Lisi o le maʻisuka ituaiga 1

I le maʻisuka ituaiga 1, e taua le iloa pe o le a le fua o le inisalini e maua pe a uma ona 'ai. O le tagata gasegase e tatau ona siakiina pea le meaai, siaki pe o se oloa faapitoa e talafeagai mo meaai paleni i ni maʻi tigaina. E tatau ona faʻaeteete le tausiga pe a fuafua le faʻasologa o le "ultrashort" ma le "inosia" puupuu mo le tuiina aʻo lei faia ni taumafataga.

O le kulimi o le areto o se polokalama faafetai lea e faigofie ai ona fuafua le tele o le carbohydrate e sau mai meaai. O pusa faapitoa e aofia ai le igoa o le oloa ma le voluma poʻo le aofaiga e tutusa ma le 1 XE.

Faamatalaga lautele

E tasi le falaoa e tutusa lelei ma le 10 i le 12 g o suka o le gaʻo lea na faʻafefeteina ai le tino. I Amerika, 1 XE o le 15 g o carbohydrates. O le igoa "falaoa" vaega e le o se faʻalavelave faʻafuaseʻi: o le tulaga maualuga - o le gaosiga o le carbohydrate o le 25 g falaoa - o se fasi pepa e tusa ma le 1 cm le mafiafia, vaevaeina i ni vaega se lua.

E faʻaaogaina laulau o falaoa i le lalolagi atoa. E faigofie mo tagata maʻisuka mai atunuu eseese e fuafua le aofaʻi o meaʻai gaʻo mo se taumafataga se tasi.

O le faʻaaogaina o le system XE faavaomalo e faʻaaogaina ai le faiga faʻapitoa o le fuaina o oloa ao leʻi 'ai: o mea taitasi e iai le aofaʻiga o XE mo se mamafa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 1 XE o se ipu susu, 90 g o launiu, 10 g o le suka, 1 le loloto le loloto.

O le sili atu o le aofaʻi o suauu (i tulaga o meaʻai falaoa) o le a maua i le isi taumafataga le maʻisuka, o le maualuga o le fua o le inisalini e "totogi" le maualuga o le toto o le toto postprandial. O le sili atu ma le faʻaeteete o le mafaufau e mafaufau i le XE mo se oloa patino, o le faʻaitiitia o le lamatiaga o le maualuga o le kulukose.

Mo le faʻaleleia o faʻataʻitaʻiga, puipuia le faʻafitauli o le hyperglycemic, e tatau foi ona e iloa le GI poʻo le glycemic index of food products. O le faailo e manaʻomia e malamalama ai i le vave vave ona tulaʻi le toto toto pe a 'ai le ituaiga o meaai filifilia. Igoa i le "fast" carbohydrates e itiiti le soifua maloloina o le maualuga GI, faatasi ai ma "lemu" gaʻo gaʻo maualalo ma maualalo faʻasinomaga glycemic.

I atunuu eseese, 1 XE e iai ni eseesega i le igoa: "carbohydrate" poʻo le "malulu" iunite, ae o lenei mea moni e le afaina ai le aofaiga o carbohydrates mo le tulaga faatauaina.

O le a le lipoma o susu ma le auala e togafitia ai ufi ole susu? Faitau nisi o faamatalaga aoga.

Vaʻavaʻa o le vaʻalele o loʻo iai pea: o le a le mea ma o le a le galuega o le elemene faʻavae? Aoao le tali mai lenei tusiga.

O le a le laulau XE?

Faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga toto 1, o le maʻi e feagai ma le tele o faigata i le tuufaatasia o le lisi sili ona lelei. Mo le toatele, o le 'ai e avea ma faʻavauvau: e tatau ona e iloa meaʻai e aafia ai le maualuga o le kulukose i le toto, pe fia le tasi poʻo le isi mea e mafai ona' aina. E tatau ona e matua faʻaeteete ma le aofaʻi o meaʻai.

O le faʻamatalaga o iunite falaoa mo ituaiga uma o meaʻai e mafai ai e oe ona 'ai lelei, e puipuia ai le tupu malosi o fua o le suka. Ua lava le tilotilo i luga o le laulau e vave ona fuafuaina le tele o mea e gaʻo ai le tino i le 'aiga o le aoauli po o le' aiga o le taeao. O se polokalama faapitoa XE e mafai ai e oe ona filifili meaai sili ona lelei e aunoa ma le sili atu o le taumafa i aso taitasi o mea inu gaʻo.

E fia iunite falaoa e te manaʻomia e maua i le aso

O le tulaga masani XE e le oi ai. Pe a filifilia le sili atu o le aofaʻi o gaʻo ma le aofai o meaʻai, e taua le mafaufau:

  • tausaga (i tagata matutua, o le gasegase o le sosolo malie)
  • soifuaga (galuega faʻapitoa poʻo gaoioiga faʻaletino),
  • maualuga o le suka (ogaoga o le maʻisuka malosi),
  • o le i ai poʻo le leai o ni paʻu faaopoopo (faʻatasi ma le tele o mea, o le XE masani e faʻaitiitia).

Taimi faatapulaa i le mamafa masani:

  • ma galuega faʻatupuina - e oo atu i le 15 XE,
  • ma maualuga galuega faaletino - e oʻo atu i le 30 XE.

Faʻatapulaʻa faʻataʻitaʻiga mo le manuʻa:

  • faʻatasi ai ma le leai o se faʻagasologa o tupe, galuega faʻavae - mai le 10 i le 13 XE,
  • galuega mamafa mamafa - e oo atu i le 25 XE,
  • gaioiga faʻatinoina lelei - e oo i le 17 XE.

E tele fomaʻi e fautuaina le paleni paleni, ae maualalo le palapeti. O le faʻamaumauga autu - o le aofaʻi o iunite falaoa ma lenei auala i meaʻai e faʻaititia i le 2.5-3 XE. Faatasi ai ma lenei faiga, i le taimi e tasi, e maua mai le maʻi mai le 0.7 i le 1 le falaoa. Faatasi ai ma se vaega itiiti o mea inu oona, o le tagata gasegase e tele atu fualaau faisua, o le aano o aano o manu, iʻa e maualalo le gaʻo, fualaau 'aina, lanu lanu. O le tuufaatasiga o palatini ma vitamini ma gaʻo fualaʻau e maua ai le tino ma le malosi ma mea e manaomia. O le tele o le maʻisuka o loʻo faʻaaogaina se mea e maua ai le meaʻai i lalo ifo o le palapala, o loʻo faʻaalia ai le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le suʻega o le vaiaso i le suʻega o le kulukose o le toto ma i le fale suʻesuʻe o se falemaʻi. E taua le i ai o se glucometer i le fale e siakiina pea le faitauina o le kulukose.

