O oloa mo le faʻaitiitia o le suka i le maʻisuka ituaiga 2

O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e fiafia i le fesili o fea meaai e maua ai le toto suka. E naʻo le fomaʻi aoga e mafai ona fautuaina e faʻalauiloa se meaʻai i totonu o le meaai poʻo le aveeseina mai se meaʻai, ae tatau i tagata taitoatasi ona iloa le taua o le kulukose mo le tino.

Glucose o le vaega aupito sili lea ona taua o le metabolism, ona o lona le atoatoa po o le tele o gasegase e mafua mai i le tino ua i ai ni faaletonu matuia, ma e le mafai e se tagata ona taitaia se olaga masani. Afai e sili atu le glucose, ona i ai lea o ni toilalo i le faagasologa o metabolic, o le galuega o le toetoe lava o okeni uma ma o latou tino ua faaleagaina. O loʻo maua le tele o le suka i le alualu i luma o le maʻisuka i totonu o tagata.

O togafitiga o le maʻi e faia i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa na filifilia e fuafua ile ituaiga o faʻamaʻi ma le tulaga ole vasega. I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e tatau ona e filifilia vailaʻau e faʻaititia ai le maualuga o meaʻai gaʻo i le plasma toto. O le ituaiga muamua o faʻamaʻi e faʻaalia i le faʻaaogaina o vailaʻau o inisalini. O nei vailaau e faateleina ai le numera o le insulin i le plasma toto ma maualalo ai le suka. Injections o inisalini e aofia ai vailaʻau e suia ai le homone tagata.

I le faaopoopo atu i vailaʻau, e taua le faʻaopoopo o meaai e faʻaititia ai le maualuga o lou suka i au meaʻai. O le faʻafelagolagomaʻi i togafitiga togafitiga e mafai ai e oe ona faʻamautu le kulukose ma faʻamaonia le tulaga o se tagata.

Le galuega a le kulukose i le tino

Soʻo se tagata maʻi i faʻamaʻi faʻamaonia o le ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona iloa po o fea meaai e le faʻateleina ai le suka o le toto e tatau ona ulu i totonu o le lisi o meaʻai, e tatau ona faʻamalamalama muamua po o fea mea e 'eseʻese ese mai le lisi ma maua ai se malamalamaʻaga lautele pe faapefea ona ulu atu le suka i le plasma toto, ma pe faapefea ona aafia ai le tino.

E taua tele faʻamatalaga mo tagata e maua i le maʻisuka, ma mo tagata o loʻo popole i foliga o le tino ma le soifua maloloina.

E masani ona i ai fesili e uiga i le maʻisuka e mafai ona 'ai mea taumafa e maua i le moli uila. O nei meaʻai e le tatau ona vavae ese mai le lisi, ae o le tele o latou mea e tatau ona faʻaitiitia.

Afai e masani ona e taumafa i meaʻai e le o aofia ai le tele o mea manogi moli, ae o loʻo i ai se mea aoga tele, e mafai ai e oe ona toe faʻafoʻi le pancreas, ma faʻafaigofieina ai le suka o le toto i le plasma toto i vaevaega faʻasolosolo.

O le maualuga o le suka i totonu o le toto e faalagolago lava i le lelei o le galuega o le pancreas. Afai ei ai ni faaletonu o le tino i galuega a lenei tino, ona manaʻomia vave lea o togafitiga faʻapitoa e faʻasalalau ai lona gaioiga.

Mo lenei mea, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina fualaau faʻasaina faapitoa ma faʻatulagaina se taumafataga faapitoa.

Glycemic index

O le faʻamatalaga faʻamaonia mo le maʻisuka e pei o se faʻalautele laulau mo se tamaititi aoga. E leai se auala e aunoa ma ia. O se faailoga lea e mafai ai e oe ona fuafua pe faʻapefea ona aʻafia le maualuga o le suka i le faʻaaogaina o se oloa faapitoa.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o soʻo se mea e tatau ai i se taumafataga o le maʻisuka e le tatau ona sili atu ma le 50 iunite. E naʻo le auala lava lea e mafai ai e le tagata ona maualalo le suka ma faʻaleleia ai le umi ma faʻaleleia le lelei o lona olaga.

Seafood

Faʻavae muamua e fomaʻi i le lisi o oloa e faʻaitiitia ai le toto suka. O a latou faʻamatalaga mataʻituina faʻamavae faamaumauga - naʻo le 5 iunite. E mautinoa lava e le maualuga le suauu, e tusa lava pe mafai e le maʻisuka ona faʻasaʻo ia te ia lava le faaluaina o le gaogao po o musele. O mea uma lava e uiga i le maualalo o le gaʻo i totonu oi latou ma eletene maualuga. Seafood o meaai sili ia mo i latou o loʻo mataʻituina le kulukose ae e manaʻo i meaai e lelei ma lelei.

E aofia ai le tele o gaʻo, proteins ma gaʻo, ae e mauʻoa i fiber, vitamini ma elemene. Naʻo le toe foi mai o musika o lo latou lavelave faʻapitoaina e le tino, aemaise lava pe a iai se maʻi o le tagata. O le mea lea, e taua le matauina o le fuataga: mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le faʻatagaina o le 100 kalama i le vaiaso.

O musika meli, pese pese ma musika e sili ona aoga. E mafai ona e kukaina i soo se auala, sei vagana ai le veleina.

Green vegetables

Green o se paaga mo le maʻisuka lea e mafai ona fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka. O fualaau aina lanumeamata uma e aofia ai sina vaega itiiti o le kulukose. Tagata gasegase e mafai ona aofia i totonu o la latou lisi:

  • meaʻai
  • kukama
  • seleli
  • soʻo se greens (aniani na o le mata),
  • laulaau laulaʻau,
  • eggplant
  • zucchini
  • asparagus
  • lanumeamata lanumeamata
  • peʻa mama,
  • logo ata
  • kapisi: paʻepaʻe, cauliflower, broccoli, sami,
  • olive
  • radis
  • Tomato

E fautuaina foi e fomaʻi le gauai faapitoa atu i le artichoke a Ierusalema, o fatu ia o loʻo aofia ai vitamini, minerale, faʻatoʻaga eletise taua ma le tele o fiber. O lenei laau atonu o le tali lea i le fesili, o nei mea taumafa e maua ai le toto toto, aua o le artichoke o Ierusalema o loʻo iai inulin - o se natura masani o le inisalini.

O le fua faʻamatalaga o fualaau 'eseʻese e mai i le 25 i le 40 iunite, o lona uiga, e le o mea uma e tutusa lelei mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. Faatasi ai ma i latou e mafai ma e tatau ona:

  • fualaau suamalie
  • avoka
  • apu (e tatau ona 'aina faʻatasi)
  • pears
  • grenades
  • nectarines
  • peaches
  • plums (fou).

O fualaau aina, o fualaau o le a sili ona lelei, aua e mauʻoa i vitamini ma e leai ni vailaʻau oona. I le faʻaopoopoga, o fatu laʻau e lelei ona teuina i totonu o le pusaaisa, o lea e sili ai le teu i luga o lenei fale i le tele e mafai ai.

Ae e na o sina vaega e maualalo le gaʻo. Taumafa iʻa ia le itiiti ifo i le 2 taimi i le vaiaso. E sili atu le kuka i totonu o le ogaumu poʻo le uila, talu ai ona o le falai falai o le a le aumaia ai aoga talafeagai.

O le malosi lenei o le anti-glucose faaopoopo. O mea taumafa maualuga i le fiber o le a faʻagesegese tele ai le gaioiga o le inu o le suka ma, o le mea lea, faʻaititia ai ona mea i totonu o le toto. O le fiber e tamaoaiga i:

  • soya
  • lentils
  • Turkish Turkish Chickpeas
  • pi
  • Oats (oatmeal e mauoa i filo soluble, o le mea sili e le o le faaopoopo o le suka i ai),
  • nati
  • sunflower fatu
  • lala.

O fualaau suamalie e mafai ona 'aina e oo i le 150 kalama i le taimi, ae o le pumpkin e sili ona tofotofoina aua e 13.5% o le carbohydrate.

Meaʻai ma le vaitau

O se puipuiga sili lea ona lelei o le maʻisuka ma fesoasoani e faʻamaonia le aofaʻi o suka i totonu o le toto. O taʻitaʻi i faʻamanuiaga i luga o le tino e aofia ai:

O nei meaʻai uma e faʻateleina ai le gaʻo ma le inisalini.

O aano o manufasi e le faateleina le maualuga o le suka ma e aofia ai le tele o protein taua. E masani lava, e tatau ona e filifili naʻo ituaiga e maualalo maualalo:

O se meaʻai maualalo-kapeti e mafai ai ona faaopoopo mea taumafa i le taumafataga, ae o la latou aofaiga e tatau ona faatapulaaina.

Toga cheese e mafai ona tutusa ma iʻa ma meaʻai. E i ai le mea taua e tasi e pei o anufe, ae o loo i ai se maualuga maualuga o le protein faigofie, e maua mai ai le pata ma vitamini o vaega B ma le E. Soy susu e mafai ona faaopoopo i mea inu (pe a faaopoopo i se mea vevela tele, e mafai ona pipiʻi).

Mea gaosi susu

Ona o mea o loʻo maua i le lactose (susu suka) i le susu, e vave ona siitia maualuga le kulukose o le toto. E sili ona lelei le aloese mai le laititi o le gaʻo poo le paʻu o le susu - o loʻo i ai se laasose sili atu maualuga.

