O le a le aafiaga o le testosterone i luga o le mafai

Aiseā e avea ai le tagata ma tagata? E fesuiai - o le testosterone (hormones male sex), lea o loʻo faia i totonu o suʻesuʻega ma e eseese mai le hormone fafine (estrogen) ile tasi hydrogen atom! Ma talu ai ona o le testosterone e matua le maluelue, o sina mea e fesuisuiai i totonu o le sex hormones estrogen. (Ae e le tupu le suiga!) Testosterone e mou atu e tusa lava pe suia le tau!

O le Testosterone o se tasi foi o le taua i le musika o loʻo fausiaina. O le a matou taumafai e iloa po o fea meaʻai ma ituaiga olaga e faʻaitiitia ai le maualuga o la matou testosterone.

O fua o le toto (latou te faaliliuina le testosterone hormonone i le estrogen) ma oloa e aofia ai phytoestrogens ma estrogens e sili ona matautia.

O oloa o loʻo faʻaalia i aso uma i la matou lisi, e iloa ai e tagata suʻesuʻe le vaʻaia o le testosterone nei:

1. O le masima. Ua faʻamaonia le faʻamaonia o le maualuga o le sodium mea e faʻaitiitia ai le gaosiga o le testosterone.

2. Suga. E mafua ai le gaosiga o le inisalini, lea e taofi ai le gaosiga o le testosterone. Ma e ui lava glucose, o se vaega o le sologa lelei, e maua ai le motugaafi (e pei o se tamaloa e masani ona oʻo i le suamalie), ae o le suka e le o le kulukose. Muamua, o le suka o loʻo tumu i le kemisi. Ma le lona lua, e sili atu ona lelei le tuʻufaʻatasia ma isi vaega o latou foliga masani (fualaau 'aina, fualaʻau).

Meaʻai matautia e aofia ai suauu natia: mea inu suamalie (Ae maise lava o le tonics, huna le sugar i tua o le oona o quinine) ma meainu suamalie. I le gaioiga o suka, caffeine ma le ava malosi e faaopoopo faʻamaʻi.

3. Caffeine. Caffeine e faʻaleagaina le testosterone saoloto. Peitai, e galue o ia i se taimi pupuu ma ia lava vave faʻaumatia. I le faaopoopo atu, e fautuaina le caffeine pe a pala - mulimuli ane, o le paʻu e mafua ona o le aʻafia o le testosterone i luga o lauulu lauulu.

O le punavai sili o le caffeine lanu meamata ma le kofe lanumeamatagaosia i le vai e le sili atu nai lo le 80 tikeri (caffeine solu naʻo le vai vevela) E le gata i lea, latou te mauoa i polyphenols. Kefe tipi, e pei o fiva uma, gasegase.

4. Aano o manu. E le o se mea faalilolilo hormones fafine tuʻuina atu manu e faʻanatinati ai le tele o tupe maua. Peti meli, moa, puaa 100% e aofia ai le tele o nei hormones.

5. O oloa e maua i le maualuga o le cholesterol. Cholesterol - gaʻo manu. O lona autu autu o le gaʻo gaʻo. E le gata i lea, o le cholesterol lava ia e le afaina. E manaʻomia le Cholesterol, aua o le vaega autū lea i le faʻasologa o le testosterone. O lona tele e leaga. O le a le sili atu? O le tino o le tagata e maua ai le testosterone microscopically laitiiti. O nai milligrams i le aso. E tusa ai ma lea, o le aofai o le cholesterol e manaʻomia mo lenei mea e le maua foi.

6. Soya. O loʻo aofia ai le phytosenerogene - faʻavae faʻavae o le hormone sex sex. O lona uiga, o hormones nei e faʻafeagai ma le testosterone i gaoioiga. I ni vaega laiti soya e le afaina. O loʻo tumu polotini.

8. susu susu. Tulaga faʻapitoa. E aofia ai povi masani estrogen.

9. falaoa ma falaoa falaoa lanu paepae. E aofia ai le tele o mea e faʻaititia ai le testosterone: o meaʻai, o le fefete, suka.

10. Se aofaiga tele o le suauʻu manogi. Soya, sana, ma le suauu paʻu ua sili ona faʻaitiitia i le testosterone. I se tulaga maualalo, mata o le la. E le faʻaitiitia - olive ma meaʻai. O se aofaiga e le mafuatiaina o le suauu sasili ua muta i luga o le ono ono i le aso.

11. Fuamoa Bird. E aofia ai le tele o hormones ma cholesterol. E le gata i lea, o se ata vevela o le eletise e tu saʻo i lalo o le atigi. O le a le manuia i le 'ona oona, ae o loʻo galue i luga o le tino. Malosiaga faʻapitoa.

13. Faʻamafa i meaʻai. E aofia ai le asu. O lenei mafuaʻaga e faʻaleagaina ai le gaʻo o fatuga o meaola - o vaovao, lea e maua ai le 95% o le testosterone i le tino.

14. Alu. Faʻamataʻu moni mo fualaʻau. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le ava malosi, o le tele o le testosterone e faaitiitia i le taimi e tasi. O le inuina o le ava i le tele o mea e mafai ona mafua ai se osofaiga e faʻaititia ai le maualuga o le testosterone i totonu o le 12-20 itula e 20%. E le gata i lea o mataupu na aafia i le "tikeri" e le toe faʻafoʻisia atoatoa.

O le sili ona faʻapitoa i le mana o alii - pia. E faaopoopo atu i le ava malosi, o loʻo i ai phytoestrogens - hormones sex sex.

O lenei o le a tatou ofoina atu nisi o oloa ma fautuaga e faʻalautele ai le maualuga o le testosterone:
Psychology: o se tamaloa e alofa i ona mata! Mai le mea e foliga mai i ai lana pele, pe mafai faapefea ona vave oso pe pa'ū i luga o le vevela le maualuga o le malemone. O lea la, tamaitai, manatua lou foliga mai i taimi uma!

Testosterone ua faʻaumatia vevesi popole. O le mea lea, e fautuaina e talie tele, manava manava, faʻamaonia le moe.

Moe: Testosterone (faʻapea foi ma se isi hormone matua - Melatonin) e gaosia i le naʻo le taimi o le moe, oʻo atu i le maualuga o le faʻatoga i le taeao. E le gata i lea, mo lenei faagasologa e atoatoa filemu ma le pouliuli atoa

Aoaoga Faaletino: feoai solo. Mo le 3 itula uma e nofo ai pe taoto i lalo, e tatau ona 20 minute o le gaioiga faʻaletino (o le taʻavale ma le aau e lelei, ae o se uila vailaʻa poʻo se mea tutusa e lelei). E oo lava i le savali o se meafaigaluega matagofie. faʻamalo le faʻaogaina i le pelvis.


Luga: O le taofiofia faifai pea o mea taua e matua lamatia tele ma taʻitaʻia ai prostatitis ma le prostate adenoma. O le vevela lea e fanau ai le sperm e tatau ona tusa ma le 3.5 tikeri le maualalo nai lo le vevela o le tino. O le mea lea palanikeke mafanafana, uʻamea ma le faʻavaivai, faʻaauau pea le nofo i luga o nofoa i le taavale, ola masani tautua o le fasiotiga o testosterone. E fautuaina tagata ia momoe i totonu o se potu malulu.

La o le la: faateleina le maualuga o testosterone. Ua faamaonia e saienitisi.

Mea Taumafa:
greens i le tele o mea: pasili, cilantro, seleri, kapisi, letusi, riki, laʻau vao, paʻu vai,
- pauka (o le autu autu o le zinc, o se vaega o le testosterone),

- vine vine,
- suauu paina, suauu sesame. E sili atu - olive suauu, lea e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o fusi o le tino o le tagata ma faateleina le maualuga o hormones.

- mea manogi i se aofaiga tele: cardamom, palatini, lanu enaena, cilantro, turmeric, horseradish, ma le sinapi!

Mo nisi faʻamatalaga atoatoa, tatou te faaopoopo atu e faʻaleleia le testosterone prostate cancer. E ui lava, e le o le autu lenei o lenei tusiga ma o lenei lomiga e tatau ona tagofia eseese.

Fualaau faisua ma fualaau aina suamalie, aafiaga i luga o le malosi

Matou te ola i taimi faigata mo le soifua maloloina o le tagata. Le lelei o meaola, e le mafai ona taʻua le soifua maloloina o le olaga o le toʻatele o tagata. O le tele o tagata e masani lava o le le mautonu. I le galuega i totonu o le taavale, i le galuega o nofo i le komepiuta, ma toe foi i le fale, latou te toe nonofo i totonu o le taavale, tu i luga o taavale. Mai i se ituaiga o olaga nofofua, o loʻo i ai se faʻafitauli o le toto i totonu oo tatou tino. O le mea lea, e toalaiti tagata e mafai ona mautinoa i le malosi oa latou tane. E masani lava ona tulai mai le fesili, o le a le mea e fai? Ma e faapefea ona fesoasoani se avā? Po o le a lava le uiga ese, o mea e 'ai e tagata e aafia ai a latou feusuaiga. O le mea lea, o le autu o la tatou tusiga i aso nei o le "Fualaau faisua ma fualaau aina, o le aʻafiaga i le gafatia."

Le lelei o aʻafiaga o fualaʻau mata mata ma fualaau aina

I le tele o tulaga, e mafai ona e faʻatupulaia le malosi pe a fai e te mafaufau ma le totoa i au mea taumafa ma faʻaalia le faʻalavelave faʻapitoa o faʻamalositino faʻapitoa. E le gata i lea, i tulaga faigata, e faatonuina ai e le fomaʻi fualaau faʻasolo talafeagai. E naʻo se tagata poto faapitoa e mafai ona fesoasoani e foia faafitauli faʻaletonu.

O le le aoga o se mea e seasea tutupu. O le tele lava o taimi, e pagatia tamaloloa i feusuaʻiga tau feusuaʻiga o le faʻasaina o le erectile. E masani lava, o maʻi o le fatu cardiovascular o le mafuaʻaga lea o lenei maʻi. Faʻafitauli o le fatu cardiovascular e mafua mai i se gasegase o le genetic, o se olaga le talafeagai, ma le le lelei o meaai. E le gata i lea, leai se moe, popolega ma, ioe, masani leaga (ulaula ma ava malosi).