Aoao e uiga i metotia ma tulafono mo le togafitia o le pancreas i le fale ma le faʻamalosia o faʻamaʻi pipisi.

E faʻapefea ona faʻaititia le maualuga o le gasegase i fafine e maualuga tele? O togafitiga lelei ua tuufaatasia i lenei tusiga.

Alu i le http://vse-o-gormonah.com/vnutrennaja-sekretsija/shhitovidnaya/produkty-s-jodom.html ma vaai i le laulau o meaʻai o le iodine-o-thyroid-rich.

E faʻapefea ona fai?

Taumafai meaai i taimi uma e le manaʻomia! Sa suesue e saienitisi ia oloa ma tuufaatasia se laulau o mea inu gaʻo po o Unite falaoa - XE i totonu mo tagata e maua i le maʻisuka.

Mo le 1 XE, o le aofaiga o oloa e aofia ai le 10 g o le suka. I se isi faaupuga, e tusa ai ma le XE, o na oloa e aofia i le vaega e faʻaopopoina le maualuga o le suka i le toto o loʻo faitauina

falaoa (falaoa, falaketi, oats, millet, karite, rice, pasta, noodles),
fualaau suamalie ma fualaau suamalie,
susu, kefir ma isi oloa gaosi susu (sei vagana ai le gaʻo sina gaʻo),
e pei foi o nisi ituaiga o fualaau faisua - pateta, sana (pi ma pi - i ni aofaiga tele).
ae o le mea moni, o sukalati, kuki, laʻau suamalie - e faʻamapulaʻaina i meaʻai i aso uma, lemonade ma le suka mama - e tatau ona faʻamapulaʻaina i le taumafataga ma faʻaaogaina na o le hypoglycemia (faʻaitiitia o le suka o le toto).

O le maualuga o le gaosiga o mea taumafa o le a afaina ai foi le toto toto. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o paluga pateta o le a faʻaleleia le maualuga o le toto nai lo le tao po o le falai. O le sua o le Apple e maua vave ai le maualuga o le suka i le toto e faatusatusa i le aano o le apu, faapea foi le laisa ua teuteuina nai lo le faaleagaina. O meaʻai ma mea malulu e faʻagesegese ai le faʻafefe o le kulukose, ma faʻavave le masima.

Mo le faʻaogaina o le tuufaatasia o le taumafataga, o loʻo i ai ni laulau faʻapitoa o Unite falaoa, lea e tuʻuina atu ai faʻamaumauga i luga o le aofaʻi o vailaʻau eseese o loʻo iai 1 XE (O le a ou tuʻuina atu).

E taua tele le aʻoaʻoina pe faapefea ona fuafua le aofai o XE i meaʻai e te 'ai!

E i ai le tele o oloa e le aʻafia ai le suka o le toto:

o fualaau faisua nei - soo se ituaiga kapisi, radisa, kāloti, tamato, kukama, lanu mumu ma lanu meamata (sei vagana ai peta ma sana),

greens (sorrel, dill, pasili, letusi, ma isi mea), puʻamu,

pata ma fualaʻau manogi, mayonnaise ma le paila,

faʻapea foi iʻa, aano o manufasi, moa, fuamoa ma a latou oloa, sisi ma le siʻi kuka,

nati i se vaega itiiti (e oo i le 50 g).

O le vaivai o le suka e maua mai ai pi, pi ma pi i totonu o sina meaʻai i luga o le itu (sei oʻo i le 7 tbsp. L)

E fia ni taumafataga e tatau ona i ai ile aso?

E tatau ona i ai ni meaai se tolu, faapea foi taumafataga masani, e taʻua o meaai mama mai le 1 i le 3, o lona uiga. I le aotelega, atonu e ono 'aʻai. A faʻaaogaina le insuline (Novorapid, Humalog), e mafai ai ona faʻafefe. E mafai ona faʻatagaina pe afai e leai se hypoglycemia pe a fuʻe se meaʻai (faʻaitiitia le suka o le toto).

Ina ia mafai ona faʻasaʻo le aofaʻi o meaʻai faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasaina ma le fua o le inisalini pisipisia o loʻo faʻatonutonuina,

o se faiga o le falaoa ua atiaʻe.

  • 1XE = 10-12 g o meaʻai gaʻo
  • 1 XU manaʻomia le 1 i le 4 iunite o le inisiua (meaai) inisalini
  • I le averesi, 1 XE o le 2 vaega ole inisalini puupuu
  • E tofu lava le mea e manaʻomia mo le inisalini i le 1 XE.
    Faailoa i se tusi o le tagata lava ia
  • O fasi falaoa e tatau ona faitauina e le mata, e aunoa ma le mamafa o oloa

E faapefea ona fuafua le tele o le XE e 'ai i le aso?

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e toe foʻi i le autu "Meaʻai paleni", fuafua le mea e maua mai i le kalori i lau laʻau, ave le 55 poo le 60% o le meaʻai, fuafua le numera o kilokalo e tatau ona maua mai i gaʻo.
Ma, vaevaeina lenei tau i le 4 (talu ai o le 1 g o carbohydrates e maua ai le 4 kcal), tatou te maua le aofaʻi o aofaʻi gaʻo i le kalama. I le iloaina e 1 XE le tutusa ma le 10 kalama o meaʻai gaʻo, vaevaeina le tau o aso taʻitasi i le 10 ma maua le ao ole aso ole XE.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o oe o se tamaloa ma galue faaletino i se fale e fausia ai, o lau 'oloa o calorie i aso uma e 1800 kcal,

60% o le 1080 kcal. I le vaeluaina o le 1080 kcal i le 4 kcal, matou te maua ai le 270 g kalama.

O le vaevaeina o le 270 kalama i le 12 kalama, tatou te maua 22.5 XE.

Mo se fafine faigaluega faaletino - 1200 - 60% = 720: 4 = 180: 12 = 15 XE

O le tulaga maualuga mo se tamaitai matua ma e le maua le mamafa o le 12 XE. Breakfast - 3XE, lunch - 3XE, 'aiga o le afiafi - 3XE ma mo snacks 1 XE

E faapefea ona tufatufa nei iunite i le aso atoa?

Talu ai ona o le iai o ni meaai se tolu (o le taeao, o le aoauli ma le taumafataga o le afiafi), e tatau ona tufatufaina atu le tele o gaʻo i le va oi latou,

i le amanaʻiaina o mataupu faavae o meaʻai lelei (sili atu - i le afa muamua o le aso, itiiti - i le afiafi)

ma, ioe, tuuina atu lou tuinanau.

