ia faʻamalosi, faʻaauau i le mulimuli i le pulega - ma o le a mafai ona e pulea atoatoa le maualuga ole suka i totonu o le toto.

Vitamin C e sili atu ona taua i le tausisia o le soifua maloloina lelei pe afai o loʻo maua oe i le maʻisuka nai lo se isi faʻamaʻi, sei vagana ai faʻamaʻi viral viral. E osofaia e ala i le puipuia o aʻafiaga mai le faʻamaʻiina, e ala i le galue i luga o masini e faʻaleleia ai le suka toto, faʻaleleia le amio saʻo o vaʻa toto laiti (lea e faʻapupula ai toxins e tupu i le maʻisuka), faʻaleleia le gaʻo gaʻo ma faʻaitiitia le maualuga o cholesterol ma triglycerides ( isi gaʻo toto). Fautuaga: Ave le itiiti ifo ile 1 g vitamini C i le aso. E le gata i lea, na matou fautua atu ia e faʻatupulaʻia malie le aofaʻi o le vaitamini C na faʻaaogaina i foliga o se foliga tioata o le acid ascorbic i le 4-8 g i le aso poʻo le maualuga e mafai e lou manava ona toleni i luga o se vaitaimi e fa i le ono vaiaso. Faitau le tala talafeagai i luga ole auala e faʻaopopo ai lau vitamin C faʻaoga e oʻo atu ai i le maualuga o lou manaʻoga. Faamolemole ia matau: o tagata e maua i le maʻisuka e afaina mai le faaletonu i le metabolism o le acid ascorbic, lea e mafai ona oo atu ai i toxins e faaleagaina ai totonu o puipui o toto toto. E mafai ona e puipuia lenei mea i le ave lea o le vitamini C ma le bioflavonoids (silasila i lalo).

Biotin e faʻaleleia ai le tino i le inisalini ma fesoasoani e faʻaititia le toto suka. E mafai foi ona fesoasoani pe afai e te oʻo i le faʻalavelave, tingling, poʻo le tiga i ou vae, vae, ma lima. Fautuaga: Faaaoga pe tusa o le 15 mg biotin i le aso. Afai o loʻo e inuina le inisalini poʻo se vailaʻau o le maʻisuka, e tatau ona siaki lau suālaʻau i aso uma, aua e oʻo lava i se fua masani o vailaʻau, o lenei tulaga atonu e faafuaseʻi ona pa'ū. Afai e amata ona e faʻaaoga vitamini ma afai o loʻo e inisalini i le ituaiga o injections, e tatau ona e sailia le fesoasoani a lau fomaʻi e siaki lelei ai le maualuga o lou suka, talu ai o vitamini e mafai ona aʻafia ai lona maualuga. Faatasi ai ma le fesoasoani a se fomaʻi, e mafai ona e fetuʻunaʻi le fualaau o vailaʻau o loʻo e ave, ma faʻalatalata i le mea e sili ona talafeagai.

B vitamini e taua tele, aemaise i le puipuia poʻo le faʻaitiitia o le matuia o le neuropathy (o se maʻi o le tino) lea e masani ona tupu ona o le maʻisuka. E sili atu le aoga o vitamini B pe afai e faʻaaoga faatasi. E tusa lava pe oe tagofia se fualaau o le vaitamini o le kulupu B, e tatau lava ona e ave le itiiti ifo o le fua pito i maualalo o vitamin totoe o lenei vaega. Fautuaga: 100 mg o le vitamini B i aso taitasi i le taimi e tasi e pei o se faʻateleina o fualaau o vitamini faapitoa i lenei vaega.

Niacin (Vitamin B3) o se vaega o se mea e taʻua o le "glucose tolerance factor" (PTH) lea e taua tele le sao i le faatonutonuina o le insulin ma le maualuga o le suka. I suʻesuʻega na faia i le maʻisuka e faalagolago i le inisalini, o se faʻaopoopoga faʻaopopo o le vailaʻau o le nicotinic na taofia ai le inisalini o le insulin i le 66% o mataupu. Sei ou faamanino atu o nei tagata uma o tagata maʻisuka matutua oe na manaomia le inisalini e sili atu i le gafatia oo latou tino e gaosia ai, o lea na faamalosia ai i latou e faia ni iniseti ma faapena ona tosina ai nisi insulin ina ia mafai ai ona pulea a latou suka toto, e le o loʻo i ai le maʻisuka talu mai le laʻititi, lea e maua ai e le tino sina inisalini pe leai foi. Fautuaga: afai o oe o se tagata maʻi maʻi suka e masani ona faʻaaogaina le inisalini, amata ona ave le acicoticic acid (i le foliga o le nicotinamide) 500 mg tolu i le ono taimi i le aso (i le aofaʻiga atoa o le a amata mai i le 1.5 i le 3 g i le aso) ma mataʻituina lelei le maualuga o le suka i totonu o le toto, faʻaitiitia faʻaititia le fua o le insulin, ae o taimi uma lava i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi auai. Afai e te le inuina le inisalini i taimi uma, e mafai ona e faateleina lou tetee atu i gaʻo (glucose) i le aveina o le 500 mg o le nicotinic acid tasi pe faalua i le aso. Lapataiga: i nisi o tagata, o le acicoticic acid e mafua ai ona fusi.Faitau se tusiga e uiga i lenei vaitamini ma faamasani i mea o aʻafiaga e mafai ona e feagai pe a amata ona e aveina, ma pe faʻafefea ona fegalegaleai ma isi vailaʻau ma oloa.

O le siama (Vitamin B1) e tatau ona i ai i totonu o le tino ina ia mafai ona gauai lelei le kulūkose. O le le lava o lenei vaitamini e le gata ina leaga ai le pulea o maualuga o le suka toto, ae e fesoasoani foi i le atinaʻeina o numera, tiga ma le tingling sensations i vae, vae, tamatamai lima ma lima, ia e masani ai mo le tele o le maʻisuka. Fautuaga: Faʻaaoga le 100-200 mg o le siama i aso taʻitasi mo le itiiti ifo ma le lua vaiaso e fuafua ai pe faapefea ona e tali atu i ai. Afai e te vaʻai i se faʻaleleia atili o le lelei ma se faʻaitiitia o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suka, ia faʻaauau pea ona faia lenei fualaau seia oʻo ina le toe faʻalavelave oe i faailoga o le malaise. A maeʻa lenei mea, faʻaauau pea ona ave le 50 mg siama i le aso.

Ituaiga 2 o le maʻisuka nicotinic: o se fualaau o vitamini mo le tino

Le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e le tatau ona faaitiitia i le na o le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka. I le taulimaina lelei o lenei maʻi ogaoga, e manaʻomia se faʻafelagolagomaʻi, e aofia ai se meaʻai maloloina, faʻamalositino masani ma le faʻaaogaina o sui lagolago, e pei o le kulicotic acid.

O le Nicotinic acid o le fualaʻau ola lea ua aloaia e togafitiga faʻapitoa e le gata o se faʻaopoopoga meaʻai, ae o se vailaau moni lava. O mea faʻamalolo o le vailaʻau PP poʻo le B3 (faʻapitoa foi o le kulicoticic acid) e sili atu i le togafitiga o le vaitamini C.

Ae, pei o soʻo se vailaʻau, o le vitamini B3 e tatau ona faia i se fua faʻatapulaʻa, ona o le tele o le ao ole nicotinic e mafai ona afaina ai le tino. O le mea lea, ao leʻi amataina le togafitiga mo le maʻisuka ma le vailaʻau o le PP, e tatau ona aʻoaʻoina le tele o le mea e mafai ai, pe faʻafefea ona aafia ai le tino o le tagata maʻi, auala e saʻo ai ma pe iai foi le faʻasaina.

O lenei vailaʻau, o le mea moni, e aoga tele mo soʻo se tagata, ae o le faʻaaogaina o le vailaʻau o le nicotinic mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai le malosi faʻapitoa o le maʻisuka.

O le mea lea, e masani ona taʻua o le maʻisuka vitamini.

Niacin o loʻo i ai togafitiga nei:

  • Togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2,
  • Faʻaleleia atili o le carbohydrate, protein ma le gaʻo gaʻo,
  • Faʻaitiitia o le cholesterol
  • Faʻalelei atili le galuega o le cardiovascular system, aemaise ile faʻaleleia o le toto i vae,
  • Puipuiga o le faʻavaeina o palesla cholesterol ma fusi toto, ma le atinaʻe o atherosclerosis ma thrombophlebitis,
  • Faaleaogaina o le atuatuvale ma le neurosis.

I le aso, o le nicotinic acid e maua i ni ituaiga eseese, o ia mea uma ei ai ona lava vailaau faafomai.

Mo lenei mafuaʻaga, i le falemaʻi, ole suauu nicotinic e faʻatau i lalo o igoa eseese, fuafua i le a le ituaiga vailaʻau na faʻaaogaina e fatu ai le fofo. I le taimi nei, i falemaʻi, e mafai ona e maua sauniuniga o meaola o le nicotinic nei:

  1. Nicotinamide
  2. Niacin
  3. Vitamini B3 poʻo le PP, e masani lava o se vaega o isi vailaʻau faʻamaʻi.

I le taimi lava e tasi, e aoga uma lava i lona lava ala mo le maʻisuka, aua e aafia ai faʻafitauli eseese e tulaʻi mai ma lenei faʻamaʻi.

Ina ia malamalama pe faapefea, o le a le taimi ma pe o le a le ituaiga o mea e faʻaaoga ai le suauu nicotinic mo le togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona e talanoa e uiga ia i latou i auiliiliga.

