Faʻavaʻa vave mo le maʻisuka

O se lagona faifaipea o le fia inu o se tasi lea o faailoga manino o le atiaʻe o le maʻisuka. O lenei faʻataʻitaʻiga e tuʻuina atu ma le faʻateleina o le urination. I nisi tulaga, o le tele o le urine i aso taitasi e mafai ona oʻo i le ono i le fitu lita. Afai o nei faailoga e aliali, e faanatinati le feutagai ma se fomaʻi. Latou te faʻaalia le i ai o faʻafitauli i le tino lea e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa. O le mafuaʻaga lea e tatau ona mataala ai le maʻisuka, e masani ona faʻaalia.

Le atinaʻe o le faateleina o le urination

O le faʻataʻitaʻiga vave o se faʻailoga o le maʻisuka ma o se tasi o faʻaaliga o faʻafitauli e fesootaʻi atu i ai. O se tagata soifua maloloina lelei e masani ona togi lima i le fa taimi i le aso. I nisi tulaga, o lenei faailoga e mafai ona faateleina, mo se faataitaiga, i le tulaga o le faʻaaogaina o nisi mea inu ava poʻo le taimi vevela. Ae sei vagana ai na tulaga, o le faateleina o le taimi o le urination e faailoa ai le i ai o se faamai.

Silasila e uiga i le atinaʻeina o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka pe a faʻateleina le urination faʻatasi ma:

  • leai se faʻavalevalea,
  • malosi, le fia inu
  • faʻaititia le faʻaaliga
  • lagona tumau o le vaivai,
  • vave tele le leiloa
  • sasaa
  • mamafa mamafa
  • malogo i le gutu
  • faaitiitia le vevela o le tino.

O faʻamaoniga uma o loʻo taʻua i luga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka. Ae ui i lea, i fafine, o faʻamaoniga faapitoa o le faʻaogaina o le faamai e ono aliali mai. Faatasi ai ma:

  • sasaina i totonu o le potu
  • fouvale
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gaogao.

O vaega o le fausaga faanatura o le tino o le tino e sili atu ona faigofie i le faatosinaga a Candida fungi. O le atinaʻeina o le au faʻasalalau e faʻalauiloa e le toto maualuga o le kulukose o loʻo i totonu o le maʻisuka. Ona o le solia o le microflora vavave e mafua mai i nei fatugi, o le ono mafai ona tupu aʻe ni siama vavalalata e faateleina. E le gata i lea, o tamaitai e sili atu ona atiaʻe le cystitis, lea e aʻafia ai le polokalama urinary. O nei mea e faʻateleina ai le ala o le faʻamaʻi.

Afai e faigata tele faʻamaʻi i faʻamaʻi pipisi o loʻo aʻafia ai le tino, sosoo ai ma alii, o le maʻisuka e mafai ona faʻateleina i le gaioiga e le afaina lea e atiina ae i le prostate ma le faʻaaliga paleoposthitis. O le atinaʻeina o le adenoma i le talaaga o le maʻisuka e matautia. Ona o le faʻaitiitia o le vevela i le lapisi ma le leai o se leo, o le uunaia o le urinate e masani lava ona masani. E faigata ona taofiofi urine. O le tulaga ua faateteleina i le oo mai o le po.

O le a le mafuaʻaga e masani ai ona faia i le maʻisuka ituaiga 2? Afai o le maʻisuka o le mafuaaga lea o le faateleina o le gaioiga o le urine, ona tupu lea o lenei mea matautia i lalo o le faatosinaga a se tasi o mea nei:

  1. Le faiga mo le aveeseina o le kulukose mai le tino. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le tino e taumafai e faamautu le maualuga o lenei mea, aveese le tele i le urine. Ae ui i lea, o le tele o suka, o le malosi tele o loʻo aʻafia ai. Ina ia faasaʻo le tulaga, e manaʻomia e le tino se tele o le vai. O le mea lea na mafua ai le foliga mai o se ituaiga o uiga e pei o le galala malosi. Afai o le mafuaʻaga o le faafitauli e faʻataoto tonu lava i lenei tulaga matautia, e maua e le tagata maʻi le avanoa e faasaʻo ai le tulaga e ala i le fetuunaiga o le taumafa ma se seti o faʻamalositino faapitoa.
  2. Faʻaleagaina i aʻa. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le le lava o le leo o le vevela e mafai. I ia tulaga, o le faateleina o le malosi o le ola e faʻalauteleina ai le tulaga, talu ai o lenei tino ua galo le malosi e taofia ai. O le taunuuga o lenei mea o se faʻaopoopoga i le aofaʻi o le mimilo e alu ese i le aso ma le masani ai. E le pei o le mea muamua, o le leai o se leo o le vevela e le mafai ona faʻafitia. O le tagata maʻi o le a le mafai ona taulimaina na o ia lava le faafitauli. O mea taumafa ma mea e fai ai le tino e le afaina ai le tulaga.

E taua le faʻatuina o le mafuaaga tonu o le atinaʻeina o le polyuria. Afai o le faafitauli o le faateleina o le urination o le auala lea mo le faamautuina o le maualuga o le kulukose i le toto, e mafai ona faasaʻo le tulaga i le suia o le ala o le ola. A le o lena, o le togafitiga o le a na o sina aafiaga le tumau, o lea e tatau ai ona toe fai soo.

Faʻailoga

Ole faʻasolo vave o le faʻamaoniga o se faailoga manino e manaʻomia ona e vaʻai i se fomaʻi. E le tatau ona e taumafai e fai se siama e oe lava ia, ma sili atu ona e piki vailaʻau. I lenei tulaga, o le faatuai i togafitiga e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o faʻalavelave matuia e afua mai i le faaleagaina o totoga i totonu.

Ina ia maua se faʻamaoniga saʻo, e tatau i le tagata maʻi ona asiasi atu i ni tagata tomai faapitoa se lua: o le nephrologist ma le endocrinologist.

Pe a suʻeina se tagata maʻi, ole siaki ole siama ole siakiina o le suka i le toto, ma, afai e talafeagai, faatonu le tagata maʻi e siaki le pancreas. E tusa ai ma suʻega ma suʻega ua faia, o le endocrinologist o le a ia faia se faʻamaonia saʻo ile lava ia poo le fesoasoani i se nephrologist.

O se nephrologist o le a ia auiliiliina le mimi ma le toto mo mea e aofia ai mea eseese o iai. I tagata maʻi ma le ituaiga muamua o le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga, o tino o le ketone e mafai ona iloa i le urine. O loʻo faʻaalia ai le amataga o le inisua o le maʻi. I le taimi lava e tasi, i tagata taʻitoʻatasi o loʻo mafatia i le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, e mafai ona tupu le faʻaleagaina ona o maʻi o le urinary system. Faatasi ai ma isi mea, e mafai e le nephrologist ona faasino le tagata gasegase i se ultrasound o fatugaʻo, lea o le a mafai ai ona suʻesuʻeina le tulaga o lenei okeni ma faʻamaonia pe faʻamaonia le atinaʻeina o maʻi faʻamaʻi e fesootaʻi ma ia.

E tusa ai ma suʻesuʻega na faia e le endocrinologist ma le nephrologist, e mafai ona faia se faʻamaoniga saʻo. O faʻataʻitaʻiga o loʻo faia o le a mafai ai ona faʻatuina se ata o le soifua maloloina o le maʻi ma, e tusa ai ma ia, e filifili ai le togafitiga sili ona lelei.

Faʻafitauli faʻafitauli

Afai e le tulai mai le televave ona o faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le polokalama urinary, e mafai ona faasaʻo le tulaga i le suia o le olaga. I lenei tulaga, o le endocrinologist o le a tuuina mai ni fautuaga e faamautu ai le faagasologa o le urination. O lea la, o tagata e televave le suʻega ua fautuaina:

  1. Faʻamaʻosaʻo le maualuga o kulukose o le toto. I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, e tatau ona ave insulin mo lenei, i le lona lua - fualaau oona e maualalo ai le maualuga o le suka.
  2. Lagolago i se meaai faapitoa. O le lisi a le tagata maʻi e tatau ona aofia ai oloa o loʻo i ai e pei o nai masini gaʻo mama ma gaʻo pe a mafai ai.
  3. Alu i totonu mo taʻaloga. O taʻaloga taʻavale e aʻafia ai le tino o le tagata maʻi, faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i lona toto. A oʻo ina taunuʻu lenei taunuʻuga o le hypoglycemic, o le tino o le a faʻagata le tele o le urine i se faʻaopoopoga o le tele, e pei ona faʻamautuina le maualuga o le suka i le toto. E le gata i lea, o aʻafiaga saʻo i luga o muso pelvic e faʻateleina ai lo latou leo, o le alofa alofa i luga o le vevela ma le polokalama urinary.