E tatau ona manatua ile tasi taumafataga e le fautuaina e 'ai i le sili atu i le 7 XE, talu ai o le tele o meaʻai gaʻo e te' ai i le tasi 'aiga, o le maualuga o le maualuga o le glycemia ma le fua o le inisalini puupuu o le a faateleina.

Ma o le fua o le pupuu, "meaai", insulin, e tasi le taimi e faia, e le tatau ona silia ma le 14 iunite.

O le mea lea, o le tufatufaina o meaʻai i le va o taumafa autu e mafai ona faapenei:

  • 3 XE mo le aiga o le taeao (mo se faataitaiga, oatmeal - 4 punetini (2 XE), sanuisi ma le siisi poo aano o manu (1 XE), sisi le kuka ma le lanu meamata poo le kofe ma suamalie).
  • Taʻaloga - 3 XE: supa kuka ma kulimi kiripulu (e le o faitauina e le XE) ma le 1 le fasi falaoa (1 XE), fasi falao po o le iʻa ma salalau fualaʻau i le gaʻo vailaʻau, leai ni pateta, sana ma leki (e le o faitauina e le XE), paluga pateta - 4 sipuni (2 XE), se ipu tioata e le o faʻasalaina
  • Dineri - 3 XE: omeletisi fua o 3 fuamoa ma 2 tamato (e le faitauina e le XE) ma le 1 fasi falaoa (1 XE), le kulimi 1 ipu tioata (2 XE).

O le mea lea, i le aotelega tatou te maua le 9 XE. "Ma o fea oi ai le isi 3 XEs?" E te fesili.

O le XE totoe e mafai ona faʻaaoga mo mea e taʻua o snack i le va o meaai autu ma le po. Mo se faataitaiga, 2 XE i le ituaiga 1 faʻi e mafai ona 'aiina i le 2.5 itula pe a uma le' aiga o le taeao, 1 XE i le foliga o le apu - 2.5 itula i le maeʻa o le aoauli ma le 1 XE i le po, i le 22.00, pe ae tuiina le umi o le insulin .

O le malologa i le va o le taeao ma le aoauli e tatau ona 5 itula, faapea foi i le va o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.

A maeʻa le taumafataga autu, pe a uma le 2.5 itula e tatau ona iai se meaʻai = 1 XE

O taumafataga masani ma le po e faʻamalosia mo tagata uma e tui inisalini?

E le manaʻomia mo tagata uma. O mea uma lava e taʻitasi ma e faʻalagolago i lau tulafono o togafitiga o inisalini. E masani lava ona feagai le tagata ma se tulaga faapena pe a fai e tagata le taeao po o le aoauli ma e le fia taumafa i le 3 itula uma pe a uma ona 'ai, ae, manatuaina fautuaga ina ia maua se meaʻai i le 11.00 ma le 16.00, latou te taumafai malosi e "tuai" XE ia i latou lava ma puʻe le kulukose.

O taumafataga umi e manaʻomia mo i latou o loʻo iai le tele o aʻafiaga o le hypoglycemia 3 itula talu ona 'ai. E masani lava ona tupu lenei mea, pe a faaopoopo atu i le inisalini puupuu, faʻapipiʻi le inisalini i le taeao, ma maualuga atu lona fua, o le hypoglycemia e sili atu i le taimi lea (o le taimi e tuʻu ai le maualuga o le inisalini puupuu ma le amataga o le inisalini faaumiumi).

A maeʻa le 'aiga o le aoauli, pe a oʻo i le umi o le inisalini o loʻo i le pito i luga o le gaioiga ma e sili atu ona maualuga i le gaioiga o le inisalini puupuu, e faia aʻo leʻi faia le aoauli, e ono mafai foi ona maualuga le hypoglycemia ma 1-2 XE e manaʻomia mo lona puipuiga. I le po, i le 22-23.00, pe ae taitaia le inisalini faaumiumi, meaʻai i le aofaiga o le 1-2 XE (sosoʻo lemu) mo le puipuia o le hypoglycemia e manaʻomia pe afai o le glycemia i lenei taimi e itiiti ifo i le 6.3 mmol / l.

I le glycemia i luga aʻe o le 6.5-7.0 mmol / L, o se meaʻai i le po e mafai ona oʻo atu ai i le taeao o le hyperglycemia, aua e le lava le inalini i le ao.
O taumafataga umi e fuafua e taofia ai le hypoglycemia i le ao ma le po e le tatau ona sili atu nai lo le 1-2 XE, a leai o le ae mauaina le hyperglycemia nai lo le hypoglycemia.
Mo taumafataga umi e avea o se mea puipuia i se aofaiga e le sili atu i le 1-2 XE, e le faʻaopoopoina le inisalini.

E tele faʻamatalaga e tautalagia e uiga i iunite falaoa.
Ae aisea e te manaʻomia ai le mafai ona faitauina? Mafaufau i se faataitaiga.

Faapea ua iai sou mita toto kullukose ma e te fuaina le glycemia aʻo leʻi 'ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o oe, e pei o taimi uma, o le injected 12 iunite o inisalini na faatonuina e lau fomaʻi, 'ai se ipu falaoa ma inu i se ipu susu. O ananafi na e faʻafeiloaʻi mai foi le fualaau e tasi ma 'ai le falaoloa e tasi ma inu i le susu e tasi, ma a taeao e tatau ona e faia tutusa.

Aisea? Aua o le taimi lava e te aluese ai mai lau masani masani, e vave ona suia lau faʻamatalaga glycemia, ma e le o se mea lelei. Afai o oe o se tagata tusitusi ma iloa pe faapefea ona faitauina le XE, ona le fefe ai lea mo oe. I le iloa o le 1 XE e iai le 2 PIECES o le inisalini puupuu ma le iloa pe faapefea ona faitauina le XE, e mafai ona e fesuisuiai le tuufaatasiga o le taumafataga, ma o le mea lea, o le fua o le insulin e pei ona e manatu ai e fetaui, e aunoa ma le fetuunaʻi o taui o le maʻisuka. O lona uiga o aso nei e mafai ona e 'ai le falaoa mo le 4 XE (8 punetini), 2 fasi falaoa (2 XE) ma le siʻisi poʻo le aano o le taeao mo le' aiga o le taeao ma faʻaopopo insulin i nei 6 XE 12 ma maua ai se faʻamaliega lelei.