Nicotinamide

Nicotinamide i le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le faapalepale o le tino i le inisalini. Ma e pei ona e iloa, o le le mautonu o sima i totonu i lenei hormone lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka e le o le insulin. E moni lava lenei mea mo i latou e maua i le maʻisuka oe na faʻamalosia e sui i le togafitiga o le insulin ona o le faʻalavelave o le maʻi.

O le faʻaaogaina masani o Nicotinamide o le a mafai ai ei latou ona lafoaia uma le inisalini, ma ia faʻaitiitia ai le manaʻomia e le tino o fualaau e maua ai le suka. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le tele o faʻafitauli matuia e masani ona tupu i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ma le le atoatoa o togafitiga.

O Nicotinamide e fesoasoani e taofi le faʻaleagaina o sela o le pancreatic ma faʻaleleia lelei lona tulaga, lea e sili ona taua i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Ole ituaiga lenei o le kemikolo nicotinic e fesoasoani i le faʻasaʻoina o galuega a le pancreas ma faʻaleleia ai le gaosiga o le insulini hormone.

O le mea lea, o lenei vailaau e sili ona aoga e ave i le taimi muamua lava o le maʻisuka, pe a le oʻo i le taimi e faʻamaʻi ai faʻamalosi le tino o le tino. I le faʻaopoopoga, o lenei vailaʻau o se meafaigaluega sili ona lelei mo le puipuia o le maʻisuka i tagata o loʻo vaʻaia i lenei faʻamaʻi masani faʻaleagaina.

O le isi meatotino taua a Nicotinamide o le mafai lea ona faʻaleleia atili le gaʻo ma le protein i le tino. O lenei mea e le gata ina maualalo ai le suka o le toto, ae ia faʻamaonia foi le paleni o le malosi o le tino, ma tuʻuina atu ai i le tagata maʻi se tauvaga o le malosi.

O se faaopoopoga fiafia i le togafiti o le togafitiga o Nicotinamide o lona aafiaga filemu lava. O lenei vailaʻau e masani ona faʻaaogaina e avea o se mea toʻafilemu, e le mafai ai ona faʻamafanafanaina, lea e fesoasoani e faʻaumatia ai le atuatuvale, neurosis ma isi maʻi o le mafaufau lea e tupu i nisi taimi i tagata e maua i maʻi ogaoga e pei o le maʻisuka.

O Niacin e tele sona sao i le faʻamautuina o le fatu ma le faʻaleleia o le toto, e aofia ai pito i lalo, lea e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o se tasi o faʻalavelave sili ona faigata o le maʻisuka - o le maʻi suka.

O lenei vailaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol leaga i le toto o le tagata maʻi, o se vaega faaopoopo lea i le faaleagaina o le siakiina o le maʻisuka. O le mafai gasegase e faʻaitiitia le maualalo o le lipid i totonu o le toto o le tagata maʻi e faigofie tele mo tagata ua mamafa tele.

E fesoasoani lenei mea e aloese ai mai le tele o taunuuga ogaoga, mo se faataitaiga, o le atiaʻe o le atherosclerosis vascular and leg thlebotlebitis, lea e masani ona maua i tagata e umi le talafaasolopito o le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei meatotino a Niacin e puipuia ai le fatu o le tagata maʻi mai aʻafiaga le lelei o maualuga maualuga o le suka, lea e mafai ona mafua ai le le mautonu i le fatu o le fatu. I le taimi o togafitiga, o le hemoglobin i le maʻisuka o loʻo tumau pea i totonu o le masani.

E leai se aoga i se faʻafitauli matautia e pei o le maʻisuka o loʻo i ai se isi meatotino a Niacin, lea e fesoasoani e puipuia ai le faʻamaʻi toto. E pei ona e iloa, o le maualuga o le kulukose maualuga e mafai ona faʻavaveina ai le toto ma matagofie, lea e sili ona matautia mo le soifua maloloina o le maʻisuka. O le Niacin e le gata na te faʻamaeʻaina le toto faʻamamaina, ae e faʻaitiitia foi toto toto, ma faʻaleleia atili ai le toto i totonu o le tino.

E pei o le Nicotinamide, o Niacin e matua aʻafia lava i le gasegase o le tino, e mafua ai le susunuina o le suka ma le gaʻo, liliu ai i le malosi mama. O Niacin e tāua le taua tele i le faʻaaogaina o aʻafiaga, faʻapea foʻi le liuaina o gaʻo i mea faʻapitoa eicosanoids, e sili ona tāua i le masani ai o le faʻaogaina o metabolic process.

E fesoasoani foi le Niacin i lalo ifo o triglycerides, o le faateleina lea o se tasi o faailoga muamua o le atinaʻeina o le maʻisuka i le pepa lona lua.

I le faʻatasi ai ma se taumafataga maualalo, e mafai ai e Niacin ona faʻamavae vave le mea o loʻo maua i le toto o le tagata maʻi ma faʻagesegese le atinaʻe o le maʻi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Nicotinamide. Ina ia maua le malosi o le togafitiga ma Nicotinamide, e tatau ona ave, ia matua mataʻituina le metotia manaomia. O le tele o taimi, ua fautuaina le endocrinologists e tausisi i le togafitiga lenei:

  • Ave le vailaʻau i le 25 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o tagata. I lenei vasega o togafitiga, o le fua o aso taitasi mo se tagata matua e tusa ma le 1750 mg.
  • Afai o lenei metotia e foliga mai e tele, e mafai ona e faʻaaogaina se isi togafitiga faigofie faigofie. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tagofia le fualaau faisua i le taeao - i le taeao ma le afiafi, 500 mg o le Nicotinamide.

Niacin. E tele fautuaga i le ala e ave saʻo ai Niacin. O mea nei e lua:

  1. E tatau ona e amata ave le fualaau faasaina i le 100 mg i le aso, ma faasolo ina faateleina le fualaau seia oʻo i le maualuga 1000 mg i le aso,
  2. E mafai ona e vave ave Niacin i le 500 mg tolu taimi i le aso. O lenei metotia e tatau foi ona faasolosolo malieina, ae le tele. Ave le vailaʻau i le 1000 mg tolu taimi i le aso naʻo lalo o le vaavaaiga vaʻaia a se fomaʻi.

Faatonuga faapitoa

Mo le togafitiga o le vailaʻau nicotinic ina ia maua ai le maʻi suka i le na o le pau le aoga, e tatau ona mulimuli mulimuli i faatonuga mo le faʻaaoga, lea e taua ai mea nei:

  • Aua e te sili atu i luga o lau suʻega ua fautuaina. O le faʻaaogaina tele o le vailaʻau nicotinic e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata,
  • Aʻo leʻi amataina se togafitiga togafitiga ma le kulimi nicotinic i le maʻisuka, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E taua le manatuaina o lenei fualaau faasaina ua i ai le faʻasaina,
  • Ina ia puipuia ai feusuaiga e le manaomia, ole acidic nicotinic e le tatau ona ave faatasi ma isi vailaau poo mea faaopoopo o mea taumafa,
  • E tatau ona laiti ni meaola, talu ai o le tele o lenei vailaʻau e mafai ona afaina ai se pepe e leʻi fananau mai,
  • O tagata e ave i le sili atu i le 1000 mg o le kulicoticic acid i aso taitasi e manaʻomia ona suʻesuʻeina i le 3 masina mo ate enzymes.

O le lelei o tapenaga o meaola o le nicotinic o le mea moni o le inisalactive insulin masani e fegalegaleai ma i latou.

O le tau o sauniuniga masani o le kulimi o le nicotinic e masani lava e le sili atu i le 100 rubles, ma o le tele o taimi e mai i le 15 i le 30 rubles. Ae ui i lea, mo togafitiga manuia o le maʻisuka, e le o le vitamin PP masani e manaomia, ae o le faʻamaualuga o ona vaega sili ona malosi - Niacin ma Nicotinamide.

O nei vailaau e le mafai ona taugofie ma tau e tusa ma le 700 rubles. O le tau masani mo nei vailaʻau i falemaʻi i Rusia o le 690 rubles. Ae e taua le malamalama o le faʻatauina o se vailaau faʻamaʻi, o le maʻisuka maʻi e mauaina se vailaʻau e mafai ona fesoasoani ia te ia. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻaalia ai mafuaaga o le maʻisuka.

1. Faʻaitiitia LDL cholesterol

Niacin ua faʻaaoga talu mai le 1950 e togafitia le maualuga o le cholesterol.

O le mea moni, e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga ole LDL cholesterol ile 5-20%.

Ae ui i lea, olecin e le o le togafitiga autu mo le maualuga o le cholesterol ona o ona aʻafiaga e ono tutupu.

E masani ona faʻaaogaina o se vailaau cholesterol e tuʻuina ai fualaau faasaina mo tagata e le mafai ona ave fuainumera.

3. E maualalo ai faʻamaʻi

Niacin e mafai ona faʻaitiitia le triglycerides i le toto o le tagata e 20-50%.

E taofia le gaioiga o se enzyme lea e aofia ai i le faʻasalaga o triglycerides.

O lenei mea e faʻaitiitia ai le gaosia o lipoproteins maualalo (LDL) ma lipoproteins maualalo maualalo (VLDL).

O vailaau togafitiga e manaʻomia e ausia ai nei aʻafiaga i luga o cholesterol ma triglycerides i le toto o le tagata.