I nisi tulaga, ao faagasolo le togafitiga masani o le maʻisuka, e fautuaina ai le lafoaia o le faaaogaina o togafitiga, lea e masani ona faatonuina i tagata maʻi ma le ituaiga lua o faamai. Ae peitai, e mafai ona faia lenei mea pe'ā uma ona faʻatalanoa se fomaʻi. O le teenaina o fualaau oona e mafai ona mafua ai foliga vaaia o le mamafa o le mamafa, lea o le a faateteleina ai le ala o le maʻisuka.

Ae peitaʻi, afai e faʻaalia e le maʻi maʻi patho, o le a le mafai ona ia faʻaaogaina atoa le faafitauli. O lenei faagasologa e le mafai ona suia ma e le mafai e le vailaau faʻaonapo nei ona toe faaleleia.

I lenei tulaga, o mataupu faʻaletausaga o le togafitiga e faʻataunuʻuina i le faʻaitiitia o le tulaga o le maʻi, ma faʻamafiesea ai o ia o nisi o faʻamaoniga. Peitai, e oo lava i ia fuafuaga o le a le mafai ai ona toe faaleleia le tulaga.

O le mea lea, o le polyuria o se tasi lea o faailoga iloga o le maʻisuka. O lenei mea matautia e mafai ona avea o se taunuuga o le tolopoina o le sili atu o le kulukose mai le tino, faapea foi ma pathoces o le urinary systems. O le togafitiga faʻamaʻi e faalagolago i le mafuaaga patino. Afai e tupu aʻe le ulu o le tino ona o le tele o le kulukose i totonu o le toto, o le a fesoasoani le tagata maʻi i se meaʻai, ave ni togafitiga ma taʻalo i taʻaloga.

O togafitiga o le urinary tract e le mafai ona faʻafitia. O le mea lea, e le mafai ona fofoina sea faafitauli. O vailaau faʻaonapo nei e mafai ona faʻaitiitia ai le maʻi o le maʻi mo sina taimi. O le mea lea, o tagata o loʻo iai nei faʻafitauli o le a iai taimi faʻapitoa e faia ai togafitiga togafitiga e faʻamamaina ai o latou tulaga.

Faʻailoga mo le faʻaauau pea ona faʻaosoina i le maʻisuka

E lua mafuaaga taua e mafua ai ona i ai pea le faʻasolosolo i le maʻisuka. O se tasi oi latou o le taumafai lea o le tino e faʻaaoga le sili atu o le kulukose. Afai o le maualuga o le kulukose e maualuga, ona le misia lea e fatuga. Ina ia aveese lenei suka, e manaʻomia ai le tele o vai. O lenei mea e faʻamalamalama ai le mea moni e faapea o tagata maʻi e maua i le maʻisuka o loʻo i ai se galala malosi, ma, e tusa ai ma lea, o le masani ai. E le gata i lea, o le tele o urine e faʻavae tonu lava i le po, ma e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i lenei mea.

E le gata i lea, faatasi ai ma le alualu i luma o le maʻisuka i totonu o se tagata, ua afaina ai le namu, ma ua le toe mafai e le tino ona taofiofi le leo o le vevela. O ia faʻaleagaga e le mafai ona faʻafitia. O lona uiga, e le tatau ona e faʻamoemoeina le alualu i luma a le o le teenaina o nisi o oloa, pe mai foi i galuega faʻapitoa.

O tagata maʻi e iai foʻi le tele o aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi o le vevela. E mafai foi ona tupu mai i le le paleni (ma o lenei, e pei ona e iloa, o se tasi lea o mafuaʻaga mo le atinaʻe o le maʻisuka).

E masani lava, o se siama o le fatu urinary e atiina ae pe a uma le fasefulu tausaga. E le gata i lea, e mafai e teine ​​ona aafia i le afaina o le tino i fafo. O nei faʻalavelave faʻaleagaina o le mafuaʻaga lea o miktsii masani.

Faʻaaliga o le faia soo

O le faʻafuaseʻi lava o le maʻi, galala ma faʻaauau pea le tupuga i le mea muamua. O tagata maʻi e popole foi e uiga i se lagona tumau o le mago i totonu o le vavagana o le tautala. E le gata i lea, o faʻamaoniga o ituaiga o maʻisuka taʻitasi e fesootaʻi ma le maʻi o le mimiti o loʻo matauina i le tele o tagata gasegase.

  1. Faateleina urination, e tusa lava po o le a le aso, o lona uiga, i le ao ma le po.
  2. Polyuria - o lona uiga, o le faateleina o le volumine o le urine (o nisi taimi o le 3 lita o le vai ma e sili atu foi e mafai ona faʻasaʻolotoina).
  3. E mafai ona faʻaesea le urine i taimi masani ma le itiiti.
  4. O le tele o taimi o le urination i le po, pe a oʻo i le po, e sili atu le faanatinati e gaosia nai lo le aso.
  5. O le leiloa o le malosi i le po i le po (enuresis).
  6. Tigā (polydipsia), aʻo inu le tagata maʻi i le tele o vai ma e le mafai ona onā.
  7. Polyphagy (o se lagona faifaipea o le fiaaai).
  8. Paʻu mamafa.
  9. Vaivaiga, tiga o le manava, gaioiga, vili, lagona o acetone i le ea (faailoga o le ketoacidosis).
  10. Fuafuaga o le acetone i le faʻavave.

Faitau foi O le a le tele o le sosolo i le maʻisuka?

Faʻalagolago i le itupa o le tagata, o isi faʻamaoniga faapitoa e mafai ona maua i ituaiga uma o le maʻisuka.

Telefoni masani i tamaitai

I fafine, faʻaauau pea ona fai, aemaise lava i le po, e te mafaufau ai i le i ai o le maʻisuka. E popole tagata maʻi e uiga i mea nei:

  • lagona o le fiainu
  • se faʻaopoopoga o le aofaiga o le suavai faʻamalosia ma, e tusa ai, urine,
  • sasaina i totonu o le itutino
  • eleelea e atiaʻe,
  • e masani lava ona aliali mai le afu.

O tamaitai e mafua ona o foliga faʻaanatura o loʻo faʻaalia i Candgi fungi. O se taunuuga, latou te atiina ae ni tagata urogenital ma vavalalata. O nei mea uma e saofaga i le maualuga o le kulukose. O se siosiomaga manaia e lelei mo le faʻalauteleina o nei meaʻai fefete. O le microflora masani i totonu o le vaʻa ua faʻalavelaveina, o le mafuaʻaga lea e tulaʻi ai ituaiga uma o faʻamaʻi pipisi o le tino o le fafine.

Ona o eseesega faʻaanatura o fafine, o loʻo i ai pea le tupu aʻe o le cystitis - mumū o le vevela. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia e le gata i le masani ona faia, ae o tiga foi i le pito i lalo, fiva. E maua e Urine se lanu, o le tele o siaki o loʻo i ai i totonu. O le faʻafitauli o le faʻamaʻi i fafine e maua i le maʻisuka e sili atu ona faʻailoa ma sili atu nai lo isi.

Faʻavaʻa faifai pea i alii

I tane, o le maʻisuka e mafai ona faigata ona o le mumū o le prostate. E i ai foi le maualuga o le tulaga paleni o le faapaleniva ona o le faʻaauau pea o le faanatinati o le ulu ma le pito i totonu o le paʻu. O le auala paleni i le maʻisuka e umi ma sili atu ona faʻalauiloaina.

Ae peitai, o le tuufaatasiga e le mafaatusalia e sili atu le lamatia mo le soifua maloloina o tagata - o le prostate adenoma ma le maʻisuka. E popole tagata i le faia soo, aemaise lava i le po, faʻapea foʻi ma aʻoaʻiga e matua faigata lava ona taofi. O le alualu i luma o le prostate adenoma e mafua ai le paʻu o le vevela volume. O lenei mea e fesoasoani i se faʻaopoopoga atili o mea fefiloi.

O le maʻisuka e faʻateleina ai le tulaga e sili atu. Talu ai ona o fatugaʻo e fatuina ai se tele o urine, o le vevela e masani lava ona i ai i totonu o se tulaga oona. Ma o le faʻaleagaina o faʻamamaga faʻamamafa e faigata ai ona pulea le manaʻoga i le miktsii.

