Le aoga o lelei o lelei ma le maʻisuka malosi, aʻafiaga, faʻamaoniga, faʻamaʻi ma fegalegaleaiga

E ui o le fomaʻi lata mai ua agai i luma, ae le mafai lava ona feagai ma nisi o maʻi.

O le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e manaʻomia ai togafitiga i taimi uma, ma o faʻalelei e le tupu mo le umi.

O le mea lea, e toʻatele tagata na amata ona faʻaaogaina nisi metotia faafomaʻi. O se tasi o nei metotia o le hirudotherapy mo le maʻisuka.

O mea e mafai ona tuʻuina ai le lago ma faʻailoga i le taualumaga o loʻo talanoaina i lalo.

Vaega o le faʻamaʻi

Ina ia malamalama i le mafuaʻaga o le hirudotherapy mo le maʻisuka o se faʻatinoga lelei, e taua le mafaufau i le masini mo le atinaʻeina o togafitiga ma faʻamaoniga autu.

O le faʻamaʻi o loʻo aʻafia ai le gasegase o le gaosiga o le inisalini.

O lenei hormone e fegalegaleai ma le kulukose. Afai e utiuti, o le maualuga o le suka e mafai ona tulaʻi i tulaga taua.

Ona o le togafitiga, o le gaosiga masani o hormones nei ua faʻalavelaveina:

O le solia lautele o le tino e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻe o faʻamaʻi o totoga eseese ma tino. O le tele o taimi, o gaʻo, fatu, ma le tino vaaia e mafatia.

Uluai maʻi e ono aliali i luga o le tino, o le aʻafiaga o le gangrene e faateleina. O nisi tagata gasegase e iai ni faʻalavelave faʻaleagaina.

E ui lava e tele auala faʻaonaponei, o le hirudotherapy mo le maʻisuka e lei faʻaaogaina lona taua.

O le faʻatinoga o loʻo faʻatupulaia le fautuaina e ala i le auai o fomaʻi ina ia faʻaleleia le tulaga o le maʻi ma fesoa- soani ia te ia e taulimaina ia faailoga.

Togafitiga o le maʻisuka ma le hirudotherapy

Hirudotherapy mo le maʻisuka ituaiga 1, e pei o soo se ituaiga o togafitiga, e le suia ai se togafitiga faafomaʻi atoatoa.

O le faʻatinoga o se faʻaopoopoga aoga i laupepa na faʻaaogaina, o se seti o gaoioiga faaletino ma taumafa.

Hirudotherapy mo le maʻisuka ituaiga 2 o se faiga aoga, aua pe a oʻo mai i le faʻafesoʻotaʻi ma le tino o le tagata, o lago e faʻaaogaina ai mea e maua ai le aoga aoga ile tino. O le iʻuga, o le fua o le metabolic e faʻapitoa, faʻafouina le toto.

O le faʻaaoga tatau o le suka o se tasi lea o faafitauli o le maʻisuka

Soava lava ia o loʻo i ai mea e aʻafia ai le inisalini. O le mea lea, o le faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka e matua aoga lava.

O se faʻalauiloa faapitoa o le togafitiga o togafitiga e lagona e tagata mai le insulin.

Ua faʻaitiitia le manaʻomia mo hormoni faʻateleina, o le tele o fomaʻi e suia ai le fua o fualaau talafeagai. E le mafai ona e teena injections o le inisalini pe suia le tele o vailaau mo oe lava ia.

O a lanu e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ai ma le faʻatinoga

Ina ia mafai ona aoga le hirudotherapy mo le maʻisuka, e tatau ona filifili lago saʻo.

Afai e filifilia tagata taʻitoʻatasi e le talafeagai, ona fai lea o le faʻafitauli sili atu nai lo le lelei.

Mo le tipitipi mo le maʻisuka ituaiga 2 lago e tatau ona faʻamaonia.

O a latou tausaga e fai - e tatau i tagata taitoatasi ona i ai i se tulaga matua. O le a matua le aoga tele pe o anufe laiti.