E maua mai le faʻaoʻoina o kulimi faʻanatura ma meaʻai susu. O le kulimi e mafai ona faʻamalamalama le kofe poʻo le lauti, ma e sili atu ona suamalie nai lo le susu masani. Cheeses (sei vagana ai Feta), pata, yogurt mai le susu atoa ma e leai ni suka, kusi (i le maualuga o le 1-2 sipuni mo se taumafataga, e sili atu ona lelei i salamata o le vaitau) e fetaui lelei mo se taumafa maualalo.

Laei Saogati Aoga

Nai lo le maualuga o calorie sauces ma le mayonnaise, e lelei tele le faʻaaogaina o le canola, olive poʻo le suauu.

O le suauu manogi o se mea faapitoa, taua tele lea e fesoasoani i le maualalo o le kulūkose toto. E le gata i lea, o se faleteuoloa o se fuainumera tele o elemene (fuluula, miamine, magnesium, apamemea, manganese) ma omega-3 gaʻo gaʻo. O fatu laau e vave faʻaitiitia ai le suka.

I fualaʻau suamalie, o se suauu masani e leai se sao o le kulikou masani e faʻafefiloi lelei.

Fautuaga

I le tele o tulaga, tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma saili po o fea meaai e sili atu ona aʻafia ai le lamatiaga o le suka e malamalama ai muamua na latou faia uma le sese ma aumai moni o latou tino i se tulaga o le le mafai ona gaosia lelei le suka.

I totonu o le 3 aso talu ona sui i se meaʻai maualalo, o le maʻisuka ua lagona ua faaleleia lona ola maloloina. O le mita o le a faʻamaonia lenei mea.

O le mea muamua lava e manatua o meaʻai uma e faʻaumatia le tele o le suka. O lona uiga, o le taumafaina e tusa lava pe faʻatagaina oloa e le taliaina, talu ai e le mafai ai ona e pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, e taua tele le iloa pe faapefea ona taulimaina meaʻai. O maʻi suka o le ai ai le faʻamapulaʻaina o vaega ma pipii i se taumafataga. A maeʻa se taimi, o le a avea se ituaiga o olaga ma masani ma aumai ai ni taunuuga lelei e ono iloa.

Faʻatasi ma le maʻisuka, e mafai ona e 'ai tele eseese. O le mea autu e le o le faʻavalevalea e kuka ma siaki le faʻasologa o le faʻaaogaina o oloa e tusa ai ma se laulau faapitoa. E le sili atu i le 50 iunite.

I le taeao, e fautuaina e 'ai meaʻai ma se faʻamaufaʻailogaina i le va o le 35 i le 50 iunite. I le afiafi, o le metabolism e faʻagesegese, ma o loʻo i ai se tulaga lamatia o le a avea ia ipu mai nei oloa o le a avea ma kilokalama le talafeagai.

O Porridge e tatau ona saunia na o fatuga atoa.

E taua tele le faʻaaogaina o fualaau aina io latou foliga masani - na o le auala lenei e faʻagesegese ai le faʻaaogaina o le suka i le toto. E tutusa lava ia mo fualaau 'aina.

E sili atu ona lelei meaai faʻatasi ma i latou o loʻo i ai le tele o fiva.

O meaai uma e tatau ona fufulu ma le faʻaeteete.

E tatau ona e pulea le tele o kalori e 'aina. Mo tamaitai, o le faailo sili ona lelei o le 1200 Kcal i le aso, mo alii - 1500 Kcal. O le faaitiitia o nei tulaga faatauaina e mafai ona afaina ai le lelei, ona o le tino o le a aafia i le le atoatoa o vitamini ma minerale.

O le faʻaaogaina o oloa e faʻaitiitia ai le suka toto i le maʻisuka ituaiga 2, pe leai, e le faʻapupulaina, o se tulaga talafeagai mo le manuia o se tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi ma o ai le mamafa. O meaai lelei e mafai ona galue i mea ofoofogia, e pei ona molimauina e le faitau miliona o tagata i le salafa o le lalolagi. O le vave lava ona malamalama le maʻisuka i lenei mea, o le tele foi lea o lona ola i se olaga umi. O le mea lea, e tatau ona e amata taumafa i le taimi nei.

Fautuaina le totoina o le suka toto mo le maʻisuka ituaiga 2

Aʻo tali le fesili o nei meaai e maualalo ai le toto suka, e taua tele le malamalama i le mataupu faavae o le gaioiga o meaai i luga o le toto suka i totonu o le maʻisuka ituaiga 2. O meaʻai uma e aofia ai gaʻo (i sili atu pe itiiti ifo foi). O latou, pe a faʻamalosia, o loʻo faʻaaogaina i le kulukose, lea e ave i totonu o le toto ma e tatau ona tuʻuina atu i sela e faʻaaoga ai le insulin. I le maʻisuka, e le tupu lenei mea ona o le le lava o le inisalini. O se taunuuga, e faʻaleleia i totonu o le tino ma faateleina ai le suka.

O le mea lea, o le tali i le fesili o fea meaai e maualalo ai le toto suka. O le mea moni, latou te le oi ai. E i ai togalaau faʻalaʻau e faʻaitiitia ai le toto suka, ae o oloa e fesoasoani e faʻaititia le suka e leʻi maua. Ma o le oloa e le afaina ai le kulūkose, e le tatau ona i ai ni mea inu gaʻo, ma e le o iai ni ipu. Ae o loʻo i ai na o loʻo i ai naʻo ni nai meaola suamalie e le mafai ona latou aʻafia ai le kulūkose i totonu o le tino. Ae latou te le maua mea e maua ai le suka.

O maʻisuka taʻitasi e masani i se faʻaaliga e pei o le glycemic index. O loʻo faʻaalia ai le tele o le faʻaaogaina o meaʻai e aafia ai le kulukose i totonu o le toto. O le lalo ifo o lenei faailoilo, o le itiiti ifo o le gaʻo i le meaʻai, ma le itiiti ifo o lona aʻafiaga i luga o le maʻisuka. O lenei faʻamaufaʻailogaina o se faʻavae taua i le faʻavaeina o le taumafataga. Maualuga le maualuga o le meli, suka. O faʻamatalaga maualalo e aofia ai na faailoga e aofia ai le 30 i le 40 iunite (mo se faʻataʻitaʻiga, 20 nati). Mo nisi fua suamalie, o lenei fuainumera e i le va o le 55 - 65 iunite. O le maualuga lea o le faasino igoa ma e le aoga le 'aiina o ia ipu mo i latou ei ai le maʻisuka ituaiga 2.

O le isi meaʻai o le maʻisuka o le naʻo le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia le oti ma le faʻaeteete. Faatasi ai ma le ituaiga muamua o le gasegase, e leai se mea e tatau ona e faatapulaaina oe lava i le filifiliga o ipu. O le faʻaaogaina o soo se mea, e oʻo lava i le maualuga-kapelu, e mafai ona faʻasalaina meaai i le tuiina o le inisalini.

Pe a mafaufau po o fea meaai e maualalo ai le suka toto, o le toʻatele o tagata e mafaufau i fualaau faisua. O le tele o ia mea o loʻo faʻamatalaina i se fuainumera maualalo maualalo, ma o le mea lea e le afaina tele ai le suka. Tuusaunoaga o fualaau faisua ma fualaau aina e maua i le malo.

O le mea moni, ua fautuaina e fomaʻi o le maʻisuka e faʻateleina fualaau faisua. E le gata ina faalagolago i le mea moni o le faʻaitiitia o le toto toto, ae faʻatasi foi ma o latou aafiaga lelei i isi itu. Aemaise lava, o le faʻaaogaina o fualaau faisua e fesoasoani e faʻamaonia le mamafa, lea e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, ona o le mafuaʻaga ma le aʻafiaga o lenei faʻamaʻi e mafai ona avea ma se mea oona. O fualaau faisua ei ai mea maualalo le kalori.

E le gata i lea, latou te maua se aafiaga lelei i le metabolism, ma ona o le maualalo o le kulukose, latou te maua ai sina malosi. O le tino ua faʻamalosi e faʻaaogaina le kulukose ua uma ona i ai i totonu o le malosi mo le afi.

E le gata i lea, o fualaau faisua e faʻaaogaina faʻapitoa mo le faʻaitiitia o le suka o le toto i le maʻisuka ituaiga 2 aua latou te faʻamamaina le tino ma vitamini, minerale, ma fiber. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le magnesium i le meaʻai e faʻaitiitia ai le suka i totonu o le tino e ala i le faʻateleina o le metabolism. O fualaau suamalie o le suālaʻau e lisiina i lalo:

  1. Eggplant
  2. Zucchini,
  3. Kapisi (paʻulaʻau ma paʻepaʻe),
  4. Bow
  5. Kukama
  6. Radisa
  7. Lulu
  8. Salati
  9. Seleti
  10. Peʻe suamalie
  11. Asparagus
  12. Tomato
  13. Ierusalemaichokei,
  14. Paʻu
  15. Peni
  16. Horseradish
  17. Ata
  18. Fugalaau

Afai, pe a filifilia le ituaiga o fualaau faisua, e le o mautinoa e le tagata faatau po o fea oloa e mafai ona faʻaititia ai le toto suka, ona i ai lea o se tulafono lautele. E tatau ona tuʻuina atu i ai fualaʻau lanumeamata ma se tofo malie ma aunoa ma se tofo suamalie (na o na o loʻo lisiina atu i le laulau).

E le gata i lea, o le mafaufau pe o fea meaai e maualalo ai le toto suka i le maʻisuka o le ituaiga 2, e toatele tagata e mafaufau i fua e mafai ona avea o se isi mea lelei i le suamalie i tulaga o le teena o le suamalie. Ae peitai, o mea uma e sili atu ona faigata ia i latou. Toeitiiti lava o fua uma mo le maʻisuka e faʻasaina, aua o loʻo aofia ai le tele o le kulukose, lea e faʻamatalaina ai lo latou suamalie suamalie. O fua e faʻaitiitia ai le toto suka e faʻaalia i faʻamatalaga glycemic o le sili atu i le 20 - 35 iunite. O le laulau i lalo o loʻo aofia ai le tele o fua lelei ma o latou ituaiga faʻaaliga.

E faʻapefea ona 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaititia ai le toto suka

O se numera tele o tagata i le salafa o le lalolagi oe na feagai ma le maʻisuka latou te aʻoaʻo e nonofo i ni tulaga fou. O le toʻatele oi latou e faʻaauau pea ona ola i ni olaga atoatoa, ma e oʻo lava i le ofo i le lalolagi ma le ausiaina o le ausiaina.Ae, e ui lava i auala eseese i togafitiga ma tulaga eseese o soifuaga, oi latou uma oe na aoaoina e pulea le maualuga o le kulukose o le toto, muamua na amata ona pipii i se meaai e faavae i oloa e faaitiitia ai le toto suka i le maʻisuka ituaiga 2. O nei oloa o fualaau oona, fualaau faisua, laumei, mea manogi.

E tusa ai ma fuainumera, e na o le 30% o tagata na maua se faʻateleina o mea o le glucose (dextrose) i lo latou toto vave alu i le fomaʻi ma taumafai e foia le faafitauli o le faʻaitiitia o latou suka i se auala lelei: faʻafomai ma le faʻaaogaina o togafitiga. E mafai ona e malamalama pe aisea e maualalo ai lenei pasene:

  • E tele tala le lelei e uiga i vailaʻau e faʻasaʻo le maualuga o le dextrose i le toto,
  • o le salalau lautele faalauiloa o le lagolagosua ole lagolagosua ole lagolagosua e musuia ai le mautinoa e mafai e lenei metotia ona galue i mea ofoofogia,
  • maualuga maualuga o le le talitonu i falemaʻi.

Afai o oe lava na faia se suʻesuʻega i luga o le faavae o le glucometer poʻo se isi mafuaaga ua filifili ai e ono maua oe i le maʻisuka, aua le faanatinati e faia faaiuga faaiu, ae faia se taimi atofaina ma se endocrinologist.

E talitonuina o le siama o le maʻisuka e mafai ona faʻatuina i faʻamaʻi nei:

  • maualuga le kulukose maualuga (luga aʻe 6),
  • mamafa tele
  • faateleina le 'ai
  • vaivaiga lautele faaletino,
  • fia inu pea.

E naʻo le iai o faʻamaoniga uma i le taimi e tasi e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o maualuga le maualuga o le toto o le tagata, ma e mafua ona o le maʻisuka. Ole faitauga o le glucometer na o ia e le o faaalia ai lenei mea.

O se maualuga maualuga o le dextrose e mafai foi ona iloa e uiga i tua o le atuatuvale, le malosi o le malosi faaletino po o isi tulaga le masani ai, pe a aveese e le tino se aofaiga tele o le kulukose i totonu o le toto e faatumauina ai le masani ai o faiga uma, o le punavai autu o le malosi. I nei tulaga, o se taumafa e faʻaitiitia le pasene o le dextrose e le manaʻomia.

E faʻapefea ona aʻafia le kulukose o le toto (dextrose)

Pe a sau e taʻi 2 le maʻisuka, e mafai ona fai mai ma le mautinoa ma i le amataga o lenei faʻamaʻi, e mafai ona foia le faafitauli i ni auala taua se tolu:

  • 'ai meaai laiti-kalori (o se meaai e maualalo ai le kulūkose),
  • faateleina lau gaioiga faaletino,
  • ia pulea e le tagata lava ia le toto suka.

O se tasi o fofo tele i le faafitauli o le glucose-o le faʻaitiitia o le soifua maloloina. E manaʻomia ona iloa e le tagata maʻi:

  • mea e mafai ona e 'ai
  • o nei meaai e matua faasaina,
  • suauʻu toto e faʻaititia meaʻai.

Aua le vaavaai mo faamatalaga e uiga i mea e mafai ona e 'ai ma mea e le mafai ona e' ai i laulau taʻitasi ma se lisi o meaai faasaina pe faatagaina. Soʻo se laulau e tuʻuina atu na o lisi faʻataʻitaʻi ma faʻamaumauga.

O se tagata na ia mauaina se faʻamaʻi faigata i totonu ia te ia lava, o le lisi o mea e mafai ona 'ai e ia ma mea e le tatau ona' ai, e tatau ona faia e fomaʻi i endocrinology ma meaʻai.

O le a matou tuʻuina atu ni faʻamatalaga faʻamatalaga e faʻasaina ai oloa mo le maʻisuka ma e faatagaina. Ae o lenei faʻamatalaga e mafai ona taʻitaʻia aʻo leʻi asiasi i se fomaʻi, ona mulimuli mulimuli lea i ana fautuaga.

Mai meaʻai faatagaina e faʻaitiitia le maualuga o le dextrose i le toto ma le maʻisuka ituaiga 2, e taʻua ai e tagata fai meaʻai:

  • fualaau faisua
  • kusi falaoa
  • soya
  • oatmeal (e le o le gaʻo),
  • leʻu iʻa ma aano o manufasi,
  • meaʻai susu (susu kesi, kefir, yogurt).

O le seti lea o oloa e mafai ona e kuka ai ipu autu. Ae o iʻa e maualalo maualalo ma aano o manufasi, e le fautuaina e faʻaaoga le suka mai nei mea. O suauu ma aano po o iʻa e tatau ona saunia i luga o le faʻavae o suka.

E i ai foi ni vaega o meaʻai mai le vaega maualuga, e tatau ona faʻaaogaina i na o ni laʻititi laʻititi, talu ai ona o se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua, sili atu i le masani o nei oloa e mafua ai le faateleina o le kulukose.

I nai aofaiga laiti e mafai ona faʻaopopo i meaai autu ma 'ai:

  • mūmū mūmū (tamato, pepa lanu mumu mumu, kāloti, ma isi mea),
  • meaola manu ma fualaʻau (tasi sipuni i le aso),
  • oloa susu (susu susu po o kulimi),
  • e le sili atu i le 2 fuamoa i le aso,
  • sina fasi falaoa (pe a ma le 250 g i le aso), e mafai foi ona suia le falaoa i nisi taimi i le pasta.

O meainu, sei vagana ai meaʻai laʻau, e mafai ona e faʻaaogaina tiuti e leʻi faʻasalalauina, kofe, vai masani mai vine e le o faʻasalaina i luga o se meaai mo le maʻisuka ituaiga 2.

Ae ui i lea, e le tatau ona sili atu i le aofaiga atoa o le suavai faatagaina i le aso. E faʻatagaina e le sili atu i le 5 tioata, e aofia ai soupili ma meaʻai susu.

E le o le faapea o se mea taumafa o le lisi o kulukose-faʻaitiitia o meaʻai o le a vave faʻaitiitia le kulukose maualuga i le maʻisuka ituaiga 2. E ui lava o le mea moni o nei mea uma o oloa ia e maualalo ai le pasene o le suka, e le tatau ona e faʻamoemoeina se vavega mai ia i latou. E le mafai ona faʻaitiitia vave le mea o le dextrose i le toto. Aʻo leʻi faʻaalia le faʻaaogaina o meaʻai e maua ai le suka, e le itiiti ifo ma le vaiaso e tatau ona pasia.

E ui i le mea moni e taua mo se tagata ei ai le maualuga maualuga o le toto e iloa ai meaʻai e mafai ona 'aina ma le maʻisuka ituaiga 2, e tutusa lava le taua le i ai o faʻamatalaga e uiga i mea ua faasaina.

O le maʻisuka-faʻaitiitia meaʻai mo lenei ituaiga o maʻisuka ua faʻasaina:

  • inu pia
  • soʻo se mea e gaosia
  • ulaula meaʻai (puaa, povi, iʻa, ma isi),
  • meaai falai
  • fua o le suka-vine (vine, faʻi, ma isi),
  • fualaau mamago.

O lenei seti o oloa e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻaia mai i aso uma o se tagata e maua i le maʻisuka.

O le toto o le suka i le suka e mafai ona fesuisuiai i le aso atoa. O le "sugar maualuga" o le a tuʻuina atu uma i lole e 'ai ma se tulaga faʻalavelave. Mo se tino maloloina, o le faʻafitauli o le vave faʻaitiitia o le toto suka o le a le faʻaalia ai ni faigata.

Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, o le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o lona toto o le a taitai atu ai i le vave ona faʻaleagaina ma faʻaleagaina ai totoga i totonu o totoga. O a matou faʻamatalaga i le faʻaitiitia o le suka o le toto e aoga tele mo i latou oe mananao e pulea lo latou ola maloloina.

O tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o loʻo faʻaalia i le olaga i aso uma-o le toto maualuga o le suka suka. O le glucometer, lea e faigofie ona faʻaogaina, e mafai ai ona fuaina le maualuga o le suka i le fale ma faigofie ai le olaga mo ia tagata gasegase. E tele taimi i le aso, e mafai ona maua le taua tonu o le faailo (glucose level) ma siaki le lelei o metotia e faʻaaoga i lalo o le suka:

  • O se paleni paleni (o fua e faʻaitiitia ai le suka suka e faʻaaogaina),
  • Fomai sauniuniga
  • Gaoioiga faaletino
  • Injections o le inisalini.

O le le mautinoa o le lelei o le masini e aofia ai lona mafai ona faaputuputu fuainumera o fuainumera, ma mafai ai, i le mea lea, ona mataʻituina le natura o suiga i le maualuga o le suka i totonu o le toto. O lea faʻatonuga o le a mafai ai e oe ona suʻe pe faapefea ona saofaga lau gaioiga i le foia o le faafitauli o le faʻaitiitia o le suka o le toto.

O le fua faʻatatau o taimi e tatau ona fautuaina e le fomaʻi. E masani lava, i le maʻisuka ituaiga 2, e 2 fuataga e ave - i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao ma luma o le taumafataga lona lua o le aoauli. O se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 o le a tatau ona faia fua i se maualuga maualuga, e faʻaaoga ai se glucometer e oʻo i le valu taimi i le aso.

Ina ia iloilo le sao atoatoa o le masini, e tatau ona faia i lea taimi ma lea taimi ni fuataga o le pule, foaʻiina o le toto mo le auiliiliga i le falemaʻi. O nisi punaoa fautuaina e fai lenei vaiaso.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le masini, faʻamafanafana ou lima i le fufuluina i le vai vevela.

O le sao o le masini e mafai ona faʻatusatusa i le faʻatusatusaina o taunuuga o fua:

  • O faʻamaumauga e maua mai o se taunuuga o le tolu fuataga i le laina e tatau ona o gatasi ma le sao atoatoa o le 10%.
  • O faʻamatalaga na maua e le glucometer, ma iuga o le auʻiliʻiliga i totonu o le falemaʻi e tatau ona fetaui ma le sao atoatoa o le 20%.

E tele auala e faʻaititia ai lou toto suka. O le elemene autu o le lelei o mea taumafa. Mo tagata e maua i le maʻisuka, e le taliaina le 'aiina o meaʻai e faʻateleina le kulukose o le toto, faʻaitiitia le lagona o le insulin ma faʻaosoosoina le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2. O nei oloa e vaevaeina i vaega:

  • Breakfast cereals, muesli,
  • Mayonnaise, ketchup,
  • Fale faʻafiafia (keke, keke, muffins),
  • O le taoina, tao tao,
  • Sweets
  • Ju, suamalie suamalie,
  • Ava, pia.

O fautuaga o loʻo mulimuli mai o le a taʻuina atu ia te oe poʻo fea meaai e faʻaititia ai lou suka toto.

Aloese mai fualaau faisua ma fualaʻau ma se Glycemic Index (GI) maualuga ma le maualuga o mea malie. Lisi o fualaau aina e le tatau ona i luga o le laulau i taimi uma:

O fualaau faisua e sili atu ona faʻamaoni, ae fautuaina e faʻagata i au meaʻai:

O le salty ma le fuaina o fualaʻau e matua faʻasaina. O suamalie suamalie e sasaina mai beets ma kāloti, faʻafefe i le vai, o le a le afaina pe a le faʻaumatia i aso uma.

O meaʻai lelei o le suka o le a faʻaititia ai lona toto

Sugar o se vailaʻau gaʻo vave, lona GI = 75. Pe a faʻamalosia, e mafua ai le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Matou te faʻaaogaina le suka i lona tino mamā, faʻaopoopoina i meainu ma meaai (faʻataʻitaʻiga, suamalie suamalie), ma le tagofia o suamalie suamalie.

Afai oe popole e uiga i le faʻaitiitia o le toto suka, e tatau ona e aveesea uma le suka mai au mea taumafa. I le taimi muamua o le a tupu ai se faʻafitauli, ae o le a faasolosolo malie lava ona e suia lau masani o oe.

O le nifo malie i le taimi muamua o le a fesoasoani i le vaovao stevia. O lenei laau ei ai lona suamalie suamalie ma ua faʻaaogaina e sui ai le suka masani, fesoasoani i le faʻaititia o le maualuga o le suka. E mafai ona faaopoopo i le lauti, meainu suamalie, compote.

I nisi tulaga, e manaʻomia le i ai o se "suʻega lelei" o le toto, e faʻaalia ai le leai o ni mea sese mai le masani. E tele auala e vave faʻaititia ai lou toto suka:

  • O le aso o le auiliiliga ("aso X") e tatau ona muamua muamua i se taumafataga o meaʻai maualalo mo le tele o aso,
  • Aua e inu ava malosi i le taimi lenei,
  • Fai taga taʻaloga mo ni nai aso, faʻatupulaʻia le tele o gaoioiga faaletino,
  • Starve mo le 12 itula ao lei faia le suʻega,
  • I le "X Day", sasaa vai malulu i le taeao, mafaufau loloto, alu i se savaliga puupuu.

Afai e te mulimuli i nei fautuaga, o le maualuga o le suka o le toto i le taimi nei e mafai ona paʻu i tulaga masani.

O le taua o gaoioiga faaletino e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, mafua ai se tulaga le mautonu.

O fautuaga i luga ile auala e vave faʻaitiitia ai le toto o lou suka toto, e le faʻasaʻoina oe mai aso taʻitasi, polokalama patino e fesoasoani e faʻaititia ai lou maualuga toto toto.

Afai o le auiliiliga o le auʻiliʻiliga e faʻaalia ai le maualuga o le suka toto, e tatau ona pipii i se taumafataga faapitoa i le taumafataga e fesoasoani e faʻamaonia le metabolism gaʻo. E tatau ona tuʻufaʻatasiga i oloa e aofia ai inulin. O fualaau aina e maualalo ai le suka suka maua i luga o fale teu oloa.

Inulin o se mea faʻapitoa e maua mai i le polysaccharide o mea totino. E faʻamalosia le metabolism ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto.

Inulin i tamai atumaga e mafai ona maua i le toetoe o sui uma o le lalolagi. O se maualuga maualuga o inulin e mafai ona mitamita i oloa mai se lisi e matua tapulaa:

  • Ierusalemaichokei (up to 20%),
  • Chicory (e oo i le 20%),
  • Scorzonera (e oʻo i le 10%),
  • Garlic (e oʻo i le 15%),
  • Leek (e oo atu i le 10%),
  • Oona (e oʻo i le 6%).

O meaʻai ma le gaosiga o meaʻai e maua i le suka e fautuaina i lau lisi o aso taʻitasi.

E masani lava ona maua i totonu o togalaau togalaau le tele o laau toto. O lona fatu i le taumalulu i le eleele ma i le amataga o le tautotogo e mafai ona faʻaaogaina mo le kuka. Laʻau kuka suamalie, fufuluina i le sua o le tipolo, maua se tofo o maso. Faʻasinisi le toiso o Ierusalema e tofo e pei o se pateta suamalie.

Mai le eleele malulu eleele o le chicory, ua saunia se vai inu e mafai ona inu nai lo le kofe. Chicory i le ituaiga o paʻu, granul ma extracti ua faʻatau atu i le faleoloa. Chicory, faʻaaogaina e le inu i aso uma, o le a fesoasoani e faʻaititia le toto suka.

O lenei fualaau faisua e leʻi mauaina tele le tufatufaga ia i matou. O le faʻamasino i le faʻamatalaga, o le tuputupu ae e le faigata. Laʻu aʻago ua faaopoopo i soup.

O nei fualaau faisua e masani ona i ai i totonu o la matou umukuka Afai o le faʻaaogaina fou e faʻaleagaina ai le meaʻai, o le a mafai ona e taumafai e faʻaopoopo nei fualaau faisua i suauu, supa.

O se tagata gasegase i le maʻisuka e mafai ona tuʻuina atu i ai ituaiga meaʻai e maualalo ai le toto suka. O meaai suamalie suamalie e matua faasaina.

Laulau: Lisi o oloa o le maʻisuka

O le maʻi suka e mafua mai i le faateleina o le glycemia. E lua ituaiga o faʻamaʻi. I le taimi muamua, ua maitauina le faaletonu o le tino o le pancreas, ma i le tulaga lona lua, o le maʻi o le taunuuga lea o le le paleni o meaai, o se olaga e le taua, ma e masani ona faigata. Mo le maʻisuka ituaiga 2, o le togafitiga sili ona lauiloa ma aoga o se taumafa maualalo-gaʻo.

O le faateleina o le suka e mafai foi ona mataituina i le gasegase, mamafa, ma le maitaga. Afai e le amanaiaina lenei faailoga mataʻutia, ona mafai lea ona atiaʻe se faʻamaʻi.

Fomaʻi fautuaina mo le puipuiga ma i le faailoga muamua o se maʻi e gauai atu ai i meaʻai ma meaʻai e maualalo ai le suka o le toto.

O le faaupuga lava ia e le saʻo atoatoa. O le a sili atu ona saʻo le valaʻau o oloa mo le faʻaitiitia o le suka o le toto e le mafua ai faʻavavega faʻafuaseʻi i le glycemia, e le manaʻomia ai le gaosiga tele o le inisalini ma teu ai le pancreas, faʻamalosia ai lona gaioiga. E tofu i latou uma ma se faʻamaumauga (GI) sili atu i lalo ifo o le 55 iunite, ma lelei, e tatau ona tuʻuina atu i ipu e iai le GI i lalo ifo o le 35.

O le faʻamatalaga faʻamaonia e mafai ai e oe ona e malamalama i le vave ona faʻapalaina o se ipu ma talepe i totonu o le gastrointestinal tract. A oʻo mai meaʻai i le tino, ona amata lea ona maua le inisalini i le pancreas, e faʻaitiitia ai le suka toto, tufatufaina atu i masini ma totoga, ma liliu ai le tele i le gaʻo, ma puipuia ai le vave faʻaaoga. O le taumafaina, gaʻo ma meaʻai vevela, o le mamafa e mafua ai le maʻisuka.
Ina ia faʻaumatia, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai gaʻo-faʻatapulaʻaina. O le fuataga o le faʻasiliina o meaai i totonu o le tino e faʻatatau tonu i le tele ole inisalini e manaʻomia ma o loʻo faʻaalia e le GI. O le faavae o le faasinomaga o le kulukose, lea na atofa atu i ai se faasinomaga faasinomaga o le 100.

O le maʻisuka-faʻaitiitia o le suka i le toto suka o mea ia ei ai le GI i lalo ifo o le 50. Laititi lemu, e le manaʻomia ai le faateleina o le inisalini, ma e tatau ona fausia le faavae o le lisi. Muamua lava, o fualaau faisua ia, o fualaau e le o faʻanoanoaina, o meaai e maua i le fiber ma le polotini, o le tele o laau vevela ma mea manogi.
O a meaai e maualalo ai le suka toto, o le a taʻu atu e la matou lisi.
I fualaau faisua, o le sili ona aoga mo le maʻisuka o:

  • Ierusalemaichokei
  • garlic ma le sipisi,
  • meaʻai
  • ituaiga uma o kapisi,
  • begeli pepa, tamato, isalaʻelu,
  • kukama ma zucini,
  • lapipipi ma le radish,
  • pi
  • seleni ma le lettuce.

O fualaau faisua matagogo e aofia ai le itiiti ifo o le kulūkose; o latou faʻasologa faʻamalosi e 20-55. E mafai ona e 'ai i le toetoe lava o le tele (ae le o le vevela!), Latou te faʻamautuina le glycemia, e le mafua ai lona faʻaleleia ma tuʻuina atu le tino i minerale aoga ma elemene. Ma o le atisikoke o Ierusalema o loʻo i ai faʻamalosi tino aoga, vitamini ma fiber, faʻapea foi ma inulin - o le tutusa o le inisalini na faia i le tino. O le pepa suamalie e faʻamamafa ai i tatou i antioxidants ma vitamini, faʻateleina ai le tetee o le tino i aʻafiaga i fafo atu o le tino, ma faʻamalolo ai le mumū.

O pene, pi, lentils ma isi legumes e faʻagesegese ai le faʻafefe o le suka ma maua ai se puipuiga lelei.Faʻatasi ma kulimi, o le lamatia o le maʻisuka e faʻaitiitia i taimi uma e sili atu ma le 40%.

Garlic ma aniani e saofagā i le toe faʻaleleia ma le toe faʻafouina o le tino, e aofia ai le endocrin system, ma faʻaosofia ai foi le gaosiga o le inisalini.
O fua e maualalo le GI maualuga. E sili atu le aloese mai vine, peaches, apricots suamalie, fig, plums. Ae o apples e aoga tele, aemaise lava pe afai e te 'ai faʻatasi ma le peel - e le gata ina faʻasaina le suka, ae puipuia foi le tupu o le fatu.

O fualaau suamalie eseese e taua foi o oloa mo le faaitiitia o le suka o le toto. Oranges ma lemoni e faʻaleagaina ai aʻafiaga o meaʻai gaʻo maualuga ma faʻagesegese ai lo latou gaogao. O fualaau suamalie e sili atu ona faigofie le inisalini i le tino. O le avocado e iai foʻi meatotino e tasi, ma i le faʻaopoopoga o loʻo i ai mea aoga aoga gaʻo, antioxidants ma fiber. Cherry i le GI 25 o se vailaau mamana malosi ma o se punavai lelei o elemene o elemene. O paʻu (o le suamalie, cranberries, strawberries, strawberries, fuamū mumu, o le a aoga foi.

Lisi mai fualaau faisua fou ma fualaau aina e fautuaina ina ia faʻavasegaina i le non-fat yogurt, canola, olive, ma le suauu. Faaaoga naʻo le suauʻu lea e faʻatau atu i le tioata, e le o le palasitika poʻo fagu uʻamea.

O se laulau o mea taumafa e maualalo ai le toto suka vave amata i le sami. E aofia ai le tele o palatini aoga, o minerale ma mea gaʻo e toetoe lava a toesea atoatoa. O le faʻamatalaga faʻapitoa o le 5 iunite, aʻo fufulu ipu, moa, musele o se tasi o auala sili e puipuia ai le kanesa o le manava. Tofu cheese e tutusa lava le GI, o loʻo aofia ai foi vitamini B, calcium, ma fuainumera taua.
O oloa e maualalo ai le toto suka o le faʻamautuina o aʻa ma mea manogi. O lenamamoni o se faʻaopoopoga i ipu eseese e mafai ai e oe ona faʻaitiitia ma pulea le suka i le toto o le tagata ona o le magnesium ma le fiber. O le turmeric ma le togafiti e tutusa lelei le aafiaga i le tino.

O a meaai e maualalo ai le suka toto e tatau ona mafaufau i ai pe a tusia le meaai, ae e sili atu foi lou manaʻo e manatua ipu e matua le fautuaina mo le taumafaina. O loʻo i ai se laulau faʻamatalaga o loʻo i ai faʻamatalaga faʻamaonia o le faitau selau o ipu. E tatau ona e faʻamalamalamaina oe i auiliiliga mo maʻisuka uma poʻo le tagata o loʻo lamatia. Aloese mai:

  • sipuni
  • falaoamata ma mea gaosi oloa,
  • fualaau faisua ma fua suamalie,
  • ava malosi ma sugary carbonated drinks,
  • suamalie, meaʻai, meaai leaga,
  • meaʻai vave.

O lea la, o a meaai e mafai ona faʻaitiitia ai le suka o le toto? O le taumafa o le maʻisuka, o tagata e afaina i faʻamaʻi ma i le taimi o le maitaga e tatau ona aofia ai:

  • fualaau faisua ma fua
  • sea ​​sea
  • leki ma nati
  • meaai fiber-tamaoaiga
  • totoʻa aano ma iʻa
  • laau totō ma meaʻai manogi.

O mea e maualalo ai le suka o le toto e le mafai ona faʻamaʻaloina atoatoa oe mai le faʻamaʻi, ae o mea taua ia o le togafitiga. A aunoa ma le mulimuli i se taumafataga ma 'ai meaai o loʻo lisiina i luga oa tatou lisi, e le mafai ona faʻamalolo le maʻi. O le mea lea, mataʻituina lou soifua maloloina, tausia lelei meaʻai maloloina, aofia ai au mea taumafa o aso uma e mafai ona maualalo ai le suka toto, faʻamalositino ma faʻaleleia atili, savali i le ea fou. O le mulimuli i nei fautuaga o le a fesoasoani ia te oe e toe maua ai lou soifua maloloina ma faʻalogo i taimi uma, lelei le faʻamaʻiina o le maʻisuka pe taofia ai le tupu mai.

E faʻapefea ona faʻaititia le toto suka i le maʻisuka? Auiliiliga auiliili

O le maʻi suka o se tasi lea o faafitauli e leʻi foia i aso nei o togafitiga o le lalolagi, o se itu taua faafomaʻi ma agafesootai, lea na oʻo i le 10 pasene o le faitau aofaʻi o tagata o la tatou paneta. I le taimi nei, e leai se togafitiga fualaau faasaina e mafai ona lavea atoa ai se tagata mai le insulin hormonone ma, o se taunuuga, solia o ituaiga uma o metabolism, o le mafuaaga lea o le siakiina faifaipea o le soifua maloloina o le tagata maʻi ma, afai e tatau ai, o le faaitiitia o le maualuga o le maualuga o le suka e muamua mai i le togafitiga o le maʻisuka i totonu o le toto, e puipuia ai le tele o faafitauli ma e oo lava i taufaamatau i le ola o le tagata.

E pei ona taʻua i luga, o le togafitiga o le maʻisuka e matua faʻapitoa ma ua faʻamoemoe e faʻaitiitia faʻamaoniga sili ona leaga o le maʻi. O le faiga faavae o le togafitiga e taua o le tau faafomai mo le gaosiga o gaʻo.

E masani ona faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, e vaevaeina i ni vaega tetele se lua:

  1. Sulfonamides. O mea e maua mai le sulfonylureas, o le masini lea e faavae i luga o le faaosofiaina o ituaiga tino o le inisalini, le tapunia o le kulukose i le ate ma le fausia o le glucagon. Faʻamatalaga faʻatau fua muamua ma le taugofie - Carbutamide ma Chlorpropamide.
  2. Biguanides. Ole ituaiga o vailaʻau faʻasolosolo nei, o lona faavae e faʻavae i luga o le tuusao tuusaʻo o le glycolysis anaerobic, lea e mafai ona faʻaauau ai le faʻaaogaina o le kulukose i gaʻo maso. I aso nei, o fomaʻi e masani ona faatonuina Metformin ma Silubin.

I tua atu o nei vaega e lua, o loʻo i ai vailaʻau eseese e faʻaaogaina e avea ma faʻamalologa mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2:

  1. Puleaina o le glycemia o le laulau. "Faʻalavelave faʻafuaseʻi" ituaiga o vailaʻau o le suka e faʻaitiitia ai le suka ma le faʻaaogā vave o le malosi o le suka, le malosi o le faʻaitiitia o le suka mo se taimi pupuu. O fualaau faasaina o le Igilisi ma le Repaglinide.
  2. Thiazolidinediones - o se ituaiga o biguanides, e faʻaleleia ai le lagona o le tino i glucose.
  3. O inhibitors ole Alpha-glycosidase o ni inhibitors o le fausaga o le enzyme o le intestinal e aʻafia ai i le malepelepe o gaʻo vailaʻau faʻamalosi mai le tino e maua ai le kulukose. O le faʻaaogaina masani o nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le kulukose i totonu o le manava.

O le maʻisuka ituaiga 1 ma le le atoatoa o isi metotia mo togafitiga mo le maʻisuka ma le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, faʻaaogaina le togafitiga o le inisalini.

O le togafitiga o insulin, o se ituaiga ma le taua o togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka, i nisi tulaga o se auala e le faʻaleagaina e faʻaitiitia ai faʻamaoniga matautia o le maʻi. O se aganuu ma se tuufaatasiga o vaega o le puupuu, umi ma le umi le umi o le gaioiga i le tasi o fualaau, ma ua faateleina i se vaivaiga po o se ituaiga o maʻisuka.

I aso nei, e faia e le lalolagi le tele o metotia faigofie o le puleaina o le inisalini:

  1. Faaaogaina o se syringe. O le auala masani na atiina ae i le amataga o le fausiaina o le inisalini togafitiga. O se taugofie, ae le o se auala e sili atu ona faigofie, na faatoa aoga talu ai nei i atunuu atinaʻe.
  2. Faaaogaina o se peni. Se ala faigofie, faigofie ma sina faʻaletonu, lea e mafai ai ona e vave faʻafuaseʻi ona tuiina le inisalini i totonu o le tino. E faʻaaoga lelei i Rusia, ma suia malie le metotia faʻapitoa.
  3. Faaaogaina o se pamu insulin. Laasaga talafeagai o le puleaina o inisalini, faʻaaogaina i le tele o atunuʻu i Sisifo. Ae peitai, o le faʻaaogaina atoa o le masini, e ui lava i lea, ei ai tapulaa taua i luga o matai physiological o le tagata maʻi ma e na o le kuata o tagata gasegase e mafai ona faʻaaogaina.
  4. Auala fou. O faʻalauiloa o aso nei o le atinaʻeina o auala sili atu ona faigofie mo le puleaina o le inisalini, aemaise lava, o se vailaʻau faʻapitoa faapitoa.

O le filifiliga sao o meaai mo le maʻisuka o soo se ituaiga o se tasi lea o itu tāua o le togafitiga lautele o togafitiga e faʻasaga i le foliga mai o ni aʻafiaga leaga o le maʻi.

E i ai se manatu o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le taumafa sili ona taumafa ma le teenaina o le tele o ipu masani ma, e tusa ai ma ia oloa. E le o se mea moni lenei mea, talu ai o le tulaga o loʻo i ai nei o le tino o le tagata, o le ituaiga o maʻisuka ma le tulaga ese o lona tulaga i tulaga taʻitasi taʻitasi o loʻo i ai se vaega sili ona taua iinei. E oo lava i aiaiga masani o meaai faasaina "e faasaina" e mafai ona faʻaumatia i ni vaega laiti i feutagaiga ma se tagata e faia meaʻai. Ae peitai, ina ia lelei ona foia le faafitauli, e tatau ona faaaoga:

Po o le a lava le ituaiga o maʻisuka e iloa i le tagata maʻi, o se taumafataga faapitoa e taua mo ia. O meaʻai talafeagai lelei e fesoasoani e faʻaititia ai le faalagolago o se tagata i le inisalini, ma i nisi tulaga e lafoai atoa ai, faaopoopo atu i taumafa i aso uma ma le suka e faʻaitiitia ai le faʻalaʻau oona.

E le fautuaina e faia tutoatasi lau lava lisi menu - e tatau ona faia lenei mea e se tagata tausi fualaau oona o le a amanaia le tulaga oi ai nei o le tino maʻi, le ogaoga o le maʻisuka ma isi mea.

O le taumafa a se maʻi i le maʻisuka masani e aofia ai:

  1. Laʻau o le fualaʻau, susu vaivai.
  2. Fua o le falaoamata (vagana ai mufata) mai le suka, bran ma le protein-falaoamata o saito o le vasega lona lua.
  3. Ovi, povi vela ma moa.
  4. Saisi meaai.
  5. Foʻu ma le laulau 'ua tunu.
  6. Fuamoa e aunoa ma ni puipuiga.
  7. Laʻau gaʻo maualalo.
  8. Oat, pele tile, millet ma falalati, faapea foi ma leki.
  9. Laʻau gaʻo susu / susu.
  10. Fualaau faisua o le carbohydrate.
  11. Faʻaaoga faigofie fualaau faisua ma iʻa.
  12. Fualaau le faʻamaonia / vine.
  13. Fualaau faisua ma ghee.
  14. O mea inu - teas, decoctions o selu papaʻe, suamalie mai fualaau faisua po o fualaau e le faʻasalaina.
  15. O nisi ituaiga o laʻau suamalie - fofo, jelini, sipuni ma suka e suia ai oloa.

Faʻasalaga pe leai atoa:

  1. Rich thths.
  2. Soo se oloa mai muffin / puff pastry.
  3. Faʻasusu meaʻai, meaai falai.
  4. Palu ua filifilia.
  5. Meats / kuka gaʻo.
  6. O oloa uma e maua ai le suka.
  7. Fualaau suamalie.
  8. Pasta, araisa, semolina.
  9. Laʻau
  10. Meaʻai ma iʻa.
  11. Meainu manaia.

E tatau ona maitauina e faapea o le maʻisuka ituaiga 1, e le o se maʻoti maʻoti e oʻo mai i luma, ae o le faʻatusatusaina o le aofaʻi o meaʻai gaʻo e 'aina i se tasi o faʻasalalauga, faʻaalia i le falaoa. Fuafuaina e tusa ai ma mea o loʻo i le XE tutusa i totonu o vaega faʻavae o oloa o loʻo i totonu o laulau faʻapitoa, faʻapea foʻi ma fautuaga a se tagata fai meaʻai. O le maʻisuka ituaiga 2, e iloa i le 9 mai le 10 mataupu o le faamaʻi, e manaʻomia ai le sili atu ona maitauina o le tausami, aua o le tele lava o togafitiga o le inisalini e le faia.

E sili le vavaeina o meaai i aso taitasi i le 5-6 taumafataga.

  1. Matou te 'aina le taeao ma le falala falala ma le susu, sina kusi falaoʻa ma se paluga lapisi.
  2. Mo le malologa, se ipu vai suamalie mai fualaʻau.
  3. E i ai a matou 'aiga o le aoauli ma le borsch vegetarian, meaʻai gaʻo. I le avea o se mea suamalie - tiʻeli ma le lauti.
  4. Fai se aoauli 1-2 fualaau e leʻi faʻasalaina.
  5. Mo le taumafataga o le afiafi - iʻa faʻanoʻa, sisi le kapeti ma yogurt mai susu susu.
  1. Mo le 'aiga o le taeao - oatmeal Hercules faʻatasi ma apple ma sina yogurt.
  2. Taumafa i luma o le 'aiga o le afiafi - milo smoothie.
  3. Mo le 'aiga o le aoauli - o se ipu o meaʻai ma vela ma fualaʻau.
  4. Fai se faʻamafanafanaga o le avoka ma le mango.
  5. Taumafa ma pi ma pasa sau.
  1. O le taumafataga muamua o se omele ma le susu susu, tamato ma le basil.
  2. Mo le taumafataga o le aoauli, fualaau faisua.
  3. Matou te 'ai le' aiga i le aoauli ma le popo ma le lanu lanumeamata ma le seleni, faʻapea foʻi ma aano o moa.
  4. E i ai ni nai pears ma ni nai aluni.
  5. Mo le 'aiga o le afiafi - iʻa vevela ma le suamalie ma le yogurt oona maualalo.
  1. O le taeao o le afa o keke keke e aunoa ma le falaoamata.
  2. Snack - tasi fuamoa fuamoa salamasi sanuisi.
  3. Taumafa - soup ma le broccoli ma le cauliflower, faapea foi ma le vevela veaks steaks ma tamato, arugula ma le sisi.
  4. Popo o le aoauli - le suamalie ma le suamalie.
  5. Taumafa - o se pepa atoa o le broccoli.
  1. O le a matou 'aina le taeao ma ni nai sisi, lua falaoa atoa o falaoa, faʻapea foi ma se moli ma se ipu kofe e aunoa ma le suka.
  2. Mo le lona lua o le taeao - salakeke pusi ma le 50 kalama o launiu, faapea foi ma le sipuni o le suauu sinapi.
  3. Tatou te 'ai i luga o se ipu o le sukalaisa ua kuka, o se fasi iʻa laititi-gaʻo ma le' ulu.
  4. Fai se meaai i le aoauli ma ni fua fou ma ni manogi maualalo (e le sili atu ma le 15 pasene).
  5. Mo le 'aiga o le afiafi - salati fualaʻau ma aniani mumu mumu.
  1. O le taumafataga muamua o le koko-cafe.
  2. O le meaai muamua lava o le salati iʻa faatasi ai ma le meaʻai ma se ipu o le yogurt.
  3. O le taumafataga lona lua - 2 susu moa kuka, salati arugula, 150-200 kalama o cherries.
  4. O le meaai lona lua o le fugani-faʻi faʻi ma le faʻaopoopoga o kiwi.
  5. O le taumafataga mulimuli o iʻa e tao i totonu o le umu ma nisi mea manogi.
  1. Breakfast - nisi fuamoa o salu e kuka ma se lua asparagus pods.
  2. 2 o le taeao - o se salati muamua o squid, kuka ma apu.
  3. Taʻotoga - anufe ma le isalaʻelu faʻafeiʻai i ni fatu i le rimoni.
  4. Afiafi o le afiafi - o se ipu malulu o le kulimi sukalati kulimi ma le avoka.
  5. Taumafa - faga iʻa ma le saumalie.

O togafitiga faafomaʻi e iloa ai le tele o auala e vave faʻaitiitia ai le toto suka. I lalo ifo, o le a sili ona lelei le lolomiina o le sili ona mataalia. E tatau ona maitauina o le faʻaaogaina o soʻo se togafitiga faa-tagata mo le maʻisuka e tatau ona malilie faatasi ma lau fomaʻi.

  1. Faʻapipiʻi le seleselega o le seleselega mai le vine lanipuni, pi o le pi (uma 0.2 kalama taʻitasi) faʻatasi ai ma vaimamago o le offetail ma le chamomile fugalaau (e 0.1 kilokalama taʻitasi), ona faʻaopopo ai lea o aʻa o le gaʻo (0.15 grams). Taʻu i le 0.5 lita o le vai, malulu, vevela ma 'ai i le aso mo le 2-3 fonotaga.
  2. Ave i le tutusa tutusa ia laulaau o le paina ma le elecampane maualuga, fagu vai inu i totonu o se tioata, vevela ma faʻaaoga i se pulu e tasi, e aunoa ma le faʻatali mo se faʻamafanafana atoatoa.
  3. O se teuteuga o laulaau ma vine o lanu vine e tatau ona tuufaatasi ma se teuteuga o lingonberries poo vao vao, ia tuu mo le 2 itula, ona inu ai lea o le ipu i le taimi o le siitia o le suka.
  4. Taumafa le sukatika ma le kalaka i aso taitasi i le faʻaogaina lelei, sili ona lelei i se tino masani - o lenei mea e faʻaitiitia ai le suka toto ma faaleleia ai le puipuiga.

O le fea o meaai sili e sili ona fesoasoani e maua ai le toto maualalo i le maʻisuka?

O le filifiliga sao o taumafa e faalagolago i le tele o mea taua, e aofia ai le ituaiga o faamai ua iloa, o le lavelave o lona tulaga, o uiga patino o le tino o le tagata maʻi, ma isi. Matou te fautuaina le avea o se faavae o meaai o loʻo taʻua i luga i la matou tusiga. E talafeagai mo tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foʻi ma le faʻataʻitaʻiga laiti (o se siitaga laʻititi i le numera o oloa ma le tele o vailaau faʻamalosi) ma mo le maʻisuka ma le ituaiga muamua o faʻamaʻi. O le taumafataga masani 9 ma isi polokalame o mea taumafa na toe faʻaleleia i le USSR e masani ona le aoga ma e le ogatasi ma mea moni faʻaonapo nei o se olaga malosi ma le fiafia o le toatele o tagata Rusia.

E mafai e se fafine maʻitaga ona manaʻomia se faʻasalaga taʻitasi o le taumafataga faatasi ai ma se faʻaitiitia o le kalori o meaʻai, ae o le puipuia o lona taua o meaʻai, faʻapea foi ma le sui o le inisalini togafitiga. O le tele o vailaʻau o le suka e faʻaititia uma lava, pe mafai foi ona faʻaaogaina e pei ona faatonuina e se fomaʻi ma lalo o le mataʻitūina.

O le tele o fausaga laau, e aofia ai afu, ua i ai se aafiaga faamaonia o le faaitiitia o le suka o le toto. O le mea e sili ona lauiloa o vailaʻau oona, o loʻo i luga o le fale, elecampane maualuga, taimi, ginseng, siaki vine, chicory, dioica nettle, knotweed, letus, etc. E ui i lea, matou te lapatai muamua oe - e faatoa mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa feutagaiga ma lau fomaʻi ma sili atu lapataiga fautuaina.

Tau mai ia te au, faamolemole, se auala e tuuitiitia ai le suka i le fale?

E i ai ni nai auala e faʻavave vave ona faʻaititia ai lou toto toto, e aofia ai tulaga masani ile fale. Le faigofie ma pito sili ona mataalia:

  1. Lelei / malosi malosi faaletino.
  2. Aveina o suālaʻau maualalo.
  3. O le faʻaaogaina o teuteuga, mea laiti, mea e maua mai ma mea manogi o vailaau faʻamalolo faʻamalolo faʻapitoa - mai aniani / keleni ma aʻa i le seleni, laʻau laʻau ma aniberry.
  4. Tuʻu le tumau o mea taumafa.

O lenei faʻamatalaga o se faʻamatalaga faasaienisi faʻamaonia, faʻamaonia e le tele o faʻataʻitaʻiga. O lo o matou talanoa e uiga i le kinamona Saina ma se paʻu malosi ma se numera laʻitiiti o lanu lanu mumu lanu enaena. O le faiga tonu o le aafiaga tuusao o lenei mea manogi i le tino i le tulaga o le faaitiitia o le suka e le o iloa, ae o le tele o tagata popoto e talitonu o le mafuaaga o lenei aafiaga o le gaioiga o amino acids, cinnamaldehydes ma levuloses, lea e avea ai ma vaega antioxidant o le kinamona pe a ulu atu i le tino. O le fua fautuaina ua oʻo i le ono kalama i le aso.


  1. Endocrinology. Big Medical Encyclopedia, Eksmo - M., 2011. - 608 c.

  2. Okorokov A.N. Togafitiga o faamai o totoga i totonu. Volume 2. Togafitiga o faʻamaʻi rūmati. Togafitiga o faamai pipisi. Togafitiga o faʻamaʻi fatugao, Fomaʻi - M., 2014. - 608 c.

  3. Radkevich V. O le maʻi suka, GREGORY -, 1997. - 320 p.
  4. Dobrov, A. O le maʻi suka e le o se faafitauli. Faiga faavae o togafitiga ole togafitiga / A. Dobrov. - M .: Phoenix, 2014 .-- 280 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

O le fea o oloa e maualalo ai le toto suka?

I le maʻisuka ituaiga 2, o meaʻai e maualalo i le suka toto e foliga mai o ni meaʻai e le afaina tele ai lenei faailo o le tino.

O le mea lea, o le maualuga o le suka vave ma le lelei e faʻaitiitia i lalo ifo o le aafiaga o le inisalini poo ona faʻaoga, ma o soʻo se meaai (e oʻo lava i le fualaau aina) ei ai le faʻaopoopoga o le aʻafiaga o le glucose concentration.

O oloa mo le maualalo o le suka e mafua ona o le mafuaʻaga e tusa lava pe maua i le maʻisuka i le ogatotonu, o le tino o le endocrine e mafai ona tali atu i le aofaiga tonu i suiga i le toto pe a uma ona 'ai meaai, o lona uiga e mafai ona manatu o se mea e maualalo ai le suka.

I tamaʻitaʻi uma ma fafine, e mafai ona faʻavasegaina meaʻai i le suka i se tasi o vaega tele - o meaʻai o loʻo maua i le fiber ma le vitamini, aʻo le ovavavavavavavave vave. O le mea lea, i le mea muamua i le meaai e tatau ona avea ma meaai o le maʻisuka e pei o fualaau faisua, vine ma fualaʻau, kuka i auala eseese ma i ituaiga eseese, ae aunoa ma le faaopoopoina o le suka. E tatau ona maitauina e le o meaʻai uma e maua ai le laau e tutusa lelei le aoga mo le tagata gasegase. I nisi tulaga, o fualaau aina ma fualaʻau e mafai ona faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e pei ona faailoa mai e le laulau o le suka i totonu o meaai mo le maʻisuka.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O le iloiloga o meaai mai le vaaiga o faʻamatalaga faʻapitoa e sili ona lelei i le vaevaeina o oloa i totonu o vaega laiti autu: fualaau faisua ma laʻau, fualaau aina, cereals, aano o manufasi ma mea susu. O lea la, o mea nei o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto o le a sili ona faigofie ma sili ona mataalia:

  • pasili, basil, dill, aniani ma lekeli - 5-15 iunite,
  • salati, meaola, asparagus, broccoli, kapisi, olive - 10-15 iunite,
  • tamato, kukama, susulu, pepa mumu - e oo atu i le 20 iunite,
  • lemoni, vine, fuamoa, apricots - 20 iunite,
  • plums, lingonberries, cherries, apples - 25 iunite,
  • falaoamata soya, pele tile, bran - e oo atu i le 30 iunite,
  • kefir ma susu susu e leai ni gaʻo, tofu cheese - 25-30 iunite,
  • tomato tomati, kvass - e oo atu i le 30 iunite.

