Carbamazepine-Akrikhin - pulega * faatonuga mo le faʻaaogaina

Carbamazepine: faatonuga mo le faʻaoga ma iloiloga

Igoa Latina: Carbamazepine

ATX Code: N03AF01

Mea gaosi galue: carbamazepine (carbamazepine)

Faʻatauina: LLC Rosfarm (Rusia), CJSC ALSI Pharma (Rusia), Faʻataʻitaʻiga a le JJSC (Rusia)

Faʻafouina le faʻamatalaga ma le ata: 07/27/2018

Tau o falemaʻi: mai le 58 rubles.

Carbamazepine o se vailaau faʻasaina ma le mafaufau o le psychotropic, antiepileptic.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O Carbamazepine e gaosia i ni pepa (10, 15, 25 pi. I totonu o pusa tioata, 1-5 pepa i totonu o se atigipusa pepa, 20, 30 pcs. I totonu o pusa tioata, 1, 2, 5, 10 pake i se pepa pepa afifi, 20, 30, 40, 50, 100 pi i totonu o se pulou, 1 mafai i se pepa pepa).

O le tuufaatasiga o le 1 laupapa e aofia ai:

  • Mea aoga: carbamazepine - 200 mg,
  • Vaega o ausilali: talc - 3.1 mg, povidone K30 - 14.4 mg, colloidal carbon dioxide (aerosil) - 0.96 mg, polysorbate 80 - 1.6 mg, sich potato - 96.64 mg, magnesium stearate - 3 , 1 mg.

Pharmacodynamics

Carbamazepine o le dibenzoazepine, lea o loʻo faamatalaina i le antiepileptic, neurotropic ma le psychotropic aafiaga.

I le taimi nei, o le faiga o gaioiga o lenei vailaau e na o se vaega suʻesuʻeina. E taofia ai le faʻaliliuina o synaptic o pulusua manaia, e puipuia ai le faʻaaogaina o neurons, ma aumai ai le maunu o le televeni o laina i se tulaga mautu. E ono masalomia, o le autu autu o le gaioiga o le carbamazepine o le taofia lea o le faia o gaioiga e faalagolago i le sodium-i luga o neuronoa ona o le "gaioiga" poloka - faalagolago ma faalagolago i le eletise.

Aʻo faʻaaogaina fualaau faasaina e pei o le monotherapy i tagata mamaʻi i le mai (aemaise lava, tamaiti ma tagata talavou), na maitauina se lagona o le mafaufau, faʻaalia i le faʻaumatia o faʻamaoniga o le atuatuvale ma le atuatuvale, faapea foi ma le faʻaitiitia o le faʻamalosi ma le le fiafia. E leai se faʻamatalaga e le mafaamatalaina i luga o le aafiaga o le carbamazepine i luga o le mafaufau ma le psychomotor galuega: i nisi o suʻesuʻega, o se faʻaluaga poʻo se leaga le faʻaalia na faʻaalia mai o le fua-fualaʻau, o isi suʻesuʻega na faʻamaonia ai le lelei o le fualaau oona i le mafaufau ma le gauai.

I le avea ai o se sui o le neurotropic, o le carbamazepine e aoga i nisi o faʻamaʻi faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le lua ma le numera o le neuralgia, e puipuia ai le tupu mai o faʻalavelave pagalsmal pain.

I maʻi e maua mai i le ava malosi, o le carbamazepine e faʻapipiʻi ai le tapulaa o le nofosala, lea e faʻaitiitia i le tele o tulaga, ma faʻaitiitia ai le ogaoga o faʻamaʻiga o le maʻi (e aofia ai mea faʻalavelave faʻafuaseʻi, le mautonu, faʻaleagaina atili).

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka insipidus, o le carbamazepine e faʻaitiitia ai le gasegase ma faʻafefe ai le fia inu.

I le avea ai o se sui o le mafaufau, o le fualaau faasaina ua faatonuina mo faaletonu afaina, e aofia ai le togafitiga o tulaga ogaoga o le manic, mo le lagolagoina o togafiti pipili (manic-depressive) (o le carbamazepine e faaaogaina uma e pei o le monotherapy ma le taimi foi e tasi i le lithium, antidepressant poo antipsychotic drugs), aʻo manic faanoanoaga faanoanoaga, faatasi ai ma le saoasaoa vave, faatasi ai ma osofaiga manic, pe a faaaoga le carbamazepine faatasi ai ma antipsychotics, ma faʻapea foʻi ma osofaʻiga o le mafaufau faʻapitoa. O le mafai gafatia o le vailaʻau e faʻamalo ai faʻaalia mai tagata e mafai ona faʻamatalaina e ala i le taofia o le fesuiaiga o norepinephrine ma le dopamine.

Pharmacokinetics

Faatasi ai ma le faʻafofoga tautala, o le carbamazepine e faʻaaogaina i totonu o le vaega o meaʻai e toetoe lava atoa. O le tagofia o fualaau faasaina i le pepa laititi e tuʻuina atu ma le faʻavave ona faʻaaogaina. A maeʻa se tasi fuataga o le 1 papalama o le carbamazepine, i le averesi, o lona maualuga maualuga o le faʻamoemoega e fuafuaina pe a uma le 12 itula. A maeʻa se tasi o fualaau oona i se fualaau e 400 mg, o le fua faatatau ole maualuga o le maualuga o le carbamazepine e le suia e tusa ma le 4.5 μg / ml.

Pe a ave le carbamazepine i le taimi e tasi ma meaai, o le tikeri ma le fua o le faaaogaina o le vailaʻau e tumau pea e le suia. O le faʻatusatusaga o le faʻatusatusaga o se vailaʻau ile plasma e maua ile 1-2 vaiaso. O le taimi o lona ausiaina o le tagata lava ia ma ua fuafuaina i le tikeri o le faʻaaogaina o le ate i le ate i le carbamazepine, le tulaga o le maʻi aʻo leʻi amataina le togafitiga, o le fualaau o le vailaʻau, o le umi o togafitiga, faʻapea foi i le hetero-induction e isi vailaʻau o loʻo faʻaaogaina faatasi ma le carbamazepine. E i ai ni feeseeseaiga feeseeseaiga eseese i tulaga faatauaina o le paleni o le tau i le tele o vailaau togafitiga: i le tele o tagata gasegase, o nei faailoilo e mai le 4 i le 12 μg / ml (17-50 μmol / l).

O Carbamazepine e sopoia le pa puipui. Talu ai e toetoe lava a gauai atoatoa, o le tufatufaina o le tufatufaina o le 0.8-1.9 l / kg.

O le metabolism o le carbamazepine e faia i le ate. O le auala aupito sili ona taua o le biotransformation o le vailaʻau o le faʻasolosolo faʻatasi ma le fausia o metabolites, o le autu o loʻo aofia ai le 10.11-transdiol derivative ma le oloa o lona faʻatasi ma le glucuronic acid. Carbamazepine-10,11-epoxyide i le tino o le tagata ua pasi atu i le carbamazepine-10,11-transdiol ma le auai o le enzyme microzyal epoxyhydrolase. O le faʻamaualuga o le carbamazepine-10,11-epoxyide, o se metabolite malosi, e tusa ma le 30% o mea o le carbamazepine i le plasma toto. O le isoenzyme autu e nafa ma le liua o le carbamazepine i le carbamazepine-10,11-epoxy o le cytochrome P4503A4. O se taunuuga o faagasologa o gasegase, o se vaega itiiti o le isi metabolite ua fausia foi - 9-hydroxymethyl-10-carbamoylacridane.

O le isi auala taua mo le metabolism o le carbamazepine o le fausia lea o ituaiga monohydroxylated derivatives, faapea foi ma N-glucuronides, e faaaoga ai le isoenzyme UGT2B7.

O le afa o le ola o le mea galue malosi e le suia pe a uma le togafitiga o le fualaau faasaina i le tusa ma le 36 itula, ma pe a maea ona faia soo se fualaau faasaina - e tusa ma le 16-24 itula, e fuafua i le umi ole togafitiga (e mafua mai i le autoinduction o le ate monooxygenase system). E faʻamaonia e faapea, i tagata mamaʻi e aofia ai le carbamazepine ma isi vailaʻau e mafua ai le maua o le ate (e fai ma faʻataʻitaʻiga, phenobarbital, phenytoin), o le afa-ola o le fualaau faasaina e le sili atu i le 9-10 itula.

Faatasi ai ma le tautala tautala o le carbamazepine-10,11-epoxyide, o le afa o le afa o le ola e tusa ma le 6 itula.

A maeʻa le faʻatonuina o le carbamazepine e tasi i le fualaau e 400 mg, 72% o le vailaʻau e faʻamalosi e ala i fatugaʻo ma 28% e ala ile inumaga. E tusa ma le 2% o le avega ua ave i le urine, e fai ma sui o le carbamazepine, ma e tusa ma le 1% le ituaiga o le 10.11-epoxy metabolite e faʻaalia ai le metabolic activity. A maeʻa le faʻafoe tasi o le tautala, e 30% o le carbamazepine e faʻaaogaina e ala i fatugaʻo e avea ma oloa mulimuli o le faʻagasologa o le faʻasologa.

O tamaiti e vave ona soloia le carbamazepine, o le mea lea, o nisi taimi e tatau ai ona faatonuina tulaga maualuga o fualaau faasaina, lea e fuafuaina e fuafua i le mamafa o le tino o le tamaitiiti, pe a faatusatusa i tagata matutua.