Faʻapipiʻiina o laʻau mimiti mo le maʻisuka

O le tele o le vao, lea e talafeagai mo le faʻapipiʻi i le tino, e tatau ona i totonu o le 1-5 mita. E masani lava ona teuina i totonu o se koneteina tioata vai i le vevela o le potu.

Mo le faʻatinoga, o lago e tatau ona fou. E le tatau ona i ai se saturation o le toto o se tasi tagata.

Lisi mo le maʻisuka ituaiga 2 o se metotia lelei, ae na o na tagata taitoatasi ua tupu i lalo o tulaga faapitoa faapitoa e tatau ona faʻaaogaina.

Nofoaga mo le faʻavasegaina o fusi maʻi

Hirudotherapy mo le maʻisuka o loʻo faia i totonu o se potu faapitoa i tulaga e le faʻamaonia.

O le tagata gasegase e muamua suʻesuʻeina e se fomai faapitoa e fuafua ai le leai o se faʻamaʻi.

O le faʻatinoga e faʻatinoina e se fomaʻi poto. Na te iloa le mea e tuʻuina ai le laʻau mo le maʻisuka ma pe faapefea ona saʻo le fuafuaina o mea saʻo.

I le faagasologa o le faʻatinoga, o le aafiaga e talitutusa ma mea e mafai ona maua mai i le metotia o le acupuncture.

O se tagata e le o iai ni aʻoga faafomai e le mafai ona ia iloiloina saʻo le mea e tuʻuina ai le laka ma le maʻisuka ituaiga 2.

O faʻatalanoaga ma se fomaʻi e faʻamalosia ao leʻi oʻo i le taualumaga o le hirudotherapy

O nofoaga e tatau ona faʻaalia e tatau ona avea ma pitonuʻu faʻalauiloa ma e fetaui ma ni totoga. Faʻasalaga saʻo o le ki i le maualuga o le faʻamalosi o nisi vaega o le tino.

Talu ai ona o le faʻaitiitia o le faamaligiina o le toto, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le toto toto.

Ae o le hirudotherapy mo le maʻisuka, o le mea muamua lava, e talisapaia mo le mea moni o le saliva ma se tino o le enzymatu e ulu atu i le tino o le tagata.

Hirudotherapy mo le maʻisuka ua faia e pei ona taua i lalo:

  • 'ua' aveʻeseina uma lauulu mai le paʻu i le mea e nofo ai le uila
  • o le ufiufi e togafitia i se vailaʻau lē lelei,
  • o le uila e tuu i totonu o se isi masini ma aumai i le nofoaga tonu,
  • ina ua tagi o ia, latou te tuu se totino i lalo o ia.

O le sologa manuia o le a mafai ona faʻatusalia e le gaioiga masani o le galu-tutusa. Pe a tumu le uila, o le a pauu.

Afai e te faia le hirudotherapy mo le maʻisuka ituaiga 2, o fea e tuʻu ai le filo, o le a fai mai le fomai. Ae o tagata taitoatasi e le tuʻuina i luga o paʻu e le togafiti poʻo le mafiafia, i luga o foliga, i luga o nofoaga e vavalalata ai vaʻa toto poʻo le gaʻo.

Contraindications mo le faʻaaogaina o le metotia

Afai e filifili e tauaveina le hirudotherapy mo le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona mafaufau muamua i le faʻailoga.

O le mumusu e faia togafitiga i lenei auala e talafeagai i le i ai o tulaga nei ma faʻamaʻi:

  1. maʻitaga i soo se taimi
  2. hemophilia
  3. afaina tele
  4. ogaoga mama
  5. faʻasalaga faifai pea,
  6. fomai diamorrhagic,
  7. leukemia
  8. gasegase o le myocardial,
  9. tumutumu o le eleele.

E le talafeagai le faia o le faʻataʻitaʻiga ma le le faʻamaoni i vaega o loʻo i totonu o le vavao.

Faaiuga

E mafai e le Hirudotherapy ona faʻamanuiaina se tagata e iai se faʻafitauli. Ina ia ausia mea lelei, e tatau ona e mulimuli i fautuaga uma a lau fomaʻi.

