Inisalini Lantus: iloiloga o fualaau faasaina

Savali Alic » 19.05.2005, 7:45

Savali Irina » 19.05.2005, 7:52

Savali Sergey B. » 19.05.2005, 8:01

Savali Sergey B. » 19.05.2005, 8:07

Savali Irina » 19.05.2005, 8:14

Savali Yum » 19.05.2005, 8:56

Savali Irina » 19.05.2005, 9:15

Savali Elena » 19.05.2005, 9:42

E lua lava vaega o le faʻalauiloa o le manava:
1) le mafai ona totogi
2) faʻaalia o le tino ma aʻafiaga umi

I le aso muamua - leai se faitioga! O mea uma e lamolemole. E moni lava! I le 2 vaiaso muamua o le fesuiaiga i Lantus, o laʻu fua o le tagata na pa'ū lemu - Lantus na puleaina. Ona toe foʻi mai lea o le manaʻoga mo se tagata fou i lona tulaga muamua. Lantus na faia i le taeao. O le manaʻomia mo le fetuunaʻi o fualaau faʻasolo e siakiina mo suga i le po. Ae, mo suga i le po ma le taeao. O le fualaau mo le tausaga ma le afa o le faʻaaogaina o Lantus e masani ona aau - ma le tele o le 1.5-2 masina. O lena susulu ua tele, o le tino na foliga mai ua faatumulia i lenei inisalini, ona laitiiti ai lea. Sa ou fiafia i le taui! I le 25 tausaga talu ai o le maʻisuka, ou te lei mauaina ni suʻegamole lamolemole e pei o le moli.

Ae i le itu lona lua. O tagata uma e tali ese mai i le moli. E i ai aʻu uo ma i ai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma i ai le poto masani, ae o le malamalama lelei atoatoa. Ma o le a latou le tuuina atu. Ae o iai isi - o loʻo i ai faafitauli e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le lantusa. Ma o laʻu optometrist ua i ai nei le tusa ma le 40 tagata gasegase i le alualu i luma i totonu o le tupe pe a uma ona fesuiaʻi i le moli. O nei gasegase e matua ese lava i le umi o le auaunaga ma le maualuga o taui. I.e. aumai le neovascularization i se tau maoaʻe i le moliuila - e le galue. Talu ai o loʻo i ai tagata ma taui lelei ao leʻi faʻamalama. Glyc. O Hemoglobin e leʻi pa'ū lemu, ma na amata le alualu i luma o le reikopathy.

Ou te matua fiafia lava na ou tuua Lantus. E ui lava e le faigofie - e leiloa na mea lelei na ia tuuina mai. Ina ua uma le teenaina o le masini, i le mausali o se fomaʻi faapitoa, na ou iloaina ai "faafuasei" nisi o faailoga na mou atu na afaina ai au mo le 1.5 tausaga - i taimi uma sa ou faaaogaina ai le lantus. O lenei suiga matuia i le tino (ina ua uma le faalēaogā) ua faamanino mai ai o le moliuila e le faigofie tele pei ona foliga mai.

E faavae i luga o laʻu fesoʻotaʻiga vavalalata ma Lantus, semanu ou te le mafai ona faaliliuina laʻu tama i totonu o Lantus, tusa lava po o le a le suka suka. Ia, tuu atu ia Aventis e faʻamaeʻa masani masani i falemaʻi, lolomiina iuga, ona e mafaufau lea i ai.

O fuaitau ia mai le WHO Lantus lipoti na lomia i le 2003.
(O le ai ai le taimi - O le a ou faʻaliliu i le faatulagaga o tusitusiga.)
O le lomiga Igilisi ua lomia iinei.
O se mea e faʻavauvau ai o se faasalalauga malosi mo le moliuila i lo matou atunuu sa muamua i le na o le 28-52 vaiaso faʻataʻitaʻiga i falemaʻi. "I se tagata matua" o ia suega e tatau ona faia i totonu ole 5 tausaga.

E uiga i le inisalini i aso taitasi Lantus Solostar |

|

Lantus Solostar - ose sauniuniga ole inisalini ose taimi umi e fuafua mo togafitiga o tagata gasegase e maua ile maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le fualaau faasaina Lantus Solostar e iloga i le faigofie o le ausiaina o sini tau togafitiga e aunoa ma se lamatiaga ogaoga o gaioiga o le hypoglycemic "...

E tusa ma ia faamatalaga lautele e mafai ona faitau e uiga i insulin glargine (Lantus) i le faʻamatalaga mai le au gaosi oloa.

Talu ai o le faʻaaogaina o se fualaau talafeagai o lenei fualaau mo tagata maʻi e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le glycemia level i le maualuga maualuga mo le 24 itula atoa, e tasi le aso i le aso e lava.

O le insulin Lantus ua faatonuina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, ma i lenei tulaga tatou te le o talanoa e uiga i le ituaiga muamua o faʻamaʻi - e masani lava o le lua-ituaiga ma le "maliu" poʻo le "maliu" fafo o le pancreas faʻatasi ai ma sauniuniga papapu po o insulin / ultrasole analogs maua foi ( Novoparid, Humalog, Apidra) i nisi tulaga.

E uiga i le inisalini Lantus i tulaga lautele.

Lantus insulin glargine e maua mai le Escherichia coli DNA e ala i le toe faʻatulagaga. Talu ai o le faiga o le fusifusia o le vavalalata i le insulin receptors e talitutusa lava ma le inisalini o tagata, o aafiaga uma o meaola o nei mea mulimuli o loo i ai i totonu.

I le taimi lava e gaʻo ai le gaʻo, o le insulin glargine e fai ai le microprecipitate, ona o le tele o fualaau oona e masani ona ulufale i totonu o le toto. O nei mea uma e fesoasoani e faʻamautinoa ai le lamolemole (e aunoa ma le tupuga o le gaioiga ma le tali atu i le hypoglycemia), ma o le mea e sili ona taua - o se faʻamatalaga mataʻutia taumatemate.

O le a le aofaʻi o le elemene e faia?

O le taimi o le aso ma le fua o Lantus e tatau ona filifilia e le fomaʻi (endocrinologist) i le taimi o le taimi e fai ai le tagata. O le tele o taimi, o le vailaau faʻasaina e faʻatulagaina i itula o le afiafi (i le taimi tutusa i aso uma), o le fua muamua e ese ma mafai ona 8, 10, 12 iunite, ma isi.

O le faʻamaoniaina vave o le tele o tui o le inisalini, e pei lava o isi uma tapenaga o inisalini, e lamatia i le tulaga o le atinaʻe o le hypoglycemia matautia.

O le amataga o le pusaafi pe a uma le inisiua i lalo ifo o le 60 minute, o le umi o le umi o le gaioiga, e pei ona taʻua muamua, e 24 itula, peitai, o le vailaʻau e mafai ona oʻo i le 29 itula, e fuafua i le faʻatulagaina o fualaau ma isi mea.

O se inisalini e tutusa foliga tutusa, Toujeo SoloStar, e faia foi i lea aso ma lea aso, e ui i se umi umi o gaoioiga (seia oo i le 36 itula).

O le tuufaatasiga o le mea lava lea e tasi, ae o le sili atu ona loloto - 300 IU / ml. E aoga le fesuiaiga i se vavalalata o le inisalini, ma le auala e faia ai pe a manaʻomia, e mafai ona faitau mai lenei tusiga.

O se faʻamatalaga faʻatusatusa o sauniuniga Lantus ma Tujeo Solostar o loʻo tuʻuina atu foi iina.

