E faʻafefea ona togafiti maʻa maʻa

O pancreatic stones o faʻamaumauga ia, o loʻo faia i totonu o le paipa ma le parenchyma o le totoga o le tino. O le tulaʻi mai o faʻamaʻaloga faʻapitoa e oʻo atu ai i se faʻalavelave o le gaogao ma le exocrine o le gland. O le tele o taimi, o latou foliga e fesoʻotaʻi ma pancreatitis ma le maʻisuka maualuga lua.

Ina ia faʻamaonia le i ai o maʻa i totonu o le pancreas, e tatau ona e faia se suʻega o suʻega e mafai ai e le fomaʻi ona faʻataʻitaʻi togafitiga lelei e fesoasoani ai le faʻamalolo, fulafula ma toe faʻafoʻi le gaioiga o le okeni. Pancreatic stones e manaʻomia vave togafitiga!

Vaega o le faʻamaʻi

O le numera o maʻi e fesootaʻi ma foliga vaaia o maʻa i le pancreas e fesoʻotai ma le iai o se faʻafitauli masani i le tino. O le tele lava o taimi, o lona faʻalavelave e mafai ona faʻaalia foliga, lea e tupu i le talaaga o le faʻapipiʻiina o le calcium i le okeni o le digestive system. I lenei tulaga, ua poloka le enzymes digestive. O maa i le pancreas e mafai ona tele pe laiti.

Fesoasoani i le faʻaalia o maʻa e mafai ona iai mafuaaga e pei o:

  • Faateleina le mamafa o le tino.
  • Faʻateleina le bilirubin ma le cholesterol levels.
  • Gaoioiga laiti.
  • Tausaga matua.
  • Le i ai o le toto maualuga ma le ate.
  • Fuafuaga i cholelithiasis.

E i ai maa i totonu o le pancreas ma gall tele:

  • i teine ​​maitaga
  • fafine e 30-40 tausaga,
  • litaea tagata matutua
  • gasegase o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi o le toto ma le ate,
  • tumu i tagata
  • tagata e tagofia fualaau, meaʻai ma ave hormones.

O faʻamalosi malosi ma faaumiumi i le pito i luga o le vaitafe o le abdomina e mafai ona faʻamaonia ai le i ai o maʻa i le pancreas. Mai lea taimi i lea taimi, o le tiga e sili atu i le 3 itula ma e mafai ona lagona i le taumatau taumatau ma le va o tauau. O le tagata gasegase e mafai ona faʻaleagaina e ala i le tele o le nausea ma se lagona o le vevela, lea e tupu i soo se taimi o le aso.

O faʻamaoniga e faʻailoa, ma e ono iai mo se taimi umi. O maa e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o se ituaiga o pancreatitis, lea e ono mafua ai le faateʻia o le pancreatic. E mafai ona e togafitia togafitiga faʻatasi ma se fomaʻi atamai o le a filifilia metotia tau togafitiga taʻitasi.

O faʻapogai autu o le faʻamaʻi e aofia ai:

Faailoga o suiga fou o pancreatic suiga

  • Faʻasalaga faifaipea ma ogaoga faʻapipiʻi i totonu o le manava ma faʻalautele i tua. O se tasi o faailoga taua o le maʻi.
  • Le faʻaalia o tiga pe a uma ona 'ai.
  • Le foliga vaaia o foliga o le nausea.
  • O le gaoi soo o se soa o maʻa.
  • Suavai suavai, lanu enaena.
  • Lagonaina o le vevela.
  • Totoina.
  • I le palpation o le manava, o le maʻi e oʻo i tiga.

O maa e mafai ona mafua ai ni faafitauli ogaoga. O le pancreas e nafa ma le gaosia o hormones e pulea ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. Mausalini mama e faaitiitia le aofaʻi o hormones faalilolilo. O lenei mafuaʻaga o le atinaʻe o le maʻisuka.


O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gasea ma le vomiting e mafai ona taʻu mai ai le i ai o maʻa i le pancreas

O le taofiofi umi o le tafe o le a avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le tino, lea o se vaega laititi o le pancreatitis. O le maʻi o le tino maʻi e tulaʻi mai, e pisia le pancreas, ma oʻo ai le tiga umi. O le tiga o le tiga e atiina ae e tetee atu i le talaaga o faigata i le auala o le suavai e ala i le ala.

