Soʻo se inisalini - mataʻituina o masini, faʻatulagaga o faʻatulagaga, tau

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "tui tui inisalini, le filifiliga o suauu mo inisalini" faʻatasi ai ma faʻamatalaga a tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Soʻo se inisalini - mataʻituina o masini, faʻatulagaga o faʻatulagaga, tau

O se tui tui inisalini o se masini faʻapitoa lea e mafai ai e oe vave, saogalemu ma le le faʻaleagaina le faʻaaogaina o gaʻo manaomia o le inisalini oe lava. O lenei atinaʻe e matua taua lava, talu ai o le numera o le maʻisuka o loʻo tuputupu ae ma le mausali ma o tagata e maua i le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka, ua faʻamalosi e tui o latou inisalini i aso uma. O se vailaʻau masani, e pei o se tulafono, e le o faʻaaogaina mo lenei maʻi, talu ai e le fetaui mo le saʻo lelei o le aofaʻi o le mea e manaʻomia o le hormone ua afaina. E le gata i lea, o le nila i le masini masani e umi tele ma e mafiafia.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O suauu insulin e faia i le maualuga o le filo, lea e le tali atu i le fualaau faasaina ma e le mafai ona suia lona fausaga vailaʻau. O le umi o le nila ua mamanuina ina ia inosia le hormone saʻo i totonu o le tino, ae le o totonu o le maso. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini i totonu o le maso, o le umi o le vailaʻau faʻataʻitaʻiga e sui.

O le mamanu o le suauu mo le tuiina o le inisalini e toe faia ai le mamanu o lana tioata poʻo le palasitika. E aofia ai vaega nei:

  • se nila lea e puupuu ma sili ona vaivai nai lo se suauu masani,
  • uamea lea e faʻaaogaina ai faailoga i le tulaga o se fua ma vaevaega,
  • se piston o loʻo i totonu o le uila ma i ai se faamau faʻamau,
  • flange i le pito o le paʻu, lea e umia e le tui.

O se nila manifinifi e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina, ma o le mea lea o le paʻu o le paʻu. O le mea lea, o le masini e saogalemu mo le faʻaaogaina i aso taitasi ma ua mamanuina ina ia faʻamautinoa e faʻaaogaina e le au gasegase ia latou lava.

E lua ituaiga o tui inisalini:

  • U - 40, faʻavasegaina i luga ole dose ole 40 iunite ole inisalini ile 1 ml,
  • U-100 - i le 1 ml o 100 iunite o inisalini.

E masani lava, o le maʻisuka e faʻaaogaina na o tui 100. E seasea faʻaaogaina masini i vaega e 40.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tuiina oe i le selau - 20 PIECES o le inisalini, ona tatau lea ona e totoina le 8 EDs ma le fa sefulu (40 taimi 20 ma vaelua le 100). Afai e te sao i le vailaʻau, o loʻo i ai se faʻafitauli o le atiaʻe o le hypoglycemia poo le hyperglycemia.

Mo le faigofie o le faʻaogaina, o ituaiga masini taʻitasi o loʻo i ai pulou puipuia i lanu eseese. U - 40 faʻasaʻolotoina ma se pulou mumu. U-100 ua faia ma se pulou moli eletise.

O tui o insulin e maua i ituaiga e lua o nila:

  • aveeseina
  • faʻatasi, o lona uiga, faʻatasi i totonu o le sulu.

O loʻo i ai nilala faʻamalosi e tuʻuina i pulou puipui. E manatu i latou e mafai ona faʻaogaina pe a maeʻa ona faʻaaogaina, e tusa ai ma fautuaga, e tatau ona tuʻu le pulou i luga o le nila ma le suauu ua lafoina.

Olela o le nila:

  • G31 0.25mm * 6mm,
  • G30 0.3mm * 8mm,
  • G29 0.33mm * 12.7mm.

O le maʻisuka e masani ona faʻaaogaina tui. E iai se faʻafitauli o le soifua maloloina mo ni mafuaaga se tele:

  • O le faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia poʻo le faʻaaogaina e le o faʻatulagaina mo le faʻaaogaina. E afaina, lea e faateleina ai le tiga ma le microtrauma o le paʻu pe a tuʻia.
  • Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le faʻafouina o le faagasologa atonu o le a faʻavaivaia, o lea o soʻo se microtrauma o le aʻafiaga o faʻafitauli o le tuʻuina atu o tui.
  • I le taimi o le faʻaaogaina o masini ma nilala aveeseina, o le vaega o le inisalini ua tui e mafai ona nofo ai i le nila, ona o lenei mea itiiti ifo o le hormone e ulufale atu i le tino nai lo le masani.

I le faʻaaogaina soo, o le tuilani e mataʻutia ma tiga i le taimi na aliali mai ai le tui.

O tui tui inisalini uma ei ai se makaina e lolomiina i luga o le tino paʻu. O le vaevaega tutusa e 1 le iunite. O loʻo i ai ni tui faapitoa mo tamaiti, ma le vaevaeina o le 0.5 iunite.

Ina ia iloa pe fia le tele o fualaau oona i totonu o se iunite o inisalini, e tatau ona e vaevae le numera o iunite i le 100:

  • 1 iunite - 0.01 ml,
  • 20 PEPA - 0.2 ml, ma isi.

O le fua o le U-40 ua vaevaeina i le fa sefulu vaega. O le fua faatatau o vaega taʻitasi ma le vailaʻau o fualaau faasaina e faapenei:

  • 1 vaevaega e 0.025 ml,
  • 2 vaevaega - 0.05 ml,
  • 4 vaevaega e faailoa mai ai le fua ole 0.1 ml,
  • 8 vaevaega - 0.2 ml o le homone,
  • 10 vaevaega e 0.25 ml,
  • 12 vaevaega ua fuafuaina mo se fua 0.3 mL,
  • 20 vaevaega - 0.5 ml,
  • 40 vaevaega e tutusa ma le 1 ml o le vailaʻau.

O le algorithm o le pulega o le inisalini o le a faapenei:

  1. Aveese le pulou puipui mai le fagu.
  2. Ave le tui, faapipii le pusa paʻu i luga o le fagu.
  3. Liliu le fagu i le suauu.
  4. Tausia le fagu ile pito i lalo, tusi le numera manaomia o iunite i le suauu, e sili atu ile 1-2ED.
  5. Faʻavave faʻamalosi i luga o le paʻu, ia mautinoa o mai uma mai le ea.
  6. Aveese le maualuga o le ea mai le paʻu e ala i le alu malie le piston.
  7. Taulima le paʻu i le nofoaga na faʻamoemoe e tui ai.
  8. Tui le paʻu i le maualuga o le 45 tikeri ma faʻagesegese lemu le vailaʻau.

A filifilia se fomaʻi, e tatau ona faʻamautinoa o loʻo manino lelei ma faʻamaonia ia faailoga, lea e moni lava mo tagata e maualalo le vaʻaia. E tatau ona manatuaina pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina, o faʻasologa o vailaau masani e masani ona tupu i se mea sese e oʻo atu i le afa o le tasi vaevaega. Afai na e faʻaaogaina se syringe u100, ona e le faʻatauina oe40.

Mo tagata mamai o loʻo faʻataʻitaʻiina se laʻititi o le inisalini, e sili ona lelei le faʻatau se masini faʻapitoa - o se syringe pen ma se laasaga o le 0.5 iunite.

A filifilia se masini, o le taua taua o le umi o le nila. Ole lagolagosua e fautuaina mo tamaiti e le sili atu nai lo le 0.6 cm, e mafai e tagata matutua matutua ona faʻaaoga nila o isi lapopoa.

O le piston i totonu o le uila e tatau ona sosolo lelei, e aunoa ma le faʻalavelave i le faʻaofiina o le vailaʻau. Afai o le maʻisuka e taitaia se olaga ola ma galuega, e fautuaina e sui i le faʻaaogaina o se insulin pamu poʻo se peni.

O le penisini o masini inisalini o se tasi lea o atinaʻe lata mai. O loʻo faʻapipiʻiina i se kesi, lea e faʻateleina ai le inisiua mo tagata o loʻo taʻitaʻia se olaga ola malosi ma faʻaalu le tele o taimi i fafo atu o le fale.

E vaevaeina lima i:

  • lafoaʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • toe faʻaaogaina, kesi e mafai ona e sui.

O lima ua faamaonia i latou lava o se masini faatuatuaina ma talafeagai. E tele a latou faʻamanuiaga.

  1. Faʻasalaga faʻapitoa o le aofaiga o le vailaʻau.
  2. Le malosi e faia ai le tele o inisiua i le aso atoa.
  3. Maualuga saʻo saʻo.
  4. Ole inumaga e manaʻomia ai sina taimi.
  5. Paʻu leai se tui, ona o le masini e faʻapipiʻiina ma se manulele manifinifi.

O le saʻo sao o vailaʻau ma mea taumafa o le ki lea i se ola umi i le maʻisuka!

Na amata ona faʻaaogaina e fomaʻi i le salafa o le lalolagi se tui faapitoa mo le inisalini tui i le tele o tausaga talu ai. E tele ni faʻataʻitaʻiga o tui mo le maʻisuka ua atiaʻe, lea e faigofie ona faʻaaoga, mo se faataitaiga, se peni po o se pamu. Ae o faataitaiga ua le toe i ai le aoga.

O mea taua o le inisalini faʻataʻitaʻiga e aofia ai le faigofie o le mamanu, avanoa.

Ole tui ole inisalini e tatau ona iai ina ia mafai e le tagata gasegase i soo se taimi ona faia se tui, e aunoa ma se faʻaletonu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifilia le ata saʻo.

I totonu o vailaau faʻamaʻi, o loʻo tuʻuina atu i le vailaʻau o suiga eseese. I le mamanu, e lua ituaiga:

  • E le mafai ona faʻamaonia, e faʻaogaina ai nilala.
  • Faʻaigoa ma se falesa ua fausia. O le faʻataʻitaʻiga e leai se '' oti maliu ', o lea e leai se vaivaiga.

Ole ituaiga mea e sili atu e faigata ona tali. O pusa peni po o pamu i aso nei e mafai ona faʻauluina oe e faigaluega poʻo aʻoga. O fualaau faasaina oi totonu ia te i latou e toe faʻaleleia muamua, ma tumau pea le mama seia faʻaaogaina. Latou te toʻa ma laʻititi i le telē.

O faʻataʻitaʻi taugata ua faʻapipiʻiina i faiga faʻaeletoroni o le a faamanatu atu ai ia te oe le taimi e tuu ai tui, faʻaalia le tele o vailaʻau faʻaaogā ma le taimi o le tui mulimuli. E faapena foi i luga o se ata.

