Algorithm mo le fuaina o le toto toto i le fale, poʻo le faʻaaogaina o le mita

Faʻataʻitaʻiga ua leva ona faamaonia o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona ola i le olaga atoa e ala i le mulimuli i meaʻai, meaʻai ma le puleaina o le toto. Ina ia aloese mai aso taʻitasi i fomaʻi ma le tele o suʻega, e lava le faʻaaogaina o se masini patino mo le fuaina o le kulukose i le fale. I lenei tusiga, o le a tatou tilotilo pe faʻapefea ona faʻaaoga se glucometer e fua ai le suka o le toto.

Ina ia saʻo le faʻaogaina o le masini, e taua le malamalama i mataupu faavae o lona taotoga, ia iloa pe faʻapefea ona teuina ma faʻaaoga elemene uma o lona fuataga. O le toatele o tagata, faia ni mea sese sese, mulimuli ane faitio e uiga i le le saʻo o fua. O le mea lea, o le a ou taumafai e tuʻu mea uma i luga o fata ina ia mafai ai e aʻu 'au faitau uma ona saʻo ma saʻo le fuaina o le kulukose toto, o le faailoga autu o le puleaina o le maʻisuka.

Auala e faʻaoga ai le mita, o le taʻiala o le taotoga

I le maketi faʻaonaponei o togafitiga faafomaʻi, e mafai ona e maua ma piki se glucometer mo mea uma lava, e fuafua i mea e te fiafia i ai ma le atotupe. O uiga taua o ia ituaiga masini e le ese tele, ma e mafai foi e se tamaititi ona faʻaaogaina. Le faia o se suʻega mo le maualuga o le kulukose o le toto, faʻatumu i se glucometer e tatau ona:

  • Vaega o suʻega (mea e talafeagai mo le ata filifilia o le masini),
  • Lancets (pupuʻu faʻaaogā).

E taua le teuina saʻo o le masini:

  • aloese mai le mamafa o masini
  • vevela vevela
  • maualuga maualuga ma le susu
  • mataitu le aso e muta ai le suʻega (e le sili atu ma le 3 masina mai le taimi e tatala ai le afifi)

Aua e te paie, ma faitau i faatonuga e sau i taimi uma ma le pusa. O faʻataʻitaʻiga taʻitasi e mafai ona i ai ona lava uiga e manaʻomia ona e iloa ma mafaufau i ai.

Faamanuiaga o le vave auala mo le fuafuaina o le suka o le toto

O se metotia faʻaalia poʻo le fuaina o le suka i le toto e faʻaaoga ai se glucometer o se auala faigofie lava lea e tele ona lelei.

E mafai ona faʻatalanoaina i le fale, i luga o le auala ma i soʻo se isi lava nofoaga, e aunoa ma le nonoa oe lava.

O le suʻesuʻega e faigofie lava, ma o fua uma e faʻatino e le masini lava ia. E le gata i lea, o le mita e leai ni tapulaa i le taimi o le faʻaaogaina, o lea e mafai ai e le maʻisuka ona faʻaaogaina e pei ona tatau ai.

Le mautonu o le vave totoina o le kulukose

Faatasi ai ma le le lelei o le faʻaaogaina o se glucometer o le manaʻoga lea e faia soo se paʻu paʻu ina ia maua ai se vaega o le toto.

E taua le mafaufau i le taimi e mafai ai e le masini ona fua fua i mea sese. O le mea lea, ina ia maua se taunuʻuga saʻo, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fale suesue.

E fia taimi i le aso e te manaʻomia e fua ai le suka suka?

E masani lava, o le maʻisuka siaki le maualuga o le glycemia i le tele o taimi i le aso: aʻo le i ai taumafa, faapea foi ma ni nai itula i le maea ai o le taumafataga autu, aʻo le i momoe ma le 3 i le taeao.

E mafai foi ona fua le maualuga o le glycemia i le itula pe a uma ona 'ai ma i soo se taimi pe a manaʻomia.

O le tele o fuataga o le a faʻalagolago i uiga patino o le tino ma le mamafa o le maʻi.

E faʻapefea ona faʻaaoga pusi faʻamau?

O vaega o suʻega e tatau ona teuina i lalo o tuutuuga ua faʻamaonia i totonu o faatonuga. E le mafai ona tatala pusa seia oʻo i le taimi o suʻesuʻega.

E le gata i lea, aua le faʻaaogaina fasi pepa pe a uma le aso e uma ai. E ui i le mea moni o le tele o le maʻisuka latou te fai mai e mafai ona faʻaaogaina testers mo se isi masina pe a maeʻa le latou faʻaaoga, e sili atu le le faia lenei mea.

I lenei tulaga, o le avanoa o le mauaina o se taunuuga e le mafuatiaina e maualuga. Mo fuataga, o le fasi siaki ua tuʻuina i totonu o se pu faapitoa i le vaega pito i lalo o le mita i luma tonu lava o fua.

Iloiloina o le meafaigaluega mo le saʻo

O tagata taʻitasi taʻitasi e fai mai o ana masini ia e faʻamaonia e le maualuga atoatoa. O le mea moni, e masani lava ona foliga tutusa le faafeagai.

O le ala sili ona faatuatuaina e faʻamaonia ai le saʻo o le faʻatusatusa lea o le fuainumera i numera na maua mai i le suʻega o suʻesuʻega.

Ina ia faia lenei mea, ave le masini ma oe i le falemaʻi ma ave au lava fuataga e faʻaaoga ai le mita i le taimi lava e maeʻa ai le samples i le potu suʻesuʻe. A maeʻa ona faia lenei mea i ni nai taimi, e mafai ona e faia se manatu faʻamautinoa e uiga i le sao atoatoa o le masini.

E le gata i lea, o le igoa o se kamupanī e mafai ona avea ma se faʻamaonia lelei o le faʻatinoga tonu o le masini: o le tele o le "leo malie", o le sili atu lea o le faʻatau se masini faʻatuatuaina.

Vaaiga Aoao i mita lauiloa ma a latou faatonuga mo le faaaogaina

O loʻo i ai le maʻisuka e faʻaaoga e fua ai le tele o taimi nai lo isi. E mafai ona e maua se aotelega puupuu o ata sili ona lauiloa i lalo.

O le gaosiga o le masini o le Kamupani Igilisi o le Igilisi. O le tau o le faʻalavelave e tusa ma le 1400 rubles. e ese mai i le faʻatusatusaga tele ma le faigofie o le pulega (na o le 2 pi).

O le taunuuga e faʻaalia i ni numera tele. O le masini e faaopoopoina i le galuega a le mana-off ma le manatua e oo atu i le 180 fua lata mai.