O le fualaau faasaina Lantus Solostar e tatau ona faʻaofiina i totonu o le gaʻo o le gaʻo, ae o mea uma e lua o le ogavae ma le tauau poʻo le manava e talafeagai. Mai le manava, o le absorption o le a vave ona tupu vave nai lo tauau, ma e sili atu foi mai sifo po o pulu. Afai e te le iloa pe faʻapefea ona e tuiina le inisalini saʻo, faitau le tusiga o le igoa lava e tasi i le fesoʻotaʻiga faʻamaonia.

O vaega na faʻamoemoe mo le inisiua e tatau ona suia e puipuia ai le atinaʻe o le lipodystrophy. E matua faasaina le faia o le inisalini Lantus ma le le fiafia, aua o lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia i le ola.

Lantus Solostar faʻamalosia o inisalini e mafai ona tuʻufaʻatasia ma fualaau o hypoglycemous poʻo le inisalini vave, e faʻatatau i le tulaga.

Afai e filifili le endocrinologist e faʻafeiloaʻi oe mai le sauniuniga masani o le insulin i Lantus, i le taimi muamua atonu e faigata ona fetuunai le fua o le inisalini i aso taitasi. I nisi tulaga, e tatau lava ona e faia ni fetuunaiga i le fua o suālaʻau maualalo.

O le tele o taimi, e faʻaititia ai e le fomaʻi le fua o le insulin i le 20-30% o le uluaʻi mea i le tulaga o le fesiitaiga mai isophan-inisalini, lea e tatau ona faʻaaluaina i le aso. O le mea lea, e mafai ona alofia ai gaioiga o le hypoglycemic i le taeao po o le po. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻatulagaina foi ni tui o le inisalini i le faʻataunuʻu (faʻaopoopoina i le totogi).

O le faatonuina o gaʻo maualuga o Lantus i le popofou o le fesiitaiga o se maʻi mai le inisalini masani e mafai ona matautia. Talu ai o nei tagata gasegase, aemaise lava pe afai latou te mauaina le maualuga o tui o le inisalini, ia i ai siama i le inisalini i totonu o lo latou toto, ma faʻafeiloaʻi i le ituaiga o Lantus e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia matautia ona o le faateleina o le tali a le tino ile insulin.

O le mafuaʻaga lea e manaʻomia ai e fomaʻi o latou gasegase i le 10-14 aso muamua o le fesiitaiga i Lantus e maua ai se numera tele o suʻega mo se mita o le kulukose o le toto ma siaki lelei a latou suga ma se tusi faʻamaonia. I lea tulaga, o le endocrinologist o le a mautinoa lava le fetuutuunai o fua o le fualaau faasaina.

O aʻafiaga ma faʻafitauli mai le faʻaofiina o Lantus e foliga tutusa ma isi sauniuniga o inisalini, ae e le o masani lava.

O faʻafitauli faigata o le togafitiga o le inisalini e faʻamatala auʻiliʻili i le tusiga "Faʻafitauli o le inisalini".

O le itu pito sili ona aʻafia o le hypoglycemia, o lona atinaʻe e mafai ona aloese mai le amataina o togafitiga ma ni toso laʻititi ma le faʻalemu lemu i le numera manaʻomia o iunite i le aso.

O ai e le tatau ona faʻaaoga Lantus?

O tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga le matua ma le maʻi suka e le fautuaina e faatonuina Lantus Solostar, talu mai le tele o suʻesuʻega i lenei itu e lei faia.

Lantus e le tatau foi ona faatonuina i tagata gasegase ma le faateleina o le lagona o le inisalini glargine, faapea foi ma soo se vaega o fesoasoani o fualaau faasaina (glycerol, masini sine, sodium hydroxy, m-cresol, acid chlorhydrate).

A o maitaga, e le fautuaina Lantus. O fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka, faʻapea foʻi ma gasegase e maua i le maʻisuka, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se isi analog o le inisalini umi-le fualaau faasaina Levemir.

Afai e te naunau e aoao atili e uiga i le Levemir, faapea foi ma le sili ona lelei le tuufaatasiga mo tamaitai ei ai le maʻisuka i le tulaga, sainia mo ni faafouga iinei, e pei o mea fou i luga o lenei lomiga e tatau ona faamatuu atu vave.

Teu se sauniuniga o le inisalini e le faʻaaogaina Lantus i se nofoaga pogisa i le vevela o le 2-8 tikeri Celsius, e sili i le pusaaisa. E leai se tulaga e le tatau ona faʻamaʻa.

E leai se mea e te manaʻomia e tuʻuina ai le penisini o loʻo faʻaaoga i le taimi nei i totonu o le pusaaisa; mo le masina e mafai ona e teuina i le vevela i totonu o se nofoaga e puipuia mai le susulu o le la. Le mea lelei, i totonu o se pusa ma se faitotoa tapunia.

I le tusiga "Faʻapefea ona teuina le insulin?" Na ma tusi auiliili auiliili tulaga o le teuina o inisalini sauniuniga.

I le faaiuga, vaʻai i le vitio faʻatonuina i le autu o le auala e faʻaoga ma pulea ai le fualaau faasaina Lantus Solostar:

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le inisalini Lantus

O Lantus o se vailaau umi (faaumiumi) e fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le insulin i tagata mamaʻi. O le basal (pito i tua) inisalini i se tagata soifua maloloina e maua ai le pancreas. O Lantus o se faʻatusatusaga o le inisalini o le tagata lea e faʻaaogaina ai le pule faanatura masani o le pancreas.

  • Lantus: pepa tuʻuina
  • Lantus: faatonuga mo le faʻaaoga
  • Lantus: peni tui - tuutuuga o le faʻaoga ma le teuina
  • Lantus: iloiloga

Lantus: pepa tuʻuina

Lantus - Insulinlea e faʻamalolo mai i le faiga o se fofo mo le faʻaaogaina o le tino.

Igoa faavaomalo: insulin glargine.

O le fualaau faasaina na faia e Sanofi-Aventis. Faʻapitoa i pepa faʻapipiʻi mo OptiSet, pusi Senti o OptiKlik ma OptiSet ma SoloStar peni faʻasaina.

O vailaʻau faʻasolosolo i igoa eseese tau fefaʻatauaʻiga e le eseese i le tuufaatasiga o le mea o loʻo galue malosi, fale faʻamalositisi, fomaʻi faʻamaoniga ma le faʻailoga.

I Rusia, Lantus SoloStar e lautele. Oloa gaosiga - le lala Siamani o le kamupani Sanofi (Sanofi-Aventis Deutschland), e tu i Frankfurt i Main ma ZAO "Sanofi-Aventis Vostok" mai Rusia (Oryol Oblast).

1 ml o le LantusSoloStar solution e aofia ai le 3.638 mg (100 PIECES) o le insulin glargine ma vaega o fesoasoani: 2.7 mg o le metacresol, 20 mg o le glycerol, 30 μg o le zinc, sodium hydroxide ma le acid chlorhydrate - e oo i le pH 4.0, vai mo le tui.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le inisalini Lantus e maua mai i le inisinia o le kenera e ala i le fesuiaiga o le DNA o le Escherichia coli bacteria (fua K12). O le faʻamaeʻaina atoa o le faʻatalanoaga i sauniuniga Lantus e maua mai ile siosiomaga o le vaifofo (pH 4.0).

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le vailaʻau i lalo o le paʻu, microprecipitate (microparticles o antigen molecular inisalini), o loʻo faasolosolo malie lava ona tuʻuina atu ni vaega laiti. O le maualuga o le maualuga o le toto e maua pe a uma le itula ma tausia i se tulaga tumau mai le 24 i le 29 itula. E leai se faʻamoemoe maualuga.

O le faʻatusatusaga o le paleni, faatasi ai ma se inisiua se tasi i le aso, e ausia i le aso lona tolu po o le fa.

