E mafai ona 'ai le caviar mumu i le maʻisuka ituaiga 2?

I aso nei, o taumafa faʻapitoa e faʻaaogaina lelei, lea e tatau ona faʻaaoga i le atinaʻeina o se togafitiga faʻapitoa o le ituaiga 1 poʻo le 2. Latou te fesoasoani i le maʻisuka e filifili le meaʻai saʻo ma fai se meaai.

O faʻamatalaga o le "caviar mumu" ma le "maʻisuka" e fetaui, ma o le a le mea e tatau ona avea ma meaʻai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

O le a le mea e tatau ona fai?

Faʻafetai i se soifua maloloina lelei mo le maʻisuka, o aʻafiaga e fesootaʻi ma le tupu mai o faʻafitauli eseese e tutupu i le taimi o le atinaʻeina o togafitiga faʻaleagaina e le faʻaaogaina.

Pe a faʻapipiʻi se taumafataga ma se lisi o aso taʻitasi, e tatau ona mataʻituina mataupu faavae o meaʻai faatagaina ma faasaina.

O i latou uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega autu se tolu, ma fausia se taumafataga i luga o oloa o le le faʻapulaaina o taumafa:

  1. O tagata e iai se faʻamaʻi o le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina oloa o le vaega muamua e aunoa ma ni tapulaa. Faatasi ai ma muamua, o fualaau faisua (sei vagana ai pateta ma lekiumi, talu ai o loʻo i ai le tele o le maso) ma le le faʻasaʻoina o le teas, faʻataʻitaʻi, vai.
  2. Ole vaega lona lua e aofia ai meaai ole-calorie, e pei o le polotini, salu, meaʻai susu ma fua. Ina ia mafai ona fuafua le vaega manaomia, e mafai ona e faʻaaogaina le mataupu faavae o le faʻaitiitia i le afa, faʻatusatusa i le masani masani. E le gata i lea, o meaai paleni mo le maʻisuka e maua ai le sili atu o le a tuʻuina atu i meaʻai gaʻo ma gaosiga o susu, ma o vine ma faʻi o le a le aofia ai fua.
  3. O le vaega lona tolu o loʻo i ai meaʻai maualuga-calorie e pei o mea e faʻafiafia ai, ava malosi ma gaʻo eseese. O i latou uma, sei vagana ai gaʻo, e le gata ina mauoa i le kalori, ae e fesoasoani foi i le faateleina o le toto suka.

O le mea lelei, o oloa mai le vaega lona tolu e tatau ona lafoaʻia atoa pe ia faʻaitiitia foi le taumafaina.

O a aoga aoga o se oloa gaosia?

E mafai ona maua caviar mumu i le maʻisuka? E toatele tagata e masani ona mafaufau i se mea faapena o se meaʻai e mafai ona lafoai i le meaai.

I le taimi lava e tasi, o le caviar mumu i le maʻisuka o se faʻaopoopoga aoga i le masani masani.

O sea oloa e tamaoaiga i le tele o vailaʻau vitamin-mineral aoga. Faafetai ia i latou, o loʻo i ai se aoga aoga i le galuega a le tele o totoga ma faiga e faʻaalia i le leaga o le aʻafiaga o le atinaʻe o le togafitiga.

O le vaega autu o le caviar mumu o le meaola o manu ma e na o ni nai vailaau gaʻo faigofie e mafai ona maua. Afai tatou te mafaufau i le taua o le oloa, ona tusa lea ma le selau kalama o ia tala mo le tusa ma le 260 kaloli.

O lona tuufaatasiga e aofia ai mea aoga e pei o:

  • gaʻo gaʻo
  • B, A, E, D vitamini ma le acid ascorbic
  • elemene taua i foliga o iodine, calcium, magnesium, zinc, phosphorus, uʻamea ma le kopa.

O aʻafiaga lelei o le oloa i luga o le tino o tagata o le faʻaalia lea o mea nei:

Laʻau mumu poʻo le pike caviar i le maʻisuka e faʻaaogaina i togafitiga faʻataʻitaʻiga e ala ile maliliega ma le fomaʻi.