Le taeao a taeao, afai e te le manava, e mafai ona e faʻatapulaʻa oe i le ipu tii ma 2 sandwiches (2 XE) ma naʻo le 4 iunite ole inisalini puupuu, ma i le taimi lava e tasi e maua ai se taunuuga lelei. O lona uiga, o le tino o le falaoa e fesoasoani i le tuiina o le inisalini puupuu e pei ona tatau ai mo le faʻaaogaina o gaʻo, leai se mea (lea e mafua mai i le hypoglycemia) ma le itiiti (lea e mafua mai i le hyperglycemia), ma tausia le lelei o le maʻisuka taui.

Meaʻai e tatau ona faʻaaogā i le faʻaogaina

- aano o manu
- iʻa maualalo-gaʻo
- susu ma meaʻai susu (gaʻo maualalo)
- sisi lalo ifo o le 30% gaʻo
- kosi falaoa e itiiti ifo i le 5% gaʻo
- pateta
- sana
- kulimi mama (pi, pi, lentils)
- gaʻo
- pasta
- falaoa ma falaoa oloa (e le o tamaoaiga)
- fua
- fuamoa

"Faʻaalia" o lona uiga o le afa o lau masani masani

Mea e tatau ona faʻamaonia pe faʻamapulaʻa i le tele e mafai ai


- pata
- suauʻu fuāuu *
- gaʻo
- kirimi kirimoli, kulimi
- e sili atu i le 30% le gaʻo
- kosi falaoa i luga o le 5% gaʻo
- mayonnaise
- meaʻai gaʻo, ulaula meaʻai
- sooga
- iʻa fagota
- paʻu o se manulele
- meaʻai aano, iʻa ma fualaʻau i totonu o le suauu
- nati, fatu
- suka, meli
- jam, jams
- suti, sukalati
- keke, keke ma isi mea faʻafiafia
- kuki, pasi
- ice cream
- meainu suamalie (Coca-Cola, Fanta)
- ava malosi

Afai e mafai, o se auala e kuka ai e pei o le fuluina e tatau ona le aofia ai.
Taumafai e faʻaaogā ipu e mafai ai ona e kuka e aunoa ma le faaopoopoina o gaʻo.

* - o le suauu manogi o se vaega talafeagai o meaai i aso uma, ae peitai, ua lava le faaaogaina i ni mea laiti.

O le a le iunite areto ma pe aisea e faʻalauiloa mai ai?

Ina ia fuafua le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai, o loʻo i ai se mea faapitoa - o le falaoa (XE). O lenei fuataga e maua lona igoa ona o le fasi keke falaoa enaena na avea ma ana mea amata - o se poloka o se "piliki" e tipi i le afa pe a ma le 1 cm le mafiafia. O lenei fasi (o lona mamafa o le 25 g) e aofia ai le 12 g o meaʻai gaʻo. O le mea lea, o le 1XE o le 12 g o suauu gaʻo ma fiber (fiber), e aofia ai. Afai e le mafaufauina le fiva, ona 1XE o le a aofia ai le 10 g o gaʻo. E i ai atunuu, mo se faʻataʻitaʻiga o le Iunaite Setete, pe a 1XE e 15 g o carbohydrates.

E mafai foi ona e maua se isi igoa mo le iunite o falaoa - o se vaega o le carbohydrate, o se siaki.

O le manaʻomia mo le faʻasaʻoina o le aofaʻi o meaʻai i le gaosiga o oloa na mafua ona o le manaʻomia e fuafua le fua o le insulin o loʻo faʻatonuina i le maʻi, lea e faʻatatau tonu lava i le tele o meaʻai gaʻo. Muamua lava, e popole i maʻi maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o lona uiga o le maʻisuka ituaiga 1 e ave le inisalini i aso taʻitasi ao le i fafaga 4-5 taimi ile aso.

Na faʻamautuina o le faʻaaogaina o le tasi falaoa e tasi e mafua ai le maualuga o le kulukose i le toto e 1.7-2.2 mmol / l. Ina ia aumaia lenei oso, e manaʻomia le 1-4 iunite. insulin e faʻalagolago i le mamafa o le tino. I le i ai o faʻamatalaga e uiga i le aofaʻiga o le XE i totonu o le ipu, o le maʻisuka e mafai ona fuafua faʻapitoa le tele o le inisalini e manaʻomia ona tuiina ina ia le mafua ai ni faʻafitauli. Ole aofaiga o le hormone e manaʻomia, faʻaopoopoga, e faalagolago i le taimi o le aso. I le taeao, atonu e faalua ona sili atu i le afiafi.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka, e le gata o le faʻaogaina o meaʻai i mea taumafa latou te 'ai e taua tele, ae o le taimi foʻi lea e paʻu ai nei mea i le kulukose ma ulufale i le toto. Ole vaega o le kulukose gaosiga o le gaosiga pe'ā uma ona faʻaaogaina se oloa faapitoa ua taʻua o le glycemic index (GI).

O meaai e maua ai le maualuga (index) maualuga e faʻaosofia ai le maualuga o le liua o meaʻai gaʻo i le kulukose, i totonu o vaʻa toto e fausia i le tele o mea ma fatu ai le maualuga. Afai o meaʻai e maualalo le faʻaogaina o fuainumera (fualaau faisua) e ulu atu i le tino, o le toto e tumu i le kulūkose, lemu i lona tulaga pe a uma ona vaivai.

XE tufatufa i le gasologa o le aso

I maʻi e maua i le maʻisuka, o le malologa i le va o taumafataga e le tatau ona umi, o lea e tatau ai ona tufatufa atu i le 5-6 aso le 17-28XE (204-336 g o gaʻo). I le faaopoopo atu i taumafa autu, o meaʻai e fautuaina. Ae peitai, afai o le vavao i le va o 'aiga e faʻaloloa, ma le hypoglycemia (faʻaitiitia o le kulukose o le toto) e le tupu, e mafai ona e aloese mai meaʻai. E leai se mea e manaʻomia e teu ai meaai faaopoopo e tusa lava pe faʻaaoga e le tagata le inisalini.

I totonu o le maʻisuka, o le falaoa e tasi e faitauina mo taumafataga taʻitasi, ma pe afai e tuʻuina ipu, mo mea uma. Mo oloa ma se vaega itiiti o meaʻai gaʻo (masima ma le 5 g mo le 100 g o le vaega gaosi), e le mafai ona mafaufauina le XE.