O le faʻamaʻi o le prostate i tamaloloa e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi o le maʻisuka (cystopathy). O le atinaʻeina o le cystopathy e faʻalagolago i le tikeri ma le mamafa o le maʻisuka, faapea foi ma le maualuga o lona taui. O se faʻaaliga masani o le faʻamaʻi o se maʻi faʻapitoa o le tino o le tino ma se faʻaitiitia o le faʻaleagaina. O le tele lava o taimi, e matauina le cystopathy i se ituaiga o le suka o le suka i le insulin.

Faitau foi Auala e faaumiumi ai se moli

Ma le mea mulimuli, o le faʻamaʻi i le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka i tamaloloa e afaina ona o le afaina o le prostate gland - prostatitis. O se faʻafitauli o le gasegase e mafua ai ona sili atu ona faʻafefete le prostate i le mumu. I le maʻisuka, o le prostatitis e tupu tele ma e sili atu le faigata nai lo isi tagata. O le mea moni, o le urination e afaina i lenei tulaga i le mea muamua.

Faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻisuka

O le mafuaʻaga muamua o le faʻamaʻi o le maʻi suka i le maʻisuka o le neuropathy. I lenei tulaga, o le innervation o le okeni e mafatia. E masani ona tupu i le maʻisuka o le ituaiga o le insulin. Ae ui i lea, o le tasi i le fa o gasegase e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka maʻi e afaina foi i faʻaaliga o le cystopathy o le maʻisuka.

O faʻafitauli o lenei faʻamaʻi e pei ona taua i lalo.

  1. Faʻaitiitia le lagona o le atoatoa o le vevela. E masani lava, o se lagona o le manogi o lenei okeni e tupu pe a iai le 300 ml o le vai.
  2. Faʻaitiitia le faʻateleina o le urination, talu ai e le tupu e tusa lava pe sili atu i le 0.5 pe sili atu lita le aofaiga o le urine.
  3. E le o iai le urination i le po, e ui i le faateleina o le volumine o le urine.
  4. Le atoatoa le gaogao.
  5. O se vaivai vaivai o le urini, faapea foi ma le faateleina o le umi o le urination.
  6. Leiloloa o le leo o le avega.
  7. Faailoga o le lūlū o le urine ma le faʻamalosi atoa o le urinary.

O se vaega o le suʻesuʻega ma le togafitiga o lenei tulaga e faʻapea foi o se vaega tele o tagata gasegase e matamuli e faʻamalamalama atoatoa o latou uiga. O le mafuaʻaga lea e tatau ai i le fomaʻi ona muamua fesiligia le tagata maʻi, aemaise lava pe a maua mai le cycopathy mo se taimi umi.

Mafuaaga o Urination Faigofie

E iai ni mafuaʻaga autu e taʻitaʻia ai pea i le maʻisuka. O se tasi oi latou o le manaʻoga mo le tino e aveese le tele o le kulukose pe a mafai ai.O le isi - o le faʻamaʻi e masani ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le namu, o le mea lea e faʻavaivaia ai le faʻaogaina o le tino i le gaioiga o le vevela mo sina taimi. O mafuaʻaga taua nei i le atinaʻeina o le vave faʻasolosolo, lea e mafai mulimuli ane mafai ona faʻaosoosoina se faʻamaʻi e pei o le neuropathy.

O se tulaga e maua ai le ola mama mai le tino e oʻo atu ai i le inu ma le inu.

O le vave faʻataʻitaʻiga e taʻitaʻia ai taunuuga e le mafai ona faʻafitia. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi i le faailoga muamua ma amata togafitiga, e pei o isi metotia (faʻaaogaina ole vai, gaioiga filifilia faʻapitoa e faʻamalosi ai le vevela) e mafai ona faʻateteleina le tulaga i le tolopoina o le taimi.

E faʻapefea ma pe aisea e tupu ai le faʻafitauli o le masani ona faia i le maʻisuka?

O le faafitauli e maua i le ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2. Afai o loʻo maʻi se maʻi i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻateteleina le togafitiga e faʻamaʻi o totoga totoga ma le afaina o le vevela. O le faʻaaogaina o togafitiga, lea e aofia ai thiazides, e taʻitaʻia ai le faʻafitauli o le masani ona faia. O le masani ona faʻaaogaina o nei vailaʻau, lea e mafua ai le masani ai o le urination, e mafai ona faʻavevelaina ai le le lelei o le vevela ma le malolo o ona maso.

O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaalia i le faaputuputuina o se aofaiga tele o vailaʻau ketone, lea e mafai ona mafua ai le oona. E manaʻomia le suavai e aveese ai le kulūkose mai le tino. O le mea lea, o maʻi e maua i le maʻisuka e tele lava ina fiainu. Faʻaaliga e tupu i le tele o tagata gasegase ile amataga o le maʻisuka:

  • urine e tele ma i ni mea laiti
  • i le po, o le taimi ma le tele o le faʻateleina o le faʻateleina faʻatusatusa i le aso,
  • e le mafai ona taofiofia le faia pea o le urination, atiaʻe le enuresis,
  • e le mafai ona tineia lou fiainu e tusa lava po o le a le vai e te inuina,
  • o loo i ai se lagona tumau o le fiaaai,
  • mamafa le mamafa o le tino
  • i luga o le tulaga faaletino o loʻo i ai vaivaiga tumau, vomiting,
  • le sosolo o le maʻi maʻi (faailoga o ketoacidosis).

O le amataina o le maʻisuka e masani lava ona faʻaalia mai i le malosi o le fiainu ma le faateleina o le maʻi. O tagata maʻi e faitio i le manava. Soo se ituaiga o le maʻisuka o loʻo faʻaalia foi i le faaletonu o le urination. O le faʻateleina o le faʻateleina e masani lava e tusa lava po o le a le taimi o le aso, e faʻaosoosoina pea le faʻamalosi i le ao ma le po. O le tele o le urine e faʻaleleia foi - i le aso, o le aofaʻi o le suavai e mafai ona oʻo i le 3 lita pe sili atu.

Isi faailoga

O le atinaʻeina o le maʻisuka e mafai ona masalomia e ala i le tele o moli mimilo e alu i aso taitasi. O le vaivai ma le suamalie i totonu o le nofoaga o loʻo i ai se tasi o faʻamaoniga sili. O fafine, faʻatasi ai ma faʻamaoniga o loʻo i luga, e mafai foi ona lagona le le mautonu o pito i tua, ma le maʻisuka ituaiga 2 - matuia oona, ma le ituaiga 1 - le mamafa o le mamafa o le tino, faʻalauteleina le leaga o le vaai.

E uiga i togafitiga

O le masani ona fai, ma le galala tele, o uiga lelei ia o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O se vaega tele o le urine e aveesea mai le tino ma, o se taunuuga, o le faamalolo faamalosi ua matauina. Tusa 2 faʻasologa o le suka e tele lava ina faʻateleina e faʻamaʻi o le faʻasalaga. E ui lava o le faʻaleagaina o le tino i totonu o le vevela o se isi faʻamaoniga o togafitiga faʻapitoa.

O gasegase oona e aofia ai thiazides e mafai ona avea ma se vaega tele i le atinaʻeina o le maʻi. Faʻatasi ai ma togafitiga 2, o le tele o le aofaʻiga tele o tino o le ketone o loʻo faʻapipiʻi ma faʻapuputeleina i le urine. Talu ai ona o lo latou tulaga, o le faagasologa o le inuina o le tino atonu e amata.

E tatau ona maitauina, mo soʻo se ituaiga o gaʻo, o le glucose i le urine, pei o lea, ua toesea, ma o lea o fuataga e faia i le toto. Ma le isi auiliiliga auiliili e uiga i le mafuaʻaga e masani ai ona amata i le maʻisuka.

E uiga i mafuaaga mo le atinae

O mafuaʻaga autu mo le atinaʻe faifai pea o faʻamaʻi faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa e tele:

  • o le mea muamua o le tino o loʻo aʻafia e taumafai i auala uma e tuleia ai le kulukose lea na faʻaaogaina i ona tapulaa,
  • o lona lua o mafuaʻaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu i le taimi o le faʻavaeina o lenei faʻamaʻi o aʻafi. O se taunuuga, o le tino e taofia le faiga o le puleaina o le leo o le vevela, lea e faʻaosofia ai le fausiaina o faafitauli ogaoga.

O a mafuaʻaga o le masani ona faia?