Glucoconeium sigma

O le masini lea a le tagata gaosimea Iapani o Arkray. O le mita e laʻititi i le tele, o lea e mafai ona faʻaaogaina i soo se tulaga. O le avanoa le mafaagaloina o Sigma Glucocardum e mafai foi ona mafaufauina o le i ai o se lau tele ma le avanoa mo se taimi umi o le teuina o fasi pepa pe a uma ona tatala.

Ae ui i lea, o le masini e le o iai se faʻaaliga faʻalogo, lea e le tele ni tagata maʻi e le fiafia i ai. O le tau o le mita e tusa ma le 1300 rubles.

O le masini e gaosia e Axel ma A LLP, o loʻo i Kazakhstan. E faʻaaogaina le masini ma faʻamaumauga faʻamaonia AT AT. O le taunuuga e aliali i luga o le lau mo le 5 sekone. O le masini e faaopoopoina i se manatua e mafai ona faʻaogaina 300 fuataga. O le tau o le AT Care device e mai le 1000 i le 1200 rubles.

O le mita lenei o le kulukose toto. E faʻatusatusa, faigofie ona faʻaogaina (puleaina e le 1) ma faʻamaopoopoina e se laupepa lapoa lea e aliali mai ai le fuataga i totonu o le 9 sekone. O le tau e tusa ma le 1200 rubles.

Elera Faʻamatalaga faigofie

O le kamupanī o le mita Faʻamaumauina Faʻamaumauina o le kamupani Saina Elera. O le masini e faaopoopoina i se faaaliga tele, o se pule e pule ai ma se galuega e tapunia aunoa ma le maeʻa ona maeʻa fua. O le taunuuga e aliali i luga o le lau mo le 5 sekone. E mafai ona faʻatau sau glucometer mo le tusa ma le 1100 rupu.

O le maʻisuka ua leva ona manatu i ai o le togafitiga aupito sili ona faigata o le tino o le endocrine, lea e atiina ae ona o se faaletonu o le pancreas. Faatasi ai ma togafitiga, o lenei totoga i totonu e le lava e maua ai le inisalini ma faaosofia ai le faaputuputu o le faateleina o le suka i totonu o le toto. Talu ai e le mafai e le kulukose ona gaosia ma alu ese mai le tino, o le tagata e atiina ae le maʻisuka.

A maeʻa ona latou iloa le faʻamaʻi, o le maʻisuka e tatau ona mataʻituina a latou toto suka i aso uma. Mo lenei faʻamoemoe, ua fautuaina e faʻatau se masini faapitoa mo le fuaina o le kulukose i le fale.

I le faʻaopoopoga i le tagata maʻi o filifilia se togafitiga faʻapitoa, faʻamaonia ai se taumafataga maloloina ma ave fualaau talafeagai, o se fomaʻi lelei aʻoaʻo le maʻisuka e saʻo le faʻaoga o le glucometa. E le gata i lea, e masani lava ona maua e le tagata maʻi ni fautuaga pe ae manaʻomia le fuaina o le suka.

Aisea e tatau ai ona fua le suka o le toto

Faʻafetai i le siakiina o le maualuga o le kulukose i le toto, o le maʻisuka e mafai ona mataʻituina le alualu i luma o ona maʻi, siaki le aʻafiaga o fualaau oona i faailoga o le suka, fuafua po o fea o tino faaletino e fesoasoani e faaleleia lona tulaga.

Afai o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto ua maua, o le tagata maʻi e maua le avanoa e tali atu ai i le taimi ma ia faia auala tatau e faʻamaonia ai faʻamau. E le gata i lea, o loʻo i ai i le tagata le tomai e mataʻituina ai le lelei o le faʻaaogaina o vailaʻau o le suka ma pe lava le inisalini na tui.

O le mea lea, e manaʻomia le fuaina o le kulukose e iloa ai mea e ono aʻafia ai le faateleina o le suka. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona iloa le atinaʻe o le faʻamaʻi i le taimi ma puipuia ai aʻafiaga ogaoga.

O le masini faaeletonika e faʻatagaina oe e tutoatasi, e aunoa ma le fesoasoani a fomaʻi, faia se suʻega toto i le fale.

Meafaigaluega masani e aofia ai:

  • O se masini eletise eletise e iai se laupepa e faʻaalia ai iuga o le suʻesuʻega,
  • Pusa samipi samo
  • Seti o fasi siaki ma siaki.

Fuataga o faailoilo o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma le polokalame lenei:

  1. Aʻo lei faia le taʻavale, fufulu ou lima i le fasimoli ma faʻagogo i se solo.
  2. O le siaki o le suʻega ua faʻaogaina i totonu o le sola o le mita, ona faʻaoga lea o le masini.
  3. E faia se togi i luga o le tamailima ma le fesoasoani a se peniscercer.
  4. O le mataʻu o le toto e faʻaaogaina i le vaega faapitoa o le vaega o le suʻega.
  5. A maeʻa ni nai sekone, e mafai ona iloa le auiliiliga i luga o le faʻaaliga.

A e amataina le masini mo le taimi muamua talu ona faʻatau, e tatau ona e suʻesuʻe i faatonuga, e tatau ona e mulimulitaʻia fautuaga i le tusi lesona.

Auala e fuafua ai lou maualuga o le suka

  1. Le eseesega i le va o le fesuiaiga i le masini ma le afifiina i fasi pepa,
  2. Paʻu paʻu i le pupuʻu,
  3. O le tamatamailima malosi e gasegase ina ia vave ona maua le toto saʻo,
  4. Fufulu lima lima leaga
  5. Le i ai o se malulu poʻo se faʻamaʻi pipisi.

E faʻafia ona fai e le maʻisuka le fuaina o le kulukose

O le a le tele ma le taimi e fua ai le suka o le toto ma se glucometer, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. E tusa ai ma le ituaiga o maʻisuka, o le ogaoga o le maʻi, o le i ai o faʻafitauli ma isi uiga patino, o se togafitiga o togafitiga ma le mataʻituina o latou lava tulaga ua faia.

Afai o le maʻi ua i ai se taimi vave, o le faʻatinoga e faia i aso uma i le tele o taimi i le aso. E faia lenei mea ao leʻi 'ai, lua itula pe a uma ona' ai, aʻo lei alu i le moega, ma le tolu i le taeao.

I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o le suka ma le mulimulitaʻi i fualaau faʻapitoa. Mo lenei mafuaʻaga, o fuataga e lava e faia i le tele o taimi i le vaiaso. Ae ui i lea, i uluai faailoga o le solia o le setete, o le fua e ave i le tele o taimi i le aso e mataitu ai suiga.

Faatasi ai ma le faateleina o le suka i le 15 mmol / lita ma le maualuga, ua faatonuina e le fomai ma. Talu ai o le maualuga o le maualuga o le kulukose o loʻo i ai se aafiaga le lelei i le tino ma totoga o le tino, e faʻapupula ai le ono aʻafiaga o faʻalavelave, e le gata i le taeao pe a fafagu, ae o le aso atoa.