O le mea lea, ina ia aloese mai se faafitauli i le gafatia, e tatau ona taitaia se olaga ola maloloina. O le aʻafiaga i le mafai ona i ai se olaga soifua. O se asiasiga i le faletaalo, savali ma e tatau ona paleni taumafa. O le lisi e tatau ona aofia ai fualaʻau ma cereals faatasi ai ma isi oloa. I le tulaga muamua i se faasologa o oloa e faateleina ai le malosi meli faatasi ai ma ni fatu (oisa, peanuts ma walnuts).

Ina ia maua se vaifofo lelei, ua lava lea e faʻafefiloi ai le selau kalama o soʻo se fatu ma le meli (tasi le sipuni). Ave le paluga lea e tasi le sipuni tele o ni nai itula ao le i momoe. Avea ma se tagata alofa sili ona lelei o le a fesoasoani i le sunflower fatu, sesame ma paʻu. E aoga foi le faʻaopopo o le caraway fatu ma anise i au ipu.

Mo le faʻaleleia atili o le malosi, e tatau ona faʻamautuina le toto i le gaʻo o le tane. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se vitamini C lelei ma antioxidantso loo i ai i le sua o le rimoni. O le suamini mimini e faʻapupulaina ai le maualuga o le oxidric i totonu o le toto, o lona uiga, o lona aafiaga e afaina i le gaioiga o fualaau sili ona taugata.

O fualaau faisua ma fualaau suamalie e tele sona sao i lenei mataupu taua. O loʻo i ai se pusa matagofie e fiafia tagata uma, e aunoa ma se faʻasesega, lenei sima. O suʻesuʻega talu ai nei na faʻaalia ai o lenei pusa e aofia ai mea e aʻafia ai le malosi pei o Viagra. O le talipolo ei ai peta-carotene ma le lycopene, o ni antioxidants sili ona lelei. O nei mea e faʻaitiitia ai le matua o le tino. O le Beta-carotene ma le lycopene e iai le puipuiga i luga o le paʻu, fatu ma le prostate. O loʻo iai se isi mea e iai le meaʻai e aafia ai le malosi o le amino acid citrulline. E tasi lava le taimi i le tino o le tagata, ua liua le citrulline i le amino acid arginine. Arginine o se mea e faʻaleleia ai le tino puipuia ma le cardiovascular system. Ole talimalo e mautinoa lava e le o se panacea, ae i tulaga e le lelei le tafe toto, o le a fesoasoani lenei tama ia te oe.

Aisea e faalagolago ai le agavaa o alii? Le mana o tama e fausia i le tulaga o le atinaʻeina o le intrauterine o le tamaititi. I le vaiaso lona fitu, o foma (testes) e faia i totonu o le fetus. A mavae le isi lua vaiaso, latou te amata amata ona maua mai le hormonal male sex testosterone. Ma o le a, mulimuli ane, o se tamaititi e avea ma tama e faalagolago i le tele o lenei manene. O le i ai o le testosterone e faʻateleina ai le gafatia o le galue o se tamaloa, faʻaleleia lona lagona ma le soifua maloloina lautele. O le tulaga o le malosi e faalagolago foi ile aofaiga ole testosterone.

Mo le puipuia masani o le malosi, o le tino tane e manaʻomia ai le i ai o nisi o vitamini ma minerale e aofia ai fualaʻau mata ma fua. Ina ia 'ai saʻo, e tatau ona e iloa po o fea meaai e aofia ai vitamini ma minerale sili ona taua mo le mana tane.

Mo se faʻataʻitaʻiga, vitamini o loʻo i ai fualaʻau mata ma fualaau 'aina:
- O le B1 o loʻo iai i talo, i laumei uma, i lentils, faʻapea foʻi ma solo,
- B3 i taloni ma beets,
- B6 o fatu laulaʻau, faʻi, kāloti, avoka ma lentils
- O le vitamini C o loʻo i ai i fualaau 'aina uma, tamato ma fualaau faisua lauusiusi,
- o le vitamini E o loʻo iai nati, fatu ma meaʻai,
- beta-carotene (o se ituaiga o vitamini A) e maua i lanu mumu ma samasama ma fualaau faisua.

Mea taua e tatau ona sosoʻo i ai (fatu pi, lentils, peas, spinach, pumpkin, fatu). Ma o le selenium o loʻo maua i fatuga atoa. O le falaoa atoa o le falaoa e mo oe.

E oo lava i Eleni anamua, na iloa e tagata le aoga o fualaʻau ma fualaau mata, o le aafiaga i le gafatia i alii. O le le lava o vitamini e faʻavaivaia ai le tino atoa. Faʻavaveina o le muscle gaoioiga e tupu, vaivaiga ma le malosi vaivai e atiina ae. O se aofaiga o vitamini lelei e afaina ai le tino atoa o le endocrine, aemaise lava le masaniga o le gaioiga, o le pituitary gland ma thyroid gland.

O le taumafa o le alofa o se meaʻai lea e paleni mea uma. Se fua o fualaau faisua ma fualaau 'aina, nati ma le meli. Manatua: o meaʻai talafeagai ma le leai o ni masaniga leaga e faʻaleagaina ai lou soifua maloloina, ma o oe o se tagata alofa.
Ina ia faateleina le malosi, e le tatau ona e fefe ia te oe lava. Afai e te vaʻai i se faʻafitauli, aua le faʻavaivai. Pau lava lou manaʻo ia e malamalama ua oʻo i le taimi e toe iloilo ai lau mataupu o le olaga. Tuuina atu masani leaga, saini mo le falemaʻi. O lou faafitauli e le o se faasalaga, ae naʻo le avanoa e toe amata ai. Ma o mea uma e sili atu nai lo le taimi muamua.
Kirdina mila

Testosterone ma le tamaʻitaʻi

O le testosterone male tane e matua le maluelue. I lalo o tulaga eseese, o le testosterone i le tino e mimilo ma liliu atu i le estrog o le hormone. O sea ituaiga suiga e mafai ona aʻafia e tusa lava pe suia i le tau, suiga i le tau. O le mea lea, e tatau i tamaloloa ona matua faʻaeteete, mataʻituina o latou soifua maloloina, maualuga o le tino.

Ua leva ona faʻamaonia e tagata faapitoa o le maualuga o le testosterone, o le maualuga o le libido, gaoioiga tau feusuaiga a se alii talavou. Mai lenei mea e mulimuli mai ai o le malosi e faalagolago i lenei hormone. Ae, e na o le gaosiga masani o le gaosiga o le testosterone. Afai e faʻaaogaina e se tagata fualaau faʻasaina o loʻo i ai le testosterone, e le o matauina le vave faʻaleleia o le gaioiga. E le gata i lea, a maeʻa le faʻaaogaina o nei vailaʻau, e faʻaitiitia le maualuga o le malosi.

E mafai ona mafua lenei mea i le mea moni o le gaosiga masani o le testosterone e faʻagata, pe taofia atoa. O le mea moni, pe a oʻo mai se vailaʻau faʻamalosi i le tino, o le pituitary gland e amata ona "siaki" lona lava maualuga o le hormone. Afai o le testosterone o loʻo i totonu o taʻaloga masani, o le pituitary gland e faʻaalia ai manaʻoga, ma o le "poloaiga" i tamaʻitaʻi e le toe faʻapipiʻi le testosterone. O le auala lea e faʻaaogaina atoa ai lana galuega tutoʻatasi. I lenei tulaga, o le setete o le a faalagolago i le umi o le faʻaaogaina o le hormonone. O le mea moni, a maeʻa se vaitaimi faapitoa, o le tutoatasi o le gaosiga o le testosterone o le a toe foi i lona vasega talu ai.

O le mea lea, o le testosterone e faia galuega nei i le tino tane:

  • Faʻaleleia le mafai,
  • Faʻaitiitia le faaleagaina o erectile,
  • Faʻataʻitinoina faiga faʻavae,
  • Faateleina maso masini
  • Faʻataʻituina le vaʻavaʻa.

Aisea ua avea ai le maualuga o le testostrone i le tino o se tagata ua pau?

Ua iloa e faapea o le faaitiitia o le maualuga o le testosterone, o le malosi o se tagata talavou e amata ona mafatia i le mea muamua. O se sui o le vavalalata malosi e amata ona faitio i se fale vaivai, po o lona toesea atoa. Talu ai o le testosterone o se hormone e le maluelue, o mea eseese e ono aʻafia ai. E oo lava i aso uma o faigata e tupu ia i tatou taʻitoʻatasi e taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le malosi. O le faʻanoanoa, feteenaiga, gaioiga faaletino ma le mafaufau e oʻo atu ai i le paʻu ma le faʻaitiitia o le feusuaiga.

E le gata i lea, o le soifuaga o se tagata e aʻafia ai le tulaga o feusuaiga faʻafeusuaiga. I le leai o se faʻamalositino, e faʻamalologaina le faʻatautaia o le testosterone taaloga. I le taimi lava e tasi, e mafai e se alii talavou ona iloa le leaga o le malosi. A uma, o le toto totoga o loʻo mamafa, o le mea e tupu ai le toto i totonu o okeni pelvic.E le gata i lea, o nisi meaʻai e mafua ai le faʻamamaina o le toto e aʻafia ai le malosi. O lenei faagasologa ua liua le testosterone i le estrogen. O meaai e maua i le phytoestrogen ma le estrogen e mafai foi ona taua o le matautia.

O le mea lea, o se taumafataga maualuga maualuga e taʻitaʻi atu ai i lalo ifo o le testosterone ma le malosi. O le tele o suʻesuʻega ua faaalia ai o le maualuga o le sodium i le tino o se tagata talavou e taʻitaʻia ai i le gaosia o le faʻafeusuaiga o mea tau feusuaʻiga. Faʻaleleia le faʻasologa o le suka o le insulin, lea e faʻaitiitia ai le aofaʻi o testosterone. E taua le maitauina o le kulukose e afaina ai le malosi - e faʻaleleia ai le motilima sperm. Ae o le suka ma le kulukose o ni mea e eseese lava. O le kulukose aoga e maua i totonu o fualaau aina - fualaʻau ma fua.

Suauu matautia o loo maua i nei meaʻai:

  • Meainu suamalie suamalie,
  • Teu
  • Alu
  • Toniki
  • Malosiaga.

O nisi taimi o le caffeine e matautia mo le malosi. Caffeine vave faʻaleaga le testosterone saoloto. Ae, o le aafiaga o le caffeine e puupuu. I nisi tulaga, o le caffeine e fautuaina foi e se tamaloa pe afai o le pala. Afai e le o matauina lenei faailoga, e sili atu ona e teena. O se aofaiga tele o lenei vaega o loʻo maua i le lanu meamata ma le kofe lanumeamata. Aemaise lava pe afai e te le inu nei meainu ae le o le vai inu, ae i le vai vevela e oʻo i le 80 tikeri.