Afai, e faaopoopo atu i le faateleina o le vevela, o le samasama o le paʻu o loʻo matauina, e tatau ona vave valaau loa se falemaʻi vave! O ia faʻaʻailoga e faʻaalia ai o maʻa na pasi i totonu o le talo. I lenei tulaga, o le fomaʻi faapitoa o le a faia se suʻega ma faʻatonu togafitiga talafeagai, e aofia ai le ave o vailaʻau faʻasaʻi ma antispasmodic.

Faʻamatalaga ma togafitiga

Pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga o pancreatolysis (maʻa i le pancreas), e aoga le maua o se faʻataʻitaʻiga agavaa lea o le a fesoasoani e maua ai le nofoaga o maʻa. I le avea ai o se tulafono, e faatonu e le fomaʻi le tagata gasegase mo le auala o:

  • faʻasologa
  • Faatulagaga
  • x-ray diagnostics,
  • MRI
  • faʻasologa o suʻesuʻega.

O taunuʻuga o suʻesuʻega ma suʻesuʻega a le tagata maʻi i luga o le autu o faʻamaoniga o le a mafai ai e le fomaʻi ona atiaʻe se togafitiga taʻitasi.

Le vave amata togafitiga e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le a maua foi e le tagata maʻi le pancreatitis. O maʻi e maua i le pancreatitis e tatau ona galo i taimi uma togafitiga leaga ma togafitiga faafomaʻi. E mafai faapefea ona aveese maa ma o se taotoga manaʻomia i le tulaga o ia ituaiga faamaʻi?


Faatasi ai ma le pancreatolysis, e maua ai e le tagata maʻi le siakiina ma le ultrasound

O le togafitiga o le Pancreatolysis e aofia ai se taumafaiga a le tagata e togafitia se maʻi. E tatau i se fomai tausi soifua ona faaaoga se metotia lelei. I lenei tulaga, e fautuaina le tuufaatasia o se taotoga ma togafitiga faafomaʻi o togafitiga. I le amataga, e mafai ona e faʻaumatia le maa e aunoa ma se taotoga. O fualaau e tatau ona faatonuina e se fomaʻi!

E mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi ma togafitiga faʻa-tagata e aunoa ma le taofiina togafitiga e fautuaina e lau fomaʻi. O togafitiga faʻapitoa (laparotomy, pancreatectomy) e fesoasoani i le faʻalavelaveina o le amio saʻo o le tino o le aʻafia ua aʻafia ma faʻaumatia le mafuaaga. O le faʻaaogaina o laparotomy e matua taua lava i mataupu e masani ona osofaia ai le tino.

O se faʻamaoniga maʻoti mo taotoga o le a avea ma faʻamaoniga e pei o le:

  • faʻalautelega faʻaalia o le maʻi,
  • ma le le atoatoa o le pancreatic
  • le malosi o le gaoioiga o le mumū,
  • Faʻailogaina faʻamaoniga e taʻitaʻia ai le faʻaogaina o le tino.

I le faamautuina o le nofoaga o le maa, ma le faia o se togafitiga e talafeagai lelei i lenei tulaga, e tatau i le fomaʻi ona logoina le tagata maʻi i le faʻatulafonoina o le togafitiga o meaʻai. O taumafa tatau e tatau ona vaevaeina, ma e tatau ona matua mataʻituina le meaai.

O le faʻavae o le lisi ole maʻi e tatau ona:

  • lapisi o lapiti
  • iʻa maualalo-gaʻo
  • moa moa,
  • susu ma susu susu susu oloa,
  • fualaau faisua
  • soupeti
  • pasta.

E sili ona lelei le fuʻa. O le taumafaina o fuamoa, pata ma fuālaʻau manogi e tatau ona faʻatapulaʻaina. I le tulaga o se faʻamaʻi, meaʻai gaʻo ma falai, meaʻai vevela, sukalati, meaʻai, inu kofe, suauu, ava malosi, mea taumafa ulaula e faʻaaogaina uma mai meaai.