Mo le puipuiga i se tagata soifua maloloina, o le kulukose toto e fuaina i le masina. E matuā talafeagai lava lenei mea pe afai o le tagata maʻi o loʻo i ai se faʻasologa o le gasegase i le faʻamaʻi poʻo se tagata e lamatia le atiaʻe o le maʻisuka.

E masani ona talia taimi taimi e sili atu ona lelei le fuaina o le toto suka.

  • Ina ia maua ni faʻamatalaga i luga o se manava gaogao, o le auiliiliga e faia i le 7-9 po o le 11-12 itula aʻo leʻi 'ai.
  • E lua itula i le maeʻa o le aoauli, e fautuaina le suʻesuʻega ia faia i le 14-15 po o le 17-18 itula.
  • Lua itula pe a uma le 'aiga o le afiafi, e masani lava i le 20-22 itula.
  • Afai ei ai se lamatiaga o le hypoglycemia o le nocturn, o le suʻesuʻega e faia i le 2-4 i le taeao.

O le siakiina o le kulūkose e taua mo tagata e maua i le maʻisuka. E fautuaina le suāuʻu mo le puipuia o le maʻisuka. Numera mai le 3.9 i le 6.9 mmol / L e manatu o mea masani, e le gata i lea, latou te faalagolago i nisi o tulaga, ona o le suiga o le tagata. E mafai ona fuaina kulūkose i totonu o le falemaʻi pe a fai o faʻataʻitaʻiga faapitoa e faia. Le fuafuaina o le aofaʻi o le vailaʻau i le fale o le a faʻatagaina ai se masini faapitoa - o se glucometer. Ina ia mafai ai ona faʻaalia iuga i ni nai mea sese, e tatau ona mulimulitaʻi tulafono o taualumaga.

Faiga faʻavae mo togafitiga

O le solia o le gaʻo gaʻo e mafai ona lamatia ai le soifua maloloina o tagata, o le mea lea, mo le puipuiga, e tatau ona e asiasi i le falemaʻi e siaki ai le suka suka. I falemaʻi faʻapitoa e fesoasoani ile fesoasoani ile suʻega, latou te tuʻuina atu se faʻamatalaga auiliili o le setete o le tino. Auala mo le fuafuaina o suka e aofia ai suʻega nei:

  • Suesuega ole toto. E masani lava o le auala mo le fuafuaina o le glycemia i le maʻisuka, faia mo le faʻamoemoe o le suʻega ma mo le puipuiga. O mea mo le asiasiga e ave mai se tamailima po o se vein.
  • Siaki mo le faapalepale. E fesoasoani foi i le fuaina o le kulukose.
  • Faʻamatalaga o le hemoglobin. Faʻatagaina oe e fua le maualuga o le glycemia, lea na faamaumauina i le vaitaimi e oʻo atu i le 3 masina.

I totonu ole suʻesuʻega suʻesuʻega, o loʻo faia foi se suʻesuʻega faʻamaonia e fua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e faʻavae i luga o le mataupu faavae lava e pei o le suʻega mo le faʻapalepale kulukose. O se faʻamatalaga manino e itiiti se taimi, e faʻaopopo, e mafai ona e fua i le fale.

Toe foʻi i le laulau o mea

E faapefea ona fua le suka i le fale?

I le fale, e mafai ona e faʻaogaina le fua faʻatatau mo le fuaina - o se glucometer, se peni, se suauu, se seti o fasi siaki.

Faatasi ai ma se siama o le maʻisuka, e tatau ona e fuaina le index glycemia i aso taitasi ma le faamaninoga e faapea o le ituaiga 1 o loo faailoa mai e pulea ai le toto suka i le aso atoa. E sili le faʻaaogaina o se masini eletise faapitoa - o se glucometer. Faatasi ai, siakiina o le toto mo le suka e mafai ona toetoe lava a leai se tiga. Meafaigaluega faʻapipiʻi:

  • vaega faʻaeletoroni ma faʻaali
  • peni tui (lancet),
  • seti o fasi siaki.

Toe foʻi i le laulau o mea

Sauniuniga sauniuni

Ina ia maua ni taunuʻuga moni i sina mea sese, e tatau ona e fua saʻo le suka i se glucometer. O le masini e faʻaalia manino le noatia i tulafono nei:

  • Aʻo lei faia le faʻatinoga, e taua le tumau i le toʻa, aua a fefe se tagata, e oso le suka.
  • O le faaitiitia o le faailo e mafai ona mafua mai i le malosi malosi o le tino, meaai po o le matelaina i le afiafi o le auiliiliga.
  • Fuaina o le suka toto e fautuaina i luga o se manava gaogao, aʻo leʻi fufulu ou nifo.
  • E manaʻomia lou ave saʻo mai le vein poʻo le tamatamailima. E le gata i lea, e fautuaina le suiga i lea taimi le nofoaga ina ia leai se faʻaleagaina o le paʻu.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le a le taimi sili e fua ai?

E tatau ona faʻamaopoopo ma le fomaʻi le fuainumera o suʻega toto mo le kulukose.

O le taimi tatau mo le taualumaga e sili ona malie i ai ma le fomaʻi. Ina ia puipuia predabetes poo le maʻisuka, o le suka e siaki tasi i le masina. E leai ni tulafono tuusaʻo ma le maʻisuka ituaiga 2. Afai e te inuina fualaau o le maʻisuka ma mulimuli i se taumafataga, ole leai lea ole puleaina o le suka pe a uma ona 'ai poʻo le taimi e momoe ai. Lava 2 taimi i le aso. I le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona siaki le suka i le aso e tusa ma le 7 taimi, e aofia ai:

  • i le taeao, pe a uma ona ala i luga ma ao lei faia le taumafataga muamua,
  • ao lei faia se taumafataga po o se meaʻai,
  • i ni nai itula talu ona 'ai,
  • ao lei alu i le moega
  • i le taimi lava e lagona ai o loʻo i ai se manaʻoga, talu ai ona o le faateleina o le suka e mafua ai ona lagona le le lelei,
  • aua o le puipuia o le hypoglycemia i le aoauli e masani ona fuaina i le ogatotonu o le po.

O le aofaiga o le suka i totonu o le toto e mafai ona fuaina i ni vaega se tele. O le malamalama i le fua o le masini e manaʻomia ai le malamalama i le maʻisuka ina ia taofia ai le atinaʻe o faʻafitauli.