O faʻamatalaga e uiga i suiga i le pharmacokinetics o le carbamazepine i tagata matutua matutua e faʻatusatusa i maʻi laʻititi e le maua.

O vailaʻau faʻamaʻi o le carbamazepine i tagata mamaʻi ma le faʻamaʻi ma le faamaʻi hepatic e leʻi suʻesuʻeina i le aso.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • O le faʻamaʻiina (sei vagana ai faʻaupuga pupuʻu poʻo le meoclonic, absences) - faʻaoga lua ma le numera muamua o le faoa faamalosi, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o tonic-clonic, faoa faamalosi faʻatasi ma faʻamaoniga faigofie ma faʻalavelave, faʻalavelave faʻafefiloi (monotherapy poʻo faʻatasi ma isi vailaʻau faʻasaina)
  • Polyuria ma polydipsia ma le maʻisuka insipidus, faʻamaʻi tiga i le polyneuropathy o le maʻisuka, o le neuralgia faʻapitoa ma le tele o sclerosis, neuralgia matiopathic neuralgia, faʻamaʻiina o le ava malosi, faʻavaiopia glossopharyngeal neuralgia, faʻafitauli afaina,
  • Faʻafitauli le afaina o le tino, e aofia ai le le atoatoa o le mafaufau, maʻi-manua-depressionive, ma isi. (puipuiga).

Contraindications

  • Atioventricular poloka
  • Faʻasalaga o le manua o le ponaivi hematopoiesis,
  • O le gasegase faʻateleina (faʻapipiʻi)
  • Faʻaauau le faʻaaogaina o le initaneti o monoamine oxidase ma mo le 14 aso talu ona maeʻa,
  • Tina ma le lactation
  • Ole gasegase ile vaega ole vailaʻau, faapea foi ma fualaau faasaina e tutusa lelei ma le gaosiga (tricyclic antidepressants).

E tusa ai ma faatonuga, e tatau ona faʻaaogaina le carbamazepine i le taimi lava e tasi e pei o le inu ava malosi, tagata matutua matutua, ma tagata gasegase o le fatu fatu fatu, dilution hyponatremia, faateleina le mamafa o le toto, le taofia o le hematopoiesis o le ponaivi aʻo faia togafitiga (talafaasolopito), hyperplasia prostatic, faʻasologa masani o le faʻailoga.

Faʻaiʻuga

I le taimi o le faʻaaogaina o le carbamazepine, o aʻafiaga nei e mafai ona atiaʻe:

  • O le faʻalavelave faʻapitoa o le tino: o le ata, dizziness, vaivaiga lautele, o le moe, o le mimita, o le ulu, o le nystagmus, o le fale nofo, o le tiga, o le atuatuvale, o le dyskinesia, o le choreoathetoid disorders, the neuritis general, dysarthria, paresthesia, paresis,
  • Faiga o le cardiovascular: o le faʻaitiitia po o le faateleina o le toto, o le faʻaititia o le toto, faʻaitiitia o le toto, fatu faʻamalosi loto, faʻalavelave, bradycardia, arrhythmias, poloka o le atrioventricular ma le vaivai, le atinaʻe poʻo le faʻalavelave o le faaletonu o le loto nutimomoia, faʻalavelaveina o le fatu fatu (e aofia ai le faateleina poo le tupu o le angina oso), thrombot thrombosis ,
  • Faiga faʻaogaina: masini malolo, vomiting, leu, uluaʻi poʻo le manava, tiga o le tino, stomatitis, glossitis, pancreatitis,
  • Faiga faʻataʻitaʻiga: faʻaleagaina o le tino, lesepone interstitial, faʻaleagaina o le tino (hematuria, albuminuria, oliguria, azotemia / faateleina urea), taofiofia urinary, faateleina le urination, le atoatoa / feusuaiga,
  • O le faʻamaʻiina ole maualuga o le L-thyroxine (free T4, TK) ma le faateleina o le maualuga o le hormone thyroid-stimulating (e masani lava e aunoa ma ni faʻaaliga faʻapitoa. faʻatasi ai), osteomalacia, faʻalavelave o le calcium-phosphorus metabolism i le ponaivi (faʻaleagaina le maualuga o le 25-OH-cholecalciferol ma le faʻamaonia o le calcium i le plasma toto), hypertriglyceridemia, hypercholesterolemia,
  • Fomaʻi gasegase: faʻasolosolo, gaogao, faʻaaogaina,
  • Faʻasologa: gaioiga maualuga o le gamma-glutamyl transferase (e pei o se tulafono, e leai se aoga taua), faʻateleina le gaioiga o le phosphatase alkaline ma le "ate" transaminases, hepatitis (o le granulomatous, mixed, cholestatic or parenchym (type hepatocellular), foia ole ate,
  • Hemopoietic organs: thrombocytopenia, leukopenia, leukocytosis, eosinophilia, lymphadenopathy, anaemia aplastic, gasegase lemu, agranulocytosis, anemia megaloblastic, aplasia erythrocytic erythrocytic, anemia hemolytic, reticulocytosis
  • Vailaau o le tino: suiga i le mafaufauga o le pitch, faʻafefeteina o tioata, faʻalavelave i le tofo, conjunctivitis, hypo- or hyperacusia,
  • Manatu o le mafaufau: popole, faʻafeiloaʻiga, le lava o le fia 'ai, atuatuvale, amio faʻasauā, le fiafia, faʻavevesi, faʻafouina o le mafaufau,
  • Tali atu i le Allergic: lupus-like syndrome, exfoliative dermatitis, urticaria, Stevens-Johnson syndrome, erythroderma, mea tiga o le epidermal necrolysis, photosensitivity, nodular ma erythema multiforme. O le tele o gaioiga o le gasegase o le hypersensitivity reactions i le vasculitis, fiva, lymphadenopathy, fagu paʻu, eosinophilia, lymphoma-pei o faailoga, leukopenia, arthralgia, galuega fesuiaiga o le ate ma le hepatosplenomegaly e mafai (o nei faaaliga e mafai ona tupu i ituaiga eseese). O isi totoga, e pei o fatugaʻo, mama, myocardium, pancreas, ma le kolone, e mafai foi ona aofia ai. E seasea ona tupu - o le maningitis faʻamalosi ma le myoclonus, angioedema, faʻaalia anaphylactic, faʻasologa o le tino o le mama, e le o manava, fiva, pneumonitis poʻo le niumonia,
  • Isi: o le purpura, maʻi paʻu o le paʻu, salu, vene, alopecia.

Faʻasalaga

Faatasi ai ma le maualuga o le carbamazepine, o mea nei e matauina:

  • mai le cardiovascular system: toto maualuga poʻo le maualalo o le toto, tachycardia, faʻasologa o le conduction, faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le QRS faʻalavelave, puʻeina o le loto ma le faʻavaivaia, faʻaveveveina e le faʻamalosi o le loto,
  • mai i le itu o le pūtotonu tutotonu o le tino: faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻalavelave faʻalavelave, faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino, le maalili, le mautonu i le vanimonimo, faʻafeiloaʻiga, faʻalavelave, moe, le mafaufau, coma, myoclonus, dysarthria, speech slurred, ataxia, vision blurred, nystagmus, hyperreflexia (i le taimi muamua) ma le gaioiga faʻapitoa (e pei ona taua mulimuli ane), siosiomaga o le mafaufau, dyskinesia, faoa faamalosi,
  • mai le gastrointestinal tract: faʻaitiitia le fua o le aveeseina o meaʻai mai le manava, fulafula, faʻaleagaina le motauli o le kolone,
  • mai i le manava o le tino: faanoanoaga o le nofoaga o le respiratory, pulmonary edema,
  • mai le urinary system: vai inu (dilution hyponatremia) e fesootaʻi ma le aafiaga o le carbamazepine, e tutusa ma le gaioiga o le hormones antidiuretic, faatumauina o le vai, taofia o le urinary, anuria or oliguria,
  • suiga i totonu ole potu suesue: o le atinaʻeina o le hyperglycemia poʻo le acidosis metabolic, o le faʻaopoopoga o le gaioiga o le muscular fraction of creatin phosphokinase e mafai.

O le vaifofo faapitoa i le carbamazepine e le o iloa. O le togafitiga o le sologa lelei e tatau ona faʻavae i luga o le maʻi o le maʻi, ma fautuaina e tuʻuina o ia i se falemaʻi.

E tatau ona fuafua le faʻamaonia o le carbamazepine plasma e faʻamaonia ai fualaau oona ma iloilo ai le matuia o se faʻalavelave.

E tatau ona fufuluina le manava ma aveese mai mea o loʻo aofia ai, faʻapea foʻi ma le gaʻo ua gaosia. O le aveeseina vave o mea oona e tele lava ina fesoasoani i le faatuai o le absorption, lea e ono mafua ai le toe atiaʻe o faailoga o le inupia i le taimi o le toe faaleleia. O togafitiga faʻasolosolo, lea e faia i totonu ole potu maʻi tigaina ma e tuʻuina atu ma le mataʻituina o galuega a le fatu ma le faʻamaonia lelei o faʻalavelave i le paleni vai-electrolyte, e maua ai foi iʻuga lelei.

