Glucosuria i le maʻi suka: o le atinaʻeina o le mea e mafua ai le hyperglycemia

Glycosuria
ICD-10R 81 81.
ICD-9791.5 791.5
Faamai5323
MeshD006029

Glycosuria, po o glucosuria, - o le i ai o le kulukose i le urine. E masani lava, o le urine e le aofia ai le kulukose, talu ai ona mafai e fatuga ona toe faʻafoʻi (toe foi i le toto) le atoa o le glucose lea ua pasi atu i le glolenulus i totonu o le lumen o tubules o le nephron. I le tele o mataupu, o le glycosuria o se faailoga lea o le maʻisuka na mafua ai ona maua i le toto o le kulukose toto. O se mea e le masani ai, o le solia lea o le toe faʻamautuina i le fatuga lava, - o le mea ua taʻua. fulu (toefa) glycosuria. Glycosuria e mafua ai le tele o le suavai i totonu o le mimilo - o le faamalolo, lea e atiina ae ona o le faateleina o le vaega osmotic o le diuresis.

Pathophysiology

| faasaʻo tulafono

O le toto e faʻaauau pea ona gaosia e le faitau miliona o nephrons - o loʻo faʻatulagaina le iunite o fatugaʻo. I le alu ese atu o arterioles, o le toto e ulufale atu i le capillary glomerulus (glomeruli), o se tuufaatasiga o le faʻamalamaina (tapunia) capillaries. E taamilomilo taʻamilosaga taʻitasi i le soʻo. Bowman-Shumlyansky capsule, lea e aoina ai mea e tafe mai i le vevela o capillaries i lalo o le mamafa o le tafe toto. O le masini eletise na maua (taʻua o le "urine muamua") e aofia ai, ma isi mea, mea gaosia i le gataifale (mo se faataitaiga, urea), eletise (mo se faataitaiga, Na, Kions, chlorides), amino acids ma glucose. Mai le pulou, e ulu atu ai le filtrate i totonu o pulou o le nephron.

Mafuaʻaga o Sugar i le Urine

O le a le uiga o lenei mea? E mafai ona maua mai le suāsusu i le vailaau ona o le tele o faʻamaʻi. O mafuaʻaga autū o lenei faʻalavelave o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o se masini faamamaina o fatugao, poʻo se tuai i le toe faʻamautuina o le kulukose i totonu o tubules.

O mafuaaga mo le faateleina o le kulukose (suka) i totonu o le mimilo atonu o tulaga nei:

  • o le faʻamaʻi muamua lea o le pasene sili ona maualuga o le siama o le maʻisuka (o ituaiga muamua ma le lua),
  • hyperthyroidism
  • O le maʻi a Itenko-Cushing,
  • pheochromocytoma,
  • acromegaly
  • gasegase tubulopathy (de Toney-Debreu-Fanconi syndrome),
  • toe le manuia
  • maʻitaga

    Mafuaaga faʻale-tino o le faʻapupulaina o le kulukose i totonu o le toto:

    1. Glucosuria o mea taumafa - e atiina ae ona o le maualalo o le maualuga o le kulukose o le toto i luga atu o le tau aofaʻi mo le fatugaʻo pe a uma ona 'ai mea taumafa e maua ai le gaʻo.
    2. Glucosuria o le lagona - o le maualuga o le toto suka e mafai ona faʻaititia tele ona o le atuatuvale.
    3. I le maitaga, glucosuria physiological i fafine maʻitaga

    Faʻavae i luga o se lisi tele o mafuaʻaga e mafai ona faʻaosofia ai lenei togafitiga, e mafai ona tatou faʻamaonia o le foliga mai o le suka i le urine o se faailoiloga o suiga faʻaleagaina lea e aʻafia ai le tino o le tagata ma se mea e aʻafia ai e tatau ona maua ai e le tagata maʻi le fesoasoani faafomaʻi.

    E mafai ona fesuisuiaʻi tulaga taua o le kulukose, i le tane ma le fafine. E faʻalagolago i le matua ma le olaga, meaʻai ma isi mea. Afai o le suka e tasi e tasi, aua le fefe, e sili atu le toe toe maua o suʻega.

    Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka i le urine, o mea nei e tupu:

  • matuai galala
  • naunau pea e moe
  • ita ma le sasaina i totonu o le vaega,
  • lagona le lava
  • toesea le fuafuaina
  • faʻaoga faifaipea,
  • vevela paʻu.

    Afai ei ai le itiiti ifo ma le tasi o nei faailoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e faia se suʻega ma faia se faʻamaoniga.

    Faʻamaumauga o le aʻafiaga o le maʻisuka

    Muamua e tatau ona e sailia le tele o se tulaga faigata e mafai e le tagata maʻi ona faateleina le suka toto. Mo lenei mea, i le taimi o se lagona malosi lagona, e tatau ona fua le maualuga o le kulukose i le plasma toto ma faatusatusa le iuga i le masani masani.

    Afai o le eseesega i le va o tulaga taua e lua e tele, ona aafia ai lea o le maʻi i le atuatuvale, lea e faailoa ai le maualuga o le tulaga faigata. I lenei tulaga, e tatau ona maua se auala lelei e taulimaina ai faʻafitauli, lea o le a mafai ai e le tagata maʻi ona toʻa i soʻo se tulaga.

    Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina auala nei e faʻamalolo ai le atuatuvale ma faʻafefe ai le atuatuvale:

    • Faia o taʻaloga. O gaioiga faaletino e mafai ai e oe ona faʻaumatia vave lagona atuatuvale. E naʻo le afa itula o le taʻavale poʻo le aau i le vaitaʻele e toe faʻafoʻi mai ai lagona lelei o le tagata maʻi. E le gata i lea, o taʻaloga e mafai ona faʻaitiitia ai le toto toto.
    • Eseese togafitiga. Atonu o le yoga poʻo le mafaufau loloto. O togafitiga o le toe faʻaleleia o loʻo lauiloa i sasaʻe e ala i le mafaufauina o vai tafe poʻo se afi mu,
    • Vaitalaʻau. E i ai le tele o laʻau ma ni mea lelei faʻalelei. O le sili ona lauiloa i totonu ia i latou o le masi, o le chamomile flowers, thyme, motherwort, valerian, lemon balm, oregano ma le tele o isi. E mafai ona gaosia i latou nai lo le lauti ma ave i le aso atoa, lea o le a fesoasoani i le tagata gasegase e feagai ma le faʻalavelave masani.
    • Tului fiafia. O nisi taimi, ina ia mafai ona foia le atuatuvale, ua lava lea e naʻo le faalavelave mai le mafuaaga o le aafiaga. O mea fiafia eseese e sili ona lelei i lenei. O lea e mafai e le tagata gasegase ona uu ata vali, taʻalo tausaafia poʻo ituaiga ituaiga o aoina.
    • Pets. Fesoʻotaʻiga ma meaola o se auala sili lea e faʻafefe ai le atuatuvale ma le fiafia. O le taaalo ma se fagafao, e le mafai e se tagata ona maitauina le vave vave o lona le mautonu, ma o mea uma lava o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai.
    • Savaliga O le savali i le natura, i totonu o se paka po o luga o auala o le taulaga e fesoasoani e sola ese ai mai faafitauli ma maua ai le filemu.

    O le mea pito sili ona taua i le taulimaina o faʻafitauli e le o le filifilia o le auala saʻo, ae masani ona faʻaaoga. Po o le a lava le aoga o le malologa, o le a le fesoasoani i se tagata e taulimaina le atuatuvale pe afai e te le masani ona faʻaaogaina.

    Afai o se tagata maʻi suka e matua fefefe lava e ono tulaʻi mai lona maualuga o le suka i le isi faafitauli, ona tatau loa lea ona foia lenei faafitauli i le taimi nei. O le aʻafiaga ma le maʻisuka e mafai ona afaina tele ai se tagata pe afai latou te le o faia fua talafeagai.

    Ae ui i lea, o le aʻoaʻoina e sili atu le toʻa e uiga i faafitauli ma e le tali atu i tulaga faigata, o le a mafai e le tagata gasegase ona faʻaititia le maualuga o le suka i le toto, ma faʻaititia ai le ono ono tupu mai ni faʻafitauli.

    Glucosuria i le maʻisuka

    Sugar levelManWomanA faʻamatalaina lau suka pe filifili se itupa mo fautuagaLevel0.58 E le maua le suʻesuʻegaAlaʻi le tausaga o le tagataAge45 SuʻesuʻegaTa mauaA faʻamalamalama le tausaga o le fafineAge45 SuʻesuʻeTa maua



    O le maʻi suka o le mafuaaga taatele lea o le glucosuria. O lenei maʻi ogaoga masani e atiina ae ona o se faʻaititia po o le maeʻa maeʻaina o le inisalini e ala i le pancreas, poʻo ona o le le lava o le faʻalogoina o masini totonu i lenei hormone.

    Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o le toto toto e tulaʻi i tulaga ogaoga, lea e aʻafia ai le faʻatinoina o le polokalama urinary. E le mafai e gaʻo ona taulimaina sea maualuga o le mamafa, o le mafuaʻaga lea e ulufale atu ai le glucose i le urine i ni aofaiga tetele.

    Ae o le kulukose e mafai ona aliali i le urine o le maʻisuka e ui lava i togafitiga manuia o lenei maʻi. O le mea moni o le faia o tui inisalini i aso uma e fesoasoani i le faʻamalosia o le hexokinase, lea e tele sona sao i le toe faʻamautuina o le kulukose i gaʻo mai le urine muamua i totonu o le toto.

    I lalo o lana faatosinaga, o le maʻi e faʻaititia ai le pito i lalo "pito i lalo" mo le kulukose. Mo lenei mafuaʻaga, maualuga maualuga le maualuga o le suka i le urine e mafai ona iloa i le maʻisuka e oʻo lava i le masani ai o le toto kullukose.

    Ae ui i lea, i taimi mulimuli o le maʻisuka, o le kulukose e le maua i le mamai o le maʻi e oo lava i taimi o osofaiga ogaoga o le hyperglycemia. E mafua ona o lenei taimi o le maʻi, toetoe lava o tagata uma e maua i le maʻisuka e atiaʻe ai se faʻalavelave matuia o le le atoatoa.

    O se taunuuga, o lenei tino e taofia uma lana galuega ma taofia le faʻamamaina o le toto.



    O faailoga o le glucosuria e tele auala e talitutusa ma faʻamaʻi o le maʻisuka. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le glucosuria o se tasi o faʻamaoniga autu o lenei maʻi ma ua maua i tagata uma o loʻo mafatia i le maʻisuka.

    O le mea moni, o le faailoga autu o le glucosuria o se maualuga maualuga o le suka i le urine. Ae peitai, e naʻo le suʻesuʻega e mafai ona faʻamautuina i le taimi o suʻesuʻega o le urine. O isi faʻamaoniga e le faapitoa ma atonu o le taunuuga o se isi faʻamaʻi.

    Ae o loʻo i ai faʻamaoniga e sili ona taua o le maualuga o le suka i totonu o le uila. O le i ai o nisi o nei faʻamaʻi i le taimi e toetoe lava a faʻaalia saʻo ai le atinaʻe o le glucosuria i le maʻi.

    • O se lagona malosi o le fiainu lea e le mafai ona faamalieina. O le tagata maʻi atonu e ala i le po e inu se ipu vai,
    • E masani ona fai ma masani, e masani ona maʻi le tagata maʻi mai le moe,
    • O le vevela malosi ma le paʻu o le paʻu, paʻu o le paʻu, o foliga o vaʻa i le laugutu, o le susu, tiga i mata ma isi faʻaʻailoga o le faʻamalaina,
    • Tumau tumau i le tino
    • O le atinaʻeina o faʻamaʻi o le urinary system: urethritis, cystitis poʻo pyelonephritis,
    • O le gasegase tumau o le moe, o le leiloa o le gafatia o le galue.