O lenei faiga ua na o se faaopoopoga i le togafitiga autu. E le mafai ona e teena se togafitiga faafomaʻi, togafitiga talafeagai ma le malosi faaletino. E naʻo le faʻapotopotoina auala o le a fesoasoani e taulima ai se tulaga le lelei.

O le a le faʻataʻitaʻiga

O le uluaʻi taʻua o le faʻaaogaina o lago mo faʻamoemoega faʻalesoifua maloloina na maua i faamaumauga a Sanskrit o Initia nai lo le 3,000 tausaga talu ai. I le Vaitau Tutotonu, o lago o le mea sili ona taua o le togafitiga o fomaʻi.

Seʻi oʻo i le seneturi lona 19, o le togafiti faʻataʻitaʻiga na salalau solo i Europa. Ae o le mea lautele i le faʻamaoniga o togafitiga o lago e fiafia i auala o togafitiga faʻaonapo nei e tele atu ma sili atu.

E mafai e le manu ona oʻo atu i le 15 cm le umi. E masani ona maua i vaituloto. O iina latou te fafagaina ai le toto o frogs, toads and fish. O tagata matutua, i le isi itu, e sili i le toto o mamame ma tagata. I luga o le tino o uʻu o loʻo i itu uma e lua o le ipu suga. I le pito i tua o le ipu, latou te pipiimau i lo latou matai, ma faatasi ai ma le fesoasoani o le sucker luma latou te tau ai se nofoaga talafeagai mo se meaʻai.

E na o se ituaiga faapitoa e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai tagata: Hirudo medicinalis. Ua maua e saienitisi mea e sili atu ma le 20 ituaiga eseese i le fulufulu o manu laiti. O mea aupito sili ona suʻesuʻeina suʻesuʻega o le mafaufautua ma le valea.

O le Eglin o se vailaʻau e poloka ai le gaioiga o enzymes inflammatory. O le mea lea, e faʻatautaia ai le faʻalauiloaina o faʻataʻitaʻiga. O le isi itu taua o le tunaina o lona aʻafiaga, lea e sili ona talisapaia e le tele o tagata gasegase.

Hirudin e puipuia ai le tuiina toto e ala i le faia i luga o le uila, lea ei ai sona aafiaga lelei i le tafe toto. E puipuia e Hirudin le fausiaina o le thrombosis ma fesoasoani ai e soloia totoga o loo i ai nei, lea e faaitiitia ai le tulaga o le thromboembolism.

Hirudin ei ai sona aafiaga vasoconstrictor, o loʻo faʻamatalaina ai lona taua. E faʻamalosia ai le faʻavaeina o sela o le paʻepaʻe (paʻu o le paʻepaʻe paepae), ma faʻamalosia ai foi a latou gaioiga. Talu ai ona o le tele o sela o le toto e matua taua tele i le puipuia mai togafitiga, o la latou numera faateleina ma le gaioiga e sili atu ona faʻaleleia ai le tali atu o le tino.

O aʻafiaga autu o le hirudotherapy:

  • Analgesic, faʻatagaina le tagata manua e le matauina le gase mo se taimi umi,
  • O se vailaʻau e fesoasoani e faʻaleleia le tafe o le toto i luga o le nofoaga o le gaʻo. E aoga lenei mea pe afai o le tagata manua o se tamai vetepe,
  • Anetoagulant
  • Faʻailogaina o le faʻasalaga o histamine, lea e mafua ai le afaina o le lotoifale (i se tulaga e le masani ai).

O aʻafiaga e faigofie ona ausia i isi auala (o le mea moni, o le sodium heparin e masani ona faʻaaogaina e avea o se mea faʻapitoa), e ui lava o loʻo faʻaaogaina e aunoa ma le faʻaalia ma le le mafai e tagata faʻamalolo ma tagata faʻataʻitaʻi le faia o le paramedicine.