Faʻataʻitaʻiina le faʻaogaina o le faʻamalosia o le tino, o le puleaina o le dobutamine poʻo le dopamine o loʻo faʻaalia. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le arrhythmia, o togafitiga e filifilia taitoatasi.I le tulaga o le faoa faamalosi, ua fautuaina e faia ni benzodiazepines, mo se faataitaiga, diazepam poo isi mea e puipuia ai le tino e pei o paraldehyde po o phenobarbital (o le mea mulimuli e faaaoga ma le lapataiga ona o le faateleina o le lamatiaga o le faanatinati).

Afai ua atiaʻe e le tagata maʻi vai inu (hyponatremia), e tatau ona faatapulaa le pulega ole suavai ma ole 0.9% sodium solution ole suauu e tatau ona faia ma le totoʻa, lea i le tele o tulaga e taofia ai le atiaʻe o le faiʻai o le faiʻai. O le faʻamalologa i luga o le manava o le koala e maua ai iuga lelei. O le faʻamaʻi pipisi o le peritoneal, faʻamaʻiloga, ma le faʻamalosi o vailaʻau ua manatu e le lava le aoga i le aveesea o le carbamazepine mai le tino. I le aso lona lua ma le lona tolu talu ona aliali mai ni faailoiloga o se faʻalavelave, o lona uiga e mafai ona faʻateleina, lea e faʻamatalaina e le faʻatuai ona tuai o le vailaʻau.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi amata ona e faʻaaogaina le Carbamazepine, e tatau ona e faia se suʻega: o se auiliiliga lautele o le mimi ma le toto (e aofia ai le faitauina o reticlocytes, platelets), o le naunautaiga o le maualuga o le uʻamea, le maunu o le urisa ma le eletise i le toto. I le lumanaʻi, o nei faailo e tatau ona mataitu i vaiaso taitasi i le masina muamua o togafitiga, ona - tasi lea i le masina.

Pe a faatonuina le carbamazepine i tagata gasegase ma le mamafa o le mamafa o le tino, e manaomia taimi e tatau ona pulea ai.

O le togafitiga e tatau ona faamutaina pe afai o le leukopenia o le alualu i luma po o le leukopenia e atiina ae, lea o loo aumaia faatasi ma vailaau faafomaʻi o se faamai pipisi (o leukopenia e le o alualu i luma e le alualu i luma e le manaomia ai le faamutaina o le carbamazepine).

I le taimi o le togafitiga, e tatau ona ave le tausiga pe a ave taavale afi ma faia isi ituaiga galuega matautia e ono lamatia ai le maualuga o le gauai ma le vave gaoioi o le psychomotor.

Tina ma le lactation

E faʻamaonia o fanau e fananau mai i tina ua i ai se faʻamaʻi o le maʻi o le maʻi, e sili atu le lamatia o faʻalavelave tutupu i totonu o le intrauterine, e aofia ai faʻafitauli faʻaletonu. O loʻo i ai se faʻamaoniga e mafai e le carbamazepine ona faʻaleleia lenei vailaʻau, e ui lava e leai se faʻamaoniga mulimuli o lenei mea moni semanu e maua mai i faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o togafitiga faʻatasi ai ma le tuʻuina atu o fualaau faasaina e pei o le monotherapy.

O loʻo i ai lipoti o mataupu o faʻamaʻi pipisi, faʻamalositino, e aofia ai le spina bifida (e le o le tapunia o le vetebral arches), ma isi faʻalavelave faʻapitoa, e pei o le hypospadias, le lelei i le atinaʻeina o le cardiovascular system ma isi mamanu, faʻapea foʻi ma fausaga faʻapitoa.

E talafeagai le faʻaaogaina o le carbamazepine ma le lapataiga i fafine maʻitaga ma le epilepsy. Afai e maʻitaga se fafine ma o loʻo fuafua e maʻitaga, ma afai e talafeagai le faʻaaogaina o le carbamazepine aʻo maitaga, e fautuaina e iloilo ma le faaeteete le manuia o le togafitiga mo le tina ma le ono lamatia ai faafitauli, aemaise i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga.

Faʻatasi ai ma le malosi atoatoa o le togafitiga, e tatau ona faʻataʻitaʻiina tagata gasegase o le matua o le carbamazepine e pei lava o le monotherapy, talu ai o le taimi o le faaletonu o le fomaʻi i le taimi o le tuufaatasiga togafitiga o le antiepileptic e maualuga atu nai lo le monotherapy.

E tatau ona faatonu le fualaau faasaina i le fua aupito sili ona aoga. E tatau foi ona e siakiina e le aunoa ia mea o le vaega galue i le plasma toto.

E tatau i tagata maʻi ona nofouta i le tele o le aʻafiaga o faʻafitauli. E fautuaina foi mo latou ia maua le faʻamautinoaga faʻalavelave.

I le taimi o le maʻitaga, o le faʻavevesi o le togafitiga faʻamalosi e puipuia ai, ua faʻaumatia, ona o le alualu i luma o le faamai e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le tina ma le pepe.

O loʻo i ai se faʻamaoniga e faʻaleleia e le carbamazepine le vaivai o le gaʻo lapopoʻa lea e atiaʻe i le taimi o le maitaga. O lenei mea e mafai ona fesoasoani e faateleina le aʻafiaga o le faaletonu o fanau i fanau na fananau i fafine o loʻo tagofia lenei fualaau. O le mea lea, ao leʻi oʻo i le taimi o le maitaga, e fautuaina e ave nisi inumaga o le folic acid.

I le avea ai o se fua puipuia e puipuia ai le faateleina o le toto i pepe faatoa fananau mai, o tamaitai i vaiaso mulimuli o le maitaga, faʻapea foi ma pepe faatoa fananau mai, e tatau ona tuʻuina atu i ai le vitamini K1.

O le tele o tulaga o le atuatuvale o le falemaʻi ma / poʻo faʻamaʻi faʻafuaseʻi i pepe faatoa fananau mai, o latou tina na faʻatasi ma le carbamazepine faatasi ai ma isi faʻamalosi toto. O mataupu o le manava, vomiting ma / poʻo le faʻaitiitia o le manava i pepe faatoa fananau mai, o latou tina na ave carbamazepine e maua i nisi taimi. E manatu o nei gaioiga o ni faʻamatalaga o le tosoina o maʻi i pepe faatoa fananau mai.

O Carbamazepine ua fuafuaina i le susu o susu, o lona maualuga i le 25-60% o le vailaʻau i le plasma toto. O le mea lea, e fautuaina le faʻatusatusa o faʻamanuiaga ma faʻasalaga le talafeagai o le susu i le taimi o togafitiga faaumiumi ma le fualaau faasaina. Aʻo aveina le carbamazepine, e mafai e susu ona fafagaina a latou fanau, peitaʻi pe afai e siakiina i taimi uma mo aʻafiaga aʻafiaga (mo se faʻataʻitaʻiga, tali atu i le paʻu ma le momoe tele).

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le carbamazepine faʻatasi ai ma fualaau faʻasaina, o aʻafiaga e le manaʻomia:

  • Inhibitors CYP3A4: faʻaopoopoga o plasma o le carbamazepine,
  • Dextropropoxyphene, verapamil, felodipine, diltiazem, viloxazine, fluoxetine, fluvoxamine, desipramine, cimetidine, danazole, acetazolamide, nicotinamide (naʻo tulaga maualuga i tagata matutua), macrolides (josamycin, erythromycin, clarithromycinazole, itlarithrazole azole, azithromycinazole trolitrazinazolezoline, ), loratadine, terfenadine, isoniazid, sua o le vine, propoxyphene, inhibitors protease HIV e faʻaaogaina i le togafitiga HIV: faʻateleina le faʻasalaga plasma o le carbamazepine,
  • Pelbamate, fenuximide, phenobarbital, primidone, phenytoin, metsuximide, theophylline, cisplatin, rifampicin, doxorubicin, atonu: valpromide, clonazepam, acid valproic, oxcarbazepine ma tapenapena o togalaau i hypericum hyperfinum,
  • Valproic acid ma le primidone: o le aveeseina o le carbamazepine mai pulu plasma ma le faateleina o le maualuga o le metabolite o le pharmacologically active (carbamazepine-10,11-epoxyide),
  • Isotretinoin: suiga i le bioavailability ma / poʻo le faʻamaonia o le carbamazepine ma le carbamazepine-10,11-epoxide (e manaʻomia le mataʻituina o le plasma),
  • Clobazam, clonazepam, primidone, ethosuximide, alprazolam, valproic acids, glucocorticosteroids (prednisone, dexamethasone), haloperidol, cyclosporine, doxycycline, methadone, vailaau o le toto e maua ai le gaseterone ma / poo le estrogen o togafitiga, togafitiga antiecological (e tatau ona ave togalaau faasaina. fenprocoumone, warfarin, dicumarol), topiramate, lamotrigine, tricyclic antidepressants (imipramine, nortriptyline, amitriptyline, clomipramine), felbamate, clozapine, tiagabin, inhibitors protease, lea o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le HIV (ritonavir, indinavir, saquinavir), oxcarbazepine, itraconazole, o le calcium channel blockers (o se vaega o dihydropyridones, mo se faataitaiga, felodipine), midazolam, levothyroxine, praziquantel, olazapine, risperidone, o latou mafaufauga o tramazole, tramazide faʻaitiitia poʻo le faʻamaeʻaina atoatoa oo latou aʻafiaga, faʻasaʻo le faʻaaogaina o tui e mafai ona manaʻomia),
  • Phenytoin: faʻatele pe faʻaitiitia i lona tulaga o plasma,
  • Mefenitoin: o se faʻaopoopoga (i mea e le masani ai) o lona maualuga i le plasma toto,
  • Paracetamol: o se faʻaopoopoga o le aʻafiaga o aʻafiaga o le ate ma le faʻaitiitia o le malosi gasegase (faʻateleina le metabolism o le paracetamol),
  • Phenothiazine, pimozide, thioxanthenes, molindone, haloperidol, maprotiline, clozapine ma tricyclic antidepressants: faʻateleina le aʻafiaga o le tino i le tino tutotonu ma faʻavaivaia ai le malosi o le gaosiga o le carbamazepine,
  • Diuretics (furosemide, hydrochlorothiazide): atinaʻe faʻatasi ma faʻamatalaga o le hyponatremia,
  • O tagata e le o le faʻamaʻivaʻaina le musele (pancuronium): faʻaitiitia o latou aafiaga,
  • Ethanol: o se faaitiitia i lona faapalepale,
  • O mea e le faʻaogaina, o mea faʻamalosi faʻamalosi, faʻasolosolo mata: faʻavave le metabolism,
  • Auala mo le faʻamaʻi lautele (enflurane, halotane, fluorotan): faʻavaveina le metabolism ma se faʻaopoopoga o aʻafiaga o aafiaga o le hepatoxic,
  • Methoxiflurane: faʻateleina le faʻavaeina o metabolites o le nephrotoxic,
  • Isoniazid: faʻateleina le faʻaleleia o le hepatotoxicity.