O suiga ua tuʻuina mai e le vaega mulimuli e le mafai ona faʻafitia. E taua le mafaufau e le mafai ona tupu le faaleleia i mataupu faavae. Suesuega o endocrinologists e faailoa mai ai afai o nisi tulaga, o le teenaina o nisi meaʻai po o vailaʻau e faʻamalosia ai le faʻasologa o le sosolo, o le mea lea i le mataupu na tuʻuina atu o mea uma o le a leai se aoga. E aofia ai, faʻalavelave o faʻatinoga faapitoa o le a le fesoasoani i le isi. Ina ia mafai ona e malamalama atili i le faafitauli ma le taimi e mafai ai ona puipuia, e tatau ona e aoao atili auiliiliga e uiga i mea o loʻo tuʻuina mai faatasi ma le faʻasolosolo faifaipea ma faʻamaʻi faʻamatalaina.

E uiga i faʻamaoniga

O le mea moni, o le faʻauigaina ia lava e masani lava o se faʻaaliga o togafitiga. Ae ui i lea, e tuʻuina mai ma isi faʻamaoniga.

Faʻaauauina pea le faʻamaʻi pipisi o le siama i le maʻisuka ituaiga 2, lea e mafua ona o le le lelei o meaai. O lenei ituaiga o maʻisuka, o tagata atamamai e iloagofie i le tele o tulaga i se avanoa, ma o loʻo faʻaleleia togafitiga pe a mavae le 40 tausaga.

E masani ona faia i le maʻisuka i fafine, e faʻaosoina ai se faʻaogaina o le tino i totonu o totoga totoga fafo.

E taʻitaʻia ai foi vaivaiga i le tino atoa ma tumau ai le mago i totonu o le paʻu. O loʻo i ai se lagona faʻavevela malosi, lea e faʻalavelave ai le faagasologa o le urination. Ina ia taulimaina lenei mea, e leai se auala mai ia i latou na muamua fesoasoani lelei.

I le faaopoopo atu, e tatau ona maitauina e faapea:

  1. o se tagata ua le toe toaga, ua amata ona lelavava vave,
  2. faateleina le 'ai,
  3. Suafa tumau e amata, e oo lava i le po ma le tumau o le gutu malolo, faʻamalosia le faʻaaogaina o meaai ma isi uma gaioiga,
  4. o le faagasologa o le leiloa o le mamafa amata, lea e le o vaaia i tagata gaogao, ae e le o se mea e faateia ai.

E uiga uma lava i faailoga o togafitiga

O le tuʻuina atu o faʻamaoniga o le maʻisuka e matua faigofie lava ona iloa, ae na o sina mea e gauai atu ai ia i latou, lea e mafua ai le faia soo o faafitauli e sili atu ona taua. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau i se tasi ona manatua e uiga i le taimi e tatau ai ma le saʻo lelei togafitiga.

E uiga i suʻesuʻega

Ina ia mafai ona faia se faʻamautinoaga ma le faʻateleina pea o le maʻisuka ma le maʻisuka, e tatau ona e asiasi i se endocrinologist ma se nephrologist. O le muamua o le a siaki le fua o le kulukose o le toto, suʻesuʻe le galuega ma le tulaga o le lauroid, ma taʻu mai ai le manaʻomia mo se suʻega o le pancreas. O nei iloiloga uma, o taunuuga o le ultrasound o le a faailoa ai pe tatau ona asiasi i se nephrologist.

Peitai, e tusa lava po o le a le taunuuga o le auiliiliga, e tatau ona asia lenei tagata tomai faapitoa. O le faʻaosooso faifaipea o se faafitauli matuiā lea e manaʻomia ai le taimi tatau ma saʻo togafitiga. O le nephrologist o le a faatonuina ia suega nei: toto, urine, e mataʻituina le faamaoni o nei mea. E le gata i lea, o le ultrasound o fatugaʻo e manaʻomia.

O nei mea uma o le a fesoasoani e faʻamaonia ai le saʻo lelei o le toe faʻaleleia, ma le amanaʻiaina uma o faʻavao o le lauroid gland ma gaʻo. Pe o le a le filifiliga o togafitiga o loʻo i lalo.

E uiga i togafitiga togafitiga

Togafitiga mo le faifai pea o le urination ma le maʻisuka o se faagasologa uumi lea e tatau ona fetuutuunai ma pulea i taimi uma. O le mea lea, ina ia maua ai le 100% le taua, e tatau ona e:

  • tausi lelei le taumafa: paleni faʻaaoga fualaau faisua, fualaau aina, aano o manu ma isi oloa. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le tino, faʻamalosia le metabolism,
  • ave togafitiga faʻapitoa e faʻaititia pe faateleina ai le fua o le kulukose toto. E le gata i lea, o ia ituaiga o gaioiga o le a tutupu e aunoa ma se afaina i fatugaʻo,
  • i le amataga, togafitiga i togafitiga, ae le talafeagai mo tagata uma e maua i le maʻisuka. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina fomaʻi ma isi vailaʻau, e tatau ona pasia se suʻega fetaui.

E faapefea ona togafitia?

Afai o le togafitiga e manuia, o le a maitauina i le mea moni e faapea, o le faifai pea o le faʻateleina o le a sili atu ona faʻamalolo. I le taimi lava e tasi, afai e le tupu se aafiaga tutusa i totonu o le 1-2 mai le amataga o le faagasologa o le toe faʻaleleia, ona tatau ai lea ona fetuunai le auala o togafitiga.

I nisi tulaga, e pei ona taʻua muamua, e le mafai ona foʻia uma le faafitauli. I lenei itu, ua faʻamatalaina togafitiga faʻapitoa, lea e mafai ai ona faʻaitiitia le susulu o le faʻaalia o faʻamaoniga, tiga ma mea uma e puipuia ai le maʻisuka mai le taʻitaʻia o se olaga masani.

E lua mafuaʻaga autu o le faifai pea i le maʻisuka. Tasi le taumafaiga a le tino e aveese le kulukose. O le isi o loʻo taʻoto i le faʻaleagaina o aʻafiaga e mafua ai le faʻamaʻi: o le leo o le vevela e vaivai, o suiga i le taimi e le mafai ona faʻafitia.

I nisi tulaga e le masani ai, o le teenaina o tupe ma oloa e maua ai le malosi o le toto, faapea foi ma se seti o faamalositino faapitoa, e fesoasoani.

O le fia inu ma le faʻamalosi pea i le falemaʻi ua faʻaalia ai le faateleina o le suka toto, lea e le mafai e gaʻo ona aveesea.

O loʻo mamafa le avega ia i latou, o loʻo latou taumafai e maua mai le tele o le vai mai le toto ina ia mafai ai ona faʻaumatia le kulūkose faaputuputu. O lenei mea e mafua ai le faatumauina pea o le vevela.

O le tagata gasegase ua faateleina lona "tietie" i le faletaele, lea e mafua atu ai i le malolo malie. O loʻo i ai se manaʻoga mo le tele o vai e toe faʻaleleia le tino.

I tama, o le vave vave i le po e mafai ona mafua ai le maʻi prostate. O le tumo o le prostate e aʻafia i le masani masani o le faʻavave. I le po, pe a momoe se tamaloa, e amata ona amataina le urination.

Etiology ma pathogenesis

O se taunuuga o le maʻi endocrine e taʻua o le maʻisuka, o loʻo tupu ai le le atoatoa o le inisalini. E mafua ona o le faʻavaivaia o le kulukose. O le inisalini o le hormone e faʻaaogaina e maua ai le suka i siama o le tino o le tino, e maua mai e le pancreas. O se taunuuga o lona le atoatoa, o se faʻaauau pea o le kulūkose e tupu - hyperglycemia.

O le faateleina o le kulukose e faʻapupulaina ai foi mea o loʻo i totonu o fatugaʻo, lea e auina atu ai manaʻoga e uiga i lenei tulaga i le faiʻai. A maeʻa lena mea, o le cerebral cortex, e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, ate, mama ma le paʻu, e faʻamalosia atili ai gaioiga. O le faʻamamāina o le toto e faʻatinoina e ala i le faʻamamaina o le kulukose, lea e iu ai ina faateleina le tele o le mimi.

E le gata i lea, faatasi ai ma le sili atu o le kulukose, e faaleagaina ai totoga o le tino o le tino. O lenei tulaga e mafua ai le faʻaitiitia ma le oti o faʻamaʻi gata i totonu o le tino, siama ma le urinary tract, lea e aʻafia ai le leiloa o lo latou gafatia ma le malosi, ma o le taunuuga lea ua faʻavaivaia ai le puleaina o elemene. O le mafuaaga lenei mo le faia soo o le urination.