Ole tui saʻo ole inisalini ei ai puipui puipui ina ia iloa ai e le tagata maʻi le tele o vailaʻau na faʻaaogaina ma faʻatonutonuina. O le piston o loʻo faʻamamaina ma o le fualaau faasaina ua faʻafeiloai malie ma lemu.

A filifilia se faʻataʻitaʻiga mo le tuiina, e taua le malamalama i vaega o le fua. O le numera o fevaevaeaʻiga i luga o faʻataʻitaʻiga eseese e ono eseese. O le tasi vaevaega e aofia ai le aofaiga maualalo o fualaau faasaina e mafai ona taina i totonu o se tui

I luga o le tui o le inisalini, e tatau ona valiina vaega ma se fua, pe a leai, matou te le fautuaina le faatauina mai o ia ituaiga faataitaiga. O fevaevaeaiga ma le fua e faaali ai i le tagata maʻi le maualuga o le insulin concentrated o totonu. E masani lava, o lenei 1ml o le vailaau faʻasaina e tutusa ma le 100 iunite, ae o loʻo i ai tau taugata i le 40 ml / 100 iunite.

Mo soʻo se faʻataʻitaʻiga o le tuiina o le inisalini, o le vaevaega e i ai sina vaega itiiti o le mea sese, o le tonu lava o le ½ vaevaega o le aofaiga atoa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e tui se vailaʻau i se tuilaʻau ma se vaevaega o le 2 iunite, o le aofaʻi o fua o le a + - 0.5 iunite mai vailaʻau. Mo le au faitau, o le 0.5 iunite o le inisalini e mafai ona paʻu ai le toto i le 4.2 mmol / L. I se tamaititi laitiiti, o lenei fuainumera e maualuga atu.

O lenei faʻamatalaga e tatau ona malamalama i ai se tasi e maua i le maʻisuka. O sina mea sese, tusa lava i le 0.25 iunite, e mafai ona oʻo atu i le glycemia. O le mea itiiti i le faʻataʻitaʻiga, o le faigofie ma le saogalemu e faʻaaoga ai se tui. E taua tele lenei mea ina ia malamalama ina ia mafai ai e le tagata gasegase ona faʻamaʻo saʻo le fua o le insulin ia i latou lava.

Ina ia ulufale saʻo i le fualaau faasaina, mulimuli i tulafono:

  • o le laʻititi laasaga o le vaevaega, o le sili atu foi le sao o le fua o le vailaau faʻasaina o le a,
  • aʻo leʻi amataina le hormoni e sili atu ona lelei le faʻaitiitia.

O se tui tui inisalini o se gafatia e le sili atu ma le 10 iunite mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le laasaga vaevaega ua makaina i numera nei:

O le isi numera o numera o loʻo i ai, o le tele o loʻo tusia. O nei ituaiga o suauʻu e faigofie mo tagata gasegase maualalo le vaʻaia. I falemaʻi faʻapitoa o Rusia, o faʻataʻitaʻiga tutusa ma se vaevaega o le 2 poʻo le 1 Unit ua tuʻuina atu, e le itiiti ifo i le 0.25 Iunite.

E taua tele le faʻatusatusa saʻo o le inisalini aʻo leʻi tuiina. E i ai ituaiga o U-40, U-100.

I luga o le maketi i lo tatou atunuu ma le CIS, o le hormone e faʻamalolo i vailaau ma se vaifofo o le 40 iunite o fualaau faasaina i le 1 ml. Ua faaigoaina U-40. O suauʻu maʻaleʻale faʻaaogaina ua fuafuaina mo lenei voluma. Faʻataʻoti le aofaʻi o iunite. vaevaega e le faigata, talu mai le 1 Unit. 40 vaevaega tutusa ma le 0.025 ml o le vailaʻau. E mafai e le au faitau ona faʻaoga le laulau:

O lenei o le a tatou iloiloina le auala e fuafua ai se fofo ma se faʻamoemoe o le 40 iunite / ml. I le iloa pe fia le tasi i le tasi le fua, e mafai ona e fuafua pe fia ni vaega o le hormone e maua i le 1 ml. Mo le aoga o le aufaitau, matou te tuʻuina atu le taunuʻuga mo le makaina o U-40, i le tulaga o se laulau:

I fafo atu ua maua insulin ua faaigoa U-100. O le vaifofo e aofia ai le 100 iunite. hormone i le 1 ml. O a tatou laasaga masani e le talafeagai mo lenei vailaʻau. Manaʻomia faapitoa. E tutusa lava a latou mamanu e pei o le U-40, ae ua fuafua le fua mo le U-100. Ole maualuga o le inisalini e faaulufale mai ile 2.5 taimi maualuga nai lo le U-40. E tatau ona e fuafua, amata mai i lenei ata.

Matou te fautuaina le faʻaaogaina o tui mo le tui o le tui, o ona nila e le mafai ona aveesea. Latou te le o iai se vaega oti ma o le vailaʻau o le a faafoeina i se fua saʻo sili atu. Naʻo le toe foʻi i tua o le maeʻa lea o le 4-5 taimi o le a faʻalavelave ai nilala. O togafitiga o ona nila e mafai ona aveeseina e sili atu ona maloloina, ae o latou nila e sili atu ona mamafa.

E sili atu le aoga i le isi: faʻaaoga se tui tui faigofie i le fale, ma toe faʻaaogaina i se nila mautu ile galuega poʻo se isi mea.

Aʻo leʻi tuʻu le homone i totonu o le suauu, e tatau ona fufulu le fagu i le ava malosi. Mo le faʻapuupuugaina o le puleaina o se maʻi laʻititi, e le tatau ona lulu le vailaʻau. O se gasegase tele e gaosia i le tulaga o le taofiga, o lea ao le i seti, ua lulu le fagu.

O le piston i luga o le suauu ua toso i tua i le vaega talafeagai ma tuʻuina le nila i totonu o le fagu. I totonu o le moli, o le ea o loo i totonu, faatasi ai ma se piston ma se vailaau i lalo o le mamafa i totonu, o loo tusia i totonu o le masini. O le tele o vailaʻau i le suauu e tatau ona sili atu nai lo le fuaina o fualaau. Afai e oʻo i totonu le fuʻa a le ea, ona faʻapipiʻi lea ma lou tamatamailima.

E saʻo le faʻaaoga o nila eseese mo le seti o fualaau faasaina ma le folasaga. Mo se seti o vailaʻau, e mafai ona e faʻaogaina ni nila mai se suauʻu faigofie. E mafai ona e tuʻuina atu se iniseti i se inisalini insulin.

E i ai le tele o tulafono o le a taʻuina ai i le maʻi pe faapefea ona faʻafefiloi le fualaau faasaina:

  • muamua tui tui inisalini i totonu o le suauu, ona fai loa lea,
  • ose inisalini pupuu po o le NPH e tatau ona faʻaaogaina pe'ā uma ona faʻafefiloi pe teuina mo le silia ma le 3 itula.
  • Aua nei faʻafefiloi le inisalini-medium-acting insulin (NPH) faʻatasi ai ma se faʻamalolo umi. O le fuga o le zinc e liuaina se hormone umi i se mea puupuu. Ma o se mea e lamatia ai le ola!
  • E le tatau ona fefiloi le tasi ma le isi ma isi ituaiga o hormones i le taimi umi ma le inisalini Glargin.

O le nofoaga o le a tuu ai le tui o le a faʻamamaina i se vaifofo o le vai faʻapitoa poʻo se mea faʻapipiʻi faigofie. Matou te le fautuaina e faʻaaoga se vailaau oona, o le mea moni, o tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le paʻu e mamae. O le ava malosi o le a faʻamagoina atili ai, o le a oʻo mai ai ni mea tiga.

E talafeagai le tuiina o le inisalini i lalo o le paʻu, ae le o le tino maso. O le nila ua pipii i le maualuga o le 45-75 tikeri, papaʻu. E le tatau ona e aveese le nila pe a uma le puleaina o fualaau, faatali 10-15 sekone e tufatufaina ai le homone i lalo o le paʻu. A le o lena, o le hormone o le a alu ese mai fafo i totonu o le lua mai lalo o le nila.

O se tui tuila o se masini ma se paʻu uʻamea faʻatasi i totonu. E mafai ai e le tagata maʻi ona ave i soo se mea se suauʻu maʻalaʻau ma se fagu e iai se homone. O ituaiga o peni ua vaevaeina i totonu toe faʻaaogaina ma lafoai. O le masini e mafai ona faʻaaogaina o loʻo i ai se fausaga faʻapipiʻi mo ni atunuʻu, tulaga 20, pe a uma ona togi le tootoo. Toe faʻaaogaina e aofia ai le suia o le kesi.

O le ata o le pen tusi e tele ona lelei:

  • E mafai ona otometi ona tuʻuina i le 1 Unit.
  • O le kesi e tele lona voluma, o lea e mafai ai e le tagata gasegase ona tuua le fale mo se taimi umi.
  • O le saʻo ole fua e sili atu le maualuga nai lo le faʻaaogaina o se tui faigofie.
  • O le tuiina o insulin e vave ma e leai se aoga.
  • Faataitaiga i aso nei ua mafai ai ona faʻaaoga hormones o ituaiga eseese o faʻamalolo.
  • O nila o le peni e sili atu nai lo le sili atu ona sili ona taugata ma sili ona lelei le tui.
  • e leai se mea e tatau ona faʻafano ai mo se tui.

O le fea o togavega e fetaui lelei ia te oe lava e faʻalagolago i au mea gafatia ma manaʻoga. Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e taitaia se olaga ola malosi, ona tatau ai lea o se peni-serial, aua o tamaʻi matutua e le talafeagai le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga talafeagai.

Ituaiga ma foliga o le faʻaaogaina o tui tui inisalini

O se tui mo le inisalini o se masini mo le tuiina o le hormone gaosia i lalo o le paʻu mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Tusa o le maʻisuka o loʻo tupu i tamaiti ma tupulaga talavou. O fua o le homone e fuafua e tusa ai ma se mataupu faavae, ona o sina mea sese e aofia ai taunuuga le lelei.

E tele ituaiga o vailaʻau faʻamalosi mo tui inisalini - masini faʻaoga maʻaleʻale, syringes e mafai ona faʻaaogaina faʻaauau, poma faapitoa faʻapitoa e faʻapipiʻiina i se eletise faʻaletoroni. O le filifiliga mulimuli e faʻalagolago i manaoga o le tagata maʻi, lona le mafai ona totogi aitalafu.