E i ai se aofaiga o le kulukose i totonu o le toto o soʻo se tagata e leai sona soifua maloloina poʻo le maʻisuka. Sa faʻasaʻoina e saienitisi, ma mulimuli ane faʻamaonia i le falemaʻi, o le tele o ituaiga o suka suka o loʻo manatu ai le tagata soifua maloloina. O faʻavasegaga i le tasi itu poʻo le isi o se faailoilo e uiga i le i ai o togafitiga i le tino.Glucose o le autu o le carbohydrate i le plasma toto. O le avea ma mea sili ona taua mo le tele o sela, aemaise lava, mo le faiʻai, o le punavai autu lea o le malosi mo galuega uma a le tino. E faapefea ona fua le suka, ma o a iunite ua faʻaaoga nei?

  • hyperglycemia (tele glucose),
  • hypoglycemia (lona leai).

E tele auala e maua ai le suka:

  1. I le fale suesue:
  • i le toto mama
  • i plasma
  • i le lauga.
  1. Tutoatasi. Mea faʻapitoa - glucometers.

Suga i tagata soifua maloloina

E ui lava i le mea moni e iai tulaga faʻapitoa mo le kulukose, e oʻo lava i tagata soifua maloloina, o lenei faʻamaoniga e mafai ona alu atu i tala atu o tuaoi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le hyperglycemia e mafai i tulaga faʻapea.

  1. Afai e 'ai e se tagata le tele o laʻau suamalie ma e le mafai e le pancreas ona vave faʻamalosi le insulin.
  2. I lalo o popolega.
  3. Faʻateleina le pulelasi o le adrenaline.

O ia faʻaopoopoga i le toto toto maualuga o loʻo taʻua o le physiological ma e le manaʻomia se togafitiga faafomaʻi.

Ae ei ai tulaga e manaomia ai fua o le kulukose e tusa lava pe i ai se tagata maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻitaga (atonu o le a maua ai le maʻisuka faʻamalosi).

E taua foi le puleaina o le suāsusu i tamaiti. I le tulaga o le le atoatoa o le metabolic i le totoga o le tino, o ia tulaga faigata e mafai ona fai e pei o:

  • faʻafitauli o puipuiga a le tino.
  • vaivai.
  • gaʻo gasegase gaʻo ma isi.

O le mea lea ina ia aloese ai mai le ogaoga o taunuuga ma faateleina ai le avanoa o le vave maua o le maʻisuka, e taua le siakiina o le kulukosesesegase e oo lava i tagata soifua maloloina.

Glucose toto

Ole suauu units o se fesili e masani ona fesiligia e tagata e maua i le maʻisuka. I faʻataʻitaʻiga i le lalolagi, e lua auala e fuafua ai le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto:

Millimoles i le lita (mmol / L) o se aofaʻiga lautele o le tulaga o le lalolagi. I le SI system, o ia lea ua faamauina.

O le aofaʻi o moli / l e faʻaaogaina e atunuu pei o: Rusia, Finelani, Ausetalia, Saina, Czech Republic, Kanata, Tenimaka, Peretania Tele, Iukureini, Kazakhstan ma le tele o isi.

Ae ui i lea, o loʻo i ai atunuu e sili atu i se auala ese e faʻaalia ai le kulūkose concentrations. Milligram per deciliter (mg / dl) o le fua o le fua o le mamafa. I le taimi muamua, mo se faataitaiga, i Rusia, miligram pasene (mg%) sa faʻaaogaina pea.

E ui i le mea moni o le tele o faʻasalalau faasaienisi e mautinoa le siitia atu i le auala molarni e fuafua ai le faʻasoa, o loʻo tumau pea le auala o le mamafa, ma e lauiloa i le tele o atunuʻu i Sisifo. O le tele o saienitisi, tagata faigaluega faafomai ma e oo lava i tagata gasegase o loo faaauau pea ona pipii i le fua i mg / dl, talu ai o se auala masani ma masani mo i latou e tuuina atu ai faamatalaga.

O le auala mamafa o loʻo faʻaaogaina i atunuu nei: Amerika, Iapani, Austria, Peleseuma, Aikupito, Farani, Georgia, Initia, Isaraelu ma isi.

Talu ai e leai se lotogatasi i le lalolagi atoa, e sili ona talafeagai le faʻaaogaina o fuataga o fuataga e talia i totonu o se vaega. Mo oloa poʻo tusitusiga o le faʻaaogaina faavaomalo, ua fautuaina e faʻaaogaina uma ia polokalama e lua i le faaliliuina aunoa, ae o lenei manaoga e le faʻatagaina. Soo se tagata lava ia e mafai ona faitauina numera o le tasi polokalama i le isi. E faigofie lenei mea e fai.

E na ona e manaʻomia le faʻaleleia o le tau i le mmol / L i le 18.02, ma e maua le tau i mg / dl. O le liua liliuese e le faigata. O iinei e tatau ona e vaevaeina le tau i le 18.02 poʻo le faateleina i le 0.0555.

O ia faʻatusatusaga e patino i le kulukose, ma e fesoʻotaʻi ma lona mamafa sikolasipi.

O le hemoglobin glycated

I le 2011 WHO ua faamaonia le faaaogaina o le hemoglobin glycosylated (HbA1c) mo le siama o le maʻisuka.

O le hemoglobin glycated o se faʻamatalaga o meaola e iloa ai le aofaʻi o le suka o le toto mo se vaitaimi. O se mea taua tele na faia e ala i le kulukose ma hemoglobin molikula, e fesoʻotaʻi faʻatasi. O lenei gaioiga o le fesoʻotaʻiga o amino acids i le suka, faʻaauau e aunoa ma le auai o enzymes. O lenei suʻega e mafai ona iloa ai le maʻisuka ile amataga.

O le hemoglobin glycosylated o loo i ai i tagata uma, ae i se tagata maʻi e maua ai le maʻisuka o lenei faailoga e sili atu le mamafa.

O le maualuga o le HbA1c ≥6.5% (48 mmol / mol) na filifilia e fai ma suʻesuʻega mo le faʻamaʻi.

O le suʻesuʻega e faia e faʻaaoga ai le metotia o le fuafuaina o le HbA1c, faʻamaonia e tusa ai ma le NGSP poʻo le IFCC.

HbA1c maualuga o le maualuga e oo i le 6.0% (42 mmol / mol) e manatu masani lava.

O le faʻasologa lenei e faʻaaogaina e liliu ai HbA1c mai le% i mmol / mol:

(HbA1c% × 10.93) - 23.5 = HbA1c mmol / mol.

O le taua i le% e maua i auala nei:

(0.0915 × HbA1c mmol / mol) + 2.15 = HbA1c%.

Glucose toto

E le masalomia, o le metotia falesuesue e maua ai le sili atu le saʻo ma le faʻamoemoeina, ae o le tagata maʻi e tatau ona iloa le tau o le suka i le tele o taimi i le aso. O le mea lenei na faia ai masini faʻapitoa mo glucometers.