Ma o le fua o le gaosiga o le inisalini e le alu i tua atu o tuaoi saogalemu, e le sili atu ma le 7XE e tatau ona 'ai i le tasi. O le tele o gaʻo meaʻai e ulu atu i le tino, o le sili atu ona faigata o le puleaina o le suka. Mo le 'aiga o le taeao e fautuaina 3-5XE, mo le lua o taeao - 2 XE, mo le malologa - 6-7 XE, mo le laauli o le aoauli - 2 XE, mo le' aiga o le afiafi - 3-4 XE, mo le po - 1-2 XE. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tele o meaʻai gaʻofale e tatau ona faʻaaoga i le taeao.

Afai o le tele o meaʻai o meaʻai gaʻo na foliga mai e telē nai lo le fuafuaina, ina ia aloese ai mai le oso i le kulūkose i se taimi pe a uma ona 'ai, e tatau ona faʻaofiina se vaega faʻaopoopo ole hormone. Ae ui i lea, e tatau ona manatua e le tatau ona sili atu i le 14 iunite o le inisalini puupuu. Afai ole maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le sili atu i le masani, i le va o mea taumafa ile 1XE e mafai ona aina e aunoa ma le insulin.

Ole numera o tagata atamamai e fautuaina e faʻaaogaina na o le 2-2.5XE i le aso (o se metotia e taʻua ole taumafa maualalo). I lenei tulaga, i lo latou manatu, o le inisalini togafitiga e mafai ona lafoaia atoa.

Faʻamatalaga o Faʻamatalaga o Meaʻai

Ina ia faia se lisi sili ona lelei mo se maʻisuka (i le tuufaatasiga ma le voluma), e tatau ona e iloa le tele o iunite falaoa o lo oi totonu o oloa eseese.

Mo oloa i totonu o mea e faʻapipiʻi ai masini, o lenei malamalama e faigofie ona mauaina. E tatau i le kamupanī ona faʻaalia le aofaʻi o gaʻo i le 100 g o le oloa, ma e tatau ona vaevaeina le numera 12 (o le aofaʻi o carbohydrates i le kalama i le XE) ma faitauina e faʻavae i le aofaiga atoa o le oloa.

I isi tulaga uma, o laulau e tasi o falaoa e avea ma fesoasoani. O nei laulau o loʻo faamatalaina ai le tele o se oloa e aofia ai le 12 g o le haʻapoʻa, o le 1XE. Mo le faʻaogagofie, o oloa e vaevaeina i ni vaega e faʻatatau i le tupuaga poʻo le ituaiga (fualaau faisua, fua, susu, meainu, ma isi).

O nei tusitaulima e mafai ai ona vave faʻatusatusa le aofaʻi o meaʻai i mea taumafa na filifilia mo le taumafa, tusia se fuafuaga paleni lelei, sui lelei meaʻai ma isi, ma mulimuli ane, fuafua le fua o le insulin. Faʻamatalaga e uiga i mea e maua i le gaʻo, o le maʻisuka e mafai ona gafatia ona 'ai sina mea e masani ona faasaina.

O le fuainumera o oloa e masani ona faʻaalia e le gata i le kalama, ae faʻapea foi, mo se faataitaiga, i fasipepa, sipuni, tioata, o se taunuuga e leai se mea e tatau ona fuaina. Ae i lenei auala, e mafai ona e faia se mea sese i le tui ole inisalini.

E faʻapefea ona faʻaititia le kulukose i mea eseese?

E tusa ai ma mea o loʻo i ai meaʻai ma gaʻo, e tusa ai ma le maualuga o le aafiaga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o oloa e vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • oi latou e masani lava e le faʻateleina le kulukose,
  • maualuga kulūkose
  • faateleina le kulukose i se tulaga lautele.

Basis le vaega muamua O fualaau aina o fualaau faisua (kapisi, radishes, tamato, kukama, pepa mumu ma le lanu meamata, zucini, eggplant, pine pi, radish) ma greens (sorrel, meaola, dill, pasili, letus, ma isi). Talu ai ona o le maualalo o le maualuga o gaʻo, o le XE e le faitaulia mo i latou. E mafai e le maʻisuka ona faʻaaoga nei meaalofa o le natura e aunoa ma ni tapulaa, ma le mata, ma le kuka, ma tao, i taimi uma o taumafataga autu, ma taimi o taumafataga. E sili ona aoga le kapisi, lea e aʻafia ai le suka, ave ese mai le tino.

Legumes (pi, pi, lentils, pi) i se foliga saʻo e iloa e se mea e maualalo le mau o le carbohydrate. 1XE i le 100 g o oloa. Ae afai e te faʻafeiloaʻi, ona oʻo lea i le 2 taimi ma le 1XE o le saturated carbohydrate o le a iai i le 50 g o le oloa.

Ina ia aloese mai le faʻalauteleina o le faʻaogaina o meaʻai i gaʻo meaʻai ua saunia, o gaʻo (suauu, mayonnaise, kirimi kirimoli) e tatau ona faʻaopopoina ia i latou i se vaega itiiti.

Walnuts ma hazelnuts e tutusa ma laumei mata. 1XE mo le 90 g Peanutete mo le 1XE manaʻomia 85 g Afai e te faʻafefiloi fualaʻau, nati ma pi, e te maua ai le soifua maloloina ma fuamoa.

O fuainumera ua lisiina, i se faaopoopoga, o loo faamatalaina i se fuainumera maualalo maualalo, ioe. o le faagasologa o le fesuiaiga o mea inu i le kulukose o le tuai.

Musika ma iʻaʻai ma aano o manufasi, e pei o le pipi, e le agavaa mo meaai faapitoa mo le maʻisuka. Ae o sausa ua uma ona aofia ai vailaʻau faʻamalosi i le tele o mea matautia, talu ai o le masini ma isi mea faaopoopo e masani lava ona tuu i totonu o le fale gaosimea. Mo le gaosia o masisi, i se faaopoopoga, e masani ona faʻaaogaina le soya. Ae ui i lea, i sausa ma kuka kuka 1XE ua fausiaina ma le mamafa o le 160 g. Sausage faʻasamaʻi mai le lisi o maʻisuka e tatau ona vavaeeseina atoa.

O le satuina o aano o manufasi ma gaʻo gaʻo e faʻaleleia ona o le faaopoopoina o falaoa faʻamamaina i aano o manu, aemaise lava pe a tumu i le susu. Mo le faʻavelaina, faʻaaoga falaoa. O se taunuuga, ia maua le 1XE, 70 g o lenei oloa ua lava.

XE e toesea i le 1 sipunipuni o le suauu moli ma 1 le fuamoa.