Faailoga faafomaʻi

O fualaau faasaina ua faatonuina mo le maʻisuka, lea e manaomia ai togafitiga ma le inisalini. Lantus SoloStar e faʻaaogaina mo tagata matutua, tupulaga talavou ma tamaiti e oʻo atu i le lua tausaga. E tusa ai ma faʻamatalaga o togafitiga, o Lantus e faʻaaogaina i le taimi o maitaga ma aʻo faagasolo le lactation.

O le faʻaaogaina ma le lelei o le fualaau oona Lantus SoloStar i tamaiti mai le 2 i le 6 tausaga le matutua ua faʻamaonia le faʻafitauli. I le maʻi maʻisuka o le ituaiga muamua, o le faʻailogaina o le faʻasalaga o le vailaʻau i luma o le isi tui e foliga tutusa ma le talaaga o tagata matutua.

Faatasi ai ma le faʻaauau pea ona faʻaaogaina Lantus, o le faaputuputuina o lapisi ma ona metabolites sa le i ai i tamaiti, faapea foi ma tagata matutua. O le aafia o le hypoglycemia e maualalo ifo nai lo le inalini insulin.

O le averesi e 25 mataupu i le tasi tagata maʻi ao faagasolo le tausaga mo insulin glargine ma le 33 mataupu pe a faʻaaogaina insulin.

I le taimi o le maitaga ma le Lantus faʻaaogaina i lalo o le faʻaogaina lelei. I lenei vaitau, o loʻo i ai se suiga i le manaʻoga mo le fualaau faasaina. E tatau ona fetuutuunai le fualaau i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist.

Lantus e faʻaaoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Lantus: fuataga

O meaʻai ma le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi. O le aofaiga o le insulin glargine e faalagolago i le ituaiga o maʻisuka, le umi o le maʻi, le mamafa o le tagata maʻi, le polokalama o meaʻai, faagaioiga faaletino, ma le tele o isi mea.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le vaega o le insalini basal e masani ona 40-60% o le aofaiga atoa o le insulin umi ma le puupuu.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka o le lona lua, o le fua muamua o le insulin glargine e le sili atu i le 10 iunite, ona faʻavasegaina lea i lalo o le puleaina o le sugar sugar.

A oʻo mai le inisalini ile insulin glargine, o le fua o le Lantus e faʻaititia e le 20% e taofia ai le tupu o le hypoglycemia.

Faʻafitauli ma faʻafitauli

Le pito sili ona taatele o le itu insulin glargine hypoglycemia - o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka o le tagata maʻi e maualalo ifo nai lo le 3 mmol / l.

E mafai ona tupu i le maualuga tele o le inisalini, ma le fafagaina o meaai ma le tele o gaioiga faaletino. E le mafai ona tupu, ae mafai ona amata i se tulaga o le le fiafia, popole.

E tusa ai ma le latalata i le hypoglycemia latou te fai mai:

  1. Tutu le afu.
  2. Pallor o le paʻu.
  3. Maʻa masani ma ogaoga le fatu.
  4. Tauvalea.
  5. Tremor.
  6. O le ulu o le ulu na o faatasi ma faalavelave vaaia.

O le fai soo o osofaiga ogaoga o le hypoglycemia e oʻo atu ai i le faaleagaina o le tino o le tino ma le atinaʻeina o le leiloa o le vaʻaia. O le hypoglycemic coma e ono afaina.

Tomaʻi faʻamaʻi pipisi i le suka se suauu kulupu.

O se penisini puupuu puupuu o le inisalini, fualaau kullukose, po o ni nai suka suka e tatau ona i ai i taimi uma.

Faatasi ai ma le amataina o faailoga o le hypoglycemia, e tatau ona e ave ni nai kulūkose, ia 'ai ni nai suga suka pe inu sina meainu suamalie. Ona e manaʻomia lea ona faia se suʻega toto mo le suka ma le amio isi fetuunaiga i le amanaʻiaina o faʻamaumauga na maua.

Tali atu i le Allergic Lantus e seasea lava (i le 0.01-0.1% o maʻi). Ae ui i lea, o le atinaʻeina o le siama maʻi, bronchospasm poʻo le teʻi e lamatia ai le ola o le maʻi.

O se faʻasalaga faʻasalaga masani lipodystrophy (i le 1-2% o maʻi). Lipodystrophy o se togafitiga o mea faʻapipiʻi i le nofoaga o tui.

Faʻaauau ona faʻaauau pea le faʻafoega o se fualaau i le nofoaga e tasi. Faʻavaivaia le faʻaleleia o le inisalini, faʻaleagaina le ala o le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o suiga masani o nofoaga o iniseti e mafai ona faʻaititia ai le matuia o lenei itu itu poʻo le puipuia atoatoa o lona faʻalavelave.

Tafaoga faʻamalosi

Faaleleia aafiaga o le hypoglycemic ma le faateleina predisposition i le atinaʻeina o le hypoglycemia:

  • sulfa fualaau ma salicylate,
  • fibrates
  • faʻaumatia
  • propoxyphene
  • fluoxetine
  • vailaau oona oona.

Faʻailoa le aafiaga o le hypoglycemic insulin:

  • glucagon,
  • progestogens ma estrogens,
  • togafitiga
  • glucocorticosteroids,
  • vevela
  • adrenaline
  • vailaʻau antipsychotics.

Talosaga mo tulaga faapitoa ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O le fualaau faasaina Lantus e faʻaaogaina mo maʻitaga ma lactation.

O aʻafiaga o le fualaau oona Lantus i le taimi o le maitaga ua faʻamatalaina e le toe fetuunaiga o le tino o le fafine ma le suiga i le tala o le hormonal lautele.

O faʻamatalaga o le gaioiga o le maʻitaga e leʻi faʻaalia ai le leaga o le inisalini i le tulaga o le fetus, le ala o le galue, ma le soifua maloloina o le pepe fou.

Manaomia le inisalini faʻaititia i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga ma faʻaititia leisi i le lona lua ma le tolu. O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona fetuunai. I le taimi lava e uma ai le fanau mai, o le manaomia mo le inisalini e faʻaitiitia le tele ma mafai ona atiaʻe le hypoglycemia. O le mataʻituina le mataʻituina o le maʻisuka i le taimi o le prenatal ma le taimi o le tina failele e talafeagai.

O le manaʻomia mo le inisalini e ono paʻu i tagata matutua ua mafua ona o le le atoatoa o le galuega.

Faʻatasi ai ma le toilalo o le ate, talu ai ona o le faʻaitiitia o le biotransformation, o loʻo manaʻomia ai foʻi le inisalini.

I faʻamaʻi faʻamaʻi pea faʻaeteete ma le faʻaeteete toto kulluse ma le auʻiliʻiliga o le i ai o le acetone i le urine.

O tagata faʻamaʻi e faʻaaogaina fualaau faʻasaina e tatau ona tausisi i le taumafataga, ia mafai ona faitau le aofaʻi o meaʻai i le gaosiga, ia iloa le gaioiga o le inisalini ma ia malamalama i faailo o le hypoglycemia.

Lantus: peni tui - tuutuuga o le faʻaoga ma le teuina

E tatau ona teu le vailaʻau i totonu o le pusaaisa, ae alu ese mai le faleisa. Lavea o meaʻai - 4-8 ° C. O le tui suauu e teu i le vevela o le potu mo le tusa o le itula aʻo leʻi faʻaaogaina, ma pe a uma ona faʻaogaina i fafo o le pusaaisa, ae le o le susulu o le la ma e leʻo latalata i mea faʻavevela afi.

Soifua maloloina o le fualaau faasaina 3 tausaga.