Pancreatitis sasala ma sukalati e tatau ona faasaina

O le uluaʻi laasaga o le pancreatitis e mafai ai ona e faia se faʻaogaina o le maʻa. O le aveeseina o ia mea e mafai ma le fesoasoani o se vailaau faʻapitoa e faʻaitiitia ai le faʻasalaga o bile ma faʻaleagaina ai faʻavae faʻapitoa. E leai se aoga mo maʻa o loʻo i totonu o le pancreas, cholangiopreatorygraphy.

O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai le faʻaaogaina o se pipisi endoscopic. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o faʻamalosi uma i luga o le ala e mafai ona aveeseina, o mea le lelei, o le tiga ua aveesea, ma e le afaina ai le tino o le tagata. O le faʻamalosi e mafai ona aveesea mai le okeni o le digestive system e le lithotripsy. O faʻavae uma i totonu o le okeni ma le gaʻo ua faaleagaina e faʻaumatia e galu.

I mataupu faigata, e faatonuina e le fomaʻi le tagata maʻi e aveese se vaega o le gland e ala i le taotoga. E mafai foi ona faʻaaogaina se auala faʻasolosolo, o lona uiga o le faia o se isi auala mo le masani ai o le faagaioia ole talo ma le eletane.

Tausiga togafitiga

Faatasi ai ma le faateleina o le tele o le maa ma le faateleina o faailoga, o le tagata maʻi e tatau ona faatonuina le taotoga. A o faagasolo, ua aveese le tau. Ua toe faʻafoisia le suavai saoloto o le suasite juice. I tulaga e tuʻua ai le maa, e faʻasese e le fomai tipitipi le tino o le okeni ma aveese le faʻamaʻaloga. Afai ei ai le tele o maa, o le tipi i luga o le umi o le okeni e tatau ona faia.

O le a fesoasoani le taofiofia o le oneone. Ua uma ona faʻamamaina mea uma. A maeʻa lenei mea, e mafai ona tuiina le uʻamea. Ona o le taotoga, o se fistula e mafai ona fai ma o le a faamaloloina mo se taimi umi. A foliga mai e aliali mai le i ai o maʻa i totonu o le paʻu, e le taliaina e le tagata lava ia. E ala i le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le taimi, e mafai ona e aloese mai taotoga ma faʻaumatia ni maa ma le auala faafomai.


I nisi tulaga, o le taotoga e tatau ona aveese ai maa.

Puipuiga

O le faʻavaeina o maa i totonu o le pancreas e sili atu ona puipuia nai lo le togafitia! Ua faia e le au atamamai ni numera o fautuaga, o le tausia o lea mea o le a fesoasoani e puipuia ai le foliga mai o maa i totonu o totoga o le fualaau otaota.

  • Faʻatulaga lelei ia taumafataga. O le 'ai e tatau ona faʻamalosi, ma le mamafa o servings.
  • Aveesea o masani leaga.
  • Faʻalēaogāina meaʻai i luga o le tamoe.
  • Taʻafia vai inu o infusions ma lauti e faʻavae i luga o laupepa tifale, komipiuta. E mafai foi ona e faaopoopo i ai sipuni o le rose, laumei ma lingonberries.

E taua tele le amata togafitiga mo le pancreatitis i le taimi, o le mea lea, i uluai faailoga, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani mai se fomaʻi.

Faʻasalaga ma le puipuia o maʻa papacreatic

O le fomaʻi mo le i ai o maʻa pancreatic e sili ona lelei, ae i se tulaga lautele e faalagolago i le i ai o faʻafitauli ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O togafitiga faʻapitoa e maua ai le faʻamalieina o le 85% o mataupu, ma o le soifua faʻasolosolo o le tino e itiiti ifo i le 2%. O le vave ona faia o le taotoga, o le lelei foi lea o le faʻamaʻiina o le maʻi.

O metotia faavevesi mo le puipuia o pancreolithiasis e le i atiaeina. E ono mafai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le maʻa o le pancreatic i le i ai o se vaʻaia o le aiga e ala i le mulimuli i se meaʻai faapitoa, faʻamalolo o le ava malosi ma ulaula, ma le mataʻituina le tulaga o le calcium-phosphorus metabolism. O le togafitiga masani ole faagasologa masani o le mumusu i le duodenum, o le biliary tract, o le pancreas o le a fesoasoani e taofia ai le fausia o maʻa papa.