    E le gata i lea, faatasi ai ma le glucosuria, o loʻo i ai le vavao ma le maʻisuka.

    Faʻailoga



    AA010953

    Ina ia iloa le glucosuria, e tatau i le tagata gasegase ona pasi se faʻataʻitaʻiga o meafaitino mo le televise masani. O le tele lava o taimi, o sea suʻesuʻega e manaʻomia ai le faʻamalosi fou e aoina i le taeao i luga o se manava gaogao. Aʻo leʻi aoina le urine, e taua tele le faʻamamaina lelei o le paʻu ma solo le vai ma se solo mama.

    I nisi tulaga, o le iloiloga o urine i aso taʻitasi e sili atu ona talafeagai. Mo lenei suʻesuʻega suʻesuʻega, o le a manaʻomia e le tagata maʻi ona aoina atoa le voluma o le urine e aluese mai le tino i le aso ma tuʻuina atu i le falemaʻi i totonu o se pusa e tasi.

    O le isi auala sili ona faigata e iloa ai glucosuria o le suega a Zimnitsky. Ina ia faia, o le maʻi e manaʻomia le aoina o le urine i le 3 itula mo le tasi aso. I le faaiuga o sauniuniga mo lenei auʻiliʻiliga, e tatau ona i ai i le tagata maʻi 8 vaʻa eseese e aofia ai le urine na aoina i taimi eseese o le ao ma le po.

    O le faʻamaonia saʻo o le glucosuria e tatau ona aofia ai se suʻesuʻega o galuega tau fatuga ma le faʻamoemoeina o le faʻasalaga o le maʻi. E taua tele lenei mea i le faailoaina o mafuaʻaga o se maualuga maualuga o le kulukose i le urine, pe a mafua mai i le le maʻisuka.

    A o laʻitiiti, o mafuaʻaga autu o le fausia o le glucosuria, o se tulafono, o le maʻisuka ituaiga 1 ma faʻamaʻi o le endocrin system.

    O lenei mea e tatau ona amanaia pe a faʻamaonia se maualuga o le suka i le urine o se tamaititi ma faailoa ai se mea e mafua ai lenei tulaga ile pepe.

    I le amataga, o le togafitiga e faalagolago i le mafuaʻaga na mafua ai lenei tulaga faʻaleaga. Afai o le aliali mai o le suka i totonu o le urine e fesootaʻi ma faʻamaʻi poʻo suiga i le pancreas, ona tatau lea ona faʻaoga le togafitiga i le faʻaaogaina o lenei faafitauli faapitoa. O ia ituaiga o gasegase o loʻo faʻaalia e tetee i le le fiafia ma togafitiga o le homone. O nisi taimi e faia ai fomaʻi togafitiga. O nisi taimi o le glucosuria e mafua mai isi faafitauli o le endocrin, e pei o faʻamaʻi o le grenesal gland poʻo le thyroid gland. I nei tulaga, o fualaau oona e faʻaaogaina e faʻaosofia ai pe poloka ai le vao o le endocrine.

    Mo nisi mafuaaga mo foliga mai o le kulukose i le mimi, e leai se togafitiga faapitoa e manaʻomia, aua o se tulaga le tumau lea. E lava le naʻo le vavaeeseina o le itu e leʻo. Faatasi ai ma le tele o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, e manaʻomia ona faʻatapulaʻaina a latou meaʻai, ma le umi o le matelaina, i se isi itu, ia 'ai mea taumafa e maua i le gaʻo. Glucosuria na mafua mai i le hyperthermia poʻo le manua ogaoga o le faiʻai e alu i se taimi pe a maeʻa ona toe faʻaleleia.

    O gasegase fatu ma le maʻisuka o mafuaʻaga autu ia o le glucosuria e manaʻomia ai togafitiga maʻoti ma umi taimi. Mo le togafitiga o le maʻisuka, o vailaau ma vailaau e le o vailaʻau e faʻaaogaina. O le lona lua o se taumafataga faapitoa, lea e te manaʻomia e faʻatapulaʻa ai le faʻaogaina o meaʻai gaʻo, ava malosi. Talu ai o le maʻisuka e ogatasi ma le polyuria, e tatau ona inu le tele o le vai e aloese ai mai le faʻamalolo.

    O le isi laasaga taua i togafitiga o le mataʻituina lea o le suka i le toto ma le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka. O nei vailaau e aofia ai meaʻai. gliclazide, metformin. I mataupu e le lava ai pepa, latou te fesuiaiga i le togafitiga o le insulin. Uunaua umi ma le gaosia o insulin e faʻaaoga e tusa ai ma se polokalame faʻapitoa. Togafitiga ua faatonuina ma fetuutuunai e le fomai endocrinologist.

    E faigata tele ona togafitia le ituaiga o glucosuria. Ae e mafai ona e pipii mau i meaʻai lelei. E tatau ona mulimuli i se taumafataga ma le taumafa atoatoa o gaʻo ma oloa e aofia ai le pāmioka (legumes, fualaau faisua). I ni faʻalavelave ogaoga, latou te maua ai togafitiga faʻasolosolo ma vailaʻau tioata ma vailaʻau.

    Faailoga ma metotia o le togafitiga o le glucosuria i le maʻisuka

    E i ai lava le kulukose i totonu o le uila, ae o ona faailoilo e matua taua tele ma e le o se suʻesuʻega suʻesuʻe tasi e faʻaalia ai lenei mea. Afai o le auʻiliʻili e faʻaalia ai soʻo se kulūkose, e masani lava ona faʻaalia se mea e pei o le glucosuria.

    Glucosuria o se tulaga lea e maualuga ai le maualuga o le suka o le suka. E faatatau i faʻamaoniga e faʻaalia ai le solia o le gaʻo gaʻo i le amataga ma e masani ona avea o se faailoga o le atinaʻe o le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lua.

    O le glucosuria timuga e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata, e mafai ona faʻaosofia ai le mumu o le tino urinary. Afai e maua se togafitiga, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi.

    I tagata e maua i le maʻisuka, o le glucosuria e le gata i le amataga o le atinaʻeina o le faamai, ae faapena foi i osofaiga a le hyperglycemia (o le faateleina o le kulukose o le toto).

    O mafuaaga o le glucosuria o:

    • maʻisuka malosi
    • afaina faalelagona (popole, ita),
    • afaina toto
    • taunuuga o le faʻamaʻi
    • togafitiga o fatugaʻo (gasegase poʻo le gasegase o le klonelonephritis, le toe faʻauʻu),
    • le tele o le taumafaina o meaai maualuga i caffeine,
    • aveina vailaʻau o aʻafiaga o aʻafiaga e aʻafia ai le gaioiga o fatugaʻo,
    • inupia o le tino ma vailaʻau mamafa (fuamosa, chloroform).

    E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le faateleina o le kulukose o le toto atonu o le faʻaaogaina o fualaau oona. Glucosuria atonu e fesoʻotai ma le le lelei o le vevela poʻo le aveesea, ao maitaga.

    I le maʻisuka, o le atinaʻeina o le glucosuria e fesootaʻi ma le le lava o le insulin, lea e gaosia i le paʻu. O ia na te faʻaosoina le enzyme, lea e toe maua ai le kulukose mai le urine muamua i le toto.

    Faatasi ai ma le leai o le inisalini, o faʻafitauli masani o meaola faʻapitoa e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le kulukose o loʻo faʻalavelaveina. I lenei tulaga, o le faateleina o le kulukose i le urine ua matauina e tusa lava pe itiiti le maualuga o le glycemia i le toto.

    O le faʻamaoniga o le faʻalavelave e matua tutusa lava ma faʻamaoniga o faʻaalia i le maʻisuka.E afua mai i le mea moni e faapea, o le fesuiaiga o le patho i le maualuga o le suka i totonu o le urine o se tasi lea o faʻaaliga o le maʻisuka ma e maua i tagata uma o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, e aunoa ma se faʻalavelave.

    I le faaopoopo atu i faʻamaʻi autu o le falemaʻi (maualuga maualuga i le urine), o loʻo iai isi:

    • vaivaiga, leiloa o gaoioiga masani,
    • o le fia inu pea e le mafai ona tineia mo se taimi umi,
    • o le faʻaalia o faʻamaʻi o le urinary system (cystitis, pyelonephritis, urethritis),
    • faʻamago ma paʻu o le paʻu, paʻu o le paʻu, solia o le faʻamaoni o le paʻu o laugutu (o foliga mai o vaʻa), malogo i le vaeluaga o mea,
    • faʻaauau le sasaina i totonu o le fale,
    • faʻateleina le sosolo
    • faʻanoanoa vaaia,
    • leai se afaina mamafa
    • televave urination, e masani lava o se tagata e mafatia i le leai o se maʻi i le po,
    • vavao.

    Vaʻai foi: O le a le uiga o le maualuga o le kulukose i le toto ma le urine?

    O faʻamatalaga o le vavaeeseina e mafai ona faʻavae i luga o se auiliiliga lautele o le urine. Mo suʻesuʻega faapena, e manaʻomia le urine fou, aʻo leʻi aoina mai lea e tatau ona fufulu maeʻaeʻa le tagata maʻi i le fasimoli ma fufulu le vaega o le perineum.

    I nisi tulaga, e manaʻomia se suʻesuʻega o le urine i aso taʻitasi. Mo lenei mea, o le maʻi e aoina uma urine faʻasolosolo i totonu o le tasi ipu i le aso ma tuʻu atu le mea e maua ai i le falemaʻi.

    E i ai foi se suega a Zimnitsky, lea e aofia ai le aoina o le urine i le 3 itula i le aso atoa. O le mea lea, e 8 vaʻa o le urine e aoina i taimi eseese e tatau ona maua.

    Afai e iloa le togafitiga, o le suʻesuʻega o galuega tau fatuga e tatau ona faʻataunuʻuina ma o le faʻasalaga faʻasalalau o le tagata maʻi e fuafuaina. E taua tele lenei i le mauaina o le kulukose i le urine, pe a le o se taunuuga o le maʻisuka.

    I tamaiti, o le mafuaaga autu o le glucosuria o le maʻisuka o le tikeri muamua poo le togafitiga o le endocrin system. Aʻo suʻesuʻeina lenei mea e tatau ona amanaʻia.

    E leai ni vailaʻau faapitoa e mafai ona fofo glucosuria. Ina ia faasaʻoina le tulaga, o le a fautuaina auala nei:

    • inu tele vai
    • o le faʻaaogaina o meaai e maua i le potassium (faatasi ai ma le glucosuria o loʻo i ai pea se mea e le tumau ai lenei mea): faʻi, pi, pi, saito, pateta, fualaau mamago,
    • afaina o le kulukose ma le tele o mea ua leiloa,
    • pulea le aofai o meaʻai gaʻo taumafa,
    • le faʻaofiina o fofo o vailaʻau ma le faʻamalaina tele.

    E iai foi auala iloga e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. O fualaau lelei e aofia ai:

    • Painakeke ma lauti. E mafai ona faaopoopo i le lauti, kefir poʻo le yogurt i le tipolo e tusa ma le 0.5 teaspoon i le 1 ipu. O le inu o ia ituaiga e fautuaina i lea taimi i lea aso, i le taeao.
    • Laʻau teuteu. Mo le kukaina, ia faia i ni vaega tutusa, o lanu lanu lanu ma laʻau talatala. Fufulu mea uma, ave se sipuni sipuni o le mea na tupu. Sasaa se masini o 200 ml o le vai kuka, tuu e momotu mo le 20 minute. Faʻaalu faatolu i le aso, tasi vae tolu o se tioata.
    • O se teuteuga o fatu oat. Liligi le 200 g meafaitino mataga ma se lita o vai, aumai i se vevela i luga o se afi, kuka mo le tasi itula. Faʻasusu le uʻu, inu le afa afa ao leʻi faia taumafataga i le aso atoa.

    A maeʻa le faʻaaogaina o mafuaʻaga, o le a toe foʻi atu i le masani a le suka.