O manu e maua mai i sina mea itiiti e le aoga le faʻaaoga mo togafitiga faʻapitoa. O sua suamalie, masima, ava malosi, menthol, camphor, urine ma isi mea e afaina ai e mafua ai ona alu ese le manu mai le tagata manua. O nisi o meaola e mafai ona tumau i totonu o le manua, lea e mafua ai le faʻamaʻi. E fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi, e tusa lava pe ua vavae ese le manu. O le tele o le toto lea e gaosia e le manu e le lamatia ai le ola o le tamaititi.

O ai e mafai ona faia le faʻagasologa?

O mea eseese o loʻo galue malosi i le vavalaʻau e lagolago ai le tino i le tele o auala. O le Hirudotherapy e faʻaaogaina mo faʻamaʻi faʻamaʻi (veins arachnid, veins varicose, thrombosis ma maʻi hemorrhoidal) ma faʻamaʻi fatu cardiovascular. O le Hirudotherapy e masani ona faʻataʻitaʻiina mo faʻamaʻi o sooga (osteoarthritis, arthritis, rheumatism, gout, ma isi) poʻo le tiga tumau i le tua, ua, poʻo le tauau.

E oʻo lava i le ate, faʻalavelave faʻapitoa o le tino, faʻavauvau, poʻo le faʻasolosolo, e mafai ona aoga le togafitiga.

O fea e tuʻu ai fomaʻi

O le toʻatele o tagata e fesili: o fea e tuʻu ai le lago? O le uila e tuʻuina i luga o se vaega ua filifilia o le paʻu ma le tweezers. Ina ia galue malosi i lenei vaega ae aua le vaavaai mo isi vaega o le gaioiga, e taofia e le fomaʻi manu le fesoasoani o se tioata faapitoa.

O le taimi lava e maua ai e le manu se nofoaga talafeagai, e tuia ai le paʻu ma nifo ma faʻaaogaina le pulu i totonu o le lua. I le taimi o le suʻa toto, e vavae ese e le matapeʻavea lana siaki faalilolilo i le manua. O lenei faiga e le sili atu ona tiga mo le maʻi nai lo le namu.

O le mimiti na te aafia i le 10 i le 20 ml o le toto, o le mafuaaga lea e masani ona taʻua ai lenei ituaiga o togafitiga o le "mini-totoletoto."

E masani lava ona toʻesea le taʻavale mai le tino pe a lava le toto. O lenei faiga e mafai ona faia mai le 30 i le 90 minute. Mo lenei mafuaʻaga, ole tagata maʻi e tatau ona faʻaalu sina taimi ma ia onosaʻi, aua e le tatau ona vavae ese le paʻu mai le paʻu.

O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le vaega o le auvae e tumau pea i le manua, lea o le a mafua ai le afaina tele. E tele taimi e mafua mai ai siama matuia. I le tulaga o le vavaeeseina faʻafuasei o le uila, e fautuaina e vave saili se fesoasoani faafomaʻi.

Afai mo soʻo se mafuaʻaga e tatau ai ona aveese le uʻamea, e mafai e le fomaʻi ona aveese faʻamalosi le meaola i se paluga ua faʻamamaina i le ava malosi.

A maeʻa le faʻatinoga, ona amata lea ona tafe le manua. O lenei totoga e tatau ona le mafai ona taofi, talu ai ona faʻapupulaina ai le aafiaga o le hirudotherapy ma o loʻo i ai le faʻaaogaina o le anti-edematous effect. E le gata i lea, o le manua e faʻamalolo mai microbes ma le toto.

I le faaiuga o togafitiga, o le a togafitia e le fomaʻi le manua i se vailaau faʻamaʻi ma leai se totogi. O le laei e fautuaina ia suia nai lo le aso e sosoo ai.

E masani lava o le totoga e oʻo ile 12 itula. I tulaga tulaga ese, e mafai ona oʻo i le 24 itula. O se manuʻa laʻitiiti e mafua mai i faʻamalolo pipisi i totonu o le tasi i le tolu vaiaso. I tulaga e seasea tupu, e tumau pea se siʻi itiiti.