O le lima o le SoloStar e mafai ona tuʻuina ma e le mafai ona toe faʻaaoga.

O le faʻaaogaina o nila e fetaui ma le penisini a le SoloStar e suia ao leʻi inuina tui inisalini, ona ave ese lea ma lafoai.

Talanoaga o fualaau faasaina Lantus i faamaumauga a tina

O lona uiga o le inisalini? Ua ou i luga o se vave vave ma se moli. Ou te le o sailia se mea ese, sa ou alu i le faletaalo i le falemaʻi ma taʻu atu i loʻu finocrinologist ou te fia maʻitaga. E leai se mea e te talanoa i ai e uiga i le eco i se endocrinologist, ae na ou taʻuina atu ia te ia, e masani lava ona ia tali atu i ai. E i ai foi tagata e gata i le falemaʻi, o le a faasino atu oe i lenei finocrinologist, ae e le lava, o le a na ona vaai i suega. O se faaiuga mai le endocrinologist ma oe ua e lesitala e tatau ai. Ma e masani ona e ofoina atu le hemoglobin glycated, o le a lau oe?

Xun, o loʻo i ai loʻu faafitauli tutusa. Ae o loʻu fomaʻi na faʻatagaina aʻu na ou maʻitaga i Lantus. Fai mai o ia e lelei mea uma. E toatele na nonofo i luga o lana masini aʻo maʻitaga ma fanauina ni pepe soifua maloloina. aua le popole. Ou te fuafuaina se maitaga lava ia. O le maʻisuka e valu ma le afa tausaga. E tele popolega. Ou te galue. ae ou te fia alu mo le aso malolo maʻi i vaiaso muamua. ina ia aua nei ootia i le galuega, ae ia maua le filemu.

E i ai loʻu maʻisuka mo le 11 tausaga, o loʻo iai ni faʻafitauli i ou mata. cataract. Lantus 14 iunite ma Novorapid XE, e tusa ma le 6-8 iunite. GG 6.3 i le amataga ole maʻitaga. E lei pa'ū le suʻu. Giga faigata e pei ona faamatalaina, ou te lei mauaina lava. O mea uma lava e masani lava. Le faʻamalosia o insulin e leʻi suia.

Ioe, freaks, o le fomai o se tina masani, o le faatonuina lea o Lantus ma Novorapid ia te ia, na ia fai mai, talavou, o le mea na ia inuina i fualaau oona .. Ma o tinamatutua ma tama matutua e na o saolotoga e saoloto ai.

Na ou faʻatagaina Lantus, pe a leai, ona Levimir, ma latou tuʻuina atu ia Tujo SoloStar. O se mea tutusa lea ma Lantus, ae o le a ou le maua i se isi mea i iloiloga na tuʻuina atu o ia i fafine maʻitaga. I le asō, o loʻo iai aʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, sugar 5.5, le aso na muamua atu i le 5.2.

Catherine, alofa. E tele ni au palama o le moliuila ma le leai o se faʻavasegaina mai au faʻatau. E mafai ona matou sopoʻia Moscou

Ua maua e lou tinamatua Lantus e aunoa ma se totogi. Togi faʻataʻitaʻiga faʻatau.

umi aua le paʻu. aua e oo lava i le 0,5 u (Lantus) o le mea e sili atu i luga (ae o le SK o loo i le po i le meli I le taeao mo le faataitaiga 6.5 - 6.7 i le taeao. Short apidra .. Faafetai lava)

Leai, o loʻo matou i luga o le moli, e le mafai ona taofi le pusi ma e le fetaui ma latou. O le taimi nei o loʻo matou i luga o le Lantus faʻasalalau a le siteki, ae o le a leai se taunuuga

Lelei taeao. Ma o le a le ituaiga inisalini e manaʻomia? Ua ou faaumiumi Levemir ni ato, ma Lantus 2 paki

. peitaʻi na faʻafefea ona ou lafoina tutusa uma lava e mafai ai ona ou tauaveina lenei tamaititi)) Na ou i ai i Aktrapid ma Protafan ma i se mea e tusa ma le 4 tausaga ua mavae na siitia atu ai au i Epidera ma Lantus ma i le taimi o B Na ou le suia i latou, ia te au e sili atu i latou ma o le faaiuga e le o tumau ai. O loo ma i ai pea ma loʻu toalua i se faaipoipoga faalemalo. O ia o se tagata ese ia te au. i se tulaga lautele, o mea uma lava e faigata tele iina. Sa ou filifili i se tamaititi, ae ou te leʻi faaipoipo aloaia ia te ia. e masani ona ia ita tele ia te aʻu, ou te le iloa pe mafua mai i le maitaga. poo le isi itu, na o mata e matala ia te ia, e ui lava e foliga mai e lelei. Ma faʻafefea la lau vaʻaiga ma oe - filemu ma alofa? E nofo ese oe pe faʻatasi.

Teine! Atonu o se tasi e tui Isulin LANTUS, ou te manaʻomia le 1 le pen, ou te faʻatau

E mafai i nisi auiliiliga? E umi se taimi i le aso i le 18.00 3 iunite. I le taimi lava e tasi, o po e oo lava (mai le 6.0 i le 8.2), i le taeao o le suka e masani lava. O le aso e 5.2 i le taeao.

Ua ou i luga o Novorapid ma Levemire. Na ou muamua i Lantus ae e le mafai i le taimi o le maitaga! O le falemaʻi pepe e leʻi filifilia

I.e. e le tagi? Alyoha suia loʻu kesi, faʻapotopoto faatasi ma le agaga. O nisi taimi na te le amanaiaina, ae nofo i le moli i afiafi, ma lagona le faanoanoa mo ia lava!

. 1 le itula pe'ā uma ona 'ai e le sili atu i le 7. I le gasologa o le aso, 4-7 mmol / l. Fuafuaina o le glycemia 6-8 taimi i le aso. Faʻafeiloaʻiga i le faʻatinoga o le insulinotrapia. O le NPH e sili atu, ae le o le lantus poʻo le levemir. Fai se suʻega siaki mo le ketonuria ma malie e fanau mai seia oʻo i le 38 vaiaso ma le 6 aso. E le mafai ona lelei, e le mafai ona e faatagaina hypo ma tuu atu i tagata e togafitia i latou lava e aunoa ma le talafeagai.

DV E mafai ona 'ou tuʻuina atu ni suʻega faʻamalositino ma se masini komepiuta. Tusi le tuatusi

E le mafai ona ou mauaina lau telefoni. tasi le taimi. Matou te toe manaʻomia le sulu.

. E. IA FAAMAMALUINA LE MEA O TATOU TE TATAU AI I TATOU FESOOTAIGA MA LE 2. E FAAPEFEA ONA FIAFIA E LE TAGATA MUAMUA O LE TAGATA TAITAI O LE SUGAR, IA TAUSI I TATOU TALANOA, PE A LE LE MAFAI ONA TALI I LENEI. I ON LANUSE (TUʻUʻUINA) MA LE NOVOROPID (SAUNIA), PE A LĒ FAATUATUAINA MA FAʻAMATALAGA, FAʻATAUINA LE PROTOPHANE (TUʻUʻUINA), AUA I LE ITU O LE SUI SUGAR, MA LE FAʻATAUINA O LENEI E TASI AI LE SUGARI I NORMAL3. TULAFONO LENEI TULAGA UMA O FAIAOGA, AE TATOU TAITAI MO TATOU TAITAI, AE LEʻI LĒ ILOA LOU GALUEGA, PE OE TATOU TE TUʻUINA ITU, E MAFAI ONA FESOʻAI MAI IA TE AʻU, UA MAʻUʻUʻU E FAʻATASI IʻU VAAI E faʻaaoga. I LE FUAFUAGA O LE SAUNOAGA OU OU 3.