    I le taimi o le maitaga, o le glucosuria e matautia aua e mafua ai le lamatiaga o le le mautonu, o lea e tatau ona faasaʻo lenei tulaga.

    Ole taimi talafeagai ole togafitiga ole a fesoasoani e aloese ai mai le faateleina o le tui ole insulin i tagata e maua i le maʻisuka.

    Ina ia taofia le faateleina o le suka toto ma le atinaʻe o glucosuria, e tatau ona tausisia tulafono nei:

    • aloese mai le atuatuvale
    • o nisi taimi e ave se ala o le aveina o vitamini ma faʻalavelave mineral,
    • faaitiitia le aofaʻi o suka, masima, meaʻai gaʻo taumafa i meaʻai,
    • taʻitaʻia se olaga ola malosi, lea e le gata ina fesoasoani e tausia le tino i foliga lelei, ae e aloese ai foi le mamafa o le mamafa,
    • 'ai mea taumafa ma le maualuga o meaʻai o fiber ma fiber, aʻo a latou faʻasologa e tatau ona itiiti,
    • o meaai i aso uma e fautuaina ina ia vaevaeina ia le itiiti ifo i le 4 taumafataga, pe afai e le tatau ona sili atu le tele o le taumafa: o lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻafefe o gaʻo, lea e faaitiitia ai le lamatiaga o le maualuga o le kulukose o le toto.

    O le atinaʻeina o le glucosuria i le maʻisuka o le tasi lea o mea e manaʻomia mo le tauvaga o maʻi. O le faʻaaogaina o le gasegase o le faamai e aʻafia ai le faʻataʻitaʻiga mo le lelei o le ola o tagata gasegase. Faatasi ai ma le taimi e iloagofie ai le mafuaʻaga o le vavaeese ma lona faʻamaʻaloga, o le kulūkose o faʻamau i le urine e toe foʻi i le masani.

    5. Gaoioiga mo le atinaʻeina o le hyperglycemia ma le glucosuria i le maʻisuka

    Hyperglycemia: Faʻaleagaina o le membrane permeation, faʻavaivaia GL-6-F faʻapitoa → glycolysis i le → glycogen faʻaitiitia, glycolysis i le pa'ū → gluconeogenesis → hyperglycemia. Lafoaʻiina o le vai faʻasaʻo → polyuria → faʻavavelaina o le uaina susu → polydepsy.

    Glucosuria. E masani lava, o le kulukose o loʻo maua i le taimi masani. E leai se glucose i le mimi mulimuli, talu ai i totonu o tubules o le tino o le tino o le glucose phosphate ma, pe a uma le dephosphorylation, e ulufale atu i le toto. I le maʻisuka malosi, o le gaosia o le phosphorylation ma le dephosphorylation o le kulukose i totonu o tubules o fatugaʻo e le mafai ona feagai ma le sili atu o le kulukose i le urine muamua. E le gata i lea, o le maʻisuka e faʻaitiitia ai le gaioiga o le hexokinase e manaʻomia mo le glucose reabsorption. I lenei tulaga, o le pito i luga mo le kulukose e maualalo ifo nai lo le masani. Glucosuria e atiina ae. I ni faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka, o le kulūkose i totonu o le urine e mafai ona oʻo i le 8-10%. O le mamafa o le urini ua faateleina, o lea la o le tele o vai e oʻo atu i le mimi mulimuli. Ae maise lava le faateleina o le po. I tamaiti, o se tasi o uluaʻi faailoga o le maʻisuka e mafai ona moe. O se taunuuga o le televave, o le faamalolo o le tino ua atiina ae ma o se taunuuga o lea - faateleina le galala (polydipsia).

    6. Faʻatonuina o faʻalavelave o le protein ma le lipid metabolism i le maʻisuka

    Ketone tino. E aofia ai acetone, acetoacetic ma p-hydroxybutyricids. E tutusa i latou i le fausaga ma mafai ona fefinauaʻi. Kino Ketone i totonu o le ate, ulu i le toto ma mai iina i mama, maso, fatuga ma isi totoga ma tisipese, lea e faʻamaʻoina ai i le taamilosaga o le acid tricarboxylic i le COz ma le vai. O le toto o le toto e tatau ona aofia ai 0.002-0.025 g / l o tino o le ketone (i le uiga o le acetone).

    O mea taua e taua i le faiga o le faaputuputu o tino o le ketone i le maʻisuka:

    1) faʻalauteleina le fesuiaiga o gaʻo gaʻo mai gaʻo gaʻo i le ate ma faʻateleina ai le faʻamaʻiina o tino i tino o le ketone,

    2) o le tuai i le resynthesis o gaʻo gaʻo ona o le leai o le NADP,

    3) solia o le faʻamaʻiina o tino o le ketone ona o le taofiofia o le taamilosaga Krebs, lea e "faalavelaveina" ai meaola oxalacetic ma a-ketoglutaric ona o le faateleina o le gluconeogenesis.

    Faʻasalaga o le gaosiga o le palatini. Faʻaititia le faʻamalosia o le maʻisuka i le maʻisuka, e pei:

    1) o le aafiaga faaosofia o le inisalini i le faiga o le enzymatic o lenei faʻasologa e paʻu ese pe faʻaitiitia le faʻaitiitia,

    2) faʻaititia le maualuga o le malosi ole metabolism, tuʻuina atu o le palatini i totonu o le ate,

    3) solia le amio o amino acid e ala i siama.

    I le le lava o le inisalini, ua aveeseina le vavae ese mai enzymes autu o le gluconeogenesis ma ua i ai se malosi malosi * o le kulusose mai amino acids ma gaʻo. I lenei tulaga, o amino acids e aveesea ai le ammonia, alu i totonu o le k-acids, lea e alu i luga o le fausia o suauu. O le aoina o le ammonia ua faʻamavaeina ona o le fausia o Urea, faapea foi ma lona faʻamauina e le a-keto-glutine acid ma le faʻaaogaina o le glutamate. O le faʻaaogaina o le acid-ketoglutaric e faʻapupulaina, ma le leai o se malosi o le kenera Krebs e faʻaititia. O le le atoatoa o le taamilosaga Krebs e fesoasoani i se faʻaopoopoga sili atu o acetyl-CoA ma, o le mea lea, tino o le ketone. Ona o le faʻagesegese o le manava o le tino i le maʻisuka, ua faʻaititia ai le fausiaina o ATP. Faʻatasi ai ma le leai o se ATP, o le gafatia o le ate e faʻaopoopoina ai palatini e faʻaitiitia.

    O le mea lea, i le tulaga o le le lava o le inisalini, e sili atu le malosi o le palatini i luga o le faʻasologa. O le taunuuga o lenei mea, o loʻo faʻagataina ai faiga palasitisi, o le antibody production decreases, o le faʻamalolo o le faʻamalolo, ma le faʻaitiitia o le tino i faʻamaʻi pipisi. I tamaiti, o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae e tupu. I le le lava o le inisalini, e le gata naʻo le quantitative, ae o faʻamaoniaga agavaa foi o le faʻalauiloaina o le protein, faʻasolosolo mea e le masani ai faʻamalosi, masini glycosylated e maua i le toto. Latou te aʻafia ma le faaleagaina o puipui o toto toto - angiopathy. Angiopathies e taua tele i le faʻamaʻi o le tele o faʻalavelave matuia o le maʻisuka (o le matelaina o le toto, le toe faʻamaʻi, ma isi).

    E le tatau ona faʻaalia le suʻisu i le masani ai o le faʻamalositino o suʻesuʻega o le urine.

    O lona tino moni e laʻitiiti lava e le sili atu i le 0.06-0.08 mmol / L.

    O le faateleina o le faailo o se faailoga mataʻutia o le sola ese i le tino. O le mafuaaga autu o le glucosuria.

    O lenei tulaga e mafua ona o le faateleina o le suka i le urine, o se faailoga o le le atoatoa o le gaosiga o le gaʻo.

    O se tasi lea o faailoga muamua e taʻu mai ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.

    O se mea manaia e faapea o le glucosuria e le gata o se faʻamaʻi maua. E mafai ona maua mai i le fanau mai i tamaiti, ona o le le mafaia o fatugaʻo e gaosi ai le kulukose.

    O ia togafitiga e mafai ona aʻafia tele ai le polokalama urinary, mafua ai le faʻagasolo pea o faʻailoga.

    Tusi mai a matou au faitau

    O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

    Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na faasaoina moni ai loʻu olaga. Sa faigata ia te au ona ou vaai atu i le mafatia, ma o le manogi manogi i totonu o le potu na mafua ai ona ou le fiafia.

    I le faagasologa o togafitiga, o le tina matua na suia ai lona lagona. Fai mai o ia, e le toe afaina ona vae ma e leʻi alualu i luma le maʻi o le tino maliu; o le vaiaso a sau o le a matou oi le ofisa o le fomaʻi. Lasa le sootaga i le tusiga

    E tele ituaiga o glucosuria.

    O lenei tulaga e afaina i le natura ona o faaletonu o le tino.

    O lenei anomaly e le o faailoa mai ai le i ai o le maʻi suka - o le toto toto e masani lava masani. E ui i lenei, e tatau ona tausia le maʻi i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

    O le atinaʻeina o le ituaiga lona lua e masani ona mafua mai i isi mafuaʻaga, e aofia ai:

    E faʻapefea ona tumau le suka i le 2019

    • Toto Faatasi ai ma le fanauina o le tamaititi, o le mamafa i luga o mamanu uma ma okeni e faʻalauteleina, o le faailo o le suka i le urine e mafai ona faateleina. E le o lona uiga o maʻi tigaina mai le polokalama urinary, ae e manaʻomia se faʻaeteete faʻafeiloaʻi. E taua le aua nei misia le atinae o le maʻisuka moni.
    • Faʻatau. Vailaʻau faʻamaʻi e ulu i le toto (faʻataʻitaʻi, taʻita, metala mamafa, morphine).
    • O faʻasologa masani o faʻamaʻi o gaʻo, pathoces e solia ai le faʻaaogaina o vailaʻau.

    Afai e maua ni suiga i le tino, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo se fesoasoani.

    O mafuaaga o le glucosuria e tele.

    E aofia ai:

    • vaega taua
    • tiga o le endocrine,
    • 'ai meaai maualuga-carb
    • maʻitaga
    • togafitiga o le tino,
    • inisalini le lava
    • maʻi leaga,
    • le lelei o le ate.

    E mafai ona matauina se faʻapuupuuga puupuu o le suāsusu i le maeʻa ai o galuega mamafa i le po, le tele o le inu o meainu suamalie ma meaai. I lenei tulaga, o le faailoga e tutoatasi lava e toe foi i tulaga masani.

    Glucosuria i le maʻisuka o se taunuuga masani o le maʻi.

    O le mea lea, o faʻamaoniga o le maualuga o le suka i le urine e tutusa ma le maʻisuka, o nei:

    • faʻasalaina le fiainu
    • faʻaauau faifaipea
    • ogaoga vaivai, e le o le moe,
    • leai se faʻaitiʻitia po o le faateleina o le mamafa,
    • malogo, paʻu suamalie.

    O le faʻataʻitaʻiga autu a le fale suesue o le glucosuria o le maualuga maualuga o le suka.

    E tele ituaiga o suʻesuʻega e faʻamaonia ai o le maʻi o loʻo i ai nei o le glucosuria.

    Aotelega lautele o faʻamatalaga: o mea e faaaoga i le taeao, o le suʻega o le suʻesuʻega ua saunia i le vave e mafai ai.

    O nisi taimi e faatonuina ai e le fomaʻi isi metotia o togafitiga, e aofia ai:

    Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

    • Analysis e tusa ai ma le Zimnitsky. O vaega taitasi o le urine e aoina i totonu o se pusa eseese (e aofia ai le po).
    • Suʻega i aso uma. E aoina le mea mo le aso atoa e faitau ai le urine e faalilolilo le tino mo le aso atoa.

