Fou i le maʻisuka togafitiga 1

Berlin, Siamani, Oketopa 2, 2018- I le Laasaga i le Laasaga o le Laasaga, i le mavae ai o le 26 vaiaso o togafitiga ma le insulin i le aso i maʻi i le maʻisuka ituaiga 2, o le tutusa o le kulukose o le toto na ausia e ala i le tele o injections ma se fua faatatau o le insulin i aso taitasi, faapea foi ma se faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia i le aoauli pe a faatusatusa i le faʻaaogaina o le inisalini 100 IU i le aso e faʻatasi ma le insulin aspart. Ryzodeg ® o se tuufaatasiga o le insulin degludec ma le insulin aspart (IDegasp) i totonu o se peni e tasi mo le togafitiga o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2. O taunuʻuga o le Laasaga i lea Laasaga na tuʻuina atu i le aso i le 54 o le tausaga faʻaletausaga a le European Union mo le Suesueina o le Maʻisuka (EASD 2018) i Berlin, Siamani. 1

"E ono faigata i tagata maʻi ona tausisia le togafitia o togafitiga e manaʻomia ai le tele o inisiua i taimi eseese o le aso, lea e ono mafua ai le le lelei o le puleaina o le toto," o le tala lea a Athena Philis-Tsimikas, o le tagata suʻesuʻe suʻesuʻe i le Laasaga e ala i le Laasaga ma le sui faipule faapaaga o le Scripps Whittier Diabetes Institute. - O taunuʻuga o lenei suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai le faʻaaogaina o le IDdosp i lea aso ma lea aso e mafai ona maua ai tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma se togafiti togafiti e sili atu ona faigofie nai lo le faʻaitiitia ole inisiua e maua ai le puleaina lelei o le toto suka pe a faatusatusa i le insulin glargine 100 iunite faʻatasi ma le asulin aspart ".

I le mavae ai o le 26 vaiaso, o tagata na maua Rizodeg ® faʻatasi i le aso-inisalini i aso taitasi e faʻaaoga 50% le itiiti o inisiua ma le numera tele o insulin units i le aso (12%) faʻatusatusa i le insulin glargine 100 PIECES faʻatasi ma le insulin aspart. 1

I le faʻaaogaina o le inisalini Risedeg ® i le tasi aso i le mavae ai o le 26 vaiaso, o loʻo i ai se faʻaitiitia o fuainumera taua i le tele o taimi o le aoauli o le hypoglycemia ma le 45% faʻatusatusa i le faʻaaogaina o le inisalini 100 IU faʻatasi ma le insulin aspart. O le tele o taimi o faʻasalaga ogaoga ogaoga o HK hypoglycemia na maualalo le numera i le faʻaaogaina o le Ryzodeg ® sauniuniga i le aso e faʻatusatusa i le insulin glargine 100 IU faʻatasi ma le asulin. 1

"O faʻasologa o le hypoglycemia, aemaise i le po, e masani ona fefefe ai tagata e maua i le maʻisuka. O le faʻaaogaina o le inisalini Rysodeg ® i lea aso ma lea aso, e le gata e ofoina atu ai se fofo aupito sili ona faigofie, ae e faʻaitiitia ai foi le lamatiaga o le atinaʻeina o le hypoglycemia i le po pe a faʻatusatusa atu i le pusa faavae, e fai mai Mads Krogsgaard Thomsen, Sui Pule Sili ma le Ofisa Sinia Faʻasaienisi Faatonu o le kamupani Novo Nordisk. "Matou te faʻamoemoe o le iniseti ole Ryzodeg ® i aso taʻitasi o le a fesoasoani e faʻaitiitia le avega o le maʻisuka ma mafai ai e tagata e maua i le maʻisuka ia sili atu ona mulimuli i fautuaga o togafitiga, lea o le a fesoasoani ia i latou e ausia ai se taunuuga lelei."

Faamatalaga i Ryzodeg ®

Ryzodeg ® o se tuufaatasiga o le lua asalia o insulin (insulin degludec ma le insulin aspart i se fua faatatau o le 70% ma le 30%). O le kulupu muamua lea o le insalini faila umi ma faia le insulin i totonu o se peni e tasi, e fuafua e togafitia ai tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. 3-6 Ryzodeg ® ei ai faʻamanuiaga o le digicec insulin molecule. 7, 8 O le vailaʻau Ryzodeg ® o loʻo faʻafoʻiina e le inisiua e tasi pe faalua i le aso ao le i faia le taumafataga autu. 4 Ryzodeg ® o loʻo tuʻuina mai ai le faʻaofiina o le inisalini basal ma le prandial i totonu o se penisini e tasi ma faʻafaigofie togafitiga e ala i le faʻaaogaina o nai injections nai lo le insaline o le basal ma le bolus. 3

Ryzodeg ® na muamua faamaonia e le pulega faatonutonu ia Tesema 2012 ma maua mai le faamaoniga mai le Falemeli o Europa i Ianuari 2013. Talu mai lena taimi, ua faamauina Ryzodeg ® i le silia ma le 90 atunuu, e aofia ai le Iunaite Setete ia Setema 2015. I le taimi nei, ua maketiina i totonu o 20 atunuu. I Rusia, na faamaonia le Ryzodeg® i le 2013.

Novo Nordisk O se kamupani faʻavaomalo faʻavaomalo e silia ma le 95 tausaga o le faʻafouina ma le taʻitaʻiga i le tausiga o le maʻisuka. Faafetai i lenei tala, ua ia i matou le poto masani ma le mafai ona fesoasoani i tagata e tetee atu i mea matautia, hemophilia, dysplasia ma isi maʻi ogaoga ogaoga. O le kamupani Novo Nordisk, o le ofisa autu i Denmark, e tusa ma le 43,100 tagata faigaluega i atunuu e 79, ma o oloa a le kamupani o loo maketi i totonu o le 170 atunuu.

Fou i le togafitiga o le maʻisuka: tekinolosi, metotia, fualaau faasaina

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O tausaga taʻitasi, o saienitisi i le salafa o le lalolagi e faia le tele o suʻesuʻega ma le atinaʻe o auala fou mo le togafitia o le maʻisuka. Faʻaaogaina togafitiga e naʻo le saofaga i le pulea lelei o kulūkose ma le puipuia o faʻafitauli. Ae ui lava i lea, o saienitisi latou te faia auala fou e mafai ai ona togafitia.

  • Fou togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1
  • Fou togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2
  • Fomaʻi Fou mo le maʻi suka

Uiga ma le tuufaatasiga o le inisalini

Ryzodeg o se inisalini umi. O se vai lanu le malamalama.

Na maua mai e ala i le fomaʻi o le kenera e ala i le toe totoina o le mole DNA o le recombinant e faʻaoga ai le saastharomyces cerevisiae.

I lona tuufaatasiga na tuufaatasia ai ni insulin se lua: Degludec - umi-galue ma Aspart - puupuu, i le fua faatatau o le 70/30 i le 100 iunite.

I le 1 le iunite o le inisalini Ryzodeg e aofia ai le 0.0256 mg Degludek ma le 0.0105 mg Aspart. E tasi le penisini (Raizodeg Flex Touch) e aofia ai le 3 ml o fofo, i le 300 iunite.


O se tuufaatasiga tulaga ese o le lua o le tui o le inisalini na maua ai se aafiaga sili ona lelei o le hypoglycem, vave pe a uma le pulega ma tumau mo le 24 itula.

O le faiga o le gaioiga o le tuʻufaʻatasiga o le vailaʻau faʻasaina ma faʻamaʻi insulin o le tagata maʻi. O le mea lea, ua maua ai le fualaau faasaina ma ua faʻaleleia atili le faʻaoga o le hypoglycemic.

Faʻavae Basal Degludec microcameras - faʻapitoa patino i totonu o le vaega faʻapitoa. Mai iina, o le inisalini mo se taimi umi e feololo malie ma e le taofia ai le aʻafiaga ma e le faʻalavelave ai i le faʻaaogaina o le inisinia Aspart poto.

Inisalini Rysodeg, e tutusa ma le mea moni e faatupuina le gau o le kulukose i totonu o le toto, poloka le tafe o glycogen mai le ate.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le fualaau faasaina Ryzodeg faatoa faʻaaogaina i totonu o gaʻo gaʻo. E le mafai ona faʻamalosi pe faʻamalosi pe faʻapipiʻi.

E masani ona fautuaina e faia se iniseti i totonu o le manava, o le suilapalapa, e le tele lava i le tauau. E talafeagai le suia o le nofoaga e tuiina ai e tusa ai ma tulafono lautele o le faatomuaga o le folasaga.

Afai o le inisiua o loʻo faia e le Ryzodeg Flex Touch (pine syringe), ona tatau loa lea ona e usitaia tulafono:

O katerika e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o "peni". O le mea aupito sili ona taliaina o Ryzodeg Penfill.

Rysodeg Flex Touch - o se tui sisiva toe faʻaaogaina. Ia mautinoa e ave ni nila fou mo tui taʻitasi.

O loʻo maua i le faʻatau atu. Flexpen o se tui peni peni e mafai ona faʻaaogaina ile penisill (cartridge).

Risodeg ua faatonuina mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo faʻatulagaina 1 taimi i le aso ao leʻi faia le taumafataga autu. I le taimi lava e tasi, o le inisalini pupuu e faia aʻo leʻi faia taumafataga.

Tuʻuina le peni tui tui vitio:

O le fua faatatau e fuafua i le siakiina pea o le kulukose i le toto o le maʻi. E faʻapitoa faʻatulagaina mo tagata maʻi taʻitasi e le endocrinologist.

A maeʻa le pulega, o le inisalini e vave faʻavave vave - mai le 15 minute i le 1 itula.

O le vailaʻau e leai se faʻamaʻiloga mo faʻamaʻi o gaʻo ma le ate.

E le fautuaina e faʻaaoga:

  • tamaiti ei lalo o le 18 tausaga
  • ao maitaga
  • aʻo fai susu
  • faatasi ai ma le faateleina o le lagona o le tagata lava ia.

O mea masani autu o le Ryzodeg o isi gaioiga umi. Pe a suia Ryzodeg i nei vailaʻau, i le tele o tulaga latou te le suia lava le fua.