O aʻafiaga leaga i le tino o le maʻisuka

E ui lava i meatotino lelei uma a lenei oloa taumafa, i aso nei o lo oi ai se fefinauaiga malosi i totonu o le au fai meaʻai e uiga i le mafai ona faʻaaoga i le atinaʻeina o le togafitiga.

O nisi e talitonu e le faatagaina ona 'ai le caviar mū i le maʻisuka o le ituaiga lona lua e le o insulin, ona o lona maualuga o le kalori. Muamua lava, e mafua mai i le mea moni e sili atu nai lo le ivasefulu pasene o maʻisuka uma e maua i le manava o le manava, ma o le faʻamautuina o latou mamafa o se sini faamuamua e ausia ai taunuuga lelei o togafitiga faatonuina mo le maʻisuka.

O le mafuaʻaga lea e tatau ai i tagata uma e faʻaaogaina lenei oloa i le taimi o taumafa maualalo-kalori ona matua tausisia le tele o ana tupe. E le fautuaina e 'ai le caviar mūmū i aso taʻitasi poʻo le tele o aofaʻi mo le' aiga e tasi. E lima kauni i le tele o taimi i le vaiaso o le a lava.

O le aʻafiaga leaga o se oloa taumafa i luga o le tino o le maʻisuka e mafai ona tupu ona o se taunuuga o mea nei:

  • maualuga le kalori oloa, lea e le fetaui ma se taumafataga maualalo-kalori
  • o le oloa e aofia ai le tele o le masima, lea e tumau pea i totonu o le tino, e fesoasoani i le foliga mai o le faʻafefeteina, faʻapupulaina le toto, faateleina le aʻafiaga o le stroke, afaina o le fatu i le maʻisuka ma le atherosclerosis
  • O le taumafaina tele o le caviar e ono mafua ai maʻa maa
  • o le atigi fuamoa e aofia ai le maualuga o le lipide cholesterol, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le cholesterol leaga i le tino.

E tatau ona maitauina o uiga le lelei uma o le oloa e mafai ona faʻaalia i latou lava i le tulaga o le faʻaauau pea ona faʻaaogaina o ia ituaiga meaai i ni aofaiga e le faʻamalosia.

E faapefea ona filifili ma faʻaoga?

Faʻasaoina o meatotino lelei uma o le oloa e faʻatuatua tele i luga o le fou ma le lelei o le faʻatau.

O le mea pito sili ona aoga o le mea na aoina i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana poʻo le amataga o le tautoulu (i le taimi o Aokuso-Setema).

I le faʻaopoopoga, mo le faʻataʻitaʻiina ma le iloiloga, e sili atu ona lelei le filifili mo tioata ae le o tin.

Vaega e faʻalogo i:

  1. Lanu oloa - e le tatau ona mumu mumu. O le taaloga masani ei ai se lanu mumu.
  2. Faʻatulagaga - e tatau ona lafoai le oloa pe afai o se fausaga e foliga tutusa ma le tele o fua o le tuiina o fuamoa o loʻo vaaia i totonu o le mafai. O se oloa lelei e le mafai ona pipii faʻatasi i le mea e tasi.
  3. E leai se manogi manogi.
  4. Aso gaosiga.

Faʻapipiʻi tatala e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa mo le tusa o le lima aso, le toe. Aua le togiina le oloa mo le faʻaaoga mulimuli ane, e pei ona i lalo o le aafiaga o le maualalo o le vevela, o mea aoga uma e le toe aoga. E sili atu le kuka o au mea e fiafia i ai mai le caviar ma 'ai ma tagata uma o le aiga i le taimi o se taumafataga.

E i ai nisi fautuaga mo le maʻisuka o le a aoga tele mai lenei oloa:

  • faʻafesoʻotaʻi sina aofaiga o caviar i fuamoa ua tunu ma falaoa atoa o le falaoa (i le foliga o se sanuisi) ꓼ
  • O se tuʻufaʻatasiga sili ona lelei o le kukama, o le yogurt e maualalo le maualalo ma le caviar mūmū (po o le pike).