    E mafai e le fomai ona faatonuina se seti o suʻega e iloa ai ma faamanino le mafuaaga.

    E le mafai ona togafitia se fomaʻi faʻapitoa o togafitiga. E mafai ona e lagolagoina le galue o okeni e ala i le faʻaaogaina o aʻafiaga leaga mai le polokalama urinary.

    I le tulaga o le mauaina o le glucosuria, e amata, latou te maua le mafuaʻaga o le maʻi. Afai e afua mai i le alualu i luma o le maʻisuka, o lona uiga e tatau ona e gauai uma atu i le taua faasaga i le faamaʻi. O le masani ai o le suka o le toto, o le inuina o inisalini e aofia ai fualaau oona o le a fesoasoani e faʻamaonia le ata o le maʻi.

    O le isi auala e togafitia ai glucosuria o le faʻasaʻoina lea o meaʻai ma inu. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaititia le avega i fatugaʻo ma faʻaitiitia le aofaʻi o suka i se auala masani.

    Faʻalagolago i le mafuaʻaga o le maʻi faʻaleagaina, o loʻo iai nisi vaega o vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i tulaga ogaoga o le a manaomia le inisalini o le inisalini.

    Afai o loʻo i ai le vai inu, ona faia lea o fuataga e toe faʻaleleia ai le tino ma fofo faʻapitoa. I isi tulaga, e fautuaina e faʻamaonia mea taumafa (mo fafine maʻitaga, tagata e iai maʻi faʻapitoa). Faatasi ai ma lenei metotia, o le a mafai ona faaitiitia le faailo i totonu o le toto, ma le inu tele o vai e fesoasoani e faaitiitia ai le suka na sosolo i le urine.

    O nei metotia o le a taulai i le faasaʻoina o le faailo i totonu o le toto, (o se mafuaaga masani). O se teuteuga o laʻau manogi ma laʻau moa e fesoasoani. O se sipuni sipuni o laʻau e faʻaaoga i le 200 ml o vai ua tunu. E tatau ona faʻaumatia faatolu i le aso, aʻo leʻi faia taumafa.

    Laʻau paʻu e tumau, sasaa se ipu vai inu. E inu le susu i le aso, pe a tatau ai, e mafai ona toe faia.

    Laʻau tipi ua tipi, ua faaopoopo le vai vevela. Mo le 2.5 sipuni vavalaʻau, ua lava le ipu vai inu. A mavae le 12 itula, o le a saunia le vai mo le faʻaaoga, inu 2-3 sipili i ni nai itula. O le umi ole togafitiga e fitu aso. O lenei fua o le a fesoasoani e faʻaititia lau maualuga o le suka ma se mea e taʻua o le arginine. O lona mauaina i se taimi vave lava e mafai ai ona faʻataʻitaʻiina metotia ma faʻasalaga mo le le lava o vitamini i totonu o le tino.

    O le taua faasaga i le glucosuria o lona uiga, muamua, o se faaitiitia o le maualuga o le suka. E mafai ona ausia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o metotia sili ona taugata - meaʻai. O mea taumafa e tatau ona faʻavae i luga o mea masani, mea faʻafefiloi ma meaai kuka, o meaʻai vave e faʻasaina.

    O oloa aoga mo glucosuria o:

    • fualaau faisua fou, cereals,
    • aano o manu ma iʻa (ituaiga o meaʻai laiti),
    • fualaau 'aina ma fua (i le faʻalelei),
    • oloa gaosi susu ma le maualalo o le pasene o gaʻo,
    • opu, pasili, isi lanu.

    Faʻesea mai le meaai e tatau ona:

    • sugary meainu
    • ituaiga uma o sukalati, kofe, suamalie,
    • pastries ma falaoa paʻepaʻe,
    • kāloti, seleni, pateta (mea uma e maua ai le masini),
    • sau sau, ipu gaʻo, faʻaopoopoga faʻaopopo,
    • oloa faʻapipiʻi.

    I le taimi lava e tasi, e le tatau ona galo ia te oe le pulega o le ava, e fautuaina e inu vai inu pe fagu vai e aunoa ma le kesi.

    Faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi, o le faʻaalia mai o maʻi o le tino urinary e ono mafai: masani ona faʻaogaina le faʻaogaina o le tino, pyelonephritis.

    E iai suiga i le fatu, ona o le le lava o vitamini ma minerale (i le tulaga o le malabsorption), e mafai ona inu le vai.

    Afai e maʻi le maʻisuka mai le maʻisuka, ona tupu ai lea o le fusi o faʻafitauli, lenei:

    • le mautonu o le cardiovascular system, stroke, fatu fatu,
    • togafitiga o se natura o le neurological: o le leiloa o le tino o le mafaufau, edema,
    • le vaaia o mea leaga, seia oo ina faatumulia tauaso,
    • maʻisuka vae
    • maʻi o le tino, faʻaumatia atoa o ponaivi, toto toto.

    Le leai o togafitiga fualaau mo le maʻisuka ei ai aʻafiaga ogaoga o le soifua maloloina ma le le atoatoa. Faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i luga o le toto suka e lamatia i le gao hyperglycemic (ma le hypoglycemic ma le oso i lalo).

    O tagata uma e popole i lo latou soifua maloloina e tatau ona latou iloa le mea o le glucosuria. O lenei togafitiga atonu e taʻu mai ai le i ai o faafitauli o se uiga ese, fesoasoani e puipuia le atinaʻe o le maʻisuka.

    Ole masani ole taumafa o le a puipuia ai le faateleina o le suka i le urine: e tatau ona e aveese mai le lisi o le taumafaina o mea uma e faateleina ai le kulukose i totonu o le toto. Faʻaopopo meaʻai o le potassium i lau lisi. Legumes, fualaau faisua ma fualaau aina totogo o le a fesoasoani e toe faatumu le tuuina atu o lenei mea sili ona taua.

    Puipuiga o faʻalavelave faʻalavelave o le apili lea i genetics i le tulaga o le fuafuaina o le maitaga. Talu ai ona o le faʻamaʻi o loʻo tuʻufaʻatasia, ma le mataituina le mataituina o le tomai faapitoa e le tamaititi e talafeagai.

    O se faʻaopoopoga o soʻo se faailoilo i le urini i luga aʻe o le masani ua avea ma se taimi e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi mo fautuaga. O le taumafai e togafitia le faʻamaʻi na o oe lava e mafai ona tupu ai ni taunuuga ogaoga mo le soifua maloloina o le maʻi.

    O le foliga mai o le suka i le auiliiliga o le mafuaaga lea mo suesuega faaopoopo. O le galuega autu o le faailoaina lea o mafuaʻaga o le solia, o le faʻamautinoaga ma le tau faasaga i ai. O le masani ai o le suka i le tino atoa o le a fesoasoani e faʻaitiitia le glucosuria.

    O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

    Alexander Myasnikov ia Tesema 2018 na tuuina mai ai se faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

    Glucosuria i le maʻisuka: o le a lenei maʻi ma le auala e togafitia ai

    O se faʻamaoniga o le glucosuria o le uiga lea o tagata gasegase lea e aliali mai ai le suka (glucose) i le urine. I totonu o se tagata soifua maloloina, o le suka e maua i se aofaiga itiiti (0.07 - 0.08 mmol / lita).

    E le mafai e le faʻaaogaina o suʻesuʻega faʻataʻitaʻi i totonu o fale suesue ona mafai ona iloa. O le suʻesuʻega o le glucosuria o se taimi e asiasi ai i le fomaʻi.

    Glucosuria e masani ona o faatasi ma se faʻamaʻi masani - polyuria - faʻateleina urination (mai le 1.8 lita i le aso). I lenei tulaga, o le osmolarity o le urine (o se tuufaatasiga o le uiga o le galue malosi o fatugaʻo) e faateleina. Ole suega o le osmolarity o loʻo faʻaalia ai le tele o mea e aofia ai vaega eseese. O tulaga taua o le glucosuria ma le polyuria o loo i ai i le tuufaatasiga.

    O le tele o le suka i totonu o le mimilo e mafua mai mo mafuaaga eseese, ma o loʻo mulimuli mai ai ua vaevaeina le faʻamaʻi i lalo ifo. E 5 ituaiga o Glucosuria, o ia mea uma e mafua mai i mea faapitoa taʻitasi.

    Renal glucosuria (tuatusi - toe fanau mai). O lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i le le mafai ona faʻaogaina le tele o laina eletise e toe faʻaaogaina (toe faʻaaogaina) glucose.

    O fomu o loʻo i lalo:

    • O le pepa muamua (mai le fanau mai) e aliali mai ona o ni faaletonu i le faiga masani o le tele o laina.
    • O le isi faʻasologa e maua i fesuiaiga fesuiaiga i fatugaʻo, gasegase matuia ma isi ituaiga maʻi o gaʻo.

    O se ituaiga o meaʻai paleni e tupu pe a faʻaleagaina e se tagata meaʻai maualuga-carb.

    O le foliga o le hormonal e tupu i mataupu o le faateleina o le gaioiga o le galuega o le thyroid gland, faatasi ai ma adenomas, faapea foi ma le maoaʻe o fualaau faasaina ma mea masini uamea.

    O le isi ituaiga faʻamaʻi o vailaau. E amata ona atiina ae pe a faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi e mafua ai le faʻamaʻi, togafitiga o le psycholeptic, faʻamaʻi. E le gata i lea, o lenei ituaiga o siama e atiina ae ona o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le hyperglycemic, aʻafiaga o le nephrotoxic.

    O le tino o le maʻi o loʻo maua i tagata e maua i le maʻisuka, ituaiga eseese o pancreatitis, faʻapea foʻi ma gasegase o loʻo faia suiga, o le maliu o le pancreatic tissue i luga o le tala o mea ofoofogia ma mea faʻapitoa.

    O loʻo i ai vaega nei o mafuaʻaga o lenei maʻi: oi latou na foliga mai ona o suiga pancreatic ma mea e leai se fesoʻotaʻiga ma ona gaioiga.

    Faʻavae e mafua ai glucosuria:

    • Le lava le inisalini e gaosia e le pancreas
    • O le fatu po o le ate
    • Faʻataunuʻu o le hormone maʻi
    • Faʻaaoga lelei o meaʻai gaʻo-mauoa tele i ni aofaiga tetele

    O le mea sili ona taatele o le glycosuria o le maʻisuka, e maua i le iloa o le glucose i le urine poʻo i le tulaga o ni faʻasalalauga faapitoa (e tupu tele lava).

    O le auiliiliga o le glucosuria i le goacose e lelei pe a iloa le kulukose i le sili atu i le tolu inumaga o le urine i aso taitasi ao faagasolo le suʻesuʻega. O se tulaga e le manaʻomia ai le faʻamautuina o le aofaʻiga o kulukose i totonu o le toto.

    E i ai tulaga pe a maua le suka i le urine i se maitaga maʻitaga. O lenei tulaga e mafai ona fesootaʻi ma faʻamaʻi fatugao, ma i le isi itu e maua ai le maʻisuka faʻamaʻi i fafine maʻitaga (o se tasi o ituaiga o maʻisuka o loʻo tulaʻi mai pe ua faʻamuamua ile taimi o le maitaga). I lenei tulaga, e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi ma e manaʻomia se suʻesuʻega faafomaʻi.

    O le mafuaaga saʻo o le glucosuria i se maitaga maʻitaga e mafai ona fuafua e faʻaaogā faʻamaʻi pipisi i se fomaʻi.

    O se tagata gasegase i glucosuria o loʻo i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi agavaa seia oʻo ina faʻaumatia atoa le tulaga o le maʻi. Afai o le glucosuria o aʻa o le mai o le maʻisuka, o lona uiga o le togafitiga o le a fuafua i le faʻamautuina o le taua o le kulukose i totonu o le toto.