Faiga faʻataʻitaʻiga

E ono faʻaleagaina le urination ona o isi faʻamaʻi. Ina ia iloa le natura o le faailoga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist ma se nephrologist. Na o le pau lava le togafitiga saʻo e mafai ona faʻatalanoaina pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa ma le faʻaaogaina o suʻega talafeagai. Mo le faʻamaonia saʻo o mafuaʻaga o le maʻi, o mea nei e tatau ai:

Ina ia faʻamalamalama le faʻamaoniga, e manaʻomia ona e maua se ultrasound o le vevela.

  • Faʻasologa o le urinary system and kidneys,
  • urodynamic study
  • falemaʻi suʻesuʻega o le toto ma le urine,
  • suesuega faaletino
  • diuresis tusi.

Togafitiga ma aiseā e tatau ai ona faʻatinoina?

O le maʻisuka e aofia ai se faʻaopoopoga o galuega faatino o le urine e oʻo i le 2-3 lita i le aso. I le maʻisuka ituaiga 1, ua faatonuina le inisalini e aumai ai glucose concentrations i mea masani, o se taumafa faapitoa ma se faʻamapulaʻa faapitoa i le faʻaaogaina o gaʻo ma mea inu gaʻo faigofie, o faʻamalositino lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose ma faʻamalosia le polokalama urinary. O le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga e faʻaaogaina e pulea ai le mamafa ma le mamafa, o le aveeseina lea e faʻasaʻo ai le diuresis, ae faʻafefe ai le mamafa o le mamafa. E le gata i lea, o loʻo faʻatulagaina fualaau faasaina.

O le maʻi suka - pe a sili atu i le 5 lita le suʻega o aso uma. O le maʻisuka e togafitia e tusa ai:

  1. O togafitiga e faia faʻatasi ai ma le fesoasoani o togafitiga o le hormonal, latou te faia foi le togafitiga o faamaʻi, lea na mafua ai ona togafitiga.
  2. O togafitiga e aofia ai le tausisia o le paleni vai-masima i le le atoatoa, aʻo faʻasolosolo togafitiga ma fualaau faʻasaina.
  3. Faʻasolosolo le fomaʻi o le faʻamaʻi, o se auala o le faʻamalosia o massage e faʻatulagaina.

O asiasiga faifaipea i le faletaele, faʻalale i tulafono o le tumama, o le le lelei o le ola maloloina e mafai ona oʻo atu i siama o le urinary tract

O mafuaʻaga e mafua ai ona faia pinepine

O le maʻisuka mitusitus (DM) o se faʻamaʻi tuga lea e aʻafia ai faʻafitauli uma o le tino. A maua le maʻisuka ituaiga 2, o le tele o gaioiga o le urine e maua i lalo o le malosi o itu nei:

  • E aveese e le tino le glucose maualuga e ala i le urine. Ae peitai, faatasi ai ma le tele o suka, o le gaioiga o le tino e le afaina, lea e mafua ai le faateleina o le faaaogaina o le vai. O se faailoga e pei o le galala malosi e fesoʻotaʻi ma lenei mea ofoofogia.
  • Faʻaleagaina le faʻaleagaina o sooga. I lenei tulaga, o le gaioiga o le veveder ua faʻalavelaveina, lea ua le toe faʻafefe ai lana galuega. O le faateleina o le tele o le suavai ua na o mea e sili ona leaga. E le mafai ona taofiofi e le vevela le tele o le vai i totonu ia lava lea e mafua ai le faateleina o le uunaiga ina ia gaogao. E le mafai ona toe faʻafoʻi le okeni i le leo, o lea e le mafai ai e le tagata gasegase ona taulimaina le faʻaleagaina o le polokalama urinary.

O le a le mea o le a le faʻaumatia?

I le fatu o le maʻi e le lava le gaioiga o le homone

- inisalini, e nafa ma le gaosiga o le kulukose.

E tatau ona manatua e matua lena mea

Ma ua latou matauina le faateleina o le urination e faigata, aemaise lava pe a fai e fai le pepe i lepekini. O matua faalogo o le a gauai atu i le faateleina o le galala, maualalo le maua o le mamafa, tumau le tagi ma le leai o se amioga po o le le gaoia.

O le maʻisuka e aofia ai se faʻaopoopoga o galuega faatino o le urine e oʻo i le 2-3 lita i le aso. I le maʻisuka ituaiga 1, ua faatonuina le inisalini e aumai ai glucose concentrations i mea masani, o se taumafa faapitoa ma se faʻamapulaʻa faapitoa i le faʻaaogaina o gaʻo ma mea inu gaʻo faigofie, o faʻamalositino lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose ma faʻamalosia le polokalama urinary.

O le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga e faʻaaogaina e pulea ai le mamafa ma le mamafa, o le aveeseina lea e faʻasaʻo ai le diuresis, ae faʻafefe ai le mamafa o le mamafa. E le gata i lea, o loʻo faʻatulagaina fualaau faasaina.

O le maʻi suka - pe a sili atu i le 5 lita le suʻega o aso uma. O le maʻisuka e togafitia e tusa ai:

  1. O togafitiga e faia faʻatasi ai ma le fesoasoani o togafitiga o hormonal, latou te faia foi le togafitiga o faamaʻi, lea na mafua ai ona togafitiga.
  2. O togafitiga e aofia ai le tausisia o le paleni vai-masima i le le atoatoa, aʻo faʻasolosolo togafitiga ma fualaau faʻasaina.
  3. Faʻasolosolo le fomaʻi o le faʻamaʻi, o se auala o le faʻamalosia o massage e faʻatulagaina.

O asiasiga faifaipea i le faletaele, faʻalale i tulafono o le tumama, o le le lelei o le ola maloloina e mafai ona oʻo atu i siama o le urinary tract

Manaʻo e malamalama i le faʻalavelave e tupu i le tino i le taimi o se gasegase, ua mafaufau tagata pe aisea e malolo ai le maʻisuka, o le faifai pea e le maua ai se malologa i le aso po o le po. O le tali i lenei fesili o loʻo natia i foliga o faʻafitauli o le gasegase e aafia ai fatugaʻo, mea e faʻaaogaina ma faiga e tutupu i totonu.

Le masani ma togafitiga o le urination

I le leai o ni faʻamaʻi tuga e aafia ai le urinary system, e alu se tagata i le faletaele i le tusa ma le 8 taimi i le aso. O le numera o malaga e aafia i le ua inu, o nisi meaʻai ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi. O lea, faatasi ai ma le ARVI poʻo le taimi o le faʻaaogaina o suauʻu, o lenei aofaʻiga e mafai ona faʻatupulaia atili.

E naʻo le tasi le vaega o le vai inu ua faʻateleina e le manava ona sosoo ai lea, ma ua gaʻo fatugaʻo. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le aofaʻi o malaga i le ao ma le po i le faletaele e mafai ona faateleina i le 50, ma o le a faʻanatinati ia gaioiga i taimi uma. I le po, e mafai e se tagata maʻi ona ala mai i le 5-6 taimi.

Faʻataʻitaʻiga ma le tala

O le a le maʻisuka i le taimi nei, e iloa e tagata uma. O se maʻi lea e mafua mai i le soliga o faiga faʻafitauli tau metabolic, e pei o le carbohydrate.

O le faʻamaʻi faʻatasi ma le faateleina o le faateleina o le kulukose o le toto. O le glucose maualuga e maua foi i le urine (masani - e le o iai).

O le alualu i luma o le faamai e aofia ai le tele pe itiiti ifo o taunuuga lamatia o le ola. E afaina uma totoga ma okeni, ei ai lava i taimi uma se tulaga lamatia maualuga o le faatupuina o le tino (hypoglycemic, hyperglycemic).

Coma e mafua ai le oti.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o faʻalavelave tuga i le tino e tupu i le tino. O suʻesuʻega e faʻavae i luga o faʻamaoniga faʻapitoa ma faʻamalositino maualuga suʻesuʻega.

Tala faasolopito

E leai se faʻalagolago i luga o le taimi tonu na feagai ai tagata ma se maʻi matautia. E mafai ona fai mai o uluai faʻamatalaga i se faʻamaʻi tutusa i le faʻamatalaga i le maʻisuka faafesootai mai i tua i le seneturi lona tolu TLM.

Sa masani lelei tagata Aesculapius Aikupito ma tagata Eleni anamua, Roma, ma sasaʻe. I totonu o Europa anamua, sa i ai foʻi taumafaiga e faʻamatalaina "pe o le a le maʻisuka," e faʻamatalaina ai le natura o le maʻi, lea na aafia ai tagata o vasega eseese.

I aso na, e le mafai ona faʻatuina mafuaʻaga moni o le maʻisuka, o le mea lea o le tele o tagata maʻi na faʻaumatia i le oti.