Meaʻai e faʻaleleia ai le kulūkose

I totonu vaega lona lua o oloa e aofia ai pama - saito, oati, karite, millet. Mo le 1XE, 50 g o cereal o soo se ituaiga e manaʻomia. O le taua tele o le faʻatasia o le oloa. Faatasi ai ma le aofaʻi tutusa o vaega o le gaʻo, o le falaoʻo i se tulaga malulu (mo se faʻataʻitaʻiga, semolina) e sili atu ona vave faʻaopopo i totonu o le tino nai lo le vevela. O se taunuuga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le mataupu muamua e maualuga i se saoasaoa nai lo le lona lua.

E tatau ona maitauina e tolu taimi e maualalo ai le gaʻo o le suka i le kuka i le 1XE pe a na o le 15 g o le oloa. Oatmeal i le 1XE e manaʻomia sina mea itiiti - 20 g.

O le maualuga o le carbohydrate o loʻo iai foʻi uiga o le maso (pateta, sana, saito), falaoamata lelei ma le falaoa o le rai: 1XE - 15 g (sipunipuni ma le mauga). O le falaoamata laititi e 1XE sili atu - 20 g Mai lenei mea ua manino ai le mafuaʻaga o le tele o fua o le falaoamata ua faʻasaina mo le maʻisuka. O falaoamata ma fua mai ai, i se faaopoopoga, o loo faamatalaina i se upusii maualuga maualuga, o lona uiga, e vave ona liua gaʻo meaʻai i le kulukose.

Faailoga o faʻamatalaga eseese eseesega, falaoa, kuki masi (fuʻa). Ae sili atu le falaoa i le 1XE i le mamafa o fuataga: 20 g paʻepaʻe, gutu ma le pita, 25 g o le uliuli ma le 30 g o le paʻu. 30 g o le a fuaina se areto falaoa, pe afai e te tunu masi, fuga pancakes poʻo pancakes. Ae e tatau ona tatou manatua e tatau ona faia le faʻatulagaina o falaoa falaoa, ae le o le mea ua maeʻa.

O kuka kuka (1XE - 50 g) e aofia ai le sili atu o gaʻo. I le laina pasta, e fautuaina e filifili mea na e faia mai i le falaoa o le wholemeal iti.

O le susu ma ona mea e maua mai foi o le vaega lona lua o oloa. I le 1XE e mafai ona e inu i le ipu 250-gram o le susu, kefir, yogurt, susu susu, kulimi poo yogurt o soʻo se mea oona. Ae o le kulimi siʻosiʻomaga, pe afai o lona gaʻo gaʻo e itiiti ifo ma le 5%, e le manaʻomia ona amanaʻia uma. O le gaʻo gaʻo o falesa mama e tatau ona itiiti ifo ma le 30%.

O oloa o le vaega lona lua mo le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina i nisi faʻamaumauga - afa o le vaega masani. E faaopoopo atu i mea o loʻo i luga, e aofia ai foi ma sana ma fuamoa.

Meaʻai gaʻo gaʻo maualuga

Faatasi ai ma oloa e matua faateleina ai le kulukose (vaega lona tolu)nofoaga taʻitaʻia sipuni. E na o le 2 teaseti (10 g) o suka - ma ua uma ona 1XE. Le tulaga lava lea e tasi ma le meli ma le meli. E sili atu le sukalati ma le palamalade i le 1XE - 20 g. E le tatau ona aveʻesea oe i le sukalati suka, talu mai le 1XE e na o le 30 g o le suka (sugar fruit), lea e taʻua o le maʻisuka, e le o se panacea, aua o le 1XE e 12 g. faʻamalosia le falaoamata gaʻo ma le suka i se fasi keke poʻo se mea vave maua 3XE. O le tele o meaai sugary ei ai se faasinoala maualuga.

Ae e le o lona uiga e tatau ona vavaeeseina uma lau sisiva mai le meaai. Mo le faʻataʻitaʻiga, saogalemu, mo se faʻataʻitaʻiga, o se paʻu suamalie suamalie (e aunoa ma ni tioata ma vine, moni). Ina ia maua le 1XE, e te manaʻomia e tusa ma le 100 g.

E talia foi le 'ai o le aisakulimi, 100 g o loʻo i ai le 2XE. E tatau ona tuʻuina atu i faʻamaliega papaʻe, talu ai o gaʻo o loʻo i ai iina e vave taofia vave ai le faʻaleleia o gaʻo, ma, o le mea lea, o le maualuga o le kulukose i le toto e vave faʻaosooso. O le kulimi suamalie, e aofia ai vai, i le isi itu, e vave ona gauai atu i le manava, o se taunuuga o le faateleina o le toto o le suka. O lenei mea taumafa e aoga tele mo le hypoglycemia.

Mo le maʻisuka, e masani lava ona faia suamalie i luga o le suamalie. Ae e tatau ona e manatuaina o le suka e suitulaga ai le mamafa o le mamafa.

I le faatauina mai o meaʻai suamalie ua saunia mo le taimi muamua, e tatau ona tofotofoina - 'ai sina vaega itiiti ma fua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Ina ia aloese mai ituaiga uma o faafitauli, o le sipuni e sili ona saunia i le fale, filifilia le sili atu o le tele o oloa maua.

Faʻaitiitia mai le taumafa poʻo le faʻatapulaʻaina i le tele e mafai ai foi le pata ma le fualaʻau manogi, pailani, kirimoli oona, gaʻo ma gaʻo gaʻo, meaʻai ma iʻa, gaʻo. A e kuka, e tatau ona e aloese mai le auala e falai ai ma fautuaina e faʻaaoga ipu e mafai ona e kuka ai e aunoa ma le gaʻo.

XE i oloa

E tele nisi tulafono e mafai ai ona e faitauina XE.

  1. A faʻamamaina falaoa ma isi oloa, o le aofai ole XE e le suia.
  2. O le taumafa pasta e lelei tele mai le falaoamata atoa.
  3. Pe a kuka le panikeke, e tatau ona mafaufauina fritters XE mo le suʻega, ae le mo le oloa maeʻa.
  4. E tutusa le aofaʻi o Cereals i le XE, ae sili atu le tuʻufaʻatasiga ia i latou o loʻo i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo, tele vitamini ma fiber, mo se faʻataʻitaʻiga, buckwheat.
  5. E leai se XE i meaʻai ma meaʻai susu, e pei o kulimi mumu, cheese cheese.
  6. Afai o le falaoa po o le falaoa falaoa e faaopoopo i cutlets, ona mafai lea ona fuafua i le 1 XE.

Tisuka ma falaoa (video):

Lalo o se laulau o iunite falaoa mo meaai paleni.