O analogues o Carbamazepine e aofia ai: Finlepsin, Finlepsin le umi, Tegretol, Tegretol TsR, Zeptol, Karbaleks, Karbapin, Mezakar, Timonil.

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics
Vailaʻau faʻasolosolo, vailaʻau dibenzazepine. Faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, o le vailaau faʻamaʻi e iai foi sona aʻafiaga ma le mafaufau.

O le faiga o le gaioiga o le carbamazepine ua maeʻa ona faamatalaina. O le Carbamazepine e faʻamautuina ai paʻu o neu uaua, e taofia ai le faʻaaogaina o vevela ma faʻaitiitia le faʻaliliuina o synaptic o pulupulu fiafia. Masalo, o le autu autu o le gaioiga o le carbamazepine o le puipuia lea o le toe maua mai o le gaioiga o le gaʻo i luga o neuronoa ona o le poloka o vaʻalaupapa gaʻolaupapa.

Pe a faʻaaogaina e pei o le monotherapy i tagata mamaʻi i le maile (aemaise lava i tamaiti ma tamaiti), o le mafaufauga o le fualaau faasaina sa maitauina, lea na aofia ai se aafiaga lelei i uiga o le atuatuvale ma le atuatuvale, faapea foi ma le faaitiitia o le le fiafia ma le le fiafia. E leai ni faʻamatalaga e le mafaamatalaina e uiga i le aafiaga o le fualaau faasaina i luga o le mafaufau ma le psychomotor galuega: i nisi o suʻesuʻega, na faʻaalia ai se toʻalua poʻo le leaga o aʻafiaga, lea e faʻalagolago i le fualaau o fualaau faasaina;

I le avea ai o se sui o le neurotropic, o le fualaau faasaina e aoga i le tele o siama mai le neurological. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o tui ma le lua maualuga, e puipuia ai le faʻaalia o faʻamaʻi paxysmal pain.

I le tulaga o le faʻamaʻiina o le ava, o le fualaau faasaina e faʻapipiʻi ai le tulaga o le nofosala faʻamalosi, lea e masani ona faʻaitiitia, ma faʻaitiitia ai le mamafa o faʻamaʻiga o le maʻi, e pei o le faateleina o le faʻavevesi, le mautonu, ma le faʻafitauli.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka insipidus, o le fualaau faasaina e faʻaititia ai le diuresis ma le galala. I le avea ai o se sui o le mafaufau, o le fualaau faasaina e aoga i le afaina ai o le tino, e pei o le togafitiga o tulaga ogaoga, ma le lagolagoina o togafitiga bipolar (manic-depressive) (e pei o le monotherapy ma faatasi ai ma antipsychotics, antidepressants poo fualaau o le lithium), osofaiga o le mafaufau o le mafaufau, faatasi ai ma osofaiga manic, i le mea e faaaoga ai faatasi ma antipsychotics, faapea foi ma le manic-depressive psychosis ma le faasolosolo vave.

Ole malosi o le vailaau e taofia ai le faʻaalia o manic atonu e mafua ona o le faʻasaina o le fesuiaiga o le dopamine ma le norepinephrine.

Pharmacokinetics
Tuʻu
A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le carbamazepine e faʻaaogaina atoa lava, o le faʻaleleia o mea e tutupu malie (o le meaʻai e le afaina ai le fua faatatau ma le tikeri). A maeʻa se toʻatasi, o le maualuga maualuga (Cmax ausia i le 12 itula. I le maea ai o le faʻafofoga tautala e tasi o le 400 mg o le carbamazepine, o le tau o le Cmaxe tusa ma le 4.5 μg / ml. O le faʻatusatusaga o le fualaau oona i plasma e maua i le 1-2 vaiaso. O le taimi o lona ausia o le tagata lava ia ma e faalagolago i le tikeri o le faʻaaogaina o le ate o le enzyme system e le carbamazepine, faʻaaogaina o isi vailaau faʻaaoga i le taimi lava e tasi, faʻapea foi i le maʻi maʻi aʻo lei amataina togafitiga, o le fualaau o fualaau ma le umi ole togafitiga. O eseesega taua o tagata taitoatasi o loʻo matauina i le fua faʻatatau o le faʻatusatusa o fuataga i le vailaʻau faʻapitoa: i le tele o tagata gasegase, o nei tau aogā e mai le 4 i le 12 μg / ml (17-50 μmol / l).

Tufatufaina.
Faʻaiʻuina o masini plasma i tamaiti - 55-59%, i tagata matutua - 70-80%. I le vavalaʻau (e pei ona taʻua mulimuli ane o le CSF) ma le susu, o faʻatulagaga e faia i le faʻatusatusa i le aofaiga o le mea galue e leʻo faʻatasi ma proteins (20-30%). Faʻailo i totonu o le pa puipui. O le faʻamoemoe i le susu o susu o le 25-60% o lea i le plasma. Talu ai ona o le malosi atoatoa o le carbamazepine, o le tufatufaina atu o le 0.8-1.9 l / kg.

Metabolism.
O le Carbamazepine e maua i le ate. O le auala autu o le biotransformation o le auala o le epoxydiol, ma o le taunuuga lea ua fausia ai le metabolites autu: o le 10.11-transdiol derivative ma lona tuufaatasiga i le glucuronic acid. O le liua o le carbamazepine-10,11-epoxyide i le carbamazepine-10,11-transdiol i le tino o le tino e tupu i le faaaogaina o le enzyme microzyal epoxyhydrolase.

O le faʻamaualuga o le carbamazepine-10,11-epoxyide (metabolite e faʻamalosia ai le faʻamalosi) e tusa ma le 30% o le faʻaogaina o le carbamazepine i le plasma. O le isoenzyme autu lea e maua ai le biotransformation o le carbamazepine i le carbamazepine-10,11-epoxyide o le cytochrome P450 ZA4. O se taunuuga o nei gaioiga faʻasolosolo, o se aofaiga le taua o le isi metabolite, 9-hydroxymethyl-10-carbamoylacridane, ua faia foi. O le isi auala taua o le metabolist carbamazepine o le fausiaina o ituaiga monohydroxylated, faapea foi ma N-glucuronides, i lalo o le aafiaga a le UGT2B7 isoenzyme.

Tofiga.
O le afa-ola o le carbamazepine e le masuia (T1/2) pe a uma le faia o le vailaʻau e 25-65 itula (i le tusa ma le 36 itula), pe a maeʻa ona fai soo - i le 16-24 itula e faalagolago i le umi ole togafitiga (ona o le autoinduction o le monooxygenase o le ate). I maʻi gasegase o isi fualaau oona e maua ai le fatu microzyal enzymes (eg, phenytoin, phenobarbital) i le taimi e tasi, T1/2 carbamazepine avetaʻaleʻa 9-10 itula I le maea ai o le faʻafofoga tautala tasi o le 400 mg o le carbamazepine, 72% o le avega o loʻo ave i le urine ma le 28% i le feces. E tusa ma le 2% o le avega ua faʻateleina i le urine i le foliga o le carbamazepine e le suia, e tusa ma le 1% i le tulaga o le 10.11-epoxy metabolite. A maeʻa le faia o se tautalaga e tasi, e 30% o le carbamazepine ua faʻateleina i le urine i le tulaga o oloa faaiu o le auala o le epoxydiol metabolic.

Pharmacokinetics i vaega faʻapitoa maʻi.
I tamaiti, ona o le vave aveeseina o le carbamazepine, atonu e talafeagai le faʻaaogaina o fualaau maualuga o fualaau faasaina i le kilokalama o le mamafa o le tino, faʻatusatusa i tagata matutua.