E le gata i lea, o laʻau fou e mafai ona faʻaaoga e saunia ai ipu eseese.

O aoga o le caviar mumu mo le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

E mafai ona faʻaaoga le caviar i le i ai o le maʻisuka?

E ui lava i le mea moni, muamua, na taʻua le caviar mumu o se meaʻai, o lea ua avanoa i le toetoe lava o tagata uma, ae toaitiiti tagata e mafaufau e uiga i uiga aoga, e na o mea taugata ma mea manaia e faʻalogo ai. O le caviar mumu o le a matua faʻaleleia lelei le faagasologa o le faiai, faʻapea foʻi ma le faʻamalosia o puipuiga. Afai e te faʻaaogaina i taimi uma, o le a faʻaitiitia le lamatiaga o le thrombosis.

Ae o le maʻisuka faʻamalosi faapitoa, mo tagata o loʻo mafatia mai ai, o le caviar mumu ua manatu o se oloa e faatagaina mo le taumafaina. E taua le faamanino atu o se aoga aoga e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina e na o le pau lava le mea e te taumafaina ai caviar.

O se lisi lenei o uiga taua lelei o lenei oloa:

  1. Caviar faaleleia le faagasologa o le iloa o le inisalini e le tino, o lenei mea e sili ona taua mo le maʻisuka ituaiga 1. E le mafai ona fai mai o lenei mea taumafa, e tusa lava pe masani ona faʻaaogaina, o le a fesoasoani i le tino e faʻatoʻilaloina le faʻamaʻi, ona o le pau o le aʻafiaga o le a itiiti le faʻaitiitia o le aʻafiaga o le tino.
  2. O le caviar mumu o le a faaleleia atili ai lau taʻavale, faʻagesegese ona o maualuga maualuga o kulukose. O lea, o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis.
  3. Caviar o loʻo i ai se aofaiga tele o vitamini A, lea e matua taua lava, aemaise lava faʻatasi ai ma se faʻamaʻi.
    O le a faʻaleleia atili galuega o lauroid.
  4. O le caviar mumu e mafai ona faʻaleleia uma gaioiga o faiʻai ona o le mea moni o loʻo i ai le tele o meaʻai.
  5. O lenei oloa o le ai ai ni mea e faʻaleagaina.
  6. O le caviar mumu e mafai lava ona faaitiitia ai le lamatiaga o le atiaeina o le oncology.

Faʻavae ma uiga lautele

O le caviar mumu i le tele o tulaga, e talia lelei e tagata ma fesoasoani e faʻaleleia le faʻalagona. E aoga i tagata uma. O lona tuufaatasiga e aofia ai vaega e pei o:

  • Suavai
  • Squirrels,
  • Fats
  • Suamalie
  • Vitamini (aemaise A, E, K, Vaega B),
  • Minerale (potassium, sodium ma magnesium).

E leai ni gaʻo i totonu o le tuufaatasiga. O le mea lea na sili atu ona lauiloa ai o ia i le maʻisuka. Atonu latou te le popole e uiga i meaʻai i le toto glucose concentrations.

E tele lava ina fiafia tagata maʻi pe mafai ona 'ai le caviar mumu i le maʻisuka ituaiga 2, lea eo mai ma le oona. O le oloa e maualalo i calories, o lea e mafai ai ona e faʻaaogaina ma le saogalemu.

E lelei tele i isi ipu. E le afaina ai le ave o fualaau faasaina. E mafai ona e faʻaaogaina le oloa ma soʻo se ituaiga o maʻisuka.

Uiga aoga

O le faʻaaogaina o meaʻai ma se "faʻamaʻi" faʻamaʻi o le masalosalo. E faavae i luga o le mea moni e le mafai e tagata uma ona faʻaaogaina e le aunoa, ona ia maua uma lea o elemene o mea taumafa i se taimi masani.

I le tele o mataupu, o le caviar mumu mo le maʻisuka o loo tumau pea na o se meaʻai suamalie.