O nei, o le sili ona lauiloa:

E mafai ona faʻatusatusaina e tusa ai ma le laulau:


FualaauFaʻataʻitaʻiga faʻapitoaUmi o le gaioigaTapulaa ma aʻafiaga ituFaiga faʻapolopoloTaimi o le teuina
GlarginO le umi, o le tali manino, o le hypoglycemic, e maua ai se paʻu malie i le kulukose1 le taimi i le aso, o le gaioiga e fai pe a uma le 1 le itula, e oʻo atu i le 30 itulaHypoglycemia, faaletonu o le tino, lipodystrophy, reactions o le paʻu, edema. Lapataiga pe a fai susu0.3 ml faʻamalama tioata manino ma le faʻapaʻu paʻu ma le alumini alumini, faʻapipiʻi i le foilaI se nofoaga pogisa i le 2-8ºC. A maeʻa ona faʻaaoga le 4 vaiaso ile t 25º
TujeoO le gaioiga malosi, o se mea umi, e faʻaitiitia ai le suka e aunoa ma le oso i luga, e tusa ai ma iloiloga a tagata gasegase, o le lelei o le aafiaga e lagolagoina umiMalosiaga malosi, toe faʻaleleia o fuataga manaʻomiaO le hypoglycemia e masani lava, o le lipodystrophy e seasea lava. O le maʻitaga ma le susu e le manaomiaSoloStar - se peni tui lea o loʻo faʻatulagaina ai se kilika 300 IU / mlAʻo le i faaaogaina, 2.5 tausaga. I le mea pogisa i le 2-8ºC aua nei togi. Taua: o le faʻamalamalamaina e le o se faʻamaoniga o le le tafe
LevemirO mea e gaosi ai, e umiO aafiaga o le hypoglycemic mai le 3 i le 14 itula, e 24 itulaHypoglycemia. E leʻi oʻo i le 2 tausaga e le fautuaina; e manaʻomia le faʻasaʻo mo le maʻitaga ma le lactating women3 ml cartridge (Penfill) poʻo le suauu tuila a le FlexPen faʻatasi ma le iunite o le 1 UNITI le pusaaisa i le 2-8ºC. Tatala - e le silia le 30 aso

E tatau ona amanaʻia faʻamatalaga i luga o le pulega a Tujeo: e lelei ma faʻaeteete le siakiina o le faʻaaogaina o le penisini a SoloStar, talu ai o le faʻaletonu o le tino e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le tui. E le gata i lea, o lona vave vave faʻamalamalamaina na avea ma mafuaʻaga mo le faʻaalia o ni iloiloga le lelei i luga o le fonotaga.

Fou togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1

Muamua lava, e tatau ona talanoa e uiga i atinaʻe lata mai ma faʻaleleia i masini mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1:

  1. E lei leva talu ai nei, na aliali mai ai se masini fou e fua i le glycemia e faʻaaoga ai se masini laser. Na fausia e le kamupani lauiloa "Net Scientific". O le masini e faʻavae i luga o se faʻataʻitaʻiga, lea e mafai ai ona fuafua le maualuga o le suka i totonu o le afa minute. E leai se mea e tatau ona punitia ai se tamailima ma aoina mai toto mo suʻesuʻega.
  2. I le hypoglycemia, o se aganuʻu le faʻaaogaina o le "Glucagon" eletise, lea e faʻafefeteina i se vaifofo faapitoa ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi. Ua faʻaleleia e tekinolosi o ona po nei lenei vailaau vave, faʻamaonia lona faaaogaina.
    E taua tele lenei mea mo tamaiti ma tamaiti, e pei o le "Glucagon" fou e mafai ona faʻaogaina i soo se mea, e nofo ai i luga o le kesi. O le Glucagon Nasal Powder Nasal Spray, lea na atiae e Locemia Solutions. O le hormone Glucagon e faia i totonu o le isu i totonu o le isu, a maeʻa ona vave tuʻuina atu lea i totonu o le mucous membranes ma ulu atu i le toto. O le tau o sea ituaiga masini e le maualuga, o lea e avanoa ai le vailaau mo tagata lautele.
  3. Medtronic ua atiina ae se pamu fou o le inisalini ma le tele o tulaga lelei i luga o mamanu na muamua atu. O pamu nei mai le Medtronic Minimed Paradigm series. O le pamu e mafai ona faʻapipiʻi i ni avanoa eseese se 8, lea e maua ai le faʻamafanafanaga faapitoa i le tagata maʻi. Ua faʻapipiʻiina i se faiga mo le puipuia o le pipiiina o masini ma le faʻapipiʻiina o le nila faʻapipiʻi tutoʻatasi. E le gata i lea, o le kulukose o loʻo siakiina i le 5 minute. I sina suiga itiiti mo le leaga, o le a lagona e le maʻisuka se faailo. Afai e te faʻaaogaina le Veo pump, o le a le manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻafoe le tafe o le inisalini, e pei ona faia e le fale o loʻo faia e ia lava.

Faʻaaogaina masini feaveaʻi

O sima mumu i le tino o le tagata ua mamanuina e faaleleia ai totoga ua faaleagaina ma faʻamaonia le metabolism gaʻo. I le maʻisuka, o le fuainumera o na suauʻu e faʻaitiitia le malosi, e mafua mai i aʻafiaga faʻalavelave, ma o le gaosiga o le inisalini masani e taofi. I le faʻaopoopoga, e faʻavaivaia le faʻaogaina o le tino. O le mea lea, e matua taua tele le totogiina o le numera e misi o sima vaʻa. Ua aʻoaʻoina e saienitisi Harvard le tuputupu aʻe o sela o le hormonal B i totonu o le fale suesue, faafetai lea e maua ai le inisalini i le aofaiga tatau, o mea ua faaleagaina ua toe faʻafouina ma ua faʻamalosia le puipuiga.

Ua faia suʻesuʻega i luga o le maiʻai o le maʻisuka. O se taunuuga o le faʻataʻitaʻiga, na faʻamalolo atoa ai le roi i lenei faʻamaʻi matautia. I le taimi nei, o le togafitiga e faʻaaogaina i Siamani, Isaraelu ma le Iunaite Setete o Amerika. O le aʻafiaga o le auala fou o le fausiaina o vailaʻau vavave ma o latou faʻasuaga mulimuli ane i le tino o le maʻisuka. Sisau e faʻapipiʻi i vavae o le pancreas, lea e nafa ma le inisalini, pe a maeʻa ona maua le hormone i le aofaiga manaʻomia. O le mea lea, o le fualaau faʻatasi ma le faʻaofiina o le iniseti o Inisalini ua faʻaitiitia, ma i le lumanaʻi e masani ona faalēaogāina.

O le faʻaaogaina o siama vaʻaia ei ai sona aoga aoga i luga o faʻalapotopotoga uma o le tino. E taua tele lenei mea mo liona i fatugaʻo, totoga kulimi ma le faiʻai.

Brown Fat Transplant Method

Ole suʻesuʻega pito lata mai o togafitiga fou mo le maʻisuka o le gaʻo gaʻo lanu enaena. O lenei faiga o le a faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le inisalini ma faʻaleleia le metabolism. E mafua lenei mea i le mea moni o kulūkose mole molemoa o le a matua lofia lava e le lipid cell of the brown fat layer. O lenei gaʻo o loʻo maua i le tele o meaola e faimalaga, faʻapea foʻi ma pepe. I le gasologa o tausaga, o le gaʻo e paʻu i le tele, o lea e taua ai le toe faʻatumu. O mea autu e aofia ai le faʻasaʻoina o le kulukose o le toto ma le faʻateleina o metabolic processes.

O uluai suesuega i luga o le suia o mea gaʻo lanu enaena na faia i le Iunivesite o Vanderbilt i fuamoa. O le iʻuga, na maua ai e sili atu i le afa o le tootoo faʻataʻitaʻiga le aveesea o le maʻisuka. I le taimi nei, e leai se tasi na faatonuina lenei togafitiga.

Vaʻa mo togafitiga o le maʻisuka

O le gaosiga o le inisalini e faʻalagolago ile tulaga ole suauu B. Ina ia taofia le faʻaogaina o le mimiti ma taofi le alualu i luma o le maʻi, e tatau ona sui le mole DNA. Na galue le Stanist scientist Steinman Lawrence i lenei galuega. Na ia faia se tui puipui e taʻua o lawrence steinman. E taofia ai le puipuiga o le tino i le DNA, faafetai lea ua lava ai le insulin.

O le uiga ese o le tui o le taofia lea o le tali maoti a le polokalama puipuia. O se taunuuga o suesuega e 2-tausaga, na faaalia ai o suauu e faʻaumatia ai le inisalini na faʻaitiitia ai a latou gaioiga. Ina ua maeʻa le tui, e leʻi iai ni faʻafitauli matuia ma ni faʻafitauli na matauina. O le tui e le o faamoemoe mo le puipuia, ae mo togafitiga.

Auala e gafa

I aso nei, o fomaʻi i le salafa o le lalolagi o loʻo ofoina atu se metotia faʻafeiloaʻi, faafetai lea e mafai ai ona togafitia le maʻisuka ituaiga 1. E mafai ona e suia mea nei:

  • pancreas, atoa po o se vaega,
  • seta peta
  • teine ​​o Langerhans,
  • vaega o fatuga
  • sima.

E ui i le manino lelei, o le metotia e matautia tele, ma e le o umi le aafiaga. O lea la, pe a uma le taotoga, e iai se faʻafitauli o faʻafitauli. O le maʻi suka pe a uma le taotoga e mafai ona faia e aunoa ma le insulin faʻamalositoto mo na o le 1-2 tausaga.

Afai e filifili pea le tagata maʻi e faia se taotoga, e tatau ona matua tausisia uma faʻasologa o fomaʻi. E tāua tele i le fomaʻi le poto masani ma le tele o le poto, talu ai ona o le le filifilia lelei o le togafitiga (ina ia le galo le sulu) e mafai ona oʻo atu ai i se taunuuga le lelei.