O vailaʻau e fai ai le kofe

E le o le caffeine naʻo le pau lea o le kofe i le ituaiga suka 2 o le maʻisuka o loʻo i totonu o le inu malosi. O lona tuufaatasiga ua sili atu ona tumu i mea taua, e pei o le:

Soo se ituaiga kofe i luga o le averesi e aofia ai le tasi vae tolu o cellulose ma gaʻo. Ma o isi mea uma o loʻo nofoia e ituaiga eseese o meaola, proteins ma tannins.

O gaʻo gaʻo i totonu o keke piini e eseese mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, linoleic - e taofia ai le amataina o le stroke ma maua ai se toe faʻafouina o le tino. Faʻaleleia - faʻaleleia tulaga o le paʻu ma puipuia ai nisi faʻamaʻi. O Oleic acid e puipuia ai le foliga mai o suauu cholesterol i luga o toto, ma le atinaʻe o le atherosclerosis. Chlorogenic - e fesoasoani i le gau, ma e taua tele mo tagata maʻisuka.

O le masnesium ma le chromium o loʻo aofia i le kofe kaʻai e faʻaleleia ai le lagona o le tino i le inisalini. Ae le o le faaiuga lenei o le lisi o vaega. I le uma, o loʻo i ai se isi faʻaputu, leai se mea taua - alkaloids. E lua ituaiga o palaloids i le kafe - caffeine ma le trigonelin.

Faafetai i le vaega lona lua i le taimi o le falaiina, o le vai e tofo ma manogi. Talu ai ona e malepe mai le vevela. Ma o se taunuuga, ole acidic nicotinic, poʻo e pei foi ona taua o le niacin, o loʻo galue malosi i le gaosia. O lenei vaitamini e taua tele mo le tino o le tagata. Talu ai e lagolagoina le gaioiga o le faʻaoga o le tino ma e aʻafia ai le gaioiga lautele o totoga i totonu. O se vaega o le tele o enzymes.

Ma le kofe kofe foi e mauoa i le suauu. Pe a faʻafefiloi, e liua i le caramel. Faʻafetai i lenei mea, o le inu ua maua lona lanu enaena. I lona tuufaatasiga o loo i ai se isi elemene taua - vitamin P, lea e faamalosia ai toto toto.

I le maualuga o le frying of grains, e tusa ma le 5-9% o le chlorogenic acid e paʻu i lalo i mea laiti e "toso" le laulaufaiva. Caffeine faatasi ai ma gaʻo eletise o loʻo i ai se aoga aoga i le gaʻoina (i le leai o faʻamaʻi i totonu o le mea oona ma mea masani). O tannins i fatu o loʻo i ai foi se aoga aoga i le faagasologa o meaʻai. Tannins ma aumai le oona o le kofe.

Ma o tagata suʻesuʻe mai Initia e talitonu o gaʻo tele o caffeine e mafai ona puipuia mai le faʻamalolo. O isi suʻesuʻega ua maitauina le lelei o le kofe i luga o tagata o loʻo iai ni faʻafitauli matuia o le maʻi. Teu e faʻaititia ai le gaosiga o le histamine ma faʻavaivaia ai faʻamatalaga o le maʻi. O le magnesium ma le chromium o loʻo aofia i le kofe e faʻaleleia ai le gaosiga masani o le inisalini.

Ma o polyphenols ma antioxidants o loʻo i totonu o le vai e faʻaleleia ai le malosi atoa o le tino ma fesoasoani ai e tau i faʻamaʻi. I le taimi nei, e toʻatele le au faipisinisi o latou manatu o le kofe ei ai le malosi e taofiofia ai le atinaʻeina o siama vaivai. Ma faʻaaoga masani, e oʻo lava i le fesoasoani i togafitiga o le kanesa colon.

Auala e fai ai le kofe mo le maʻisuka ma mea e te manaʻomia e manatua

O tagata e maua i le maʻisuka e le tatau ona inuina le kofe malosi, aua o loʻo i ai le malosi e faʻateleina ai le toto i tulaga o (ma e le o manaʻomia).

  • E tatau ona e tago i le 1-2 teaseti o le kofe, sasaa i totonu o se Turk, sasaa le suavai mama, ma fufulu i le vevela o 94-95 tikeri.
  • Ina ia aua neʻi galo le manogi ma meatotino o kofe, e sili atu le aua le aumaia i se vevela.
  • A maeʻa lena, faʻafeiloaʻi le vai i se ipu, faʻamalo mo le 2-3 minute ma faʻaitiitia ma sina vai.

Ole inu faapena o le a vaivai ma o le a le afaina ai taunuuga.

E pei ona taʻua i luga, e lelei tele le faʻaaogaina o kofe falaoa e aunoa ma le faaopoopo o le suka (faʻaaogaina o meaʻai suamalie nai lo). E mafai ona faʻaogaina le fructose i le faʻalelei. Ona o ona meatotino faapitoa.

E sili atu le le faʻaopopoina o kulimi ma mea tutusa e mafua ona o le maualuga o mea oona. O le tele o lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le gaosia o le cholesterol leaga. Ma matua faateleina le suka o le toto. E sili atu le faʻaaoga o le kulimi kulimi itiiti ifo nai lo le kulimi. Ona inu ai lea o le vai inu.

O le kofe Green e sili atu ona maloloina mo tagata e maua i le maʻisuka. Talu ai o ona fatuga e le falai ma e le o iai ni mea e afaina ai. Kofe kofe ei ai le maualuga o le polyphenols, o loʻo i ai ni mea lelei faʻaleaga.Latou te le faatagaina le atinaʻe o le kanesa ma puipuia ai le tupu mai o faʻamaʻi faʻamaʻi. Kefe lanu e mafai ona onā i le maʻisuka ituaiga 2 e puipuia ai le gaʻo, aua e faʻaleleia ai le malepe o gaʻo. E le gata i lea, o le kofe lanumeamata e faʻaleleia ai le lagona o le inisalini, lea e fesoasoani i le maʻisuka e faʻatulaga ai le maualuga o le suka.

E le tatau ona faʻaaogaina le kofe, e le lava le faʻaleagaina ma mataʻituina le tulaga o le tino. Afai e te inuina le kofe i le faʻalelei, o le a aumaia ai le tele o aogā. O se mamanu manaia ua maua i suʻesuʻega: o le taumafaina e itiiti ifo ma le 4 ipu o le malosi o le ava i aso taitasi e toetoe lava a vavao le avanoa o le maʻisuka ituaiga 2.

Teu mo le maʻisuka

Mea faʻatau ma meaʻai o le kofe

E mafai ona ou inu kofe pe a maeʻa aʻoaʻoga?

Faʻafefea ona aʻafia le ate i le kofe

E vaivai le kofe pe malosi?

Faʻafefea ona iloa le hypovitaminosis

Uluaʻi faailoga o le hypovitaminosis i le maʻisuka:

  • vaivaiga, moe,
  • faaitiitia galuega ma le gauai,
  • afaina, le mautonu o lagona,
  • mago ma paʻu,
  • eleelea o lauulu ma fagu apa.

E le mafai ona e faʻatali seʻi oʻo ina sili atu le ogaoga o le vaʻaia o le hypovitaminosis, e fautuaina e vave amata ona ave ni micronutrients. Vitamini e le fofoina le maʻisuka, ae o vitamini mo tagata gasegase e manaomia.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le ascorbic acid o se vaega taua o le tino o le tagata, e pei ona faʻavasegaina ai faiga faʻalelei, e fesoasoani i le tino e tau ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi, faʻaitiitia ai aʻafiaga o le allergens ma o se fua puipuia mo le kanesa.

I le faʻaopoopoga, o le acid ascorbic e faʻaolaina ai le faʻafefiloi o le uʻamea ma le calcium, faʻateleina le faʻamautuina o le B ma le E vitamini, faʻamamā le tino o mea oona, aveesea le cholesterol sili atu ma fesoasoani e tau ai tulaga faigata. O le faʻaaogaina o le vailaʻau C mo togafitiga faʻasoifua maloloina e fautuaina i le tulaga o:

  • hypovitaminosis poʻo le vaitamini gaioiga C,
  • paʻu toto le toto, toto,
  • faʻamaʻi pipisi
  • inupia
  • gasegase digestive,
  • faateleina le mamafa faaletino ma faalelagona.

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o le acorulic acid o le i ai lea o le hypo- ma le avitinoosis C i le tino o le tagata. E faʻaaogaina le ascorbic acid pe'ā manaʻomia le toe faʻaleleia vave o vitamini C i le tino.

O le faʻaaogaina o le acid ascorbic i le maʻisuka o le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le suka toto e aunoa ma ni papa faafetai faafetai i inisiua. E mafai ona afaina le tino i le eseesega o alalaupapa, e fuafua i le uluai faʻasalaga o suga i totonu o le tino.

I le maualalo o le suka, o le acid ascorbic e faʻapupulaina ai le maualuga o le kulukose i le toto plasma o se maʻi e maua i le maʻisuka. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le suka, lea e masani ona matauina i le maʻisuka, o lenei faailoga ua faaitiitia.

O faʻamatalaga e uiga i tagata maʻi na maua i le maʻisuka e taʻu mai ai o le aveina o le ascorbine e fesoasoani i le faʻamautuina o le suka i totonu o le tino.

O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e tauamiotonuina i mataupu pe a faia:

  1. Matua matua.
  2. O togafitiga gasegase e togafitia.
  3. Addison's Disease.

E faʻaaogaina le vailaʻau i le togafitiga o le manava faʻamaʻi, i le taimi o le vavalalata o le inumaga laiti, i le i ai o se maʻi maʻi pepeti i le tagata maʻi, ma i le taimi o le gasegase.