Peitai, e tatau ona matauina le tele o uiga lelei o lenei oloa. E mafua ona o lona fomaʻi. O autu autu e:

  • Faʻateleina le gasegase o gaʻo i totonu ile inisalini. E maua lea tulaga e ala i le faʻamautuina o gaioiga faʻasolosolo i lalo ole aʻafiaga o gaʻo gaʻo,
  • Faʻaitiitia le aofai o le "leaga" cholesterol i totonu o le toto ma le le puipuia patino o le atherosclerosis. O le omega-3,6 polyunsaturated fatty acids e nafa ma lenei mea,
  • Faʻaitiitia le aʻafiaga o paʻu toto. Faaleleia atili o meatotino o le toto,
  • Faamalolosia o le tino puipuia. O penefiti i caviar e aofia ai i le faʻalauteleina o le tetee o le tino i aʻafiaga o siama faʻamaʻi ma siama. O le faagasologa o le faʻapipiʻiina o fomaʻi ua faʻaleleia,
  • Faʻaauau le faʻamautuina o le faʻaaliga. E mafai lenei mea ona o le vailaʻau A o loʻo i totonu o le oloa.

O le caviar mumu natura e aoga tele mo soʻo se tagata. Ae peitai, ina ia ausia uma nei taunuuga, e tatau ona e 'ai soo.

Vaega o le faʻaoga

E lua filifiliga mo le atinaʻeina o se faʻamaʻi "suamalie". O ia mea uma e tutupu ma le faʻateleina le faateleina o le toto o le kulukose. O le faʻaogaina o le caviar e aoga i itu uma e lua. Ae ui i lea, e sili atu le manaʻomia i le maʻisuka ituaiga 2 ona o le malosi e faʻalauteleina ai le gafatia o le tino i le inisalini.

Ina ia ausia le maualuga o taunuuga lelei, e tatau ona e filifili le mea saʻo ma faʻaaogaina. E tele fautuaga i lenei mataupu:

  • E tatau ona e faʻatau le caviar i totonu o se koneteina tioata. E mafai ona e iloiloina le faʻaalia vaaia o le oloa, lona tikeri o mea leaga, ma tutusa,
  • A e faʻatau le caviar i apa, e tatau ona e luluina latalata ile taliga. Afai ei ai se leo o le paʻu o le vai, e tatau ona e lafoaia se oloa maoti,
  • Pe a faʻatau, e tatau lava i taimi uma ona suʻesuʻe le tuufaatasiga ma le ola,
  • O le dose sili ona lelei o caviar mumu e 300 g i le vaiaso. E fautuaina e vaevae lenei aofaiga i nisi laasaga.

E lelei le oloa ma isi ipu. Faʻasalaga, e manaʻomia lou faʻapipiʻi caviar ma le pata. E tatau ona faʻaaogaina se oloa susu i ni vaega laiti.

O le sili atu i le vaiaso o le tui o le oloa ua afaina i le sili atu o le sodium i totonu o le tino. O lenei mea e mafai ona mafua ai le faateleina o le maualuga o le toto. E le gata i lea, a uma le caviar e te lagona le fia inu.

Nuances Taua

O le faʻaogaina o le caviar mumu i le maʻi suka o le a faatagaina, ae le mo tagata uma. Ona o le maualuga o le sodium, e le tatau ona faʻaaogaina i ni gaʻo tele i tagata gasegase e maua ai le toto maualuga.

O le teena o le caviar e manaʻomia i nisi taimi mo tagata gasegase i le gout i le vaega laititi. E faʻaleleia ai le malosi o faʻamaoniga. O loʻo agaʻi i luma le tagata maʻi:

  • Mumu i le vaega na afaina (masani lava o le lima matua lea i luga o le vae),
  • Paʻu maʻi
  • Fuʻa.

O le caviar mumu e tele le cholesterol. Ae peitai, aua e te popole i lenei mea. O le tele o gaʻo eletise eletise e faʻaaogaina ai le gaʻo e faʻaitiitia ai aʻafiaga le lelei o le kulupu ma fesoasoani e faʻamautu ai le metabolism lipid.

A e faʻatau, e tatau ona e gauai atu i le aofaiga o masima i le tuufaatasiga. Faatasi ai ma se faailoga o le 4 g pe sili atu foi i le 100 g o le oloa, e sili atu le teena.