E leai se faʻamaoniga e suia le pharmacokinetics o le carbamazepine i tagata matutua (faʻatusatusa i talavou matutua). O faʻamatalaga i luga o le pharmacokinetics o le carbamazepine i tagata gasegase e le o toe faʻaaogaina poʻo le galuega faʻasolosolo e le o maua.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le taimi o le susu.

Soo se taimi lava e mafai ai, o tamaitai o le tausaga o le fananau mai o loʻo faʻamatalaina le carbamazepine e pei o le monotherapy, i le fua pito sili ona maualalo, ona o le tele o le faaletonu o pepe faatoa fananau mai mai tina oe na tuʻuina faʻatasi togafitiga faʻasaʻo e maualuga atu nai lo le monotherapy.Faʻalagolago i vailaʻau o se vaega o le faʻasologa o togafitiga, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o maʻi faʻaleagaga e mafai ona faateleina, aemaise lava pe a faaopoopo le valproate i togafitiga.

E vave ona ulu atu le kasetizepine i le placenta ma faia ai se faʻaopoopoga maualuga i le ate ma fatuga o le tamaititi. Faʻaauau le siakiina o le faʻaogaina o le mea galue i le plasma toto, ua fautuaina le EEG.

A oʻo mai le maitaga, e tatau ona faʻatusatusa le manuia o le togafitiga ma faʻafitauli faigata, aemaise ile uluaʻi masina o le maʻitaga. Ua iloa o fanau a tina o loʻo mafatia i le maʻi o le maʻi, ua muai faʻaosoina i le faʻalavelave faʻalavelave tupu, e aofia ai ma le faʻaleagaina. E mafai e Carbamazepine ona faateleina le aʻafiaga o nei faaletonu. O loʻo i ai lipoti vavalalata o mataupu o faʻamaʻi pipisi ma faʻamalologa, e aofia ai le le tapunia o le vetebral arches (spina bifida) ma isi faʻalavelave faʻapitoa: o faaletonu i le atinaʻeina o fausaga o le gaioiofa, cardiovascular ma isi organs, hypospadias.

E tusa ai ma le Resitara a le North American Prognant Register, o le faʻaleagaina o mea leaga faʻaleagaina e fesoʻotaʻi ma mea faʻalavelave faʻapitoa e manaʻomia ai le taotoga, fualaau faʻasaina poʻo le faʻamalositino, ua maua i totonu o le 12 vaiaso talu ona fanau mai, e 3.0% i fafine maʻitaga o loʻo ave le carbamazepine i le uluaʻi masina e avea ma monotherapy, ma 1.1% i totonu o fafine maʻitaga e leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina.

Carbamazepine-Akrikhin togafitiga o fafine maʻitaga ma epilepsy e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele. Carbamazepine-Akrikhin e tatau ona faʻaaogaina i le fua pito sili ona lelei. O le siakiina e le aunoa o le faʻaogaina o le mea galue i le plasma toto e fautuaina. I le tulaga o le pulea lelei o le puipuiga o le tui, o le fafine maʻitaga e tatau ona tausia le sili atu o le maualuga o le carbamazepine i le toto plasma (4-12 μg / ml) maloloina, talu ai o loo i ai lipoti o se gasegase talafeagai o le faatupuina o faaletonu o le tino (mo se faataitaiga, ole taimi o le faaletonu pe a faaaoga se fualaau e itiiti ifo i le 400 mg i le aso e laʻititi nai lo maualuga maualuga).

E tatau ona logoina tagata maʻi e uiga i le ono mafai ona faateleina le tulaga lamatia o le faʻaleagaina o le tino ma le manaʻoga, i lenei itu, mo le faʻamaonia o le faʻalavelave.

I le taimi o le maʻitaga, e le tatau ona faʻavevesi togafitiga faʻamaʻi lelei, aua o le alualu i luma o le maʻi e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le tina ma le pepe.

O fualaau faʻapipiʻi e faʻateleina ai fualaau oona, lea e masani ona matauina i le taimi o le maitaga, lea e mafai ona faʻapupula ai le aʻafia o le faaletonu o fanau i tamaiti, o lea e fautuaina ai le eletini aʻo leʻi fuafuaina le maʻitaga ma aʻo gaso. Mo le puipuia o faʻalavelave faʻaleagaina i pepe faatoa fananau mai, ua fautuaina ai o tamaitai i vaiaso mulimuli o le maitaga, faʻapea foʻi ma pepe faatoa fananau mai, ia faʻamatalaina le vitamini K.

O le tele o faʻalavelave faʻaleagaina ma / poʻo le faʻalagona o le manava ua faamatalaina i pepe faatoa fananau mai oe na ave faʻatasi e tina le vailaau faʻatasi ma isi faʻamalosi. E le gata i lea, o le tele o vomiting, o le manava ma / poo le vavalo i pepe faatoa fananau mai o tina na maua le carbamazepine ua lipotia foi. Masalo o nei gaioiga o ni faʻamatalaga o le tosoina o maʻi mai pepe fou.

O le Carbamazepine e alu i le susu o susu, o le faʻaoʻo i totonu o le 25-60% o le faʻasalaga i le plasma toto, o le mea lea e tatau ona faatusatusa i ai ma le faʻaauau le togafitiga aoga ma faʻasalaga le talafeagai o le susu. Faʻatasi pea ole susu ile taimi ole taumafaina o fualaau faasaina, e tatau ona e faia le siakiina mo le tamaititi e fesootai ma le ono mafai ona atiae ni mea le lelei (mo se faataitaiga, gasegase tuga, gasegase paʻu o le tino). I tamaiti oe na mauaina le carbamazepine pe o le susu susu, o mataupu o le hepatitis cholestatic o loo faamatalaina, ma o le mea lea, e tatau ona mataituina ia tamaiti i se filifili o mea e maua mai aafiaga mai le hepatobiliary system. E tatau ona lapataia tagata maʻi o le faʻasaga ole tausaga e uiga i le faʻaitiitia o le aoga o faʻamatalaga tuʻu aʻo faʻaaoga le carbamazepine.

Tosiga ma le pulega.

Tuuina atu le fualaau faasaina ma isi fualaau faasaina ma vailaau mo togafitiga o fualaau faasaina, o tagata matutua matutua e tatau ona filifilia ma le faaeteete.

Lelei
I mataupu pe a mafai ona faia lenei mea, o le carbamazepine-Akrikhin e tatau ona faʻamatalaina e pei o le monotherapy. Togafitiga e amata i le faʻaaogaina o sina togi faʻasolosolo, lea e faasolosolo malie ona faʻalauteleina seia oʻo ina ausia le lelei sili ona lelei. Ina ia filifilia le togi sili ona lelei o le fualaau faasaina, ua fautuaina e tatau ona fuafuaina le faʻaoʻoina o le mea galue i le plasma toto. I le togafitiga o le maʻi maʻi, o loʻo manaomia ai se fualaau o le carbamazepine, e tutusa ma le maualuga o le carbamazepine i le plasma toto i le maualuga o le 4-12 μg / ml (17-50 μmol / l). O le faaopoopoina o le fualaau faasaina Carbamazepine-Akrikhin i le togafitiga faʻaauau o le antiepileptic e tatau ona faʻatinoina lemu, ae o vailaau o vailaʻau faʻatau e le suia pe, pe a tatau ai, e faasaʻoina. Afai ua galo le gasegase e ave le isi fualaau o le fualaau faasaina i se taimi talafeagai, o le togi ua misi e tatau ona vave ave i le taimi lava e te le iloa ai, ma e le mafai ona e faaluaina le fualaau faasaina.

Tagata matutua
Ole fua muamua o le 200-400 mg 1 poʻo le 2 taimi i le aso, ona faasolosolo malie lea ona tupu le faʻasolosolo seia oʻo ina ausia le lelei sili ona lelei. Ole fua ole togafitiga e 800-1200 mg i le aso, lea e vaevaeina ile 2-3 doses i le aso.

Tamaiti.
Ole fua muamua mo tamaiti mai le 4 i le 15 tausaga e 200 mg i le aso (i le tele o atopa), ona faasolosolo malie lea i le 100 mg i le aso seʻia oo ina ausia le lelei.

Tausiga tausiga mo tamaiti 4-10 tausaga - 400-600 mg i le aso, mo tamaiti 11-15 tausaga - 600-1000 mg i le aso (i le tele o atopa).

O loʻo tuʻuina atu le faʻatulagaina o faʻatonuga nei:
Tagata matutua: o le fua muamua o le 200-300 mg i le afiafi, o le togafitiga tausiga o le 200-600 mg i le taeao, 400-600 mg i le afiafi.

Tamaiti mai le 4 i le 10 tausaga: uluaʻi fua - 200 mg i le afiafi, fuataga tausiga - 200 mg i le taeao, 200-400 mg i le afiafi, tamaiti mai le 11 i le 15 tausaga: uluaʻi fua - 200 mg i le afiafi, fuataga tausiga - 200 -400 mg i le taeao, 400-600 mg i le afiafi. Tamaiti mai le 15 i le 18 tausaga: fuataga o le 800-1200 mg / aso, le maualuga o le aso - 1200 mg / aso.

O le umi o le faʻaoga e faʻalagolago i faʻamaoniga ma le tali a le tagata maʻi i togafitiga. O le faaiuga e tuʻuina atu le tagata maʻi i Carbamazepine-Akrikhin, o le umi o lona faʻaaogaina ma le soloia o togafitiga e ave taʻitasi e le fomaʻi. O le mafai ona faʻaitiitia le fualaau o le vailaʻau poʻo le taofia o togafitiga e iloiloina pe a uma le 2-3-tausaga o le leai atoatoa o le faoa faamalosi.