O le faʻaaogaina o se vailaʻau e le fautuaina pe afai o loʻo i ai se lagona faʻalautele i le tino o le tagata maʻi i vaega o loʻo faia ai le vailaʻau.

O le faʻaofiina o mea tetele o le ascorbic acid i luma o se tagata maʻi ua faʻasoleina:

  • Faʻaogaina
  • Trombophlebitis,
  • naunau i le thrombosis,
  • fatu fatu fatu
  • glucose-6-phosphate dehydrogenase le lava.

Ole lapataiga faapitoa e tatau ona faʻaaogaina pe a faʻaaoga le acid ascorbic pe afai e iai le hyperoxaluria, o le hemochromatosis, thalassemia, polycythemia, leukemia, anemia sideroblastic, anemia sickle cell, and neoplasms malignant.

Suauu ma melon i le maʻisuka

O tagata e maua i le maʻisuka e masani ona vavae ese le keloni ma le melo mai a latou meaʻai. Suesuega faafomaʻi e faamaonia ai e le talafeagai lenei mea. O meaʻai ma le fiber o loʻo maua i nei meaʻai e mafai ona avea ma se faʻaopoopoga aoga i meaʻai ma maua ai se togafitiga faʻapitoa i le maʻi.

E mafai ona ou 'aina le tilo ma le melo mo le maʻisuka?

O le maualuga o le suka i totonu o le suka ma le melonini ua leva ona manatu e le taliaina mo le maʻisuka. Ma na fautuaina e fomai e vavaeeseina i latou mai le taumafataga. Ae o vailaau faʻaonapōnei e fai mai le faʻafeagai. O nei taumafa masani e aofia ai le suka, ae e maualalo i le kalori, mauoa i vitamini, minerale ma fiber. O le faʻaaogaina o ia oloa i le sao saʻo e le afaina ai, ae o le a aoga ma saofagā i le faʻaleleia o le tulaga o le maʻi.

O a aoga o oloa?

O le talipolo o se mea suamalie, ae e le o le suauu lea e faʻasaina ai, ae o le fructose, lea e liliu atu i le tino e aunoa ma le faʻaaogaina o le kulukose, o lona uiga o le a le afaina ai se tagata maʻi e leai se inisalini. O le 'ai o le tilotilo e aoga i se aofaiga patino, o loʻo i ai lona aoga aoga:

O le meloni o se faʻaopoopoga matagofie i le taumafataga, o loʻo i ai le suauu, o lea e mafai ai ona maualuga le maualuga o le suka i le toto. Ae e le o se mafuaaga lenei e faʻaaogaina ai ia mea lelei aoga mai le taumafataga. Melo mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻapulaʻa, i luga o le fautuaga a se fomaʻi. Ua faʻamanuiaina o ia i ia togafitiga faʻapitoa:

  • faʻamamā le tino o toxins,
  • faʻaosofia le manaʻoga, fesoasoani e aloese mai le faʻamalosi,
  • saturates sela i le gaʻo lapopoa,
  • faaleleia le toto toto,
  • faateleina le maualuga o le hemoglobin ma le toto mumu.

Glycemic Product Index

Pe a filifilia le faʻasologa o le glycemic index, e tatau ona e manatua o le 100% o lenei faailoga e maua mai i le kulūkose mama, ona faʻafefea lea ona liua i gaʻo ma ulufale atu i le toto. O lenei faʻamaoniga e iloa ai po o fea meaai e mafai ona faʻaaogaina i fualaau oona ma pe o le a le tele. O uiga faʻapitoa o loʻo faʻamatalaina i le laulau:

I le maʻisuka ituaiga 1, o le maualuga o le inisalini e pulea e ala i le faailoaina o le fualaau talafeagai o le fualaau faasaina, o lea e mafai ai ona e faʻaaogaina le aofaiga o le oloa e amanaʻia le fuaina o le inisalini, ae le sili atu ma le 200 kalama i le aso. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E fautuaina e amata ona 'ai ma se faʻataʻitaʻiga maualalo ma faasolosolo malie atu i se aofaiga e taliaina, ia mataʻituina pea le tali a le tino.

I le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai ni uiga faapitoa o le faʻaaogaina. A uma ona faʻaaoga le tilo, o le oso i le suka e tupu i totonu o le tino, ma o le digestibility vave e oʻo atu ai i fesuiaiga ma se lagona malosi o le fiaʻai. O lenei faagasologa e mafai ona avea ma faʻamaʻi moni mo le maʻi. E fautuaina e le aufailaʻau taumafa le tilotilo e le o se mea suamalie suamalie e faʻafetaui le taumafataga ma le falaoa. E le tatau ona sili atu i le 200-300 grams le fua o aso taitasi.

Melon e tatau ona faʻamalosia i le sili atu lapataiga - e sili atu ma le 200 kalama i le aso. E le fautuaina e ai i luga o se manava gaogao po o isi mea e gaosi mo se taimi uumi. I le taumafataga, o isi meaʻai e suia i se meaai. E sili ona aoga le 'ai o le kelo mai le meaʻai autu, i le tele o itula ao lei momoe. Mo tagata gasegase i le gaʻo, o le faʻaogaina o le oloa e le manaʻomia.

O le a le filifiliga sili mo le maʻisuka?

O le maʻi suka o se ala o le ola ma e le tatau ona faʻatapulaʻaina le tagata maʻi i se meaʻai malosi mo aso uma o totoe o lona soifua, aua o le tino masani o le tino, e manaʻomia uma vitamini ma minerale.Afai ei ai se filifiliga i le va o ia oloa aoga e pei o le siloti ma le melonini, e tatau i tagata fai meaʻai ona amanaʻia uiga uma o togafitiga ma mea faʻapitoa o le maʻi. Talu ai e leai se suiga i totonu o le siloni, faʻapea foʻi ma le tele o mea aoga, e pei o le melonini, e mafai ona avea ma ituaiga eseese o lisi o aso taʻitasi. E le tatau ona tatou faʻagaloina o le keloni e faʻasaina mo le faʻaaogaina e tagata ma le tele o meaʻai, ae e mafai ona faʻamalolo le malosi.

Suauu ma melon i le maʻisuka. I le amataga, o le kanikone ma le kelo na manatu e leaga i le maʻisuka ona o le maualuga o le suka i totonu o le fatuga. Ae na fomaʻi fomaʻi e mafai ona faʻaaoga nei fuaitau faʻavaitau i totonu o faʻatapulaʻa talafeagai.

Vitamini mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2: ata o le tofiga

Vitamini o se tasi o "poloka fale" mo le togafitiga o ituaiga I ma le maʻisuka II. Ona o le natura o le faamai, ua pipii tagata maʻi i se taumafataga, lea e ono mafua ai ona le maua e le tino ni ituaiga o vitamini. I tagata gasegase "ma le poto masani" o loʻo i ai se faʻaititia o le puipuiga o le tino, faʻafitauli o le tino, le atinaʻeina o faʻafitauli.

O le aveina o vailaʻau o le kulimi o le a fesoasoani i le maʻisuka:

  • faamalosia le tino
  • e totogi ai mea ua leiloa, mea taua mo le tino,
  • faatelegese le atinaʻe o faʻalavelave.

O fualaau sili ona taua mo le maʻisuka: oa latou meatotino ma faamanuiaga

O le faʻaleleia o sauniuniga o le vaitamini ua faʻatulagaina, e fai ma tulafono, e ala i kosi faʻaletausaga ma faʻalavelave o 2-3 masina. O a meaʻai e mafai ona maua mo le ituaiga I ma le maʻisuka ituaiga II? O fualaau o le vaega B e fautuaina, faapea foi ma vitamini A, C, E (antioxidants), lea e fesoasoani i le tino e feagai ma le tele o faigata o le maʻi:

O vitamini o loʻo lisi atu i luga e manaʻomia mo le puipuia o le retinopathy o le maʻisuka, faʻapea foi mo togafitiga faʻatasi ma fualaau. Latou te faʻaleleia faiga faʻasolosolo i totonu o le mata o le mata, puipuia le vevela o le kenele, faʻaitiitia le vaivai o le capillary, ma maua ai se aoga aoga i luga o le microcirculation ma le mamafa o le intraocular.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e ono mafai ona faʻaitiitia le lelei ma le lamolemole o puipui o vaʻa, lea e mafua ai ona solia le "meaʻai" o le tino cardiovascular system. Vitamini mo tagata gasegase o le a fesoasoani i le faʻagaoioia o le toto, faʻafouina, faʻamalosia, faʻamamaina puipui puipui o toto toto.

Neuropathy i le maʻisuka o le taunuuga o le le lelei o aʻafiaga o aʻa, o le atinaʻeina o faiga o le degenerative i totonu. I le neuropathy, vitamins thiamine (B1), pyridoxine (B6), cyanocobalamin (B12) e masani ona faatonuina. E i ai a latou aʻafiaga lelei i le faʻamalosia o faʻalavelave o le nasu, faʻaitiitia le tiga, ma faʻaitiitia ai le faʻalavelave o le motusia.

O nisi o fualaau mo le maʻisuka

  1. Doppelherz mo maʻi maua i le maʻisuka (Siamani)

O le televitamin complex is available in versions e lua: vitamini masani ma OphthalmoDiabetoVit.

O le faʻalavelave masani o Doppelherz - vitamini mo le maʻisuka, e faaopoopo atu i vitamini B autu, e aofia ai vitamini E ma C, lea e faʻaosofia ai le toe faʻaleleia o gaioiga ma faʻalauteleina le lagona o le tino ile inisalini. I le faaopoopo atu i vitamini, o le faʻalavelave e aofia ai elemene taua e aoga mo le maʻisuka.