Le tau o se peni tui

O Lantus ua faʻasaoina mai falemaʻi ma se faʻamaumauga. Tagata gasegase maua le inisalini e aunoa ma se totogi. Ae ui i lea, o na analogues o loʻo maua i luga o se faʻasalalauga e aunoa ma se totogi ua faʻatulagaina. E le o taimi uma lava le inisalini lea e faʻaaogaina ai le maʻi.

O le tau o le fualaau faasaina Lantus SoloStar (100 IU / ml 3 ml Nu. 5) i falemaʻi faafomaʻi a Moscow i Iulai 2017 e amata mai i le 2810 i le 4276 rubles i le pusa.

Tuuina atu i Lantus mai Protafan. Protafan na sasaina i le taeao o le 12 ma i le afiafi o le 8 iunite. Sa i ai le hypoglycemia i le aoauli, ma le suka o le taeao - 10-12. E tatau ona ulaina Novorapid ile 5 i le taeao. Lantus fiafia tele. Ou te faapipii 14 iunite i le afiafi. I le taeao, e le maualuga le suka i luga aʻe o le 7.

Nina Petrovna, Tver

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. Na masani ona ou faaaogaina na o fualaau. Sugar na oʻo i le 15 mmol / lita, ma o le acetone na faʻaalia i le urine. Lantus ma glimeperid ua uma ona faatonuina. Suga i le taeao 5.5-6.5 mmol / lita, leai se acone. Faʻamatalaga i luga o le fualaau faasaina Lantus e lelei.

A.I. Kuznetsov, Saratov

O le a le tele o le tau o le syringe a SoloStar ma Lantus? Sa latou tusitusi mo le saʻoloto, o loʻo latou tusia Apidra nei. Ua ou faʻaaogaina Lantus. E sili atu loʻu faʻatau. Atonu o le matai.

Lantus: faatonuga mo le faʻaaoga. Auala e fuafua ai le fua o le toto pe a e tui

Inisalini Lantus (Glargine): Saili mea uma e te manaʻomia. Lalo oe o le a maua faatonuga mo le faʻaaogaina tusitusia i le gagana manino.

Faitau le aofai o iunite e te manaʻomia e te ulufale i ai ma pe afea, pe faʻapefea ona fuafua le fualaau, pe faʻapefea ona faʻaaoga le Lantus Solostar syringe pen.

Malamalama po o le a le umi talu ona tuiina lenei vailaʻau e amata ona galue, o le inisalini e sili atu: Lantus, Levemir poʻo Tujeo. E tele iloiloga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le 1 e tuuina atu.

Glargin o se hormone umi na gaosia e le kamupani faʻavaomalo Sanofi-Aventis. Masalo o le insulin sili lea ona lauiloa i totonu o le maʻisuka tagata Rusia.

O lona inisiua e manaʻomia le faʻaopoopoga i metotia togafitiga e mafai ai ona e tausia le suālaʻau sugar 3.9-5.5 mmol / l tumau 24 itula i le aso, pei o tagata soifua maloloina.

O le tino o Dr. Bernstein, o loʻo nofo i le maʻisuka mo le sili atu ma le 70 tausaga, e mafai ai e tagata matutua ma tamaiti o le maʻisuka ona puipuia i latou lava mai faigata faigata.

Faitau tali i fesili:

Malamalama pe faapefea ona saʻo le tuiina o lenei fualaau faasaina, pe fia taimi i le aso, o le lelei ma le faʻaleagaina o inisiua i le afiafi ma le taeao. Lantus ua faatusatusa i auiliiliga ma sauniuniga a Tujeo, Levemir ma Tresiba.

Manatua o le inisalini vevela Lantus e foliga manino e fou. I le faʻaalia o fualaau faasaina, e le mafai ona fuafua lona uiga lelei. E le tatau ona e faatauina insulin ma taugata taugata mai ou lima, e tusa ai ma faʻasalalauga patino. Maua togafitiga o le maʻisuka mai falemaʻi faʻapitoa e mulimuli i tulafono o le teu.

Faatonuga mo le faaaogaina

FaʻataʻitaʻigaE pei o isi ituaiga o inisalini, Lantus e maualalo ai le toto toto, poloka le malepe o le polotini ma le tino. Ua fuafua e taui mo le anapogi o le maʻisuka. Pe a faatusatusa i le averesi o le insulin Protafan, o lenei fualaau faasaina e toetoe lava a leai se mea e fai. Ae ui i lea, o le fou o le inisalini Tresiba e sili atu lona sologa lelei.
Faailoga mo le faʻaaogainaTusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e manaʻomia le togafitiga o le inisalini. E mafai ona faʻamatalaina i tagata matutua, tagata matutua, talavou ma tamaiti e silia ma le 6 tausaga. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le tusiga "togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1" poʻo le "Inisalini mo le ituaiga 2 Tisuka". Saili foi iinei pe o le a le vaega o le insulin o le toto e amata ona tui.

Pe a tui le sauniuniga Lantus, e pei o isi ituaiga insulin, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai.

Ituaiga o maʻisuka ituaiga 1 maʻisuka Fua ole laulau 9 Mea mo le vaiaso: faʻataʻitaʻiga

ContraindicationsTali atu i le faʻalaʻau ile insulin gridgine poʻo vaega o ausilali i le tuufaatasiga o le tui. E leai ni faʻamatalaga mai suʻesuʻega ogaoga i le saogalemu o Lantus mo tamaiti ei lalo o le 6 tausaga. Faamolemole ia maitauina e le tatau ona faʻaitiitia le inisalini. O le mea lea, e le talafeagai mo tamaiti o le maʻisuka lea e manaʻomia ni aumaga o le itiiti ifo i le 1-2 iunite.
Faatonuga faapitoaSuesue le tusiga e uiga i aʻafiaga o le atuatuvale, faʻamaʻi pipisi, ma le tau i luga ole tui o le insulin. Faitau pe faapefea ona tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o le ava i togafitiga o le maʻisuka inisalini. Aua le faʻavalevalea e faʻaulu Lantus 2 taimi i le aso, aua le faʻagata oe i se tui se tasi. Aua nei taumafai e faaitiitia. Ole umi ole inisalini e le fetaui mo le togafitiga vave o le ketoacidosis ma isi faafitauli faʻalavelave e mafua mai ile toto maualuga.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

FaʻasologaSiaki le tusiga, "Iloiloina o Long Insosal Doses mo Injections i le Po ma le Taeao." E tatau ona e filifilia le fuataga ma le taimi o le injections taitoatasi, e tusa ai ma taunuuga o le matauina o le toto suka. Ua fautuaina aloaia ia Lantus e faʻatautaia i lea aso ma lea aso. Ae ui i lea, e fautuaina malosi e Dr. Bernstein le vaevaeina o le aso i aso uma e lua i le taeao ma le afiafi. Faitau atili i le tusiga "Pulega o Inisalini: o fea ma pe faapefea ona tui".
FaʻaiʻugaO le suka maualalo o le toto (hypoglycemia) e mafai ona tupu pe afai e tele le tui, o le fua lea e le saʻo. Malamalama pe oa ni faailoga o lenei faʻalavelave, pe faapefea ona fesoasoani i le tagata maʻi. Lipodystrophy o se faʻalavelave e afua mai i le solia o le fautuaga i isi nofoaga o tui. I nofoaga o le injections e mumu ma sasaina. O faʻafitauli matuia o le faʻamaʻi i le insulin glargine e seasea.

O le tele o tagata maʻisuka o loʻo aʻafia le insulin glargine manatu e le mafai ona aloese mai osofaʻiga o le hypoglycemia. O le mea moni, e mafai ona tumau tumau le suka e oʻo lava i faʻamaʻi pipisi.