Faʻasoa faapitoa e tatau ona e 'aʻai manu. A uma mea uma, o se oloa e le lelei tele o le a mafua ai ona paʻu i le malosi. Ua lauiloa o le tele o nei meaola ua tuʻuina atu i le fafine ni hormones mo lo latou vave tuputupu aʻe. O nei hormones e faʻaauau pea, ma ulu atu i le tino o se tagata i lona malosi atoatoa. O le mea lea, o le faaletonu o le hormonal e tupu, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le malosi.

Cholesterol e matua afaina ai le malosi. Cholesterol o le gaʻo manu. O le mea lea, 'aua le' ai ia meaʻai:

O le mea moni, o se vaega itiiti o le cholesterol e tatau mo le soifua maloloina. I le uma, o loʻo ia auai i le faʻasologa o le testosterone. Ae o le sili atu o lenei mea e mafua ai ona le lelei le soifua maloloina. E amata ona teuina i luga o puipui o toto toto, pepa o le cholesterol. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le mafuaʻaga autu lea o faafitauli i le tamaʻitaʻi.

O se numera tele o phytoestrogens o loʻo maua i le soya. E tele le estrogen o loʻo maua i le susu o le povi. O mea nei o loʻo i ai se aafiaga leaga i le testosterone: falaoa lanu papaʻe, paluga, sukalati. Latou te tamaoaiga i le suka, lefete ma meaola. O le suauu o le suauu e tatau ona i ai le gauai faapitoa. O le mea lea, soya, saito ma le suauʻu manogi e mafua ai ona faʻaitiitia le malosi ma le testosterone. Le itiiti ifo o le leaga o aafiaga o loʻo faʻaaogaina e le suauu suauu. Ae o le olive ma le nut e manatu e matua saogalemu mo alii.

O se lamatiaga ogaoga i le malosi o le ava. Ma e le gata ona o le maualuga o le suka. O le tele o le ava malosi, o le itiiti ole testosterone. O lea la, o laʻasaga testosterone e paʻu i le 20% i le aso e sosoo ai. O faʻataʻitaʻiga e matua mafatia tele mai le 'ava malosi, lea, pe a' ai tele, e le toe faʻafoʻisia atoatoa lava. O faafitauli faʻafitauli e mafai ona tumau i le olaga atoa. Ma o se mea inu e pei o le pia, faaopoopo i le ava malosi, e aofia ai le tele o hormones, phytoestrogens.

E faʻapefea ona faateleina le maualuga o le testosterone?

Ina ia faʻatūina se tulaga o le malosi, e taua tele le faʻasaʻo le maualuga o le testosterone i le tino o se tagata talavou. E le manaʻomia le inuina o fualaau. Ua naʻo le faʻavaeina o se soifua maloloina masani. Talu ai o le testosterone e fesoasoani i le faateleina o le maso maso, e manaʻomia le faamalositino masani ina ia maua ai.

Soifuaga ola malosi

O le ata gaoioi e faʻamaonia ai le le gata o le malosi, ae o le tino atoa. Ua faʻavae le taʻaloga o le toto, ua toe faʻaleleia le galuega o le fatugalemu, ma o le soifua maloloina atoa o loʻo faʻaleleia. A maeʻa le aso galue malosi, e fautuaina e le au atamamai le taʻavale i le ea fou mo le lauina. Pe sili atu i aso uma e alu mo se savali i le afiafi. O lea gaoioiga o le a fesoasoani i le faamamaina o le atuatuvale ma aveese le le mautonu. Ua lauiloa o le po lea e matauina ai le gaioiga malosi o le testosterone. Afai e mafatia se tamaloa i le le mautonu ma isi faaletonu o le mafaufau, o le a faʻalavelave lenei faiga.

E oʻo mai i le taimi nei, ua atiaʻe se faʻatinoga faapitoa o faʻatinoga lea e aʻafia ai le mafai, ma e fesoasoani i le gaioiga galue a le system endocrine. E le gata i lea, o taaloga i fafo e aoga tele: tamoe, uila, aau, pasiketipolo, lakapi. Ia mautinoa ia faia taeao i aso uma.

O se fuainumera tele o oloa e gaosia ai le testosterone gaosiga. O le mea lea, o meaai e tatau ona tamaoaiga i le seleni, zinc, iron, magnesium, potassium ma calcium. Vitamini A, E ma E e taua tele le matafaioi. O le mea lea, e taua mo tupulaga talavou le aofia ai o ia oloa i a latou meaai:

  • Seafood
  • Ata
  • Chives
  • Fugalaau fou ma fua,
  • Porridge (oatmeal, buckwheat, saito),
  • Paʻu kulimi
  • Greens
  • Meli
  • Nati.

E taua le iloa o le atigi taua e taua tele mo alii, latou te alolofa ma o latou mata. I le vaaiga o se teine ​​lalelei, ua faateleina le maualuga o testosterone. O le mea lea, e tatau i tamaitai ona mataʻituina o latou foliga. E le gata i lea, e tatau i se alii talavou ona maua se malologa lelei, e aofia i le valu minute le miti. E naʻo le auala lenei e faʻamalolo ma toe faʻaleleia ai le tino ma le faiʻai.

Testosterone galue i alii

O le testosterone atonu o le hormone pito sili ona lauiloa e lauiloa i le lautele o tagata, lea e gaosia i le tino o alii (ma tamaitai).

E sili atu le maualuga o aliʻi nai lo tamaitai. I totonu oo latou tino, e gaosia i le suʻega ma e nafa ma foliga o tama (tuputupu aʻe o le maso maso ma le lauulu i nofoaga talafeagai, faamalosia o ponaivi) ma mo le faʻaleleia o feusuaiga (faʻaleleia o meaola, manaʻoga faʻafeusuaiga, ma isi).

I totonu o le tino o le tagata, o le testosterone e fuafuaina galuega nei:

  • feusuaiga (tosina, fausiaina, gasegase gaosia),
  • gaosiga o musika ma le tausiga,
  • le fua o le gaʻo i maso maso,
  • ponaivi o le ponaivi
  • gaosia o lela mumu.

Afai e te faia nei galuega i ni faailoilo leaga, e te maua se ata o mea o le a tupu i le le lava o le testosterone. I se tulaga lautele, e le lelei, e le gata i se vaaiga faaletino ae mai se vaaiga faʻalagona.

Faitiitia le manao feusuaiga

Masalo o le faafitauli sili ona feagai ma tamaititi pe a maualalo le maualuga o testosterone o le solia lea o le lelei o la latou feusuaiga.

Testosterone ma feusuaiga e le mavavaeeseina. E taʻalo ai i se mea taua i le libido (taʻavale) i alii. O faʻafitauli o lona le lava e mafai ona:

  • faaitiitia le manao e faia feusuaiga,
  • faʻaleagaga erectile,
  • faʻaitiitia le siʻitia o le toto.

O nei mea e tolu o loʻo aʻafia uma ai le lelei o feusuaiga. O le faʻasalaina o soʻo se tasi oi latou o le a faia le feusuaiga.

O le toʻatele o tagata e maua le faʻaitiitia o le manaʻoga tau feusuaʻiga ao latou matutua. Ae ui i lea, oi latou o loo i ai a latou testosterone e maualalo mo isi mafuaaga o le a oʻo foi i le paʻu malosi o le manaʻoga feusuaiga.

E feteenai ma talitonuga masani, o le erectile (le "leai se aoga") e masani ona le aʻafia ma le leai o se testosterone.

O se tasi o mea sili ona le fiafia i tagata o faailoga o le maualalo o le testosterone o se faʻaitiitia o le manaʻoga faʻafeusuaiga (manao)

Fautuaina: Puipuia ma le ava: E faʻafefea ona avea le inu pia ma aʻafiaga o musika?

Faʻataʻutia i se fausaga (pe a "le aoga")

O le Testosterone e le gata ina faaosofia ai le fausiaina o le tane, ae fesoasoani foi e ausia ma faatumauina le fausiaina: na o ia lava, e le mafua ai se fausiaina, ae e faagaoioia ai nisi o tagata e talia i le mafaufau e maua ai le oxid nitric.

O le oxide oxide e aofia ai i vailaau faʻasolosolo e manaʻomia mo se fausaga.

E pei ona e iloa, i le bodybuilding, o faʻaopoopoga faʻatoʻa faʻaaogaina ai le oxide e faʻaaogaina e faʻalautele ai vaa ma faʻatumu i le toto. O le fausiaina o le taunuuga o le faatumuina o le penis i le toto.

A oʻo ina maualalo maualalo le maualuga o le testosterone, atonu e faigata i se tamaloa ona maua se fausaga ao le i faia se feusuaʻiga pe faia foi ni faʻavavega faʻafuaseʻi (mo se faataitaiga, ao moe).

Ae ui i lea, o le testosterone ua na o se tasi o le tele o mea e fesoasoani i se fausaga masani.

O suesuega e le faatagaina ai i tatou e faia se faaiuga le mautonu e faapea, o le togafitiga o le hormone ma le testosterone e aoga i le togafitiga o le faaletonu o le erectile: i le tusa o le afa o suesuega, e le aoga 2.

O le tele o isi mafuaʻaga e mafai ona mafua ai le faaleagaina o erectile. Faatasi ai ma:

ul

TALIINA O CHINA

O taunuʻuga o suʻesuʻega sili ona tele i le va o le soifua maloloina ma le soifua maloloina

O taunuʻuga o suʻesuʻega sili ona tele i le va o le paleni o meaʻai ma le soifua maloloina, le faʻaaogaina o meaʻai manu ma .. kanesa

"Numera numera 1 i dietetics, lea ou te fautuaina tagata uma e faitau, aemaise lava le tagata taʻalo. O le fiasefulu o suʻesuʻega a se saienitisi iloga-lalolagi ua faʻaalia ai faʻamatalaga mataʻutia e uiga i le sootaga i le va o le faʻaaogaina o meaola o manu ma le .. kanesa "

Andrey Kristov, na faavaeina le PROmusculus.ru

  • maʻisuka
  • faafitauli o lauroid
  • maualuga le toto maualuga
  • maualuga le cholesterol
  • ulaula
  • inu ava malosi
  • faanoanoaga
  • popole
  • popolega.