OphthalmoDiabetoVit e ese mai le tuufaatasiga mai le masaniga masani. O loʻo i ai le vitamini A, e laʻititi lalo ifo nai lo le anotusi o le vailaʻau E. Ole fualaau e faʻamoemoe e puipuia ai le retinopathy.

O le faʻalavelave e aofia ai le tele o vitamini B, faʻapea foʻi ma vitamini E, C, elemene o elemene, lipoic acid, lea e faʻatupulaʻia ai le kulūkose. E le pei o maʻi o le maʻisuka mai isi gaosi oloa, e aofia ai le Ginkgo biloba extract, lea e faʻaleleia ai le gasegase.

Ua vaevaeina le taumafataga i aso taitasi i le 3 papa, e fuafua i le fetaui lelei o vitamini ma minerale, lea e mautinoa ai le hypoallergenicity o le mea faigata. O fualaau faasaina e aofia ai le 13 vitamini (vaega B, C, A, E, D, K), minerale, mea toto laau (fesoasoani e faʻaitiitia le kulukose o le toto, puipuia ai le vaaia o mea, vaaia lelei le metabolism carbohydrate).

Tulaga lamatia o le toilalo

Mo le soifua maloloina, e le gata i le faaletonu ma le tele o vitamini e matautia. O le televave o vitamini e mafai i le tulaga o le faʻaauau, le le pulea o le faʻaaogaina o vitamini a le tagata lava ia poʻo fualaau faʻamaʻi. I le tulaga o le faʻalavelave, faʻaleagaina, viliina, faʻafefe poʻo le faateleina o le popole e ono tupu le fiafia.

Vitamini mo le maʻisuka e tatau ona faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi, talu ai e aʻafia ai uiga o le tino, le iai o faʻafitauli. E i ai faʻamaoniga e oʻo lava i vitamini.

Mo se faʻataʻitaʻiga, atonu e iai ni tapulaa mo le maʻitaga, fafine lapatai, tagata gasegase ma le faʻalavelave cerebrovascular, faʻamaʻi maʻi ulutala, ma isi. Ma le faʻaeteete, o vitamini ua faatonuina mo tamaiti e oʻo i le 12-14 tausaga.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o faʻalavelave e masani ona fuafuaina mo le mamafa o tagata matutua.

Vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2

Talofa uo pele! O le asō o loʻo i ai sau faʻasalaga i le tusi a Anastasia. O le a ou fiafia tele pe a fesoasoani laʻu tali ia te oe.

"Talofa! Faafetai mo lau saite ma galue! Sa ou faitauina tala ma iloiloga mo ni nai aso i le taimi nei, faia se lisi o mea o le a ou faia i luga o le Iherb. O loʻo ou taumafai e maua ni vitamini vitio faigata mo loʻu tina o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga 2. Atonu e taʻu mai ia te aʻu le mea e faitau ai iloiloga i lenei autu, pe faʻamalamalama po o fea mea e faʻalogo ai i le faleoloa? Faafetai lava! "

O le mea e faanoanoa ai, e leai se tali e faia i se taimi vave, pe leai foi se fesoʻotaʻiga i se sauniuniga ua maeʻa ona fai, ae o le a ou taumafai malosi e faia ma le atoatoa lau tali ma oe uma o matou faitau.

Na matou feagai ma le faafitauli o le maʻisuka i le 3 tausaga ua mavae, ae na taʻu mai e loʻu tina lana suʻesuʻega ia i matou. Ina ua mavae sina taimi, sa faatagaina o ia e loʻu tina e fesoasoani ma piki se seti o fua faatatau. Ioe, o le taimi lava lena sa i ai se faasologa o feutagaiga ma Svetlana, lea na ia ifo ai i lalo.

I lena taimi, e leʻi i ai lava sana faleoloa a Svetlana Mortensen, o lea na ia tuuina mai ai fautuaga mo vitamini mo le maʻisuka, e faavae i luga o meaʻai o le iHerb.com online store.

Faataga ni nai vaega mai a tatou tusiga, o mea uma o loo taʻua e Sveta o le a sii mai:

"Ituaiga maʻisuka ituaiga 2 - faʻamalolo atoatoa - o le ai ai se manaʻoga"

"Lipoic acid - 100 mg - 2 taimi i le aso (10 minute aʻo leʻi 'ai, pe a galo ia te oe e mafai ona' ai). O le Lipoic acid e maua ai le malosi, o lea ou te manatu e sili atu le inu muamua ao lei faia le taeao ma le aoauli (pe a faigata tele ia te oe ona lagolago lou tina pe foliga mai e taugata, ona le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le aso, aua ua ia manaomia mo se taimi umi) "

"Vanadium ma chromium - 1 laulau. - aʻo leʻi faia taumafa tetele "

"E mafai ona ia ave Vanadium ma chromium i le taimi lava e tasi ma Co Ku 10 ma e lelei lava (matou te gaosia ma itiiti ifo ma le matua) - 100 mg i le aso (pe afai ei ai togafitiga o le fatu, 200 mg i le aso)"

"Maea i le saʻo - 2 capsules - 2 taimi i le aso"

I le mulimuli i fautuaga, o meaʻai meaʻai ma vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2 na filifilia:

  1. Faʻamatalaga Faʻatura, Maea Citerate, 150 mg, 90 Capsules. O se ituaiga lelei o le magnesium o le Citrate. Mai le fua na faʻamatalaina e Svetlana, e foliga mai ua lava le 1 paʻu mo le 22 aso. O pusa o se atigi e faigofie ona tatala ma sasaa i totonu o se sipuni. O le tagata lava ia, e sili atu ona faigofie mo au (ou te talia foi lenei mea). I totonu o loo i ai se paʻu paʻepaʻe, e le mafaamatalaina ma, e foliga mai ia te au, e aunoa ma se tofo. Fesili Tau i le iHerb.com: $ 6.24
  2. Fomai Sili, Sili Lelei R-Lipoic Acid, 100 mg, 60 Veggie Caps. Lipoic acid. E tele mea na tusia e uiga i lona aafiaga lelei i le faʻatonutonuina o le tele o metabolic processes i le tino o le tagata, ma, pe a manaʻomia, o faʻamatalaga o le tului e faigofie ona maua. Mai le fua na faʻamatalaina e Svetlana, e foliga mai ua lava le 1 inisiua mo i tatou mo le 1 masina. Fesili i le iHerb.com: $ 17.60
  3. Source Naturals, Vanadium ma Chromium, 90 Pusa. Vanadium ma chrome. Mai le fualaau na faatonuina e Svetlana, ua lava le 1 pou mo i tatou mo le 1 masina. Fesili Tau i le iHerb.com: $ 5.46
  4. Fomaʻi Lelei Sili, Maua Maualuga CoQ10Q10 mo le ituaiga 2 Matemaʻi, 100 mg, 120 Veggie Caps. CoQ10. Mai le fualaau na faatonuina e Svetlana, e lava le 1 pack mo i tatou mo le 4 masina. Tau tau i le iHerb.com: $ 12.95

O se taunuuga, e mafai ona ou aumaia le tali a loʻu tina pe a uma se togafitiga.

Matou te nonofo faʻatasi ma ia i aai eseese ma mamao tele le tasi ma le isi. Na ia valaau mai ia te au i le vaveao ma fai mai ma le saʻo e le talitonu o ia i le manuia o togafitiga i fualaau "fafo".Ae ananafi i le galuega, na ia mauaina se faamalo: "Raisa Borisovna, na e tamoe saʻo i se mea i le galuega."

Ona ia iloa lea mo ia lava ua matua faigofie lava mo ia ona alu ese, ua amata ona lagona le sili atu ona malosi, sili atu le fiafia, sili atu ona malie ma faafilemuina.

Na ia taʻua foi le faataitaiga na o le isi aso na toetoe lava a misia le aoauli, ao pisi o ia, e ui na ia faitauina minute ae lei togafitia le aso ao le i ai.

Aʻo tuʻuina atu i luga, e mafai ona ou faʻamaʻuina ma le mautinoa e faapea, faatasi ai ma se meaai, meaʻai ma vitamini mo le maʻisuka, o togafitiga e mafai ona maua lelei ai se taunuuga lelei. Ou te fautua atu foi ia e vaʻavaʻai atu i le "sili ona atamai" faʻaopoopoga o lo tatou taimi - meaʻai faʻasolosolo soya lecithin.

4. O lenei vailaʻau e mafai ona fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi fatu.

O le aafiaga o le niacin i le cholesterol o se tasi lea o auala e fesoasoani e puipuia ai maʻi fatu.

Ae o suʻesuʻega fou e ofoina atu foi isi metotia lea e fesoasoani ai i le loto.

E mafai ona fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻamaʻi o le oxidative ma le mumū, o ia mea uma e aofia i le atinaʻe o le atherosclerosis, o le sclerosis.

O nisi o suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai le togafitiga o le niacin, pe na o ia pe faʻatasi foi ma statins, e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻafitauli o le soifua maloloina e aʻafia ma le maʻi cardiovascular.

Ae peitai, o le isi toe iloiloga na faaiuina e faapea o le togafiti togafiti e le mafai ona fesoasoani tele i le faaitiitia o le lamatiaga o le fatu, stroke, poo le maliu mai faamaʻi cardiovascular i tagata e maua i le maʻi fatu poo i latou e maualuga le lamatia o le maʻi cardiovascular.