E faʻapefea ona ese mai le tui o le inisalini masani i se peni ma se pamu? E faʻapefea ona malamalama pe o le masini ua filifilia e fetaui lelei mo se vaega faapitoa o le inisalini? O le ae maua tali i fesili nei i lalo.

A aunoa ma le inisalini masani o tui, o maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e faʻaumatia. I le taimi muamua, sa masani ona faʻaogaina ni tui e masani ai mo nei faʻamoemoega, ae e le mafai ona faʻamaonia lelei le faʻatulagaina o le hormone ma le fesoasoani.

Fomaʻi ma fomaʻii le ogatotonu o le seneturi talu ai e fatu ai se masini faapitoa mo le maʻisuka. O lea la na faʻaalia muamua le tui muamua o le inisalini.

O le tele o le volume e itiiti - 0.5-1 ml, ma i luga o le fuataga e fuafua i luga o le fuaina o tui o inisalini, o lea e le manaʻomia ai e tagata gasegase ona faia ni faʻatonuga faigata, ua lava lea e suʻesuʻe ai faʻamatalaga i luga o le afifi.

E tele ituaiga o vailaʻau faʻapitoa mo le faʻatinoina o le inisalini:

  1. Togi
  2. Tuʻuina o pine peni,
  3. Toe faʻaaogaina pen penes,
  4. Pamu fuʻu insulin.

O le sili ona lelei, saogalemu auala o le puleaina o le faʻaaogaina o se pamu. O lenei masini e le otometi ona ulu atu i le fua saʻo o le fualaau faasaina, ae e faʻapipiʻi foi le maualuga o le suka o le toto.

O peni togafitiga na faʻaalia i le olaga i aso uma talu ai nei lava. E sili atu le lelei nai lo suauu masani mo le faigofie o le puleaina, ae o loʻo i ai foi ni mea le lelei.

O tagata gasegase e faia le filifiliga mulimuli mo ia lava, le amanaiaina manatu o isi tagata, sei vagana ai lana fomaʻi. Faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa e suʻesuʻe i le faʻaaogaina o sapalai talafeagai.

O se tui tui inisalini e aofia ai vaega nei:

  1. Pulu mafolafola pupuu,
  2. Uili vavalalata uumi ma faailoga pito i luga
  3. Piston faʻamau i totonu i totonu,
  4. Flange lea e faigofie ai ona uuina le fausaga i le taimi o le tui.

O oloa e maua mai i le mea maualuga o le polymer material. E mafai ona faʻaaogaina, e le mafai foi ona faʻaaogaina le tuiina lava ia poʻo le nila. O le tele o tagata gasegase e fenumiai pe aisea e matua mamafa ai lenei manaoga. Fai mai, latou te mautinoa e leai se tasi sei vagana ai latou faʻaaogaina lenei tui, e le mafai ona e maua se maʻi tuga e ala i le nila.

E le mafaufau tagata maʻi pe a uma ona faʻaaogaina i le pito i totonu o le vaʻa, o meaola faʻaleagaina e aʻafia ai le paʻu pe a faʻaaogaina le suauu e mafai ona faʻalautele i luga o le nila.

O le nila e matua mataga lava i le taimi e toe faʻaaogaina, ma mafua ai le microtrauma o le pito i luga o le epidermis. I le taimi muamua latou te le vaaia i mata le lavalava, ae o le taimi e amata ai ona faʻalavelave le maʻi. Faʻailoa pe faʻafefea ona faigata mo tagata gasegase e faʻamalolo ai faʻamaʻi, manua, e tatau ona e tausia oe lava ia.

Siaki i lau falemaʻi mo le tele o le tui o inisalini. O le ae iloa o le laveaʻi e le aoga. O le tau o oloa faʻapipiʻi e valea. O ia ituaiga masini e faatauina atu i pusa e 10 pcs.

O nisi o falemaʻi e faʻatau atu oloa i le tagata lava ia, ae e le tatau ona e ofo ona e leai ni a latou mea e teu ai. Ina ia mautinoa le mamanu le mamanu, e sili atu ona lelei le faʻatau i totonu o pusa tapuni. O togafitiga e faʻaaogaina i aso uma, o lea la o lenei filifiliga e faʻamaonia le tamaoaiga.

Ia mautinoa e suesue le fua i luga o le suauu e iloa ai pe talafeagai oe i lenei filifiliga. O le laasaga o le tui o loʻo faʻaalia i vaega o inisalini.

O le suauu masani ua fuafuaina mo le 100 PIECES. E le fautuaina e tagata atamamai le faʻatau atu nai lo le 7-8 iunite i le taimi. I le togafitiga o le maʻisuka i tamaiti poʻo tagata mimiti, e masani ona faʻaaogaina ni nai tootoo o le hormone.

Afai e te faia se mea sese i le tui, e mafai ona e faia se paʻu mataʻutia i maualuga o suka ma se coma hypoglycemic. E faigata ona fai le 1 unisene o le inisalini ma suauu masani. E i ai oloa e faʻatau atu i laasaga o le 0.5 UNITS ma e oʻo lava i le 0.25 UNITES, ae e seasea. I lo matou atunuu, o se paʻu tele lea.

E lua auala mai lenei tulaga - ia iloa pe faapefea ona saʻo le fuaina o le fualaau saʻo poʻo le faʻaitiitia o le inisalini i le manaʻoga e manaʻomia. O maʻi e maua i le maʻisuka e iu lava ina avea ma tagata faʻamaʻi moni e mafai ona saunia se fofo faʻaleleia o le a fesoasoani i le tino ma e le afaina ai.

O le a faʻamatalaina e se tausisoifua poto ma faʻaalia pe faapefea ona tosoina le inisalini i se tui tui inisalini, faʻafeiloaʻi oe i uiga uma o lenei faiga. I le aluga o taimi, o le sauniuni mo se tui o le a faia se mataupu o minute. E tatau lava ona e siaki pe o le a le inisalini e te tuiina - faaumiumi, puupuu poʻo le faʻasolosolo. O se fualaau e tasi e faalagolago i lona ituaiga.

O tagata e faatauina mai e masani lava ona fiafia i se fale talavai pe fia ni iunite o inisalini i le 1ml o le suauu. O lenei fesili e le saʻo atoatoa. Ina ia malamalama pe talafeagai lelei se masini faapitoa mo oe, e tatau ona e suesue i le fua ma malamalama i le tele o vaega o inisalini i le tasi vaega o le tui.

Ole taimi nei e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona faʻaaogaina se tui tui insulin. A uma ona e suʻesuʻeina le fua ma fuafua le tonu o le numera tasi, e tatau ona e inuina le insulin. O le tulafono autu o le faamautinoa lea e leai se ea i totonu o le tane. E le faigata ona ausia lenei mea, aua o ia ituaiga mea e faʻaaogaina ai le paʻu o le paʻu, e puipuia ai le gaʻo o le gas i totonu.

I le faʻaaogaina o laʻititi laʻititi o le hormone, e tatau ona faʻamalo le vailaʻau ina ia ausia ai le faʻatonuga e manaʻomia. E i ai vai faʻapitoa mo le insulin dilution i luga o le maketi o le lalolagi, ae i lo tatou atunuu e faigata tele ona maua.

E mafai ona e foia le faafitauli i le faʻaaogaina o le tino. fofo. O le fofo ua maeʻa faʻafefiloi tuusaʻo i se sisiua poʻo ua saunia muamua ni ipu masini.

Mo le inisalini ina ia faʻavaveina vave e le tino ma talepe le kulūkose, e tatau ona faʻaofiina i totonu o le gaʻo gaʻo. O le taua tele o le umi o le nila sulu. O lona tulaga maualuga e 12-14 mm.

Afai e te faia se faʻasalaga i itu taumatau i luga o le tino, ona pa'ū lea o le fualaau faasaina i totonu o le vaega faʻapitoa. E le mafai ona faatagaina lenei mea, aua e leai se tasi e mafai ona vaʻai pe faapefea ona "amio" le inisalini.

O nisi o gaosi oloa e gaosia ni tui i ni pupuvalaiti 4-10 mm, lea e mafai ona tui i se mea faʻapitoa i le tino. E talafeagai mo le tuiina o tamaiti ma tagata mimiti o loʻo i ai se meaola lamolemole.

Afai e te faʻaaogaina se nila masani, ae manaʻomia ona e uuina i le maualuga o le 30-50 tikeri e tusa ai ma le tino, ia fai se paʻu paʻu ao le i tuiina ma inuina le vailaʻau i totonu.

I le gasologa o taimi, soʻo se tagata maʻi e aʻoaʻo e tui i ona lava vailaʻau, ae i le amataga o togafitiga, e fautuaina e faʻaaoga le fesoasoani a fomaʻi poto faapitoa.

O vailaau faafomai e le tumau, o tekonolosi fou e faaaoga i lenei vaega. Suʻe faʻamaʻi faʻasusina masani faʻasolosolo faʻatasi ma mamanu e faʻaaogaina peni. O i latou o se faʻasalalauga pe a fai o loʻo i ai le meaʻai ma le vailaau faʻasaina ma le o loʻo umia se nila e faʻaaogaina.

O le manoa e aumai i le paʻu, o le tagata maʻi e tataʻi se faamau faapitoa, i le taimi nei o le a tui le nila i le paʻu, o le fua o le hormone e tui i totonu o le gaʻo gaʻo.

Le lelei o lenei mamanu:

  1. Faʻaaogaina tele, naʻo le kesi ma'lala e manaʻomia ona suia,
  2. Faʻaaogaina - e leai se mea e tatau ona fuaina ai le fualaau o le vailaau faʻasaina, ina ia tusia tutoatasi se tui,
  3. O le tele o faʻataʻitaʻiga, o le avanoa e filifili ai tagata taitoatasi,
  4. E le o faʻapipiʻiina oe i le fale, e mafai ona ave le peni ma oe, faʻaaoga pe a manaʻomia.

E ui lava i le tele o tulaga lelei o sea ituaiga masini, ae o loʻo i ai se suiga taua. Afai e manaʻomia le faʻaaogaina o tui laʻititi o inisalini, e le mafai ona faʻaaogaina le peni. I totonu nei, o le mea e tasi e ulufale mai pe a paʻu le faamau, e le mafai ona faaitiitia. O le inisalini o loʻo i totonu o se fagu eletise, e le mafai foi ona faʻamalosi.

O ata o tui o inisalini e faigofie ona maua i le Initaneti. O se auiliiliga auiliili ma faatonuga mo le faaaogaina o loo i luga o le afifi.

I le aluga o taimi, e malamalama tagata uma i le auala e faʻaaoga ai le masini, pe faapefea ona fuafua le fua talafeagai o le vailaʻau e tusa ai ma le maualuga o le kulukose i le toto ma le soifua maloloina lautele.