    O se tagata e maua i lenei faʻamaʻi i le taimi o togafitiga e le tatau ona faasaina lona tino e faʻaaoga ai le vai. O le i ai pea o le fiainu i le maʻi o se faailo lea e faʻaalia ai o le tino ua faʻamalūina (talu ai faʻatasi ai ma le kulūkose, o le vai foi e tuua ai le tino). E le gata i lea, o le togafitiga o le inisalini e faʻataʻitaʻiina i le maʻi e le fomaʻi e ala i le faʻasilasilaga o sauniuniga ile inisalini i le tino o le tagata maʻi.

    O le Polyuria e fesoasoani i le leiloa o le masima salts e le tino. O le faʻamaeʻaina o le tino o lenei microelement o le a fesoasoani i le 'aina o fualaau mamago, le maualuga o le meli, fualaʻau.

    I le taimi o le maitaga, ua faatonuina tamaitai i le taumafa lelei ma le talafeagai o le maualuga o meaʻai gaʻo, meaai paleni i vaega laiti lima i le ono taimi i le aso, gymnastics. O fualaau, pe a tatau ai, ua faatonuina e se fomaʻi.

    Renal glucosuria o se maʻi pipisi e mafua ai le excretion o le suka mai le tino ma le urine. I le taimi masani o le gaioiga o totoga i totonu, pe a uma ona faʻamamaina e fatugaʻo o le toto, ona toe faʻafoʻiina lea o le kulukose i totonu. O se faʻamaʻi faʻafuaseʻi e faʻaalia i le solia o le faagasologa o le toe foʻi mai o le kulukose i le toto ma e mafai ona i ai i se tagata matua ma se tamaititi.

    E mafai ona faia se faʻamaonia saʻo pe a iai se maualuga maualuga o suka i totonu o le uila. A maeʻa lenei mea, e tele isi suʻega e faia e lafoai ai le ono mafai ona maua ai isi maʻi i totonu o le tino lea e mafai ona faʻaosooso ai i se tali talitutusa. Glucosuria e le o iai ni faailoilo ma faailo i lona foliga malu. Ae ui i lea, i ona tulaga alualu i luma, o le tino e leai se vai ma le potassium, talu ai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faaitiitia ai. O sea ituaiga gaioiga e oʻo atu ai i se faʻaititia i le masani ai o le tino ma e ono oʻo atu ai i isi faʻamaʻi.

    Peraimeri ma le lua o ituaiga o le glucosuria o loʻo i ai le lauiloa. O le mea muamua e taua foi o se mea e vaʻaia ma e mafua mai i se mea na mafua mai. O le isi mafuaaga isi mafuaʻaga. E seasea ona maitauina i fafine maʻitaga poʻo i latou o loʻo 'ona oona i nisi o mea oona.

    O le foliga mai o le kulukose i le urine e mafai ona mafua mai e le gata i se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae faʻapea foi i isi faaletonu o le tino. Se faʻataʻitaʻiga o faʻamaʻi tali tutusa: Fanconi syndrome, maʻisuka glucoamine ma isi gaioiga faʻavaivaia. O le faʻalavelave sili ona lamatia o le glucosuria o suiga ia i le fatu o le fatu, lea e mafai ona mafua ai e ala i le le lava o le maʻi, faapea foi ma le leiloa o vitamini ma minerale. O lenei faagasologa e sili ona lamatia mo tagata mamaʻi ma faʻafitauli o le cardiovascular system.

    O faʻamaoniga autu ma faʻaaliga mai fafo o glucosuria e eseese. I le avea ai o se tulafono, e le o vaaia, ae o loʻo i ai faʻamaoniga manino e faʻaalia ai le i ai o le faʻamaʻi. O faʻamaoniga nei e mafai ona faʻaalia le foliga mai o le glucosuria, ae naʻo le faaiuga a se fomaʻi, e faʻavae i luga o iuga o suʻesuʻega ma suʻesuʻega, e mafai ona faʻamaonia le i ai o le maʻi:

    • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
    • vaivai le talafeagai, se lagona o vaivaiga,
    • sosolo malie,
    • vevela paʻu, paʻu,
    • musele ma gaogao
    • faateleina le fiaaai
    • ulu, uluvaʻa,
    • mata lelava, vaai faalua,
    • fatu faʻalavelave,
    • faateleina le urination i le aso.

    O le iai o nei faʻaʻailoga e ono faʻaalia ai isi faʻafitauli o le soifua maloloina, ae o le suʻesuʻega a le fomaʻi e talafeagai.

    E masani lava, o faʻamaoniga o le glucosuria i tagata soifua maloloina o loʻo faʻaalia lelei. E mafai ona faia se faʻamaoniga saʻo i taimi o suʻega suʻesuʻega ma suʻega e mafai ona iloa tonu le mafuaʻaga moni o faʻamaʻi ma le aofia ai isi filifiliga. O mafuaʻaga o le amataina o le faʻamaʻi o se vaega tāua lea e taʻalo ai se matafaioi autu i le tofiaina o se togafitiga togafitiga.

    O se tasi o ituaiga masani o le glucosuria o faamaʻi fatu fatu. Ua faailoa mai e tagata atamamai mafuaaga nei o lona tupu:

    • gaioiga gaʻo ma le ate,
    • leai se inisalini i le tino,
    • le tele o le faʻaaogaina o gaʻo,
    • metabolic ma le carbon diocide dysregulation,
    • fuainumera.

    Faʻamatalaga o le glucosuria tele po o isi ituaiga o le faʻamaʻi e faia i le glycemia masani i luga o se manava gaogao i le taeao. E faʻamaonia le i ai o le faʻamaʻi pe a iloa le suka i le urine i le isi 3 (a itiiti ifo) suʻega. O se tulaga taua o le leai o ni suiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma suʻesuʻega taitasi.

    Muamua lava, afai e iloa le maualuga o le suka i le vailaau, e aoina e fomaʻi se mea fai ma faamatalaga e uiga i le soifua manuia o le maʻi. E ui lava e le mafua ai e le glucosuria ni faʻamaʻi faʻapitoa faʻamaonia, o faʻataʻitaʻiga e mafai ona aofia ai mea faʻapitoa e pei o le fatu o le faʻavevesi o le fatu, tiga o le muso, se lagona o vaivaiga ma le vaivai le vaivai, vaivave, ma le masani ai. Mo tamaiti ma pepe faatoa fananau mai, o loʻo faia se iloiloga lautele e fuafua ai pe i ai se lagolagosua i le atinaʻeina o le tino.

    O se faʻamaoniga saʻo e mafai ona faia i luga o le faʻavae o suʻega suʻega:

    E le mafai ona togafitia le faʻamaʻi, ae o le taʻitaʻia o se olaga masani, e moni lava, pe a e tausisi i fautuaga a fomaʻi. Renal glucosuria i tamaiti e manaʻomia se taumafataga faapitoa e aʻafia ai le faʻaaogaina e le tamaititi o le tele o mea inu. O le fuafuaina e tatau ona faia i se auala e le aofia ai le foliga mai o le hyperglycemia (maualuga maualuga le maualuga o le suka i le 5.5 mmol / L) ma le hypoglycemia (maualalo le maualuga o le toto toto i le 3.5 mmol / L). Mo le paleni paleni, e le naʻo le aofai o meaʻai gaʻo ua faʻaaogāina e amanaʻiaina, ae o gaoioiga faʻaletino.

    O faʻalavelave masani o le faʻamaʻi e manaʻomia ai togafitiga sili atu. I le avea ai o se tulafono, o lona faʻaaogaina o le faʻaaogaina o faailoga ma faailo o le faʻamaʻi. O nisi taimi o le afaina o le kulukose i totonu o le toto ua faia ma se faʻaitiitia iloga i lona maualuga. O fualaʻau e iai fualaʻau ma meaʻai sauniuni e faʻataʻitaʻiina mo le galala na mafua ona o le leai o se suka.

    E le masani ona faʻasolosolo ona faʻatapulaʻaina faʻamaʻi meaai mo tagata gasegase i le glucosuria tele. E masani ona fautuaina se taumafa i meaʻai e mauʻoa i le potassium. O se faʻataʻitaʻiga manino e tupugo mai fatu, fualaau mama, fualaau faisua, ma leki.

    Togafitiga ma isi metotia ma laʻau o le laʻau e sili ona lelei faʻatasi ma le fomaʻi. O le mea moni o nisi o laau afaina e afaina tele ai le gaioiga o fatugaʻo, lea e mafai ona faʻateteleina ai le tulaga o le maʻi. O le mea moni o le glucosuria o se maʻi e le masani ai e leai se auala tulaga ese o togafitiga i aso nei, o le tulaga masani o le tino e faalagolago i meaai ma fautuaga a le fomaʻi. Soʻo se vavaeesega mai le togafitiga e aunoa ma le logoina o le fomaʻi e uiga i lenei mea e mafai ona faʻalavelaveina ai le faʻamalologa atoa ma mafua ai aʻafiaga o aʻafiaga e leʻi mafaufauina.

    O ituaiga o glucosuria nei e iloga:

    • laititi
    • mafaufauga lautele
    • ituaiga diurnal.

    O le fomaʻi lautele e masani lava ona maua i tagata mamaʻi e iai ni faaletonu o le tino i le galuega o fatugaʻo. O faʻasologa o lenei ituaiga e taʻitaʻia ai le mea moni o le suka o loʻo faʻamalosi ese mai le tino e ala i le fausua. O le faamamafa i togafitiga e faia i luga o se taumafataga faapitoa e fesoasoani e faatumauina maualuga le maualuga o kulukose o le toto.

    O le ituaiga o glucosuria e mafua mai i le solia o le suia o le kulukose i totonu o le toto pe a uma ona faamamaina le toto i fatugaʻo. O lona uiga, o le maualuga o loʻo i totonu o tapulaa masani, ae o le faʻagasologa o le faʻamamaina i totonu o le tino o le tino e faʻaleagaina. O le tele o taimi, e mafai ona mataituina le glucosuria i tamaiti. O le mafuaʻaga o le toilalo i le faagasologa o le resisorption o se fesuiaiga i le gutu e nafa ma se polotini faapitoa, lea e talafeagai mo le faʻaaogaina o le suka i le toto. O le ituaiga autu o se faʻamaʻi o se uiga o le maʻisuka lautele. O foliga vaaia lua e tupu i faʻamaʻi pipisi.

    O le glucosuria i aso taitasi e mafua mai i le faateleina o le maualuga o le kulukose i le urine i aso taitasi, o lona uiga, o le suka i le tino e masani ma e le sili atu i le tapuni lautele, lea e le mafai ai ona fuafua le maʻi e ala i suega suʻesuʻe. O se eseesega i iuga o le suʻesuʻega e mafai ona mafua mai i togafitiga, faʻapea foʻi ma isi mafuaaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaoga soo o fualaau suamalie ma fualaau suamalie, faapea foi ma le malosi faifai pea o le tino e mafai ona oo atu ai i lenei taunuuga. O le mea lea, ina ia iloa ai le i ai o glucosuria i aso taitasi i le maʻi, e tatau ona iai ni auiliiliga faaopoopo ma suʻesuʻega.

    E tele faʻamaʻi ma isi gaioiga i le tino o loʻo tuʻuina atu pe fesoasoani i le faʻaalia o le maʻi:

    E leai ni metotia faʻapitoa e puipuia ai le foliga mai o le glucosuria. Talu ai ona o lenei faʻamaʻi, ua fautuaina ai matua e faamoemoe e faia se feutagaʻi faafomaʻi ma fomaʻi ma la latou fomaʻi. Afai o le tina poʻo le papa o le avelaavale o le faamaʻi, o le fautuaga faʻapitoa e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o faʻamaʻi i le taimi o le maitaga, ma o le tamaititi ua fanau mai e tatau ona mataituina e fomaʻi. O le tausiga lelei mai se talavou mo se pepe ei ai glucosuria e fesoasoani i lona atinaʻe masani faaletino ma o le a fesoasoani e taʻitaʻia se olaga ola maloloina i le lumanaʻi.