O le caviar mumu o se mea suamalie ma maloloina lelei. E mafai e le maʻisuka ona faʻaaoga. O le mea autu o le matauina o le faʻaleleia.

Le faʻaogaina o le caviar mumu i le maʻisuka

O le maʻisuka o se faʻamaʻi matautia lea e manaʻomia ai le tuʻufaʻatasia o togafitiga, o lona uiga, e le gata e tatau ona e tago i vailaau ma vailaau faʻataʻitaʻi, ae mulimuli foi i fautuaga lautele a tagata tomai faapitoa.

E tatau ona taulai totoa i mea taumafa e faalagolago i ai le soifua maloloina o le tagata maʻi, e le tatau ona aofia ai se aofaiga tele o le kulukose.

E masani ona fesiligia pe mafai ona faʻaogaina caviar mumu mo le maʻisuka. Sei o tatou tuuina atu se tali i lenei fesili, iloilo mai manatu eseese.

Contraindications

I totonu o le faleoloa, faʻatau nei oloa i totonu o se ipu fagu, aua, i lenei auala, e mafai ona e iloiloina muamua lona tulaga ile foliga vaaia (mafai ona manino). E taua foi le gauai atu i le aso o le gaosiga. A maeʻa lena, ia na o le luluina o le fagu ma ia mautinoa e leai ni leo e faʻafefete, a faʻapea e mautinoa lava e le tatau ona e faʻatauina lenei oloa.

E mafai ona maua le caviar mo le maʻisuka?

Ua iloa e le maʻisuka o le togafitia o le faʻamaʻi faʻatasi ma ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e le lava. O se galuega taua i le olaga o le tino o meaai. O maʻi e maua i le maʻisuka (DM) e tatau ona manino lelei le pulea o le kalori i totonu oa latou lisi, o le glycemic index (GI) o oloa ma le numera o iunite falaoa (XE). I le 100 g o se oloa e pei o caviar, e aofia ai le 260-270 kcal, GI e 5 IU (maualalo). O faʻalavelave matuia i le iʻa o oloa o meaola o manu ma masima. O loʻo i ai le caviar mūmū i le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻisuka muamua, ae i faʻatapulaʻa faʻagata. O lenei oloa e mauoa i minerale ma gaʻo gaʻo, lea e sili ona aoga mo le endocrine ma le cardiovascular systems (CVS). O fomaʻi e le ioe i luga o aoga poʻo le faʻafefeteina o meaʻai mo le maʻisuka. O se taunuuga, o laʻititi o le faʻaaogaina e maualalo - 200 g mo le 7 aso i se tufatufaina atu i le aso.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le a le aoga?

Caviar mo le maʻisuka e mafai ona avea ma oloa aoga ona o le mea moni e faapea:

  • faateleina le faʻamalosia o le inisalini,
  • faaleleia atili toto,
  • faʻaitiitia le aʻafiaga o pupuni o le toto,
  • faaleleia le vaaiga mamao
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • faʻafefea e afaina ai le fulufulu vevela,
  • faʻaleleia le faia o le faiʻai i le faʻamatalaga o faʻamatalaga,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o le kanesa
  • puipuia le anemia
  • faamalolosia ponaivi o tagata
  • paleni mafaufauga o le hemoglobin,
  • avatu i le tino le polotini talafeagai.

O lenei faʻaogaina o le caviar e fesoʻotaʻi ma le i ai i le tuufaatasiga o le tele o omega acid, iodine, calcium, vitamini A, vitamini D, phosphorus, iron, retinol ma tocopherol.

Mea aoga

O le fesili i le mafai ona taumafa i lenei meaʻai i meaai e tumau pea le fefinauai. O nisi fomaʻi e talitonu o le ai ai le tele o faʻamanuiaga nai lo le leaga, o isi mea leaga. O Caviar e mautinoa lava o se mea taua tele. E aofia ai le meaola o manu ma se vaega ole gaʻo faigofie. O le faʻaaogaina i luga o le lisi o le a faʻaleleia ai le galue o le faiʻai, faʻateleina le puipuiga ma faʻaitiitia le lamatiaga o le thrombosis.