E taofi le togafitiga, faʻaititia malie le fualaau o le vailaau mo le 1-2 tausaga, i lalo o le vaavaaiga a se EEG. I tamaiti, faatasi ai ma se faaitiitia i le aso o fualaau faasaina, o le faateleina o le mamafa o le tino i tausaga e tatau ona amanaia.

Faʻamatalaga faʻapitoa o le neuralgia, faʻamatalaga o le glossopharyngeal neuralgia.
Ole fua muamua ole 200-400 mg i le aso, lea e vaevaeina ile 2 togi. O le a muamua le faʻasolosolo seia oʻo ina maeʻa le tiga, i le maualuga e oo i le 400-800 mg i le aso (3-4 taimi i le aso). A maeʻa lena mea, i se vaega patino o tagata gasegase, e mafai ona faʻaauau togafitiga ma se fua o le tausia o le maualuga o le 400 mg.

O le maualuga o le fua fautuaina e 1200 mg / aso, a oʻo i le faʻaleleia o le falemaʻi, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau o le vailaʻau seia oʻo ina tupu le isi faʻamaʻi.

Mo tagata matutua ma gasegase e maaleale i le carbamazepine, ua faatonuina le Carbamazepine-Akrikhin i se fua muamua o le 100 mg 2 taimi i le aso, ona faʻateleina lea o le fuaʻau seia oʻo ina foʻia le maʻi o le tiga, lea e masani ona ausia i le dose ole 200 mg 3-4 taimi i le aso. O le isi, e tatau ona faʻaitiitia le togi i le tausiga maualalo.

Faʻasolosolo i le neuralgia i lenei vaega o maʻi, o le maualuga maualuga o loʻo fautuaina e 1200 mg / aso. Pe a foia le tiga o le tiga, o le togafitiga ma le fualaau faasaina e tatau ona faasolosolo lemu seia oo ina osofaia le isi tiga.

Togafitiga o le ava e ave i tua i se falemaʻi.
O le averesi o aso taʻitasi o le 600 mg (200 mg 3 taimi i le aso). I tulaga ogaoga, i aso muamua, e mafai ona faateleina le fua i le 1200 mg i le aso, lea e vaevaeina i ni 3 inumaga. Afai e manaʻomia, Kapamazepine-Akrikhin e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi mea e faʻaaogaina e togafitia ai le faʻamalosolo o le ava, sei vagana ai faʻataʻitaʻiga-faʻataʻitaʻiga. I le taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina pea mea o le carbamazepine i le plasma toto. I le fesoʻotaʻiga ma le atinaʻeina o aʻafiaga o le aʻafiaga mai le tutotonu ma le faʻaogaina o le tino, o loʻo togafitia lelei tagata maʻi i le falemaʻi.

Tulaga maʻaleʻale faʻalelei ma togafitiga lagolago o faʻafitauli pipisi (bipolar).
Ole fua ole aso ole 400-1600 mg. O le fua faatatau o aso taʻitasi o le 400-600 mg (i le 2-3 inumaga).

I totonu o se tamaʻi manic state, e tatau ona faatelevave le fualaau. Faʻamālōlōina togafitiga mo faʻafitauli pipisi, ina ia mautinoa ai le faʻapalepale lelei, o faʻasolosolo mulimuli ane o faʻasolosolo e tatau ona laʻititi, o le fua o aso taitasi e faʻatupulaʻia lemu.

Le faʻaitiitia o le fualaau faasaina.
Faʻafuaseʻi le faʻaaogaina o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaosoina ai le faoa faamalosi. Afai e tatau ona faamutaina le fualaau faasaina i se tagata maʻi i le maʻi maʻi, o le fesuiaiga i se isi fualaau faasaina e tatau ona faia i lalo o le ufiufi o le fualaau faasaina ua faailoa mai i ia tulaga (mo se faataitaiga, diazepam e faia i le vavalalata po o le faapalepale, po o le phenytoin e faia i se tulaga vavalalata).

Faʻamataʻuga itu.

E masani lava ona mou atu ni faʻafitauli faʻaleagaina i totonu o ni nai aso, e aunoa ma se taimi faʻafuaseʻi ma pe a maeʻa le faʻaitiitia o le fualaau o le vailaʻau. O le atinaʻeina o ni mea leaga mai le fatugalemu o le tino atonu o le taunuuga o se tasi o le aiga o le fualaau faasaina po o le tele o fesuiaiga i le gaioiga o le mea galue i le plasma toto. I ia tulaga, e fautuaina e mataʻituina le faʻaogaina o le mea galue malosi i le plasma toto.

I le iloiloina o le tele o taimi na tutupu ai le tele o gaioiga leaga, na faʻaaogaina ai faʻavasegaga nei: masani lava - 10% pe sili atu, i taimi uma - 1-10%, i nisi taimi -0.1-1%, seasea -0.01-0.1%, e seasea lava-itiiti 0.01%

O le atinaʻeina o ni uiga leaga mai le fatugalemu o le tino e mafai ona i ai le taunuuga o le vavalalata o le fualaau faasaina po o le tele o fesuiaiga i le maualuga o le carbamazepine i le plasma toto.

Mai le vaʻaiga tutotonu: e masani lava - o le vaivaiga, ataxia, moe, vaivaiga lautele, ita, paresis o mea e nofo ai, o nisi taimi e le o ni mea e le masani ai (felauaiga, atuatuvalega, le fiafia i le mafaufau, popolevale, amioga le fiafia, le fiafia i le mafaufau, le le fiafia, le gaioiga o le mafaufau, o le dyskinesia alofa, o le faalavelave i le meli, le tautala tautalaga (e pei o le dysarthria or speech slurred), disorders choreoathetoid, peripheral Tau faiga palota, paresthesia, maso vaivai, ma paresis o le faailoga, e seāseā ona maua - faasoesa tofo, neuroleptic syndrome matuia, dysgeusia.

Tali a le Allergic: E masani lava ona masani ona maua mai i le tele o taimi - afaina o le dermatitis, masani - urticaria, o nisi taimi - exfoliative dermatitis, erythroderma, reactions multi-organ reactions of hypersensitivity type delayed with fever, skin rashes, vasculitis (including erythema nodosum, as manifestation of skin vasitisitis), lymphadenopathy, signs, , faʻasolosolo, leukopenia, eosinophilia, faʻasalaga ma le suiga o faʻataʻitaʻiga o le ate (o nei faʻaaliga e tupu i faʻapotopotoga eseese). O isi totoga (e pei o mama, gaʻo, pancreas, myocardium, colon), maningitis faʻamalosi ma le myoclonus ma le eosinophilia lautele, anaphylactoid tali, angioedema, pneumonitis faʻamaʻi poʻo le enefonia eosinophilic atonu e aʻafia ai. Afai o le mea e tupu i le luga o le maʻi, e le masani ona faʻaaogaina le fualaau faasaina, e le masani ai - lupus-like syndrome, siamaina o le paʻu, erythema multiforme exudative (e aofia ai le syndrome Stevens-Johnson), erythema nodosum, mea tiga o le epidermal necrolysis (Lyell's syndrome), photosensitivity.

Mai itutino hemopoietic: e masani lava le leukopenia, thrombocytopenia, eosinophilia, seasea leukocytosis, lymphadenopathy, gasegase acid, agranulocytosis, anemia aplastic, aplasia erythrocytic moni, anemia megaloblastia, porphyria intermittent, reticulocytemia, rare hematocytosis, reticulocytemia porphyria, vailaʻau faʻasolosolo.

Mai le fualaau oona: e masani ona faʻaaogaina, vomiting, gutu gutu, faʻateleina gaioiga o le gamma-glutamyl transferase (ona o le induction o lenei enzyme i le ate), lea e masani lava e leai se aoga taua, faʻatupulaia le gaioiga o le phosphatase alkaline, o nisi taimi - faʻateleina gaioiga o le gasegase transaminases, manava poʻo le malosi, abdominal tiga, e seasea ona tupu - glossitis, gingivitis, stomatitis, pancreatitis, hepatitis o le cholestatic, parenchym (hepatocellular) poo le ituaiga mea fefiloi, jaundice, hepatitis granulomatous, le mafaia o le ate, faaleagaina o bile x toga ma se faaitiitia o latou fuainumera.

Mai le cardiovascular system: e seasea lava - faʻalavelave faʻaleagaina, faʻaitiitia pe faʻapupula i le toto totoʻa, bradycardia, arrhythmias, poloka o le atrioventricular ma le faʻavaivaia, faʻavaivaia, faʻalavelave poʻo le atinaʻeina o le fatu o le fatu fatu, faʻamalolo o le maʻi fatu fatu (e aofia ai le tupuga poʻo le faateleina o osofaiga angina), thrombophlebitis, thromboembolism maʻi

Mai le endocrin system ma le metabolism: e masani lava - o le edema, faatumauina o le vai, maualalo o le gaosiga, hyponatremia (o le faaitiitia o le osmolarity plasma ona o se aafiaga e tutusa ma le gaioiga o le hormones antidiuretic, lea e masani ona tupu i le dilution hyponatremia, faatasi ai ma le faanatinati, vomiting, maʻi tigaina, disorientation ma le neurological disorders) o se faʻaopoopoga i le maualuga o le galainini (e mafai ona faʻatasi ma le galactorrhea ma le gynecomastia), o le faʻaitiitia o le maualuga o le maualuga o le L-thyroxine ma le faʻaopoopoga o le maualuga o le hormone-thyroid-stimulating (e masani lava e le o faʻatasi ma le falemaʻi E faaaliga), faasoesa o kalisiu-phosphorus metabolism i le aano o le tino ivi (pa'ū i faasalaga o kalisiu ma 25-0N, cholecalciferol plasma): osteomalacia, osteoporosis, hypercholesterolemia (e aofia ai cholesterol lipoprotein maualuga density), ma gipertrigpitseridemiya lymphadenopathy, hirsutism.