    Afai e maua e se tamaʻi soifua maloloina se tamaititi ma le glucosuria, ona fautuaina lea e talanoa i se fomaʻi e uiga i le fuafuaina o a latou maitaga e sosoo ai. E leai se lamatiaga i le maua o se isi tamaitiiti. O fautuaga a tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani i le fuafuaina o se maʻitaga soifua maloloina ma le tausiga lelei mo le pepe.

    I faailoga muaʻi o le malaise ma isi faʻamatalaga e le mafaamatalaina, e tatau i le tagata gasegase ona faia se suʻesuʻega maeʻa e saili ai le mafuaaga tonu o lenei tulaga. E leai se tulaga e te manaʻomia e liliu atu ai i metotia laititi o togafitiga faʻaleaganuʻu.E na o se fomai faapitoa e mafai ona iloa ma faatonu togafitiga talafeagai.


    1. Aleksandrov, D. N. Fundamentals of Entrepreneurship. Tino ma le maʻi o le tagata fai pisinisi: monograph. / D.N. Alexandrov, M.A. Alieskerov, T.V. Akhlebinin. - M.: Fiafiaga, Nauka, 2016 .-- 520 p.

    2. Greenberg, Ripoti 50 tala fatu e uiga i le maʻisuka lea e mafai ona faaleagaina lou olaga. 50 mea moni e uiga i le maʻisuka e mafai ona laveaʻi ia te ia / Riva Greenberg. - M .: Alpha Beta, 2012 .-- 296 p.

    3. Zakharov Yu.L. Maʻisuka - mai le faʻavaivai i le faʻamoemoe. Moscow, Yauza Publishing House, 2000, 220 itulau, faasalalau 10,000 kopi.

    Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

    Faaaogaina o fasi suega

    E masani lava, o le kulukose i le urine i tamaiti e iloa e ala i le faʻaaogaina o fasi faailoga faapitoa o GlucoFAN. O lenei metotia faʻataʻitaʻiga e faʻaogaina i le tele o fale suʻesuʻe. E le saʻo e pei o se faʻataʻitaʻiga lautele, ae o le taunuuga e mafai ona vaaia ile 2 minute.

    Afai e saʻo le faʻatinoina o le auiliiliga, o le saʻo ole iuga ole a oʻo ile 100%. Ina ia faia lenei mea, faitau ma le faaeteete faatonuga. O le isi faʻaaogaina o lenei metotia o le suʻeina o le suka o le leai o se manaʻoga mo masini faʻaopoopo, faʻapea foi ma le faigofie o le faʻatinoga.

    Ina ia iloa le faʻamaʻi, faʻaaogaina le urine fou, lea e faʻafefiloi vave i luma o le faʻagasologa.

    O le laasaga o le FAN plastic e tatau ona tuʻuina i lalo i totonu o se ipu faapitoa faapitoa e faatumulia i le urine ma faia mo le tusa ma le 1 minute, ona maeʻa lea ona iloiloina le taunuʻuga.

    O le maualuga o le suka o le Urine e faʻatusatusa i le lanu o le paʻu, e faʻavae i luga o le fua o loʻo i luga o le afifi Glucofan. Afai e masani, o lona uiga, e tutusa ma le sili atu i le 1.7 mmol / l, ona maua ai lea e le fasipepa se lanumeamata lanu meamata. Afai o le suʻega e faʻaalia ai le i ai o le suka i le 1.7-2.8 mmol / l, o lona uiga o le i ai o se vaega itiiti o le kulukose, ma afai o le faitauga e sili atu i le 2.8 mmol / l, ona maua lea o le glucosuria.

    Afai e maua le suka i le uila i le taimi o se suʻega, e toe faia le taualumaga i le aso e sosoo ai. E tatau lenei mea mo le mafuaʻaga o nisi taimi o le iuga e sese pe lelei le leaga.

    O le faateleina o le glucose concentration e mafai ona tupu e avea o se taunuuga o se tamaititi o 'ai fualaau suamalie poʻo ni vailaʻau faʻapitoa ile afiafi o. Ma afai o le pepe ao le i faʻatalanoaina e faʻaaogaina se aofaiga tele o le acid ascorbic, o le a le mafai ona faʻamalolo le suka ma le urine e tusa lava pe oi ai iina.

    A toe maua le suka, o suʻega faaopoopo e faia, i luga o le mafuaʻaga lea e faia ai e le fomaʻi se suʻesuʻega ma faʻamaonia togafitiga.

    O le amataga o le pathological extrarenal glucosuria

    O le faateleina o le suka o le toto ma le urine e maua i le tele o tulaga faʻaleaga. O le maʻi suka tatou te mafaufau ese ai.

    O ituaiga nei e tatau ona gauai i le falemaʻi:

    • totonugalemu poʻo le faʻalavelave - e tupu i mataupu o le faʻaleagaina o le faiʻai ma nofoaga autu mo le faʻatonutonuina o le gaosiga o le carbohydrate (faʻamaʻaloga, vevesi, manuaga o le ulu), ma le neoplasms i totonu o le faiʻai, afaina o le membranitis, o le ischemic or stroke stroke, infectious infectious diseases,
    • pancreatic - mafua mai i le necrosis o sela e synthesi le insulin i totonu o le pancreatitis,
    • oona - faaleagaina i sela fatufiti i lalo o le aʻafiaga o mea oona ma fualaau oona, i le tulaga o mea oona (morphine, phosphorus salts, chloroform i taimi o faʻamaʻi, vailaʻau strychnine, mea inu ava),
    • endocrine - suka i le urine o se tasi lea o faailoga o thyrotoxicosis, Itsenko-Cushing syndrome, pheochromocytoma, acromegaly,
    • hyperthermic - faʻatasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi e ese mai le maualuga o le vevela, e mafai pe a osofia e tamaiti le vevela, i le taele.


    O le faʻaaogaina o le chloroform e le o faia i le taimi nei i le Rusia

    Goocosuria ua matauina i se tulaga ogaoga o le tagata maʻi i:

    • sepsis
    • faateia o soo se amataga,
    • afu cirrhosis o le ate.

    Lua glucosuria

    O le atinaʻeina o le ituaiga lona lua e masani ona mafua mai i isi mafuaʻaga, e aofia ai:

    Suauu toto e masani lava 3.8 mmol / L

    Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma ...

    • Toto Faatasi ai ma le fanauina o le tamaititi, o le mamafa i luga o mamanu uma ma okeni e faʻalauteleina, o le faailo o le suka i le urine e mafai ona faateleina. E le o lona uiga o maʻi tigaina mai le polokalama urinary, ae e manaʻomia se faʻaeteete faʻafeiloaʻi. E taua le aua nei misia le atinae o le maʻisuka moni.
    • Faʻatau. Vailaʻau faʻamaʻi e ulu i le toto (faʻataʻitaʻi, taʻita, metala mamafa, morphine).
    • O faʻasologa masani o faʻamaʻi o gaʻo, pathoces e solia ai le faʻaaogaina o vailaʻau.

    Afai e maua ni suiga i le tino, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo se fesoasoani.

    Mafuaaga o le faateleina o le kulukose urinary

    A oʻo i le maualuga o le glucose e sili atu i le 8.8-9.9 mmol / l, o lona uiga e le mafai ona gafatia e gaʻo le toe faʻamautuina, o le toto e le aʻafia uma ai mole mole. O lenei tulaga e taʻua o le glucosuria.

    Glucose, pe a pasi atu i le glolenuli lautele, ua matua gauai uma lava i le toto. O toega o meaola ninii i totonu o le urine e mafai ona matauina i le sauaina o laʻau i le afiafi o le suʻega ma nisi faʻamaʻi. O suʻesuʻega faʻaletausaga e faʻatagaina ai le iloa vave o togafitiga ma puipuia lona atinaʻeina.

    Glucosuria e atiina ae i le talaaga o le faateleina o le toto toto poo le faaitiitia i totonu o le pito i luga. Faʻamatalaga mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina, faʻaleagaina o mea faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o le tino.

    • maʻitaga
    • lagona ogaoga faigata,
    • 'ai o meaʻai gaʻo gaʻo.

    Faʻamatalaga faʻapitoa o mea faʻapitoa:

    1. O le maʻi suka. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaeteete, aua o lenei faʻamaʻi, o le pito i luga e sili atu nai lo isi maʻi.
    2. Pancreatitis i le gasologa o le atinaʻe.
    3. Fefe i faʻamaʻi eseese.
    4. Faatasi ai ma se maualuga o le adrenaline, thyroxine ma glucocorticoid hormones, somatotropin i totonu o le toto.
    5. Toxicosis, oona e strychnine, morphine, phosphorus, chloroform.
    6. Encephalitis, maningitis, maʻi o le faiai, maʻi o le maʻi, manuʻa manuʻa, afaina o le tino.

    Faʻasologa o mea e le masani ai:

    1. Renal maʻisuka.
    2. O faʻamaʻi fatu faʻatoʻa e mafua ai le faaleagaina o tubules (nephrosis, chronic colonnephritis, vasal deficiencies, glomerulonephritis, glycogen disease, glycogenosis.

    Faatasi ai ma le uluai siakiina o le toto toto, e tatau ona maua se suesuega atoatoa e se endocrinologist ma le urologist. Afai e te amataina le faʻamaʻi, o aʻafiaga e lamatia i le ola maloloina ma le ola e mafai ona atiaʻe.

    Ina ia malamalama pe aisea e mafua ai e le maʻisuka le toto glucose e le gata i totonu o le toto, ae faapena foi i le faanatinati, e tatau ona e suesue loloto i totonu o le tino. A maua le suka i se enzyme faapitoa, o le hexokinase, o le a tuʻuina i totonu o le toto i totonu o le tele o lapisi. O lenei faagasologa atoa e taua o le phosphorylation.

    I le maʻisuka, o le faʻamalosia o le enzyme e mafua mai ile inisalini. O lenei mea e mafua ai ona faʻaitiitia i totonu o le pito i luga. Afai o le gaosiga o le fatu gasegase e ono aʻafia i le sclerosis, o le a le mafai ona iloa le suka i le auiliiliga.

    I totonu o se tamaititi, o le suka i totonu o le urine o se faailoga matautia foi. I nisi tulaga, o lenei mea e sili atu ona ogaoga faafitauli nai lo le faateleina o le suka o le toto. O le mafuaʻaga e ono oʻo i le maʻi o le endocrine, faʻafitauli o le pancreatic.

    O le glucosuria moni a le Peraimeri o loʻo faʻaalia i le faateleina o le suka i totonu o le urine, aʻo le mea o iai i totonu o le toto e tumau pea. O faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi e le o taʻua, talu ai o le tino ua i ai se faʻaititia i totonu o le faitofa, ma e le o se suiga i le galuega o totoga i totonu. E ui lava i lea, o taunuuga o le faʻamaʻi e mafai ona faʻafitia pe afai e te le sailia se fesoasoani faafomaʻi i le taimi.

    A maeʻa le faʻaaogaina o mafuaʻaga, o le a toe foʻi atu i le masani a le suka.

    I le taimi o le maitaga, o le glucosuria e matautia aua e mafua ai le lamatiaga o le le mautonu, o lea e tatau ona faasaʻo lenei tulaga.

    Ole taimi talafeagai ole togafitiga ole a fesoasoani e aloese ai mai le faateleina o le tui ole insulin i tagata e maua i le maʻisuka.

    Aisea e tupu ai le glucosuria i tamaiti?

    O le maualuga o le kulukose i le urine o se tamaititi e matauina ona o le maʻisuka, manitisitis oona poʻo le encephalitis. I le faʻaopoopoga i le maʻisuka ituaiga 1, o le tele ma le tele o tamaiti e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, lea e tupu i tagata matutua pe a mavae le 40 tausaga. E masani lava, o le suka i le uumi o se tamaititi e tulai mai pe a uma ona 'ai le selu, meaai vave, meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai. Renal glucosuria i tamaiti o se maʻi faʻafuaseʻi o le gasegase, e fesootaʻi ma le le mafai ona gafatia fatugaʻo e gaosia ai le suka i le taimi o le faʻamalosi. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o le tamaititi foi ua i ai se tolopo i le atinaeina o le tino.