Iniseti Faʻasaʻo o Inisalini: Faʻatulagaina o le Toa

Soo se maʻi suka e iloa ai le mea e manaʻomia e tuila mo le inisalini, ma iloa le auala e faʻaaoga ai, talu ai o se mea taua lenei mo le faʻamaʻi. O togafitiga mo le puleaina o le inisalini e faʻaogaina i taimi uma ma faʻamaʻi, lea e mautinoa ai le saogalemu o la latou taotoga. E faia i fomaʻi ma maua ai se tulaga faʻapitoa.

A filifilia se tui tui o le inisalini, e tatau ona e gauai faapitoa i le fua ma le laasaga o lona vaevaega. O le laasaga poʻo le vaeluaga o le eseesega i le va o tau o loʻo faʻaalia i faailoga lata ane. Faʻafetai i lenei faʻatusatusaga, o le maʻisuka e mafai ona faʻatusatusa saʻo le metotia manaomia.

Pe a faatusatusa i isi injections, e tatau ona faia masani le insulin i lalo o se auala faapitoa, ia amanaʻia le loloto o le puleaina, e faʻaaogaina pulu paʻu, ma isi nofoaga e tui ai.

Talu ai ona o le fualaau faasaina ua faʻaofi mai i totonu o le tino i le tele o taimi i le aso atoa, e taua le filifilia o le tolaula saʻo mo le inisalini ina ia itiiti le tiga. O le hormone e faʻapipiʻi atoa i le gaʻo o le gaʻo, aloese mai le lamatiaga o le vailaʻau faʻamalosi.

Afai o le inisalini e ulufale i totonu o le musele, e mafai ona oʻo atu i le atinaʻeina o le hypoglycemia, talu ai ona amata vave ona gaoioi le hormone i nei masini. O le mea lea, o le mafiafia ma le uumi o le nila e tatau ona lelei.

O le umi o le nila e filifilia, e taulai atu i uiga patino o le tino, tino, faʻafomaʻi ma le mafaufau. E tusa ai ma suʻesuʻega, e ono fesuisuiaʻi le mafiafia o le palapala faʻapitoa, e faalagolago i le mamafa, tausaga ma le itupa o le tagata.

I le taimi lava e tasi, o le mafiafia o le gaʻo gaʻo i nofoaga eseese e ono fesuisuiai, o lea e fautuaina ai e faʻaaoga e le tagata lava ia ni nila se lua o uumi eseese.

Ole inisalini e mafai ona:

  • Short - 4-5 mm,
  • Umi o le umi - 6-8 mm,
  • Lumi - sili atu i le 8 mm.

Afai o tagata matutua maʻisuka e masani ona faʻaaogaina nilala e 12.7 mm, o aso nei e le fautuaina e fomaʻi e faʻaaogaina ia mea e aloese ai mai le inu o fualaau. Ae mo tamaiti, latou te umi foi le umi o le nilala e 8 mm.

O lea e mafai ai e le tagata gasegase ona filifili sao le umi o le nila, o se laulau faapitoa ma fautuaga ua atiaʻe.

  1. E fautuaina tamaiti ma talavou e filifili le ituaiga o nila ma se umi o le 5, 6 ma le 8 mm ma le faia o se paʻu paʻu ma le faʻaofiina o le hormone. O le tui e faia i le maualuga o le 90 tikeri e faʻaaoga ai le nila 5 mm, 45 tikeri mo le 6 ma le 8 mm nila.
  2. E mafai e tagata matutua ona faʻaogaina tui 5, 6 ma le 8 mm le umi. I lenei tulaga, o se paʻu paʻu e fai i tagata mimiti ma faʻatasi le umi o le nila e sili atu ma le 8 mm. O le maualuga o le pulega o le inisalini e 90 tikeri mo le 5 ma le 6 mm nila, 45 tikeri pe'ā faʻaaogaina nila e umi atu i le 8 mm.
  3. Mo tamaiti, tagata maʻi ma le maʻisuka o loʻo tuiina le inisalini i totonu o le suilapalapa poʻo le tauau, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le iniseti intramuscular, e fautuaina e gagau le paʻu ma faia se tui i le maualuga o le 45 tikeri.
  4. O se inisalini puupuu insulin e 4-5 mm le umi e mafai ona faʻaoga saogalemu i soʻo se matua ole maʻi, e aofia ai le meaʻai. E le talafeagai le faia o se paʻu paʻu pe a faʻaaoga.

Afai o le tagata maʻi e tuiina le inisalini mo le taimi muamua, e sili ona lelei le faʻavaveina o ni gaʻo 4-5 mm le umi. O lenei mea o le a aloese ai mai manuaga ma faigofie le tui. Ae ui i lea, o nei ituaiga o nila e sili atu ona taugata, o le tele o maʻisuka e filifili nila uumi, ae le o le taulaʻi i luga o latou lava tino ma le nofoaga o le puleaina o fualaau faasaina. I lenei itu, e tatau i le fomaʻi ona aʻoaʻo le tagata maʻi e tuʻuina atu se tui i soʻo se nofoaga ma faʻaaoga nila o ituaiga uumi.

O le tele o le maʻisuka latou te fiafia pe mafai ona tui le paʻu ma se pipi faaopoopo pe a uma le puleaina o le inisalini.

Afai e faʻaaogaina se tui tui o le inisalini, e faʻaaogaina le nila i le tasi ma pe a uma ona sui le inisiua, ae afai e manaʻomia, toe faʻaaoga e sili atu ma le lua taimi e faatagaina.

Soʻo se insulin: uiga lautele, foliga o le lapoa ma le tele o le nila

O maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le togafitiga faifaipea o le insulin. E taua tele lenei mea mo tagata gasegase i le ituaiga muamua o togafitiga.

E pei o isi fualaau oona, o le inisalini e manaʻomia ai se faʻatulagaga saʻo.

E le pei o vailaau o le suka, o lenei tuufaatasiga e le mafai ona faʻatuina i le pepa lapopoa, ma o manaoga o tagata maʻi taʻitasi e taʻitasi. O le mea lea, mo le faʻatonuina o le vailaʻau faʻamalo, o loʻo faʻaaogaina se tui tui o le inisalini, lea e mafai ai ona e tuiina oe i le taimi tatau.

I le taimi nei, e faigata tele ona mafaufauina seiloga ua faʻaaogaina masini tioata mo le iniseti, lea e manaʻomia ai le faʻamalosiina pea, ma ni nila mafiafia, e le itiiti ifo ma le 2.5 cm le umi. O ia injections na o faatasi ma lagona tiga tiga, fula ma le hematomas i le nofoaga o tui.

I le faʻaopoopoga, e masani lava ona le maua i totonu o le tino, na maua ai le inisalini i le maso, lea na mafua ai ona soli le paleni glycemic. I le gasologa o taimi, na faʻataunuʻuina sauniuniga mo le inisalini umi, ae ui i lea, o le faʻafitauli o aʻafiaga o loʻo aʻafia pea, ona o faʻalavelave e fesootaʻi ma le taualumaga o le pulega o le hormone lava ia.

O nisi tagata gasegase e fiafia e faʻaaogaina se pamu insulin. E foliga mai o se masini feaveaʻi masini e faʻaaogaina le inisalini i le gasologa o le aso. E i ai i le masini le gafatia e faʻatonutonu ai le aofaʻiga o le insulin. Ae ui i lea, o le tui o le inisalini e sili ona lelei ona o le mafai ona togafitia le fualaau faasaina i le taimi talafeagai mo le tagata maʻi ma i le aofaiga tonu e puipuia ai le tele o maʻi maʻisuka.

E tusa ai ma le taʻiala o le faʻatinoga, o lenei masini e toetoe lava leai se ese mai masani masani o loʻo masani ona faʻaaogaina e faʻatino ai togafitiga faʻasoifua maloloina. Ae peitai, o masini mo le puleaina o inisalini ei ai ni eseesega. O se piston faʻatasi ma se paʻu paʻu o loʻo iloga foʻi i totonu o la latou fausaga (o le mea lea, o se tuilaina e taʻua o le tolu-vaega), o se nila (o se mea e mafai ona faʻaaoga pe faʻapipiʻiina ma le suauu lava ia - faʻapipiʻiina) ma se vavao ma vaega e faʻaaoga i fafo mo le aoina o fualaau.

O le eseesega autu o loʻo i lalo:

  • o le piston e sili atu ona solomuli ma sili atu le sologalelei, lea e mautinoa ai le leai o se tiga i le taimi o le tuiina ma le tuʻuina lelei o le fualaau faasaina,
  • se fagu manifinifi manifinifi, o injections e faia ia le itiiti ifo i le tasi i le aso, o lea e taua ai le aloese mai le le mautonu ma le ogaoga o le faaleagaina o le ufiufi,
  • nisi o tui tui e talafeagai mo le toe faʻaaogaina.

Ae o se tasi o eseesega autu o igoa ia e faʻaaogaina e faʻaalia ai le tele o le suauu. O le mea moni o le, e le pei o le tele o fualaau oona, o le fuaina o le aofaiga o le inisalini e manaʻomia mo le ausia o le maualuga o le kulukose concentration e fuafuaina e le o masini afi ma milligrams, ae i totonu ole iunite galue (UNITS). O vaifofo o lenei vailaau e maua i se fua o le 40 (faatasi ai ma se pulou mumu) po o le 100 iunite (faatasi ai ma se moli moli) i le 1 ml (faʻailoaina--40 ma u-100, i le faasologa).

O le aofaiga tonu o le inisalini e manaʻomia mo le maʻisuka e faʻamoemoeina e le fomaʻi, faʻamaoniaina oe lava e le tagata gasegase e mafai ona faatagaina pe a fai e le fetaui le makaina ole suauu ma le faʻaogaina ole tali.

Ole inisalini e mo na o pulega faʻapitoa. Afai o le fualaau oona e maua i le iniseti, o le tulaga lamatia o le atiaʻe o le hypoglycemia e maualuga. Ina ia aloese mai na faʻafitauli, e tatau ona e filifili le saʻo saʻo o le nila. I le lautele o latou tutusa uma, ae fesuisuiaʻi le uumi ma e ono puupuu (0.4 - 0.5 cm), medium (0.6 - 0.8 cm) ma le umi (sili atu i le 0.8 cm).

O le fesili tonu pe o le a le mea e taulaʻi i ai e faalagolago i le lavelave o se tagata, itupa ma tausaga. O le tautala malosi, o le tele o le vaega o mea o loʻo i lalo, o le sili atu lea o le umi o le nila ua faatagaina. E le gata i lea, o le metotia o le faia o se inisi e taua foi. E mafai ona faʻatau mai se tui tui inisalini i le toetoe lava o falemaʻi uma, o la latou filifiliga e lautele i faʻamatalaga faapitoa i le endocrinology clinics.