Ma e sili atu i ai, ma le maʻisuka e maualalo le toʻa 2. E leai se manaʻoga e faʻateleina lou maualuga o le kulukose o lou toto e faʻamautinoa ai oe mai i le hypoglycemia matautia. Matamata i se vitio lea e talanoaina ai e Dr. Bernstein lenei mataupu.

Aoao pe faapefea ona faapaleni meaʻai ma tui o inisalini.

Tina ma le susuAtonu o Lantus e mafai ona saogalemu e faʻaititia ai le suka i fafine maʻitaga. Leai se afaina na maua i tamaitai poʻo tamaiti. Ae peitai, e itiiti ifo faamaumauga i luga o lenei vailaʻau nai lo le insulin i Levemir. Faʻamalo lemu pe a tofia e le fomaʻi. Taumafai e fai se mea e aunoa ma le inisalini, mulimuli i le taumafa lelei. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le mataupu o le maʻisuka ma le maʻisuka.
Fegalegaleaiga ma isi vailaauO vailaʻau e mafai ona faʻaleleia atili ai aafiaga o le inisalini e aofia ai le faʻaaogaina o le suka, faapea foʻi ma inhibitors ACE, disopyramides, fibrates, fluoxetine, inhibitors MAO, pentoxifylline, propoxyphene, salicylates ma sulfonamides. Faʻailoa le gaioiga o le inisalini: o le danazole, diazoxide, diuretics, glucagon, isoniazid, estrogens, gestagens, phenothiazine derivatives, somatotropin, epinephrine (adrenaline), salbutamol, terbutaline ma hormones thyroid, inhibitors protease, olanzapine. Talanoa ma lau fomaʻi e uiga i vailaʻau uma e te faia!
FaʻasalagaE mafai ona faʻaitiitia le suka o le toto. E i ai se tulaga lamatia o le le iloa o le mafaufau, paʻu, faaleagaina le faiai o le faiʻai, ma e oʻo lava i le oti. Mo le umi o insulin glargine, o lenei tulaga lamatia e maualalo ifo nai lo fualaau faʻamaʻi ma gaioiga pupuu ma le vave. Faitau iinei pe faapefea ona avatu i le tagata maʻi le tausiga i le fale ma i totonu o se falemaʻi.
Faiga faʻapolopoloO le insulin Lantus e faatauina atu i le 3 ml cartridges o tioata manino ma le lanu. O cartridges e mafai ona faʻatauina i suauu faʻaaogaina a SoloStar. E mafai ona e mauaina lenei vailaʻau ua afifiina i le 10 ml ipu.
Tuutuuga ma tuutuuga o le teuinaIna ia aloese mai le faoa o se fualaau faasaina, suesue i tulafono e teu ai ma mulimuli ma le faaeteete. E tolu tausaga le ola o le taligalu. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.
FaʻavaeO le gaioiga malosi o le insulin glargine. Tagata faʻatau - metacresol, chloride sine (faʻatusatusa i le 30 μg o le zinc), glycerol 85%, sodium hydroxide ma le chlorhydrate - e oo i le pH 4, vai mo le tuiina.

Vaʻai lalo mo nisi faʻamatalaga.

Lantus o se fualaau faasaina o le a le mea e fai? E umi pe puupuu?

O Lantus o se insulin umi. O tui taitasi o lenei vailaʻau e maualalo ai le toto suka i totonu o le 24 itula. Ae ui i lea, e tasi le injection i le aso e le lava.

Dr. Bernstein fautuaina malosi e tui le insulin umi 2 taimi i le aso - taeao ma le afiafi. E talitonu o ia o Lantus e faateleina le lamatiaga o le kanesa, ma e sili le lelei le fesuiaiga i Levemir e aloese mai ai. Vaai i le vitio mo nisi auiliiliga.

I le taimi lava e tasi, aʻoaʻo pe faʻapefea ona teuina lelei le inisalini ina ia le faʻaitiitia.

O nisi tagata, mo nisi mafuaaga, o loo saili mo se insulin puupuu e taua o Lantus. O lea ituaiga vailaʻau e leʻo faʻatau atu ma e leʻi i ai lava.

E mafai ona e tuiina le inisalini umi i le po ma le taeao, ma faʻaaogaina se tasi o fualaau oona nei aʻo leʻi 'ai: Actrapid, Humalog, Apidra poʻo NovoRapid.

I le faaopoopo atu i le mea o loʻo taʻua i luga, e tele ituaiga o inisalini ose faʻataʻitaʻiga ua faʻamalolo i le Rusia ma le CIS atunuu. Aua e te taumafai e sui le injections o le inisalini pupuu poʻo le siakiina aʻo le i ai ni taumafa tetele i le umi.

O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le gasegase, ma oʻo ai i faʻafitauli masani o le maʻisuka.

Faʻapitoa Humalog Apidra NovoRapid

E talitonuina o Lantus e leai sona pito sili ona lelei, ae e maualalo ai le suka mo le 18-24 itula. Ae ui i lea, o le tele o le maʻisuka ia latou iloiloga i luga o le fonotaga o loʻo fai mai o loo i ai pea le maualuga, e ui lava o se vaivai.

O le insulin glargine e sili atu ona galue lelei nai lo le Protafan ma isi vailaʻau o le umi. Ae ui i lea, o le insulin Tresiba aupito lata mai e sili atu lona sologa lelei, ma o ona inisiua e oʻo atu i le 42 itula. Afai o tupe maua, ia mafaufau e suia Tresib ma se fualaau fou.

E fia ni iunite Lantus e faʻatau ma o afea? E mafai faapefea ona fuafua le fualaau?

O le maualuga o le inisalini umi, ma le faasologa o injections, e faʻalagolago i uiga o le vasega o le maʻisuka i le tagata maʻi. O le fesili na e fesiligia e tatau ona faʻatutuina taʻitasi. Suesue le tusiga "Iloiloga o Fua o le Long Insulin mo Injections i le Po ma le Taeao". Galue e pei ona tusia.

O togafitiga o le inisalini e faia i luga o le initaneti e le mafai ona maua ai se suauu masani o le toto e tusa lava pe o loʻo maʻi le maʻisuka i se meaʻai maualalo. O le mea lea, e le fautuaina e Dr. Bernstein ia faʻaaogaina ma le website endocrin-patient.com e le tusi e uiga ia i latou.

Ituaiga o inisalini: auala e filifilia ai fualaau faʻasaina Long insulin mo le injections i le po ma le taeao Faʻailogaina o se faʻasolosolo o le inisalini vave ao lei faia le puleaina o le insulin: o fea ma pe faapefea ona tui

O le a le fualaau o lenei vailaʻau i le po?

O le fua o le Lantus i le po e faʻalagolago i le eseesega o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao ma le afiafi talu ai.

Afai o le toto kulukose o le taeao i luga o se manava gaogao i le maʻisuka e masani lava ona maualalo nai lo le afiafi muamua, e te le manaʻomia le tuiina o le insulin umi i le po.

Pau lava le mafuaaga e malolo ai mo le po o le manaʻo e fafagu ma le suka masani i le taeao e sosoo ai. Faitau faʻamatalaga i le tusiga "Sugar i luga o se manava gaogao i le taeao: pe faapefea ona toe aumaia i le masani".

O afea e sili atu ai le faʻaogaina o Lantus: i le afiafi po o le taeao? E mafai ona tolopo se afiafi i le taeao?

O le afiafi ma le taeao o le inisua o le inisalini tele e manaʻomia mo faamoemoega eseese. O fesili e uiga i lo latou faʻamoemoega ma fuataga filifilia e tatau ona faʻafofogaina e le tasi le isi. I le avea ai o se tulafono, o le tele o taimi e iai faafitauli i le faasinou i le taeao i luga o se manava gaogao. Ina ia toe aumaia i le masani, fai se tui o le insulin umi ile po.