O le pancreas e nafa ma le gaosiga o le vai inu, lea e faʻamavae ai meaʻai mo le faʻamalamalamaina atoa. O le suamalie pancreatic i luga o le autafa autu e ulu atu i le tamai pulini, pe a amata ona gaoioi. Afai e faʻasolosolo le gaioiga, o le tafega o le pule faʻanolosi e faigata ma faʻavaivai - o se taunuuga, o maʻa e aliali mai i totonu o le pancreas. O maʻa o loʻo maua i le volumetric ducts, i le vaega o le ulu o le okeni, e le masani ona i totonu o le tino ma le siʻu. I le telē, o maʻa e mafai ona fesuisuiai mai le laʻititi (oneone) tele.

Ole vaega aʻafia mo le fausiaina o maa i totonu o le pancreas e aofia ai tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi masani o le pancreatic-hepatobiliary system. O le tele o faʻamaʻi e aafia ai le gland, o le fua faatatau e tupu i le 0.8% o mataupu. O le agavaʻa e sili ona taua i le atinaʻe o pancreatolithiasis - i totonu o le 50% o mataupu i tagata mamaʻi e maua mai i luga o maa pancreatitis.

I le faʻaopoopoga i le pancreas, e mafai ona tupu i le gallbladder, faʻafeiloaʻi le ala masani o le talo, lea e fesoʻotai ma le autafa autu o le gland. A maʻa le maʻa, o le enzymes, e le o maua se ala, e faʻaaogaina i le tino o le tino, faʻaumatia (digesting).

O le faagasologa o le faia o maa i totonu o le pancreas e faigata tele. Le faʻalauiloa, e te manaʻomia se faʻatasi o le tele o mea e faʻaosofia ai. O le faʻaaogaina o le fausia o maa e faʻavae i luga o le faʻaogaina o le manava o le pancreatic, lea e faʻateleina pe a faʻatuputeleina. O le vailaʻau faʻasolosolo o suiga faalilolilo, o le gaioiga e aliali mai ma suauu calcium. Ona sosoo ai lea, ua fausia se masini protein, o le faagasologa o lona calcination o le faasolosolo malie lava ona atiaʻe. O le mafuaʻaga o maʻa na mafua ai le mamafa i luga o le ala ma le pala, e faʻaosofia suiga o le tino.

O mafuaʻaga o pancreolithiasis e le o malamalama atoatoa. Ae o loʻo i ai se faʻasalalauga o mea e faʻatele ai le ono mafai ona faia se togafitiga:

  • faʻamaʻi faʻamaʻi i totonu o le vaega o meaʻai (pancreatitis, duodenitis, cholestitis),
  • vavalalata o paʻu o le tino ona o le i ai o se uila poʻo le tumo,
  • tausaga matua - tagata e sili atu ma le 40 e sili atu ona faigofie ile pancreatitis,
  • toilalo i gaioiga faʻasolosolo (faʻaleagaina o le absorption o calcium, phosphorus),
  • fomaʻi faʻamaʻi pipisi (syphilis),
  • leai se faamalositino
  • afaina
  • ituaiga olaga talafeagai - ulaula, inu soo, le lelei o taumafa le lelei,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le malosi o faʻamaoniga e faalagolago i le laasaga o le atinaʻe ma le faʻatinoina o maa - e mafai ona i totonu o le papa poʻo le papa elemoma o le gland. I tulaga uma lava, o le faailoga autu o le fausia o maʻa o le tiga. Paʻu ma pancreolithiasis e mafai ona tumau mai ni nai minute i ni nai itula. E tusa ai ma le natura o le tiga, susunuina, i le foliga o colic, latou te ufiufi ai le manava ma le pito i lalo, ua tuuina atu i le scapula. Faoa faamalosi e mafai ona fai i aso uma pe tutupu faʻafuaseʻi, tele taimi i le masina, poʻo se tausaga foi.