E mafai foi ona e vaʻai le masini manaʻomia i le Initaneti. O le auala mulimuli e maua ai e sili atu ona faigofie, talu ai i luga o le 'upega tafaʻilagi e mafai ona e faamasaniina oe lava i le faʻatulagaga o nei masini faʻamalamalama, vaai i le tau ma pe faʻapefea ona foliga mai se masini faapena. Ae peitai, aʻo leʻi faatauina se tui i se fale talavai poʻo soʻo se isi lava faleoloa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, o le a faʻamatalaina foʻi oe e le fomaʻi pe faʻapefea ona e faia lelei le auala mo le tuiina o le inisalini.

I fafo, i luga o masini taʻitasi mo injections, o le fua faʻatasi ma vaega tutusa e faʻaaogaina mo le saʻo lelei o le tuiina o le inisalini. I le avea ai o se tulafono, o le vaeluaga i le va o vaevaega e lua e 1-2 iunite. I lenei tulaga, o numera e faailoa ai fasi pepa e tutusa ma le 10, 20, 30 iunite, ma isi.

E tatau ona faʻalogo lelei o numera lomitusi ma fasi uumi umi e tatau ona lautele. E faʻafaigofieina le faʻaogaina o le suauu mo tagata gasegase e faʻaleagaina.

I le faʻatinoga, o le tui o loʻo i lalo:

  1. O le paʻu i le nofoaga e pupu ai le togafitiga e togafitia ma se fomaʻi. Fomaʻi fautuaina togafitiga i le tauau, luga o le suvae, poʻo le manava.
  2. Ona e manaʻomia lea e aoina le tui (pe aveese le peni a le sine mai le mataupu ma sui le nila ma se mea fou). E mafai ona faʻaaogaina se masini faʻapipiʻi faʻatasi i ni nai taimi, i le tulaga lea e tatau ai ona togafitia le nila i le ava malosi.
  3. Ao mai se fofo.
  4. Faia se tui. Afai o le tui tui o le inisalini ei ai se pipi vavalalata, o le iniseti e faia i itu taumatau saʻo. Afai ei ai le lamatiaga o le fualaau oona e maua i totonu o le musele, o le inisiua e faia i le maualuga o le 45 ° poʻo le paʻu paʻu.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga lea e manaʻomia ai le naʻo le vaavaaiga faafomaʻi, ae faʻapea foi le mataʻituina o le tagata lava ia. O se tagata e iai se foliga tutusa e tatau ona tuiina le inisalini i lona olaga atoa, o lea e tatau ai ona ia aoao lelei pe faʻapefea ona faʻaaoga le masini mo le tui.

Muamua lava, o lenei atugaluga e uiga i mea faʻapitoa o le tuiina o le inisalini. O le tele o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi, masani lava e matua faigofie lava ona fuafua mai le faailoga o le suauu.

Afai mo nisi mafuaʻaga e leai se masini ma le sao saʻo ma vaevaega i le lima, o le aofaʻi o le vailaau faʻasaina ua fuafuaina i se vaega faigofie:

E ala i faigofie faigofie e manino ai le 1 ml o le inisalini vaifofo ma se vailaau e 100 iunite. mafai ona suitulaga le 2.5ml o se fofo ma se maualuga o le 40 iunite.

A maeʻa ona fuafuaina le voluma o loʻo manaʻomia, e tatau i le tagata maʻi ona tuʻuina le pipi i luga o le fagu ma le vailaʻau. Ma, o sina ea itiiti e tosoina i le tui o le inisalini (o le piston ua tuʻuina atu i le mea e manaʻomia i luga o le injector), ua tuʻi se pusa tapuni i se nila, ma ua faʻasaʻo le ea. A maeʻa lenei mea, ona fuli lea o le vili ma tuʻuina le syringe i le lima e tasi, ma o le vailaau faʻasaina e aoina faatasi ma le isi, latou te maua sina mea e sili atu nai lo le manaʻomia o le inisalini. E talafeagai lenei mea e aveese ai le okesene sili atu mai le tui o le suauu ma se piston.

O le insulin e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa (laina vevela mai le 2 i le 8 ° C). Ae ui i lea, mo pulega faʻapitoa, e faʻaaogaina se vaifofo o le vevela o le potu.

E tele gasegase e fiafia e faʻaaoga se penisini faapitoa. O nei ituaiga masini na amata mai i le 1985, o lo latou faʻaaogaina na faʻaalia i tagata e le lelei le vaai po o tomai faʻagata, e le mafai ona fuaina le fua o le insulin. Ae ui i lea, o ia ituaiga masini e tele mea lelei pe a faʻatusatusa i tui masani, o lea ua faʻaaogaina nei i soo se mea.

O peni togafiti ua faʻapipiʻiina i se atigilima faʻaogaina, o se masini mo lona faʻaopoopoga, o se laupepa lea e atagia ai vaega o totoe o inisalini. O nisi masini e mafai ai e oe ona suia kata ma le fualaau faasaina e pei ona le atoatoa, o isi e aofia i le 60-80 iunite ma ua fuafuaina mo le faʻaaogaina e tasi. I se isi faaupuga, e tatau ona suia i latou fou pe afai o le aofaiga o le inisalini e itiiti ifo nai lo le mea e manaʻomia.

O nila i le syringe pen e tatau ona suia pe a uma ona faʻaaoga. O isi tagata gasegase latou te le faia lenei mea, lea e mafua mai i faafitauli. O le mea moni e faapea, o le tootoo o le nila e togafitia i fofo faʻapitoa e faigofie ai le paʻu o le paʻu. A maeʻa le faʻaaogaina, ona faʻasolosolo malie lea o le pito faʻamau. E le o se mea e iloagofie i mata le lavalava, ae e manino lava ona iloa i lalo o le tioata o le microscope. E faʻaleagaina le falesa o le nila, aemaise lava pe a toso ese le tui, lea e mafua ai le hematomas ma le faʻamaʻi pipisi o le dermatological.

O le algorithm mo le faia o se tui e faʻaaoga ai se peni-seringe e faapenei:

  1. Faʻamauina se nila fou e leai se faʻamaonia.
  2. Siaki le aofaiga o totoe o le vailaʻau.
  3. Faatasi ai ma le fesoasoani a se pule faʻapitoa, o le fua ole manaʻo ole inisalini e faʻatulafonoina (o se kiliva tuʻufaʻatasiga e faʻalogo i taimi taitasi).
  4. Faia se tui.

Faʻafetai i se fagu manifinifi laitiiti, o le tui e leai se aoga. O se peni tuila e mafai ai ona e aloese mai le taina o le tagata lava ia. O lenei mea e faʻaleleia ai le sao o le metotia, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fulafula.

O le a le tuiina o le inisalini: ituaiga faavae, mataupu faavae o filifiliga, tau

E i ai ituaiga ituaiga masini mo le puleaina o le inisalini. O i latou uma lava ei ai tulaga lelei ma le le lelei. O le mea lea, e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona filifili le fofo lelei mo ia lava.

O ituaiga nei o loʻo i ai, o loʻo i ai tui tui insulin:

  • Faʻatasi e mafai ona faʻaaogaina le nila. O le "faaopoopo" o sea ituaiga masini o le gafatia e seti le fofo ma se nila mafiafia, ma se manifinifi mole tasi taimi. Ae ui i lea, o sea tui o loʻo i ai se toe malosi - o se inisalini itiiti e tumau pea i le vaega o le faʻalaiga o le nila, lea e taua mo tagata gasegase e maua sina fualaau o fualaau faasaina.
  • Faatasi ma le nila faʻaopoopo. O sea suauu e talafeagai mo le faʻaaogaina faifai pea, ae ui i lea, ao le i mulimuli ane tui, e tatau ona faʻapipiʻiina le nila e tusa ai. O se mea faapena e mafai ai e oe ona sili atu le fua saʻo o le insulin.
  • Togitogi peni. O se faʻaonapo nei faʻaonapo nei o se tui masani o le inisalini. Faʻafetai i le fale faʻanatura, e mafai ona e ave le masini ma oe ma tuʻuina atu se tui i soo se mea pe ae manaʻomia. O le aoga sili o le peni-seringe o le leai o se faʻalagolago i le puleaina o le vevela o le teuina o inisalini, o le manaʻoga e ave se fagu vailaʻau ma se tui.

Pe a filifilia se tuila, e tatau ona totogi le mafaufau i vaega nei:

  • Laasaga "Laasaga". E leai se faʻafitauli pe a vaʻai fasipepa i vaitaimi o le 1 po o le 2 iunite. E tusa ai ma fuainumera o fuainumera, o le tele o mea sese i le inisalini e aoina e le tuila e tusa ma le afa o le vaevaega. Afai e maua e le tagata maʻi le tele o le inisalini, e le taua tele. Ae ui i lea, o se laʻititi laʻititi poʻo le taimi o le tamaitiiti, o le vavaeeseina o le 0.5 iunite e mafai ona mafua ai le solia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E sili atu le lelei o le mamao i le va o fevaevaeaiga e 0.25 iunite.
  • Faigaluega. O vaevaega e tatau ona manino le iloa, e le tapeina. Lelei, lamolemole lelei i totonu o le paʻu e taua mo le nila, e tatau foi ona e gauai atu i le piston o loo sosolo filemu i le injector.
  • Togitogi tele. Mo le faʻaaogaina i tamaiti ei ai le maʻisuka ituaiga 1, o le umi o le nila e le tatau ona sili atu i le 0.4 - 0.5 cm, o isi foi e talafeagai mo tagata matutua.

E le gata i le fesili pe o le a le ituaiga tui tui inisalini, e tele gasegase e fiafia i le tau o ia oloa.

O togafitiga faafomaʻi masani o le gaosiga ese mai fafo e tau 150-200 rubles, fale - a itiiti ifo ma le lua taimi e taugofie, ae e tusa ai ma le tele o tagata gasegase, o la latou amio e tele mea e manaomia. O le penisini e sili atu le tau - e tusa ma le 2000 rubles. I nei tupe faaalu e tatau ona faaopoopo i ai le faatauina o faletalimalo.


  1. Frenkel I.D., Persan SB. O le maʻi suka ma le gaʻo. Moscow, Kron-Press Publishing House, 1996, 192 itulau, faasalalauga o kopi e 15,000.

  2. Dedov I.I., Shestakova M.V., Milenkaya T.M. O le maʻisuka na maua: retinopathy, nephropathy, Mental Medicine -, 2001. - 176 p.