Fou togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2

Ole ituaiga lona lua o le maʻisuka e le o le insulin e faalagolago i ai, o le toatele o tagata e le o taulai faapitoa i le maʻi. Ae ui i lea, e talafeagai lenei mea, ona o le 2 ituaiga faigofie ona atiina ae i le 1st. Ona faʻaaogaina lea o metotia togafitiga e pei o le faʻamalosi e mafai ai. I aso nei, o loʻo i ai auala fou mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

Faaaogaina o masini

Numera numera 1. Mea faʻafou fou Magnetoturbotron e aofia ai togafitiga e ala i le faʻaalia i se mateta. E le aofia ai togafitiga faʻamaʻi. E faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2. I le faʻaaogaina o lenei masini, e mafai ona e fofōina e le gata i le maʻisuka, ae faʻateʻa ese foi le tele o isi faafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻamalosia le faʻasalaga, lea e taua tele mo le maʻisuka.

I totonu o le faʻapipiʻiina, ua faʻapipiʻiina ai se magnetic field, lea e faʻaauau pea ona taamilo. O lenei suiga o le taimi, vave ma le itu o suiga o le rotation. O lenei mea e mafai ai ona fetuunai le tafe atu i se togafitiga patino. O le gaioiga e faʻavae i luga o le fausiaina o vortex i totonu o le tino, lea e ulu atu i totonu o masini loloto. O le taualumaga e a itiiti ifo i le 5 minute aʻo faia le vasega muamua. O le isi taimi e faʻatupulaʻia i ni nai minute. Na o le alu i le 15 sauniga. O le aʻafiaga e mafai ona tutupu i le taimi o togafitiga ma mulimuli ane mo se masina.

Numera numera 2. I tua i le 2009, na amata suʻesuʻega ile metotia o le cryotherapy mo le maʻisuka. I le taimi nei, o le tele o faʻataʻitaʻiga na faia na maua ai se taunuuga lelei. O le mea lea, ua uma ona faʻaogaina le cryosauna i vailaʻau.

O le metotia e faʻavae i luga o le faʻaogaina o le kesi tioata i le maualalo o le vevela. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, o le tagata maʻi e tuʻuina i se cryosauna faʻapitoa, lea e tuʻuina atu ai vaalele ma le vevela. O le vevela e faʻaitiitia lemu ma e na o le minute ma le afa e tausia. O le umi o le taualumaga e 3 minute le maualuga.

O le aafia i le malulu e tau atu i le vavalalata ma le faʻalauteleina o vaʻa toto ma le faʻafouina o le gaioiga o faʻamamaga, totoga o totonu. O lenei mea e faʻaleleia ai le faafouina o le tino ma le toe faʻafouina o sē na faʻataʻatia.

A maeʻa le tagi, e iloa e sela o le tino le inisalini e pei o se tagata soifua maloloina. E maua lenei mea e ala i le faʻateleina ma le faʻasalalauina o metabolic processes - carbohydrate, gaʻo, minerale ma isi.

Numera numera 3. O le togafitiga laser ua faʻaaogaina nei i le taʻi atoa. I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e faʻaaogaina ai masini quantum, faʻafetai i le laser e lafo atu i le mana o le manava o le pancreas.

E faʻaaogaina le radiation pulupulu, infrared, mageta ma pulsating i le moli mumu. O le vevela e pipii atu i totonu o le loloto o tusitusiga ma masini, ma faamalosia ai i latou e galulue ma le malosi faafouina. O se taunuuga, o le maualuga o le inisalini e faateleina. O le mea la lea, o le faʻaititia o le suka e faʻaititia i le fua.

Monotherapy

Talu ai nei, ua atili ai ona manatu le au saienisi i le faʻaaogaina o fiva i le maʻisuka o se mea tatau. Aemaise lava pe afai o le faʻamaʻi faʻatasi ma le puaʻa. O le monotherapy e masani lava ona faʻaalia mo le gasegase o le metabolism. Ona o le mea moni e faʻaitiitia le tele o kulukose i totonu o le manava, e faʻaitiitia ai foi le suka o le toto. Feʻau - fiber e tatau ona faʻaaogā faʻatasi ma vailaʻau faʻamalosi.

Mo isi togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2, faitau iinei.

New fualaau mo le maʻisuka ituaiga 1

  1. "Lantus SoloStar" e faatatau ile inisalini. E sosolo lemu, o le aʻafiaga e 24 itula. O loʻo faia e le kamupani Sanofi-Aventis.
  2. Humulin NPH o se tupulaga fou o inisalini. E mafai ai ona sili atu le puleaina o le kulukose o le toto.
  3. "Humulin M3" ua manatu o se faatusatusaga o vailaau talu ai, o lona aafiaga e tumau mo le 15 itula.

New fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2

  1. DPP-4 inhibitor (dipeptidyl peptidase-4). O le eletise autu autu o le sitagliptin. E maualalo le glucose o le toto i luga o se manava gaogao, o lona uiga, ina ia fiaai le manava. O se sui iloga o le fualaau faasaina "Januvia." O le iuga e tasi le aso. E mafai ona faʻaaoga mo le gaʻo i soo se laasaga. O se isi faʻaopoopoga o le faʻaitiitia o le hemoglobin glycated ma le tulaga ma le faʻatinoga o sela i le pancreas faʻalelei.
  2. GLP-1 inhibitor (glucagon-like polypeptide). O le gaioiga e faʻavae i le gaosiga o le inisalini, lea e faʻaitiitia ai le toto suka ma puipuia ai le atinaʻeina o le kullucagon, lea e puipuia ai le insulin mai le soloia o le kulukose. O le tulaga ese o lenei vaega o le hypoglycemia e le tupu, talu mai le faamautuina o le kulukose i totonu o le toto, o le vailaau e taofia le galue (faaitiitia le sugar). E mafai ona ave i le inosia ma isi fualaau. O tuusaunoaga o le iniseti GLP-1 agonists ma le inisalini. Faatasi ai ma fualaau faasaina e mafai ona matauina "Galvus" ma le "Onglizu".
  3. GLP-1 agonists o loʻo i ai siama e faʻaalia ai sela o le pancreas i le inisalini. O sauniuniga e toe faʻatulagaina e faaleagaina ai le B ma faʻaitiitia le lagona o le fiaaai, o le mea lea ua fautuaina ai i latou mo le mamafa. Ina ia mafai ai e le vailaʻau ona umi le umi, e le manaʻomia le 'aiina o meaai mo le tele o itula, talu ai e faʻaumatia e meaʻai mea gaʻo. E mafai ona e suia sui o fualaau oona: "Baeta" ma "Victoza."
  4. Alpha glucosidase inhibitors. O le gaioiga o loʻo faʻatatau i le puipuia o le liua o meaʻai gaʻo i le suka. Mo lenei mafuaaga, o fualaau oona e ave pe a uma meaʻai. E matua faasaina ona faʻaaoga faatasi ma fualaau faasaina "Metformin". Laʻau faʻapitoa: Diastabol ma Glucobay.

E toatele tagata e le talitonu i togafitiga fou mo le maʻisuka ma fualaau fou fou. Ae ui i lea, o lenei manatu e sese, ona o loʻo taumafai tagata saienitisi i le salafa o le lalolagi e saili le ala aupito sili ona lelei ma sili ona lelei e faʻaitiitia ai le maʻisuka. E le gata i lea, o metotia uma ma vailaʻau e faʻatatau i le toe faʻafouina o peta beta ma le gaosia o latou lava inisalini.

Insulin Risedeg - o se fofo fou mai Novo Nordisk

O le falemaʻi faʻamalositisi e le tumau pea - i tausaga taʻitasi e maua ai le tele ma sili atu ona lavelave ma togafitia togafitiga.

Ole inisalini e leai se tuusaunoaga - e iai ni suiga fou o le hormone, ua mamanuina e faafaigofie ai le olaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, lea o tausaga taʻitasi e sili atu ma sili atu.

O se tasi o atinaʻe faʻaonapo nei o le insulin Raizodeg mai le kamupani Novo Nordisk (Tenimaka).

Tau fualaau faʻatau

E fautuaina le tele o inisalini faʻatonutonu i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 o Ryzodegum.

O le maʻisuka ituaiga 2 ma se fualaau o le inisalini Ryzodeg e tatau ona tuʻuina i aso uma.

E tele ni iloiloga lelei e uiga i le aoga o fualaau faasaina - e matua lauiloa lava, e ui lava o le faʻatau togafitiga i falemaʻi e le faigofie tele.

O le tau o le a faʻalagolago i le ituaiga o faʻamalolo.

O le tau o le Ryzodeg Penfill - 300-kilika tioata tioata o le 3ml taitasi o le a aofia ai mai le 6594, 8150 i le 9050 ma e oo lava i le 13000 rubles.

Raizodeg FlexTouch - penisini penisini 100 UNITS / ml o le 3 ml, Numera 5 i totonu o se afifi, e mafai ona e faʻatau mai le 6970 i le 8737 rubles.

E tatau ona amanaʻia le mea moni e faapea o le tele o tau o falemaʻi ma faleoloa o falemaʻi e eseese.

O a fualaau aina e aoga mo le maʻisuka?

O le maʻi suka e matua le mafai ona togafitia, ae o aso nei o vailaau faʻasaina e tele vailaau oona e mafai ona faʻafefe ai ona uiga. O fualaau o le maʻisuka e faia ai galuega totogi, faʻaitiʻitia ai aʻafiaga o faʻafitauli o le tino i le tino. Togafitiga o le faamai e na o le manuia lava pe afai o le vailaau ua faatonuina e le fomai ua tuufaatasia ma se taumafataga faapitoa e matua mulimuli mai ai le maʻi. O le isi vaega o le faamautuina o le tulaga o le maʻisuka o le gaioiga faaletino, e tatau ona lava lelei i tausaga ma le soifua maloloina o le tagata maʻi.

E uiga i sini ma sini

O le sini autu o togafitiga o le maʻisuka o le faʻamaonia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le tino. Ina ia foia, e tatau ona mataʻituina pea le toto suka ma faia ni auala e puipuia ai lona faateleina. Afai e le mafai i le fesoasoani a vailaʻau e faʻatonutonu ai le maualuga o le suka, e mate se tagata. Mo togafitiga lelei o le maʻi suka e manaʻomia ai togafiti faʻapitoa. E aofia ai le le gata i fualaau, ae faapea foi:

  • faatapulaa o meaʻai gaʻo-mauoa,
  • uluai suʻesuʻega o faʻafitauli o le maʻi.