Isi faailoga o le faʻasologa o maa:

  • faateleina le tiga i le gasologa o taumafataga ma taimi o le faʻalavelave,
  • afaina ma le vomiting o talo,
  • uilaina o feces ma le i ai o le gaʻo e leʻi faʻaaogaina ia i latou (steatorrhea - ogaoga gaʻo),
  • faʻamalosi manuia,
  • ua fulafula le manava
  • aoao malaise, salu.

Faʻasolosolo taimi umi ole pancreolithiasis ile talaaga o le faaitiitia o le galuega faalilolilo o le pancreas, o le faʻaititia o le inisalini. Faatasi ai ma faailoga masani, o foliga o le maʻisuka e foliga mai - o le paʻu vevela, o le galala le mavave, susu, manogi o le acetone mai le gutu. O le malaga mai o le maʻa mai le pancreas i le alalele o loʻo mafua ai le atinaʻeina o jaundice faʻalavelave.

O faʻalavelave o pancreolithiasis e matautia. Afai o le maa e pipii le ala mo se taimi uumi, o le pancreatite maoaʻe e atiina ae i siama o le gaʻo. E masani lava i tua atu o maʻa, pulcate abscesses ma cysts e tupu. I le i ai o maʻa tetele, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le afaina o le gasegase i le gaʻo po o le tigaina o le gland, sosoo ai ma le oti o le vaʻa.

O le suʻesuʻeina o pancreolithiasis e le faigata - o metotia faʻaonapo nei o suʻega e mafai ona iloa ai maʻa laiti. O le alofaga e tuʻuina atu i metotia taua. O se suega masani o le toto ua faailoaina ina ia iloa ai le tulaga masani ma le i ai o ni mea e le masani ai.

O le siakiina mo masalosalo masini e aofia ai:

  • fua o le leitio o le vevela o le manava, lea o le a vaai ai i luga o maa o se tasi po o le tele o ata lafoia o foliga o le oval po o le lio,
  • ultrasonography e iloilo ai le tulaga o le gland, le tulaga tonu o maʻa,
  • MRI ma le CT faʻataʻitaʻiga o le pancreas,
  • Retrograde cholangiopanomeagraphy e iloilo ai le faalavelaveina o le auala.

Togafitiga o maʻi ma le pancreolithiasis o loʻo faʻatinoina e se gastroenterologist. O togafitiga o togafitiga faʻalagolago i le numera o maʻa, o latou fausaga ma le telē. Tusa lava pe o le a le faigata o le tulaga, o le togafitiga e amataina i fua o le leoleoina - faamamaina o le mumū, taofi o le fula o le okeni ma ala, ma le faavaeina o faiga o le gataifale. Enzymes ua faatonuina i tagata maʻi (pancreatin), o le fualaau o aso taitasi e filifilia e le fomai tipitipi. I le lelei o togafitiga faasao, e mafai ona e faia e aunoa ma se taotoga - e faʻaumatia maa laiti ma tutoʻatasi ese mai le pancreas ma le ala.

I le i ai o ni volumetric maʻa tele ma togafitiga e leʻi faamanuiaina, o loʻo faʻatulagaina le taotoga.O isi faʻamatalaga mo le faʻaogaina o taotoga o:

  • umi le umi o le maʻi ma faʻalavelave masani,
  • agavale faifai pea,
  • tele o tiga e le mafai ona taofia,
  • tele gaioiga faanatinati
  • o se faʻalavelave matuia i le tulaga o le maʻi, le atinaʻeina o le dystroph.

I taotoga faaonapo nei, pe a aveese ia maa, e masani ona latou taumafai e:

  • siakiina o le faʻaaogaina o fausaga faʻapitoa i le faʻaaogaina o se siaki mataʻupu faʻafefe,
  • laparotomy - aveeseina o le fuafuaina e ala i se mea itiiti i luga o le paʻu o le manava po o le vanu o lumbar,
  • pancreatotomy - faʻasalaga o se taʻaloga puipuia ma le faʻaaogaina o maa,
  • pasi taotoga - o le faia o se auala faʻasalalau mo le faʻavaveina o le manava faʻanatura ma le talo,
  • le aofaiga atoa o pancreatectomy - o le mutaaga o le pancreas ma le isi itu o le duodenum, o le metotia e faʻaaogaina mo le tele o le faʻavasegaina o le tino.