  3. Danilova, N. A. Maʻisuka ma le malosi: tamaoaiga ma mea leaga. Gaioiga faaletino faʻatasi ma soifua maloloina / N.A. Danilova. - M.: Vector, 2010 .-- 128 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Inisalini tui

Ua oʻo nei i le taimi e talanoa ai e uiga i tui.

Seʻio tatou faia se laʻititi laʻititi, talu ai o tui o le inisalini o se autu faapitoa. O uluai tui tui o le inisalini e le ese mai mea masani. O le mea moni, o nei mea e masani ona faʻaogaina i luga o faʻamalama tioata. O le tui muamua o le inisalini sa faʻatuina e Becton Dickinson i le 1924 - 2 tausaga talu ona maua le inisalini.

E toatele e manatua pea lenei fiafiaga: faʻapipiʻi le sisiva mo le 30 minute i totonu o se fagu, faʻafefe le vai, malulu. Ma o le nila?! Masalo, mai i na taimi na i ai pea i tagata le mafaufauga o le tiga o le inisalini. Ioe e te faia! O le ae faia ni nai pu i se tola, ma o le ae le manao i se isi lava mea ... O lenei o se mea e matua ese lava. Faʻafetai i tagata uma o loʻo galulue i lenei gaosiga! Muamua, suauu faʻaogaina - e le tatau ona e ave faʻamaʻiina oe i soo se mea. Lona lua, e mama i latou, ona e faia i le palasitika, latou te le paʻu (pe faafia ona ou tipi oʻu tamatamailima, fufuluina tuila tioata na vaelua saʻo i oʻu lima!). Lona tolu, o manulele manifinifi ma se faʻamalosi tele o loʻo i ai se uʻamea faʻapipiʻi siliki e faʻaaogaina i aso nei, lea e faʻaitiitia ai feeseeseaiga pe a pasi atu i luga o le paʻu o le paʻu, ma e oʻo lava i le laser laser, e mafua ai ona le lagona le paʻu ma leai ai ni auala.

Aua nei toe faʻaaogaina se tui tui!

O le tui o le inisalini ma le nila mo peni tui o se meafaigaluega faʻapitoa faʻapitoa. I le tasi itu, e lafoaʻi, faʻamaʻi, ma i le isi itu, e masani ona faʻaaogaina i le tele o taimi. O le mea moni, e le o se mea lelei lea. O nila mo paʻu o le syringe ua "faʻamaonia" e le tulaga o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Atinaʻeina o Agafesootai i se aofaiga e 10 taimi e itiiti ifo nai lo le taimi o manaʻomia. Ae mo le tuiina o le inisalini, na matua galo lava ia te oe ma e le mafai ona e mauaina i taimi uma e aunoa ma se totogi.

Le mea e fai Manatuao tui tui inisalini ma nila ni peni o se meafaigaluega e le mafai ona faʻaaogaina. E te faia le 10 injections o le penisillin ma le isi tuila? Leai! O le a le eseesega pe a oo mai i le inisalini? O le pito o le nila e amata ona faʻavasegaina pe a uma le tui muamua, ma mulimuli ane mulimuli ane atili faʻaleagaina le paʻu ma le gaʻo gaʻo.

Faʻateleina injections ma nila faʻaoga - o nei mea e le gata o ni lagona le lelei e faʻaaogaina eo tatou tagata faʻaaloalo e tumau ai ma le faʻaauau. O le faatelevaveina lea o le atinaʻe o le lipodystrophy i le nofoaga o tui, o lona uiga o se faʻaitiitia i le vaega o le paʻu e mafai ona faʻaaogaina mo le tuiina i le lumanaʻi. Toe faʻaaogaina le suauu e tatau ona faaitiitia. E tasi le taimi, ma o le mea lena.

Faʻailoga faʻapipiʻi i luga o se tui tui inisalini

Ina ia mafai ona faigofie mo tagata gasegase, ua uma ona faauu le tui o le inisalini i aso nei (faailoga) e tusa ai ma le maualuga o le vailaʻau i totonu o le fagu, ma o le lamatia (laina o le makaina) i luga o le suauu o le suauu e le tutusa ma le mililiters, ae i vaega ole inisalini. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le suauu e faʻailoaina i se faʻasalaga o le U40, pe a fai o le "0.5 ml" e tatau ona avea ma "20 UNITES", ae le o le 1 ml, 40 UNITS o le a faʻaalia. I lenei tulaga, na o le 0.025 ml o fofo e fetaui ma se tasi o le inisalini. O le mea lea, o tui i le U100 o le ai ai nai lo le 1 ml se faʻamaoniga o le 100 PIECES, i le 0.5 ml - 50 PIECES, ma o le tasi vaega o le inisalini e fetaui ma le 0.01 ml.

Pusa Nu. 65. Fesoʻotaʻiga o vaevaega o tui inisalini i le maualuga i masini

Totogi le volumaU40U100
1 ml40 CP100 iunite
0.5 ml20 iunite50 VD
0.025 ml1 VD2.5 iunite
0.01 ml0.4 VD1 iunite

Faʻafaigofie mea e fai i tui o inisalini (taumafai e faʻatumu se suauʻu masani i le 0.025 ml!), O le faʻauʻuina i le taimi lava e tasi e manaʻomia ai se gaioiga faʻapitoa, talu ai o na tui e naʻo le inisalini e mafai ona faʻaaogaina. Afai e faʻaaogaina le inisalini ma le U40, e manaʻomia se tuila i U40. Afai e te tuiina le inisalini ma se faʻatonuga o le U100, ma ave le syringe talafeagai - ile U100. Afai e te ave insulin mai se fagu U40 i totonu o se syringe U100, nai lo le fuafuaina, fai mai, 20 iunite, o le ae naʻo le aoina mai o le 8. O le eseesega i le fuainumera e matua iloa lelei lava, a ea? Ma le isi itu, afai o le syringe o loo i luga o le U40, ma o le inisalini o U100, nai lo le 20 seti, o le a e totoina le 50 iunite. O le hypoglycemia sili ona leaga e maua. Ina ia faaitiitia mea sese i le gaioiga, na filifili ai e le au gaosi tui o le U 40 o le ai ai se pulou puipuia i le mumu ma se U100 i le moli.

O le mea moni o le tui o le inisalini e eseese ona togi e tatau ona manatua ei latou e faʻaaoga peni tui. O se talanoaga auiliili o loo i luma atu ia i latou, ae mo le taimi nei o le a ou fai atu ua uma ona fuafuaina mo le faateleina o le inisalini U100. Afai e faʻafuaseʻi ona gau le masini faʻaaogā i le peni, e mafai e tagata o le tagata maʻi ona alu i le fale talavai ma faʻatau tui, pei ona latou fai mai, e aunoa ma le vaai. Ma ua fuafuaina mo se isi faʻamoemoe - U40! I le masani ai, e ave e le tagata maʻi le inisalini mai le kesi i totonu o le suauu: e masani lava ona tuʻu i totonu o le peni, mo se faʻataʻitaʻiga, tutusa 20 iunite, ona ia sikoa ai lea ... Ua uma ona matou talanoa e uiga i le taunuuga, ae o le toe faia o le tina o le aʻoga.

20 iunite o le inisalini U40 i totonu o laina tutusa e tuuina atu 0.5 ml. Afai e te inuina le inisalini U100 i totonu o se suauu i le maualuga o le 20 PIECES, o le a tutusa foi le 0.5ml (o le maualuga e tumau), na o le 0.5 ml lava i lenei tulaga, e moni e 20 iunite e le o taʻua i luga o le suauu, ae 2.5 taimi sili atu - 50 iunite! E mafai ona e valaʻau i se taʻavale.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e tatau ona e faʻaeteete pe a uma le fagu ma e te ave se isi, aemaise lava pe afai e auina mai e uo mai atunuu i fafo isi: i totonu o Amerika, toetoe o insulin uma o loʻo i ai se faʻamoemoega o le U100. E moni, o le inisalini U 40 ua amata ona le masani ai i Lusia i aso nei, ae peitai - pulea ma pulea! E sili ona lelei le faʻatau se afifi o le U100 i le taimi muamua, filemu, ma puipuia oe lava mai faalavelave.

O le umi o le nila

E leai se taua o le umi o le nila. Olaʻo latou lava e mafai ona aveesea ma e le mafai ona aveesea (tuufaatasia). O le mea mulimuli e sili ona lelei, talu ai ona o tui ma selala aveeseina i le "nofoaga mate" e mafai ona tumau i le 7 iunite o le inisalini.

O lona uiga, na e ausia le 20 PIECES, ma na na o le 13 PIECES na e ulufale ai. E i ai se eseesega?

O le umi o le inisalini o le tui inisalini e 8 ma le 12.7 mm. E le o iai le togi, ona o nisi o mea e gaosia ai inisalini e faia ni pulou mafiafia i luga o fagu.

Ole maualuga ole suauu e tatau ona fetaui ma le fua ole tui ole inisalini. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te fuafua e faʻaaogaina le 25 iunite o fualaau faasaina, filifili se tui o le 0.5ml. O le sao o le siakiina o tui laiti o le tuiina o le 0.5-1 iunite. Mo le faʻatusatusaga, o le sao o le tui (o le laasaga i le va o mea lamatia o le fua) o se tui 1 1 - 2 PIECES.

Ole lalaga mo tui o inisalini e eseese e le gata i le uumi ae faapena foi i le mafiafia (lumen diameter). O le togi o le nila o loʻo taʻuina mai e le Latina Luma G, e lata ane i ai e taʻu ai le numera.

O fuainumera taʻitasi e iai lona lava tafaʻi (vaai laulau Numera 66).

Laau Numera 66 Diamita o nila

FilifiligaDiamita o le nila, mm
27g0,44
28g0,36
29g0,33
30g0,30
31G0,25

O le maualuga o le tiga i le puncture o le paʻu e faalagolago i le maualuga o le nila, e pei lava o le malosi o lona pito. O le manifinifiina o le nila, o le a le maua ai se lagona itiiti.

O taiala fou mo togafitiga o inisalini na suia ai le uumi o le nila. O nei maʻi uma (tagata matutua ma tamaiti), e aofia ai tagata ua mamafa tele, ua fautuaina ina ia filifilia ni pito umi uumi. Mo suauʻu e 8 mm, mo suauʻu - 5 mm. O lenei tulafono e fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le mauaina o le insulin i totonu o le maso.

Injection Technique

O le algorithm i lenei mataupu o le a faapenei. Ave se tui tui talafeagai mo lou inisalini ma se nila faʻamau (faʻatasi). Faʻamata le siakiina i fafo o le suauu - e tatau ona tuʻu faʻatasi, e aunoa ma ni faaletonu. E le gata i lea, o le aso e muta ai le suauu e tatau ona faʻaalia i luga.