O le togafitiga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ei ai ona lava tulaga patino. Afai e maua se maʻi i le maʻisuka ituaiga 1, e manaʻomia e ia se inisalini taua. E le mafai e le tino o le tagata ona maua le inisalini talafeagai mo le galue masani.

O le lisi o fualaau faasaina ua faatonuina mo lenei ituaiga o maʻisuka e aofia ai togafitiga masani Tatyanin.

O le filifiliga o vailaʻau mo le tagata maʻi o loʻo i ai le aia tatau e faia ai se fomaʻi. E tatau ona e iloa: o fualaau oona e masani ona tutusa le igoa, ae ese mai le tasi i le isi i le saoasaoa o le gaioiga ma le maualuga o le faamamaina o le inisalini. O le faailoga muamua e sili ona taua pe a iloiloina le aoga o le fualaau faasaina. O fualaau o le maʻisuka ma injections e mafai ona aofia ai naʻo le tasi ituaiga o inisalini. O mea e le o le inisalini o loʻo aofia i totonu e masani ona faʻaaogaina i ni mea fefiloi. I le amanaia o le ituaiga insulin ma elemene o loʻo aofia ai i le sauniuniga, o loʻo faʻalauteleina se togafitiga faʻapitoa mo togafitiga o le maʻi. O se auala eseʻese o le faatonuina o laupepa mo le maʻisuka ma le iniseti e mafai ai ona faʻateleina le aoga o fuataga na faia faasaga i le faʻamaʻi.

Pe o manaomia fualaau?

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia togafitiga? O se fesili faigata lenei. I le tasi itu, o nei tagata gasegase e le mafai ona inuina vailaau mo se taimi umi. O le faamai o le lona lua o le alualu i luma e sili atu ona lemu nai lo le muamua. I uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka ituaiga 2, o vailaʻau e masani ona le manaʻomia. O a latou matafaioi e faia e ala i meaai ma aʻoaʻoga faʻale-tino, lea ei ai le tulaga faʻapitoa i le suka i totonu o le tino. I le isi itu, latou te le mafai lava ona taofia le maʻi, o lea i se tulaga patino, o le faʻaaogaina o laʻau mo le maʻisuka o le a manaʻomia. O le mafuaʻaga mo le tofiaina o fualaau oona atonu o le maualalo o le gaioiga o gaioiga faaletino ma taumafa.

Mo se faʻamatalaga lelei ma lelei e faasaga i le faʻamaʻi

E tolu vaega o fualaau oona e faʻaaogaina mo le maʻisuka, o lo latou faʻavasegaina e faʻavae i luga o le auala latou te aafia ai le tino. O le vaega muamua e aofia ai mea e faaosofia ai le faʻatinoga o le pancreas. O le vaega lona lua o vailaʻau ia e faʻapupulaina ai le lagona o le tino o le tino i aʻafiaga i metabolic process of insulin. O le vaega lona tolu o le a faʻagesegeseina le faʻaaogaina o le kulukose e le manava. O le vaega mulimuli lea e aofia ai foi fualaau faasaina lea e faatelevave ai le excretion o glucose carbohydrates mai le tino. I vaega taʻitasi o loʻo i ai ituaiga vailaʻau e sili atu i le tasi poʻo le isi meatotino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aʻafiaga o fualaau faʻasaina i le maʻisuka e mafai ona faʻamoemoe e faaosofia ai le gaioiga o le pancreas ma le faʻamalolo o le insulin. O tupe e maua ai le faʻamalosiaga o le tino e talia lelei e le tino, e masani lava ona faʻataʻitaʻiina i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, poʻo i latou o loʻo mafatia, o se mea e puipuia ai.

O vailaʻau e faʻateleina ai le lagona o le tino i le inisalini e faʻaitiitia ai le fatu o le glucose ate. Faʻatasi ai ma a latou faʻaoga, faʻamalosiga faʻatasi ma le monotherapy e lelei ona faʻatinoina.

O fualaau e faʻagesegese ai le faʻafefe o le kulukose o le kulukose i le manava o se upu fou i le togafitia o le maʻisuka ma faʻamaʻi e fesoʻotai ma maʻi faʻaleaga. Ae afai o se tagata e iai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract or kidneys, ona leʻo faʻamaonia lea o vailaʻau. O le vaevaeina o fualaau faasaina i ni vaega se tolu, o nisi mea e manatu i ai, aua o le tele o fualaau oona ei ai faailoga e mafai ai ona tofia i ni vaega i le taimi e tasi.

Aisea e manaomia ai antioxidants?

Faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei o vailaau faʻasaina e faʻaaogaina togafitiga o le maʻisuka i se vaega faapitoa.

O se maʻi le gasegase, lea e maua ai se maʻi, faʻaosofia le faateleina o le numera o faʻamalolo saoloto i le tino. E faapefea ona lamatia ai se tagata? O fualaau faasaina e faʻaumatia ai nila o totoga i totonu ma fatu ai suiga e le mafai ona suia i le fausaga o le pancreas. O mea le talafeagai i lona faagaioiga ua faateteleina ma o le alualu i luma o le maʻisuka ua faatelevaveina. O le faʻaaogaina o antioxidants e mafai ona taofiofia ai nei faiga ma puipuia le tupu mai o le tele o faʻafitauli e fesootaʻi ma le maʻisuka.

Pe a filifilia fualaau oona lea o le a faia ai togafitiga, e tatau i le fomaʻi ona amanaia:

  • le tikeri fuafuaina o le suka i le tino,
  • aafiaga i luga o le puipuiga o le tino.

O le filifiliga sili lava o le faʻaaogaina o fualaau oona ia e lua uma meatotino. O le faʻaaogaina o nei vailaʻau e faʻaleleia ai le soifua maloloina ole maʻisuka ma puipuia ai faʻafitauli mai le maʻisuka. O le mea sili ona faʻaaogaina mo togafitiga o le faʻamaʻi "Maninil", "Diabeton", "Glyurenorm", "Amaril", "Glucobay", "Inisalini" ma isi fualaau faasaina. Faatasi ai ma otaota, o le falemaʻi o vailaau mo togafitiga o loʻo galue malosi i le gaosia o meaʻai faʻalaʻau taumafa, lea e faʻaaogaina e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto suka.

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o le Ryzodeg® Penfill® i le taimi o le maitaga ua solia, talu ai e leai se faʻamatalaga faʻapitoa i lona faʻaaoga i le taimi o le maitaga. O suʻesuʻega o le faʻaleleia o le tino i meaola e leʻi faʻaalia ai le eseesega i le va o le maulalo o le inisalini ma le inisalini o tagata i tulaga o le embryotoxicity ma le teratogenicity.

Vaʻaiga o le susu

O le faʻaaogaina o le vailaʻau Ryzodeg® Penfill® i le taimi o le susu e faʻasaina, talu ai e leai se faʻamatalaga faʻapitoa i lona faʻaaogaina i le lactating women.

O suʻesuʻega a manu ua faʻaalia ai i tama, o le insulin o loʻo i totonu o le susu susu, ma o le faʻamaualuga o le vailaʻau i le susu o susu e maualalo ifo nai lo le plasma toto. E le o iloa pe o insulin degludec e faʻamalosi i susu o susu o fafine.

O suʻesuʻega a manu e leʻi maua ai aʻafiaga o le degridec insulin i luga o le fausiaina.

O le faʻaaogaina o le Ryzodeg® FlexTouch® faʻamalosi i le taimi o le maitaga ua faʻasoleina, talu ai e leai se faʻamatalaga faʻapitoa i lona faʻaaogaina i le taimi o le maʻitaga. O suʻesuʻega o le faʻaleleia o le tino i meaola e leʻi faʻaalia ai le eseesega i le va o le maulalo o le inisalini ma le inisalini o tagata i tulaga o le embryotoxicity ma le teratogenicity.

O le faʻaaogaina o le Ryzodeg® FlexTouch® fualaau faasaina i le taimi o le susu pepe ua solia, talu ai e leai se faʻamatalaga faʻapitoa i lona faʻaaogaina i le lactating women.

Toto

O le faʻaaogaina o le vailaʻau Ryzodeg FlexTouch i le taimi o le maʻitaga ua faʻasalaina, talu ai e leai se faʻamatalaga faʻapitoa i lona faʻaaoga i le taimi o le maitaga.O suʻesuʻega o le faʻaleleia o le tino i meaola e leʻi faʻaalia ai le eseesega i le va o le maulalo o le inisalini ma le inisalini o tagata i tulaga o le embryotoxicity ma le teratogenicity.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E iai fualaau o fualaau e aʻafia ai le manaʻomia mo le inisalini. O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia: fualaau oona hypoglycemic, glucagon-like peptide-1 agonists o le receptor (GLP-1), inhibitors MAO, beta block blockers, inhibitors ACE, salicylates, anabolic steroids and sulfonamides.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻatupulaia: faʻamatalaga o le gamoni o le toto, thiezide diuretics, glucocorticosteroids, hormones thyroid, sympathomimetics, somatropin ma daiazole. Beta-blockers e mafai ona puipuia masini o le hypoglycemia. O Octreotide / lanerotide e mafai ona faʻateleina ma faaititia le manaʻo o le tino mo le inisalini.

E mafai e le ethanol ona faʻaleleia ma faʻaitiitia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

O nisi fualaau, pe a faaopoopo i le Ryzodeg® Penfill®, e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le degludec insulin ma / poo le insulin aspart. Rizodeg® Penfill® e le tatau ona faʻaopopo i faʻamatalaga faʻaoga. Aua le faʻafefiloi lenei vailaau faʻatasi ma isi vailaʻau.

E iai fualaau o fualaau e aʻafia ai le manaʻomia mo le inisalini.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia: fualaau oona hypoglycemic, glucagon-like peptide-1 agonists o le receptor (GLP-1), inhibitors MAO, beta block blockers, inhibitors ACE, salicylates, anabolic steroids and sulfonamides.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻatupulaia: faʻamatalaga e faʻafoʻi i le hormonal oral, thiezide diuretics, glucocorticosteroids, hormones thyroid, sympathomimetics, somatropin ma danazole.