    O le glucosuria ma le kolisi maualuga e iloga. Pepa o le Peraimeri e maua i le maʻisuka, ma le lua i le nephrosis fatu, gaselonephritis, poʻo le toilalo. Aua nei galo o le sese o le aoina o urine mo suesuega, o le suka i le urine e mafai foi ona aliali mai. O le mea lea, e taua le iloa le auala, tulafono mo sampling ma mulimuli ai.

    Faʻavae i le taimi o le maitaga

    I le 10% o fafine maʻitaga, ua maua le glucosuria. O suʻesuʻega o le Urine e faia i le amataga, ae o le suka e masani lava ona maua i le 2nd ma le 3rd trimesters. O lenei tulaga e le o taimi uma e manatu ai e le lelei. Glycosuria o fafine maʻitaga o se taunuuga o gaioiga faʻale-tino pe faʻaleagaina.

    I lenei vaitau, o se fafine e tele ni suiga masani:

    • o loʻo i ai se faʻaititia o le tele o tubules i le faʻamautuina o le suka,
    • le suiga o le hormonal suiga ma, o se taunuuga, o le aofaʻi o hormones e faʻateleina ai le suka,
    • faʻalautele le toto o le toto - e le o taimi uma e maua ai le taimi i le glucose reabsorption.

    O le glycosuria faaletino i le taimi o le maitaga e mafai ona tupu mai le mataupu i le mataupu. E faʻaalia i sina siʻitia o le suka i le urine ma lona toesea atoa i le toto. O lenei tulaga e le afaina mo le tina ma le tamaititi. O tulaga faʻaleagaina e taua o le maʻisuka ma le glucosuria extrarenal, faʻapea foi faʻamaʻi fatugao.

    Vitio i le maʻisuka faʻamaʻi:

    Eseesega

    I le fomaʻi, e tele ituaiga o glucosuria:

    • tulaga faʻapitoa poʻo le mea muamua - faʻasalalau i le gataifale,
    • ogaoga poʻo le lua - o le mea na tupu e afua mai i le aafiaga o isi faiga faʻaleaga. Faatasi ai ma lenei ituaiga, o le renal glucosuria ua manatu e sili ona taatele.

    I le isi itu, ua vaevaeina le glucosuria i ni ituaiga:

    • glucosuria o le maʻisuka - mafua mai ile maʻi suka,
    • Central glucosuria - e tupu ona o manua manu,
    • pancreatic
    • renal glucosuria - lea na faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o le kulukose e lenei okeni,
    • mea oona - o se taunuuga o le inuina o le tino ma vailaʻau,
    • endocrine glucosuria - e fesoʻotaʻi ma se faʻaletonu poʻo le leai atoa o le lauroid fland, faapea foʻi ma faʻafitauli eseese o hormonal,
    • hyperthermic - e atiina ae ona o faʻamaʻi eseese e maua mai i le malosi tele o le vevela o le tino,
    • fualaau faasaina - o le foliga mai o le faʻaaogaina sese o fualaau faasaina,
    • mea taumafa - o le mafuaaga autu mo le faʻaalia o lenei ituaiga o le le atoatoa o le taumafaina o se tele o mea taumafa e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo,
    • glucosuria i aso taitasi - o le aofaʻi o le kulukose ua fuafuaina mo se vaitaimi patino, aemaise ile aso.

    Renas Glucosuria ua vaevaeina i:

    • muamua - faʻatasi ai ma le maʻisuka,
    • lona lua - e aliali mai mai isi pathoces o fatugaʻo.


    Ituaiga ma mafuaʻaga o glucosuria

    E faʻapefea ona faʻasaʻo le kulūkose i le urine?

    Ina ia faʻamaonia le glucosuria, e tatau ona e suʻeina se suʻega suʻega mo le suka. E masani ona faʻasolosolo le 2-3 faʻasalalauga sosoo poʻo suʻesuʻega o meaola o le urine ma se suʻesuʻega o le tuufaatasiga o urine i aso taitasi, ma na o le taimi lava e faia ai se suʻesuʻega. I le tulaga lautele, o le glucosuria na o ia e le manaʻomia togafitiga. Afai e maua le maʻisuka, e togafitia togafitiga ma inisalini (mo le maʻisuka ituaiga 1), pe o se meaʻai ma le suka (lower type of diabetes) (mo le maʻisuka ituaiga 2).

    O le Renal glucosuria e masani lava e le afaina ma e le afaina ai. O lenei soliga e le manaʻomia ai togafitiga, ae o le mataʻituina faifai pea e iloa ai le leaga o fatugaʻo. O le glucosuria o le tino o se maʻi le tumau lea e le manaʻomia ai togafitiga, sei vagana ai le paleni o taumafa ma le inu ava. I isi tulaga, o togafitiga masani o le kulukose e fesoasoani e faʻamaonia ai le faʻamaʻi o loʻo mafua ai le glucosuria.

    Aisea e aliali mai ai le suka i le urine ma le maʻisuka?

    Glucosuria i le maʻisuka o loʻo i ai ona lava atinaʻeina auala. O le mafuaaga sili ona taua o le le lava o le inisalini o le homone na faia e tamaʻitaʻi o Langengards i le gasegase.

    Ina ia toe faʻafoʻi le kulukose mai le urine muamua i le toto, e manaʻomia se gaioiga o le phosphorylation. Ma e na o le auai o le hexokinase o le enzyme. O le inisalini o se faʻamalosia o lenei enzyme. O le mea lea, ona o le leai o se mea, o loʻo faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o le kulukose. O lea maʻisuka e taʻua o le insulin-e faalagolago. O loʻo faamatalaina i le glucosuria e oʻo lava i se tulaga maualalo o le glycemia i totonu o le toto.

    Urine collection algorithm mo suka

    I nisi tulaga, o le leiloloa o le suka i totonu o le urine e mafai ona taʻu mai ai le lua le faaleagaina i le fatu - o le nephropathy o le maʻisuka. O le okeni e vave lava ona leai sona mafai e faamamaina le urine.

    O le atinaʻeina o le maʻisuka e fesoʻotai ma isi faʻaopoopoga o le faʻaopoopoga o isi siamoni:

    O nei mea e puipuia ai le tafe o le kulukose i totonu o sela o le masini, o lea e maua ai i totonu o le toto, ma a oʻo loa, pe a oʻo i luga le maualuga o faʻasologa, e pasi atu i totonu o le mimi. O le faamai o loo faamatalaina e le polyuria (o le tatalaina o se voluma tele o le urine), i le tali atu i le faamalolo, fia inu (polydipsia).

    Metotia mo le siakiina o le kulukose i le urine i se tamaititi

    E iloa le suka o le Urine i tamaiti e ala i le faʻaaogaina o se suʻega o le urine. Afai e maua le suka, ona faʻatulagaina lea o nisi suʻesuʻega ina ia iloa ai le faafitauli tonu.

    O le mea lea, o fomai e faatonuina se suega o le urine i aso uma, suega o le faapalepale o le kulukose. Mo se suʻesuʻega i aso taʻitasi, e tatau ona aoina le urine mo le 24 itula. O le aoina o meafaitino e tatau ona amata i le taeao lona lua o le urine, ma faaiu i le aso e sosoo ai, i le taimi o le aoina o le taeao muamua o le urine.

    O se suʻega o le faapalepale kullusese e faia e se fomaʻi i totonu o le falemaʻi. Ua tuʻuina atu i le pepe se vai inu vaifofo o le kulukose, lea e tuʻuina atu i le amanaia o le mamafa o le tino. A mavae sina taimi, fuaina le maualuga o le suka i le toto.

    O lenei metotia faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona e fuafuaina le i ai o le maʻisuka. E mafai foi ona iloa Glucosuria i le faaaogaina o le auala manino, lea e faaaoga ai ni vaega faapitoa o suega e fuafua ai le sao o le sugar ma le saʻo ma vave.

    O le taua faasaga i le glucosuria o lona uiga, muamua, o se faaitiitia o le maualuga o le suka. E mafai ona ausia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o metotia sili ona taugata - meaʻai. O mea taumafa e tatau ona faʻavae i luga o mea masani, mea faʻafefiloi ma meaai kuka, o meaʻai vave e faʻasaina.

    O oloa aoga mo glucosuria o:

    • fualaau faisua fou, cereals,
    • aano o manu ma iʻa (ituaiga o meaʻai laiti),
    • fualaau 'aina ma fua (i le faʻalelei),
    • oloa gaosi susu ma le maualalo o le pasene o gaʻo,
    • opu, pasili, isi lanu.

    Faʻesea mai le meaai e tatau ona:

    • sugary meainu
    • ituaiga uma o sukalati, kofe, suamalie,
    • pastries ma falaoa paʻepaʻe,
    • kāloti, seleni, pateta (mea uma e maua ai le masini),
    • sau sau, ipu gaʻo, faʻaopoopoga faʻaopopo,
    • oloa faʻapipiʻi.

    I le taimi lava e tasi, e le tatau ona galo ia te oe le pulega o le ava, e fautuaina e inu vai inu pe fagu vai e aunoa ma le kesi.

    Glycosuria faʻailoga taua

    Afai e maua le suka i le urine, o mafuaaga mo lenei mea e eseese. Faatasi ai ma faamai e mafua ai le glucosuria, o loo i ai:

    • hyperthyroidism
    • maʻisuka malosi
    • faʻamaʻi fatu
    • faʻamaʻi pipisi o se uiga ese
    • neoplasms o le faiʻai,
    • pancreatic inflammation,
    • togafiti o le ate.

    O le faateleina i le maualuga o le kulukose i le urine e tupu foi i tulaga pe afai o le tele o hormones o le a faamatuu mai i le tino (endocrine glucosuria). O nei mea e aofia ai le adrenaline, hormone tuputupu aʻe, laurotropic, glucocorticoid hormones. I le tulaga o le oona ma nisi fualaau faasaina, e mafai foi ona matauina le i ai o le suka i le urine. Faatasi ai ma se faaitiitia i le faasologa o le gaosiga o fatugaʻo, ua atiae ai le gutu o le glucosuria. O se tulaga lenei e aveesea ai le moli i le kulukose, e ui lava o le mea o loʻo i totonu o le toto e le suia.

    O le tele o taimi, o le maualuga o le kulukose i le urine e aliali mai i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le faailoga e oʻo atu ile 12 mmol i le lita (pancreatic glucosuria). Ae peitai, afai o togafiti faʻamalosi i totonu o le fatuga na faʻatuina ma lenei faʻamaʻi, ona le lelei lea o le auiliiliga mo le suka i le urine, ma i totonu o le toto lelei.

    Glucosuria i le maʻisuka e tuʻuina atu i ai faʻamaoniga: faʻamago le paʻu, fiainu, polyuria (faʻamalositino o le tele o urine), vave vave, faʻafuaseʻi le mamafa o le paʻu, paʻu le paʻu. Afai e maua foi le acetone i le faʻataʻitaʻiga faatasi ai ma le kulukose, o faailoga manino ia o le maʻisuka. O le mauaina o ia uiga i totonu ia te oe lava ia o se mafuaaga mo le faʻafesoʻotaʻiina o se endocrinologist. Faʻatasi ma se maʻi faʻaʻumiʻumi, o le maʻisuka ua taʻe vae, o soʻo se faʻaleagaina o le paʻu e faʻamalolo vave ma tiga.

    I le tele o mataupu, o fomaʻi ma tagata gasegase o loʻo feagai ma glucosuria lona lua, lea e mafai ona avea ma se faʻamaʻi o maʻi nei:

    • ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
    • toe le manuia
    • fatuga o fatugao
    • pancreatitis
    • maniteitis
    • encephalitis
    • tumo neoplasms o le faiʻai.