Taumafa tau taumafa i le 100 g:

  • 264 kalori
  • 24.6 g - 30% o le protein masani,
  • 17.9 g - 27.54% o numera o gaʻo i aso taitasi,
  • 4 g - 3.13% o le aofaiga ua fautuaina o le gaʻo.

Glycemic index - 5, iunite falaoa - 0.08 i le 100 g.

  • Vitamini A, B, E, C, D,
  • Kalaku
  • Magnesium
  • Sodium
  • Vaʻalele
  • Omea
  • Copper
  • Ava malosi.

Le aʻafiaga i le tino o le maʻisuka

I le faʻaaogaina masani o le caviar, o tagata ei ai faafitauli o le absorption o le gaʻo o le a aafia i suiga lelei nei:

  • faateleina le lagona o le inisalini
  • toto totoina ma faaleleia le toto toto,
  • tausia le vaaiga mamao i se tulaga masani faafetai mo le retinol ma le tocopherol,
  • faʻamalosia le faʻaogaina o togafitiga faʻatasi ma omega, lea e taua pe a vaivai le tino i le maʻisuka,
  • le faʻasolosolo o lauroid ona o mea o iodine,
  • faaleleia le galue o le faiai ona o le gaioiga o minerale,
  • faaititia le lamatiaga o le kanesa ona o le vailaʻau A,
  • faʻapupula i le maualuga o le hemoglobin ma le puipuia o le anemia ona o le lava o mea o le uʻamea i le oloa,
  • faamalolosia o ponaivi ma le vailaʻau D, calcium ma fuamosa,
  • toe faʻaleleia o le tino ma polotini talafeagai.

O le tele lava o taimi, e faʻatagaina e endocrinologists le maʻisuka e 'ai le caviar mūmū i le faʻalelei. O le vaiaso e fautuaina e le sili atu ma le ono laulau punetete o le oloa.

Lapataiga

E ui lava i aafiaga aoga o le caviar mumu i luga o le tino, e le gata i le soifua maloloina ae leai, e tatau i tagata ona nofouta i ni lapataiga pe a faʻaaogaina. Taumamafa ma le faʻaeteete, aua:

  • O lenei mea o se oloa maualuga tele-kalori, e tele mea e le mafai ona maua e tagata mamaʻi i le maʻi o le endocrine. E taua tele lenei mea mo tagata maʻisuka ma le ituaiga lua o faʻamaʻi o loʻo mamafa tele,
  • e tele le masima, e mafua ai le faateleina o le toto, o le faʻafuaseʻi o le fatu ma oso ai. O meaʻai e taʻitaʻia ai le faʻaleleia o le vai ma e mafai ona faʻaosoina ai le faʻateleina o le atherosclerosis,
  • faʻamamaina i le caviar faatasi ai ma le tele o faʻataʻitaʻiga e taʻitaʻia ai le fatuina o maʻa fatuga,
  • o le meaʻai meaʻai e aofia ai cholesterol lipid, lea e teuina i totonu o vaʻa toto i le ituaiga cholesterol.

Ina ia puipuia le aʻafiaga leaga o lenei oloa i luga o le tino ma le mafua ai ni faʻafitauli, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaitiitia.

Faaaoga taumafa

Ae e te le fiafia i se mea suamalie ma maloloina lelei, e tatau ona e filifilia se uiga lelei ma fou. E fautuaina e faʻatau oloa i totonu o se koneteina tioata e iloa ai mea o loʻo e mauaina. E mafai ona "natia" ia lava e le o se mea sili ona maualuga. A e leʻi faʻatau, ia siaki ma le faaeteete meaʻai mai i itu uma. Siaki pe a fulafula le tapuni pe afai ua muta le meaʻai. Lue. E le tatau ona faʻafetaui le fagu. Afai ei ai ni leo ese, aua le faʻatau - o se mea leaga lenei.

A uma ona tatala ia fagu i se oloa lelei, o fuamoa o le a mumu le lanu ma le lanu lanu. E le tatau ona pipii faʻatasi le manogi ma manogi malosi.