Beta-blockers e mafai ona puipuia masini o le hypoglycemia.

O Octreotide / lanerotide e mafai ona faʻateleina ma faaititia le manaʻo o le tino mo le inisalini.

O nisi fualaau, pe a faaopoopo i le sauniuniga Ryzodeg® FlexTouch®, e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le degludec insulin ma / poo insulin aspart. Ryzodeg® FlexTouch® e le tatau ona faʻapipiʻi i faʻamatalaga faʻaoga. Aua le faʻafefiloi lenei vailaau faʻatasi ma isi vailaʻau.

vailaau faʻavaivai

Ryzodeg - faatonuga mo le faʻaaogaina, tau, iloiloga ma analogues

O le fualaau faasaina Ryzodeg faatoa faʻaaogaina i totonu o gaʻo gaʻo. E le mafai ona faʻamalosi pe faʻamalosi pe faʻapipiʻi.

E masani ona fautuaina e faia se iniseti i totonu o le manava, o le suilapalapa, e le tele lava i le tauau. E talafeagai le suia o le nofoaga e tuiina ai e tusa ai ma tulafono lautele o le faatomuaga o le folasaga.

Afai o le inisiua o loʻo faia e le Ryzodeg Flex Touch (pine syringe), ona tatau loa lea ona e usitaia tulafono:

  1. Ia mautinoa o vaega uma o loʻo i ai o le 3 ml cartridge e aofia ai le 300 IU / ml o le vailaʻau.
  2. Siaki mo ni mea e faʻaaogaina NovoFayn poʻo NovoTvist (uumi 8 mm).
  3. A maeʻa ona aveese le faʻavaa, vaʻai i le fofo. E tatau ona manino.
  4. Faʻamau le fuainumera manaomia i luga o le pepa e ala i le liliu o le tagata filifilia.
  5. Faʻasalaga i luga o le "amataga", taofi seia oʻo i se mataua o le tali i luga ole pito o le nila.
  6. A maeʻa le tui, e tatau ona 0 le tau o le fualaau. Aveese le nila pe a uma le 10 sekone.

O katerika e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o "peni". O le mea aupito sili ona taliaina o Ryzodeg Penfill.

Rysodeg Flex Touch - o se tui sisiva toe faʻaaogaina. Ia mautinoa e ave ni nila fou mo tui taʻitasi.

O loʻo maua i le faʻatau atu. Flexpen o se tui peni peni e mafai ona faʻaaogaina ile penisill (cartridge).

Risodeg ua faatonuina mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo faʻatulagaina 1 taimi i le aso ao leʻi faia le taumafataga autu. I le taimi lava e tasi, o le inisalini pupuu e faia aʻo leʻi faia taumafataga.

O le fua faatatau e fuafua i le siakiina pea o le kulukose i le toto o le maʻi. E faʻapitoa faʻatulagaina mo tagata maʻi taʻitasi e le endocrinologist.

A maeʻa le pulega, o le inisalini e vave faʻavave vave - mai le 15 minute i le 1 itula.

O le vailaʻau e leai se faʻamaʻiloga mo faʻamaʻi o gaʻo ma le ate.

E le fautuaina e faʻaaoga:

  • tamaiti ei lalo o le 18 tausaga
  • ao maitaga
  • aʻo fai susu
  • faatasi ai ma le faateleina o le lagona o le tagata lava ia.

Mea aoga: o le faʻafefiloi o insulin degludec ma le insulin aspart i se fua faatatau o le 70/30 (tusa ma le 2.56 mg o le insulin degludec ma le 1.05 mg o le insulin aspart) 100 PIECES

O tagata e maua ai: glycerol - 19 mg, phenol - 1.5 mg, metacresol - 1.72 mg, zinc 27.4 μg (pei o le zinc acetate 92 μg), sodium chloride 0.58 mg, hydrochloric acid poo sodium hydroxide (mo le pH fetuunaiga), vai d / ma - e oʻo atu ile 1 ml.

  • faateleina le lagona o le tagata lava ia i mea oona po o so o se vaega o ausilali o le vailaau faasaina,
  • tamaiti ei lalo o le 18 tausaga,
  • taimi o le maʻitaga ma le susu (e leai se poto masani faʻapitoa i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i tamaiti, fafine ao maitaga ma susu susu)

Fautuaga mo le faaaogaina

O le Ryzodeg Penfill o se tuufaatasiga o analogene e mafai ona fofoina ile insulin - ose inisalini o le basal long-acting (degludec insulin) ma le insulin (insulin aspart).

O le vailaau faasaina e faʻapitoa ona faʻatonuina 1 pe 2 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafa autu. Afai e tatau ai, e maua e tagata gasegase le avanoa e suia ai le taimi o le puleaina o fualaau faasaina, ae tatau ona nonoa i le taumafataga autu.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaoga Ryzodeg Penfill e pei o le monotherapy, pe faʻatasi ma le PHGP poʻo le insulin.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo faʻamatalaina le Risodeg Penfill faʻatasi ma le inisalini puupuu / ultra-poto-insulin i luma o isi taumafataga.

Ole fua ole Ryzodeg Penfill e fuafua ile tagata taʻitoʻatasi e tusa ma manaʻoga ole maʻi. Ina ia lelei le pulea o le glycemic, e fautuaina e faasaʻo le vailaau oona i luga o le faavae o fualaʻau o le plasma glucose.

E pei lava o soʻo se faʻamalosiga o le inisalini, e ono manaʻomia le fetuunaiga o fualaau pe a fai e faʻaleleia le gaioiga o le maʻi, ona suia lea o ana meaʻai, pe faʻamaʻi maʻi.

Ole fua muamua ole Ryzodeg Penfill

Ituaiga 2 tagata gasegase

Ole fua muamua o le Ryzodeg Penfill i aso taʻitasi ua fautuaina, e 10 iunite, sosoo ai ma le filifilia o se tasi o fualaau o fualaau faasaina.

Tusa 1 Tomaʻi maʻi

Ole fua amata fautuaina o le Ryzodeg Penfill e 60-70% o le aofaiga ole insulin ole aso.

O le fualaau faasaina Ryzodeg Penfill ua faatonuina i lea aso i lea aso i le taimi o le taumafataga autu faatasi ai ma le inisalini vave / puupuu, na faia ao lei faia isi taumafataga, sosoo ai ma le filifilia o se fualaau o fualaau oona.

Faʻaliliuga mai isi sauniuniga o inisalini

Mataituina ma le faaeteete le sao o le kulukose o le toto i le taimi o le fesiitaiga ma i uluai lalaga o le fualaau fou ua fautuaina. Atonu e talafeagai le faasaʻoina o le gnogoglnkemicheskoy therapy (fuataga ma le taimi o le puleaina o sauniuniga o insulin mo le gaioiga puupuu ma le faia o fualaau ole PHGP).

Pe a faʻafeiloaʻi tagata mamaʻi e maua mai le insaline togafitiga poʻo le insulin o le biphasic i lea taimi ma lea aso i le palasi, o le fua o le Ryzodeg Penfill e tatau ona fuafuaina i luga o se iunite taʻitasi mai le aofaʻi o aso taitasi o le inisalini lea na maua muamua e le tagata maʻi aʻo lei pasi atu i se ituaiga insulin.

Pe a faʻafeiloaʻi tagata mamaʻi o loʻo sili atu nai lo se tasi o tulafono faʻapitoa o le pulega o le insalini basal poo biphasic, e tatau ona fuafua le fua ole Ryzodeg Penfill i luga o se iunite faʻavae, faatasi ai ma le fesiitaiga i le puleaina lua o le Ryzodeg! * Penfill® i le aofaʻi o aso taitasi o le inisalini, lea le maʻi na maua aʻo lei pasi atu i se ituaiga fou o inisalini.

Pe a fesiitai tagata mamaʻi i luga o le faavae o le bolus o le ipsulipotherapy. O le fua o le Ryzodeg® Penfill® e tatau ona fuafuaina e fuafua ile manaoga o le tagata maʻi. I le avea ai o se tulafono, o maʻi e amata i le fua tutusa o le insaline basal.

Ole fua muamua o le Ryzodeg® Penfill® e fautuaina ile 60-70% o le aofaiga o insulin e manaʻomia i aso uma ole inumaga puupuu / ultra-short-acting ma isi taumafataga ma le filifilia mulimuli ane ole fualaau ole fualaau.

Fesuisuiaʻi tulafono faatonutonu

O le taimi o le puleaina o le Ryzodeg Penfill atonu e suia pe afai e suia le taimi o le taumafataga autu.

Afai e misi le fualaau o le Ryzodeg Penfill, e mafai e le tagata maʻi ona ulu i le isi aso i le aso lava e tasi ma le isi taumafataga e sosoo ai, ona toe foi lea i lona taimi masani o le puleaina o fualaau faasaina. E le tatau ona faʻatonuina se fualaau faʻaopoopo e totogi ai le togi na misia.

Vaega faʻapitoa maʻi

Ryzodeg Penfill e mafai ona faʻaaoga i tagata matutua. E tatau ona mataʻituina ma le totoʻa lelei le kulukose o le toto, ma o le fua o le inisalini e fetuunai taʻitasi (silasila i le vaega Pharmacokietics).

Ryzodeg Penfill e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase ma le gasegase o le tino ma le gasegase. E tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete le faʻaoʻoina o le kulukose o le toto, ma o le fua o le inisalini e faʻafoe taʻitasi (tagai i le Pharmacokietics subsection).

O faʻamatalaga nei o le pharmacokinetic o loʻo tuʻuina atu i le Pharmacokinetics subsection, peitaʻi, o le lelei ma le saogalemu o le vailaau Ryzodeg Penfill i tamaiti ma tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga e leʻi suʻesuʻeina, ma e le i atiaʻe fautuaga i le fualaau o fualaau faasaina i tamaiti.