5. E mafai ona fesoasoani e togafiti le maʻisuka ituaiga 1

O le maʻisuka ituaiga 1 o se maʻi faʻamaʻi lea e osofaia ai e le tino ma faʻaumatia ai peta beta o le pancreas e maua ai le inisalini.

O le suʻesuʻega na fautua mai ai e mafai e le vailaʻau nicotinic ona puipuia le puipuia o nei siama ma ono faʻaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti.

Ae mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e sili atu le faigata o le role o le niacin.

1) I le tasi itu, e mafai ona fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le cholesterol maualuga lea e masani ona maua i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

2) I le isi itu, e mafai ona faʻaleleia le suka o le toto.

3) I le iʻuga, o tagata e maua i le maʻisuka o loʻo suʻeina le maualuga o le cholesterol ma e tatau foʻi ona mataʻituina ma le totoʻa a latou suka.

6. Faʻaleleia le faia o faiʻai

E manaʻomia e le faiʻai tagata le malosi ma galue lelei.

O le mea moni, o le faiʻai o le faiʻai ma e oʻo lava i faʻaʻailoga faʻapitoa e fesoʻotaʻi atu i le leai o le pa'ū.

O nisi o ituaiga o vhizophrenia e mafai ona togafitia i le niacin, aua e fesoasoani e faʻamafiesea ai le faaleagaina o sela o le faiʻai e mafua mai i le le lava.

Ma o suʻesuʻega amata e faʻaalia ai e mafai foi ona fesoasoani e tausi lelei le faiʻai i mataupu a Alzheimer.

7. Faʻaleleia le galuega paʻu

E fesoasoani le Niacin e puipuia pene paʻu mai aafiaga leaga o le la.

I le taimi lava e tasi, o le ave faʻamalosi o le vailaʻau ma faʻaaogaina i le paʻu i totonu o fale e fesoasoani.

Ma o suʻesuʻega lata mai ua faaalia ai e mafai ona fesoasoani e puipuia nisi ituaiga o kanesa o le paʻu.

I le 2015, o se suʻesuʻega e tasi na maua ai le mauaina o le 500 mg o le nicotinamide (o le ituaiga o niacin) faʻalua i le aso e faʻaititia ai le lamatiaga o le kanesa o le paʻu o le paʻu i tagata e maualuga le lamatiaga mo le atiaʻe o le kanesa o le paʻu.

8. E mafai ona faʻaititia faʻamaʻi pipisi

I se suʻesuʻega muamua, na maua ai le niacin (nicotinamide) e fesoasoani ai i nisi o faʻamaoniga o le osteoarthritis, faʻaleleia le vavalalata faʻatasi, ma faʻaitiitia le manaʻomia mo NSAID.

O se isi suʻesuʻega i rate suʻesuʻe na faʻaalia ai o injections ma le vaitamini A e faʻaitiitia ai le mumū e fesootaʻi ma le gasegase.

E ui lava i le mea moni o lenei mea o loʻo folafolaina, o loʻo manaʻomia nisi suʻesuʻega i lenei vaega, o loʻo faʻapea mai saienitisi.

9.Faamaloloina Pellagra

Ole maʻi vaivai olecin e mafua ai se maʻi e taʻua pellagra.

O le aveina o supple supplements o le togafitiga autu lea mo pellagra.

Ole laʻititi o le Niacin e seasea lava i atunuu faʻapisinisi. Ae peitai, e mafai ona tupu lenei mea faatasi ai ma isi tulaga faafomaʻi, e pei o le ava malosi, anorexia, poo le Hartnup maʻi.

Faʻamatalaga sili ona lelei o taumafa taumafa o le Niacin

O Niacin o loʻo maua i meaʻai eseese, aemaise lava aano o manufasi, moa, iʻa, falaoa ma falala.

O nisi o meainu malosi e maua ai vitamini B, o nisi taimi i ogaoga maualuga.

Vitamin B3 i meaʻai (i le 1 tautua):

Ava o le suka: 59% o le RDI Faʻasaina Tuna i le Suauu: 53% o le RDI O le lafumanu: 33% o le RDI. Salmon ulaula: 32% o le RDI Bran Brankes: 25% o le RDI Peanuts: 19% o le RDI. Lentils: 10 % o le RDI.

Whole Wheat Bread, 1 fasi pepa: 9% o le RDI.

E manaʻomia e tagata uma le meaʻai, ae o le toʻatele o tagata e mafai ona lava mea mai a latou meaʻai.

O ai o le a aoga mai supple vitamin B3?

Ae peitaʻi, afai e iai sou le atoatoa o lenei vaitamini po o le maualuga o laasaga o le a faʻaleleia atili ai lou soifua maloloina, ona mafai lea e lau fomaʻi ona fautuaina ni mea faaopoopo.

1) Aemaise lava, o mea faaopoopo o lenei vaitamini e mafai ona fautuaina mo tagata ei ai le maualuga o le cholesterol ma i le i ai o tulaga lamatia mo maʻi o le fatu, ae le mafai ona ave fuainumera.

2) O isi mea faʻapitoa o loʻo faʻamatalaina i ni fua e matua maualuga atu nai lo mea e mafai ona maua mai meaʻai. E masani lava, o vailaau togafitiga e fuaina i le kalama, ae le o le milligrams.

3) Ole aofaiga tele o lenei vaitamini e mafai ona mafua ai le tele o aʻafiaga e mafai.

O aʻafiaga ma lapataiga mo faʻaaoga faʻaopoopoga

Sa lapatai mai saienitisi

1) E leai se lamatiaga i le taumafaina o le niacin i le tele o mea e maua mai i meaai.

2) Ae o isi vailaʻau e mafai ona iai aʻafiaga faʻapitoa, e aofia ai le gaioiga, vomiting, ma le faʻafefe o le ate.

3) O nisi nei o aʻafiaga sili ona taatele o mea faaopoopo o le niacin:

Masalo o le pito sili ona taatele o le aʻafiaga o le hypremia, lea e mafua mai i le faʻalauteleina o vaʻa toto.

I le faaopoopo atu i le vevesi i foliga, pusa, ma le ua, atonu e mafai ona iloa e tagata le tingling, susunuina, poo le tiga.

Faʻaleagaina o le manava ma le toso.

O le gasea, vomiting, ma le manava lautele o le manava e mafai ona tupu, aemaise lava i tagata e faʻagasolo lemu le gasegase o le nicotinic.

E mafua lenei mea i le gaioiga o enzymes o le ate.

O le faʻaaogaina ole lafoaʻi o se tasi lea o tulaga lamatia mo le maualuga o tui o le niacin mo se taimi umi e togafitia ai (faʻaititia) maualuga maualuga o le toto o le cholesterol levels.

Ma o lenei mea e fesoʻotaʻi ma le gaoioiga o enzymes o le ate.

E aafia ai le pulea o le toto suka.

O vailaʻau tetele o le kulicoticic acid (3-9 g i le aso) e fesoʻotai ma le le lelei o le puleaina o le maualuga o le toto, e le gata i le faʻaaogaina mo taimi pupuu ma taimi uumi o lenei vaitamini.

O lenei vaitamini e mafai ona mafua ai se itu e seasea ona aʻafia - faʻalavelave le vaʻaia, faatasi ai ma isi aʻafiaga le lelei ile soifua maloloina.

E mafai e le Niacin ona faateleina le maualuga o le uric acid i le tino, e oʻo atu ai i le gout.

O le mea lea, o le avea o le niacin e mafai ona mafua ai le tele o aʻafiaga o le itu, aemaise lava i le tele o doses. O le mea sili ona taatele o nei mea o le vaʻaia mai le aveina o le taracin, lea e mafai ona tupu e tusa lava pe maua i lalo ifo.

1. O le Nicotinic acid o se tasi o le valu vitamini e taua mo vaega uma o lou tino.

2. O le mea e lelei ai, e toʻatele tagata e mafai ona maua le aofaiga sao ole niacin e ala ia latou meaʻai.

3. Ae ui i lea, o mea faaopoopo o lenei vaitamini o nisi taimi e fautuaina mo togafitiga o nisi faamaʻi, e aofia ai le maualuga o le cholesterol.

4. Vailaau togafitiga o le vitamini B 3 e sili atu nai lo ona aso i aso taitasi ma e mafai ona i ai ni aʻafiaga matuia.
O le mea lea, o togafitiga ma lenei vailaʻau e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Vitamini mo le ituaiga 2 Tomaʻi maʻi suka

O le maʻi suka o se tulaga faʻaleagaina o le tino lea e tupu mai ona o le le atoatoa i le gafatia o gaioiga o le pancreas. O le maʻi na faʻaalia ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini ma faʻafitauli o le tino i le tino, o le mafuaʻaga lea e maualuga ai le maualuga o le kulukose.

O se tasi o faʻamaoniga sili o le maʻisuka o le tupu lea o le faia soo. O le mea lea, ua faʻaaogaina se masini puipuia, lea e taumafai e aveese le sili atu o le mamafa o le kulukose mai le tino e ala i le filigaina o ana oloa i fatuga ma le faʻavaveina o metabolic processes.

O le masani ona faia e mafua ai le leiloa o se fuainumera tele o vitamini ma minerale e tatau ai mo le masani ai o galuega uma o polokalama.

E le gata i lea, o le maʻisuka ua faʻamalosia e pipii atu i se meaʻai faapitoa-carb, o le mea lea latou te teena ai oloa e aofia uma ai mea taua.