I le amataga o le faʻamaʻi, latou te taumafai e faʻaogaina togafitiga e leai ni taotoga e faʻavae i luga o maa e olo ai ma le alu ese atu o le paʻu i se auala masani e ala i le manava. O nei togafitiga faafomaʻi e aofia ai:

  • gasegase o le galu e le mautonu - o se metotia e faʻavae i luga o le paʻu o maa i le paʻu e ala i le maualuga o le galu o le leo, o le gaioiga e tigā ma e manaʻomia ai le faʻamaʻi lautele, pe a maeʻa ona tumau le hematomas i le manava,
  • retrograde cholangiopancreatography - faʻamalosiina o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai se siaki mataʻupu felafolafoaʻi, o mea e totoe o le faʻatulagaga e aveeseina e ala i femalagaiga faʻanatura pe faʻatau saʻo mai e le pito i lalo.

A maeʻa ona aveese ia maʻa, e taua tele mo tagata gasegase e mulimuli i se meaai. O le taumafataga o le faʻaaogaina lea o le faʻafefe o le pancreas ma puipuia ai le faʻasaina i totonu o le ala. Meaʻai Meaʻai:

  • o meaʻai e le taliaina, o le tele o meaʻai e mafua ai le tele o avega i luga o le gland ma le faʻamalosia o le puleaina,
  • o le teena atoatoa o le ava - o le ava i soo se mea e mafua ai le fula o le gland ma e mafai ona oo atu ai i le fusion o le pala,
  • o le tausisia o le mataupu faavae o le eseese o mea taumafa - o le taumafaina o polotini ma meaʻai gaʻo e ese mai ai o le a fesoasoani e faafaigofie ai le faagasologa o lona faʻasili,
  • o le tausisia o mataupu faavae lautele o se taumafataga maloloina - o le teena o gaʻo ma sugary, mea inu suamalie ma le kofe, o le faavae o le meaʻai o meaola o meaʻai e kukaina fualaʻau, cereals, soupa mama, aano o le aano.

O le fomaʻi mo le pancreolithiasis e faalagolago lea i le malosi o le maʻi ma le iai o faʻafitauli o faʻamaʻi faʻamaʻi. O le mea e masani ai, faatasi ai ma le vave aveeseina o maa ma le tofiga o togafitiga faafesuiai, o le togafitiga e lelei. I le 80-85% o mataupu o taotoga vavalalata, e mafai ona ausia se faʻaleleia atili o le tulaga. E na o le 2% o mataupu pe a maeʻa le taotoga o se taunuuga leaga.

E leai ni fua patino e puipuia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi. E mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le fausia o maa i totonu o le pancreas e ala i le mulimuli i se taumafataga le lelei, tuu le ulaula ma le ava malosi. O tagata ua i ai le faʻasologa o gasegase i faʻamaʻi pipisi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i taimi talafeagai mo soʻo se faailoilo leaga o le manava, duodenum, ate, ma le pancreas.

O le suʻeina o maʻa o le pancreatic e manaʻomia ai se tali vave. Afai e le togafitiga le faamai, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaʻe o le tino leaga i le pancreas. O le taotoga e mafai ona faʻaumatia ai togafitiga i se taimi pupuu. Ae peitai, a maeʻa ona aveese maa, e taua le mulimuli i fautuaga faafomaʻi ma taʻitaʻia se soifua maloloina lelei - o le mea lea o le a faʻaitiitia ai le lamatia o le toe foʻi.


  1. Rumyantseva T. Nutrition mo le maʻisuka. SPb., Litera Publishing House, 1998, 383 itulau, faasalalauga o kopi e 15,000.

  2. Gordon, N. Maʻisuka ma gaioiga faaletino / N. Gordon. - M.: Tusiga o le Olimipeka, 1999. - 144 p.

  3. Zakharov Yu.L. Maʻisuka - mai le faʻavaivai i le faʻamoemoe. Moscow, Yauza Publishing House, 2000, 220 itulau, faasalalau 10,000 kopi.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga