Faʻapefea ona faʻaaoga le Cardiask fualaau?

CardiASK o se sui faʻapipiʻi faʻaonaponei lea e faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o le toto, o loʻo i ai le faʻamaʻi-inflammatory, antipyretic ma le analgesic.

Igoa Latina: CardiASK.

Mea gaosi gaosi: Acetylsalicylic acid.

Mea gaosi vailaʻau: Canonpharma, Rusia.

1 papalama o CardiASA e aofia ai le 50 pe 100 mg o le acetylsalicylic acid.

O vaega o ausilali e aofia ai le kulimi o le sana, calcium stearate, lactose, suauu castor, cellclose microcrystalline, tween-80, plasdon K-90, plasdon S-630, talc, dioxide, paipa MAE 100P, propylene glycol.

Faiga faʻapolopolo

O CardiASK o loʻo maua i le tulaga o mea e gaosia i totonu o fale. Paʻu paʻepaʻe ei ai le lapotopoto, foliga o le biconvex ma se lamolemole susulu (e mafai ona faatagaina le gaogao).

O pusa e maua i ni fasi pepa se 10 i ni pusa tioata. O pepa o pepa o loʻo tuʻuina i pepa pepa o 1, 2, 3 fasi pepa.

Pharmacokinetics ma vailaau mo togafitiga

CardiASK o se sui o le antiplatelet ma NSAID. O le autu autu o le gaioiga o lenei fualaau faasaina o le le mafai ona faʻaaogaina o le enzyme o le cyclooxygenase. O se taunuuga, o loʻo i ai se poloka o le faʻasalalauga o le thromboxane A2 faatasi ai ma le taofiofia o le faaputuga faaputuga. CardiASK o loʻo iai se antipyretic faʻamaonia, anti-inflammatory and analgesic effect.

O le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid o loʻo faia i le vaega pito i luga o le iniseti laitiiti. O le maualuga o le faʻaogaina o se mea i totonu o le toto e oʻo ile 3 itula pe a uma ona ave le fualaau. Acetylsalicylic acid e mafai ona faʻasalaga i le ate, ma maua ai le metabolites ma se gaioiga maualalo. O le gaioiga malosi o loʻo faʻaaogaina e ala i le polokalama urinary e le suia ma i le tulaga o metabolites. O le afa o le ola o le mea galue e le suia e 15 minute, metabolites - 3 itula.

CardiASK o loʻo faʻatulagaina i tulaga faʻapea:

  • ma le angina pectoris,
  • e avea o se faʻasologa o le faʻaleagaina o le myocardial, aemaise lava i tagata matutua ua maua i le maʻisuka, gaʻo, toto maualuga poʻo le hyperlipidemia,
  • e avea o se faʻataʻitaʻiga o le faʻamalositino,
  • mo le puipuia mai o le gasegase i le maea ai o taotoga poʻo faʻalavelave osofaia,
  • e avea o se faʻasolosolo e puipuia ai faalavelave faʻafuaseʻi,
  • mo le puipuia o le vavao vevela loloto,
  • e avea o se faʻasolosolo e puipuia ai le faʻamalosia o le pulmonary ma ona lālā.

Contraindications

CardiASK ua solia i ia tulaga:

  • ma le maʻi o le gastrointestinal,
  • i le i ai o le fomaʻi faʻala,
  • faatasi ai ma le tafe toto i totonu o le mea oona,
  • afai ei ai faafitauli i gaʻo,
  • i le taimi o le lactation,
  • i le I ma le II masina o le maitaga,
  • i lalo o le 18 tausaga,
  • ma le "aspirin triad" (Fernand-Vidal triad),
  • i le i ai o le faaletonu o le tino ma le ate,
  • faʻatasi ai ma diathesis oona,
  • pe a fai e ave i se fua o le sili atu i le 15 mg i le vaiaso,
  • i le i ai o le hypersensitivity i le mea taua autu ma vaega o ausilali o le vailaʻau.

O le cardiAAS ua faʻamaonia ma le lapatai i tagata gasegase e iai le gout, hyperuricemia, faʻamaʻi ma le tafe toto i le mea oona, ma faʻamaʻi o le manava o se natura masani. O le cardiAAS foi e faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata e maua ai vaomago, polyposis o le mucosa moa ma le vailaʻau K.

Metotia o le talosaga

Ua fautuaina le CardiASK e ave muamua aʻo leʻi 'ai. O pupuʻu papala e tatau ona fufulu i lalo i le tele o vai. Taliaina o le CardiASK fualaau faasaina e maua ai se faʻatonuga o fuataga a le tagata lava ia. Ae e masani lava o se fualaau e tasi mo tagata matutua e 150 mg - 2 g, ma o le fua o le 150 mg i le 8 g. O le fua faatatau o aso taitasi e vaevaeina i le 2-6 doses i le aso.

Tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua latou te ave CardiASK i le fua faatatau o le 10-15 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o le tamaititi. E fautuaina e vaevae le aso ole aso ile 5 toese.

100 mg o le fualaau faasaina ua fautuaina mo le faaleagaina o le myocardial i le tulaga o le vevela, faapea foi ma le puipuia o faalavelave o le cerebrovascular ma le stroke.

O le fua saʻo ole fua ole taimi e tatau ona faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi. CardiASK ua faamoemoe e faʻaaogaina mo se taimi umi.

Lapataiga ma fautuaga

CardiASK e mafai ona mafua ai osofaiga o le maʻesa ma le bronchospasm. Hayfever, faʻamaʻi faʻamaʻi, polyposis o le mucosa muʻa ma faʻamaʻi maʻi faʻalaumilomilo e mafai ona avea ma se lamatiaga faapitoa.

CardiASK e mafai ona mafua ai gasegase eseese i le taimi ma pe a uma le taotoga. O le tuufaatasiga o CardiASA ma thrombotic, anticoagulant ma antiplatelet fualaau faasaina e faateleina ai le lamatia o le toto.

Afai o le tagata gasegase e masani ona alu i le pata, ona avea lea o le cardiASK i lalo ifo o mea e mafai ona faaosofia ai le atinaʻeina o lenei maʻi.

O le maualuga o doses o CardiASA e ono mafua ai se aafiaga o le hypoglycemic, o lenei uiga e tatau ona iloiloina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

E le fautuaina e faʻapipiʻi CardiASK ma le ibuprofen.

CardiASK i mea maualuga e mafai ona faʻaosoina ai le toto i totonu o le mea oona.

Ova malosi, faʻatasi ma le vailaau faʻasaina, e mafai ona faʻaleagaina le mucosa gastric ma faʻateleina le taimi o le toto.

Faʻaiʻuga

E tusa ai ma suʻesuʻega ma faʻamatalaga a tagata faʻatau, o CardiASK e mafai ona faʻaalia na aʻafiaga aʻafiaga:

  • vomiting, togitogi, gaioiga, tiga o le manava, maʻi o le gastrointestinal, toto o le gastrointestinal, faʻateleina le gaioiga o gasegase o gasegase,
  • bronchospasm
  • susu ma le fiavalea,
  • faateleina o le toto, i se mea e seasea tupu, na maitauina le anemia,
  • Faʻasalaga o le edema, urticaria ma eseese anaphylactic reactions,

I faailoga muamua o aʻafiaga o le itu, e tatau ona faalēaogāina le vailaau ma saili fautuaga faʻapitoa.

Faʻasalaga

O le tikeri maualuga o le faʻalavelave maualuga o loʻo faʻaalia i le naʻo ma le vomiting, vaovao, tinitus, faʻalogologo ma le le mautonu. O se faʻalavelave ogaoga ua faʻaalia o le coma, respiratory and cardiovascular failure, fiva, ketoacidosis, hyperventilation, palalosis respiratory ma hypoglycemia. O le faʻalavelave sili ona matautia mo tagata matutua.

O le tikeri maualuga o le maualuga e aveesea ai le faʻaititia o fualaau. O le malosi tele e manaomia ai le falemaʻi, gasegase oona, faʻamaʻiina o le paleni-o le paleni o le acid, moliaga o le alkaline faamalosi, le totogia ma le faʻasolosolo togafitiga. E taua foi le tuʻuina atu o le malala i le tagata manua ma faʻaalia togafitiga symptomatic.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

CardiASK faʻaleleia le faʻaleleia o togafitiga o metotia, thrombolytics, agents antiplatelet, agents o le hypoglycemic, digoxin, heparin, mea faʻapitoa tuusaʻo, valproic acid.

O maʻi le talafeagai mai le hematopoiesis e mafai ona mafua mai i le tuufaatasiga o CardiASK faʻatasi ai ma mea e faʻaogaina ai le tino, thrombolytics, methotrexate ma antiplatelet agents.

CardiASK faʻavaivaia le faʻamalositino o aʻafiaga o fualaau faʻamaʻi: Inhibitors ACE, benzbromarone, diuretics.

Pharmacodynamics

O le faiga o le antiplatelet action of acetylsalicylic acid (ASA) o le le mafai ona faʻafitiaina o le cyclooxygenase (COX-1). O lenei mea e oʻo atu ai i le taofiofia o le faaputuga o le platelet ma le faʻasaina o le thromboxane A synthesis.2. O le aʻafiaga o le antiplatelet e sili atu ona faʻaalia i luga ole papalate, lea e maumau ai le mafai ona toe faʻapipiʻi le cyclooxygenase. O le umi o le malosi o le antiplatelet e tusa ma le 7 aso i le maea ai o se fualaau e tasi, ma e sili atu ona faʻailoa i tamaʻi tane nai lo tamaitai.

ASA faʻalauteleina galuega fibrinolytic o le plasma toto ma faʻaititia ai le mea o loʻo iai i le kuluma K-faalagolago (factor X, IX, VII, II).

Faatonuga mo le faaaogaina Cardiasca

O le fualaau faasaina e faʻaogaina tautala ao leʻi 'ai. E tatau ona fufulu palapala i le tele o vai.

Faatonuga mo le faʻaaogaina Cardiask e maua ai le faʻatulagaina o fuataga a le tagata lava ia:

  • mo tagata matutua, o se tasi o vailaau e mafai ona maua mai le 150 mg i le 2 g, ma o aso taitasi, i le itu, mai le 150 mg i le 8 g O le vailaʻau e ave 2-6 taimi i le aso,
  • mo tamaiti, o se tasi o vailaʻau e 10-15 mg i le kilogram. O fualaau o loʻo faʻaaogaina i le 5 taimi i le aso,
  • i totonu faʻaleagaina o le myocardialfaʻapea foi mo le faʻamoemoe o le puipuiga taʻavalema cerebrovascular accident fautuaina e ave le 100 mg o le fualaau faasaina i le aso.

E tatau ona malilie faatasi le fomaʻi ma togafitiga faʻasolosolo. Faatonuga mo le faaaogaina Cardiasca lipoti o le fualaau faasaina ua fuafuaina mo le faʻaaogaina umi. O le umi o le vasega e fuafuaina foi e le fomaʻi.

Fegalegaleaiga

O lenei fualaau faasaina e faaleleia ai le gaioiga o fualaau nei:

O aʻafiaga mai okeni o le hemopoietic e mafai ona tupu ma se tuufaatasiga o Cardiaska Meli, vailaau oona, antiplatelet agents, taufaasese.

O le vailaau faasaina e faaitiitia ai le aafiaga o uricosuric vailaʻau: Benzbromarone, Diuretics, ACE inhibitors.

Aso faʻauma

E lua tausaga le ola o le taligalu.

Cardiask o loʻo i ai tala tutusa nei:

O faʻamatalaga e uiga ile Cardiask fualaau faasaina e sili ona lelei. I luga o faʻasalalauga, e toʻatele e fia iloa pe sili atu le aoga o lenei mea faigaluega nai lo ona faʻaoga. E leai se tali manino i lenei fesili, talu ai e tele naua fualaau tutusa ma o latou uma ei ai a latou lava uiga.

O faʻamatalaga a tagata atamamai e uiga i Cardiasca e lelei foi. E masani ona latou faatonuina mo le puipuiga faʻaleagaina o le myocardial, taʻavalema thrombosis eseese etiologies.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E faʻaaoga mo le puipuia:

  • gasegase o le myocardial i le i ai o tulaga lamatia e pei o le maualuga o le toto maualuga, o le maʻisuka, hyperlipidemia, matua, ulaula ma le oona,
  • faʻaleagaina o le myocardial,
  • o le le atoatoa o le lolomiina o le mafaufau,
  • vein thrombosis ma le pulmonary embolism,
  • thromboembolism pe a maeʻa faʻasalaga ma taotoga i vaʻa toto,
  • se afaina.

I le faʻaopoopoga, e fautuaina le faʻaaogaina mo le faʻaleleiina o le angina.

Faatonuga mo le faaaogaina Cardiask (metotia ma metotia)

O pusa e fai faʻatalanoa ao le i 'ai. O le vailaʻau e fuafua mo le faʻaaogaina o le aoga, o le umi e fuafuaina e le fomaʻi.

  • Puipuiga o le Peraimeri i le faʻaleagaina o le myocardial i le i ai o mea lamatia: 50-100 mg / aso. Puipuiga o le faʻaleagaina o le myocardial faifaipea, faʻaleagaina tumau ma le faʻavaivai: 50-100 mg / aso.
  • Fiafia le toʻa (ma le masalomia o le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le myocardial): 50-100 mg / aso.
  • Puipuiga o le thromboembolism pe a maeʻa taotoga ma faʻalavelave faʻaleagaina o le tino: 50-100 mg / aso.
  • Puipuiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular: 50-100 mg / aso, o le thrombosis loloto ma le pulmonary embolism ma ona lala: 50-100 mg / aso.

Faʻaiʻuga

O le aveina o Cardiask e mafai ona mafua ai aafiaga nei:

  • Mai le faʻaogaina o le tino: fatu o le fatu, vomiting, leu, tiga o le tino, gasegase o le gastrointestinal, ulia o le mucous membrane o le duodenum ma le manava, faateleina le gaioiga o le gasegase o le gasegase.
  • Mai le faʻamalositino: faʻaleleia le toto, i se tulaga e le masani ai - anemia.
  • Mai le manava o le tino: bronchospasm.
  • Mai le itu o togafitiga tutotonu: tinisitus, tigā, maʻi tigaina.
  • Faʻatonuga o le Allergic: O Quincke's edema, urticaria ma anaphylactic reactions.

Faʻataʻitaʻiga

Cardiask ua i ai sona malosi faʻapitoa, lea e faʻavae i luga o le faʻasaina o COX-1, e taofia ai le faʻaogaina o le thromboxane A2 ma le faʻatagaina o le faaputuga platelet. O Cardiask foi ei ai isi auala mo le taofiofia o le faaputuga platelet, lea e aoga ai i gasegase eseese. I le maualuga o tui, o lenei vailaʻau e iai foi lona faʻafitauli, o le anti-inflammatory and antipyretic.

Faatonuga faapitoa

  • E mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le bronchospasm pe mafua ai le faʻateleina o le vela bronchial. O le faateleina o le lamatiaga o se faʻafitauli matuia i le tala faasolopito o le vavalaʻau o vaomago, fuluʻi palatini, faʻamaʻi faʻasalaga faʻalaʻi ma se faʻafefe o se faʻalavelave faʻafuaseʻi.
  • O le aʻafiaga faʻatagaina o le ASA i luga o le faaputuga platelet e faʻaauau pea mo ni nai aso talu ona maeʻa le pulega. O lenei mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le toto i le taimi o taotoga poo le taimi o le faʻasologa. Afai e tatau ona faʻaitiitia atoatoa le toto, e tatau ona lafoai atoa le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
  • I laʻititi maualalo, e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻe o le gout i tagata na faʻaititia le faʻamaʻi o le uric acid.
  • I tulaga maualuga, o loʻo i ai sona aafiaga o le hypoglycemic, lea e taua le mafaufau pe a faʻasalalau i tagata mamaʻi ua maua le maʻisuka.
  • Faatasi ai ma se tuufaatasiga o fualaau faasaina ma le salicylate, e tatau ona manatuaina ao faagasolo togafitiga, o le faʻaititia o le mulimuli i totonu o le toto ua faʻaitiitia, ma pe a uma ona faalēaogāina, e mafai ona maua le tele o salicyoa.
  • O le tele o le fua o le acetylsalicylic acid e fesootaʻi ma se lamatiaga o le toto gastrointestinal.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

  • Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le methotrexate, o le acetylsalicylic acid e faʻapupula ai le aafiaga o le mea mulimuli ona o le faʻaitiitia o lona faʻamalologa ma le vaʻavaʻai mai faʻamaumauga ma pulu plasma.
  • Faʻaleleia le aʻafiaga o mea faʻapitoa faʻamalositino ma le heparin ona o le faʻaaogaina o lefolafola le lelei ma le faʻaaogaina o mea e le faʻaogaina mai fafo mai soʻo se noataga ma pulu plasma.
  • Pe a tuʻufaʻatasia, e faʻaleleia ai le aoga o vailaʻau faʻamaʻi ma togafitiga faʻamaʻi.
  • Ona o le aafiaga o le hypoglycemic acid, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i luga o gasegase e faʻaleleia ai le gaioiga o inisalini ma sulfonylurea.
  • Faʻaleleia aʻafiaga o digoxin, faʻalauteleina lona faʻatonuga ile plasma. E faʻaleleia ai foʻi le gaioiga o le vailaʻau o le valproic, faʻasao mai i noataga ma pulu plasma.
  • Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma fualaau oona, o le acetylsalicylic acid e faʻavaivaia ai lo latou aafiaga ona o le faʻamamaina o le uric acid.
  • Pe a faʻapipiʻiina ma le ethanol, o loʻo faʻapitoa se faʻaopoopoga o aʻafiaga.

Tau i falemaʻi

O le tau o Cardiask mo le 1 afifi e amata i le 45 rubles.

O le faʻamatalaga o loʻo i luga o lenei itulau o se faʻamaumauga faigofie o le faʻasalalauga aloaia o le faʻamatalaga fualaau faasaina. O loʻo tuʻuina atu faʻamatalaga mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le o se taʻiala mo le faʻamalositino. Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa ma faamasani oe lava i faatonuga ua faamaonia e le kamupanī.

Faatonuga mo le faaaogaina CardiASK: metotia ma metotia

O le cardiASK e tatau ona tautala tautala ao leʻi 'ai, ma le tele o vai.

  • Puipuiga o le masalomia o le faʻaleagaina o le myocardial: 100-200 mg i le aso poʻo le 300 mg i isi aso uma (e fautuaina e faʻatau le papa muamua ina ia vave ona gauai),
  • Puipuia o le faʻaleagaina o le myocardial i le i ai o mea moni faʻafitauli: 100 mg i le aso poʻo le 300 mg i isi aso uma,
  • Ole fomaʻi e le mautonu, faʻapea foi ma le puipuia o le faʻaleagaina o le myocardia faifaipea, o le taʻavale, o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular, faʻalavelave faʻamaʻi pe a maeʻa faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga poʻo le taotoga vascular: 100-300 mg i le aso,
  • Puipuia o le thrombosis loloto loloto, thromboembolism o le pulmonary artery ma ona lala: 100-200 mg i le aso poʻo le 300 mg i isi aso uma.

O le umi o le togafitiga e fuafuaina faʻapitoa, ae o le CardiASK e faʻaaoga mo se taimi umi.

Tina ma le lactation

O le aveina o le cardiASA i tulaga maualuga i le amataga o le tolu tausaga o le maitaga e faateleina ai le lamatiaga o le faia o ni faaletonu i le fetus (fatu o faaletonu, vaevaega o le tumutumu o luga), o le mea lea, o lona faamoemoega ua solia i le vaitaimi lenei. I le lona lua o masina o le maitaga, o le salicylates e faʻamaonia pe a uma ona faʻamaopoopo faʻamaonia le lelei o le tama ma le ono lamatia ai le fomaʻi, aemaise lava i aso taitasi o le sili atu i le 150 mg ma mo sina taimi puupuu.

I le tolu tolu masina o le maitaga, o le cardiASC i luga o le maualuga (sili atu i le 300 mg i le aso) e mafua ai le faateleina o le toto i totonu o le tina ma le tamaititi, tapunia vave o le taotoga i le tamaititi, le puipuia o le galue, ma le tagofia o le vailaau i le taimi lava aʻo leʻi fanau mai e masani ona oʻo atu ai i le gasegase o le tino, tamaiti. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i lenei vaitaimi e faʻasaina.

ASA ma ona metabolite i ni nai faʻavae laiti e tuʻuina i susu susu. Faʻamatalaga faʻafuaseʻi o le fualaau oona i le taimi o le fafagaina e le afaina ai le pepe ma e le manaʻomia ai le faalēaogāina o fafaga. Ae peitai, faatasi ai ma le faaumiumi togafitiga poo le maualuga o doses o CardiASA, e tatau ona taofi loa le lactation.

Faʻamatalaga e uiga i CardiASK

E tusa ai ma iloiloga, o le CardiASK e aoga ma e iai sona faʻamatalaga faʻapitoa. Peitai, e le mafai ona faatusatusa le aoga o fualaau faasaina ma ona analogues. E le gata i lea, o tagata gasegase o lona tau maualalo.

O tagata faʻapitoa foi latou te talanoa lelei e uiga i le fualaau faasaina. O le CardiASK e masani lava ona faʻataʻitaʻiina mo le puipuia o le vevesi o le tele o etiologies, o le stroke ma le infarction myocardial.

Tuua Lau Faamatalaga