Pe a filifilia lenei masini, e tatau ona e gauai atu i le a le atunuu na faia i ai ma po oa faʻatusa o loʻo ia faʻaalia. O le tele o kamupanī e faʻapitoa lava ona faia ni glucometers ma se filifiliga i le va o le mmol / l ma le mg / dl. E faigofie tele, aemaise lava mo i latou o malaga, talu ai e leai se mea e manaʻomia e ave ai se calculator.

Mo tagata e maua i le maʻisuka, o le tele o taimi ole suʻega na faia e le fomaʻi, ae o loʻo i ai se tulaga lautele e taliaina:

  • ma le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona e faʻaaoga le mita pe tusa o le fa fa,
  • mo le lona lua - faalua, i le taeao ma le aoauli.

A filifilia se masini mo le faʻaaogaina o le fale, e tatau ona e taʻitaʻia e:

  • lona faʻalagolago
  • fua o fua
  • iunite o loʻo faʻaalia ai le glucose concentration,
  • le gafatia e filifili ai aunoa ma le eseese o polokalama.

Mo le mauaina o tulaga saʻo, e tatau ona e iloa o se isi metotia o le totoina o le toto, o le taimi o lona aoina, o le meaʻai i luma o le suʻega, ma le tele o isi mea e mafai ona matua faʻasese ai le taunuuga ma tuʻuina atu se tau le talafeagai pe a le amanaiaina.

I aso nei, o falemaʻi faʻatau atu le tele o meafaigaluega mo le fuaina o le suka toto i le fale. O suʻega - o laupepa o loʻo maua i le tamaoaiga, ma o faʻatautaia e mafai ai ona e faʻaalia le iuga ile numera telefoni. Mo tagata gasegase gasegase ei ai masini faʻafesoʻotaʻi

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina pea lo latou ola maloloina, aua o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona suia i soo se taimi, o taunuuga e mafai ona sili atu ona lamatia, e oʻo i le paʻu ma le oti. Afai o le 10 tausaga talu ai e fuafua ai le suka toto e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, o lea e mafai e tagata uma lava maʻi ona faia lenei mea i le fale.

Tester Strips

O le mea sili ona faigofie mo le puleaina o le suka o ni vaega faapitoa o le suʻega. Toeitiiti lava o tagata gaʻo uma e faʻaaogaina. I fafo atu, o pepa pepa e ufiufi ma ni mea faʻapitoa, ma o le mea lea, a oʻo mai le vai, e suia la la lanu. Afai e maua le suka i le toto, o le a vave lava ona mafai e le tagata maʻi ona fuafua lenei mea i le paolo o le fasi pepa.

E masani lava, o le kulukose o le maualuga e tatau ona mai le 3.3 i le 5.5 mmol / l, ae o le taimi nei ao leʻi oʻo i le taeao. Afai e ai se tagata i se taumafataga manaia, ona mafai lea ona maua i luga le kulukose i le toto i le 9 po o le 10 mmol / l foi. A maeʻa sina taimi, e tatau ona faʻaitiitia le suka i le tulaga lava lea e tasi aʻo lei faia meaai.

E faapefea ona fua le kulūkose i fasi

Mo le faʻaaogaina o fasi pepa molimau ma fuafua le suka o le toto, e tatau ona e mulimuli i lenei faʻatonuga.

  1. Fufulu lima i le fasimoli ma solo pe faʻamago.
  2. Faʻamafanafana i latou, mo se faʻataʻitaʻiga, aʻo fufuluina i totonu o le vai mafanafana, poʻo le solo i le tasi.
  3. Ufiufi le laulau i se ie mama, mago (tuʻuina) poʻo le gau.
  4. Faʻamaʻi le lima (lulu, maso) ina ia faigofie atu le toto.
  5. Togafitiga ma le visepisi.
  6. Fai se tamatamailima i se inisalini o le inisalini mai se suauʻu poʻo se siʻisiʻi (mea faʻaaogaina).
  7. E manaʻomia le tuʻuina ifo o le lima i lalo ma faʻatali seʻia oʻo mai le pa'ū muamua o le toto.
  8. Tago i le toto ma lou tamatamailima ina ia mafai ai e le vai ona ufiufi uma le fanua faʻatoʻaga.
  9. E mafai ona e fufulu lou tamatamailima i se fusi poʻo le cotton.

Iloiloga e tatau ona tupu i le 30-60 sekone pe a uma ona faʻaaogaina le suavai i le tagata faʻasaga (e tele faʻamatalaga e mafai ona maua i totonu o faatonuga mo vaega o suʻega). O le seti e tatau ona aofia ai se lanu faʻapitoa e mafai ona faʻatusatusaina ai le iuga. O le maualuga o le suka, o le faʻapouliuli le lanu. O ata taitasi e iai lona lava numera (maualuga o le suka). Afai o le taunuuga na maua ai se tulaga vavalalata i luga o le suʻega, ona e manaʻomia lea e faʻaopoopo ni numera tafatafa ane ma fuafua ai le uiga o le numera.

Urine glucose test

O le mea moni, o molimau e faʻatino i luga o le mataupu faavae tutusa e pei o le toto, lea e mafai ai ona iloa le suka i le mimi. E faʻaalia lava pe afai o lona maualuga i le toto e sili atu i le 10 mmol / l. O lenei tulaga e taua o le pito i luga. Afai e maua i le maualuga le suka i le maualuga, ona mafai lea e le polokalama o le urinary ona taulimaina, pe a tele atu, ona le mafai lea ona taofia le kulukose, o lea e aveesea mai le urine. E manino lava o le tele o mea i le plasma, o le tele foi lena i totonu o le uila.

O fua mo le fuaina o le kulukose e ala i le urine e le tatau ona faʻaaoga mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma tagata e silia ma le 50 tausaga. O le mea moni e faʻapea o le matua, o le maualuga o le maualuga o le maualuga e faateleina ma o le suka i le urini e le mafai ona faʻaalia i taimi uma.

E pei foi o suʻega o le suka i le toto, oi latou e suʻesuʻeina le urina e mafai ona faʻaaoga i le fale. E tatau ona e faia le suʻega faalua i le aso: i le taeao ma le 2 itula talu ona 'ai.

E mafai ona suitulaga sao i lalo ole vaitafe, poʻo le tuʻu ifo i totonu o se fagu. Afai e tele le vai, e tatau ona e faʻatali mo le tioata. E matua faasaina le paʻi atu i molimau pe solo foi i solo. A maeʻa pe a ma le 1-2 minute, e mafai ona faʻatusatusa taunuuga i se lanu lanu.

Faaaogaina o mita glucose toto

E mafai ona maua faʻamatalaga saʻo ile kulukose e faʻafetai i se masini faapitoa mo le maʻisuka - o se glucometer. E mafai ona e faʻaaogaina ia ituaiga masini i le fale mo le tagata maʻi. Ina ia faia lenei mea, tui le tamatamailima i se vavae, tuu se mataua o le toto i luga o se fasi pepa, ma tuu le mea mulimuli i le mita.