O le faaupuga "maʻi suka" sa uluai faaaogaina e Arethius (2 senituri TA), o se fomai Roma. Na ia faamatalaina le faʻamaʻi e pei o "mafatiaga e le mafai ona faʻafitia, e salalau tele i le tane, lea e faʻamavae le tino i le urine. O e le o ni fili e le o malolo, maua le fia inu e le mafaamatalaina, o latou olaga e faigata, puupuu. " I taimi anamua, o faʻataʻitaʻiga na faʻavae i faailoga i fafo.

Afai e maʻi se tamaititi poo se tagata talavou (ituaiga 1 maʻisuka), e leʻi umi ae maliu o ia mai se siama. A oʻo ina tupu aʻe le maʻi i se tagata matua maʻi (e tusa ai ma le faʻavasegaga faʻaonaponei - ituaiga 2 maʻisuka), faatasi ai ma le fesoasoani o se meaʻai faapitoa, togafitiga o togafitiga, na tuʻuina atu ia te ia le fesoasoani muamua.

O isi suʻesuʻega ua faʻapitoa lata mai i le sailia o mafuaʻaga moni o le faʻamaʻi ma ona togafitiga:

  • 1776 - Igilisi. Dr. Dobson na filifili o le sugary taste of urine mai se tagata maʻi o se taunuuga o le faateleina o le suka i totonu. O le mea lea, na amata ona latou taʻua le maʻisuka "suka,"
  • 1796 - o le taua o le tausisia o le taumafa o le maʻisuka, faʻamalositino tatau, na faʻamaonia,
  • 1841 - na aʻoaʻoina e fomai le auala e fuafua ai le kulukose i totonu o le falemaʻi, ona sosoo ai lea ma le toto,
  • 1921 - O le inisalini muamua na synthesi, lea na faaaogaina i le 1922 e togafitia ai tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka,
  • 1956 - suʻesuʻeina meatotino a se vaega faapitoa o vailaʻau e mafai ona maua ai le tino i le inisalini,
  • 1960 - faamatalaina le fausaga o le inisalini o le tagata,
  • 1979 - faʻamalosia le inisalini o le tagata soifua atoa e faʻafetai i le geniu.

O vailaʻau faʻasoifua nei e mafai ai e oe ona faʻateleina le ola ma faʻamalieina le gaioiga o le maʻisuka.

Faʻavasegaga

O le maʻi suka e masani lava ona vavaeina i ni ituaiga autu se lua - o le insulin-dependent (IDDM) ma le non-insulin-dependent (IDDM). E i ai foi le maʻisuka faʻamaʻi ma tulaga faʻaleagaina e fesootaʻi ma le le lelei o le gaosiga o le gaʻo.

Faʻalagolago i le malosi o le tino e maua ai le inisalini, faʻamaonia:

  • Ituaiga muamua - IDDM. O lenei ituaiga o maʻisuka e fesoʻotaʻi vavalalata ma se faʻaletonu o le insulin i totonu o le tino. Faʻasalaga pancreas (pancreas) e le mafai ona faʻatino ana galuega. E le maua ai le inisalini pe faʻamalosi foi i se aofaiga tele. O le iʻuga, e le mafai ona gafatia le gaosia o le kulukose ma le maualuga o le kulukose. Tomaʻi i le laʻitiiti pe lalo o le 30 tausaga. O tagata maʻi e masani lava e leai se mamafa mamafa. Ua faamalosia i latou e ave insulin mo tui.
  • 2nd ituaiga - NIDDM. I lenei ituaiga o maʻisuka, o le inisalini e maua mai i le telefoni o le pancreatic e tutusa ma le tele, peitaʻi, o le gasegase o meaola ua leiloa, ua "leai se aoga". Iloilo le NIDDM, o se tulafono, i tagata matutua, pe a mavae le 30-40 tausaga. O tagata maʻi e masani lava ona mafatia mai le eseesega o tulaga o le gaʻo. Ole inisalini ole tui ole inisalini mo nei maʻi ole masani e le manaʻomia vave. Mo le togafitiga o sea maʻisuka, o fualaau o fualaau o fua o le suka e maualalo ai le suka e faʻaaogaina. O le aʻafiaga o vailaʻau o le faʻaitiitia o le teteʻe o sela i le inisalini poʻo le faaosofia o le pancreas e maua ai le inisalini.

Faailoga o le televave i togafitiga

Faʻavaʻa vave i le maʻisuka o faailoga nei o faʻaaliga:

  • E masani lava, o le faʻasolosolo, e masani lava, i nai tootoo,
  • o le tele o faʻauiga e faʻaleleia i le po,
  • o le pulea o le masani ona tufatufa atu o le urine e le mafai, lea e mafua ai le atinaʻeina o le enuresis,
  • o le fia inu e le mafai ona malemo, e tusa lava po o le a le tele o le vai e faʻaaoga,
  • Paʻu mamafa mamafa
  • solia o le tulaga faaletino, o loo i ai se lagona faifai pea o vaivaiga ma le vomia,
  • le i ai o se manogi manogi o le acetone (faailoga o le ketoacidosis).

O isi faʻamatalaga ono o le maʻisuka e aofia ai le manino o le urine (e oʻo atu i le 3 lita o loʻo alu ese mai le tino i aso taitasi), faʻateleina le vaivai ma le faʻavaivaia i le ogaeleele. O le numera o pito i tua o le uiga foi lea o tamaitai, e iai le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo i ai le mamafa o le mamafa o le mamafa, faatasi ai ma le atinaʻeina o togafitiga o le ituaiga 2, e oso ai se osofaʻiga mamafa, ma e masani ona faʻavaivaia galuega vaaia.

E faʻapefea ona suʻe le tagata maʻi?

O le faʻamaoniga o le masani ona faia i le maʻisuka e aofia ai suʻesuʻega falesuesue ma metotia faʻanatura.

I le taimi lava e iloagofie ai, o faʻamaoniga o le DM o loʻo mataituina, lagolagoina e ala i olega faifai pea ina ia leai se aoga, ua fautuaina e te vave talanoa i se fomaʻi. O le a faatonuina e le fomaʻi se faʻalavelave o suʻega, lea e aofia ai:

  • suega o le kulukose toto,
  • suʻega faʻataʻitaʻi,
  • Faʻasologa o le pancreas,
  • iloiloga lautele o le toto ma le urine,
  • Faʻaauau o le masini tele.

O faʻamatalaga e faia e fomaʻi e lua: o le endocrinologist ma le nephrologist.

O le a le togafitiga e faʻaaogaina mo le maʻi?

A masani ona tuʻuina atu le urine i le maʻisuka, e le o se taunuuga o faʻamaʻi o le tino urinary, ona mafai lea ona taulimaina le tulaga. Liliu atu i le endocrinologist, o le a maua e se tagata ni numera o fesoasoani e fesoasoani e faʻaitiitia ai le televave. E aofia ai:

  • Tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto. Eseese ituaiga o maʻisuka e manaʻomia ai se tagata taʻitoʻatasi. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa o le ituaiga 1, faʻamalosia le inisalini, faʻatasi ma le ituaiga 2 - vailaʻau e faʻaititia ai le maualuga o le suka.
  • Faʻaaloalo i se taumafataga faapitoa. O meaai a le tagata gasegase e tuufaatasia e se fomaʻi, o mea ia e maua ai le maualuga o mea e gaosia ai gaʻo ma gaʻo.
  • Faʻaauau le soifua maloloina faaletino. O le faamalositino e fesoasoani e maualalo ai le kulūkose toto. O lenei mea e mafua ai le faʻaitiitia o le numera o le urine faʻasalaina, ma faʻatautaia ai foi maso o le gaogao faʻalavelave ma ei ai lona aoga aoga i le galuega o le vevela.

Le mautonu i tamaiti

Mo se tamaititi i lalo ifo o le lua tausaga le matua, o le moe, pei o le aso, e masani lava. I le 3-4 tausaga le matua, ua mafai ona ia pulea ma faʻatuai le tineia pe a tumu le vete. Ae peitai, afai e le i maua nei tomai, ona tatau lea ona e faafesootai se fomaʻi ma vaai mo le mafuaaga o le le mautonu, lea e tele naua.

  • O faʻamaʻi eseese, e aofia ai ma mafaufau.

I le urology tamaititi, o se aganuu le vaevaeina mo le manatu:

  • O le le mautonu, pe a lagona e se tamaititi se manaʻoga, ae leai se taimi e tamoe ai i le faletaele,

O ituaiga o le faʻasolosolo e tutusa ma tagata matutua.