    O le suʻesuʻeina o le suka i totonu o le urine o se taimi e faia ai se suega o le glycemia ma siaki ai le faapaleni o le kulukose, talu ai o se mea tutusa e mataituina i le maʻisuka. E iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. I le tulaga muamua, o le togafitiga e mafua ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini, i le tulaga lona lua, o le maualuga o le suka o le toto e tulaʻi ona o le faʻalavelave faʻaleagaina.

    O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e mafua ai le vevela, galala, supercuria ma le glucose excretion.

    Glucosuria o le Peraimeri ona o le le atoatoa o le galuega poʻo le faʻaitiitia i totonu o le "pito i tua." I le tele o mataupu, o lenei faʻamaʻi o loʻo faʻatoʻateleina ma o loʻo iai faatasi ma isi faaletonu o le tino i le galuega a fatugaʻo.

    Faʻalagolago i mafuaaga mo le atinaʻeina o glucosuria, e mafai ona faia ituaiga eseese:

    • Faaletino. O lenei ituaiga o glucosuria o loʻo i totonu o tagata soifua maloloina atoatoa. E faʻaalia mai lava ona o le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o mea inu o loʻo iai caffeine. I le taimi nei, o le glucosuria physiological e taatele i tupulaga talavou. E mafua lenei mea i le mea moni o tupulaga talavou e masani lava ma i le tele o mea e faʻaaogaina ai le malosi o le ava, o lona uiga o se mea maualuga maualuga o caffeine.
    • Faʻafitauli. E atiina ae ona o faʻamaʻi fatugaʻo.

    Faʻailoga masani ma mea faʻaesea

    E masani lava, o le kulūkose i le urine e toetoe lava a toesea. O lona tele e matua laitiiti lava e le mafai ona maua e se faʻataʻitaʻiga masani poʻo le suʻesuʻeina o meaola o le urine. Ina ia saʻo le fuafuaina o le i ai o le suka i le urine i se tagata soifua maloloina, e tatau i se tasi ona faia se suʻega o le urine i aso taitasi o le a faaalia ai le maualalo o le kulukose - e le sili atu nai lo le selau pasene o le moli i totonu o le lita. O le fesuiaiga o soʻo se aofaʻi o suka i se suʻesuʻega lautele poʻo le faʻamaʻoti o le urine. Afai o se suʻesuʻega masani na faʻaalia ai le glucosuria, o le tagata maʻi e faʻateleina le suʻeina o suʻega, e aofia ai le toe faʻafoʻi mai o le urine.

    Matamata i lenei vitio i le YouTube

    Lua ma glucosuria i aso taitasi

    O le glucosuria moni lona lua o loʻo faʻaalia i maʻi faʻamaʻi masani.

    O le glucosuria i aso uma o se faʻaopoopoga o le kulukose i aso faisoo. O lenei maʻi e masani lava ona le tumau. E fesoʻotaʻi ma le tele o le faʻaaogaina o suti poʻo le tele foi o gaioiga faaletino i le aso. O le fofo aupito sili ona lelei i le taimi e iloa ai le glucosuria i aso taitasi o se suʻesuʻega faafomai atoatoa.

    I le suesueina o ituaiga uma o togafitiga, e mafai ona tatou manatu e masani lava ona matauina le siama i faamaʻi fatu fatu.

    Vaʻaiga o fatuga

    I vailaau, o se aganuʻu le faʻamalamalamaina o ituaiga o glucosuria: o aso uma, o le mea moni ma le moni. E tofu i latou ma le tele o foliga ma lona lava auala e togafitiga ai. O le mea lea, aʻo leʻi tauina lenei faʻamaʻi, e tatau ona fuafua lona ituaiga.

    Renal glucosuria i le tele o tulaga e afua ona o togafitiga faʻaleagaina o fatugaʻo. O le le lelei o le galuega a lenei okeni e fesoasoani e aveese se aofaiga tele o le kulukose mai le tino, ma o lenei mea ua faailoa mai i lona faateleina o mea i totonu o le urine. O le tele o le suka o le suka e mafai ona oʻo atu ai i le mea moni e faapea o le a lagona e se tagata le le mautonu, se lagona o le fiaaai ma le fiainu. O le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi i tamaiti e ono mafua ai ona tuai i le atinaʻeina o le tino.

    E faapefea ona togafitia glucosuria?

    Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le suka i le urine ma toe faʻafoʻi i le masani, e tatau ona e mataʻituina le taumafataga, tausisi i se meaʻai. E le mafai ona e 'ai meaai suamalie ma gaʻo. O le tuulafoaia o le ava o le a talafeagai foi. Afai ei ai se aofaiga tele o pauna faaopoopo, e fautuaina e faia ni auala e faʻaitiitia ai le mamafa.

    Ina ia aveesea le suka mai le urine, e taua le faailoaina o mafuaʻaga o le glucosuria ma faʻaumatia. A maeʻa, e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae na o se faʻataʻitaʻiga, o lea e tatau ai ona amata le togafitiga i le maʻi maualalo. Muamua e tatau ona e faʻatonutonuina le maualuga o le suka i totonu o le toto, sosoo ai ma le vai urinary.

    Urine glucose i le maʻisuka malosi o loʻo faʻamavaeina e le inisalini tui. O lenei hormone e gaosia e le endocrine o se tagata soifua maloloina, e fesoasoani i le maualalo o le suka i le urine. Ma o le maʻisuka ituaiga 1, e le mafai e le tino ona maua fua se inisalini, o le mea lea, o maʻi ua faatonuina le puleaina o le hormone mai fafo.

    I le faaopoopo atu i metotia autu o le togafitia o maualuga maualuga o le kulukose, ua faʻaaogaina vailaʻau masani. O teuteuga, faʻaaogaina o togalaau togafiti e fesoasoani i le aveesea o le suka i le urine. Vave vave ma mafai lelei ona tuu i lalo glucose laulaau lanu. Dandelion, senna, stevia e faasino foi i laau e faaitiitia ai le suka.

    Maʻisuka glycosuria

    O le taimi ole tufatufaina o le muamua lea i glucosuria. O le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona fuafuaina i le tulaga o tulaga, poʻo ni mea taua tele.

    E masani lava, i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le siakiina o le kulukose i le urine e faʻatasi ma se faʻaopoopoga taua o le kulukose toto (glycemia). Talosia ia matauina: faʻateleina vaivaiga vaivai, gutu pala, fia inu, faʻaitiitia le faʻamalositino, faʻaletonu o le mamafa, faʻamalosia ma le umi faaumiumi o faʻamaʻi pipisi (aemaise lava faʻamaʻi pipisi o le gaʻo).

    I tulaga ogaoga, e mafai:

    1. Le iloa lelei.
    2. O se faʻaopoopoga i le faʻaaogaina o le urine (polyuria), ma le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa (hypostenuria).
    3. O foliga vaaia i le vevela o tino keto ma acetone. Auai i se suiga i le manogi o le urine.
    4. Faʻafitauli tuʻueseese i le siama o le glucosuria i fafine maʻitaga.

    E masani lava, o le laasaga mo le faʻasaʻoina o le kulukose e fatugaʻo o le maʻisuka faʻaititia, o le mea lea, i le taimi o le maitaga, toeitiiti atoa le 10% o loʻo iloa maitaga glucosuria. E manaʻomia le faia o suʻega faʻapitoa (suʻega toleniga o le glucose) e suʻesuʻe ai le kulūkose o le toto e iloagofie ai suiga o le physiological mai le maʻisuka ituaiga.

    O togafitiga e le faʻamoemoeina e le faʻaitiitia ai le glucosuria, ae i le faʻamavaeina o le mafuaʻaga o ona foliga. I le tulaga o le glucosuria o le maʻisuka, o se togafitiga mo le maʻisuka. Taulai atu i le toe maua o le kulūkose o le toto i totonu o taʻaloga masani.

    I le taimi o togafitiga e le faʻatapulaaina ai le maʻi i le aofaiga o le vai faʻapalaina. I lenei tulaga, o le fiainu o se mea e puipui ai le faʻaitiitia o le suavai faatasi ai ma le kulūkose e ala i le urine. O le faʻatagaina o le inu (mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaitiitia o le televave) o le a faʻavaveina ai le faʻamalolo.

    Talu ai, e masani lava, o le glucosuria i le maʻisuka eo faatasi ma se faʻalavelave sili atu ona o le gasegase o le faʻamaʻi, sili atu togafitiga mamafa. E mafai ona faʻafesoʻotaʻi (tusa lava mo sina taimi puupuu) i le inisalini, faʻatupulaʻia pe toe faʻaleleia le fua o vailaau faʻatau, faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa.

    Aʻo ma maitaga ma le mauaina o le mafuaʻaga faʻapitoa o glucosuria, e fautuaina e 'ai sina mea taumafa ina ia faʻaitiitia ai le avega vave i luga o le pancreas.

    Mafuaʻaga mo le faʻaalia

    O mafuaaga o le glucosuria e tele.

    E aofia ai:

    • vaega taua
    • tiga o le endocrine,
    • 'ai meaai maualuga-carb
    • maʻitaga
    • togafitiga o le tino,
    • inisalini le lava
    • maʻi leaga,
    • le lelei o le ate.

    E mafai ona matauina se faʻapuupuuga puupuu o le suāsusu i le maeʻa ai o galuega mamafa i le po, le tele o le inu o meainu suamalie ma meaai. I lenei tulaga, o le faailoga e tutoatasi lava e toe foi i tulaga masani.

    Faailoga o togafitiga

    O le faʻamaʻi e masani lava ona soymptomatic. E na o le suʻesuʻeina o le urine i le suʻesuʻeina.

    I tulaga sili atu ona ogaoga, o mea nei e mafai ona tutupu:

    • siʻitia i le numera o le urine i aso taitasi,
    • vaivaiga maso
    • faʻavasegaga vaaia (faʻailogaina o mea faitino),
    • ulu tiga ma le vaivai,
    • osofaʻiga masani o le fiaaai,
    • tiga i pito pito i lalo
    • suiga i le fatu fatu
    • fia inu pea.

    Mafuaaga o le faamai

    O loʻo i ai vaega nei o mafuaʻaga o lenei maʻi: oi latou na foliga mai ona o suiga pancreatic ma mea e leai se fesoʻotaʻiga ma ona gaioiga.

    Faʻavae e mafua ai glucosuria:

    • Le lava le inisalini e gaosia e le pancreas
    • O le fatu po o le ate
    • Faʻataunuʻu o le hormone maʻi
    • Faʻaaoga lelei o meaʻai gaʻo-mauoa tele i ni aofaiga tetele

    O le mea sili ona taatele o le glycosuria o le maʻisuka, e maua i le iloa o le glucose i le urine poʻo i le tulaga o ni faʻasalalauga faapitoa (e tupu tele lava).

    O le auiliiliga o le glucosuria i le goacose e lelei pe a iloa le kulukose i le sili atu i le tolu inumaga o le urine i aso taitasi ao faagasolo le suʻesuʻega. O se tulaga e le manaʻomia ai le faʻamautuina o le aofaʻiga o kulukose i totonu o le toto.

    E i ai tulaga pe a maua le suka i le urine i se maitaga maʻitaga. O lenei tulaga e mafai ona fesootaʻi ma faʻamaʻi fatugao, ma i le isi itu e maua ai le maʻisuka faʻamaʻi i fafine maʻitaga (o se tasi o ituaiga o maʻisuka o loʻo tulaʻi mai pe ua faʻamuamua ile taimi o le maitaga). I lenei tulaga, e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi ma e manaʻomia se suʻesuʻega faafomaʻi.

    O le mafuaaga saʻo o le glucosuria i se maitaga maʻitaga e mafai ona fuafua e faʻaaogā faʻamaʻi pipisi i se fomaʻi.

    Tuua Lau Faamatalaga