E sili pe afai o le koneteina o loʻo faʻaalia Aokuso po o Setema i le aso e gaosia ai - o le taimi lea e faʻataoto moni ai iʻa. E mafai ona e teu se fagu fagu i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le lima aso.

FAʻAALI: Pe a faʻamaʻa, o le caviar ua leiloloa uma ana meatotino taua.

E fautuaina le faʻaaogaina o le maʻisuka i le tele o le sili atu ma le tasi le sipuni i le aso. O le faia o lenei aso e le aoga foi. Ina ia sili atu ona lelei, latou te fautuaina lenei fua:

  • sosolo totoa
  • yogurt
  • moli vevela.

O le kukama e tipi i ni laulamole manifinifi i le. I le tasi itu, e faʻafefiloi ma le yogurt ma afifiina i le pepa o le lisi. I luga po o totonu o papala o loʻo taoto ai sina vaega tele o caviar.

Po o se isi mea faigofie faigofie mo se meaai mama.

  • nisi o fuamoa
  • French fagu
  • yogurt po o kirimi mumu,
  • moli vevela
  • letus leaves.

Ia vevela le fuamoa, faʻamafanafana ma tapuni i liʻo. Faʻaofi i luga o se palani Farani, faʻasalani i fasi moa, poʻo ni meaʻai e le faʻasalaina. Maualuga i le yogurt po o le kirimi kiripulu, tuʻu sina caviar.

Afai e te taumafa i ipu ua saunia e tusa ai ma nei suʻega i le vaiaso, o le ae faaleleia lou soifua maloloina. O sea togafitiga, e oʻo lava i le maʻisuka, o le a le afaina. O le mea autu e le o le taumafaina o caviar i taimi uma.

E faʻafefea ona kuka?

Caviar mo le maʻisuka e tatau ona fou ma maualuga. Fuataga Filifiliga:

  1. Kukamato (1 pc.) O le meaʻai, faʻafefiloi ma le yogurt maualalo maualalo ma faʻasolo i totonu o le lisi. Caviar e faataatia i luga o le lisi.
  2. O lapisi ua kuka (moa poo salu), tipi i liʻo ma tuu i luga o fasi falaoa lanu enaena. Luga pito sili i le yogurt po o le kirimi kirimigi. O meaʻai ma meaʻai e tuʻuina i luga.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e sili atu ona lelei le faʻatapulaʻaina o le tuʻuina atu o meaʻai laiti i le caviar nai lo le kukaina o sanuisi. O le maualuga lenei o le cholesterol oloa. Ona o lea, o le 'aiina o se sanuisi pisia ma le pata, falaoa paʻepaʻe ma le caviar e faʻasaina. E mafai ona faaopoopo sina meaʻai i mea taumafa (pancakes e faavae i luga o falaoamata rye, salati). E sili atu le tuʻufaʻatasia o meaʻai ma fualaau faisua.

Lapataiga ma faʻailoga

Ina ia aloese mai le leaga, e te manaʻomia:

  • Faʻatau mai na o le fou mai le au faʻatau oloa
  • aua le ave le oloa pe afai ei ai le manogi po o le manogi manogi i totonu o le afifi,
  • tuu atu le fiafia i le oloa i totonu o se pusa tioata,
  • tilotilo i le aofaiga o le vai i totonu o le afifi (e tatau ona itiiti).

O se mumu mumu ei ai sona uiga moli po o se mumu lanumumu mumu. O le fausaga e tutusa lelei ma e leai ni fuamoa e tui ai. O le galuega autū o le pulea lea o le tele o meaʻai ma le manuia ole maʻi. O le faʻamalolo e mafai ona faʻaosoina ai urolithiasis (ona o purines i le tuufaatasiga), faʻaosofia ai le taʻavale. O gasegase faʻamaʻi poʻo gasegase e maualalo le maualalo o le toto maualuga e tatau ona lafo ese le oloa. Caviar e lamatia tele i gasegase tuga ma maʻi e fesootaʻi.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Tuua Lau Faamatalaga