O le mea lea, afai o loʻo feagai se tagata ma le faʻafitauli o le faʻamalosi, o lona uiga e le tatau ona e maasiasi ma ola ai. O le le mautonu i se taimi umi mai se maʻi e tau atu ai i se tulaga faaletonu o le olaga ma faaletonu o le mafaufau. O le mea lea, o le vave ona e liliu atu i se fomaʻi ma faailoa mai le mafuaʻaga, o le sili atu ona aoga o togafitiga o togafitiga ma o le a suia le olaga mo le lelei.

E sili atu le faigata ona iloa le maʻisuka o le tamaitiiti, ona e le o taumafai fanau e fefaasoaaʻi o latou faafitauli faʻalesoifua maloloina ma o latou matua. E tatau i mātua ona mataʻituina a latou fanau, matau le aofaiga o le suavai latou te faʻaaogaina ma le tele o le alu i le faletaele. Afai e sili atu i le 6 taimi e asiasi ai le tamaititi i le faletaele, e tatau ona e faia se taimi atofaina ma le endocrinologist.

O le maʻisuka i totonu o se tamaititi e iloa ai o ia lava i le mamafa o le paʻu, o le fia inu, fiaʻai tele, ma le faʻalavelave lautele. I teineiti, o le faʻamaʻi e mafai ona o faatasi ma le mumū o totoga totoga fafo. E le gata i lea, e tele lava i le maʻisuka i tamaiti o loʻo i ai se manogi faapitoa o le acetone mai le gutu.

E taua le manatuaina mo se faʻamaoniga saʻo e tatau ona pasia se suʻega o le toto ma faʻatalanoa se tagata poto faapitoa ma ona taunuuga.

I fafine, faʻaauau pea ona fai, aemaise lava i le po, e te mafaufau ai i le i ai o le maʻisuka. E popole tagata maʻi e uiga i mea nei:

  • lagona o le fiainu
  • se faʻaopoopoga o le aofaiga o le suavai faʻamalosia ma, e tusa ai, urine,
  • sasaina i totonu o le itutino
  • eleelea e atiaʻe,
  • e masani lava ona aliali mai le afu.

I tane, o le maʻisuka e mafai ona faigata ona o le mumū o le prostate. E i ai foi le maualuga o le tulaga paleni o le faapaleniva ona o le faʻaauau pea o le faanatinati o le ulu ma le pito i totonu o le paʻu. O le auala paleni i le maʻisuka e umi ma sili atu ona faʻalauiloaina.

Ae peitai, o le tuufaatasiga e le mafaatusalia e sili atu le lamatia mo le soifua maloloina o tagata - o le prostate adenoma ma le maʻisuka. E popole tagata i le faia soo, aemaise lava i le po, faʻapea foʻi ma aʻoaʻiga e matua faigata lava ona taofi. O le alualu i luma o le prostate adenoma e mafua ai le paʻu o le vevela volume. O lenei mea e fesoasoani i se faʻaopoopoga atili o mea fefiloi.

O le maʻisuka e faʻateleina ai le tulaga e sili atu. Talu ai ona o fatugaʻo e fatuina ai se tele o urine, o le vevela e masani lava ona i ai i totonu o se tulaga oona. Ma o le faʻaleagaina o faʻamamaga faʻamamafa e faigata ai ona pulea le manaʻoga i le miktsii.

O le faʻamaʻi o le prostate i tamaloloa e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi o le maʻisuka (cystopathy). O le atinaʻeina o le cystopathy e faʻalagolago i le tikeri ma le mamafa o le maʻisuka, faapea foi ma le maualuga o lona taui. O se faʻaaliga masani o le faʻamaʻi o se maʻi faʻapitoa o le tino o le tino ma se faʻaitiitia o le faʻaleagaina. O le tele lava o taimi, e matauina le cystopathy i se ituaiga o le suka o le suka i le insulin.

Ma le mea mulimuli, o le faʻamaʻi i le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka i tamaloloa e afaina ona o le afaina o le prostate gland - prostatitis. O se faʻafitauli o le gasegase e mafua ai ona sili atu ona faʻafefete le prostate i le mumu.

I le maʻisuka, o le prostatitis e tupu tele ma e sili atu le faigata nai lo isi tagata. O le mea moni, o le urination e afaina i lenei tulaga i le mea muamua.

E tusa ai ma fuainumera, o le maʻisuka e faʻaalia i fafine faalua i taimi uma pei o alii. I lenei tulaga, o le tulaga aupito maualuga o le maua o le maʻi e aliali mai i le taimi o le moa ona o le faaletonu o le tino ma le suiga o le tino. O le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona iai faʻamaoniga eseese.

O le maʻisuka ituaiga 1 i fafine, o le mafuaʻaga o le le mafai e le tino ona maua mai le tele o le inisalini, e faʻaalia i le faʻanoanoa, faʻalavelave faifaipea, faʻalavelave moe, ulu o le tino ma le vevela, faʻalauiloaina o le paʻu, faʻalavelave, vaivaiga, ma le vevela ma le vomiting. I le avea ai o se tulafono, o tamaitai talavou e faigofie i le ituaiga muamua o le maʻisuka.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le aofaiga o le inisalini e gaosia e mafai ona masani, ma o le mafuaʻaga o le maʻi o le leai o se lagona o le tino. I le olaga i aso faisoo, o lenei ituaiga o maʻisuka e masani ona taʻua o le "maʻisuka o tagata matutua," talu ai e masani lava ona atiae lemu ma faaali mai ia lava i lona matua, ina ua mavae le 40-45 tausaga.

I lenei tulaga, o faailoga autu e mafai ona paʻu i pito, o le faaitiitia o le lagona lautele, e aofia ai tiga, moe, vaivaiga, leiloa, pe, i se isi itu, faʻaleleia le tuputupu aʻe o lauulu, faʻaitiitia le faʻaitiitia o le puipuiga.

O le maʻisuka i tane, e pei o tamaitai, e masani ona o mai faatasi ma le faʻateleina o le gasegase, faʻasalaga lautele ma le vaivai. O faailoga patino o le faʻaalia o lenei faʻamaʻi i tagata e aofia ai foliga vaaia o paleoposthitis, o le maʻi paʻu o le paʻu i le pito i lalo. Atonu o se faaitiitia o le malosi, o se faavaivaia o gaoioiga feusuai.

O le vave maua o le vevela i tane e mafai foi ona faailoa mai faamaʻi o le prostate gland poo le prostate, o le mea lea, ao le i amataina togafitiga, e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete le faʻamaonia e faʻamautinoa ai le faʻamautinoaina.

Suga i le urine aʻo maʻitaga - foliga

I fafine maʻitaga, e le tatau i le glucose masani ona i totonu o le uila. O se tasi o mataupu e foliga mai e le taua tele, o loʻo faʻamatalaina e ala i le faʻavasegaina o le tino. I totonu o le tino o se fafine o loʻo faʻamoemoe se pepe, o faʻafitauli uma o vailaʻau faʻasolosolo e tupu malosi, ma o fatugaʻo e le masani ona feagai ma le gaosiga o le kulukose, e pasi ai sina vaega itiiti i le urine.

Suga i le urine aʻo maʻitaga e aliali mai i nisi taimi ona o le mea moni e amata ona galue se masini e faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini i le paʻu. E tatau ona i ai i taimi uma le tele o le kulukose i totonu o le toto, lea e lava mo le tina faʻamoemoe ma le tamaititi.

Afai e galue malosi se masini anti-inisalini, e aliali mai le glucose maualuga i le toto - e le mafai e fatuga ona gaosia, ma o se vaega e ulufale atu i le urine. O se tulaga tutusa e masani ona iloa i masina mulimuli o le maitaga.

Afai o le taimi o le suʻeina o se tamaititi i le urine e tele lava ina iloa, e tatau ona masalomia le atinaʻe o le maʻisuka poʻo se isi faʻamaʻi. I lenei tulaga, ia mautinoa ia faia se suʻega maeʻaeʻa e suʻe ai le mafuaaga o le glucosuria ma ia amata le taua faasaga i ai i se taimi talafeagai.

O le a le mea e fai i faʻailoga o le maʻisuka?

Afai e te lagona le tele o le fiainu poʻo le vaivai pea, e le o se mafuaʻaga lea o le faʻailoga. Afai e tumau pea le ogaoga o faailoga mo le tele o aso pe o mai faatasi ma isi faʻamaoniga mai le lisi, ona e manaʻomia lea e te vaʻai i se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

O nei mea uma o loʻo tautala manino e uiga i le maʻisuka, o lea aua le tolopo le asiasiga i le fomaʻi. O lau fomaʻi o le a faia se suʻega toto e iloa ai pe o le a le kulukose o lou toto.