Faʻamatalaga

O fasi falaoa o se fua faʻatatau o le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai. Mo le taimi muamua, na faʻaaogaina e le tagata Siamani tagata faʻataʻitaʻiga lenei auala faʻasolosolo ma e le pine ae salalau atu i le lalolagi atoa. O le asō, o se faʻalapotopotoga lautele e le gata mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, ae mo i latou e mataʻituina a latou meaʻai ma foliga.

E talitonuina o le tasi o le areto e aofia ai le 12 kalama o gaʻo. Ina ia mafai e le tino ona na o le tasi le tasi vaega e tasi, e tatau ona faʻaaogaina toetoe lava 1.5 (1.4) iunite o inisalini.

E toatele e mafai ona i ai le fesili lenei: "Aisea e maua ai le falaoa, ae le o le susu, mo se faataitaiga, poo aano o manu?". E faigofie lava le tali: ua filifilia e le au fai meaʻai e avea ma faavae o le mea e sili ona taatele ma faʻatasi le meaʻai, e tusa lava po o le a le atunuu e nofo ai - falaoa. Na vaeluaina i le 1 * 1 cm le mamafa. O le mamafa o le tasi e 25 kalama, po o le 1 le falaoa. E le gata i lea, o lenei oloa, e pei o le leai, e mafai ona taʻua o le carbohydrate.

Faitauina o le falaoa

O le tulafono autu o mea taumafa mo le maʻisuka ua manatu o le pulea lea o le aofaiga o meaʻai gaʻo ua aina ma o latou saofaʻiga saʻo i le gasologa o le aso. O lenei vaega o le mea e sili ona taua, talu ai o le tele o gaʻo, aemaise lava faigofie le digestible, mafua ai le faateleina o le toto suka. O le fuafuaina lelei o iunite falaoa i le maʻisuka ituaiga 2 e tutusa lava le taua ma le muamua.

Ina ia faatumauina le maualuga o le suka i le tulaga manaomia, o lenei vaega o tagata e faʻaaogaina le inisalini ma le suka. Ae o la latou gaioiga e tatau ona filifilia e mafaufau i le manatu o meaʻai gaʻo ua aina, aua a aunoa ma lenei mea e faigata ona faʻaitiitia faʻaitiitia le maualuga o le suka. Faʻatasi ai ma se faʻasologa, e mafai foʻi ona e faia se mea leaga e ala i le ave oe lava i se tulaga o le hypoglycemic.

Ina ia mafai ona faia se lisi mai le faʻatusatusaina o le aofaʻi o meaʻai o loʻo iai i nisi o oloa, e tatau ona e iloa pe fia ni iunite falaoa. Mo oloa taʻitasi, o lenei tau aogā taʻitasi.

I le taimi nei, o le fuaina o algorithms e faigofie ona faafaigofieina, ma faatasi ai ma tulaga taua, o loo i ai i luga o le initaneti ia fuainumera mo le maʻisuka nutrition. E le gata ina faigofie ona faʻaaogaina, ae ia aofia ai foi le tele o mea taua (le mamafa o le maʻi ma le maualuga, kenera, tausaga, galuega, ma le mamafa o le galuega e faia i le aso). E taua tele lenei mea, aua afai e le o tele se mea e fai e le tagata, ona le tatau lea ona sili atu i le sefululima ona manaoga i aso taitasi mo ni falaoa falaoa, e ese mai i tagata gasegase e mamafa i le tino (e oʻo i le 30 i le aso) poʻo le avefeʻau (e oo i le 25).

Taua: tasi le falaoa e faateleina ai le maualuga o le suka i le toto toto e 1.5-1.9 mmol / l. O lenei fuainumera e fesoasoani i le sili atu ona saʻo le filifilia o le inumaga o le inisalini, e faʻavae i luga o le aofaʻi o meaʻai gaʻo.

Faʻaaliga faʻatusatusa o areto falaoa

Le auala pito sili ona faigofie e fuafua ai le numera o iunite falaoa i meaʻai o fale gaosi mea ua maeʻa. O pusa taʻitasi o loʻo faʻaalia ai le mamafa o le mamafa ma le carbohydrate content i le 100 kalama. O le mea lea, o lenei aofaiga e tatau ona vaevaeina e le 12 ma ia liua i le fua atoa i totonu o le afifi.

O le falala o le areto i le aso atoa e tatau ona tufatufaina tutusa e tusa ai ma le faʻavae o le tino mo le inisalini.Tuuina atu taumafa e lima ua fautuaina i le aso, o le polokalame o loʻo i lalo mai le fuaina o le numera o iunite i se tasi o 'aiga:

  • i le taeao: 3-5,
  • mo le malologa: 2,
  • mo le malologa: 6-7,
  • mo se meaai i le aoauli: 2,
  • mo le 'aiga o le afiafi: seia oʻo i le 4,
  • i le po: e oʻo atu i le 2.

Mo se tasi meaai, e mafai ona e 'aina ni falaoa se fitu. E sili atu ma le afa o le fualaau o aso taitasi e sili ona lelei aʻo leʻi oʻo i le aoauli. Ma le isi, mafaufau pe faʻafefea ona fuafua vaega ole falaoa mo le maʻisuka. O se laulau o susu ma meaʻai susu o loʻo tuʻuina atu i lalo.

O le a le XE system?

Matou te iloa uma lava le i ai o le suauʻu ma le vave gaʻo. Ma ua tatou iloa foi o le vave ona osofaʻi oso oso i le toto suka, lea e le tatau ona faatagaina e se tagata e maua i le maʻisuka. Ae faʻafefea ona faia ni uo i gaʻo gaʻo? E faʻafefea ona faʻaaogaina nei oloa faigata ma faʻaaogaina ai le tino, nai lo le faʻaleagaina?

E faigata le naʻo le fuaina o le fuainumera manaomia o mea inu gaʻo, pe a oʻo uma i ai mea eseese, o meatotino ma kalori. Ina ia mafai ona feagai ma lenei galuega faigata, na aumai ai e le au fai meaʻai meaʻai ma se falaoa faapitoa. E mafai ai e oe ona vave faʻatusatusaina gaʻo i le tele o meaʻai. E ono ese foi le igoa, e fuafua i le punavai. O upu "sui", "malo. iunite "ma" carbohydrates. iunite "o lona uiga o le mea lava e tasi. E le gata i lea, ae le o le upu "sela falaoa," o le a faʻaaogaina le faʻapuupuuga XE.