I le avea ai o se tulafono, o ia ituaiga masini e vave tuʻuina atu faʻamatalaga, e oʻo atu i le 15 sekone. O nisi oi latou atonu e teuina faʻamatalaga e uiga i faʻamatalaga muamua. I luga o le maketi i le taimi nei, e mafai ona e maua se tele o ituaiga o filifiliga mo ia ituaiga masini mo le fuafuaina o le suka i le fale. E mafai ona latou maua se lapoa lapoa, pe o le leo lelei.

Ina ia mataʻituina le tulaga o le soifua maloloina, o nisi faʻataʻitaʻiga o glucometers e mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga ma fausia fusi o maualuga o le kulūkose o le toto, pe fuafua le uiga o le faʻamaonia o fuainumera.

Isi nofoaga o sampling toto

E le gata i tagata tamatamailima e maua i le maʻisuka e mafai ona ave mea. O mea faʻaonaponei faʻaonapo nei ua mafai ai e oe ona ave toto mai:

  • le faavae o le lima matua
  • tauau
  • sulu
  • muaʻi lima.

Ae ui i lea, e tatau ona manatua e tali vave mai tamatamai lima i suiga vave, o le mea lea o le sili atu ona saʻo iuga o le a faʻaalia ai le toto mai nei vaega. E le tatau ona e faalagolago i taunuuga o sea suega i mataupu pe a iai faailoga o le hyperglycemia, pe afai o suiga o le suka e vave suia (mo se faataitaiga, pe a uma le faamalositino, meaai).

Fua faʻatau

O le filifiliga pito i sili ona maualuga mo masini o le maʻisuka o le GlucoWatch feaveaʻi. I fafo, e foliga tutusa lava ma le matamata ma o loo ofuina i lima lima. Fua o kulūkose maualuga e tolu taimi i le itula. I le taimi lava e tasi, e leai se mea e tatau ona faia e lē e ona le GlucoWatch.

O le masini faʻapitoa i le fesoasoani ole eletise eletise e maua ai se aofaiga itiiti o le vai mai le paʻu ma faʻagasolo le faʻamaumauga. O le faʻaaogaina o lenei masini faʻafouina e le faʻaleagaina ai le maʻi. Ae ui i lea, e le fautuaina e fomaʻi le toe suia atoa i le faʻatauina o tamatamai lima i aso taʻitasi.

E faʻapefea ona e iloa e uiga i le glycemia e faʻaalia

E i ai taimi e le maua ai e le tagata le maʻisuka pe le iloa foi lenei mea, ae mafai ona iloa maualuga maualuga le suka i nisi o auala. O faʻamatalaga nei e taatele mo ituaiga uma o le maʻisuka:

  • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  • faʻanoanoa vaaia
  • faʻaogaina o le tino,
  • vevela paʻu
  • fia inu pea
  • tamaʻi povi gaʻo,
  • faʻaauau faifaipea.

I le faaopoopo atu i nei, i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga I, o nei faailoga faaopoopo e mafai foi ona matauina:

  • vili
  • faʻaleagaina
  • fiaaai
  • vaivai faifaipea.

O tamaiti e aafia i lenei faamaʻi e faafuasei lava ona amata i le moega, e tusa lava pe le i ai muamua ni faafitauli faapena.

I le maʻisuka ituaiga II, atonu e te ono oo i ai:

  • afaina o vae
  • faʻamalolo umi le faʻamaʻi
  • moe
  • le faʻaalia o paʻu pipisi.

O afea e fua ai suga

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona fuaina a latou kulukose i taeao ma afiafi uma. Ae maise lava le mataituina o fua o aso e tatau ona avea ma tagata e faalagolago i le insulin, faapea foi i latou o loo faaaogaina fualaau faasaina o le sulfonylurea vasega.

O le kalaka saʻo o le fua o le kulukose e faia e lau fomaʻi. E le tatau ona faʻagaloina suʻesuʻega o le toto pe a aliali mai tulaga masani o le maʻisuka.

O le ā e aʻafia ai le maualuga o le suka

E pei ona taʻua i luga, i le fale, e tatau ona e faʻamoemoe i le faateleina o le maualuga o le toto pe a uma ona 'ai, aemaise pe afai e suamalie ma maualuga-kalori.

O le tino e faʻaletonu lona mafaufau i le inisalini i le taimi e nofo ai, le gaioiga. Ae o galuega faʻale-mafaufau, i se isi itu, e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. Faatasi ai ma isi itu e mafai ona aʻafia ai le suka, e taua foi le taʻua:

  • tau
  • tausaga
  • malaga
  • maualuga
  • faʻamaʻi pipisi
  • faamamafa le ita
  • caries
  • siamoni
  • caffeine
  • leai se moe
  • nisi fualaau faasaina.

O nei mea uma e mafai ona faʻavevesi ai pe laʻititi i le kulukose i tagata soifua maloloina. I lenei tulaga, o le a leai se faʻafitauli leaga. Ae i le maʻisuka, o nei mea e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia, o lea e tatau ai ona e taulia le toto ia te oe lava ia.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le mita

Aʻo leʻi faʻaaogaina le mita, e tatau ona e suesue i faatonuga ua faapipiʻi ma mulimuli i fautuaga i le tusi lesona saʻo. Teu le masini i le vevela vevela, e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le susulu o le la, vai ma le maualuga o le manogi. E tatau ona teuina le suʻega i se tulaga faapitoa.

O le suʻega o suʻega o loʻo teuina i se auala tali tutusa; e le tatau ona faʻatagaina e faʻafesoʻotaʻi ma soʻo se vailaʻau. A uma ona tatala le afifiina, ona tatau lea ona faaaoga fasipepa mo le vaitaimi o loʻo faʻaalia i le paipa.

I le taimi o le sampling toto, e tatau ona mulimulitaʻia tulafono a le tumama e aloese ai mai faʻamaʻi pipisi. Le faʻamaʻiina o le nofoaga o loʻo manaʻomia ile faʻaaogaina o ava malosi e fufuluina i luma ma pe a maeʻa le samasama toto.

O le nofoaga e sili ona talafeagai mo le suʻe toto o le pito i luga o le tamailima, e mafai foi ona e faʻaaoga le vaega o le manava poʻo le muaʻi lima. O fua o le suka suka e fuaina i le tele o taimi i le aso. Faʻalagolago i le ituaiga ma le malosi o le maʻi.

Ina ia mautinoa le sao atoatoa o faʻamatalaga na maua, ua fautuaina e faʻaopoopo le faʻaaogaina o le mita i totonu o le vaiaso muamua ma le auʻiliʻiliga i le fale suesue.