Afai e maualuga, o le a ofoina atu oe i fualaau. E le gata i lea, o le ae manaomia le faia o nisi suiga i lou olaga.

Taofiaga

Ina ia faʻamalosia le aoga o togafitiga poʻo le faʻaitiitia o faʻamaoniga sili ona ogaoga, e faʻatagaina, pe a uma ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa, e amata le faʻaaogaina o togafitiga faʻasoifua masani.

E mafai ona avea lenei mea ma faʻaaogaina o mea faʻaleagaina i le chamomile, faʻalanu, ma le faʻaaogaina o laau e pei o coltsfoot, calendula ma le tele o isi.

E taua tele le pulea pe faapefea ona aʻafia nei mea uma i le setete o le soifua maloloina.

I le faaopoopo atu i ai, e fautuaina le matamata i se tikeri maualuga o le gaioiga faʻale-tino, mataʻituina ma le mataʻituina le tumama o le tagata lava ia ma manatua e faʻaaoga uma vailaau faafomai manaʻomia. I lenei tulaga, o le faʻafitauli o le masani ona faia i le maʻisuka o le a foia.

E le gata i lea, mo le puipuia o le faagasologa, e manaʻomia le mataʻituina o le fua o le kulukose i le toto, le maualuga o leukocytes ma isi vaega. Latou te atagia le tulaga moni o le ola maloloina o le tino. I le tulaga pe a faʻamaluluina faailoga, e tatau ona faʻaauau togafitiga, ma e le tu ai iina. O lenei mea o le a fesoasoani e taofia ai le faifai pea i le lumanaʻi.

Puipuiga o se faʻafitauli pei o le faifai pea e tatau ona faia e tagata maʻisuka taʻitasi.

E le gata i lea, i le maʻisuka, e puipuia mai i faʻafitauli, e tatau ona mataʻituina pea le maualuga o le suka i totonu o le toto ma matua tausisia le taumafa. E tatau ona i ai le faamalositino, ae e le tatau ona faʻavaivaia.

I le leai o se uiga faʻaeteete i lou soifua maloloina ma le tausia o se ituaiga soifuaga saʻo, o soʻo se togafitiga mo le masani ai o le a le aoga.

E tatau ona faia faʻataʻitaʻiga masani faʻataʻitaʻiga, e aunoa ma le solia o faatonuga ma fautuaga a fomaʻi. I mea uma e manaʻomia ma le oti, e mafai lava ona toetoe lava a faʻaitiitia uma faʻafitauli o le maʻisuka, e aofia ai le faʻasolosolo faifai pea.

  • le siakiina o le soifua maloloina mai le amataga o le matutua o tagata e lamatia le maʻisuka,
  • tui puipui ma le mauaina o tupe e faʻaleleia ai le faʻatinoina o le tino puipuia ina ia puipuia ai faʻamaʻi pipisi,
  • usitai i tulafono o meaʻai,
  • soifua maloloina o le tagata lava ia
  • puipuiga mai tulaga faigata,
  • teena o le ava malosi ma sikaleti,
  • malologa lelei.

Le puipuia o faʻafitauli:

  • siaki i taimi uma lau maualuga o le suka,
  • pipii i meaʻai talafeagai
  • naʻo gaioiga faʻatino faaletino.

Ole faʻasolosolo faifaipea o se faʻafitauli ogaoga, e tatau ona iloa ma faʻamalo saʻo ma i le taimi. O fua puipui e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka ma aʻafiaga leaga.

O le faafitauli i le vave vave o le masini mo le faatumauina o le maualuga o le kulukose o le toto. Ina ia faasaʻo le tulaga, e tatau ona e suia le ala o le olaga.

A leai, o le togafitiga o le a maua ai se aafiaga le tumau ma o le a toe faia pea lava pea.

Vaega o le taumafataga ma le faʻasolosolo faifai pea

O togafitiga lelei mo le masani ona faia i le maʻisuka amata i se taumafa paleni. E manaʻomia ai le faʻatapulaʻaina o meaʻai gaʻo ma gaʻo.

E talafeagai le lafoai atoa o suga faigofie, suamalie ma falaoamata paepae paʻepaʻe. O le tapulaa e faatatau i oloa ma gaʻo manu. E mafai ona talia le suamalie, ae na o le faatapulaaina ole aofaiga.

Taua! O fualaau faisua ma fualaau e pei o melons ma suauu, apricots ma peaches, cranberries, vine, seleri ma tamato e matua le aofia uma lava mai le meaai ona o le masani ona fai i le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le nephropathy, e fautuaina le tagata maʻi e gauai atu i le faʻaitiitia o le aofaʻi o le protein i totonu o le taumafataga. O le masima foi e le o aofia ai i le taumafataga, pe o le tele o lona taumafaina e faaitiitia i le tele o taimi. Faʻatasi ma le nephropathy, e fautuaina e 'ai e le sili atu i le 0.7 g o le porotini i le aso i le 1 kilokalama o le mamafa.

Mai le tusiga o le ae iloa ai pe faapefea ona 'ai ma le maʻisuka ituaiga 1, o a meaai e mafai ona' ai e aunoa ma ni tapulaa, ma mea e faasaina ona 'ai. O le a e aʻoaʻoina pe faʻapefea ona e faitauina ni iunite falaoa ma se taumafataga maualalo.

O nisi taimi o tagata gasegase e muamua feagai ma faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 1 e talitonu e le lava le 'ai o le suka ina ia faʻaitiitia le maualuga o le toto i lalo o le aafiaga o le inisalini ma tumau ai le masani.

Ae o meaai paleni ma le maʻisuka ituaiga 1 e le o se mea uma. O le kulūkose o le toto e faʻapupulaina i le malepe o gaʻo.

O le mea lea, o le aofaʻi o gaʻo meaʻai e 'ai e se tagata i le aso e tatau ona tutusa ma le masani o le inisalini e ave. E manaʻomia e le tino lenei hormone e talepe ai le suka.

I tagata soifua maloloina, e maua ai peta peta o le pancreas. Afai e atiae e le tagata le maʻisuka ituaiga 1, ona amata loa lea ona osofaia e le siama ia peta suauu.

Ona o lenei mea, ua le toe gaosia le inisalini ma e tatau ona amata togafitiga.

E mafai ona taofiofia le faamai i fualaau, faamalositino, ma meaai faapitoa. Pe a filifilia mea e te 'ai mo le maʻisuka 1, e tatau ona faʻatapulaʻa au mea taumafa i le gaʻo.

O meaai mo le maʻisuka ituaiga 1 e faasaina ai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo. O le mea lea, o le taoina, laʻau suamalie, fualaau suamalie, meainu suamalie e le aofia mai le faasologa ina ia le maualuga le maualuga o le kulukose toto.

O gaʻo kulimi o loʻo faʻaumatia mo se taimi umi e tatau ona i ai i le taumafataga, ae o la latou fuainumera e matua faʻapitoa. O le galuega autu lenei: ia fetuutuunai le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 1 ina ia mafai ai e le inisalini ile suʻeina le sugar i le toto na maua mai oloa.

I le taimi lava e tasi, o fualaau faisua ma porotini meaʻai e tatau ona avea ma faavae o le lisi. Mo se tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o se meaʻai eseese e faia ma se maualuga maualuga o vitamini ma minerale.

O le a le iunite falaoa?

Mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka, o se fuataga o le 1 XE (falaoa o le falaoa) na faia, lea e tutusa ma le 12 g o gaʻo. E saʻo lava le tele oi latou o loʻo i totonu o le tasi afa o se fasi falaoa. Mo le tulaga masani ave se fasi falaoa falaoa e 30 g.

Ua uma ona fausia ni laasaga ua uma ona liua ai oloa autu ma nisi o ipu i le XE, ina ia faigofie ai ona fai se lisi mo le maʻisuka ituaiga 1.

Faʻasino atu i le laulau, e mafai ona e filifilia oloa mo le maʻisuka ma pipii atu i le maualuga o le carbohydrate e fetaui ma le fua o le insulin. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 1XE tutusa ma le aofaʻi o carbohydrates i le 2 tbsp. sipuni o falaoʻo tao.

I se aso, e mafai e se tagata ona gafatia ona 'ai e tusa ma le 17-28 XE. O le mea lea, o lenei aofaʻi o carbohydrates e tatau ona vaevaeina i le 5 vaega. Mo le tasi taumafataga e mafai ona e 'ai e sili atu i le 7 XE!

Tuua Lau Faamatalaga