E pei ona mafai ona iloa mai i nei faʻamatalaga, o meaʻai a manu e le mafai ona afaina ai le malosi o le faʻaitiitia o le kulūkose i totonu o le toto, pe a tatou mafaufau e tusa lava pe sili atu ona maloloina ma maualalo le gaʻo - moa, lapiti, ma iʻa. E le gata i lea, o le lisi e le aofia ai fualaau faisua o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi ma fualaau suamalie, e itiiti ifo i lenei itu i le sili atu o mea faʻamalolo. O vine, aemaise lava oloa mai ituaiga o falaoamata lauiloa, e toetoe lava a vavae ese mai le laulau.

O a meaai e afaina i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka?

O a mea taumafa e faateleina ai le suka - o le maʻisuka e tatau ona lauiloa tele, ona e le gata o lona soifua maloloina, ae i nisi tulaga e tusa lava lona faalagolago i lona ola, ona o le lamatia ma le pipii i le hyperglycemia. Muamua lava, mo le maʻisuka ituaiga 2, o le suka e matautia ma soʻo se mea e aofia ai i le tuufaatasiga o ipu poo meainu. Afai e te faʻaopopo i ai iinei se faʻaopoopoga o mea o loʻo gaosia i le gaʻolaʻo gaʻo i falaoamata o le falaoamata, e mafai ona e oʻo mai i le faaiuga o le taoina - keke, paluga, vailaau suamalie, ma isi mea - o le a sili ona afaina ai le maʻi.

Leai se mea itiiti e tatau ona e vaʻavaʻai i laʻau suamalie - sasisi ma sukalati, faʻapea foʻi ma meainu e faʻapipiʻi ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto: suamalie suamalie, meainu suamalie ma suamalie. E le gata i lea, o meaai na faʻaaogaina i le sauniuniga o paluga poʻo gaʻo gaʻo, e pei o siamu, jams, vine suamalie, lauti, e tatau ona vavaeeseina mai le taumafataga. Ma le mea mulimuli, e aoga le lafoaia o meaʻai gaʻo ma falai, aloese mai meaʻai gaʻo, palu falai, gaʻo susu ma soupeti.

Ae ui i lea, o loʻo i ai nisi faʻamatalaga patino e foliga mai e le afaina i le taimi muamua, ae i le taimi lava e aʻafia ai le tulaga o se tagata ua maua i le maʻisuka:

  • susu susu
  • meli
  • laisa araisa
  • pasta
  • feololo,
  • fualaau kuka
  • fuga saito
  • aso.

Suʻu sui

I le maualuga o le kulukose o le toto, o le teenaina o meaʻai sugary ma maualuga-carbohydrate e sau muamua, ae peitai, mo nai tagata gasegase, o nei suiga e faigofie, o lea na suʻeina ai ma suʻesuʻeina e le saienitisi isi sugar. Faatasi ai ma se suamalie tutusa, e sili atu ona lamatia ai le ola maloloina, aua e le o le sologa lelei (o aʻa o faafitauli uma), ae o isi mea. Faatasi ai ma suauu masani ma suamalie gaosia, stevia, cyclamate, lactulose, sucralose, thaumatin, fructose, sorbitol ma xylitol e sili ona lauiloa. E tofu uma lava ma tikeri eseese o mea suamalie ma vailaʻau, ae o latou uiga masani e le afaina i le maʻisuka.

O le fea meaai sili e fesoasoani e maualalo ai le suka o le toto?

E faʻavae i luga o le tino atoa o faʻamatalaga, ua atiae e le au atamamai o endocrinologists ma nutritionists ni numera faapitoa o taumafa e faʻavae i luga o oloa e faʻaitiitia ai le suka o le toto. O le mea aupito sili ona aoga ia i latou o le taumafataga Nu 9, paleni i soo se itu ma le faʻamoemoe e le gata ina faʻaitiitia le afaina i le soifua maloloina o le maʻisuka, ae ia faʻamalosi ai foi lona tino e ala i meaai maloloina. O lenei faiga e fetaui lelei mo tagata mamaʻi e maua ai le siama o le maʻisuka laʻitiiti, ma i le faaopoopo atu i le faʻamautuina o le gaosiga o le gaʻo, o le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa o le tino e tupu foi i le tino.

O uiga masani o taumafa Nu.9 e aofia ai le faʻasaina o laʻau suamalie ma gaʻo, faʻasaina o masima, cholesterol ma isi vaega eseese e fiafia i mea lipotropic, vitamini ma fiva meaʻai. O meaai mo le tele o vaega e tatau ona fou, vela pe gaosia, vae vaevaeina i aso uma i totonu o le lima i le ono lisisi. O se suʻesuʻega auʻiliʻili e mafai ai ona tatou mafaufauina pe o le a le mea e faʻaaogaina ai ipu ma oloa o loʻo fesiligia:

  • falaoa (ma le falaoamata): o oloa o le rai, bran ma le falaoamata o saito o le vasega lona lua ua faatagaina, ae le sili atu i le 300 gr. i le aso, aʻo le pata ma le palu pasi e faasaina,
  • soup: soupisi kuka e faia i fualaau faisua, borsch, anufe ma okroshka, faapea foi ma aano o manu, iʻa ma mushroom broths. O susu susu ma soupusu susu ma semolina, araisa po o niusa e faasaina,
  • aano o manufasi: mea maualalo-gaʻo ma le pipi ma le mutton, lapiti, moa ma le vauki, kuka i totonu o se pepa vevela po o le tusipolo. Huna - i ni mea laiti, laulaufaiva - na o le kuka, saisi - meaai. E le mafai ona e 'aina meaʻai ma iʻa, gaʻo ma ulaula tapaa, caviar ma meaʻai kuka, tilo, kusi,
  • meaʻai susu: gaʻo susu, susu mafiafia ma lefirfiti, i se tapulaa faʻamapulaʻa - kirimigi kulimi. E talafeagai le teenaina ole suamalie suamalie, kulimi kulimi ma gaʻo susu,
  • fualaau faisua: pateta, kāloti, beets ma peʻa lanumeamata e mafai ona faʻaaogāina pe a fuaina gaʻo meaʻai, ae e tatau ona tuʻuina i le kapisi, zucini, paukini, salati, kukama, tamato ma le isalaʻelu. O le kulimi ma le 'aina o fualaau faisua e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga,
  • fualaau aina: e tatau ona fou, e sili ona suamalie ma suamalie, ma o a latou mea e maua mai (compotes, jellies ma jams) e tatau ona kuka i luga o mea suamalie. Ia tuʻuina atu vine ma vine, faʻi, aso, fig,
  • meainu: e mafai ona e inuina fualaau suamalie, fualaau aina ma pusa decocon, teas ma le kofe e aunoa ma le suka (faatasi ai ma mea suitulaga). O suamalie suamalie, soda ma lemonades e faasaina, e pei o le ava malosi,
  • isi: o le faʻaaogaina o le tasi ma le afa fuamoa i le aso e faʻatagaina, ae i le yolks e sili atu le faʻagataina oe lava. O kuka, karite, falaketi, millet ma le karite, faapea foi ma leki, e sili ona lelei. E faatapulaa i le taumafaina o vine ma fualaʻau fualaau aina, fualaʻau ma le squash caviar, salamoa o le suamalie, pata e leʻi faʻamamaina. Faatasi ai ma siva ma sau sau, e tatau ona tuʻuina atu i mea e maualalo maualalo ma suamalie.

O se taumafa talitutusa, lea o meaʻai filifilia e maualalo ai le toto toto, ua fuafuaina mo le faʻaaogaina umi, e ui lava e sili ona lelei i le olaga atoa pe afai e taugata lou soifua maloloina. I totonu o ni nai masina talu mai le amataga o le taumafataga Numera 9, o le a faʻaleleia le tulaga o le maʻi, o le mamafa o le mamafa o le mamafa o le a faʻaitiitia, o le a faʻaitiitia le vaivai ma le vaivai, ma o le a faʻaalia se leo (i lalo o le gaioiga faaopoopo). E le gata i lea, o sea taumafa i luga o le taimi o le a faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o sauniuniga ile inisalini, lea e le manaʻomia pe afai o le suka toto e tumau i se tulaga masani.

E faʻapefea ona e faʻaititia le toto toto i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

Ina ia faʻaitiitia le toto toto i soʻo se ituaiga o suka, o le tulafono pito i sili ona taua o le tausia lea o se olaga ola maloloina ma tuʻuina atu masani leaga. E pei lava o taumafa lelei e maualalo le maualuga o le toto, o se aafiaga lelei i le tulaga o le maʻisuka o le taofia o le ulaula tapaa ma se olaga e le tauagafau e fiafia ai i le galue malosi.

E lava le savali ma le fiafia i aso uma, ma faʻalogo lelei i le aau poʻo le tietie uila i se tulaga faatapulaʻa, ina ia faʻaleleia le soifua maloloina lautele.

O le faʻamalologa o le teena atoatoa o aano o manufasi ma meaʻai susu mo le fiafia i meaʻai, talu ai e oʻo lava i le maʻisuka, e manaʻomia e le tino ni gaʻo ma ni palatini, ae le na o fiber ma fiber. E taua le matauina o le faʻaleleiina o mea uma, e aofia ai le tino ma le galue, ma ia taumafai e aloese mai soʻo se faʻalavelave ma faʻavevesi e faʻaleagaina ai le togafitiga lelei e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Tuua Lau Faamatalaga