Ina ia mafai ona toe faʻafoisia le faʻatinoga o faiga taua ma faʻatonutonu le paleni masani o le tino, faʻaopopo i le togafitiga o le inisalini, endocrinologists e faʻatonuina ai vailaʻau ma minerale.

Manatunatu i igoa o vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2, o latou foliga ma fuataga faʻatonutonu.

Vailaau Manaomia mo le ituaiga 2 Matemaʻi

I le maʻisuka ituaiga 2, o le faaputuputuina o le gaʻo tino tele e tupu i totonu o se tagata, lea e mafua ai le le atoatoa i le masani o le galueaina o sela o le pancreatic. O le gaioiga o vitamini ma lenei ituaiga o togafitiga e tatau ona taulai i le faʻamautuina o le metabolism ma faʻaitiitia le mamafa.

Mea faʻapitoa e tatau ona toe faʻaleleia nei faiga i le tino o tagata gasegase:

  • faaleleia atili le soifua maloloina
  • faamalosia le puipuiga
  • televave auala faagasologa,
  • toe faatumu oloa o elemene taua.

Vitamini e tatau ona ausia manaoga nei:

  • Saogalēmalie e faʻaaogā (e manaʻomia ona e faʻatau faʻatau i vailaʻau faʻasaina).
  • Aua le mafua ai ni aʻafiaga (aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau oona, e tatau ona e faamasani i le lisi o aʻafiaga leaga).
  • Vaega faʻalenuʻu (naʻo mea e gaosia i laau e tatau ona i ai i totonu o le faʻalavelave).
  • Tulaga maualuga o tulaga lelei (o oloa uma e tatau ona tausisia ia tulaga faatauaina lelei).

O faʻamalositisi vitamin o le a fesoasoani i le faʻaleleia atili o le inisalini e masini, e le fautuaina e faʻapitoa se faʻaaogaina o vailaʻau. O le faʻafitauli sili ona lelei e tatau ona filifilia e le fomaʻii le amanaia o uiga patino o le tino.

List of Vitamins Essential for a Diabetic

O se faʻalavelave o vitamini o se auala sili lea e puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka. Ole taumafa masani o vitamini e mafai ona faaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o le retinopathy o le maʻisuka, polyneuropathy, ma le erectile i le tane.

O le vailaʻau A e le mafai ona sosolo i totonu o le vai, ae e mafai ona suauu i mea gaʻo. O loʻo faʻatinoina le tele o mea taua i le tino.

Punaoa faanatura o le vaitamini A e aofia ai kāloti, broccoli, otaota, afu ate ma apricots

Faʻaleleia o le retinol e tatau mo le puipuia o faʻamaʻi o le tino vaaia, atherosclerosis ma le maualuga. O le faʻaaogaina o meaai e maua i le retinol o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le metabolic process, faʻamalosia ai puipuiga mai le malulu ma faʻalauteleina ai le mafai ona faʻaogaina o siama.

Latou te aofia ai i le vaega e mafai ona vasaina vai, ua faʻaalia e tatau ona faia i aso uma.

E maua vitamini B i meaʻai uma.

O mea nei e aofia ai le vaega:

Matou te fautuaina oe e faitau: O a mea e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2

  • B1 (thiamine) e auai i le faagasologa o le metabolism o le kulukose, fesoasoani e faaitiitia ai i totonu o le toto, toe faʻaleleia ai le tino o le microcirculation. Faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka, e pei o le retinopathy, neuropathy, nephropathy.
  • B2 (riboflavin) toe faʻaleleia faiga faʻava-oona, e aofia ai i le faʻavaeina o lela mumu. E taofia ai le faaleagaina o le retina mai aafiaga leaga o le susulu o le la. Fesoasoani i le faʻaleleia atili o le vaega o meaʻai.
  • B3 (nicotinic acid) e aʻafia ai i le faʻamalositinoina o auala, faʻaosofia ai le toto, faʻafesoʻotaʻi le masini cardiovascular. E puleaina le fesuiaiga o le cholesterol, e mafua ai le faʻaumatiaina o vailaʻau oona.
  • B5 (pantothenic acid) e maua ai se vaega i le intabellular metabolism, e faʻaosofia ai le faʻalavelave o le tino ma mea faʻapitoa.
  • B6 (pyridoxine) - o lona faʻaoga e puipuia ai le atinaʻe o neuropathy. O le le lava o le faʻaaogaina o se meaʻai ma meaʻai e mafua ai le maualalo o le lagona o le tino i le gaioiga o le inisalini.
  • B7 (biotin) e avea o se punavai masani o le inisalini, maualalo le glycemia, synthesizes gaʻo gaʻo.
  • B9 (mea gaʻo) e aofia i le amino acid ma le protein metabolism. Faʻaleleia le toe faʻafouina o gaʻo, faʻamalosia ai le gaosia o lela mumu.
  • B12 (cyanocobalamin) e aʻafia i le lipid, protein ma le metabolism carbohydrate. E faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le tino hematopoietic, faʻalautele ai le manaʻo.

E taua le faʻaauau pea ona faʻaleleia ia faʻaagaga o vitamini B, talu ai ona o le faʻaaogaina o fualaau e maua ai le suka e mafua ai le le lelei o le faʻaaogaina. O le faʻaaogaina masani o mea e manaʻomia e fesoasoani e faʻavae ai le inisalini ma toe faʻafoʻi uma ituaiga o metabolism.

O le vitamin E o se tui e puipuia ai le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli o le maʻisuka. Tocopherol ei ai le gafatia e faʻaputuina i totonu o masini ma totoga, o le maualuga maualuga o fualaʻau i totonu o le ate, pituitary gland, mea faʻapipiʻi.

E maua le vitamini E i le tele o fuamoa i fuamoa, ate, meaʻai, meaʻai o manu, pi, susu

E fesoasoani le vailaʻau e faʻatautaia ai faiga nei i le tino:

  • toe faʻaleleia o auala faʻasolosolo,
  • faatulagaina masani o le toto,
  • faʻaleleia le polokalame cardiovascular,
  • E puipuia mai le matua ma le faaleagaina o le cell.

Ascorbic acid

O le vailaʻau C o se mea e mafai ona sosoʻo vai e talafeagai mo le atoatoa o le gaioiga o le ponaivi ma le mea e fesoʻotai ai. O le ascorbic acid ei ai sona aoga aoga i le maʻisuka, e fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o ona faʻafitauli.

O le faʻaaogaina i aso uma o oloa e aofia ai le acid ascorbic e avea o se puipuiga puipuia o aʻafiaga o le maʻisuka

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e faapitoa lava le talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2, talu ai ona toe faʻafoʻiina e le vailaʻau faʻasologa o gasegase ma faʻateleina le mafai ona gafatia o gaʻo i le gaioiga o le inisalini.

O le faʻaaogaina pea o mea taumafa ma le maualuga o le vitamini e faʻamalosia ai puipui o toto toto, ma puipuia ai le atiina ae o maʻi fatu fatu, pathoces o le tino ma le faʻamaʻi o pito i lalo.

Calciferol

Vitamin D e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le calcium ma le phosphorus e siama ma gaʻo o le tino. O lenei mea e faʻaleleia ai le atinaʻe masani o le masukulekele system a se tagata. Calciferol e auai i mea uma na faia i le gataifale, faʻamalosia ma faʻaosoina luga le masini cardiovascular.

O punaoa autu o le calciterol o iʻa oona, meaʻai susu, moa moa ma leki

Mo le puleaina o le maʻisuka ituaiga 2, e taua le mulimuli i se taumafataga faapitoa-maualalo. O lenei mea o le a mafai ai e le au gasegase ona teena le togafitiga o le insulin O le filifiliga filifiliga o se vailaʻau faʻamaʻi fesoasoani o le a fesoasoani e faaopoopo i mea taumafa ma faaleleia le tulaga o le maʻi.

Multivitamin Complex

Oʻuga lelei e maua mai fualaau faʻasaina ua fuafua lelei mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le gaʻo gaʻo ma lipid metabolism.O nei sauniuniga faigata e aofia ai le fua faatatau lelei o mea e manaʻomia ma elemene e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le metabolism ma faʻapipiʻi ai le faaletonu oa latou fanua faʻapitoa i le tino.

Mafaufau i igoa lauiloa o vitamini e fautuaina e endocrinologists mo le maʻisuka:

  • Faʻasologa
  • Verwag Pharma
  • Faʻafetai i le maʻi suka
  • Doppelherz Aseta.

Afa o le Maʻisuka

O le vailaau o le vailaʻau e fatuina e faʻatatau i uiga o le metabolism i le tino o le maʻisuka. O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai mea e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka. Ma o le acid succinic ma lipoic e faʻaleleia ai le glucose metabolism. O le togafitiga e 30 aso, e tolu taimi i le aso e faʻaaogaina ai faʻamaʻi meaai.

I lona tuufaatasiga, o le vailaau oona e aofia ai vaega o laau, ma e aofia ai foi ma le 13 vitamini ma le 9 elemene elemene

Verwag Pharma

O le vailaʻau o se faʻalavelave o multivitamins, lea ua faʻamaonia i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypovitaminosis, faʻaleagaina o le tino ma le faʻaitiitia o le puipuiga.

O le faʻalavelave e aofia ai ituaiga 11 vitamini ma le 2 elemene elemene

O le faʻalavelave e aofia ai le chromium, lea e faʻaitiitia ai le manava ma faʻaaogaina le tele o taumafa suamalie. O lenei vailaau e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le siama o le suka ma faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le togafitiga e 1 le masina, o le togafitiga o le multivitamin faʻalavelave e faʻalua 2 taimi i le tausaga. E tatau ona ave le vailaʻau pe a uma le 'ai, ona o le mea o loʻo aofia ai mea e mafai ona gaosia ai gaʻo ma sili atu ona lelei pe a uma ona' ai.