Mai le faiga o meaʻai: E le masani ona maua le igoa o le nelia, le fausiaina o le pepe, ma le faaletonu (e pei o le albuminuria, hematuria, oliguria, faateleina o urea / azotemia), faateleina le urination, taofia o le urinary, faaitiitia le malosi, spermatogenesis le atoatoa (faaitiitia le numera o le sperm ma motility).

Mai le maskotakeletal system: e tele lava ina le lava le malosi, e le lava le vaivai o le muso, faʻasolosolo, mea e faʻaaogaina, poʻo le gaogao.

Mai lagona: e masani lava - faʻalavelave faʻafuaseʻi (e aofia ai le vaʻaia), e seasea lava - faʻalavelave i le tofo, faʻateleina le mamafa o le toto, faʻafefeteina o le tioata, conjunctivitis, faʻalogo le faʻalogo, e aofia aitinisitus, hyperacusis, hypoacusia, suiga i le malamalamaga o le pitch.

Vaivaiga mai le manava o le tino, pusa o le pusa ma le vavalaʻau: e seasea ona maua - o le gasegase o le hypersensitivity e mafua mai i le fiva, puupuu le manava, pneumonitis poʻo le niumonia.

Laboratory and instrument instruments: seasea lava - hypogammaglobulinemia.

Isi: faʻafitauli o le paʻu o le paʻu, purpura, aʻa, sweating, alopecia.

Mea leaga na tutupu e tusa ai ma faʻamatalaga post-marketing (le masani ona le iloa)
Faʻafitauli faʻaletonu o le tino: vailaʻau faʻasaina i le eosinophilia ma faʻalauiloa faʻaleleia.

Faʻafitauli mai le paʻu ma gaʻo faʻapipiʻi: gasegase lautele o le pustulosis, lichenoid keratosis, onychomadesis.

Maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi: toe faʻafouina o le ituaiga o siama faʻapitoa o le herpes simplex 6.

Faʻafitauli mai le toto ma le tino o le tino: ponaivi o le ponaivi.

Faʻafitauli mai le faʻalavelave popole: mafaufau le lelei.

Manuaga o le gasegase: tui.

Faʻasalaga o le musika-siaki ma le fesoʻotaʻiga: fusi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina.

Faʻateleina le maualuga o le carbamazepine i le plasma toto o le vetolane, diltiazem, felodipine, dextropropoxyphene, viloxazine, fluoxetine, fluvoxamine, nefazodone, paroxetine, trazodone, olanzapine, cimetidine, omeprazole, acetazolamide, danazole, desipramine, nicotinamide (i tagata matutua, jromitromol , o le ciprofloxacin, styripentol, vigabatrin, azoles (itraconazole, ketoconazole, fluconazole, voriconazole), terfenadine, loratadine, isoniazid, propoxyphene, oxybutynin, dantrolene, ticlopedin, protease, compfolios, compfolios faʻaaogaina i le togafitiga o le HIV (mo se faʻataʻitaʻiga, ritonavir) - o le faʻasaʻoina o le faʻatulagaga o fuataga poʻo le siakiina o le maualuga o le carbamazepine i le plasma e manaʻomia.

Felbamate e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le carbamazepine i le plasma ma faʻapupulaina ai le maualuga o le carbamazepine-10,11-epoxyide, ae o le faʻaitiitia le tutusa o le gaioiga i le serum o le felbamate e mafai.

Fualaau faasaina e mafai ona faateleina ai le maualuga o le carbamazepine-10,11-epoxyide i le plasma toto: loxapine, quetiapine, primidone, progabide, vaproic acid, valnoktamide ma valpromide.

Talu ai o le faateleina o le maualuga o le carbamazepine-10.11-o le uila i le plasma o le toto e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia (mo se faʻataʻitaʻiga, vevela, moe, ataxia, diplopia), i nei tulaga e tatau ona fetuunai le fualaau o le vailaʻau ma / poʻo le maualuga o le carbamazepine-10.11 -epoxide i le plasma.

Ua faʻaitiitia le faʻaogaina o le carbamazepine phenobarbital, phénytoin (e aloese mai le soona inu o le phenytoin ma le tupu mai o gasegase maualuga o le carbamazepine, o le fautuaina o le plasma fautuaina o le phenytoin e le tatau ona sili atu i le 13 μg / ml aʻo lei faaopoopoina le carbamazepine i le togafitiga), fosphenytoin, primidone, metsuximide, fensuximide, theophylline, aminfininfinfinfinfinfinesfin mafai: clonazepam, valpromide, vavaic acid, oxcarbazepine ma fualaau o loʻo i ai le St. John's wort (Hypericum perforatum).

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau o loʻo taʻua i luga, e mafai ona manaʻomia se fesuiaiga o le carbamazepine.

E i ai le avanoa e sui ai le carbamazepine ma le valproic acid ma le primidone ona o pulu plasma ma le faateleina o le maualuga o le metabolite pharmacologically active (carbamazepine-10,11-epoxyide). Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le carbamazepine ma le valproic acid, i tulaga tulaga ese, e mafai ona tupu ai le paʻu ma le fenumiai. Isotretinoin suia le bioavailability ma / poʻo le faʻamaonia o le carbamazepine ma le carbamazepine-10,11-epoxide (o le siakiina o le maualuga o le carbamazepine i le plasma e talafeagai).

O Carbamazepine atonu e faʻaititia ai le faʻateleina i le plasma (e faʻaitiitia ai pe oʻo lava i le maualuga o aafiaga) ma e manaʻomia ai le faʻaleleia o fualaau nei: clobazam, clonazepam, digoxin, ethosuximide, primidone, zonisamide, acid valproic, alprazolam, glucocorticosteroids (prednisolone, dexamethasone), cyclosporin, tetracycline, tetracycline, tetracycline, tetracycline methadone, sauniuniga tuʻu tautala o loʻo i ai isrogens ma / poʻo le gaserone (filifilia o isi metotia o le faʻasaina o pepe e tatau ai), leophylline, faʻaoga o le anticoagulants (warfarin, fenprocoumone, dicumarol, aceno Umarolum), lamotrigine, topiramate, tricyclic antidepressants (imipramine, amitriptyline, nortriptyline, clomipramine), bupropion, citalopram, mianserin, sertraline, clozapine, felbamate, tiagabine, oxarbazepine, inhibitors togafitiga HIV, indivrone proteinivir, rindavirin, inhibitors protease, ), fualaau mo le togafitiga o faamai o le cardiovascular system ("faagesegese" paopao alalaupapa (vaega o dihydropyridones, mo se faataitaiga, felodipine), simvastatin, atorvastatin, lovastatin, cerivastatin, ivabradine), o rakonazola, levothyroxine, midazolam, olanzapine, ziprasidone, aripiprazole, paliperidone, praziquantel, risperidone, tramadol, ziprasidone, buprenorphine, phenazone, aprepitant, albendazole, imatinib, cyclophosphamide, lapatinib, everolimus, tacrolimus, sirolimus, temsirolimus, tadapafila. E i ai le avanoa e faʻalautele pe faʻaitiitia ai le maualuga o le phenytoin i le plasma toto i le talaaga o le carbamazepine ma le faateleina o le maualuga o le mefenitoin. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le carbamazepine ma le lithium sauniuniga poʻo le metoclopramide, e mafai ona faʻamalosia le aʻafiaga o aʻafiaga uma e lua.

O tetracyclines atonu e tosoina le malosi o le carbamazepine. Pe a faʻapipiʻiina ma le paracetamol, o le aʻafiaga o lona aʻafiaga o le ate ma le faʻateleina o le malosi ole tino e faʻaitiitia (faʻavave le metabolism o le paracetamol). O le faʻatulagaga tutusa o le carbamazepine ma le phenothiazine, pimozide, thioxanthenes, mindindone, haloperidol, maprotiline, clozapine ma tricyclic antidepressants e oʻo atu ai i le faateleina o le aʻafiaga o aʻafiaga o le tino ma le faʻavaivaia o le faʻamalosia o le carbamazepine. O le initaneti o le oxidase Monoamine e faʻaititia ai le lamatiaga o le faatupuina o faʻafitauli o le hyperpyretic, faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻatoʻilaloina, ma le oti (inhibitors monoamine oxidase) e tatau ona faalēaogāina aʻo lei faia le carbamazepine mo le itiiti ifo i le 2 vaiaso poʻo, pe a fai e mafai e le falemaʻi, tusa lava mo se vaitaimi umi). Faʻatasi faʻatasi ma togafitiga (hydrochlorothiazide, furosemide) e mafai ona taʻitaʻi atu ai i le hyponatremia, faʻatasi ai ma faʻamatalaga faʻapitoa. E faʻaitiitia ai aʻafiaga o tagata e le o le faʻamalosia o le muscle (pancuronium). I le tulaga o le faʻaaogaina o sea tuufaatasiga, atonu e talafeagai le faʻaleleia o le fua o le faʻavavevave o maso, aʻo mataʻituina ma le faʻaeteete le tulaga o le maʻi ona o le mafai ona faʻavavevave le faʻavaivaia o musika. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le carbamazepine faʻatasi ma levetiracetam, i nisi tulaga, o le faateleina o le aafiaga oona o le carbamazepine sa maitauina.

Carbamazepine e faʻaitiitia le faʻapaleni o le ethanol.

Metelotoxic fualaau faasaina e faateleina ai le hematotoxicity o le fualaau faasaina.

E faatelevaveina ai le metabolism o mea faʻapitoa faʻamalosi, faʻamaʻi faʻamaʻi, siama, praziquantel, ma e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaumatia o hormones thyroid.

Ole faʻavaveina o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina mo le faʻamaʻi (enflurane, halotane, fluorotan) ma faʻateleina ai le aʻafiaga o aʻafiaga o le hepatotoxic, faʻateleina le fausia o metabolites o le nephrotoxic o methoxyflurane. Faʻaleleia le aafiaga o le hepatotoxic o isoniaeid.

Fegalegaleaiga ma gaioiga serological. O Carbamazepine e mafai ona taʻitaʻia ai i se mea sese-lelei o le fuafuaina o le maualuga o le perphenazine e ala i le maualuga o chromatography vai. Carbamazepine ma le carbamazepine 10.11-o le uila e mafai ona taʻitaʻia ai i se taunuuga le lelei o le fuafuaina o le faʻaogaina o le tricyclic antidepressant e ala i le faʻalauteleina o le fluorescence immunoassay.

Tosiga ma le pulega

O fualaau o Carbamazepine e faʻamoemoe mo le faʻaaogā faʻatasi ma meaai.

Mo le togafitiga o le maʻi maʻi, ua faatonuina ai tagata matutua i le fualaau oona muamua i le 1 laulau 1-2 taimi i le aso. E fautuaina tagata matutua e ave le ½ fua ile 1-2 taimi ile aso. Mulimuli ane, o le fualaau e tatau ona faasolosolo faasolosolo malie seia oʻo ina taʻi 2-3 taimi i le aso. Ole fua maualuga ole aso o le carbamazepine e le tatau ona sili atu i le 6 papa.

O fua o aso taitasi o le carbamazepine mo tamaiti i lalo o le 1 tausaga e 0.5-1 papalama i le aso, 1-5 tausaga - 1-2 papa, 5-10 tausaga - 2-3 papa, 10-15 tausaga - 3-5 papa. E tatau ona vaevaeina i aso uma le 2 togi.

Mo le togafitiga o le neuralgia ma le tiga o syndrome o ituaiga eseese, o le fua o aso taitasi e 1-2 papa o le carbamazepine, vaevaeina i le 2-3 doses. 2-3 aso talu mai le amataga o le vailaʻau, e mafai ona faʻaleleia le fua i 2-3 papa. O le umi o togafitiga e 7-10 aso. A maeʻa ona faʻaleleia le tulaga o le maʻi, e tatau ona faasolosolo malie ona faʻaititia le togi i le sili ona lelei. O le togafitiga ole tausiga e fautuaina mo se taimi umi.

I le tulaga o le tosoina o le maʻi, e tusa ai ma faatonuga, ua faatonuina le carbamazepine e ave 1 le laulau 3 taimi i le aso. I tulaga ogaoga, ao faagasolo aso muamua e tolu, ua fautuaina le maualuga o le fualaau faasaina - 2 pusa 3 taimi i le aso.

Mo le togafitiga o le polydipsia ma le polyuria i le maʻisuka insipidus, e tasi le laulau e tatau ona faia 2-3 taimi i le aso.

Faamatalaga Faaopopo

O le togafitiga ma le carbamazepine e tatau ona amata i ni togi laiti, ia aumaia i latou i le tulaga faʻapitoa tatau.

I le vaitau o togafitiga faʻatasi ai ma lenei vailaʻau, ua fautuaina e aloese mai le faia o galuega e manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le gauai, talu ai ona o le fualaau faasaina e afaina ai galuega a le tino tutotonu.

O faatonuga mo le carbamazepine e taʻu mai ai e tatau ona teuina le vailaʻau i se pogisa, malulu ma mamao ese atu o tamaiti. O le soifua maloloina o le olaga e 36 masina.

Lapataiga ma fautuaga

Ina ia ausia le lelei o le togafitiga, o le carbamazepine e pei o se monotherapy ua faatonuina i ni togi laiti ma lo latou fausiaina malie. I le tuufaatasiga o togafitiga mo le fetuunaʻi o fua, e tatau ai ona fuafua le maualuga o le carbamazepine i le plasma toto. O le togafitiga ma le carbamazepine e le mafai ona faʻaumatia faʻafuaseʻi, talu ai e masani lava ona puʻeina faʻamaʻi fou fou. Ae afai o le fualaau faasaina e tatau ona tosoina, ona tatau loa lea ona faʻaogaina le tagata maʻi i isi vailaʻau faʻamaʻi pipisi. Ma, i le taimi o togafitiga ma le carbamazepine, e tatau ona mataʻituina le toto ma le galuega o le ate.

O Carbamazepine e faʻaalia ai le malosi o le manava o le tino, o lea e tatau ona taofiofi le mamafa i totonu o le taimi atoa o togafitiga. E mafai e le Carbamazepine ona faʻaitiitia le aʻafiaga o fomaʻi faʻamaʻi, e tatau ona faʻaogaina auala faʻafefe o puipuiga mai le maitaga.

Ua faʻaaogaina le Carbamazepine e togafitia ai le faʻamavaeina o faʻamaʻi e tulaʻi mai i le taumafa ava malosi. O le vailaʻau e faʻaleleia ai lagona faʻalagona ole maʻi. Ae o le carbamazepine mo ia faamoemoega e tatau ona na o totonu o le falemai e tatau ona faʻaaogaina, aua o le tuufaatasiga o nei mea e lua e mafua ai le faaosofiaina o le faʻalavelave.

Ole fualaau faasaina e mafai ona aʻafia ai le faʻatoga O le mea lea, i le vaitau o togafitiga ma lenei fualaau faasaina, e tatau ona aloese mai mea matautia, taavale afi, ma galuega e manaʻomia ai le gauai atili.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

O le aveina o se inisinia isoenzyme CYP 3A4 e mafai ona taitai atu ai i le faateleina o le plasma carpentzepine concentration. O le ave faʻamalosi o le CYP 3A4 isoenzyme faʻatasi ai ma le carbamazepine e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le viepileptic drug and accelerate its metabolism. O le faʻaaoga faʻaaoga o le carbamazepine ma fualaau oona ua faʻaaogaina e le CYP 3A4 isoenzyme e faʻaalia ai le induction o le metabolism ma le faʻaitiitia o nei vailaʻau i plasma.

O vailaʻau faʻatele e faʻapupulaina ai le maualuga o le carbamazepine: ibuprofen, fualaau macrolide, dextropropoxyphene, danazol, fluoxetine, nefazodone, fluvoxamine, trazodone, paroxetine, viloksazin, loratadine, vigabatrin, stiripentol, azoles, terfenadine, quetiapine, loxapine, isoniazid, olanzapine, inhibitors protease viral mo le togafitiga o le HIV, verapamil, omeprazole, acetazolamide, diltiazem, dantrolene, oxybutynin, nicotinamide, ticlopidine. Primidone, cimetidine, valproic acid, o le desipramine e mafai ona tutusa le aafiaga.

Vailaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le carbamazepine: paracetamol, methadone, tramadol, antipyrine, doxycycline, anti-coagulants (oral), bupropion, trazodone, citalopram, antidepressants (tricyclics), clonazepam, clobazam, lamotrigine, felbamate, ethosuximide, primamidamidone, azipamidone, azimidazidone, azimidazepinamidone, azimidazide imatinib, praziquantel, itraconazole, haloperidol, olanzapine, bromperidol, quetiapine, ziprasidone, ritonavir, saquinavir, ritonavir, indinavir, alprazolam, calcium channel blockers, theophylline, midazolam, perazilam , glucocorticosteroids, sodium levothyroxine, everolimus, cyclosporine, progesterone, estrogens.

Faʻatasiga e mafaufau.

Isoniazid + carbamazepine - faʻalauteleina o le gasegase.

Levetiracetam + carbamazepine - faateleina le vevela o le carbamazepine.

Carbamazepine + tapenaga o le lithium, metoclopramide, haloperidol, thioridazan ma isi antipsychotics - o le faateleina o le numera o gaioiga e le manaomia.

Carbamazepine + diuretics, e pei o le furosemide, hydrochlorothiazide - o le tulai mai o le hyponatremia ma ni maʻi ogaoga.

Carbamazepine + mimilo o muscle - o le taofiofia o le gaioiga o musika, lea e vave ona taofia ai a latou togafitiga, ae e mafai ona faasaʻo le tulaga i le faateleina o le fua o aso taitasi.

Carbamazepine + sua o le vine - o se faateleina i le maualuga o le carbamazepine i le plasma.

Tuua Lau Faamatalaga