Ua uma? Ua maeʻa le afifiina? Tuli ese. Pe o le afifiina i se tulaga lelei ma le taimi e le i uma? Ae faʻapefea pe a fai o le afifiina o palasitika ma 10 tuila? Manatua o le tui tui inisalini e tumau pea le leai se malosi seia oʻo ina aveeseina pulou puipui mai le nila ma le piston.. Lolomi, aveese le tui, toso le piston i le faailoga e faailoa ai le maualuga o le inisalini e te manaʻomia ma se isi 1-2 iunite (mo se faataitaiga, 20 + 2 PIECES). O le mea moni, ua e maua le aofaʻi talafeagai o le ea.

O le 1-2 laupepa o le a alu i seti ua seti: o se vaega o le a tumau i totonu o le nila, o le vaega o le a sasaa atu pe ae faʻasaʻoina le ea.Ona ave lea o se fagu ua uma ona fai ma le inisalini (siaki le aso e muta ai, ia mautinoa o loo teuina lelei ma e leai ni mea ese mai fafo, vevela i le vevela o le vevela, solo i le va o ou alofilima, solo le pulou i le ava) ma togi le pulou paʻu o le fagu ma se fagu tui. E le mafai ona aveese le fusi uʻamea mai lenei tapuni ma e sili atu foi ina ia tatala le fagu, aveese le tapuni atoa.

Faʻasala ese uma le ea o loʻo i totonu o le suauu i totonu o le fagu, liliu le fagu ina ia i luga ae o le syringe o loo i lalo. E tatau ona faia lenei mea e sili atu le mamafa i le vili - o le a sili atu ona faigofie le aoina o le inisalini i totonu o le tui. Vaʻai nei le piston ia te oe - o le inisalini o le a amata ona tafe atu i le suauu. E tusa ai ma tulafono o le fisiki, o le tele o le inisalini (i le volume) e tatau ona tui i totonu o le suauu ona e na o le togiina i totonu o se fagu.

Afai e le o le tulaga lea, vaavaai mo le mafuaaga: atonu e mafai ona tatala le nila, poʻo le suauu le lelei e ono manaʻomia ona sui. E mafai ona e toso malie le piston ia te oe lava ma maua le misi o le insulin. Ave ese le nila ma le tui mai le fagu ma faʻafefe lemu i luga o le puipui o le suauʻu ina ia mafai ai e faʻalauiloa o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le pito i luga ona oso i le nila. Faʻavave lemu le ea mai le sisiua ma se piston. Siaki le inisalini ile toe faʻaleleia o le suauu i le maualuga ole mata.

Laasaga o tui

I le avea ai o se tulafono, tatou te 2 injections o le inisalini i le taimi e 1-2 taimi i le aso: gaioiga pupuu ma faaumiumi. O le fea e tatau ona fai muamua, ma o fea e tatau ona mulimuli ai? O le faasologa e le taua, sili ona taua, aua nei fenumiai ma aua nei e ulufale i le 2 taimi "puupuu" ma e le "lautele" pe vice ane foi. Faʻamalamalama mo oe lava le le mautonu: o le muamua tui o taimi uma lava o le "inisiua" insulin poo, afai e te fiafia i ai, e masani ona "faalautele"! Ona faʻafuasei lea ona tupu mea uma. A maeʻa le aoina o le inisalini i le tuila, faʻaaogaina le tekinolosi tutusa, faʻapipiʻi le lona lua, ufiufi le nila ma se pulou ma uu le mea muamua i lau fuafuaga.

Aua e te alu i totonu o le muso!

Ma le isi, e tatau ona e aoina le paʻu o le paʻu i le tasi lima ma sii i luga. Aisea e faia ai lenei mea? Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le inisalini i totonu o le maso, lea o le a fesoasoani i le soona tagofia vave o le fualaau faasaina, lea atonu e te le o saunia mo.

O le ata muamua i luga o le taumatau o loʻo faʻaalia ai pe faapefea ona faia saʻo lenei mea. O le tuila e tatau ona faia ina ia taoto i tamatamai lima e fa ma o loʻo uu i luga e le lima matua. I lenei tulaga, o le tamatamailima e tatau ona matua i lalo o le taifau. E faigofie mo nisi tagata ona i ai le lagolagosua i tamatamailima e tolu, latou te punou le tamatamailima, ma e taoto le tola i luga o le tamatamailima. E mafai foi ona mafai. Manaomia le tipiina o le paʻu i se maualuga pe a ma le 45 °. E sili atu mo tagata gasegase e pipii atu i le "90 ° tulafono", o lona uiga, ia faʻapipiʻi le nila e toetoe lava i luga i le itu i luga o le paʻu. Faatasi ai ma le mamafa tele o le mamafa, e le mafai ona aoina le lafu.

Faʻaalu lou taimi!

A o tuiina le piston, ia ulufale i le inisalini - o le atoa o le tui na e faia. Aua e te faanatinati vave ona aveese le nila, a le o lea, o le vaega o le vailaʻau o le a toe faʻapala i le paʻu. Faatali 5-10 sekone, ma o le inisalini o le a tatau ona i ai. Liliu le nila i totonu o le paʻu faataamilo i le pito umi o le nila i le pe tusa o le 45 °, ina ia tumau pea le mataua mulimuli o vailaau i totonu o masini, ma na ona aveese.

E tatau ona ou masima le nofoaga o tui?

Sei o tatou fai atu e mafai ona faia, ae le tatau. Ma o le mea moni, e tatau ona e manatuaina o le massage e vave faʻavaveina ai le malosi o le inisalini, o lea afai e faʻamalolo, ona uma lea o tui, ina ia tutusa le fua o le absorption pe a uma le pulega i aso uma. Afai e te le faʻamaʻi, aua le faʻamalolo, a leai o le a le mafai ona fetuunai le fualaau.

O le a le mea e fai i se vailaʻau faʻaaogaina?

Ua uma ona matou malilie e te le toe faʻaaogaina, o lea e tatau ai ona e faʻasese le suauʻu, vavae ese le nila mai le kola, ma lafo uma i se pusa lapisi masani. Aisea e le mafai ai ona lafo ese le suauu atoa? O le mea moni, e mafai ona e faia lenei mea, e leai se tasi na te faʻasalaina oe, ae o loʻo i ai se mafuaʻaga ou te fautuaina oe e te le faia lenei mea. Sa ou galue o se fomai o le pepe mo se taimi umi, ma o matua o tamaiti oe na maua le tui i luga o le auala ma taaalo "i le falemai" na masani ona faafesootaia aʻu.

A maeʻa ia taaloga, e tuʻuina atu i le tamaititi se vaega o vailaau faʻamaʻi, ma o le a maua e matua se tausaga o faʻamoemoega popole: o le tui na afaina i le HIV poʻo le tau. I le auala, mo le mafuaʻaga lava e tasi, faamolemole aua nei lafoina ni afifi o papatusi ua maeʻa. Afai e le tofia se tamaʻitaʻi i se tamaititi, e tele avanoa e "togafitia" i se auala malie. Aveese laupepa ma tuʻu i lalo i totonu o le faletaele, aʻo mafai ona tuʻuina atu i totonu o le pusa le afifi vailaau.

Toe foi i la tatou autu.

Faʻailoga peni

I aso nei, e seasea faʻaaogaina tui tui o le insulin. O le mea fou manuia o le kamupani Novo-Nor-disk - peni tui - ua amata ona lauiloa. I le taimi nei, ua faʻasaʻolotoina i latou uma e faia gaosiga o le inisalini. Pusa faʻamalosi e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi mo tamaiti o loʻo maua i le maʻisuka, fafine maʻitaga ma tagata gasegase ma faʻalavelave ogaoga o le maʻisuka.

O le uluai peninges sa faʻaalia i le faatauina atu i le 1983 ma talu mai lena taimi, o loʻo faʻaleleia pea, ua suia i latou e avea ma se malamalama, faʻaaogaina ma faigofie-faʻaaoga. E foliga mai o se peni punavai masani. O fuʻa e maua mai ni fesuiaiga eseese o peni tui, ae e eseese na o ni auiliiliga.

Sei o tatou faamasani i le masini o peni tui i le faataitaiga a Novo Pen3. I lenei tulaga, o le tui tuila e aofia ai se tino o loʻo tatala ma avanoa mai le tasi pito. Ua faʻapipiʻiina se fagu i totonu o lenei lua - o se fagu vaiti laititi ma le insulin. O le pito o le kalama e le faʻalauteleina i totonu o le 'au e afaina mai le fale. E muta i se paʻu paʻu, e le tatau ona aveese. O se nila o se mamanu faʻapitoa e tuʻuina i luga o le pito i lalo o le faʻalika, ona fai lea o se pulou i se avanoa e faʻapipiʻi ai le nila i le taimi o le tui.

I le isi pito o le mataupu o loʻo i ai se pa puipui, se masini mo le tataina o se fualaau (o se mama ma se faamalama e iloa ai numera e fetaui ma le inumaga o le inisalini e mafai ona iloa). Faʻatasi ai ma se fuainumera o fuainumera numera, o loʻo i ai foi se faʻamatalaga faʻalogo - o vaega taʻitasi o le inisalini ua taʻalo faatasi ma se kiliki, lea e mafai ai e se tagata maualalo le vaʻaia ona faitau le fualaau ile taliga.

O le mea moni, o peni tui e faigofie ma faigofie ona faʻaaoga.

Le auala e faʻaaoga ai se peni

Ina ia ulufale i le inisalini e faaaoga ai se tui tui, e tatau ona e aveeseina le pulou mai lona pito, tuu i luga o le nila ae aveese le pupuni mai le nila, tuu le peni (lea e toe iai le pu), solo le peni i ou lima, pei ona e faia i fagu lautele »Inisalini, liliu le tufatufa, tuu se fualaau o le 2 iunite ma taomi le faamau o le tapuni. 2 vaega o inisalini o le a lafoina i fafo, lea o le a faʻatumu ai le nila. Afai e le faia lenei mea, o le fua o le inisalini e faʻatonuina o le a tutusa lava le 2 iunite e itiiti ifo nai lo le mea e manaʻomia, ma o le ea o le a faʻatumu i lalo o le paʻu, faʻatumu ai le nila.