Faʻaleaga faʻamaʻi

O se faʻaopoopoga meaʻai e faʻapipiʻi ai manaoga o aso taʻitasi mo vitamini ma minerale i tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O le faʻaaogaina masani o le faʻalavelave e faʻavaeina ai le pancreas, faʻamautuina faiga o meaola, ma faʻaitiitia ai le suka o le toto.

O le faʻalavelave e aofia ai le 12 vitamini ma le 4 elemene elemene

O le faʻaopoopoga o loʻo i ai le ginkgo biloba extract, lea e faʻaleleia ai le microcirculation, e fesoasoani e puipuia le tupu mai o le microbetiopathy o le maʻisuka. O le togafiti togafitiga e 30 aso, o fualaau e ave 1 taimi i le aso ma meaai.

O le filifilia o fualaʻau vitamini e faalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi ma le tulaga o le maʻi. A filifilia se vailaʻau, e tatau ona amanaʻia meatotino ma le ola o le vailaʻau i totonu o le tino, o le mea lea e mafai ai ona faʻaitiitia le aʻafia o le inisalini. Tusa lava poo le a le filifiliga o fualaau faasaina, e tatau ona pipii atu i togafitiga, ae le o le faatagaina o se vailaʻau.

O fualaau lelei sili mo le maʻisuka ituaiga 2: tau, igoa

Vitamini mo le maʻisuka ua faʻamatalaina toetoe lava o taimi uma. o le mafuaʻaga mo lenei tofiga o loʻo taʻoto i le mea moni o le maualuga maualuga o le kulukose i le toto o se tagata e taʻitaʻi atu ai i le faateleina o le urination. I le isi itu, o lenei mea e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, o vitamini, o meaola aoga e aveesea mai le tino o le tagata, ma o le le lava o le tino e tatau ona faatumuina.

O le togafitiga atoatoa o le maʻisuka e aofia ai e le gata o le tagofia o vailaʻau eseese e maualalo ai le suka o le toto, ae o se taumafataga maloloina foi, faatasi ai ma ona tapulaʻa. O se taunuuga, o le le lava o le aoga o mea aoga e ulufale atu i le tino.

Afai e pulea e se tagata le maualuga o le suka o lona toto, tausia i le tulaga e manaʻomia, e faʻaaogaina sina vaega tele o meaʻai, gaʻo ai le aano moa pe a ma le 2-3 taimi i aso uma e fitu, o fualaau faisua ma fualaʻau, ona i ai lea o vitamini mo tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka e le manaʻomia.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalositino ma aʻafiaga ola maloloina e mafai ona avea o se tasi o "poloka fale" i le togafitiga o le maʻisuka, ona o le puipuiga foi o maʻi eseese - maʻi o le maʻisuka, retinopathy, le atoatoa i alii.

O le mea lea, e tatau ona e suʻeina mea lelei vitamini mo tagata saʻo o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. E aoga foi le suesueina o iloiloga a fomaʻi oe fautuaina mai vitamini mo le maʻisuka ituaiga 1 io latou maʻi.

Vitamini mo le maʻisuka ma a latou penefiti mo le maʻisuka

Muamua lava, ma le maʻisuka ituaiga 2, ua faʻamaonia le magnesium. O lenei elemene elemene o loʻo i ai se mea e faʻalelei, faʻamaonia ai faailoga o le muaʻi faʻamalosi i le tino vaivai, e fesoasoani e faʻamaonia le toto maualuga, faʻaleleia le gaioiga o le cardiovascular system.

E le gata i lea, o le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2, e faʻapupulaina ai le lagona o le masusu mūmū i le hormone - inisalini. E tutusa foi le taua o le tau o fualaau mo le faaitiitia o le suka o le toto ma le magnesium e taugofie ma taugata.

I le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 1, o tagata gasegase e 'ai le laʻau ma paluga, e le o taimi uma latou te iloa ai o le atoatoaga o galuega a le tino ma le soifua manuia lautele o le tagata "mafatia" mai a latou meaʻai.

I lenei tulaga, o vitamini talafeagai mo le tino o le chromium picolinate, lea e faʻaitiitia ai le faalagolago o le tino i meaʻai sugary.

O le filifiliga o vitamini i se tulaga faapitoa e faasaga i se talaaga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2:

  • Afai e mataituina le neuropathy o le maʻisuka, ona fautuaina lea o le alpha lipoic acid. E talitonuina o lenei acid e taofia ai le faʻaleleia atili o le faʻamaʻi, ma o nisi taimi e toe faʻaaogaina ai.
  • Vailaʻau Vailaʻau B o se elemene taua i le faʻamaʻi, e tusa lava po o le a lona ituaiga, e fesoasoani e puipuia le tele o faʻafitauli o le maʻisuka.
  • E fautuaina e ave vitamini mo mata, lea e puipuia ai le atinaʻe o le retinopathy, glaucoma.
  • O le L-carnitine ma le coenzyme Q10 o ni mea masani ia i se gaioiga.

O fomaʻi fautuaina muamua e ave ni sauniuniga o le vaitamini, faʻalogo ma le faʻaeteete io latou lagona. Afai e le o matauina le aoga o le aveina o oe, e tatau ona e taumafai i isi seia e mauaina i latou e lagona lelei e le tagata se aafiaga lelei.

Doppelherz Aseta: Vitamini mo le maʻisuka

O le Dopelhertz o se faʻalavelave telefoni e manaʻomia mo tagata o loʻo i ai se talafaasolopito o le maʻisuka. O le meafaigaluega o se mea e faʻaaogā faʻasolosolo.

Faʻaopoopoga e faʻamoemoe e toe faʻafoʻisia le paleni o le tino o le tagata maʻi. O loʻo i ai le aofaʻiga talafeagai o vitamini ma elemene o mea aoga o loʻo faʻaaogaina, lea e le masani ona faʻaleleia e ala i meaʻai.

Pe a faʻatumu le vaivaiga o le tino o le tagata, faʻaleleia metabolic process process, faʻaleleia le soifua maloloina, ma o le maʻisuka e faʻamalosia i tulaga faigata. O le togafitiga ma nei vitamini e fautuaina taʻitoʻatasi e se fomaʻi.

Afai e maua e le tagata maʻi le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le 2, ae leai se faʻailogaina, ona faʻatulagaina lea o le ½ poʻo le 1 o le fualaau faasaina. O suʻesuʻega a le falemaʻi ua faʻaalia e faapea afai e te vaʻaia se laulau o le vaitamini, ona fai lea mo le leai o vitamini, e tatau i le tagata maʻi ona taumafaina le itiiti ifo i le 1 kilokalama o iʻa i le sami, o fualaau 'aina, fua ma isi mea taumafa i aso taitasi, e le mafai faaletino.

O le vailaau o le vailaʻau e iai mea nei:

  • E avea o se puipuiga o faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2, atuatuvalega, atuatuvale, le fiafia ma le le fiafia i le olaga.
  • Faʻamaʻosaʻo faiga faʻava-o-tino ma metabolic i le tino.
  • Faʻaleleia le soifua maloloina lautele, faʻamaonia le moe ma le malologa.
  • Faʻaitiitia le pallor o le paʻu, faʻatupulaʻia le manaʻo.
  • Toe faʻaleleia elemene talafeagai ma vitamini i le tino.

E taua le matauina o Doppelherz e le tatau ona ave i le taimi o maitaga ma le lactation. Aʻo le i faia se faʻaopoopoga o le ola maloloina, e fautuaina e faia se suʻega faʻafefe o le tino.

Vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2: igoa, tau

Oligim - vitamini mo le maʻisuka o se mea e faʻapitoa ona atinaʻe, lea e aofia ai le 11 vitamini, 8 elemene elemene.

O faʻamaoniga mai fomaʻi e faʻaalia ai e tatau ona ave vitamini ma le maʻisuka ituaiga uma 1 ma le 2.Talu ai o le tele o vitamini i totonu o le tino o le tagata e le tusa ai ma le talaaga o lenei maʻi, i le tulaga sili ona lelei, latou te le tumau mo se taimi umi, ma i le sili ona leaga, ua toetoe lava a vave ona aveesea mai le tino.

O le faʻaitiitia o le le atoatoa o elemene aoga e faʻaleleia ai le soifua manuia o se tagata, faʻamalosi ai ana faʻafitauli faʻapitoa, ma o se taunuuga o lea mea e mafai ona puipuia ai faʻafitauli e fesootaʻi ma le leai o nei elemene.

O Oligim e tasi le capsule i aso taitasi. O le umi o le pulega e eseese mai le 3 i le 4 masina. O le lavelave e mafai ona faʻatau i le fale talavai, o le tau e 280-300 rubles. O oloa nei e aofia ai le magnesium e mafai ona faʻatau i le fale talavai:

  1. Magne - B6 o le a tau atu i le 700-800 rubles.
  2. Magnikum: o le tau e faalagolago i le kamupanī ma e eseese mai le 200 i le 800 ru.
  3. Magnelis: tau mai le 250 i le 700 rupu.

O fomai e fautuaina le tuuina atu o mea e fiafia i ai na kapula pe a tuufaatasi le magnesium ma le vitamini B6, talu ai i lenei tulaga, o le togafitiga o le aveina e sili atu ona faalauiloaina.

Tuua Lau Faamatalaga