Ole fualaau o le Ryzodeg Penfill ua naʻo le faʻaaogaina o mea faʻapitoa. O le vailaʻau o le Ryzodeg Penfill e le mafai ona faʻatautaia, aua o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia matautia. Ole fualaau o le Ryzodeg Penfill e le mafai ona faʻatonuina i totonu o le toto, talu ai ona o lenei tulaga ua suia ai le inu o le vailaʻau. Ryzodeg Penfill e le tatau ona faʻaaoga i pamu inisalini.

Ryzodeg Penfill e faʻapitoa ona faia i le suilapalapa, puipui pito i luma o le abdomina, poʻo le tauau. O nofoaga e tuiina ai e tatau ona suia i totonu o le itulagi anatomical tutusa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lipodystrophy. O le Penfill cartridge ua mamanuina mo le faʻaaogaina o Novo Nordisk injection injection systems ma NovoFailili NovoTvist o loʻo faʻaaogaina.

Toto

O le faʻaaogaina o le vailaʻau Ryzodeg Penfill i le taimi o le maitaga ua faʻasalaina, talu ai e leai se faʻamatalaga faʻapitoa i lona faʻaaogaina i le maitaga. O suʻesuʻega o le faʻaleleia o le tino i meaola e leʻi faʻaalia ai le eseesega i le va o le maulalo o le inisalini ma le inisalini o tagata i tulaga o le embryotoxicity ma le teratogenicity.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau Ryzodeg Penfill i le taimi o le susu pepe ua solia, talu ai e leai se faʻamatalaga faʻapitoa i lona faʻaaogaina i le lacting women.

O le vailaʻau Ryzodeg Penfill o se tuufaatasiga tuʻufaʻatasiga e aofia ai le analogu soluble o le inisalini o le tino (insulin degludec) ma se analogu soluble o le inisalini o le tagata (insulin aspart), na gaosia e le DNA o le recombinant e faʻaoga ai le saccharomyces cerevisiae.

Inisalini degludec ma le insulin aspart i se auala faapitoa e fusifusia i le namu o le inisalini o le tagata ma fegalegaleai ma ia, ia iloa o latou aafiaga o le falemaʻi e tutusa ma le aafiaga o le inisalini o le tagata. O le aafiaga o le hypoglycemous o le inisalini e mafua mai i le faʻaogaina o le faʻaogaina o masini kullucose pe a uma ona faʻamalosia le inisalini i maso maso ma suauu gaʻo, ma faʻaitiitia le tutusa o le fua o le kulukose i le ate.

Pharmacodynamics

O fualaau o vailaau mo togafitiga o vaega o le vailaʻau Ryzodeg Penfill e ese lava le eseesega ma o le fausaga lautele o le fualaau faasaina e atagia ai le talaaga o le gaioiga a vaega taitasi: o le insulin aspart and insulin degludec o le sili atu galuega.

O le vaega autu o le vailaʻau Ryzodeg Penfill, o se gaioiga ultra-long (insulin degludec), pe a mavae le inisiua o le tui e mafai ona faʻaaogaina ole multihexamers i totonu o le vaega ole gaʻo, mai le mea o loʻo faʻaauau pea ona alu le inisalini degludec i le taamilosaga, ma tuʻuina atu se faʻalauiloa elemene o gaioiga ma le mausali o le vailaʻau o le hypoglycemic. O lenei aafiaga e puipuia i le tuufaatasiga ma le insulin aspart ma e le afaina ai le fua faatatau o le mimitiina o monomers o le inisalini ose gaoioiga vave.

Ryzodeg Penfill e vave amata ona vave gaoioi, ma maua ai le insulin manaoga ole taimi e leʻi maeʻa ona tui, ae o le vaega basal o loʻo i ai se faʻamaumauga faʻapitoa, mautu ma le umi o le gaioiga lea e maua ai le insulin manaoga. O le umi o le gaioiga o se tasi o fualaau o le Ryzodeg Penfill e silia ma le 24 itula.

  • Ole fualaau oona Ryzodeg flex touch novonordisk e fai ma sui o le inisini e foliga tutusa ma le tagata ma e faʻaaogaina mo le faʻamaʻi o le endocrine o le pancreatic structure i tagata matutua.
  • O le tuufaatasiga o le Ryzodega Flex e aofia ai le tuufaatasiga o le lua insulin: o se basal degludec faatasi ai ma se taimi umi e faʻaalia ma le aspart, o se mea e fai sina mea e fai ai meaola
  • O le auala e ave ai Ryzodeg e tatau ona faʻapipiʻiina e se fomaʻi poto faapitoa.
  • O le faʻaaogaina o le Ryzodeg i le taimi o le maitaga, i le taimi o le gaioiga galue o le faʻamatalaga, ole vaʻaia o le vailaʻau faʻasolosolo ile vailaʻau, e le faatagaina.
  • Tamaiti e le i lalo ifo o le 18 tausaga e le faatagaina e faatonuina se Ryzodeg.

- faʻalauteleina le lagona o le tagata lava ia i mea oona poʻo soʻo se vaega o ausilali o le vailaʻau,

- tamaiti ei lalo o le 18 tausaga,

- o le vaitaimi o le maʻitaga ma le susu (e leai se poto masani faʻapitoa ile vailaʻau i tamaiti, fafine i le maitaga ma le susu),

- o le vaitaimi o le maʻitaga ma le susu (e leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i tamaiti, fafine ao maitaga ma susu susu).

Maʻisuka i tagata matutua.

Faateleina le lagona o tagata taitoatasi i mea oona po o soʻo se vaega o ausilali o le vailaʻau.

Tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matua, o le taimi o le maʻitaga ma le susu (e leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i tamaiti, fafine ao maitaga ma susu susu).

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le tui tui tui Tresiba Flextach

Tresiba Flextach o se fualaau faasaina. O se tutusa o le inisalini umi o le tagata. Ona o ona uiga faʻafomaʻi, o Treshiba e masani lava ona faʻaaogaina e tagata gasegase ma se faʻamaoniga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. E faʻaaogaina e fai ma faavae mo le faatumauina o le maualuga o le inisalini i le toto.

O mafuaʻaga o le faʻalagolago ile inisalini atonu e eseese tulaga. O le maʻisuka ituaiga 1, o le uiga o se tupulaga talavou, e muamua togafitia i le inisalini. Talu ai e le mafai e le pancreas ona faʻamalolo lenei hormone i totonu o le toto ona o le tele o faʻafitauli o gasegase.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, lea e maua mai i le afa o le faitau aofaʻi o le faitau aofai o tagata, e aʻafia i le talaaga o suiga o le pathological i suauu pancreatic ma le atinaʻeina o teteʻe mai le masini resitala i le inisalini. O le maʻisuka faapena e le manaʻomia vave togafitiga faʻapitoa ile inisalini. E na o le taimi e le lava ai le malosi o tamaʻitaʻi o Langerhans ma le faʻasaʻolotoina o le hormone, faʻapitoa.

Tresiba Flextach ei ai lona tulaga tulaga ese e tele ai le ola o le maʻisuka. O le vailaau faʻasaina e maua i foliga o se peni, lea e sili atu ai le faigofie ma le leai o se faʻamalosia o le inisalini ma faʻafaigofie ai auala e ave ai vailaʻau.

Treshiba ua faatauina atu i totonu o se afifi o 5 peni. O le tau o le afifiina o oloa mai le 7600 - 8840 rubles.E matua aoga lava lenei mea, aua o le tau o loʻo faʻaalia vave mo le 5 peni.

Le tuufaatasiga ma le ituaiga o fualaau faasaina

O le vailaʻau Tresiba Flextach o loʻo maua i le tulaga o se peni tui ma se paʻu uʻamea. O le vailaau faʻasaina e maua i le 2 dosages, lea e faigofie tele mo tagata mamaʻi e iai le mamafa tele o le tino ma o se faʻalavelave faigata o le maʻisuka. Komi tai 3 ml. O le mea lea, o peni e 300 ma le 600 iunite o inisalini o loʻo maua.

I le 1 ml o fofo mo le iniseti o loʻo i ai le autu o le insulin degludec 100 ma le 200 iunite.

E tutusa lava meatotino e iai:

  • Glycerol - 19.6 / 19.6 mg,
  • Metacresol - 1.72 / 1.72 mg,
  • Phenol - 1.5 / 1.5 mg,
  • Ava o le eleele,
  • Zinc - 32.7 / 71.9 mcg,
  • Sodium hydroxide,
  • Suavai mo le tui - e oo atu i le 1/1 ml.

O le fualaau faasaina e mafai ona faia i se fualaau e oo atu i le 80/160 U / kg. I lenei tulaga, o le laasaga ole laasaga o le 1 po o le 2 iunite. O iunite taitasi o le deggenec insulin e fetaui lelei ma le vaega tutusa o le inisalini o le tagata.

Faʻatinoga o gaioiga

O le faiga o le gaioiga o fualaau faasaina e faavae i luga o le le atoatoa o le insulin degludec ma le tino o le tagata. Pe a faʻamalosia, e fusifusia i le inisalini o loʻo maua i totonu o masini, aemaise le musika ma le gaʻo. Ona o le a, o le faagasologa o le faʻaaogaina o le kulukose mai le toto ua faʻaaogaina. O loʻo i ai foi se faʻalavelave faʻalavelave i le gaosiga o le kulukose e ala ile ate ole glycogen.

O le inisalini degludec toega o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le inisinia, lea e fesoasoani e faʻaesea ai le DNA o siama siama o Saccharomyces cerevisiae. O latou faʻasologa o gafa e talitutusa lava ma le inisalini o le tagata, lea e faʻafaigofie ma faʻavaveina ai le gaosia o fualaau. O le inisalini o le pipi na faʻaaoga muamua. Ae na ia mafua mai le tele o gaioiga mai le polokalama puipuia.

O lona umi o le faʻaalia i le tino ma le tausiga o le basal insulin levels mo le 24 itula e faʻaosofia ona o ona uiga taʻitasi o le faʻamalosi mai gaʻo gaʻo.

Pe a faʻapitoa ona faʻatonu, insulin degludec e fai ai se nofoaga o multihexamers solubles. O le masilaki e malosi lona fusifusia i gaʻo gaʻo, lea e mautinoa ai le faʻagesegese ma le faʻafefe malie o le vailaʻau i totonu o le toto. E le gata i lea, o le faagasologa ei ai lona tulaga laugatasi. O lona uiga o le inisalini e faʻafefe i le tutusa lava mo le 24 itula ma e leai ni fesuiaiga faʻalauiloaina.