Afai o le maʻisuka ei ai le maualuga o le kulukose o le toto i le taeao i luga o se manava gaogao, ona le tatau lea ona tui Lantus i le po.

O le tuiina o le taeao i le umi o le inisalini ua mamanuina e taofi ai le suka masani i le aso i totonu o se manava gaogao. E le mafai ona e taumafai e sui le iniseti o le fualaau oona Lantus i le taeao, o le faʻaofiina o le inisalini anapogi i le taeao.

Afai o le suka e masani ona osooso pe a uma ona 'ai, e tatau ona e faʻaaogaina ituaiga inisalini e lua i le taimi e tasi - faʻalautele ma vave.

Ina ia iloa pe manaʻomia le tuiina o le insulin i le taeao, o le ae matelaina mo se aso ma mulimuli i le malosi o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E le mafai ona tolopo le afiafi i le taeao. Afai e te maualuga le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, aua nei e taumafai e tapeina i se fua tele o le insulin umi. Faʻaaoga sauniuniga pupuu poʻo le vave mo lenei mea.

Faʻateleina lau tui o Lantus insulin i le afiafi e sosoo ai. Ina ia i ai le suka masani i le taeao i luga o se manava gaogao, e tatau ona e taumafa i le afiafi - 4-5 itula ao le i momoe. A leai, o injections o le umi o le inisalini i le po o le a le fesoasoani, tusa lava po o le a le tele o le inumaga e faia.

E mafai ona faigofie ona e mauaina le inisalini Lantus insulin i luga o isi nofoaga nai lo aʻoaʻoga a Dr. Bernstein. Faʻamanuiaga, e fautuaina e te tuʻuina atu na o le tasi le tui i le aso.

Ae ui i lea, o togafitiga faigofie ole inisalini e le lelei le lelei. O ē maʻisuka o loʻo faʻaogaina latou faʻaleagaina i le tele o taimi o le hypoglycemia ma meaʻai i le toto suka.

I le aluga o taimi, latou te atiina ae ni faʻalavelave masani e faʻapuupuu le olaga pe liliu se tagata i se tagata e le atoatoa le malosi.

Ina ia lelei le puleaina o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, e tatau ona e fesuiai i se meaʻai maualalo-gaosi, suesue le tusiga i luga o le fuafuaina o tui o le insulin umi ma fai le mea e fai mai ai.

O le a le maualuga o le fua o le insulin Lantus i le aso?

E leai se laasaga o le maualuga o le tui o le Lantus insulin. E fautuaina e faʻaleleia seia oʻo i le sili atu pe itiiti foi le masani o le suka i le toto o le maʻisuka.

I faʻasalalaʻau faafomaʻi, o mataupu o tagata gasegase maualuga e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na mauaina 100-150 iunite o lenei vailaʻau i le aso na faamatalaina. Ae ui i lea, o le maualuga i aso taitasi, o le tele foi o faafitauli o le inisalini.

O le maualuga o le kulukose e oso i luga, e masani lava o osofaiga o le hypoglycemia. Ina ia aloese mai nei faafitauli, e tatau ona e mulimuli i se taumafataga o le maualalo o le gaosiga ma faʻaititia ni toso maualalo ole inisalini e tutusa.

O se afiafi talafeagai ma le fua ole taeao o Lantus insulin e tatau ona filifilia taitoatasi. E matua ese lava e faalagolago i le matua, mamafa o le tino ma le maʻi o le maʻisuka.

Afai e manaʻomia lou tuiina o le sili atu ma le 40 iunite i le aso, ona e faia lea o se mea sese. E foliga mai, e le o le mulimulitaʻi mulimuli i se taumafataga maualalo.

Po o le taumafai e suitulaga i le iniseti o le inisalini anapogi ao leʻi faia taumafataga faatasi ma le faʻaofiina o laasaga tetele o le vailaʻau faʻatau.

O le maualuga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e matua faamalosiau e faʻamalosi. O gaioiga faaletino o le a faʻaleleia atili ai lagona o lou tino i le inisalini. O lenei mea o le a mafai ai ona tuʻuina atu i fua o fualaau faasaina. Fesili atu pe o le a le Qi-o le.

O nisi tagata gasegase e sili atu ona tosoina le uʻamea i totonu o le falemaʻi nai lo le togi. E fesoasoani foi.

O le a le mea e tupu pe afai e te misia se tui?

O le ae maua le suka maualuga i le toto ona o le le lava o le inisalini i totonu o le tino. E sili atu, ona o le le fuaina o le maualuga o le inisalini e manaʻomia e le tino. O le maualuga o kulukose o le a fesoasoani i le atinaʻega o faʻafitauli masani o le maʻisuka.

I tulaga ogaoga, e mafai foi ona mataʻituina ni faʻafitauli ogaoga: ketoacidosis o le maʻisuka poʻo le hyperglycemic coma. O a latou faailoga e le o malamalama lelei. E ono afaina.

Inisalini Lantus: iloiloga o fualaau faasaina

O Lantus o le suka-lowering insulin. Glargine galue o se mea malosi, o se tutusa o le inisalini o le tagata, lea e matua le mafai ona sosolo i se tulaga le mautonu. I le tasi taimi i le tuufaatasiga o le vailaau faasaina, ua uma ona solo ese le lapisi ona o le i ai o se siosiomaga faapitoa faapitoa.

I le taimi o le puleaina o subcutaneous, o le a faʻamaʻapeʻaina ai le acids ma fatuina ai le microprecipitates, ma o loʻo i ai le faʻatagaina vave o le inisalini Lantus i se aofaiga itiiti. Talu ai ona o sea ituaiga tino, o le maʻisuka e le o iai se fesuiaiga tele i le maualuga o le hormone, e faigofie ona aafia ai le tino, ma o le suka o le a faasolosolo malie lava. O le mea lea, o le gaioiga o le inisalini e faʻateleina.

O le gaioiga galue malosi e tutusa lava le malosi o le fegalegaleaiga ma le inisalini na talia e avea ma inisalini o le tagata. O le fualaau faasaina e fesoasoani e faatelevave le aveʻesea o le kulukose e gaʻo ma maso maso, e mafua ai ona faʻaititia le maualuga o le suka i le plasma. E le gata i lea, o nei vailaʻau e puipuia ai le gaosiga o le kulukose i le ate.

Vaega o fualaau faasaina

Muamua, o le inisalini o Lantus e faatonutonuina ai le gataifale gaʻo ma faaleleia le metabolism o le kulukose. A faʻaaogaina le fualaau faasaina, o le suka e faʻavaveina i gaʻo ma maso maso, o se taunuuga, ua faʻaitiitia le taua o le kulukose. O le sui o le hormonal e faʻaalia le gaosia o polotini i totonu o le tino ma faʻalavelave ai le lipolysis, proteolysis i adipocytes.

Le aoga o le inisalini Lantus fualaau faasaina e faalagolago i le i ai o mea taua e pei o gaoioiga faaletino, taumafa ma tausia se olaga ola malosi. Afai o le vailaʻau e faia i se tulaga e le faʻafefe, o gaioiga e faia i le auala tutusa e pei o le inisalini o le tagata.

I le taimi o le puleaina o le eleele o Lantus, o se gasegase telegese e tupu, o le mafuaaga lea e faʻaaogaina ai le maualalo o le suka i le aso. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o lenei hormone i le po e fesoasoani tele e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia i tamaiti ma tamaiti aʻoga, o le suka e faʻamaonia.

  • O se mea sili ona lelei o le mea moni o le inisalini Lantus e faʻagesegese lemu, o le mafuaʻaga lea e le maua ai le maualuga o le maʻisuka i pulega faʻapitoa. Afai e te faʻaaogaina vailaau faʻatasi i aso uma, i le lona lua po o le fa aso e mafai ai ona e maua se faʻatusatusaga o le fualaau oona. I le tui malosi, o le hormone ua alu ese mai le tino e tutusa ma le insulin.
  • I le taimi o le metabolism, e lua gaioiga galue M1 ma M2, ua mafua ona o le inisiua o loʻo i ai le mea e manaʻomia. O le fualaau faasaina ei ai lona aafiaga tutusa i luga o le maʻisuka, e tusa lava po o le a le matutua o tagata gasegase. O tamaiti ma talavou e lei faia se suʻesuʻega o mea tau vailaau mo togafitiga o fualaau faasaina.

O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i le tulaga o se vai fofo, lea o loʻo afifiina i le 3 ml cartridges. E lima cartridges i se tasi o le malulu; e tasi le pulufana o loʻo aofia i totonu o se pusa pepa. O le tau o le fualaau faasaina i falemaʻi mai le 3500 i le 4000 rubles, i luga o le initaneti o le faleoloa e sili atu ona taugofie.

I le tulaga lautele, o le inisalini e maua ai ni iloiloga lelei mai le tele o gasegase ma fomaʻi.

Auala e fesuiai ai i se isi ituaiga o inisalini

Afai o le maʻisuka na faʻaaogaina le inisalini poo fualaau oona i le umi ma le maualuga o le taimi mo togafitiga, i le taimi o le suiga i Lantus, o le fetuʻunaʻiga o fetuunaiga ma le toe iloiloga o togafitiga autu e tatau ai.

Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia i le taeao po o le po ao faagasolo le suiga mai le lua injection o le insalini basal i se tui se tasi, i le luasefulu aso o togafitiga, o le fua o le hormonone basal ua faaitiitia e 20-30 pasene. I le taimi lava e tasi, o le fua o le hormone na faʻatulagaina i le taimi o le 'ai e sili atu ona faʻaopopo. A maeʻa le 14-20 aso, faʻapitoa le faʻataʻotoga o fualaau mo le maʻisuka taʻitasi.

I le tulaga o le maʻisuka o loʻo i ai siama i le inisalini o le tagata, e tatau foi ona toe iloilo le fua o le fualaau faasaina.

E aofia ai suiga ole fua, pe afai e suia e se tagata lona olaga, faʻaititia le mamafa, amata ona auai malosi i faʻamalositino.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le suka o le insulin

O le fualaau oona Lantus ua faʻalauiloaina i totonu o le tino naʻo le fesoasoani a se masini faʻapitoa - o se syringe pen KlikSTAR poʻo OptiPen Pro1. Aʻo leʻi faia se tui, e tatau ona e faamasani ia oe lava i faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni ma mulimuli i fautuaga.

I le tulaga o le gau, e tatau ona lafoaʻi le au. I le isi itu, e faʻatagaina e taʻavale le vailaau mai le kesi e faʻaaoga ai se tui tui inisalini, o lona fua e 100 Unite i le 1ml.

Aʻo leʻi tuiina, e tatau ona i ai le kesi inisalini i le vevela vevela mo le tele o itula. E taua le mataʻituina ma le faaeteete ia fagu taitasi ina ia mautinoa e leai se mea e tupu mai ai, foliga, lanu ma le manino o le fofo e le tatau ona sui.

Ua aveese mai fuʻa mai le kesi e tusa ai ma le tusi aʻoaʻoga faʻaopoopo. O le toe faʻatumu o cartridges i le hormone e matua faasaina. Ina ia aloese mai le faʻataʻitaʻiina o se isi vailaau faʻamalosi, e tatau ona e mautinoa poʻo fea le kilika e faʻaaogaina, mo lenei mea, e siakiina fagu taitasi aʻo le i tuiina.

Le i ai o aʻafiaga o le itu ma faʻailoga

E masani lava ona maua i le maʻisuka, pe a faʻaaoga le hormone Lantus ae le o mulimulitai i tulafono faʻavae, o loʻo le matauina ni faʻafitauli le talafeagai i le ituaiga hypoglycemia. O se tulaga talitutusa e tupu pe a uma ona tuʻuina atu se fua tele o le fualaau faasaina.

E le gata i lea, o le faʻafitauli o le maʻi e mafai ona faʻavaivai, o faailoga o le retinopathy, dysgeia, lipohypertrophy, lipoatrophy e tupu. O se faʻafitauli faʻafuaseʻi i le inisalini i le ituaiga o le edema, lanu mumu o le paʻu i le mea o le injection, urticaria, osofaʻi anaphylactic, bronchospasm, ma Quincke edema e mafai foi. Ona o le tolopo o ionite soda i totonu o le tino, e mafai e se tagata ona aafia i le tiga o le musika.

Faatasi ai ma le tele o osofaiga a le hypoglycemia i le maʻisuka, o le gaioiga o le tino o le tino e mafai ona le lelei. Faatasi ai ma le faʻalauteleina ma le malosi o le atinaʻeina o lenei faʻaʻailoga, o loʻo i ai se tulaga maualuga o le lamatia o le maliu vave o le tagata maʻi.

  • I le taimi o togafitiga ma le inisalini, e mafai ona mataituina le gaosiga o mea faʻamaʻi. I tamaiti ma tamaiti matutua, tiga o le musika, faʻalogona o le maʻi, ma le tiga i totonu o le vaega o tui. I lenei itu, o le sese le filifiliga o vailaau e tutusa le lamatiaga mo tagata matutua ma tamaiti.
  • O le hormone ua faʻasaina ona faia i luma o le tagata e le faapalepale i le gaioiga malosi o se vaega o le fualaau faasaina. E le mafai foi ona e faʻaaoga Lantus mo le hypoglycemia. E mafai e tamaiti ona ave fualaau faasaina pe a oʻo i le ono tausaga.
  • I le ketoacidosis o le maʻisuka, o lenei ituaiga insulin e le o faʻamaonia. E tatau ona togafitia faapitoa ile togafitiga o tagata ei ai le retinopathy faʻateleina ma le vavalalata o vaʻaiga o gataifale ma gataifale. E taua foi le mataʻituina ma le totoʻa le tulaga o le soifua maloloina o tagata matutua oe na suia i inisalini o le tagata i fualaau o meaola.

Analogues o fualaau faasaina

O le autu autu o fualaau faasaina e maualalo ai le suka, ma Levemir insulin mai Novo Nordisk, o se tauvaga manino. O le mea lautele, toetoe lava o Novo Nordisk insulin uma e maualuga tele le aoga.

O le inisalini e filifili ai - o lenei fesili e sili ona lelei faʻatasi ma lau fomaʻi.

O lenei hormone, faʻapena foi ona maua ni iloiloga lelei, e mafai ona faʻagesegese lemu mai le nofoaga o inisiua ma e umi lona aafiaga. O lenei aʻafiaga e mafai ona maua ona o le mea moni o le vailaʻau e oʻo atu i totonu o le toto ma le cell cell sili atu lemu.

Talu ai o lenei inisalini e leai se faʻalauiloaina o le gaioiga, o le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia i le po e faʻaitiitia ai. O le iniseti e faʻatolu ona faʻatolu i le fa taimi i le aso, e tasi le tui e tatau ona faia i le va o le 1 ma le 3 i le taeao e pulea ai le tulaga o le taeao o le taeao.

o lenei tusiga o le a maua ai faʻamatalaga manino e uiga i le insulin.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Tuua Lau Faamatalaga