Faʻafetai i le faʻaofiina o le XE system, o le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka, aemaise lava inisalini, ma naʻo latou o loʻo mataʻituina pe mamafa le mamafa, ua faigofie tele ona fesoʻotai atu i gaʻo vailaʻau, ma faʻatusatusa lelei ai latou fua faatatau i aso taitasi mo i latou lava. XE polokalama e faigofie ona faʻamaonia. E mafai ona e tusia saʻo lau lisi o aso uma.

O le mea lea, o le tasi XE o le 10-12 grams o meaʻai gaʻo. O le iunite ua taua o se areto falaoa, talu ai e tasi le fasi falaoa e maua pe afai e te tipiina se fasi falaoa atoa ma le mafiafia e tusa ma le 1 cm ma vaeluaina i le 2 vaega. O lenei vaega o le a tutusa ma le TA. E tusa ma le 25 kalama.

Talu ai o le OS faʻavaomalo faavaomalo, e matua faigofie lava ona faʻatautaia oloa gaosi mai soʻo se atunuʻu i le lalolagi. Afai ei ai se vaega itiiti o le igoa XE e maua, pe a ma le 10-15, e mafai ona faatagaina. I le uma, e le mafai ona i ai se fuainumera saʻo iinei.

Faatasi ai ma le XE, e le mafai ona e fuaina oloa, ae fuafua le vaega o le carbohydrate i le mata.

XE e le gata o se faʻamatalaga mo le falaoa. E mafai ona e suʻeina meaʻai i le auala lenei i soo se mea - ipu, koko, fasi. O le a se mea e sili atu ona faigofie mo oe e fai ai lenei mea.

XE laulau mo oloa o vaega eseese

Mo tagata maʻi taitoatasi, o le endocrinologist o loʻo taʻu mai ai le maualuga o le maualuga o le gaʻo, ma le amanaʻiaina o mea o loʻo lisiina i le vaega muamua. O le tele o calories e faʻaaogaina e le maʻisuka i le aso atoa, o le maualuga o le aofaʻi o le XE, ae e le sili atu nai lo tapulaa faatapulaa mo se vaega patino.

O laulau o falaoa e tatau ona i ai i taimi uma. E tatau ona matau le fua o le mamafa o le oloa ma le XE: afai o le "apple apple" o loo faailoa mai, ona tele lea o le tele o iunite falaoa. Le tulaga tutusa ma soo se oloa: o le faateleina o le tele po o le voluma o se ituaiga faapitoa o meaai e faateleina XE.

IgoaAofaʻi o mea taumafa i le 1 le falaoa
Miliki ma Mea Lafumanu
Yogurt, yogurt, kefir, susu, kulimi250 ml poo le 1 ipu
Laʻau suamalie e leai ni vine100 g
Uu i vine vine ma suka40 g
SyrnikiTasi le ogatotonu
Vailaau faʻasusu110 ml
Lazy Dumplings2 i le 4 fasi vaega
Porridge, pasta, pateta, falaoa
Palu falaoa (ituaiga uma)60 g
Muesli4 tbsp. l
Pipi pateta1 masini toto
Palu pateta i le susu ma le pata poo luga o le vai2 sipuni tele
Lavela patetaLavela pateta
Palu falaoamata (ituaiga uma)2 tbsp. l
French fries12 vaega
Puki pateta25 g
Faʻatau oloa
Pelu falaoa1 tbsp. l
Rye ma le falaoa papaʻe1 fasi pepa
Pisipisuka falaoa2 vaega
Vanilla rusks2 vaega
Kuki kuki ma masi15 g
Gickbread kuki40 g
Sweets
Taimi masani ma le meli o le maʻisuka1 tbsp. l
Sorbitol, fructose12 g
Sunflower halva30 g
Suga faamamaTolu vaega
Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea suamalie25 g
Teu sukalaO le vaega lona tolu o le tui
Berries
Black currant180 g
Gooseberry150 g
Blueberries90 g
Fualaʻau, fugalaau ma le red currants200 g
Vine (eseese ituaiga)70 g
Fualaau aina, fualaau suamalie, fualaau suamalie
Peeled moli130 g
Pears90 g
Paloni ma paʻu250 g
Peresia 140 gFua fua
Lua paʻu mumu110 g
Meloni ma pi130 g
Peeled faʻi60 g
Cherries ma piu cherries100 ma le 110 g
PersimoneFua fua
TangerinesLua pe tolu vaega
Tipi (ituaiga uma)Faatatau fetus
Meat products, sausages
Dumplings Fua TeleUmi laititi, 4 vaega
Fafaga meaʻai manu½ paipu
½ paipu1 fasi vaega (laʻitiiti)
Salu salu, sausa ma sausageSalu salu, sausa ma sausage
Fualaau faisua
Paʻu, zucchini ma kāloti200 g
Beets, Cauliflower150 g
Paʻu paʻepaʻe250 g
Nati ma fualaau mamago
Almani, Pistachios ma Cedar60 g
Vaomatua ma laufanua90 g
Cashew40 g
Peanatipe le pepe85 g
Laʻau, vine, vine, aso, apricots mago - ituaiga uma o fualaau mamago20 g

O le laulau o loʻo faʻaalia ai oloa o loʻo aofia ai gaʻo. O le tele o le maʻisuka e mafaufau pe aisea e leai ai ma iʻa. O nei ituaiga o meaai e masani lava e le oi ai ni meaʻai gaʻo, ae e tatau ona aofia i le taumafataga mo mea taumafa i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e fai ma puna o proteins, vitamini, mea aoga aoga, minerale ma elemene.

Vitio - fautuaga i luga o le auala e saʻo ai le faitau o vaega o falaoa i le maʻisuka:

E faʻapefea ona faitau XE?

Masalo o le mea muamua lava e te mafaufau i ai o se mea suamalie, aua o mea sili ona leaga. E tasi le sipuni tele o le sugar granulated e aofia ai le 1XE.

E tatau ona manatuaina e tatau ona e 'aina seluʻu pe a uma le taumafataga autu. O lea la o le a leai se osofaʻi vave i le inisalini. I se ituaiga mea suamalie lea e lauiloa ma alofagia e le toatele, e pei o le asikulimi, o le tasi auaunaga o le a aofia ai le 1.5-2 XE (pe afai o se auaunaga mo le 65-100g).

E ui lava o kulimi kulimi suamalie e tele atu calorie, e sili atu nai lo fualaau aina aua o loʻo aofia ai le tele o gaʻo, ma latou te le faʻatagaina le gauai vave o gaʻo. Suga i le aisa kulimi tele. Ina ia mafai ona iloa pe fia le XE i sausago po o faʻi, ia faʻaaoga la matou laulau poʻo le download e aunoa ma lenei saʻo. (Upu upu)

Tuua Lau Faamatalaga