Faailoga ma le faʻailoga

O le autu ma naʻo le faʻaaliga mo le faʻaaogaina o le inisalini umi o le ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 o le maʻisuka. Faʻaaogaina insulin e faʻaaogaina e tausia ai se tulaga faavae o le hormone i totonu o le toto e faʻamautu ai le metabolism.

O le tele o faʻatauiga o:

  1. Faʻasalaga tagata taʻitoʻatasi i vaega o le vailaʻau,
  2. O le maʻitaga ma le lactation period,
  3. Tamaiti i lalo o le 1 le tausaga.

Tali leaga

I le taimi o togafitiga, e mafai ona tutupu ni uiga leaga. O le tali masani masani o le hypoglycemia. E matauina, e pei o se tulafono, i na gasegase na sili atu i le fuainumera na faailoaina, le saʻo ona mulimulitaʻia faatonuga, poo le fua saʻo na filifilia.

O le hypoglycemia e faʻaalia i le tele o faʻamaoniga, lea i le tasi tikeri poʻo le isi e faʻalagolago i le faiva o le faiʻai ma le suka o le toto. O se matafaioi taua e faia foi e le tulaga masani masani o le suka lea e masani ai le tino o le maʻi.

O faʻafitauli faʻafuaseʻi e tupu seasea. O lenei itu itu e masani lava ona faamatalaina e uiga i gaioiga anaphylactic o se ituaiga vave, lea e tulaʻi mai ona o le le faapalepale taitoatasi i vaega o fualaau faasaina.

E masani lava o le anaphylaxis e faʻaalia i le:

  • Urticaria
  • Itching
  • Quincke le edema,
  • Erythema,
  • Malosiaga Anaphylactic.

O gaioiga i le lotoifale e masani ona matauina. O le tagata maʻi e faitio i le faʻaleleia o le lotoifale, tosoina, faʻavevesi i le nofoaga o tui. O se faʻalogona ita ma le faʻasalaga i le lotoifale o uiga ia.

O mea faʻapitoa o le lipodystrophy e masani ona matauina pe a le mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina. Afai e te mulimulitai i tulafono ma suia le nofoaga o tui i taimi taʻitasi, o le a ono faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe le lipodystrophy.

Faʻasalaga

O le faʻailoga sili ona taatele o le faʻalavelave maualuga o le hypoglycemia. O lenei tulaga e mafua ona o le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto agai i le talaaga o le faʻateleina o le faʻasaina o le inisalini. E mafai e le hypoglycemia ona faʻaalia i le tele o faailoga, e faʻalagolago i le ogaoga o le tulaga.

E mafai ona masalomia le hypoglycemia pe afai e iai nisi o faʻaʻailoga nei:

  • Tesea
  • Manava
  • Fiaai
  • Gutu gutu
  • Goto goto le afu
  • Faiva
  • Itching
  • Tremor
  • Faʻaaliga
  • Lagona le popole
  • Upu le lelei ma le faʻaaliga,
  • Faʻamalamalamaina o le mafaufau e le lelei.

Fesoasoani muamua mo le hypoglycemia malu e mafai ona tuʻuina atu e tagata o aiga poʻo le maʻi. Ina ia faʻamaonia le tulaga, e tatau ona e toe maua le maualuga o le kulukose o le toto i le masani.

Afai o le tulaga e sili atu ona ogaoga ma afaina ai le malamalama, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi. Faʻasolosolo i le hypoglycemia matautia, fautuaina e faʻalauiloa se faʻamaʻi inisalini - glucagon i se fua faatatau o le 0.5-1 mg i le intramuscularly poʻo le subcutaneously. Afai e le o iai le kalukaca mo nisi mafuaaga, e mafai ona suia e isi tagata tetee i le inisalini. O hormones teroid, glucocorticoids, catecholamines, aemaise adrenaline, somatotropin e mafai ona faʻaaogaina.

O le isi togafitiga e aofia ai le paʻu oona o le vaifofo ma le siaki pea o le toto suka. E faaopoopo atu le puleaina ole eletise ma le paleni o le vai.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Taofi le penisini o le peni mai le aapa atu o tamaiti. O le maualuga o le teuina o le vevela o tapuni e leʻi faʻaaogaina e +2 - +8 tikeri. E faatagaina e teuina i totonu o le pusaaisa i luga o le fata o le faitotoa, lea e tu mamao ese mai le pusaaisa. Aua e te malolo le fualaau faasaina!

Aloese mai le faʻaalia o le susulu o le la ma le vevela tele. Ina ia faia lenei mea, ia teuina ni faletalimalo tapuni i se pepa faapitoa, lea e faapipiiina o se mea puipui.

Faʻasaʻo le pupu vavae tatala ile potu vevela i se mea pogisa. O le maualuga o le maualuga e le tatau ona sili atu i le +30 tikeri. Ina ia puipuia mai ave malamalama, ia tatala pea le fagu ma se pulou.

O le ola pito i maualuga o le 30 masina. I le maeʻa ai o le aso ua maeʻa ona faʻaalia i luga o le afifiina, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua solia. E mafai ona faʻaaoga se pusa tiola ma se peni tui mo le 8 vaiaso.

O le inisalini Tresiba o se mea sili ona lelei i tui, lea e faigofie ai le olaga i le tele o vaega o togafitiga insulin.

Pharmacokinetics

A maeʻa le inisiua o le tino, e faʻateleina ai le tele o lexamers. Ona o lenei mea, ua faia ai se nofoaga o se mea e gaogao ai le meaola, e maua ai le faʻagesegese ma le mausali i totonu o le toto.

Vaʻavave vave le aspart: o le faʻailoga e iloa ai le 15 minute talu ona tui i lalo o le paʻu.

O le afa-ola faʻamaʻaloga e le faʻalagolago i le aofaiga o le vailaʻau ma e tusa ma le 25 itula.

E faʻaaogaina e togafitia ai tagata i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Contraindications

Faʻasalaina i ia tulaga:

  • hypersensitivity i vaega o loʻo fausiaina,
  • gestation
  • susu
  • tausaga e 18 tausaga.

O le vailaʻau e faʻatonuina i se auala faʻapitoa 1 pe 2 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O nisi taimi e faatagaina ai le maʻisuka e fuafua le taimi o le puleaina o le fofo. Mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le vailaʻau ua tuʻuina atu o se vaega o le monotherapy, ma i faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaina ua faʻaaogaina totonu.

Ina ia faʻamalieina maualuga le maualuga o le toto, o le faʻaleleia o fualaau e faʻaalia i le taimi o le faʻateleina o le malosi faʻaletino, suiga o meaʻai.

E faʻaofiina i totonu o le ogavae, manava, faʻatasi. E manaʻomia e le tagata maʻi le suia i taimi uma le nofoaga o le inisiua o le vailaʻau.

O le a le umi e ave ai?

O le umi o le faʻatagaina ua fuafuaina e le fomaʻi.

Ua mamanuina le kesi mo le faʻaaogaina o nila e oʻo i le 8 mm le umi. O le syringe pen e mo na o le tagata lava ia. Le faasologa o lona faaaogaina:

  1. Ia faʻamautinoa o loʻo i ai i le kalama le inisalini ma e le faʻaleagaina.
  2. Ave ese le pulou ma faʻaofi i ai le nila faʻala.
  3. Seti le fualaau i luga o le pepa e faʻaaoga ai le tagata filifilia.
  4. Faʻasalalau le faʻasalalau ina ia faʻaalia ai sina pa'ū o le inisalini i le iuga.
  5. Faia se tui. O le faleoloa pe a uma ona tatau ile zero.
  6. Ave ese le nila ile 10 sekone.

E masani lava o le hypoglycemia. E atiina ae ona o fua le talafeagai, o se suiga i meaʻai.

O nisi taimi o tui tui e taʻitaʻia ai le lipodystrophy. E mafai ona aloese mai ai pe afai e te suia pea le nofoaga o tui. O nisi taimi o le hematoma, le afaina, tiga, fulafula, fulafula, mumu, ita ma le fufusi o le paʻu o mai i le nofoaga o tui. Latou te vave alu e aunoa ma togafitiga.

E mafai ona tupu ni alofaga.

O le hypoglycemia e tupu pe a sili atu le maualuga o le inisalini nai lo le manaʻomia. O le faʻaitiitia o le glucose e mafua ai le leai o se malamalama, gaogao ma le faiʻai o le faiʻai. Faailoga o lenei tulaga e vave ona tupu: faʻateleina le sosolo, vaivaiga, faʻavevesi, afaina, vaivai, moe, fiaai, manava. E masani lava, o le fatu o le fatu e faʻateleina, ma o le a vaʻaia le vaʻai.

Lafoaia o le laulaufaiva, laugutu, le mamafa i totonu o le manava, vevela paʻu, manava manava. O nei gaioiga e le tumau ma, faatasi ai ma togafitiga faifaipea, ua mou atu lemu.

Talu ai ona o le hypoglycemia, o le gauai atu o le mafaufau atonu e le afaina i tagata mamaʻi. O le mea lea, i le lamatiaga o le faʻaitiitia o le kulūkose, ua fautuaina e aloese mai le avetaavale taavale po o masini.

O le mea lea, i le lamatiaga o le faʻaitiitia o le kulūkose, ua fautuaina e aloese mai le avetaavale taavale po o masini.

Faatonuga faapitoa

I le taimi o le togafitiga, e mafai ona atiaʻe ai e le au muamua se tulaga o le hypoglycemic. I le aluga o taimi, latou te pasi. O faʻamaʻi pipisi e faʻatupulaʻia ai le inisalini.

O le le lava o le fua o le Ryzodegum e mafua ai le atiina ae o faailoga o le hyperglycemia. O ona faailoga e foliga malie mai.

O le le faʻaleagaina o le gland gland, le thyroid gland ma le pituitary gland e manaʻomia ai se suiga i le fualaau o le vailaʻau.

Afai e misi le isi inisiua, ona mafai loa lea e le tagata ona ulufale i le fua faatonuina ile aso lava e tasi. Aua e te faia se vaega lua, aemaise lava ile vein, aua e mafua ai le hypoglycemia.