Ole taimi nei e tatau ona e toe faʻafoʻi le taʻapala ma toe tuʻu le faʻamaʻi mulimuli, aumai le pito i le pu i le nofoaga o inisi i le maualuga o le 45 °, faʻamalosi ma faʻasaga le pa o le pa. E taua le taofi o le nila i totonu mo le 10 sekone, ia faasolosolo solo i le gaioiga o le taamilosaga faataamilo i lona pito umi ma na ona toso ese. O lena mea uma! Ua maeʻa le galuega. O loʻo tumau pea e faʻasolosolo le peni i le itu i tua, ma e tatau ona aveese le nila, a le o lea, o le inisalini o le a faasolosolo malie ona alu ese atu mai le kesi. O nei nila e lafoaʻi foi, o lea e tatau ai ona e togi ese. Ona tatau lea ona aveese le peni suauu i se tulaga faapitoa.

Faʻailoga taua

O faatonuga na oʻo mai i peni taʻitasi ua faʻaali lona tulaga i le 90 ° pe a tui le paʻu, ae mafai ona faia lea mea e ni tagata gasegase, talu ai o loʻo i ai foi se lamatiaga o le inisalini o le a ulufale atu i le maso. I le faʻaopoopoga, o le masani lelei i le pulega faʻapitoa, faʻatasi ai ma le eseesega i le umi o le nila - e 8-13 mm i le suauu ma le 5 mm i le peni-syringe tele. O lea tui e mafua ona o le oʻo i le musele , o lona uiga o le vave faʻaleleia o le inisalini, lea atonu o le a le saunia le tagata maʻi.

Olela mo peni tui o le 5, 8 ma le 12.7 mm le umi. Afai e iai se inisi 5 mm le umi, o le injection technique mo tagata matutua e faigofie lava: i le 90 ° i le paʻu, ma pe afai o le 8 po o le 12.7 mm, aua nei galo e fai se paʻu paʻu. Faʻatasi ma le umi o le nila ile 12.7 mm, o le inisiua e sili atu ona faia e le na o se faʻala, ae i le maualuga o le 45 °. Manatua o le paʻu paʻu o loʻo faia i taimi uma ao tuiina ma e faʻasaʻolotoina pe a uma ona aveese le nila.

Pipi pupuu ei ai se faʻaopoopoga faaopoopo: latou te faʻaitiitia le faaleagaina o le paʻu ma gaʻo gaʻo, o lona uiga o le aʻafiaga o faʻamau ma faʻamaufaʻailoga i le nofoaga o inisiua e itiiti. Fautuaga nei o loʻo i ai: "Faʻaeteete: filifili nila laiti ma suia i le tele e mafai ai."

O tulafono mo le pulega o inisalini i tamaiti e sili atu ona faigofie - O faʻasologa e masani ona faia i le paʻu paʻu ma i le maualuga o le 45 °.

O le a le nila e filifili ai mo se peni tui? O se lisi o nila fautuaina e masani lava ona faʻaalia i le afifi. O nei mea e gaosia ailala latou te tuʻuina foi i luga o le afifiina se lisi o pusi tuila lea e fetaui lelei a latou oloa. O ni manulele faʻatasi ai ma fesoʻotaʻiga faʻavaomalo e fetaui lelei ma manaʻoga o tulaga faʻavaomalo tulaga maualuga ISO. O faʻamaoniaga faʻamaonia e ala i suʻega tutoatasi ua faʻailoaina o ISO "TURE A" EN ISO 11608-2: 2000 ma o loʻo faʻaalia e le tagata gaosi oloa i le afifiina.

E mafai ona faʻaaogaina le "inisiua" ma le "faalautele" le inisalini i se tasi o tui?

Ua matou malamalama i le fomai o le folasaga. O le a se isi mea taua e manatua e uiga i le inisalini?

O tagata maʻi ei ai le poto masani latou te iloa o le numera o injections e mafai ona faʻaititia pe afai o le inisalini "puupuu" ma le "faalautele" e faia i se tasi o tui. E mafai ona fai lenei mea? O le mea moni, o mea uma lava e faalagolago i le insulin: "insulin" e mafai ona faia i le protamine-inisalini, ae le o le inisalini-zinc. I le tulaga muamua, o le umi o le amataga o le gaioiga o le "puupuu" insulin e le suia, ma i le lona lua e faʻalautele ma le le mautinoa (ua uma ona tatou talanoaina lenei mea).

O nisi taimi e muamua taumafai e gasegase e tui le inisalini "puupuu", ona vavae ese lea o le nila mai le suauu, "faafesootai" le isi ma le zinc-inisalini, fai sina suiga i le itu o le nila ma tui. I lenei tulaga, e le mafai ona vavaeese le fegalegaleaiga o ni inisua se lua i totonu o le nila lava ia, ma i totonu o le tino o le tino latou te latalata tele e mafai ona fefiloi ai, ua uma ona folasia i lalo o le paʻu. O lea la, e leai ni filifiliga iinei - e te manaʻomia le tuiina o le inisalini i vailaʻau eseese, eseese apalai ma vaega eseese o le tino - i se va o le itiiti ifo ma le 4 cm le tasi mai le isi. A faʻaaogaina le protamine insulin, o le tulaga e sili atu ona faigofie. E mafai ona e faʻafefiloi ia mea, ae e tatau ona e faia lenei mea ma le faaeteete, usitai i tulafono patino, lea o le a tatou talanoa i ai.

Faiga faʻapitoa tau pulega

O le muamua e ulu atu i le suauu e masani lava o le "puupuu" insulin ma e na o le "faalautele". A leai, o le a vevela le ea i totonu o le fagu ma le inisalini pisapisao, o le a mafai ona e aumaia le palaufaʻi o le "faaumiumi" i totonu, lea o le a mafua ai le timuga o le "pupuu," a maeʻa ona lafoina lea.

O lea, ave le ea i totonu o le suauu i le maualuga o, mo se faʻataʻitaʻiga, 8 iunite, faʻamau le ufiufi o le fagu i le "inisiua" inisalini, faʻasao le ea i totonu, tusi le vailaʻau i totonu o le tui ma aveese le nila mai le fagu. O le isi, seʻi tatou fai mai, 20 PIECES o le "faʻalauteleina" insamine insulin e manaʻomia.

Ave se tuilaina ua uma ona i ai le inisalini "puupuu", toso le ea i totonu i le maualuga o le 8 + 20 = 28 iunite, tuu le tapuni o le fagu i le "faalautele" inisalini, faasao naʻo le ea, "insulin" e tatau ona tumau i le syringe. O le isi, faʻapipiʻi mea o loʻo i totonu o le vial i le suauʻu e maka ai le 28, ma ua saunia mo le tuiina.

Faasolo le tui

Ua uma ona matou ioe e naʻo le tasi le taimi matou te faaaogaina ai le suauu, ae o le iloaina o nisi o le au faitau o le a latou faia lava a latou lava auala, ou te lapatai atu pe a uma ona faailoa atu ia ituaiga paluga, pe a toe faʻaaogaina le suauu, e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete i le ea. O le isi taimi e te faʻaaogaina ai le suauu, e tatau ona maeʻa uma i totonu, a faʻapea e te ono lamatia le inisalini "puupuu" i le faʻatumu o le paluga.

O le soifuaga o le ola o sea tuila o le a puupuu nai lo se isi tui: faatasi ai ma lenei nila o le ae lua taimi e tuia ai le paʻu o pulou o fagu, ma e le mafai foi ona pasia e aunoa ma se siaki. O le isi lea finauga e fiafia i le faʻaaogaina o le suauu.

Faʻaaogā faʻasasini inisalini faʻapitoa

O le mea moni, e sili atu le tuʻuina atu o faʻasalalauga tuʻufaʻatasi, talu ai e le lava le pulea o le suka ma "amata le faʻasologa," e iai ni masalosaloga tetele: masalo o le mea lea o loʻo i ai se ituaiga o mea sese? Afai ua i ai se faanaunauga sili e faaitiitia le numera o inisiua, e sili ona lelei le faʻaaogaina o vailaʻau o inisalini, talu ai ua lava nei e faamalieina ai manaʻoga o le tele o tagata gasegase. O le tuusaunoaga o mataupu ia o le maʻisuka malosi, pe a le mafai ona maua le taui ma le faʻasalaga tumau o inisalini, ae i lenei tulaga, o le faʻaofiina o le inisalini e lua i le syringe lava lea e faʻasaina.

O le manava o inisalini e matautia!

Ou te fia faamanatu atu ia te oe o le mafanafana o le insulin e vave ona vave faʻavaveina nai lo le maua o le vevela o le potu. O le mea lava e tasi e tupu pe afai e te "mafanafana" le nofoaga o tui. I tusi faʻapitoa, o se mataupu e faʻamatalaina pe a faʻamalosia e se alii talavou, inisalini "pupuu" i luma o le aiga o le afiafi, ma tonu ai i le 30 minute na te 'ai muamua, o le a ia maua le taimi e taele ai. Na maua o ia e le iloa ... E lelei e laitiiti se vai, ma o lona ulu e tumau pea i luga. Ua e mateina le mea na tupu? E saʻo: o le mafanafana o le vai na vave faʻavevelaina ai le manava o le inisalini, o meaʻai ua tuai, ma o le hypoglycemia ua le o toe mamao. E tusa lava pe tutusa le aafiaga e mafai ona maua pe afai o le nofoaga o inisiua e masini lelei lelei aʻo le i tui. E tatau ona manatuaina lenei mea i le taumafanafana. I lalo o le aafiaga o le vevela o le la, o le paʻu o le paʻu e matua vevela lava, e le gata ina vevela ai le vevela, ae faʻapena foi le vave faʻaleleia o le inisalini mo le mafuaʻaga lava e tasi, e tatau ona faʻaeteete i le taele ma le sauna.

Ae o le gaioiga faaletino, o le mea moni, e aafia ai le galuega o le inisalini e ala i le faʻateleina o le inu ma le faateleina o le musika i le fualaau faasaina. E lei leva talu ai, na talitonuina afai e inisalini le inisalini i totonu o se eria e le aafia i le galuega faaletino, e mafai ona aloese mai le hypoglycemia. Ua faʻaalia e le faʻatinoga e le o lea. E le mafai! O lenei ua tatou malamalama pe aisea: o le faʻaaogaina o le inisalini i totonu o maso e le faalagolago i le nofoaga o lona faʻaofiina i totonu o le tino. O le mea la lea, o tulafono mo le puipuia o le hypoglycemia i le taimi o galuega faaletino e tumau lava le tutusa - puleaina o le suka ma le faʻaopopoina o taumafa o gaʻo i meaai.

Ua uma ona e iloa le auala e fai ai le inisalini. E tumau pea le "faigofie" - ia filifili po o le a, i le a le ao ma le taimi. I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga o le togafitiga o le insulin e mafai ona eseese tele, ae o nisi taimi e sili atu le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2 i le auala tutusa lava e pei o le ituaiga 1.

Tuua Lau Faamatalaga