O testosterone maualalo e mafai ona aʻafia ai se fausaga, ae e mamao mai i taimi uma le mafuaʻaga o lona solia. Ole gau testosterone togafitiga e naʻo le 50% le lelei ile togafitiga.

Fautuaina: E faapefea ona ave le protein mo le tuputupu aʻe o musika?

Lulu o lauulu

O le isi vaega o le testostrone i le tino o le fatuina lea o lauulu.

E ui lava o le kenera e masani lava ona mafua ai le pa'ū o lauulu, atonu e mafua ona o le maualalo o le testosterone.

E mafai ona mou atu lauulu i luga o mata (e le tupu le 'ava pe le seasea) ma le ulu (ulu).

O le isi faailoga o le maualalo o le testosterone i alii o se lagona malosi tele o le vaivai.

O le vaivai taimi e tusa lava pe ua lava le malolo pe leai foi se faʻamalosi e alu i taʻaloga atonu o taunuuga o le testosterone maualalo.

Paʻu musika

E leai se faaletonu o le testosterone i suiga le lelei o le tino.

O lenei hormone e masani ona taʻua o le "tane", ona e nafa ma le tuputupu ae o le maso maso ma le malosi, o foliga vaaia o lauulu i nofoaga o le tino o uiga o tagata, ma i se tulaga lautele, mo le faavaeina o le faavae o le tane.

O suʻesuʻega e faʻaalia manino ai o le testosterone e fuafua ai le tuputupu ae o le musika (ae le o le malosi o le musika) 3. Vaʻai Anabolic steroids mo le gaioiga o musika: o le a le mea ma pe faapefea ona latou galulue?

O le faaitiitia o le maso maso o se tasi lea o faailoga sili ona le lelei o le faaitiitia o le testosterone mo alii ma tagata taaalo, aemaise lava pe a tuu faatasi ma le tuputupu ae o le "manava" ma le susu o le fafine.

O lenei mea o loʻo faamatalaina ai le toesea atoa o faanoanoaga i la tatou sosaiete o le au matutua matutua o se tagata afeleti.

Faʻaitiitia le testosterone e iloa ai ia lava i se faʻafitauli i le fua o le maso maso ma le gaʻo o le tino: ua mou atu maso, faʻapupula le tino

Fautuaina: Toesea Terrestris e le aoga e avea o se testosterone booster. Sa iloiloina e saienitisi

Faateleina le gaʻo o le tino

O le faateleina o le pasene o le gaʻo o le tino o se tasi lea o uiga le lelei o le faʻaitiitia o le testosterone i alii. E faʻaalia lava ia, aemaise lava i le atinaʻe o gynecomastia - le tuputupu ae o le "fafine" susu.

Sa talitonu saienitisi e mafua mai i le le mautonu i le va o le testosterone ma le estrogen (le hormone sex sex).

Fautuaina: E mafai ona aoga lelei steroid mo le aveesea o le mamafa ma le faamamaina o le tino?

Faʻaitiitia le gau

Osteoporosis poo le vevela o ponaivi o se tulaga e masani ai mo tamaitai. Ae peitai, o le le lava o le testosterone i alii e mafai ona tutusa lona aafiaga, talu ai ona o lenei hormone e aafia i le gaosiga ma le faamalosia o ponaivi.

O le faʻaitiitia o le maualuga o le testosterone i tane, aemaise lava i le matua, e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le ponaivi o le ponaivi ma se mea e sili atu i le gau.

Moega o le moe

I le faaopoopo atu i le mea moni o le maualalo o le testosterone e nafa ma le faʻaitiitia o le malosi, e mafai foi ona taʻitaʻia ai le le mautonu.

I lenei tulaga, o le togafitiga o le testosterone e le fesoasoani, ae, i se isi itu, e mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o le manava o le manava i le taimi o le moe (apnea) (faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ma toe faʻafou). E matua afaina tele ai le moe ile 5.

O le paʻu o le moe, i le isi itu, e oʻo atu ai i se sili atu o le faʻaitiitia o le natura masani o le testosterone 6.

Fautuaina: Testosterone Boosters: O Vailaau Sili e 8 e Faateleina Testosterone

Faʻafeiloaʻi Mood

O le testosterone maualalo e le faatapulaaina i aafiaga i le maso maso ma le feusuaiga. E aʻafia ai le tulaga faʻalagona (lagona) ma le mafaufau.

O suʻesuʻega o loʻo faaalia ai i tagata e maualalo le testosterone, atuatuvale, faʻaleagaina poʻo le le mafai ona sili atu le faʻagasolo i taimi uma, faʻaosofia ma le faʻalagolago ia te ia lava 4.

O se mafuaʻaga talafeagai mo lenei mea o le vaeluaina o itu e lua e sili ona taua mo alii taʻitoʻatasi (leai se manaʻoga feusuaiga, suiga i totonu o se mea gaʻo mataʻutia), lea e oʻo atu ai i le faʻavaivai tumau.

O tane e maualalo le testosterone o le a sili atu ona oʻo i le atuatuvale, faʻaleagaina, faaitiitia le faʻamalosi, faʻaosooso, ma le talitonuina o le tagata lava ia.

O faʻamaoniga o le vaivai o le testosterone o loʻo lisiina i luga e mafai ona i ai ... o se taunuuga o faʻamaʻi matautia

O faʻamaoniga o loʻo lisi atu i luga atonu e mafua ona o le leai o se testosterone, gaioiga faʻanatura masani, poʻo faʻailoga o nisi faʻamaʻi:

  • maʻi faʻamaʻi
  • measina suʻesuʻe
  • siama o le testicular
  • faʻamaʻi pipisi
  • HIV
  • ituaiga 2 maʻisuka
  • aʻafiaga o fualaau oona
  • inu ava malosi
  • gasegase o gasegase e aʻafia ai suega,
  • faafitauli i le pituitary gland.

E naʻo se fomaʻi e mafai ona malamalama i le mafuaaga moni.

Fautuaina: E faapefea ona maua le maso maso? Amata Taiala

O le a le mea e fai pe afai e maualalo le testosterone?

Tusa lava pe o le a le mea e mafua ai le testosterone maualalo, o le tulaga e le faʻamoemoeina. E i ai le tele o auala (tulafono ma le tulafono) e faʻateleina ma aveesea ai aʻafiaga le lelei.

1 O le togafiti faʻatasi ma le testosterone

I lalo o le togafitiga o hormonal, o lona uiga o le faʻaofiina o isi vailaʻau o le testosterone i totonu o le tino, mo le fetuutuunaiga o le maualuga o lona tulaga.

E tele auala e fai ai le testosterone:

  • inisiua
  • pills
  • gels
  • patches (o se fasi mea e faʻaaoga i le paʻu poo totonu o le gutu),
  • granula (faʻaofiina i lalo o le paʻu o le pusa).

I le lalolagi o taʻaloga ma le faʻavaeina o tino, tagata taʻalo e faʻaaoga faʻamaʻi lebolic ma testosterone boosters e faʻateleina lona maualuga. Ae ui i lea, e maitauina o tagata taʻavale e le o lamatia i le maualalo o testosterone.

Taʻaloga tau taʻavale e faateleina ai le testosterone (boosters), faapea foi ma nisi o mea masani e tutusa ma galuega, e sili atu le saogalemu mo le soifua maloloina nai lo le vailaau.

O le faʻaaogaina o steroids e mafai ona tuʻuina atu i aʻafiaga ogaoga, o nisi taimi e le mafai ona faʻaaogaina.

E le fautuaina e fomai le togafitiga o le testosterone mo i latou e maualuga le lamatiaga mo le kanesa prostate.

Fautuaina: Testosterone booster D-aspartic acid: iloiloga o fomaʻi ma saienitisi, auala e fai ai, aʻafiaga o itu

3 Faʻaitiitia o le tino gaʻo ma gaioiga faaletino

O gaioiga faaletino ma le mamafa o le faʻalauteleina o mea masani ia mo le faateleina pe taofia ai le faʻaitiitia o le maualuga o testosterone.

3 fualaau momoe e faaleleia ai le lelei o le moe

O fualaau momoe e mafai ona sili atu le moe, lea e faʻamaonia ai le maualuga o testosterone.O gaoioiga faaletino mai le parakalafa ua mavae ua iloa foi e saofagā i se moe sili atu ona moe.

E mafai ona e faʻatuputeleina le maualuga o le testosterone ma le fesoasoani o le faʻamalosi o le testosterone boosters, faʻamaʻi faʻamaʻi (e le fautuaina e fomaʻi ona o le maualuga o le lamatiaga i le soifua maloloina), amioga masani lelei olaga

Fautuaina: 100 tagata taʻalo na latou tau mai pe faʻapefea ona latou lagona le faʻaaogaina o le vailaʻau ...

O le a le testosterone?

Toetoe o tagata uma lava na faʻalogo i lenei upu sili atu ma le tasi, ae le mafai e tagata uma ona faʻamatalaina le mea o le testosterone. O le malemone horroone steroid lea na faʻamaloloina e le tane male totoga tino ma le cortex. I le tulaga masani o le tino, o lenei hormone o loʻo i se tulaga faavae i vaitau uma o le olaga o se tagata, e amata i le prenatal.

Ae o vaitau, i le vaitaimi o le tautoulu, o loʻo i ai se maualuga o le "suega" i tama. O lea i le tautoulu matou te taufetuli atu ai i le faletaalo, pe a fai e faafuasei lava i le taumafanafana na latou "galo".

I totonu o le toto, o le "paluga" e itiiti sona aoga i lona uluai foliga ma faamautu ai se sootaga ma le polotini, ma salalau solo i le tino atoa. Testosterone e oʻo i lona pito i luga i le 18 tausaga, i le mavae ai o le 30 tausaga, faʻaititia i tausaga taʻitasi e le pasene (o aʻoaʻoga faʻaonapo nei o loʻo fai mai lenei). I le 60 o ona tausaga, e mafai ona vavae lona maualuga.

O a galuega o le testosterone i le tino?

  • E nafa ma le atinaʻe o totoga o tane tane ma gland, faʻapea foi ma le fausiaina o uiga tau feusuaʻiga lua.
  • Faʻaauau le tuputupu ae o musika agavaʻa, atinaʻeina o le tino i le lautele - ei ai ona aʻafiaga.
  • Faateleina le malosi ma le malosi.
  • Puipuia le teuina o sima gaʻo.
  • Faateleina le mafai ma faʻaleleia manaoga o feusuaiga.
  • Atiaʻe le spermatogenesis ma faʻapipiʻi le mafai gafatia.
  • Auai i metabolic processes.
  • Puleaina le suka o le toto.
  • Fesoasoani e feagai ma le atuatuvale.

O le iloa o galuega e faia e testosterone, e faigofie ona e malamalama pe o le a le tele o lana matafaioi i le olaga e le gata o se tagata e fausia, ae o se avefeʻau lautele masani.

O le faaititia o lona gaosiga e mafai ona oo atu ai i le tele o tulaga le lelei - galuega le lelei o le feusuaiga, faaitiitia le manao faalefeusuai, le fiafia, le fiafia, atuatuvale, vaivai, le lava le malosi, faaitiitia le gasegase, faateleina le tino o le tino, faaitiitia le maso masini po o le le mafai ona mauaina, le mafaufau ma le mafaufau.

Ae aiseā ua matauina ai na ituaiga o soliga i totonu o le tino o le tagata?

Mafuaʻaga mo Testosterone Faʻaitiitia

Mai se vaaiga faafomaʻi, o le maualalo o le malemone i totonu o le toto e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi o tino toto, gasegase pituitary, ma le le atoatoa. E le gata i lea, e pei ona uma ona faʻamatalaina, faʻateleina tausaga.

E ui lava o faailoga na muamua atu o le faaitiitia o le testosterone na sili atu ona matauina i le mavae ai o le 40 tausaga, i le taimi nei o le tele o taimi e masani ona iloa ai le le atoatoa i tupulaga talavou e aunoa ma faamaʻi luga. O mafuaaga mo lenei mea e tele, o autu autu:

  • O le tagofia o fualaau faasaina, mo se faataitaiga, i lalo ifo o le cholesterol, faapea foi ma fualaau faasaina.
  • Le faʻaogaina o oloa le lelei, faʻapea foʻi ma meaʻai paleni lautele.
  • O le anapogi faifai pea, o meaʻai vaivai, o meaʻai.
  • Le lava o polotini ma vitamini i totonu o meaai a tagata.
  • Faʻalavelave faifai pea ma le popole.
  • Inuina o le ava. I le tino, e foliga mai e liua i le estrog o le hormone. O le mea lea, o le masani ona inuina o le ava malosi e afaina ai le soifua maloloina o tagata.
  • O le ulaula tapaa e faʻaleagaina ai le sperm activity ma faʻafefe ai le faʻaleagaina o feusuaiga.
  • Soifuaga masani, le lava le tino.
  • Tausala le masani ai.
  • Le aʻafiaga o aʻafiaga o le siʻosiʻomaga, faʻapea foʻi le faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi.

O le a le cholesterol?

O le a le cholesterol? O le mea lenei o le fale o vela uma o le tino. O lo latou ola e faalagolago i lona tele. O se oloa e naʻo le manaʻomia e le tino. O le faʻaogaina o le tino e galulue faatasi ma lona auai. O le gaosia o hormones ma a latou galuega e le o le cholesterol. Vitamin D o loʻo faʻapipiʻiina ma lona auai ma le gall fluid i totonu o le gall vladimir.

I totonu o le kemisi faʻasolosolo, o le cholesterol o loʻo iai i totonu o le ava, ma sa taʻua o le cholesterol.

I le tino o le tagata, o le cholesterol e gaosia i le tele o le aofaiga, e pei ona talafeagai mo lona ola. Ma e sau foi o ia ma meaai.

E tele cholesterol. O le muamua oi latou e sili atu i le maualuga ma le lua, lea e laʻititi ai le mamafa. Cholesterol faʻatasi ai ma sina vaega tele e ufitia ai oloa e tele. Faatasi ai ma le mamafa o le faʻaaogaina o ia oloa, o ona 'anomea i totonu o le toto e faateleina. O lenei mea e mafua ai le fesuiaiga o ipu toto, ma o le gaoioi o le toto e ala atu ia i latou ua taofia.

Aafiaga i le mafai

O le penis i totonu o tane e afaina uma i vaʻa toto. Ma pe afai o le toto, i le tele o le tele, e tafe atu i ai, o le fiafia e tupu ma o le fausiaina o le penis ua aliali mai. O le faʻavae e faʻatatau i le tele o le toto na pasia i le penis. O lona lava gaosiga, o se faʻamaoniga o le malosi ma le faʻatuatuaina o le malosi.

I totonu o se tamaloa e tele naua meaai e maua ai le cholesterol maualalo, e le mafai ona gaosia, ma o le mea lea e aveesea mai le tino. I lenei tulaga, o le cholesterol e tumau pea i totonu o toto toto, e fai ai faʻamau. O le mea lea, o le faalavelaveina o le gaioiga o le toto, e faigata ai ona alu i luga o le toto.

Afai o le tele o le toto masaa e afaina i pusa cholesterol, o lona uiga o le malosi masani masani e le o le fesili. Ua leva ona faamaonia e saienitisi o meaai e maualalo le cholesterol i le tele naua e mafua ai ona faaitiitia le malosi ma iʻu ai ina mou ese atu i le lautele.

Auala e pulea ai cholesterol

Seia oʻo i le 40 tausaga, e le fiafia alii i lenei autu. O sel o le tino e leʻi oʻo i le matua, e leai se faʻafitauli i le malosi. Na o le pau lava le mea e tatau ona e tausisi ai i se taumafa maualalo o le cholesterol.

Mai le 40 o ona tausaga, o le tino o le tagata e amata ona ulufale i le vaega ua leva ona taʻua o le matua. Ma i lenei laasaga, o le cholesterol o se tasi lea o mea taua o se tino soifua maloloina pe leai foi, soifua manuia pe leai foi, ola umi pe leai foi.

E fautuaina e foai atu le toto mo le cholesterol e aunoa ma le faatali mo le taunuu mai o le 40 tausaga. E faia lenei mea i le itu a le fomai, i le fale suesue. Ma toe fai pe a uma le 5 tausaga

Faʻatasi ai ma se iloiloga le lelei, pe afai o le cholesterol i totonu o le toto ua faatonuina e se fomaʻi, togafiti ma tuʻuina atu i fomaʻi le auala e faʻaitiitia ai i totonu o le toto. A maeʻa le 6 masina, e toe taʻitaʻia e le fomaʻi le auiliiliga ma fautuaga uma o le fomaʻi e matua mafai lava.

Auala e pulea ai cholesterol:

  • Faʻaaogaina sikaleti ma le ava malosi. Faatino le faamalositino, e masani lava ona faʻaaoga. Faʻasoʻa le mamafa pe'ā tatau. 'Ai sina meaʻai manu,
  • O oloa gaosiga e maualalo i le gaʻo. I le 7 aso, 4 fuamoa e faʻatagaina, e le sili atu, e tele a latou cholesterol,
  • E mafai ona e inu vai inu vave lava seia oʻo ina masani le cholesterol,
  • E fautuaina le faʻaaogaina o le suauʻu iʻa e faʻaititia, tele fualaau faisua ma fua,
  • Ma o se tasi auala o fualaau faasaina. Ae naʻo luga o le fautuaga a se fomaʻi. E matua lamatia lava i le mafaufau o le tagata lava ia

O taumafa o se seti o fautuaga mo le 'aiina o meaai mo nisi faʻamaʻi. E mafai ona e sola ese mai nei fautuaga, ae e seasea lava, ona o se tino ola maloloina e mafai ona ia faʻafoʻisia le saʻo o le cholesterol.

E pei ona taua i luga, o gaʻo o le gasegase o le zoological o se oloa taua o le cholesterol. Meaʻai gaʻo, gaʻo falaoa, meaʻai manu - latou te tuʻuina atu le cholesterol i le toto.

O fuainumera ua lisiina e tatau ona faʻaaogaina i nisi o fua:

  • E tele foʻi cholesterol i sausaisi. O le gaʻo e le o vaaia mai fafo o totonu. E sili le lelei le 'ai o le aano o manu nai lo sausa ma sausago,
  • O le paʻu o pi o se vaitaele o le cholesterol e tatau ona alofia,
  • Mai falaoamata, sisi ma susu - na o meaai e leai ni gaʻo e tatau ona faʻaofiina i totonu o le meaai
  • E tatau ona e 'ai le pata, i se mea e le silia ma le 201 kalama i aso uma. O le a aoga
  • E tusa ma le 276 mg o loʻo faʻaputu i le moa moa. cholesterol, o le mea lea o le 'ai ia i latou i aso uma e le fautuaina,
  • O le ate, fatugaʻo, ma mafaufauga e le maua mai cholesterol. E fautuaina e seasea ona 'aina i latou,
  • I mea inu vevela, inu na o le fafati vave. Ma o le eleele e siitia ai le cholesterol toto.

Lisi o oloa

O oloa e maualalo le maualuga e tatau ona faʻaaogaina i oloa e faʻateleina lona maualuga. O lenei mea e mafai ai ona faʻaitiitia le i ai o le cholesterol i totonu o le toto. O nei mea e aofia ai le olive olive, walnuts, avocados. O nei fua e maualalo ai le cholesterol.

Legumes: pi, pi. O nei fua, i le faagasologa o lo latou gaosia o otaota, e mafai, e pei o se pulufana, e fufulu ipu mai otaota. Faʻaaogaina i aso taʻitasi ma i le tele o mea e mafai ai ona e faʻaitiitia le cholesterol e tusa ma le 20% mo le 3 vaiaso.

Leai se mea e tatau ai ona lafoaʻi fualaau ma talipupuni, latou te maualalo ifo le cholesterol. O le sili ona malosi i totonu o nei fualaau, apples and bananas. Soifua maloloina e aʻafia ai pears ma melon. O aniani ma kāloti e le itiiti ifo i nei fua.

Ma o le kalama lautele o se auupega mamana i le tau faasaga i le tele o cholesterol. I togafitiga Iapani, ua faia ai se mea faapitoa faapitoa o le kelele, lea e faʻaaoga e faamama ai toto ma toto toto.

Aua le fiu le suauʻu iʻa. E manaʻomia e le tino. Laʻu mūmū mūmū na te faʻamavaeina le cholesterol. E mafai ona e inuina pe afai e leai nisi faʻamaʻi o le tino pe a faasaina le uaina.

Ma na o le mumu mūmū ma leai se mea. I le faaopoopo atu i mea uma, e faʻaleleia ai le testosterone, lea e faʻaleleia ai le malosi.

Ua faia e le au suʻesuʻe faʻasolosolo a le U.S. nisi o suʻesuʻega i le mafai. Na latou faʻamaonia o le faʻaitiitia o le cholesterol e faʻaleleia atili ai le malosi i alii. O metotia ua lisiina e aafia ai le cholesterol, e aafia ai le malosi o alii, e tatau ona faʻaaogaina. A uma mea uma, o le soifua maloloina feusuaiga o soʻo se tagata ma le ki i le soifua maloloina lelei.

E aʻafia le malosi o le testosterone?

Ua faʻamaonia e leai se gasegase o le gasegase e tupu ma e leai se gaioiga e faia. Faʻateʻaina le faʻamalosi e aunoa ma se tulaga masani o le tosina atu i se fafine ma le mafai ona ausia se fausaga. E tusa ai ma lea, o le testosterone e aʻafia ai le malosi, saunia le gafatia e taitaia se gaoioiga vavalalata, e muta i le faʻasologa.

O le faʻaitiitia o le testosterone maualuga e le gata ina aʻafia ai galuega faʻatulagaina. Libido ua pa'ū, o se tamaloa ua le fiafia i feusuaiga ma fafine i se tulaga faʻalagona. E mafai e ia, ae le manaʻo, po o le a se mea e lamatia ai - e faʻamaonia ai o le masani ai faʻafeusuaiga e talafeagai e faatumauina ai le soifua maloloina o le urinary system ma se mafaufauga faʻalagona foi.

O le a le ituaiga hormone ma faʻapefea ona gaosia?

Aua o le faʻasologa o le testosterone o tamaʻi tane. O loʻo faʻaauau foi le vaega o le epithelium ma le testicular epithelium i le faagasologa. I le tulaga muamua, o le hormone e tuusao saʻo, i le lona lua, o le DHA o loʻo faʻapipiʻi, lea, pe a maeʻa se faasologa o vailaau faʻasolo, ua liua i le testosterone.

O le faavae o le hormone o le cholesterol. A maeʻa se faasologa o suiga, e maua le oloa mulimuli. Ina ia faʻatonutonu le tulaga masani o le testosterone, e taua le faia o mea nei i totonu o le tino e aunoa ma ni faaletonu:

  • O le gaosiga o le gasegase o le luteinizing ma le follic-stimulating hormone,
  • Launching testosterone gaosiga ma mea faʻaaoga e faʻaaogaina ai le malosi ole LH,
  • Mataʻituina le matua matua o le epithelium spermatogenic o le FSH.

O le gaosiga o Testosterone e faʻatatau i le taimi o le aso. O le aofaʻiga maualuga o loʻo faʻapipiʻi mai i le 6 i le 8 i le taeao, o le laʻititi - mai le 8 i le 10 i le afiafi.

O aʻafiaga autu o le faʻafeusuaiga o feusuaiga:

  • Malosiaga o Androgenic - e maua ai le i ai o tulaga faʻaipoipo tulaga lua, faʻaleleia le tuputupu ae o le tane,
  • Anabolic function - e talafeagai mo le ponaivi o le ponaivi ma le fiva musika,
  • Galuega faʻatupuina - amataina le gaosiga o le sperm, maua ai le libido ma le malosi e fagua ai le tino,
  • Hematopoietic galuega - faʻapupula le gaosiga o mea taua i le gaʻo susu,
  • Galuega faʻapitoa o le Psychophysiological - o loʻo faʻatulagaina ai amioga a le tamaʻitaʻi, o le a taofia ai le lagona fefe, e faʻamalosia ai galuega faalemafaufau.

Faʻaitiitia le testosterone o se tasi lea o mafuaʻaga masani o le le atoatoa o le malosi. O faʻafitauli o le le maua o le hormone ua faʻaalia i:

  • Lulu
  • Taunuʻuga o le fausaga o pouulu, faʻavae fao, paʻu o le paʻu,
  • Faʻalauteleina o le tino
  • O le gasegase o le vaivai vaivai, faaitiitia le taua,
  • Suiga i le mafaufau mafaufauga: agaalofa, le fiafia, le fiafia, popole,
  • Tupe mama mamafa,
  • Suia le lelei o le vai mafana mo le leaga,
  • Erectile e le afaina ma le taʻavale lagona.

O mafuaaga mo le faʻaitiitia o le aofaiga o le testosterone i le tino e aofia ai:

  • O se olaga e le tauagafau e mafua ai le faʻaleagaina i le prostate
  • Faʻaauau ona faʻaalia i mea faʻavaivai,
  • Le lava le malologa ma le moe lelei,
  • Filifiliga le saʻo "taaloga taʻalo" mai tagata tomai faʻapitoa - mea faʻapipiʻi faʻamalositino e aʻafia ai le gaosia o le tino o le mea e faʻafefe ai tagata,
  • O le ulaula ma le inu tele,
  • Faʻaauau le tuuto atu i oloa leaga: masima ma suka, soda, tonics, malosi meainu, kofe, meaai gaʻo, soya, mea fefete, suti.

Testosterone mo le malosi: o le a le taua?

E taua tele le mataʻituina le maualuga o le hormone i totonu o le toto. O le maualuga atu o le aofaiga o le testosterone, o le tele lava o le fanauina o se tamaitiiti, ia i ai se malosi malosi i se tulaga e latalata ia te oe, ia maua le tosina ma le manao mo le isi itupa.

A maua le testosterone maualalo, o le faateleina o le malosi e saunia e fualaau mai le fale talavai, meaʻai po o oloa. E tatau ona toe faafoi le maualuga o le hormone i faailoga masani mo mafuaʻaga nei:

  • O le galuega feusuaʻiga e faʻamautuina,
  • O le mafai ona ausia se fausaga o le a toe faʻaleleia ma faʻamalosia,
  • O le metabolism e faʻapitoa,
  • O le a galue vaʻavaʻa
  • O le avanoa e maua ai le manao i feusuaiga o le a toe foi mai
  • O le a mafai ona faʻatupulaʻia.

O le faiga o le hormonal o se faiga faʻaogafiti ma mataʻutia, o le mea lea e mafai ai ona faia sauniuniga testosterone pe a maeʻa suʻega suʻega ma togafitiga faafomaʻi talafeagai. I le taimi nei, o le maketi o vailaau mo togafitiga ei ai le tele o fualaau oona e maua i foliga o pusa ofo, vailaau iniseti ma inuga mo le faaaogaina i luga.

O vailaʻau nei ua faʻamaonia lelei ai i latou lava:

  • Androgeli. E tauia ai le le lava o le testosterone ona o le i fafo atu o le faʻaaogaina o le fanua ma faʻailoga. Faatagaina mo le faaauauina o le faaaogaina,
  • Nebido. O se vaifofo faʻavae mo le tuiina i totonu o le maso. Faʻaaoga tasi i le 3 masina,
  • Testosterone Enanthate. Eteru, lea e manaʻomia i taaloga faʻapolofesa mo le vave faʻavaveina o maso maso,
  • Testosterone Propionate. E maua i foliga o ampoules mo le tui maso. Malosiaga e toe faʻaleleia pe a uma 2-3 inisiua. Ole fualaau faasaina e le gata ina faateleina ai le maualuga o le hormone, ae e fesoasoani foi i le gaosia o polotini, faaleleia atili le soifua maloloina,
  • Andriol. Pusa poʻo capsules. Faʻaauau mo le leai o le homone ma se analog faʻasolosolo, taofia le natura masani o le tino,
  • Sustanon 250. I le fofo mo injections aofia ai 4 ituaiga o androgens. E masani ona faʻaaogaina e pei o se steroid laʻititi e maua ai le maso maso.

Faʻaopoopoga faalenatura

O se isi auala sili atu ma le saogalemu e faʻateleina ai le testosterone mo le tama tane o le faʻaaogaina o mea faʻapitoa. O mea faaopoopo e faia mai mea masani ma e leai ni aʻafiaga. O le tele lava o taimi, e faʻasaina naʻo tamaiti laiti ma le faʻamausili ile vaega galue.

Pe a filifilia se togafiti togafiti, e taua le gauai atu i le tuufaatasiga. E tatau ona i ai i totonu o mea gaioiolosi e tatau ona sinia, fusi uʻamea, ginseng, upega ma isi vaega e aoga mo le soifua maloloina o tagata.

Ina ia faʻamaonia le maualuga o le testosterone i le toto, o sauniuniga faʻalaʻau nei e fautuaina:

  • Libido Drive capsules, o le tuufaatasiga tele o mea lea e fesoasoani i le faateleina o le testosterone ma maua ai se malosi tumau,
  • O le mealilo a le Emeperoa, o se fualaau faasaina i lona fua faatatau lea e aofia ai le ginseng ma se lavelave o mea amino oona lea e afaina ai le gaosia o le hormone manaomia,
  • Biomanix o loʻo aofia ai Creeping Tribulus,
  • EroForce, e le na o le faateleina o le galuega erectile, ae ia manuia foi le taulimaina o faamaʻi urological,
  • Erofertil, lea e aofia ai le sima,
  • Epoxin capsules, i le faiga lea ei ai le ginseng ma le zinc lactate.

Meaʻai: O a meaai e faʻaleleia ai le faʻaopoopoga o le malemone?

Faʻatasi ai ma sina faʻaitiitia o le inrogene i totonu o le toto, o le tulaga e faʻasaoina e ala i le faasaʻoina o le taumafa.

E tatau ona aofia ai i le taumafataga:

  • Oysters, lea e aofia ai mea aoga amino ma le zinc. O le taimi pito sili ona aoga mo le fafagaina o le mollusks o le tautotogo, pe a faʻamalosia e tagata o loʻo nonofo i le sami,
  • Lulu, lea ei ai foi sona aafiaga lelei i le ola lelei ma fafaga ai le tino ma mea e tatau ai. E fautuaina e inu se fua o fatu poʻo susu decoction o aʻa ma le faʻaopoopoga o le meli,
  • Pini - laumei ma se aofaiga tele o le zinc i le tuufaatasiga. O se oloa na tuʻuina atu e talafeagai lelei mo togafitiga faʻaleoleo, ae e sili atu le kuka poʻo le fufuluina o fualaau faisua fou,
  • O lapisi o se puna mama o le cholesterol, o se mea taua mo le gaosiga o le testosterone. Ina ia faateleina le maualuga o hormones, e tatau ona ai le 3-4 fuamoa i le aso, e faʻaleleia atili ai le iuga, e mafai ona e faʻapipiʻi le gaʻo ma le keke i ipu,
  • Nūmū laʻau moa e aofia ai le zinc ma maualuga maualuga o le popo. I le avea ai o se tulafono faatonutonu i le testosterone, e tatau ona e 'aina otaota, uʻu pe tao i le tele o taimi i le vaiaso,
  • O fualaau o se puna masani o le zinc. Pasila nut e sili ona aoga, e fautuaina foi le faʻaaogaina o paluga o fualaau 'eseʻese, faʻamaʻaina i le meli,
  • Meaʻai - faʻavaivaia ai aʻafiaga o le estrogen. O le mea pito sili ona aoga o le cardamom, curry, polo.

Fautuaga ma togafiti faaopoopo

Talu ai ona o le taua tele o le molimau i luga o le mafai, e tatau ona usitai i le tele o tulafono e faʻaleleia ai lona gaosiga faʻanatura, faʻapea ai ma le puipuia o le paʻu.

  • Moe i le 7-8 itula i le po, fai sina malologa i le gasologa o galuega i le ao,
  • Faʻaitiitia mea taua poʻo le faʻaaogaina e taulimaina tulaga faʻalavelave faʻaleaga,
  • Faia fai taeao ma alu i le falemaʻi i ni taimi se lua i le vaiaso. O le mea mulimuli e mafai ona suia i le aau, yoga. O le savali e taua tele e faʻamamafa ai le tino i le okesene,
  • Aloese mai le malulu ma le vevela
  • Vaʻavaʻai i le la e faʻagaoioi ai le gaosiga o le testosterone, faʻaleleia le mafaufau faʻapitoa, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

E tāua le iloa o le hormone o le feusuaiga e le na o le pau lea o le pule faatonu o feusuaiga. E tupu e iai se tulaga vaivai ma se testosterone masani. O loʻo faʻamaonia mai ai isi mea, e aofia ai:

  • Faʻaleagaina o le mafaufau
  • Faʻatauga o le faʻaogaina o meaʻai,
  • O faamaʻi o le loto ma toto toto,
  • O le maʻi suka
  • Faʻaleagaina o le tino i siama pe a maeʻa galuega poʻo le pa'ū,
  • O togafitiga faʻasolosolo taimi umi e le afaina ai le gaosia o le hormone.

Tuuina atu le tele o mea e manaʻomia muamua e tau atu ai i le erectile, ae leʻi toe fuataiina le testosterone, e tatau ona faia se suʻega ma siaki pe o le faafitauli o loʻo taoto moni lava. Faʻavae i luga o taunuʻuga o le suʻega, o le fomaʻi e tosoina se togafitiga e pulea ma filifilia fualaau sili ona lelei.

E faʻapefea ona aʻafia ai le malosi

O tulafono e taua o vailaau e fuafuaina le puleaina o le cholesterol i le tino. E le gata i lea, o nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le taʻavale, faʻapea foʻi ma le fatu o le fatu. O aʻafiaga lelei o le faʻataʻitaʻiga o fuainumera i luga o le malosi i alii matutua.

Latou te poloka le gaoioiga o le enzyme HMG-CoA reductase, lea e nafa ma le gaosia o le gaʻo lipine e le tino. Hepatic enzymes e maua mai ai ni lipoprotein lipoprotein maualalo pe maualalo maualalo lea e fusifusia ai le "leaga" cholesterol. O loʻo tuʻuina i totonu ole ate.

Faʻaitiitia o le cholesterol toto

E tusa ai pe faapefea ona aʻafia le numera o le eletise i le maualuga o le malosi, na muamua faʻalauiloa i le amataga o le 2014. Faamatalaga na saunia e le American College of Cardiology. Na maua mai faʻamaumauga e ala i le suʻesuʻeina o aʻafiaga o fualaau faʻamaʻi i luga o tane o loʻo i ai le maualuga o le lipids, ina ia faʻaititia ai le mea mulimuli. Na maua ai o le vailaʻau e fesoasoani i:

  • vasodilation,
  • toe faʻaleleia o le faʻamaʻi,
  • aveeseina o faiga e le aoga,
  • puipuiga o pupuni toto e mafua mai i le faʻamautuina o pusa cholesterol,
  • faʻaitiitia i le faʻamalosiina o le gaosia o platelets.

O le mea lea, o le faʻaleleia atili o le toto, o le fualaau faasaina e mafai ona aafia i le taimi lava e tasi le faʻaleleia atili o le galuega erectile.

Ua faapea mai saienitisi pe a uma ona talafeagai suesuega, e mafai ona faaaoga e togafitia ai ituaiga o maʻi mama, le faamaʻi o le Alzheimer, le atoatoa, ma pulea le puipuiga o le tino i le taimi o le gaosiga o totoga i totonu.

Faʻafitauli o le talosaga

O aoga e aoga i le foia o le faafitauli o le atherosclerosis, ae peitai, o nei vailaau oona ei ai le tele o aʻafiaga ogaoga:

  • se tupu malosi i le suka o le toto,
  • o le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻaleagaina,
  • aʻafiaga o le neurological, e pei o faafitauli o le mafaufau,
  • solia o le gastrointestinal tract,
  • musika ma tiga faʻatasi.

Fualaau faʻasaina ma le faʻavaeina

E masani lava ona maua i le sili atu i le 40 tausaga le faʻaleagaina o le Erectile. Ua faamaonia ai o le fegalegaleaiga o fuainumera ma le gafatia i tane ma le maualuga o le cholesterol e lelei, e maua ai se fale mautu. O fualaau oona e iai le faʻalauteleina o aafiaga i luga o vaʻa toto, ma faʻamamaina ai le spasm, ma maua ai le malosi maualuga ona o le faʻafoisia o le tafe toto.

O tulafono e le tatau ona faʻaaogaina e tagata o loʻo i ai le maualuga o le cholesterol.

Ua lapatai mai saienitisi o le aveina o fualaau faasaina e lua ona aafiaga i le tino o le tane:

  1. I le isi itu, i le faateleina o le gafatia o vaʻa toto, e maua ai le toe faʻaleleia o galuega faʻatulaga,
  2. I le isi itu, o se vailaau e maualalo ai le cholesterol, o le mea e fausia ai fale mo testosterone. O lona uiga, o le faaitiitia o le lipid fat content e tau atu ai i le faaitiitia o le gaosia o le malemone autu, lea e mafai ona afaina ai le atinaeina o le le atoatoa.

Ae ui i lea, o sui o le pisinisi o vailaau mo togafitiga e finau mai faapea o le lelei o le aafiaga e sili atu i le ono mafai ona maua.

O se faʻataʻitaʻiga o se vailaau e pei o le atorvastatin (atorvastatin), lea ei ai lona aafiaga lelei i le gafatia, ae o le lamatiaga o le vaivai ona o lona aafiaga e itiiti ifo i le 2%. O le faʻamatalaga o loʻo i totonu o le tusitusiga e mo naʻo le taʻiala. O le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e aunoa ma le maliega a le fomaʻi maʻi e le taliaina.

Cholesterol ma le Avanoa

O le taofiofia o le toto o se tulaga talafeagai mo le fausia o le maualuga, o le mea lea, o le maualuga o le cholesterol o se lamatiaga i le soifua maloloina o tagata, ma e tele lava lona faalagolago i lona maualuga. O le tino o le tagata o se mea faʻapitoa faʻasolosolo lelei, lea e fesoʻotaʻi vavalalata uma ai gaioiga.

O se fesuiaiga i tulaga faavae o le physiological e aofia ai se faʻalavelave i le faʻaogaina o le tino atoa. I le malamalama ai i le mafutaga, mataupu faavae o le faʻaalia, faatosinaga ma metotia o le faatonutonuina o le cholesterol toto, e mafai ona e faʻateʻaina le tele o faafitauli i le feusuaiga ma faʻaalia le faateleina o le malosi ile auala masani.

Faamatalaga lautele

Ina ia malamalama pe o le cholesterol i totonu o le toto e aafia ai gaoioiga tau feusuaiga, e tatau ona malamalama i uiga o lenei mea. E tusa ai ma le faatulagaga o vailaʻau, o le cholesterol e aʻafia i le vaega o lipids poʻo, sili atu saʻo, lipophilic alcool o le natura o le natura, o lea o le cholesterol o se igoa lelei.

O se faʻatuga masani e fesoasoani e faʻateleina le autalavou i sela, faʻapea foʻi ma se mea talafeagai mo la latou vaega. Cholesterol synthesis e tupu i le toetoe lava o fausaga uma o le tino o le tagata, ae o le tele lava o mea e maua mai i le ate, mai le mea e feaveai ai i totonu o mea uma ma gaʻo e ala i le toto.

O le avea o se vaega talafeagai o faiga o vailaau oona i totonu o le tino, o le cholesterol e aʻafia ai le tuufaatasiga o hormones, e auai i tali o le tino, i le tulaga o le cellular, e faalauiloa ai le fausia o le vitamin D ma le saʻo lelei o le bile, e faia ai se vaega i faiga o fualaau oona ma o se antioxidant masani.

O meatotino lelei o le vailaau e faʻaalia pe a maualuga le maualuga o le maualuga o le lipids (HDL) ma le maualalo (LDL), lea e fuafuaina e le numera o le cholesterol i le suʻesuʻega o le toto. I le tulaga o le le atoatoa i le itu o le faateleina o le LDL cholesterol e teuina i luga o puipui o toto toto, e faaitiitia ai le lumen ma ua tafe lemu le toto. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻaletonu i le tulaga o le hormonal ma faʻafitauli o le tino.

Le aʻafiaga o le cholesterol i luga o le mafai

O le mafutaga i le va o le cholesterol ma le mafai ona mafua mai i le fesuiaiga o toto toto e ala i le cholesterol plaques. Mo fua lapopoa tetele, o le teuina o nei mea e mafai ona matauina pe a mavae sina taimi, ona o le lava o le diamita o le vaa e mafai ai ona e taui mo le faʻaitiitia o le toto. O le fua o le cholesterol plug e sili atu i luga o tupe teu, faaopoopo i le lapopoa ma faʻaitiitia le lumenia o vaa, atiaʻe le atherosclerosis.

O le alualu i luma ma le faateleina o lapisi e faateleina ai le lamatiaga o le fatu ma oso, ma avea ai ma mafuaaga taatele o le faaletonu o le fatu ma le maualuga o le maualuga.

E foliga mai, o laʻau laiti ma laʻititi e afaina mai le afaina, vavalalata o le lumenene o loʻo tumu i le leai atoatoa o le tafe toto. O le aʻafiaga o le toto i luga o le malosi e fesoʻotai ma faʻamatalaga faʻaanatura o le fausaga. Tuuina atu e faapea o le peni ua tuituiina moni i nai ipu laiti, ma o se fausaga e mafai ona faia tonu lava le faafetai i le faatumuina o le cavernosum i le toto, ua manino ai pe faapefea ona fesootai le cholesterol ma le malosi i alii.

O le lamatiaga e le o le cholesterol lava ia, ae o se faʻaopoopoga o le vaevaega ma le maualalo. O le iloaina o mafuaʻaga e aʻafia ai lona maualuga ma auala e faʻavaeina ai le fua o ituaiga e lua o le lipids, e mafai ona e aloese mai faafitauli ma le gafatia ma toe faafoi se mea masani.

Mafuaaga o le Cholesterol Maualuga

  • O le mafuaaga autu mo le vavaeeseina o le cholesterol mai le tulaga o le soifua maloloina o le le paleni. O le faʻalauteleina o le taumafa o meaʻai gaʻo e tau atu ai i se faʻaopoopoga o le mamafa i le ate, lea e le mafai ai ona faʻafeiloaʻi uma lipids i le maualuga maualuga, o lona uiga, i le HDL. LDL, i se isi itu, ua faia ona o ni gaioiga faigofie o fualaau faasaina, o le mea lea, latou te faaputuputu i ni aofaiga tetele,
  • O le leai o se gaioiga e faasino atu foi i tulaga lamatia mo le atherosclerosis. Fats o se punavai o le malosi, e maua ai se faʻamafanafanaga malosi i taimi o faʻamalosi tino. Afai o le faaputuputuina o punaoa eletise e sili atu i le taumafa, o lona uiga o le sili atu o loʻo teuina i le tulaga o gaʻo gaʻo, faʻaleleia ai le gaioiga o meaola i le gaosia o gaʻo i le ate ma oʻo atu ai i le faateleina o le cholesterol i le toto,
  • O amioga leaga e i ai foi se aafiaga le lelei i le tulaga o alii. O le faʻalavelaveina o vaʻa toto, lea e tupu pe a ulufale atu i totonu o le tino ia vailaʻau vailaʻau faʻasaina ma le sikaleti i taimi taʻitasi i le tino, faʻafaigofieina le fausia o le palesla cholesterol. O faʻataʻotoga o gaʻo o le autu autu lea, ona o le tafe mai o le toto ia i latou ua faʻaitiitia ma faʻagesegese,
  • I le faʻaopoopoga i mafuaʻaga i fafo, e mafai ona faateleina le cholesterol ona o se faaletonu o le endocrine, ma nisi faʻamaʻi o gaʻo ma fatu, i le i ai o se maʻi faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o fualaau.

O nei mea uma, e oʻo lava i tagata taʻitoʻatasi, o se tulaga lamatia matautia i le soifua maloloina o tagata, ma pe a tuʻufaʻatasia, o le a le mafai ona tupu le malosi. O tamaʻitaʻi e 40 tausaga le matutua e sili atu le lamatiaga, o lea e tatau ai ona totogi le tausiga ile puipuiga i vave vave.

Auala e Faʻaliliu ai Cholesterol

O le i ai o le maualuga o le malamalama ma le malamalama o le faateleina o le cholesterol e i ai se aafiaga leaga i le gafatia, o le a faia e se tagata atamai ia taumafaiga uma e faatumauina tulaga masani o lenei toto totoga.

I lenei tulaga, e le faigata ona mataʻituina le tulaga, o se suʻesuʻega faʻapitoa o meaola faʻapitoa e lava, lea e mafai ona faia i totonu ole falemaʻi. O faʻamaumauga o le fale o le a avea o se auala e iloilo ai le sao o le olaga, talu ai o suiga i lenei itu e ono faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o aʻafiaga o le atherosclerosis.

Faʻavasega tulaga faʻamaonia i metotia nei:

  • Faia suiga i le taumafataga. O gaʻo manu o mea autu ia o le cholesterol. O le mea e afaina ai i lea tulaga, o fuamoa, caviar ma le ate, le pata, meaʻai, meaʻai talafeagai ma ulaula. O le suia o nisi o oloa ma vaega e fausia i laau e mafai ona faʻamalosia ai le lisi ma vitamini, faʻamolemole oe lava i ni mea fou fou, ma aupito sili ona taua le faʻaitiitia o le cholesterol, faʻaitiitia le ono ono tulaʻi mai faafitauli i le feusuaiga,
  • Aloese i masaniga leaga. Mo le toatele, ulaula ma ava malosi e taugofie ma masani masani o le olaga. Ae ui i lea, ona o le leai o ni aʻafiaga i le tino, e tatau ona faia se filifiliga, talu ai o le malosi lelei mo le tele o tausaga ma vaisu e le fetaui,
  • Gaoioiga faaletino. E le talafeagai le auai i taaloga mamafa, e faʻamaonia le cholesterol e lava le savali, aau, faʻaalia le tele o faʻatinoga o galuega i le fale i aso uma ma taimi uma, suia o gaioiga i lou loto ma lou soifua manuia,
  • Taliaina o fualaau faasaina. Aloese mai le le lelei o taunuuga o le atherosclerosis ma le fesoasoani o fualaau faasaina. Pau lava le tulaga e naʻo se fomaʻi e mafai ona filifili se vailaʻau e afaina ai le cholesterol.

O togafitiga puipuia e masani lava ona faigofie ma sili atu le aoga. O le faʻaleleia o lou soifua mālōlōina ma taimi tatau e faʻatonutonu ai le cholesterol levels e mafai ona fesoasoani e faatumauina ai le malosi i se maualuga maualuga mo le tele o tausaga.

Le mafuaaga mo le faaputuputuina o le cholesterol tele

O le maualuga o le lipids e tupu ona o le tele o meaʻai gaʻo. O le faʻavaeina o le cholesterol e tupu i le ate. I le siakiina o le faaletonu o galuega, o se matafaioi taua e tuuina atu i le fua faatatau o le gaosiga ma le faʻamaʻapeina o le faʻalavelave leaga.

O le tulaga sili ona lamatia o mafatiaga mai le tele o cholesterol i totonu o le toto e tupu mai i alii ua silia ma le 50 tausaga. O le tele o masani masani o le toto cholesterol e masani lava ona tupu mo mafuaʻaga nei:

  • ogaoga faʻamaʻi mai (dysbetalipoproteinemia, hypercholesterolemia, hyperlipidemia, Werner syndrome)
  • faʻalavelave faʻapitoa
  • hypothyroidism
  • siama fatu fatu
  • le lava le gaosiga o le homone tuputupu aʻe
  • maualuga le toto maualuga
  • analbulinemia
  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi
  • gout
  • afaina o le tino, mo se faataitaiga, oona
  • le lelei
  • cirrhosis poʻo le suʻacute dystrophy o le ate, o le gasegase faʻapitoa, faʻamaʻi faʻamaʻi ma le gasegase
  • maʻisuka malosi
  • aano pancreatite ma le gasegase, faʻaleagaina ma faʻapipiʻi neoplasms i le pancreas
  • le faʻaaogaina masani o nisi vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, chlorpropamides ma glucocorticosteroids, androgens ma adrenaline
  • ava malosi ma ulaula
  • leai se mea e fai sina tino faaletino

Mea afaina

O le maualuga o le gaosiga o le cholesterol e matauina ma le faʻaaogaina o meaʻai e maua i le gaʻo oona. O ia mea leaga e maua i le tele o mea taumafa, e aofia ai:

  • i fuamoa moa. O le maualuga o le gaʻo o loʻo maua i totonu o yolks egg. Faʻamaumauga ole lipid masani, ua fautuaina e ave se fuamoa mo meaai e le silia ma le 2-3 taimi i le vaiaso, ma le maualuga o le cholesterol, o fuamoa e tatau ona tuulafoaia mo sina taimi
  • i le ate ma le ate lusa. Talu ai o lenei totoga i totonu e nafa ma le gaosia o le cholesterol e le gata i tagata, ae faapena foi i manu, o le ate le tino ua tumu i lipids
  • i le roe iʻa
  • i le pata, kulimi ma se pasene maualuga o le gaʻo ma le margarine, faʻapea foi meaʻai susu ma mea faʻafiafia mea ua saunia ma le faʻaopoopoga o mea taua
  • i le gaogao
  • i meaai anapogi
  • i sausa
  • i fulufulu malo

I taimi o taumafataga o le cholesterol, e le tatau ona vaʻaia nei oloa mai taumafa i aso uma pe faʻaaoga 1 taimi i le vaiaso i ni mea laiti.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le cholesterol toto

Ina ia toe faʻafoʻisia le malosi o feusuaiga, e tatau i tagata maʻi ona faʻaititia le mea o loʻo iai i lipids leaga i le toto. I nisi tulaga, o le sili ona aoga i le togafitiga o le maualuga o le cholesterol maualuga o le fualaau faasaina. E fautuaina foʻie fomaʻi le suia o lou olaga:

    faateleina le maualuga o gaoioiga faaletino. O le mamafa o le avega i luga o le tino e mafai ai ona vave aveeseina le gaʻo mai le toto, e taofia ai le tuai ma le pala o lipids i totonu o le toto. O aʻoaʻoga faʻaauau ma taʻaloga i le ea fou e faʻaleleia ai le musika, faʻaleleia le toto ma toe faʻafouina le gaʻo o maso vavalalata. O gaoioiga faaletino e tatau mo tagata matutua o loʻo mafatia i le maualuga o le cholesterol ma vaivaiga vascular,

lafoai o masani leaga. O le ulaula e mafua ai le gasegase lapopoʻa ma le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻalavelave le toto i totonu o totoga. O le faʻaleagaina o le malosi ma le maualalo o le ava e faʻamamatia ai puipui o capillaries,

  • taumafa lava meaai lelei. O le meaai e tatau ona faʻatamaoaigaina i fua o fualaau 'aina ma fualaau faisua, lauti lanumeamata. O le faʻaaogaina o le aofaʻiga manaʻomia o vitamini ma minerale e faʻamautinoaina e ala i le faʻaaogaina o olive ma fuālaʻau manogi, avoka ma citrus, o le aano o manufeʻa o moa ma vela, faʻamalolo. O le faʻaaogaina o araisa ma le keke, oatmeal ma le bran, garlic ma almonds, walnuts ma pistachios o se mea sili ona lelei.
  • Tuua Lau Faamatalaga