E faʻatagaina le ulufale i totonu o le intramuscularly, ona o le faʻaaogaina o le insulin e suia. Aua le faʻaaogaina lenei inisalini i totonu o se pamu insulin.

I faʻamaʻi faʻasolosolo masani, e manaʻomia le fetuunaiga o fua.

I le matua ma le maʻi masani o maʻi, o loʻo manaʻomia le fetuʻutuʻunaiga.

Tofiga i tamaiti

O le aafiaga i tamaiti e leʻi suʻesuʻeina. O le mea lea, e le fautuaina e le diabetologists le puleaina o lenei inisalini i tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga.

E leʻi faʻamatalaina mo fafine i le taimi o le gaioiga ma le susu. E mafua ona o le le lava o suʻesuʻega faʻapitoa mo le saogalemu o le fualaau faasaina i nei vaitau.

I faʻamaʻi ogaoga ogaoga, e manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau.

Me e manaʻomia le faʻaitiitia o le aofaiga o tupe.

Faʻateleina tui, o le hypoglycemia e tupu. Ole fua saʻo e ono tupu ai e le.

O le foliga malie o le a faʻavaeina tutoʻatasi: e lava le faʻaaogaina o se vaega itiiti o le suamalie. E fautuaina tagata maʻi e maua le suka. Afai e le iloa e le tagata, o loʻo faʻamaonia le kulukaka i le musele poo lalo o le paʻu. O le O / O e na o se tagata faigaluega soifua maloloina e faia. Glucagon ua faʻalauiloaina ae leʻi aumaia se tagata mai se tulaga le iloa.

Faʻafesoʻotaʻi le inisalini i le:

  • vailaʻau tuʻu e faʻafetaui ai le hyperglycemia,
  • agonists o le GPP-1,
  • MAO ma le au ACE,
  • peta-blockers,
  • suauu salicylic
  • faʻamaʻi vai
  • sulfonamide agents.

Pe a fegalegaleai ma le anabolic, o le manaoga o le insulin e faaitiitia.

  • Ok
  • vailaʻau e faʻaleleia ai faʻasolosolo,
  • corticosteroids
  • foliga tutusa o le homone i le thyroid,
  • O le tuputupu aʻe o le homone,
  • Danazole

E faʻatagaina le faʻaopopoina o nei vailaau i fofo mo le afaina o mea leaga.

E faʻaleleia e Ethanol le aafiaga o le hypoglycemic.

Faʻavae ma meatotino

Ryzodeg o se tupulaga fou o le insaline basal lea e mafai ona faʻaaoga lelei e togafitia le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le eseʻesega o le Rysodegum o loʻo taʻoto i le mea moni o loʻo i ai i le taimi lava e tasi le inisalini o le ultra-poto-vavalalata ma le inisalini o gaioiga umi-faaumiumi o le degludec.

O inisua uma e faʻaaogaina e sauniuni ai le Ryzodeg e tutusa lelei ma le inisalini o le tagata. E maua mai i le biotechnology DNA toe faʻaaogaina e faʻaaoga ai le lefelu lesefiti o le ituaiga Saccharomyces cerevisiae.

Talu ai ona o lenei mea, e faigofie lava ona latou fusifusia i le nuanua o latou lava inisalini tagata, ma, i le faagasologa o fegalegaleaiga ma ia, e siitia ai le ave lelei o le kulukose. O le mea lea, e galue atoatoa Ryzodegum e avea ma insulin.

Ryzodeg e lua lona aafiaga: i le tasi itu, e fesoasoani i le tino o le tino e sili atu ona gaosi le suka mai le toto, ma i le isi itu, o le a faʻaitiitia ai le gaosiga o le gasecogen e ala i lela o le ate. O nei mea e fai ai le Ryzodeg o se tasi o le insalini sili ona aoga.

O le mea lea, o Ryzodeg ei ai sona aafiaga o le hypoglycem, e ui lava i le tuufaatasiga o le degludec ma le aspart. O nei aʻafiaga e lua e foliga mai o le inisalini i lenei vailaʻau e maua ai se tuʻufaʻatasiga sili ona lelei lea e le aʻafia ai le insulin i le taimi umi.

O le gaioiga a le aspart e vave amata i le maea ai o le tuiina o Ryzodegum. E vave ona ulu atu i le toto o le tagata maʻi ma fesoasoani i le faʻaitiitia lelei o le maualuga o le toto suka.

E le gata i lea, o le degludec e amata ona aʻafia ai le tino o le tagata maʻi, lea e faʻamalieina lemu ma faʻafesoʻotaʻi lelei le manaʻoga ole maʻi ile insulin mo le 24 itula.

Rysodeg e tatau ona na o totonu o le tino e fai, pe a le mafai e le tagata gasegase ona tupu ni aʻafiaga matautia e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi.

O le tuiina o le Ryzodegum e manaʻomia 1 pe 2 taimi i le aso ao leʻi oʻo i le taeao, taumafataga po o le aoauli. Afai e manaʻomia, e mafai e le tagata gasegase ona suia le taimi o le iniseti e tutoʻatasi, ae tuʻuina atu e oʻo atu le vailaau i totonu o le tino ao leʻi faia se tasi o meaai autu.

I le togafitiga o tagata gasegase ua maua i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faaaoga Ryzodeg e avea ma sui autu o le vailaau togafitiga ma i le tuufaatasiga o mea e maua ai le suka poo gaioiga pupuu.

O le fua o Ryzodeg e tatau ona filifilia taitoatasi, ma ia amanaʻia le tulaga o le maʻi ma ona manaʻoga. O le fuafuaina o le saʻo saʻo o le basal insulin o le a fesoasoani i le siakiina o fua o le toto toto i taimi uma. Afai e faʻateleina, ona manaʻomia loa lea o le faʻasaʻo vave.

E le gata i lea, o le fetuunaiga atonu e manaʻomia pe a suia le meaʻai po o le gaioiga faaletino. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o nisi fualaau faʻatele e masani lava ona afaina ai le maualuga o le suka i le toto, lea e ono manaʻomia ai se faʻaopoopoga i le fua o Rysodeg.

E faʻapefea ona filifili le fua o le insal insulin Ryzodeg:

  1. Ituaiga 1 maʻisuka. Faatasi ai ma lenei faamai, o le fua o Ryzodeg e tatau ona tusa ma le 65% o le manaoga o le maʻi i aso taitasi mo le inisalini. E tatau ona faʻaaoga le fualaau faasaina 1 taimi i le aso ao leʻi faia taumafa faatasi ai ma le inisalini puupuu. Afai e manaʻomia, o le fua o le insalini basal e manaʻomia ona fetuunai,
  2. Ituaiga 2 maʻisuka. Mo tagata mamaʻi i lenei ituaiga o le faʻamaʻi, i le avea ai ma aso muamua o fualaau faasaina, ua fautuaina e ulufale atu i le 10 iunite o Ryzodeg i aso uma. O lenei tui e mafai foi ona suia e tusa ai ma manaoga o le tagata maʻi.

Faʻafefea ona faʻaaoga Ryzodeg:

  • O le inisalini insulin Risodeg o loʻo faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o mea faʻapitoa. Ole fualaau faasaina e le talafeagai mo le iniseti o tui, aua e mafai ona mafua ai se osofaiga ogaoga o le hypoglycemia,
  • Ole fualaau faasaina ole Ryzodeg e le tatau foi ona faia i totonu o le toto, talu ai ona o lenei tulaga o le a televave le saoasaoa o le inisalini i totonu o le toto,
  • E le o faamoemoe Ryzodeg mo le faʻaaogaina i se pamu insulin,
  • Injections o le inisalini Ryzodeg e tatau ona faia i ogavae poʻo le manava, o nisi taimi e faʻatagaina ai le tuʻuina o injections i lima,
  • A maeʻa tui taʻitasi, e tatau ona sui le nofoaga o tui ina ia leai se lipodystrophy i le maʻisuka.

E mafai ona faʻaaoga le fualaau oona Ryzodeg e togafitia ai tagata mamaʻi i se vaega faʻapitoa, e sili atu i le 65 tausaga le matua poʻo le mafatia mai le gasegase o le fatu po o le ate. Ae ui i lea, i lenei tulaga, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma, pe a tatau ai, fetuunai le fua o le inisalini.

O lenei insalini basal e mafai ona faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka i tamaiti ma tamaiti i lalo o le 18 tausaga.

Peitai e leai ni suʻesuʻega na faʻamaonia le saogalemu o le Ryzodegum mo tagata gasegase pediatric.

O le tau o le basal inisalini Ryzodeg e faalagolago i foliga o le fualaau faasaina. O lea la e mafai ona faatauina tioata tioata o le 3 ml (300 PIECES) i le tau o le 8150 i le 9050 ru. Ae ui i lea, i nisi o falemaʻi, o lenei vailaʻau ua ofoina atu i se tau sili atu le maualuga, e silia ma le 13,000 rubles.

O le tau o se peni tui ua sili atu ona mausali, ma, o se tulafono, mai i le 6150 i le 6400 rubles. I se tulaga e le masani ai, e mafai ona oʻo atu i le 7000 rubles.

E masani lava, oi latou e fia faatauina Ryzodeg e tatau ona tusi muamua lenei vailaau i totonu o se fale talavai, aua e ui i le tau maualuga, e vave lava ona faʻatau atu e tagata mamaʻi i le maʻisuka. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea o iloiloga e uiga i le faʻaogaina o lenei vailaʻau e matuā lofituina.

Inisalini Rysodeg: iloiloga ma aafiaga o fualaau faasaina i le maʻisuka

Basal, poʻo e pei foi ona taʻua, o insulin insulin e matua taua tele i le togafitiga o le maʻisuka. Latou te fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka i le va o 'aiga, fesoasoani e faʻasalaina le glycogen e faʻasaʻo e le ate.

E oʻo mai i le taimi nei, ua atinaʻe insulini ole lapoʻa, o le umi e mafai ona sili atu i le 42 itula.

O se tasi o nei vailaʻau o Ryzodeg, o le inisalini e sili ona umi ona faia.

Tuua Lau Faamatalaga