O lenei mea o le a mafai ai e oe ona faʻatusatusa faʻataʻitaʻiga ma iloa ai mea sese i fuataga.

Aisea e tuuina mai ai e le mita ni faʻamatalaga sese

E tele mafuaʻaga e ono le faʻaalia ai le fua saʻo o le mita o le suka toto. Talu ai ona o le tele lava o gasegase latou te faaosoosoina le foliga mai o mea sese ona o le le usitaia o tulafono ole taʻavale, aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi le matagaluega o tautua, e tatau ona e mautinoa e le tuuaʻia le tagata maʻi mo lenei mea.

Ina ia mafai e le masini ona faʻaalia le fua saʻo o le suʻega, e taua tele le mafai ona aʻafia le toto o loʻo manaʻomia. Mo le faʻaleleia o le toto, e fautuaina e fufuluina ou lima i le vai mafanafana ao leʻi faʻapalaina, aʻo faʻamalamalamaina lou tamatamai lima ma ou lima. Mo le tele o le toto ma faʻaitiitia le tiga, e leʻo le puncture i luga o le tamatamailima, ae luga o le faʻapotopotoga.

E tatau ona mataʻitu le aso e muta ai le suʻega o le suʻega ma i le faaiuga o le taotoga, vavaeeseina. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o ni kesi e manaʻomia ai se fodu fou aʻo leʻi faʻaaogaina se vaega fou o fasi siaki. Afai e te le amanaiaina lenei gaioiga, o le auiliiliga e mafai foi ona le sao.

E taua le siakiina e le aunoa le sao atoatoa o le masini, aua o se vaifofo taulima poʻo ni vaega faapitoa e masani ona aofia i le pusa. E tatau foi ona mataʻituina le masini; afai e eleelea, mama, pei o le eleelea e faʻaleagaina le gaioiga.

O se maʻisuka e tatau ona manatua pea tulafono nei:

  • O le taimi ma taimi o le suʻega o le suʻe toto e fuafuaina e le fomaʻi, e faʻavae i luga o uiga patino o le vasega o le maʻi.
  • A faʻaaogaina le mita, e tatau ona i ai i taimi uma se pati ma suʻe suʻega i le faʻatau.
  • E taua le mataʻituina o le aso e muta ai pepa o suʻega, e le mafai ona e faʻaaoga mea e muta.
  • E mafai foi ona faʻaaoga na o na suʻega e tutusa ma le ata o le masini.
  • E mafai ona faia se suʻega o le toto i lima mamā ma mago.
  • O laumei faʻaaogaina e tatau ona teuina i totonu o se atigipusa faapitoa ma se tapuni ufiufi ma na o le lafoina i le otaota i lenei pepa.
  • Taofi le masini ese mai le la, susu ma tamaiti.

O faʻataʻitaʻiga taʻitasi o le mita ei ai a latou lava suʻega faʻasoasoa, o lea la, o fasi mai isi masini ma tagata gaosiga e le talafeagai mo suʻesuʻega. E ui lava i le tau maualuga o mea taumafa, ae leai se mea e mafai ona e faʻasaoina i luga o le latou faʻatau.

Ina ia le mafai ona toilalo fasi pepa, e tatau i le tagata gasegase ona aoao ia galue pea i le taimi o le fua. E tatau ona tapunia le afifi pe a uma ona aveese le laina, o le a taofia ai le afaina o le ea ma le malamalama.

E tatau ona filifili se masini mo le fuaina o le suka toto e tusa ai ma manaoga ma uiga o le tino, ma mafaufau i le ituaiga o maʻisuka, o le matua o le maʻi ma le masani ole auiliiliga. E le gata i lea, pe a faʻatau, e fautuaina e vave siaki le saʻo o le masini.

O le siakiina o le sao o le mita e pei ona taʻua i lalo:

  1. E tatau ona faia se suʻega o le toto mo faailoga o le kulukose i le laina tolu. O taunuʻuga taitasi e maua e ono i ai se mea sese o le sili atu ma le 10 pasene.
  2. E fautuaina e faia se suʻega toto e tutusa ma le masini ma i le fale suesue. O le eseesega i faʻamaumauga e le tatau ona sili atu i le 20 pasene. O le suʻeina ole toto e faia muamua ma pe a maeʻa taumafa.
  3. E aofia ai oe e mafai ona e faia se suʻesuʻega i le falemaʻi ma faʻatasi i taimi faʻatolu i se auala vave o le suka ma le glucometer. O le eseesega i faʻamaumauga e le tatau ona sili atu nai lo le 10 pasene.

O le vitio i lenei tusiga o le a faʻaalia ai pe faapefea ona faʻaaoga le masini.

Auala e galue ai le mita

O le taʻiala o le faʻaaogaina o glucometers e vaevaeina ai nei masini i ni ituaiga autu se lua:

Photometric fuaina le toto toto i lalo o le paolo o le fuamini. I le taimi o le auʻiliʻiliga, o le toto, pau i luga o le fasi siaki, faʻapipiʻi i le lanumoana, ma o le masini e fuafua le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto i le paolo lanu. O se faʻatalatalanoaga vavalalata ma le tele o mea sese, ou te taʻu atu ia te oe. E le gata i lea, o ia ituaiga masini e sili ona manaia ma faigata.

O le lomiga elemenekalami o le mita e sili atu le taimi nei. Glucose, alu i totonu o le masini, mafua ai se tali ma le taimi nei, lea o loʻo auiliiliina e se glucometer. O lenei metotia o le fuafuaina o le fua faʻatatau o le suka toto e sili atu ona sao.

E taua le taʻua o se taua taua e pei o le saʻo. A e faʻatau, faʻamolemole fesili mo suʻega suʻega e tolu. Afai o eseesega e ese mai le sili atu i le 10%, e le tatau ona faʻatauina lenei masini. O le mea moni, o le gaosia o masini, aemaise lava masini photometric, sili atu ma le 15% o masini o mea le atoatoa ia ma se mea sese. I nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i le saʻo o glucometers o le a ou tusi i se mea ese.

Ma le isi, o le ae iloa pe faapefea ona fua le suka o le toto ma se glucometer, pe faʻapefea ona faʻaaoga se glucometer e maua ai se faʻataunuuga saʻo.

Fua o le suka i le toto i se glucometer algorithm

O le algorithm mo le faʻaaogaina o le mita e faigofie.

  1. Ina ia siaki le maualuga o le suka o le toto, e tatau ona e faamama muamua ou lima pe afai e te le oi le fale, ae maise lava le nofoaga o puncture (o le pito sili ona talafeagai o le paʻu o le lima lima o le lima). Ia mautinoa ia faʻatali seʻia maeʻa faʻamaʻapeʻa le ava malosi, poʻo isi faʻamaʻi pipisi. Afai oe i le fale, e le manaʻomia le faʻapalapalaina, e pei o le paʻu. Aua le soloia le nofoaga pupuʻu i se ie susū; o ona vailaau e le afaina ai e matua faaleagaina ai le taunuuga.
  2. Faʻamafanafana ou lima pe a malulu.
  3. E faʻapipiʻi le laasaga i totonu o le mita seia oʻo ina kiliki, ao le masini e tatau ona faʻaalia (pe ana le tupu lenei mea, e tatau ona faia faʻatasi le faʻatonuga).
  4. I le isi itu, o le a amataina se laʻau seʻia oʻo mai se mataua o le toto, lea e faʻaaogaina ai se fasimea. Skip le mataua muamua, aua o loʻo i ai le tele o vai faʻapipiʻi. Faʻamati ifo se matāua, ma aua neʻi faʻafefete i luga o se fasi pepa.
  5. Faʻafetai i le pu, lea e fausia i vaega taʻitasi, o le masini e maua le faʻamatalaga talafeagai mo le auiliiliga, ma a maeʻa le 10-50 sekone ua faʻaalia le maualuga o le suka i luga o le lau o le masini. Ole tele o glucose o aso nei e fetuunai le loloto o le puncture. Manatua, o le loloto, o le sili atu ona tiga. Ae afai ei ai lou tino paʻu ma le mafiafia, e tatau ona e faateleina le loloto o le puncture e maua ai se pa'ū atoa o le toto. E tatau ona faigofie le mataua, e aunoa ma se taumafaiga. Soo se taumafaiga i luga o tamatamailima e faaopoopo ai le suamalie extracellular i le toto, lea e faalavelaveina ai le taunuuga.
  6. Ina ia faʻamaeʻaina le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona aveeseina le laupepa ma tuʻuina atu, ao le masini e liliu ese (pe o le a tatau ona tape le lima). O lenei metotia suʻesuʻeina ua taua o "elekenelosi".
  7. O se isi filifiliga suʻesuʻe (photometric) e aofia ai le fuafuaina o le maualuga o le suka o le toto e faʻaaoga ai fasipepa ma ni laʻau faʻataʻitaʻi lanu eseese lea e suia ai le lanu ona o le mea muamua na faʻaaogaina fualaau faasaina. O lenei metotia ua faʻaitiitia.

I le taitaia o le kulupu, e tatau ona manatuaina o le suālaʻau masani ao leʻi 'ai e 3.5-5.5 mmol / L, pe'ā uma ona' ai - 7.0-7.8 mmol / L.

I le tulaga o le siʻitia pe faʻaititia le iʻuga, e iai se faʻafitauli o le hyperglycemia poʻo le hypoglycemia, i le faasologa.

Pe a filifilia se glucometer, e tatau foi ona e mafaufau i le manaʻoga mo le siakiina o tino o le ketone i le toto (mo le maʻisuka ituaiga 1). E taua foi le manatua o le tele o glucometers e fuaina le kulukose i le plasma toto, ae le o le atoatoa. O le mea lea, e tatau ona e faʻaogaina se laulau faʻatusatusa o faʻamatalaga.

O afea e fua ai le suka o le toto ma se glucometer

E tatau i lau fomaʻi ona taʻu atu ia te oe le taimi ole fua ole kulukose. E masani lava, o ituaiga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e 3-4 taimi i le aso, ma faʻatasi ai ma le insulin-tutoatasi, 1-2 taimi. I le tulaga lautele, o le tulafono e galue iinei - o le sili atu foi lea o le sili atu. Ae mo le manuia o le teuina o mea tautupe, o le tele o le maʻisuka e seasea lava fuaina le suka o le toto pe a faʻatau mai ni laupepa ma fasi. I lenei tulaga, o le tulafono "Availicious totogi faalua." A maeʻa mea uma, ma se taui le lelei mo le maʻisuka, ona e faʻaaluina atili lea i luga o togafitiga fualaau o faʻafitauli.

Vitio i le auala e faʻaaoga ai le mita

"'Aʻai ma lanu ..."

Faatasi ai ma le tuʻufaʻatasia o glucometers i se fale talavai, e masani ona e mauaina ni masini na gaosia e ABBOTT, Bayer, OneTouch, Accu-Chek ma isi. E ui lava i le mea moni e faapea o le vaega o galuega e tutusa, o nisi eseesega e mafai ona maitauina.

O lea, e faalagolago i le kamupanī, o le taimi o le suʻesuʻega e mafai ona eseese (itiiti - 7 sekone), o le tele o le toto e manaʻomia mo le suʻega (mo tagata matutua ua fautuaina e aloese mai punoʻa tetele), ma o le tulaga o le afifiina o fasi siaki - o suʻega taʻitasi e tatau ona faʻapipiʻi taʻitasi, ae a masani - e mafai ona faʻatau faʻatau i totonu o se mea masani.

O nisi mita o le glucose e i ai vaega taʻitasi:

  • Faʻafefea ona faʻaaoga se glucometer mo tagata maʻi e le lelei le vaai - o loʻo i ai le avanoa e faʻaalia ai le leo o le suka,
  • O nisi o faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai le tomai e tauloto ai taunuʻuga mulimuli e 10,
  • O nisi o glucometers e mafai ai e oe ona fua lau kulūkose toto, fetuutuunai mo le taimi (muamua poʻo le maeʻa o taumafataga).

O le mauaina o se glucometer o le a sili atu ona faigofie le ola ai ma le maʻisuka, faʻapea foi ma le faʻasaʻoina o se taimi umi mo oe lava ma lou aiga.

Ou te faʻamoemoe ua e fuafua pe faʻapefea ona e faʻaaoga ma fua le suka o le toto i se glucometer, faʻamalamalama mataupu faavae o le glucometer i le taimi o le suʻega. E tāua tele le saʻo lelei o le faagasologa o le fua, pei o le maʻisuka e faia mea sese i taimi uma.

Faʻatele masani i le fuafuaina o le suka o le toto ma se glucometer

  • fuluʻi lima vaivai
  • papaʻu papaʻu
  • tele poʻo sina toto laitiiti mo auiliiliga
  • gaʻoina o se vailaʻau, palapala poʻo vai
  • le teuina lelei o fasi siaki
  • mita le faʻamaonia le mita i le faʻaaogaina o suʻega fou
  • leai se faamamaina ma siaki le saʻo ole masini
  • faʻaaogā fasi faʻataʻitaʻiga mo se isi faʻataʻitaʻiga o le glucometer

O lenei ua e iloa tonu le ala e faʻaaoga ai le mita i le fale. Fai lenei mea masani ina ia mafai ona pulea ma vaavaaia lau maʻisuka. Taumamafa lelei ma tausi i faʻasologa uma o fomaʻi.

O le ae mauaina le tele o tala malie ma aoga e uiga i le suka o le toto i lenei vaega.

Tuua Lau Faamatalaga