O ai e faʻasaina ona togafitia i le vaʻai

E leai se tulaga e tatau ona e faʻaogaina ai le togafitiga i tagata e suʻeina meaola - acetylsalicylic acid, marcumar ma le heparin. Afai o le a gasegase le tagata maʻi i le sikola, e tatau ona taʻu muamua i le fomaʻi.

E oʻo lava ia i latou e foliga mai e le mautonu le maʻila, o le tino vaivai o le tino ua taʻua o latou lava, pe mafatia foi mai le anemia, e tatau ona aloese mai le ufiufi.

O lanu o manu ia e lagona le vevela ma le manogi. Lua aso ao leʻi amataina togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona fufulu fasi vaega o paʻu na faʻataʻatia muamua e le fomaʻi. E faʻasaina le faʻaaoga o kulimi ma isi oloa e aofia ai mea faʻapitoa.

Ina ia maua le mafanafana o le vevela, e tatau i le fomaʻi togafitiga ona ufiufi vaega paʻu o le paʻu ma ni mafanafana mafanafana muamua. O le tagata gasegase e masani lava ona manaʻomia le faatumauina o faʻamalosi i togafitiga.

E ese mai i le mataala i mea manogi ma le vevela, o le selu foi e matua gafatia lava i isi fualaau. E le fiafia le manu i le faanatinati, pisa, vibration ma le malamalama susulu. O nei tulaga maualuluga e tatau ona mulimulitaia e le fomaʻi.

Afai e le fetaui tuutuuga o loʻo faʻamatalaina, o le a le lagona lelei le lalaga. O le mea lea, o le a faʻailoa foi lo latou manaʻo. E mafai ona latou gasegase ma le le mautonu le tagata maʻi, lea e faʻamalosia ai le aoga o le hirudotherapy. I le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻaogaina le lago i le tino atoa. Ae peitai, e le tatau ona tuʻu saʻo i luga o le vein, vein varicose poʻo le mumū, a le o lea o le a mafua ai le gasegase ogaoga ma faaumiumi le toto.

O nofoaga le lelei o le faʻamalolo, o manuʻa matala ma faʻapitoa nofoaga o le paʻu, lea e faʻasaina mo le faʻaogaina, e le aofia ai foi. O le numera o lelei e manaʻomia mo togafitiga e faʻamaonia taʻitasi e le fomaʻi. E masani lava e 2-6 manu laiti e faʻaaogaina.

Hirudotherapy mo le maʻisuka

Ole aoga ole aoga o le hirudotherapy mo le maʻi o le maʻisuka e lei faamaonia i soo se suesuega ogaoga. O faʻamaoniga mo le aoga o le hirudotherapy mo le maʻisuka e faʻavae i galuega tuai. E aofia ai faʻamatalaga sili ona leaga. O le faʻaaogaina o le hirudotherapy mo le maʻisuka e mafai ona matautia, o lea e taua ai le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi agavaa e uiga i faʻamatalaga tau soifua maloloina aʻo leʻi togafitiga.

Lisi ma le maʻisuka e le gata ina le aoga, ae o se fofo matautia foi. Soʻo se faʻamaʻiina e tatau ona lipotia i le hirudotherapist ina ia puipuia ai faʻafitauli.

Fautuaga! E le fautuaina le maʻisuka e alu i le hirudotherapy i le i ai o faʻafitauli o le maʻisuka, talu ai i nisi tulaga e mafai e le faʻatinoga ona sili atu le leaga nai lo le lelei. E matuā faʻasaina le tuʻuina atu o manu i luga o le tino e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi. O togafitiga togafitiga e tatau ona faʻatuina e le fomaʻi.

E na o tagata aʻoga aʻoaʻoina e mafai ona tuʻuina manu i luga oo latou tino. E faʻasaina le faia o oe lava ia oe lava, ona o le tulaga le talafeagai o le manu e mafai ona taitai atu ai i taunuuga e le mafaamatalaina. Afai e pa'ū le manu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi i se taimi vave lava e mafai ai ona aloese mai le faʻaaliaina o se faʻamaʻi e ono faʻaleagaina ai le faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga